Budapest Köztársaság Városállam

2024/02/02. - írta: Modor Tibi

Felháborodva hallgattam reggel a rádióban a miniszterelnököt, miszerint van képe "a magyarok" meg "az ország nevében" beszélni. Kicsit el van tájolva, mondhatni, szereptévesztésben van.

Tudja, kedves "Miniszterelnök Úr" (a nagybetű itt most a gúny jele!), élnek itt kishazánkban többmilliónyian, akik nem értenek egyet Önnel, nem kérnek Önökből. Tudja, van itt egy város, neve is van:

BUDAPEST.

Mert Budapest egy büszke, dacos, cívis, nyakas, hírös város. 

Budapest nem adja, nem hagyja magát. 

Budapest a szabadság utolsó bástyája, akiket még ebben az elgerrymanderingelt, torz Patyomkin-rendszerben se tudtak legyőzni.

Mert Budapest... A MIÉNK. Megszereztük, a Miénk, és nem adjuk.

Budapest Városállam; egy önállóan lélegző, organikusan fejlődő csodálatos egység, akinek saját akarata, elképzelése van, aki nem engedi, hogy bárki uralma alá hajtsa; legyen az disznófejű nagyúr vagy vidékről feljött falusi srác (kivéve, ha nagyon magas és aranyos). Aki nem enged a bülbülszavú, édesgető szólamoknak, nem lehet pénzzel vagy csillogással - de kiéheztetéssel sem megvenni - mert Tartása van.

Budapest

SZABAD.

Budapest középső ujjat mutat a Hatalomnak.

Egy pizsgő-pezsgő világváros, ahol már ha magyarul szólalsz meg a bisztróban, a személyzet csak értetlenkedve néz, ahol az expatbuborék akkorára nőtt, hogy már az ún. "őslakos" lett a buborék. Mert ez így szép, hiszen nincs is olyan, hogy magyar! Kivéve persze engem, de én meg szégyellem, hogy magyar vagyok.

A világváros, aki nem vesz tudomást arról, hogy a magyar beszél a legkevésbé bármilyen idegen nyelven. Ami egy kicsit visszaadja az önbecsülésünket külföldön is - talán egy utolsó reménysugár, hogy nem kell attól félnem, hogy a nyitott nyugati társadalom megvet azért, mert én is egy olyan országból jövök, ahol amúgy a többség ellenzéki, csak mégis Orbánnal azonosít.

Budapest, ahol önmagad és SZABAD. lehetsz (kivéve, ha fideszes vagy).

13 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gigabursch 2024.02.02. 18:43:41

Budapest a szabadság bástyája...

Aha, persze...
Mondjuk, hogy fél év múlva is ezt mondod-e, az egy másik kérdés.
Lassan már Budapesten is több a Mi Hazánk Mozgalom szavazó, mint az összefos.sé...

Lorrh 2024.02.02. 19:06:49

@gigabursch: érteni teccik az iróniát, vagy tudatlanul jön ide a modorosblogba? Mert így csak saját magából teccik neveccséget csinálni kiskezitcsókolom.

gigabursch 2024.02.03. 07:21:30

@Lorrh:
Kb évtizede ezen a szennyblogon se humort, se iróniát nem olvastam.
Csak erőlködést...

Tetszik-e érteni.

De ha tudsz mutatni olyan bejegyzést, ami elmosolyogtat, felnevettet, megkacagtat, vagy legalább -hat (feltételes mód megengedve), akkor kérlek linkeld be ide!
Előre is köszönöm!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2024.02.03. 08:40:57

@gigabursch: azért valahol megható, hogy egy évtizede próbálkozol, és még mindig nem adtad fel <3

gigabursch 2024.02.03. 13:13:26

@Modor Tibi:
Esetleg mutass csak egy bejegyzést, ahol ne lett volna bárki, aki ne tette volna szóvá, hogy hol itt a humor.
Vagy ez ilyes sasjózsis-latabáros-kiskabosos mélység?
Mert akkor mindent értek...

Varacsk 2024.02.03. 18:30:58

Tök jó paródia, csak az a baj, hogy sajnos nem paródia...

Lorrh 2024.02.03. 19:06:56

@gigabursch: ez az ország eleve egy paródia és sajnos nehéz még jobban túlparodizálni.
Ez nem ment fel téged ha komolyan veszed és ráreagálsz baromságot.

kukasmacska 2024.02.03. 22:07:27

@gigabursch:

Esetleg mutass olyan blogot, ahol mindenkinek minden bejegyzés tetszik.

Az viszont rekordgyanús, ha valaki évtizedig egy olyan blogot látogat újra és újra, ami alapvetően nem tetszik neki. Sőt, még egy bejegyzés sem nyerte el a tetszését.

Szekrényszagú néni 2024.02.05. 22:07:55

Kibaszott vicces vagy Tibike, tényleg, szokás szerint. Huhuhu, hihihihi, térdem csapkodom meg minden. Komolyan. Egyetlen szerencséd, hogy a valóság mostanra hozzád hülyült.

Az a helyzet, hogy Budapest TÉNYLEG a szabad gondolkodás utolsó bástyája ezen a trágyadombon, a legalja szar vidéki jobbágyok meg az adómból élnek, cserébe elbaszott ruszkiszoponc balkáni szarfészket csináltak a hazámból, amitől normális embernek a pofája leég. Meg a tiédből is, mint már említettem, farigcsálhatsz ebből is további ilyen féktelenül kacagtató kis sziporkákat, hadd röhögjünk.

tatárfejű kutya 2024.02.09. 09:40:53

@gigabursch: de akkor mi a faszért jössz ide? Most komolyan...védd inkább a Katót valamelyik telex vagy 444 bejegyzés alatt...

tatárfejű kutya 2024.02.09. 09:47:15

@Modor Tibi: ne törődj a károgókkal Tibi... Gellértet ledobták a hegyről a pogányok,Zsándárkot megégették...ez a látnokok sorsa,viseld a keresztet!
süti beállítások módosítása