15 pirinyó kérés egy biciglis sráctól

2012/08/28. - írta: Modor Tibi

Bejegyzés alcíme...

 

Kedves Nem-Biciglisták! Kedves négykerekű, két-és négy lábon járó Embertársaim! ;-)

Nektek szól ez a mostani kis szertelen szösszenet.

Lépten-nyomon hallhatjuk-olvashatjuk, hogy elszemtelenedtek a kerékpárosok, túl sok van belőlük, divatoznak, hülyén öltöznek, száguldoznak, nem tartják be a szabályokat, ön- és közveszélyesek. Összegyűjtöttem most pár kardinális pontot, hogy Ti is megtapasztalhassátok, picit átérezhessétek, Mi hogy látjuk a másik oldalról. Célunk nem más, mint a mi kis fura szubkultúránk szélesebb körű megismertetése, elfogadtatása - a két/három/négy... fél közötti párbeszéd felerősítése. Bízva bízunk abban, hogy talán majd mi is kicsit hozzájárulunk a kölcsönös elfogadáshoz.

1. Kedves Gyalogos Embertársam! Igen, tudjuk, hogy Te vagy a közlekedési táplálékpiramis legalján, s mint ilyen, fokozottan oltalmat élvező, megértést automatikusan megkapó. Ám kérlek, gyengeségeddel ne élj vissza. Ahol azt a közúti jelzést látod, hogy kerek kék táblán fehér bicigli, oda kérlek, ne tedd be a kis lábodat. Bármennyire is aszfaltozott, akadálymentesített és járdának néz ki, az bizony a mi területünk. Nem, nem érdekel, hogy Te húsz-harminc éve még ott sétáltál apukádékkal a Margitszigetre, bizony változnak az idők, és az már csakis a mienké. Kérlek, ezt tartsd maximális tiszteletbe, és ne nézz szemrehányóan, ha kicsit - jelzésértékűen - kicentizlek, rádcsöngetek, esetleg 1-2 agresszívabb bringatársam beszól vagy fizikai erőszakot alkalmaz. Utóbbiakért nem vállalok bármifajta kötelezettséget! Mi sietünk, nem érünk rá a korzózó családokat, kutyusokat, kocogókat kerülgetni. Vegyétek tudomásul, hogy a kerékpár is jármű - adjátok meg Neki ugyanazt a tiszteletet, amit az autóknak, buszoknak is megadtok. A saját érdeketekben mondom. Ja, és a járdaszegélyen nem azért van a kis akadálymentesítés, hogy a te üszkös lábaidnak jólessen, hanem azért, hogy ÉN le tudjak hajtani az útra leszállás vagy padkázás nélkül. Ha gyermekkocsid van, kérlek vedd a fáradságot, és emeld meg szépen a kerekét, amíg lehajtok.

2. Járdázás. Igen, egyes túlzott túlkompenzáló hajlammal rendelkező biciglisbarátunk már külön mozgalmat is indított "Ne járdázz!" címszóval, de ez barátok között is badarság. ADI: a KRESZ explicite megengedi a járdán való tekerést, amennyiben a forgalmi viszonyok ezt indokolják. Namost hadd döntsem el én, hogy mikor indokolják úgy a forgali viszonyok, jó? Másrészt ADII: ha teszem azt, példának okáért egy egyirányú utcában lakok, akkor nehogy már megkerüljek két háztömböt azért, hogy elmenjek az 50 méterre - ellentétes irányban - levő sarki közértbe... Ha éppen hazamegyek, akkor parkoljam le az út szélén a bringát, és onnan sétáljak haza? A tárolóba hogy vigyem be, hm? Remélem, ez most már tiszta.

 

Kedves Autós Embertársam!

Elöljáróban: te folyamatosan mérgezed a környezetemet, mérgezel engem, lassan, de biztosan megölsz és a gyerekeimet, családomat is. Lusta vagy, önző és megfontolatlan. Ellenben én meghosszabbítom a Te és gyermekeid életét, helyetted is szívom a füstöt-gázokat, hogy neked jobb legyen. Az adókat én is ugyanúgy befizetem, mint Te bármikor. Ráadásul jobban is nézek ki, mint bármelyikőtök.

3. Egyirányú utcák. Lásd eggyel följebb. Meg kell érteni, hogy a gyalogos és a biciglista MINDIG arra fog menni, amerre a legrövidebb, mert saját erőforrásait veti be közlekedéskor. Éppen ezért ne dudáljatok, villogjatok, magyarázzatok. Nagyon jó oka van annak, hogy mi pont szemből hajtunk be - és ez általában nem elsősorban az, hogy Titeket bosszantsunk. Arra volt dolgunk éppen, rendicsek? Elférünk így is szépen, ráadásul a KRESSZ is már megengedőbb e tekintetben.

4. Iszik és bringázik. Tessék megfigyelni, hogy egy kerékpáros mekkora kárt tud okozni egy autóban, és egy autó mekkora kárt a kerékpárosban. Miről beszélünk? IMHO annak teljesen normálisnak kell legyen, hogy az ember a családjával a hétvégén kikarikázik mondjuk a Rómaira, vesz a gyerekeknek 1-1 Mountain Dew-t, saját magának pedig egy jól megérdemelt sört. Senki nem gondolhatja ép ésszel, hogy annyi kilóméter után még egy sörről is lemondok? Annyi bőven belefér, ráadásul elég megnézni a romkocsmák közönségét: MINDENKI biciglivel érkezik! Gondoljuk csak bele, milyen bevételkiesést okozna, ha hirtelen ezek a fiatalok elmaradoznának, és otthon sörözgetnének inkább. 

5. A kerékpár is ugyanolyan jármű, mint a többi, és ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá. Hát a nagy büdös lófaszt, hogy finoman fogalmazzak (excuse my French). Ha ugyanazok a szabályok vonatkoznának ránk, akkor ezek szerint mehetek a Balcsira az M7-esen, tekerhetek nyugodt szívvel a Szentendrei úton, nem szabadna ráhajtanom a bicigliútra? Azért a jobbkezet megadhatnátok, mert ha Bennetek és a KRESSZ-ben bíznék folyton, bizony a Farkasréti temetőben hédereznék pár méter mélyen.

6. Zebrázás. Ezt rendkívül sokan hozzátok fel szemrehányásként, de ez tényleg nem más, mint kötözködés. Nincs jobb dolgotok? Mi is csak ugyanúgy átkelünk, mint bármelyik gyalog. Semmi több. A zöld lámpa nekünk is szól, vegyétek úgy, hogy leszálltunk. Tudjátok, milyen fárasztó minden kibaszott zebránál leszállni, várakozni, áttolni a mamikák között, visszaszállni, majd tekerni tovább a járdán?

7. Piros lámpázás. Ld. eggyel följebb. Mi nem véletlenül tekerünk folyton. Azért tekerünk, mert sietünk, mert minél gyorsabban és olcsóbban - hatékonyan - el szeretnénk jutni úticélunkhoz. Nekünk nem szól az autórádió, nem szórakoztat az asszony vagy a gyerek, nem tudunk csak úgy rágyújtani menetközben. Leállni, megállni, visszaváltani, elindulni hatalmas idő- és energiapocsékolás. Legyetek megértőbbek. Nyugi, rendesen körbenézünk, és csak akkor megyünk át, ha tényleg nem nagyon jön már senki. Veszélyeztetésről tehát szó se lehet.

8. Jobbról előzés. Igen. Előzünk néha jobbról, néha balról, ha úgy esik éppen jobban kézre. Sajnos nincs érkezésünk ide-oda kacsázni, cikázni Közöttetek. Mivel a KRESSZ is kifejezetten engedi mostanra a jobbról való előzést, ezért legyetek kedvesek, már csak a szabályok betartása végett is hagyjátok meg azt a min. egy métert a padkától számítva, hogy el tudjunk szépen csorogni Mellettetek. És ne sértődjetek meg, hogy ha mindezt nem tartjátok be, akkor finom jelzésként kicsike kárt teszünk a jobb tükrötökben, okés? ;-)

9. Világítás. Természetesen villogunk, ahol tudunk. A múltkor olyanokat olvastam valami autósfórumon, hogy 10-ből 8 biciglista nem használ lámpát. Ez egész egyszerűen hazugság. Legrosszabb esetben ellopják a lámpát, gyenge-lemerült az elem, vagy éppen annyira rövid az út hazafelé, hogy lusták vagyunk bekapcsolni. Kérünk Titeket, figyeljetek rendesen - egy sünire vagy egy átkúszó kisbabára is vigyáztok, még ha nincs is kivilágítva, ugye? Ne feledjétek: a KRESZ szerint úgy kell megválasztani a helyes haladási sebességet, hogy bármilyen várható esemény esetén időben meg tudjatok állni. Felelősséggel, Hölgyeim és Uraim!

 

Kedves Buszvezető Embertársam!

10. Tessék tudomásul venni, hogy az ún. "buszsáv" nem csak a tiétek. Bizony, ahogy mondom. Most már a taxisokon kívül mi is behajthatunk, ha úgy tartja kedvünk. Kérlek Benneteket, viseljétek méltósággal a rátok nézve méltányos döntést, és ne toporzékoljatok. Ne akarjatok leszorítani az útról, rámhúzni a csuklós busz hátulját - egyáltalán: ne akarjatok megölni, de még ezzel ijesztgetni se nagyon. A BKV működési költségeit és a te fizetésedet is én, mi fizetjük, dobjuk össze. Több tiszteletet, több megértést!

Hát dióhéjban ennyi volna a kis szösszenet. Remélem, mindenki - nemre, korra, vallásra, sexuális beállítottságra való tekintet nélkül ;-))) - örömét lelte az olvasásban, és egy pöppet jobban át tudta érezni mindennapi gondjainkat, búnkat-örömünket. Hiszen minden nagy megbékélés alapja nem más, mint a párbeszéd és az empátia.

Safe Home! ;-)

327 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bordapapa 2012.08.28. 23:06:08

Hmmmm, felbaszta a vérnyomásom. Ezért holnap felrugdalom az összes biciklit az iroda előtt.^^

pocaklakó minimanó 2012.08.28. 23:13:09

Ez az ADI és ADII a biciglisták karakterkódolási szabványának első és második verziói? :)

MaldoroR 2012.08.28. 23:14:40

"Másrészt ADII: ha teszem azt, példának okáért egy egyirányú utcában lakok, akkor nehogy már megkerüljek két háztömböt azért, hogy elmenjek az 50 méterre - ellentétes irányban - levő sarki közértbe..."

Kérdem én: mér' nem mész gyalog a sarki közértbe, 50 métert?

Ocel0t 2012.08.28. 23:17:28

Az első pár pont még komolynak is elmegy aztán a babakocsi után jön a modorfolyam:)

sdani 2012.08.28. 23:19:12

Jeah! Ez egyszerűen zseniális! _Jómagam_ is bringázok, és mindent megteszek, hogy én is ilyen bicskanyitogatóan idegesítő legyek! :-D Persze én is csak akkor megyek át a piroson, ha nem jön semmi.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.08.28. 23:19:33

És aki mindezt nemképes felfogni, magáévá tenni, abba tényleg nem szorult egy csöppnyi empátia és párbeszédre való hajlam sem.

@Bordapapa:
Na szép, jellemző Rátok gyalogosokra, autósokra, buszvezetőkre és mindenkire, aki nem biciglizik, hogy csak az erőszakban keresitek a megoldást. Bezzeg Mi próbálunk nyitni Felétek, lásd ezt a szerény kis szösszenetet!!!

keptelen kepkeret 2012.08.28. 23:24:55

@Bordapapa: :-)))))))))))))))))))Na igen, de nem minden bringas ilyen szerencsere, ugyhogy meg van remeny:-))

Momina 2012.08.28. 23:28:39

Kissé unom, hogy amikor kilépek a házból a kapualjban előbb gondosan balra és jobbra nézek, mert a járdán olyan sebességgel közlekednek a biciklisek közel a falhoz, (nem, nem a járda út felőli szélén) hogy életveszély. Miközben a ház előtt négysávos út van és azon lehetne nyugodtan biciklizni. Nem, nem vagyok bicikliellenes, én is bringáztam régebben. Az úton.

vincere 2012.08.28. 23:37:06

@sdani: correction: ha nem _nagyon_ jön már senki :)

egyszerűen zseniális poszt, a helyesírás fenomenális!

James86 2012.08.28. 23:48:36

Na, végre egy modoros blog (post)
Személy szerint én a futárokkal állok hadilábon. következzék egy személyes óda a biciglsek ezen szerény rétegéhez:

Elhiszem, hogy sietsz, bazdmeg, de néha akkora ökör vagy, hogy már csak azt kéne megtanulnod, hogyan hajtsd el a legyeket a farkaddal.
Visszapillantók gyilkosa, utcasarokról beforduló gyalogosok réme, te. Hogy miért is találtad ki anno, hogy kerékpárral gyorsabb vagy, mikor a harmadik utca után már legszívesebben karóra tűzne mindenki, a galambokat is beleértve. Egy metró-villamos futár életszerűbb lenne nálad. Nem kívánok neked rosszat csak azt, hogy Vekerle telepről Rózsadombra egy olyan 15-20 kilós csomagot ringassál át tízszer. Naponta. Akkor talán feladod azon írányú vágyadat, hogy így akarj karriert befutni és inkább elmész, keresel rendes munkát.

eastern sugar 2012.08.28. 23:57:06

húú de áthajtanék ezen a faszkalapon, meg azokon is, mind egy szálig, akik a "pöppet" kifejezést használják. és ez vér komoly.
ja és legközelebb én is egy pöppet elfelejtem bizonyám a lámpát felkapcsolni, és megállni a pirosnál, mert tök fárasztó visszaváltani bizony pöppet. de nem is csak ezeken, meg a jobbról előző nagyképű köcsögökön hajtanék át legszívesebben, hanem azokon, akik a járdán csöngetnek a gyalogosoknak. talán még ennyire idegesítő posztot nem írtatok, le a kalappal :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.08.28. 23:57:40

Az a "példának okáért" nagyon szúrja ám a szemem, ugye csak elírás és "példának okádék" akart lenni?

mesele 2012.08.29. 07:00:49

zseniális. már az első mondatnál rosszul lettem, pedig - magam is a drótszamarat preferálom.

IndaMuncher 2012.08.29. 07:48:21

Az olyan nüanszok mint a "bicigli" és az
"ezt tartsd maximális tiszteletbE"
Után a 4 és 5 pont közötti ellentmondás csak még jobban szépíti a posztot.

KATZE1985 2012.08.29. 07:52:36

@eastern sugar: Csatlakozom, a "pöppet" kifejezésért már jár a csicskapofon.

Én is járok nagy ritkán biciklivel és látom a sokat "biciglizőket", hogy milyen bicskanyitogatóan viselkednek, de inkább autózom vagy buszozok.

Kedves "bicigliző" ! Leszarom, hogy jobbról előzhetsz. A kanyar előtt meg csodálkozol, ha ledarál egy szintén jobbra kanyarodó román kamion... A KRESZ úgy szar ahogy van. De ha neked nem kell az életed, hát csináld. Előzz jobbról, hajts buszsávban, vagy érj hozzá a tükrömhöz, ha úgy tartja kedved. Addig ütlek-rugdoslak, amíg ki nem fizeted abból, amit megspórolsz a világnak, hogy nem autózol :D

2012.08.29. 08:03:04

"Természetesen villogunk, ahol tudunk." Ha jól tudom, a KRESZ szerint folyamatosan kell világítani a lámpának:)

Mellesleg gyakorló biciklisként én is lerúgnék a járdáról minden ott biciklizőt:)

Hipok Rita 2012.08.29. 09:30:20

Csodás poszt!:D

"egy sünire vagy egy átkúszó kisbabára is vigyáztok, még ha nincs is kivilágítva, ugye?" Nyehehe!!! Elképzeltem az utakon kúszó-mászó, felügyelet nélküli kisbabákat! Mi az oka annak, hogy én ilyeneket sose látok? Mire odaérnék, addigra már mindig befogja őket a sintér?

De a legjobb akkor is ez: "Ráadásul jobban is nézek ki, mint bármelyikőtök."
Ezexerint amíg még volt biciGlim és azzal közlekedtem, én is marha jól néztem ki. Pár éve viszont már nincs keréGpárom. Akkor most biztos ronda vagyok. Hogy fogom én ezt feldolgozni? És főleg mikor?!?!

spontan · http://erdekessegek.info 2012.08.29. 09:53:32

Stílusosan a poszt címkéi között is biciglit kellett volna írni, nem biciklit.

LAVÓRVAGÁNY 2012.08.29. 09:54:43

Na pont az ilyen gyökerek miatt utálnak minket az autósok, meg úgy általában mindenki.

árnyékgyuri 2012.08.29. 09:55:26

Én mostanában mindig bicajozok. Pesten is és otthon is. Egyetlen dologgal nem értek egyet: ha a kerékpárút a kerékpárosé, akkor a járda a gyalogosé. Ha a kerékpáros valami okból ráteszi a kerekét, akkor semmi joga semmire, egyetlen lehetősége van: alkalmazkodik a gyalogosokhoz. Nagyon utálom az olyan balfékekeket, akik ezerrel mennek át a Szabadsághíd gyalogos oldalán, és még nekik áll feljebb az ilyenek miatt vannak a népirtások.

HMF 2012.08.29. 10:02:27

"BICIGLI" ???????????????????????????????????????????
Anyám.........................

Kurvaanyádat cenzorkám! 2012.08.29. 10:03:52

Amellett, hogy ezúton is csókoltatom a blog cenzorának kurvaanyját...

Kedves poszt író provokátor!
1. Tanulj meg magyarul te faszkalap! BiciKli Kával, mint a kurva anyád.
2. A következő járdázókat, hála ennek a förmedvénynek, egy laza mozdulattal fel fogom rúgni, tekintet nélkül arra, hogy fiú vagy lány az illető.
Tegnap Rákospalotán mászkálva volt szerencsém látni, amint a polgármesteri hivatal egyenruhás, egyenbiciklis alkalmazottai a járdán közlekedtek. Sajnos ahhoz messze voltak, hogy megkérdezzem: mégis mi a lófaszt képzelnek...

@LAVÓRVAGÁNY: ez a fasz életében nem ült biciklin. Gyanítom az EMPAMO (vagy mialófasz a nevük azoknak a majmoknak) egyik idióta tagja írta. De abban igazad van, hogy az ilyenek miatt utálják sokan "a" bicikliseket. (köztük én is, pedig amíg tudtam bringával jártam, de a járdán mindig toltam és biciklin ülve a piros lámpákat is tiszteletben tartom)

Pink Pancser 2012.08.29. 10:07:39

Röviden összefoglalva: A kerékpáros is ember. Ha a kedves gyalogosok/autósok emberszámba veszik őket akkor a bringások is úgy állnak majd hozzá.
Na meg ne felejtsük el, hogy sok ember csak azzal foglalkozik amivel éppen van. Sok tapló ha kocsiban van akkor felhúzza magát, hogy a vén tata képes feltartani őt a zebrán. Aztán kiszáll a kocsiból, átsétál a túloldalra és fel van háborodva amikor rádudálnak.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.08.29. 10:08:01

Mennyire szánalmas, ha valaki nem érti a modoros blog lényegét????

monddazigazatmar 2012.08.29. 10:08:15

Most vagy én nem értem az iróniát, vagy nem tudom, de hol a maradék 5 kérés?

Krunpli · http://www.mobilize.hu 2012.08.29. 10:11:04

@Kurvaanyádat cenzorkám!:
Nagyon csúnya lukra vetődtél. A blog lényege a kifigurázás. Egyszerűbbre lebontva: a fenti förmedvény egy PARÓDIA. Világos?
Imádnivaló, amikor valaki ennyire buta, és szénné égeti magát :)

pjotr_75 2012.08.29. 10:15:54

Felőlem hajts át a zebrán, ne szállj le a bringáról, megértem én, hogy macerás (főleg cuccal) leszállni, áttolni, felszállni, ok, DE NÉZZ KÖRBE ELŐTTE ÉS LASSÍTS BAMEG, mert rendszeresen szét se nézve "zebrán megyek, én a kiskakas" típusú biciklistákkal találkozom, na ekkor felmegy a pumpa.
Ez a legkiszámíthatatlanabb, amikor teker a járdán, aztán a zebrához érve, egyszercsak rákanyarodik, kb. 2-3-szor nagyobb sebességgel, mint egy gyalogos, na erre semmelyik autós nincs felkészülve. Mondom, ne szállj le, de nézz körbe, és fül-farok behúzva, valamit-valamiért alapon, ne vedd alapnak, hogy nagyobb sebességgel érkezve neked lesz elsőbbséged a zebrán, nem azért, mert nem adnám meg, hanem azért mert nem vagyok gondolatolvasó, hogy belelássak az összes járdán tekerő fejébe, hogy vajon most letér, nem tér le, lassít, körbenéz?..

Az Jody, a feleségem 2012.08.29. 10:16:36

A "bicigli", a "nem vállalok bármifajta kötelezettséget", valamint a "KRESSZ " megérdemel egy ordas nagy szívlapátot. A biciGli szótól konkrétan rosszul vagyok és ingerem támad tarkón ba…ni egy márvány hamutartóval azt, aki így használja.

stf! 2012.08.29. 10:18:11

Majd jól a biciglista elé rúgom a lapdát,
és füzetheti apukám a biciglijét,
én meg szipoghatok a zsepkendőmbe.

Ambiorix 2012.08.29. 10:18:50

@Krunpli:
Sajnos ez nem paródia, hanem a legföldhözragadtabb nagyrealizmus. A biciGlisek jelentős hányada túlzás nélkül így gondolkodik.

cicmen (törölt) 2012.08.29. 10:24:48

Ekkora kapitális gyökeret hogy tűr meg a föld a hátán? Barátom! Te pszichopata vagy, ez egyértelmű. De nem aggódok, mert ha tényleg így állsz a többi emberhez és a közlekedéshez akkor vagy agyonver valaki, vagy kitapossák a beledet! Nem fogsz hiányozni erről a világról!

Styxx 2012.08.29. 10:25:04

Azért a járdán biciglizés akkor bocsánatos, ha magszimálissan figyeled a töbi közzlekedö járdalakót.
@Kurvaanyádat cenzorkám!:
"BiciKli Kával, mint a kurva anyád." Leülhecc, egyes. Netmagagyarul Q-val, mint a qurva anyád.

Próbafülke 2012.08.29. 10:25:07

A járdán nem tolni kellene azt a kurva biciKlit?

kifordított nagyanyó 2012.08.29. 10:26:24

Ne vegyétek komolyan ez csak vicc.
Én egyébként inkább a járdán bicikliztem ha nagy volt a forgalom.
Mindkét oldalon vannak gyökerek.
A mai biciklik meg olyan halkak és ritkán csengetnek velük,hogy megijed az ember mikor egyszercsak jön hátulról.
Amikor melóba jártam biciklivel,odafele járdán is mentem,mivel délután volt és forgalom.
Hajnalban hazafele úton jöttem.
Viszont tudtam olyat taknyolni,hogy 2-3 óra kiessen az életemből és máig nem tudom mi történt.:))
Úgyhogy néha inkább a járdán mentem,mert tudok balesetet szenvedni egyedül is.:))
Nem muszáj hogy még egy autó is keresztülmenjen rajtam.

toreki 2012.08.29. 10:27:38

Kedves cikkíró névtelen bringás barátom!

1. Bár a kerékpár jármű, nem neki kell megadni a tiszteletet, hanem egymásnak. Amit te elfelejtettél.
2. A kerékpár jármű, az úton a helye. A járdaszegély nem a kerékpárosok kedvéért akadálymentesített.
3. A járdán akkor engedi meg a kresz a kerékpározást, ha az úttest kerékpározásra alkalmatlan. a nagy forgalom nem teszi alkalmatlanná.
4. Egyirányú utcában akár tolhatod is a járdán a bringát. Vagy kerülhetsz egy háztömböt. Vagy veheted a fáradtságot, és lobbizhatsz azért, hogy - ha elfér - legyen bringával visszafele is járható. Budapesten, köszönhetően a Kerékpárosklub önkénteseinek és alkalmazottainak már rengeteg ilyen utca van.
5. Jobbról csak forgalmi okból álló kocsisort előzhetsz, ha van hely. A kresz szerint a sávok között viszont a motoros előzhet. Úgyhogy hagy döntse már el az autós, kit enged el. Ha nem férsz el, akkor vársz.
6. A lámpa kötelező tartozék (volt eddig). Ha félsz, hogy ellopják, vedd le.
7. A buszsávban tilos bringázni, kivéva, ahol külön jelölik.

Hát dióhélyban ennyi. Ez az írás (ez írás?) nem párbeszédet indít, hanem csak értelmetlen vitát.

Vigyázz, ha így folytatod, finom jelzésként előbb-utóbb egy hasonló színvonalú autós barátod eltöri kezed-lábad. Akkor majd lesz időd gondolkodni a felelősségről.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2012.08.29. 10:28:05

Kissé erőltetett, ráadásul ez a folyamatos "mi is fizetjük az adót", a "ti fizetéseteket is mi fizetjük" olyan igazi belvárosi parasztduma.
Azt nem tudom eldönteni, hogy az író tudatalattija szólal-e meg ebben.

captn81 2012.08.29. 10:30:53

Te hol élsz testvérem???? Biciglibelsőben??? Én is bringázom a városban, mindenhová azzal megyek, de az ilyen f*szparasztok miatt utálnak engem is, mint te! Ha megoldható lenne légyszives ne irogass ilyeneket, mert elég baj az így is, hogy kiengedtek a lipótról. Nem kell még ezt táblával a kezedben propagálni is. Gondolom a közlekedésről nem tudlak lebeszélni, de ajánlom a piroson áthajtást, remélem előbb-utóbb csak átmegy rajtad valaki.

Bordapapa 2012.08.29. 10:32:09

@Gudea enszi:
Kérem fogadja tiszteletteljes elhatárolódásomat!
De gondoljon már bele, hogy míg a gyaloglás ingyért van, addig a bicigli súlyos forintokba kerül, és a felelőtlen biciglisek által az utca népének és saját maguknak okozott sérülések is a MI adóforintjainkból kerülnek ám gyógykezelésre!
Ezen tessék elgondolkodni!
Hát mennyi lélegeztetőgépet lehetne venni abból a pénzbűl?
Na EZÉRT tart itt ez az ország!

Anti Anyag (törölt) 2012.08.29. 10:34:35

@kifordított nagyanyó: Ja, én is a járdán bringáztam, amíg kétszer is el nem ütöttek a behajtó autók.

Most már autós és bringás is vagyok, de egy bringást majdnem elcsaptam, a hülyéje átsuhant előttem a zebrán, ráadásul mellékutcából jött, fáktól takarva, esélye sem lett volna.

Én autósként nem haragszom a bringásokra, bringásként viszont az olyanokra, akik a vasárnap délutáni tömött rómain lecsengetnek mindenkit, kurvaanyázzák a sétáló nőket (ffiakat nem merik) mert nem tudják tartani a 40-et. (A Nánásin viszont nem akar menni, mert akkor senki nem látja őket, hogy mekkora csákók).

Pesti Kornél 2012.08.29. 10:35:01

biciKli, mint két kerék, tudod, bi-cycle, c=k

jeremyy 2012.08.29. 10:35:08

Imádom, mikor az úttesten v. a BUSZSÁVBAN kerekeznek azok a kis MISS csajok...akik azt hiszik, vmelyik divat lapból léptek ki. Ruhácskában, "napszemcsiben", kosárkával elöl "sétagaloppoznak" öööööötttel, mert nekik most épp az a fejlövésük h. "szexésnyújorkosat" játszanak és kurva trendik, meg menők és aznap épp egészségesen akarnak élni és a kis piros cipőjükhöz mennyire megy a bringa amit reggel felvettek! Ez itt nem Amsterdam v. vmelyik metropolis. Itt lezúz a busz kisanyám, mert nem fog türelmesen asszisztálni hozzá h. te épp ott kerekezz előtte és várost nézz. Az utasok a sofőrrel együtt meglincselnek, hiába nézel mereven előre magad elé sulykolva a fejecskédbe h.ha nem nézek rájuk, nem látom őket akkor ők sem látnak engem?! És ha a bukó, könyökvédő, kesztyű hiányában (mert tönkreteszi az aznap belőtt frizurádat meg nem megy a ruhácskádhoz)esetleg eltaknyolsz egy hatalmasat....hát baszhatod! :)
Minden valamirevaló bringás tudja, h. hiába a kresz meg a jogaik...itt a túlélésért játszol néha(mert sok a hülye az utakon!). Csak magadban bízhatsz és te vagy a biztos pont. Mert te vagy a gyengébb - de cserébe trükközhetsz, egyirányú utca, piroson át meg minden...szabad a mozgás. Viszont ha hibázol, rábaszhatsz. Ennyi.

ff48bp 2012.08.29. 10:35:42

Húha, ez a cikk engem mint kerékpárost is alaposan felbosszantott, mert nagyon énközpontű a megfogalmazása. Van benne sok igazság, de én személy szerint kérem, hogy ezt senki se vegye általános kerékpáros véleménynek. Úgy gondolom igen, a kerékpáros is közlekedik ez igaz, de aki kerékpáron megy, az pont azért megy kerékpáron, mert élvezni akarja a nyugodt tekerést, hogy nem kell rohannia, hanem egyszerűen a saját fizikális állapotának megfelelő kényelmes tempót vehet fel egy elkülönített területen. Lehet persze rohanni, tempózni, vagy nevezzem akárhogy a kerékpárral is, de számomra ennek túlzott hangsúlyozása, erőltetése pont azt veszi el tőlem ami miatt nyeregbe ültem: én szeretem meglátni a környezetemben azokat a szépségeket, amiket csak lassabban haladva lehet észrevenni, érezni a pici csodákat. Ha igazán sietni akarok, ott a kocsi vagy más jármű. Én így is eljutok úticélomig és ráérek betartani a szabályokat, vigyázni a gyalogosokra, akik nyilván más szemmel látják a járdát és nem figyelnek oda a festésekre. Az, hogy a gyalogos egy közös úton akadályozza a gyalogost, az nem a gyalogos hibája, hanem azé, aki ilyen megoldásokat kitalált, mert a gyalogos ilyen. Lehet csengetni rá, lehet megállni és megvárni, amíg biztonságos lesz mellette elmenni, de a gyalogosra dühösnek lenni egy közös úton nagyon egyoldalú személet. A járda mindig is a gyalogos biztonságos terület volt és lesz, oda a kerékpáros beengedni maga a felelőtlenség. És ha már a kerékpáros ott van, neki kell vigyázni, hogy ne legyen baj. Jobbról előzés? Melyik kerékpáron van jobb oldalt tükör? Lássuk be, hogy a kerékpárosok még egymást is veszélyeztetik a jobbról előzéssel, márpedig ez öngól. Lehetne még sok mindent mondani, de azt hiszem mindenkinek, a kerékpárosoknak is sokkal több türelem kell, hogy kellemesebb legyen a közlekedés az utakon, vagy bárhol.

No quarter 2012.08.29. 10:36:07

Tisztelt Posztoló,
a szó helyesen: "bicikli".

Don Quixote de la Ferko 2012.08.29. 10:38:31

Van valami diszkrét bája annak a mérhetetlen sötétségnek, ami a bringásokból árad.

Kedves Biciklis Embertársam!

Elöljáróban: te folyamatosan mérgezed a környezetemet, mérgezel engem, lassan, de biztosan megölsz és a gyerekeimet, családomat is. (Nem javítom ki a mondatot, igaz, nyelvtanilag nem helyes, de ebbe most ne menjünk bele, neked jó ez így is)
A probléma ott van, hogy értelmi képességeid egyszerűen kevesek ahhoz, hogy ezt a legmodernebb (ááá, biztosan nem környezetszennyező technológiával készült) ótvar vasadon ülve, a legmodernebb (ááá, biztosan nem környezetszennyező technológiával készült) cicanaciba és egyéb szépséges rucikba öltözve), füleden, zsebedben a legmodernebb navigációs, telefonos (ááá, biztosan nem környezetszennyező technológiával készült) készülékeket használva a világ megmentőjének hiszed magad.
Felvilágosítalak, nem vagy az. Egy egyszerű, buta sötétzöld vagy, aki nem igazán tudja felfogni azt, hogy ugyanúgy a fogyasztói társadalom tagja, ugyanazokat a környezetszennyező technológiával készült eszközöket berendezéseket használja, mint bárki más, mert valaki (mivel a fentiekre magadtól képtelen vagy rájönni, egyértelmű, hogy más beszélte tele a buta agyad) megetetett azzal, hogy bringán ülve véded a világot.

Apropó, amikor a hülyeségeidet összeírtad, gondoltál pl. arra, hogy nekem 70-80 ezer km-re elég a négy gumi, te ugyanannyi táv alatt elhasználsz vagy 50-60 darabot?

Sötétzöld virágszálam. Ha tényleg zöld lennél, mint ahogy azt magadról hiszed, akkor tisztában lennél az ökológiai lábnyom fogalmával, és azzal az aprósággal, hogy a szennyezésben a "hely" elem a szennyezés szempontjából számodra csak abban jelent örömet, hogy nem a te orrod alá füstölnek, gőzölnek, fröcskölnek, erszetenek, hanem egy kínai városban történik mindez. Álságos kis mocsok vagy, de nem baj, jó neked így, és ez a lényeg, mentsd meg a világot.

De ha kérhetném, ne az én rovásomra.

Ha esetleg problémád lenne, szívesen várlak anyagbeszerzésnél, én elmegyek busszal, hogy örüljön az egyszerű, buta lelked, te meg a bringádra felkötözve 20 kilométerről hazahozod nekem a 6 méteres alumínium szálakat.

Gondolkozz legközelebb, mielőtt baromságokat firkálsz.

lapos a Föld 2012.08.29. 10:39:27

tisztelem a modoros blogot, de ez az erőltetett biciGli-s írás azért gáz, mert sok ember majd azt hiszi, h tényleg *g-vel kell írni, és így is használják majd - helytelenül. arra nem is merek gondolni, h ennyire belvárosi az író, h nem tudja ezt a szót helyesen leírni.

2012.08.29. 10:40:48

Ez a modorosblog idiótak, nehogy már felbaszátok z agyatokat! Itt röhögni szokás marhák!

Svarcenberg 2012.08.29. 10:40:58

"Ahol azt a közúti jelzést látod, hogy kerek kék táblán fehér bicigli, oda kérlek, ne tedd be a kis lábodat."
Kerékpárúton is lehet gyalogosan közlekedni, amennyiben az NEM útburkolati jellel elválasztott ”Gyalog és kerékpárút”.
”Gyalog- és kerékpárút”: a gyalogos, a kerekes szék és a kétkerekű kerékpár közlekedésére kijelölt út. Ha a gyalogos- és a kerékpáros-forgalmat burkolati jel választja el, a gyalogos és a kerékpáros csak az útnak a részére kijelölt részén közlekedhet;”
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM
kreszvaltozas.hu/page/16/kerekpar

norbonc 2012.08.29. 10:41:40

Aki nem bringázik rendszeresen Budapesten(itt most nem a hétvégi bóklászásra gondolok,hanem egész éves napi használatra),az ne ossza itt az észt.Fogalmatok sincsen róla,hogy milyen.Fogalmatok sincsen.

baba jaga 2012.08.29. 10:42:57

16. kérés a "bicigli"-shez:

Tanulj meg helyesen írni, vagy írd úgy, hogy kerékpár, mert az eszköz, amiről szó van, bizony "bicikli".

Sárosdi István 2012.08.29. 10:43:04

Kedves Blogíró!

Nagyon jó dolgokat említettél, nem is lenne velük gond, ha vetted volna a fáradtságot, hogy utána néz. Gondolok itt arra, hogy igen valóban bemehetsz az egyirányú utcába, ha azt tábla engedélyezi, és csak oda. Plusz nem ártana figyelni arra, hogy a forgalmat viszont nem zavarhatod.
Autós embertársaim figyelmébe: Főleg a "pofán verdesős", amúgy nevüket nem vállaló, haj de kemény emberek részére. Ha tetszik, ha nem a KRESZ enged bizonyos dolgokat a kerékpárosnak, akinek ugyanúgy be kell tartani a szabályokat, és nem csak a KRESzt, hanem az együttélésieket is, de ne felejtsétek el, hogy a kerékpáros is tud bennetek, illetve az autótokban kárt okozni. Jó lenne ha egy pici egymásra figyeléssel, tisztelettel és kölcsönös együttműködéssel tudnánk az utcákon közlekedni. Ja és a kerékpárnak nincs helye a járdán! az a gyalogosé.

Egy napi szinten bringázó.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.08.29. 10:43:10

Tisztelt post-oló!
A címben helyesen biciKli!!!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.08.29. 10:50:47

urbánus yuppieköcsög, panelproliba oltva. azért ilyen karakter nem létezik, ez túlságosan tipizált.

ff48bp 2012.08.29. 10:51:32

@Anti Anyag: Na igen: lássuk be, vége annak a világnak, amikor szinte csak a fiatalok tekertek az utakon. Együtt kell élni a több generációval a tekerőknek is és belátni, hogy nem mindenki akar csúcsokat dönteni a forgalomban. Megdöbbentő számomra, milyen ideges kerékpáros beszólásokat hallok, amikor tekerek és mondjuk nem nézem 5 másodpercenként a tükrömet a kerékpárúton, hogy jön-e mögöttem valaki és kicsit kerülök egy gödröt. Pedig jó a fülem, a csengőt is meghallanám, amivel lehet jelezni, hogy vigyázz lassú barom, jövök.

Kool a Bácsi 2012.08.29. 10:52:12

@Kurtz ezredes: "ADII: ha teszem azt, példának okáért egy egyirányú utcában lakok, akkor nehogy már megkerüljek két háztömböt azért, hogy elmenjek az 50 méterre - ellentétes irányban - levő sarki közértbe... "

Gondolkodtam, de ez a belvárosi kis köcsög most komolyan képes arra, h bringával menjen a sarki boltba is? WTF ???

Szerintem ez valami kamu. Biztos csak a diplomamunkájához kell, aztán teszteli a népet. Én szóltam.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.08.29. 10:53:26

riiiizzzssfföööööööldddd!!!

piroslámpázókat agyonlőni. (hmm... ma akkor engem háromszor lőttek volna agyon, és még nincs dél. asszem revideálni kéne az elveimet)

monddazigazatmar 2012.08.29. 10:53:41

@Don Quixote de la Ferko: Te egyre sötétebb vagy Ferkó.
Nem mellesleg, szerinted hány bicikli fut 60-70e km-t? :D

lapos a Föld 2012.08.29. 10:59:12

átolvasva újra posztot, meg kell állapítani, h nem poénból írta így a bicikli szót a posztoló, hanem mert tényleg ennyire műveletlen. a kreSSZ-t, miért írja hosszú sz-szel? *sszabály???

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.08.29. 10:59:17

@Kurvaanyádat cenzorkám!:
remélem összeakadok veled járdázás közben. na akkor letépem a fejed és feldugom a valagadba te faszkalap.

Johnny336 2012.08.29. 11:00:59

Az a baj, hogy rengeteg bringás valóban ilyen...nekem ég a pofámról a bőr, amikor várok a bicikliúton a piros lámpánál, a parasztja meg átkacsázik a kocsik között. Aztán ha rászólok, hogy figyeljen oda, akkor megsértődik.
Persze 50 méteren beérem, és egy körön kettőt verek rá, mert hajtani nem tud a szerencsétlen, csak 5-tel, de azért ő átmegy mindenen, mert ő az önérzetes bringás, aki siet, és neki mindent szabad, mert környezetkímélő. Összeverném a nyeregcsővel az ilyet - csak annyit kapsz érte, mint egy normális emberért.

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2012.08.29. 11:02:34

Látom magam előtt a poszt-toló kitalált biciglis karaktert. A biciglije kéccázezer, olyan, ami akár nélküle is felmegy a hegyre. A sisakján tükörcsápot visel, XXXXXL-es méretű versenyruházatot hord, de a passzos nadrág feneke még így is elrepedt a varrásnál, mert annyira kövér szegény. Nemcsak a gyalogosokat és az autósokat gyűlöli, hanem minden biciglist, akin nincs sisak. Ezeket a biciglistársait lecsöngeti a bicigliútról, ha a piros lámpánál utolérik, úgy tesz, mint aki nem veszi észre, hogy kiröhögik. Erőlködik, de még egyszer már nem tud előzni, mert sajnos elfáradt. Frusztrációját még bunkóbb viselkedéssel kompenzálja ezután.

Szelid sunmalac 2012.08.29. 11:02:43

Fantasztikus! De a mocskos hippi vonalat kicsit hianyoltam. Hogy pl. viregok nonek amerre mennek. Meg hogy miert nem hasznaljak a bciglisavot ha van.

lobaszopiatej 2012.08.29. 11:03:30

@Sárosdi István: "Ja és a kerékpárnak nincs helye a járdán! az a gyalogosé."

Dehogy nincs, tolva simán jogom van.
De mindketten jobban járunk ha ott is felszállok ui. sokkal jobban elférünk és sokkal kevésbé balesetveszélyes (nem szakítom le a bokádat a túlsó pedállal).

Ugye autóval is betartod az 50-et (nameg a 10-et építkezéstkor)? Hát persze.

dreamhotep 2012.08.29. 11:04:50

Élvezettel olvastam, mint bringás.

Démonmac1 2012.08.29. 11:06:28

Kommentlavinára vágysz??:))
Majd ha minden kerékpáros leszáll a gyalogátkelőnél a járművéről és áttolja - ahogy a kreszben szerepel.
De ez sohasem fog megvalósulni.

Lotyóbridzsida 2012.08.29. 11:09:01

Hát nemtom, én csak biciklizgetek, kerülgetek, azt' jóvan. Senkinek sem akarom letépni az arcát, és az én arcomat sem akarja letépni senki...:)

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2012.08.29. 11:09:10

@jeremyy: "Ruhácskában, "napszemcsiben", kosárkával elöl "sétagaloppoznak" öööööötttel, mert nekik most épp az a fejlövésük h. "szexésnyújorkosat" játszanak és kurva trendik, meg menők és aznap épp egészségesen akarnak élni és a kis piros cipőjükhöz mennyire megy a bringa amit reggel felvettek! Ez itt nem Amsterdam v. vmelyik metropolis."

Kiváló jellemrajz. :DDD

erol 2012.08.29. 11:10:43

Értem én a tréfát csak nem szeretem...
Ez egy kicsit erőltetett lett, a sok idióta meg tombol.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.29. 11:11:14

Nem kellett végigolvasni az első pontot, hogy rájöjjek ez a poszt bizony szándékos provokáció. A helyesírási és nyelvtani hibáival együtt. Talán valaki éppen a biciklistákat kívánja szívatni, hogy ilyen módon kelt hangulatot ellenük.

monddazigazatmar 2012.08.29. 11:12:58

@Don Quixote de la Ferko:
Ez a blog az, amikor az okos hülyéskedik. Te meg a tökéletes példája vagy annak, hogy milyen amikor a hülye okoskodik.

Balint133 2012.08.29. 11:13:48

Kedves biciKlis srácc,

Fentebb már mondták, hogy a bicikli K-val írandó és nem G-vel. Általános iskola kb 4. osztály, látom nem sikerült.

Nos hogy szépen sorban válaszoljak a kéréseidre:

1.) Gyalogos ne menjen a kerékpárosoknak fentartott sávban, ez jogos. De az akadálymentesítés nem a te tetves kerékpárodnak van odatéve, hanem a babakocsival illetve tolókocsival közlekedőknek.

2.) Tévhitben vagy, a KRESZ akkor engedi meg a járdán való tekerést, ha ezt külön tábla jelzi.
"Amennyiben egyéb tábla ezt nem engedélyezi, akkor gyalogúton tilos kerékpározni." - idézet a KRESZ könyvből amit vélhetőleg sosem láttál élőben.

3.) Egyirányú utcában sem mehetnél ám be, csak ha a behajtani tilos tábla alatt ott a kiegészítő piktogram. Újabb tévhit.
"Egyirányú utcába értelemszerő en tilos a forgalommal ellenkezı irányból
behajtani kerékpárral is, kivéve, ha az alábbi, kerékpárt jelzı kiegészítı tábla
ezt megengedi. Ez utóbbi esetben szigorúan az úttest jobb oldalán kell
haladni kerékpárral, ha van felfestett kerékpársáv, akkor ott" - idézet a kresz könyvből
4.) Leszarom csak ne üss el és ne fetrengj az út közepén ha arra autókázok.
5.) Járműnek jármű, de minden járműfajtára megvan a vonatkozó szabály. Trakival sem mehetek az M7esre. Ott közlekedj ahol ezt megengedik!
6.) Leszarom csak ne lökjél fel ne csengessél ne cikázz a gyerekek/nyanyák között!!
7.) Majd én sem állok meg kamionnal a kereszteződésben aztán majd nézhetsz, hogy mért is nem száltál le a szarodról! Ember, szabályok azért vannak, hogy betartsuk. Ennyi erővel körülnézek a piroson és ha nem jön semmi átkelek, nincs baleset mert körülnéztem... Ezt te sem gondoltad komolyan ugye?
8.) Megint tévhitben vagy, a KRESZ megengedi, hogy álló járművet kikerülj jobbról. De a piros lámpánál az autók részt vesznek a közlekedésben ergó nem minősül álló járműnek. Újabb szabályszegés, és ha kárt teszel a tükrömben a kezeidet kettétöröm a bringáddal, ez nem így működik!
9.) Nem érdekel a lámpa te esel pofára a sötétben, de legalább egy láthatósági karszalagot csapjál már a bokádra, hogy lássalak ha csámpázol este valahol.
10.) És ismét egy nagy tévhit. A vonatkozó jogszabály jelen pillanatban:
"(8) Az autóbusz forgalmi sávban
...
b) az autóbusz- és trolibuszforgalom zavarása nélkül

ba) ha az autóbusz forgalmi sávot az úttest menetirány szerinti jobb szélén jelölték ki, erre utaló jelzés esetén (117/c. ábra) a kerékpáros,
...
közlekedhet."

Segítek megérteni a jogi maszlagot: a hangsúly az "erre utaló jelzés" szavakon van. Ha nincs tábla, nincs tekerés a sávban vili?

Az a gond, hogy téves eszméket követsz. Tanuld meg a szopott fasznak is két oldala van, néha az egyiken vagy néha a másikon!

Világoszöld 2012.08.29. 11:16:03

A zebránál le kéne szállni. Ha nem szállsz le, nem vagyok köteles elsőbbséget adni. Ezután az ostoba poszt után pláne nem fogok a zebrán tekerőnek megállni...

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.08.29. 11:17:26

a másodikig bírtam... sajna az a botrány, hogy legalább a drótszamaristák 60%-a ugyanezen összehordott ősfaszságról teljes meggyőződéssel és hittel állítja, hogy jogos, és NEKI márpedig MINDENT(!!!!MINDENTBAZMEG!!!!!!!) szabad.
pedig nem

dzsoni5 2012.08.29. 11:17:41

Mennyi sötét barom, aki nem érti a modorosblog lényegét :) Öröm olvasni.

Iza Béla (törölt) 2012.08.29. 11:19:24

@dreamhotep: Végre valaki megértette. Szerintem is élvezetes.

@erol: Szerintem igencsak ütős lett, nagyon jól hozza a stílust. Akik nem értik, azokat meg fel kell világosítani, jobb oldalon található a szükséges szöveg. Pl.: @Balint133: Szerintem olvasd el, miről szól a blog. ;)
"Témáink: modorosság és különféle nyelvi bravúrok, mesterkéltség, helyesírás, közhelyek, tipizálás, a társadalom és kasztjai.
Mielőtt elhamarkodottan hozzászólnál, olvasd el az első posztot , a modorosság definícióját és a Parainesist."
Ne emészd magad, vagy az ebédet rosszul, itt mindig van 1-2 új ember, aki ebbe belefut.

Judeanepefront 2012.08.29. 11:23:26

mrbloodbunny, Balint133, Fermentátor, Kurvaanyádat cenzorkám!, és a többi idiótának:

"Ez a blog az általunk, általam modorosnak (ezáltal egyszerre megmosolyogtatónak és kerülendőnek) ítélt szófordulatokat, kifejezéseket, viselkedésformákat fogja tárgyalni."

megmosolyogtató!! kerülendő!! csak szólok..

Zorita 2012.08.29. 11:27:47

_Kuttya_kötelességünk_oddafigyelni a nálunk gyengébbekre! Aki ezt nem érti, az menjen kapálni. méghogy kressz.

Meg közben azon is gondolkodtam, hogy lehet, hogy a korrektember a leggázabb az összes karakter közül. Mármint veszélyességi szempontból :)

kalapácstollú 2012.08.29. 11:28:00

A poszt-toló lelkiismeretesen csokorba szedte, hogy a gyalogosoknak, a kismamáknak, az autósoknak és a buszvezetőknek milyen problémáik lehetnek a biciklistákkal. Ezért köszönet neki! Ez egy görbe tükör (tehát talán nem is provokáció), melybe érdemes belenézniük a rendszeresen, ill. az alkalmanként kerékpárral közlekedőknek.

(Szándékosan nem biciklistát írok, hiszen kerékpárral közlekedni egy pillanatnyi stáció: ugyanaz a személy szokott időnként gyalogolni és opelt vezetni is.)

Próbafülke 2012.08.29. 11:29:22

Margit híd budai lehajtója: kerékpárosnak lámpa van (piros-sárga-zöld), hogy megállhasson, mert a gyalogosok átkelnének a biciKliúton és az utána következő közúton.
Fél éve járok arra minden reggel, eddig összesen két ember volt aki megállt a kerépáros-piros jelzésnél. A többi kedves kerékpáros egyenesen ráüvölt a gyalogosokra, hogy mit kóvályognak a biciKliúton.
Hogy is van ez?
A piros lámpa neki nem kötelező?

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.29. 11:30:37

@Judeanepefront: szerintem Fermentátor, ahogyan többek is éppenhogy jelezte is ezt.

Csak azért szóltam, hogy könnyebb legyen eldönteni, ki is az idióta...;)

Anunnaki 2012.08.29. 11:31:27

Tegnapelőtt egy nagyon érdekes eset szemtanúja voltam. 3 db 130 kilós kigyúrt kopasz, tetovált, tipikus BMW-es viagraárus maffiózó biciklizett szabályosan a bicikliúton, aminek a közepén egy szerelmespár sétált, úgy hogy a járdán is volt hely. Elhaladtak mellettük 1 centire, majdnem hátba rúgták a srácot és elhangzott a lefejelek köcsög is. Érdekes ez az apokalipszis előtti káosz Mi jöhet még? Legközelebb 3 db montis kopasz xenonnal fogja levillogni a kocsmából hazatartó bácsit a tiszadadai vegyesbolt előtt? xD.

copass 2012.08.29. 11:35:09

szokás szerint megint jók a kommentek! :D

Moncsfeleség (törölt) 2012.08.29. 11:35:17

Bicskanyitogató és felháborító ez a 15 ( ami csak 10 de mondjuk matekból én sem voltam jó... :)piciny kérdés!!!!!!!!!! Te ki a fasz vagy és kinek képzeled magad?! Eddig is utáltam a bicikliseket mert a legváratlanabb pillanatban és a legváratlanabb helyekről tűnnek elő! Kiszámíthatatlan, hogy hogyan fognak az elkövetkezendő pillanatban cselekedni!Nem hajtok gyorsan, sem meggondolatlanul mert pici babával megyek általában, meg amúgy is! De az összes kurva biciklist elütném, fölrúgná, megtipornám! Ez barátnőnem például pont egy biciklis miatt nem sikerült elsőre a forgalmi vizsgája mert balfasz volt a biciklis... A férjem elé majdnem becsúszott egy tavaly télen mert a -20ban, tökig érő hóban biciklire ült a köcsög, és ha ez megtörténik a férjemet csukják le pedig nem ő lett volna a hibás!Úgyhogy kisgyerek: én is fel tudnék sorolni dolgokat, hogy nektek mire kéne oda figyelni és mit hogyan kéne csinálni, talán el kéne gondolkodni nektek is....ÉS mégvalami: nehogymár én emelgessem a BABAKOCSIT meg álljak félre BABAKOCSIVAL mert te jössz a kurva anyádat!!!!!!!!!!! Kerülj ki bazd meg! Most megyek egy magnéziumért mert 220 lett a vérnyomásom, hogy ezt nem a pofádba mondhattam!!!!!!!!!

piszter 2012.08.29. 11:37:52

megkéne tanulni azt a kreszt és biciglizést. race!

ifrance 2012.08.29. 11:38:24

@Kurvaanyádat cenzorkám!: @adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe: sosem tudom eldönteni, hogy ezek a kommentek még a poszt részei, vagy tényleg vannak ilyen hüJe egyedek, akik nem ismerik a modoros blogot...
mindegy is, egyik variáció viccesebb a másiknál :)

erol 2012.08.29. 11:41:29

@Iza Béla: Mondom, hogy értem, de szerintem nem annyira jellemző ez a stílus. Én is bringázom, én is elkövetem ezeket a "bűnöket", de nem ideológizálom meg, sőt elnézést (sic) kérek.

Mészáros Laci 2012.08.29. 11:42:12

off

a mountain dew a legmagasabb koffeintartalommal bíró üdítők egyike (talán a dr pepper versenyez még)

dzsoni5 2012.08.29. 11:43:38

A kedvenc pesti biciklista tévhitem egyébként az "egyirányú utcába szemből is behajthatok". A marha csak azt nem gondolja végig, hogy az oldalirányú utcából érkező autósnak semmi sem fogja jelölni, hogy a másik irányból valaki érkezik, és teljesen szabályosan fogja szétkenni biciglistánkat a kutyaszaros járdán. Rosszabb esetben az úton átmenő gyalogost üti el az egyirányúban, bár ebben az esetben általában úgy elverik a biciglistát, mint a rongyot. A poszt egyébként szerintem telitalálat :)

KürtiT (Tromb74) 2012.08.29. 11:43:42

Geci jó lett. A nyelvi modorok ebben is nagyon ütnek.

Gyakorló biciGlisként rájöttem, mi is az oka a "drótszamarasok" - néha már az autósokat is megszégyenítő - frusztrációjának és agressziójának.
A gördeszkázással ellentétben biciGlizni a hülye is tud, ezért valamivel ki kell tűnni a szürke masszából. A hülyén öltözködés önmagában kevés, ehhez sem kell túl nagy tehetség, ráadásul az egész belvárosi ifjúság jelenti a konkurenciát. SZTK szemüveg és V nyaku póló nélkül már le se szállhatsz a 47-es villamosról a Deákon. A bringa pimpelést ma már bárki megoldja, boltok, szervizek tucatjai nyújtanak segítséget hozzá.
Na de akkor mivel lehet kitűnni?
A prosztóság mindig kéznél van. Aki különösebben nem tehetséges semmiben, a prosztósággal tud figyelmet kicsikarni magának. Átzúzni a piroson, megijeszteni a gyalogost, vészfékezésre kényszeríteni az autóst mind olyan produkciók, amihez semmilyen tudás nem kell, de a sikerélmény bódító érzésével ajándékoz meg minket.

Iza Béla (törölt) 2012.08.29. 11:43:56

@Moncsfeleség: Hmmm... Babakocsis-anyukás modoros poszt mikor volt legutóbb? - gonosz -

@erol: Volt már az "autózz!" blogon is, meg persze a Kerékagyon. De ugyanilyen 10-15 pontos listák rendre megjelennek más környezetben is.

KergeK@csa 2012.08.29. 11:45:03

@Moncsfeleség: Hagyj idézzek neked: "Mennyi sötét barom, aki nem érti a modorosblog lényegét :) "

Hogy segítsek, idézek a jobboldalról:
"Témáink: modorosság és különféle nyelvi bravúrok, mesterkéltség, helyesírás, közhelyek, tipizálás, a társadalom és kasztjai.
Mielőtt elhamarkodottan hozzászólnál, olvasd el az első posztot , a modorosság definícióját és a Parainesist."

Örülök, hogy megy a szövegértés...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.08.29. 11:45:14

@Iza Béla: "Hmmm... Babakocsis-anyukás modoros poszt mikor volt legutóbb? - gonosz"
Megelőztél! :)

Macropus Rufus 2012.08.29. 11:46:54

"Ahol azt a közúti jelzést látod, hogy kerek kék táblán fehér bicigli, oda kérlek, ne tedd be a kis lábodat. "
de meg tartsd be az ebbe a zónába vonatkozó maximális 20km/h-ás sebességet. A kerekesek 90%-a nem 20-al megy! Aprobó: szoktad csengetéssel jelezni, hogy elöződ a gyalogost? Mert a KRESZ-ben ez is benne van.

"a KRESZ explicite megengedi a járdán való tekerést, amennyiben a forgalmi viszonyok ezt indokolják."
A KRESZ szerint tilos a járdán tekerni. Kivétel ez alól a 12 évnél fiatalabb gyerek, ő ui. nem mehet ki közútra, hanem a járdán max. 10km/h-vál tekerhet.
Csak indokolt esetben lehet kerekezni a járdán, ez az indok lehet a rossz útminőség (pl. földút). Minden egyéb esetben 12 évnél idősebbnek TILOS a járdán tekerni.

plasma.szfki.kfki.hu/~csillag/kerekpar_kresz/Kerekpar_KRESZ.pdf

"Meg kell érteni, hogy a gyalogos és a biciglista MINDIG arra fog menni, amerre a legrövidebb, mert saját erőforrásait veti be közlekedéskor. "
namost ezért vannak szabályok. Természetesen ha engedik a szembeközlekedést akkor tiszta sor, ha nem akkor átmennek a nyakatokon és ennyi. A szabály az szabály ami rátok is vonatkozik. Nekem pl. a legrövidebb út a szomszéd házán vezet keresztűl... Mit szólna hozzá a a Kamazommal átmennék rajta? :o

4. Iszik és bringázik.: hát kérlek egy részek egy 30-as sebességgel képes halálos sérülést okozni pl. egy gyalogos kisgyereknek. A KRESZ szerint a forgalomban 0.0%-k a megengedett véralkohol szint. Még a cangásoknak is.

"5. A kerékpár is ugyanolyan jármű, mint a többi, és ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá. Hát a nagy büdös lófaszt, hogy finoman fogalmazzak "
igen M7-re nem mehet fel. Mint ahhogy nem mehet fel oda az sem aki nem tud tartósan önerőből egy minimum sebességet produkálni. És? Attól még a többi szabály vonatkozik rá.

"6. Zebrázás. Ezt rendkívül sokan hozzátok fel szemrehányásként, de ez tényleg nem más, mint kötözködés. Nincs jobb dolgotok? "
a zebra a gyalokosok átkelő helye, a cangásnak ott a kereszteződés. MEgjegyzem: a zebrán cangázva elütt valaki, Te is megütöd a bokád ui. a KRESz szerint ott nem neked volt elsőbséget hanem az autónak.

"7. Piros lámpázás. Ld. eggyel följebb. Mi nem véletlenül tekerünk folyton. Azért tekerünk, mert sietünk, mert minél gyorsabban és olcsóbban - hatékonyan - el szeretnénk jutni úticélunkhoz. "
akkor ugye nem baj, ha a Kamazommal - a sietségre hivatkozva - belenonyomlak az aszfaltba. A lámpa mindenkire vonatkozik! Rád is...

"8. Jobbról előzés. Igen. Előzünk néha jobbról, néha balról, ha úgy esik éppen jobban kézre. Sajnos nincs érkezésünk ide-oda kacsázni, cikázni Közöttetek. Mivel a KRESSZ is kifejezetten engedi mostanra a jobbról való előzést, ezért legyetek kedvesek,"
ez is marhaság. Jobboldalt haladó járműt jobbról nem előzhet. Az előzés feltétele az, hogy egy másik sávba kerüljél át. Ezt kerülsének hívják és csak balra kanyaródó járművet lehet. Olvasd el az előzés szabályait és kérlek idézzed be azt ahhol engedik a jobbról előzést.

"vagy éppen annyira rövd az út hazafelé, hogy lusták vagyunk bekapcsolni. "
na és is lusta vagyok akkor a 1-2km-re bekapcsolni a Kamazom lámpáját ezért átmentem a cangáson. Világítás kell. A sebességet meg úgy kell meghatározni az tény, amennyiben látható az a valami. Ellenkező esetben, mivel kivilágítatlanúl közlekedtél te leszel a hunyó. Ráadásul 100%-k, hogy megsérűlsz, ebben az esetben személyi sérüléssel járó közlekedési baleset okozása miatt vesznek elő téged. (függetlenűl attól, hogy a védkes és a sérűlt is te vagy...)

"10. Tessék tudomásul venni, hogy az ún. "buszsáv" nem csak a tiétek. "
na nézd már. Most meg értsék meg, hogy te max. 25-el tudsz ott tekerni? Hát a buszon meg 100 ember sietne a munkába. Feljebb még te vagy kiakadva, hogy beszólnak neked ha gyorsan mész a járdán. Holott sietsz. Hát most ugyan ez a helyzet fordítva, ami viszont téged már zavar...

Összegezve: fingod sincs a kreszről és a közúti közlekedés szabályairól, pláne a rád mint biciklistára eső részről. Jobbról előzni te marha!?!? És ezt le is írod, hót büszkén, hogy lehet. Bazmeg.
Jobbról KERŰLNI CSAK a következő esetben lehet:
- úttest közepén v. baloldalán haladó villamos
- balra bekanyarodni szándékozó jármú
- illetve a figyelmeztetést használó autó
Jobbról már csak azért sem előzhetsz mert az autóknak jobbra tarts van.

Tyrion Lannister of Caster 2012.08.29. 11:48:14

@Az Jody, a feleségem: És ha még csak ez lenne idegesítő az egészben. Az a bringás übermensch kényszerképzet az, ami leginkább kiveri a biztosítékot.
Bringázom is, gyalogos is vagyok és - uram bocsá' -, mivel nagycsaládos vagyok, bizony autót is használok. Mégsem érzem, hogy bármelyiknek több joga lenne a közlekedést ésszerűen használni, mint nekem.
Ez itt a lényeg - aki egoista, az lényegtelen, mivel közlekedik.

Szabó néni 2012.08.29. 11:50:57

@pjotr_75: jogos. kiegészítem: létezik az autósok közt egy külön állatfaj, a taxis. a taxis az olyan, hogy leszállok a bringáról, megállok, szétnézek, a távolban jön a taxis, nem baj, zebra van, áttolom, feltételezem, hogy ez így rendben van, én kis naiv. taxis lassítani sem hajlandó, visszahőköltem uccsó pillanatban, hogy el ne sodorjon 60-nal. a mögötte jövő taxitlan-de-szintén-paraszt meg még be is ugat, hogy nekem már nincs elsőbbségem a zebrán. ezt így hogy?

vackor1 2012.08.29. 11:52:44

Már az első komment olvastán elkezdtem kuncogni, aztán ez folytatódott. :))))
Köszönet azoknak, akiket illet!
Mindenkinek további szép napot kívánok!

tmm 2012.08.29. 11:53:48

Ad1: a kresz nem engedi meg a járdán való biciklist forgalmi okból.
Ad2: a babakocsisnak is jár az akadálymentesítés, meg a kerekes székesnek is
Ad3: a piros lámpán való áthajtás miatt nem tisztelnek minket, bicikliseket
Ad4: Nincsen extra, örökhajtás joga a kerékpárosnak, neki is alkalmazkodni kell a forgalomhoz.
Ad5: Ne önbíráskodj
Ad6: Ha te mindig arra mész, amerre a legrövidebb, akkor miért nem kötöd fel magad a csillárra, hamarabb megdöglenél, lusta disznó
Ad7: Legalább annyira lehetnél igényes, hogy a helyesírásnak, és kresznek utánanéznél
Ad8: világítás: szerintem 10ből 9 biciklis nem világít
Ad9: A zebra a gyalogosoké. Én leugatom a gyalogost, ha a kerékpáros átjárón megy, ennek az az alapja, hogy én nem megyek a zebrán.
Ad10: mehetsz te ellenkezőleg az egyirányú utcában, csak el fognak ütni. Nem azért, mert bosszút akarnak állni, hanem azért, mert nem számítanak rá. Mint ahogy engem is el akarnak ütni, mert nem nézek abba az irányba, ahonnan nem jöhetnek.
Ad11: én biciklivel járok (nem biciglivel), 120 kg vagyok, de bármikor képes vagyok alkalmazkodni a forgalmi és útviszonyokhoz.
Ad12: Az általad leírt információk elegendőnek bizonyulnak ismeretlen tettes elleni feljelentéshez.
Ad13: Kedves gyalogosok! Kedves Autósok! Kedves kerékpárosok! Én biciklistaként (nem biciglista, hanem k-val) teljesen elhatárolódok tőle.
Ad14: a bicikliseknek nem kell sem jogosítvány, sem forgalmi, sem rendszám, tehát bűntetlenül tehetnek meg mindent.
Ad15: Tessék szépen mindenkinek légvonalban menni, hiszen mindenki saját erőforrásból (a benzinért meg kell dolgozni) pazarol azért, hogy betarthassa a szabályokat
Ad16: remélem, meg lesz a "jutalma" az önző, alkalmazkodásra képtelen primitív hozzáállásodnak.
Ad17: A legrövidebb út a Farkasréti Temetőbe, ha felkötöd magad.

RIPali 2012.08.29. 11:56:08

Ahogy végignézek a posztokon, látom, többen *úgy pottyantak ide*. Erre utal az a ménkû rengeteK, fLusztrációból fakadó beLYegyzés, ami az *egyszeri blogfogyasztó szeme elé tárul*.

Mindenesetre félelemmel vegyes élvezettel rágom magam végig a kommenteken.

Amúgy elég modoros a modoros részek csillaggal, nagybetûvel és egyéb módon való kiemelése, le is szokok róla :D

Kalap 2012.08.29. 11:56:34

Hmmm.. (a kommenteket is nézve) Ez igen jól sikeredett! :)

RaveAcE 2012.08.29. 11:57:08

Ennyi baromságot egy írásban rég láttam.
Nem kicsit hülye a poszter.
Gondolom gyalog és autóval sem vonatkozik rá pl. a piros lámpa ugyanezen indokok miatt.
Csak így tovább, szükség van szervdonorokra.

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.29. 11:57:57

@Judeanepefront: Na, lám! Ezek szerint megértetted, tehát te sem lehetsz idióta! ;)

vernarancs 2012.08.29. 11:57:59

@Balint133: epic fail :DDDD De most tenyleg, te egy Laar pour Laar eloadas utan is odamesz a Laar Andrashoz es elmagyarazod neki, hogy az olajfinomito valojaban nem azert van, hogy finomabb legyen az olaj? Ez a poszt egy vicc.

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.08.29. 12:00:19

@Judeanepefront: szívből köszönöm a felhomályosítást, eddig ezt nem tudtam ff

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2012.08.29. 12:02:23

@vernarancs: +RaveAcE és társai... :)
Az a gáz, hogy ezek járnak szavazni is...

fda 2012.08.29. 12:02:34

Ezt az ostoba posztot!

Minden egyes felvetése ellen lehetne érvelni, hiszen minden szabályt a maga szája íze szerint alakít...

De úgy látom nem érdemes. Még írni se tud, nem hogy gondolkodni:-)

2012.08.29. 12:04:47

Az én kedvencem az (autósként), amelyik behajt mellém bicajjal a körforgalomba (szigorúan a tükör holtterében maradva), csak azt nem veszi észre, hogy ha én előbb megyek ki, mint ő, akkor pont kivasalom...

A másik az egyirányúban szembejövő... ha pont egy szolíd balkanyarnál jön a szűk utcában szembe, neadjég épp balra húzodok (kocsiból kiszálló ember, vagy akár másik bicajos miatt) akkor őt is simán elcsapom. És nem érti, miért mutogatok?

eöeöe 2012.08.29. 12:05:48

proprimo először, éljenek a kvatrociglis igasságosztók!
pro primo másoccor, már az első ilyen poszt sem volt annyira vicces
proszegundó harmadszor, a sok hülye már azokat is komolyan vette

Péter9876543 2012.08.29. 12:06:02

Kedves Levélíró és Kommentelők! Milyen embernek érzitek Ti magatokat??? Jónak, tökéletesnek, okosnak? Tökmindegy, hogy melyik oldalon álltok mindenhonnét csak a fröcsögés, rosszindulat, primitívség, nulla gondolkodás, erőszak etc. Ez ma Magyarország, ezek vagytok Ti. (Sajna kábé bármilyen témájú blogban ugyanez megy...)Csak így tovább, az irány remek! Hajrá Mo., hajrá magyarok!

pyxys 2012.08.29. 12:07:20

na de ilyet?! áramot vezess ne "biciglit", vagy ülj lóra, annak több esze van.
ostoba vagy a végtelenségig.

vazze... 2012.08.29. 12:08:49

Nem olvasom végig, biztos kezdődik megint a harc...

Amit viszont én utálok azok a motorosok! Ha kerékpározom, ha autót vezetek akkor is csak a gond van velük. Én olyan adót vetnék ki a motorokra, hogy ne lehessen fenntartani egyet sem.
1. Hangos büntetés bizonyos decibel felett
2. Sebesség túllépés 200 ezer vagy motor azonnal.Nem lenne az M7-esen Siófok-Fehérvár között gyorsasági verseny.
3. Ne menj a bicikli úton, takarodj vissza az útra. Ja, hogy ott nem tudsz haladni, akkor ezt beszoptad
4. Csattanj paraszt!

erol 2012.08.29. 12:10:38

De a piros lámpa grrr, meg az egyirányú utca hörrr, meg a járda röf-röf, meg a benzin adójából épült utak (ja, ez még nem volt) nem unalmas?

Démonmac1 2012.08.29. 12:10:42

@Péter9876543: csak a magad nevében..:D
egy provokálós posztban ne várj mást:)

Perillustris 2012.08.29. 12:11:19

Elhatárolódom. :\

Ezt normálisan is meg lehetett volna írni, nem összecsapva, pongyolán fogalmazva.

NaC 2012.08.29. 12:13:23

Vezetek autót, gyakran megyek a-ból b-be görkorival, szoktam futni is.
A legtöbb gyökér szerintem viszont bringán ücsörög. A pasiknál az ok szerintem hogy szorít a harisnyanaci, illetve ott nyom az űlés ahol a legérzékenyebb. A csajok nagyrésze meg meredekebb szituban behúza a nyakátvagy a szemét is becsukja. (k okostelefonok)

keptelen kepkeret 2012.08.29. 12:14:44

Ez az iras azert nem ironikus (persze lehet, h az szeretett volna lenni), mert rengeteg biciklis igy gondolkozik, minden ironia es tulzas nelkul.

Windchill 2012.08.29. 12:15:46

Minden flame-t elkerülve, őszinte tudatlanságból kérdezem, zebrán miért nem szabad biciklizni? Mert akárhogy is nézem a szabályokat, semmi nem tiltja, ellenben nincs elsőbbsége a kerékpárosnak. Ha ez teszem fel elfogadható, pl. a kerékpáros addig vár, amíg nincs autó a környéken, miért kellene leszállnia? És most ne gyertek a takarásból kamikazeként előtörő alakokkal.

KürtiT (Tromb74) 2012.08.29. 12:17:49

@Macropus Rufus: Miközben ezt a hosszú kommentet körmölgetted egyszer sem bizonytalanodtál el a poszt komolyságában? :D :D :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.29. 12:19:27

Egyik jobb, mint a másik. :D

Ez egyébként így van nálam is, ha kerékpárral közlekedek, akkor sok a hülye gyalogos, meg autós. Ha autóval akkor sok a hülye bicajost, meg gyalogost. Gyalogosként meg mindenki mást. :D

Szűcslaci 2012.08.29. 12:22:47

ez a téma ciglikusan felvetődik

Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2012.08.29. 12:25:00

@Windchill: A zebrán az autós gyalogosokra, így a gyalogosok által előadott 3-5 km/h-s sebességre számít. Ha most előgurul egy biciklista egy viszonylag békés 15-20 km/h-s tempóval az könnyen baleseti forrás is lehet. OK, előfordul, h a bicajos felméri, nincs a közelben autós és azért ő átteker. Ez igaz. De az is igaz, hogy rosszul, figyelmetlenül méri fel.
Nem kerül semmibe leszállni a paripáról és áttolni azt. Legalábbis jóval kevesebbe, mint az autósnak a lassítás és a fékezés, amit így is úgy is meg tesz a gyalogosok érdekében.

1kutya 2012.08.29. 12:27:10

ááááá!!!

ilyen állat nincs is...

...vagyis jobban belegondolva van: ezt Vuk barátunk írta:-DDD

VonBraun 2012.08.29. 12:28:19

@OftF: Tudom, hogy hihetetlen, de Egerben pl. van olyan oktató, akinek ez szerepel a kocsijára szerelt táblán: KRESSZ-OKTATÁS. Vajon mit oktathat?

Zuzzant 2012.08.29. 12:28:20

"BICIGLI" a k.anyád!

Bicikli az te nyomorult balfarok!
BiCycle (értsd bájszíköl) k-val

peelou75 2012.08.29. 12:28:44

Olyat nem-e lehetne-e, hogy aki komolyan veszi a modoros-t és hülyeségeket kommentel, annak ugrik a szavazati joga? Némileg aggasztó a hörgők túlsúlya...

SZDSZPistike 2012.08.29. 12:29:32

@VonBraun: Olvasást oktathatna, mert akkor jól látnád, hogy KRESZ az a KRESSZ!

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2012.08.29. 12:31:49

@Windchill: Mert a zebra a gyalogos forgalomnak fenntartva, míg a kerékpáros, rolleres stb közlekedés már nem minősül annak.

tom77 · http://www.facebook.com/profile.php 2012.08.29. 12:36:25

Nem zavarja a portàl gondozòit ez a szellemi nìvò? Inkàbb tessèk kiverni, de komolyan..

Kuku 2012.08.29. 12:36:40

@kifordított nagyanyó:
Marhajó vicc. Inkább uszításnak nevezném. Világosan látható, hányan értik félre, és ők az olvasása után jobban utálják a bringásokat.
A közlekedés bármelyik résztvevőjéről le lehetne írni egy ilyen jellemrajzot, csak más tételek lennének a listán. De az is ugyanolyan szenyaság lenne, mint ez, amikor valaki index címlapért, egy perc blogfényért kárt okoz ezreknek az általánosítással.
Ha mindezt valaki leírja tisztességes kritikaként, akkor egy szót sem szólok, ráfér a bringásokra is, meg másra is. De így felesleges indulatokat kavar egy azoktól amúgy is túlterhelt témában.

derabitz 2012.08.29. 12:40:18

A bicikli az bicikli, a járda pedig a gyalogosoké.
Talán magwas (kerékpáros passzivista) mondta egykoron: Aki ilyeneket és hasonlókat ír, az más gazemberségre is képes és valszeg szobabiciklista.

rxtr 2012.08.29. 12:42:36

jezusom epic facepalm elolvasva az elso kommenteket. nektek valoban nem esett le, hogy ez a modoros blog, a szerzo nem hogy nem biciklista, de utalja a bicikliseket? jezusmaria, szornyu mennyi hulye van.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.08.29. 12:44:10

Két ember beszélget.

- Üsd a zsi dókat és a biciklistákat - mondja az egyik.

- A zsi dókat miért? - csodálkozik a másik.

AzHofi 2012.08.29. 12:45:45

az a baj hogy ez úgy vicc, hogy vicces szavakkal van leírva a valós helyzet és az átlag kerékpáros agyműködése

KürtiT (Tromb74) 2012.08.29. 12:47:01

@Kentauró7: Eddig tiéd a fődíj. ...de akkor már inkább baɪsɪkl - rövid i és alig ö

Karipapa01 2012.08.29. 12:51:02

@Péter9876543: "Tökmindegy, hogy melyik oldalon álltok mindenhonnét csak a fröcsögés, rosszindulat, primitívség, nulla gondolkodás, ..."

Erről szól a poszt. A primitívségről, nulla gondolkodásról. Mégis mire számítottál?

hower 2012.08.29. 12:51:41

Én már akkor gyanakodtam, hogy megint egy jó kis modoros bejegyzést látunk, amikor megláttam a "bicigli" szót. Ezt tényleg csak azok a modoros hülyék írják így, akik a "hülyét" is úgy írják, hogy "hüje". Szívlapát kategória. :)

VonBraun 2012.08.29. 12:51:45

@SZDSZPistike: én jól látom. Te viszont csak akkor, ha a tiéd. Érdemes lenne kijavítani, kivéve persze, ha a brand része.

Tigrisa 2012.08.29. 12:52:52

A kedves szerző úgy járt ezzel a paródiával, mint Orson Welles 70 éve az UFO-s rádiójátékkal. Kint az utcán már egymást ütik az emberek.

Szerintem a legtöbben az Indexen keresztül jutottak ide és készpénznek vették.

céerem 2012.08.29. 12:56:41

"mienké" na, gratulálok. A járdaszigetek pedig nem a biciklisták miatt vannak akadálymentesítve, hanem a fogyatékkal élők kedvéért.
Érdekes cikk, gyakorlatilag aki autós, az fogja be, a biciklis előzhet akárhonnan, étmehet bárhol, bármikor bármilyen jelzésnél ha indokoltnak látja.
Röhej. Én sem hajtok át a piros jelzésen este, ha üres a város, csak azért, mert azt gondolom, hogy "Veszélyeztetésről tehát szó se lehet".

TrollEmber 2012.08.29. 12:57:08

Bámulatos, hogy ez a 136. poszt, és még mindig... nem értem én az internetet, hiába no, nem értem... pedig milyen klassz kis poszt

shaman87 · http://mediagezd.shamanoldala.hu 2012.08.29. 13:00:05

ezt már komolyan én sem értem. Emberek! Nem tudjátok hogy miről szól a modoros? :D

De hát mindegy is...

sírjatok 2012.08.29. 13:00:42

bicigli, KRESSZ, zseniális :)

Drago Brutic 2012.08.29. 13:05:18

Esküszöm, rossz olvasni ezt a fröcsögést, gyűlölködést! Legyen béke már! Legyen vége már!
Aki halott, megbocsát, ragyog az ég sátra! Testvérek, ha túl leszünk,sohse nézünk hátra! Ki a bűnös, ne kérdjük,ültessünk virágot,szeressük és megértsük
az egész világot.

Karipapa01 2012.08.29. 13:09:44

@céerem: "Érdekes cikk, gyakorlatilag aki autós, az fogja be, a biciklis előzhet akárhonnan, étmehet bárhol, bármikor bármilyen jelzésnél ha indokoltnak látja."

Na várjál !!! Nem csak " gyakorlatilag aki autós, az fogja be", hanem aki gyalogos, kerekesszékes, az is. A posztoló szerint. Akár az úttesten, akár a járdán ! Sajnos az ilyen posztok olvasói arra a következtetésre jutnak, hogy júj, de bunkók a kerékpárosok, pedig ez nem igaz. Nem hiába határolódott el a posztolótól sok kerékpáros kommentelő. Mindenhol vannak minősíthetelen bunkók a közlekedésben, a gyalogosoktól a kamionvezetőkig. A poszt szerint a kerékpárosok között is. A bunkónak is van joga blogbejegyzést írni. Ez a bejegyzés ezt reprezentálja... Remélem, hogy minket, értelmes, normális közlekedőket egy ilyen idióta nem fog befolyásolni a jövőben. Legyen az gyalogos, kerékpáros, kamionsofőr, bárki. Az ekkora barmokat ignorálni kell és kész.

Silent Bob 2012.08.29. 13:15:17

Baszjátok meg, ezzel most felkúrtok egy csomó trollt, akik miattatok fogják ráhúzni a kormányt valakire.

tom77 · http://www.facebook.com/profile.php 2012.08.29. 13:15:25

Az a baj, h aki ezt ìrta, az minden màshoz ugyanìgy közelìt ès nincs egyedül.

Macropus Rufus 2012.08.29. 13:16:47

@KürtiT (Tromb74): sajnos nem :(
sok hasonlót lehet olvasni.

KékÁrnyék 2012.08.29. 13:26:44

"A kerékpár is ugyanolyan jármű, mint a többi, és ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá. Hát a nagy büdös lófaszt, hogy finoman fogalmazzak (excuse my French). Ha ugyanazok a szabályok vonatkoznának ránk, akkor ezek szerint mehetek a Balcsira az M7-esen, tekerhetek nyugodt szívvel a Szentendrei úton, nem szabadna ráhajtanom a bicigliútra?"

Ebben minden benne van. Szerinted akkor az autók is átmehetnek büntetlenül a piroson, mehetnek, ahol és amilyen irányba kedvük tartja büntetlenül? Tehát holnap levehetem a rendszámot és áthajthatok a nyakadon - vagy bárkién - és vérbe fagyva otthagyhatom. Na kedves "embertársam". Ezért tartunk itt. Ha én csinánék, hangoztatnék ilyen elveket... Ez kedves "embertársam" anarchia, amit te leírtál. Viseld következményeit.

zum trucc 2012.08.29. 13:26:44

Legközelebb, ha kérsz valamit, akkor ne légy ilyen kellemetlenül agresszív. Minden "kérésed" elutasítva, továbbra is lenézés és undor jár ki a biciklistáknak.
Csak azért nem szívatlak meg, meg más biciklistákat, mert annyira lenézlek titeket.

eastern sugar 2012.08.29. 13:27:17

tényleg döbbenet az egymásnak esés és a totális vakság mértéke, bár én is úgy nyilatkoztam az elwején, mintha nem tudnám, hogy melyik blogon vagyok :) de a "pöppet" szó használóit tényleg szétverném egy baseballütővel, meg a "ne tedd be a kis lábodat című modorkirályságért is, és a poszt tökéletesen eltalált figuráján is áthajtanék:) mondjuk én autós vagyok szívemből és lelkemből, mert az egy csoda :)
viszont ami tényleg és nem viccből meglep, az az, hogy miért lehet mindenféle jogosítvány nélkül biciklizni a városi forgalomban?! ha semmi papírja nincs arról, hogy legalább az elsőbbségadás táblát ismeri, akkor nem is lehet számonkérni, és kurva nagy baleseteket lehet így okozni. abszolút nem értem, hogy ehhez miért nem kell legalább egy kresz-tanfolyamot elvégezni, és miért nem int le a rendőr, ha biciklin nem állsz meg a pirosnál, vagy hjtasz át egy záróvonalon, stb stb...

MTK 2012.08.29. 13:29:41

Erről van szó , mintha én írtam volna :-) .

Don Quixote de la Ferko 2012.08.29. 13:31:08

@monddazigazatmar:

Nem baj, ha hülye vagy, mint mondottam már jó így neked, főleg, hogy annyira sötét vagy, hogy még hirdeted is.

Szövegértelmezésed csapnivaló. Ha értenéd a magyar szavakat, akkor még a te buta egyszerű agyad is felfogná, hogy távolságról volt szó, nem arról, hogy közben kibírja egy bringa, vagy nem.

Örülök, hogy ismét hülyét csináltál magadból kis pedofil, csak így tovább, ahogy elnézem ebben a sportban nagymenő vagy.

h_zolee 2012.08.29. 13:33:35

@dzsoni5: ahhoz ez a poszt béna volt. inkább egy valódi bringás valódi fröcsögése, mintsem karikatúra vagy tréfás jellemrajz, eltúlzott paródia, stb... persze, hisz ezt a fajta látásmódot már nincs hová fokozni (a humor kedvéért).

tom77 · http://www.facebook.com/profile.php 2012.08.29. 13:37:22

A buta ember nem feltètlenül tudatosan buta. A gonosz viszont szàndèka àltal azzà ami, melyikkel vitatkoznàl?

vernarancs 2012.08.29. 13:41:38

@dr. Kóser Malac: en inkabb azon csodalkozom, hogy hogyan lehet valaki ennyire sotlan es humorerzektol mentes. Lehet, hogy nem buta.

@fda: pedig a biciglistanak mindig igaza van. benne van a kreszben (2011 ota)! A kresz valtozasok kovetese allampolgari kotelesseg.

Dr.Agon 2012.08.29. 13:43:44

Amennyiben a biciGli írásmód vicces stíluselem, meghajolok a szerzői autonómia előtt, de megragadom az alkalmat, hogy elmondjam, mennyire idegesít, amikor a selypegő riporterek következetesen biciGlit mondanak, megnyomott G-vel.
BiciKli, biciKli és biciKli!

Wilika · http://wilika.hu 2012.08.29. 13:47:28

Hány ide kommentelő ember fog szénné égni, ha egyszer megtudja hogy mi ez a blog. :D

ifrance 2012.08.29. 13:51:18

ennyi felháborodott komment már tényleg nem lehet a poszt része...
ugyanakkor ijesztően sok ember nem kezd el gyanakodni egy ilyen színvonalú cikk elolvasása után sem... beböfögi ide a felháborodását, és továbbáll. ezért aztán hülyeség nekik egyenként elmagyarázni, hogy mi is az a modoros blog.
viszont azt hiszem nem csak a kommentelők nagy részérélől ad ez egy igen lesújtó képet, hanem az átlag index címlapos blogok színvonaláról is. hozzá vannak/vagyunk szoktatva ehhez a színvonalhoz.

mikor elolvastam a posztot és megláttam a címlapon már haza is telefonáltam az asszonynak, hogy tegyen egy sört a hűtőbe a kommentek mellé. de most, hogy beleolvastam az eddigiekbe, hát inkább szomorú lettem, mint vidám.

Holabög Rém 2012.08.29. 13:52:26

biciGli??? Remélem viccnek szántad

IamMenyus 2012.08.29. 13:52:42

Az ilyen posztokat törölni kéne, a T. posztolót pedig saját költségén kresz tanfolyamra zavarni.

Az autós társadalom nagy része már felfedezte h nem minden bringás egyforma, a posztolóval egyetértő egységsugarú kerekesek pedig remélhetőleg még azelőtt kinövik a saját ostobaságukat hogy elgázoltatnák magukat egy ostoba szabálytalanságuk közben.

Sz. a Bályos Kiss Lány (törölt) 2012.08.29. 13:56:55

Bályos Kerékbárosok Suhannyatok
Tova Ahova Csak
Akartok Például
Heted7 Országon Túl
Ahol A Kiss Malac Túr
De Szegénykére Ne
Haraguggyatok Ha Taknyoltok
Mer Ő A Túrásról Nem Tehet
Genetikai Kényszerek Vezetik
Nemdebár Mint Ti a Biciglit
És Pont Ez a G Osztya Meg
Egységes-Ülő Társadalmunkat
Na Ne Má
Szabad Gézést Hát Mindenkinek
Meg Persze Szabad Kázást
Punktum És Kész
Ezen a (G) Ponton

közösperonos átszállás 2012.08.29. 13:57:45

@Kurgan: Nem tudsz vezetni, na. De nem nagy baj, sokak vannak még így.

Kurvaanyádat cenzorkám! 2012.08.29. 14:06:20

@Krunpli:
Te kretén kispöcs!

"@LAVÓRVAGÁNY: ez a fasz életében nem ült biciklin. Gyanítom az EMPAMO (vagy mialófasz a nevük azoknak a majmoknak) egyik idióta tagja írta. "

Én is felfogtam, hogy nem biciklis írta ezt az ökörséget, de paródiaként nem lehet felfogni, csak egy, a biciklisek elleni hecckampány részeként.

Don Quixote de la Ferko 2012.08.29. 14:06:40

@1kutya:

Kizárt.

Vuk barátunk komoly problémákkal küzd a szövegértelmezés terén is, gondolod, hogy ezt össze tudná hozni?

Sir Galád (már foglalt) 2012.08.29. 14:08:52

Én biciglisként még a biciglisektől kérnék egyet

Légyszí ne sorakozzatok fel a bicigliúton/járdán a lámpánál egymás mellé. Értem én,h haladni kell, de szembe is szeretnének eltekerni a többiek. Mér kell egymás kerülgetni, amikor egyenes vonalban is el lehet haladni szépen. Ami leginkább idegesítő,h mellém áll egy csomó sokkal lassabb bringás, akiket aztán lehet előzgetni. Ne csináld, nem kell

mohaa 2012.08.29. 14:09:09

A blog még mindig erőltetett. Bölcsész szakos, unatkozó hülyegyerekek szellemi recskázása.
A post viszont ha nem is humoros (mert elmosolyodni nem sikerült rajta), de legalább jól hozza a karaktert. Ezen a fajta biciklisen szívem szerint simán áthajtanék. :)

Lipton 2012.08.29. 14:09:46

Megtanulhatná a saját járművének a nevét helyesen leírni. Bicikli.
Nem szeretem a kerékpárosokat, mert 90%-uk simán átmegy a piroson. Milyen duma ez, hogy körbenéznek és csak akkor mennek ha nem jön semmi? Akkor autóval és motorral is át lehet menni ha jól körbenézünk? Na nem már!

IguAnna 2012.08.29. 14:10:09

Konklúzió: szinte mindegy, hogy ki mivel közlekedik, aktuálisan neki mindent szabad, és bátran "köpködheti" (és veszélyeztetheti) a többi részvevőt. Jah, és ennyire komolyan veheti a blogot is, csak hogy tovább köpködjön. Sajna ennyire fussa az intellektusból.

ifrance 2012.08.29. 14:10:51

@Kurvaanyádat cenzorkám!: látom te visszanézel még.
így hát:
"Én is felfogtam, hogy nem biciklis írta ezt az ökörséget, de paródiaként nem lehet felfogni, csak egy, a biciklisek elleni hecckampány részeként"
mondjuk inkább úgy, hogy TE paródiaként nem tudod felfogni. azért ha visszaolvasol 5-10 posztot (ha időd engedi, akár mindet is nagyon ajánlom!), akkor lehet hogy sikerül majd másképp is felfognod ezt is.

Iza Béla (törölt) 2012.08.29. 14:12:26

@Kurvaanyádat cenzorkám!: Ha legalább egy ember paródiaként fogta fel, már nem igaz. Az, hogy te nem fogod úgy fel, magánügy.

toto92 2012.08.29. 14:14:03

Látom keveseknek esik le, miről is van szó. De a többieken legalább lehet szórakozni :)

KürtiT (Tromb74) 2012.08.29. 14:16:11

@Dr.Agon: A kiejtésnek sajátossága, hogy nem (mindig) tükrözi a helyesírást. idegen szavaknál pl. gyakran előfordul:
röntgen-röngen, technika-teknika, bicikli-bicigli (l hatására a k zöngül, ha igaz)
Tehát az igazán modor mentes kiejtés inkább a biciGli, de a bicikliért sem jár halálbüntetés.

tom77 · http://www.facebook.com/profile.php 2012.08.29. 14:19:39

Egy ùjabb javaslat: 1esek àttèrhetnènek a szellemi recskàzàsròl, a fizikaira. Szinte mindenki örülne..

Cpt. Flint 2012.08.29. 14:19:56

Az a legfélelmetesebb(?), hogy amikor a hörgők közül némelyik ráébred (mert ráébresztik) arra, hogy ez paródia, szatíra v. mifene lenne, akkor meg jön azzal, hogy "deeznemishumoros", meg "ténylegilyenek", meg "provokáció", meg "ezértverikmajdabicikliseket".
Istenem, hallgassatok Hofit. Művelődjetek. Tartsátok távol magatokat a nettől.

johnny rottenbiller 2012.08.29. 14:20:42

Muszály mindíg a biciglistákat basztatni? Nem hogy inkább összetartanánk. Így is fogy a Magyar!
Ezér tart itt ez az ország.

baba jaga 2012.08.29. 14:22:23

@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!:

Kifinomult és pengeéles logikájú érvelésed előtt csk meghajolni tudok. Hülyebarom.

Unknown User 2012.08.29. 14:22:42

Pont az teszi kritikán aluli szarrá az írást, hogy egy olyan kérdésben amelyben valóban társadalmi megbékélésre és párbeszédre van szükség, csak még mélyebbre ássa a szakadékot a két oldal közt.
Akit felháborít a cikkben aposztrofált bunkó, nemtörődöm biciklista típusa az csak ideges lesz, aki pedig amúgy is így viselkedik, az meg igazolva látja magát. Adtatok a szarnak egy pofont! Grat!
Amúgy pont olyan szar ez az írás, mint amilyen baromság a Critical Mass.

2012.08.29. 14:25:49

@Macropus Rufus: te komplett hűlye vagy...

vernarancs 2012.08.29. 14:26:03

@már foglalt: engem is idegesit amikor a lampanal sokkal lassabban allnak mellettem. Tudni illik en az atlagnal gyorsabban szoktam allni.

morami666 2012.08.29. 14:28:05

Hiába hőbörögnek a biciklisek, a kamion széttrancsírozza őket, a személygépjármű szarrá töri a csontjaikat, ha gyalogosba ütközik, akkor meg széthorzsolja a picsáját és ha nincs sisakja, kinekődik az agya a betonra.

Minden épeszű biciklistának ebből kell kiindulnia. Hiába jártatja a pofáját, hogy ez meg az jár neki. Ésszel kell tekerni és akkor életben is marad. Mi olyan nehéz és felfogható ezen?

Hiába magyarázod a vízilónak, hogy ne merészeljen rászarni a gyepre, ha mégis rászarik. Mit tudsz csinálni vele? Semmit. Sőt, ha olyan kedve van, még el is tipog a picsába és rászarik a fejed búbjára.

george35 2012.08.29. 14:32:11

Szia,

Te ezt a blog bejegyzést viccnek szántad, vagy rosszat álmodtál?

Ez a hiba ebben az országban, hogy mindenki úgy gondolja, hogy a közös egymásmellett élés kereteit a saját érdekeinek megfelelően felűlbírálja...

Pláne úgy mint Te, aki még tisztába sincs a hivatkozott szabályokkal, de még arra is rest, hogy megnézze azokat.

Mit szólnál ha páran elkezdenénk úgy értelmezni, hogy a szabály szegőket jómagunk büntetjük.
1, Járdán biciklizőkat termetes sportáskánkkal mweglökjük, esetleg botunkkal fejbe csapjuk..
2, A zebrán kerékpárról le nem szállón keresztűl gázolunk
3, Buszsávban közlekedő biciklisen kerestül hajt a busz
4, Lámpa nélkülit nem észrevéve elgázoljuk.
stb.

Én se vagyok mindig szabályos, de nem elméleteket gyártok, hogy mér van nekem igazam. Ha a szabályszegésemre felhívják a figyelmem, akkor nem nekem áll feljebb...

Azért sok sikert az élethez, és kevesebb fusztrációt, mert a bejegyzésed alapján az utobbiból jutott bőven az előbbi kárára.

Üdv

Sir Galád (már foglalt) 2012.08.29. 14:32:46

@vernarancs: és közben a szemben álldogálókat is el kell engedni, mert szemből még gyorsabban álldogálnak

TheKommentElek 2012.08.29. 14:34:55

Bocs, hogy nem olvasom végig az összes kommentet és lehet, hogy már írták előttem, de azért csak meg kellene már tanulni helyesen írni, nem?
Tudom, ez nem a helyesírás topik, de akkor is! Fárasztó a hibáktól hemzsegő cikkeket olvasni, pedig amúgy ez a cikk is lehetne akár vicces is.
Na mindegy, csak gondoltam szólok :-)

tom77 · http://www.facebook.com/profile.php 2012.08.29. 14:35:38

Gondolj bele: összejön a tömeg ès nem bringàzna, hanem mondjuk kivernè, mindenki ott, ahol èpp àll, nem jobb lenne?

labi 2012.08.29. 14:35:45

"Vegyétek tudomásul, hogy a kerékpár is jármű - adjátok meg Neki ugyanazt a tiszteletet, amit az autóknak, buszoknak is megadtok."

vs.

"ha teszem azt, példának okáért egy egyirányú utcában lakok, akkor nehogy már megkerüljek két háztömböt azért, hogy elmenjek az 50 méterre - ellentétes irányban - levő sarki közértbe"

Értem én, ugyanolyan jármű, csak ne vonatkozzanak rá szabályok. Akor olyan ha nekem jó, és akkor nem olyan ha nekem jó. :)

Yogi 2012.08.29. 14:37:01

@toreki: Hogy valaki ennyire ne értse az iróniát és ennek a blognak a mondanivalóját :)

Cpt. Flint 2012.08.29. 14:39:29

Szerintem valami olyasmit kéne bevezetni a zinterneten, hogy egy oldal megnyitása után legalább fél óráig még nem kommentelhetnél. Ennyi idő tán' elég lenne, hogy rendesen tájolódjon mindenki az illető blogról, cikkről; végigolvassa a hozzászólásokat. Így kevésbé írna irreleváns hülyeségeket, százkettedikként ugyanazt megint, agyatlan hőbörgéseket stb. Lehet, hogy nem is akarna már hozzászólni. Tök jó lenne, nem? (Elég modoros, vagy tegyek a végére egy "Peace!"-t?)

Unknown User 2012.08.29. 14:39:54

@Cpt. Flint: Pont ez a baja magyar társadalommal, hogy minden fontos kérdést megpróbálunk jól vagy rosszul elhumorizálni. Van aki röhög, van a ki felháborodik, van aki a felháborodottakon röhög és van aki szarik az egészre. KÖZBEN PEDIG NEM TÖRTÉNIK SEMMI POZITÍV VÁLTOZÁS! Mert az energia nem a jobbításra, hanem a hülyülésre megy el.
Amúgy jó, hogy Hofit hozod ide. Egy egész generációnyi idióta vihogott a szar poénjain a beletörődve a langymeleg kádári fosba, ahelyett, hogy valami változásért kiáltott volna. A végén meg még az is kiderült, hogy egy komcsibérenc volt az öreg...

toreki 2012.08.29. 14:40:54

@Yogi: Az a baj, hogy ez nem irónia. Sok száz bringás tényleg így gondolja.

Reggelente állunk a buszmegállóban a gyerekekkel, megyünk bölcsibe/oviba, köztünk meg 25-30-cal száguldnak el a járdán a bringások. Amikor meg rájuk szólok, ők vannak megsértődve.

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.08.29. 14:41:59

Namost tegye a kezére a szívét minden kerékpáros, aki úgy kezdte a kommentjeit, hogyhát "én is tekerek, de az ilyeneket lerúgnám"

Ugyan bézbólütőért kiált, hogy nyíltan ilyeneket mond a poszt, de lássuk már be:
-leszarjuk az egyirányú utcát.
-leszarjuk az olyan piroslámpát, ami a falu szélén program szerint hárompercenként pirosra vált hátha jönne egy gyalogos.(városban is van jópár ilyen, nem is kevés) Rutinszerűen konstatáljuk (igen, TE is bazmeg) hogy nem jön senki, mehetünk! A komoly pirosat meg minden élni akaró biciklis respektálja, senki nem megy bele a forgalmoba, ami keresztbe jön.
-Felmegyünk a járdára, mert a négysávos úton hetvennel mennek a platós ifák a külső sávban, leszarva a bicikliseket. Ráadásul az út szélső egy métere puklis, csatornafedeles, kátyús. Bringaközlekedésre alkalmatlan.
-És igenis, mindenki csapott már motorháztetőre, rúgott már tükörre, amikor az autóvezető nyíltan leszorított, és melle hörögve üvöltött az üvegketrecéből. (by the way, mókás látvány az üvegtől lenémított kurvaanyázós hörgés)
-Igenis a saját erős hajtás miatt kínosan ügyelünk, hogy ne kelljen lendületi veszteséget elszenvedni, mert még 10 km áll előttünk és akármilyen erősek és keménycsávók vagyunk, feleslegesen senki sem szeret tekerni.

Szóval a poszt kifigurázós, de tlkp kurvára igaza van. Kiállok mellette.

Ide meg vagy csupa mintabiciklis kommentel, vagy az úton nincsenek is a fent ábrázolt "ámokfutók", vagy közülök senki sem olvassa ezt a blogot. Lehet dönteni, de szerintem az van, hogy ciki nyílvánosan bevallani, hogy így gondoljuk, de azért így gondoljuk. (lásd még: Hát nincs itt kérem rasszizmus, bár igény az volna rá)

profilo 2012.08.29. 14:47:46

Kitűnő poszt!

Elhatároztam,hogy veszek vagy faragok egy "bézbóz"-ütőt és ezzel fogok kedveskedni minden járdázó "biciglis" sutyeráknak.

Remélem egyszer arra kerekezel majd...

2012.08.29. 14:49:14

a bicigliúton közlekedő gyalogosokra megvan az evolúciós magyarázat. Én csak úgy nevezem a "csapás szellem". Egyszerűen a bicigliút feltűnőbben olyan, mint ami közlekedésre van kiépítve ebben a nagyvárosi dzsungelben (piros térkő, lehugyozott demszkikarók, stb). Az egyszeri baromállatja meg megy az ösztönei után, és gondolkodás nélkül követi a kisagya diktált útvonalat.
Sajnos ezt nem tudom kifejteni minden egyednek, ezért csak a biciglire szerelt hajókürt, és a qrva anyázás marad.

Yogi 2012.08.29. 14:53:09

@toreki: nem, nem, akkor tényleg nem érted a blog mondanivalóját. Ajánlom neked, hogy olvass vissza egy-két bejegyzést. A blog bizonyos társadalmi csoportokat, társaságokat figuráz ki és tart eléjük görbe tükröt ilyen módon. Jelen esetben a "bicigliseket".

combo hadnagy 2012.08.29. 14:57:13

Itt lent vidéken a bringások is normálisabbak (nem mennek át a piroson), és az autósok se idegbetegek (csak akik Pestről jönnek).

Cpt. Flint 2012.08.29. 14:58:46

@TheKommentElek: Nem; nincs "bocs". Ha nem olvasod végig a kommenteket meg a blog leírását, akkor nincs jogod kommentelni, mert valszleg hülyeséget/ismétlést fogsz írni. Teleszemeteled mások perszonális terét.

tom77 · http://www.facebook.com/profile.php 2012.08.29. 14:59:33

,Jaj de jò mert nemcsak nekünk rossz-> 'èljük tùl a màval a holnapot..' itt vagyunk ma, kàr volt azèrt a negyven èvèrt, meg a töb,,,,,,,,,,

KürtiT (Tromb74) 2012.08.29. 15:03:42

Most már én sem tudom magamban tartani. Ez nem IRÓNIA, hiszen rengeteg, hangsúlyozom RENGETEG biciglis így gondolkodik.
A posztoló - akit szerintem nem is Modor Tibinek hívnak - talán nem így vélekedik a kerékpározásról, de ez akkor sem irónia.
Juszt se az.
A cikk hatására (amúgy jóravaló)felhergelt polgárok esnek egymás torkának az uccán. Kedves posztoló, tadatában vagy annak, hogy emberiesség elleni bűntettet hajtasz végre?

kicsibuta 2012.08.29. 15:03:54

@KürtiT (Tromb74): "A hülyén öltözködés önmagában kevés, ehhez sem kell túl nagy tehetség, ráadásul az egész belvárosi ifjúság jelenti a konkurenciát. SZTK szemüveg és V nyaku póló nélkül már le se szállhatsz a 47-es villamosról a Deákon."
Köszönöm! _Feldobtad a napom!_ :D

kverti 2012.08.29. 15:05:34

A posztoló röviden: ostoba tulok.

vernarancs 2012.08.29. 15:09:03

@már foglalt: nahat az meg aztan plane. mindig mondtam is, hogy be kene vezetni az egyiranyu bicigliutakat.

Yogi 2012.08.29. 15:12:01

@toreki: "Témáink: modorosság és különféle nyelvi bravúrok, mesterkéltség, helyesírás, közhelyek, tipizálás, a társadalom és kasztjai. Mielőtt elhamarkodottan hozzászólnál, olvasd el az első posztot , a modorosság definícióját és a Parainesist."

R_Gábor 2012.08.29. 15:13:42

@Holabög Rém: " biciGli??? Remélem viccnek szántad"

Igen, annak szánta. Tudod, ez a modoros blog.

micsoda? 2012.08.29. 15:15:26

@doggfather: :DDDDDD

Pont ma volt az a pont, hogy nagyon berágtam a biciklisekre. Kisváros, sőt megyeszékhely, fő utca. Megyek a járdán, és a frász kerülget, mert hol előz egy bringás, hol szembe jön. Állandóan azon rettegtem mi lesz, ha előtte bekanyarodom egy üzletbe. Bármi lehet, úgy eltűnik, hogy soha nem találom meg. Nem értek hozzá, de a rendőrségnek ehhez semmi köze?

Cpt. Flint 2012.08.29. 15:19:17

@Unknown User: Értem; szóval a humor, a jókedv, a nevetés; vagy éppen a paródia, szatíra, gúny, irónia stb. gátolja a fejlődést és súlyosan káros társadalmilag. Hát... izé, asszem' erre nem tudok mit mondani.

KürtiT (Tromb74) 2012.08.29. 15:19:19

@micsoda?: Én is kimentem tegnap az utcára,tele volt autókkal. Mi lett volna, ha hirtelen fogom magam, fejemre húzom az alsónadrágomat és át cigánykerekezek a kereszteződésen? Jobb bele sem gondolni.

tom77 · http://www.facebook.com/profile.php 2012.08.29. 15:19:58

Az önkielègìtèst nem büntetik, jobb mint marhasagokat firkàlni ès internet sem kell hozzà.

Martian (törölt) 2012.08.29. 15:20:12

Vicces poszt volt, jót nevettünk! :)

tace 2012.08.29. 15:20:34

csak csendesen tennék fel egy kérdést posztólónak: ha a gyalogos nem mehet rá a bicikliútra(nem kerékpársáv) akkor a kerékpáros sem mehet fel az autóútra, vagy hogy van ez?

ZZZZ 2012.08.29. 15:25:01

KRESZ és bicikli....

Sir Galád (már foglalt) 2012.08.29. 15:29:28

@vernarancs: nekem az túl radikális, 2-vel viszont kiegyeznék

johnny rottenbiller 2012.08.29. 15:29:39

@Unknown User: "Pont ez a baja magyar társadalommal, hogy minden fontos kérdést megpróbálunk jól vagy rosszul elhumorizálni."
Az a baja magyar társadalommal, hogy a rendes vidéki Magyar biciglistákkal nem törődik senki. Mindíg csak a Pestiek! Kerékpárút, meg bussávba biciglizés, meg minden!

72-es 2012.08.29. 15:30:49

Remélem, hogy ez tényleg csak vicc. Ha nem, akkor nagy a baj a buksiban. Bár kétségtelen, hogy a kerékpárosok többsége a fenti attitűddel közlekedik.

tom77 · http://www.facebook.com/profile.php 2012.08.29. 15:37:59

Règen nem voltak ennyire finnyàsak, de lehet, hogy most is csinàljàk, csak màr nem tart annyi ideig..

lujo22 2012.08.29. 15:38:57

blogolónak nagyon magas a biciglinyereg. le kellene róla szállnia, mielőtt letörik a szarvát, aztán írna egy újabb felháborodott blogot.
Egy nem hülye biciglis

Unknown User 2012.08.29. 15:40:37

@Cpt. Flint: A humor, a jókedv és a gúny, illetve társai önmagában nem kártékonyak, sőt akár még a túléléshez is hozzásegíthetnek. A baj akkor van, amikor ez olyan öncélúvá válik, mint Hofinál, A heti Hetesben, vagy a reggeli "jópofizós" idiótáknak szóló rádióműsorokban, vagy mint ebben a blogban...
Amíg egy normálisan gondolkodó emberekből álló társadalom eszköztárában a normális gondolkodás mellett megtalálhatóak ezek az eszközök is addig szükség van rájuk, mikor már csak a hétköznapi "kikapcsolódásnak" hazudott agymosás és figyelemelterelés a szerepük, akkor viszont baj van...

R_Gábor 2012.08.29. 15:44:38

@Eltévelyedés: "ciki nyílvánosan bevallani, hogy így gondoljuk, de azért így gondoljuk"

Szerintem meg nem így gondoljuk. Én pl. úgy vagyok vele, hogy bizonyos szabályokat nem tartok be, de olyankor pofám lapos, nem emberkedek. Pl. behajtok az egyirányú utcába, de ha jön az autó szemből, akkor már megyek is fel a járdára. A járdán meg nem csöngetek, hanem szépen lassítok, lehúzódom a gyalogosnak. Ha kell, le is szállok. Csöngetni a közös használatú úton szoktam, ha a gyalogok csatárláncot játszanak és nem férek el. A zebrán is átmegyek, de nyilván lassan, gyalogost jól kikerülve. Stb.

Till S. Seemann · http://seemann.blog.hu 2012.08.29. 15:45:08

Kedvenc szórakozásom a Szabadság híd járdájáról lezavarni a bicikliseket. Ez így is fog maradni.

monddazigazatmar 2012.08.29. 15:48:07

@Don Quixote de la Ferko: Tényleg nem sikerül kiverni az a pici bögyörőt, hogy ilyen frusztrált vagy? :D
Mondjuk ilyen kis idegesen nem is lehet.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2012.08.29. 15:49:35

Legjobb post eddig. Tudtam hogy modoros, tudtam mire szamitsak, megis felbaszta az agyam. De csak azert, mert a tobbseg TENYLEG igy ertelmezi a KRESSZ-t :)

godless 2012.08.29. 15:52:36

Vazze, Tibi!

Az elején nem tudtam eldönteni, hogy mi a jobb? A blog vagy a kommentek? De végül be kellett látnom, hogy a kommentek mindent visznek!

ityirimityiri 2012.08.29. 15:52:39

Úgy kezdtem el olvasni, hogy egyet fogok vele érteni, mivelhogy én is mindenhova biciklivel járok. De nem megy. Ezek mik?

1. "Ha gyermekkocsid van, kérlek vedd a fáradságot, és emeld meg szépen a kerekét, amíg lehajtok" - NEM, GYEREKKOCSI MINDÍG ELŐNYT ÉLVEZ, ÉS NEM A KRESZ SZERINT!

2. "Ráadásul jobban is nézek ki, mint bármelyikőtök." - HONNAN TUDOD?

3. "És ne sértődjetek meg, hogy ha mindezt nem tartjátok be, akkor finom jelzésként kicsike kárt teszünk a jobb tükrötökben, okés? ;-)" - DE IGEN, SÉRTŐDJETEK MEG!

4. "kicentizlek, rádcsöngetek, esetleg 1-2 agresszívabb bringatársam beszól vagy fizikai erőszakot alkalmaz." - MI VAN?

5. "Nyugi, rendesen körbenézünk, és csak akkor megyünk át, ha tényleg nem nagyon jön már senki." - AKKOR SE!

Valamelyik kommentelővel teljes mértékben egyetértek (most nem találom, talán tmm, vagy ki) Okos. Sajnos aki a blogot írta nagyon nem az. Csak egy Biciklista Fennsőbbrendűség-tag. Néha olvasni is kellene, hogy legyen stílusa. Mert most nincs, hiába is gondolja.

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2012.08.29. 16:00:54

kár volt betenni most ezt a posztot, várhattatok volna még egy hetet. most mindenki idejön és beír ide fasságokat. a modoros blogra.

az írás kiváló amúgy

Nevem Earl 2012.08.29. 16:11:05

@ityirimityiri: Ez egy ilyen ironizálós blog, így tessen kezelni. Humorérzék, így hívják azt a képességet, amellyel a fenti írás értelmet nyer. Egyébként nem véletlenül került ez se Index-címlapra, az örök autós-bringás háború jelentős mennyiségű kattintást generál.

mysisterstheslayer 2012.08.29. 16:13:06

Nincs az átlagember tisztában a modorosság jelentésével. Ez a kisebbik baj.
De volt ennek az Adorno bácsinak egy kutatása a fasisztoid személyiségről. Egy pont volt megragadható: nem értik az iróniát. Sem önmagát nem képes kívülről látni, sem humorral megkérdőjelezni az imádat tárgyává fogadott dolgot. (Imádat nemegyenlő Igazság) Nem jó hogy az ország ilyen lényekkel van tele (nincs köze pártálláshoz, ez egy embertípus)
A blog tök jó, Isten állatkertje nagy, a kerítés meg alacsony.

élhetetlen 2012.08.29. 16:28:45

@toreki: Igen, mi kocsival voltunk, állunk a pirosnál, mellettünk jobboldalt egy biciklis, zöld, induluk, a bringa is, és az orrunk előtt bedobta a "balra nagyívbent", jelzés nélkül. Át, az orrunk előtt. Hát azt a totálféket, és frászt de tudd ki!
Más, a görkorisok, megyek haza gyalog, két görkoris elhúz mellettem a járdán, a két oldalamon. Ha befordultam volna éppen a bejárat felé, merthogy hazaértem, lezúz a baloldali. Nem tudom, kinek kellene megmagyarázni ezeknek az embereknek, hogy a másik ember is ember, akinek joga van élni. (az már csak adalék, hogy elgázoltak egy zebrán, és életem végéig csak botorkálok, nem tudok már senki elől elugrani).

Cpt. Flint 2012.08.29. 16:30:23

@Unknown User: a humor sosem öncélú. Hofinál sem volt az. Az valami más, amire te gondolsz. A paródia, irónia meg aztán végképp nem öncélú. És bármily meglepő, leginkább a társadalom jobbítását szolgálja.

NA YA! 2012.08.29. 16:42:17

Hát Tibcsi, a kommenteket olvasva nagyot lendítettél a kerékpáros réteg elfogadottságán! Még egy két ilyen poszt, és a népharag által betiltják a kerékpár használatot kis hazánkban! Jobban megy,(ment)neked a "zeeemúúútnyóóócévezés"!:)))

vernarancs 2012.08.29. 16:51:02

@ityirimityiri: inkabb szet kene nezni hol vagy mielott kajabalsz bele az eterbe.

Zorita 2012.08.29. 17:12:44

@vernarancs: mondjuk azt megértem, hogy azon főháborodik, hogy esetleg a kedves posztoló jobban néz ki nála :D

johnny rottenbiller 2012.08.29. 17:27:46

@Cpt. Flint: "a humor sosem öncélú. Hofinál sem volt az. Az valami más, amire te gondolsz."
Ja. Hofinál pláne nem volt az. Nem baj, ha a kedves olvtárs nem tud nevetni Hofi poénjain, nem mindenki értheti. :) Van nekünk Kató nénink is. :)

Unknown User 2012.08.29. 17:29:29

@Cpt. Flint: Ez a szép a világban. Te így gondolod, én meg nem. Megbeszéltük. Nem győztük meg egymást. Ennyi! Ugorgyunk!
Én majd továbbra sem nézek TV-t, továbbra is csak a Bartókot és Klasszikot hallgatom a rádióban és továbbra is csak akkor olvasom ezt a blogot, ha véletlen idebasz az index főoldalról valami link.
Aki meg jó tud nevetni azon amikor valaki jó fizetésért vagy reklámbevételért mindenből szar és öncélú viccet csinál, az meg hallgassa, nézze és olvassa azt. Nem kívánok ebben senkit megakadályozni.

beked 2012.08.29. 17:33:13

@Balint133: kedves Bálint.

"Járda: az útnak a gyalogosok közlekedésére szolgáló - az úttesttől szintkülönbséggel, kiemelt szegéllyel, vagy más látható módon elhatárolt - része; a gyalogút azonban nem járda."

"Gyalogút: jelzőtáblával gyalogútként megjelölt út, illetőleg olyan út, amely kizárólag a gyalogosok közlekedésére szolgál és az úttesttől tartós fizikai akadály (árok, korlát, kerítés, sövény, stb.) vagy két méternél nagyobb távolság választja el."

idézet a KRESZ könyvből aminek a végét vélhetőleg sosem olvastad élőben."

Ez pedig a modoros blog. olvasd is úgy.

Beke Dávid

dr. Közbiztonság Szilárd 2012.08.29. 18:18:55

De mi a faszomért írnak biciklikről egy motorosblogon?

Don Quixote de la Ferko 2012.08.29. 18:19:22

@monddazigazatmar:

Nagyon odavagy azért a pici bögyörőért, de mint azt már említettem, pedofíliás érzelmeidre máshol keress partnert.
Egyre betegebb vagy. Láthatóan nagyon kiborultál azon, hogy butaságot mondtál, és erre felhívtam a figyelmed.
Ez van komám, ha hülye vagy, viseld egészséggel, rajtad kívűl senkit sem zavar. Speciel engem a legkevésbé.

De ha rám hallgatsz, játszod még az eszed, mulattatsz.

Ritka nagy állat vagy, igazán színes pontja vagy a blognak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.08.29. 18:24:47

Pihenésképpen átrágtam magam ezen a kupac lószaron, amit kommentfolyam ürügyén összehordtatok, és meg kell mondanom, cseppet sem véletlen, hogy az utóbbi hetekben csak a régi posztok Vészmadár-, Bateman- és Professzor Pizka-kommentjeit olvasgatom.

ityirimityiri 2012.08.29. 18:39:09

@Nevem Earl: Gondoltam komoly az írás, mert viccnek durva lett volna. Nekem ez olcsó, "humorban nem ismerek tréfát".

Unknown User 2012.08.29. 18:42:33

@Cpt. Flint: Ja még egy szó az öncélúságról.
Hány olyan biciKlisre számítasz, akit ugyan a fent leírt viselkedésforma jellemez, de a görbe tükörben meglátván magát, hirtelen megváltoztatja a hozzáállását. Ezen felül, hány olyan négykerekű, kétlábú honfitársunknál számítasz arra, hogy a görbe tükör hatására felszabadult kacajjal fogja nyugtázni, dühkitörés helyett ezen biciKlisek viselkedését.
Ha az eredmény szerinted is nulla, akkor márpedig ez az írás öncélú. Hogy a lájkgyűjtést, a reklámbevételt, vagy egy újabb index címlapra kerülést szolgál, vagy csupán "szellemi racskázás", az már mindegy...

ityirimityiri 2012.08.29. 18:56:23

@vernarancs: Mer' akkor igaza van a cikknek? Akkor is égbekiáltó hülyeségeket ír, és azt is rosszul sajnos. Ha gondolod, szételemezhetjük, és nem csak tartalmi szempontból.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.08.29. 18:58:43

@Unknown User: valójában nagyon is vicces azt figyelni, egy felfújt hólyag milyen sokáig képes önerőből lebegni.

Unknown User 2012.08.29. 19:17:51

@vészmadár (pica pica): Részemről az öröm, ha sikerült hozzájárulnom ahhoz, hogy ha már a gondolkodásban nem is, de legalább a viccelődésben örömed legyen.

évuska 2012.08.29. 19:55:41

Itt zokogok. Gyönyörű. Stílusbravúr.

Nem is az, hogy a felháborodók most voltak itt először, de ennyi stílusérzék azért... Örkény nem volt gimiben?

A szegény Magyari Pétert is (Gyurta és Én) hogy kiosztották. Mindenki megőrült?

Igen, jobban fogják utálni a bringásokat ettől, de úgyis mindegy, nincs hova romlani, én úgyis kikerülöm az utálkozókat, sose érnek utol. Viszont az egyetlen, amit az apokalipszis ellen tehetünk, a stílusbravúr.

2010. január 1-től az osztott (középen csík) gyalog-bringaúton nem akadályozhatja a gyalogos a biciklist és nem is zavarhatja.

Ehelyett ott nézelődik, és ha megyek, márpedig megyek, akkor beszól és anyázik.

Mivel szemből a gyalogrészen jönnek, én maradok és centizni vagyok kénytelen, mert az ilyen mindig öten van.

2012.08.29. 20:37:26

Pesten ma már kerékpárral csak a romkocsmában merengő, szőrös hónaljú belvárosi értelmiségiek, meg a multis patkányverseny elől a konzumspiritualista jógastúdiók füstölőködébe menekülő, veganáci, 38 évesen is gyerektelen szingli "lányok" járnak.

évuska 2012.08.29. 22:12:21

Meg a jó édesanyád. Hát én mi vagyok?
De úgy, hogy soha nem vezetek, nincs is kocsi.

combo hadnagy 2012.08.29. 22:46:57

Mivel a vidék, a magyarság megtartó ereje, méltatlanul alulreprezentált e helyütt, itt az ideje, hogy plasztikusan ábrázoljam, hogy nekünk nem az a fő problémánk, hogy a 200.000 ft-os fixis bringánkkal az aerodinamikailag megfelelő cáparuha viselésekor elérjük-e a 80 km/h-t dombon lefelé. A pontok felét nem is értem, egyirányú utca, lámpa mifelénk nincs.

Az én falumban példának okáért csak nemrégiben épült kerékpárút a Fő utcán. (A Fő utca mindig a falu felezővonallal ellátott utcája, a szerk.) Magunk között szólván teljesen fölösleges volt, jobb helye is lett volna annak pénznek, de most már mindegy. Tudniillik egy faluban még a 80 éves Bözsi néni is felteker pezsgőszínű Csepeljével a 12%-os emelkedőre, egy kapával és egy gázpalackkal megpakolva; hát akkor csak nem fogja holmi kamionuraság elcsapni, tud vigyázni magára, a kövesút meg elég széles. Nem? De. Fiatalok meg nincsenek, amióta megszűnt a téesz.

No de a kivitelezés, kedves barátaim! Természetesen községünk építési vállalkozó Karcsija nyerte a közbeszerzést (minő véletlen), de brigádjával sajnos nem sikerült szabványos kerékpárutat építtetni, így a közútkezelő nem vette át. Én nem értek hozzá, de az ok talán ott keresendő, hogy a Miklaiék bejárati ajtaja a (pszeudo)kerékpárútra nyílik, na meg aztán ott van egy baromi beláthatatlan derékszögű kanyar is a házuk sarkánál. Továbbá zavaró az is, hogy a nagy kocsma mellett a pálya egy villanyoszlop lába és a srégen álló tartóoszlopa között van elvezetve, ami egy háromszög alakú akadálykaput képez. Mondanom sem kell, a falunak elfogyott a pénze, ennek folyományaként ezeket az apró hibákat nem tudták kijavíttatni. Ámdeviszont happyend lett a sztori vége, ugyanis fondorlatosan kirak(at)ták az úttestre a kerékpárral behajtani tilos táblát, ilyenkor állítólag szabad a kerékpárútnak készült járdán is tekerni.

vernarancs 2012.08.30. 03:47:16

@Zorita: szerintem is ez a legfobb problema. Merhat ugye ki nem szarja le a babakocsit, node hat hat hat hat nalam jobban nez ki???? WTF! :DDD

vernarancs 2012.08.30. 04:17:15

@ityirimityiri: Elemezzuk szejjel. Te masodik nekifutasra sem erted mi ez a blog. Egbekialotan szenne egeted magad ha powerkedni akarsz a cikkben leirtak igazsagtartalmarol. Egyebkent tudnod kene, hogy a biciglisnek mindig igaza van. Ez 2011 ota bene van a KRESSZ-ben. Ha meg nem koveted a KRESSZ valtozasat azzal buncselekmnenyt valositasz meg.
De azert erdekelne, hogy mi a turo bajod van azzal, hogy pl. a babakocsis senkihaziak huzodjanak felre a gyorsabb kozlekedesu biciglistak elol?

vernarancs 2012.08.30. 04:37:59

@combo hadnagy: lofaszt! a magyarsag csak pesten letezik. Videken tothok, meg egyeb hazafiatlanok elnek!

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2012.08.30. 08:50:33

vérnarancs szerintem még harmadik nekifutásra sem értetted meg mi az a hozzászólás

egyébként is biciKli nem bicigli !!!

ityirimityiri 2012.08.30. 09:01:36

@vernarancs:
Jól van. Alapvető bajom a cikk tartalmával, hangvételével az, hogy miközben a végén toleranciát kér, ő semmit olyat nem ad. Megtudhatjuk a szerzőtől, hogy a biciklista mindenhol mehet, úgy ahogy ő akar, semmi szabály nem kötelező rá. Az autósok mind rá vadásznak, a gyalogosok meg a "közlekedési lánc legalján lévő üszkös lábú véglények" hogy kissé szabadon idézzek. Nos: én vezetek autót, biciklizem a városban, van motorom, és még gyalogosan is közlekedem. Úgyhogy minden nézetből látom a problémát, nem olyan egyoldalúan, mint elvakult kerépáros társaim. A motoros jogosítvány miatt nem olyan régen tettem újra kresz vizsgát. Egy szó mint száz, van egy rossz hírem: a biciklistának nincs mindíg igaza.
1. Járdán 10 kilométeres sebességnél többel nem hajthat. Ha elütsz valakit, nem lesz igazad.
2. Egyirányú utcában csak akkor mehetsz az ellenkező irányból, ha azt tábla jelzi. Ha elütnek, nem lesz igazad.
3. Piros jelzésnél az úton nem hajthatsz át. Ha elütnek, lásd mint fent.
Most nagy hirtelen ennyi.
A stílusával meg az a bajom, hogy lesajnáló, nagyképű, próbál valamiféle pesties-szlenges stílust nyomni, miközben kicsinyítő jelzőket használ, úgymint pöppet és társai. Egyszerűen pongyola, nem humoros, én eznnél jobbakon szocializálódtam.
De ez mind nem lenne baj, a gond az, hogy tartalmában nem is pc.

Végezetül drága Vérnarancs: egykoron a te mamád is ugyanolyan babakocsis senkiházi volt, (remélem) mint amilyenekről beszélsz. Ezennel befejezem a diskurzust, sem tartalmilag, sem stílusában nem elég ez nekem.

Dr.Agon 2012.08.30. 09:06:24

@KürtiT (Tromb74): "A kiejtésnek sajátossága, hogy nem (mindig) tükrözi a helyesírást. idegen szavaknál pl. gyakran előfordul:
röntgen-röngen, technika-teknika, bicikli-bicigli (l hatására a k zöngül, ha igaz)
Tehát az igazán modor mentes kiejtés inkább a biciGli, de a bicikliért sem jár halálbüntetés."

Na ki ne találjuk már, hogy a ciGli a norma, a ciKli meg az anomália! Semmi kiejtési nehézséget nem jelent K-val mondani, pl. Reisz András se mond ciGlont, meg te se céGla salátát kérsz a vendéglőben.

KürtiT (Tromb74) 2012.08.30. 09:41:27

@Dr.Agon: Pedig de, Ajánlom figyelmedbe:

www.helyesiras.com/a_reszleges_hasonulas

A lényeg belőle:

A zöngétlen mássalhangzók:
p, t, k, ty, c, cs, s, sz, f, h

A zöngés mássalhangzók:
m, n, ny, j (és ly), l, r, b, d, g, gy, dz, dzs, z, zs, v

Amikor egy zöngés és egy zöngétlen mássalhangzó találkozik egymással, akkor megfigyelhetjük, hogy az első mássalhangzó hasonul a mögötte álló mássalhangzóhoz. Így jön létre a zöngésség szerinti hasonulás.

...De Ahogy mondtam, nem jár halálbüntetés az egyedi megoldás miatt, csak ne nézzük már le azokat, akik véletlenül helyesen beszélnek.

KürtiT (Tromb74) 2012.08.30. 10:00:07

@Dr.Agon: És itt hangsúlyozandó a MEGFIGYELHETJÜK kifejezés, tehát, különleges anatómiai adottságokkal vagy némi erőlködéssel elérhető, hogy az a "K" ne zöngüljön "G"-vé, de azért én ebbe nem fektetnék túl sok energiát.
Jó az céglának, ciglonnak, biciglinek.

renz 2012.08.30. 10:03:32

A cikkírónak hiányzik egy kereke. Minimum.

vernarancs 2012.08.30. 10:52:13

@Pascal: leulhetsz, egyes. Te vagy az az ember akinek a Hofi eloadas utan kell egy 2 oras kulon oktatas ahol el is magyarazzak a poenokat? A biciglit meg g-vel kell irni. Lathatod, hogy en is ugy irtam.

vernarancs 2012.08.30. 11:22:54

@ityirimityiri: Neked elgurult a humorerzeked. Nem baj, nem kell mindenkinek ertenie mi az a cinizmus, vagy mi az ironia. Persze ez itt nem a humor csimborasszoja, de akkor is egy viccnek szant blog es viccnek szat poszt. Elkezded itt taglalni mik a szabalyok, ki nem szarja le? Nem errol szolt a poszt, csak ezt te eszre sem veszed, mert azt sem veszed eszre, hogy mirol szol a modoros blog. Megprobalsz okoskodni egy vicces blogon. Nem erzed kinosnak? Itt a biciGlis stilus volt kifigurazva es teljesen szandekos es tudatos az intolerancia mindenkivel szemben. De inkabb nem magyarazom el, felesleges. Inkabb idezgess a KRESSZ-bol, hogy bebizonyithasd, hogy a poszter mekkorat tevedett.

erol 2012.08.30. 12:29:55

Kedvenc szórakozásom a Szabadság híd járdájáról lezavarni a bicikliseket. Ez így is fog maradni.

Szép életed lehet...

KürtiT (Tromb74) 2012.08.30. 13:03:01

@erol: ugyan má? Olyan ez, mint a macska etetés vagy az erkélyről kényszeresen csikk ledobás. Mégjobban hasonlít a portáseffektusra, amikor az illető saját, szabályokról alkotott nézeteit próbálja a világgal betartatni.
A demencia szokványos velejárója ez, nincs benne semmi különös.

AczélGyuribácsi 2012.08.30. 13:10:04

"Ez a modorosblog idiótak, nehogy már felbaszátok z agyatokat! Itt röhögni szokás marhák!"

MIN???

Szerintetek ezek az írások viccesek?
Ez például egy komoly társadalmi probléma, ami az emberekből indulatot vált ki.
A modoros blog - valószínűleg nem keresztény - provokátorai bedobnak egy témát, majd jókat röhögnek az emberek JOGOS reakcióin.
Ha röhögni kell, amikor akár egy kitalált kerékpáros szavaiból süt a rasszizmus, a kirekesztés, akkor az elég gáz!
Valaki elmesélné, hogy az alábbi bekezdés (akár valódi, akár kitalált) miért vicces (ha már itt nevetni kell..):
"Ja, és a járdaszegélyen nem azért van a kis akadálymentesítés, hogy a te üszkös lábaidnak jólessen, hanem azért, hogy ÉN le tudjak hajtani az útra leszállás vagy padkázás nélkül. Ha gyermekkocsid van, kérlek vedd a fáradságot, és emeld meg szépen a kerekét, amíg lehajtok."
Ez legfeljebb indexes szinten vicces, olyan szilylacis!
Magyarán "hótbunkó"!
Itt akkor Szaddam Husszein kivégzése is nevetgélésre ad okot és ha valakinek a tömeggyilkos jut az eszébe, akkor kinevetik!
Javaslom majd anyátok emlőrákján is vagy, ha lesz nejetek, akkor annnak spontán vetélésén is nevetgéljetek!
Igazi indexes neoliberális zsidróblog!
Ne sértődj! Hiszen "Itt röhögni szokás marhák!"

KürtiT (Tromb74) 2012.08.30. 13:35:49

@AczélGyuribácsi:
Már én is régóta gyanítom, hogy ez a Modor Tibor nem igaz keresztény. Egyszer se futottam vele össze a vasárnapi misén a Batthyányi téri Szent Anna templomban, pedig figyelem ám, hogy ki mikor jár istentiszteletre (mer' én buzgó keresztény vagyok).
Persze ettől függetlenül is gyanús, hogy zsi_dó ez a Tibi gyerek.
Tud írni - ez jellemző a zsi_dókra.
Érti az irónia, paródia kifejezések fogalmát - tipikus
A blog fejlécében domináns a kék szín - no comment

Celtic 2012.08.30. 13:53:22

Tibi, eskuszom, a blog egyik legjobbja. Egyszeruen zsernialis, le a kalappal.

Ha megjon a GyES, nem is viszem a jatekgepbe, inkabb veszek egy Csepelt!

Celtic 2012.08.30. 14:11:33

@sdani: "Nyugi, rendesen körbenézünk, és csak akkor megyünk át, ha tényleg nem nagyon jön már senki."

"nem NAGYON" !!!
Egy szotol rogton idegesito lesz a duma :)

Boban 2012.08.30. 14:19:37

@combo hadnagy: Azt tudod, h. nagy balhé van odabent a hivatalba...huhúú komám áll a bál, múltor a testületin nekiment a Katkóné meg a Szigecsán Pisti, az a két rohadt emeszpés a Gézának (polgármester), hogy nem kellett volna eltérni a jóváhagyott tervektől, csak azért mert az unokaöccse másodéves Pesten a Műegyetemen és szerinte rossz a nyomvonal...akkor most nem kellene visszafizetni a LEADER-es pénzeket...vagy legalább akkor észretérhettek volna amikor az MVH kérte a tervezői nyilatkozatot a paraméteregyenértékűségről. Neked nem kell mondanom, h. azt sem tudták mi ez, eszik, vagy isszák...még az a MISS picsa (tudod az a jóseggű körjegyzőcsaj a városból azzal a kolbászzsírsárga Suzukival) se tudta, pedig valami doktor.

Na most ott tartanak, hogy - hát volt egy kis puffer a tervezői költségvetésben - a Karcsitól követelnek 15 milliót, az meg azt mondta akkor fölbontja az egészet és utána megöli magát, de előtte még f.szrahúzza a jegyzőnőt...és az meg is csinálja te ismered, meg én is láttam, hogy néz arra a kis szajhára!

Még az is lehet, h. időközi választás lesz! Nem indulsz?
Egyébként lebeszélnélek, nem könnyű, mondta a Géza, h. nem a nyomvonal a szar, hanem a zs_dók baszakodnak már megint, el akarnak minket lehetetleníteni a saját hazánkban! És igaza van! Hát mi közük van azoknak a metéltpöcsűeknek ott, h. mi merre építjük a kerékpárutat, hát úgysem jönnek erre! Szubszidiaritás, persze!
Persze tudjuk a föld kell nekik, h. lerombolják a falut és kaszinót építsenek a helyén! A rohadtak!

ityirimityiri 2012.08.30. 14:21:54

@AczélGyuribácsi: Igazad van, de ne légy rasszista. Azért mert valaki szélsőségesen és provokatívan – állítólagosan ironizálva – paraszt, ne tévedj ilyen utakra. Az említett népcsoportnak ennél azért jobb a humora és stílusérzéke. És ennek a posznak ehhez semmi köze.

KürtiT (Tromb74) 2012.08.30. 14:34:46

@Modor Tibi: a SÁRGÁT már le sem mertem írni, a csillagokra emlékeztető kis izékről nem is beszélve.

Gondolom, ha rázoomoznék még szabadkőműves jeleket is találnék néhányat, de inkább ne feszegessük. Családom van meg biztos állásom, szóval befogom a pofámat.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.08.30. 17:46:01

a köcsög brinkások úgy hadarnak a szilágyi erzsébet fasz soron mint a zállat amíg jól állcsúcson nem baszom őket a kupecbottal

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2012.08.30. 18:05:05

Mindig jót röhögök a látszólag komolyan vevő kommentelőn folyamatosan kiakadókon. Ez itt a modorosblog te Vérnarancs !!!

(pl. Kurtz ezredes 2012.08.29. 10:43:10 nézd meg :)

Persze kivételek azokon akik modorosságból akadnak ki látszólag a látszolag komolyan vevő kommenteken.

combo hadnagy 2012.08.30. 18:10:06

@Boban: "Még az is lehet, h. időközi választás lesz! Nem indulsz?"

De. A postás Ancsa nénit és a fodrász Ildit már sikerült megnyernem, szóval a faluban már arról pletykálnak, hogy a Géza veri az asszonyt. Sajnos a kocsmáros Lali a Géza haverja, erre kell még valamit kitalálnom, mert a kocsmai propaganda a leghatékonyabb. Különbenegyébként nem kellenek ide flancos kampánytechnikák, öcsém. Elég sok haverom van itt a faluban, van érettségim is, az emberek fel vannak háborodva a kerékpárút és a körforgalom miatt, szóval jók az esélyeim. De most komolyan, mire föl kellett ide ez a bazi nagy körforgalom? Azért mert erre adta a pénzt az EU? Nem Ausztriában vagyunk! Szerencsére, teszem hozzá. Na de elég az hozzá, hogy tegnap délután saccperkábé fél órát beszélgettem ott a központban, hát annyi idő alatt egy kocsi nem sok, annyi se hajtott bele a Kossuth utca felől.

Szóval ha nyerek, én nem fogok egy fillér EU-s pénzre se pályázni, az hótziher, nekem elhiheted. Eleve, csak baromságokra adnak pénzt, az önrész és a rengeteg papírmunka miatt az egész hajcihő nem ér annyit. Na meg ha nyerünk, nagyítóval ellenőriznek mindent havonta, hát a kurva anyjukat ellenőrizzék, azt, bazmeg. Megnézheted azt a játszóteret is az óvoda mellett. Minek kellett az oda? Egy városba még megértem, hogy kell, de egy faluba minek? Itt van friss levegő, lehet fára mászni meg simsonozni. 6 éve épült pályázatos pénzből. Emlékszem rá, mert abban az évben húzták ki a bölcsességfogamat. (Ej, el se hiszem, hogy olyan rég volt már, mintha csak most lett volna. Hogy repül az idő...) Ja, persze mindent fából kellett csinálni, valami nagyeszű kitalálta, nehogy Gusztika beverje a kis buksiját a fém mérleghintába, meg az a trendi, bukolikus idill, tudod. Szét is rohadt az egész 5 év alatt. Na, tavaly újjáépítették a Karcsiék szintén EU-s pénzből (mert ugye a falu legnagyobb gondja az a kibaszott játszótér), most már csúszda meg mászóka sincs, csak ilyen rugós gumikacsák, vagy mi a tököm; szerintem egy bölcsődés is körberöhögné.

PS. A körjegyzőcsajnak tényleg díjnyertes segge van. Csöcskabátban felül se néz ki rosszul, ha érted, mire gondolok.

KürtiT (Tromb74) 2012.08.30. 18:17:44

@Pascal: Vannak olyanok is, akik látszólag kiakadnak a cikket nem értőkön, miközben ők is csak látszólag értik a cikket, látszólagos kiakadásuk pedig csak látszólag látszólagos.
Mégis azok a legmulattatóbb kommentelők, akik a humorérzék látszatának érdekében elkezdik bizonygatni, hogy a poszt csak látszólag humoros, de valójában komoly társadalmi problémákat feszeget, annak a látszatát keltve, hogy ezek a problémák csak látszólag problémák és csak látszólag társadalmiak, miközben a posztolónak a helyzet komolyságát figyelembe véve még a humor látszatát is kerülnie kéne.

Dákini 2012.08.31. 00:03:04

Hát a biciglisek nagy része igenis szörnyen közlekedik. Épp ma este majdnem elcsaptam egyet aki a kivilágítatlan kerekén tekerészve telefonált és csalinkázott egyszerre az utca közepén! Értsétek meg drága bicajosok, az autóstársadalom nem érett még meg az ilyesmire!

devilstrueface 2012.08.31. 15:33:13

@peelou75: "Olyat nem-e lehetne-e, hogy aki komolyan veszi a modoros-t és hülyeségeket kommentel, annak ugrik a szavazati joga? Némileg aggasztó a hörgők túlsúlya... "

:DDDDDDDDDDDDDDDDD nalam ez a nap kommentje (kar, hogy tegnap irtad:DDD)

Egyebkent szerintem ez az egesz (poszt+kommentek) ugy epig, ahogy van.

**ADAM** 2012.08.31. 23:29:15

BiciGli????? G-vel????? Kilóméter, hosszú ó-val???

Innentől egyáltalán nem érdekel, mi a cikk a tartalma. Tessék legalább egy word helyesírás ellenőrzőt ráengedni a szövegre, ha már az általános iskolában lógott a kedves szerző a nyelvtan órákról.

KürtiT (Tromb74) 2012.09.01. 08:48:47

@**ADAM**: Tibor tehetségét dícséri, hogy már a címbe beépített egy remek trollszűrőt. Ha valaki veszi az első akadályt, az még nem jelenti azt, hogy képes egy szöveget teljes egészében elolvasni, értelmezni, felmérni annak tartalmát, mondanivalóját, esetleg a kettő között rejlő ellentmondást.
Ez csak annyit jelent, hogy lehetőséget kap mindezekre.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.09.01. 09:51:32

@**ADAM**:

1. formai hibák miatt - még ha volnának is itt ilyenek - mellőzni a tartalmat: butaság.
2. Mi köze a nyelvtanórának a helyesíráshoz?
3. A Word nem tudja ellenőrizni a helyesírást, ugyanis spellchecker, nagyjából arra elég, hogy az elgépeléseket jelezze (meg marha nyelvvédő javaslatokat tegyen, plusz összetettebb szavaknál a helyes helyett tegyen egy helytelen javaslatot.)

Bejgli 2012.09.01. 12:30:32

Már a poszton is elég sokat röhögtem, full modoros, de a kommentek!!!! Sírok :D

2012.09.01. 13:37:42

@Somló November:

Na igen, fejenként 200 rénes ojró reményében odadobta "valaki" az ország becsületét.
Nem mondom meg, ki volt az.

EsoxLucius 2012.09.01. 16:13:09

Attól tartok itt szó sem volt iróniáról hanem komolyan gondolta amit írt. Ma hazánkban ez a meghatározó hozzáállás mindenhez. A törvények addig betartandóak, amíg rám nézve nem kellemetlenek. A poszt írója pedig arrogáns primitív faszfej.

pocaklakó minimanó 2012.09.01. 19:16:07

Tibinnyó! Csábítsd vissza Brendel Matyit! :)

porkolt 2012.09.01. 20:34:09

@Balint133: te, hogy a többire ne is reagáljak, az nem tolókocsi, hanem kerekesszék. te izé.

dubai tennis 2012.09.01. 20:39:22

hehhe, szórakoztatóan tapló írás :D

hogy leoszt mindenkit kétkerékről :D

szegéééény

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.09.01. 22:42:41

Úgy is van, bazmeg!

Ezért tart itt ez az orszg!!!

Hány lélegeztetőgépet lehetne venni ennyiből??? Hányat?

Hány kis beesett arcú éhes gyerMeknek lehetne ebből meleg tejet adni reggelire???

Úgyhogy akit érint, monnyon le!!!

viper73 2012.09.01. 23:52:32

Te idióta gyökér! És ez finom volt!
Ott kezdem , hogy a biciklit k-val írják nem g-vel.
Kellett volna iskolába járni. Sötétség!
Az ilyen cikkekkel azt éred el, hogy még jobban megutálják a bicikliseket. Én is biciklizem , autózom és gyalogosan is közlekedem.
A francért képzeled, hogy te felette állsz a társadalomnak?
Amit leírsz , hogy tudatosan szeged meg az összes kresz szabályt, gyönyörű mondhatom. Ha téged is 50.000 ft-okra büntetne a rendőrség , nem játszanád az eszed.
Nem is folytatom mert csak idegesítem magam egy suttyón, remélem maholnap jól szájbavág valaki és szemüvegkeretet hajtogat a biciggglidből!

KürtiT (Tromb74) 2012.09.02. 01:51:28

@Somló November: Háát az még kiteljesedőben van. Egyelőre úgy néz ki, hogy ezt a nagyon átgondolt és érett döntést, böszme nyilatkozatokkal próbálják súlyosbítani.

Na de van a történésnek pozitívuma is. Secperc alatt szereznek ösmereteket országunk polgárai Örményországról, Azerbajdzsánról. Ha ehhez hozzá rakjuk, hogy éppen tanév kezdésre időzítették ezt a kis geget, nem nehéz belátni, hogy drága jó Miniszterelnök Úrunk (áldassék a neve) Hoffmann Rózsával közösen dolgozik egy metóduson, amely a történelmet, földrajzot, állam és jogtudományokat kézzelfoghatóvá, testközelivé teszi.
Az első kísérlet azt demonstrálja hogyan lehet eladni állampapírokat félázsiai módszerekkel, illetve ugyanezen lépéssel indulatokat szítani két szomszédos állam között. A kísérlet egy másik, a kémia tudományát érintő célja, azon megállapítás bizonyítása, hogy a pénznek valóban nincs szaga.

Prophet 2012.09.02. 03:33:35

Korábban is kiadhatták volna, akkor jövőre itt rendeznék az Eurovíziót!

2012.09.02. 12:46:33

Na most lehet ezt ragozni, de a lényeg a lényeg, hogy bekerültünk két ország egymás közti konfliktusába, mint Pilatus a Credoba.

2012.09.02. 13:13:32

@viper73:

"a biciklit k-val írják nem g-vel."

Na végre valaki!

Egyébként van erre tisztességes magyar szó is: kerékpár.

magyar bucó 2012.09.03. 07:41:29

BiciKli, mert a két kerékből származik a neve.

vernarancs 2012.09.03. 10:24:51

@viper73: A biciklit tenyleg k-val irjak. A biciglit viszont g-vel. Nem ertem mi a problema.

2345 2012.09.03. 18:04:37

A kerékpár tipikusan a falvak, a kistelepülések, az üdülőkörzetek közlekedési eszköze, nagyvárosok főútvonalain, országutakon semmi keresnivalója.

Ha nem kizárólag a kijelölt kerékpáros útvonalakon haladnak, a biciklisek számára a következő követelményeket kell állítani mindannyiunk biztonsága érdekében:

1. Orvos által aláírt bizonyítvány a szemészeti, belgyógyászati és ideggyógyászati alkalmasságról

2. Érvényes KRESZ-vizsga és műszaki ismeretek

3. Egyedi azonosító a kerékpáron

4. Kötelező felelősségbiztosítás

5. Kétévente kötelező műszaki vizsga

Amig ez nem lép életbe a kerékpárosok és a robogók esetében, addig közlekedési morálról, törvény előtti egyenlőségről, jogállamiságról felelősségről stb. felesleges beszélnünk.

Amig a biciklis társadalom esetében nem lesznek az autósokat sújtó büntetésekhez hasonló arányú szankciók, (pl. ittas vezetés, tiloson áthajtás stb. esetében), addig ne csodálkozzunk, hogy évente egyre több kerékpáros leli halálát az utakon.

A Tyne folyó déli partja 2012.09.03. 20:00:10

@2345: "A kerékpár tipikusan a falvak, a kistelepülések, az üdülőkörzetek közlekedési eszköze, nagyvárosok főútvonalain, országutakon semmi keresnivalója."

baromság.

magyar bucó 2012.09.03. 20:01:18

@A Tyne folyó déli partja: Akkor te kerékpározz az autópályán. Lehetőleg forgalommal szemben.

2345 2012.09.03. 20:56:38

@A Tyne folyó déli partja:

Megjött a szokásos elmebeteg kötekedő, a maga 13 ezernél is több kommentjével.

Érvekkel nem vesződik, a poszthoz érdemben nem szól hozzá, röviden mocskolódik a szánalmas pszichopata.

Orvos látott már ma, szegénykém?

A Tyne folyó déli partja 2012.09.03. 23:22:56

@2345: mi volt benne a mocskolódás, de agyalágyult? csak hogy legyen benne az is.

neked mi az érved amúgy? az, hogy szerinted, nem érv.

Perillustris 2012.09.03. 23:43:39

@2345: "ne csodálkozzunk, hogy évente egyre több kerékpáros leli halálát az utakon"

Ennek tényszerű forrását belinkelnéd?

Veg_ 2012.09.04. 09:15:59

"Kedves" bicajos!
Nem szeretnénk elütni, ezért tőlem is pirinyó kérés:
1. Ha kihajtasz a munkahelyedről, bele a forgalomba, kérlek, nézz hátra. Az autó nagy, nehéz (hozzád képest) megállitani, és ha körülnézés nélkül ráállsz a pedálra, s rollerezve 0,1 km/óra sebességgel elémgurulsz, vagy megáll az autó, vagy nem. Ez esetben ne neheztelj a temetéseden.
2. A bicaj, mint irtad, közlekedési eszköz. Ahogy az autó, a bicaj is egysoros vonalban haladjon közlekedés közben. Ugyanis hiába a két sáv, oldalt kiálló, müszak után hazainduló autókkal (amikre piszkosul kell figyelnem, mert komoly sérülést okozhat, ha összeütközünk), ha közben jobb oldalon kerülök egymás mellett kerekező három-négy bicajost, balra szembejön velem másik kettő egymással szemben, és még háttal nekem (tehát szemben a forgalomnak) is beszédül egy bolond melléjük harmadiknak... Ha választanom kell, hogy karambolozzak egy gallytörős terepjáróval, vagy elsodorjak ilyen szituban egy bicajost, nem a terepjárónak fogok nekimenni. Ugyanis én is azért ülök autóba, mert gyorsabb a gyalogjáratnál, és ha bicajtempóban, 5-10 km/óra sebességgel kell gurulnom, ideges leszek.
3. Állitólag közlekedési eszköz vagy. Akkor miért tekersz egy épület takarásából, az ut bal oldaláról a sávomba szembe a kocsival egy bekötőútról, intenziven hegyes szögben, mikor ott van neked a macisajt (ÉN vagyok főutvonalon), és a sötét, ködös időben tuti látod a ködlámpáját a kocsinak. Ha ilyenkor vészfékezéssel ugy tudok megállni, hogy nem sérül senki, de eldől a bicaj, akkor ne állj még neki hisztizni, huzd be füled farkad, és legközelebb SZABÁLYOSAN hajts rá az utra. Vagy sétálj (a sok hasonló eset miatt már 25tel megyek ott, igy sikerült a gyorsan elémhajtót ellökni egy ködös hajnalon)
4. Tévedsz. NEM azért kell leszállni a zebránál, mert állva nem birsz a zöldnél elindulni, hanem mert ha nincs lámpa, vagy keresztut van, az autós körülnéz, és megy. GYALOGOS sebességre számitva látja a forgalom hiányát, nem arra, hogy egy balettos kamasz 40nel eléteker a csucscangájával, aki egészen odáig vele párhuzamosan tekert, csak hirtelen kitalálta, hogy ő most keresztben át fog menni, a kocsi meg majd megáll. A kocsi NEM fog tudni megállni.

Ko.La 2012.09.04. 10:09:55

Mint gyalogos, kerékpáros és autós olvastam ezt az agyszörmedvényt. Íróját minimum a közterületen való tartózkodástól tiltanám el.
Javaslom a Közlekedés REndészeti Szabály (új kori nevén: közúti közlekedés szabálya) Tanulmányozását:
A járművek közlekedésben való részvételének a feltételei
5. § (1)6 A közlekedésben olyan járművel szabad részt venni,
c) amelynek műszaki-, biztonsági- és környezetvédelmi jellemzői megfelelnek a jogszabályban meghatározott feltételeknek;
(2) A jármű vezetője, mielőtt a járművel a telephelyről (így különösen a garázsból) elindul, köteles a kormányberendezés, a fékberendezés, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító- és fényjelző berendezések állapotát (működését), továbbá a hatósági jelzés(ek) [rendszámtábla(ák)] meglétét, állapotát - az adott körülmények között indokolt módon - ellenőrizni.
A fentiek szerint a kerékpárnál (bicikli „bicigli”) is ellenőrizni kell a világítást, mivel az is jármű.
54. § (2) Lakott területen levő olyan úton, ahol az úttest kerékpár közlekedésre alkalmatlan, továbbá ahol a (7) bekezdés a) pontja szerint tilos, kerékpárral a gyalogos forgalom zavarása nélkül és legfeljebb 10 km/óra sebességgel a járdán is szabad közlekedni.
E szerint valóban lehet néhol, de nem mindenhol, és nem úgy mint egy agyatlan barom.
Nem folytatom a kopizást.
Egyébként gondolkodtam hasonló stílusban válaszolok, de nincs ilyen hosszú kötelem, hogy ilyen mélységbe leereszkedhessek rajta.
Beültetném az ilyen embert az autóba és élje át azt, amit az autósok élnek át az ilyen kerékpárosok miatt. Tapasztalatom szerint pont az ilyen kisebbségben lévő kerékpárosok miatt vannak általánosítások és ezért ítélik el az összes kerékpárost, valamint emiatt nem segítő készek, sőt néha direkt akadályozók. Egyébként én igyekszem figyelni a kerékpárosokra, és aki rendesen közlekedik, azt segítem, de minimum nem akadályozom. Aki viszont olyan, mint az iromány szerzője azt próbálom nevelni. Kerékpárral pedig igyekszem mindent megtenni, hogy a rendes csoportba tartozzak. Érdekes módon szintén néhány kisebbségben lévő bunkó autóstól eltekintve engem is úgy kezelnek, ahogy elvárom. De az is lehet az illető autós agyát előttem egy renitens kerékpáros felhúzta a miatt volt bunkó velem.
Summa summarum Mindenki igyekezzen úgy viselkedni a másikkal úgy, ahogy elvárja, hogy vele viselkedjenek, és akkor egész élhető és közlekedhető lesz ez a kis medence.

Ko.La 2012.09.04. 10:32:37

@sdani: Gyere csak akkor is ha én jövök a kamionnal, max nem taposom majd annyira a féket, mert a 10T nehezebben áll meg akkor is ha bele taposok.

Celtic 2012.09.04. 13:09:25

@Moncsfeleség: Juheee, mondd, hogy Tibi irta es elozetes volt a kovetkezo posztbol :)

imittto 2012.09.04. 14:17:58

@Eltévelyedés: Ha hiszed ha nem, tök szabályosan közlekedek gyalog, bringával és autóval is. Meg ismerek még pár hasonló arcot. Simán vállalnám hogy kövess egy tetszőleges napon mondjuk munkába tekerve, és számolgasd a szabálysértéseket... Hasonlókat lehetne írni autós/gyalogos kapcsán is, csak őket nem divat fikázni - pl. a Móricz Zs. körtérnél számold meg, hány gyalogos megy át zöldön és mennyien ballagnak át a piroson. Autóval teljesen természetes az épp pirosra váltó lámpán még hárman átmenni ("nem kockáztatom meg hogy hátulról belémjönnek"), 50 helyett 65-el menni ("fel kell venni a forgalom ritmusát"), nem átengedni a gyalogost ("nem csalogatom le hogy a mellettem jövő elüsse") stb.

A Tyne folyó déli partja 2012.09.04. 14:22:04

@Veg_: 5-10 km per oras sebesseg kicsit keves a biciklihez. gyalog is 4 km/oraval megyek.

Veg_ 2012.09.05. 07:17:31

@A Tyne folyó déli partja:
Elvben igazad van. Akikről beszélek, azoknál még többet is mondtam. A km óra sose megy mögöttük 10 km fölé, közben trécselnek, csalinkáznak... Gondolom a gyalogostempójuk lehet ugy fél km óránként meg 20 kirakat és 5 kocsma...
Melósokról van szó, munkából hazafele, kétharmaduk 45 feletti sportot max a kényelmesen bebicajozásként ismerik, hazamenetel elött 2-5 sört meg esetleg még pár felest bedobnak, mert a gyárkapu elött közvetlenül van három kocsma... Csakhogy nekem köztük kell hazafelemenni két utcányit, mielött igazából szétspriccelnének...

sdani 2012.09.10. 08:10:25

@Ko.La: "Gyere csak akkor is ha én jövök a kamionnal"
ezaz apu! Mutasd meg, kinek van nagyobb! Yeah!

Celtic 2012.10.18. 12:15:42

a post tiszteletere ma bicajjal jottem munkaba. Rohadt egy izomlazam van, talalkoztam par paraszttal es lattam megszakado majd 100 m utan folytatodo bicikliutakat, csodalatos gyalogosokat, akik csak egymas mellett tudnak menni harman a jardan es olyan udvarias autost, aki ugyan az utolso volt, megis atengedett (holott ha 12-t kivartam, a 13. mar nem szamitott volna). Aztan olyat is (vmi gyorsposta volt), aki baszott arra, hoyg bicikliutra kanyarodik ra, surgos neki, tehat kicsit surolva, de elment. Erdekes tapasztalokat lehet gyujteni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.10.19. 11:48:10

én járnék bringával, de sajnos nem alföldi szülőföldemen élek már, hanem egy tetves hegyen. Na most, kérem, hegyvidéken meg bringázzon a louis armstrong vagy ki, meg az a halszemű vak körösztanyja, az...

Celtic 2012.10.31. 07:53:02

@vészmadár (pica pica): Hehe :) Eccer emlitettem, hogy a Te varosodtol par kilometerre szulettem es nottem fel, szoval en jartam rendesen bicajjal anno. Reggel legurultam a meloba, delutan hazatekertem hegymenetbe. Ez csak akkor nem jott ossze, amikro delutanra terdig ero ho esett. Reggel a par centis hoban meg elmentem, delutan a vallamon cipeltem haza a biciklit...

Aztan amiota gyonyoru fovarosunkban elek, nem jartam bicajjal, most jutottam el arra a sporolasi szintre, hoyg nincs penzem BKV berletre, logni meg utalok, valami sport sem artana, igy bicajozok.
Es ugy kb 10 oda-vissza volt eddig, egesz sok normalis emberrel talalkoztam, bar az idiota eltuno-feltuno bicikliutak meg mindig zavarnak, akarcsak az, hoygha torvenytisztelo akarok lenni, akkor osszevissza tekerek Ferencvaros utcain, mert harom parhuzamos utca is egyiranyu, de szo szerint egyiranyu, vagyis mindegyik csak delre egyiranyu...Aztan valahol el tudok fordulni, onnan megint nicns tovabb, mert megint rossz fele egyiranyu :( Ilyenkro megunja az ember es jardan megy.

A Tyne folyó déli partja 2012.10.31. 18:49:55

@vészmadár (pica pica): pedig én is dombok közül jöttem, meg most is azok közt vagyok, és akkor is, most is bicajoztam.

Iza Béla (törölt) 2012.11.01. 12:21:47

@Celtic: Persze ha valaki ezt autóval követi el, akkor hú, de szörnyű. Tessék szépen, szabályosan közlekedni. Ha túl hosszú kerülni, lehet a járdán - tolni.

Celtic 2012.11.01. 13:51:54

@Iza Béla: Valtozatos. Egy reszen tolom, egy reszen biciklizek. Beszereztem egy KRESZ-konyvet, most mar tudom, hoyg nem szabad behajtani egyiranyuba a masik iranybol (nem tudom, honnan jott ez a marhasag), igy ott a jardan megyek. Ha nem jon senki, akkor biciklin. Ha jon, legfeljebb tolom. Igy legalabb dupla helyet foglalok, de szabalyos vagyok.
Amugysem szoktam szaguldozni (oreg vagyok mar hozza), szoval nyugodtan tudok biciklizni a gyalogos _mogott_ nincs kenyszerem, hoyg midnenaron megelozzem. Az az egy zavar (de az gyalog is), ha szembejon a haromszemelyes jardan harom arc egymas mellett. Vagy ketszemelyesen ketto. Vagy a buszmegalloban keresztben allnak, holott meg jo tiz perc, mire a busz odaer. De mondom, ezek gyalog is zavarnak. Meg kulon imadom a biviklisavon veszvillogval megallo arcokat. Probalom kikerulni, imadkozva, hoyg valami idiotanak ne akkor legyen kurva surgos dolga.

Szoval, lehet ebben a varosban biciklivel kozlekedni, de nagyon nem egyszeru. Igaz, szulovarosomban amugyis nagyon furcsan viselkedtek az autosok: ha raleptem a zebrara mar fekeztek. Megszoktam, Pecsen meg parszor majdnem elcsaptak ez miatt, mert folyamatos volt a forgalom (persze akkora tavolsagot hagytak egymas kozott, hoyg eppen ne erjen at az ember, de annyira gyorsan nem jottek, hoyg mondjuk egy lampa megfogja az elozot). Ehhez kepest sztem itt a fovarosban kicsit jobb a helyzet, van, amikor megallnak, ha az ember gyalog/biciklivel atmenne.

Mar csak azt a helyezetet varom, amikor a Fehervarin mennek at keresztben, a bicikliuton, de a Fehervarin villamos is megy kozepen, ketoldalt meg ketiranyu forgalom. Namost, ha az egyik irany el is enged, me'g ott a villamos meg a masik irany es ha egyszer beszorulok, az kurva szar helyzet lesz :( Viszont a parkolo autoktol nemigen latja az ember, mikor jon a villamos.

Iza Béla (törölt) 2012.11.01. 15:50:19

@Celtic: " Fehervarin mennek at keresztben" Ha a vasúti híd melletti átvezetésre gondolsz, akkor leszállsz és a zebrán rögtön elsőbbséged lesz.

"tem egy KRESZ-konyvet, most mar tudom, hoyg nem szabad behajtani egyiranyuba a masik iranybol"
A KRESZ letölthető és az a hatályos és hivatalos.

Celtic 2012.11.01. 21:31:32

@Iza Béla: "A KRESZ letölthető és az a hatályos és hivatalos. " Nahat. Nem pont ezt mondtam?

Fehervari: tok mindegy, hogy elsobbsegem van vagy nincs ha valami idiota miatt beszorulok akar biciklivel akar gyalog. A zebra mellett visz a kerekparut is. Marpedig ott nem nagyon szeretnek megallni, akar gyalogos jon, akar biciklis. Masreszt ott volt egy terelotabla a jardaszigeten (asszem, ez a neve) Sose lattam, hoyg rendesen allna, valami baromnak mindig sikerult kidonteni. Ha meg azt kidonti, onnan egy meter a zebra/bicikliut....aligha csak a tablaig jutott.

Iza Béla (törölt) 2012.11.05. 21:12:40

@Celtic: "Nem pont ezt mondtam?" "Beszereztem egy KRESZ-konyvet"
Nem.

"Marpedig ott nem nagyon szeretnek megallni, akar gyalogos jon, akar biciklis."
Ez nem szerelem kérdése.

Iaci 2012.12.04. 14:20:17

@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: durva belegondolni hogy ezek számára a cikk modorossága tök természetes, fel se tűnik :D

aquamarineblue 2013.01.01. 20:50:23

@VonBraun: És ez bizony így van. Lehet a blog/poszt szerzője az oktató, csak időközben lakhelyet változtatott.

Csigáknál ez hogyan működik? Simán lehet egy ilyen csúszó-mászónak másik (csiga)házba költözni? Mindegy.
süti beállítások módosítása