Tuti tippek álláskereséshez

2014/02/20. - írta: Modor Tibi

-Jó napokat, öregsrác. Csak nem jól hallom, hogy elhagyni készülsz azokat a népsanyargató multis férgeket? Ideje volt már. Valójában már öt éve is ideje lett volna, sőt, késő lett volna - ki nem állhatom a multikat, a fejvadászok meg a normális cégek pedig marokra szórják ki a rezümédet, ahogy meglátják, hogy SSC-ben dolgoztál. Igen. Szakmaiság nulla, szanaszéjjel darabolt folyamatok, majommunkák, átszervezések, egyre inkább veszendőbe menő tudás, időrabló meetingek, agymosás, felesleges adminisztráció-hegyek, hatalmas fluktuáció, dobozba zárt elmék, munkaköri leírások, rövidlátás, elbutulás. Valami kinti faszkalap titkárnője vagy valójában. Egy igazi csicska. Van egy csicsás egyeniroda középszerű fizetéssel meg vízautomatával, de igazából csak egy luxusbörtönbe zárnak, egy varsába. Befelé könnyű, de visszaút nincs: (tapsol egyet) beragadtál, zsákutca, kész.

 

 

Valójában akkor kell már elkezdeni az álláskeresést, amikor pont jól érzed magad az aktuális pozíciódban. Menekülni, szükségből váltani meg elvállalni bármit, ami szembejön: hiba. Végzetes hiba. Egy jó állás felkutatása évekbe is beletelhet. Puhatolózol, kerülgetitek egymást. Közvetítőkhöz sose jelentkezz! Nekik kell a fej meg a pipa, de valójában minden hirdetésük csak csali, hogy bekerülj az adatbázisba, aztán minden SSC-s szarral csak nyaggassanak. Phadowon, Bitumex, Luxor.

Nagyon remélem, hogy a következő már nem ilyen majomparádé lesz, nem ilyen multis szar. Legalább valami termelő vállalat. Ugye nem?

Na jól van, gratulálok. És hány embered lesz? Jó, hát végül is nem feltétlenül a beosztottak száma jelenti egyben a minőséget meg a szakmaiságot is, persze. És hol, helyileg merre? Pfff. Ne bassz. Na oda azért nem mennék, nincs az az isten. Ha gyár, akkor se. Kocsit azért adnak legalább? Aha, hát te tudod. Szerintem ez mondjuk alap kellene, hogy legyen, de mindegy.

Mennyit kértél amúgy, ha nem vagyok windischgrätz? 700? Nettó, ugye? Csak bruttó? Hát én ennél legalább egy százassal többet mondtam volna, plusz kocsi. Tisztelje magát az ember legalább annyira, hogy be tudja magát lőni az álláspiacon. Szerintem. Remélem azért, hogy ha megkapod a végleges ajánlatot, rádobsz még egy plusz 20%-ot. Én mindig így szoktam. Ha tényleg te kellesz nekik, akkor simán belefér, meg teljesen korrekt. Előre bemondasz valamit, aztán emeled a tétet. Kőkemény játszma ez, édesapám, a bőrünkre megy. Aki gyenge - lemarad, kihull. Mondjuk engem azért mindig meglep, hogy vannak még emberek, akik a mi korosztályunkban még nem felsővezetői szinten vannak, hanem ilyen kis csoportvezetőként vagy szakértőként vegetálnak. Mondjuk én nem hibáztatok senkit. A világot rendszerint két részre osztom (messzibe révedő arc): vannak a bűvös egymillió fölöttiek - aztán a többi. Minden azon múlik, hogy a képességeidet hogy tudod kihasználni, kamatoztatni. Van-e ötéves karrierterved, fenntartható-e a fejlődési parabola, nem hátráltatnak-e a karrieredben olyan anyagszerű akadályok, mint például lokáció, család, gyerek, feleség, ingatlan.

Visszatérve. De azért signing bónusz csak van? Hm, érdekes. Azért szerintem egy ilyen kaliberű pozícióhoz azt hittem, itthon dukálna. Szolgálati lakás, ruhapénz, kafetéria, vállalati üdülő, beiskolázási segély, céges ovi? Semmi? Érdekes. Kafetéria alatt most nem az Erzsébet utalványt meg a beautiful cardot értem, hanem azt, ami tényleg valami plusz. Tehát tényleg juttatás, nem csak a kötelező, lakossági része.

Te mi is vagy? Ja, hogy számviteles. Akkor más. IT-snak kellett volna menned, ott azért jobbak a feltételek. Meg azért ha mérnök az ember, az még rendes munka, nem ilyen kis számológép, érted.

De azért ne búsulj. Szerintem magadhoz képest ez elég szép eredmény így is. Ha kell hozzátok egy fasza mérnök, csak szólj! ;)

Sok sikert!

18 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Momina 2014.02.20. 21:44:20

Uhhh, szívlapátért kiált... :)

M_R 2014.02.21. 07:18:51

Tuti tippek hogyan legyél nagyképű, üresfejű faszkalap. Az igaz hogy mindjárt az első hónapban jó ha álláskeresésbe kezd, mert a próbaidő második hónapjára nyilvánvaló lesz hogy még a folyosó végi kis WC takarítását sem lehet rábízni.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2014.02.21. 07:19:04

Két hónap múlva meg már pedálozik, hogy őt is protezsálja be öregsrác.

sdani 2014.02.21. 07:19:12

"Ha kell hozzátok egy fasza mérnök, csak szólj! ;)"
Azt szeretem a posztjaidban, hogy a végén többnyire helyre kerülnek a dogok. :D

Trónkövetelő 2014.02.21. 07:19:46

Te figyelj, amikor a munkabérről tárgyaltok, mondjál valami pofátlanul nagy összeget, minimum a háromszorosát annak, amit ÉRSZ, én a helyemben ezt tenném. Mondjuk én itt elég jól elvagyok apámék cégében, de én is ismerem ám az álláskeresés nehézségeit, láttad azt a kis ribit ott kint? 2 hónapja vettem föl, kettőig nem tud elszámolni, de máshoz nagyon ért, hehe, keményen megdolgozott a helyéért, már a felvételi beszélgetésen ;-) Meg ne fejvadász cégeknél, keress állást, meg ne legyél olyan balfasz, hogy meghirdetett állást keresel, elébe kell menni a dolgoknak. Én is lehet, hogy lelépek a fateromtól pár évre, amíg az öreg nem nyugdíjazza magát. De én ezt úgy csináltam, hogy amikor elmentünk Tanzániába vadászni a bitumexes nagyfőnökkel, a Herendi Józsi bácsival, akkor a terepjárón beszélgettünk a faterről (tudod, még '83-ból, a minisztériumból ismerik egymást, meg ő vette el feleségül a Szabinát, emlékszem, egyetemen hogy oda voltál érte, hehe), azt kérdezi, hogy mit csinálok én itt, hogy megy sorom, meg minden, azt kérdezte, hogy nem-e volna kedvem átjönni hozzájuk vezérigazgatónak pár évre. Meg a Scotty, tudod, akihez ki szoktunk járni Floridába, meg a Holt-tengerhez, ő meg mondta, hogy kéne neki egy magyarországi képviselet, és jó lenne, ha én csinálnám. Szóval egészen rosszul fogsz a dologhoz, túl görcsösen állsz hozzá. Lám, én lazán álltam hozzá, és kettőből is válogathatok. Azt hiszem, aki nem így csinálja, az igazából meg is érdemli a sorsát, nincs igazam?

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 07:28:57

"De azért szerezz már nekem is melót ott ..." Tipikusan idegesítő faszkalap :D

talpi 2014.02.21. 08:14:05

A humánerőforrás kezelés igenis fontos dolog! Ezt bizonyítja az is, hogy ez a világ második legrégebbi mestersége! A legősibbet ismerjük ugye, de ez a második legősibb. A HR-esek az ókortól léteznek, csak akkor még úgy hívták őket, hogy rabszolgakereskedők!

Don Quixote de la Ferko 2014.02.21. 09:05:57

@talpi:

Pontosan ezért van igaza Tibikének. Vagy ismerősön keresztül jutsz álláshoz, vagy nem jutsz. Ennyi.
---
Ja, láthatóan megint vannak olyanok, akiknek nem megy az irónia.

Don Quixote de la Ferko 2014.02.21. 09:06:08

Tibike, ritka, de ezt most kivételesen egész jól összeollóztad.
A világ valóban ilyen, csak sokaknak fájna az önismeret.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2014.02.21. 10:19:01

Én 700k bruttó + korlátlan ingyen málnaszörpért szívesen elemzem a posztot. Plusz 300k huf-ért a megrendelő szája íze szerint való pártpreferenciát is kimutatok a szerző vonatkozásában. Még 200k hufért tudom ugyanezt bal lábon állva is.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.02.21. 12:55:14

@vészmadár (pica pica): Ne már aranyapám, cafeteriában csak a málnaszörp? Jaffa vagy fehér kóla, de leginkább mindkettő. Persze, okés a málna is, de azért a te képességeiddel minimum az egyik még járna. Igaz, te tudod, de ismerned kellene a saját értékeidet. Ez a minimum, hogy nézzenek lófaszjóskának.
No meg, a bal lábas felár. Persze, nem rossz az a 200, nettóban, naná, de tudod te ezt felváltva is, ha már a pártpreferenciákra gondolunk, ugye. És akkor már egy 500-as a minimum. Ne hagyd már csicskáztatni magad!
Te, figyelj, ha kell oda egy profi tanácsadó, akkor szólj már két jó szót.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.02.21. 12:55:25

A "windischgrätz"-re és a "beautiful card"-ra nem voltam lélekben felkészülve.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2014.02.21. 12:55:28

@talpi: Csak a harmadik legősibb fizetett foglalkozás. Az első helyen a prostituált és a szoptatós dajka* áll.

_________________________________________
*hülyék kedvéért az a szintén nem régen szült nő, aki más gyerekét anyatejjel táplálja.

HighTroller 2014.02.21. 13:44:25

a poszt olvasása után olyasfajta érzés fogalmazódott meg bensőmben, hogy khm, "De pofánbasznám egy irattartóval!" na jó, csak vicc volt :-)

sírjatok 2014.02.21. 20:03:48

Nemtom mit izéltek, szerintem teljesen korrekt a srác hozzáállása. Te eszel vagy téged esznek, ennyi!

nyuszy 2014.02.21. 20:03:59

A végéről lemaradt:

"Na, és meg is van a két Big Mac, elnézést a várakozásért, jó étvágyat!"

baby bee (törölt) 2014.02.24. 14:53:55

@nyuszy: igen :)) a ha nem vagyok windischgrätz lelkileg megviselt. meg a gyerek-feleség duma. lehet, h nincs csaja se? :D

kiber kóbor 2014.08.23. 11:56:52

...majd szólj, de bocs rohoanok mert jön a 4-6, és el kell csípnem, ha nem akarok elkésni. :-)
süti beállítások módosítása