Fegyencedzés vs. testépítés

2015/04/25. - írta: Modor Tibi

-Paul Wade, Fegyencedzés. Végre valaki ki merte mondani azt, amit már évek óta sejtettünk: a testépítők egyszerűen csicskák, de leginkább gyengék. És ezzel kábé mindent elmondtam, ami említésre méltó.

Felfújt, vizes izomzat, nevetséges célok és eszközök, idejétmúlt technikák, bennfentes közeg, torz testek, szövődmények, szintol, rendellenességek, testképzavarok, infertilitás, impotencia, halál. Nézem ezeket, ahogy ritmusosan üvöltenek a Naphegyen is, rángatja a gyerek azt a kis szar kábelt, óbégat, gecire izzad, aztán egy órán keresztül pózolnak bent a tükör előtt, a haverja pedig a könyökét állítgatja. Nem mondom, buzulni egy bizonyos fokig vicces, de ez már azon a ponton túlhaladt.

Guggolgatok a múltkor is, odajön az egyik szoláriumos, dagadt, agyontetovált fasz - bámul rám valahonnan nagyon mélyről, a sötét, képzetlen arcából ilyen vizenyős-vöröslő kékes szemekkel, hogy meddig vagy még? Mondom, ez volt az utolsó, gyertek csak. Elkezdem leszedni a tárcsákat, persze rögtön hősködik, hogy hagyd csak, jó lesz - ugye úgy gondolta, hogy azzal fog bemelegíteni - csak akkor még nem tudatosult egyszerű agyában, hogy 100 kilóval nehezen fog felállni még bemelegítés után is. Mert egyszerűen gyenge, mint a szar. Utána suttyomban szépen leszedte 50-re, aztán azzal bohóckodott a majom.

Hiszen a gyúrás az pontosan arra épít, amit a neve is mond: TESTÉPÍTÉS. Tudatosan kikapcsolja az összes hasznos stabilizáló izmot, a mély hátizmokat, a törzset, a porcokat, az inakat - hanyagolja, sőt: szinte tiltja a teljestest-gyakorlatokat, és arra koncentrál, hogy minden egyes alkalommal célzottan csak az izmot növeld kozmetikai célból. Aztán utána csodálkozik a paraszt, hogy 120 kilóval nem tud felállni, a dereka pedig úgy csúszik le rézsútosan a törzséről, mint a Kill Billben a japán csaj fejtetője a koponyájáról.

Gyengék, semmi dinamika, semmi hajlékonyság, semmi kitartás, csak felpumpált, szar, henteshez való tőkehús-izmok. 

Ennyi a gyúrás.

A street workouttal viszont: iszonyatos erő és koncentráció, akrobatikus képességek, liftkábel-erősségű combok, acélos törzs- és hasizomzat, organikus fejlődés, a test arányosan és egészként működik, ahogy a Jóisten is teremtette. Mert az emberi test erre lett kitalálva: tudod, hogy egy csimpánznak mennyiből tart egy kézzel húzódzkodni? Semennyiből.

-Nem értek egyet. Lehet a gyúrást normálisan is csinálni. Nézd meg pl. Dorian Yatest vagy Ronnie Colemant. Jó, a szintolos állatok azok betegek, de hülyék mindenhol vannak. Greg Valentino meg ezek.

De mondjuk Coleman vagy Arnold is teljesen normális, naturál bodybuilderek voltak mindig is. És igenis erősek. Én megnézném, de kinyomnál-e annyit 1RM-mel, amennyivel Arnold most közel 70 évesen szériázik.

Fegyelem, arány, kitartás, szépérzék. Igazi atléták olyan diétával, ami orvostudományi csúcsteljesítmény.

És tudod, mindegyik nő azt mondja a képek alapján, hogy nem szeretik a kigyúrt pasikat, legyen pont jó - hát amikor ARRA kerül a sor, akkor kiderül, hogy pont ez nekik a pont jó. Nem tudnak ellenállni.

Aki pedig a doppingot emlegetné: az önmagában semmire se jó. Bármilyen kúrát szeretnél nyomni, azt nagyon komoly hozzáértéssel kell megkomponálni és levezényelni. Iszonyatos kitartás, fegyelem és profizmus kell ahhoz, hogy bárki azt a kis pluszt, azt a kis 5-10%-os még el tudja érni, amit esetleg ezek a szerek okozni tudnak.

-Csicskák vagytok. Egy amerikaifocis összecsomagol titeket fegyencestül, kúrástul, mindenesetül. Egy igazi linebackernek vagy egy defense tackle-nek nekimentek, úgy pattantok le róla, mint a teniszlabda a Kőrakás parki betonfalról.

És ami még fontosabb: az amerikai fociban nincs csalás úgy, mint a szar soccerben. És ha valaki megsérül, akkor addig játszik, amíg erőszakkal le nem hozzák a pályáról. Nem szimulál senki, és amíg nincs nyílt gerincsérülése, soha nem is kérne cserét.

-Nem. CrossFit.

Ahol a robbanékonyságot ötvözöd az elemi, nyers erővel, a fifikával és a finesszel. Ami ától cettig mindenben profivá kovácsol. 20 perc alatt hány deadliftet csinálna meg egy NFL-es? Egy testépítő mit csinálna, ha esetleg muscle-uppal kéne próbálkoznia?

Semmit, akkorát bukna, mint Rottenbiller.

És a crossfites nem csak kiváló sportember, gyors és bivalyerős, hanem SZÉP is. Mert aki erős, az bizony szép is lesz. Törted már véresre a tenyeredet? Edzettél már úgy igazán hányásig? Nálunk ez a beavatás. A barátnőd jógázik? Nos, én krosszfitezek. 

-Nevetséges.

De ami még nevetségesebb, azok a gyúrós nők. Néhány haverom ilyen képeket osztogat folyton a fészbukkon, de milyen már, kidagad az erük, úgy néznek ki már, mint a férfiak. Szerintem ízléstelen.

Egy nő igenis legyen kicsit gyengébb, mint én, nem kellene ezt erőltetni. Egy kis zsír az kell oda, legyen rajtuk mit fogni, anélkül nem is tudnak menstruálni, semmit. Vízhajtókon meg fehérjeporon élnek hetekig, nem működnek egyszerűen.

Hozzájuk nem nyúlnék. Ráadásul kurvára sokba kerülnek.

-De lehettek akárkik, akármilyen szépek, fegyelmezettek, akrobatikusak, robbanékonyak és erősek - ha összeakadtok egy kempóssal vagy K-1-essel... 

-Vagy van nálam pisztoly. Bár a világ legeslegerősebb emberei a hírek szerint az NFL-és hokirajongók. Rajtuk nem fog a golyó.

-Csak azt nem értem, hogy ha ennyire megvan a határozott elképzelésünk a sportolás helyes módjairól, akkor miért vagyunk gyenge, szőrös-pókhasú, ápolatlan, ügyetlen, monitor előtt görnyedő, pizzazabáló lajhárok?

-Ne terelj. Ez elvi kérdés. Mielőtt belekezdünk bármibe, rendesen utána kell olvasni mindennek és felkészülni. 

146 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egyallampolgar 2015.04.26. 21:04:53

Azért csinálni az edzést hogy jól nézzél ki? Mi van?!? Kinek akarsz jól kinézni és miért?
Az legyen a sportod amit szeretsz csinálni, ami kikapcsol ami leköt amitől Te akkor és ott jól érzed magad. Megöregszel mindenképpen. Legalább addig érezd jól magad!

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2015.04.26. 21:04:57

@krferi: Vagy szar fegyvert kell venni--az enyémet sosem kell szerelni, megpuceválom, 'osztjónapot

qszenon (törölt) 2015.04.26. 21:05:24

"Gyengék, semmi dinamika, semmi hajlékonyság, semmi kitartás, csak felpumpált, szar, henteshez való tőkehús-izmok. "

A cikkírót le kéne fektetni egy fekvenyomó padra és a mellére ráengedni egy 110 kg-os rudat.
Ha ki tudja nyomni, akkor erős, ha nem akkor visszaszívatni vele az egészet, amit ide leírt.
Egy több évet legyúrt testépítő valszeg többször is kiteszi a 110-et és nem tőkehús izmai vannak, nem gyenge és nem felpumpált.

azzer 2015.04.26. 21:05:27

Én nem a cikkre reagáltam, hanem általánosságban. Olvastam P. Wade könyvét, nagyjából ugyanezt írja le a kondisokról. Azóta megy az adok kapok, teljesen értelmetlenül.

Laci1982 2015.04.26. 21:23:08

wow....micsoda választékos nyelvezetű "iromány" ez... szebbet hányok talán. Az "író" (lol) nem akar megfogni egy százas szöget és kipiszkálni vele egy konnektorból a port?

Tisztességes Természettudomány 2015.04.26. 21:40:24

A darazsak széccsípíka zipsét, Julcsa szalaggyá, hozzad a cirokseprőt, mer ha nem kergettyük el a fullánkos tetveket, akkó itt murdel meg nekünk izibe!

Julcsa, itten má' nincs mit tenni. Ezt a csávót szétették a darazsak, nézd meg, hogy feldagadt! No, hozzuk a szekeret, azt' vigyük be a főagronómus úrhoz, mert ennek fele se tréfa!

1000bocs 2015.04.26. 21:54:26

@Carcosssa: "mit tanítasz és merrefelé?"
Bocs, de nem véletlen vagyok nick mögött. Segítség kell?

Carcosssa 2015.04.26. 22:41:15

@1000bocs: Ne haragudj, nem akartam bunkó lenni. Igen, lehetséges. Nőként küzdősportot keresek, de ez így elég tág körülírás. Mailt küldhetek?

snowboard 2015.04.26. 22:49:59

Nem kizárt, hogy van ilyen gyenge 140 kilós.
Én csak 115 vagyok, de simán bemelegítek neked 100 kilóval. Aztán mehetünk bőven a testsúlyom fölé is.
Én nem szólóm le a te sportodat, de azt megjegyezném, hogy az én mérlegem a "gyúrással" több mint tíz kiló fogyás, sokkal könnyebben mozgok, nem fulladok meg, ha fel kell futni a lépcsőn, vagy ha be kell kötni a cipőmet. Csak annyi a gond, hogy ezeken a hülye kondigépeken túl kevés súly van. A rúd meg sajnos görbül.
A legnagyobb szégyen viszont az, hogy ez a tájékozatlan ember billentyűzetéről származó színvonaltalan firkálmány kikerült az indexre.

Jean Paul Amondó 2015.04.26. 22:53:06

Most már csituljatok, mert jön egy szimpla favágó és kioszt mindenkinek egy-egy kokit, amerikai focistától kezdve a bodyson át a kempóketlebellesig. Vannak olyan foglalkozások amikben 10-12 órán át edzenek keményen...:D

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2015.04.26. 22:58:49

hú mennyi szuperokos izombogyó:DDD
a faszotok mint a nyakkendő a szerótól mi?

igazi hős 2015.04.26. 23:21:47

Hiányolom a posztból az iróniát és a túlzásokat. Közismert tények egyszerű felsorolása: ez inkább Ténytár és nem Modoros.

2015.04.26. 23:49:27

A válaszok jobbak mint a poszt.

R. Igor Mortis 2015.04.27. 07:32:40

@Carcosssa: capoeira? A legszebb küzdősport. És még nehéz is.

R. Igor Mortis 2015.04.27. 07:32:48

@hidroponi: Amerikai foci. Éppcsak a talpukon nincs vértezet. A rögbisek azok igen, lehet 40+ éves, lehet pocakos, de ők bizony erősek.

Trónkövetelő 2015.04.27. 07:32:53

Azt azért tudni kell, hogy minden nő mérőszalaggal járkál:
- megmérik a felkarod kerületét, és ha 45 cm alatt vagy, akkor nem szeretnek;
- megmérik a péniszed hosszát, és ha 25 cm alatt vagy, akkor nem szeretnek.
A nőket csak ez a két mérőszám érdekli.

Hu_manus 2015.04.27. 07:43:50

Valamikor a 60-as, 70-es években még normálisan emelgette a többség a súlyokat. Illetve ketté vált ez a szabadidős tevékenység (sport?.. bár ha a ritmikus sportgimnasztika, vagy a szinkronúszás sport, akkor...). A normálisabbak tevékenységét erőemelésnek hívják. 3 gyakorlatból áll, kvázi mint a súlyemelés.
A testépítés mára elkorcsosult, a cikk szerzőjével 90%-ban egyetértek. Kissé elfogult és megemlíthette volna az erőemelést. Esetleg bátoríthatná az otthon fekpadon magukat erősíteni vágyókat. Mert az tényleg remek dolog és alapvetően azért, mert jobb lesz az ember közérzete. Másodsorban meg azért, mert gerincre tud vágni 8-10 férjes asszonyt. Csak úgy... sportból.

chepunk 2015.04.27. 12:15:11

Bájos amikor a sok elhízott bordisznó irigykedik. Egy felhúzást sem tudtok megcsinálni, azt magyarázkodtok, irigykedtek. Nem baj, 50 éves korotok után amputálják a végtagjaitokat, megvakultok és centinként zsigerelnek ki az orvosok. Nem baj zabáljátok csak a disznózsírt cukorral, sörrel, borral... De a sportos fiatalokat hagyjátok ki a baromságaitokból!

randomuser1 2015.04.27. 12:15:14

Ez annyira jellemző, idehánytok valami libsi zagyvaságot, aztán előmodoráljátok a kommenteket, mert féltek az igazságtól!

nemszólokmégegyszer 2015.04.27. 12:15:20

@snowboard: Genetikusan erős tested lehet, ha intenzív testmozgás /direkt nem mondok gyúrást/ közben nem csak erősödsz, fogysz is, nő az izomtömeged és rugalmasabb, gyorsabb vagy. Bocsáss meg a kifejezésért /nem bántóilag/, annak idején ezt hívták "paraszti őserőnek". Mindig elcsodálkozom Fekete Laci fián, aki egy normális testalkatú erős fiatalember, és már-már utolérte az apját. Díjazom azokat, akik tényleg sportból/kedvtelésként űzik. Mennyivel egészségesebb és olcsóbb, mint 1,5-órát sörözni a haverokkal, vagy a fotelből sörözve-popcont zabálva megnézni egy "Világ legerősebb ember", vagy "A világ legjobb favágója versenyt", vagy egy felfújtakkal teli bronztestű demó bajnokságot, aki 90% szteroidból, meg 80% táplálékkiegészítőből állnak. Érdemes megnézni őket 5 év múlva, amikor leállnak, mert eredmény semmi. Szánalmasok. Sajnos betegségem miatt /nem edzés közbeni/ én már csak nézni tudom, de a natúr kategóriát mindig élvezem. Nem a látványt /nem vagyok szaharai/, hanem az eredményeket. Remélem, nem bántottalak meg.

nemszólokmégegyszer 2015.04.27. 12:15:25

@Trónkövetelő: Hát ilyennel még nem találkoztam. Persze, ha ez irónia, akkor értem.

nemszólokmégegyszer 2015.04.27. 12:15:28

@Jean Paul Amondó: Volt egy Papp László nevű boxoló, aki edzéseken a bemelegítés után baltás favágással indította az edzést az edzőtáborokban. Ő még tudott valanit. Voltak is eredményei. (Persze nem mondom, hogy csak emiatt.)

nemszólokmégegyszer 2015.04.27. 12:15:30

@Túrós: Aki nyakkendőt tud kötni az buzi? Hmmm.

Burgermeister 2015.04.27. 15:23:40

beszabehu...jok a kommentek:)

hátszelet 2015.04.27. 15:23:54

Egyetértek azzal, hogy nem érdemes összehasonlítani két olyan sport irányzatot egymással, aminek teljesen mások a céljai, azok művelőit egészen más dolgok motiválják.
Nyilván sokan abban a tévhitben élnek, hogy a minél nagyobb, látványosabb izomtömeg automatikusan együtt jár az erővel, rugalmassággal, erő-állóképesség fejlettségével, pedig nem.
Nem állok egyértelműen a gyűlölöm a testépítőket pártjára, mert nyilván ők is "sokat" tesznek azért, hogy úgy nézzenek ki, ahogy.

8 hónapja kezdtem el funkcionális edzésre járni, amivel az volt a célom, hogy az őszi-téli szezonban kiváltsam az alapozás időszakát a versenyszezon előtt (amatőr szinten kerékpáros versenyeken indulok), a várt teljesítményjavulás amit ennek az edzésformának és a saját edzéseim párosításának köszönhetek nem maradt el. Nem kell benne hinni, el kell járni rendszeresen az edzésekre, oda kell tenni magadat és az eredmény jön magától. Az étrendemen nem változtattam, nem tartottam soha szigorú diétákat (nem szedek táplálékkiegészítőket és még csak fehérjét sem iszom rendszeresen). Annyi biztos, hogy sokkal energikusabb és kitartóbb lettem. A felsőtestem fejlődésével (hangsúlyozom nem látványos izomtömeg növekedésével) sokkal arányosabb lettem, ami mindig is problémát okozott az atlétika és a kerékpározás miatt.

Engem meggyőzött a fegyencedzés vagy funkcionális tréning vagy bootcamp akárminek is hívják.

Egy lelkes kerékpáros lány

chepunk 2015.04.27. 15:24:02

Ja a szterod huszár mozgáskorlátozott 1,5 mázsás kötözött sunkák sem szépek de legalább van bennuk valami visszataszító! Belső szerveik 40 éves korukra egy 70 évesével vetekednek, 20 méter futás után összeomlik a keringésük, el sem tudom képzeli, hogy városi harcokban háborús helyzetben hogyan másznának fel egy szétlőtt romház felsőbb szintjeire, vagy le onnan ( a háborúkat a nyiszlett inas akrobatikus srácok vivják túlélési eséllyel, egyetlen hadseregben vagy alakulatban sem kívánatos a kötözött sunka a mázsáival...). Ja és egy nyiszletebb ügyesebb bicskás cigó gyerekkel se fussanak össze, mert elfutni sem tudnak, de mire megfordulnak körbe futja őket, közben meg a kis bicsekjával körbe is kanyarintja szépen, a szteroidbohóc meg maximum csak a zsigereit tuszkolhatja vissza kétségbeesetten a hasüregbe, utába mást már nem tud esetleg üvölt még közbe mint a vett malac...

parazita666 2015.04.27. 17:22:02

Az igazi férfi boxal fejleszti a testét, és az elméjét. Belül mindig elmosolyodok a teknősbékákon, pláne amikor baromi komolyan veszik magukat.

randomuser1 2015.04.27. 17:22:05

@hátszelet: megint mások azt mondják, egy nőn azért legyen mit fogni, mert az így feminin, a csontos, izmos lányok legfeljebb a látens homoszexuálisoknál meg a hozzám hasomló biszexuálisoknál kelt valamicske nemi izgalmat.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.04.27. 19:06:22

Röhejesek vagytok a kopaszra nyírt, felül elhegyesedő tojásfejeitekkel.

gmflash 2015.04.28. 07:42:46

A legkeményebbek akkor is a biciklisták és pont. :D

Trónkövetelő 2015.04.28. 07:42:50

A légiósok, azok erősek. Én is voltam, természetesen, számtalan sztorim van. A kocsmában és a teremben tisztelnek.

dobojozsi · www.mrpotencia.hu 2015.04.28. 07:42:55

Ekkora ostobaságot rég olvastam már.

chepunk 2015.04.28. 09:24:16

@A megvalósult amerikai ólom..:

Így van közöttük sincs egyetlen 1,5 mázsás sunka sem. Esetleg csak egy-két ökör propaganda fotón, vagy filmes reklám plakáton.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.04.28. 10:55:17

@Trónkövetelő: Ott a pont! Kárász Zolit ismered? Tudod, ilyen kicsit kigyúrt kopasz sebhelyes arcú állat. Dirr, olyat rámvert múltkor de spanok vagyunk.

hátszelet 2015.04.28. 11:31:16

@Emmanuel Goldstein: Még jó, hogy nem vagyok izmos-csontos kombó :) azért létezik átmenet a van mit fogni rajta és egészségesen izmos-sportos testalkat között. Ha eljutok arra a szintre, hogy szükséges lesz még ennél is jobban odafigyelek majd a táplálkozásomra, hiszem azon még van mit javítani, de én nem a sportból élek, nem mínusz 1-2 testzsírszázaléktól leszek boldogabb.

Horváth Gábor 76 2015.04.28. 16:28:45

Ekkora hülyeséget már rég olvastam!
Bántott valaki? :D

randomuser1 2015.04.28. 16:28:48

@hátszelet: igen, a rendszeres méregtelenítés és a megfelelő diéta kiválasztása rendkívűl fontos a mai, vegyszerekkel és káros környezeti hatásokkal veszélyes világunkban.

Taxomükke (UK) 2015.04.28. 20:56:12

Amúgy az egésznek mi az ÉRTELME?
Mert ha vagont raksz ki, vagy téglákat pakolsz, az oké, de csak úgy lárpurlár súlyokat emelgetni? Pont akkora faszság, mint amikor a karatésok téglákat vagy cserepeket törnek. Még ha egy ütéssel CSINÁLNÁNAK nyolc téglát, na az valami lenne, de ez a rombolás... ugyanmá.

Trónkövetelő 2015.04.30. 07:18:22

@Emmanuel Goldstein:
Ha valaki méregteleníteni akar téged, akkor át akar verni. A "méregtelenítés" fiziológiai képtelenség.

prekog369 2015.05.01. 17:31:51

Aki ezt a cikket írtak, az egy önelégült és kifejezetten buta ember. Azért önelégült, mert meg van róla győződve, hogy amit ő mond és csinál az a jó és a többi mind hülye, és ugyan ezért buta is.
Az a gyúrós aki 50 kg-al guggol, az egy kezdő, egy átlagos testépitő 100-200 kiló között szériázik, azért tűnhetett haladó testépítőnek az ő szemében azzal akivel találkozott, mert valószínűleg hozzá képest mindenki hatalmas. Összehasonlítani az amerikai-focit, a crossfit –et, testépítést, K1-et, más edzésmódszerek más eredmények a maga területén mindenki jobb a másik sportolónál, persze vannak kivételek, de buta dolog ezeket versenyeztetni egymással. Van akinek a kitartás a fontos, van akinek az erő, van akinek a robbanékonyság, és van akinek a könyvolvasás. Aki meg van arról győződve hogy mindenkinek az a fontos ami neki, az egy nagyon buta ember. Aki azt mondja, hogy a gyúrósok nem erősek csak fel vannak fújva, az is egy nagyon buta ember. Az izmok nem lufiból vannak, tanulmányoznia kellene az anatómiát.
BUTA VAGY HAVER !!

randomuser1 2015.05.01. 17:31:56

@Trónkövetelő: Dehogy, csak sok a könnyű pénz reményében sarlatánkodó Ember a piacon, de az én mesterem igazi, ő a mumbainak nevezett indiai spirituális központban tanulta a Kozmikus Energiák befolyásolását, a csakrák tsztításával kezdi és akkor tökéletesen működik a Test méregtelenítése! És ez nem ilyen handabanda meg átverés, mert én okos vagyok és ragaszkodtam a klasszikus materialista tudományos igazoláshoz, a lakmuszpapír a lilából a kék felé változott!
És ez nem "képtelenség" hanem TÉNY!!

Trónkövetelő 2015.05.01. 23:12:24

Stephen Hawking okos, de én inkább a húrelmélettel szimpatizálok. Nem tudom, Hawking mennyivel bicepszezik, de feltételezem, hogy kevesebbel, mint én. Ha tehát veszek egy repülőjegyet, megkeresem, és megverem, akkor a húrelmélet győzedelmeskedik!

Trónkövetelő 2015.05.01. 23:12:30

@Emmanuel Goldstein:
Nekem vannak némi fenntartásaim az indiaiak életvezetési tanácsaival kapcsolatban. Egy átlagos indiai kisebbre nő, gyengébb, és rövidebb ideig él, mint egy átlagos európai. Ennek fényében nem hiszem, hogy az életmódjukat el kéne sajátítanunk.

randomuser1 2015.05.02. 15:20:54

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: lehet, bár ez sokat nem javít azon, hogy ilyen téveszmékkel milliók szaladgálnak szabadlábon a világban :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.05.03. 20:52:04

Önérzeteskedtek itt mint koncsíta wurszt amikor lebuzizták. Ha már akkora öblös-aspiráns megabilidzsó arcok vagytok miért nem szarjátok le a sok kis csíra gyíkbelűt?

Trónkövetelő 2015.05.03. 22:17:55

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Mer' mind becsicskult, amikor megtudták, hogy megjártuk a légiót.

Cave Nick 2015.05.04. 13:24:01

A TRX-en kívül a többi nem jó semmire.

Gutai György 2015.05.04. 16:31:56

- jovoheten megyek teniszezni
- ha! squash! na, attol lehet fogyni!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.05.06. 19:40:41

@Trónkövetelő: Becsicskult vazz kajakra a sok esztétikus rajztanár vagy ki a tököm.

Trónkövetelő 2015.05.06. 19:40:50

@Cave Nick:
A fittségeden kívül főleg a magyar házgyári lakótelepek nyílászáróinak tesz jót.

hutp 2015.05.08. 21:34:54

Nem tudom, mi a baj a fegyencedzéssel, szerintem elég jó. Engem baromi hamar megtanított a könyv a féllábas guggolásra, amire azelőtt esélyem sem volt, egyszerűen összecsuklott a lábam. És a hasizmot is nagyon látványosan építi. Azt el tudom fogadni kritikának, hogy újként állít be olyasmit, amit már régen feltaláltak, de ha így van, attól még ugyanolyan jó és hasznos. Én pl. mindig is utáltam a súlyzós edzéseket, mert egyszerűen nem alkalmas rá az alkatom, nagyon lazák az ízületeim, sokkal inkább a saját súlyos és robbanékonyságot igénylő dolgok jönnek be. A Fegyencedzéssel viszont semmi bajom nincs, és szerintem zseniális, hogy bárhol vagy a világon, akár egy üres szobában, 0 eszközzel is tudsz gyúrni.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.05.15. 20:49:44

@Cave Nick: remélem ha felhőt látsz az égen egyből "SZUPERCELLÁRA" gondolsz

Cave Nick 2015.05.17. 09:20:50

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: ENNÉL JOBB MA MÁR NEM LESZ. Kész, vége, ZÁRJUK BE AZ INTERNETET.

tralalala 2015.05.17. 10:52:49

@nemszólokmégegyszer: "Aki nyakkendőt tud kötni az buzi? Hmmm. "

Hát legalábbis gyanús. Nincs csajod, vagy mi a fasz?

Trónkövetelő 2015.05.17. 10:52:52

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Kérlekalássan, az nem szupercella, hanem álcázás, amivel a zs-k álcázzák a ufókat, hogy kiirthassanak minket.

Taxomükke (UK) 2015.05.20. 10:27:19

10 perc lapátolástól beszarnátok mind.

Taxomükke (UK) 2015.05.22. 23:05:00

Én nem, de én nem is ti vagyok.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.05.24. 23:09:59

@Taxomükke: Tényleg, miért is kéne "lapátolnunk"? Normális ember ha van egy kis esze nem lapátol.

Trónkövetelő 2015.05.24. 23:10:04

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Én kiskoromban a homokozóban sokat lapátoltam a kis műanyag lapátommal, és sokszor beszartam.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.05.28. 09:12:27

@Trónkövetelő: Stimmel. Nem akartam abbahagyni a játszást és inkább szorongattam a kakit.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.05.28. 09:12:29

@Taxomükke: Hallod, tudod mit? Te nem szarsz be mi viszont beszarunk. Így jó lesz? Mert te erős vagy geci. Nagy, izmos erőset szaró csávó vagy. Ja bocs, most jut eszembe hogy nem is tudsz szarni. Te a szart is visszapréseled az izmaidba meg az agyadba. Attól leszel még erősebb baszki.

Taxomükke (UK) 2015.05.28. 09:12:32

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Felpumpalt izmokkal nem bir senki lapatolni, de ha koltoztetni kell a cuccokat, az sem megy. Narcisztikusan bamulni a tukorbe - hajra.
:DDD

Taxomükke (UK) 2015.05.30. 12:25:14

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Ez kicsit ovis probalkozas volt, de nem baj.
Pax vobiscum.

Bicepsz Elek77 2015.06.02. 22:07:30

Sok majom~ficsur jacca az agyat!!!
Az igazi ferfinek.pocakja van! Az ad tekintelyt.
Kulonben is! Menjenek el kapalni! Az legalabb hasznos!
blog.poet.hu/Metty/a-kapalas-elhozza-a-vilagbeket-

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.06.05. 07:31:31

@Bicepsz Elek77: milyen igaz barátom! Egy kis apupocak, egy jó nagy gyöngyöző fröccs a nagydiófa árnyékában, kedélyes röhögés ízetlen vicceken. Mi kell még a férfiembernek, nem igaz? Az a sok gyúrós olyan mintha ecetbe mártották volna őket. Folyton komolykodnak, humorérzéknek nyoma sincs az ereikben.

Trónkövetelő 2015.06.08. 14:43:16

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Az, aki 35 évesen nem cukorbeteg és alkoholista, nem is férfi.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.06.11. 16:13:12

@Cave Nick: "A japánok készítettek egy hamburgert, ki gondolta volna hogy ilyet is tudnak? Megpakolták lazaccal, kaviárral, garnélával, tengeri uborkával, moszattal, hínárral és tették mindezt egy JÓKORA CSAVARRAL!"

Cave Nick 2015.06.13. 08:46:51

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: látatlanban megmondom, hogy ez sugárban fosaszt

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2015.06.15. 15:37:33

A nagyot leveri a gyors, a gyorsat a magas, a magasat az erős, az erőset a kicsi, a kicsit a nagy, szóval mindenkinek szar! Csak akkor van esélyed, ha van nálad SURIKEM! Nálam mindig van nyolc-tíz darab, meg egy katona, az a hosszúkard, meg egy tangó, az meg a rövidkard, meg nindzsaku, amit olyan gyorsan is lehet pörgetni, hogy kivédi a pisztolygolyót is! Ja meg nindzsapor! Az is fontos, csak földhözvágod és eltűnsz! Mindenkinél legyen mindig nindzsakészlet, különben mindmeghaltok, ha valakivel találkoztok!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.06.15. 15:37:41

@Cave Nick: Csípőset, fehéringre visszaspriccelőset.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.06.21. 14:50:10

@Möff CAT a Torcsvúdos gyerek:
Én mondjuk részben osztom, hogy a nindzsucu a legdurvább, de azért a légiósok is tudnak egy-két trükköt. Spanom volt légióban, nagyon durva dolgokat mesélt. Szét van csapatva az alkarja, innentől-idáig van neki egy kurva nagy heg, az állát 7-szer műtötték, a lábában meg van egy 48 centis titánium-platina acélsín betét, de tök jól érzi magát, naponta leússza a tízkilóméterét, fut 40-et hegynek fel, így jár dolgozni, a nyomában meg ott lohol 7 bevadított pitbull. A csávót konkrétan nem meri betámadni senki.

bene77 2015.06.23. 22:09:42

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: a haverod nem belekotty néven szokott kommentelni? Tudod aki még hardcore karatés volt a 80- as években, 3x volt arccsonttôréssel műtve. Meg kutyái is vannak.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.06.24. 14:43:32

@bene77: Ne emlegesd azt a barmot, mert még idejön tolni a béna öblös dumáját.

Trónkövetelő 2015.06.26. 00:23:05

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Én nem félek tőle és a kutyáitól, én idomított raptorokkal szoktam motorozni a pilisi parkerdőben.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.06.27. 19:28:44

@Trónkövetelő: Mi kvadozunk a surikenes nindzsaklánnal. Ha meglátunk egy kutyást, surikennel szétdobáljuk a faszba.

Trónkövetelő 2015.06.28. 20:39:43

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Ez fontos, volt, mert ha összefutok egy csapat nindzsával, akkor tudom, hogy Te vagy :)
Te is tudjad, hogyha összefutsz egy rommágyúrt exlégióssal, az meg én vagyok :)

nemszólokmégegyszer 2016.01.02. 15:22:10

@tralalala: Van. Viszont aki nem tud nyakkendőt kötni az meg gyökér paraszt. Mint te.

A megvalósult amerikai ólom.. 2016.01.02. 15:22:36

Én nem vagyok elfogult egyik irányba sem, de az hülyeség, hogy a testépítőknek nincs ereje, csak "felfújt izmaik".
A Natgeo Tabu c. műsorának egyik részben a női testépítőkről volt szó. Tudni kell, hogy míg a férfi testépítőknél még a középmezőny is képes megélni ebből a sportból, addig a nőknél még a legjobbak sem képesek eltartani magukat a versenyekből. Így mivel a napi 6 óra edzés mellett nem tudnak normális munkát vállalni különféle szükségmegoldásokra kényszerülnek.

Egy részük birkózást vállal férfiakkal. Vagyis semmi szex, de a csaj kérésre felemeli, dobálja a partnert. A combjával, karjával rácsavarodik, szorítja stb. ( Vannak férfiak, akik ezt élvezik).
Volt egy törzsvendég, aki vállata, hogy az ő és a testépítő hölgy "légyottja" bekerülhet az adásba.
Az a 160 cm-es csaj úgy dobálta a 100 kg körüli kamionsofőrt az ágyra, mit én a táskámat. Mesélte a höigy ,hogy egyszer egy nyaki lábkulccsal majdnem megfojtotta az egyik kuncsaftot, mert nem figyelt oda. Meglepő volt számomra, hogy mennyire erősek ezek a nők.

Köldök_szösz 2016.01.02. 15:22:39

Mr. Colt anno mikor feltalálta azt a stukkert tényleg egyenlővé tette az összes embert :)

Zsocati 2016.01.02. 18:56:41

Tisztelet bárkinek, aki sportol! Itt inkább a stílussal van baj.
Én testépítést csinálok. A fegyenc edzés is biztosan jó.
Teljesen naturál, semmi szurka piszka, csak fehérje.
Leadtam 20 kiló zsírt és sokkal izmosabb lettem. Nagyon jól érzem magam.
A barátnőm nem akar már romantikázni, nem mondja azt, hogy kapcsoljuk le a lámpát....
:)
Megértem, hogy a testépítés egy drágább sport és nem mindenki tudja finanszírozni, részben ezért is akadnak kritikusok.
Szerintem bármi jobb a TV és a számítógép előtt ülésnél.
Megyek is edzeni, mert hiányzik.

átlátó 2016.01.02. 20:15:28

Ezek a gyúrós arcok egyszerűen szerelmesek önmagukba...csak mivel a faszuk nem ér a seggükbe, ezért pózolnak a tükör előtt...amúgy meg segítséggel tudnak csak befordulni a sarkon.
Az én faszom sem ér a seggembe, de magamtól tudom hátra tekerni a nyakam, amikor elmegy mellettem a Nő. Azért kell hátra fordulnom utána, mert miattam dobálja a valagát, mint egy kaptásló. :D
Hát legyen meg az öröme, hátra tekerem a nyakam, mert nekem fordulékony. Nektek meg olyan, mint egy vallatós ÁVH-s pribéké. Nem cöccögni, nem az mondtam, hogy ratyik vagytok, csupán egy ÁVH vallatótiszthez hasonló a nyakatok. Ha nonfiguratív tetkó is van, az esetleg segíthet nektek asszonyt szerezni...van ugyanis az a kategória, ahol ugye összenő, mi összetartozik. Szellemileg is. Tőlem ugyan azzal súlyzóztok amivel akartok, de ha gombosvellát láttok valami zúzottkő rakásban, nem elszaladni csicskák. :D Láttam már inas favágót. :D

Srác9 2016.12.21. 20:14:35

Van egy két tévedés. Arnold konkrétan két pofára tömte a szteroidokat kérdezés nélkül. Nem én mondom,hanem Ő. A többi dologban igazat adok.

Newguy33 2018.12.08. 16:07:18

Zseniális a cikk és a kommentek is, azokból is lehetne írni pluszban még egy bejegyzést. :D
süti beállítások módosítása