Csalódott vagyok

2013/03/13. - írta: Modor Tibi

Hívő, gyakorló keresztényként mondom: csalódott vagyok, mélységesen.

Itt volt előttünk ez az isteni lehetőség: 2005 után újra megpróbálhattunk bizonyítani a világ hinni akaró és jóravaló részének, de megint csak nem sikerült. Ismét beigazolódott a sejtésünk, hogy a Katolikus Egyházat ugyanazok az évezredes béklyók húzzák le a züllés mocsarába, és soha nem lesz képes megszabadulni tőlük.

Olyan jó lett volna végre látni egy távol-keleti vagy afrikai (természetesen színes bőrű, nem ilyen Pistorius-féle) pápát! Félre ne értsetek, maga az Ember számít egyedül, nem a bőre színe - az csak egy múlandó, földi gúnya - de amennyiben a bőrszín a fehértől eltér, akkor azért mégiscsak jó lett volna. Egyfajta üzenet, hogy nem csak az olasz-európai-fehér maffia uralja a Vatikánt immáron évezredek óta, hanem hogy ez egy megújulni, változni, az elkövetett bűnökkel most már tényleg szembenézni képes egyház.

Ez már rég nem a vallásról szól. Vallás? Mit várunk egy olyan bűn- és érdekszervezettől, amelyik foggal-körömmel harcol a pesszárium, a rimming, az autofellatio, a footjob, az ovulatio, a gluteus maximus és a coitus interruptus ellen, még csak propagálni se hajlandó mint kisebbik rosszat? Ők akarják nekem megmondani, hogy mi az erkölcsös és mi nem, amikor példamutató módon élek, de ők, a szemforgató, hamis papok meg mindenkit molesztálnak? Amikor a papi cölibátust még mindig nem törlik el, és ellenzik a homósexuálisok egyházi esküvőjét meg örökbefogadását? Az rendben van, hogy a feleségemet otthon megverem minden este, de az nincs, ha én történetesen egy mackós fiút szeretek, és az Ő széles, gusztusosan trimmelt mellkasára hajtom fejem bújósabb hangulatomban?

Pedig megmutathattuk volna, hogy igenis: mi tudunk egy feketéssárga bőrű, netalántán homosexuális vagy női pápát adni a világnak. Fiatalt, vagányat, tököset. Aki mer változtatni. És megint csak a bigott brazilok jönnek, Isten keze, Maradona, bálványimádás, álszentség.

De legalább nem magyar lett. Amilyen hely mostanában Magyarország, kész szégyen lett volna nekünk ítélni a pápaságot.

I. Ferenc.

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása