PC? Mac? Notebook? Netbook? Tablet? - Mi segítünk!

2012/10/02. - írta: Modor Tibi

 

Kedves, illetve kedvetlen Olvasóink! 8-))

Örök dilemma, egymásnak feszülő ellenvélemények - hívők, rajongók, ellenzők, szakértők vitáznak-harcolnak egymással vehemensen a világháló megannyi fórumán: valóban ilyen nehéz lenne kiválasztani a számunkra megfelelő netezőtársat az eleddig talán soha nem tapasztalt tarkaságú, bőséges kínálatból?  

Kicsiny blogunk szerkesztőségének kupaktanácsa összedugta hát buksiját, hogy közös ítéletet hozzon, és ezúttal is segítsen a döntésben. Vegyük hát őket sorra, a lehető legelfogulatlanabb szemüvegen keresztül! Sohse felejtsük a két fő szempontot: kinek és mire kell a kütyü?

 

Tablet (táblagép): vigyázat, szemfényvesztés! Mintha egy Kubrick-féle tudományos-fantasztikus filmbe csöppentünk volna. Letisztult formatervezés, harsány színek, leírhatatlan felhasználói élmény. Crisp kép, bár a csillogó képernyő helyett lehetne inkább matte is. Fájóan hiányzik róla a billentyűzet, ez azért még messze van a tökéletestől. Még nem vagyunk ott! Meg azért ezt nem lehet csak úgy simán farmerzsebbe csapni, mint egy mobiltelefont, nem is áll úgy kézre, egy esetlen tepsire emlékeztet - ha hirtelen egy emailt vagy postot kellene írnunk, zavartan tapogatózunk csupán, de nem gépelünk. Úgy látszik, néhai Steve Jobs (RIP nyugosztalja) még utoljára egy hatalmasat blöffölt (no meg merített Kirk kapitánytól), és bejött neki. Illetve az Apple-nek, hiszen megteremtették a semmiből az igényt - esettanulmányként kellene tanítani levelezős képzéseken. És azért másfelől (AKA on the flip side) lássuk be, lusták vagyunk néha a rökamién heverészve felállni, hogy odamenjünk az asztali géphez, illetve a laptopot felcsapni sincs mindig föltétlen kedvünk. Ez meg azonnal készen áll, hands-on, ráadásul divatos: öltöztet és lakberendezési tárgynak is kiváló. Mindenesetre még kiforratlan a tabletes szegmens - ne legyünk hülyék: ne fizessünk azért, hogy béta-tesztelői legyünk egy olyan készüléknek, ahol még a gyártók is csak kísérleteznek.

MacBook: mindenben tökéletes és felhasználóbarát, jó kézbe fogni, már az anyagról, a designról sugárzik ránk a vérprofizmus, semmi olcsó anyag vagy tervezési hiányosság. Csodálatos képminőség és felhasználói élmény, ámde sajnos kibaszottul drága, ráadásul szégyenteljes módon korlátozza az Apple a saját világát, szippantja befelé a júzert, belőle rajongót fabrikálva. Próbáltál már egy sima mp3-albumot ráhúzni az iPododra csak úgy, mintha egy külső meghajtó lenne? Próbáltál már mondjuk egy jól bevált Windows XP-t húzni a Macedre? Na ugye...

Netbook: a netbookok órája ütött, jó pár éve ráadásul, minderre a tabletek adták fel az utolsó kenetet. Tulajdonképpen halva született maga a koncepció. Az ötlet maga nem volt teljes hülyeség, de hosszú távon életképtelennek bizonyult a modell. Az első és leghatalmasabb bukkanó: nincs benne DVD-RW, no meg aztán alig tudok rajta gépelni, silány anyagminőség, gyönge hardver, a multitaskingot felejtsd el, egy jpg megnyitása fél percig tart, tömöritett filmet nézni amúgy se egy nagy élmény. Inkább veszek egy tabletet, könnyebb előkapni is a farmermellény-zsebből.

Laptop: nagy - mit nagy: hatalmas - sónehéz, kezelése is nehézkes, most valljuk már be: kinek van ideje mostanság kivárni a bootot, bejelentkezést, kisfaszomat? Egyáltalán: manapság mennyit gépel az ember? Leginkább tartalmak fogyasztásra használjuk a számitógépet, nem előállitásra. Videóvágásra, grafikusoknak pedig ott vannak az asztali Macek, ne vicceljünk. Ezen az áron már kaphatunk egy rendes asztali konfigurációt, ha tényleg komoly munkára szeretnénk adni őszülő fejünket. A laptop a 90-es évek konfigurációja, felejtsük el. Ha pedig az a döntő érv, hogy cipelni akarod, akkor vagy cipelj magaddal egy okostelefont (az elég mobil), vagy pár féltéglát, az még olcsó is.

Chromebook: ez már eleve is egy rossz viccnek indult a Google-tól, de nem elég, hogy megcsinálták, még tovább is erőltetik ezt az eleve zsákutcának bizonyult koncsepcsiót. Persze hogyne, hiszen manapság az ember már mindent online, az ún. "felhő"-ben csinál (marketing bullshit, ilyesmi nem létezik valójában) - és ezért elvárják, hogy a kiherélt, vincseszterrel ill. CD-ROM-mal sem rendelkező majdnem-számítógépükért majdnem annyit adjunk ki, mint egy MacBook Air árának fele. Hát ti tudjátok, de én ezen az áron veszek egy fasza Windows 8-cal ellátott kis netbookot, minimum fél terrás vinyóval, és akkor dolgozhatok tovább a Photoshoppal, AutoCAD-del, WOW-ozhatok - és legalább biztonságban tudhatom a zakintoszi nyaralásos képeimet is, nem kell holmi online szolgáltatókban bíznom, hátha nem törlik ki. Max. rakok rá egy Chrome-ot , hoppácska, kész a Chromebook, csak 1000x többet tud, mit nyertem? Mi lesz, ha egyszer csak összeomlik a Google (idézőjelben) híres-neves "felhője"? 

Kindle, Nook meg a többi: jaj... aki járt mostanában a nyugati világban, a mienkénél kicsit is boldogabb országban, az bizony láthatta, hogy mindenki ezeket a szép, grafitos rajztáblára (pedellus is jár mellé?) emlékeztető kis kütyüket baszkurálja úton-útfélen. Ítéletünk: badarság, a marketinggépezet újabb totális győzelme az emberi hülyeség fölött ebben a totális háborúban. Könyvet olvasni? Ki olvas manapság könyvet? Hát senki. Erre elhitették a szerencsétlen emberekkel, hogy ők márpedig mégis olvasni fognak, csak éppen nem papïron, hanem Kindlén. Mi lesz a következő: Amazon digitális tabletzongora, -abakusz, -szalagos magnó? Digitális, matt hátteres palatábla? Ha olvasni akarok: ott van a Galaxy Note-om vagy a mobilom, esetleg a netbookom vagy a régi laptopom - neadjisten KÖNYVEM. Azt még talán nem akarja ellopni senki, pedig az még csak nem is bűn. Ha zenét akarok hallgatni? Ott van a kis Shuffle-öm meg a Nexus 7-em. Ha netezni akarok? Ott van a táblagépem. Kindle Fire? Vicc... még telefonálni se lehet ezekről, ráadásul utóbbi még színes is, agyrém.

De mindegy, ti csak költsétek a pénzeteket a pillanatnyi boldogságért, a nagybetűs Felhasználói Élményért - hogy aztán fél év múlva vegyetek egy újabb szart, a meglévőt áztassátok el, lopassátok el, bánom is én. Nekem jó így, ahogy van.

Reméljük, ismét kicsinyke, pislákoló lámpást tudtunk Elétek tartani a fogyasztói világ tarkabarka útvesztőjében - és így talán könnyebben hozzátok majd meg a helyes döntést. Ehhez kíván Nektek sok sikert, a közelgő karácsonyi bevásárláshoz pedig fáradhatatlan lelkesedést a Modorosblog szerkesztőségének minden gavallér férfitagja.

Használjátok egészséggel! 8-))

 

Figyelem, felhívás! Hogy megmutassuk a Modorosblog mind KÖZÖSSÉG (így, csupa nagybetűvel) erejét és hatalmát, a támogatásotokat szeretnénk kérni. Mint tudjátok, a blogolás rendkívül idő- és erőforrásigényes munka, egész embereket kíván, 24/7. Mivel Kurtz ezredes kicsit unja a lassan kétéves (!) MacBook Próját és kezd megtelni (mármint a Pro), akadozik nagyobb .RAW-fájlok szerkesztésekor - Tibi havi nettóbérének közel harmada pedig elmegy a brutálisan megemelkedett, közel 190 ezres törlesztőrészletre és így kedvesét legfeljebb csak heti kétszer tudja elvinni a Symbolba vacsizni, kicsiny hozzájárulásotokra lenne szükségünk.

Kérünk Benneteket, küldjetek nekünk új notebookokat, táblagépeket (Apple, esetleg Lenovo jöhet még szóba - tabiból iPad ill. Samsung Galaxy vagy Nexus 7 is jöhet, használt kizárva) - de szíves felajánlásként komolyabb összegű pénzbeli adományokat, originált designer (casual) ruhadarabokat is elfogadunk, hogy ezzel is biztosítsuk a Blog további zökkenőmentes működését.

Ne feledjétek: Nektek talán csak pár tízezer forint, de másoknak az Élet - Nektek pedig a további napi/heti/havi betevő! 

104 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Soha többet nem használok megtévesztő nickneveket 2012.10.02. 08:24:15

Ki vesz már Kindle-t? Akkora felesleges terméknek tartom, mint a ház. Bár ezt már leírtad előttem.
Netbook-ot meg csak anyuci kicsilánya csajoknál láttam a főiskolán, hogy majd azzal jegyzetelnek az előadáson. Mondanom sem kell, 10 perc után előkerül a Facebook.
Laptop az hasznos dolog lenne, csak sokan nem arra használják, amire kéne. Nekem is volt egy, nem is hordoztam már a végén, én is hülye voltam. Ráadásul ezek olyan szarul vannak összerakva, hogy egy pár év után dobhatod ki a francba, mert törik, recseg, ropog.

Számomra még mindig a normál képernyőméretű okostelefon plusz asztali PC a nyerő kombináció. Még a tabletet elhiszem, hogy vannak, akik ki tudják használni, de azt is egy csomóan csak azért veszik meg, mert KELL nekik.

Üdv

GrofZero 2012.10.02. 08:41:41

A "fél terrás vinyó"-t legalább 3 r-rel írjuk! (Ugyanis öt hülyéből négy kettővel írja, mi nehogymááá)

2012.10.02. 08:42:33

Laptophoz kapcsolódóan egy kérdés: ultrabookról hallottál már?:)
Amúgy szép önmagának ellentmondó bekezdésekből áll:)
Éljen a W8, WP8 ökoszisztéma!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.10.02. 09:07:02

*A2 a527al1 gÉp*: (pÉCé!)
hÁ7 1ly37 n3 v3gYÉl mÁr! m1 Vagy 73, ValAm1 d1N052AUrU55? mA MÁR m1Nd3nk1 a ph3Lhő83N 7áR0lja A Kép317, A2 adA7A17, rÁ8Í22a MAgÁ7 a M3G8í2ha7Ó É5 P0lK0rr3K7 nAGY 520lgÁl7A7óKrA, h0Gy 81270N5ág8An 7uDjÁk, é5 n3M éLN3k V1552A a phÁjLja1d 7aR7AlmáVaL.
V1nC535273R m3g Dvd ÍrÓ? n3-V37-5ég35, 3L-a-VuL7 k0Mp0N3N53k! aKK0r MáR 1nkÁ8 3Gy pha52A K15 7a8L37, aM1 3LFér A K323d83n, n3M 2a8ÁL aNNy1 áRAm07, é5 n3m PH0GLALJa l3 A pHÉL 5208Ád@ m3g A2 íróA527al7. méG15 K1 a 7úró AKaR ph0705H0pp0lN1 MANaP5áG? AM1k0r A 520C1Ál15 méD1a é5 A Ka2uál jÁ7ÉK0k a m3nŐk?

"Ü23N373D83n 0lYAn k1f3j32É57 vAgy L1nK37 hA52nÁL7Ál, aM1 71L7077. Ph0gAlmA2D á7 É5 küldD 3l ÚjRa!" éD35apáD Pha52Á7 PH0galma2D á7.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.10.02. 10:52:02

láttam 2 görbehátú hipsztert a Bajcsin, egy art mozi előtt macbookot nyomogattak, ahelyett hogy a mellettük koktélozó, sápkóros pesti bringákat fűzték volna akik az előző északát trendi biokoktéllal igyekeztek tolerálni

mesz86 2012.10.02. 12:05:23

Nagyon jó, főleg a vége :) A rajongók közti harcról nem esett szó, vagy ez majd külön bejegyzés lesz? :)

Mitya Ivanov 2012.10.02. 13:04:36

ha lesz feleslegesen elkölthető pénDZem, akkor veszek egy csomó felesleges dolgot, köztük egy chromebookot, ami szerintem tök érdekes és előremutató.
Addig is maradok az okostelefonnak álcázott butatelefonnál és a teljesen átlagos laptopomnál, amin a Win7 is akadozva fut.

a_fater 2012.10.02. 13:05:28

"Kicsiny blogunk szerkesztőségének kupaktanácsa összedugta hát buksiját, hogy közös ítéletet hozzon, és ezúttal is segítsen a döntésben. Vegyük hát őket sorra, a lehető legelfogulatlanabb szemüvegen keresztül! Sohse felejtsük a két fő szempontot: kinek és mire kell a kütyü?"

Már ez a rész olyan undorítóan modoros volt önmagában, hogy - habár a téma nem érdekel - most úgy döntöttem, végigolvasom webnaplótoknak eme szép bejegyzését :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.02. 15:06:21

talán szándékoltan provokatív a kérdés, de a Mac mitől nem PC?

KürtiT (Tromb74) 2012.10.02. 15:23:00

@a_fater: Az elfogulatlan szemüveget megpróbáltam elképzelni, nem ment. :D

Az én kritikám:
Tablet (Ipad): Céges kiküldetés közben használható, jól bírja az aksija, bele lehet pislantani a terjedelmesebb mailekbe, böngészésre is alkalmas.
Hátránya, hogy az a kezelő felület, ami egy telefonnál kényelmes, ennél a kütyünél kibaszottul idegesítő. Tényleg egy nemlétező igényt szolgál ki, pofátlanul drágán.
Saját pénzből nem vennék, ha utánam dobják, akkor elfér a polcon.

MacBook(Pro)Grafikusként rengeteg agyvérzéstől mentett meg, mióta leszoktam a Windowsos gépekről. Drága, de még mindig jobb, mint hosszú perceket malmozni miközben a windows bootol, vagy elbaszódott fájlok miatt bukni egy munkát.

Netbook (Lenovo):
Feleségem képes használni munkához. Szerintem meg a kurva anyját annak, aki kitalálta. Ha elé kell ülnöm, felszalad a vérnyomásom. Lassú, kényelmetlen, a Windows csak hab a tortán.

Laptop: Hát ha nem grafikuskodik, video- vagy zeneszerkesztget az ember, jó az. Kell némi energia hozzá, hogy az ember virusokkal hadakozzon, töredezésmentesítsen stb., de excel meg word bizgerálásra megfelelő. (tudom vannak bika erős, meg kurvára mindent tudó PC laptopok is, de nekem semelyik nem vált be)

Chromebook: Na erről még véleményem sincs.

Book Reader: Ez vicces cucc, de még a legolcsóbb is kb. 20 év könyvtári tagsággal kell, hogy versenyezzen. Nem beszélve, hogy a könyvtárral kapcsolatos összes költségemet letudtam az éves díjjal, mivel két sarokra lakom, oszt számolatlan mennyiségben cipelhetem haza a könyveket, cd-ket, dvd-ket.
Szóval részemről felejtős.

Sikamlós Jim DiGriz 2012.10.02. 15:40:56

@agent0: nem tudod, hogy hívják azt az érzést, amikor alapvetően egyetértesz valakivel, és mégis mosolyogva néznéd végig a halálát?

Tóninéni 2012.10.02. 16:42:03

RIP nyugosztalja! Nagyon jó :))

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.10.02. 16:48:34

@KürtiT (Tromb74): Ha a Windows lassan bootol, az a vas gyengesége. Nekem a Core i7-es SSD meghajtós iMac-en csak úgy szárnyal a Win7. És nem fagy, nincs vírus, és hasonló mac-fanboy-féle sztereotípiák.

Lassan egy éve vettem a gépet, és kb 10 hónapig próbáltam bemagyarázni magamnak, hogy az OSX egy sokkal jobb valami, mint a Windows. Nem sikerült. :)

a rettegett drótos 2012.10.02. 16:56:31

terrás, bazmeg. És az a vicc, hogy nem vicc.

think different 2012.10.02. 17:12:05

@Soha többet nem használok megtévesztő nickneveket:

Én.

Azzal megyek fürdeni, WC-re, kajálni, buszozni, metrózni, kávézni. Igaz egyszer már megkérdezték miért nem világít a tabletem és miért monochrome.
Heti 3-4 könyvet sikerül elolvasnom így, amit papírból nem tudtam megtenni, mert nem fért a zakó zsebébe vagy kényelmetlen metrón, miközben fél kézzel kapaszkodsz.
A könyvek pedig ingyenestől pár GBP-ig terjednek, számomra ennyit pedig megér a kikapcsolódást jelentő olvasás.
Van aki 2 órás mozifilmért a dupláját fizeti, nekem 5 GBP-ért van 500 oldalam 5 órára és ha jó, egy év múlva is ott lesz.

Yelo 2012.10.02. 17:13:13

Még jó, hogy nem terra bite. Attól én is harapnám a földet.

L.mebáj T.boy 2012.10.02. 17:19:48

Jó választás ez:
www.playdome.hu/cikk/28069/asus_g74s_gamer_notebook
Persze winfos helyett valamilyen linux.
Ha meg cipelni kell, legalább ki leszel gyúrva.
Vagy használj saját géperejű járművet.

The Lost Soul (törölt) 2012.10.02. 17:21:34

én egy éven keresztül használtam egy netbook-ot, 12"-os képernyővel. játszottam is rajta stalkert és bírta.
ja, és én is hiányoltam az ultrabook-ot. most is egy ilyenen gépelek. gyors, csendes, elegáns és kicsit drága is...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.10.02. 17:29:22

Hol marad az ultrabook és az okostelefon a listából?

dolgozni kék 2012.10.02. 17:34:32

Akinek számítógép kell a munkájához, annak indokolt lehet komoly összegeket beletenni a technológiába. Ha ésszerűen végzi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.10.02. 17:40:07

"MacBook: mindenben tökéletes és felhasználóbarát, "

a faszt. te is elkezdted sorolni a hibáit, és mg van egy csomó. ilyen szarért ennyit fizetni hülyeség.

egyébként kurvára nem értesz a témához, annyira bugyuta kategóriákat írtál le, hogy szenvedés lenne elolvasni. milyen kategorizálás az, hogy netbook és macbook?! olyan, mint az "emlősök és kacsák" nincsenek egy színten a kategóriák, egy szeméthegy a fejed.

Globetrotter2014 2012.10.02. 17:40:10

Nem értettem hogy mi ebben a vicces, de a végén megtaláltam a poént :)

Jó kis hpishing, hátha vaéaki bedől, mi? :)

Secnir 2012.10.02. 17:52:12

@vészmadár (pica pica):
"talán szándékoltan provokatív a kérdés, de a Mac mitől nem PC?"
a mac is pc, ez nem kérdés. régen ugyebár inkompatibilis procival készült deformált unix volt rajta, ma intel kompatibilis unix.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.10.02. 17:58:40

@Brendel Mátyás:
Hívd össze a Kobak Klubos haverjaidat! Ők biztos vannak olyan okosok, hogy elmagyarázzák neked a cikk lényegét.

agent scully 2012.10.02. 18:03:46

a poszt sem rossz, de a szakértői kommentek, hát azoktól befosok tényleg :D

Secnir 2012.10.02. 18:08:05

"de szíves felajánlásként komolyabb összegű pénzbeli adományokat, originált designer (casual) ruhadarabokat is elfogadunk, hogy ezzel is biztosítsuk a Blog további zökkenőmentes működését."

én csak egy ötletet tudok nyújtani: a legközelebbi auchan-tesco előtt van két fehér konténer, ami valami kft-nek a konténere, de ráírják nagy bötűkkel, hogy máltai szeretlekszolgállak.
na ennek a bedobónyílását ki lehet nyitni, beraksz egy kisebbméretű állampolgárt, aki kiadja a ruhákat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.02. 18:36:11

@Brendel Mátyás: matyikám bazdmeg, van egy cosmoLITE porszívóm, arról mit tudsz mondani? szívom magamba a bölcsességed, mint kisded az anyja csecsét...

Jossarian 2012.10.02. 18:42:04

a poszt jo es tetszik is :)

a temahoz annyit: mostanaban ujonnan megismert embereknek fel szoktam tenni a kerdest, hogy milyen e-konyv olvasod van?

a valasz altalaban sok minden masra is valaszt ad,:), igy erdemes kiprobalni. es mindenki vonja le maganak a kovetkezteteseket :)

nekem nagyon bevalt, erdemes kiprobalni

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2012.10.02. 19:02:01

@Brendel Mátyás: Ooo, Brendel Matyas baratom, kedvenc hazi trollom, hat elokerultel? Mizu veled mostansag, meg mindig a maszopnal bert(r)ollkodsz? Legalabb jol.fizet? :)

Tamás András György 2012.10.02. 19:34:47

@Jossarian: Olyan ismerőseid vannak, akik egyébként olvasnak? :)

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 19:35:47

Ez a poszt attól akar modoros lenni, hogy minden kategóriánál leírja, hogy felesleges, és a másik amúgy is helyettesíti? Így tehát körkörös az érvelés. Nem találom különösen humorosnak.

grafikusmsz 2012.10.02. 20:36:05

3D grafikuskent munkara i7 sok rammal, es kurva sok hdd-vel. Jatekra konzol (FPS-re jo a munkaallomasom is). Olvasasra most epp az iPhone-omat hasznalom (foleg Kindle konyveket veszek, de rengeteg iBookom van). Es lehet, hogy veszek egy iPadet is, mert azon kenyelmesebb olvasni. Es miert jo ez? Mert most mintegy 70-80 konyv van nalam, es barmikor, barmelyiket olvashatom! :)

Belagezapista (törölt) 2012.10.02. 20:42:39

Amúgy meg:

táblagép: szórakozásra, azon belül kizárólag tartalom fogyasztásra

laptop: munkára, szórakozásra, szóval mindenre

netbook: mobil munkavégzés, szórakozás, szóval ez is minden, csak korlátokkal, a mobilitásért cserébe korlátok

chromebook: fából vaskarika, a felhő nyújtotta előnyökhöz egy netbook is jó, ellenben az másra is jó, ezzel szemben

e-book olvasó: olvasás

MacBook: laptop

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.10.02. 20:49:28

@Brendel Mátyás: neked a wordpresses márját kéne most dugnod hogy ne fojtassa azt a szar blogját mert tök gáz hogy minden bejegyzése zéró kommentet generál

BelaVak 2012.10.02. 20:53:34

Tipikus peldaja, mikor valaki el nem hiszi, hogy maskepp is lehet elni, mint o.
Nem mindenki dizajner, nem mindenki annyira impotens, hogy ne talaljon hasznalhato laptop / ultabook harvereket. Aztan van, aki olvas konyvet, amire a geci Apple k* kenyelmetlen. Van, aki tudja a felho alkalmazasokat jol hasznalni, mert nem egesz nap valami kavezoban rejszol, hogy "jaj, mit irjak a blogomra, hogy vicces is legyen, meg intelligencs is". Szoval mindefele emberek vannak, nem csak egyujju dizajnerek, akik minden megvesznek, ami feher, es feltegla alaku.

HavocS · http://www.obsidianshell.com 2012.10.02. 21:10:16

Már a RIP nyugosztaljáért megérte elolvasni.

makkmarce (törölt) 2012.10.02. 21:16:52

azert, latszik, hogy emberunk nemigazan hasznalt tartosan jopar eszkozt, de zsigerbol utalja azokat, kiknek van.

registraal 2012.10.02. 21:22:05

Alapbol, nem rossz a megkozelites par eszkoznel. Van egy 9megcsak nem is dual meg quadro processoros) laptopom amit hordozok magammal. Win 7 eleg lassu lett egy ido utan.
Win 8-al visszon kb 20-30 masodperc a boot. es porog rendesen. Ez a resze szamomra megoldott.

Alapbol az a kerdes, ki, mire akarja hasznalni az eszkozet. Dolgoztam egy ideig Angliaban es ott peldaul nem tartjak hulyesegnek az ebook readereket. Eleg elterjedt, es igy nem lehet azt mondani, hogy, na ez se kell senkinek. szerintem meg van ra az igeny. Arulnam, ha volna uzletem. netbook es chromebook valoban felejtos, de a tablet es a macbook/laptop parossal meg el leszunk egy ideig.
Szerintem

Vizilabda 2012.10.02. 21:35:50

A lényeg: nincs pénzed megvenni ezeket, ezért savanyú a szőlő.

Gergoooe 2012.10.02. 21:58:54

A Kindle részt már el sem olvastam. Hatalmas sületlenségek tárháza ez az egész post.

vladimir964 2012.10.02. 22:08:32

Alapvetően az a gond nálunk (is), hogy vásárláskor az emberek zöme valójában nem tudja, mire is kívánja használni a cuccot, csak olyan "menő", ezért tudnak megvetetni minden hülye sznobbal minden szart.
Kiadványszerkesztéshez, (profi) videovágáshoz valóban a nagyteljesítményű Mac-ek messze a legjobbak, kövtekzésképp ilyen az áruk is.
Ami az okostelefonokat illeti, nagy hülyeség az egész. Élvezetes filmnézéshez kicsi a képernyőjük, kameráik finoman szólva is lemaradnak a fényképezőgépek és kamerák felbontásától. Mailezéshez, telefonáláshoz (tehát valóságos munkavégzéshez) bőségesen elég a félhülye telefon is, töredék áron.
Nálunk remekül elvagyunk mindenféle sznobéria nélkül, két tablettel, egy laptoppal meg egy asztali géppel. Ahol a lányom, asz asszony meg én megfordulunk (jó-jó, városban lakunk) szinte mindenhol van wifi, tehát ingyen tartjuk a kapcsolatot skypeon (még külföldről is), erre kiváló a tablet. A laptopot meg az asztali gépet pedig remekül be lehet osztani, illetve elvinni, ha valaki útra megy.
Nagy divat még szidni a Microsoftot (windowst). Hát nem -tudom... Nekem még sem az XP-vel sem a W7-tel soha semmi bajom nem volt. Igaz, nem össze-vissza másolgatott/letöltögetett, hanem boltban vásárolt, és rendszeresen karban tartom.

Irkutszk 2012.10.02. 22:12:13

Én a Kindle-t azért vettem, hogy ne kelljen könyvet cipelnem magammal. A táskámban az ezer oldalas könyv is épp ugyanakkora helyet foglal el, mint a kétszáz oldalas, és a polcon is kisebb helyet foglal. Telefonnal/Kindle Fire-rel/laptoppal/tablettel összehasonlítva pedig nincs megvilágítva a képernyő, így nem fárasztja a szemet.

Boban 2012.10.02. 22:32:56

Nekem van egy abakuszom és eszemben sincs lecserélni, szépen kiszámolom és egy franciakockás füzetbe beírom, ha esetleg tévesztenék, ami nem szokásom, miért is tenném, akkor kiradírozom, excel persze...engem nem hülyítetek meg ezzel a fogyasztási dumával

mdee 2012.10.02. 22:38:29

azt, aki a modoroson leáll vitatkozni, átgondoltan érvelni egy bejegyzés alatt, azt szórakoztatónak még csak-csak lehet nevezni. na de aki egyetért a posztolóval, csak a stílusán csiszolna kicsit, hát az a legjobb:DD

Zorita 2012.10.02. 22:51:27

elképzeltem, ahogy a tablet besuttyan a farmermellény zsebébe :))
nyomok egy megosztást, skacok, ennyivel tudok most hozzájárulni, jobbulást nektek!

glad az egyetlen 2012.10.02. 23:06:46

Azért az e-könyv olvasókat nem kéne leszólni. Ahogy a Harry Potter az is rávette az embereket az újra olvasásra hiszen tömegközlekedés közben egyszerűbben olvasható mint a könyvek többsége. De még számtalan előnye van. Minden esetre ha már e-olvasás akkor szerintem is táblagép, de tény, hogy a kindle 20ezer alatti olvasója az árban nagyon erős.

Amúgy erre a laptop vs. táblagép témáról írtam én is egy kicsit más aspektusból is:
legoptimalisabb.blog.hu/2012/09/03/tablagep_vagy_laptop_netbook

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.10.02. 23:15:31

okostelefon zenelejatszasi opcioja: pont akkor meriti le az allsot, amikor valami fontos telefont kellen elintezni

strucc007 2012.10.02. 23:41:54

Uristen, az ilyen cikkeket abszolut nem hozzaertok irjak?! Hol van pl. az ultrabook?! (megjegyzem sokkal hasznosabb a netbooknal)

Mindegyik kutyunek megvan a maga celcsoportja. En szemely szerint a netbookot es chromebookot a felejtos kategoriaba sorolnam, de biztos van olyan, akinek ezek kellenek. A tobbit meg ismerjuk.

A tablet tartalom fogyasztasra van kitalalva, es arra nagyonis jo. Barhol barmikor meg tudod csekkolni az emailjeidet, csetelni tudsz vele a haverjaiddal (ez akkor hasznos, ha a munkahelyen minden cset le van tiltva :)), es ha ugy adodik, jatszani is tudsz vele, illetve filmet nezni rajta. Bevallom, regen en is feleslegesnek tartottam, de amiota megvan, ki sem megyek nelkule az utcara... (na jo ez tulzas, de majdnem). A nyomtatott sajno nalam azota a multte.

Laptop/MacBook sztem ugyanaz, csak az egyik Apple, a masik meg nem az. Akinek van penze, valoszinuleg Applet vesz, akinek nincs, az sima laptopot. Abban igazad van, hogy az MBP-rol sugazik a verprofizmus, nagyon csucs kis masina, foleg a retinas. A MBP-n egyebkent nincs semmifele korlatozas, azt raksz fel ra, amit akarsz. A tobbi Apple kutyunel meg pont a korlatozas a jo, kovezzetek meg erte, mondom ezt IT szakemeberkent. Nekem nem hianyzik, hogy ra tudjak hanyni egy albumot, amikor az ebben az esetben az iTunes szepen, szinte fizikai formatumnak megfelelo designban rakra ra a cuccokat, jeleniti meg a boritokat, stb. Lehet, h tul igenyes vagyok, de nalam az ilyen alapelvaras, mig a korlatozas mentes kutyu abszolute nem az.

Az asztali gepnek is megvan a maga funkcioja. Regen az volt a munakallomasom, de amiota megvan a MBP-m, azota az asztali gepet kizarolag filmnezesre, TV-zesre hasznalom (a nagy kijelzo miatt). Igaz, akinek bivalyeros gepre van szuksege, az mindenkeppen asztali gepet vegyen, mert meg a legdragabb laptopok teljesitmenye is alulmarad az ugyanolyan konfigu asztali gep mellett.

eBook olvasot az hasznal, akinek nincs szuksege tabletre, meg laptopra, de szeret olvasni, de ugyanakkor nem akar tobb 10 kilonyi konyvet magaval cipelni. Hasznos dolog. Pl. a 60 feletti edesanyam is egy Kindlet hasznal azota, amiota par eve megleptuk ot vele karacsonyra ;)

Martian (törölt) 2012.10.02. 23:45:21

@Irkutszk: és egy hetes nyaralásra nem kell a Kindle mellé még egy töltőt is berakni. Ezt idővel elvárnám egy igazi okostelefontól is...

aFx 2012.10.02. 23:45:50

@Soha többet nem használok megtévesztő nickneveket:

netbook pedig remek, csak kell bele egy SSD kezdésnek (az úgy elég jól elfedi, hogy lassú). úgy már pillanatok alatt bootol/visszajön hibernálásból. ja és jegyzetelni nem lehet vele, kinyomtatott jegyzet + papír szerintem verhetetlen (de én dekorálok, állítólag onenote is jó). SSDvel azért nem lassú, akuja kb bír annyit, mint egy telefoné hasonlóan aktív kijelzőhasználattal, és arra tökéletes, ha véletlenül komolyan is írni kell valamit, mert arra már egy 4.3"mas telefon is pici. másfél kilóval meg annyival nem nehezebb/macerásabb egy bluetooth billentyűzetnél. ha meg teljesítmény kell, VPN megoldható az asztali géppel. ami az én esetemben 35kiló és három fHD kijelző van rákötve... szóval laptopból nincs, ami featureok tekintetében ki tudná váltani, a közelében sem.

ja igen: szigorúan második gépnek felhasználástól függően. ami mondjuk vonaton ülve egy dokumentummal előny, az otthon az asztalon már nem feltétlenül lesz üdvös (pinduri kijelző), és ez visszafelé is igaz.

ami para, hogy VMwaret nagyon utálja az enyém (egy könnyebb unix disztribet megpróbáltam), a normál teljesítményű ultrabookok meg 160 (+36-45k 256os SSDre) áron kezdődnek.

Bélabáttya (törölt) 2012.10.03. 00:05:52

„Ki vesz már Kindle-t? Akkora felesleges terméknek tartom, mint a ház. Bár ezt már leírtad előttem.”
Nem teljesen az.
Ismerős asszonyka, akinek van pofás kis laptopja, otthonra, hobbiból internetezni, bambulgatni a világban. Hosszas agyalás után rájött arra, hogy buszon való olvasásra nem akar magával cipelni páréves MacBookPrót, iPadet nem akar csak erre a célra venni, a körbenézett androidos tableteket is túlzásnak találta, de legalább egyik cucc e-bookolvasója sem tetszett neki (túl fényes, stb.) így vett magának egy Kindle-olvasót, és baromi elégedetten olvasgat rajta a heti háromszori, hosszasabb buszútján.

aFx 2012.10.03. 00:07:46

@aFx: ultrabook viszont ahogy ismerősöknél láttam elég jól működik első gépnek. főleg egy extra kijelzővel otthon.

és itt vissza is jutottunk oda, hogy igényre és felhasználási környezetre kell gépet venni. nekem pl játék és film nem volt szempont a netbooknál, a magas akuidő viszont nagyon is (aktív kijelzővel bírjon négy órát).

ja meg az sem elhanyagolható, hogy használtan, SSDvel alig volt drágább egy bluetoothos billnél.

Bélabáttya (törölt) 2012.10.03. 03:18:31

@Babette_: Nem. Szopat, hangulatot kelt, össze akarja ugrasztani a népeket, hogy a végén értetlenül csóválhassa a fejét valami haverjának: látod, milyen hülyék az emberek?

Bélabáttya (törölt) 2012.10.03. 03:37:14

Dehamár...
Az asztali gépen (lónagy Mac) dolgozom. Ha olyan a meló... Az esetek többségében viszont a régi MacBookPrót szekírozom, a legtöbb munkámra, netes bambulásra egyaránt jó. Világgá a régi, buta, lassú viszont könnyű kis Airrel megyek, néha az idegesítő Lenovo netbookkal (ami egy év után esik szét magától), de azon olvasgatom a modorost is a fürdőkádban fetrengve. Ezeken eszembe se jut munkával kapcsolatos tevékenység, ahogy a polcon száradó régi PowerBookokon se, de teljesen jók arra, ha valakit ideesz a fene, és megnézne valamit, vagy villogni akarok a retró technikával.
Az iPad jó fej, simán jobb, mint a kis Lenovo, könnyű, egyszerű, szeretem is, használható is erre-arra, de ritkán kerül hozzám, általában széthordják valamerre a lakásban, és keresgélni már nem érdemes, ha kartávolságon belül van még egy rakat egyéb.

Négy éve viszont elég volt két asztali gép. Igaz, akkor még nem olvastam a modorost...

virágelvtárs 2012.10.03. 04:29:37

Na, megvettem nektek a karácsonyi ajándékokat. Tibi, neked egy androidos tabletet vettem, hátán ápple jellel, bekapcsol akkor is ápple logó először. Van hozzá fekete billentyűzet a bőrtok hátán, hatetszik hanem. Matricákkal a magyar billentyűzet is megy. Kurtz ezredesnek meg vettem egy lefelefordítható könyvolvasó okostelefont, de akkora, hogy csak asztalon lehet használni. Van benne GYE és modoros app, X47J2P frissítéssel.

Donjon 2012.10.03. 07:18:19

@L.mebáj T.boy: Tök jó gamer laptop 4-500K-ért Linuxxxxal, hogy ne tudj rajta játszani. Szuper. :)

KürtiT (Tromb74) 2012.10.03. 07:22:30

@Gery Greyhound / project eleven: Ja, gondolom, hogy mindenféle érvek és ellenérvek vannak OSX meg Win7 között, kipróbáltam mindkettőt, nekem a win7 nem jött be, bár valóban jobb, mint a korábbi Windowsok.
Igazából nem nagyon szeretnék ezzel vacakolni, az utóbi 15 évben munkahelyeimen Mac-ek voltak, otthon meg Windowsos gépek, 3 éve szántam rá magam, hogy veszek egy Macbook Pro-t, azóta élvezem, hogy ha bekapcsolom elindul, ha kikapcsolom leáll, a köztes időben meg működik, gyorsan.
Ilyen olyan vallási vitákba meg nem mennék bele, senkit nem akarok meggyőzni a Mac-ek nagyszerűségéről, legfeljebb akkor, ha az Apple fizet érte :D

Nick Leeson 2012.10.03. 07:24:16

Soha nem értettem, miért kell üzemszerűen fikázni a Netbook-okat. 70e Ft-ért teljesen mobilizáltan lehet egészen komoly dolgokat CSINÁLNI (nem csak olvasni, hanem teljesen megszerkeszteni!) vele! Pl. dokumentumokat, excel fájlokat, prezentációkat, stb. amire bármelyik tablet csak néz mint egy birka!!!
Ismétlem! Mindez 70e Ft-tól!!!
Akkor mi is az igazi baj vele? Ja, hogy lassú? Hát igen, ennyi pénzbe nem fér bele a legfullosabb technika!!!

Tablet: Faszbúk, mail, jegyzetelés, video, ebook, kb. ennyi. Ráadásul az ára min. duplája egy Netbooknak...

velaxin 2012.10.03. 07:54:31

vegyétek meg mindet, aztán szarni bele, szól a zene.

Boban 2012.10.03. 08:27:04

Az elmúlt húsz évben mit sem változott a világ, még mindég a kockák erőlködésén lehet a lagjobban fanyalogva röhögni...csak az abaj, h. már nem lehet titeket kiszúrni 800 méterről a szorosra masnizott edzőcipőről, farmerről, budmill táskáról, most már meg kell várni míg mondtok két mondatot, mert már kezdtek inget hordani, meg úgy viselkedni, mint valami normális ember.
Ez a sok bizbbasz mind szükséges, mert én is ilyen - na most nem is jut eszembe hirtelen a neve - kis e- izén olvasom a 800 oldalas Brealey-Myers-t mert seggtörlés közben ez az optimális...szóval kurvára szükségem van rá.

Ja jut eszembe, olyat szoktatok még csinálni, h. elmentek - akár egyedül - sétálgatni a városba, közben sörözgetni, csajokkal szemezni, enni valamit, nézni a forgalmat, az embereket, közben cigizgetni...vagy ilyen hülyeségekre már nincs idő a sok kütyü mellett.
Vegyétek ezt a sok szart, mert ez mind kell nektek!

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2012.10.03. 08:40:35

"kinek és mire kell a kütyü"

Ez a lényeg. Mindenki megtalálhatja a tevékenységéhez valót. Az igazi gáz, amikor az van, hogy neki az KELL! (dehogyminek? - mert trendi apámfaxa)
De hogy ki is használja minden aspektusát, az nem nagyon szokás az ilyeneknél.

hardw 2012.10.03. 08:44:52

tablet teljesen jó olvasgatni, ha az ember nem könyveket, hanem netes tartalmakat fogyaszt. gépelésre nem való. 7" körüli méret az ideális, az még könnyű is.

okostelefon mindenre jó, de semmire sem. butatelefon amit hetente 1x kell tölteni, az a király. telefonálni lehet vele, meg rádiót vagy zenét hallgatni is. netezésre meg ott a kis tablet, ha valaki nem bírja ki.

minden másra laptop vagy asztali gép.

buziknak meg imac.

apd (törölt) 2012.10.03. 08:52:20

"Windows 8-cal ellátott kis NETBOOKot, minimum fél terrás vinyóval, és akkor dolgozhatok tovább a Photoshoppal, AutoCAD-del, WOW-ozhatok"

??????????????????????????????????????????????

driopios 2012.10.03. 09:11:22

10 millió számítástechnicus...

gh14 2012.10.03. 09:39:51

A Kindle-m imádom. Több mint két éve nyúzok egy Kindle 3-ast és azóta több könyvet olvastam el, mint életemben összesen.

A tablet-nek még mindig nem látom értelmét. Esetleg netezésre, de ha van laptop/netbook/notebook/valami akkor minek?

Mi a netbook? Van egy lenovo-m 11,6" os képernyővel, optikai meghajtó nélkül. Ez az? Netezésre némi Office munkára, fullHD-s filmekre (TV-n) tökéletes.

Tényleg az a lényeg kinek mire kell.

mirx 2012.10.03. 09:50:07

@Boban: "csak az abaj, h. már nem lehet titeket kiszúrni 800 méterről a szorosra masnizott edzőcipőről, farmerről, budmill táskáról, most már meg kell várni míg mondtok két mondatot, mert már kezdtek inget hordani, meg úgy viselkedni, mint valami normális ember" besírtam D

Belagezapista (törölt) 2012.10.03. 09:57:58

@strucc007:
1. Olvasd el, milyen blog ez.

2. "Hol van pl. az ultrabook?! (megjegyzem sokkal hasznosabb a netbooknal)"

Én arra lennék kíváncsi, mitől hasznosabb az ultrabook a laptopnál. Ugyanis attól, hogy vékonyabb, könnyebb, még majdnem ugyanott van a helyigénye (hiszen 2 dimenzióban ugyanakkora), és a nem ultravékony laptopok sem különösen nehezek, tehát cipelés ott sem gond.

СubE 2012.10.03. 10:39:54

"Akinek van penze, valoszinuleg Applet vesz, akinek nincs, az sima laptopot."

Ezt előbb is mondhattad volna. Megyek eladom a Sony Vaiomat és veszek az árából két Apple gépet, nehogy már valaki csórónak nézzen.

Globetrotter2014 2012.10.03. 10:44:15

Érdekes dolog ez a sok kütyü. Én azt ltom hogy amiót van Ipad a háznál, a tkp asztaligép ehlyett vett 17 colos Desknote-ot alig vesszük elő (öregszik is, és már nem is valami gyors), leginkább amikor az Ipadet kiüti az a pár (de súlyos) proprietary marhasága (lehetetlen fájlkezelés, flash hiánya), vagy programot kell futttani.

Ellenben a céges subnote gyakran kerül használatra, míg a 4 coll alatti érintőképernyős mobil már nem igazán használható. Csak akkor kapcoslom rá a wifire ha skypeolni kell...

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.10.03. 11:03:41

Nekem 5 perc, míg bebootol az asztali gépen az XP, és még mindig élek.

zmbn 2012.10.03. 11:27:37

Drága Tibi!!
Megyek ki Sájcba és hozok neked egy raklap ötös ájfont (tudod ez az új hosszi szifon). Ezt szétozthatod éhező családod sarjainak. A képe ennek tűéles vagy penge. Legalább négy ikonnal több van rajta meg ez már gigaherces. Az eddigi legjobb tuti. Kint dolgozik tudod egy spanom és már neki is van kettő. tud szerezni amennyi kell a kamionról. Lájkoltalak a múltkor is csak szólj.

KürtiT (Tromb74) 2012.10.03. 11:41:02

@Boban: Szerintem már jelentős hányada a geekeknek megtanult járni, mosakodni, jó részük még pinát is látott élőben.
A maradék ortodox arctól meg nem kell elvenni az örömet, hogy megmondhatja a tutit.
Ha másért nem is, legalább azért, mert szórakoztató.

Mr. Jerkow 2012.10.03. 12:09:24

Zseniális! Háháhá! :DDD Aszongya: "Még nem vagyunk ott!" Wehhehe halálra röhögtem magam, vagy aszongya: "Ha netezni akarok?" Wuhuhuhu hehehe hihi ez nagyon jó, tiszta standup. Nagyon vicces írás!

Globetrotter2014 2012.10.03. 15:33:37

@KürtiT (Tromb74): ja igen és küldjetek nekem is valami új cuccost, ha marad feleslegben, Iphone 5 vagy 4S, esetleg S3 vagy 4X HD.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.10.03. 15:44:03

@velaxin: ja, kell venni ájfont dokkolós ventillátorral és jó szüreti hígat belefosni LOL!

pocaklakó minimanó 2012.10.04. 00:33:42

Mer' két dolog lenne itten, kérem szépen...

Add egy: Miről is szól ez a topic?
Add kettő: Csak a brendelmátyás miatt olvasom.

pocaklakó minimanó 2012.10.04. 19:34:23

És aztán az informatikus-bulin elszabadult a pokol... :)

sphotos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/39306_434331733279077_351301117_n.jpg

A képen Modor Tibor és Kurtz ezredes két országos cimborájuk társaságában azon agyalnak, hogy vajon milyen kis szösszenettel fogadják a nemsokára őket interjúztatni kívánó Atergó Annamarit.

Lány jön a házhoz! Erre fel kell készülni. :)

Celtic 2012.10.05. 09:08:18

Hat en is hozzaszolok :)
- laptop: nem szeretem
- netbook: szeretem (SSD-vel, cd/dvd es wincsi nelkul). Nagyon jo arra, amire kitalaltak: gyorsan megnezni valamit neten, mas gepre belepni ssh-val vagy vnc/rdp-vel. Ugyanis nekem erre kell. Megvan az a haszna, hogy nem vmi extra oprendszert hasznal, mehet ra egy butitott xp vagy linux es maris azokat a proggikat tudom hasznalni, amiket asztali gepen.
- tablet: ertelmetlennek tunik
- kindle/egyeb e-book reader: eletem vagya. Jelenleg is tiz konyv van a lakasban szetdobalva, amiket "majd elolvasok" vagy "beleneztem, mert valami erdekelt, de lusta voltam a polcra visszatenni" es a nonpluszultra: nincs penzem 2e Ft-os konyvekre, torrentrol meg eddig vagy 10G e-bookot leszedtem...Oke, egy resze itt van rendes konyv alakban, de azokat elokeresni, cipelni, stb. Brr.
- okostelefon: nem lenne rossz, de annyira nem kell a sajat oprendszere miatt. Aztan vagy van olyan app, ami nekem kell, vagy nincs, rizikos. Akkor inkabb netbook.
- asztali gep (CRT monitorral). Ezt meg egyszeruen meg mindig a legjobb dolognak tartom, nem cserelnem semmire.
- MAC cuccok (belertve az "i"-vel kezdodo cuccokat): sztem felesleges hype. Biztos nagyon jo, de erosen korlatoz, nem kell.

Celtic 2012.10.05. 09:28:54

@agent scully: :) Egen, a Modoros erossege a kommentek :)

Belagezapista (törölt) 2012.10.05. 09:43:21

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:
Bármilyen meglepő, ma is lehet kapni mp3 lejátszót, olyat is, amibe AAA elem vagy aksi tehető, így nem merül le a telefon.

KürtiT (Tromb74) 2012.10.05. 10:18:46

@Belagezapista: Én egy Tesla márkájú bakelit lemezjátszót szoktam magammal vinni, kiváló a hangzása.
Amúgy tény, hogy az okostelefonon MP3 hallgatás, idegesítően meríti az aksit, oszt ha lemerült, beköszönt a kommunikációs középkor, ezért jó ha inkább MP3 lejátszóval hipszterkedik az ember.

@pocaklakó minimanó: :D Jó kis kép, kicsit lazíthatnának a fiúk.

Presszós Laci 2012.10.05. 10:50:06

@pocaklakó minimanó: A másik kettő Nyelvész Józsi és Gudea, nem?

pocaklakó minimanó 2012.10.05. 22:33:02

@Lekoid:

Jé! Tényleg! Mindigis ismerős volt a két arc mindigis. :)

666E 2012.10.06. 06:32:42

badarság.
van nálam 70-80 könyv, az miért jó? egyszerre úgyis csak egyet olvasok, akkor meg elég azt cipelni. egy e-book semmivel sem jobb mint egy könyv, ja és még le is merülhet.
tablet pedig az idiotizmus csúcsa. nekem ne adja be senki, hogy azon lehet gépelni. nem lehet, pedig kell, mert netezés közben is gépel az ember állandóan. nehéz kinyitni a netbook fedelét? panaszkodik mindenki, hogy lassú a netbook, kb 58745639ö3454357-ször jobb hardver van benne mint egy tabletben, normálisabb videokártyával stb. és fele annyiba kerül.
belterjes mac-et meg ingyen se.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.08. 13:43:08

No most van az, hogy a blogíró kardjába dől, főbe lövi, majd felakasztja magát. Terméketlen talajba hullt magja.
A hozzászólók egy része most olyan, mint a vicchallgató, aki nem érti mi abban a vicces, hogy két fasza van a rendőrkutyának.

Vágási Matyi 2012.10.08. 13:48:56

Vegyetek inkább NYÁJFÓNT!

Tatu Monk 2012.10.08. 15:28:21

"egymásnak feszülő ellenvélemények"

már itt beütött a LOL faktor. :-D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.09. 11:08:42

@hajdulaszlo (volt hajdul): oh, én például szoktam elemezni a kvantummechanikai vonatkozásait is a pinás vicceknek, sőt merem állítani, a kevesek egyike vagyok, akik felháborodottan nem nézik a Nemo animációs filmet a SZEMBETŰNŐEN régióidegen faunaelemek miatt...

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.10.10. 06:35:57

Mindenképp zájfón. Mióta a zájfónra megjelent a gitáros program, hogy le lehet fogni akkordokat és megszólal, azóta a Gibson a sarokba baszva porosodik, tök nem volt már menő amúgy se, mert nagy meg dögnehéz, meg nem is lehetett vele rendesen közlekedni se, szóval na. Ja, meg a zájfónnak TŰÉLES képe van, ezt mindenki tudja, csak egyszer jó lenne, ha valaki ki is fejtené, hogy mi a fészkes fenét jelent PONTOSAN ez a kifejezés :D:D:D

pocaklakó minimanó 2012.10.12. 11:17:21

@Möff CAT a Torcsvúdos gyerek:

"Ja, meg a zájfónnak TŰÉLES képe van, ezt mindenki tudja, csak egyszer jó lenne, ha valaki ki is fejtené, hogy mi a fészkes fenét jelent PONTOSAN ez a kifejezés :D:D:D"

Vö.: "Magyarországon kialakult szakkifejezés fotózásban a tűéles kifejezés több mint száz éve. Az él itt határozott vékony kontúrokat jelent ellentétben a vastag elmosódott kontúrokkal.Az él ugye vékony.És azért társult hozzá a tű mert a képek pláne ha élesek tűhegynyi nagyságú pontokból állnak."

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.12. 12:57:14

@pocaklakó minimanó: mondjuk ezek fontos dolgok. Én jelentős fejlődésnek tartom például, hogy elértük már a 100 millió árnyalatot előállítani képes kijelzőket, bár a nálam némileg gonoszabbak időnként megjegyezhetik, hogy ennek a töredékét sem észleli az emberi szem, ugye...

Vendel, a Púpos 2012.10.12. 14:24:47

mai gyöngyszem, név nélkül, de betűhíven adnám közre egy blogból az alábbi kommentet:

"Az orgazmus képes szex alapja, hogy mindkét, három stb. résztvevő ismerje a saját testét, reakcióit, tudja, hogy mi a jó neki. Aztán ismerje a férfi/női testet és ismerje meg a partnere testét, igényeit. Aztán ennyi ismeret birtokában már lehet kísérletezni, kipróbálni dolgokat. Nagy segítség, ha a partnerek beszélnek egymással és nem el egymás mellett, mert az minden csak nem kommunikáció.
Én életem során voltam egy pár nővel és bizton állíthatom, hogy bár voltak hasonló típusok de két egyforma nem létezik, sem nőben, sem az ő orgazmusukban, de még ugyan azzal a nővel is mindig különböző, bizonyos szempontból.
A szexben meg szerintem az (is) a jó, hogy mindig tanul az ember új dolgokat még akkor is, ha azt hiszi már mindent tud. A szexben, a szerelemben az örök tanulás a legszebb szerintem."

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.10.13. 08:22:22

@pocaklakó minimanó: Hej, köszi a pontos magyarázatot! :) Azt mondjuk sajdítottam, hogy erről van szó, viszont úgy gondoltam, hogy egy mostanság meghonosodott hülye képzavar ez a kifejezés (már ugye, hogy a tű az elsősorban hegyes és nem éles), nem is néztem utána, csak járt a szám :)

zaturek 2012.10.14. 12:52:27

"Hogy megmutassuk a Modorosblog mind KÖZÖSSÉG (így, csupa nagybetűvel)"

Nem tudom, feltűnt-e másnak is, vagy ez ilyen alap dolog, de örülök, hogy ez kis fricska is el lett dugva ebben a mondatban. Engem már régóta idegesít, hogy egyesek "mind"-et használnak ott, ahol "mint"-et kellene.

Count di Luna 2012.11.05. 06:07:18

Nekem édesmindegy, de a következő dögerős gép lesz, mert ezen nem fut az Assassin's Creed.
süti beállítások módosítása