A Grúz-Magyar diplomáciai félreértés margójára - higgadtan

2012/09/02. - írta: Modor Tibi

Bejegyzés alcíme...

 

Kedves Olvasóink!

Bizonyára Nektek is feltűnt az utóbbi napokban példátlan hisztériát kiváltó forró fejű Grúz hadnagy ügye. Mivel szemmel láthatóan itt is sajnos mindenki pártszimpátia-véleménycsomagok mentén foglal állást és eleve túl nagy jelentőséget tulajdonít ennek a külügyi afférnak, úgy érezzük, ideje kicsit visszább venni a túláradó érzelmekből és higgadtan mérlegelni, értékelni a helyzetet.

1. Kedves ellenzéki honfitársaim! Mindannyian tudjuk, miről van szó: amit Miniszterelnök Úr és a kormány mond vagy csinál, annak veszitek a mínusz egyszeresét. 2010 óta őszintén (ám hirtelen) megszerettetek ti itt mindenkit a szabad piac korábbi kizárólagos istenítése után: a hontalanokat, roma nemzetrészünket - most jönnek ezek a szerencsétlen Grúzok. Nem mintha bármelyikőtöket érdekelte volna korábban, hogy ezeket most eszik-e vagy isszák. Tudjuk persze: kiváló kaukázusi kefir, jó teák, szerencsétlen sors, áldozat, elnyomás, üldözés, kereskedés, népirtás- és tagadás, megszállás - nincs is még egy ilyen nemzet a földön..!

2. Nem szabad egyoldalúan nézni a dolgokat. Mi a Modorosblog szerkesztőségében úgy gondoljuk: bármiről is legyen szó, bármennyire is magukkal ragadnának az érzelmek és a korai, forró fejű ítélkezés: vegyünk szépen sorra mindent. Az Azerbajdzsán nép szintúgy rengeteget szenvedett az évezredek során - rossz persze a médiájuk, ebből nem lehet block bustereket forgatni Hollywoodban -, ennyi idő alatt csakis harcosságának és talpraesettségének köszönhette fennmaradását. A szóban forgó fiatalember szüleit Grúz brigantik gyilkolták meg brutálisan, még kisgyermekkorában. Meg kell értenünk: a Kaukázusi népek bátor kis vitéz nemzetek, ahol a család és a becsület minél előbbre való - Nyugat-Európában és Magyarországon egyelőre még sajnos nem elfogadott a mienkétől eltérő kultúrák elfogadottsága. Hirtelen haragú, de végtelenül becsületes, csupaszív emberkék. Honnan tudjuk, mi volt a kis kollégiumi villongást kipattintó utolsó szikra? Lehet, hogy a későbbi áldozat legrúzozta (vagy még jobb: leörményezte)? Vegyük észre: hasonló kakaskodások bárhol előfordulhatnak heti rendszerességgel kis hazánkban is, mégse kapnak érthető okokból ekkora sajtónyilvánosságot, mivel megszoktuk - és persze az idegenekkel szemben kevésbé vagyunk elnézőek... talán mégis ideje volna először a saját házunk táján söprögetni?

3. Ami megtörtént, az megtörtént. Bármennyire is fáj a Grúz népnek, az áldozat családjának - hibás volt-e vagy sem, ezt ne bolygassuk. Őt már nem hozhatja vissza sajnos semmi - előre kell tekintenünk. A Magyar kormány jóhiszeműen, a keleti nyitás programjának szerves részeként tett hát egy baráti gesztust az azerbajdzsán népnek: úgy gondolta, hogy a gyilkost ne a Magyar adófüzetők pénzén tartsuk jól évtizedekig napi háromszori meleg étkezéssel, könyvtárral, konditeremmel, színes tévével - hanem transzferáljuk haza az övéihez, ítélkezzen felette a nemzete. Isten ítélőszékét úgyse kerülheti el senki... Különben is: nem jó dolog beleártani magunkat más országok belügyeibe, egymás közötti nézeteltéréseibe, intézzék el tőlünk minél távolabb, egymás között. Addig jó, amíg nem itt csinálják, hát nem? Arról nem tehetünk, hogy Azerbajdzsán kvázi hazudott, amikor azt ígérte, hogy az ítéletet hazai környezetben is végre fogják hajtani. Ki hitte volna, hogy az adott szó, a megállapodás arrafelé ennyit ér? Ha a Kormány akár csak a legkisebb sejtéssel bírt volna afelől, hogy ezt a baltás mészárost azonnal szabadlábra helyezik otthon, akkor biztosíthatlak Benneteket, hogy nem így történt volna. De sajnos becsaptak minket, tanulópénznek mindenesetre jó volt.

4. Lássuk be: ahogy Ti is beismeritek, hogy teszem azt, példának okáért az Egyesült Államok véleménye inkább mérvadó egy adott helyzetben, mint pl. Dél-Kóreáé, ugyanígy minden diplomáciai testület az erő és a hatalom mentén alakítja kapcsolatait. Perpill Azerbajdzsánnak van világszinten szava: nézzük csak meg, hogy próbálnak a nagyhatalmak is lépten-nyomon a kedvükben járni - elég csak az Eurovíziós Dalfesztiválra gondolni, ahol bizony kihozták az ő versenyzőiket győztesként, hogy aztán a soron következő fesztivált már hazai környezetben rendezhessék. Pénz beszél, kutya ugat: a szőnyeg, kefir meg a fura betűk jelen pillanatban kevesebbet érnek a világpiacon, mint földgáz. Ez van, a politika kemény dolog: a magunkfajta átlagember nem értheti.

5. Ne legyen bűntudatunk ez miatt! Milyen nemzet az, aki saját a impotenciájából adódó, gyűlölettel kevert dühét egy szerencsétlen közvetítő, jóakaratú, békés országon (=rajtunk) próbálja levezetni? Hogyhogy nem arra haragudnak, akire valójában kéne? Gyávaságból tettek volna így? Azt hiszem, ezt a kérdést kellene lesütött szemmel maguknak sokszor feltenniök. Az 56-os forradalom leverése és Nagy Imre kiadása után Jugoszláviára vagy a Szovjetunióra haragudtunk jobban? No comment. Van-e jogunk kívülállóként eldönteni, hogy melyik nemzet a jó és melyik a rossz? Jobb az ilyesmiből kimaradni.

Wrap-up részünkről: ne használjuk fel más országok gondját-baját arra, hogy itthon próbáljunk olcsó népszerűségre szert tenni! Tiszteljük jobban a mienkétől eltérő kulturák sajátosságait, legyünk elfogadóbbak, maradjunk pártatlanul igazságosak - és a legfontosabb: tekintsünk mindig előre!

Békével:

Tibor Modoradze.

Címkék: politika
247 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roki 2012.09.03. 09:44:44

@Big-B:

Talán szándékosan, karikírozva az átlagos tudatlanságot a térségről, ami ettől függetlenül mégis határozott, táborjellegű állásfoglalásban nyilvánul meg.

Anti Anyag (törölt) 2012.09.03. 09:46:46

Ebben az ügyben nem nagyon lehetett igazságosnak lenni. A csóka egy örményt ölt meg, viszont ő maga azeri.

A legjobb amit lehet tenni, kiadni az azerieknek, verekedjék le ők maguk. OK, most harag van, de a csóka itt 25 évet kapott és állandó konfliktusforrás volt idáig. Most megoldódott, innentől kezdve már csak javulhat a helyzet.

chilis csokoládé 2012.09.03. 09:51:13

Szeretitek a tejbeGrúzt? :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.09.03. 09:58:04

"sajnos mindenki pártszimpátia-véleménycsomagok mentén foglal állást"

Ez így gondolják a fityisz párirodáján. Sajnos. Olyan, hogy függetlenség nincs a szemükben. Szánalmas.

Kicsit össze vagyok zavarva. Az a grúz nem örmény volt?

Big-B 2012.09.03. 09:58:10

@Anti Anyag: Semmiféle konfliktus nem volt addig, amíg nálunk ült. Konfliktus most van, hisz az azerieknek eszük ágában sincs "verekedni", jelen pillanatban is épp örömünnepet járnak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.09.03. 09:58:23

De most tényleg, mit kell ezen ennyit rinyálni (persze, tudom, ez a "nagy lehetőség" a ballibsiknek, de akkor is.)
A két katona, bebaszott mit atom (ahogy szokott) és amelyik talpon maradt, az fejbekúrta egy baltával a másikat. Ez olyan nagy ügy? Mindennapos volt annó a nagy szovjet hadseregben.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 10:07:32

@Anti Anyag: Fel tudod sorolni azokat a konfliktusokat, amelyeket a fogvatartása okozott?

Boban 2012.09.03. 10:08:07

Azé majd ha a mocskos Vidike összekerül jövőre a BL előselejtezőben az 1. FC Jerevánnal, akkor kiváncsi leszek mennyi divatbuzi fog elmenni idegenbe.
Bár őket kiszabadítja majd a TEK, vagy visszavásároljuk őket.

Ejj kéne behozni Namíbiából valami hosszúcombú 16 éves diáklányt, házimunkára!

Karipapa01 2012.09.03. 10:19:15

Ez itt nem jogi kérdés, hanem diplomáciai öntökönrúgás, ezt kellene valahogy felfogni. A helyzetet súlyosbítja, hogy a magyar diplomácia az elmúlt két évben sem állt a helyzet magaslatán, röviden fogalmazva: folyamatosan magyarázkodni kell.
"Ki hitte volna, hogy az adott szó, a megállapodás arrafelé ennyit ér?..."
Na ez a "diplomácia".

Misi56 2012.09.03. 10:21:38

Tibor: Sajnos pont Te csinálsz ebből politikát. A normális ember, rögtön látja,hogy ez nem más mint a dilettantizmus csúcsa. Aki valamennyire is tisztában van a politikával (kb. ovis szinten) az tudta, hangsúlyozom, tudta, hogy ez lessz.Szerintem Ők ( a döntéshozók)is. Azt gondolták,hogy majd kicsit háborognak aztán majd lecseng. nem így lesz.Azért nem mert az örmény emigrációnakakkora befolyása van a világban amilyen nekünk soha nem lesz, sajnos.Ezt azért nekik is tudni kellett.Viszont a grúzokat ,örményekkel keverni, több mint hiba ezen a szinten.

2012.09.03. 10:23:12

bocs, csak az első 30 kommentet tudtam végigolvasni, itt mindenki félkegyelmű !!???

Tibor nem unod még ezt a sok idiótát, aki nem tudja mi a modorosblog. komolyan mondom ez már fájdalmas.
Reagálnak a posztra és vitatkoznak vele... vazzzz... :-((

moophlander 2012.09.03. 10:25:59

Üdvözlöm a kurva nagy sírókat! Írország nem adja ki a halálos gázolót Magyarországnak! Azoknak van a legnagyobb arca most, akik azért b@szogatták a kormányt, hogy miért nem tudják elintézni a kiadatását! Ugye kedves jogvédők! :) Mondom ezt úgy, hogy nekem sem tetszik sok minden ami most történik!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.03. 10:32:49

"Wrap-up részünkről: ne használjuk fel más országok gondját-baját arra, hogy itthon próbáljunk olcsó népszerűségre szert tenni!"

ezt csinálja mindenki vagy 1000 éve, miért változna mostanra????

Big-B 2012.09.03. 10:35:10

@moophlander: A kettőnek mégis mi köze egymáshoz? Legalább egy párhuzamot írj légy szíves!

Karipapa01 2012.09.03. 10:37:42

@moophlander: "Üdvözlöm a kurva nagy sírókat! Írország nem adja ki a halálos gázolót Magyarországnak! Azoknak van a legnagyobb arca most, akik azért b@szogatták a kormányt, hogy miért nem tudják elintézni a kiadatását! Ugye kedves jogvédők!"

Ne beszélj butaságokat és főként ne csúsztass! Az ír gázoló Magyarországon gázolt el magyar gyerekeket és elmenekült a magyar törvénykezés elől! Össze sem lehet hasonlítani a két eseményt.

Misi56 2012.09.03. 10:50:46

@dr. Kóser Malac: Nem az a nagyügy, hanem az,hogy kiengedtük.....

2012.09.03. 10:55:38

@Anti Anyag: milyen konfliktus forrás volt a börtönben a baltáspasi ? te bennfenntes vagy ? nemááár, ennyire fideszdroid legyen valaki, aki képes kurvanagyot hazudni a semmire (hisz fogalmad sincs a börtön viszonyairól) csak hogy mentse ezt a vállalhatatlan ocsmányságot.

Baptista Barry 2012.09.03. 11:07:21

Biztos forrásból tudom, hogy egy budapesti munkahelyen szaró biciglis szabadkőműves páholy, az illuminátusok irányitotta Bildenbergekkel karöltve, bonyolította le az ügyet. Az ok pedig az, hogy nem akarják a 2012 dec. 21.-én ősi hazájukba visszatérő UFO-kal karöltve, Pataki Attila felöltse eredeti valóját, majd átvegye a hatalmat a föld felett.:) Ha Pataki azerbajdzsán közelébe megy, a baltás megteszi, amit tennie kell.:)

okostojgli (törölt) 2012.09.03. 11:16:43

@dr. Kóser Malac:
Értem én ha neked nem esik rosszul, hogy magyar zászlót égetnek, nyilván nem vagy magyar.

Misi56 2012.09.03. 11:21:27

@Androsz: Ha nekünk nem is nekik igenis eszükbe kellet volna jutni.Sajnos ők ezt pontosan tudták. Ez így volt eltervezve. A megállapodás arról szólt, hogy nem változtatják meg az ítéletet. Nem is tették. Viszont mit lehet tenni az elnöknek joga van kegyelmet adni. Azért nem kötötték ki előre, mert ők ezt oontosan tudták. Ez egy kiskapu amivel ez a kormány már számtalanszor élt.Sorolhatnám...

Monsieur 2012.09.03. 11:30:56

..elsőre én is megettem..
jó komment! ravasz agyafúrt..(fonák)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 11:47:12

@dr. Kóser Malac: Valójában viszont az történt, hogy az azeri addig hergelte magát azon, hogy van a tanfolyamon két örmény, amíg egy este elment a Tescóba, vett egy baltát és egy fenőkövet, megcsinálta az angol háziját, majd egész éjjel cigizett és töprengett, végül hajnalban bement az alvó örmény szobájába és lefejezte. Aztán megpróbált bejutni a másik örmény szobájába is, de addigra a megölt örmény magyar szobatársa fellármázta a kollégiumot, így azt az ajtót eltorlaszolták. Ténfergett még egy kicsit a folyosón, aztán megérkeztek a rendőrök.

Az örmény pedig azt csinálta, hogy este megcsinálta az angol háziját, éjfél körülig tanult, majd lefeküdt aludni, minek során előbb fejbeverték a fejsze fokával, majd lefejezték és elkezdték feldarabolni.

Semmiféle részeg verekedés nem volt.

A nagy szovjet hadseregben az is megesett, hogy tankkal mentek be egy bakonyi kocsmába (és közben szétlapítottak egy ott ücsörgő magyart). Na és kategória az is?

Monsieur 2012.09.03. 11:52:10

..ill.dehogy komment..cikk bocs..
..egyszer egy tv műsorban láttam amint egy magyarul kitűnően beszélő (grúz) georgiai hölgy érdekes mosollyal az arcán arról beszélt hogy helytelenül használjuk a grúz elnevezést.. valójában Georgia..hogy aztán M.o.-on mi a hivatalos formula azt nem tudom..

..és Kodály elmondta hogy kultúr sincs csak kultúra..
tehát kultúrember se,meg kultúrkörök se.. ha hűek akarunk maradni nyelvünkhöz..ha ez egyáltalán lehetséges..

Karipapa01 2012.09.03. 11:56:07

@okostojgli: "Értem én ha neked nem esik rosszul, hogy magyar zászlót égetnek, nyilván nem vagy magyar."

Nekem , amikor néztem a videót, nagyon rosszul esett. Milyen büszke voltam, amikor az olimpián lengett a magyar zászló és milyen szomorú, amikor ezt kellett látnom. Azt tudtam csak mondani, hogy az örményeknek jogos a háborgás, de azért ezt mégsem kellett volna. Az örmények pedig azt mondják, hogy jogos a magyarok lépése, de azért ezt mégsem kellett volna. A baj, hogy mi kezdtük. Most meg mi panaszkodunk.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.09.03. 12:02:04

az lesz majd a nagy szégyen, ha a system of a down következő nagylemezének a címe az lesz, hogy Fuck Hungary!

Intizar 2012.09.03. 12:08:01

@Gondolkodni Próbáló Birca: Én már javasoltam, mert szerintem annak volna értelme, hogy ha már a grúzok nem tűrik a grúzozást (bár korántsem egyértelműen orosz, németül is ez volt a hagyományos megnevezés), akkor sokkal inkább saját szavukkal kartvelieknek kéne neveznünk őket. Magyarul összehasonlíthatatlanul jobban hangzik. A "georgiai" valahogy szerencsétlen. Hogy a "georgiaiakról" ne is beszéljek. Szakartvelo, kartveli nyelv, kartveliek.

cö-cö-cö 2012.09.03. 12:09:54

Mennyi komplexusos ember...

2012.09.03. 12:15:00

@lala5a: Nyari kiarusitas, bunozo olcson elado!

Karipapa01 2012.09.03. 12:24:17

@Intizar: "...grúzok nem tűrik a grúzozást (bár korántsem egyértelműen orosz, németül is ez volt a hagyományos megnevezés), akkor sokkal inkább saját szavukkal kartvelieknek kéne neveznünk ..."

Most miért kell itt elterelni a témát? Grúz nép úgy nevezi magát, ahogy akarja, mi sem hungárok vagyunk, hanem magyarok, a németek sem germánok, hanem dajcsok...stb. Nem ezzel kell foglalkozni. Ez Magyarországra, Örményországra és Azerbajdzsánra tartozik, mit kell itt grúzozni, vagy georgiázni. Köze nincs a diplomáciai önszopatáshoz.

Intizar 2012.09.03. 12:30:40

@Karipapa01: Offoltam, plízkérlek, egy sort, de csak azér, mer a Birca kezdte. Vicces egyébként, mekkora szentségnek tekintik egyesek egy ilyen internetes közröffenet eredeti témáját. Mellesleg a grúzokat (bocs, Grúzokat) épp a jelen, finoman fanyarka iróniájú poszt hozta föl. S ha már off, folytatom az offot, és javaslom közolvasásra a SAJTKÉSZÍTŐK örmény-azeri-magyar tárgyú megszólalását. Mindezt amellett, hogy személyesen pártunk és kormányunk minden egyes önblamázsát komor, bánatos elégtétellel nyugtázom, továbbá amellett, hogy az örményeket régóta szeretem.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 12:33:41

@Intizar:

Egyébként a vicc az, hogy mind a "grúz", mind a "georgiai" perzsa eredetű szó.

Hozzáteszem ilyen hülyeségre a magyar diplomácia gyakorlatában is lehet találni példát. 1990-ban a magyar külügy hivatalosan kérte az amerikai külügyet, hogy ezentúl a "Magyar Köztársaság" szó legyen angolra "Republic of Hungary" formában fordítva. (Egyébként az amerikaiak teljesítették a kérést, s így is használták tavalyig. Idén meg már "Hungary" csak, azaz már nem aktuális, hiszen megváltozott az ország hivatalos neve januártól.)

kirakott(KT74) 2012.09.03. 12:41:36

@Karipapa01: A jogos azért kicsit túlzás. Ha kivonjuk a sovinizmust a sztoriból, akkor az egyik állam polgára lebaltázta a másikét egy harmadik országban.

Speciel ezt etnikai megfontolásból tette, de még a gyilkos kiadatása esetén se túl indokolt az őt fogvatartó majd kiadó ország zászlaját elhamvasztani.

Tehát mielőtt bárki abba a tévedésbe esne, hogy az örmények a mi barátaink, az azeriek pedig az ellenségeink azért összegezze már a tényeket.

- Egy balfasz döntés következményeként kiadtunk egy elmebeteg gyilkost a hazájának (kár volt)
- Azerbajdzsánban kegyelmet kapott stb.
- Örményország felfüggesztette velünk a diplomáciai kapcsolatokat, fenyegetőzik, összenőt szemöldökű, de egyébként bizonyára nagyon rendes örmények magyar zászlót égetnek.
- A magyar kormány mossa magát, na nem túl meggyőzően persze.

Úgy tűnik, Magyarország feladata nagyjából a bocsánatkérésre korlátozódik ebben az ügyben, mert kormányunk valóban hibázott.
...És persze szép csendben készülődni kell rá, ha esetleg ezzel a bocsánatkéréssel nem elégszenek meg örmény testvéreink.
A TEK fényesítheti a bakancsokat, a diplomácia pedig smúzolhat az esetleges szövetségeseknél, ha esetleg mégiscsak a földbe kéne döngölni drága örmény barátainkat.
...És hogy kinek van igaza? Na az pont nem érdekel senkit.

Karipapa01 2012.09.03. 12:45:10

@Intizar: Én sem nagyon értem, hogy a posztolónak sikerült valahogy Armeniát Georgiával összevasalni, de mindegy. Bár a téma nem erről szól, de ilyen alapon jogos az "offod". Igy újból elolvasva a posztot lehet, hogy én offoltam :-)) I'm sorry :-)) Mindamellett ez az egész olyan, mintha egy pl. Magyar-Román konfliktus esetén arról vitatkoznánk, hogy a felvidéken élő emberek szlovákok, vagy tótok.

Intizar 2012.09.03. 12:53:12

@Karipapa01: Oj, bébi. Ez is az irónia része volt.
@Gondolkodni Próbáló Birca: Kis szívem, az eredet nem számít. Minden a kontextus. A "zs*dó" szó magyarul, csehül németül(!!!) semleges, míg az orosz "zsid", a román "jidan" sértés. Magyarul a néger semmi, amerikaiul a nigger, de a negro is vért kíván. So what?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.09.03. 12:53:39

@Karipapa01:

Korábban az elefántcsontpartiak is előadtak ilyen kérést. Ők meg azt kérték, hogy magyarul ne legyen használva az "Elefántcsontpart" szó, hanem csak az eredeti francia "Côte d'Ivoire". Szerencsére a magyar külügy ezt sem teljesítette.

A hülye Martonyi tavaly óta elkezdett georgiázni egyébként, a külügy honlapján Georgia van, s zárójelben a Grúzia.

Karipapa01 2012.09.03. 13:03:59

@Intizar: Mégegyszer végigolvastam a posztot, most már szépen lassan, betű szerint értelmezve. Íme:ű
A bevezetőben:
"utóbbi napokban példátlan hisztériát kiváltó forró fejű Grúz hadnagy ügye."

1. pont:
"... A szóban forgó fiatalember szüleit Grúz brigantik gyilkolták meg brutálisan,.."

3. pont:
"Ami megtörtént, az megtörtént. Bármennyire is fáj a Grúz népnek, az áldozat családjának - hibás volt-e vagy sem, ezt ne bolygassuk. Őt már nem hozhatja vissza ..."

Ugyan ehhez Grúziának (Georgiának) semmi köze, inkább csak engem zavartak össze a A modoros.blog.hu ezzel a címmel:Grúz-Magyar diplomáciai félreértés margójára - higgadtan 183
Most már csak az hiányzik, hogy a grúzok is beleszóljanak :-)))

royslade 2012.09.03. 13:06:05

@Karipapa01: dőlj hátra, és olvasd el még egyszer

kirakott(KT74) 2012.09.03. 13:23:52

A mai hírek sem eccerűek.

Most komolyan, egy újságíró milyen választ vár arra a kérdésre, hogy van-e TITKOS megállapodás Magyarország és Azerbajdzsán között?

Intizar 2012.09.03. 13:25:36

@Karipapa01: A posztoló úrnak gúnyt méltóztatik űzni a tudatlan ámde forrófejű magyar közönségből. Na, lejött?

Karipapa01 2012.09.03. 13:25:41

Ne haragudjatok Kedves Kommenter Társaim ! Nem tudok így vitázni veletek, hogy a rekomment elküldésénél mindig kapok egy üzenetet:
"Két komment elküldése között várnod kell néhány percet"
Akkor, amikor 4-5 választ kapok, és a rekommentben választ várnak, ez nagyon sok! Ti már ezzel a vonattal régen Hegyeshalomban vagytok, amikor én még a Keletiben várom, hogy felszállhassak!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 13:26:41

@kirakott(KT74): Egyenest.

Ha mostantól véletlen ki talál derülni, hogy de, volt, akkor az nagyon kínos lesz valakinek.
Mondjuk ha van egy azeri széfben egy aláírt okirat, egy hang- vagy videofelvétel, ilyesmi.

Rák Attantam 2012.09.03. 13:29:27

Mennyi egyszerű ember... mostmár tudom, kik szavaznak faszul négyévente. "Ezért tart itt ez az ország!" :)

Nem kellene a nap végén összeszámolni mindazon balfaszokat, akik nem voltak képesek az (elsősorban nyelvi) iróniát felfedezni a posztban, és azonnal lecsaptak az általuk magaslabdának vélt nonszenszre?
Aztán hozzászólásszám szerint rangsorolni és a legtöbbet feleslegesen pampogónak odaítélni valami ekszxloozíve díjat?

KürtiT (Tromb74) 2012.09.03. 13:33:34

@Counter: (ez is én wok) A titkos alkuk és iratok egyik legjellemzőbb tulajdonsága az, hogy titkosak.
Tehát ha ki akarunk deríteni róluk valamit, a rákérdezés nem szokott elegendő lenni a sikerhez.

Karipapa01 2012.09.03. 13:43:01

@Intizar: " A posztoló úrnak gúnyt méltóztatik űzni a tudatlan ámde forrófejű magyar közönségből. Na, lejött?"

Lejött !!

Erre a válaszra is 10 percet kellett várnom, mire el tudtam küldeni! Talán majd egy más blogon...
Mindamellett (lehet, hogy nehéz a felfogásom), még mindig nem értem, mi köze van az azerbajdzsáni-magyar-örmény problémának a grúzokhoz?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 13:43:28

@KürtiT (Tromb74): Nem is az a rákérdezés célja, hogy kiderüljön.

Az a célja, hogy a miniszterelnök egyenes választ adjon vagy azt megtagadja, és ezt a célt el is érte: a ME egyenesen állította, hogy nincs.
Most pedig várunk.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.03. 13:53:17

@Counter: Olyan nincs, hogy egy miniszterelnökön hatékonyan számon lehetne kérni azt, hogy nem pletykál titkos alkukról. A pletyi tilalom lehet az alku része is akár.

Itt sokkal inkább a következményekkel kell törődni, mert nem túl fényesek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 14:08:03

@KürtiT (Tromb74): "Elnök úr, volt szexuális kapcsolata azzal a nővel? Nem."
"Elnök úr, adott utasítást a lehallgatásra? Nem."

Rá kell kérdezni olyan dolgokra is, amelyekre a kérdés pillanatában az egyik válaszról elképzelhető, hogy hazugság. Épp azért, hogy hazugságnak bizonyulhasson, ha az.

(kirúgott)KürtiT (Tromb74) 2012.09.03. 14:39:42

@Counter: Hát Miniszterelnök Urat (áldassék a neve)hazugságon érni nem túl különleges dolog.

royslade 2012.09.03. 15:37:23

@Rák Attantam: ez a blog pl. választási cenzus tesztnek jó lenne

kormányzó 2012.09.03. 18:39:49

@kirakott(KT74):
Meglehet,hajdúTEK éppen erre a kifejletre gondolva ajnározta "fiait".,megüzenve az Örmény tenorista képzőbe,hogy a magyarTEKnél,nincs jobbTek a világon!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.09.03. 18:44:54

@kormányzó: :-)))

Az örmények nem zöldfülűek a szakmában, mondjuk úgy.

2345 2012.09.03. 18:48:42

Ami a vajon kik által tulajdonolt, fenntartott, vezérelt, szerkesztett médiában történt, az várható volt.

Az általuk semmibe vett katolikus örmények hirtelen a mennybe mentek, pedig korábban az örmény népirtás (ld. A Musza Dag(h) 40 napja) bármilyen említése is azonnal kiváltotta a saját szenvedésük egyediségéből 70 éve üzletet csináló metéltek őrjöngését.

Most hirtelen felfedezték az örményeket, akiket, lám "baltás Orbán" gazembersége méltán hozott ki a sodrából, jogosan típorják a magyar zászlót és üzennek hadat Magyarországnak.

Semmi új nincs ebben. Elég bármilyen apró kudarc bármilyen területen, még a sportban is, hogy beinduljon a belső ellenség lejárató hadjárata.

Most sem zavarja őket, hogy a közzétett dokumentum alapján az azeri igazságügyi szervek kötelezettséget vállaltak a nálunk elítélt gyilkos büntetésének letöltetésére, így az Orbán-kormányt semmiféle mulasztás nem terheli, Jerevánnak közvetlenül Bakuhoz kell fordulnia tiltakozással az arcpirító azeri lépés miatt.

Milyen érdekes, hogy ugyanezen elemek, egyáltalán nem hőbörögtek, amikor az ítélőtábla jogerősen csökkentette a Cozma-gyilkosság roma tetteseinek a büntetését, oly mértékben, hogy az egyikük pár év múlva már szabadlábon rontja a levegőt.

Tipikus kettős mérce, és egy külpolitikai vis major felhasználása vélt belpolitikai előnyszerzéshez. Olcsó és szánalmas trükk, ezért rüheli a szennymédiát minden értelmes ember.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.03. 18:56:58

@2345: "Most sem zavarja őket, hogy a közzétett dokumentum alapján az azeri igazságügyi szervek kötelezettséget vállaltak a nálunk elítélt gyilkos büntetésének letöltetésére, így az Orbán-kormányt semmiféle mulasztás nem terheli, Jerevánnak közvetlenül Bakuhoz kell fordulnia tiltakozással az arcpirító azeri lépés miatt."

Ezen bekezdésed nem fedi a valóságot, a többivel egyet köll értsek.

kormányzó 2012.09.03. 19:14:30

@moophlander:
Te jobb sorsra nem érdemes balfasz!
Az írt, MAGYAR BÍRÓ hagyta futni,potom 500 ezerért.Hogy mér???Mer akkor neki jó ötletnek tűnt!
Valszeg ő is arra gondolt,nehogy mán MI etessünk ezt a palit!
Baltás barátodat pedig,vezíred siker viktor látta el egy használt,de még jó állapotú stoplissal.
Szintén valszeg,ő is arra gondolt,nehogy mán MI etessük ezt a palit!
Az egyházak meg úgy gondolják,Mária országának maradék becsületét adta el,és a kereszténységet szúrta hátba ez a szemét cigány,egy halvány ígéretért!Magam bár ateista vagyok,teljes mértékben osztom a véleményüket!
Természetesen jogod van teljes nemzeti öntudattal büszkének lenned siker viktor fantasztikus teljesítményére,de a hétvégi gyónáskor, azért ne említsd.

kormányzó 2012.09.03. 19:49:35

@Counter:
Erről van szó!
Így a történtek, kissé világosabbá teszik azt a /(gondolatát)miket írok!/ sejtelmes mondatát is,hogy a commandósoknak nem tesz jót a tespedés.
Lehet,hogy siker viktor, valamit látni akar a pénzünkért?

@2345:
Ez az apró külpolitikai "vis major",egy évig tartott.( a mostani meg...)
Aztán orbán bég látogatása,hipp-hopp!Megoldotta.
Köszönet nyilvánítás látványosan elküldve.
A szenymédiat,minden értelmes ember rühelli!
Mondjuk,meg is látszik az eladási adatokból.

2345 2012.09.03. 20:04:16

@kormányzó:

Te elmebeteg vagy, a környezeted ezt nyilván eddig is tudta, sajnos most már mi is.

Helyesírásból még vegyél leckéket, mielőtt a köznyilvánosságban hőbörögni kezdesz.

2345 2012.09.03. 20:40:04

Feladó: Igazságügy-minisztérium
Azerbajdzsáni Köztársaság
Címzett: Magyarország Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériuma

Ügyszám: 14/12-4408
Dátum: 2012. augusztus 16

Az önök hivatkozási száma: 06.08.2012.
XX-NBSKFO/3743/4/2012

Az Azerbajdzsáni Köztársaság Igazságügy-minisztériuma nagyrabecsülését fejezi ki Magyarország Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumának, s tisztelettel közli az alábbiakat.

Válaszként az önök érdeklődésére Ramil Sahib Safarovval kapcsolatban, aki büntetését tölti Magyarországon, tájékoztatjuk önöket, hogy a külföldi államok bíróságainak az elítélt személyek büntetésük hátralévő részének az Azerbajdzsáni Köztársaságban történő letöltése végett történő átadásáról (átszállításáról) szóló döntései az Európai Egyezmény 9. cikkének 1. bekezdésének a, pontja alapján történik, bárminemű átalakítás nélkül, s anélkül, hogy bármiféle új bírósági eljáráson kellene átmenni.

Szintén tájékoztatjuk önöket arról, hogy az Azerbajdzsáni Köztársaság Büntető Törvénykönyvének 57.3 cikke alapján az olyan elítélt büntetése, aki életfogytiglani szabadságvesztést tölt, csak akkor változtatható át bíróság által határozott tartamú szabadságvesztésre, illetve az elítélt akkor bocsátható feltételes szabadságra, ha az ítéletből már legalább 25 évet letöltött.

Az Azerbajdzsáni Köztársaság Igazságügy-minisztériuma megragadja az alkalmat, hogy kifejezze legmélyebb tiszteletét Magyarország Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériuma felé és előre is megköszönje az együttműködést.

Vilayat Zahirov
Igazságügy-miniszterhelyettes
Azerbajdzsáni Köztársaság

Ehhez hozzáfűzni semmit nem szükséges. Magyarorzág jóhiszeműen járt el, csupán ellenségei próbálják újfent besározni.

Akikből a határokon belül is van elég, mint látjuk.

kormányzó 2012.09.03. 21:22:36

@2345:
Öreg!
Majd ha legalább annyi gerinc lesz benned, és bahátodban,siker viktorban,mint egy meztelen csigában,akkor - de csak akkor! - foglalkozhatsz az elmeállapotommal.
Mert addig a köznyilvánosság csak egy dologban lehet biztos,te és vezíred, siker viktor + nemzeti zenekara,nem több,mint hazaáruló,nagy-rakás-kaki.
A heje sírást pedig,Dr.Emberek Emberétől palizálom.

2345 2012.09.03. 21:39:55

@kormányzó:

Nagyobb a baj, mint előszörre gondoltam.

Hogy pszichopata vagy, az továbbra sem kérdéses, de közben egy magyargyűlölő, ellendrukker geci is, akinek viszont nem jár kímélet.

Jobb lenne neked a valódi hazádban, a sivatagban, ne szenvedj itt tovább.

Értesíts, ha indul veled a vonat, kimennék integetni. A palesztinok virágcsokorral várnak.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.03. 23:19:37

@2345: Haver, azt a részt kifelejtetted, hogy bármely köztársaság elnöke kegyelemben részesíthet egy elítéltet, ehhez nem kell új bírósági eljárás, nem kell semmiféle átalakítás, bár ez sem ütközne jogi akadályba.

"Mindegyik fél gyakorolhat egyéni kegyelmet, közkegyelmet vagy átváltoztathatja a büntetést alkotmányának vagy jogszabályainak megfelelően."

Ezt tudja az azerbajdzsáni és a magyar kormány is. Ha kormányunk valóban el akarta volna kerülni a fickó szélnek eresztését, egyszerűen írásos nyilatkozatot kért volna az azeri elnöktől, hogy a fenti jogával nem fog élni.

Tehát úgy az azeri, mint a magyar kormány is jogszerűen járt el. Felesleges a magyar kormánynak boci szemekkel rácsodálkozni az eseményekre, felesleges hazudoznia. Arra az egyszerű és jól érthető kérdésre kéne válaszolnia, hogy MIÉRT?

Nem az örmények, nem az azeriak miatt, hanem miattunk MAGYAROK miatt.
Az a szászló, amit égettek nem Orbán Viktoré, nem a Fideszé (ők magasról leszarják), hanem magyarországé, a magyar népé.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.03. 23:44:52

@2345: És valóban undorító, hogy Gyurcsány és társai ebből az eseményből próbálnak előnyt kovácsolni, hogy a hiper pící arcok a belvárosból a palesztin kendőt meg a FREE TIBET jelvényt az örmény trikolór színeire cserélik a nyakukban, néhány elmebeteg pedig a magyar zászló égetését és az örmények fenyegetőzést arányos reakciónak tartja.
Ez mind visszataszító és elítélendő, de ettől még nem kellene elfelejteni azt a cseppet sem mellékes kérdést, hogy mégis mi szükség volt erre az egészre, és ki a felelőse?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.09.04. 00:10:12

Én nem értem, hogy a Modoroson hogy lehet a mai napig meglepődni? Mármint nem először van kinn indexen, mégis minden egyes alkalommal jönnek az idióták ezerrel.

Ja és az a szemét Grúz biztos biciglista volt!

A szegény Azerit meg nem tudom miért kell bántani. Úgy érzem, hogy itt csak szimpla kulturális különbségekről van szó. Ők így oldják meg a nézeteltéréseket. Ennyi. Tolerancia gyerekek.

Frick László Emlékzenekar 2012.09.04. 01:02:11

@Gondolkodni Próbáló Birca: Drágám, fölhívnám a figyelmét a nick-nevének középső tagjára, tehát TÉNYLEG, ha megpróbálkozna a gondolkodással, rájönnek, hogy az ó-brit törzsek, a harmada-szókincsükbe még nem betagozva a frank jövevényszavakat, headball*-t játszottak a hepehupás kövecses ősgyepeken, amikor már a georgiaiak ógörög dalokat többszólamú bonyodalmas kórusművekben adták elő. Tudom azt, hogy a mai világban, ha egy amerikai bendzsóművész magának a Bela Bartok nevet választja [The Great Slowakian Componist]akkor a név bitorlója lesz az a másik North-Balkan-i néhai csávó, aki már akkor meghalt, amikor eme fejlettamerikai Bela Bartok meg se született. (Ugye, Havas bácsi is erre hivatkozott: az amerikaiaknak joguk van mindenütt a Csillagos Sávos lobogóval hazaffyjaskodni meg az 1930-as évek UFA stúdióinak modorosságával átitatott hazaffyjass és kőkeresztény családiszapopanoperákat gyártani azért, mert az USA fiatal demokrácia (következik tehát ebből, hogy nyilván a magyar ör3egdemokráciának tehát okos nagyfiúként kell szüntelenül visszakoznia és engednie a fiataldemokráciának...)

Most bele se mennék abba, hogy a Georgia és a Dzsordzsa hangalakok között mi a különbség annak ellenére, hogy betű szerint Georgia mind a kettő ---

*headball: az ellenség levágott fejét kétkézzel megragadjuk, magunkelé lökjük és mielőtt még gyepet érne, külső-rüszttel megkűggyük a kurvannyába és aki nagyob területet képes a magának feladott és maga elé passzolt labdákkal körülkeríteni, az kapja az a földterületrészt ... mai neve: " Demokrácia Kesztyűjébe Való Tutultatás (Irakban, Afganisztánban Észak-Afrikában és most Szíriában)

kormányzó 2012.09.04. 06:16:09

@2345:
Bakuban megrendezik az ostoba,elvtelen hazaárulók paralimpiáját.
Az Azeri álamelnők bejelentése szerint,egyetlen induló jelentkezett.CSAK A fIDESZ!

2345 2012.09.04. 07:58:34

@KürtiT (Tromb74):

"Ez mind visszataszító és elítélendő, de ettől még nem kellene elfelejteni azt a cseppet sem mellékes kérdést, hogy mégis mi szükség volt erre az egészre, és ki a felelőse?"

A magyar helyesírás szabályai szerint az összetett mondat végén fő mondat szerinti írásjel áll. Majd ha ezt megtanulod (ált. iskola 4. oszt.,) gyere vissza és folytathatjuk.

2345 2012.09.04. 08:22:40

@kormányzó:

Ezt majd megbeszéled a pszichiátereddel a mai foglalkozáson.

És ha már találkozol vele, erősebb gyógyszereket is kérj.

A szabódnál rendeltél már új kaftánt? Mert a most hordott kezd szétmenni, annyiszor szaggattad meg.

kormányzó 2012.09.04. 08:41:34

@2345: Te magyargyűlölő cigánybérenc!
Megnézted már,mennyiért váltják ma, az azeri fingot?
vezíred,a minap vásárolt belőle 3 milliárd marékkal.

(kirúgott)KürtiT (Tromb74) 2012.09.04. 08:45:05

@2345: Te beteg vagy barátom, de ne zavarjon. Gondolom, a világ így is gömbölyű számodra.

Lovagolhatnák éppen helyesírással kapcsolatos észrevételeinken is (pl. típorják-tiporják), de érett emberek lévén inkább elfogadjuk, hogy kommentelés közben azért nem ez a legfőbb szempont. Pl. valamelyik korábbi hozzászólásomban Magyarországot is kis m-el írtam, mégse szeretnék senkivel arról vitatkozni, hogy valójában ez nem tudatlanság, de nem is hazaárulás, hanem szimpla elütés.

Ha már a vita erről a briliáns diplomáciai lépésről szól, megtisztelő lenne, ha arra fókuszálnál.

tömören fogalmazva: Mész te a bús picsába!

Intizar 2012.09.04. 10:13:41

@2345: Önmagát minősíti mélysötét, valóságra ügyet sem vető antiszemita hörgésével. Ha a Werfel nevű német zs*dó nem ír egy Benhúrt "A Musza Dagh negyven napja" címmel, önnek fogalma sem volna az örmények létezéséről. Akik mellesleg többségükben nem katolikusok, hanem örmény ortodoxot.

Intizar 2012.09.04. 10:46:19

@Intizar: Ortodoxok, akartam mondani. Nem mintha számítana (mármint önnek az, hogy kiről mit mondunk, csak a zs-dók legyenek gyalázva).

Egyébként szeretném tudni, hol lehet tiltakozni a förtelmesen idióta és erkölcstelen eljárás ellen, hogy a "blog.hu" (vagy ki?) trágár és leírhatatlan kifejezésnek tartja azt, hogy zs-i-d-ó. Könyörgök, ez egy nép, egy vallás és számos kisebbség neve. Sötét barmok mondanak róla csúnyákat. Ettől még nem a szó lesz csúnya.

2345 2012.09.04. 11:53:08

@kormányzó:

Úgy látom, még erősebb medicinákra kell téged beállítani, sőt elsősegélyként egy nyugtató szuri sem ártana, mert már a szád is habzik.:)

Kettős identitású zsici lehetsz, azok ennyire frusztráltak és ilyen elvetemült magyargyűlölők.

Értem én, nehezen hevered ki, hogy a tolvajok pártját a magyar választók 2010-ben a történelem pöcegödrébe küldték.

Mi lesz veled 2014-ben, amikor megint kaptok kilincs orrú pofátokra? Leugrasz a zsinagóga tetejéről?:)

2345 2012.09.04. 12:19:38

@Intizar:

Aki itt zsi-dózik, az te vagy, Werfelt is kinevezted annak. Családilag érintve lehetsz, ha ennyire vágod és nyilvántartod valakinek a származását.

Azt különben sejtettem, hogy valamelyik sötét rettegő előjön az antiszemitázó ajvékolással, érvek híján ezt alkalmazzátok, ha egy vitában alulmaradtok.

Arra persze nem vagytok kényesek, a tolerancia és a másság tiszteletének nagy bajnokai, ha a kormányfőt cigányozza le az ellendrukker liberális söpredék.

Ettől a kettős mércétől bűzlik az azeri ügy recepciója a szennymédiában, úgy mint Népszabóság, Index, HVG, 168 óra és társai.

Egyébként a kitalált alak, Lew Wallace regényében a címszereplő neve helyesen Ben-Hur, te összekeverted a hegedűhúrral, ráadásul Werfelnek annyi köze van hozzá, mint tevének a hátúszáshoz.:)

Hogy tudnék-e az örményekről? Történész vagyok, azt hiszem, igen. Ezzel is mellétrafáltál, de ne bánkódj, iparkodtál és ennyi sikerült. Tőled ez is szép volt:) Jobbulást!

2345 2012.09.04. 12:41:14

@(kirúgott)KürtiT (Tromb74):

Egészséges vagyok, hála érte Istennek, és még az sem zavar, hogy olyan idióták szólnak hozzá egy komoly témához, mint te.

Ez egy szabad ország, a szólás és a vélemény szabadságát az új alaptörtvény is garantálja.

Pechedre azt nem teszi lehetővé, hogy szakállas bácsik tizenéves fiúkat vegyenek feleségül, ezért lehetsz ennyire frusztrált.

Nem értem, miért itt rettegsz, ebben a "fasiszta" országban, miért nem vándorolsz ki az igazi hazádba, ahol az azonos neműek házasssága bevett szokás.

Valami egészen könnyed, szubtilis finomság és emelkedettség árad a hozzászólásodból, az utolsó mondat stílusa egyenesen fenkölt.:)

Azt azért jó tudni, hogy ti vagytok a politikai és szellemi ellenfelek. Itt kormányozni soha többet nem fogtok, a társadalom túlmyomó többségének egy életre elege lett belőletek.

Intizar 2012.09.04. 13:17:18

@2345: "Franz Werfel wurde 1890 in Prag als Sohn des wohlhabenden Handschuhfabrikanten Rudolf Werfel und dessen Frau Albine, geb. Kussi, geboren. Die Familie gehörte dem deutschböhmischen Judentum an."
Tessék, uram. Ez csak a Wiki. Akinek van fogalma a német irodalomról, annak számára közhely.
Vita egyébiránt nem történt, ön hörgött egyet, amit kiigazítottam.
Ha a törökök népirtására nem éppenséggel ennek a regénynek a címével hivatkozott volna, meg sem szólalok.
Benhúrnak meg azért neveztem ironikusan, mert abba a műfajba tartozónak vélem. Nem vagyok éppen fanatikus Werfel-rajongó (Wallace rajongója még kevésbé).
Hogy ön történész - mit szóljak hozzá? Az csak egy diploma. Klinikailag oligofrének is képesek megszerezni. Attól még lehet szűk látókörű, elvakult gyűlölködő, mint ahogy az is.

2345 2012.09.04. 13:33:53

@Intizar:

Nyomhatod a zsi-dózást a német mellett még angolul, oroszul és spanyolul is, ezeken a nyelveken egész jól elboldogulok.

Neked viszont az anyanyelvedbe is beletörik a bicskád. Elnézést, ha az nem a magyar, hanem a jiddis.

A Musza Dagh-ban nem a törököket irtják, hanem éppen fordítva, ők az örményeket. Ennek is érdemes lenne utánanézned.

Bár tudom, ezt említeni sem szabad, mert a világon és a történelemben egyetlen nép kiváltsága a szenvedés, ahogy a hozzákapcsolódó biznisz is.

És ha már Werfel, mikor fogod hasonló elánnal lezsi-dózni a következőket is: Karinthy, Radnóti, Ignotus, Hatvany, Szerb Antal, Szép Ernő, Füst Milán, stb.

Már csak az egyenlő elbánás érdekében is.:)

Intizar 2012.09.04. 13:38:10

@2345: Szerintem a törökök népirtása az, amikor a törökök irtanak népet.
A fölsorolt nagy magyarok természetesen egytől egyig zs*dók. Néhányat közülük pontosan ezért gyilkoltak meg az ön szellemi társai.
Ha történészi diplomájával henceg, hogyan történhet, hogy nem tudott sem Werfel származásáról (ami nem szégyen és nem titok, sőt nem is elhanyagolandó az író sorsának szempontjából), sem pedig arról, hogy az örményeknek mindössze kb. öt százaléka tartozik a Rómához visszacsatlakozott örmény katolikus egyházba?

Intizar 2012.09.04. 13:57:24

@2345: Továbbá az, hogy az oszmán birodalomban 1915-17-ben elkövetett "örmény holocaustra" kizárólag a Werfel-regény címével hivatkozik, megerősíti a kínos gyanút, hogy egyedül onnan értesült róla.
Ez körülbelül annyira komolyan vehető, mintha a második világháborúról mint a "Négy páncélos és egy kutyá"-ról vagy "A tizedes és a többiek"-ről értekezne (mutatis mutandis, persze, a "Musza Dagh negyven napja" azért komolyabb a mondott filmalkotásoknál).
Az internet és Wikipédia korában legalább gúglizhatna egyet, mielőtt még nagyobb szégyenbe dönti a nyomorult magyar felsőoktatást.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.04. 14:04:57

@2345: Egyre inkább érdekel, hogy ki az a "ti", akiről hadoválsz, és milyen rejtett képességeid vannak, aminek segítségével közéjük sorolsz.

a vélemény szabadsága természetesen szent, de arról senki sem tehet, ha valakinek nincs meg az a képessége, hogy kialakítsa a sajátját.

Amennyiben neked az a véleményed, hogy kormányunk jogszerűen járt el, egyet kell értsek veled.
Ha viszont azt állítod, körültekintően és a magyar nép érdekeit szem előtt tartva, akkor meg kell kérdeznem, miben is nyilvánult meg a szem előtt tartás és körültekintés.

Azt hogy hogyan kerülnek ide a szakállas bácsik, homokosok, vérliberálisok és izraeliták, nem egészen világos.

Ha pusztán sértegetni akarsz, akkor ne felejtsd, hogy a a siker érdekében a fentiek közül legalább az egyiknek passzolnia kellene rám. Rendben, bevallom, némi szakállal sáros vagyok, de ezt még vállalom.

A rettegésről. Nekem nincs mitől, neked viszont nem lehetnek könnyű éjszakáid. Felmerül a gyanú, hogy ifjúkorodban egy dús arcszőrzetű rabbi análisan inzultált. Ez persze nem biztos, lehet, hogy éppen eziránti vágyaid törnek a felszínre, elhomályosítva elmédet.

Igazából arra akartam kilyukadni, hogy te (esetleg ti) a szólás és vélemény szabadság szellemében bátran leszemüvegesezheted a veled (veletek) más véleményen lévőket, de azt ne várd, hogy ettől a valóság a te vélt igazadhoz görbül.
Arra se számíts, hogy a te kedvedért eltérve a témától, vidám nácizásba, zs.idózásba váltunk.

2345 2012.09.04. 14:18:11

@Intizar:

Na állj, kis köcsög, mert kifut a leves. Amikor téged apád még a herezacskójában hordott, én akkor tanultam Werfelről, bár tőle keveset olvastam. Nem kedvelem, ellentétben Stefan Zweiggel, akiről mindjárt elmondod, hogy ő is zsi-dó.:)

Az nem meglepetés, hogy te a Google-ból szerzed az ismereteidet, onnan is nagyrészt a zsi-dók felügyelte és szerkesztette Wikiből. Az viszont túltengő önbizalomra vall, hogy azt műveltségnek hiszed, másokról viszont még ennyit sem tételezel fel.:)

Szegény szánalom, aki a tárgyszerű kijelentést összekeveri a "hencegéssel", az persze hogy nehezen igazodik el a politika útvesztőiben.

Nem is ajánlom neked, először a 8 általánost lenne tanácsos befejezned, és utána is csak nagyon óvatosan hozzászólni valamihez, mert különben úgy égsz, mint ahogy most is.

Messze kanyarodtunk a poszt eredeti témájától, de hát nyilván azért próbáljátok széthekkelni, magyargyűlölő, senkiházi ellendrukkerek, mert megint kiderült, hogy olcsó belpolitikai haszonszerzésre akarjátok felhasználni ezt a szerencsétlen ügyet.

Pechetekre állandóan lebuktok, mert olyan álszent és képmutató módon, olyan durva tehetségtelenséggel csináljátok, hogy a lóláb a másik térfélre is átlóg.

Kis köcsög, egy orángután már beismerte volna, hogy le lett oltva, és elcsimpaszkodik valami gyümölcs után. Te nem vagy ennyire intelligens, ismételten házhoz jössz az újabb verbális lófaszért. Tessék!:)

2345 2012.09.04. 14:33:56

@KürtiT (Tromb74):

Úgy látszik, felmostak a bócherek a jesivában, és a tartótiszted ismét bevetett, hátha ki tudod köszörülni a csorbát.

Fájdalom, amit eddig felmutattál, az egy gyönge 2-es, az is szánalomból. A rabbidtól nem fogsz érte dícséretet kapni, az biztos.

Hogy ő análisan abuzált téged kicsiny korodban, az nagyon mély nyomot hagyott a pszichédben, ennek a feldolgozása a mi napig várat magára.

Csak az nem világos, hogy milyen megnyugvást remélsz attól, hogy ezt a maradandó és kellemetlen élményedet másra próbálod ráruházni.

Érdekes ez a "hadovál" szó nálatok. Cigány eredetű kifejezés, nem tudom, hogy került bele az általatok beszélt jiddisbe.

Végül, a sértegetés a ti műfajotok, ahhoz nem kell azeri baltás gyilkos, elég egy magyar aranyérem az olimpián, ha az úszó arra hivatkozik, hogy lélekben 15 millió magyar segítette őt a győzelemhez.

Közönséges, álszent, magyargyűlölő, senkiháziak vagytok, ezt egyre többen látják a társadalomban, ezért nincs politikai jövőtök.

Marad a hőbörgés és ajvékolás a lib-si gettóban. Itt kormányozni SOHA nem fogtok, és ez igen megnyugtató.:)

KürtiT (Tromb74) 2012.09.04. 14:50:48

@2345: Vannak olyan eszközei is érvelési technikádnak, amelyeket nem zsid.ókra fejlesztettél ki?
Mert így kénytelen lennék megszabadulni előbőrömtől, hogy egyenlőek legyenek az esélyek.

Intizar 2012.09.04. 14:56:56

@2345: Lehet, hogy tanult Werfelről, talán az örményekről is hallott már, ám ez nem látszik a szavaiból.
Természetesen nem a gúgliból szereztem ismereteimet, csupán arra mutattam rá, hogy bizonyos alapvető információkat onnan is be lehet szerezni egyetlen kézmozdulattal, mielőtt irtózatos módon a föld alá blamálnánk magunkat. Mármint ön, önmagát.
Bizonyára tárgyszerű kijelentés, hogy ön történész, mármint abban az értelemben, hogy történelem szakos diplomája van. Ezt nem vonom kétségbe. Mindössze elcsodálkoztam rajta, hogy akkor hogy lehet ennyire tájékozatlan.

kormányzó 2012.09.04. 15:06:23

@2345: Mesélj,te kereszténység árulója!
Menyi azeri fingot adott az a cigány gazdád?
Jóllakott a családod,vagy kiküldted őket Bakuba koldulni?

KürtiT (Tromb74) 2012.09.04. 15:39:52

@2345: Egyébként ha véletlenül az elkövetkezendő napokban Kövér fiókjából előkerülne pár újszerű adat Martonyi ügynök múltjával kapcsolatban, akkor is ilyen szépen hazaárulóznál?

Nem kell válaszolnod, csak figyeld az elkövetkezendő napok, hetek eseményeit.

kormányzó 2012.09.04. 15:45:35

modoros.
No pajti,melyik rész nem tetszik?

2345 2012.09.04. 15:47:20

@KürtiT (Tromb74):

Nyilván kellemetlen, hogy keverék vagy, egyrészt a gyakran előbújó identitászavarod miatt, mint látjuk, másrészt a romák között közröhej tárgya lehetsz a balnkolt pöcsöddel.

Érdemben semmire nem vagy képes reagálni, mondjuk ez érthető, a bócherekkel még nem tudtál konzultálni a jesivában.

Ő vajon hogy fogja feldolgozni a felröppent híreket, hogy az USA és a sivatagi állam titkosszolgálata tudott az ügyről, és áment mondott rá?

Benneteket nem szoktak zavarni a tények, ha politikai tőkét próbáltok kovácsolni valamiből.
A kettős mérce is működik, ezt Sch. és Gy. egyként gusztustalan plágium botránya nyomán tapasztaltuk.

Csak az nem világos, hogy mit reméltek a folyamatos provokációktól, amelyeknek rendszerint bebukás és pofáraesés a vége. Hogy a magyar társadalom vég nélkül meghülyíthető? Pechetekre, egyre kevésbé.:)

2345 2012.09.04. 16:09:41

@kormányzó:

Felhívott a pszchiátered, és elnézést kért miattad. Megállapodtunk, hogy erősebb gyógyszerekre fog beállítani, mert félő, hogy kárt teszel magadban.

Azt már én teszem hozzá, ha az állapotod este súlyosbodik, feltétlenül keress fel egy ügyeletet.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.04. 17:48:03

@2345: :D Különös ez a kurtított péniszekhez való vonzódás részedről, de nem ítéllek el érte, csak fogd már fel végre, hogy ha ilyesmire vágysz, inkább egy romkocsmában kéne próbálkoznod.

A két említett titkosszolgálat nem a mi ügyünk, ők nyilván sunyin figyelik az eseményeket, hátha saját hasznukra fordíthatják azt.

Nekünk, magyaroknak arra kéne figyelnünk, hogy drága kormányunk ne hazardírozzon már országunk becsületével, vagy legalább ne egy marék szotyiért.

A két hernyó között, akik plagizáltak, erkölcsileg nem sok különbség van, viszont az egyik ügyesebben hazudott, a másik pedig pont KE volt, ezért jóval nagyobb figyelmet érdemelt, és kapott. Ettől mondjuk ez még kettős mérce, igazad van.

Hogy a magyar társadalom meghülyíthető-e, számomra még kérdés. Ha belőled indulok ki, nem túl fényes a helyzet, de azért remélem van még remény.

Boban 2012.09.04. 18:23:05

Szerencsétlen hülyék!
Az orrotoknál fogva vezetnek titeket, hát nem veszitek észre, h. csak TE-MA-TI-ZÁL-NI akarják a közbeszédet, közben elterelik a figyelmet a fontos dolgokról, ti meg itt egymsá torkának estek!

Ozd meg és uralkodj!

Hát kit érdekel, h. azok ott a Kaokázusban ölik egymást, intézzék el maguk egymás közt.
Közben persze megint emelik a benzint, meg a kenyeret, meg a cigit is a nyugdíj meg csak áll!

Hát ezzel kéne foglalkozni Tibikém, ha már kitaníttattunk téged és diplomát adtunk a kezedbe!

KürtiT (Tromb74) 2012.09.04. 18:31:13

@Boban: Tibi a moszad ügynöke, neki ez a feladata, de hát valmibôl meg kell élni, ugye.

2345 2012.09.04. 18:39:13

@KürtiT (Tromb74):

Figyelj, nagyon hülye. Azóta kiderült, hogy gesztus történt Azerbajdzsánnak a na vajon kik részéről, bennünket felhasználva.

Bakura a közelgő, Irán elleni háború miatt van szüksége a sivatagi államnak, azeri repterekről ugyanis könnyen elérhetők az iráni célpontok, csak nézz rá a térképre.

Szerintem Áder jeruzsálemi látogatása során kapta meg a parancsot, amelyet a magyar kormány készséggel teljesített. Hát, ennyi.

Arra egyébként felhívom a figyelmedet, hogy ha fontos neked mások véleménye, akkor ne a saját fordulataimat írd vissza nekem, mert ez nagyon gázos és szánalmas, hogy semmi eredeti nem jut az eszedbe, ostoba köcsög szarcsimbók.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.04. 20:43:20

@2345: Nehéz ellenállni ilyen mézes-mázos, kedveskedő szavaknak :), de most egy pillanatra mégis ezt teszem.

Most akkor tulajdonképpen mégis azok kormányozzák kis országunkat, akiktől összeizzadod a párnát (ilyen v. olyan okokból kifolyólag :D)éjszakánként?
(amúgy, hol találtad az erről szóló cikket, mer' engem is érdekelne? Ha esetleg be is linkelnéd, leköteleznél)

Én úgy tippeltem, inkább az azeri nacionalisták támogatásának elnyerése érdekében eresztette el Alijev a jóképességű versenyzőt, de az izraeli szál sem elképzelhetetlen. Bár ezzel meg ellentmondani látszik, hogy az örmények meg Jobbik-Azerbajdzsán nászról regélnek.
Ez az ügy elég komplikáltnak tűnik. Aszem belenézek az alsógatyámba, hátha a KIM eladta a fitymámat is valamilyen kevésé ismert nemzetközi egyezmény alapján, jogszerűen természetesen.

A plágium vádra reagálva: utána néztem, a prosztóság - mégha oly sok energiát fektettél is eme életműbe - nem vonható szerzői jogi védelem alá. Szabadon élhet vele bárki, korlátozások nélkül.
Tehát ha valami maradandót, egyedit, tőled elidegeníthetetlent szeretnél alkotni, más területen kéne pazarolnod energiáidat.

Kiegészítés: Ezek tényleg nem normálisak. Így próbálják együttérzésükről biztosítani az örmény áldozat családját és barátait?
img9.hvg.hu/image.aspx?id=0d5f333e-9230-4a16-938b-596f44ca08c0&view=7fcefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c

2345 2012.09.04. 21:25:11

@KürtiT (Tromb74):

Vehemensen erőlködsz, kis köcsög, de így csak aranyered lesz. Hizelegsz is, de az is felesleges, a nőket szeretem.

A posztra visszatérve, csak a hülye nem látja, hogy a sivatagi ország az iszlám két ellenséges irányzatának a véres háborújában érdekelt. Itt keresheted a szunnita muzulmán Azerbajdzsán iránti szimpátiák és a távolabbi érdekek okát a síita Irán ellenében.

A többit, ránézve a térképre, magad is kikövetkeztetheted. Orbánék besátáltak a csapdába, de mivel genezisükben Soros-bébik, nem is tehettek mást, végrehajtották a háttérhatalom parancsát.

A többi púder, rossz rizsa, ködösítés és parasztvakítás. Izrael gesztust gyakorolt Bakunak, különben is mindig gyűlölte a keresztény Örményországot, ez az averzió csekély 2 ezer éve tart.

Két (három) legyet ütöttek egy csapásra. Lekötelezték Bakut, ellenszenvet szítottak Budapest ellen, mélyítették a válságot a régióban, az instabilitást Irán hátában, oldalában.

Majd elválik, jól spekuláltak-e. Mert Moszva és Peking még nem döntött, hova áll a konfliktusban. Az is bekövetkezhet, hogy vége lesz a sivatagi államnak.

Mi megint megszívtuk, ráadásul ellentételezés nélkül, mert úgy visszük el a balhét, hogy nem kapunk érte semmit. Egyébként ha a kommerek/cionisták kormányoznának, ugyanez lett volna a döntés.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.04. 23:31:45

@2345: Azt hittem találtál valamiféle nyilatkozatot, cikket, akármit, ami erre utal, persze ennek hiányában sem biztos, hogy nem fedi a valóságot mocskos, judeofóbiától bűzlő elméleted. Pláne, hogy Izrael mintha (tévedek?) kussolna az ügyben. (valami ilyesmire gondolsz? (5-ös pont)
konteo.blogrepublik.eu/2012/09/04/a-safarov-osszeeskuves/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=a-safarov-osszeeskuves )

Az oroszok már az elején kifejtették véleményüket az üggyel kapcsolatban. Aggodalmuknak adtak hangot Azerbajdzsán és Magyarország közös, a régió stabilitását veszélyeztető diplomáciai lépése miatt.
Bár ez nem azt jelenti, hogy később nem fogják álláspontjukat homlokegyenest ellenkezőre változtatni. Különösen ha figyelembe vesszük, hogy az USA mellett ők a másik hatalom, akik szeretnek más országok területén tankkal rendet rakni. Akár kapóra is jöhet nekik egy azeri-örmény csetepaté.

A "sivatagi állam" mögött azért áll egy másik, kontinensnyi méretű, akik a világ legütőképesebb haderejét birtokolják, nem nagyon jövendölném tehát eltűnésüket. A kontinensnyi ország államadóságát pedig cirka 8%-ban Kína tulajdonolja, nem kérdés, hogy hová húznának.

Ami igaz, hogy mi sajnos tényleg megszívtuk. Ha a "kommerek" irányítanának, akkor már korábban (más okból kifolyólag is), a "cionisták" esetében pedig akkor, ha az izraeli verzió az igaz.

kormányzó 2012.09.05. 05:49:52

@2345:
Álomkötvényt,nem akart venni tőletek, te gyökér cigánybérenc?

Rák úr 2012.09.05. 13:59:56

Azerbajdzsán pénzelte az idei Kurultajt, ezért cserébe ki kellett adnunk nekik Safarovot. Aki mást mond, mocskos grúzbérenc hazudozó!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.09.14. 12:44:00

Tibi, a jó ég áldjon meg!

Csak most értem ide, ehhez a bejegyzéshez, de az orromon keresztül köptem ki a kávét a monitorra, még a billentyűzetbe is belefolyt.

Ja, és rosszak az információid, az "Azerbadgán"!

(De még mindig az eltévedt kommentelők viszik a prímet, sokáig éljenek, vivát, vivát!)
süti beállítások módosítása