Olvasói rovat - A linuxos mint magánember

2009/10/27. - írta: Modor Tibi

Remélem, érintettek is olvassák majd, mert nem sok szakmai alapja van a mai posztnak - viselkedéstani annál inkább!

Fedőnévnek köszönjük szépen:

A blogon található írások az informatikusokról nagyszerűek, van is átfedés az azokban leírtak és az én jellemzéseim között, de ezt a csoportot specifikus informatikai érdeklődéssel rendelkező emberek alkotják, szóval talán szolgálhatok újdonsággal vagy érdekes részletekkel.


 

Tehát akkor a Linuxosok:

 

A linuxosok többnyire férfiak, elvétve nők, de ezen nők valószínüleg valamely linuxos férfival társak, ritkább esetben zsenik, és nagyon fiúsan nőttek fel. Foglalkozásukat tekintve informatikusok, mérnöki diplomával, a biológiai tudományok kivételével bárminek lehetnek mérnökei.


A munkájukat egészen addig imádják, amíg nem hozza őket össze a sors a rossz főnökkel, rosszabb esetben a hülye júzerrel, de az ebből adódó frusztrációt még így is le tudják vezetni, ha néha félrevonulhatnak a szerverterembe, ahol kellemes transzközeli állapotba kerülhetnek a bántó gép- és légkondizajtól, a gépillattól, a blédcenterek (bladecenter) szembizsergető rendjétől, melyeken megtörik a fehér neonfény.

 

Hobbijuk elég sok van, de abból egyik sem származik az extrém kategóriából, bungee-jumpolni is max. kétszer próbáltak életükben és valahol a szívük mélyén örülnek, hogy túlélték. Egy szó mint száz, nem azok a tipikus adrenalin-junkie-k. Kikapcsolódásukhoz elegendő egy szép táj szép virágokkal, melyeken méhecske van, amit rögtön le is makrózhatnak, persze két méter távolságból mert a százezres kategóriájú fotógépükhöz vásárolt százezres kategóriájú teherhajókémény-méretű teleobjektív alkalmas a telemakrózásra. Remek fotókat készít a linuxos szabadidejében, ki is teszi műveit úgy a fészbúkra, mint a devianartra.

 

A linuxosok utazni is nagyon szeretnek. Hálisten van (a válság előtt volt) is miből. Ezek az utazások nem nyaralások, nincs opció tengerparton sütkérezésre, szállodai wellnessközpontban ejtőzésre. Persze ha van barátnő, azért egy szezonvégi Kanári-szigetek belefér, de nagyobb prioritása van az ennél még egzotikusabb úticéloknak. A lényeg, hogy legyen elég messze, legyen vagy dög meleg vagy dermesztő hideg. Oda nem megy a linuxos, ahol már járt valaki a közelebbi baráti körből, hiszen kétszer ugyanazt a fotósorozatot mindenki unna megnézni. Kedvelt úticélok között vannak a skandináv, a távolkeleti, és az afrikai országok. Amerika is ott van a listán persze, de oda már bárki kiruccanhat, ugye.

 

A linuxosok nem bezárkózós kockák, igenis élnek társasági életet. Hason-linuxosokkal szeretnek összejönni, bulit is rendeznek. A buli szó olvasatán mindenkinek eszébe jut pár klisé, alkohol, hangosabb zene, harsány beszélgetések és kimagasló jókedv. Na, pont ezek hiányoznak egy linuxos buliról. Van viszont frissen sült palacsinta, szép körbe berendezett ülőalkalmatosságok (hogy mindenki lásson mindenkit), fotónézegetés utazásokról, esetleg esküvőkről, a tetőponton pedig előkerül egy akusztikus gitár is. Már a buli kezdetekor kinyílnak a laptopok (lapitopi), mindenféle méretben, márkák között pedig van sláger, például a Compaq. Laikusként elképzelésem sincs, mi folyhat ilyenkor, talán meghitt, össznépi kernelfordítás...


Alternatív módja a társasági eseményeknek a bográcsozás, bár itt fennáll az a veszély, hogy mivel kültérről van szó és általában a meleg szezonokban van megrendezve, a linuxos le találja venni a ruháit, nem nagyon, csak kicsit, de az is pont elég. A linuxos nem szeret edzeni, de ezt most nem fejtem ki.

 

Talán nem nehéz kitalálni, hogy igazán mihez is ért a linuxos informatikus. De azért talán azt érdemes megjegyezni, hogy a linuxon kívül minden máshoz is. Így igaz, szakértője a gyereknevelésnek, a snookernek, a bográcsgulyás-főzésnek, a biológia tudományának, a lovaglásnak, az irodalomnak, a történelemnek és a blogírásnak. Apropó blogok. A linuxos olvassa az indexes slágerblogokat, valamint a képregényes blogot is és ugyan számára az ottani humor túl nyers és alpári, azért polót rendelt onnan. Más blogos pólója is van, fel is veszi őket a találkozások alkalmával, a célja ki tudja mi, talán jelzi, hogy például mekkora közérdekű-blog fanatik.

 

A linuxosnak kifinomult, sokszor modoros a humora, tulajdonképpen az egész személyisége; nem (alig) iszik, nem (alig) dohányzik, és még ha számára az élet egy nagy verseny, melyben versenytársai a barátai a cél pedig a minél magasabb státusz és minél jobb egzisztencia, azért a linuxos a légynek sem ártana. Azt hiszem.

Hogy a Linux teszi-e ezt a fent leírt embertípust ilyenné, vagy az eleve ilyenek találnak rá a Linuxra, nem tudom.

Valami szakmabéli homályosítson már fel.

178 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hegyi 2009.10.27. 15:39:49

Szerintem a régi klasszikus EastPark -os linuxos találóbb volt.
www.youtube.com/watch?v=KjrFabHDMwE

Salvia Divinorum (törölt) 2009.10.27. 15:41:40

Huhúúú gyerekek, kikerültünk hup.hu-ra, mindjárt jön a linux-zealot sereg :-D

Smacika 2009.10.27. 15:43:01

Újra átolvasva a posztot, ráismertem egy-két linuxos ismerősre.
Van még egy tipusú:Aki nem is igazi linuxos, csak már annyian és annyira szidják a win-t, hogy linuxosnak vallaja magát, mert úgy nem ég be a társaságában, meg amúgy is divat szarozni billék minden termékét.
Na ez a fajta igazából otthon a saját gépén xp-t használ, de az összes haverját -aki nem értett hozzá- rávette, hogy az ubuntu sokkal jobb otthonra. Ha a havernak gondja van "véletlenül" az ubuntuval, akkor oflineba teszi magát addig, míg rá nem talál a vélt, vagy valós megoldásra.

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2009.10.27. 15:44:16

A vicc az, hogy tényleg könnyebb konzolból beállítani a legtöbb dolgot.
Amit meg nem, azt többnyire már nem is érdemes.

lárvalányhaj 2009.10.27. 15:44:23

@Salvia Divinorum:

már pont akartam kérni, h tegyék ki, legalább lesz egy kis móka ;-D

Teng-Hsziao Gerzson 2009.10.27. 15:44:35

Hát, tartok tőle, hogy ez eléggé félrement, és elnagyolt lett... Bár volt egy-két apróság, amit elkapott, összességében igen csak valamilyen, a szerző által ismert alfaj egy bizonyos specializációjára vall az egész. Sokszor próbál jellegzetesen kocka dolgokat a linuxosokhoz kötni (bár kétségtelen, hogy a két csoport metszete óriási), nem sikerült kiragadnia az egyedien linuxosra valló momentumokat. Ez az ivós-bulizós rész meg szerintem teljesen mellélőtt - egyszerűen mindenféle kategóriával találkoztam már ezen a téren, igenis vannak veszélyesen ivós, absztinens, és mértékkel alkoholt fogyasztók egyformán.

vernarancs 2009.10.27. 15:46:03

@Salvia Divinorum: szerintem nem jonnek mert amik itt le vannak irkalva azok koszono viszonyban sincsenek a valosaggal. De azert vicces.

lárvalányhaj 2009.10.27. 15:46:33

@Teng-Hsziao Gerzson:

hű, ez mennyire tipikus kocka-hozzászólás volt. kínosan precíz, igyekszik minden fogalmat pontosan használni, már-már az autizmus határát súrolja. :P

Maestro 2009.10.27. 15:55:17

@lárvalányhaj: köszönöm a szimbiózist:) van valami gond a gépeddel?

@Sparhelt:
ropi, kávé, kóla, energiaital, pizza, és ezek lineáris kombinációja.

safranek 2009.10.27. 15:57:55

még két nap az ubuntu 9.10!

Önjáró Talajgyalu 2009.10.27. 15:58:46

Ez nulla ez a poszt. Az általam ismert Linuxosok többsége ettől nagyon távol áll, főleg aki szakmájaként tekint rá, nem pedig vallásra, vagy otthoni hobbira a két Tescos árurakodó műszak között a használtan vett Pentium 2-n... Lehet, hogy van a postban említett altípus is, de meglehetősen ritka madár lehet...

lavór 2009.10.27. 16:01:14

Szerintem semmi baj a Linux-al. A baj máshol keresendő. :) Ingyenes oprendszer, egy átlagember napi sz.gépezési szokásait teljesen kielégíti. Sokkal jobb is lehetne, mint a win7 vagy az xp. Az Unix kernel ugye csak jobb. :) Vannak nyűgei, de minek nincsenek?

Maestro 2009.10.27. 16:02:14

az informatikus eledele munkaidőben pizza kávé kóla ropi, valamint ezek lineáris kombinációja, azon kívül meg megeszik bármit, kivéve a _válogatós_informatikust....

@lárvalányhaj
Köszönöm a fentebbi szimbiózist, cserébe van valami gond a gépeddel?

lavór 2009.10.27. 16:03:00

@safranek:

És támogatja majd a GMA x4500-as videokártyát? :) Mert eddig a 3D nem nagyon megy, úgy meg a kocka se az igazi. :D

Maestro 2009.10.27. 16:03:06

azt hittem nem ment el a komment, a blogponthu tuti windózszerverről fut!!!

Bambano 2009.10.27. 16:12:42

Aki ezt írta, annak még a szomszédja is hülye.

Bambano 2009.10.27. 16:18:44

@raklap: linux buzinak lenni jó. Egy rendesen üzemeltetett linux működik, egy csomó időd marad mellette minden másra.

Ha a kedves posztíró nem látott még linuxost extrém sportolni, szívesen elviszem egy körre kocsival, majd rájön... A többit hagyjuk, annyira mellément...

Grigorij 2009.10.27. 16:23:04

Kimaradt a LEGFONTOSABB!
Ami az összes mai fiatal "szakemberre" igaz.

Hogy meg vannak győződve arról, hogy a világ KIZÁRÓLAG rendszergazdákból áll, hogy a világ hasznos felhasználói hasonlóan gondolkodnak az IT-ról, és mindaz a 99,9%-os többség, aki a számítástechnikát/telekommunikációs eszközöket használják, hétköznapi értelemben használják, azok mind-mind debilek, ostobák és megvetendők!

A mai fiatal "szakmeberek" döntő többsége vallja, hogy egy kommersz irodai mancikának igenis flesőfokú IT szakvizsgát kell tennie, mert micsoda dolog, hogy az ilyenek más hasznos munkával töltik az idejüket és nem programoznak...

De ha egy ilyen fiatal "szakembernek" előírnád, hogy például az autójához hasonló szakképzettség kell, mint amit ő feltételez a mezei juzertől, és csak akkor kap jogsit, akkor azonnal elrohan valami jogvédő szektához, a TASZ-hoz, a kerékpárosok egyesületéhez tiltakozni...

Grigorij 2009.10.27. 16:27:21

Pár éve egy akkor FŐ Linuxos egy szakmai vitában azt hozta fel érvként (nem linuxos vita volt, valami hackeres), hogy ő a XY világcég IT vezetőivel jár teniszezni, tehát az ő véleménye RELEVÁNS!!!
A seggbuta faroknak nem lehetett elmagyarázni, hogy ha én egy sokszoros bajnok autóversenyzővel, egy híres színésszel vagy egy régi bajnok focistával szoktam focizni, akkor attól még nem vagyok szakértő az autósportban, a színjátszásban vagy akár a minőségi labdarúgásban...
A linuxosok elfogultak és kirekesztők tehát, sokban hasonlítanak az Apple-őrültekre...

meronem 2009.10.27. 16:28:10

Ah, tehát a linuxos pont olyannyira modoros, mint akárki más.

Bambano 2009.10.27. 16:29:16

@Grigorij: tudtad, hogy autóvezetéshez tanfolyam és vizsga kell? Ugyanezt miért nem lehet elvárni Mancikától? csak mert az ms 20 éve keményen sulykolja, hogy a windowshoz nem kell érteni, attól még kell...

Giovanni Gatto · http://dobklinika.blog.hu 2009.10.27. 16:39:33

Linuxom van, zenélek, nézem a képeket az agyon Photoshopolt (és nem gimpelt) gyerekemről csillió millió felbontásban, informatikához elég sok közöm van, iszom, bulizok.

Akkor én most szar ember vagyok?!

vernarancs 2009.10.27. 16:42:05

@Giovanni Gatto: mar csak a gimp van hatra :DDDD

Giovanni Gatto · http://dobklinika.blog.hu 2009.10.27. 16:43:43

Az írás inkább a GEEK informatikusokra igaz (windows/linux fun egykutya).

changebug (törölt) 2009.10.27. 16:46:35

@Grigorij: Jóember az autóvezetéshez lerakod a kresz+műszaki+egészségügyi vizsgát. és utána vezetési gyakorlatra mész.

most mér baj, hogy a prosztó user-től elvárjak egy kis hardver+szoftver+rendszerszemlélet ismeretet? nem sokat, mert összeomlana szegény lelkileg.
nem én találtam ki a user-eket tőlem gépelhetnének meg indigózhatnának, meg kockás füzetezhetnének de ha már gépet akar vegye már a fáradságot, hogy megtanul és megjegyez magától 1-2 dolgot. és ha valami nem működik akkor megpróbálja elmondani 2-3 mondatban, hogy mi az ami nem működik.
Az autónál is különbséget tudsz tenni a defekt az üzemanyaghiány meg egy csomó más hiba között.

Kop 2009.10.27. 16:52:42

Ha nem pont linuxosokról íródott volna a cikk, hanem mondjuk az elefántketrec-takarítókról, akkor is ugyanez lett volna a szövege, csak a címét kellett volna átírni.

Én is linuxos vagyok, de ezek itt olyan általános dolgok voltak, amik bárkiről elmondhatóak. Elvártam volna, hogy néhány igazán jellemző kocka dolgot is említsen a szerző, amiről mondjuk magamra ismerek és felnevetek magamban, hogy "jéé, ez én vagyok". De sajnos nem tette.

Andras18 2009.10.27. 16:56:12

Az összes bölcsész , jogász ,bankár,irodalmár(kivéve az írókat,költőket), gyökér, szoftverhibás barom ha meglátnak egy fizika illetve matematika példát túlpörög a processzor ventillátoruk felmelegednek beszarik az oprenszerük ami persze winfos beáll a kékhalál és telifossák a gagyájukat és azzal kárpótolják magukat hogy beseggelnek kívülről egy könyvet, cihológiát tanulnak és annyit filozofálnak hogy egy napon arra ébrednek hogy elfilozofálták az életüket közbe nem csináltak semmit ,két kezüket a seggükben tartva végigbambulják egész életüket..ííímádom a vírusokat a ...hogy baszná seggbe az összes bölcsészt egy trójai faló:D

Mitya Ivanov 2009.10.27. 16:56:55

vegyük észre, hogy ez egy szar poszt lett

Bambano 2009.10.27. 17:00:25

@Giovanni Gatto: hát hogy olvasni nem tudsz, az biztos, különben innen megtudtad volna, hogy kell viselkedned:)

Kankalin Mátyás 2009.10.27. 17:01:58

Kimaradt, hogy a hardcore linuxos kizárólag LaTeX-el hajlandó dokumentumokat gyártani.

Giovanni Gatto · http://dobklinika.blog.hu 2009.10.27. 17:06:00

@Bambano: Olvastam. Örülök, hogy foglalkoztál velem. Nagyon kedves vagy. :)

Bambano 2009.10.27. 17:06:57

@Kankalin Mátyás: LaTeX-hel. chi betű, kemény h-nak ejtik, mint a technika szóban.

Helyesen: hardcore linuxos és mindenki, aki nem akar tipográfiai környezetszennyezést elkövetni, azok igen, ezt használják, szigorúan vi-jal. A feketeöves linuxosok emacs-szel.

Giovanni Gatto · http://dobklinika.blog.hu 2009.10.27. 17:07:47

Vaze! Most jut eszembe, hogy nincs is mellényem.

Sikeres linuxos már nem is lehetek.

Bambano 2009.10.27. 17:13:36

nekem meg nincs gyárkéménnyi teleobjektívem és debian install cd-ket sem hordok magamnál, mióta pendrájvról is bootol... ja és használok freebsd-t is...

brühühü, se politikus, se igazi linuxos nem vagyok... egy lányom van...

raklap 2009.10.27. 17:19:55

@Grigorij:

igen a linuxbuziknak nehéz elmagyarázni bármit is... ird le neki terminalba hátha megérti...

darkmirjam 2009.10.27. 17:22:26

Ez de kafa lett.
Rám már sokszor mondták hogy linuxos. Mindenkire mondják aki képes ülős szakma mellett, ezerdugás per év alatt is élvezni az életet.
Csak arra kell vigyéáni, hogy szakmáról még végszükség esetén sem beszélünk. Pénz van.

Igazi programozó 2009.10.27. 17:26:07

Én Linuxos, és még BSD-s is vagyok öcsém, vagy húgom, ha ugyan vágod, mi az a BSD. 110-et nyomok fekve, 10 éve gyúrok, leginkább délután 3-kor, mert úgyis sokáig szoktam bent maradni a cégnél. Voltam BASE jumper is, aztán "csak" siklóztam, de két haverom ottmaradt, egy harmadik meg 6 hónap után tudott csak lábra állni, úgyhogy leálltam. A cuccomat eladtam, buktam rajta 2 laptop árát. Minden Szigeten kint vagyok, minden évben leugrok arról a kurva nagy daruról. Ja, merthogy káromkodok is. Hegyet is mászok, a Mont Blanc már megvolt, a Csomolungmára meg már régen nem gyúrok. 3 percig bírom a víz alatt, egy időben szimpatizáltam a szabadtüdős merüléssel, de aztán nem lett belőle semmi, pedig az adottság többek szerint is kivételes volt.

Fasz blogos pólókat nem hordok, a Happy Tree Friends az persze más. Vannak Microsoft-is haverjaim is, tök jó gyerekek, ők abból élnek, hogy Windows Szerver, meg Szíkjúl szerver. Ezen azóta is röhögök, de csak a kiejtésén, nem a teljesítményén. és nem szerelmesek Bill Gates-be. Mi van még? Ja, főzök, ha úgy adódik, palacsinta kizárva, marhapörkölt, tarja roston, hozzá fasza borokat tolunk. És játszom vagy 10 hangszeren, a klasszikus gitárt kivéve. Persze azon is elnyomom a Szmók-on-dö-vótert meg a Felkelő nap házát, de hát azt mindenki lenyomja. És az egyetlen játék, amit gépen tolok, az a flipper.

Nem hinném, hogy kivételes ember lennék. Kernelt az első telepítés után 30 perccel fordítottam, mert muszáj volt, dehát a számba volt rágva. Aki misztifikálja a Linux tudományt, vagy az IT-t általában, jól tökön kell rúgni, és elküldeni Singer varrógépet javítani. Ott majd meglátja, hogy másnak is lehet értelmes tudása.

Ez a szakmám papíron is, szeretem is. A kóklerektől meg mentse meg minden KKV-t Linus Torvalds, ha meghal és félisten lesz.

ultramega o.k. 2009.10.27. 17:29:31

Ezt az oprendszer-fétist nem nagyon értem. XP-t használok és sosincs vele különösebb gond. Valamit rosszul csinálok?

sanyix 2009.10.27. 17:32:41

engem is linuxosnak mondanak.... de a kedvenc szórakozásom biciklivel 80 km/h körüli sebességgel száguldozni le a budai hegyekből, bicikliúton még kanyarban is kéz nélkül menni :D
1 linuxos haver van, a többi mind szakmán kívüli :)
A fényképezőm egy 20k-s kompakt XD

cd-r 2009.10.27. 17:33:48

atyám fasza, kezdenek ideszivárogni az igazi linuxos geekek ! egyre jobban szórakozom, ne hagyjátok abba ! :D

sanyix 2009.10.27. 17:37:27

@ultramega o.k.: hát van akinek a nem különösebb gondok SEM kellenek :)

Rwindx 2009.10.27. 17:39:00

@raklap: Valószínűleg jobb linuxbuzinak lenni mint hülyének és szimpla buzinak.

ultramega o.k. 2009.10.27. 17:47:55

@sanyix: Nemtom. Egy időben gondolkoztam hogy áttérek linuxra (véletlenül vettem egy pingvines pólót a turkálóban), de ahogy utánaolvasgattam, nekem kicsit macerásnak tűnt a dolog. Inkább félévente nyomok egy resetet, ha lefagy az xp, s annyi.

ultramega o.k. 2009.10.27. 17:51:37

@ultramega o.k.: közben rájöttem, hogy simán hordhatom a pólót vindóz-júzerként is. én leszek az első wannabe-linuxos.

Laciii 2009.10.27. 17:51:53

"A linuxosnak kifinomult, sokszor modoros a humora, tulajdonképpen az egész személyisége; nem (alig) iszik, nem (alig) dohányzik"
jó poén :)

Wendriner Tódor Emánuel 2009.10.27. 17:53:29

informatikus vagyok, nem linuxos, viszont az tuti, hogy a linuxos arc az kurvára nem ilyen.

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2009.10.27. 17:59:39

Minden linuxos egy répa.

Azt hiszik feljebbvaló emberek attól, hogy másfél hétig görcsölnek azon, amit egyébként Winfos alatt 2 perc megoldani, de nekik az nem menő.

Ruházkodásban ugyanannak az az igénytelenségnek elvét követik, amivel konzol módban ütögetik a Tabulátort.

Igazából a linuxosok szőrös képűek, nagyon soványak vagy nagyon kövérek, mert őket nem érdekli a divat,vagy az egészség, csak a Coca-cola. Típikus mikrofon frizura és ritka szakáll hívők. Pont úgy néznek ki, mintha a hetvenes évek elejéről csöppentek volna le, pedig akkor még Linus Torvald is csak egy férfiivarsejt lehetett apja meleg zacskójában.

Még mielőtt elfelejteném: jellemzője még a linuxos állatfajtának az örökös bizonyítási kényszer, és az állandó fikázása más oprendszereknek. Mindenki hülye, aki nem linuxot használ, ennek hirdetésére sosem elegendő nekik az n+1 Winfos fikázó blog, mindig készítenek egy frissebbet. Igaz, néha olvashatatlan, mert valami konfig fájlon az írásjogot elkúrják, de ők ebből semmit sem sejtenek, mert soha semmit nem ellenőriznek 'kívűlről'.

Még valami, mielőtt hittérítőként próbálnának győzködni. Nem azért utálom a Linuxot, mert nem Windows, hanem mert SZAR4
Remélem fogták az antennák a kockafejeken...

Nem,nem érdekel akár csak a szájennet.

joeramirez · http://automeo.blog.hu/ 2009.10.27. 18:02:59

ui: a "SZAR4" nem valami kódolt jelzés -csupán merül az elem a rádiós billentyűzetemben-, felkiáltójelet olvassatok a végére

ultramega o.k. 2009.10.27. 18:05:06

@joeramirez: aszittem a 'legszarabb' továbbfokozása.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.10.27. 18:15:12

@joeramirez: ez közelebb van a valósághoz, mint a poszt, úgyérzem.

Kop 2009.10.27. 18:18:31

@joeramirez: már vártam hogy mikor kezdi valaki nyíltan fikázni a linuxosokat. Gratulálunk, ön nyert.

ezsolt 2009.10.27. 18:18:49

a linuxos szerint a winfos szar meg a macosx is szar, nemcsak a winfos

egyébként az írás abszolute nem találó
én csak tudom linuxos lennék vagy mi, meg macosx-es is, persze Á-s voltam ált iskolában

ti Cések voltatok?

soda 2009.10.27. 18:21:34

Az Igazi Linuxosnak nem a Facebook-on van account-ja, hanem a Sourceforge-on (a "links -g" nem viszi a web2-t). Ugyanezert BBS-t olvas, nem webes hirportalt (bar igazan jo BBS-t, ami erdekelne is, nem ismer, meg nem is tud rendesen angolul).

Az Igazi Linuxos amikor uj arccal beszelget, igyekszik megtudni, hogy az illeto "viajemes", vagy "imekszes" (netan -- borzalom -- "emacsos"). Ez olyan fajsulyu kerdes, mint mas helyeken az, hogy jobb-, vagy baloldali szavazo-e.

Ja, es az Igazi Linuxos nem hasznal ekezeteket a hozzaszolasaban, mert a hatterben epp egy perl scriptet debuggol, es a franc fog folyamatosan billentyuzetkiosztast valtogatni.

soda 2009.10.27. 18:25:09

... legalabbis ezt szokta mondani, igazabol azert, hogy messzirol megismerjek, mert valamiert azt hiszi, hogy az "alsobbrendu emberek" felneznek a geekekre.

EzSemEnVagyok 2009.10.27. 18:36:32

@soda: Emacs meg vi, nagyon ott van! :-)

b. á. 2009.10.27. 18:40:26

ez a poszt alul múlja a facebookerekről írtat, dobni kellene /dev/null-ba vagy a picsába, gusztus szerint

ebenbry (törölt) 2009.10.27. 19:16:58

tudjátok milyen a szar poszt?
na pont ilyen!

Szarok rá, milyen op rendszer van a gépen, amíg működik és nem kell bütykölnöm. Én munkához használom a gépemet, legalább abban ne akadályozzon.

Karma Gedeon 2009.10.27. 19:35:11

ez a blog eddig is arról szólt, h hasra ütésre sztereotípiákat soroltak fel egy-egy témában, méghozzá elég idejétmúltan. azért kiváncsi lennék egy milyen egy tipikus mindenkit fikázó übermensch blogger - leírásra.

operációs rendszer-fasizmus. faja.

Tökös Veréb 2009.10.27. 19:37:25

na így végigolvasva a kommenteket, rájöttem valamire! azok szerint szar a poszt akiknek betalált, persze védekeznek, hogy a linuxos azé az izé az nem ilyen, talán tényleg nem linuxos, de hogy kockaájtís az tuti :)

Tökös Veréb 2009.10.27. 19:39:32

amúgy meg minek ezen felszívnia magát valakinek? most komolyan? volt itt már olyan poszt, ami nekem is betalált, mégsem kezdtem el fröcsögni, habzani és szarozni. jót röhögtem, hogy jéé tényleg! ennyi!

Rwindx 2009.10.27. 19:53:13

@Fulzsenszio:
A poszt alapján miben látod az a társaságban egyediséget, amitől különbözik a többitől? Amitől Linuxos lenne? Én szerintem semmiben. Csak azt nézd meg hányszor használja azt a szót hogy kernel vagy linux vagy pingvin / Tux:
kernel: 1db
linux: 1db (a "linuxos" nem ér)
pingvin vagy Tux: 0 db!!!!

Ami itt le lett írva nem jó, nem rossz (a tipikus Linuxosra nézve), egyszerűen csak marhára nem talált. Ezért nincs "jééé" sem.

Tökös Veréb 2009.10.27. 19:57:12

@Rwindx: valakikre mégis igaz, tehát eleve nem szar a poszt, az hogy éppen rossz réteget találtak el a címmel, hmmm.

mindenesetre én ismerek/tem linuxos emberkéket >> fura népségek azok na!
ha nem is minden talál be náluk a posztból, azért van közös rész. Sőt fentebb pár hosszabb komment jól kiegészíti ami a posztból hiányzik.

Pong 2009.10.27. 20:04:54

Kb. fél éve használok linuxokat, szerettem volna valamit kommentelni, de inkább keresek valami mirelit pizzát, lehetséges, hogy ez a kezdeti fázis?

hcpeter1 2009.10.27. 20:05:36

Milyen fura. Linuxot használok + index címlapon van, persze hogy idekattintottam:)

Hozzászólásokat nincs kedvem elolvasni, megy már a flame?

Rwindx 2009.10.27. 20:10:14

@Fulzsenszio:
Valakire biztos igaz :) De pl a Balettáncosok címmel elég kellemetlen lehet mondjuk a tűzoltókról írni.

Egyébként igen, a kommentek jó részét nézve szerintem is jobban lefedik a dolgot mint maga a poszt.

dr. Wilbur Swain 2009.10.27. 20:12:17

apple-ipod-mac-ilyesmi felhasználókról volt már post?

nem nemsiker_s 2009.10.27. 20:50:25

Linux felhasználó vagyok és buliztam már linuxosokkal.
Nos, egy kivételével mindenki beseggelt rendesen. Nos, én sem kólát ittam . :)
Magam is linuxhasználó vagyok, de a környezetemben ez senkinek nem tűnik fel :)

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2009.10.27. 21:18:16

nem tudom nem megjegyezni, hogy a "százezres" árkategóriában kályhacső méretű teleobjektívet maximum nagyon elvetemültek vesznek, használt, ősöreg manuálisat...

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.10.28. 06:18:44

Tibiiii, ugye ma már lesz user-friend poszt, amit értek is...?! ;-D

2009.10.28. 06:34:14

Én általában nem szoktam az imerkedésnél megkérdezni, hogy milyen szofvert használ, de én akiről tudom, hogy widows-vista ezek a dolgok arra is jellemzők
konklúzió: a hüyleség nem rendszer specifikus

2009.10.28. 06:47:28

@ebenbry: lassan már mindegy milyen a poszt, mert az ide kommentelők kezdenek átalakulni napközivé, vagy szociális foglalkoztatóvá, időnként bejön a sarki klimó feelingje is.

Makkoshotyka 2009.10.28. 07:29:49

A Linuxos a végletek embere!
Vagy öltönyben járós, tudálékos, sokszor nagycsaládos, szar zenét hallgatós, hangosan beszélős, absztinens segg, vagy ELTE-TTK-s, koszos-büdös, sokat kereső, de mégis csóró, extrém külsős, füves-piás, grindcore-os.

IndaMuncher 2009.10.28. 09:45:03

Lol és tényleg megjött a sok önigazoló is akikről "nem is szól a poszt" lol.

"k" (törölt) 2009.10.28. 10:21:25

fajin post, a devianart-ért külön pirospont

vernarancs 2009.10.28. 10:22:20

Ne hasznaljatok tul sok grafikat mert a Lynx-ben ugysem latszik.

Vágási Matyi 2009.10.28. 10:42:36

@nemdomi: igen, inkább milliósak azok.

@Makkoshotyka: utóbbi happy hardcore meg halálmetál között meghallgat mindent, ami gyors, az extrém külső pedig kimerül egy pankénál is szakadtabb kecskeszakállban. füvet viszont sztem nem szívnak. plusz ezek a dolgok inkább általános fiatal kocka, sem mint linuxos jellegek.

plusz azt hiszik, hogy ha elmennek bebaszni, akkor keményen szocializálódnak, pedig mennyire nem.

ja és újabban minden nagymamának van gépe, kizárólag linux-szal.

lr 2009.10.28. 10:46:11

@Maestro: "Computer games can ruin your life...but I still got 4! :)"

Leslieke 2009.10.28. 11:42:31

Ez vicces volt!

Na nem a poszt (mert az szar és semmi poén nincs benne) , hanem a kommentek.

Az az érdekes, hogy a windows-fanok pont annyira szidják a linux fanokat, mint visszafelé. Röhejes!

IndaMuncher 2009.10.28. 12:59:01

@Leslieke: Szerintem klasszikus értelemben vett fanjai csak az apple-nek vannak.

KCB 2009.10.28. 13:13:45

Besztoflegszarabb cikk egyik esélyese...

Kankalin Mátyás 2009.10.28. 14:22:54

@Bambano: Az IGAZÁN modoros linuxos módszeresen kijavítja azt, aki a LaTeX-et iksszel ejti.

Andras18 2009.10.28. 16:58:03

bassza segbe az összes tróger winfosost egy trójai faló azzal szálkás faszával :D primitív tróger banda
és így néznek kia mikropöcsösök:
hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Ken_n_dennis.jpg

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.28. 17:18:55

@Andras18: nini, egy csiszolatlan gyémánt! :-))

Celtic 2009.10.28. 19:04:34

@Smacika: Nyavalyat. En is eleg regota vagyok hupon (mar nyolc eve), azota hasznalok is Linuxot, de teny, abszolut nem ismertem fel semmifele Linxuost sem annal tobbet itt : @Serio:

En mondjuk hasznalok Windowst es Linuxot is (Linux itthon, Windows melohelyen), fenykepezni baratnom szokott, inni mar nem iszok annyit, sajnos a dohanyzas meg fenall :( es ugy altalaban barmirol el tudok beszelgetni emberekkel, nemcak az IT-rol vagy az uj kernelrol (es megfelelokeppen utalom neha a Linuxot is, pl. most, vagy ket hete, egy frissites tonkrevagta a libglib-et, mert se a SUN Openbox, se a vmware, se a filmlejatszas nem megy rendesen. Egy frissites, bazmeg :( )
De itt egy nacceru leiras a modoros linuxosrol :)
www.timurlenk.hu/blog/index.php?lap=2008jun.html#20080620

(Esigen, a hup nagyresze rohogott ezen is :)
hup.hu/node/47963

Celtic 2009.10.28. 19:27:11

@Andras18: Naja, csak a ket csoka a UNIX-on kivul csinalt egy C nyelvet is (vajon miert irnak minden oprendszert C-ben?), szoval legalabb annyit adtak a vilagnak, mint Vlagyimir Zsirinovics.

Celtic 2009.10.28. 19:32:57

Na, ez mar sokkal jobban fedi a valosagot (sztem nem csak belterjesek/bennfentesek ertik meg, de ezt nehezen tudom megitelni :)

hup.hu/node/76841

Pong 2009.10.29. 11:38:53

@Makkoshotyka:

Hangosan beszélős, koszos-büdös, sokat kereső, de mégis csóró, extrém külsős, füves-piás, grindcore-os.

E bazdmeg, ismerjük egymást?

rebegin · http://last.fm/user/rebegin 2009.11.04. 01:27:27

@Pong: nocsak, ezt én is kérdezhetném :) mondjuk rám leginkább csak az utolsó 3 vonatkozik, meg persze alkalomadtán a koszos-büdös :D

Döglött macska · http://www.pallas70.hu/tb-berugy-tanfolyam.php 2009.11.21. 15:39:14

Az info tanárom szerint a Linuxos "nem ember"
Ez van, a megszokás itt túl erős. Verni kell, hogy mást is lássanak. Nem baj...

euAgWzgmmtq7K 2012.03.08. 21:41:17

Ez a poszt vicces, csak épp köze nincs a linuxosokhoz. Inkább azt mondanám, hogy a .NET-esek.

Celtic 2012.08.17. 17:38:46

@Celtic: Javitopm a linket, Fisher koltozott.
Szoval nemelyik Linuxos "szakember":
www.f99.hu/blog/index.php?lap=2008jun.html#20080620
süti beállítások módosítása