Csak néhány percre venném igénybe türelmét

2012/05/17. - írta: Kurtz ezredes

 

Derűs napot kívánok önnek! Stardmüller Kálmánt vagy kedves párját keresem. Szíves figyelmébe ajánlanék egy a kerületben induló középfokú angol-nyelvtanfolyamot.

Esetleg a kedves családjában vagy lakókörnyezetében valaki?

Megkérdezhetem, van nyelvvizsgája?

Felajánlanánk önnek és kedves párjának egy kedvezményes wellness-hosszúhétvégét, sójakuzzival, fedett csúszdával és ingyenes törölközési lehetőséggel a háromcsillagos Hotel Aňúš Jedlický Nové Zámkyban. Ajánlatunk csak ebben a trimeszterben érvényes.

Megkérdezhetem esetleg, hogy miért nem?

Az elmúlt 15 évben voltak esetleg üdülni?

 

Szia

Lenne egy nagyon nagy kérésem,egyik ismerősömre kellene szavazni, ezen a linken.

Egy klikkelés az egész, LIKE olni kell!(Jobb felső részen van a gomb)

Mindenképp azt szeretnénk hogy nyerjen, szóval ha megtennéd hogy még az üzenőfaladra is kidobod az lenne a legjobb:)


Szia!

Zavarhatlak egy pár pillanatig,megint?:)

Az lenne a kérésem hogy tudnád ezt az oldalt likeolni?:)

Fél pillanat az egész:)

Köszönöm ha megteszed!:)


Szia!

Zavarhatlak egy pár pillanatig,megint?:)

Szia, Szép napot!

Egy kis segítséget szeretnék kérni, fél pillanat az egész, persze csak ha nem zavarlak:)

Hogyha szépen megkérlek ki tudnád tölteni nekem ezt a kérdőívet? Pár kattintás az egész!

Szia,Szép estét!

 

Feltarthatlak egy pillanatig? Amilyen rövid idő neked olyan nagy segítség lenne nekem:)

Szia, Szép Napot!

Rám tudnál szánni egy fél pillanatot?:)

Egyik barátnőm szerkeszti az oldalt és megkért,hogy hívjam meg az ismerősimet ide:

Megtennéd hogy te is csatlakozol?:)

Elég like-olni az oldalt! Köszönöm ha megteszed de ha mondjuk nem tetszik ez az egész akkor elnézést kérek

Szia, szép havazós napot kívánok!

 

Egy kis időre feltarthatnálak?:)

Szia, Szép estét!:)

Rám érsz két pillanatig? Semmi szavazás vagy megosztás!

A segítségedre lenne szükség! Nagyon megköszönném:)

Ismerősöm csinált egy oldalt:

Az a gond hogy nem tudom likeolni,tényleg nem! Neked megy? Mellesleg érdekes és hasznos...! Szóval semmi hülyeség!:)


Szia Kálmán!

Egy éve halt meg Tihamér az M1-esen, és tudom, hogy már nem hozhatom vissza, de legalább másnak ne kelljen elveszítenie a párját elalvásos autóbalesetben! Amióta megvettem az elalvásstoppolót, nagyobb biztonságban érzem magam, bárcsak hamarabb rátaláltam volna. Ráadásul úgy tudom most féláron adják, Kálmán, erre ne sajnáljátok a pénzt,a szeretteink élete megfizethetetlen! Én innen rendeltem:

www.potolhatatlan.il

Többet ne induljatok el e nélkül!

 

Szia Kálmán!

Pár hónapja én is itt kaptam ezt a linket az elalvásstoppolóról. Megrendeltem, és már akkor is nagyon okos találmánynak gondoltam, de most, hogy a múlt héten megmentette az életemet (nem kellett volna, de fáradtan vezettem...), elhatároztam, hogy én is továbbküldöm akinek csak tudom. Akinek kocsija van, kötelezővé kéne tenni, mint Olaszországban!!! Rengeteg elalvásos baleset történik manapság, ne mi legyünk a következők!!!

Jah és most féláron adják pár napig!
 

632 komment

de murányi 2012.05.17. 17:58:47

" -Szia, adhatok egy aranyos kiskutyás könyvjelzőt?
- Na, jó.
- Akkor csak arra szeretnélek kérni, hogy néhány forinttal támogasd a koldusmaffia egyik üzletágát, az álalapítványosokat!"

Momina 2012.05.17. 18:02:01

ÚÚÚÚ, már a cím olvastán kinyílt a bicska a zsebemben!!! Szombaton hajnali 9-kor csörög a vonalas (ezért szoktam kihúzni, ha sokáig alszunk), hogy a mi kerületünkbe érkezett egészségügyi szűrőkocsijuk, vagy akciós légszűrő berendezést csak most csak nekem és ráadásul feljönne a lakásunkba(!)demonstrálni, vagy áruljam el milyen díjcsomagot használok a telefonomon, mert ő tud jobbat. Ezeket aktuális lelkiállapottól függően vagy leteszem, vagy ultraröviden beégetem vagy hosszan kiosztom....

[Marci] 2012.05.17. 18:04:49

Hát igen. Az elalvásstoppoló az iskolapélda etikából. a .il meg adja ;)

Momina 2012.05.17. 18:05:05

@de murányi: ÁÁ, volt egy csaj, futottam a mozgólépcsőhöz, kezembe nyomott egy csomag képeslapot, én meg elvettem, mert azt hittem sima szórólap (azt el szoktam venni, aztán vagy hasznos vagy kuka). Vissza akartam nyomni, azt mondja, már elvettem, ki kell fizetni az alapítványi támogatást, nem veszi vissza. Mondtam, hogy rendicsek, akkor én ezt most ide lehajítom az aluljárós dzsuvába és onnan szépen felveszed...

szliper 2012.05.17. 18:06:28

Gyerekek, valakiknek ez a MUNKÁJUK! Teszik a kötelességüket.

Momina 2012.05.17. 18:07:42

@[Marci]: No, igen. Mikor a bátyám halálának első évfordulóján kaptam ilyen elalvásstoppolós levelet azzal a címmel, hogy "Tudod, 1 éve halt meg Laci", akkor mondjuk nagyon kiborultam.

brutuska 2012.05.17. 18:12:05

Egyre tobbszor oroszul szolok vissza az ilyen kepeslapos, nadragszijas, al iPonos es egyeb emberkeknek. Az hasznal. Az angol nem, megkezdenek gagyogni valamit.

2012.05.17. 18:17:11

Ha a magyar telon hivnak es szolok hogy roamingolok akkor leteszik.A maileket kitorlom,lajkolni az ilyet azert nem szoktam hogy ne nezzenek hulyenek az ismerosok.
A gond akkor szokott kezdodni ha a nemet vezetekesen a demens betegemet keresik.Szerencseje van ha en veszem fel.Ha a beteg? Nos akkor elszorakoznak egy kicsit egymassal.

Styxx 2012.05.17. 18:54:27

Szia,
küldtem egy baró vendégposztot, pls billentsétek már ki. Ja, és ha már kinn van linkeljétek meg a biogilisztákról szóló blogom legújabb posztját. Full összefügg a ti blogotokkal, mindkettő magyar.
Majd linkellek én is titeket. Ja, engem hárman olvasnak, titeket harmincezren. Egy átlagos brazil társkeresőn fing az ekkora difi, a napi mérési hibahatáron belül észre se venni.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.17. 19:30:21

@brutuska: én mindig azt mondom, hogy legközelebb azt mondom az itteni ilyen leszólogatósoknak, hogy nem beszélek angolul, de soha nem jut mégse eszembe...pedig azt kéne.

Styxx 2012.05.17. 19:34:47

Gátlástalan trágársággal is kezelhetők ezek a kullancsok.
Látványosan letérdelsz előtte a gangon, majd jó hangosan így szólsz: -Uram, én homoszexuális vagyok, mielőtt kiváló ajánlatáról beszélnénk, engedje meg, hogy leszoptam. (Ha netán ratyi, te meg nem, akkor tényleg megszoptad).
Ha nő talál meg ajánlattal, akkor simán csak annyit kell mondani fapofával: - Ha leszopsz.
Röhögni, remegő hanggal habogni nem ér. Nem egyszerű mutatvány, de hatékony.

keptelen kepkeret 2012.05.17. 19:40:35

Amikor angolul szolitanak le mindenfele szorolaposok, alapitvanyozok akkor elkezdek franciaul beszelni, mert azt utaljak.Mindig mukodik.

Celtic 2012.05.17. 19:41:38

@Momina: Ja, igy mar en is jartam. Szepen leraktam es mentem tovabb. Eleg idegesitoek ezekkel a szarokkal, neha az ember elveszi a szorolapot es tiz esetbol egyben kiderul, hoyg fizessek erte. Mondjuk, tiz esetbol egyben veszem el a normal szorolapot is, szoval szaz esetbol egynel kellene fizetnem...

Amugy a post nagyon jo, egy ingyenes torulkozesi lehetoseget en is szivesen fogadnek :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.05.17. 19:45:20

Remélem, mindenki lájkolta ezt a posztot, ha elegen leszünk Tibi kap egy ingyennyaralást Zánkára a gyermekfaluba, ahova már nagyon régóta szeretne eljutni.

Ha nem, akkor nincs szívetek.

@A Tyne folyó déli partja: Engem valami mormon hittérítő állított meg legutóbb a piacról hazafele menet, kérdezi, hiszünk-e Istenben. Mondom persze, kálvinista vagyok én is meg az asszony is. Mondja, hogy nem tudja, hogy mi az a kálvinizmus. Úgyhogy tartottam neki egy tízperces kiselőadást, miközben ő zavart képpel álldogált ott, tudatában annak, hogy ennek a beszélgetésnek nem így kéne folynia, de képtelenül arra, hogy visszaterelje a tervezett kerékvágásba.

Styxx 2012.05.17. 19:46:30

@keptelen kepkeret:
vagy csak simán felgyújtod magad, mint Breivik tárgyalásán az arc, vagy mint a tibeti szerzetesek. Ilyenkor ledöbbennek, hiszterikusan megpróbálnak eloltani, mentőt-rendőrt-tűzoltót hívnak, de eszükbe nem jut többé a szánalmas kis üzleti ajánlatocskájukkal zaklatni.

sd m 2012.05.17. 20:33:14

Kit tisztelhetek Önben?

Dr_utcai_arcos 2012.05.17. 20:34:20

@Püspök utcai gombaszedő: ember te beteg vagy...jegyzeteket tudsz küldeni :DDDD?

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.05.17. 20:39:55

- Üdvözlöm, Tripper Szimóna vagyok, miben segíthetek?
- Csácsumi, nemműködik eza vacak, amit kültetek, ti gennyek!
- Értem. Megtudhatom a kedves nevét?
- Ja, a kedvesem neve Gizi, de ez hol releváns az én miafenémhez, te rabszolga?

Picsasereghajtó 2012.05.17. 20:42:06

Engem a kobor kutyas FB-posztok akasztanak ki. Nemreg volt egy olyan, hogy milyen szivtelenek a zemberek (az osszes egy rohadt geci) merthogy ott fekudt egy kobor kutya a Keletiben es mindenki csak kikerulte, es eszre se vette hogy ott alszik szegeny a tomeg kozepen.

Miert nem viszi o haza?!

tellybooksah 2012.05.17. 20:48:05

'Alljooo...
...........
к сожалению я не понимаю по-румынски, ты олух!

Dixi. 2012.05.17. 20:49:53

Osszátok meg minél többen az FB..... és akkor jó lesz a posztolónak mert a blog.hun fizetnek a reklám és a látogatottság után...:-)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.17. 20:57:18

Sőt, én még olyan biztosítási ügynököt is ismerek, aki egy hónap alatt keres annyit, mint az itt kommentelő életcsászárai egy év alatt összesen. :D

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2012.05.17. 21:05:59

@szliper: Mások meg autót lopnak, ez a MUNKÁJUK.
Többiek: szórólapot nem elvenni, telemarketingest szó nélkül letenni (mondjuk a szűrővizsgálatosoknál harmadjára már inkább főnököt kérettem), álalapítványost aktívan beégetni, ha akár csak látod, hogy valaki a horgára akadt (idős nénik, vidékiek simán beveszik, ami érthető is), és így tovább. Ha elegen csináljuk, már rövid időn belül is kicsit szebb lehet a világ.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.05.17. 21:15:55

Pontosan tudjuk, hogy ki mivel próbál minket égetni szórólapozás közben, majd csodálkoztok, ha frappáns választ kaptok a beszólásaitokra. A facebook.com/szorolaposok zártkörű csoporton most pont a modoroson szórakozunk :)

lutria 2012.05.17. 21:26:24

Meg azoknak a szövege akik az orvosi rendelők környékén vadásznak az arra járok adataira,ha valakinek nincs szüksége az éppen kínált tanácsadásra stb. csak azért kéri az adatokat hogy a főnöke felé igazolja hogy dolgozott,és ígéri hogy nem fogják felhasználni telefonszámot bla-bla,anyám egyszer bedőlt egy ilyen megható mesének és azóta havonta többször hívogatják mindenféle egészségmegőrző programokra pedig még sohasem ment el egyre sem (de hát ők nem felejtenek)és már többször kérte hogy töröljék az adatait-minden hatás nélkül.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.17. 21:27:56

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: na, akkor kérném, hogy részletezd, hogy az itt kommentelők közül kinek mennyi a fizetése.

eastern sugar 2012.05.17. 21:28:13

álalalpítványos agresszív picsák az aluljáróban /ha nem veszem el, akkor rohadjak el, többnyire/ na az tényleg gáz. de a telemarketingesekkel nem vagyok paraszt sose, most gondoljátok el, kurva nagy a munkanélküliség, csomó szerencsétlen, aki rohadtul nem vágyik erre, kénytelen ott ülni, mert kb egyedül erre keresnek embert, lehetnék a helyében, megvenni nyilván nem fogom a cuccot, de minek legyek még paraszt is vele? őszintén szólva nem értem, hogy minek megalázni valakit, akinek az is elég megalázó, hogy ezt csinálja, nemrt a kilencven százaléka nem hiszem, hogy passzióból.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.17. 21:30:29

@Kadarka Jánoska: te meg a frappáns beszólásokat sorold már fel.

Kadarka Jánoska · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.05.17. 21:40:53

@A Tyne folyó déli partja:

Nem figyeltél, frappáns választ mondtam. Mivel te még beszólni se tudsz egy szórólaposnak, csak kukán állsz, milyen válaszra számítasz? Gyakorolj szerintem előbb szórólaposként, aztán ha már megy, akkor jöhet a szemét ügyfél szerep, és ha azt is begyakoroltad, akkor készülhetsz a frappáns szórólapos pályára. Mint én.

Bartush 2012.05.17. 21:41:54

Egyszer mobilon (nem előfizetéses), valaki felhívott, pontosan nem emlékszem a témára, vmi egészségüggyel kapcsolatos volt. A fiatal lányt komolyan kérdőre vontam, hogy honnan van meg a számom, csak hebegett. Megfenyegettem, hogy feljelentem őket, mert visszaélnek az adataimmal (nevemet és a számomat tudta, legalábbis csak ez derült ki). Elnézést kért és gyorsan letette, soha nem hívtak többet.
Szerintem a legnagyobb szívás a vonalas telefonnal van, azon minden barom megtalálhatja az embert. Ezért nincs is vonalasom.
Viszont a facebookos like-os dolgokat nagyon utálom. Szerencsére, ritkán kapok ilyet. Soha nem kattintok.

Rothstein 2012.05.17. 21:42:05

Francúzoknál mindig megállítottak ilyen idegesítő vöröskeresztes faszok/picsák. Már előre mosolyogva mondtam nekik hogy nem tudok franciául, csak angol/spanyol jöhet szóba. Érdekes módon ilyenkor mindig tudtak angolul (bezzeg máskor ...)
Igaz egy mayotte-i kiscsajt épp így szedtem össze 2 hétre, mondtam neki hogy inkább fagyizzunk, utána meg randi. Benne volt :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.05.17. 21:45:54

@Rothstein: "vöröskeresztes faszok/picsák."

Gratulálok, igazi suttyó paraszt vagy.

@Bartush:

Kemény vagy, Csoki! :DDD

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.05.17. 21:46:40

@Rothstein: Te jártál egy franciával? És közben Clemenceau-ra nem gondoltál? (Csak hülyéskedek.)

Rothstein 2012.05.17. 21:49:08

@bikmakk:

Járt a fene franciával. Nem járnak azok kelet-európai fiúkkal(max ha kőgazdag az ipse). Ez a kiscsaj is néger volt, mint a többi ottani csajom.

Rothstein 2012.05.17. 21:52:21

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Köszönöm a bókot, most zavarba hoztál :)

Mellesleg nem vért kértek, hanem pénzt, rendszerint az afrikai éhezőknek(merthogy törlesszünk a gyarmatosításért). No én magyarként nem gyarmatosítottam senkit, vezekeljenek ők ha akarnak. Minél inkább eteted őket, annál több gyereket csinálnak. Ördögi kör.
Ne halat adj nekik, hanem tanítsd meg őket halászni.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.17. 21:52:25

@Kadarka Jánoska: még mindig várom a frappáns válaszokat.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.17. 21:56:07

@Rothstein: engem krisnások állítottak meg, hogy templomot építenek. na és nekem ahhoz mégis mi közöm?

ja, és a legidegesítőbb az volt, amelyikkel akkor találkoztunk, mikor én jöttem vissza ide, tesómék meg költöztek ki. mindenki megpakolva bőrönddel, hátizsákkal, egyértelműen úton vagyok, s nem érünk rá, erre elénk lép, hogy ráérünk-e. hogyne, csak úgy lazán ténfergük bőröndökkel, csomagokkal megpakolva.

Mitya Ivanov 2012.05.17. 22:00:23

Tisztelt *****!

Tavaly tavasszal jelent meg a nyilatkozata a Naplóban. Számomra nagyon szimpatikus***** a fényképe alapján. Gratulálok a csemetéjéhez nagyon tündéri a képeken. Biztos sok örömet okoz Önöknek.
Én pedagógus vagyok és egy saját Bt keretén belül egy családjóléti programot viszek mely fontos értékeket közvetít és teremt a mai bizonytalan világban. Ehhez keresek másodtevékenységben megbízható partnert. Amennyiben hosszabb távon Tamásnak fontos a több szabadidő - több időt tudjon együtt lenni a családjával - vagy a több pénz akkor kérem írja meg a tel. számát, vagy hívjon fel a
06/xxxxxxxxxxxxxx tel.számon. Örömmel várom a hívását.egy szép napot kívánok
Üdvözlettel :

Rothstein 2012.05.17. 22:01:25

@A Tyne folyó déli partja:

Ahahahahahah nekünk is volt ilyen élményünk. Kis csóró diákkorunkban Szegeden, megállított két kopasz gyerek. Krisna-völgyre gyűjtöttek. Reggel 8-kor éppen óráramenet, másnaposan elég morózus hangulatban voltunk, de vérgheci barátomnak jobb ötlete volt:
Elkezdte beszéltetni.
A végére kikristá ... ehhm kikrisnásodott mondanivaló lényege az volt, ha adakozunk, akkor mehetünk Krisna-völgybe, pl dolgozni is.
Itt pattant el a húr: Én fizessek azért hogy dolgozhassak? Szegény srác is érezte a helyzet fonákságát, le is léptek (lehet azóta már nem is krisnás?)mi meg elkéstünk óráról.
Mondjuk nagy kár nem volt érte, tört. segtud-ra ki a fene szeretett járni?

Rothstein 2012.05.17. 22:04:31

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Adtam már vért ja, mi abban a különleges?
Még egészséges is időnként leadni pár decit.

Ti urak, ti urak!... ti velsz ebek! Ne éljen Eduár 2012.05.17. 22:04:39

[Előzmény: hirtelen kibaszott büdös lesz]
-Szianeharagudjzavarhatlakegypercre?
-Szia, mondd.
-Csak egy kérdésem lenne.
-Mondd.
-De tényleg nem akarlak feltartani, csak azt szeretném megkérdezni, hogy nem tudnád megvenni a FN legújabb számát? Csak pár forinttal kéne támogatni, annyit adsz, amennyit szerinted megér. Ez a mi újságunk, nincs vételára, és tényleg annyit adj érte, amennyi jól esik.
-Ne haragudj, nem érdekel.
-Akkor meg tudnál támogatni pár forinttal? Éhes vagyok, kajára kéne.
-Bocs, de pénzt nem adok. Itt a bolt, gyere be, veszek neked kaját.
[Megvető pillantás]
-Nem kell a szaros kajád, nekem pénz kell!!!
[Káromkodva el, bűz megszűnik]

tellybooksah 2012.05.17. 22:18:22

@A Tyne folyó déli partja:
_NÁLAM_ éppen bejött rágcsáló olvtárs feltételezése! Nekem ugyanis egy kanyi _FIZETÉSEM_ sincs.
A _JÖVEDELMEMHEZ_ meg csak a könyvelőmnek van köze.

(nem véletlen a nickem)

A szerelő 2012.05.17. 22:21:12

A welness, termékbemutatókat meg hasonlókat úgy intézem el, hogy azt mondom, hogy egyedül élek. Ugyanis csak párokat hívnak meg, egyedülállókat nem. De aki szeret bunkóskodni, az csak szórakozzon velük, csak rájönnek arra, hogy milyen ratyi munkával csapták be őket :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.05.17. 22:32:46

@Püspök utcai gombaszedő: debreceni vagy? ott nincs is püspök utca, csak pesten.

Leonard Zelig 2012.05.17. 22:38:06

Azt a letéphetős cédulást ismeritek, hogy aszongya:
Nemsokára oda fogok menni Önhöz és kérek egy cigit. Tépjen le egy kupont és ha azt bemutatja, akkor nem kell adnia.
lh5.googleusercontent.com/_gVY0cL9OEhA/TYPMvReklrI/AAAAAAAAAN0/pTJBIvN-b2w/s912/street-art%20%284%29.JPG

2012.05.17. 22:49:43

@Rothstein: de mehettek szétnézni is mert érdemes. Voltam, baromi finom étellel vártak, megvendégeltek, ingyen. Egyébként ők azok akik baromi sok meleg ételt osztanak ezekből a pénzekből a rászorulóknak és nem csak az adóbevallás előtt rinyálnak az 1 százalékért mint más egyházak.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.17. 22:58:09

@Leonard Zelig: hát hozzám aztán jöhetnének. sose dohányoztam, miért hordanék magammal cigit? ergó adni se tudok..

Alf (törölt) 2012.05.17. 23:40:14

Sziasztok,

Tök jó ez a blog, a téma is érdekes :)

www.buskomorsag.eu

nowy 2012.05.17. 23:40:50

mióta azt mondogatom,hogy ez a nemzetbiztonsági szakszolgálat egyik szolgálati telefonja és árulja már el honnan tudja a titkosított telefonszémot,azóta nem hívogatnak :)

Alf (törölt) 2012.05.17. 23:43:36

@Rothstein: de járnak nekem már 2 francia csajom is volt + 1 francia kocsim

Rothstein 2012.05.17. 23:54:03

@Alf:
2 éves ott tartózkodásom alatt 1 példát láttam a magyar srác-francia lány leosztásra. Az is kifejezetten jól kereső vizilabdás volt.
Az összes többi magyar srácnak vagy nem volt nője, vagy szintén bevándorlóval járt.
Úgyhogy te egy igen ritka kivétel lehetsz, aki erősíti a szabályt.
A lányok is fél óra gondolkodás után fel tudtak hozni 1 példát (lengyel srác-francia lány), többet nem.
Az ellenkezőjére viszont több 1000 példa van.

Alf (törölt) 2012.05.17. 23:58:20

@Rothstein: ez nagyon fura, én egy francia lánnyal itt budapesten jöttem össze, a másikkal meg franciaországban, ahol 2 hetet voltam. Egyik se volt hosszútávú, de inkább miattam. az egyik megvette volna nekem a repjegyet párizsba, a másik meg megvette a repjegyet pestre titokban... pedig nem vagyok egy casanova, vagy ilyesmi. azt hittem, mind ilyenek :)

Rothstein 2012.05.18. 00:00:42

@Alf:
Tényleg ritka eset vagy ha még pénzt is költöttek volna rád mon ami :)

GrG 2012.05.18. 00:22:42

Két vicces válaszom volt eddig
1. Megállítottak a Nyugatinál, hogy örök fiatalságot nyerhetek (azt hiszem Jehovák), mondtam szerintem egy idő után uncsi lehet
2. Felhívott valaki, hogy X-től kapta meg a számom és megduplázza a vagyonom. Mondtam neki 23 millió tartozásom van, és ha megduplázza fix kinyírom

Joltinda 2012.05.18. 00:26:37

@Rothstein:

Nem azért nem jön össze neked a francia csaj, mert kelet-európai vagy, hanem azért mert ritka nagy bunkó..

Rothstein 2012.05.18. 00:30:01

@Joltinda:

Úgy tűnik akkor a négerek a bunkókra buknak. Mellesleg már eljöttem a francúzoktól. Megjegyzem, a máltaiak is szeretik a bunkókat. :)
Csak a kifinomult ízlésű nyugatiak nem.

P.S.: Kár volt ezért egy új profilt létrehoznod :D

multi84 2012.05.18. 00:35:03

Én világ életemben türelmes voltam a telemarketingesekkel szépen megköszöntem mondtam hogy köszönöm nem érdekel szép napot stb... erre a múltkor lebassza a telefont mikor a mondat közepén vagyok...

azóta szopatva van az összes...

ennyi

komplikato 2012.05.18. 02:23:36

Én az ilyeneket levélnél azonnal spambe rakom, hogy soha ne is lássam, ilyen közösségi oldalakon meg vagy bejelölöm spamernek a küldőt vagy elküldöm kifogásolható tartalomnak. Nehogy megkönnyítsem helyzetüket, regisztráljanak maguknak naponta ezerszer a rohadékok. Nem rég a sokat szidott USA-ban valaki Spamelésért 20 évet kapott. Persze ő nagyon nagyban csinálta, de a lényeg, hogy büntetik.

Hernyó bácsi 2012.05.18. 03:30:47

@Rothstein: "Mondjuk nagy kár nem volt érte, tört. segtud-ra ki a fene szeretett járni?"
- Senki, de Bertényi papa szívbaj nélkül megvágott, így két bukás után már muszáj volt...

_alesi_ · http://alesi.tumblr.com 2012.05.18. 05:05:27

Ha telefonon próbálkoznak, fél percet várok, majd egy "BÍÍÍÍP! Lejárt az idő! Nagyon erős és hiteles előadás volt, de engem nem győztél meg, sajnos ez ide kevés. Nem jutottál tovább." Telefon lerak.

SarahConnor 2012.05.18. 06:38:09

Én nem szoktam durva lenni, de van, mikor rámjön az agygörcs azért.
Tipikus esetek:
- Telefonos ügynök eltol egy bazihosszú monológot arról, hogy milyen előadás/milyen termékbemutató, én a végén közlöm vele, hogy köszönjük szépen, de nem érdekel bennünket az ilyesmi. Erre 1: beszól (nem is kell, milyen jó nekünk, jaj de jól tesszük, stb.), 2: kikéri magának, hogy akkor miért hagytam ennyit beszélni, és lecsapja. Hozzáteszem, azért hagytam beszélni, mert gondoltam, megtisztelem azzal, hogy végighallgatom, plusz sehol nem vett levegőt az egy perc alatt. Ha közbeszólnék, akkor meg jönne az egyes pont, azaz a gúnyosnak szánt beszólás...

Mióta ezek előfordulnak, előfordul, hogy egyszerűen leteszem a telefont a mondókája alatt.

- Utcán megállítós pénzgyűjtő szakemberek. Mondja, hogy most vehetek (de kedves) cicás képeslapot, csak 800 forint. Mert ez a Ferikének kell, aki beteg - erre fénysebességgel végigpörget egy könyvet, benne iratok, semmit nem látni belőle, mondjuk nem is érdekel. Mondom, a 800 forint kicsit sok, nem? Annyit nem adok, de mivel jön a Karácsony, adjon számlaszámot, minden évben adakozunk, majd meggondoljuk, hova (ez igaz egyébként). Erre elborul az arca, hogy nem kap kp-t, de jön a mentőötlete: számlaszámot ezen a kis kártyán tud adni (elővesz egy névjegykártyát egy névvel és egy számsorral), de ennek az ára 600 forint. Nem tehetek róla, előtört belőlem a nevetés, erre az ürge faképnél hagyott.

- Ha házhoz jönnek, ritkán találnak otthon, mert kb este 7 után járok haza. Ha ilyenkor jönnek, az nekem már bőven zaklatás, és ezt meg is mondom nekik, mielőtt még ő elmondaná a magáét, aztán szépen elköszönök és becsukom az ajtót.

Tirpák nem szeretek lenni, de ami sok, az sok.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.18. 06:59:24

@Styxx: biogilisztás dolgokat a nemrég újraindult Virágok és Vadak blog is szeretettel vár (plantsandbeasts.blog.hu), napi 5-9 látogató, ez egy kiemelkedően nagyszerű kapcsolati- és élménypiramis stabil alapja, már ha érted.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.18. 07:05:05

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: én ismerek olyan 19 éves élelmiszer-eladó tanulót, aki helyi értékű szuperkurvaként 5-ször annyit keres , mint én, de azért ugye nem baj, ha nem akarok a helyében lenni?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.05.18. 07:05:48

a tegezős bácsi az ilyennek aszondaná, hogy "aranyoskám én nem tudom mi az a lájkolás, csak a fijam mesélt róla valamit, de én őszintén szólva leginkább a hosszúlépést szeretem ebben a rekkenő hőségben"

Müszélia 2012.05.18. 07:14:33

@szliper: neked mi a foglalkozásod?
Profi zaklató vagyok. Abból élek, hogy csesztetem a népet.
Tisztességes ember nem vállal el ilyen "munkát."

pjm 2012.05.18. 07:17:47

@eastern sugar: Igazad van azzal, hogy az is egy csatorna. Az nem zavar benneteket, hogy a tévében egyetlen normális filmet nem lehet megnézni, mert tamponokat meg hashajtót kell nézegetnem? És a hüvelygomba? Hát akkor már inkább egy kellemes hanggal beszélgetek, vagy nem, ha nem érek rá.

Sákif za morro? 2012.05.18. 07:33:10

Nekem nem nyílik meg az alvásstoppolós link. 8-)

stevejobsandbillgates 2012.05.18. 07:38:07

Nekem van egy spam szám gyüjteményem a telefonomon. Más a csengőhanja is. Ha valaki ilyen ügyben keres, beteszem a spamok közé a telszámot és soha többet nem veszem fel. Nagyon bejövős módszer, hamar leszoknak az emberről!

danesdzsu2 2012.05.18. 07:41:26

@tellybooksah: sejtettem én, hogy nem véletlen. Jó sok kliens sorozhatta a bukszád, míg megtelt.

Kutchek (törölt) 2012.05.18. 07:49:36

"Akinek kocsija van, kötelezővé kéne tenni, mint Olaszországban!!!"

Az elsősegélydozos mizéria után az ilyennek szétverném a fejét egy porszívócsővel....

szilvinjo 2012.05.18. 07:51:56

Párbeszéd a Keletinél:
- Derűs szép napot kívánok!
- Oh! Many it's over!
- Danke schön!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.05.18. 08:03:36

Képeslapos élményeim közül az volt az egyik legviccesebb, amikor egyszer a Keletiből siettem a Délibe, egy cigánylány meg szinte elémvetette magát, hogy vegyek képeslapot a rákos gyerekekért. Mondtam, hogy nem veszek. Akkor legalább adjak valamennyit. Elkezdek turkálni a zsebemben, és kezembe akadt az a kéteurós, amivel már vagy fél éve nem tudtam mit kezdeni (sztori 2006-ból).
- Tessék.
- Ezmiez??
- Két Euró. X Forint. [Nem emlékszem mennyi volt akkor]
- ... ÉS EZT BEVÁLCSÁK MÉG???

Angliában élek, múlt héten hívnak egy ügynökségtől, hogy kéne menni egy állásinterjúra itt és itt, ekkor és ekkor. Mondom oké, de mi a munka? "... Hát nemtom." Rosszat sejtettem, de azért elmentem.
Persze, hogy ilyen ügynökmunkára kerestek embert, valami szupermodern házfalfesték terjesztéséhez. Nem is ez a lényeg, hanem a kiselőadás, amit végig kellett ülni. hát, hogy mennyibe kerül az X-faktor döntőjében a reklám, és nézi valaki? Nem, mert mindenki kimegy sörért, vagy elkapcsol. Nézi valaki az út menti táblákat? Nem, mert dolga van. De ha az emberekkel személyesen beszélünk, megimertetjük velük a terméket, blabla.
A poén az volt, hogy az iroda majdnem szétdőlt, öles darabok hiányoztak az álmennyezetből, de hogy ez kétmillió fontos biznisz. Én meg rákérdeztem, hogy végül is miért nem lehetett elárulni, hogy mi a munka? Hát mert csak a legszükségesebb információkra szorítkozunk, blablabla.

A mai napig nem tudom hogy szerezték meg a telefonszámom, és nagyon pipa voltam. Nemcsak emiatt.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2012.05.18. 08:07:23

Ja, meg az is szép történet volt, amikor felhítnak vezetékesen, hogy indul angoltanfolyam itt és itt, érdekel-e?
Mondom nem, mert _angoltanár_ vagyok.
"Nem akarja esetleg frissíteni a tudását? Átismételni a dolgokat?"
"... ... ... nem..."
"És a családban valaki?"

Áhh...

baby bee (törölt) 2012.05.18. 08:19:03

jaj jaj jaj!! ez nagyon nagyon betalált!! a szia, 1 éve halt meg Laci miatt hagytam ott az iviv-et. nagyon felháborított!! és nem csak engem, mástól is hallottam, h emiatt reggelt le.
a szia szép napot Neked (nagy segítség Nekem) alap :))

Moan 2012.05.18. 08:19:50

Nem tom...én ha megyek valahonnan valahová gyalog és vannak szórólaposok is, többnyire azt veszem észre, hogy amikor közeledem, lesütik a szemüket és elfordulnak...és gyorsan odanyújtják másnak a szórólapot, még akkor is, ha én vagyok közelebb. :D
Néha elgondolkodom, hogy most mi lehet az oka...
Nem nagyon értem, de nekem jó így. :D
De a telefonos mukik azok mindig megtalálnak...céges telefon ugye. Gondolom emiatt a világ összes adatbázisában benne vagyok. )
De többnyire elég egy-két mondat és érzem, hogy a vonal másik végén már remegnek az idegtől. :)
Stresszes meló lehet... :D

baby bee (törölt) 2012.05.18. 08:27:45

nekem a readers digest küldözgetett slusszkulcsot, h már majdnem enyém az autó. fiatalkoromban dolgoztam a gyárban, ahol ezeket csomagolják. persze szó sincs arról, h már majdnem bárkié lenne. írtam nekik, h feljelentem őket,ha még egy levelet kapok.

keptelen kepkeret 2012.05.18. 08:40:43

@Styxx: Remek otlet, nem is ertem miert nem jutott elobb eszembe:-)Te vagy az egyetlen akinek elmondom(es nyilvan erteni fogod), nevvaltoztatas tortent, gyokerek miatt, incognitomat fel nem fednem,igy te se tedd, a lenyeg, hogy en vagyok az akirol anno ugy nyilatkoztal, hogy (nem tudom szo szerint idezni)".....ot kedvelem, de nem mondom el neki, nehogy verszemet kapjon".Remelem emlkeszel, ne mondd ki a nevem, es foleg ne a tukorben, kulonben "kampokez":-)Mindegy, jo latni teged:-)

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.18. 08:45:57

Felhív valaki (hím) és azt mondja hogy a netszolgáltatómtól keres és van egy nagyon olcsó ajánlata számomra. Engem nem érdekel a dolog, mert az ISP-m egyszerűen csökkenthetné a számlámat (pedig inkább pár havonta rátesznek 4%-ot "price adjustment" címén), szóval mondom neki:
- Köszönöm nem érdekel és legyen szíves levenni a számomat a hívólistájukról.
- Ön nem akar pénzt megtakarítani?!
- Nem, és kérem vegyen le a hívólistájukról.
- Ön nem akar pénzt megtakarítani?!
- Nem, és kérem vegyen le a hívólistájukról.
- Rendben van. [leteszi]

Persze nem vesz le a köcsög a hívólistáról, mert másnap kapok ismét egy hívást, most egy nőtől. Nem is hagyom hogy elmondja a mantrát, hanem közlöm vele hogy nem érdekel, már előző nap is hívtak, már akkor is kértem hogy vegyenek le a hívólistáról szóval vegyenek le a hívólistáról. Nő megszeppent hangon megígéri és elköszön... nem is hívtak többet.

a rettegett drótos 2012.05.18. 08:53:16

Elsőre mindig kedves vagyok, másodikra nem, harmadikra elküldöm a picsába. Mindezt 15 másodpercen belül.
Ő dönti el hogy miből akar érteni...

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.05.18. 08:54:25

Engem tegnap harmadszor hívott fel ugyanaz az iroda, hogy angol nyelvtanfolyam és kihagyhatatlan, én meg harmadszor magyaráztam el nekik, hogy szakfordító vagyok, valamint türelmes ember. De a legjobb akkor is az állatvédő aktivista volt, aki pár éve Húsvét táján szabályos ipponnal a földre vitt, mikor a zöldségestől karalábélevelet kértem a nyúlnak.
"- Húsvétra nyulat? Hogy tehette ezt? Mikor meg majd két hét után megunják a szerencsétlen nyulat, akkor kidobja az utcára, mi? Az emberek nincsenek tisztában azzal, hogy...
- Elnézést. A nyulunk tíz éve megvan."

A Jóskagyerek 2012.05.18. 08:57:27

Amikor engem a vonalason keresnek ilyen-olyan ajánlattal, egyszerűen félreteszem a telefont. Kurva vicces, amikor még 2 perc után sem esik le nekik, hogy egyedül beszélgetnek.

Brukk 2012.05.18. 09:00:18

Igen, és még az szokott lenni, hogy "...ezt a beszélgetést rögzítjük!"
- Mondom, nagyon jó ennek örülök, de megkérdezhetném, mégis honnan jutottak el az én elérhetőségemig?
- Nem mer' ez BANKTITOK/CÉGÜNK ÉRDEKÉBEN NEM ÁLL MÓDUNKBAN közölni stb.

A Jóskagyerek 2012.05.18. 09:01:02

Még egy dolog. Titeket is keres ez az "ingyenes fizikoterápiás" cég? Na, azok képesek felhívni egy nap 3X is.

spike179 2012.05.18. 09:01:25

Nem fogjátok elhinni, de a telefonos hirdetőket meg kell egyszerűen kérni arra, hogy többet ne keressenek, vagy töröljenek ki az adatbázisukból, ha úgy tetszik.
Hiszen van egy spam tv. ami egy az egyben a kéretlen telefonos hirdetésekre is vonatkozik. Ez pedig már BTK. És láss csodát, miután az összes különböző telefonáló cégnél "leiratkoztam" a listájáról nem is kerestek már minket hetek óta.
Ennyi az egész.

szaGértő 2012.05.18. 09:03:19

Amikor jöttek a jehovások ée elkezdték mondani a sztorit, egy ideig ráncoltam a homlokom, majd csendben megjegyeztem, hogy a rabbi mást mondott.
Úgy elporoltak, hogy felszállt Kecskeméten a légvédelem...

qnadam · http://qnadam.hu/blog/ 2012.05.18. 09:03:32

- szia, X vagyok, pénzügyi tanácsadó, és Y adta meg a számodat, hogy téged érdekelne az ilyesmi (Y-nal is elbeszélgetünk, kvannyát)
- én ennek igazán nagyon örülök!
- hűű, tényleg?
- nem.
ezen a ponton azért megnéztem volna az arcát :) szegény, pedig úgy felvillanyozódott.

Sadist 2012.05.18. 09:04:22

@eastern sugar: Engem valahogy nem tud érdekelni a telemarketingesek nyomora. Ha nem tetszik a munkája, akkor változtasson, képezze magát. Tudom, könnyebb ülni a langyos húgyban és siránkozni, mint tenni a boldogulásért.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.18. 09:05:13

Én leginkább a gyermekrák alapítványnak szeretek adakozni, mert tudom, hogy az alapítvány vezetőségi tagjai megunták jelenlegi kerti úszómedencéiket, s újakat szeretnének építeni.

A Jóskagyerek 2012.05.18. 09:06:01

@spike179: Én a kedvenc fizikoterápiásaimtól már háromszor kértem, hogy vegyenek le. Szarnak bele. Aztán volt, hogy porig aláztam őket párszor, de már azt is unom. Mondom, most már szépen mellérakom a telefont, és elbeszélgetnek magukkal, amíg meg nem unják.

eastern sugar 2012.05.18. 09:12:29

@pjm: én nem azt mondom, hogy szeretek ezekkel beszélgetni, mert hű de jó nekem. hanem azt, hogy fölöslegesnek tartok olyan embert megalázni, akinek valószínűleg az is megalázó, hogy csak ilyen munkát kapott, mert különben éhenhalna. nem szórakoztat, hogy jól leosszam, és ettől faszagyereknek érezzem magam. és nem azt mondom, hogy ezért megvennék bármi ilyen szart is. nem. de nem tirpák parasztnak lenni ingyen van, főleg hogy nem szolgál rá, mert csak a szar munkáját végzi. persze ha agresszív, az ugye más, de elsősorban nem azokról beszélek.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.18. 09:15:33

Nálunk zajlott ez a beszélgetés:

- Szeret Ön üdülni?
- Nem.
- Nem?
- Nem!
- Öööö, akkor elnézést.

Steven C Kovacs · http://www.perejjbe.hu 2012.05.18. 09:16:17

"Sziasztok!

Marcikát beneveztük a pocaklako.hu baba szépségversenyére (itt a link: .....), szerintünk egyértelműen ő a legesélyesebb, de ha Ti is like-oljátok, azt nagyon megköszönjük! (nem sürgetésképpen, de szombat éjfélig lehet szavazni)

Pusza,
Evelin & Kristóf"

Háttér: Marcika egy disznószemű, fura fejformájú, sem szépnek, sem aranyosnak nem mondható "baba".

Plumper 2012.05.18. 09:16:43

de sz@@@@r!:-D

a tutiüzlet a leggázabb. gondoljatok bele: tutiüzletet az emberek idegenekkel meg szoktak osztani?! NEM. akkor nem tuti üzlet, hanem bepalizás. mégis sokakat bepaliznak.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.05.18. 09:24:36

@eastern sugar:

"és nem azt mondom, hogy ezért megvennék bármi ilyen szart is"

Márpedig őket az után fizetik, hányat tudnak rávenni arra hogy vegyen/adjon/feliratkozzon, szóval ha nem teszed azt, semmivel sem segíted ki azzal hogy meghallgatod sőt pazarolja az idejét egy nem-vásárlóra.

Semmilyen telemarketingest/sales people-t nem kell sajnálni: aki nem tud eladni, nem ott a helye (és ki is szórják gyorsan), aki meg képes bevinni az embereket a málnásba azok esetében pedig jogos önvédelem lepattintani őket bármilyen hathatós eszközzel.

Ismét csak ajánlani tudom David Mamet "Glengarry Glenn Ross" c. filmjét megtekintésre.

Plumper 2012.05.18. 09:28:18

@Fenimore: ha véletlenül képeslapozni próbálnak engem, én is ezt szoktam mondani: kérek csekket vagy számlaszámot. jaaaa, az nincs, csak készpénzt tud elvenni.

a legmocskosabb, hogy az ilyenek és a kéregetők kihasználják, amikor az ember állni, várni kénytelen valahol, vmilyen szituban, vagy csak ácsorgunk az utcán.

nem lehet már megmozdulni ezektől.

úgy fel tudom magam húzni, hogy azt hiszem, a következő pillanatban előkapok egy krikettütőt, és valamelyiknek péppé verem a koponyáját, hogy a többiek is tanuljanak az esetből.

vagy nyomtassunk pólót ezzel a szöveggel:
NEM DOHÁNYZOM!
NINCS NÁLAM PÉNZ!
NEM ISMEREM A KÖRNYÉKET!

keptelen kepkeret 2012.05.18. 09:36:51

@neoteny: A Glengarry Glenn Ross tenyleg hatalmas mozi, kivaloan lefedi az ugynoki munkak lenyeget.

Anthrax 2012.05.18. 09:39:36

Képeslapozók, hittérítők... az előző még OK, ez a munkájuk, lehetnek "rámenősek" ez belefér. De az erőszakos hittérítőkből, aki ott őrjöng nekem hogy engedjem be Jézust az ajtón meg ilyesmi, már nagyon elegem van. Nem veszi észre, hogy az agresszivitásával épp a vallások többségét jellemző türelemmel és szeretettel áll hadilábon ? Nagyobb európai nyelveken válaszként hablatyolni meg egyre ritkábban jön be, én általában provenszál vagy gaszkon nyelven válaszolok - ezért is érdemes ilyen kis nyelveket is tanulgatni...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.18. 09:50:53

Nekem kevesebb bajom van a kéretlen levelekkel, mint az ilyen hülyékkel, mint ez a blog, amelyik állandóan ott nyomul az indexen, kiemelik, pedig annyira nulla az egész blog, hogy az már fáj. Komolyan, ennek a blognak a szerzője nettó szánalom.

NIL7 2012.05.18. 09:55:49

- tudna, lehetne, szereti ? ...stb
- Köszönöm nem :-) (határozottabban: Nem! Köszönöm.)
- de lenne, tudnék, isten ... stb
- Nem akarok beszélgetni önnel.

Ennyire egyszerű, ezt használom. Rövid, udvarias, lényegretörő, se ő nem rabolja az időmet, se én az övét. Tegnap épp a Jehova Tanúival ...

LiberAll 2012.05.18. 09:55:57

Engem egyszer a Krisnások találtak meg otthon, reggel 7:30 volt és szombat, jah és 3 körül értem haza a buliból. Ha a srác tudná, hogy milyen közel járt aznap, hogy személyesen találkozzon Krisnával...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.18. 10:00:22

@Brendel Mátyás: Nincs szebb elismerés annál, mint amikor a Vincent vagy a Piroslapok szerzői gyaláznak, köszönöm. Kameraden, die Rotfront und Reaktion erschossen... marschieren im Geist in unseren Reihen mit!

qwertzu 2012.05.18. 10:07:23

@Brendel Mátyás: Hiába na, a tolerancia, a szólásszabadság, a demokrácia és az elfogadás bajnokai ismét bizonyságot tettek elkötelezettségükről.

pfekete101 2012.05.18. 10:08:01

Ha valaki bunko velem, akkor en is az leszek vele. Es nem erdekel, hogy O azert az, mert ez a munkaja es kell neki a penz.
Pont pr napja osztottam ki valakit az Aegon-tol.

Ernoke 2012.05.18. 10:12:04

facebookon a kedvenceim a hatalmas fotók, amiken csontsovány, szemétben kuporgó afrikai gyerekek, baltával szétvert fejű kutyák és csonkolt-kötözött végtagú csecsemők kérik a segítségemet...

qwertzu 2012.05.18. 10:14:48

Jehova tanúi ellen kéne valami hatásos módszer, hogy be se csengessenek. 3 hónap alatt a harmadik párt küldöm el (mindig más jön), és kezd egy kicsit unalmas lenni.

@LiberAll: Ha jól tudom, a krisnások nem találkoznak krisnával, hanem magasabb szinten ujjászületnek haláluk után.

LiberAll 2012.05.18. 10:22:53

@qwertzu: Nekem aztán mondhatod, ateista vagyok. :P

Momina 2012.05.18. 10:24:26

@A Tyne folyó déli partja: Így én is voltam :) Nagy pakkokkal rohanok, elém ugrik a szórólapjával, nyújtogatja. Mondom, hogy szerinted mégis, melyik kezemmel vegyem el? :))

Kabarészínész 2012.05.18. 10:28:31

@qwertzu: Jehovák ellen a legjobb módszerem volt, mikor szóba elegyedtem velük. Elkezdték, hogy mikor jön a feltámadás, akkor itt a földön mindanynian boldogan fogunk élni, akik meghaltak itt a földön...
Mondom mi? Akik már meghaltak (Jézus születésétől és meg voltak keresztelve, stb) azok a feltámadáskor itt fognak mind a földön élni, hús-vér alakban?
- Igen! Ezért kéne belépni hozzánk és....
- Nem lenne itt kicsit túlnépesedés? Azóta legalább 10 milliárdnyian meghaltak, hogy a fenébe férnénk el?
- öööö, mindenesetre itt hagynánk ezt a szórólapot (őrtorony)
többet nem jöttek. senki.

Momina 2012.05.18. 10:28:38

@qwertzu: Két, már bevált módszer is volt az ismeretségi körömben. Az egyikük ajtónyitáskor közölte a jehovás nénikkel, hogy ő sátánista, másikukat meg faggatták, hogy ismeri-e az egyetlen igaz könyvet. Mondta, hogy igen. Jó, de melyik fordítást, mert nem mind igazi! Mondta, hogy mivel teológiát végzett, ezért az eredeti ógörög szövegűt olvasta. Erre sarkon fordultak és otthagyták.

qwertzu 2012.05.18. 10:34:37

Sztorik:
Kollégiumi szoba 3 vidéki sráccal, ketten disznótorost hoztunk, a harmadik egy liter házipáleszt, minden kipakolva, kajálunk. Valaki kopog, gyere, benyit.
-Sziasztok, én vegetáriánus vagyok, és a vega étkezést szeretném népszerűsíteni, nem lenne kedvetek beszélni róla?
-Nem annyira.

-Jónapot, cégünk egyéves informatikai, programozói képzést indít, nem lenne kedve...
-Épp a héten vettem át a programtervezői diplomámat.
...

@LiberAll: Viszont ilyenekkel nem árt tisztába lenni, mert ha megfenyegeted, hogy legközelebb kinyírod, akkor a következő szombaton reggel 6-kor fog csengetni.

petrice 2012.05.18. 10:40:00

@Modor Tibi: Zum Sieg, manierierter Kommandant

Telemarketingesek ellen legjobb, ha egyből rákérdezel: milyen adatbázisból származik a mobilszámom? Erre azt mondja: nyilvánosból Erre én: ön hazudik nekem - telefon letesz (@nowy: mától kiegészítem a nemzetbiztis szöveggel, jó ötlet)
Értem én hogy szär az élet és aki megadja magát ilyen szär munkát kell végezzen, de ha ő nincs tekintettel rám és kéretlenül hív, én se ápolom a lelkét, inkább az általa bepalizottakat sajnálom..

qwertzu 2012.05.18. 10:40:39

@Látnokzsálya: @Momina: Nekem valami olyasmi kéne, amitől be se csöngetnek. Elküldeni nem nehéz őket, de szerintem nincs adatbázisuk, simán visszajönnek mások.

"Jehovák ellen a legjobb módszerem volt, mikor szóba elegyedtem velük."
Ez pedig rossz módszer. Te valami alulművelt tagot foghattál ki, átlag Jehova tanúja erre simán kontráz. Rossz esetben, meg ha látják hogy beszélsz velük, kiküldenek valami feketeövest, aki elvitatkozik veled órákat, és mindenre van válasza.

Plumper 2012.05.18. 10:41:20

szaladok át a Wesselényin, cicesz lóg a nadrágom mellett, srác-sapka meg minden, a Károly körúton hittérítő lépne elém...aztán inkább mégsem. :-D

majdnem true story.

engem még nem találtak meg hittérítők, meg ugye felesleges időpocsékolás lenne nekik.

Dzsoni Kráncs 2012.05.18. 10:44:05

@Mainframe: Persze a vidékiek,azok még az emeletről horgászzsinóron lelógatott pénztárcának is utána kapnak,jegyet lyukasztanak a villamoson meg köszönnek a boltban.
Amúgy annyiban igazad van,hogy egy "vidéki" városban van mondjuk két ilyen kéregető faszi/nő,akiket mindenki ismer és messze elkerül,cserébe viszont nem kell leszegett fejjel járni az utcán,nyugodtan megállhatsz kirakatot nézegetni,keresgélni a táskádban,vagy csak úgy,mert ahhoz van kedved,nem jön a nyakadra rögtön valami agresszív kéregető/koldus.
Ja,és én a tarhálást börtönnel büntetném!

petrice 2012.05.18. 10:44:41

A jehovások azért nehéz ügy, mert qrva kedvesek.. Mindig kell pár másodperc, míg megacélozom a lelkemet, nehogy végighallgassam jófejségből..

Ernoke 2012.05.18. 10:50:03

@qwertzu: egyszer nálam is akarták a véradást népszerűsíteni. megkérdezték, h milyen gyakran adok vért, mondtam, h soha, erre elkezdi fejtegetni, h pedig nem lenne az olyan nagy ügy, és sokat segítenék vele... nagyon csúnyán válaszoltam neki. (ugyanis baromira szívesen és gyakran adnék vért, de nem tehetem, az ok pedig szemmel látható.)

Kabarészínész 2012.05.18. 10:52:05

@qwertzu: szerencsére a Biblia ezer sebből vérzik a józan észhez viszonítva, így az esélyük igen kevés...

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.18. 10:52:24

@Ernoke:

Én azt mondom erre, hogy elvi okokból ellenzem a segélyezést Afrikába. Ezen annyira meg szoktak döbbenni, hogy azontúl én irányítom a beszélgetést. Aki emailben kerese, annak antiantiglobalista.wordpress.com/2012/05/05/segely-afrikanak-az-uj-gyarmatositas/ írásomat küldöm el.

Kabarészínész 2012.05.18. 10:54:42

sztem egy sárga dávid-csillag az ajtón(kapun) biztos elrettentené őket a becsöngetéstől, ha meg nem, rajzolj a közepére egy fordított keresztet.

Kabarészínész 2012.05.18. 10:56:59

NEM! a tuti módszer, hogy ne csöngessenek be, hogy kiraksz pár Őrtornyot az ajtód elé, valami szívben Jahve feliratot az ajtóra, és akkor már nem csöngetnek be, hiszen te már a nyájuk tagja vagy... :D

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.18. 11:01:21

@Látnokzsálya:

Ismerősöm ortodox pap. Többször megcsinálta, hogy még be is hívta a kopogtató misszionáriusokat. Kedvencei a jehovisták és a mormonok.

A mormonok 20 perc múlva vörös arccal szinte sírva jelentették ki, hogy nagyon fontos dolguk van, s sajnos menniük kell. Haver meg marasztalta őket, majd szólt, hogy máskor is szívesen látja őket. A 20 perc alatt gyakorlatilag az összes mormon alaptant megcáfolta, s a misszionáriusok csak tátott szájjal bámultak közben. Azóta rákerülhetett valami feketelistára, mert sosem kereste fel őt mormon.

A jehovisták kitartóbbak voltak, ők egy teljes óráig bírták és egy ideig még vitázni is próbáltak, de az eredeti nyelvű Biblia-szöveg idézése KO-hatást váltott ki végül. Erre akkor került sor, mikor a jehvisták azzal jöttek, hogy a Biblia szövege meg lett hamisítva a gonosz Vatikán által és egyébként is hibás a fordítás. Aztán ők is menekültek. S soha többet nem jöttek.

qwertzu 2012.05.18. 11:03:03

@Látnokzsálya: "kiraksz pár Őrtornyot" Na ez nem is rossz ötlet. A fordított kereszten én is gondolkodtam, de errefelé laknak templomba járó népek, a fene se akar velük rossz viszonyt. Meg lehet direkt becsöngetnének, hogy megmentsenek a sátántól.

brutuska 2012.05.18. 11:03:47

-Szia! Tudos ki az a Krisna?
-Persze, Jézus az Ő fia és Mohamed az Ő prófétája!
-Ööööö (lefagyás).

Ismerős hölgytől láttam, nagyot nevettem.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.18. 11:04:00

@Látnokzsálya:

Ez így nem jó. Az eredeti kereszténységnek (azaz nem a szektáknak) alapvetően nem a Biblia az alapja, a Biblia inkább egy segédeszköz. Nem is lehet másképp: hiszen amikor a kereszténység létrejött, még nem létezett Újszövetség. Azt maga a kereszténység hozta létre.

Styxx 2012.05.18. 11:05:10

@keptelen kepkeret:
Sejtem, hogy ki lehetsz, bár nem 100%, mert "kampókéz" inverze arra sshogy se stinmnel az általam úgy-ahogy ismert nyelveken.
@Brendel Mátyás:
"Nekem kevesebb bajom van a kéretlen levelekkel, mint az ilyen hülyékkel, mint ez a blog, amelyik állandóan ott nyomul az indexen, kiemelik, pedig annyira nulla az egész blog, hogy az már fáj. Komolyan, ennek a blognak a szerzője nettó szánalom. "
Talán roppant egyszerű a magyarázat. Az Index elsősorban üzleti vállalkozás, ha egy blog népszerű, sok klikkelést vonz, akkor még szép, hogy pörgetik.
Tartalmilag teljesen egyetértek veled. A blog szerzője nem, hogy nettó szánalom, hanem tarástól, bruttó is az, a vendégposztolók dettó. Szerintem be kellene tiltani a Piroslapon kívül az összes magyar nyelvűú blogot. Na jó, az Egyenlítő maradhat, nem árt egy kis frakciózás. A szükséges tájékoztatást megadják, legfeljebb egy kis nemzetközi kitekintés érdekében az Amerikai Népszava is indíthatna egy blogot. De hát ezt gondolom nem kell, hogy magyarázzam neked, mint a sajtószabadság élharcosának.

Donjon 2012.05.18. 11:06:19

@Gee Halen: Engem is megkerestek a nyelvoktatók, csak színes szagos kártyákkal. 5 percen keresztül bizonygattam, hogy nem érdekel. A néni nem igazán értette meg, folyton azt bizonygatta, hogy ez a világon leghasznosabb és mekkora királyság. Nem szoktam kamuzni, egyszerűen azt mondtam nem akarok költeni most ilyenre. Ha mindenképpen rászánom magam ilyesmire én szeretnék utánajárni és kiválasztani a számomra legmegfelelőbb eszközt. Amikor a családtagok után érdeklődött már nagyon türelmetlen volt, nem is várta meg, hogy megkérdezzem, letette.
Én is sokat telefonálok és "munkám során" gyakran veszek rá ügyfeleket olyanra amit nem feltétlenül kellene megtenniük.
De én egy távközlési cégnél dolgozom és általában engem hívnak fel a problémájukkal.
Persze ezekben az esetekben nem kell sokat győzködni őket, hogy indítsák újra a modemet, hogy működhessen a havi 100K-ba kerülő bérelt vonaluk. Ellenkező esetben akár órák is eltelhetnek mire kiér az emberünk, hogy ő tegye meg ugyanazt a szimpla resetet.

Ernoke 2012.05.18. 11:08:29

@bircaember maxval: sok igazság van benne (miben nem?), én elvi kérdésekhez hülye vagyok, de azt kikérem magamnak, h teljesen véletlenül bukkannak elém ilyen haszontalan szarságok. nagyon undorító vírusmarketing-szerű dolog ez, többnyire haszonszerzési célból, ugyanaz a kategória, mint a csonkolt lábát az orrod elé dugó koldus.

2012.05.18. 11:10:54

Szerintetek hány Jehova, csöves, képeslapos, stb. szokott az utcán leszólítani?

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.107228856005194.11336.100001542405580&type=3#!/photo.php?fbid=353312631396814&set=a.107228856005194.11336.100001542405580&type=3&theater

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.18. 11:12:18

@szliper:

Ezzel semmi gond. Nekem is van telemarketinges ismerősöm. A profi telemarketinges nem sértődik meg sosem. Sőt, a legvadabb reakciókat gyűjtik.

Én is voltam 2 különböző helyen ügyfélszolgálatos (bár mi nem hívtunk senkit kéretlenül, hanem minket hívtak a meglévő ügyfelek), s mindig nagy röhej volt a káromkodó ügyfél. Volt aki a ilyent azonnal figyelmeztette, majd megszakította a vonalat, én viszont meg élveztem, hosszan beszéltettem az ilyeneket.

Erik, a hering (törölt) 2012.05.18. 11:18:58

Engem is idegesít az összes, ehhez hasonló arcomba mászás. Telefonos zaklatókat ráztam már le úgy, h kérdezték, na mi a válaszom/véleményem (miután elmondtak egy Háború és Békét)? Mondom neki, egy pillanat csak még kitörlöm a s*ggem. Nem várta meg a választ...

2012.05.18. 11:21:47

Amúgy egyszerű: az Budapesten MP3 nagyméretű fülessel, napszemüveg vagy behúzott bézbólsatyi és nam nagyon szólongatnak alapból.
A Jehovák mindig nagyon kedvesek, ezért megköszönöm az Őrtornyot, elveszem és megígérem, hogy elolvasom (el is szoktam), Krisnástól volt, hogy én kaptam könyvet ajándékba (bár ez olvashatatlan).
Csövesnek akkor adok piára, ha szimpatikus, egyébként nem, képeslapos, stb. tarháló mellett lassítás nélkül megyek tovább.
A telemarketingest azonnal kinyomom, mindkettőnknek ez a leggyorsabb, legfájdalommentesebb megoldás, ráadásul praktikus, egyértelmű.
A Flórán környékén gyakran garázdálkodik egy fiatal, eléggé jól szituált cigány csaj, az mindig jósolni akar.
- Hállod, egy kis pénzé' megmondom a szerencsédet!
- Kösz, nem kell. (mennék tovább, de elém perdül és a hiúságomra próbál hatni - bizonyára hallot már valamit rólam):
- Ej, de há belenézek abba a szép szemedbe, egyből megmondom a jövődet! (A bók értékéből kicsit levon, hogy mindenkinek ezt szokta mondani...)
- Köszi, nem.
- Akkor aggyá má' legalább egy üdítőre valót!

Az arcmemóriája mindenesetre csapnivaló, már vagy négyszer próbálkozott (vagy tényleg szép a szemem?).

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.18. 11:23:42

Mielőtt töröltem magamat az IWIW-ről, ott hetente 4-5 megkeresést kaptam üzleti ajánlatokkal, valójában mlm-piramisjátékokról volt szó.

Mindenkinek azt válaszoltam: "mondd el miről van szó, de ha mlm, akkor nem érdekel". Erre szinte mindig jött a hülye válasz, hogy "ez nem olyan mlm, mint amire gondolsz", meg "ez nem mlm, bár vannak egyes hasonlóságok", s "ez nem a megszokott lehúzós mlm, hanem komoly hálózati kereskedelem".

Az egyik agresszívabb emberkével 35 üzenetet váltottam. De akkor is ő unta meg hamarabb. Még nem volt olyan, hogy a másik fél nálam tovább bírta volna.

Egyszer megcsináltam ezt egy "nigériai" csalóval is. Csak akkor döbbent rá, hogy hülyeskedem vele, amikor a 10. emailjére, melyben 500 USD előleget kért tőlem, küldtem neki egy fényképet 5 darab százdollárosról, megjegyzezve, hogy a 2008/WC/00. EU-direktíva szerint az EU-ban a pénzutalás módja az emailhez csatolt fénykép a pénzről. S a képet nyomtassa ki, majd menjen be vele bármely EU-állam legközelebbi konzulátusára, ahol beváltják neki.

CharlieBrown 2012.05.18. 11:24:07

"Egy éve halt meg Tihamér az M1-esen"

Pont tegnap adtam fel NMHH-nak egy feljelentést ezzel a szpemmel kapcsolatban ;)

Plumper 2012.05.18. 11:24:21

@Látnokzsálya: sárga csillag NEM (történelmi okokból), mezüze IGEN. de arról nem tudják, miféle.

bircaember maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.05.18. 11:25:56

@Brother Love:

Egyébként ha azonnal leteszed a kagylót a telemarketingesnek, azzal a telemarkitenges cég szerencsétlen alkalmazottjának is segítesz, mert általában napi normájuk van hány embert kell felhívni, s ha valaki lerakja, akkor az befejezett beszélgetésnek számít.

2012.05.18. 11:33:12

@bircaember maxval: "küldtem neki egy fényképet 5 darab százdollárosról, megjegyzezve, hogy a 2008/WC/00. EU-direktíva szerint az EU-ban a pénzutalás módja az emailhez csatolt fénykép a pénzről. S a képet nyomtassa ki, majd menjen be vele bármely EU-állam legközelebbi konzulátusára, ahol beváltják neki."

GIGALOL!

HOgy lehet, hogy dr. Csisztu Zsuzsa nem ismerte ezt a direktívát???

Gazz 2012.05.18. 11:52:32

Exbarátnőméknél benn a szobában tévéztünk a bátyjával, Röfivel, aki egy 130 kilós, böfögős fingós, végtelenül cinikus, ámde rendkívül szórakoztató ártányszerű élőlény.
Valaki csenget, barátnőm kimegy. Halk hang közli, hogy ők Jehovások, és az életről szeretnének beszélni. Barátnőm szelíd lélek, nem küldi el őket helyből. Épp megkérdezik, hogy rendben van-e a családi élet itthon, amikor Ártány kiordít a maga keresetlen módján:
- Ki a retkes faszom az Andika? Hozd már azt a kurva zsebkendőt, amit az előbb kértem, bazmeg!
Van egy kifejezetten ugráltatásra kifejlesztett hangszíne, amelyiktől még a farkasréti temető halottjainak is elkezd sajogni a koponyája. Ezúttal is ezt alkalmazta.
Barátnőm közölte a térítőkkel, hogy most úgy néz ki, nem ér rá beszélgetni. A Jehovások szó nélkül távoztak.

pocaklakó minimanó 2012.05.18. 12:03:20

@Steven C Kovacs:

"Marcikát beneveztük a pocaklako.hu baba szépségversenyére..."

Hű, milyen menő weboldal lehet!

De persze nem vállalok érte felelősséget. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.05.18. 12:09:51

Akartam irni, hogy posztot kellene irni a kommenthuszarokrol, akik versengve hencegnek, hogy milyen valogatott bunkosagokkal koptatjak le a kuncsorgokat (persze kepzeletben), aztan rajottem, hogy folosleges :))

pocaklakó minimanó 2012.05.18. 12:23:13

Jé, megjelent itt Brendel Matyi is? Akkor itt végképp el fog uralkodni a tolerancia, a logikus gondolkozás és az empatikus hangnem.

Még a végén be kell jelentenie az embernek, hogy: szomorúan távozok erről a blogról, mert... :)

Pan Modry 2012.05.18. 12:24:31

A legtobb (nem tipikus) biztositas amit az ugynokok kinalnak nem mas mint egy tularazott opcio.
Kb. olyan mintha az opcios piacon vasarolnal termeket a piaci arnal sokkal magasabban.
Egyszer egyebkent turelmes voltam es elmagyaraztam szamokkal az ugynoknek hogy a termeke tizszeresen tularazott, de utana is csak azt bizonygatta hogy szuksegem van ra.

A tipikus biztositasok egyebkent tobbnyire fair aron vannak kinalva a piacon, de oda ugynok sem kell, mert a neten jol osszehasonlithatoak az ajanlatok.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2012.05.18. 12:56:07

@Dzsoni Kráncs: A vidéki ismerőseim nem nagyon tudták őket megkülönböztetni a sima szórólapozóktól, ezért gondoltam, de nem épp ez volt a hozzászólásom lényege...
A tarhálásért börtönt elvvel nem tudok egyetérteni, max olyan formában, hogy börtönt az olyan tarhálásért, ami ma Budapesten túlnyomó többségében megy. Mert ha valaki komolyan kiül koldulni saját részre, az szomorú, és nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Viszont a koldusmaffia, az álalapítványosok, az agresszív tarhálók és a többi tényleg szinte kívánják a tarkónrúgást.@bircaember maxval: Szinte biztos vagyok benne, hogy nem így működik. Sajnos gimis éveimben én is telemarketingeztem, internetet árultunk, ott megkötött szerződésekre fizettek. Kérdőíves cuccnál gondolom kitöltött kérdőívre, tájékoztatónál pedig végigmondott mondókára fizetnek. Ha azért forint járna, hogy rádbaszkodják a telefont, tömött sorok állnának felvételizni telefonos zaklatónak.

Egyébként mindenkinek egy univerzális, apró tipp: bármilyen nem kívánt kérdésre nemmel válaszolni azért hülyeség, mert fel van rá készülve válasszal, tettel, bármivel. De ha csak annyit mond az ember, hogy "köszönöm", majd áll/megy tovább, az esetek 90%-ában nem lesz rá adekvát reakciójuk.
Én ezt csinálom a tömegközlekedésen/utcán csak úgy beszélgetést kezdeményező tagokkal is, azokat a zavart arckifejezéseket fotózni kéne.

eastern sugar 2012.05.18. 13:11:56

oké, hogy azért kapnak ezek pénzt, mert megveszem a szarjukat, adakozni nem fogok nekik, de ettől még nem feltétlenül kell megalázni sem őket. nem úgy értettem, hogy hosszasan ápolom a lelküket de nem küldöm őket a picsába, mert minek? úgyis naponta nyolcvanan küldik. és akkor is azt hiszem, hogy nem azért csinálják, mert ez életük szenvedélye.
a szórólaposoktól is mindig elveszem a szórólapot, mert ez diákmunka, én is csináltam, és miből áll, hogy elveszem és kibaszom a következő kukába? neki könnyebb, mert figyelik hogy mit csinál, nekem meg nem került semmibe...
a jehovák mondjuk csak egyszer találtak meg, de az meg vicces volt, és mondjuk még sosem csöngettek be reggel hétkor, pedig azt megnéztem volna, mert a barátom egyszer valami kopogtatócédulagyűjtőt vasárnap reggel hétkor vörös fejjel ordítva, ágyból kiugorva, csont meztelenül küldött el a picsába, és ezen annyira kellett röhögnöm, hogy megnézném mégegyszer. azokat ugyanis nem sajnálom, mert önkéntes pártkatonák.
ami meg az intézményes kéregetőket illeti a táblával a nyakukban, hogy öt gyerekük van, egy ideig persze adtam a bűnbánatpénzt, de mióta elkezdtem önkénteskedni a menhely alapítványnál, azóta megtudtam, hogy az igazi csövesek a) nem csinálnak ilyet, mert nem koldusmaffiások, b) szintén emberek, és lehetnénk a helyükben, tehát igen, kedves vagyok velük, c) csak azoknak adok cigit meg aprót, akiket onnan ismerek személyesen, és tudom, hogy tényleg megszopatta őket az élet, de a többségük normális ember.

keptelen kepkeret 2012.05.18. 13:37:09

@Styxx: A kampokezet csak ugy irtam, jelentosege nem volt, azt hittem vicces, de nem:-)Mi tobb meg a blogomat is lattad es kommenteltel valami olyasmit, hogy "huha".A sejtesed jo.-)

Styxx 2012.05.18. 13:40:18

@vészmadár (pica pica):
klassz, az erdős-kirándulós poszt végén az utolsó képen E. szerepel?
@keptelen kepkeret: akkor kitaláltam:-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.18. 14:51:14

@Styxx: részben, ugyebár. A felső a vaterán igény szerint megvásárolható:)

baby bee (törölt) 2012.05.18. 15:27:08

@CharlieBrown: de nagyon jól tetted!!
ami jehovát illeti, sokan ki vannak akadva, én imádom őket, bár Prince csöngetne a Watchtowerrel. (ő is szokott, csak sajnos nem itt). engem nem zavarnak, meg szoktam hallgatni, elteszem az újságot, ennyi.

Leonard Zelig 2012.05.18. 15:39:48

Ez még a Kádár-rendszerben volt. Megboldogult édesapám nyitott ajtót egy jehovásnak. Az elkezdte mondani, de apám félbeszakítptta:
- Mi kommunisták vagyunk.

petrice 2012.05.18. 15:55:35

@bircaember maxval: Nagggyon jó írások, kénytelen leszek ezt is (mint pár éve a modorost) első bejegyzésig visszaolvasni.

blur7 2012.05.18. 18:41:18

@eastern sugar: "azokat ugyanis nem sajnálom, mert önkéntes pártkatonák"
A kis pártok esetében - lényegében tagság és komolyabb rajongótábor hiányában - sokszor (nem jól) fizetett ügynökök.
@keptelen kepkeret:
Korábbi hozzászólásomban már megírtam neki ezen a blogon a névváltásodat, ezek szerint nem olvastad te se a kommentet.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.18. 18:49:50

@Gee Halen: ilyen nekem is rémlik. azt kell mondani, hogy dehogynem érdekel az tanfolyam. tanárként. mi az, hogy "felfrissíteni a tudását?" jó esetben ugyanazt végeztem, amit az oktató, rosszabb esetben meg (ha egy szimpla nyelvvizsgával tanít), még többet is.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.18. 18:58:40

@Plumper: itt én pont fordítva tapasztaltam, a csaj közölte, hogy készpénzt nem tud elfogadni, de adjam meg a számlaszámomat, és majd minden hónapban leveszik az adományt. az, hogyne.@Látnokzsálya: ha látod,hogy jönnek, akkor elő kell venni a death metál gyűjteményt, és berakni pár számot. tuti nem jönnek többet.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.18. 19:06:43

@Látnokzsálya: erről eszembe jutott, hogy vajon hányszor csöngettek be az itteni Jehovások az itteni zsidónegyedben a lakásokba:) nem csak zsidók laknak ott, tehát elvileg nem tudhatják, hogy melyik házban ki lakik. kíváncsi vagyok, próbálkoznak-e.@Brother Love: te most lebuktattad magad?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.18. 23:18:20

@Modor Tibi: a nyelvvizsgás hirdetésre jelentkezz, vagy ne írogass németül! Égés.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.18. 23:20:37

@qwertzu: a szólásszabadság arról szól, hogy bármelyik hülye bármelyik hülye lapban nyugodtan megszólalhat, de azért nem kötelező ehhez tapsikonunk. és egyébként az igényes lap visszautasíthatja a hülyék leközlését, ahogy vissza is szokták. az benne van a szólásszabadságban, hogy a lap tulaja válogat.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.18. 23:24:47

@Brendel Mátyás: Echt jetze? Dann lies mal nach, du Nase.

en.wikipedia.org/wiki/Horst-Wessel-Lied

Dies wird nun bestimmt komisch klingen, aber du bist nicht der Einzige, der in der ehemaligen DDR aufgewachsen ist.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.18. 23:29:19

@Styxx: még egy hülyegyerek, aki azt hiszi, a sajtószabadság azt jelenti, hogy már semmire se mondhatjuk azt, hogy ez nem tetszik, hülyeség, ne tegyék ki index főlapra. mellesleg ugye nem azt mondtam, hogy tiltsák be a blogot, nyugodtan írják meg ezek a hülyék a dolgaikat a fél tucat barátuknak, akik elolvasnák akkor is, ha nem emelik ki. a reklamáció csak a kiemelésre vonatkozott.

az olvasói ízlésben az is benne van, hogy én is olvasó vagyok, és kifejezhetem igényeimet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.18. 23:33:52

@Modor Tibi: ok, akkor egy szarul megírt versből szarul ragadtál ki egy részlete.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.18. 23:36:38

@Brendel Mátyás: OK. Azt hittem, ez a módszer neked nem új ;)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.18. 23:46:37

@Modor Tibi:
Kérlek szépen ez nem ok arra, amire itt liberális barátunk helyesen rávilágított.
(szélső)Jobboldal: Nemzetieskedő, hiszékeny, mítoszokban és babonákban hívő, kirekesztő, agresszív, erőszakos, tanulatlan, nyelveket nem beszélő munkanélküli csőcselék. Ez vagy te!
A Baloldal ezzel szemben művelt, intelligens emberek százait, ezreit, tízezreit jelenti, akik nem ugranak be egy-egy Vágó István-féle csalafinta találós kérdésre.
Vitát befejeztem. Szervusz!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.18. 23:52:38

@qwertzu: a szólásszabadságot aligha sérti, ha mélységes lesajnálásomat fejezem ki egy szar blog írója iránt. sőt, ez a szólásszabadság par excellence.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.18. 23:57:44

@Styxx:

"Az Index elsősorban üzleti vállalkozás, ha egy blog népszerű, sok klikkelést vonz, akkor még szép, hogy pörgetik."

1) Egy üzleti vállalkozásnak nem kell lemenni kutyába mindig az üzleti érdekek szerint

2) A gyilkos internetes versenyben kötve hiszem, hogy a Modoros blog hülyeségeinek a közlése a túlélés záloga

3) sőt, kötve hiszem, hogy ne lett volna olyan tartalom ma, amely sz1nvonalasabb, és legalább annyi olvasót vonz.

a szólásszabadságot pedig aligha sérti, ha mélységes lesajnálásomat fejezem ki egy szar blog írója iránt. sőt, ez a szólásszabadság par excellence.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.18. 23:59:45

@Styxx: 30-an like-olták ezt az írást. Kurvára fontod volt kitenni ezt a "pörgős" cikket. Azt gondolom, talán inkább bepörgésről, mint pörgésről van szó. Valaki nagyon bezzizzent a szerkesztőségben.

sdani 2012.05.19. 04:08:33

@Brendel Mátyás: "sőt, kötve hiszem, hogy ne lett volna olyan tartalom ma, amely sz1nvonalasabb, és legalább annyi olvasót vonz."
Ha kitették volna a swingercsajszis, meg a masszázsos blogot azon nem reklamálnál ugye? Lenne mire csapatni.. :-D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.19. 09:10:22

@sdani: "Ha kitették volna a swingercsajszis, meg a masszázsos blogot azon nem reklamálnál ugye? Lenne mire csapatni.. :-D"

az ilyen blogokat is hülyeség kitenni, ott azért nem reklamálok, mert az egy reménytelen harc, az olyan blogok valószínűleg annyi hülyét vonzanak, hogy tényleg nem konkurálhat vele értelmes blog. a szexet tényleg üzleti okokból teszik ki.

a swingercsajszis blogról gondolom nem azért kerül ki, mert az index rovatszerkesztő barátja, nagynénje, ágyasa, nincs ráé szüksége. az ilyen szemetet, mint ezt viszont szinte biztos azért tolják.

namost azt pedig nagyon utálom, amikor tehetségtelen senkiházikat tolnak azért, mert puszipajtás. ez Magyarország egyik nagy rákfenéje.

noirp 2012.05.19. 10:45:44

Ó, anyám. Mielőtt állást találtam volna a rendes szakmámban, részmunkaidős voltam egy noname nyelviskolánál mint telemarketinges. Minimálbér, gusztustalan meló, de hát...na, evvan. Istenem, de ismerős a korlát mindkét oldala. jajajajaj.

Jajj jajj de meg tudtam érteni azokat, akik elhajtottak a tanfolyamajánló szövegeimmel a büdös, retkes szürke francba. Jajj jajj de szívenszúrt ez a poszt.

De mikor az (amúgy titkosított) 20-as számomra hívást vártam, és _akkor_ felcsörgött egy vodkafonos alkalmazott valami csomagajánlattal, én is őrjöngve küldtem el a rákba szegényt.

áááááááááhhh nem tudok röhögni, inkább jajgatni. pedig de utálom az ilyen pitiáner zaklató cégeket, ehh

noirp 2012.05.19. 12:08:03

@Plumper:
NINCS ÖT PERCEM
NEM AKAROK MEGTÉRNI
NINCS EGY SZÁZASOM BUSZJEGYRE

ált. hsz.:

na és ami miatt lassan kiszokom a jutyúbról: a videohirdetések.
Munka mellé zenét szoktam hallgatni. Nem eccerűt, nem cukit, nem ajanoszat; nehezet, setétet ,iparizajos-szintetizátorosat, ősrégit.
Namost két 40 perces tétel közé hopp, beékelődik egy kis derűs tinglitangli rágógumizene: pelenkareklám, hitelkártyareklám, kamurákalapítvány-reklám. Persze, kiemelt video.
Ezekért egyszer embert fogok ölni.
Nem érdekel, hogy a babáknak a székmászás élsportolói teljesítmény, és ezért spéci peluskácskára van szükségük. Megkérem a kollégákat, h a lejátszási listámon szereplő cuccokat szedjék le nekem. Innentől fogva pedig megrohadhat, aki a két felvétel közti öt másodpercet mint piaci rést kiaknázhatónak találta.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.19. 13:33:44

@Brendel Mátyás: Voltak erősebb hónapjaink is, de májusban szerintem ez kb. a 2-3. ketreces posztunk. Csak elfér.

Mi a véleményed a közéleti blogok publicitásáról? Nem érzed úgy, hogy a "Lapok" méltánytalanul háttérbe szorul mondjuk a Varánusz, Egyenlítő, Amerikai fiú (ki az, honnan jött?), VV, Ténytár mögött?

Styxx 2012.05.19. 13:43:18

@Brendel Mátyás:
"
"Az Index elsősorban üzleti vállalkozás, ha egy blog népszerű, sok klikkelést vonz, akkor még szép, hogy pörgetik."

1) Egy üzleti vállalkozásnak nem kell lemenni kutyába mindig az üzleti érdekek szerint

2) A gyilkos internetes versenyben kötve hiszem, hogy a Modoros blog hülyeségeinek a közlése a túlélés záloga

3) sőt, kötve hiszem, hogy ne lett volna olyan tartalom ma, amely sz1nvonalasabb, és legalább annyi olvasót vonz.

a szólásszabadságot pedig aligha sérti, ha mélységes lesajnálásomat fejezem ki egy szar blog írója iránt. sőt, ez a szólásszabadság par excellence. "

Írod Mátyás a fentieket. Nos:
Sokan azt mondták-mondják, hogy a BBC is lement kutyába a hatvanas évek végén, amikor beengedte a Monty Pythonékat.
Úttörő réteghumor mindkettő. Mindkettőnek vannak rajongói és olyanok, akik értetlenkednek a sikerén. Ha azzal jönnél, hogy jön a Modoros a Monty Python szintjéhez? Érdeklődj médiakapcsolataidnál (ATV-közeliek is voltak) Michail Palin tavalyi budapesti látogatásáról. Egy kicsit képbe akart kerülni a magyar humorról (járja a világot, nem csak minket privilegizál, de George Mikes neve azért jelent neki valamit, szerencsére elég korrekt fordításokat kapott). Nos, ezen az informális, kötetlen vacsorán csak a Duma-színház és a Modoros az, amit megdicsért). Mivel informális, kötetlen beszélgetésről volt szó, azért nem olvasni róla, mert nagyjából a diszkréciótól tette függővé az esetleges későbbi együttműködést. Egy blogkommentre nyilván ez nem áll.
Facebook-likek száma: csomószor köszönőviszonyban sincs a klikkelések számával és egy poszt jelentőségével. Például mi a Serbia Insajdon, amikor a magyar médiában először lehoztuk Hernádi Zsolt tízmillió eurós horvát vesztegetési ügyét, az Index, HVG, Népszabi, Nemzet, MTI, köztévé és kertévék hivatkoztak ránk, a témában írt posztjainkról, likekat meg alig szedtünk össze, ellentétben például a több ezer liket begyűjtő, félmaratont szakadt cipőben, lényegében véletlenül lefutó, analfabéta fiúról szóló poszttal.

Styxx 2012.05.19. 13:50:20

@Brendel Mátyás:
Félre ne érts, nem a magukat radikális baloldaliaknak vallók összes akciójától ódzkodom, pl TGM egyes publicisztikái rendkívül szellemesek, hanem csak az ilyen zsigerből lehülyézéstől, amit te is művelsz. Na, az kb Dániel Péter-festéklocsoló színvonal.

pocaklakó minimanó 2012.05.19. 19:05:59

@Styxx:

A mimatyinknak küldetése van. Misszionárius alkat. És nem felejt. És felhánytorgat. És mindig megmagyarázza (kioktatva), hogy neki van igaza és a másik a helikopter. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 00:13:54

@Modor Tibi: de, minden háttérbe szorul a kedvencek mögött. elég egyhangú az index sideblogja.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 00:18:11

@Styxx:

"Sokan azt mondták-mondják, hogy a BBC is lement kutyába a hatvanas évek végén, amikor beengedte a Monty Pythonékat."

és? ez nem cáfolja azt az állításom, hogy a modoros blog szar.

"Facebook-likek száma: csomószor köszönőviszonyban sincs a klikkelések számával és egy poszt jelentőségével."

természetesen a buta nebuló mindig magyarázni akarja a rossz bizonyítványt, attól az még rossz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 00:21:13

@Styxx: nagyon távol áll tőlem Dániel Péter és TGM, eléggé mellé lőttél.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.05.20. 00:37:41

@Somló November: Brendel Mátyásné Market Mária mostanában csalja az urát Dániel Péterrel.

sdani 2012.05.20. 00:50:33

@Brendel Mátyás: "ez nem cáfolja azt az állításom, hogy a modoros blog szar."
Mindig meg akartam kérdezni, hogy mi vezérli azokat a látszólag értelmes embereket, akik felmennek egy olyan blogra, ami szerintük szar, majd belekommentelnek, hogy "szerintem ez a blog szar". Miért? Mit remél egy ilyen ember? Mi fog történni? A blog rendszeres olvasóközönsége szerint nyilván nem szar, mert rendszeresen olvassák. Majd jön Jani a hegyről, és megmondja, hogy "figyeljetek srácok, ez szar!", és mindenki észbekap, "jé ez, tényleg szar!". Vagy a blog tulajdonosának szól? Aki már, legalábbis ebben az esetben, több éve vezeti a blogot, észbekap, bakker, szarul csinálom, és majd jól elszégyelli magát...

Többször előfordult ezen a blogon, de gondolom ez nem sepcifikus erre a blogra (tulajdonképpen csak ezt olvason rendszeresen), hogy jön valaki, akinek nem tetszik, és több tíz hozzászóláson keresztül fejtegeti, hogy miért szar a blog, miközben totál hülyét csinál magából, és mindenki rajta röhög... Mindezt miért?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.20. 01:19:34

@Brendel Mátyás:
Próbálj egyszer olyat, hogy hozzászólás, enter, "válasz erre" gomb a következő nicknek, szöveg, megint enter, megint "válasz erre", szöveg és komment küldése. Új dimenziók fognak nyílni előtted, ígérem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 10:30:48

@sdani:

"Mindig meg akartam kérdezni, hogy mi vezérli azokat a látszólag értelmes embereket, akik felmennek egy olyan blogra, ami szerintük szar, majd belekommentelnek, hogy "szerintem ez a blog szar". Miért? Mit remél egy ilyen ember? Mi fog történni? A blog rendszeres olvasóközönsége szerint nyilván nem szar, mert rendszeresen olvassák."

Elárulok neked egy pár dolgot, amit úgy látszik nem tudsz. Egy blognak nagyon sok nem rendszeres olvasója van, és nagyon sok olyan olvasója, amelynél épp most dől el, hogy rendszeres lesz-e. Náluk van értelme.

" Majd jön Jani a hegyről, és megmondja, hogy "figyeljetek srácok, ez szar!", és mindenki észbekap, "jé ez, tényleg szar!"."

Elárulom azt is, hogy sok rendszeres olvasó is megszokásból, függőségből olvas, és biza leeshet neki egy napon, hogy ez szar. Illetve lehet számára ez, amikor úgy dönt, hogy tényleg leiratkozik az RSS-ről mondjuk.

" Vagy a blog tulajdonosának szól? Aki már, legalábbis ebben az esetben, több éve vezeti a blogot, észbekap, bakker, szarul csinálom, és majd jól elszégyelli magát..."

Bizony erről is szó van. Természetesen a bloggerben nincs annyi, hogy ezt nyíltan elismerje, de közben titokban tudhatja, hogy szar dolgot csinál, és egyáltalán nem érzi jól magát. Ezt mutatja, hogy például nagy energiákat fordít a magyarázkodásba. Tehát a "de frankó gyerek vagyok" varázásból legalább lehoztuk a rögkemény valóságba.

Speciel, mivel én blogger vagyok, tudom, hogy nem jó érzés, amikor valaki a pofámba mondja valamiről, hogy nem sikerült jól, és bizony ez a visszajelzés számít, és lehet a kulcsmomentum abban, hogy magamban elismerjem, hogy egy post biza még sem sikerült jól, vagy nem volt olyan jó ötlet, mint ahogy elsőre gondoltam.

Szóval én azt gondolom, hogy te erősen korlátolt látásmóddal indultál neki ennek, kevés ember és blogger ismereted van neked. Te azt hiszed, hogy a blogger fel se vette a megjegyzésem, holott nagyon is mélyen talált, ezért kellett neki például Michael Palinoznia, és máshogy kenegetni a hiúságát.

Nem mindegy, hogy ki mondja, hogy szar, és milyen érvei vannak, és az meg aztán tényleg durva, amikor tényleg szar, és a pofádba vágják.

Egyébként az igaz, hogy nagyon sok szar blogra nem megyek oda, mert engem nem zavar, ha valaki a sarokban, hetedhét országon túl írja a maga kis szar blogját. Engem az zavar, amikor kiemelik a szar blogot, mert a szerző a szerkesztő seggnyalója, kutyájának kölke, meg ilyenek. Az is kiderült, hogy itt erről van szó. a modoros blog vastagon a kapcsolataiból él, ezért kerül ki, nem az érdemei miatt.

Azért az fáj, ha a szemedbe mondják, hogy a kiemelés nem az érdemednek szól, hanem a tegnap éjszakai szopásnak.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 10:33:23

@Kurtz ezredes: kifejezetten rühelleném ezt a kommentezési módot. mit szól hozzá, nem te találtad fel a spanyolviaszt, nem azért nem így csinálom, mert annyira okos vagy, hogy csak neked jutott eszedbe. nem tudom honnan vetted, hogy mindenkinek az a kommentelési stílus tetszik, ami neked. kifejezetten szánalmas az, hogy te ebbe kötsz bele.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.20. 10:40:44

@Brendel Mátyás: ettől függetlenül te itt most olvasó vagy, és azzal teheted le a voksod, hogy ide se ballagsz többet. Én is ezt csináltam, amikor nem érdekelt a blog, azaz amióta kurtz keze betette a lábát (igaz-e ezredes?). Most néha benézek, egy keveset kommentelek, aztán a ha a Vészmadár néven ismert olvasó majd nagyon hiányzik a modorosnak, vagy Tibi úgy érzi, ez egy olyan jelzés, amin már el kell gondolkodnia, akkor biztos megtalálja a módját, hogy elérjen, visszahívjon olvasónak és a kedvemben akarjon járni a nekem tetsző cikkekkel (ha ezt irreálisnak érzed, az nem a véletlen műve).

Asztalos Gábor 2012.05.20. 10:41:54

@Brendel Mátyás:
"nyugodtan írják meg ezek a hülyék a dolgaikat a fél tucat barátuknak, akik elolvasnák akkor is, ha nem emelik ki. a reklamáció csak a kiemelésre vonatkozott"

most a piroslap blogra gondolsz, amit a fél tucat hasonló szánalmas bloggeren kívül senki sem olvasna, ha nem lenne a címlapon?

A modoros az egyik legnormálisabb blog az ajánlottak között, amelyek 80%-ban orbánfikázó barmokkal van tele, 10%-ban meg a köcsögautós-buzibringás vonallal.

Tudom hogy zavaró, hogy nem 100%-ban jelennek meg orbán és fideszfikázó blogok, dehát a világ már csak ilyen szomorú.

Asztalos Gábor 2012.05.20. 10:44:15

@Kurtz ezredes:
Vágó István egy igazi demokrata, aki egy bűnözői csoport hiteleit reklámozza, amelyet már többször megbírságoltak.

Kicsi Kacsa 2012.05.20. 10:45:42

Szegény 'csak_egy_percre_zavarok' kapnak tőlem ezt is, azt is, mikor milyen a hangulatom. Bár, amióta sikerült egy új díjcsomaggal új telószámot is kapnom, azóta nem találnak meg. Utcai mellett továbbmegyek.
Ez a B.M. meg olyan, mint a nagynéném volt még a 80-as években: szidta a tv műsorát, hogy ez milyen rettenetes, az milyen felháborító, amíg meg nem untam, és közöltem vele, ott egy gomb a tv-n, azt be lehet nyomni, és nem muszáj nézni.
Én se megyek kommentelni olyan blogokra, amiknek a tartalmával, képeivel nem vagyok megelégedve, vagy undorítónak, felháborítónak tartom. Szívük joga bármit kitenni, nem tetszik el lehet húzni. De ott osztani az észt, hogy ez egy szär blog, szär posztokkal, meg miért kap blogketrecben ajánlót - hát ilyet csak a mazochisták tesznek, egészségükre.

Asztalos Gábor 2012.05.20. 10:48:16

a liberális demokráciákban a liberális demokraták megmondják hogy mi a szar.

köszönjük emese.

Leonard Zelig 2012.05.20. 11:31:36

@Brendel Mátyás: Ahelyett, hogy ide írogatsz, miért nem csinálsz egy olyan vállalkozást, ami nem megy le kutyába.
Mondjuk macskaeledel csak macskáknak.

Bell a Donna 2012.05.20. 12:05:44

Brendel Mátyás a király, a Modorosblog meg sz.r, mert senki sem olvasná, ha nem lenne címlapos.
Mindezt hosszú postáradaton keresztül kifejteni az igazi, mert csak úgy érdemes lerántani a leplet a bloggazda tehetségtelenségéről.
Az, hogy közben növeljük a kattintásszámot, nem érdekes.
Par excellence.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.20. 12:08:36

@Brendel Mátyás: ha szar, akkor mi a fenének irkálsz ide ennyit? képzeld, nekem is van, hogy nem tetszik egy-egy beírás, akkor nem szólok hozzá, kész. vagy ha a téma tetszik, de nem értek vele egyet, megmondom, kész. de minek ezen ennyit agyalni, hogy az egész szar, mégis folyton itt lógsz?

A Tyne folyó déli partja 2012.05.20. 12:12:21

@Brendel Mátyás: a facebook likeok száma meg hogy jön ide? pl. nekem tetszik ez a bejegyzés, és nem likeoltam facebookon, na mit szólsz? de ha szeretnéd, mindjárt megteszem. amúgy az még sose jutott eszedbe, hogy nem mindenki van fent a facebookon/nem nézi minden nap/nem olvassa végig az összes ismerőse bejegyzését? lehet, hogy kéthetente egyszer lép be, és van neki 300 ismerőse. majd nyilván egyesével végigbogarássza az összes bejegyzést, és azonnal minden likeolni fog. kicsit függő vagy, nem gondolod?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 12:21:57

@vészmadár (pica pica): nem értem, mi a bajod, azzal teszem le a voksom, hogy nem járok ide. nem szoktam olvasni a blogot. de ez egy indokolt voks, elmondom, hogy miért. ugye néma szavazónak anyja se érzi a szagát.:)

A Tyne folyó déli partja 2012.05.20. 12:24:43

@Brendel Mátyás: ha nem szoktad olvasni, akkor honnan tudod, hogy szar?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 12:25:30

@Asztalos Gábor:

"most a piroslap blogra gondolsz, amit a fél tucat hasonló szánalmas bloggeren kívül senki sem olvasna, ha nem lenne a címlapon?"

3-4000 olvasója van, amikor nincs index címlapon. ritkán van, mert mi nem vagyunk az indexesek kutyájának kölkei vagy ágyasai.

sajnos mellélőttél kicsihaver, mi nem az indexből élünk. már be se szoktam ajánlani ezeknek a szerencsétlen indexes szerkesztőknek a cikkeimet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 12:30:03

@Leonard Zelig: mert az 5-10 év az életemből. de gondolkodok rajta.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 12:33:44

@A Tyne folyó déli partja: pontosan annyit lógok itt, amennyinek értelme van. te minek agyalsz annyit azon, hogy én minek vagyok itt?! nem fogod fel, hülyegyerek, hogy te sokkal inkább kötekedsz, mint én?! nekem még van egy indokom, hogy ez a blog szar., neked már semmi indokod nincs, te csak úgy nettó vagy tuskó

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 12:36:10

@A Tyne folyó déli partja: hallottál már a nagy számok törvényéről? vagy egy humánszakos hülyegyerek vagy, aki statisztikáról okoskodik, de fogalma nincs róla.

lehet, hogy ez egy kurva nagy véletlen, de azért mégiscsak kézenfekvőbb magyarázat, hogy a blog szar, nem?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 12:38:50

@A Tyne folyó déli partja: ha kicsit gondolkodsz, szerintem meg tudod válaszolni a kérdést. nem megyek le kutyába, hogy elmagyarázzam neked, hogy működik a hello kitty játék.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.20. 12:40:54

@Brendel Mátyás: nem. a facebook likeok száma aztán marhára perdöntő...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 12:42:18

@Bell a Donna:

"Brendel Mátyás a király, a Modorosblog meg sz.r, mert senki sem olvasná, ha nem lenne címlapos.
Mindezt hosszú postáradaton keresztül kifejteni az igazi, mert csak úgy érdemes lerántani a leplet a bloggazda tehetségtelenségéről."

van vagy fél tucat hülyegyerek, aki elmagyaráztatja magának újra és újra, aztán meg reklamál, hogy elmagyarázzák neki újra és újra.

én mindenesetre egy kicsit fenntartom a témát.

"Az, hogy közben növeljük a kattintásszámot, nem érdekes."

feldughatják maguknak azt a pár tucat kattintást. reklámra meg nem kattintok.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.20. 12:44:08

@Brendel Mátyás: de magyarázd el, hogy működik a hello kitty játék, meg azt is, hogy az mi:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 12:44:58

@A Tyne folyó déli partja:

"a facebook likeok száma aztán marhára perdöntő... "

perdöntőbb, mint a te üres beszólásod, hülyegyerek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 12:47:27

@A Tyne folyó déli partja: menj a jó édes anyádba, majd ő elmagyarázza neked a hello kitty játékot!:)

A Tyne folyó déli partja 2012.05.20. 12:49:30

@Brendel Mátyás: az egyetlen, aki itt épp hülyét csinál magából, az te vagy, de ne zavarjon...

Bell a Donna 2012.05.20. 13:17:29

Hülyegyerek tuskók, menjetek a jó édes anyátokba, győzködtök itt arról, hogy nem is rossz a Modoros, pedig DE.
Ha nem lenne a blogtulaj az indexesek ágyasa, sehol sem lenne, mer ÉN tudom a tuttit.
Felnyitom szemeiteket, mert NEKEM küldetésem van, NÉLKÜLEM vakon bolyongtok a Kurtz és Modor Tibi által írt blogposványban.
Kövessetek - ki ebből a fertőből, a B.M. által kínált szebb, jobb világba!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 13:44:19

@Bell a Donna: ha nincs érved, akkor nettó a semmibe belegúnyolódni a szárazgőzt, az nulla.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 13:47:22

@Bell a Donna:

arra az egyszerű meglátásra, hogy ez a blog egy tehetségtelen banda közepes kis erőlködése, és csak azért van kint az indexen, mert valakinek a kutyájának a kölkei, nem tudsz mit mondani. mert mindenki nagyon jól tudja, hogy Magyarországon a legtöbbször így mennek a dolgok, és ezalól az index sem kivétel. ez is csak egy kis magyar ugar, nem több.

tudjátok ti ezt nagyon jól, és emiatt háritotok azzal, hogy gányolódtok, kötekedtek, de érvetek az persze nincs, nem is lehet, mert tudjátok, hogy valójában igaz, amit állítok.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.20. 13:54:58

@Brendel Mátyás: a Modoroson alapból nem működik a tetszik gomb, hibát jelez.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 13:59:14

@Modor Tibi: persze, persze... a Piroslapon meg áramütést ad, oszt mégis több százan tetszikelik.:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.20. 14:02:05

@Brendel Mátyás: hát ez van. Nézd meg az utóbbi pár posztot, ha nem hiszed. Talán kettőnél látok bármilyen számot, a többinél NULLA. Gondolom, érdekel, másképp nem hoztad volna szóba.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.20. 14:07:09

@Brendel Mátyás: De ha mérvadónak tekintjük a lájkok számát, akkor az 1000-1300 fölötti lájkkal rendelkező posztjaink mégis jók, illetve ha eltűntek közben, akkor azok is szarrá váltak. :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.20. 14:17:32

@Brendel Mátyás:
Ezzel egyébként teljes mellszélességgel egyetértek. Ez a szar, tehetségtelen, protekcionalista ország példát vehetne mondjuk a liberális demokrácia őshazájáról, ahol bármelyik katolikus mexikói eperszedőnek is megvan a lehetősége bekerülni a keleti-parti elitegyetemek titkos társaságaiba.
Ha megnézed, a Goldman Sachsnál is hajbókol a doorman bármelyik palesztin kettősállampolgárnak, a gyorslift meg automatikusan az igazgatói irodák emeletére viszi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 14:34:08

@Modor Tibi: no nem ilyen egyszerű ez.

a sok like nem elégséges feltétele annak, hogy egy post jó legyen. nem is szükséges.

ami mondjuk mérvadó, ha egy postnak index nélkül sok száz like-ja van. az vagy jó, vagy nagyon populista. mondom, lehet populista is. és tinálatok ez könnyen előfordul. nálunk ugye nem annyira. de nálunk is lehet olyan post, amely populistább, és azért kap sok like-ot, vagy olvasottságot.

egészen jó post is kaphat kevés like-ot, ha nem populáris, és ki se tették az indexre. de mondjuk egy jó post az indexen biztosan kap pár száz like-ot. harminc like, az már se jó nem lehet, és ha még kikerült az indexre is, akkor nagyon égés úgy harmincat kapni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 14:36:47

@Kurtz ezredes: nézd, az, hogy bemondasz ezt azt hasból egy dolog. és nem különösebben fogom forszírozni, hogy igazold, mert még ha igaz is, akkor is az, hogy máshol is van szar, nem indokolja, hogy te is boldogan hemperegj benne.:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.20. 14:40:00

@Brendel Mátyás: Világos.

Nem tudom, mennyire vágod, de a lájkok száma a megosztásoktól, kommentektől is függ: ezen a címen le tudod ellenőrizni bármelyik poszt lájkainak a megoszlását. Ennél a mostaninál pl. 97-nél kéne állnia a számlálónak. Az se több száz persze, de hát mi ezt egy rétegblognak szántuk eleve, ez ilyen.

fb.zawar.hu/szajmontools/links.html

A Dániel Péter-es posztod 139-es száma pedig így áll össze:

megosztások száma: 38
like-ok száma: 62
kommentek száma: 39
total: 139

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 14:41:17

@Modor Tibi: egyébként én abba nem akarnék belemenni, hogy máskor írtatok-e jobbat, mert nem böngészem én át a blogotokat. én még jót tőletek nem láttam. lehet, hogy van. az "egész blog szar" kijelentéseimet lehet, hogy eltúloztam, maradjunk annál, hogy ez a bejegyzés szar, ezt kitette az index, az index elég nagy részt szar. az index szarságát viszont több tapasztalat igazolja nálam. pár okból érdemes olvasni: néha tudományos hírek, néha meg a gyiorsaság miatt

Bell a Donna 2012.05.20. 14:45:47

@Brendel Mátyás: Igazad van. Ezt az adatokkal, valós tényekkel megtámogatott megfellebezhetetlen kinyilatkoztatást: "arra az egyszerű meglátásra, hogy ez a blog egy tehetségtelen banda közepes kis erőlködése..." egyszerűen lehetetlen érvekkel megcáfolni, hiszen ez maga az Igazság.
Aki ennek ellentmond, az hazug, hülyegyerek tuskó, tán még náci is, de az biztos, hogy nem demokrata.
Többet ide se jövök, most, hogy így megvilágosodtam.
Mit szólnál hozzá, ha most átkattintanék a Piroslapra, és hozzád hasonló módon trollkodnék egy jóízűt? (Nem fogok, attól jobban tisztelem a vélemény szabadságát.)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.20. 14:52:36

@Brendel Mátyás: Ja nem gond, csak ha már felhoztad a tetszikek számát.

Én részemről azt becsültem a Piroslapokban, hogy akkor indult, amikor a közhangulat ezt a legkevésbé indokolta volna. Akkor, 2010 környékén kiállni ezzel bátor dolog volt - ellentétben az időközben egyre szaporodó álszakértői, faszom "független "politikai intézetek blogjaival.

Asztalos Gábor 2012.05.20. 14:53:43

@Brendel Mátyás:
"

3-4000 olvasója van, amikor nincs index címlapon. ritkán van, mert mi nem vagyunk az indexesek kutyájának kölkei vagy ágyasai."

miért nem hazudsz rögtön 3 millió olvasót?

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.20. 15:36:12

@Brendel Mátyás:
Kívánod, hogy belinkeljek minden protestáns elitcsaládot és zsidó bankárt?
piroslapok.blog.hu/2012/04/19/orban_a_zujember
Ezért a cikkért viszont mélységes elismerésemet tudom csak kifejezni. Ha megírod ezt Hitlerrel, esetleg Kim-Dzsongillel, Lukasenkóval vagy Chavezzel, akkor el tudok neked intézni egy Index címlapot, becs szóra.

pocaklakó minimanó 2012.05.20. 16:40:22

Matyi nem fog leállni. Matyi az a típus, aki addig nyomja a hülyegyerekezős és empatikus hozzászólásait, amíg az ember bele nem fárad. Ő meg nem szokott belefáradni. Addig magyarázza, ameddig maga számára is 100%-osan kiderül, hogy ismét neki van igaza.

Ilyen a wikipédiás ámokfutása is.

Ő mindig mindent tud. És jobban. És ha ellentmondasz neki, akkor: HÜLYEGYEREK! :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.20. 16:49:12

@pocaklakó minimanó: összeereszteném magam vele, de rotyog a paradicsomszósz a gombócnak, a tészta is minnyá kész és még nem csináltam meg a 0227-06 modul értékelőlapját...

csi szi 2012.05.20. 16:54:00

@Asztalos Gábor: Emlékszem a 90-es évek legelején voltam egy Amway-szeánszon, ahol videóról Vágó is szólt hozzánk, asszem az egyik legfelső volt ember a magyarországi hálózatukban. :) De csomó hasonlóba beszállt, vagy legalábbis a nevét adta hozzá, szüleim is többször találkoztak vele, amikor üdülési jogokat és hasonlók eladása érdekében vetette be a személye súlyát. :)
Simán elhiszem róla Árpa Attila sztoriját, hogy két doboz cigit tart magánál, egy olcsót, amivel a tarhálókat kínálja és egy márkásat magának :)

csi szi 2012.05.20. 16:56:39

A poszthoz meg: én bizony szó nélkül kinyomom ezeket, esetleg a szavába vágok, hogy köszönöm, nem érdekel, viszhall, és leteszem.

csi szi 2012.05.20. 17:00:00

@pocaklakó minimanó: A google keresési javaslatai, amikor elkezdem beírni a brendel mátyás nevet:
Brendel Mátyás
Brendel Mátyás zsidó

LOL :)))

pocaklakó minimanó 2012.05.20. 17:03:35

@csi szi:

Ez a gáz a prediktív szövegekkel. :)

Asztalos Gábor 2 2012.05.20. 17:05:53

@csi szi: még a gugli is náczi!
Ezért is orbán a hibás!

A Tyne folyó déli partja 2012.05.20. 18:31:09

@Brendel Mátyás: "z a blog egy tehetségtelen banda közepes kis erőlködése"
"a sok like nem elégséges feltétele annak, hogy egy post jó legyen. nem is szükséges."

bakker, fent meg pont azt taglaltad, hogy alig van like, ergo szar a blog...

na és ha az, akkor mi van? nem kötelező olvasni, tudod. @Modor Tibi: milyen tetszik gomb? hol? speciel én nem is tudok róla...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 18:49:11

@Modor Tibi: szerintem egy mezei kezdő blogolvasónak is nyilvánvaló, hogy nem én írtam a DÁniel Péteres postot.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 18:51:25

@Bell a Donna: én az állításom azzal támasztottam alá, hogy annak ellenére kevés a like-ok száma, hogy indexen ki volt emelve.

te, és eddig itt egyetlen másik ember sem tudott ez ellen egy fikarcnyi kis adatot felhozni. lehet itt ekézni az én adatom gyengeségét, de tinektek annyi sincs a kezetekben, mégis nagy a pofátok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 18:54:21

@Modor Tibi: ok, kösz. én személyesen egyébként kiálltam ezzel már sokkal régebben is.

entellektuel.freeblog.hu ez régebbi blog.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 18:56:58

@Asztalos Gábor: most ezzel nem tudok mit kezdeni. én látom a Piroslap statisztikáit, te nem. nem nyilvános adat. nem tudom nyilvánossá tenni.

amit láthatsz, az a Piroslab Facebook csoportjának nagysága. az nagyobb, mint ennek a blognak. elképzelheted, hogy az olvasottsága is nagyobb az indexes protekció nélkül.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 19:01:13

@Kurtz ezredes:

"Ha megírod ezt Hitlerrel, esetleg Kim-Dzsongillel, Lukasenkóval vagy Chavezzel, akkor el tudok neked intézni egy Index címlapot, becs szóra. "

Itt volt: az index persze kihagyta ezt is, mert béna.

piroslapok.blog.hu/2012/04/23/orban_viktor_szabadsagharcom_mein_freiheitskampf

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 19:05:45

@A Tyne folyó déli partja: írtam mást is, de látom, neked az első mondatnál floating point overflow volt.:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.20. 19:18:18

@Brendel Mátyás:
Tényleg volt ilyen? Ne már, nem gondoltam volna.
Esetleg azt tudom még tanácsolni, hogy kicsit az elveiteket félretéve cigányozzátok le az alcsúti minidúcsét. Az nagyon bejön még ennek az intellektuális oldalnak is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 19:55:59

@Kurtz ezredes: nem szoktam félretenni az elveimet, így például Orbán lecigányozását törölni szoktam.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.20. 20:04:27

@Brendel Mátyás:
Nagyon sajnálom :(((
Így kiesik a terebélyes MSZP tábor tetemes része.
Esetleg most vess egy pillantást a ketrecre, talán elégedettebb leszel.
Haza és Haladás Bajnai: véget kell vetni
az ámításnak és az önámításnak!
A volt miniszterelnöknek a HBLF-konferencián, május 17-én elmondott beszéde.
Hírcsárda Új Btk: a rácsos ágyban töltött időt is beszámítják
A büntethetőségi kort a súlyos bűncselekmények körében a magzati korra szállítják le.
Varánusz Jobbikos Törpapa és a többiek
Nem tudom mennyire hatásos, ha egy pártvezér
a pártja egyik konzervatívnak mondott tagját egy mesefigurával azonosítja.
Vincent Nincs új válság a nap alatt
Mit tartottak az MSZMP megyei bizottságában fontosnak közölni 30 évvel ezelőtt a néppel?
KettősMérce Nemzeti Elfelejtés Bizottsága
Az ember sok mindent felejt el, de nem felejt el egy olyan törvényjavaslatot benyújtani, amit az egész ország előtt megígért.

Csupa-csupa elfogulatlan, középen álló, a kiegyensúlyozott tájékoztatás elvének maximális mértékben megfelelő iromány. Úgy látom a 16%-os Jobbik még egy picit felül is van reprezentálva.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.20. 20:06:19

@Kurtz ezredes: Szerintem mindjárt el is kezdek mindegyikben kommentelni, hogy mekkora szarok ezek, és miért nem az én blogomat futtatják inkább, mert nekem több rajongóm van, mint a Vincentnek.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.20. 20:09:33

@Modor Tibi:
Te csak hallgass, mert a virtuális gárdamellényedben egész nap fel s alá másírozol itt a jobbnál jobb, mértékadóbbnál mértékadóbb blogok közt. Uszítasz és kirekesztesz.
Ósztriában ilyen nem lenne lehetséges!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.05.20. 20:43:32

Kurvajó bazmeg Brendel te fasz vörös gyökér hogy szétoffolod a blogot TE FASZBAROM!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.20. 20:54:23

@Brendel Mátyás:
Egyébként őszinte hódolatunk az 1900 lájkkal népesebb vörös rajongótáborért. Mazsolázgattunk a rengeteg önálló személyiségből.
www.facebook.com/profile.php?id=100003865682732
www.facebook.com/profile.php?id=100003841183718
www.facebook.com/profile.php?id=100003822134283
Őérette meg külön gratulálunk:
www.facebook.com/kun.bela
Én is nagyon vágynék egy facebook.com/rudolf.hoess profilra, de sajnos a pont középen álló cukorhegyi úr nem engedné sokáig.

Bell a Donna 2012.05.20. 20:57:07

@Brendel Mátyás:
Nagy, széles ívben a like-okat.

"elképzelheted, hogy az olvasottsága is nagyobb az indexes protekció nélkül."
"...Sokszor olyan érzésem van, hogy a véleményformálás annyi, hogy a szokásos csontig lerágott mondatok kusza halmazában rendre mindig színfoltként csak a nevek lenének kicserélve: Ez nem a mi emberünk tehát, fúj-fúj. Szép rendező elv. Azonban gondolkodni a miérteken vagy a hogyanokon az már egykét bloger kapacitását meghaladja. (...)Mert, ha gondolkodnának ezek a „engem tizenháromezernégyszázhuszonhárman olvasnak” menő gyerekek, akkor le kellet volna vonni egy konklúziót: a jobboldali radikalizmusra válaszként baloldalon is megjelent a radikalizmus." idézet balközép-től(Piroslap)
A lényeget biztosan ki bírod hámozni a citátumból. (itt nem lehet formázni a szöveget, különben kiemelném, hogy ne fölöslegesen "pofázzak")

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 21:13:22

@Kurtz ezredes: ez már pitiáner, én nem fogok nálatok mazsolázni. nyilvánvaslóan vannak ál facebook azonosítók, és nyilván minden csoportban vannak, politikai oldaltól függetlenül.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.20. 21:16:06

@Bell a Donna: ott hibádzol te is, hogy nem én írtam. az alacsony iQ az a modoros blog rajongói klubban felvételi követelmény?:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.20. 21:20:36

@Brendel Mátyás:
Ez teljesen nyilvánvaló. Ha megnézed itt az oldaldobozt, rendszeresen látható a különféle alapszervezeti Jobbikos zászlóerdő, narancsligetek, stb.

pocaklakó minimanó 2012.05.20. 21:40:06

@Somló November:

"Brendel te *** vörös *** hogy szétoffolod a blogot TE ***"

Ő ilyen. Már írtam korábban, hogy:

"Matyi nem fog leállni. Matyi az a típus, aki addig nyomja a hülyegyerekezős és empatikus hozzászólásait, amíg az ember bele nem fárad. Ő meg nem szokott belefáradni. Addig magyarázza, ameddig maga számára is 100%-osan kiderül, hogy ismét neki van igaza. (...) Ő mindig mindent tud. És jobban. És ha ellentmondasz neki, akkor: HÜLYEGYEREK! :) "

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.21. 05:25:35

@Brendel Mátyás:
Matyika, te látod ennek értelmét? Ez a blog szar, mert te azt mondtad? Vagy a lájkok száma miatt? Ugyan már, ez annyira proli nézőpont!

Minden művelt ember számára nyilvánvaló, hogy a Gyűlölt Ellenségeink a legjobb blog, noha viszonylag kevesen olvassák. A Bolyhos birspálinkát sem issza a csőcselék, pedig kibaszott finom. Nem az a jó, amire száll a sok légy, hanem amit nagy élvezettel fogyasztanak az értelmes, gondolkodó emberek.

csi szi 2012.05.21. 05:50:05

@Kurtz ezredes: Ebből is látszik, hogy az index elesett :))) (gy.k.: www.tenyezo.hu/az-index-hu-elesett-csak-tudjatok-rola/ )
Persze lehet, hogy valami ördögi ravaszságból futtatják ezeket a blogokat, mert úgy gondolják azokkal magukat járatják le a kormányellenes erők, szegény entellektüel Brendel Mátyást pedig bojkottálják...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 07:55:24

@Gudea enszi: ez a bejegyzés olyan, hogy sem a legyek, sem értelmes emberek nem fogyasszák. ez van. 33 like, miközben kint volt az indexen. szánalom.

Styxx 2012.05.21. 10:09:01

@Brendel Mátyás:
Mátyás, Mátyás, te szopni jársz ide.
"A modoros-srácok szopják az indexeseket, akik kirakják a szar posztjaikat blogketrecbe"-mondod te.
Mégis, szerinted mi motiválja őket? Sehol se hirdetik, hogy ők a modoros blog szerzői. Hobbiból, nicken írogatnak, oszt jónapot.
Akkor a többi blogot is "fasszopás-paritás" alapján raknak ki a blogketrecbe? A csomó baller-jobber-univerzális megmondóember belpolitikai blogot is? Meg a pucis-cicis-tektós blogokat is? A testmódosításról nem is beszélve? A blogketrec-szerkesztők mind egy szálig valamiféle látens Erőss zsoltok, akik alig várják, hogy csonkoltathassák valamelyik végtagjukat?
Mókás vagy, de toljad csak, a szánalmas konokság is lehet humorforrás.
Az Index-fikázás a tulajdonába tartozó blog.hu felületről meg külön gusztusos. Kb. mint amikor Londonban a Hyde Park Speakers Cornerén, az angol szólásszabadsággal élve urdu nyelven agitálnak az iszlamista srácok a Nyugat elpusztítására a Szent Dzsiháddal.
De toljad csak, szar a Modoros, Michail Palin is hülye:-)

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 10:54:21

@Brendel Mátyás:

"hogy sem a legyek, sem értelmes emberek nem fogyasszák"

Egy brendelmatyis kommentár erre: FOGYASZTJÁK... hülyegyerek. :)

Ernoke 2012.05.21. 11:05:13

@Kurtz ezredes: @Gudea enszi: most mit vergődtök? fáj nektek, h kiderül az IGAZSÁG, h ez a blog szar, mi?! na most majd póruljártok, Brendel szavai nyomán egészen biztosan senki nem olvassa ezt az indexpuszipajtásbérenc trágyát többet.

@Brendel Mátyás: meg akartam kérdezni, h hol vetted azt a kristályos műtrágyaszármazékot, aminek a hatása alatt állsz, aztán rájöttem, h inkább mégse kéne nekem olyan.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 11:15:00

@Styxx:

nézd, te is kezdesz alap dolgokból lemenni hülyébe.

"Mégis, szerinted mi motiválja őket? Sehol se hirdetik, hogy ők a modoros blog szerzői. Hobbiból, nicken írogatnak, oszt jónapot."

Miért írnak hobbiból? Nyilván motiválja őket valami. Ha már az íráshoz a motivációt elfogadod, hogy van, akkor csak el tudod képzelni, hogy mégiscsak jobb kikerülni az indexre.

Mellesleg, ahogy én azt elképzelem, ezek indexesek barátai, ismerősei, rokonai, ágyasai, vagy maguk is indexesek, és házon belül lehet mutogatni, hogy "jé, én ezt tudom csinálni".

Kicsit gondolkozz el azon, hogy van ez a c'est la vie, meg mire jó a blog egy újságnak, portálnak, és rájössz.

"Akkor a többi blogot is "fasszopás-paritás" alapján raknak ki a blogketrecbe?"

Legtöbbször igen. A "mi kutyánk kölke" körön kívül akkor kerül be valaki, ha éppen nincs hely, és éppen van olyan szerencséje a blognak, hogy akkor ránéztek, és éppen annak a hülyegyereknek, aki ott ül, éppen érdekes az az írás.

De mondjuk a Törökgáborelemz az nem így van kint, hanem mert azt a kapcsolatot ápolni kell. Nem is azért, mert törökgábor olyan okos, olyan frankó, olyan jól ír. A törökgáborelemez azért van kint, mert törökgábor írta. Nyolcvan százalékban bármi kimegy tőle.

"A csomó baller-jobber-univerzális megmondóember belpolitikai blogot is?"

Hogy azok közül ki megy ki, az is kapcsolati rendszeren múlik. Nem a legjobbak kerülne ki. És nagyon ugyanazok kerülnek mindig ki. A Hírcsárda akkor is kikerül, ha az asztal közepére szarnak.

" Meg a pucis-cicis-tektós blogokat is?"

Őszintén szólva ezt nem tudom, soha nem nyitok ilyet meg.

"Az Index-fikázás a tulajdonába tartozó blog.hu felületről meg külön gusztusos."

Nekem már nincs vesztenivalóm.

Murisnak meg tudod az muris, amikor az ilyen naiv hülyegyerekek, mint te, azt hiszik, hogy az index fair play módon üzemel, és nincs benne ugyanúgy nyakig a kis magyar "mi kutyánk kölyke" és hasonló korrupciós mocsárban.

Mi a fenétől lenne az index különb, mint bármelyik párt?! Ugyanolyan szánalmas kis hülyegyerekek ülnek abban is, akik a plazmatévéért eladják az anyjukat is.

Ernoke 2012.05.21. 11:21:29

@Modor Tibi: te is jól megkaptad! ez a 30 like valóban kurva nagy égés, ennél nagyobb égés csak az lenne, ha megosztva kapnál csak 951-et, vagy nem megosztva 17-et, de igazából a 186-nál több like azt jelenti, h populista szar vagy, a 186 vagy annál kevesebb pedig azt jelenti, h érthetetlen elitista szar vagy. Brendellel szemben egyszerűen _nem nyerhetsz_.

Styxx 2012.05.21. 12:00:08

@Brendel Mátyás:
Öregem, te tényleg nem vagy semmi. Mi a ráknak csinálsz abból akkora ügyet, hogy egy (szerinted)szar blog (szerinted) érdemtelenül kerül blogketrecbe?
Ízlések és pofonok, neked nem tetszik, szerinted szar, ennyii. Netán reprezentatív közvéleménykutatást végeztél arról, hogy a modoros blog mennyire túlértékelt, és mit kellene helyette többször blogketrecbe kitenni?

Persze, hogy nincsenek illúzióim és nem kizárt, hogy az Indexet is tulajdonosi stb. érdekek manipulálják olykor, no de egy blogketreces szórakoztató hobbiblog szintig?

Okés, ha egy vezércikket megpróbálnak manipulálni. XY cégről/pártról/közszereplőről ne írjunk/mást íjuk/később írjunk stb, de már megbocsáss, Orbántól Vonán és Mesterházyn át Gyurcsányig, avagy Demján, Csányi, Nyerges, Puch, Leisztinger stb. nagy ívben leszarja,hogy egy réteghumor-hobbiblogon mi kerül blogketrecbe, pláne egy kéretlen hirdetéseket kifigurázó poszt esetén.

Kicsit kurvául túlértékeled az ilyesmit.Okés, magam is blogolok, és jólesik ha a blogunkon valamelyik posztom kikerül blogketrecbe, (ha a bloggertárs spané, az szintén) de kábé annyi a jelentősége, mint ha a haverokkal sörfocizunk a grundon és véletlenül éppen nem öten nézik, hanem rengetegen. Abból még kurvául nem fogunk a fociból megélni és nem jön hozzánk oda Di Mateo, hogy hé haver, holnap gyere a Chelsea+be játszani! Most itt a modoroson is ez a Michail Palin dolog is olyan mint a kutya vacsorája. Vagy lesz belőle valami (adja meg az isten) vagy nem. De honnan a rákból tudhatták a modorék ezelőtt négy éve, hogy a Monty Pythonból valaki felfigyel rájuk? Ha ilyen tervei vannak valakivel,akkor kötve hiszem, hogy egy hobbibloggal akar kitörni. Baromi kicsi az esélye, hogy bejöjjön.

mrgumby1 2012.05.21. 12:01:44

@Brendel Mátyás: matyi, hát vazzeg tudod szerintem a világ leghülyébb, legsajnálatraméltóbb embere? aki a nickelback zenekar oldalán véres szájjal ugat, hogy bezzeg a norvég metál. aki a coronita oldalán ugatja a drogosokat. aki a csak azért megy el frei könyvének író-olvasó találkozójára, hogy ott jól beolvasson a freinek, hogy szar amit ír, és írjon inkább mást, vagy ne írjon!

biztos van, ami neked is tetszik és szereted, na menj oda, és örülj neki. nem azért, mert engem/minket itt zavarsz, mer gecijó poén vagy körberöhögni, csak miattad. így is túl sok a magas vérnyomásos.

Styxx 2012.05.21. 12:17:48

@Brendel Mátyás:
"De mondjuk a Törökgáborelemz az nem így van kint, hanem mert azt a kapcsolatot ápolni kell. Nem is azért, mert törökgábor olyan okos, olyan frankó, olyan jól ír. A törökgáborelemez azért van kint, mert törökgábor írta. Nyolcvan százalékban bármi kimegy tőle."

Persze, hogy azért van kint, mert a török Gábor írta, de nem hinném, hogy azért, mert a kapcsolatot ápolni kell. Mert az emberek túlnyomó többsége "címkeivó" "celebkönyvolvasó" stb. Török Gábor egy politológus brand, ezét elolvassák, mert úgy gondolják, hogy ő ért hozzá, így nem noname-t olvasnak.

Fölösleges ezt túlmisztifikálni, összeesküvés-elméletezni, stb.

És persze, hogy van olyan blog is, ami valszeg üzleti alapon támogatott, de pont a Török Gáboréról nem hinném. A modorosról meg pláne nem. Minek? Anélkül is működik, hogy hozza a klikkeket, gerjeszti a továbblinkelést.

De ha úgy érzed, hogy ilyen atomnagy blogketrec-szerkesztő-géniusz őstehetség vagy, akkor miért nem teszel a blog.hu-nak egy üzleti ajánlatot?

Fizetsz havonat fix mondjuk ötvenmillió Ft + ÁFA-t, a havi ötvenmilla fölötti bevételt pedig fele-fele elosztjátok. Ha ezt a kockázatot meg tudnád finanszírozni ,akkor nem hinné, hogy alapból elhajtanának,legfeljebb a számokon menne a vita.

Ernoke 2012.05.21. 12:27:19

@mrgumby1: szerintem ne menjen, az utóbbi idők legszórakoztatóbb jelensége itt. emlékeztet arra az őshernyós kinézetű fogatlan halálfejes kendős tahóra, aki az éjszakai 6oson szabályszerű bokszmeccset kezdeményezett 4 ellenőrrel, mert nem volt jegye, de leszállni sem akart. a saját szempontjából valószínűleg igaza volt és bátran harcolt, mások szempontjából viszont iszonyú komikusan festett, röhögött rajta a fél villamos.
(meg az ellenőrökön, akik közül az utoljára odahívott megfontoltan félelmetes Danny Trejo-hasonmás is csak odáig jutott a fegyelmezésben, hogy a végállomáson a villamosról utánakiabált, h "utánad megyek te cigányparaszt és megbaszom az arcodat", mondjuk itt most a vitatkozó kommentelők talán kevésbé ilyenek.:D)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 12:38:44

@Styxx: figyusz, nyuszika, ennek a postnak 33 like-ja van, felfogod, meddig kell még magyarázni?! hülye-e vagy?! egyébként is mi a fasznak nem fogod fel, hogy nulla?! ez nem ízlés és pofon kérdése, ez nulla. nézz már rá a tartalmára, te idióta!

"Persze, hogy nincsenek illúzióim és nem kizárt, hogy az Indexet is tulajdonosi stb. érdekek manipulálják olykor, no de egy blogketreces szórakoztató hobbiblog szintig?"

miért, szerinted amikor ott ül "az indexben" (otthon) az a hülyegyerek, aki ezt eldönti, és bejön neki a modoros blog, mert benne van a feedben, akkor azt mondja, hogy ezt nem haveri alapon teszem ki, mert ez nem komoly?! naná, hogy haveri alapon teszi ki, a komolytalant százszor inkább. te tényleg ennyire sötét vagy?!

"Okés, ha egy vezércikket megpróbálnak manipulálni. XY cégről/pártról/közszereplőről ne írjunk/mást íjuk/később írjunk stb, de már megbocsáss, Orbántól Vonán és Mesterházyn át Gyurcsányig, avagy Demján, Csányi, Nyerges, Puch, Leisztinger stb. nagy ívben leszarja,hogy egy réteghumor-hobbiblogon mi kerül blogketrecbe, pláne egy kéretlen hirdetéseket kifigurázó poszt esetén. "

namost pont emiatt lehet minden szívbaj nélkül kitenni a cucika bátyjának a blogját, mert kevésbé fogják megnézni odafönt.

" Abból még kurvául nem fogunk a fociból megélni és nem jön hozzánk oda Di Mateo, hogy hé haver, holnap gyere a Chelsea+be játszani!"

namost igen,c sak tudod ez egy kicsi ország, kis magyar valóság. egyébként nem azt mondtam, hogy a cucika bátyja hullócsillagként tör be a magyar médiába az ismetretlenségből az index blogketreccel, hanem inkább azt, hogy a cucika bátyja egyengeti az utat maga előtt, és ez egy kis állomás.

te komolyan olyan naiv vagy, mintha most jöttél volna Norvégiából, és egyébként komplett elektrosokkon estél volna át, hogy ezt neked magyarázni kell.

" Most itt a modoroson is ez a Michail Palin dolog is olyan mint a kutya vacsorája. Vagy lesz belőle valami (adja meg az isten) vagy nem. De honnan a rákból tudhatták a modorék ezelőtt négy éve, hogy a Monty Pythonból valaki felfigyel rájuk? "

ugye az se úgy volt, hogy felfigyelt, hanem tolták neki. komolyan, te most jöttél a a falvédőről, vagy lobotómiás autistának tetteted magad. és ahogy a Palinnak tolták a blogot, ugyanúgy tolják az index blogketrecben. persze, hogy nem előre eltervezett korrupciós schedule van, ez már csak így megy. "majd adódik, majd ügyeskedünk, majd megcsináljuk okosba". de csinálni állandóan kell. tolni mindig kell, könyökölni mindig kell.

"Ha ilyen tervei vannak valakivel,akkor kötve hiszem, hogy egy hobbibloggal akar kitörni. Baromi kicsi az esélye, hogy bejöjjön. "

baromira halvány lila gőzöd nincs dolgokról, de tényleg. szerinted például Tóta W Árpád hogy futott be:

1) a semmiből felvették a HVG-be, mert csillagos ötösre vizsgázott űjságírásból
2) óriási az ismerettsége a blogjának, és a semmiből csinlta meg, mert olyan okos, vagy olyan szép a két szeme
3) az úgy volt, hogy blogolt, valamikor az indexnek is dolgozott, nem tudom pontosan a sorrendet, de a kettő erősítette egymást. az index tolta az árpit, az árpi tolta a blogot. jobb helyre került az indexbe. aztán a HVG-be felvették, és egyáltalán nem mellékesen a blogolása miatt.

nemrég beszéltem egy szabadúszó újságíróval, aki stabilan írogat bizonyos helyekre, ebből él. beszélgettünk bizonyos problémákról, hogy az ember hiába küld be cikkeket újságokba, keveset fogadnak el, és miféle geciségek mennek a szerkesztőségekben. mondta, hogy írjak blogot, fussak be, utána könnyebb lesz.

válaszoltam, hogy van nekem blogom. de nem futok be, mert nem akarok megélhetési újságíró lenni, meg én nem vagyok senkinek az ágyasa, és nem is adom el az anyámat fél krajcárért. ennyi hibádzik. de az nyilvánvaló, hogy ma ez az újságírói karrier talán legesélyesebb útja. de azért kell hozzá, hogy legyenek kapcsolataid.

Namost lefogadom, hogy a Modorosban van ilyen, van, aki kacsintgat ilyen fele. de közben lehet olyan is, aki tényleg csak hobbiból él, de azért még a cuncinak a bátyja, tehát benyomják a ketrecbe, hálából lehet menni a balatoni nyaralóba hétvégén.

te komolyan nem tudom hol élsz, hogy neked ezt magyarázni kell, kurva sötét vagy, és még makacs is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 12:40:58

@mrgumby1: nem szoktam trollkodni, azt meghagyom neked. de ez most baszta a csőrömet, és kitették a ketrecbe, most odamondtam egyet. ha nem tetszik, mész a fenébe.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 12:46:57

@Styxx:

"Persze, hogy azért van kint, mert a török Gábor írta, de nem hinném, hogy azért, mert a kapcsolatot ápolni kell. "

te nagyon naív vagy, és fogalmad sincs, hogy működik a világ, pláne a kis magyar valóság.

"Mert az emberek túlnyomó többsége "címkeivó" "celebkönyvolvasó" stb. Török Gábor egy politológus brand, ezét elolvassák, mert úgy gondolják, hogy ő ért hozzá, így nem noname-t olvasnak."

ez nem cáfolja azt, amit írtam. természetesen törökgábor egy brand. de miért ő a brand?! mert én vakarom a hátad, te vakarod a hátam alapon egyszer megcsinálták. bazdmeg a VV után neked még magyarázni kell, hogy a brandpot csinálják?! törökgábor is egy üres, duplanulla, akit megcsináltak brandnek. a modoros is az. pont erről van szó.

"És persze, hogy van olyan blog is, ami valszeg üzleti alapon támogatott, de pont a Török Gáboréról nem hinném. "

nem feltétlenül üzleti alapon, hanem hátvakarás alapon.

"De ha úgy érzed, hogy ilyen atomnagy blogketrec-szerkesztő-géniusz őstehetség vagy, akkor miért nem teszel a blog.hu-nak egy üzleti ajánlatot?"

mert nem akarok megélhetési ketrecszerkesztő se lenni.

komolyan nem fogod fel, hogy én nem vagyok se modoros blogos hülyegyerek, se törökgábor, se hasonló. nekem nem ez a pálya. csak odamondok, amikor éppen bosszantóan hülyegyerekek kerülnek hajmeresztően reflektorfénybe, és az orrom alá dugják, ennyi. nem mindig mondok oda, most igen. most ilyen kedvem volt.

Styxx 2012.05.21. 12:59:41

@Brendel Mátyás:
öregem, te nagyon kevered a szezont a fazonnal (hogy stílszerűen modoroskodjak is:-))

A Tóta W index újságíróként kezdett blogolni. Azért igazolták át a HVG-be, mert láttak benne fantáziát, neki meg előtte tele lett a Hócipője az Indexszel, ennyi.

De mi köze ahhoz, hogy egy csomó hobbiblogot meg pörgetnek a ketrecben, máskor meg nem? Egy noname hobbiblogger ha a szerkesztő szerint érdekes posztot hoz le, akkor kiteszi. Ha neki tetszik ,akkor valszeg úgy gondolja, hogy másnak is, illetve fordítva, ha szerinte oltári nagy faszság, de pont a szélsőséges indulatok miatt nagy publicitás rejlik benne, akkor meg szintén kiteszi. Ha egy spanja is írogat nem kizárt, hogy kirakja az övét is, DE! ha az illető spanjára a kutya se kíváncsi, akkor hosszútávon nyilván nem erőltetik.

Hogy miért pörög a több tízezer többé-kevésbé rendszeresen frissülő blog.hu-s blogból csak 2-300 a blogketrecben? Faék-egyszerű pszichológia: ennyi egy átlegember memória készsége. Kb ennyi sláger pörög a ker-rádiókban egyidejűleg, kb ennyi személyes ismerőse van a legtöbb embernek, már a római centuria is azért annyi amennyi, hogy még észben lehessen tartani mindet.
A Palinnak meg nyilván azért adtak modoros-fordítást, mert faszának tartották. Ki blamálná magát azzal, hogy valami hígfost tol az orra alá?

Bell a Donna 2012.05.21. 13:06:07

@Brendel Mátyás:
Nézd koma, ilyen alpári szinttel nem igazán tudsz megbántani.
Alacsony IQ-ról értekezel, miközben még azt sem fogod fel, hogy abban az idézetben ott van a szerző feltüntetve direkt - nemhogy azt, miért is lett bemásolva neked.
Nem mellesleg idéznéd, hol állítottam, hogy te írtad?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 13:08:14

@Styxx:

"A Tóta W index újságíróként kezdett blogolni. Azért igazolták át a HVG-be, mert láttak benne fantáziát, neki meg előtte tele lett a Hócipője az Indexszel, ennyi. "

igen persze, és ebben a nagy konjunktúrában a HVG minden volt indexes kis újságírót átvesz gond nélkül, automatikusan, ugye?! semmi szerepe nem volt a bejáratott blogjának, nevének, és hogy Tóta is egy brand? mondjuk Tótanak több tehetsége van törökgábornál a maga területén.

"DE! ha az illető spanjára a kutya se kíváncsi, akkor hosszútávon nyilván nem erőltetik."

azért egy ideig igen. és a kutya nem kíváncsi, de a patkány igen szinten egész biztosan lehet brandelni egy kicsit.

"Hogy miért pörög a több tízezer többé-kevésbé rendszeresen frissülő blog.hu-s blogból csak 2-300 a blogketrecben? Faék-egyszerű pszichológia: ennyi egy átlegember memória készsége. Kb ennyi sláger pörög a ker-rádiókban egyidejűleg, kb ennyi személyes ismerőse van a legtöbb embernek, már a római centuria is azért annyi amennyi, hogy még észben lehessen tartani mindet."

plusz, mindez "kutyám kölke" alapon is működik. a popslágerek is.

"A Palinnak meg nyilván azért adtak modoros-fordítást, mert faszának tartották. Ki blamálná magát azzal, hogy valami hígfost tol az orra alá?"

hát ez az. én nem blamáltam volna magam, de az index igen. ez a különbség.

nem tudom, minek magyarázod, hogy a híg fos minek került ki a ketrecbe. azt eddig az itt anyázó sok tucat ember egyike sem vállalta, még a Modoros motorosok sem, hogy ez igenis egy jó post. azt nem magyarázták meg, hogy azért jó, mert akkora ötlet, és találmány, és úgy meg van írva. mert nem. mindenki tudja, hogy híg fos, de véditek a mundért.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 13:11:43

@Bell a Donna: "hol állítottam, hogy te írtad?" ha tudod, hogy nem én írtam, akkor minek idézted?! miért kellene nekem egy ilyen kérdésben egyetérteni egy másik szerzővel?!

Styxx 2012.05.21. 13:15:07

"nem tudom, minek magyarázod, hogy a híg fos minek került ki a ketrecbe. azt eddig az itt anyázó sok tucat ember egyike sem vállalta, még a Modoros motorosok sem, hogy ez igenis egy jó post. azt nem magyarázták meg, hogy azért jó, mert akkora ötlet, és találmány, és úgy meg van írva. mert nem. mindenki tudja, hogy híg fos, de véditek a mundért"

pont a modoroson egy csomószor megy az aktuális poszt fikázása törzsolvasói részről is "ez most szar" "ez most nem jött át" stb.
Pont ennél a posztnál nem olvastam ilyet törzsolvasói részről, vagyis a mundér becsületének elvtelen védelme ezen a blogon éppen hogy nem működik.

Ne haragudj, nekem az jön le, hogy haragban állsz a világgal, és kinyilatkozol ilyen "mindenki tudja, hogy híg fos"-alapon csak rajtad kvül senki se szól. Kicsit oylan vagy,mint a régi viccben az autópálya útinfót hallgató: - figyelem, egy ámokfutó a forgalommal szemben vezet.
-Egy? Mind!

a végén még a Palin erről a kommnent-pengeváltásról írja a nagy Monty Python comeback-jelenetet:-)

Ernoke 2012.05.21. 13:16:42

@Bell a Donna: www.youtube.com/watch?v=S_XKuoXxXAs
hirtelen ez jutott eszembe róla. kéne a kezébe rendőrségi hangosbeszélő is, amivel 10 centiről ordítja mindenki fülébe a nagy életismeretét:D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 13:33:40

@Styxx: gondolkodj el egy kicsit, hogy Tóta miért kezdett el bloggolni, és van-e ennek köze ahhoz, hogy a HVG fantáziát látott benne, és akkor lehet-e abban valami, hogy másnak is érdemes bloggolni, és hogyan, és hogy van-e annak jelentősége, hogy mit tolnak ki ketrecbe, és arról, hogy mi is az a branding. láthatóan felismerted, hogy van branding, de nem állt össze neked, hogy hogy is zajlik ez a kis mutyizás. meg neked nem esett le a VV-ből, hogy majdnem akárkit lehet brandelni. és ha már lehet majdnem akárkit, akkor ugyan miért ne a cucika bátyjának modoros blogját brandingeljük?!

láthatóan van itt pár tucat ember, aki beszopja, sőt, fogggal köömmel védi a brandjét, mint egy eszement, hülye újpest (fradi) drukker.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 13:37:17

@Styxx:

"pont a modoroson egy csomószor megy az aktuális poszt fikázása törzsolvasói részről is "ez most szar" "ez most nem jött át" stb.
Pont ennél a posztnál nem olvastam ilyet törzsolvasói részről, vagyis a mundér becsületének elvtelen védelme ezen a blogon éppen hogy nem működik."

pedig ez most szar, ez nemhogy nem jött át, hanem eleve gyenge elképzelés volt. nem is nagyon mondható öltetnek, mert csak valakinek éppen most baszta a csőrét a sok spam. böfögött egyet. ti meg elájultatok ennyi.

és ismétlem, senki sem jött azzal, hogy mi a jó a postban. nem tudod megmagyarázni, hogy ebben a hígfosban mi volna a tartalom. meg se próbálod. tudod, hogy égés lenne.

Styxx 2012.05.21. 13:52:09

@Brendel Mátyás: Most miét jó Brian élete?
A keresztény egyház születésének és Jézus életének olcsójános-poénra fűzött, anakronisztikus kifigurázása. Ízléstelen, egy csomó országban annak idején be is tiltották. Pl Norvégiában. A szomszéd, norvégokat állandóan froclizó, norvég barátainkat humortalnnak tartó svédek viszont, mivel olyan pocsék, de mégis csak valamivel kellene promózni, ezt nyomtatták a plakátra: Annyira vicces, hogy Norvégiában be is tiltották!

Bell a Donna 2012.05.21. 13:59:15

@Brendel Mátyás:
Na, miért idéztem?
Ekkora IQ-val (és egoval) nem megy?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 14:07:13

@Styxx: ne terelj! ez egy szar post, láthatóan nem is mered megmondani, miért lenne jó. más se. de csökönyösen véditek a hígfost érvek nélkül. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 14:10:14

@Brendel Mátyás: hát hallod nekem ez belefér az alapelméletbe, miszerint azért, mert hülyevagymintabányató. eddig ezt az elméletet te jól konfirmáltad, nincs okom változtatni rajta.:)

A Tyne folyó déli partja 2012.05.21. 14:11:46

@Brendel Mátyás: fogyasztJák, te nagyon intellektuális.
s szallj mar le errol a likeok szamarol, nem jelent semmit.

Styxx 2012.05.21. 14:20:52

Jelen poszt szerzője remekül szemlélteti a különféle nyelvi "bravúrok" alkalmazását a portékájukat kéretlenül polgártársainkra tukmáló, XXI. századi ügynökök részéről. A botcsinálta kereskedelmi ügynökökre jellemző mesterkéltséget, közhelyeiket rendkívül plasztikusan ábrázolja Kurtz Ezredes, a modoros katonásan snájdig John Cleese.

Mi itt az Indexnél, a BBC-kódexet követve kimagasló produkciónak tartjuk. Summa cum laude minősítését javasoljuk, csupán azt nehezményezzük, ha a Balatonfelvidék szőlészetével és borászatával nem foglalkozik a mű, holott azt annak idején családon belül többen is feldolgozták.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.21. 14:24:19

@Brendel Mátyás: "Miért írnak hobbiból?"
benne van a kerdesben. mert hobbi. mit faj neked, hogy valakinek a blogiras a hobbija? neked meg, ugy latszik, a kotekedes.

"ez egy szar post, láthatóan nem is mered megmondani, miért lenne jó. más se. de csökönyösen véditek a hígfost érvek nélkül. :) "
hat nekem nagyon ugy tunik, hogy te vagy az egyetlen, akinek nem tetszik. azon kivul, te se igazan hoztal ra ervet, hogy ugyan miert is szar konkretan ez a poszt. jossz itt mindenfele politikai bloggal, de hogy miert is szar egy, a keretlen reklamokkal, hideghivasokkal, keregetokkel, stb. foglalkozo poszt, egy ervet nem lattam meg ra.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 14:44:08

@A Tyne folyó déli partja: " szallj mar le errol a likeok szamarol, nem jelent semmit."

fogd már fel te baromarcú, hogy ez az egyetlen adat, amit nézhetünk. és ez speciel engem támaszt alá, titeket meg semmi. ti csak úgy hasból anyáztok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 14:49:56

@A Tyne folyó déli partja:

"benne van a kerdesben. mert hobbi. mit faj neked, hogy valakinek a blogiras a hobbija? neked meg, ugy latszik, a kotekedes."

nem fáj. én értem, hogy hobbiból írnak, és ez a motivációjuk. itt te vagy az igenhülye, mert azt érted, hogy valaki hobbiból ír, de azt már nem, hogy az indexre miért akar kikerülni. azért ilyen hülyét mint te, már mutogatni kéne.

"te se igazan hoztal ra ervet, hogy ugyan miert is szar konkretan ez a poszt."

mert nincs benne semmi. az igazolás terhe azon van, aki azt
állítja, hogy van benne valami. a semmit nem tudom megmutatni. komolyan, olyan hülye vagy, mint a legbaromarcűbb jetihívő. én bizonyítsam, hogy nincs jeti. ja. IQ negatív.

"miert is szar egy, a keretlen reklamokkal, hideghivasokkal, keregetokkel, stb. foglalkozo poszt, egy ervet nem lattam meg ra."

mert még csak nem is foglalkozik vele. kértelen reklámból ugye annyi van, hogy DUnát lehet vele rekeszteni. erre jön egy blog, és ránktukmál még fél tucatot. ki nem figurázza őket, mert ahhoz gyenge, hogy kitaláljon valami extrém, vicces változatot, hanem fogja, és legyárt még fél tucat olyat, mint az eredeti.

tudod a humor nem abból áll, hogy űgy viselkedünk, mint a valóság.

A Brian életében sem az a humoros, hogy csináltak egy reális Biblia másolatot.

komolyan bazdmeg, ha neked ez humor, akkor ásd már el magad jó mélyre!

Styxx 2012.05.21. 14:53:01

@Brendel Mátyás:
Elfelejtettelek az előbb linkelni és már hiányzott a nívós replikád:-):
Jelen poszt szerzője remekül szemlélteti a különféle nyelvi "bravúrok" alkalmazását a portékájukat kéretlenül polgártársainkra tukmáló, XXI. századi ügynökök részéről. A botcsinálta kereskedelmi ügynökökre jellemző mesterkéltséget, közhelyeiket rendkívül plasztikusan ábrázolja Kurtz Ezredes, a modoros katonásan snájdig John Cleese.

Mi itt az Indexnél, a BBC-kódexet követve kimagasló produkciónak tartjuk. Summa cum laude minősítését javasoljuk, csupán azt nehezményezzük, ha a Balatonfelvidék szőlészetével és borászatával nem foglalkozik a mű, holott azt annak idején családon belül többen is feldolgozták.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.21. 15:03:16

@Brendel Mátyás: végigolvastam az egész hagymázas ömlengést, amivel végigfostad ezen kis virtuális blogteret, összességében annyit mondanék, mint valamennyi motivációdat testközelből, magam példájából ismerő hivatásos faszkalap, hogy olvass sokat, mert az agresszív tempó ugyan mindenképpen szükséges, de ezzel az ésszel egyelőre csak hörcsög vagy. Felkészültség, olvasottság, egyéni humor, gyors észjárás, alkalmazkodóképesség, kisfiús báj: ezek miatt vagyok én itt legenda, te meg egy nettó fasz, krumplipürével. Gyakorolj.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 15:10:41

@Styxx: az irónia kulcsa az, hogy eltulzol valamit, jelen blog szerzője nem túloz el, hanem totálisan lehetséges spamokat tett a postjába. ez nem irónia, nem fogható tehát a Monty Pythonhoz. más humorhoz sem hasonlít, nem humor, nem irónia, nincs benne érték.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 15:13:23

@vészmadár (pica pica): jómadár, te legenda?! ugye ez akart lenni az abszurd humor a hozzászólásodban?:)

Styxx 2012.05.21. 15:19:36

@Brendel Mátyás:
Illetve az ironikus duplacsavar, amikor nincs túlzás az ironikus műben. Akár igaz is lehetne. Szerintem az egyik legjobb Matula-klasszikus, amikor Bede Orbán nevében írt TGM nyílt levelére választ, éspedig olyat, amilyet akár Orbán is írhatott volna:
matula.hu/index.php?section=article&rel=27&id=317

Annyit így uccsó benfentes infóként elárulok neked, hogy a Modor Tibi a Bede Marcinak ezer éve az egyik legjobb spanja, viszont azt külön kérte a tibi, hogy emiatt nehogy már privilegizálják a blogketrecben. De biztos vagyok benne, hogy mindezt te a saját teóriád erősítésének tartod: "Na megmondtam! Szóval a Bede faszát szopja!"-alapon, holott nem.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 15:32:49

@Styxx:

1) Szerintem ez sem olyan nagy dobás. Orbán helyett orbános levelet rni TGM-nek, mégpedig olyat, ami egyáltalán nem túlzás, hanem igaz is lehetne, ez szerintem nulla.
2) Dupla nulla ez akkor, amikor a Modoros blog olyan levelet ír Marcsi néni nevében Józsi bácsinak, ami pont olyan, mintha Marcsi néni írta volna Józsi bácsinak.

most komolyan, ha a 6 éves kislányomnak kéne ezt magyarázni, akkor türelmes volnék. így azt kell, hogy mondjam, hogy kibaszottul idegestő, hogy egy ekkora tuskó, mint te, minek reklámozza a sötétségét az interneten.

azt nem lehetne, hogy válaszolás előtt mondjuk két hétig gondolkozz, hogy legalább a gimnazista kislány szintjét elérjed, és olyat kérdezz, ami azon felül van?!

Styxx 2012.05.21. 15:44:16

@Brendel Mátyás:
Mátyás, a személyeskedés olyan, mint a düh; önmagában kevés a sikerhez. Fikázhatod szellemi képességeimet a végtelenségig, de azzal még nem támasztod alá érveidet. A kulcsszó: "szerintem".
Ízlésről vitatkozunk, kinek mi a bejövős humorban, ráadásul réteghumorban. Jómagam a minimál humort mindig is kedveltem, míg ezek szerint te nem. Ennyi és nem több. Esztétikai kérdés. Mint ahogyan Tarantino is mondja, hogy filmjeiben az erőszak kizárólag esztétikai-, ha úgy tetszik zsánerelem. Aki ki nem állhatja a musicaleket,annak valószínűleg a világ legjobb musicalje sem fog tetszeni.
A Facebook-likebe, mint objektív értékmérőbe pedig hiába kapaszkodsz, mert nem az. Ezer oka lehet, hogy mi mennyi lik-t kap, ami nem feltétlenül függ össze a tetszési indexszel. Ráadásul a napokban a tulajnak ezer dolga volt. Tőzsdére vitte a vállalkozását és meg is nősült, nem csoda ha nem ért rá a modoros blog like-jai kalibrálásával (ez vicc, komolyan ne vedd).

Summa-summárum: az én Istenem áldjon meg téged Mátyás, neveld fel 6 éves kislányodat békében, szeretetben. Intsd őt türelemre, megértésre.

Ernoke 2012.05.21. 15:54:00

@vészmadár (pica pica): a legfőbb különbség kettőtök között, h te tiszta fejjel provokálsz, ez meg bolond, látszik az egész tevékenységéből. kéne csinálni egy brendel-wmiki párbajt, szórakoztató lenne két pszichésen terhelt ember (illetve wmiki esetében pszichésen terhelt troll) harca.:)

Pan Tau 2012.05.21. 16:10:43

Nem-nem kispajtások ez nem ilyen egyszerű! Tényleg szar az egész...ezt én már rég megmondtam nektek, de nem hittetek nekem, most láthatjátok, hogy igazam volt!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 16:30:13

@Styxx:

"A kulcsszó: "szerintem".
Ízlésről vitatkozunk, kinek mi a bejövős humorban, ráadásul réteghumorban."

És megnézhetjük a Facebook likeokat. sehogy sem lesz semmi a kezedben. Semmi értelme annak, hogy nulla érvvel, nulla alátámasztással itt tovább anyázzál.

"A Facebook-likebe, mint objektív értékmérőbe pedig hiába kapaszkodsz, mert nem az. Ezer oka lehet, hogy mi mennyi lik-t kap, ami nem feltétlenül függ össze a tetszési indexszel."

Igen, az a statisztika a rossz,a mi nem téged támaszt alá. Olyan meg nincs, ami téged támasztana alá. Bocs, de ez vitamódszernek szánalom.

" Ráadásul a napokban a tulajnak ezer dolga volt. Tőzsdére vitte a vállalkozását és meg is nősült, nem csoda ha nem ért rá a modoros blog like-jai kalibrálásával (ez vicc, komolyan ne vedd)."

Tudod, az az egészben a nagyon szánalmas, hogy bár nincs igazatok, de a kommentjeitekben több vicc van, mint ebben a hígfos postban. Úgy tűnik, akkora a negatív szelekció, hogy majdnem bárki egy kommentben nagyobbat tud alkotni, mint ez a szerencsétlen blogger. Na ez az, amitől sírni lehetne. Amikor az index gyakorlatilag a csatorna aljáról válogatja ki a legrandább patkányokat.

Styxx 2012.05.21. 16:53:04

@Brendel Mátyás:
"És megnézhetjük a Facebook likeokat. sehogy sem lesz semmi a kezedben. Semmi értelme annak, hogy nulla érvvel, nulla alátámasztással itt tovább anyázzál."
Egyetlen Mátyásom, áruld el nekem, mikor anyáztalak? Ellentétben a te kommentjeiddel.
A Facebook-like, mint objektív statisztika? Ahogy szépemlékú Tornóczy Anita mondaná: -most ez így hogy?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 17:02:21

@Styxx: figyusz, én értem, hogy tehetetlen szánalmadban, hogy egyetlen érv sincs a kezedben, nekimész a Facebook like-oknak, de az, hogy értem, hogy miért viselkedsz ilyen szánalmas, véglény módjára azt is jelenti, hogy kurvára nem dőlök be neki.

neked nincs érved.

nekem van.

ennyi.

arról nem is beszélve, hogy ez a hülye Modoros blog is kiteszi a FB like-okat, pedig hát mekkora baromság má! vazze, de segg hülyék ezek, nem?!:)

Styxx 2012.05.21. 17:18:37

@Brendel Mátyás:
?
Miért ne tennék ki. Kiteszik és a helyén kezelik, mit milliónyi más netes felület.

Már megbocsáss, de te teljesen fordítva ülsz a lovon.
Miért kellene nekem bármit is bizonyítani?
Ki is az aki állít?
Szerinted szar-fos-stb. - halmozol még néhány, főképp téged magadat minősítő jelzőt - ez a poszt. Egyetlen érved a szerinted kevés FB-like.

Mi igazolja azt, hogy az Indexnek üzletileg a minél több FB-like érdeke?

Vagdalkozol, hogy az indexes szerkesztők többnyire a spanjaik blogposztjaikat helyezik blogketrecbe, amelyek szerinted szarok.

Mi az az alternatív minőség, illetve mennyiség, ami viszont jobb?
Persze továbbra is csak ezt szajkózod, már korábban kérdeztelek, vannak méréseid? Természetesen nincsenek.

Egy sértett ember vagy, ki tudja miért és ami a legszánalmasabb, azon a felületen mocskolod, magát a felület fenntartóját, amit ingyen és bérmentve használsz.Kábé, mint a Moszkva térben, amikor a házibuli hívatlan vendégei szétlopták-szétverték a helyszínt. Bízom benne, hogy a 6 éves kislányod nem ilyen szellemiségben készíted fel a NAGYBETŰS élet morális kihívásaidra.Biztos, ami biztos, még ma esete imádkozni fogok csöppséged lelki üdvéért, nem tehet róla a jámbor teremtés, hogy ilyen galád, hálátlan ember az édesapja...

Nadiposzi (törölt) 2012.05.21. 17:27:36

Még, még. Ne hagyjátok abba! Ezt az unalmas, ellaposodott blogot a szar posztjaival már csak a kommentek mentik meg, főleg ha néha beesik egy szellemi világítótorony a maga sarkalatos véleményével.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 17:30:15

@Styxx:

"Miért ne tennék ki. Kiteszik és a helyén kezelik, mit milliónyi más netes felület."

tehát akkor mégiscsak van valami relevanciája. neked meg nulla érved van ezzel szemben.

"Miért kellene nekem bármit is bizonyítani?
Ki is az aki állít?
Szerinted szar-fos-stb. - halmozol még néhány, főképp téged magadat minősítő jelzőt - ez a poszt. Egyetlen érved a szerinted kevés FB-like."

hülye-e vagy?! ha te azt állítod, hogy én nem vagyok olimpiai érmes szintű úszó, akkor nekem kell igazolni (BIZONYÍTANI?! hülye-e vagy 2.0), hogy de az vagyok, vagy neked, hogy nem vagyok az? és mondjuk az a tény, hogy még egy megyei ifjúsági vaskereszt érmem sincs úszásból, azt a tényt vajon lesöpörhetem-e, mint te a Facebook like-ot.

bizony kérlek, az igazolás a te oldaladon van, annál is inkább, mert én már hoztam egy igazolást, amit csak fizkáni tudtál, de azért el kell ismerned, hogy mégiscsak jelez valamit.

"Mi igazolja azt, hogy az Indexnek üzletileg a minél több FB-like érdeke?"

mondjuk egy olyan 90-es IQ-s gyereknek, ezt nem kell magyarázni. te elmagyaráztatnád, mert te szerestz szopni.

"Persze továbbra is csak ezt szajkózod, már korábban kérdeztelek, vannak méréseid? Természetesen nincsenek."

neked vannak? nincsenek. engem támaszt alá az egyetlen józan ésszel kitalálható mérés. de te ugrálsz, mint egy bedrogozott makimajom a semmire.

"Egy sértett ember vagy, ki tudja miért és ami a legszánalmasabb, azon a felületen mocskolod, magát a felület fenntartóját, amit ingyen és bérmentve használsz."

bocs, de te melyik elmegyógyintézetben tanultál olyat, hogy a saját felületén nem szabad kritizálni valamit?! most úgy komolyan, szerinted a kommentelés egyetlen funkciója a fenékig benyalás?! számodra nyilván. te ilyen tuskó vagy.

Styxx 2012.05.21. 17:50:11

@Brendel Mátyás:
Egyre mókásabb vagy a magad módján.
A kommentelésnek nem a fenékig benyalás az egyetlen módja, sőt, bátran kritizáljunk bármit, csak te a poszttal kapcsolatban azt szajkózod, hogy az fos, ráadásul az egész index-bagázs szerinted egy szarrakás. Ezzel kapcsolatban csak általánosítgatsz, ráadásul blog.hu-s nickkel, blog.hu-s bloggal. Na, szerintem ez a gusztustalan.
He lenne valami konkrét sérelmed, mit tudom én. Szily László indexes újságíró megengedte, hogy orálisan kielégítheted (csak példa) majd amikor felmentél a lakására, kiderült, hogy csupán azt akarta a gyerekeinek megmutatni, mi mindenre hajlandók a posztjaik blogketrecbe kirakásáért egyes bloggerek, és azt sérelmeznéd, akár blog.hu-ról, azt teljesen érteném. De könyörgöm, te csak vagdalkozol.

"ha te azt állítod, hogy én nem vagyok olimpiai érmes szintű úszó, akkor nekem kell igazolni (BIZONYÍTANI?! hülye-e vagy 2.0), hogy de az vagyok, vagy neked, hogy nem vagyok az? és mondjuk az a tény, hogy még egy megyei ifjúsági vaskereszt érmem sincs úszásból, azt a tényt vajon lesöpörhetem-e, mint te a Facebook like-ot."

Hüha, nagy a katyvasz a fejedben Brendel barátom, ez az okfejtésed immár követhetetlen.

De végtelenhez közeli türelmemmel megpróbálom az elején:
Példád már ott sántít, hogy míg egy úszóverseny helyezése objektív módszerekkel mérhető, addig egy poszt "viccessége" egyéb kvalitása meg nem. Facebook-likek útján meg pláne nem. Ha a Facebook-like alkalmas eszköz lenne, akkor a demotivátos blog kb egy jó fél éve-éve, minden nap Index-címlapos kellett volna, hogy legyen, hiszen akkoriban posztonként 5-60 ezer like-t gyűjtöttek be. Egyszer sem volt kint. Annyira meg nem lehetnek hülyék az indexesek,meg senki a világon, kivéve a te különbejáratú univerzumodban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 17:50:19

@Styxx:

" azon a felületen mocskolod, magát a felület fenntartóját, amit ingyen és bérmentve használsz."

ezért a mondatod sokadjára mutatja, hogy milyen naiv kis hülyegyerek vagy. persze, ingyen, és bérmentve használom az index felületét, és szegény index az utolsó centjét öli bele abba, hogy jót tegyen a társadalommal. örüljek neki, hogy használhatom, és ingyen gyártom nekik a tartalmat, ugye? komolyan, téged ketrecben kéne mutogatni. és itt nem az index blogketrecre gondolok.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 18:26:19

@Styxx:

"bátran kritizáljunk bármit, csak te a poszttal kapcsolatban azt szajkózod, hogy az fos, ráadásul az egész index-bagázs szerinted egy szarrakás."

ó vazzeg az az észlény eszedet! szerinted akkor úgy kéne kritizálni ezt a blogot, hogy minden jó?! komolyan, bazdmeg, egy óvodás lemosna a porondról, annyira elgurult a gyógyszered.

" Ezzel kapcsolatban csak általánosítgatsz, ráadásul blog.hu-s nickkel, blog.hu-s bloggal. Na, szerintem ez a gusztustalan."

szerintem meg nem. mivel itt bevallottan gusztusról vitázol (ízlésről), ezért vedd már észre, hogy hülye vagy. az előbb írtad, hogy ez hülyeség, de csinálod, te vadbarom. ebben nem is lehet érved.

azt is megjegyezném, hogy ha már ott tartunk, hogy ízlésról vitázni hülyeség, az egész modoros blog nem más, csak nettó ez a baromság. semmi több, ez a baromság az ő szellemi horizontjuk, amely lebeg a szemeik előtt. tehát még akkor sem volna ebben semmi, ha csak az én ízlésemről lenne szó. az össze modoros blog nem más, mint hogy "ÉN, MODOROS FASZKALAP EZT ÉS EZT NEM SZERETEM, ÉS EKÉZEM". semmi másról nem szól az egész blog, minthogy tahó gyerekek divatdiktátorkodni próbálnak.

"Hüha, nagy a katyvasz a fejedben Brendel barátom, ez az okfejtésed immár követhetetlen."

valóban nem a te szinted. ezt benéztem. tudod ahhoz vagyok szokva, hogy igazolási kérdéseket filozófiai folyóíratokban vitatok meg, nem pedig Lipótról szökött hülyegyerekekkel, mint te. hogy is foghatnád fel. mea culpa.

"Példád már ott sántít, hogy míg egy úszóverseny helyezése objektív módszerekkel mérhető, addig egy poszt "viccessége" egyéb kvalitása meg nem."

oké, akkor legyen táncverseny. a zsúri kiemeltek egy szar fost, a közönség meg úgy szavazta ki, hogy csak úgy repült. annyi a különbség, hogy egy táncversenyen egy zsűri jó esetben ért hozzá, meg a nevét adja hozzá, itt meg egy hülyegyerek otthon, ingben, pizsamában, sörrel a kezében húzta be a dolgot. ezt merem én kritizálni a közönségszavazat alapján. te meg ennek a hülyegyereknek nyalod a hátsóját.

"Annyira meg nem lehetnek hülyék az indexesek,meg senki a világon, kivéve a te különbejáratú univerzumodban."

lehetnek. miből gondolod, hogy nem lehetnek? tán doktori a felvételi kritérium? IQ tesztet íratnak velük? egyáltalán, tudjuk, kik az indexesek? nem. akár Lipótról menekült hülyék is lehetnek, mint te.

amennyi indexest én eddig láttam, azoktól simán kinézek akármilyen hülyeséget. válogatott hülye egy népség.

Styxx 2012.05.21. 18:26:25

@Brendel Mátyás:
Természetesen az Index üzleti vállalkozás és szimbiózisban él a grafomán magamutogatókkal, akik ingyen hozzák a tartalmat (bár amennyire én tudom a blog.hu-t a mai napig nem tudták nyereségessé tenni, viszont nehéz ezt a teljes online és offline sajtótermékektől szétválasztani, mert világszerte egyre nehezebb nyereséget termelniük).

Ahogy te viselkedsz,az nem egy tökös performance, egy példával élve, mint ha a Coca Cola szervezne egy táncversenyt, amin te eltáncolnád, hogy az unokaöcsédnek a kóla tette tönkre a fogzománcát, hanem, ha a táncversenyen alaptalanul kezdenél mocskolódni: Azt hirdetnéd, hogy emberi vizeletből készítik a kólát, holott ezt semmivel sem tudod alátámasztani és lefestenéd vörös festékkel John Stith Pemberton receptszerző szobrát

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 18:30:44

@Styxx: " a táncversenyen alaptalanul kezdenél mocskolódni: Azt hirdetnéd, hogy emberi vizeletből készítik a kólát, holott ezt semmivel sem tudod alátámasztani "

valójában persze a közönségszavazat mellettem szól, és te nem tudod semmivel alátámasztani az igazadat. de azért vagy akkora tuskó, hogy szembehazudj, te faszfej.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 18:36:02

@Styxx: egyébként az már könnyeket csal az ember szemébe, hogy kapizsgálod, hogy az index, mint üzleti vállalkozás mennyire nem a társadalmi önfeláldozás netovábbja, de ha valaki kritizálni meri őket, akkor kb úgy véded őket, mintha azok lennének. megható igyekezet, az ember nem tud másra gondolni, hogy ekkora fasz ritkán terem magától, nyilván indexes vagy.

és aztán sajnálni kezdjem az indexet, hogy hubazmeg a saját felületén ekézik, jajj szegény, hogy odanerohanjak!

végül te lennél a koolos performance azonnal rögönítélő illetékes bírósága, és aki neked nem tetsző performancot mutat be, az rögtön ássa el magát, mert ugyan sok száz ember facebookos szavazata vagy annak hiánya, az nudli, de te, észkombájn, a te ízlésed, az márpedig perdöntő.

mint mondtam. ketrecben mutogatni az ilyet, mint te, a Kossuth-téren! ritka egy díszvirág vagy, ember!

Styxx 2012.05.21. 18:44:31

@Brendel Mátyás:
indexes nem vagyok, sőt személyes indexes ismerősöm sincs, forrongó mocskolódásod az Index munkatársai iránt még sem értem. Nem azzal van a gondom, hogy az ő felületükön kritizálod őket, nincs azzal semmi gond. Amit hiányolok, a konkrétumok. Te csak általánosságban mocskolódsz az Indexszel szemben. Ez a hányinger-kategória az én értékrendem szerint.
valóban nem a te szinted.
"ezt benéztem. tudod ahhoz vagyok szokva, hogy igazolási kérdéseket filozófiai folyóíratokban vitatok meg, nem pedig Lipótról szökött hülyegyerekekkel, mint te. hogy is foghatnád fel. mea culpa " - írod.
Hmm, magam is publikálgatok magas presztízsű folyóiratban, érdekes, hogy a szerkesztő nem titulált "Lipótról szökött hülyegyereknek" Ezek szerint e Brendel-etikettet még nem vették át mindenhol?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 18:51:32

@Styxx:

"Nem azzal van a gondom, hogy az ő felületükön kritizálod őket, nincs azzal semmi gond."

amnéziás is vagy, hazug is, hülyegyerek is. mi jön még?!

" Amit hiányolok, a konkrétumok. Te csak általánosságban mocskolódsz az Indexszel szemben."

konkrétan hígfos cikkeket emelnek ki, valószínűleg "mi kutyánk kölke" alapon. ennél konkrétabban nem lehetnének rosszak abban,amit csinálnak.

" Ez a hányinger-kategória az én értékrendem szerint."

amit te kifogásolsz, az még ha igaz is volna,a kkor sem volna hányingerségben ahhoz mérhető, mint amit itt védsz teli nyelvcsapásokkal. a Modoros blog az indexszel együtt akkorát szart az asztalra, hogy hétmérföldre bűzlik, és te befogott orral véded, és piszkálod azt, aki ezt meg merte mondani.

"Hmm, magam is publikálgatok magas presztízsű folyóiratban, érdekes, hogy a szerkesztő nem titulált "Lipótról szökött hülyegyereknek" Ezek szerint e Brendel-etikettet még nem vették át mindenhol?"

név nélkül könnyű Nobel-díjasnak lenni.:)

sírjatok 2012.05.21. 18:53:35

@Brendel Mátyás: "a Modoros blog az indexszel együtt akkorát szart az asztalra, hogy hétmérföldre bűzlik"

ezaz pubi osszad csak! mongyad meg a geccóknak!!

A Tyne folyó déli partja 2012.05.21. 18:53:55

@Brendel Mátyás: te hülyébb vagy, mint gondoltam. a gondolkodásra meg egyszerűen képtelen.

Styxx 2012.05.21. 19:01:26

@Brendel Mátyás:
"konkrétan hígfos cikkeket emelnek ki, valószínűleg konkrétan hígfos cikkeket emelnek ki, valószínűleg "mi kutyánk kölke" alapon. ennél konkrétabban nem lehetnének rosszak abban,amit csinálnak."
Ühüm, ez oszt konkrét, tárgyilagos volt. Kössz:-)

Nobel-díjas azért nem vagyok (mi több, ez a veszély nem is fenyeget:-)) és nem is túl gyakran jelennek meg cikkeim ama bizonyos "magaspresztízsűben", de nem az motivál, hogy minderről minél szélesebb körben tudjanak, sőt. Te jöttél a folyóiratosdival, pusztán finoman arra céloztam, esetleg célszerű lenne a "Lipótról szalasztott hülyegyerekezésből" visszavenned. Úgy tűnik, túlságosan is finoman célozgattam:-)

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 19:05:27

Hehe, ez a brendelgyerek továbbra is osztja itt az észt a szokásos kifinomult stílusában.

A helyesírása pedig csapnivaló.

Mégis publikál?

Nem lehetnek túl igényesek, akik engedik.

Amúgy ceterum censeo és effélék: Annyira troll a lelkem, hogy igazából az fájna neki a leginkább, ha nem foglalkoznátok vele ennyit és valami brendelszűrőt applikálna a Tibinnyó a blogjába, hogy bele se tudjon írni.

Na az tuti frusztrálná. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 19:15:30

@Styxx:

"Ühüm, ez oszt konkrét, tárgyilagos volt. Kössz:-)"

az adott kérdésben a legkonkrétabb, a legtárgyilagosabb adat meg mellettem áll. ezzel szemben te olyan "tárgyilagos" dolgokkal jössz, hogy szerinted nem illik ezt meg azt. akkora kettős mércével születtél, te gyerek, hogy a pizzai ferde torony hozzád képest egyenes.

"Úgy tűnik, túlságosan is finoman célozgattam:-)"

úgy tűnik, hatalmasat kamuztál.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.21. 19:15:37

@Somló November: ezt most itt a szólásszabadság nevében igazából törölnöm kéne. Mert ott ér véget az egyén szabadsága, ahol a másé elkezdődik, vagy hogy is van ez.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 19:19:28

@Styxx: azt úgy nehezen tudom elképzelni, hogy mondjuk Nyíri Kristóf ezen a hígfos blogon ájuldozna, hogy milyen frankó írás, szóval szerintem te nagyot kamuztál. ha mégis egy ilyen szintű gondolkodó védi a hígfost, akkor az viszont roppant tanulságos, szóval akkor gyere elő, hogy ki vagy.:)

azalatt viszont nem vagyunk egy súlycsoportban.

sírjatok 2012.05.21. 19:20:22

@Brendel Mátyás: "a pizzai ferde torony"

az hol van? bocs de naon gáz vok föciből XDXDXD

de figyu matyi viszont van itt valami ami tutio érdekel:

"
A mesterséges termékenyítés egy olyan állattenyésztési eljárás, ahol a méntől műhüvely segítségével levett és megfelelő eljárásokkal tartósított spermát a sárló kancába szakember helyezi be.

A mesterséges termékenyítés történhet a termékenyítő állomáson is, de a gyakorlatban általában - a későbbiekben említendő számos előnye miatt - a kanca tartási helyén termékenyítenek.

A termékenyítésre használt sperma lehet un. "friss" sperma, vagy mélyhűtött sperma.

A friss spermával való termékenyítés során a méntől levett spermát, a megfelelő vizsgálatok után ("életképesség vizsgálat", termékenyítő adag meghatározása …stb.) kihígítják, tartósítják. A sperma hígítására azért van szükség, mert a levett sperma önmagában csak rövid ideig életképes. Ennek oka az, hogy a sperma anyaga nem biztosít optimális feltételeket a hím ivarsejtek (spermiumok) számára, sőt bizonyos értelemben toxikus (mérgező) is rájuk.

A tartósításra használt spermahígítóknak döntő szerepük van abban, hogy mennyi ideig használható fel a sperma. A legjobb minőségű hígítókkal kezelt sperma, ha azt megfelelően tárolják, 36-48 óráig életképes és felhasználható. Ezt a higított spermát adják ki az állomások a velük szerződésben lévő állatorvosoknak, inszeminátoroknak.

A mélyhűtött (mélyhűtéssel tartósított) spermával való termékenyítés nagy szakértelmet, a kanca szinte folyamatos állatorvosi ultrahangos vizsgálatát és komoly műszerparkot igényel, ezért ezt - kevés kivételtől eltekintve - csak a termékenyítő állomásokon végzik. A mélyhűtött spermát a felhasználásig folyékony nitrogénben kell tárolni.
"

Styxx 2012.05.21. 19:26:40

@Brendel Mátyás:
Ühüm, de te mindjárt leolvastál, mint a villanyórát.
A Szent-facebook like, a mindent eldöntő.
Akkor egy példa a facsés lájkokról:
Bikmakk kolléga lehozott egy kiváló posztot a tegnapi szerbiai választáokról. A poszt kikereült az Index blogketrecbe, és a felületen bgyűjtött "kemény 20 like-t" (de biztos fos a poszt, azért csak ennyit:-)
srbija.blog.hu/2012/05/20/gyozott_nikolics_tadicsbol_nem_lesz_szerb_putyin

A blog Facebook-oldalára kirakott egy karikatúrát, ami tő is valahonnan letöltött, amit közel ötszázan lájkoltak, majd 60-an hozzászóltak, DE! abból alig néhányan magyarok. zömében szerbek kommentelik, akikhez gondolom egy kétnyelvűn keresztül eljutott. A Serbia Insajd blogról lövésük sincs, az nem is általuk értett nyelven íródott, pusztán lájkoltak egy karikatúrát, majd azon a felületen kommentelnek. Akkor most hogy is van ez? Az FB-like a létező legobjektívebb értékmérővel?
@Modor Tibi:
Nem értesz te ehhez, csak nyalod az indexesek seggét, mi meg a tiédet:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 19:26:58

@Styxx: az, hogy mondjuk egyszer beküldted a HOLMI folyóíratba a nyolcadik eclogádat, az úgy nem hat meg, és nem is releváns.:)

Styxx 2012.05.21. 19:31:42

@Brendel Mátyás:
Nyíri Kristóf nem vagyok, még Pálinkás József se, "magaspresztízsűbe" se real néven tolom ,ennek ellenére nem coming outolok, természetesen honnan is lehetnék veled egy súlycsoportban:-)

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 19:32:57

@Brendel Mátyás:

"a pizzai ferde torony"

Kiemelem, hogy mindenki lássa, milyen okos és tájékozott vagy: "a PIZZAI ferde torony"

Válasszák, pizzai ferde torony... Oszd meg még velünk a publikálásra érdemes szövegeidet, "hülyegyerek". :)

Nyíri Kristóf forog a sírjában, pedig még meg sem halt. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 19:34:03

@Styxx: most az, hogy speciális faktorokra hozol példát, aminek itt semmi szerepe nincs, hogy érv?!

mondtam már, hogy két hétig gondolkozz, mielőtt válaszolsz?! mondtam. miért nem tudod felfogni?! hülye vagy ahhoz, hogy egy érvet összehozz ilyen rövid idő alatt ellenem.

ahogy elnézem, még ha igazad lenne, akkor sem tudnád összehaozni a megfelelő érveket. most meg még nincs is igazad, ne erőlködj, ne égesd magad tovább!

a kamuzást illetően, úgy látom, gyáva alak vagy. bemondod az "adu ászt" (na jó, tök fölsőt:), de kitenni már nem mered. intellektuális gyerekszobád az látom, a majomházban volt.:)

sírjatok 2012.05.21. 19:34:49

@pocaklakó minimanó: naon gonosz vagy van egy ilyen hely egy montreáli pizzázó megnéztem gúgliban XDXD szerintem arra gondolt a matyi!!!

sdani 2012.05.21. 19:36:04

@Brendel Mátyás: " amelynél épp most dől el, hogy rendszeres lesz-e. Náluk van értelme."
Nálam, és feltételezem a többi embernél is, a tartalom dönt, nem egy hangosan bégető juh.

"Nem mindegy, hogy ki mondja, hogy szar, és milyen érvei vannak, és az meg aztán tényleg durva, amikor tényleg szar, és a pofádba vágják."
Nekem nincs valami fejlett önbizalmam, nem ismerlek, nem tudom ki vagy, mondjuk nem is érdekel, de amit te itt "kritika" címén megfogalmazol, azon még én is csak röhögnék. Elpocsékolva néhány percet az életemből végignéztem a válaszaidat, és a legmegalapozottabb "érved", amivel azt az állításodat "támasztod alá", mi szerint a blog szar, az az, hogy neked nem tetszik.

"Az is kiderült, hogy itt erről van szó. a modoros blog vastagon a kapcsolataiból él, ezért kerül ki, nem az érdemei miatt."
Ez nem "derült ki", ezt te állítottad. Remélem a magas presztizsű folyóiratokban publikált "igazolásaid" jobban megalapozottak.

"erősen korlátolt látásmóddal indultál neki ennek, kevés ember és blogger ismereted van neked."
Ez minden bizonnyal így van. Ezért is tettem fel a kérdést. Válaszodban azt állítottad, hogy alulbecsülöm a szerző érzékenységét, és ezt azzal támasztottad alá, hogy lám milyen hevesen védi igazát, sőt, egy olyan kommentet is a szerzőnek tulajdonítottál, amit nem is ő írt (Monty Python). Ellenben, ha megnézed a szerző hozzászólásait, szerintem látszik, hogy kb leszar téged. Szerintem inkább te vagy az, aki túlzottan felértékeli az hozzászólásai impaktját. Valójában pont az történik, amit az eredeti kérdésemben felvázoltam: jön egy szánalmas fasz, aki több tíz hozzászóláson keresztül próbálja ekézni a blogot, de csak azt éri el, hogy teljesen hülyét csinál magból, és mindenki rajta röhög. Tán nem állt meg az asszony az este, vagy mi van?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 19:36:39

@Styxx: na akkor ezt le is zárhatjuk. olyan tudományfilozófiát publikáló folyóírat ugyanis nincs, ahol álnéven lehet publikálni, tehát az, hogy a Homokos Homokozóban álnéven verseket írogatsz, az a tudományflozófiai kérdésben irreleváns.

sírjatok 2012.05.21. 19:40:50

@sdani: ne szeméjeskegy a matyival!

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 19:42:50

@Brendel Mátyás:

De remélem nem engednek közelébe semmiféle komolyabb turisztikai kiadványnak, "hülyegyerek." Főleg nem olyanoknak, amelyek a toszkán területeket kívánják bemutatni: a PIZZAI ferde toronnyal kezdve. :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.21. 19:43:19

@Styxx: egy jó kis író-olvasói rimming mindig jól jön, ma borotváltam úgyis ;))

BREAKING!! Már 99 lájknál tart Kurtz Ezredes posztja (akitől amúgy elhatárolódom minden lehetséges fórumon):

megosztások száma: 34
like-ok száma: 47
kommentek száma: 18
total: 99

Ez már világsiker, és látható is.

sdani 2012.05.21. 19:44:07

@sírjatok: Isten bizony, csak a tudományos kíváncsiság és a megismerés igénye hajt. :-D (Meg valami perverz érdeklődés, ami miatt megbámulom a kiemelekedően ronda nőket, és a brutálisan elhízott embereket.)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.21. 19:45:00

@Modor Tibi:
Értem ám a célzást. Neked is 88 kedves néptárs!

Styxx 2012.05.21. 19:47:28

@Brendel Mátyás:
Egy szóval sem állítottam, hogy tudományfilozófiai folyóiratban jelentek meg cikkeim. Nem széppróza (bár ott adnak neki helyt és az sem kis teljesítmény, sőt, hanem közéleti/politikai publicisztika. Az ÉS-ben jelentek meg cikkeim. Nem túl sok, és ettől "nem nagyobb a farkam" csak te hoztad fel a témát. Ennyi.

Styxx 2012.05.21. 19:52:18

@Modor Tibi:
majd akkor lesz itt pofáraesés, ha a Palin vendégposztol, csak el ne kiabáljam:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 19:55:07

@sdani:

"Elpocsékolva néhány percet az életemből végignéztem a válaszaidat, és a legmegalapozottabb "érved", amivel azt az állításodat "támasztod alá", mi szerint a blog szar, az az, hogy neked nem tetszik."

ezek szerint nem nézted végig. vagy egy tucat hozzászólásban szerepel egy másik, konkrét érv. 1:0. nekem ennyi elég a nyeréshez. alátámasztani ugyanis, hogy ez a post jó, na azt tényleg nem támasztotta alá még senki.

sírjatok 2012.05.21. 19:56:41

@Brendel Mátyás: menyé matyi nézél inkább lovasporeszt, kültem linket XDXDXD

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 19:56:50

Tibinnyó, csináld úgy, hogy amikor eléri az 500-at a hozzászólások száma, akkor belepakolsz egy brendelszűrőt a blogodba, amelyik a bepróbálkozásánál kiírja korunk Kohlhaas Mihályának, hogy: A művelet elvégzéséhez sajnos nem rendelkezik a szükséges jogosultsággal. :)

sírjatok 2012.05.21. 20:01:19

@pocaklakó minimanó: jaj hagyámá úgy utálom miko ilyet ír nekem egy bolg!!! XDXD

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 20:03:03

@Styxx:

"Egy szóval sem állítottam, hogy tudományfilozófiai folyóiratban jelentek meg cikkeim."

akkor miért emlegetted a dolgot egy tudományfilozófiai kérdésnél, te észlény?!

"Nem túl sok, és ettől "nem nagyobb a farkam" csak te hoztad fel a témát. Ennyi."

én tudományfilozófiai kérdésben tudományfilozófiai munkásságot hoztam fel. te akkor ezek szerint csak névtelenül mutogatod a szomszéd gyerek farkát, hogy mekkora.:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.21. 20:03:58

@Brendel Mátyás: szép-szép, de vajon hány cicit szoptál már simára emiatt, az ám a mérvadó. Én már összeénekeltem annyi IGAZI hírnevet Közép-Baranyában, hogy egyszer még egy igazi cicit is szignóztam. Igaz, a bimbó nem látszott, de a két domb közé írhattam, ALKOHOLOS filccel. Jah, és egyszer kaptunk egy-egy banánt a fellépés után ajándékba, mert olyan jók voltunk. Hülyegyerek.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.21. 20:05:16

Végre helyreállt a világ rendje. A sötétség örvénylő erői most néhány fertályórára megnyugszanak majd.

Styxx 2012.05.21. 20:05:28

@Brendel Mátyás:
Matyi, matyi.Higgadtan, érvelve előadtam, hogy szerintem miért is kiváló Colonel Kurtz 88 eme irománya. Azt is elmondtam, hogy esztétikai kérdésekben nincs olyan objektív mérési lehetőség, mint egy majálisos zsákbafutóversenyen az öreg szaki stoppere. Dobrev Klára tangabugyijára ráhímezve még sem tudjuk csatolni a leírtakat, sorry, gondolom onnan inhalálva hatna rád a cucc.

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 20:05:40

@vészmadár (pica pica):

Élmények, amelyekben "hülyegyerekek" sosem részesülhetnek. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.21. 20:10:35

@Brendel Mátyás: engem amúgy könnyen le tudnál nyűgözni, épp az a gondom, hogy Németországból kellene rendelnem 15 darab furnérfűrészt a bútorasztalos vizsgára. Na most kérlek, az iskola csak átutalással tud fizetni, ellenben csak netes előrefizetéssel rendelhető. A megoldás: kellene egy cég, aki megveszi a furnérfűrészeket, majd leszállítja és kiszámlázza nekünk. Tudományfilozófiai képességeidet bevethetnéd ezen a fronton, előre is köszi.

Styxx 2012.05.21. 20:14:03

@Brendel Mátyás:
"én tudományfilozófiai kérdésben tudományfilozófiai munkásságot hoztam fel. te akkor ezek szerint csak névtelenül mutogatod a szomszéd gyerek farkát, hogy mekkora.:)"

Stimmel, kössz, hogy felvilágosítottál tudományfilozófiai módszereiddel. Az ÉS-nek van egy ilyen pedó melléklete, na ott tolom."
@vészmadár (pica pica):

Altus Zrt:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 20:21:49

@Styxx:

"Higgadtan, érvelve előadtam, hogy szerintem miért is kiváló Colonel Kurtz 88 eme irománya."

jaja, olyan abszurd érvet hoztál, hogy Marcsi néni levele Józsi bácsinak kiváló írás, mert lehet ugyanennek a levélnek az abszurd íronizálásának tekinteni.

ergo ez az írás akkor és csak akkor jó, ha minden írás jó. ja. tegyük ki mindet az indexbe!

" Azt is elmondtam, hogy esztétikai kérdésekben nincs olyan objektív mérési lehetőség, mint egy majálisos zsákbafutóversenyen az öreg szaki stoppere. "

olyan mérési lehetőség van, amilyen van, abban megbuktál. ez nem zavar abban, hogy hülyegyerekként tovább ugrálj a zsákban.:)

és abban sem, hogy még jópár másik ízléskérdésben, ami már aztán tányleg nem mérhető még Facebook like.ban sem, űgy divatdiktátorkodjál, mint egy Lipót mezei Ralph Lauren

Styxx 2012.05.21. 20:22:01

@Brendel Mátyás:
Matyi, most látom, kinn van a blogod a blogketrecben. Gratulálok! Hogy is mondtad, hogyan lehet kikerülni?:-)

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 20:28:46

@Styxx:

Milyen kis gonosz lények ezek a'zindexesek. Most mindenki tudni fogja, hogy a mimatyink mélyen benyalt nekik, mert a saját kutyájuk kölyke.

Ezt már nem lehet lemosni. :)

Styxx 2012.05.21. 20:31:32

@pocaklakó minimanó:
:-)))
biztos ezt is a gonosz Modor Tibi szervezte meg:-)

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 20:34:15

@Styxx:

Kinézem belőle. Szegény mimatyink most kezdhet újabb lehengerlő érvelést előkaparni a sifonérból.

De nyugodj meg, menni fog neki. Ő akkor is jobban fogja tudni, mert ő Pizzában píéjcsdízhetett, te "hülyegyerek." :)

sírjatok 2012.05.21. 20:35:58

ne matyizzatok a gecivel!!!

A Tyne folyó déli partja 2012.05.21. 20:37:48

@Brendel Mátyás: na, a facebook likeok száma aztán tényleg totál konkrét érv. az aztán megdönthetetlen bizonyíték...

sírjatok 2012.05.21. 20:38:43

@sírjatok: izé fordítva akartam írni
szóval ne gecizzetek a matyival!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 20:53:00

@A Tyne folyó déli partja:

"na, a facebook likeok száma aztán tényleg totál konkrét érv. az aztán megdönthetetlen bizonyíték... "

nem megdönthetetlen, de ti a semmivel akarjátok döntögetni. az ám a szánalom.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.21. 20:55:14

@Brendel Mátyás:
Most már láthatod, mi ez az egész Index-címlaposdi. Egy fasizálódó, múlt barna mocskában dagonyázó kirekesztő nép liberálisnak mondott hírportálja. Láthatod, kik olvassák és kommentelik. Kellett neked ez? Kellett, hogy a pompás, nagyszerű intellektusról árulkodó oldalt nyilas csőcselék elé tolni? Yehudi Menuhin sem hegedült a nürnbergi pártnapokon.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.21. 20:58:24

@Kurtz ezredes: részben tán azért, mert a haversrác-hegedűsökkel volt tele már a program.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 21:00:03

@Styxx: nem egy túl jó írás, nem tudom, mikor került ki, de már több like-ja van, mint ennek.

meg lehet becsülni, hogy ez milyen szar akkor.

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 21:04:48

@Brendel Mátyás:

Eat dung. 10 billion flies can't be wrong.

Ahogy valami náci mondás tartja.

Amúgy valami kép a Pizzában lévő ferde toronyról, te "hülyegyerek"? :)

Styxx 2012.05.21. 21:06:25

@Brendel Mátyás:
biztos így van, hogy mondod. A web3 legnagyobb víványa, hogy a FB-likekkal mindent egzaktul lehet mérni. Ha Lady Gaga kitwitteli, hogy pukizott a jacuzziban, azt órákon belül félmillióan lájkolják, ellenben ha a bivalybasznádi egészségház új lélegeztetőgépet kap, azt öten. Ezek után a hülye is letudja mérni, hogy egy Lady Gaga-fing százezer lélegeztetőgépet ér.

Asztalos Gábor 2 2012.05.21. 21:09:27

melyik index szerkesztőt szopta le ma a piroslap bloggere, hogy kirakták a ketrecbe?

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 21:10:44

A mimatyinknak (a Pizzai Toronyőrnek - csupa nagybetűvel) küldik sok szeretettel: Troll high-fiving people in Pisa (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=u06wUniQVlk#!).

2012.05.21. 21:15:48

@vészmadár (pica pica):

"A megoldás: kellene egy cég, aki megveszi a furnérfűrészeket, majd leszállítja és kiszámlázza nekünk."

...és aki ugyanezzel a lendülettel beszopja majd a belföldi értékesítés teljes áfáját, mert a közösségen belüli beszerzés miatt nem tud majd az értékesítéssel szemben áfát levonásba helyezni. :))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 21:20:19

@Styxx:

bazdmeg, azért ennél ugye komplexebb a dolog, és komplexebben is fogalmaztam meg.

1) a bivalybasznádi lélegeztetőgép története, ha jól van megírva, és kiteszik az index ketrecbe, lehet, hogy több like-ot kap, mint ez a post

2) lehetséges olyan post, amely nem populáris, de értékes, mert komoly mondanivalója van.

3) de ez a post kurvára nem adható el olyannak sem, te félkegyelmű!ez a post a Lady Gaga kategóriában indult. ennek a blognak az írói azt a szellemi szintet is ütik meg. ez látszik a hozzászólásaikból is. annál meg nincs szánalmasabb, amikor valaki a Lady Gaga kategóriában indul, ki is teszik, és még úgy is bukik. azért ennél nehéz szánalmasabbnak lenni.

pocaklakó minimanó 2012.05.21. 21:22:17

"2) lehetséges olyan post, amely nem populáris, de értékes, mert komoly mondanivalója van."

Modorosblog.

"annál meg nincs szánalmasabb, amikor valaki a Lady Gaga kategóriában indul, ki is teszik, és még úgy is bukik. azért ennél nehéz szánalmasabbnak lenni."

Piroslap.

Pizzai hülyegyerek. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 21:23:08

@Asztalos Gábor 2: nem azt mondtam, hogy mindenkinek szopni kell. de ez a post az ötven éves rusnya banya kategória, ennek szopni kell. meg is látszik egyébként az eredményen, mert azért a 33 FB like-ért szopott, ez meg a kivénhedt kurva fizetése.

Asztalos Gábor 2 2012.05.21. 22:00:26

@Brendel Mátyás:
értem.
A piroslap azért kerül ki, mert a legszuperebb blog a világon.
A többi blogot meg azért rakják, mert leszopják az index-szerkesztőt.

39-en lájkolták a kiváló piroslapos posztot, a többiek bizonyára nácik lehetnek. Óriási világszenzáció, egy csúnya antiszemita képet osztott meg egy kisváros Jobbik-szervezete, remélem Obama is elhatárolódik és küldi a bombázókat.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.21. 22:01:54

@pocaklakó minimanó: hehe, nekem is ez jutott az eszembe..mármint, a legyek.@Brendel Mátyás: le vagy maradva. már több like van:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 22:19:55

@Asztalos Gábor 2:

"A piroslap azért kerül ki, mert a legszuperebb blog a világon.
A többi blogot meg azért rakják, mert leszopják az index-szerkesztőt."

ezt elég alaposan leírtam fent már párszor, nem látom értelmét ismételgetni neked. nyilván retardált vagy, nem fogod fel, kicsit bonyolult ez ahhoz, hogy egy biten ábrázolni lehessen.

"Óriási világszenzáció, egy csúnya antiszemita képet osztott meg egy kisváros Jobbik-szervezete, remélem Obama is elhatárolódik és küldi a bombázókat. "

hát hallod, a Kurtz edredes spammot kapott posthoz képest valóban nem fontos. a spammelőkre küldeni fogja Obama a bombázókat?! :)

de ismétlem, NEM ÉN ÍRTAM A POSTOT. nem kell megvédenem. nem vágsz vissza azzal, ha ekézed. nem fáj. ez tán az egybites agyadba is elfér.

Asztalos Gábor 2 2012.05.21. 22:42:12

@Brendel Mátyás:

"nyilván retardált vagy"

ja
és náci is
itt mindenki az, csak te vagy zseni. de elsőrorban igaz demokrata.

nem is értem hogy miért jösz ide ennyi retardált közé.

"hát hallod, a Kurtz edredes spammot kapott posthoz képest valóban nem fontos. a spammelőkre küldeni fogja Obama a bombázókat?! :) "
A modoros egy paródiablog. A piroslap meg komolynak akarja tettetni magát.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 23:06:07

@Asztalos Gábor 2:

mutatok neked egy paródia blogot:

hircsarda.blog.hu/

jobb, mint a modoros, de egyébként mostanában elég gyenge. azért az indexen nyomják. bizonyára ott is van valami reláció.

szar poszt:
hircsarda.blog.hu/2012/05/21/varga_mihaly_vitte_el_a_lotto_otost

kirakták, 57 like. olyan is. de többet kapott, mint ez a post, mert ha szar is, egy ici-picit alkottak, nem teljesen nulla, mint ez a post itt.

ez egy jobb post, nem az a nagyon zseniális, de elhozta a maga több száa like-ját:

hircsarda.blog.hu/2012/05/10/tizenhat_aranyat_hozhat_el_londonbol_egy_magyar_zsebes_banda

szándékosan nem politikai példákat hoztam.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.21. 23:10:19

@Brendel Mátyás: jójó, de 374 komment azért az nem smafu.

Ez alatt meg zérus lájkot látok. Elég gáz.

modoros.blog.hu/2012/05/20/kopaszodasmodor

váj mí 2012.05.21. 23:23:53

Vagy ez a gyerek beteg, vagy Tibi szórakozik ...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.21. 23:33:15

@Modor Tibi: "374 komment azért az nem smafu."

nagyrészt én írtam vagy generáltam. szerintem nem nagy ügy.

Orson Wellness Jr. 2012.05.21. 23:41:49

@Brendel Mátyás:

Ez azért van, mert te kényszeresen hülye vagy és ennek tanúbizonyságát is adod bárhol, ahová bemehetsz/beengednek.

Remek példája annak, hogy az iskolai oktatáson való végigmenetel és a végzettséget igazoló papírok megléte még nem jelenti azt, hogy a birtokosuk szociális szempontból életképes egyén.

Hülyegyerek! :)

Ui.: Remélhetőleg lesz 500 beírás, amelynek jó részét ez a mindenáron triumfálni akaró szociopata produkálja. Tibikém, szurkolok, hogy tartsd itt ezt a jómunkásembert. :)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 00:33:54

@Brendel Mátyás:
"Nekem már nincs vesztenivalóm. "

Te óriási harcos lehetsz aranyapám!

@Styxx:
Hol szereztél ilyen türelmet? Ekkorát pingpongozni ezzel a húgyagyúval...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.22. 06:50:20

@tff: nyilván tisztában vagyok vele, hogy többe fájna, mintha én közvetlenül rendelem, de ha nincs más mód, akkor nincs más mód...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.05.22. 07:07:59

@Brendel Mátyás: neked gyerekkorodban apukád meg anyukád az ágyad mellett a holokauszt rémtettetiből olvasott fel pedig te babszemjankót akartad?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.22. 08:27:24

@Brendel Mátyás: pontosan. A lájkokkal ugyanez a helyzet: ha a facebookos csoportodban a poszt alá odaszúrsz 20 kommentet, az +20 like.

Styxx 2012.05.22. 08:38:25

@Somló November:
:-))))
ez nagy poén. isten a tanúm, csak a forma miatt kifordítom:
Székhyelyi József színművész a Dohány utcai emléknapon Ana Frank naplója helyett a Babszemjankóból olvas fel.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.22. 09:21:35

@Gudea enszi: neki kérlek küldetéstudata van. És jellemzően középosztályos tragédiája. Nagyon sok gyereken látom, hogy elfogadható életkörülmények között élve, normális szülőkkel a fő baja, hogy nincs mi ellen lázadnia. Punk lesz, mert az olyan menő életérzés, kitaszítottan, haragban a világgal, engem senki meg nem ért, csak éppen a tragédia hiányzik az életéből. Főként azért, mert a szenvedés valakivé tenné, ő lenne Az Ember, Akit Megnyomorított Az Élet. Így meg - ismétlem magam - nettó fasz, krumplipürével.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 09:43:07

@Modor Tibi: a faszt, mindenféle baromságokat összeirogatsz itt ész nélkül.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.22. 09:46:21

@Brendel Mátyás: de bizony, esküszöm, hogy így van.

Amúgy Máriát és Jakab Andort ismered?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.22. 10:08:50

@Brendel Mátyás: nézd, megpróbálom számodra is érthetően elmagyarázni: Sztem is ez a poszt elég gyenge lett. Nem is nagyon láttál amúgy éljenző kommenteket. Magam például kifejezetten elhibázottnak tartok minden érvelést veled szemben, amely azon alapul, hogy:

1) a poszt klassz. (pontosabban: nem elhibázott, mert nyilván lehet, akinek tetszik, de ez ízlésbéli kérdés, nem ildomos vitázni róla)

2) a like-ok száma nem is mérvadó.

3) Nem azért kerül ki, mert a modoros kötődik ide vagy oda.

Szerintem is gyenge a poszt, és nyilván a modoros köthető indexes személyekhez. Naivitás volna azt is feltételezni, hogy ennek SEMMILYEN szerepe nincs abban, hogy milyen gyakran kerül ajánlóba a modoros. Természetesen kapcsolati tőke mindig és mindenhol játszik. Ha más nem, egyszerűen azért, mert ha nem tudod, hol indulj el, onnan indulsz, amit ismersz (tehát: ha szobafestőt keresel És van egy szobafestő barátod, őt bízod meg, hacsak nem überfos, nem pásztázod végig a teljes szobafestő-piacot).

Eddig akkor egyetértünk, tiszta. Sült hülyének attól tűnsz, hogy egyedül te érzed szükségét ezt úton-útfélen kikiabálni, felhívni rá mások figyelmét nyomatékosan, harcot hirdetni az ilyetén korrupció ellen, miközben magad a harcos szabadsághős szerepében tetszelegsz. Olyan elsővonalas hülye vagy, aki addig már eljutott, hogy a cool-list egy provokatív kamu, de még ott tart, hogy azt hiszi, erre csak ő jött rá, és a rácsodálkozás erejével kíván mindenkit rádöbbenteni nyilvánvaló igazságokra és alapvetően mindenki számára hozzáférhető ismeretekre. olyan majom vagy, aki mindenkit hülyének tart, aki nem említi meg minden mondatban, amiben elhangzik a Hold szó, hogy ott járt már ember, mert ebből arra a téves következtetésre jut, hogy a másik erről nem is hallott.

marci(ka) 2012.05.22. 10:42:17

De ki lehet Ő? Mi sodorta közénk?
"A csodálatos mindebben, hogy mindegyik területen kiemelkedőt alkotott, a széleskörű érdeklődésben tehát nem aprózódott el tehetsége."
"A fentiek, a demarkációs kritérium nyelvezetére fordítva azt jelentik, hogy egy elmélet falszifikálható, de az nem egyértelmű, hogy a cáfolat mely mondatot jelöli ki."
"A tudományszociológia és tudományelmélet kapcsolata a tudományfilozófia szintézisében"

Ha ennyire modoros maga is, miért csak most került elő?
De ha ilyen okos, mért hiszi, hogy a lájk számít?
Én tudom a választ: PARASZT VAGY, BRENDEL!

Styxx 2012.05.22. 11:33:07

@Gudea enszi:
Ahh, megtisztelsz. Utólagos engedelmeddel, kitoltunk egy gyűlölt ellenségeink-licencre épített posztot, gyönge szerb nyelven, de a végén linkeltünk titeket
srbija.blog.hu/2012/05/22/slabo_govorim_srpski_kakvi_smo_mi_madjari
@vészmadár (pica pica):
"olyan majom vagy, aki mindenkit hülyének tart, aki nem említi meg minden mondatban, amiben elhangzik a Hold szó, hogy ott járt már ember, mert ebből arra a téves következtetésre jut, hogy a másik erről nem is hallott. "
utólag is szégyellem, hogy szegény idős, iskolázatlan nagymamámat szivattam egész kb 10-11 éves koromig, ha a tévébe lelőttek valakit, hogy: "De ugye mama nem halt meg igazából a szinész, csak eljátsszák?" és a mama (amikor még nem oldotta a kékítőt az ég színében)mindig megnyugtatott, hogy persze, hogy nem (nem esett le neki, hogy szivatom).
Volt egy teóriája, hogy van egy piros festékkel teli párna a szinész ruhája alatt, és akkor abba lőnek bele egy átalakított légpisztollyal.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 12:22:39

@vészmadár (pica pica):

1) Ha így kezdted volna, akkor látod, mindjárt más lett volna a dolog, mert az elejében már egyet tudunk érteni.

2) Szerintem ennek a postnak a kiemelése penetráns eset volt, ezért ezt megszóltam. Nem sozktam ugrani minden rossz postra, pláne, ha nem is látom, minek ugranék. De ha odateszik az orrom elé a szart, akkor van, hogy odamondok egyet. Ezzel nem tudom mi a bajod.

3) Ha igazad lenne, és minden embernek nyilvánvaló lett volna a dolog, akkor bólogattak volna, vagy nem szólnak hozzá, merthogy aki arról írosgat, hogy az ég kék, a fű zöld, az így szokott járni. Tehát itt te valami iszonyatosan elbénáztad, mert igenis fél tucat hülyegyerek vitázott velem, hogy ez nem úgy van.

Tehát ez a konklúziód viszont kurvára hibás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 12:25:01

@Modor Tibi: személyesen nem. az első személy szerintem ugyanúgy egy tehetségtelen, protekciós nőszemély (?), aki legtöbbször jó dolgokról akar jót írni, de nagyon halvány.

Ernoke 2012.05.22. 12:33:12

@Brendel Mátyás: hol vitatkozott veled 6 ember? kb. 2 vitatkozott veled, a többi meg röhögött rajtad. na persze nem a véleményed miatt, mert azt pont leszarja mindenki, ha a modorost dicsőíteni jöttél volna ide, akkor is egy zavaros agyú szerencsétlen maradtál volna, pont ugyanakkora röhejességi faktorral. ez az, amit nem értesz, de mivel elmeroggyant vagy, nem is várható el tőled, h megértsd, részemről szórakoztatónak talállak, úgyhogy gyere ide minél többször.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.22. 12:44:39

@Brendel Mátyás: én úgy látom, hogy kettő vitatkozott veled a konkrét témáról (úgymint: lájkok, minőség, csókosok), a többi meg ezen röhögött... De persze nincs visszajelzésem róla, mennyire van ebben igazam:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.22. 13:18:59

@vészmadár (pica pica): "nyilván a modoros köthető indexes személyekhez." - ez már sokadszorra jön elő itt, de a régi-jelenlegi indexesek tumbleres aktivitása alapján (UP meg a többi) max. annyira köthető, hogy sokan kurvára utálják a szerkesztőségben. Mások meg biztos nem annyira.

Hogy a HVG-nél nyertünk egy Goldenblogot két éve, és ezért a blog.hu dicsőségfalára is felkerültünk, talán érthető.

Van-e még valami.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 13:20:22

@Ernoke: hát hallod, ha valaki a véleményemet nem vitatja, de röhögcsél, akkor hát eléggé a semmin röhgcsél,a mi meg igencsak szőke egy dolog. Persze ezen nem lepődöm meg, elég sok itt az agyhalott, kitellik belőletek, hogy csak úgy magatokban röhögcvséltek a semmin.

Ernoke 2012.05.22. 13:41:55

@Brendel Mátyás: a "nem vitatja" nem azt jelenti, h egyetértek vele. azt jelenti, h a véleményed bármely kérdésben teljesen irreleváns számomra, mivel a nyakatekert érveléstechnikád, logikai bakugrásaid és habzó szájú kirohanásaid a mondanivalódtól függetlenül önmagukban annyira abszurd jelenséggé tesznek téged, h nem tudok rajtad nem nevetni. olyan vagy, mint egy paródia.

Styxx 2012.05.22. 13:46:47

@Brendel Mátyás:
Matyi, egy interviewt keresek, amit te adtál, csak sajnos már nem nyitható meg a lenti linkeken. Tudnál segíteni, merre találom a nettre sikerült interviewodat?

"
A napokban megkeresett Szaksz Balázs ex-osztálytársam, hogy a
Veszprémi indexben készítene velem egy interviewt, ugyanis mostanában
olyan cikksorozatuk van, hogy külföldre távozó veszprémiekkel mi van.

Szerintem ez az interview egész nettre sikerült, jól összefoglalja,
keretezi, iletve bevezeti ezt a blogot. Ha valaki rövidebb csemegére
kíváncsi, hát itt van:

Első rész: www.index.veszprem.hu/cikk.php?id=17268

Második rész: www.index.veszprem.hu/cikk.php?id=17280 "
@Modor Tibi: Érdekes, a múltkor meg a mária panaszkodott kábé ugyanarra, mint most a Matyi, hogy az indexesek hülyék és csak a protekciósokat tolják. Mária el is ment a blog.hu-ról (fél tonna trackbackkal nehéz volt neki azért a blog.hu-ságtól búcsút venni. Matyi szerint meg Mária is tehetségtelen protekciós.
Most hogy is van ez? Tehetségtelen protekcióst kiáltó tehetségtelen protekcióst kiáltónak farkasa?
Jakab Andor bezzeg nem sír, holott ő az igazi Facebook-like király. Mert ez a blogger-tehetség, róla aztán elképzelni se tudnánk, hogy indexes protekciós.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.22. 13:59:09

@Modor Tibi: fentebb styxx-től hangzott el asszem tán a te és bedemajcika ismeretsége, nekem meg mindegy amúgy, van bennetek sok közös, hehe.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.22. 14:10:53

@vészmadár (pica pica): nem ismerem személyesen az említett fiatalembert, ha ez bárkit is megnyugtat; soha egy mailt se váltottam vele, nem hogy szót :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.22. 14:16:44

@Modor Tibi: rendben, én ezt elfogadom, még egyszer megemlítem, nem tőlem hangzott el eredendően. Jah, a blog amúgy szar, ébredj fel, hülyegyerek, 33 lájk az mi?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.05.22. 14:26:03

@vészmadár (pica pica): igen, bár a lájkok számát is bebizonyítottuk, hogy több (természetesen az a 97 az semmi a több százhoz-ezerhez képest, vagy ha mégis van annyi, akkor nem fogok visszaolvasni, mert ez egy szar blog), ráadásul németül se tudunk rendesen.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.22. 14:36:52

@Modor Tibi: baszkikám, pedig megrendeltük a furnérfűrészt, és most nem tudjuk, hogy az a plusz 5 darab Furnierschneider a számlán a tulaj anyósa-e, és hogy miért emelték ki vastagon, hogy "Wir akzeptieren keine Schekcks, da die Einlösung von Schecks mit hohen Gebühren belastet ist!"

sdani 2012.05.22. 15:12:33

@Ernoke: "mondanivalódtól függetlenül önmagukban annyira abszurd jelenséggé tesznek téged, h nem tudok rajtad nem nevetni. olyan vagy, mint egy paródia."
Nekem volt egz olyan ötletem, miszerint a matyigyerek tibiék nagy cimborája, és ez valójában az ő vendégposztja. :-D

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 15:44:55

@Ernoke:

számodra azért nyakatekert, mert hülye vagy. ahogy fentebb már utaltam rá, igen valószínűtlen az, hogy én kövessem el a logikai bakugrások tömkelegét, és ti, kis hülyegyerekek lennétek ebben a menők. ha én hülye volnék érveléstechnikából, akkor magyarország legrangosabb filozófiai és tudományos folyóírata is az, az meg azért eléggé a "minden kamion szembe megy az autópályán" effektus.

amiben te szenvedsz, azt Dunning–Kruger hatásnak nevezik. a hülyének a komplex dolgok természetesen hülyeségnek tűnnek.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger_hatás

Styxx 2012.05.22. 15:59:59

@Brendel Mátyás:
Matyi, engem megvettél. Már most rajongok érted. Publikációk a Magyar Tudománytól, ki tudja meddig. Bámulatos. Wikipedia-szerkesztés kellő öniróniával:
Aki tudja csinálja, aki nem, Wikipediába szerkeszti (nem szó szerinti)
Rágugliztam, ezzel a Dunning-Kruger hatással saját és més ninckeken már végighakniztál pár komment-csatát (gondolom a Wikibe is te szerkizted, nem ellenőriztem)
Csak egy kis gáz: "Palugyai István (2010): Meg kell tanulni egyedül lenni. Születésnapi beszélgetés a 75 éves Csányi Vilmossal"
Nos, khmm: Csányi Vilmost azért nagyjából aki kicsit is hallott az etológiáról egy saját magát jól megcsinált, laikusokat vakító haknigépnek tart, kinek tudása és elméletei, hát, fájni fog: erősen középszer alattiak. Tudom-tudom, a csillió elismerés, de akkor is...

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 16:06:04

@Styxx: nézd, egy dolog biztos, valamiért kutakodsz utánam. és idehozol mindenfélét, aminek köze nincs a kérdéshez. azért ez a fajta személyeskedés szánalmas. mielőtt belekötnél, én ezt tartom szánalmasnak, amikor valaki keresi, hogy a másikat hogy tudná hátba szúrni, és a szóhasználat engem nem érdekel, mert az merő konvenció.

Ernoke 2012.05.22. 16:15:44

@Brendel Mátyás: igazad van, itt mindenki hülye, csak te vagy okos. mentális épségedre pedig egyértelmű bizonyíték tudományos munkásságod, én sem találkoztam soha zavart tudóssal semmilyen kutatóintézetben, aki rangos folyóiratokban is publikált.;)

@vészmadár (pica pica): németül minden mondat fenyegetésnek vagy parancsnak hangzik, ez kb. annyit jelent ránézésre, h ha csekkel fizetsz, endlösungként megvernek hosszú botokkal.

Styxx 2012.05.22. 16:16:51

@Brendel Mátyás:
Nem tudsz mit csinálni, Matyi, ez már ilyen műfaj. Hannibal Lecterként lihegek a nyakadban ezentúl.
Bipszilon the vapszilon, ha már személyeskedés: ki mondott el mindenféle idióta retardált hülyének engem és még néhány itt kommentelőt (köztük olyan finomlelkű hölgyet is, mint A Tyne folyó déli partja nickű törzskommentelőt)? Nézd vissza, szinte mindannyian folyamatosan, nagyságrendekkel udvariasabbak voltunk, mint te, holott te gázoltál be kaszinótojásos-talpú Alföldi papucsodban a mi kis szelíd, disztingvált játszóterünkre. Már megbocsáss Mátyás, de ha ilyen Szamuelly- Dániel Péter-szerű baloldaliság árad belőled, akkor köszönjük, nem kérünk lényedből, annak ellenére, hogy a nívós vitákat kedveljük.
Modoros-törzsolvasói üdvözlettel:
Styxx

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 16:30:21

@Ernoke: "sem találkoztam soha zavart tudóssal semmilyen kutatóintézetben, aki rangos folyóiratokban is publikált.;)"

hát most úgy konkrétan, ha tippelni kéne, hogy vajon ha Ernőke logikailag zavarosnak tartja Tőzsér János érvelését, és vica versa, akkor azért nem Ernőkére fogadnék.:)

ennél jobb érvet az eredeti érveimen tűl nem tudok hozni. te viszont ezt se tudod felhozni, és ellenérveket sem, neked semmi nincs a kezedben, ezért fikázol mindent, ami másnak a kezében van. hátha a te semmid attól nagyobb lesz.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 16:35:10

@Styxx:

"(gondolom a Wikibe is te szerkizted, nem ellenőriztem)"

hát hallod, pedig ellenőrizned kellett volna. egyrészt, mert az intuíciód úgy szar, ahogy van, másrészt meg mert magára valamit adó ember ilyen esetben ellenőriz.

Csányiról nincs határozott véleményem, az etológiához nem értek. a Modoros blognál azért mindenképpen három világegyetemmel jobbnak tűnik.:)

mindenesetre ha Csányi cikkéhez, vagy az arról szóló bloghoz odamész kritizálni, legalább olyan érvekkel, mint én ide, akkor nem én fogok reklamálni, nem foglak cikizni, nem foglak kinevetni. neked is jogod van kritizálni másokat.

Styxx 2012.05.22. 16:38:11

"odamész kritizálni, legalább olyan érvekkel, mint én ide," 10 pontos, már ezért megérte:-)

Ernoke 2012.05.22. 16:41:29

@Brendel Mátyás: ne haragudj, nem tudtam, h helyetted Tőzsér János kezdett el itt hülyegyerekezni meg tuskózni, azt hittem, te voltál. különbenis kimondtam, h igazad van, te nagyon okos, tiszta fejű ember vagy, mindenki más pedig tuskó hülyegyerek itt, úgyhogy győztél.

@Styxx: ha magyar munkahelye lenne, tájékoztatásképpen elküldtem volna nekik az itt megjelent hozzászólásait. bár lehet, h semmi következménye nem lett volna, nála cifrább alakok is vannak mindenhol, plusz mivel a saját nevén van itt, nem olyan nagy dolog, de egy próbát megért volna.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 16:44:48

@Styxx: azt ehhez az indexes interview-hoz hozzátenném, hogy:

1) Ez a veszprémi index, nem a nagy index.
2) Nem én mentem oda az exüosztálytársamhoz, hogy interviewoljon már meg, hanem ő
3) ahogy azt kifejtették fentebb mások is, a kapcsolatrendszer ésszerű, értelmes, normális használatával nincs gond, sőt, az kikerülhetetlen. nem mindig érdmes pályázatot kiírni arra, hogy hol vegyek zsemlét.

4) a dolog tehát kis horderejű volt, a riport nem sikerült rosszul, senki nem mondhatja szerintem, hogy de baromság, hogy az ex-osztálytársam engem kérdezett Finnországról, és nem valamelyik másik embert a pár tucatból, aki dolgozott kint sok évet. szerintem jobb jelölt nem volt, de ha lett volna, igazán nehéz lett volna megtalálni.

5) ha az ex-osztálytársam mondjuk 12 finnországi jelentkezőből pont engem választott volna ki, akkor felvethetnéd. hogy én voltam-e a legjobb (ld Közgép). de nem voltak jelentkezők,a kiket visszautasítottak. ha kiírtak volna egy felhívást, akkor arra valószínűleg nem jelentkezett volna senki.

6) a dolog egy sorozat része volt, amelybe beleillettem. tehát másokkal is készült interview.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 16:47:03

@Ernoke:

" ne haragudj, nem tudtam, h helyetted Tőzsér János kezdett el itt hülyegyerekezni meg tuskózni, azt hittem, te voltál."

példa volt. az analógiának meg alapja van. kérdezd meg Tőzsér Jánost, hogy vajon ő mire tippelne velem kapcsolatban!:)

Styxx 2012.05.22. 16:53:03

@Brendel Mátyás:
Matyi, imádlak, még most se esett le, hogy egy nyelvi modorosságokat pellengérező blogon az "interview-val" kapcsolatban csupán az írásmódra csaptam le?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 16:55:31

@Ernoke: "ha magyar munkahelye lenne, tájékoztatásképpen elküldtem volna nekik az itt megjelent hozzászólásait. bár lehet, h semmi következménye nem lett volna, nála cifrább alakok is vannak mindenhol, plusz mivel a saját nevén van itt, nem olyan nagy dolog, de egy próbát megért volna."

igen, te ilyen óvónénihez futkorászó kis hülyegyerek vagy. nem lep meg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 16:59:02

@Styxx:

", ha már személyeskedés: ki mondott el mindenféle idióta retardált hülyének engem "

direkt, előre elmagyaráztam neked, mert tudtam, hogy ezzel jönnél. de azért vagy olyan hülye, hogy rákérdezel mégegyszer. na azt nem gondoltam, hogy akkor is ezzel jösz, ha már előre belenyomták a pofádat a hülyeségedbe.

komolyan, te, ha kiteszem a kezem, akkor jusztis beleszaladsz a pofonba.

Styxx 2012.05.22. 17:01:12

@Brendel Mátyás:
:-))) jessz, igen, üss Matyi, üss:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 17:03:09

@Styxx:

"egy nyelvi modorosságokat pellengérező blogon az "interview-val" kapcsolatban csupán az írásmódra csaptam le?"

igen, ahogy már elmagyaráztam, ez az általános bajom a modoros bloggal. kurva nagy igazságként akarnak kicikizni olyan dolgokat, ami nekik nem tetszik, de a fele attól még tök normális lehet.

én speciel rühellem az "interjú" szót. sokat kell leírnom, és nem akarom leírni sokszor ezt a szót, mert számomra hülyén néz ki (vö. borjú). ez nem modorosság, mert nem felvágásból írom így, hanem mert nekem ez tényleg így tetszik, és a másik meg nagyon nem tetszik. kössé má bele, hülyegyerek!:)

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 17:03:54

Engem csak az érdekelne, hogy egy matyiszerű sültbarmot , aki még Pisa városát is Pizzának írja, hogyan engedhetnek oda bármiféle folyóirathoz? :)

Matyikám, olyan vagy, mint Hauk hadnagy a Jó reggelt Vietnam című filmben, aki akkor is határozottan állítja, hogy van humorérzéke, ha a sokcsillió hallgatója a halál f***ra küldi a lúzersége miatt.

De neked küldetéstudatod van, úgyhogy mindegy bárki bármit mond. :)

Styxx 2012.05.22. 17:11:30

@Brendel Mátyás:
"én speciel rühellem az "interjú" szót. sokat kell leírnom, és nem akarom leírni sokszor ezt a szót, mert számomra hülyén néz ki (vö. borjú). ez nem modorosság, mert nem felvágásból írom így, hanem mert nekem ez tényleg így tetszik, és a másik meg nagyon nem tetszik. kössé má bele, hülyegyerek!:) "
:-))))))))))))))))))
ebbe tényleg nem tudok, hibátlan!
Tudományos publikációk? Jézus fasza, freestyle nyelvészkedés.

váj mí 2012.05.22. 17:16:37

De most tényleg, ez a gyerek azon veri magát már napok óta, hogy kikerült a ketrecbe egy modoros-poszt?

Styxx 2012.05.22. 17:30:51

@Brendel Mátyás:
kommentben, de a honlapodon így megjelentetni, hogy "interview" mert az "interjú" szót nem szereted?

Matyi, bocs, kemény szavak ezek, de tényleg nem kellene szakemberhez fordulnod?:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 17:38:48

@Styxx: de most komolyan, ha azt írom, hogy "nekem nem tetszik ez és ez a szó", nem írom, hogy mindenki kerülje, nem írom, hogy aki használja az looser (lúzer, bazdmeg), nem cikizem, aki használja, nem írok róla bugyuta blogot az indexre, akkor ugyan már honnan a jó édes anyádból veszed azt, hogy ez nyelvészkedés?! honnan a retkes fenéből veszed a pofát ahhoz, hogy ekkora blődséget vágjál bele az internetbe?! mi a jó retkes fenének kötsz ebbe is bele?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 17:40:42

@Styxx: "a honlapodon így megjelentetni, hogy "interview" mert az "interjú" szót nem szereted?"

igen bazdmeg a blogomon olyan szót használtam, amit szeretek egy olyan helyett, amelyet nem szeretek. bazdmeg, lövess már bele a Dunába, te baromarcű, kössél már bele! mibe akarsz még belekötni, esetleg legközelebb majd csak olyan zoknit vehetek fel,a mit engedélyezel, te köcsög?! honnan veszed te ehhez a pofát, ember?!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 17:43:38

@Styxx: nem kéne neked szakemberhez fordulnod, hogy belekötsz egy blogon egy postnak egyetlen szavába, amely postot összesen pár tucat ember olvasott, nem is ajánlottam be index ketrecbe, eszembe se jutott, hogy ez egy jó post, egyszerűen csak belinkeltem valamit, ami hozzám kapcsolódik.

azért ahhoz már pszichopatának kell lenni, hogy egy embernek ennyire utána menjél, és belekössél a legkisebb dolgokba is. szóval a szakembert te keresd, öcsém, beteg vagy.

Styxx 2012.05.22. 17:52:57

@Brendel Mátyás:
na végre egy jó szaki diagnosztizált engem. Kössz Mátyás. Valszeg én se vagyok normális, no de kettőnk közül? Eltörpülök, mint egy golflabda a Naphoz képest:-)

Apróság, de nem pro forma nem blogként hirdetted, hanem a Wikin, mint a honlapod:
math.uni.hu/
"Ez a honlap afféle központi lap, amely rólam (Brendel Mátyás) szól, és összefoglalja más alkotásaimat"
Imádlak, apa!:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 18:18:32

@Styxx: az alapján, hogy mibe vagy képes belekötni, te beteg vagy.

mrbateman 2012.05.22. 18:43:52

@Styxx: Hogy te mekkora egy geci vagy!:-)))))
Beleolvastam a szlovén élménybeszámolóba...a Tibi lesz.pná magát, ha ilyet tudna írni!

Styxx 2012.05.22. 18:49:48

@mrbateman:
Ugye, meg beteg is:-) De úgy nézem amit én kihordok ambulánsan, azt másnak tényleg a Lipót-jogutódban kellene.
A szlovén utibeszámoló nekem is nagy kedvencem. A teljesség igénye nélkül:
"Aztán meg 13 kilométert kellett vezetni egy hegyi földúton, végig szakadék mellett. Ezt, és az összes hegyi szakaszt a Móni vezette, anyu nem engedte nekem. Ő kocsija, nem volt mit tenni."

Anyu tud valamit:-))

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 18:54:03

Szlovénia
"Szombaton, Lévánál (sic!!!) léptük (léptem) át a határt, és mindjárt belekeveredtünk egy építkezésbe, amiből azért kikeveredtünk Lendvához, amelynek egy érdekes művelődési központja, és egy meglehetőst szokványos vára van."
Él egyáltalán olyan ember a bolygón, aki ezt a két jellegtelen szláv semmit képes megkülönböztetni?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 18:57:29

@Styxx: nem mondtam, hogy a Szlovén útleírás frankó, Nem ajánlottam index ketrecbe. Pont olyan közepes, mint mondjuka mária blog. A Modoros ezt alul múlja.

Namost, a modoros blog lelkivilágából sokat elmond az, hogy a legnagyobb rajongók képesek mások sok éve írt beszámolójába beletemetkezni. Az az elménybeszámoló ismerősöknek volt kitéve. Ha éppen valaki el akarja olvasni, olvassa. No de, hogy ti egyenesen beletemetkezzetek, az már beteges.:) Pláne azzal a motivációval, amivel ti jöttök. Szar életetek lehet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 19:00:42

@Kurtz ezredes: Úgy veszem észre, hogy az ilyen csürhét, mint ti, rá lehet venni, hogy elolvassa az írásaimat, mégpedig ilyen provokációval.

A baj az, hogy tényleg azt szemezitek ki, amiről én se mondanám, hogy túl jók. De hát ti már csak ilyenek betegek vagytok.

Bármiféle pozitív ajánlással tutira nem tudtalak volna titeket rávenni erre.:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 19:07:00

@Brendel Mátyás:
Ne legyél már ilyen. Kurva jót röhögtem, hogy összekeverted a kettőt. Én se tudom őket megkülönböztetni, így mindig külön öröm, ha más se. Jó kis írás ez, nem kell ez az önostorozás.

Styxx 2012.05.22. 19:08:55

@Kurtz ezredes:
sőt, akad még ott a "sorok között anyu kiosztja a lapokat, hogy hülyegyerek a hegyekbe nem vezet autót!"- jeleneten felül nyelvtani free-style nyami-nyami is:
"meg mindenhol rozsdálló (engem) Don-Quixotéra emlékeztető vasszobrok. A Dráva másik oldaláról nagyon aranyos, mondtam már? Ja igen."

@Brendel Mátyás:
Stimmel. Mi betegek vagyunk, csakhogy speciel most te pottyantál be a mi vadászterületünkre és kezd leesni, hogy rábasztál. Kábé, mint a Ponyvaregényben, amikor Bruce Willis meg a "Nagy Ember Marcellus Wallace" élet-halál bunyó közben beesik a két perverz szadista buzi üzletébe.
Az eltérés annyi, hogy eléggé úgy fest, mindannyiunk közül te vagy a mentálisan legbetegebb:-) Welcome Matyi:-))))

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 19:16:54

@Styxx: nem, nem basztam rá, különösebben nem fáj, hogy beletemetkeztetek a rosszabb, régebbi írásaimba. a ti bajotok.

mindenesetre megmutattátok, hogy tudtok ti ezerszer rosszabbak lenni annál, mint amit kifogásoltok.

az nektek fáj, hogy idejön valaki az indexketreces baromságotokat megrktiizálni. de szép kis kettős mércével megmutatjátok, hogy ti aztán tényleg képesek vagytok jelentéktelen dolgokon kötözködni.

mrbateman 2012.05.22. 19:17:57

@Brendel Mátyás: hát elég nagy baj az, h. eddig titkoltad az élménybeszámolóidat...és mi az, h. "olyan közepes"! Az álszerény embereket nem szeretem, nem ha valami jó, akkor azt tudni kell méltósággal vállalni!

Styxx 2012.05.22. 19:29:27

@Brendel Mátyás:
Ember, bocs, eddig próbáltam visszafogni, de most már nem megy. Valszeg te nem fogod föl, mert ilyenek a mentális betegségek, de mi kibaszottul nem azon röhögünk, hogy melyik írásod középszerű és melyik a fasza, hanem azon, hogy mi néhányan, akik olvassuk még ezt a komment-trollvircsaftot, tuti meg vagyunk róla győződve, hogy te tényleg nem vagy százas. És ez most hidd elm nem egy klasszikus komment-sértegetés. Baszod, idejössz, rendületlenül ordenáré módon elküldesz mindenkit a kurva anyjába, tolod a hülye, paranoid mantrádat, hogy az indexesek a span modorost tolják, téged meg nem, stb..
Majd elkezdjük olvasgatni a neten fellelhető dolgaidat. Mindezekből kiderül, hogy bizonyos szempontból tényleg rendkívül sokoldalú, 40 éves pasi vagy. Számtech, filozófia, Magyar Tudomány, Wiki-szerkesztés (hopp, ez már gyanús picit).

De mindez mögül felsejlik egy mentálisan sérült, beteg ember. "akinek anyu nem adja a kocsit" (csak egy példa) írogatja a maga grafomán hülyeségeit a triviális, antiszociális, szar életéről.
Szinte mindannyiunknak volt ilyen iskolatársa, egyetemi évfolyamtársa, kollégája. Rángófejű hülyegyerek, aki bizonygatja az igazát.
Ne haragudj, egy elmebeteggel szemben ez tényleg nem volt fair, de nem tudtam magamba tartani.

P.s.: Igen, én biztos még betegebb vagyok, fejtsd ki:-)

sdani 2012.05.22. 19:34:30

@Brendel Mátyás: "ha én hülye volnék érveléstechnikából, akkor magyarország legrangosabb filozófiai és tudományos folyóírata is az"
Micsoda szép argumentum per autoritatem... ezek után elég nehéz hitelesen nyomatni az érvelétechnikai zseni szerepét....

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 19:44:28

@Styxx: baszod, az a baj, hogy képes vagy leírni fél oldalt úgy, hogy végül is nincs benne semmi.

"tolod a hülye, paranoid mantrádat, hogy az indexesek a span modorost tolják, téged meg nem, stb.."

ezt még közületek is kifejtették vagy hárman, hogy igaz, és hogy csak két hülyegyerek vitatja, az egyik vagy te. tehát van köztetek jópár, aki tulajdonképpen nem ért veled egyet, de együtt röhögtök a nem is tudjátok, hogy min. az egyetlen közös elem bennetek a röhögcsélés. ez nálatok a kohézisós alap.

az se esik le neked, hogy ha még te is rájössz, hogy értelmes ember vagyok, akkor nem-e lehet-e véletlenül, hogy tényleg te vagy a totál hülye?! mert nálad nem tudok ilyen pozitív dolgokat felsorolni, te nettő beteg vagy.

"Rángófejű hülyegyerek, aki bizonygatja az igazát."

mert most így konkrétan ti is itt vagytok, ergo saját logikád szerint rángó fejű hülyegyerekek vagytok, de nálatok még fel sem merül a gyanú, hogy esetleg sokoldalú, értelmes emberek is lehettek. nálatok semminem szól emellett, nincs a mérleg másik serpenyőjében semmi.

Styxx 2012.05.22. 19:49:47

"nálatok még fel sem merül a gyanú, hogy esetleg sokoldalú, értelmes emberek is lehettek. nálatok semminem szól emellett, nincs a mérleg másik serpenyőjében semmi. "
Munka, egyetem/fősuli,hobbiblog/publikálgatás, fiatalabbak csajozás/pasizás, idősebbek család-gyerek, sport, kirándulás, további is van, mondjam még?
Míg nálad, beteges politikai aktivitás (tök mindegy, hogy melyik oldal)kétségbeesett érvelés a végtelenségig, de a végén "anyu nem adja a kocsit"
meddig ragozzam?:-)))))

Nadiposzi (törölt) 2012.05.22. 19:50:55

Ez a Brendel elmebeteg. Tuti nem százas, ráadásul agresszív is. Simán veri kisvárosom gyermekkori hőseit, a Kályhás Pali bácsit, a Pipás Danit és az Énekes Lajost, nomeg az Integetős Bözsit.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 19:51:03

@sdani: "argumentum per autoritatem"

Sajnos nem tudod, hogy mi a tekintélyre való hivatkozás. A peer review-olt (Styxx: revjúvolt, te igenhülye:) hivatkozás, vagy például az impact factorra (Styxx: impakt faktor), H-indexre való hivatkozás nem argumentum per autoritatem, mert ugyebár ez a tudomány intézményrendszerének az egyik alapja.

Azért az meg már durva lenne, hogy az egész tudományos rendszer úgy rossz, ahogy van, csak te vagy a tekerőlant.:)

váj mí 2012.05.22. 19:53:50

@Styxx: Nem mondod, hogy 40 éves???? Ó, b+, le mertem fogadni, hogy max. 22-23, viszonylag tapasztalatlan "hülyegyerek" (hogy idézzem). Hát akkor sajna, ez már így marad.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 19:56:03

@Styxx:

"Munka, egyetem/fősuli,hobbiblog/publikálgatás, fiatalabbak csajozás/pasizás, idősebbek család-gyerek, sport, kirándulás, további is van, mondjam még?"

ez lenne a mérleg másik serpenyőjében nálatok? figyu már, ez kinek nincs meg? ez lenne a was ist das?!

Styxx 2012.05.22. 19:57:27

@váj mí:
Ja, elég jól dokumentált a faszi a neten (suprice:-))
Már én is beteg vagyok, hogy ilyen "brennelmátyásológus" lettem:-)
Sajna valszeg arra számíthat, amit felvázoltál. Mondjuk olyan szempontból tényleg kár érte, hogy Berki Krisztiánok meg az élet császárai , de nem tudsz mit csinálni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 19:58:17

@Styxx:

"Munka, egyetem/fősuli,hobbiblog/publikálgatás, fiatalabbak csajozás/pasizás, idősebbek család-gyerek, sport, kirándulás, további is van, mondjam még?"

tényleg dolgozol? tényleg jártál egyetemre? tényleg volt már csajod? tényleg jársz kocogni? tényleg voltál már az erdőben?!

te most ezt akarod a mérleg másik serpenyőjébe tenni?!

ne haragudjál már, de akkor most 2:1 ide. a különbség ugyanannyi.

sdani 2012.05.22. 19:59:46

@Brendel Mátyás: Félre értesz, én nem szakmai kvalitásaidat vitatom, hanem azt, hogy a szakami kvalitásaid ebben a vitában relevéns, bizonyító erejű érvként felhasználhatóak. Mert akármekkora istenverte tudós vagy, ebben a vitában attól még mondhatsz fasságokat, és persze lehetsz akármekkora pöcs.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 20:00:41

@Styxx: "Már én is beteg vagyok, hogy ilyen "brennelmátyásológus" lettem:-)"

így van. beteges, hogy fél napja velem foglalkozol.:) nem a személyemmel kéne, ha már. ennél alább már nem sok minden van, mint amikor egy ember életét az általa úgymond utált másik ember üldözése tölti ki.

Styxx 2012.05.22. 20:02:22

@Brendel Mátyás: nem utállak, röhögök rajtad (tudom, szemétség) és sajnállak, de mentségemre: te estél be ide a mi játszóterünkre mindenkit lehülyegyerekezve.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 20:02:41

@sdani: "Mert akármekkora istenverte tudós vagy, ebben a vitában attól még mondhatsz fasságokat,"

a dolog akkor merült fel, amikor releváns volt. de te beleugatsz úgy, hogy nem nézted végig. te egész biztosan pöcs vagy, mert ez az.

váj mí 2012.05.22. 20:05:46

@Styxx: Szerintem hagyjátok, ez az ember beteg.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 20:05:52

@Styxx: arra nem nagyon van mentség, hogy megszállottan google-oztál utánam sok óráig. ehhez betegnek kell lenned. rngatózó fejű hülyegyerek kell, hogy legyél.

Styxx 2012.05.22. 20:08:10

@Brendel Mátyás:
igen, az vagyok Mátyás:-) (amúgy annyira precízen egy helyen van minden, hogy fél perc guglizás elég volt:-))
@váj mí: igazad van, kiszállok.
Vesztettem Matyi, győztél!:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 20:33:50

@Styxx: én úgy látom, hogy nálad bárki, aki többet ért el nálad, az rángatózó fejű hülyegyerek. te egy közönséges ember vagy, aki annál többet nem ért el, hogy suliba járt, csajozott, és kirándul. mivel többet nem értél el, ezért automatikusan kompenzálnod kell, aki többet ért el, az emiatt álad rángatózó fejű hülyegyerek.

nem számít, hogy itt vagy több napja, mint egy megszállott, és utánam google-ozol, és engem olvasol, ráadásul a rosszabb írásaimat. ez nem számít, nem te vagy a beteg, hanem a másik, aki elért valamit az életében.

egy szánalmas kisember vagy, aki betegesen kompenzálod, hogy csak ksiember vagy.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.22. 20:54:38

@Brendel Mátyás: vice versa, te tudományfilozófiai überführer, ha vica lenne, akkor úgy ejtenénk: vika. Remélem ezzel is segítettem a következő publikációdat:)

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 21:37:07

Azért bírom ezt a mimatyinkat. Osztja - persze megfontoltan és visszafogottan, ahogy a sajátja - az észt arról, hogy mekkora überokos űrlény is és csak mi, kis pondrók nem értjük; nyomja a szövegét a mindenféle publikált okosságáról; meg van győződve arról, hogy mi, sötét plebs nem érünk fel az ő szellemi magasságához... és eközben meg ott a ferde torony Pizzában és ott a looser szó. Satöbbi.

Matyi, ha esetleg egyszer nálam kívánnád stilisztikailag lektoráltatni valamelyik publikálandó szövegedet, kérlek, ne tedd. Nincs annyi pénzed - és nem is lesz -, amennyiért elvállalnám.

"Hülyegyerek!" :)

Stronci 2012.05.22. 22:05:31

off: @tff: de ha kifizetik cégnek az áfá-t akkor mit bukik a cég? (megkapja a cég és befizeti) szvsz a suli bukja a német és magyar áfa különbözetet. Ha van közösségi asz a cégnek, akkor 0% áfá-val jön a fűrész nem?

Mátyás: már nem nincs ennyi türelmem, már ahhoz sem hogy elolvassam a hsz-ait

on:
Eredeti téma: családi ház kapuja "A kutya harap" tábla alatt másik kiírás:
"Nem adunk el semmit!
Nem veszünk semmit!
Nem térünk át semmilyen hitre!
...És ezt a kutya is tudja!"
ave

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:15:50

@vészmadár (pica pica): kapaszkodjál az elírásba, kapaszkodj, másba nem tudsz!

te most így fogod leélni az életed, hogy nálad sokkal tehetségesebb emberek bakijaiba fogsz belekötni?! ez az életed értelme?:)

Rich.mond 2012.05.22. 22:19:06

Eddig a büdös életben nem ajánlottam Modoros posztot, de most muszáj, nehogy a varánusz beelőzzön.
Komolyan baz'd meg, ilyenkor nem is értem, hogy miért nevezem magam "baloldalinak".

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:20:14

@pocaklakó minim@pocaklakó minimanó: nyuszika, te se fogod fel, hogy egy publikációt átnéz az ember, mielőtt beküldi, ugye?! te még olyat nem csináltál.

bazmeg, ha írtál volna valamit is, ami megjelent, akkor tudnád, hogy az emberek többsége elgépel ez azt, és nem attól jó író valaki, hogy hibátlan, hanem attól, hogy átnézi beküldés előtt.

aztán meg akár még a lektor is fedezhet fel hibákat, pont azért van, mert feltételezik, hogy bárki elírhat valamit. hülyegyerek.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:20:31

@Brendel Mátyás:

"ez az életed értelme?"

Neked ez.

"Hülyegyerek." :)

Pizza & ferde torony meg "looser"

szanalmas.hu

Rich.mond 2012.05.22. 22:22:32

@Brendel Mátyás: Ember, te beteg vagy. A Gyülieli és a Modoros pedig kurva jó.
Kb az egyetlen példa arra, hogy a jobboldalon is van az embereknek humora.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:24:05

belőletek azért nem lesz soha semmi, mert egy ilyen nulla blog védelmében kompenzációs "lektorálást" végeztek. nektek ennyire fussa.:)

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:24:33

@Rich.mond:

Te meg "hülyegyerek" vagy. :)

Megelőlegezem, mielőtt ő mondaná.

Ui.: Azt amúgy észrevetted, hogy amikor oktondi hibákat követ el, akkor azokat nem nagyon akarózik neki elismernie? :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:26:03

@pocaklakó minimanó: ami egyébként a fizetést illeti, úgy látom, lektorálsz te ingyen és bérmentve, akkor is, amikor semmi értelme. nem félek én, pénzért lektorálod te még a nénikédet is.:)

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:26:49

@Brendel Mátyás:

Belőled azért lett senki, mert egy darab szóról is képes vagy oldalakat írni annak érdekében, hogy bebizonyítsd a másikkal szembeni nem létező szellemi fölényedet. Ezzel kompenzálod a... felsorolni is hosszú lenne.

"Hülyegyerek!" :)

Rich.mond 2012.05.22. 22:28:05

@pocaklakó minimanó: Vazze, szokok' írogatni egy közismerten balra húzó hírportál sportrovatába. Ezért meg is kapom, hogy hülye komcsi vagyok. Azt nagyjából lesz*rom. De az ilyen arcok láttán tényleg elszégyellem magam.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:29:02

@Brendel Mátyás:

Mert áldott jó szívem van.

Amúgy hadd kérdezzelek meg: Olvastad, miről írtam a lektorálást?

"...ha esetleg egyszer nálam kívánnád stilisztikailag lektoráltatni valamelyik publikálandó szövegedet..."

Ha igen, miért nem voltál képes értelmezni azt a szöveget?

Vagy netán publikálni akarod az itt "lektoráltakat?"

Ne tedd!

Vagy inkább: IGEN, TEDD!!! :)

lárvalányhaj 2012.05.22. 22:30:26

@Brendel Mátyás:

azt nem értem, hogyha te olyan tehetséges vagy, akkor miért a neten történő okoskodásban éled ki magad? emlékszem, h már 10 éve is az volt a fő foglalatosságod, hogy a HIV Vallás és filozófia nevű levlistáján osztottad az észt ateizmus-témában.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:31:03

@pocaklakó minimanó: elismerem. van annyi tehetségem, hogy elismerhetem, van, amikor elírok valamit. nem von le semmit belőle.

a postíró helyében még azt is elismerném, hogy ez egy szar blog. még azt is elismerem, hogy került már ki az index ketrecbe olyan postom, amely nem is volt olyan jó.

előfordult már, hogy kritizálták, és elismertem, hogy hát igen, ezt jobbnak gondoltam, mint amilyenre valójában sikerült.

azt is elismerem, hogy 5 éve nem tudtam jól vezetni. mert nem vagyok vezetésben zseni, és akkor még nagyon keveset vezettem.

csak az ilyen kis nullák, mint ti, azok nem ismerhetnek be ilyeneket.

észrevhetnétek, hogy mindaz az a karakterrombolás, amit csináltok, nem releváns, mert ettől a post epszilonnyit sem lesz jobb, és mert én meg vagyok olyan jó, hogy a gyengébb dolgaimet elismerhetem. belefér.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:32:41

@Brendel Mátyás:

"az emberek többsége elgépel ez azt"

Ja. PIZZA és a ferde torony.

Ez tényleg nem más, mint ELGÉPELÉS.

Ja.

Nem ám butaság. Nem. :)

A naív meg az én fejemben van.

Matyim, ilyen k*rva nehéz elismerned, ha béna vagy? :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:33:32

@lárvalányhaj: mert ilyen kedvem van. belefér.

szerinted minden időmet a Nobel-dijra kéne fordítanom?!

neked egy tudós az csak tudós, és semmi más? te még nem láttál tudóst közelről?!

nem bízod ide, hogy mennyit akarok elérni, és ebbe mennyit fektetek? így is többet értem el, mint az összes kommentelő együttvéve. ez is belefér.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:35:32

@Brendel Mátyás:

"van annyi tehetségem, hogy elismerhetem, van, amikor elírok valamit. nem von le semmit belőle."

Csoda történt! Csoda!

Igaz, hogy részleges csoda, de az is csoda. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:37:12

@pocaklakó minimanó: most konkrétan miért erőlteted, hogy földrajzból szar vagyok, csak mert elgépeltem valamit? nagyon jók a földrajzi ismereteim, nem fogod megmagyarázni, hogy nem.

ettől nagyobb lesz a farkad, vagy mi?! ettől jó lesz a post? nem.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:38:32

@Rich.mond:

"Ezért meg is kapom, hogy hülye komcsi vagyok."

Há' de nem? ;)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:39:11

@lárvalányhaj: nem akartam ráugrani, mint ez a félkegyelmű itt, én nem gondolom, hogy ha elírsz valamit, akkor máris hülye vagy.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 22:39:12

@Brendel Mátyás:
A beismerést elfogadjuk, de a folyamat nem fog megakadni itt. Végig fogjuk csinálni, egészen addig, amíg őszintén és teljes mélységében, könnyek közt vallod be nekünk, hogy miért írod nem magyarul az interjút és a posztot.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:41:09

@pocaklakó minimanó: "egy darab szóról is képes vagy oldalakat írni annak érdekében,"

te onanizálsz itt egy szóra több napja, nem én.:) van bőr a pofádon azzal vádolni a másikat, amit te csinálsz.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:41:09

@Brendel Mátyás:

"nem fogod megmagyarázni, hogy nem."

Persze hogy nem. Neked?

Ha megpróbálnám, se menne, hiszen a te szellemi fölényeddel kellene versenyre kelnem és lássuk be, ez nem mindennapi kihívás.

Persze szívesen megpróbálnám, de csak azzal a feltétellel, ha - esetleg, netalántán, neadjisten - vesztenél, legalább öt beíráson keresztül ecsetelnéd - jó hosszan és részletesen -, hogy milyen kis butus is vagy ebből a témából.

Á, lehetetlent kérek. :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 22:43:13

@Brendel Mátyás:
"nagyon jók a földrajzi ismereteim"
Ma délután olvashattunk a lévai határátkelésedről. Ott vetted életed első atlaszát?

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:44:57

@Brendel Mátyás:

"én nem gondolom, hogy ha elírsz valamit, akkor máris hülye vagy."

Szerintem itt sem az "elírásaid" miatt hiszik rólad azt, hogy "hülyegyerek" vagy.

Azok csak a habocskák a tortán. :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 22:45:35

@Brendel Mátyás:
Nehogy már a vallató diktálja a vallomást. Ez valami családi hagyomány nálad?

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:47:40

@Brendel Mátyás:

Bmeg! Ekkora kérdést!

Kurci, ki ne hagyd, hogy felmagasztalod a földrajzi ismereteit. :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 22:48:09

@Brendel Mátyás:
Ó hát a franciák földrajzi és történelmi szakértelme Közép-Európa tekintetében régóta legendás.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:48:42

@pocaklakó minimanó: figyusz, itt mindenki elírt egy csomó mindent, vannak pitiánerek, akik ezzel foglalkoznak. na ezek a hülyegyerekek.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:50:28

@Brendel Mátyás:

Ott remek, angol nyelvű könyvek segítségével megtalálhatod a "looser" szó jelentését. És megtalálhatod a másiknak a helyesírását.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 22:51:19

@Kurtz ezredes: nyuszika, az adott címen a világ egyik leghíresebb angol nyelvű könyvesboltja van. ennyit rólad, Überföldrajztudós.:)

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:52:55

@Brendel Mátyás:

"na ezek a hülyegyerekek."

Dehogy. Olvasgatom a beírásaidat és azokból (is) kiderül, hogy a "hülyegyerekek" szó használata nálad eléggé kiterjedt.

Miért nem írod inkább úgy, hogy "hülyegyerek" az, aki másként vélekedik, mint te?

Fő az őszinteség.

"Hülyegyerek!" :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 22:56:10

@Brendel Mátyás:
Szinte mardos a szégyen, amiért nem olvasom angol nyelven a magasságos nyugat véleményét erről a "Léva-problematikáról". Bizonyára ott kéne egész nap csókolgassuk a kövezetet Modor Tibivel. Angol nyelvű könyvek, amelyekben a páratlan tudás és bölcsesség iránytűként mutatja meg nekünk, pusztai barna csőcseléknek, merre a helyes út.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 22:57:24

@Kurtz ezredes:

Szerinted rájött közben, hogy hol qrta el? :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 22:58:50

@pocaklakó minimanó:
Biztos vadul bújja a Larousse-t, csak nem tudja, hogy Levicénél kéne néznie.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:03:00

@Kurtz ezredes:

Levice, Lendava, Levoca - what's the difference? Quelle est la différence? Vatevör. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 23:04:10

@pocaklakó minimanó: "Miért nem írod inkább úgy, hogy "hülyegyerek" az, aki másként vélekedik, mint te?"

mert ezt a felfogást a Modoros blog már levédte. meghagyom nekik, meg neked.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:05:49

"Nem szoktam olyanokkal folytatni a vitat, aki szandekosan nem tartjak be a klasszikus logika szabalyait vagy nem ismerik el azoknak ervenyesseget a vitaban."

Hö! :)

"onmagadat csapod be, ha azert mondasz valamit igaznak, mert szeretned, vagy azert veted el, mert nem tetszik Altalaban nem folytatom a viitat olyannal, aki a klasszikus logika szabalyait nem fogadja el."

Hö! :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 23:07:53

@Kurtz ezredes: hehe. no mi van Überföldrajztudós, megártott a szopás?! Most egy kis xenofób esti mesével kenegeted a sebeidet?!

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:08:15

"Nem szoktam olyanokkal folytatni a vitat, aki szandekosan nem tartjak be a klasszikus logika szabalyait vagy nem ismerik el azoknak ervenyesseget a vitaban."

Hö! :)

"onmagadat csapod be, ha azert mondasz valamit igaznak, mert szeretned, vagy azert veted el, mert nem tetszik Altalaban nem folytatom a viitat olyannal, aki a klasszikus logika szabalyait nem fogadja el."

Hö! :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 23:10:26

@Brendel Mátyás:
Igen, hát most, hogy így mondod, ez tényleg a magyar általános műveltség szerves része.
Már emlékszem, hogy gimiben a magyartanárnő még a padban agyonlőtte azt, aki nem tudta a leghíresebb párizsi könyvesbolt irányítószámát.
Egyetemen meg nem volt gond, ha valaki töriföcin összekeverte a Szepességet a Szerémséggel, úgyhogy megkövetlek, ezt a kört tényleg te nyerted.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:12:06

@Brendel Mátyás:

Matyi, rájöttél-e már arra, hogy mit kérdezett tőled Kurci?

Segítsünk? :)

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:17:03

@Kurtz ezredes:

Ezzel a szofisztikált iróniával soha a büdös életbe nem fogod belőle kiverni azt a sírva beismerést.

Hülyegyerek! :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 23:18:24

@pocaklakó minimanó: látom nem lektorálsz, az istennek se. mert téged nem lehet megfizetni.:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 23:24:25

@pocaklakó minimanó:
Nem egy Fidesz-Jobbik koalíciós kormány által létrehozott "Baloldaliak és Liberálisok Nemzeti Átnevelő Tábora" nevezetű fabarakkos, szögesdrótos, netkapcsolat nélküli táborkomplexum igazgatói irodájában ülünk (még), úgyhogy nyugalom. Nem kell elsietni a dolgokat.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:25:30

@Brendel Mátyás:

"látom nem lektorálsz, az istennek se. mert téged nem lehet megfizetni.:)"

Segítek a szövegértelmezésben.

Ezt írtam: "...ha esetleg egyszer nálam kívánnád stilisztikailag lektoráltatni VALAMELYIK PUBLIKÁLANDÓ SZÖVEGEDET..."

És te a beírásomból a fentit szűrted le.

Banyek! És még észre sem veszed, mikor csinálsz magadból hülyét? :)

Öcsém, imádlak! :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 23:25:34

@Kurtz ezredes: ja kérem, így jár, aki mások kis bakijából elefántot csinál. kiderül, hogy ő maga is bakizhat, oszt magyarázhatja a bizonyí1tványt. nem kellett volna magyaráznod, ha nem vagy geci mások bakijával.

én nem gondolom, hogy sült hülye vagy Párizsból, csak mert bakiztál egyet, elfogadom, hogy bakizhatsz. benned ilyen nagyvonalúság nincs.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.22. 23:29:02

@Styxx: na, finomlelkű hölgynek se nevezett még senki:PPP@Brendel Mátyás: "n speciel rühellem az "interjú" szót. sokat kell leírnom, és nem akarom leírni sokszor ezt a szót, mert számomra hülyén néz ki (vö. borjú). ez nem modorosság,"
dehogynem.
meséld már el, hogy mitől is néz ki jobban az, hogy interview? mert az külföldiül van?@lárvalányhaj: bakker, itt mindenki ennyire ismeri ezt az embert? én most hallok róla először, de majd utánanézek.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:32:33

@Brendel Mátyás:

"én nem gondolom, hogy sült hülye vagy Párizsból, csak mert bakiztál egyet, elfogadom, hogy bakizhatsz. benned ilyen nagyvonalúság nincs."

Mátyás, a gond az, hogy még az iróniát sem veszed észre.

Kurcinak külön fel kell majd hívnod arra a figyelmét, hogy amikor ironikusat próbál neked írni, a végére írja oda zárójelben az"irónia" szót és tegyen a végére egy mosoly-ikont is.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.22. 23:32:36

@Brendel Mátyás:
Nem bakizott itt senki.
Megnéztem ezt a csodálatos kis ékszerdobozt, és valóban szimpatikus. Mármint az, hogy a német megszállók bezáratták. Ugyanakkor továbbra sem érzem szükségét, hogy ez a párizsi cím beleégjen a memóriámba.
Te pedig hatalmas földrajzi szakismereteid mellett sajnos nem bakiztál, hanem lövésed nem volt róla, merre van hazánk egyik ideiglenesen elcsatolt városkája. Legalább már utánagúgliztál? Még én is képes voltam megnézni ezt a bájos boltocskát a kedvedért.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.22. 23:32:52

@Brendel Mátyás: az, a "válassza" választja helyett, meg a Pizza Pisa helyett aztán tényleg elgépelés. tök közel vannak egymáshoz a betűk...@pocaklakó minimanó: :)))

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:35:05

@A Tyne folyó déli partja:

"bakker, itt mindenki ennyire ismeri ezt az embert?"

Régi motoros. A 'zindexen math néven futott.

Ráadásul iskolatársam is volt, bár legtöbbször - hogy ki szerencséjére, nem tudom - elkerültük egymás köreit. :)

A Tyne folyó déli partja 2012.05.22. 23:36:49

@pocaklakó minimanó: én meg most látom, hogy veszprémi, szerencsére én is elkerültem a köreit:)

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:38:27

@A Tyne folyó déli partja:

Nem fogja "soha" elismerni, hogy nem ő a JANI. :)

Ahogy Regős Bendegúz mondotta volt modorosan: "Nem olyan családból származom én." :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 23:40:54

@Kurtz ezredes: én meg nem érzem a tragikumát annak, hogy egy 5 éve sietve leírt útleírásban elírt helységnévnek jelentőséget tulajdonítsak. annak utána mentél, hogy én 5 éve mit írtam, pedig a kutya nem kért rá, ellenben a párizsi címnek nem mentél utána. mindketten azért bakiztunk, mert nem jártunk utána. én öt éve egy hülye kis beszámolóban, te most itt, nagy hőzöngés közepette.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:42:36

Kezdődik a beismerés-kicsikarás.

Lassan ment, nehezen ment... reméljük, lesz folytatása is. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.22. 23:43:56

@A Tyne folyó déli partja: a "válassza" szándékos stíluselem volt, te ökör.:)

A Tyne folyó déli partja 2012.05.22. 23:45:10

@Brendel Mátyás: a Pizzai ferde tornyot nem öt éve írtad. és pláne nem el. a "válasszák"-ot se, és a "looser"t se.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.22. 23:48:21

@Brendel Mátyás: persze, persze. mint a többi. jó kifogás.

pocaklakó minimanó 2012.05.22. 23:51:13

A wikipedia személyes részéről: This user can read and write fluently in English.

A Tyne folyó déli partja 2012.05.22. 23:51:53

@pocaklakó minimanó: megyek is aludni. de tök jó kifogást találtam. ha nem tudok valamit, ezért marhaságot írok, majd ezentúl azt fogom mondani, hogy az szándékos stíluselem volt. tökmindegy, milyen témával kapcsolatban:)

A Tyne folyó déli partja 2012.05.22. 23:54:02

@pocaklakó minimanó: meg németül is. végül is, azt állít magáról, amit akar...a looserre még mindig nem jött rá.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:03:10

@pocaklakó minimanó: nekem mondod?! Kutz és én valójában tökre egyetértünk, csak játszásiból viccelgetünk itt, de neked ez nem esett le.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:05:13

@A Tyne folyó déli partja: szóljál már, hogy pocaklakó elírta a "Vatevör"-t merasseúgyírják, és olyan meg nicns is, hogy valaki direkte írja el a dógokat, meraznincs.

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 00:05:41

@Brendel Mátyás:

"nyuszika, az angolt illetően csak ennyit"

Szerintem ennyit: "nem írom, hogy mindenki kerülje, nem írom, hogy aki használja az LOOSER (lúzer, bazdmeg), nem cikizem, aki használja..."

Kiemeltem.

Ja, tudom. Elgépelés. :)

Pedig az egyetem angol nyelvi tanszéke ingyen segített volna. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:07:28

@pocaklakó minimanó: te a Lovassyból csak odáig jutottál, hogy 5 éve Internetre feltett útleírásokat lektorálsz?:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 00:08:21

@Brendel Mátyás:
Igen, a nagy sietségben összekeverted Rozsnyót Komlóval, bármelyikünkkel megesett már. Bevallom, nem gondoltam, hogy gúgliznom kéne a cím után. Valahogy munkál bennem ez az életösztön, ami belső kényszerré változtatja Párizs, esetleg Bécs vagy Moszkva térképének utcára pontos ismeretét. Ez szellemi elődeiteknél is nemes hagyomány volt. Gyorsan tanulták, mint patkányok a csatornajáratokat.

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 00:08:42

@Brendel Mátyás:

Ja. Elírtam. ELÍRTAM!!! ELÍÍÍÍÍRTAM!!! :)

Megyek is az olaszországi Pizza városába és az ottani ferde toronyból levetem magam szégyenemben.

Vagy mégsem? :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:20:27

@pocaklakó minimanó: banyek, és még észre se veszed az iróniát?! IRÓNIA, gülükém!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:25:43

@Kurtz ezredes: értem én, Párizs a te Bakonyod, de az már csípi a szemedet, ha valakinek nem az a fontos, mint neked. ezért vagy te ilyen fasz jobbercsávó.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:28:42

@pocaklakó minimanó: tudod mit, megadom neked a kiváló lektor örökös érdemrendet. mehetsz kötözködni az elvtársaidnál, ők is elírnak egy csomó mindent.

komolyan, rólad kéne mintázni a leghaszontalanabb sztahanovista szobrát.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:30:56

@pocaklakó minimanó: aha, tehát informatika szakról lett belőled kényszerbeteg lektor?:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 00:32:24

@Brendel Mátyás:
Igen. Kinek-kinek mi a fontos. Budapesten fogom leélni az életem, úgyhogy ezt a gyönyörűséges várost fejből ismerem. Párizs esetében egy turistatérkép és wikimapia bőven elég volt. Persze azért Franciaországot is ismerem annyira, hogy nem keverem össze Nancyt meg Perpignant.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:35:25

@Kurtz ezredes:

"Budapesten fogom leélni az életem, úgyhogy ezt a gyönyörűséges várost fejből ismerem. Párizs esetében egy turistatérkép és wikimapia bőven elég volt."

na én meg nem Szlovéniában fogom leélni az életem, nekem Párizs van a fejemben, és speciel Lendva nem volt fontos.

úgyhogy le lehet szállni a témáról,faszfejkém.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 00:39:55

@Brendel Mátyás:
Ez az elmúlt évek egyik legszebb mondata volt.
Remélem akkor tartod majd magad pártjaid egyik legalapvetőbb elvéhez, hogy mindenki annak az országnak a közügyeibe szólhat bele, ahol adózik.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:44:20

@Kurtz ezredes: nem fogok beleszólni Szlovénia közügyeibe.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:46:29

@Kurtz ezredes: a te pártjaidnak nem ez az elve, tehát ne ugass!

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 00:48:42

@Brendel Mátyás:

"aha, tehát informatika szakról lett belőled kényszerbeteg lektor?:)"

Továbbra sem megy a szövegértés, Matyi?

"Ráadásul iskolatársam is volt..." és "Az egyetem az a hivatkozott iskola."

Ebből hogyan következik az, hogy informatika a szak?

Ha nem megy a szövegértés, ebben is segíthetek (persze nem ingyen), de azért kicsit égő, hogy aki a logikára hivatkozik imitt-amott, annak egy szimpla szövegértés és a szöveg tartalmából levonható következtetések is kihívást okozhatnak. :)

Nem lesz ez így menő. :)

Ha olvasnának téged azok, akik publikálni engednek, biztos kétszer is meggondolnák, hogy legközelebb teret adjanak neked.

Logikusan persze. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:52:09

@Kurtz ezredes: egyébként ez így egyik pártnak sem alapelve szerintem. Magyarországon sokan adóznak, és nem szavazhatnak, továbbá sokan szavazhatnak, és nem adóznak. és szerintem ezen egyik párt sem akar változtatni. sokkal inkább a bejelentett lakcím körül van itt a vita.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 00:53:03

@Brendel Mátyás:
Mondd csak, észrevetted, hogy itt mindenki röhög rajtad, és ami még fontosabb, senki, ismétlem senki nem lájkol? Tudod mit jelent ez? Úgy tűnik, elég szarok a hozzászólásaid. Csak annak köszönheted a jelenlétedet, hogy Modor Tibi jól jól szórakozik rajtad, és futtat. Vagyis nem tilt ki.

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 00:53:06

@Kurtz ezredes:

"...nem keverem össze Nancyt meg Perpignant."

Könnyű így riposztozni, "hülyegyerek", hiszen hogy is keverhetnéd össze? A Nancy egy női név (pl. Nancy Sinatra), a Perpignan meg... ööö... per pillanat nem jut eszembe, hogy mi. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:54:36

@Kurtz ezredes: te honnét veszed, hogy mikor adózok Magyarországon, és az hogy viszonyul ahhoz, hogy mikor szavazok?!

mellesleg a franciáknál sem szavazhat a külföldi, aki adózik. a helyi választásoknál akarnak ilyet bevezetni, de vitatott.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 00:55:54

@Brendel Mátyás:
Akkor ezen logika szerint a Magyarország közügyeibe sem fogsz? Illetve javaslom, hogy a Rue de Stalingrad vagy Avenue Lénine környékén grüdnoljatok Károlyi Mihály Társaságot a többi vöröslapos adminhaveroddal. Simán lehetnétek a Magyar Köztársaság emigráns kormánya is.
Egyébként ez az adózás tényleg csak kifogás volt és nem alapelv. Az alapelv az volt, hogy ne legyen 80%-nyi választó ellenetek.

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 00:56:14

@Gudea enszi:

Lt. Steven Hauk: "Sir, in my heart, I know I'm funny." (Good Morning Vietnam)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:57:00

@Gudea enszi: "Modor Tibi jól jól "

vigyáz, mert jön a pocoklakó Hannibal Lektor, és levesz a tíz körmödről, hogy elírtál valamit, tehát nem lehet igazad.

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 00:58:48

Lt. Steven Hauk: First of all, don't make fun of the weather here, and don't say the weather is the same all the time here. Because it's not. In fact, it's two degrees colder today than yesterday.

Edward Garlick: From a Marine in Da Nang: "Captain Hauk sucks the sweat off of a dead man's balls." I have no idea what that means, sir, but it seems very negative to me.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 00:59:16

@Kurtz ezredes:

megfigyelt jobberes effektus, hogy ahogy megy a téma, mindig egyik kötekedésről a másikra szállnak, mint süsü a sárkány a pillangók után. annyi attention spanjük nincs, hogy egy témánál maradjanak.:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 01:02:03

@Brendel Mátyás:
Emlékeim szerint az adózós érv főcenzorasszonyotok rendszeres ütőkártyája volt. :)
Én ezzel természetesen nem értek egyet. Szerintem egy kedves, becsületes, a románt hideg távolságtartással lenéző székely bácsi adószám nélkül is szavazhasson a magyar választásokon, te meg adózva se.

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 01:03:52

@Brendel Mátyás:

Nem kell, az erőlködés PIZZÁsfiú. :)

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 01:06:26

Matyi! Az előzőben benne van egy lektorálandó. :)

Ui.: Az attention span tök jó dolog. Mi az? Nem volt időm túlságosan odafigyelni rá. :)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 01:07:36

@Brendel Mátyás:
Megértem, hogy próbálod terelni a témát, de ettől még változatlanul minden jelenlévő egy kicsiny, helyi sasjózsiként tekint rád. Annyira értetlen és műveletlen vagy, hogy az alapkifejezéseket sem vagy képes értelmezni, így pedig nem fogunk előrehaladni. Hajlok rá, hogy végül a ti politikai kultúrátok módszereit leszünk kénytelenek elővenni. Abból te is érteni fogsz.

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 01:13:17

Azért Tibinnyó küldhet pár csokit postán, hogy így pörgetjük a blogját.

Hiába, jó "alapanyagokkal" csak jó munkát lehet végezni. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 05:38:40

@Kurtz ezredes: ez a te nagy bajod, hogy neked egy párizsi címről nem az jut eszedbe, hogy utána nézz, mi van ott, hanem az, hogy gyűlölöd a franciákat. meg az, hogy aki ebben az Orbán által szétcseszett országban véletlenül külföldön dolgozik, az ne szóljon bele az ország dolgaiba. bezzeg a román-gyűlölő, rasszista székely bácsika az jöhet.

most volt hír, hogy tavaly rekord nagyságú lett a Németországba kivándorlók száma.

a végén tényleg az lesz, hogy ott maradtok ebben a kibaszott országban te, meg a hülye Orbán és a rasszista székely, és mentek a levesbe, mert minden értelmes ember elhagyta már azt a szánalmat, amit így hárman összehoztatok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 05:41:43

@Gudea enszi: semmi jelentősége nincs, hogy ti minek néztek, mert nullák vagytok egytől egyig.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 05:45:52

@pocaklakó minimanó: büszke lehetsz magadra, hogy az informatika szakról eljutottál odáig, hogy te vagy az egyik ügyeletes vértacskó egy ilyen blogban.

őszintén szólva örülök, hogy nem kerültünk közelebbi ismeretségbe, gondolom, messziről bűzlik rólad ez a mentalitás. büszkén beírhatod az életrajzodba (jah:), elbüszkélkedhetsz a barátaidnak, családodnak, hogy hobbiból noname vértacskót játszol ilyen remek "főnökök" alatt egy blogon. irigylem az életfelfogásod, ember. remek életed lehet.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 05:49:58

@Kurtz ezredes: meg is érdemled, a "kedves, becsületes", rasszista székely bácsikádat, be is zárkózhatnátok egy kicsit a havasokban, egy kis kunyhóban, birkanyájjal, pálinkával. az a neked való, onnan ki se gyere, mert a nagyvilág veszélyes!:)

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 06:24:55

@Brendel Mátyás:

Matyi, öreg cimbi!

A kedvedért megszakítom egy kicsit a munkálkodásomat.

"büszke lehetsz magadra, hogy az informatika szakról eljutottál odáig"

Arra a fene nagy logikádra annyira büszke vagy. Meg az értelmességedre. Meg a többire is.

Áruld már el nekem, kérlek, hogy honnan a búbánatból veszed, hogy informatikára jártam?

Annyit írtam, hogy iskolatársak voltunk az egyetemen (olvass vissza; se több, se kevesebb) és ebből te - hogy milyen módszerrel, nem tudom - levontad, hogy informatikára jártam.

Miből következik ez? Tudod: premissza, levezetési szabály, konklúzió.

Szigorúan következetesen járj el, mert tőled, nagyformátumú gondolkodótól elfogadhatatlan az olyan slendriánság, hogy pl. mivel te odajártál, ezért, aki iskolatársad volt, az is odajárt. Nem áll össze a folyamat - már ha érted, mire gondolok.

Tőled nem holmi homályos "úgy éreztem, úgy véltem" jellegű magyarázatot vár el - jogosan - az ember. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 06:39:55

@pocaklakó minimanó:

nem mondtam, hogy következik, az iskolatárs az egy elég félrevezető célzás volt ezek szerint részedről, mert alsó, vagy középfokú iskolákban az osztálytársakra szokták használni. az egyetemen már évfolyamtársat mondanak, ha meg valaki csak egy egyetemre járt valakivel, akkor nem használják így.

konkrétan eléggé félrevezető például azt mondani, hogy én és Gábor Dénes iskolatársak voltunk.

no de mindegy, homályban bújkáló vértacskókám, a lényeg az a mentalitást, amit itt előadsz, és láthatóan nem vagy rá büszke. tudod te nagyon jól, hogy egy utolsó, szemét, kis vértacskó vagy.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 06:44:05

@Brendel Mátyás: "bujkáló". mielőtt belekötsz, vértacskókám.

őszintén szólva, igencsak benézted azt, hogy kihez dörgölőzz, kinek legyél a vértacskója. elég szánalmas vagy.

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 06:49:32

@Brendel Mátyás:

"nem mondtam, hogy következik"

Hogyne mondtad volna. Mutatom az állítást: "az informatika szakról eljutottál odáig..."

Szerinted informatikára jártam. Miből következik?

Várom a magyarázatod.

"tudod te nagyon jól, hogy egy utolsó, szemét, kis vértacskó vagy.:)"

Tibinnyót külön kérem, hogy ne pakoljon ki téged innen ezért és a hasonlókért.

Olyan jót mulatok. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 06:52:38

@Brendel Mátyás:

pocoklakókám, az nem telik ki tőled, hogy azt leírd: "én, Hannibal Lektor, a Veszprémi Egyetem ezen és ezen szakának hallgatója vagyok, és büszke vagyok arra, hogy egy ilyen alak, mint Kutz vértacskója lehettem egy ennyire fenomenális blogon, amelynek profilja az, hogy noname emberek zsigerből cikiznek műs embereket, csak mert az ő ízlésük szerint táncolnak".

ez túl egyenes és vállalhatatlan volna, ugye?!

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 06:54:59

@Brendel Mátyás:

"konkrétan eléggé félrevezető például azt mondani, hogy én és Gábor Dénes iskolatársak voltunk."

Ezért is pontosítottam, mivel első nekibuzdulásodban ismét elkövetted azt a hibát, hogy (bár szerinted is félrevezető, mégis találgatásra adva a fejed) a gimire gondoltál.

Ugyanakkor a tisztázás után - bár továbbra sem volt világos számodra a dolog - azonnal le is vontad a következtetést (amely eddig - Tibinnyónak: eleddig), miszerint: "az informatika szakról eljutottál odáig..."

Mivel erről sem volt említés, ismét találgattál.

Ha ennyire vágod a "félrevezető" dolgokat, akkor miért pucsítasz nekik? :)

Neked, egy logika terén kiképzett dzsihádistának ennél igényesebbnek kellene lenned. Lemész itt átlagemberbe? :)

Szóval: lesz magyarázat vagy marad a szokásos tévedtem-de-be-nem-ismerem-ezért-vagy-sunyítok-vagy-agresszív-módon-támadok mentalitás? :)

Pálinkás jó reggelt amúgy! Így, modorosan. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 06:58:05

@pocaklakó minimanó: miből következik, hogy szerintem következik? nem írtam, hogy következik. abból, hogy valaki leír egy állítást, amelyben szerepel egy részállítás, nem következik, hogy azt állítja, hogy az állítás következik valamiből.

tudod, premissza, konklúzió. szép logikusan, ahogy a csillag megy az égen. ha már kekeckedsz, te nem felelsz meg annak a normának, amit számon kérsz, vértacskókám. rád lehet húzni a vizes lepedődet, amibe belevizeltél.

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 07:00:16

@Brendel Mátyás:

"az nem telik ki tőled, hogy"

Majd ha kedvem lesz. :)

Az viszont roppant érdekes, hogy neked, logikában járatos embernek - a hiányos információ ellenére - nem volt igénybeli kifogásod az ellen, hogy itt csak találgass és ebből vonj le - téves - konklúziókat.

Nehéz a beismerés, ugye?

Még egy hős is tévedhet. :)

Ui.: Úgy tűnik, nem lesz magyarázat a premissza - levezetési szabály - konklúzióra. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 07:02:05

@pocaklakó minimanó:

"Ezért is pontosítottam, mivel első nekibuzdulásodban ismét elkövetted azt a hibát, hogy (bár szerinted is félrevezető, mégis találgatásra adva a fejed) a gimire gondoltál."

no látod. elhangzott egy bevallottan félrevezető célzás, amit fokozatosan pontosítottunk, és a végén abba fulladt a dolog, hogy névvel és címmel nem tudod vállalni a vértacskóságodat, hanem gyáván elfutsz.

neked csak félrevezető célzásokra fussa, és gyáva elfutásokra.:)

pocaklakó minimanó 2012.05.23. 07:04:44

@Brendel Mátyás:

Ja, értelek. Akkor csak úgy a levegőben lóg az állításod. Éppen ez szakadt ki a billentyűzetből.

Leírom, hogy egy suliba jártunk - ebből természetesen nem következik, hogy gimibe, de azért leírod. Passzióból. Csak úgy.

Pontosítva leírom, hogy egyetemről van szó - ebből természetesen nem következik, hogy informatikára, de azért leírod. Passzióból. Csak úgy.

Mi lenne, ha következne? :)

Jaj, Matyi - kora reggel is fárasztó vagy.

Majd később még csevegünk. Na, szoszi! És vigyázz az öreg kajmánokkal. :)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 07:06:18

@pocaklakó minimanó:

"Úgy tűnik, nem lesz magyarázat a premissza - levezetési szabály - konklúzióra. :) "

úgy tűnik nem. sose tudjuk meg, hogy miből vontad le azt a téves konklúziót, hogy én azt állítottam volna, hogy következik.

azért az roppant érdekes, hogy másokat logikából lektorálni akaró vértacskóságod hogy behúzza a farkát, ha kiderül, ő maga hibázott.

én bevallom, formálisan nem következett, informálisan találgattam. meg is lett az eredménye: gyáván elfutottál. kiugrasztottam a vértacskót a bokorból, és hőscincérként futott el.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 07:11:34

@pocaklakó minimanó:

"Akkor csak úgy a levegőben lóg az állításod."

akárcsak a tied.

"Leírom, hogy egy suliba jártunk - ebből természetesen nem következik, hogy gimibe, de azért leírod. Passzióból. Csak úgy."

vértacskóra szabott provokáció volt. és a vértacskó el is futott előle.

most komolyan nem fogod fel, hogy az ilyen vértacskókkal, mint te egy blogkomment keretében nem egy szabályszerű adatbázis-lekérdezés módján kommunikálok, hanem ennél gyorsabban kell kiugrasztani a vértacskót a bokorból?

ki is ugrottál, el is futottál.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 07:21:06

@pocaklakó minimanó: eljutottunk oda, hogy a kis homályos, sunyi célzásod rádégett, és neked lett kínos a kérdés. és gyáván elfutottál.

mint az később kiderült, az olyan kérdésre, hogy "ugyan, mondd már meg, hova jártál" te gyáván elfutsz, csak akkor vagy hajlandó kibökni egy kis információ morzsát, ha előbb bevezetlek a csapdába egy provokatív találgatással. nem mondhatod, hogy nem ez volt a helyes módszer, amikor bebizonyosodott, hogy igen.

igaz, vagy te olyan gyáva, hogy a kínos helyzetben végül is így is inkább a futást választod.

megjegyzem még, hogy én úgy találgattam, hogy az nem volt aljas. Lovassysnak lenni, vagy informatikusnak lenni nem szégyen. ellenben elvtársaid mindenféle kontrafaktuális aljasságokkal rágalmaztak engem, az ellen nem volt kifogásod vértacskóságodnak. mert elvtársaidat elfogadod, még ha messziről bűzlenek is.

te magad olyan következtetéseket vontál le, hogy ha egy blogkommentben elírok egy angol szót, akkor biztos a cikkeim is tele vannak ilyenekkel, úgymond nem lektorálnád őket. ez is találgatás volt, és annak ellenére találgattál, hogy tudtad, hogy vannak publikációim, amelyet elfogadott valaki. kifejezetten volt a következtetésed ellen szóló jel, de azért te leírtad a rágalmazaásaidat. "Passzióból. Csak úgy." mit passzióból?! aljasságból, sunyiságból, vértacskó mentalitásból. aztán még te akarsz oktatni másokat tisztességből, vértacskókám?!

Nadiposzi (törölt) 2012.05.23. 07:39:55

Mátyás, Mátyás, mindössze 4 órát aludtál. Nem lesz ez így jó, ez a sok hülye itt váltja egymást, de te egyedül vagy ilyen huncut. Rossz vége lesz, a végén még a mentő visz el, te leszel a Modoros első áldozata.

lárvalányhaj 2012.05.23. 07:51:22

@A Tyne folyó déli partja:

én már elég régen lekádereztem, mert furcsálltam az egész jelenséget. tagadhatatlanul lehet benne valami, mert kétféle PhD-fokozata is van (informatika és filozófia), tényleg van egy csomó publikációja, olyan lapokban is, mint a Filozófiai Szemle. de akkor mivégre a trollkodás, mivégre a fanatizmusig fajuló lelkesedés politikusokért, mivégre a gőzös fejjel való, érzelemvezérelt észosztás internetszerte?
az ilyen matekos-reálos (az analitikus filozófia is ide tartozik) emberek pont arra szokták verni magukat, hogy mennyire racionálisak, és holmi érzelmek meg manipuláció nem befolyásolhatja az ő full objektív értékítéletüket.

Úgy látom amúgy, hogy az arcnak a magyar Wikipedián is megvan a maga fan clubja:

hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Math

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 07:53:03

@Nadiposzi: jogos, sajnos felébredtem, de alszok még egy kicsit.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 08:00:04

@lárvalányhaj: "anatizmusig fajuló lelkesedés politikusokért"

ezt honnan vetted? viszonylag büszke vagyok rá, hogy több olyan cikkem van, amely Gyurcsányt kritizálja. a plágium ügyben meg kifejezetten középre álltam, és azt írtam, hogy eldönthetetlen, kinek van igaza, mindkét fél gyanúsan viselkedik.

Orbánért rajongással vádolni blődség lenne. az LMP-t megint sokszor kritizáltam. ki lenne, akiért rajongok?

egyébként az felületes dolog, hogy egy analitikus filozófusnak ne lehetnének érzései, és ne lehetne szenvedélyes. nem attól különbözik az egzisztnecialistátkól, hogy nincs érzelemvilága, vagy nem ismeri el azt, hanem attól, hogy tudja, hogy az csak érzés.

amikor megkérdezték, miért nem magyarul írom az "interview" szót, akkor probléma nélkül leírtam, hogy mert nem szeretem. nem kerítettem neki Modoros Blog féle nagy racionalizálást. nem írtam, hogy ez a fene nagy igazság, hanem azt, hogy így szeretem, és jogom van úgy írni, ahogy szeretem. pár szónál ez simán elmegy.

btw. még nincs filozófia PhD-m.

Rich.mond 2012.05.23. 09:24:33

Még a Dotohos chlapec hiányzik innen. Egyébként sem Rozsnyó, hanem Rožňava, csak szólok!
Egyébként mitszólna hozzá egy külföldi, ha benézne a kommentek közé? Gyűlölködést, mocskolódást, széthúzást!
NORMÁLISABB helyeken régen törölték volna az ilyen blogokat, amik az emberek legrosszabb énjét hozzák elő.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 09:35:54

Végül a Piroslap blog index ketreces postja 137 like-ot kapott.

piroslapok.blog.hu/2012/05/21/jobbik_avagy_mit_uzen_egy_nem_naci_part

Ez a post meg feltornázta magát 34-re. a szakmában ezt úgy mondják, hogy kurvára szignifikéns különbség. Nem csak úgy véletlen. És akkor nem ez a piroslap legjobb postja, mert nagyon sokszor kapok több száz like-ot index nélkül is.

Rich.mond 2012.05.23. 09:37:17

@Brendel Mátyás: Kolosszális. Te vagy a példaképem mostantól. Jól megmondod, hogy mi a rák van a zországban. Megmondó Kapitány in da house

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 09:39:14

@Brendel Mátyás: basszus, elgépeltem a "szignifikáns"-t is. mindjárt jön pocoklakó, és jól kinevet.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 09:44:49

@pocaklakó minimanó: a formális logika szabályai szerint nem kizárt, hogy a veszprémi egyetemen még csak diplomát se szereztél, hanem az első vizsgákon kiestél.:)

sőt, lehet, hogy úgy jártál te ugyanarra az egyetemre, hogy valójában az SZTK-ba jártál a pszichiátriára, de az egyetemi vécére beugrottál, mert azt jobban szeretted. vagy takarító néni voltál.:)

az azért szép volt, amikor egy napig szórtátok rám a sok mocskot, te is, aztán kikéred magadnak, hogy csak logikai dedukció útján kikövetkeztethető dolgokat írjak rólad. mert ugye a sok mocskot az tiszta szillogizmus alapján hánytátok össze, ugye?!

és akkor én még csak nem is mocskoltalak, csak találgattam. megtiszteltetés lett volna neked, ha a Lovassyba járhattál volna, vagy az info szakra az egyetemen.:) nem vagy te ahhoz elég jó.:)

mrbateman 2012.05.23. 09:45:21

@Brendel Mátyás: Még egy kis Szlovénia:"Hát innen tűztünk haza, és nem autópályán, szóval sokáig tartott. A GPS egyébként érdekes irányokba küldi el néha az embert. Szóval gyakoroltam sokat. Itthon aztán lemeszeltek, mert egy faluban 75-tel mentem. Direkt kiraktak egy 40-es táblát, hogy legyen mit büntetni. Senki nem villogott. Egyébként előtte elég durván mentem és előztem, szóval jogos volt úgy összességében. Utána már tök szabályosan mentem, és ez lesz további életcélom, csak megígértem anyunak, hogy nem kell autópályán menni, otthon leszünk hétre. Hát fél nyolcra lett."

Ilyeneket írjál inkább, hagyd a ploitikát a fenébe!
Ez az ország most nagyon nehéz helyzetben van, sötét fellegek gyülekeznek, súlyos cseppekben fenyegetően hull alá vigasztalanul a barna eső. Nagyon nagy szükség lenne most egy kis vidámságra, egy reneszánsz ember által nyújtott fényre!

Ehhez kívánok neked jó egészséget és kitartást!
/egy lelkes olvasód Harkányból...név és cím a szerkesztőségben/

Styxx 2012.05.23. 10:24:06

@pocaklakó minimanó:
Mester, meghajlok éjjeli műszakod előtt. Jó kezekbe került kihullott lantom:-)
A Vértacskó Érdemrend Munkás Paraszt Brennel-fokozatára javasollak.

@mrbateman: Igen a szlovéni-túra Lévától a Triglav csúcsáig:

Már a felütés minimum Salinger-szint:

"Még nyáron mondta anyu, hogy menjünk már el utazni, nekem van sok szabadságom, neki meg pénze, költeni. Hát jó, mondok magamnak, ha Szlovéniába megyünk, és vezethetek, akkor menjünk."

"Aztán meg 13 kilométert kellett vezetni egy hegyi földúton, végig szakadék mellett. Ezt, és az összes hegyi szakaszt a Móni vezette, anyu nem engedte nekem. Ő kocsija, nem volt mit tenni."

B+, sokdiplomás, ezerféle tudományos folyóiratba publikálós, Finnországban Nokia-nak dolgozó Phd. Matyi öt éve 35 éves:

1) Anyu pénzén megy nyaralni, amibe csak azért megy bele, hogy vezethessen autót.
2) Anyu a földút(!) hegyi szakaszán még se vállalja a kockázatot. Inkább vezessen a Móni.

Ááá!

@Brendel Mátyás:

Matyi: ez volt a belépőd ide:

"Brendel Mátyás 2012.05.18. 09:50:53
Nekem kevesebb bajom van a kéretlen levelekkel, mint az ilyen hülyékkel, mint ez a blog, amelyik állandóan ott nyomul az indexen, kiemelik, pedig annyira nulla az egész blog, hogy az már fáj. Komolyan, ennek a blognak a szerzője nettó szánalom."

Ezt követően meglehetősen furcsák alábbi soraid:
"az azért szép volt, amikor egy napig szórtátok rám a sok mocskot, te is, aztán kikéred magadnak, hogy csak logikai dedukció útján kikövetkeztethető dolgokat írjak rólad. mert ugye a sok mocskot az tiszta szillogizmus alapján hánytátok össze, ugye?!"

Kábé, mintha Breivik kikérné magának, hogy az utoyai túlélők ki vannak rá aladva:-)

lárvalányhaj 2012.05.23. 10:38:07

@Styxx: "1) Anyu pénzén megy nyaralni, amibe csak azért megy bele, hogy vezethessen autót.
2) Anyu a földút(!) hegyi szakaszán még se vállalja a kockázatot. Inkább vezessen a Móni."

ebből egy tipikus forever alone gyernőtt profilja rajzolódik ki, de a "35 éves szűz" szókapcsolat is megjelent a mentális retinámon.

mrbateman 2012.05.23. 10:43:24

@Styxx: Nem-nem, vállalta volna ő a kockázatot, hogyne vállalta volna...csak anyu nem engedte! Ki ismerné a gyermeket, ha nem az édesanya?!

Mindenesetre mocskos egy dolog ez az internet, minden szemét megmarad az ember után.
Én sem örülnék, ha a 7 éves koromban elkövetett békataposások, bogarakkal valo pirotománkodások napvilágra kerülnének.
Bár a 7 éves korban elkövetett kilengések és a 35 éves korban írt, ált. isk. 7. oszt stílusú élménybeszámolók (átlagos várak, egysíkú temlomok, idegesítő útépítések, stb) között van különbség...méghozzá szignifikáns!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.05.23. 10:49:11

@Styxx: Nettó szánalom illetve nettó butaság.
Amúgy az anyuval együttnyomulásra felszaladt a szemöldököm, de hát ez van.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 10:55:38

@Styxx:

"Ezt követően meglehetősen furcsák alábbi soraid:"

Két fontos momentumot felejtettél el nagyvonalúan:

1) Ha nálad a blog ekézése mocskolódást vált ki, akkor ott van egy kis logikai gap . De nagyvonalú leszek, elismerem, hogy az entree és a mocskolódás között sok minden történt, ne kezdjük, hogy ki kezdte! Mert ugyanis van ennél egy sokkal egyértelműbb baj.
2) Soraimat nem azért írtam, mert az én hozzászólásaim után meglepődtem, és kikérem magamnak, hogy mocskolódtok. Ha te úgy értetted, akkro az a te egybites agyad szintjén van. Valójában a soraim nem a mocskolódást reklamálják, hanem azt, hogy a mocskolódás után pocoklakó elkezdett egy olyan számonkérést, hogy "a másikról feltételezéseket csak logikusan, és szépen, ahogy a logika nagykönyvben meg van írva". Na ez itt az önellentmondás, nem az, hogy mocskolódtatok, és nem az, hogy mire válaszképpen. Abban is volt egy csomó probléma, de az túl bonyolult kérdés a te egybites agyadnak. Azt azonban talán felfogod, hogy amikor egy ember egy napig mocskolódik, akkor utána nem kérheti számon, hogy "csak a klasszikus deduktív logika szabályai szerint!" mert az ugye röhejes azután.

"Kábé, mintha Breivik kikérné magának, hogy az utoyai túlélők ki vannak rá aladva:-)"

Ez pocoklakóra érvényes, aki az egynapos mocskolódás után kérte ki magának, a deduktív logika szabályainak betartását. Na ez volt a Breivik szindróma. Én csak erre reagáltam, ne tegyél úgy, mintha nem lett volna előzménye!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.23. 10:58:31

@Brendel Mátyás: nem. Tudom, hogy nem fogod megérteni, de a lényeg, hogy Te hoztad fel, mennyire ász vagy. Pizzai tornyostól, vicA versastól, ÉS kurvamagas impaktfaktorú tudományfilozófiai folyóiratokban publikálsz. Remélem egyetértünk, hogy BÁRMELY folyóiratnál, beleértve a Kiskegyed magazint is, visszabasznák a cikkedet, ha vica versa van benne, meg pizzai torony. De ez sem baj, részemről, tehát ha csak egy átlagos darab személy lennél, aki nem tudja, hogy kell Pisa nevéz leírni, vagy a magyar lakosság 60%-ához hasonlatosan vica versa-t mondanál (elvégre nem mindenki tanul latint, és a két "a" szépen összecseng), nem is szólnék egy szót sem, még csak ki sem javítanálak talán. De édes bátyám, azt a szánalmat, ahogy megpróbálod elütésnek feltüntetni azt, amit nem lehet...

vice helyett elgépelésből vica? ránéztél a billentyűzetedre? még jobb: Pisa helyett Pizza? Tehát érvelésből jelesen azt próbálod megetetni, hogy az "s" billentyű helyett lólépésben öt billentyűvel arrább ütöttél, kétszer?

höhö

a looser-edet még mindig nem érted, megszánlak: angolul az LOSER.

Te nagy formátumú alkotó vagy, ebbe bele kell férnie a beismerésnek: a helyesírás apró-cseprő technikai problémái téged nem érintenek. Nem baj, van olyan, aki jól ír, de rossz helyesíró. A különbség ott van - mondhatni a szar a víztől ott válik el - hogy elismeri, hogy nem tud helyesen írni, ezért korrektort alkalmaz, vagy megpróbálja elütésnek beállítani az összes butaságát. A felületességet ne állítsuk be elütésnek, a tévedést elgépelésnek. És ha Sásdon jártamban posztolnák pár képet a városról, majd odaírnám, hogy képek Szentesről, kissé szégyellném magam, amikor ezzel szembesítenek.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 11:02:09

@Styxx:

nézd, lehet, hogy te a családoddal soha nem utazol sehova, hanem kicsapod az istállóba kecskét fejni, de én nem látok problémát abban, hogy az ember elmegy a vér szerinti családjával is valahova.

abban sem, hogy 35 éves koromban speciel még nem vezettem sokat. azóta vezettem sokat.

az utolsó féreg szobrát rólad lehetne megmintázni. no és a Modoros Blog színvonalát is szépen illusztrálod.

a másik, hogy már párszor leírtam. akármilyen rossz írást találsz tőlem az internet zúgaiban, attól ez az írás nem lesz jobb. én azt az írást nem küldtem be az index ketrecbe, nem ugyanaz a kategória.

ellenben azt, hogy pszichopata vagy, jól illusztrálja a tevékenységed.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.23. 11:02:41

@Brendel Mátyás: különben hajlok arra a feltevésre, hogy te, barátom a Tejútrendszerben vagymi, itten most adatot gyűjtesz valamiféle publikációhoz, ezért adod a vérhülyét. Más, az Univerzum rendjébe vetett hitemmel összeegyeztethető magyarázatom egyelőre nincs.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 11:11:49

@vészmadár (pica pica):

"Remélem egyetértünk, hogy BÁRMELY folyóiratnál, beleértve a Kiskegyed magazint is, visszabasznák a cikkedet, ha vica versa van benne, meg pizzai torony."

ahogy visszabasznák az összes hozzászólást is erről a blogról. csak te vagy olyan hülye, hogy egyáltalán beküldenéd. csak te vagy olyan hülye, hogy blog kommenteket beküldött cikkekhez mérj. nyilván azért, mert cikked még sosem volt, azt se tudod, mi fán terem.

"részemről, tehát ha csak egy átlagos darab személy lennél, aki nem tudja, hogy kell Pisa nevéz leírni"

nevéz?:) hány baki kell még, hogy felfogd, te is bakizol?! mire jó ez, hogy te ekézel engem, én ekézlek téged? most menjek végig az összes hozzászólásodon, és gyűjtsem ki a több tucat elírásodat?! menjek le a te szintedre?!

"vagy a magyar lakosság 60%-ához hasonlatosan vica versa-t mondanál"

http://www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=vice+versa+brendel+mátyás&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=vice+versa+brendel+mátyás&hl=hu&client=safari&rls=en&prmd=imvnso&ei=sqi8T8jZF4iwhAfd37CQDw&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_cp.r_qf.,cf.osb&fp=f5b228c9f8e3f0c4&biw=1240&bih=702

kismilliószór leírtam jól. biztos nem azért írtam le egyszer rosszul, mert nem tudom. komolyan, hogy lehetsz ilyen hülye?!

"Te nagy formátumú alkotó vagy, ebbe bele kell férnie a beismerésnek: a helyesírás apró-cseprő technikai problémái téged nem érintenek."

Így van. Nem tudom, mit lovagolsz rajta. Amikor publikálok valamit, akkor figyelek rá. Amikor kommentelek, akkor nem. Kevés olyan hülye ember van, mint te, aki nem fogja fel, hogy a kettő kurvára nem ugyanaz a szint.

" Nem baj, van olyan, aki jól ír, de rossz helyesíró. A különbség ott van - mondhatni a szar a víztől ott válik el - hogy elismeri, hogy nem tud helyesen írni, ezért korrektort alkalmaz, vagy megpróbálja elütésnek beállítani az összes butaságát."

Persze, persze, korrektort alkalmazok a blogkommenthez. Talán pocoklakó jó pénzért lektorál kommenteket is?:) Hülye-e vagy?

mrbateman 2012.05.23. 11:12:22

@vészmadár (pica pica): +1. Öncélú szórakozásnak kicsit túlzás és értelmetlen. Valami mélyebb összefüggés van itten! (ez lehet a szimpla pszichés zavartól, a tudomány elefántcsonttornyán át, a kvalitatív kutatási módszerig bármi)

Mindenesetre, ha ilyen a hazai tudományos elit, akkor megnyugodtam, h. nem besavanyodott, humortalan gépek, hanem...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.05.23. 11:12:25

Brendel Mátyás a pidzai ferdetoronyban puszígattya a Vica Verzát!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 11:14:43

@vészmadár (pica pica): egyébként az, hogy itt több napja könyörögsz, hogy pisát szeretnél látni az valami perverzió?:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 11:18:08

@Brendel Mátyás:

"hogy kell Pisa nevéz leírni"

vizsgáljuk egy kicsit ki ezt az elírást!

"t" helyett "z", ez a qwerty-n elég nagy távolság.

"e" helyett" "é", ez meg minden billentyűzet-kiosztásban két mérföld.

ezt hogy hpoztad össze, Nevézmadár?:)

Nadiposzi (törölt) 2012.05.23. 11:24:36

@Brendel Mátyás:
Látod a vezetéssel hasonlóan vagyok, mert az anyum babettáját se vezettem, pedig Ő mondta hogy de menjek már már minden srác a simsonnal menőzött az utcában, én meg egyszer mondok, jó, de beletekeredtem a száradó takaróba mer ráhúztam a gázra véletlenül még mielőtt felültem volna és szaladnom kellett a megvadult gép mellett, míg a szárogató kötél alatt véget nem ért a hajsza. Még jó hogy a Móni nem látta!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 11:25:38

@mrbateman: "Én sem örülnék, ha a 7 éves koromban elkövetett békataposások, bogarakkal valo pirotománkodások napvilágra kerülnének."

lám-lám, mik nem vannak.:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.23. 11:27:10

@Brendel Mátyás: én is elgépelek, hát ki mondta, hogy nem? de még mindig nem érted, hogy az a baj, hogy a PIZZAI tornyot, a LOOSER-t és a VICA-t nem lehet elgépeléssel magyarázni.

a magyar kiosztású billentyűzeten a "t" a "z" mellett van (ha neked qwerty-d van, ott természetesen nem). Hol írtam e helyett é-t?

Styxx 2012.05.23. 11:30:55

@Brendel Mátyás:
Imádumnk Matyi, érzelmi érettségben 30 évet letagadhatsz:-) és igen, mind síkhülye-perverz-vértacskók vagyunk. Köszönjük Mester, hogy felvilágosítottad csökött elménk. @Kurtz ezredes:
A poStnév-csere annyira ütős, hogy simán le lehetne cserélni a blog nevét is egy hétre brendelesre, de minimum egy Matyi-interwievre számítok. (és tényleg, milyen igaza van, nemá' interjú úgy hangzik, mint a borjú:-)))
@Nadiposzi: ez a Móni tiltólista-gyanús név:-)
@mrbateman:
"Mindenesetre, ha ilyen a hazai tudományos elit, akkor megnyugodtam, h. nem besavanyodott, humortalan gépek, hanem..."
valahol tényleg vicces, de egyben szánalmasan félelmetes...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.23. 11:33:13

@Brendel Mátyás: "Amikor publikálok valamit, akkor figyelek rá. Amikor kommentelek, akkor nem. Kevés olyan hülye ember van, mint te, aki nem fogja fel, hogy a kettő kurvára nem ugyanaz a szint."

Hehe, ilyen érvelést 15 éves kor alattiaktól hallok gyakran. Elárulok valamit: ha TUDOD, hogy a LOSER szót LOSER-nek írják, akkor (hacsak nem gépeled el), mindig LOSER-nek fogod írni, ha odafigyelsz, ha nem. A pisai tornyot meg pisai toronynak, mindig, ha figyelsz, ha nem. Van olyan, hogy az ember amolyan gyorsításképpen vok-ot ír vagyok helyett, sztemet a szerintem helyett, de pisai helyett pizzai-t írni az kérlek egy darab tévedés. Ami nem volna baj, ha nem társulna a mellénnyel, a hírhedettnek hírelt földrajzi ismereteiddel és azzal a látható szándékkal, hogy megpróbáld a tévedésed gépelési hibának eladni:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.23. 11:42:47

@Brendel Mátyás: továbbra is várom a kimutatását annak, hol írtam "e" helyett "é"-t. Titkon azért reménykedem, hogy nem a "leírni" szó harmadik betűjének, a hosszú "í"-nek az ékezetét olvastad "véletlenül" az e-hez hozzá? (gondolom mert most nem figyeltél az olvasásra, csak amikor komoly publicisztikát olvasol:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 11:45:35

@Brendel Mátyás:
Hol kell aláírni, hogy viszed magaddal a nagybetűs világba a piroslapok rajongótáborát?
Izgalmas kihívás lesz az MSZP alapszervezeti irodákat, volt munkásőröket, meg szemtengely-ferdüléses prolikat hozzád hasonló kozmopolitává változtatni. Sok dolgotok lesz Vágó Pistával meg a többi szkeptikus haveroddal.

mrbateman 2012.05.23. 11:57:46

@Styxx: Nem nagyon tudom elképzelni, h. pl Bánki Donát, Neumann János, Csonka, stb anno kocsmákban (akkor még nem volt blog.hu, így elégedjünk meg ezzel a felvetés szempontjából irreleváns párhuzammal) osztotta volna az észt az egyszerű proliknak, és nem azért mert félt a veréstől.
Eszükbe sem jutott gondolom, meg gondolom sajnálták volna az időt a munka elől.

Nem üres frázis az, h. ma már minden farkaskutya szintű intellektus elvégezhet egyetemet (erre itt vagyok én, mint legplasztikusabb példa), majd utána álhatatos seggnyalással, simulással, szorgalommal és alázattal mindenféle phd fokozatokat szerez (amit úgy osztogatnak ebben a hugyszagú lábvízben, amit eufemisztikusan hazai tudományos életnek is nevezhetünk...mint az Egászséges erotikában a plecsniket a veteránok a birkaperkelt vacsora alatt) majd izgalmas, pezsgő honi szellemi versenyistállókban pallérozódik tovább.
Közben bármi komoly eredményre már a személyisége is teljesen alkalmatlanná teszi.

váj mí 2012.05.23. 12:04:11

@lárvalányhaj: Hát többek között a beteglelkű grafománok miatt is elég vicces a wiki.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 12:28:01

@vészmadár (pica pica):

"a PIZZAI tornyot, a LOOSER-t és a VICA-t nem lehet elgépeléssel magyarázni."

a pizza nyilván figyelmetlenség volt. de az nem igaz, hogy ha rákérdezel, akkor ne tudnám, hogy írják.

a looser megint, tudom, hogy mi a különbség a loose és a lose között, ha rákérdezel

a vica versa esetét meg még bizonyítottam is, hogy számtalanszor helyesen írtam le, még kommenteknél is. egyszer gépeltem el.

de te vagy olyan hülye és aljas, hogy forszírozod ezt. te is gépelsz el dolgokat, én nem tagadom, hogy ezek közül volt felületes is. mit akarsz ezzel elérni?! nem leszek ettől kevesebb. nem lesz hosszabb a farkad, és nem lesz jobb a Modoros Blog.

és fogadjunk, azt nem tudod, hogy a francia billentyűzeten mi van mi mellett.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 12:32:31

@mrbateman:

"Eszükbe sem jutott gondolom, meg gondolom sajnálták volna az időt a munka elől."

ja, a mezei embernek szabad, de a tudósnak nem, ugye?:)

"majd utána álhatatos seggnyalással, simulással, szorgalommal és alázattal mindenféle phd fokozatokat szerez (amit úgy osztogatnak ebben a hugyszagú lábvízben, amit eufemisztikusan hazai tudományos életnek is nevezhetünk..."

nézd, informatikában a BME-n azért ezt nehéz, mert kell nemzetközi review-olt folyóirat cikk is hozzá. azt meg azért nehéz seggnyalással megcsinálni. de ott vannak a cikkeim, ha valamelyikhez volna érdemi kritikád, akkor tessék csak, tessék!

és akkor utána még a CNRS és az INRIA sem vesz fel csak úgy seggnyalással külföldi emebreket. franciát biztosan.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.23. 12:39:35

@Brendel Mátyás: sajnos nem tudok ennél egyszerűbben fogalmazni: ha TUDOD hogy Pisa város nevét hogy kell írni, akkor tudod, ha rákérdeznek konkrétan, ha nem. A folyót tudod, hogy hogy kell írni, ha rákérdeznek, ha nem. Közben pedig vedd észre, először elgépeléssel magyaráztad, másodszor már azzal, hogy amúgy tudod, csak nem figyeltél oda. Ez utóbbi eleve nem létező kategória, de ha létezne, akkor is feltűnő, hogy változás történt a magyarázatban. Emlékszel, mit mondtam neked még a legelején? Felkészültség! Agresszív tempó és ekkora mellény mellé NEM engedhetsz meg egy pizzai ferde tornyot. Szval újra és ezredszer is: nem tudod, hogy kell írni a pisai tornyot, mert ha tudnád, akkor gondolkodás nélkül úgy írnád, ennyi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 13:00:30

@Kurtz ezredes: bocs, de nem vagyok MSZP-s. ezt is benézted az egybites agyaddal. Vágó tényleg nehéz eset, de mi közöm hozzá?! speciel ő meg a DK-hoz van közelebb, de DK-s se vagyok.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 13:14:58

@vészmadár (pica pica):

"sajnos nem tudok ennél egyszerűbben fogalmazni: ha TUDOD hogy Pisa város nevét hogy kell írni, akkor tudod, ha rákérdeznek konkrétan, ha nem. A folyót tudod, hogy hogy kell írni, ha rákérdeznek, ha nem."

A folyót bevésik a kisgyerekek eszébe, de vannak bonyolultabb esetek. A te egyszerű világképedben nem is lehet olyan, hogy "hű elrontottam? ja tényleg!". Sajnálom, hogy ilyet még nem láttál, de "Több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes".

" Közben pedig vedd észre, először elgépeléssel magyaráztad, másodszor már azzal, hogy amúgy tudod, csak nem figyeltél oda."

Az is egy elgépelés, hogy amúgy tudja, csak nem figyelt oda. Az elgépelés nem csak félregépelés lehet.

" Agresszív tempó és ekkora mellény mellé NEM engedhetsz meg egy pizzai ferde tornyot."

De megengedhetem. Értelmes ember ugyanis nem veszi be azt a manővert tőletek, hogy pitiáner dolgokba köttök bele kompenzációképpen. És egyébként vagytok ti olyan tahók, hogy a betonba is beleköttök.:) Mi az, lassú, cukros, és negyven fokon köt? A Modoros Blog.:)

"Szval újra és ezredszer is: nem tudod, hogy kell írni a pisai tornyot, mert ha tudnád, akkor gondolkodás nélkül úgy írnád, ennyi."

Értem. Tehát számodra a homo sapiens értelmi képessége a tudattalannal és tudatalattival azonos. Olyan neked nincs, hogy a tudat korrigálja a tudattalant. Én értem, hogy a te világodban ez így van, egy gibbonnál tényleg így van.:)

lárvalányhaj 2012.05.23. 13:16:45

@mrbateman:

szerintem Mátyásnak nem az eszével van baj, hanem szociálisan retardált. minden közösség kialakítja a maga normáit, konvencióit. a legtöbb újonnan csatlakozó megfigyeli és követi azokat, de aki szociálisan kevésbé ügyes, az sáros lábbal strabancol bele a közösség normarendszerébe. persze ezt észre sem veszi, mert eleve a normák léte sem tűnik fel neki, ezért amikor mindenki nekiesik, akkor csak néz nagy kerek szemekkel, és nem érti, hogy mégis mi a baj.

Mátyás is pontosan ezt csinálja. idejött a közös játszóterünkre, odaszart a közepére, és most csodálkozik, hogy megdobálták a kislapátokkal. és utána ilyet leír, hogy a kettő "nem következik" egymásból. (egyébként valóban logikailag valóban nem, a szociális szabályok világában viszont igen.)

mrbateman 2012.05.23. 13:20:05

@Brendel Mátyás: Nem arról van szó, hogy szabad-e...hanem, hogy kinek van rá szüksége.

Tapasztalatom szerint a komoly, intelligens emberek, akik elértek valamit az életben saját erőből nem izzadnak, h. bebizonyítsák, h. mekkora májerek és egyben a másik mekkora nulla hozzájuk képest.

Ha valaki nagyon küzködik ezzel, ott mindíg van valami komplexus a háttérben, legtöbbször a gyenge-közepes képességeiket akarják turbózni.

IT-hez nem(sem) értek, az viszont minden tudományterület esetében igaz, h. ha okosan haladsz a mainstreammel (nem kell nagyban gondolkodni lehet ez a bivalybasznádi poszt-BoloNYa főiskola helyi docense is, mint a kistérségi szellemi atyaúristen is...akivel 10-ből 9-szer maximálisan egyetérteni kimeríti a seggnyalás tényállását)..naszóval előbb utóbb lesz belőled valaki, idézgetitek egymást a publikációitokban, stb. Innen nézve ez nem több, mint ügyes és szorgalmas iparosmunka.

Én nem állítom, h. ez vagy, lehet, h. nagy király vagy (nem hallotalak még soha, de mondom nem értek az IThez)...csak éppen szerintem kevés ennek a valószínűsége az elmúlt 2 nap alapján (magyarázat: lásd fent)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 13:27:24

@vészmadár (pica pica):

mondok neked egy példát. volt egy idő, amikor azt a szót, hogy "kulturális", kapásból úgy írtam volna, hogy "kultúrális". Mert ugye a "kultúra" szót reprezentáló neuron-halmaz aktivizálódik, és automatikusan az egészül kia a raggal. Van benne logika. De ha az ember sok filozófiai és politikai cikket ír, akkor rendere előjön az, hogy "kulturális", és a végén rögzül a tudattalanban is a helyes írásmód, már nem kell gondolkodni. De ahhoz, hogy a tudattalanban ez rögzüljön, sokszor le kell írni ezt a kivételes szót.

Vagy például elő szokott fordulni ma már, hogy egy angol szót francia akcentussal mondok, sőt, helytelenül, franciául írom le. Ez nyilván csak a francia nyelv egy bizonyos, elég gyakori használatakor fordul elő. Korábban nem fordult elő.

Vagy angolul régen sokszor rosszul írtam le azt, hogy Finnish és Finland. Furcsa egy kivétel, és bekavar az olyan szó, hogy finish, sőt, a magyar finis.

Vagy például öntudatlanul eltévesztem a magyar billentyűzetkiosztást, aztán keverhetem az angol és a franciát is. De ha használom, akkor valamennyit javul a dolog.

Én elhiszem, hogy Hajdúborzasztón nincsenek ilyen problémák, de van, ahol vannak. És nem tudok mit csinálni, nekem ilyen az agyam, és nem fogok a te kedvedért változtatni, meg nem is tudok. Ez nem von le az értékeim közül. Nem az az értékem, hogy kapásból, fantasztikusan hibátlanul írok le dolgokat.

Végül, ezredjére: ettől nemlesz hosszabb a farkad, és nem lesz jobb a Modoros Blog.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 13:30:41

@vészmadár (pica pica): az még lemaradt, hogy valószínűleg még életemben nem írtam le a Pisa vagy pisai szót. Tehát hiába tudja az agyam egyik zuga azt, hogy ezt így írják, rossz reflex jött elő automatikusan. A vérost reprezentáló neuronok helyett az ételt reprezentáló neuronok aktivizálódtak. Előfordul ez. Ez nem olyan, mint amikor emberek azt írják, hogy "egyenlőre", ami azt jelzi, hogy nem szoktak cikket írni magyarul. Ez annyit jelez, hogy soha életemben nem írtam még le az olasz város nevét. Bazdmeg, akasszatok fel, ha ez bűn!:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 13:34:26

@vészmadár (pica pica): az még lemaradt, hogy szerintem életemben nem írtam le még Pisa nevét, vagy azt, hogy pisai. ez azt jelzi, hogy nem voltam még ebben a városban, nem blogoltam róla, nem ebből diplomáztam, stb. stb.

Ez nem ugyanaz, mint amikor valaki azt írja, hogy "egyenlőre", ami azt jelzi, hogy még nem írt komoly helyre magyarul cikket. Mert az ugye előfordul lépten-nyomon. Az kulturálatlanságot jelent, pontosabban olyan fokon, hogy nem írt cikket.

De az, hogy Pisa nevét elírtam egyszer, az nem jelent semmi ilyet.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 13:39:36

@lárvalányhaj:

"sáros lábbal strabancol bele a közösség normarendszerébe. persze ezt észre sem veszi, mert eleve a normák léte sem tűnik fel neki, ezért amikor mindenki nekiesik, akkor csak néz nagy kerek szemekkel, és nem érti, hogy mégis mi a baj."

tudod van a Modoros Blog normarendszere, és van egy szélesebb normarendszer. Én értem, hogy a Modoros Blog ilyen retardált, de miért kéne nekem ehhez alkalmazkodnom? Nem mindenki autoriter személyiség. Pontosan tudom, hogy mikor fontos egy közösség normarendszeréhez alkalmazkodonom. Ha nem tudnám, aligha lennének tudományos cikkeim. Az is egy közösségi normához való alkalmazkodást igényel. Ott se lehet azt csinálni, hogy "nesze vazze, itt az eredmény, látod, hogy sirály, akkor meg, hozzátok már le?!" Ha ehhez nem alkalmazkodsz, nem lesz tudományos cikket. Akartam tudományos cikket, tehát alkalmazkodtam.

A Modoros Blogtól nem akarok semmi ilyet, tehát alkalmazkodik a halál. Aozn kívül a nagyvilági normarendszerben amit a Modoros Blog csinál, az tahóságnak számít, és amit ti csináltok, az is. Miért kellene nekem a nagyvilág normarendszerét feladnom, és alkalmazkodonom a disznóól szokásaihoz?!

Nem azért jöttem ide, hogy majd biztos szeretni fogtok.:) És nem is leszek itt örökké.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 13:49:43

@mrbateman:

"Tapasztalatom szerint a komoly, intelligens emberek, akik elértek valamit az életben saját erőből nem izzadnak, h. bebizonyítsák, h. mekkora májerek és egyben a másik mekkora nulla hozzájuk képest."

akkor túl kevés ilyen embert ismersz.

"Ha valaki nagyon küzködik ezzel, ott mindíg van valami komplexus a háttérben, legtöbbször a gyenge-közepes képességeiket akarják turbózni."

Mások kioktatása, lehúzása, karakterrombolása mögött sokszor lehet komplexus. Máskor meg nem. Ha ezt nézzük, akkor a modoros blog pszichopaták gyülekezete. Amit ez a bagázs itt bemutatott, hogy egy egyszerű kritikát kompenzáljon, az akkora komplexust jelez, mint a ház.

"..akivel 10-ből 9-szer maximálisan egyetérteni kimeríti a seggnyalás tényállását)..naszóval előbb utóbb lesz belőled valaki, idézgetitek egymást a publikációitokban, stb. Innen nézve ez nem több, mint ügyes és szorgalmas iparosmunka."

aha, de ha azzal kezded, hogy bevallottan a béka feneke alatt vagy ebből a szempontból, akkor ugye ezt a perspektívikus leírást nehezen hagyhatom ki röhögés nélkül.

ez nagyon úgy túnik, mint hogy a nímand komplexusos hülyegyerek, megpróbálja a maga szintjére hűzni azt, amiben egyébként bevallottan kevesebbet tud.

"Én nem állítom, h. ez vagy, lehet, h. nagy király vagy (nem hallotalak még soha, de mondom nem értek az IThez)...csak éppen szerintem kevés ennek a valószínűsége az elmúlt 2 nap alapján (magyarázat: lásd fent)"

értem, de mondjuk ezen feltételes valószínűség helyett nem sokkal relevánsabbak a tények, amelyeknek utána tudsz nézni?! minek jössz körmönfont spekulációval, amikor sokkal erősebb tények mondanak ellent neked?!

vajon mennyi a valószínűsége annak, hogy te, aki bevallottan nem értesz hozzá, jól tudod felmérni a helyzetet egy ilyen nyakatekert úton-módon?!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 13:55:21

@Brendel Mátyás:
Persze, hát te független vagy. Az MSZP alapszervezeti pártirodák is csak véletlenül lájkolják a piroslapokat. Vágóval nem szkeptikuskodtatok együtt? Meglepne, ha egy ilyen elvtársat hagyna parlagon heverni.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 13:58:13

@mrbateman: kb olyan az, amit csinálsz, mintha azzal jönnél, hogy Richard Feynman sztriptízbárba járt időnként szórakozni meg dolgozni (meg még más "őrültségeket" is csinált), sztriptízbárban te eddig csak hülyéket láttál, tehát Feynman biztos nem is volt nagy fizikus.

váj mí 2012.05.23. 14:00:21

@Brendel Mátyás: Te gyerek, idejöttél, beszóltál, visszaszóltak, és most már napok óta ezen pörögsz.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 14:00:56

@Kurtz ezredes:

" Az MSZP alapszervezeti pártirodák is csak véletlenül lájkolják a piroslapokat. "

lehet, hogy nem véletlenül, de nem miattam.

"Vágóval nem szkeptikuskodtatok együtt? Meglepne, ha egy ilyen elvtársat hagyna parlagon heverni."

volt egy ilyen időszak is. meg volt egy WP idpszak is. az a baj, hogy kikerestek valamit a google-lal, de annyi eszetek nincs, hogy lehet, hogy az már régmúlt idő. idődimenzió nincs a modelletekben, arra nincs neuronotok.

lárvalányhaj 2012.05.23. 14:04:52

@Brendel Mátyás:

az a tény, hogy képes vagy a tudományos életben funkcionálni, még nem jelenti azt, hogy képes vagy felismerni egy emberekből álló közösség íratlan szabályait, és ezeket figyelembe véve beilleszkedni egy közösségbe. Gondolj csak Wittgensteinre.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 14:17:26

@Brendel Mátyás:
Azt hiszem Styxx nevében is mondhatom, hogy minket a jó földrajzi szakismeretek kora érdekelne hosszas életművedből.

mrbateman 2012.05.23. 14:25:58

@Brendel Mátyás: figyelj, nem értek az IT-hez, így nem tudom emgítélni az ottani teljesítményedet, lehet, h. értékes munka, de lehet, h. egy kalap szar, mert semmi újdonságot nem tartalmaz. Hazudnék, ha azt mondanám, h. igazán érdekel, h. melyik verzió igaz.
Mivel objektíven meghatározni nem tudom, ezért logikai úton következtetek, h. sanszosabb az utóbbi! Ennyi!

Az meg, hogy pszichopaták gyülekezete, azzal nem mondtál újat...csak azt felejted el, h. ez egy játszótér, van különbség, h valaki viccből, v. komolyan hülye. Itt a blog.hu-n persze nincs, csak ha kikapcsolod a géped és felállsz az asztaltól!:-)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 14:28:01

@lárvalányhaj:

"az a tény, hogy képes vagy a tudományos életben funkcionálni, még nem jelenti azt, hogy képes vagy felismerni egy emberekből álló közösség íratlan szabályait, és ezeket figyelembe véve beilleszkedni egy közösségbe."

a tudományos közösség talán nem emberekből álló közösség?!:)

" Gondolj csak Wittgensteinre."

na jó, ő a bogaras és a zseni határán mozgott. azt akarod mondani, hogy olyan vagyok mint Wittgenstein?! szerintem nem. de azért ez eddig a legjobb anyázás, amit tőletek kaptam.:)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 14:30:28

@mrbateman:

"Mivel objektíven meghatározni nem tudom, ezért logikai úton következtetek, h. sanszosabb az utóbbi! Ennyi!"

értem én. de miért egy blogkommentből következtetsz logikai úton, amikor sokkal sanszosabb adatokból is tudsz?!

"Az meg, hogy pszichopaták gyülekezete, azzal nem mondtál újat...csak azt felejted el, h. ez egy játszótér, van különbség, h valaki viccből, v. komolyan hülye."

és még mekkora különbség, ha sehopgy sem hülye.:) akikkel itt beszéltem, azok egyébként sokszor viccből hülyék, de komolyan is piszopaták.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.05.23. 14:36:34

@Brendel Mátyás: látod, még mindig nem érted. Amit itt Pisa vs. Pizza kapcsán leírtál, abban teljes mértékig egyetértünk. Amikor felvetődött ez a kérdés (nem, nem én vetettem fel), ezt kellett volna válaszolnod, amit most: hogy nem gyakran kellett leírnod eddig ezt a szót, talán soha, és ELTÉVESZTETTED, rosszul tudtad, nem is gondolkodtál rajta. Ez esetben én egy szót sem szóltam volna (Az más kérdés, hogy vannak világképek, amelyek értelmében a Pisa város nevének helytelen leírása nem fér meg a "széleskörű földrajzi ismeretekkel", de mondom, ez nem az én olvasatom, nekem elég lett volna annyi, hogy ha azt látom: rosszul írod, felhívják rá a figyelmed, te meg elismered, hogy igen, hát sajnálom, ritkán kell ezt a nevet leírnom).

Továbbra is az a tempó a röhejes, hogy eltévesztetted, és a beismerés helyett először tagadsz, aztán töpöríteni igyekszel a problémát, gépelési hibáról beszélsz, majd mélylélektani magyarázatokat találsz, mindeközben mindenki más értelmi képességét folyamatosan kétségbe vonod, holott számtalanszor te magad is felhívtad a jelenségre a figyelmet: az én értelmi képességem, stílusom, eddigi publikációim vagy azok hiánya, vitakészségem, stb. mind-mind rohadtul irreleváns abból a szempontból, ebben a konkrét esetben hibáztál-e vagy sem? Tényleg nem érted még mindig?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2012.05.23. 14:37:09

@Kurtz ezredes: ó, engem is érdekelt Styxx ÉS írói karrierje, de hát nem volt hajlandó igazolni. úgyhogy most ez van, így maradtok.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.23. 14:43:18

@Brendel Mátyás:
Világos. Nos, élmény volt ez a pár nap, de valamiért egyszerre ítéltük úgy Modor Tibivel, hogy találjunk új célokat és dimenziókat. Ezeknek fontosságára te magad hívtad fel a figyelmet, legendás sokoldalúságod révén.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.05.24. 14:22:59

@Brendel Mátyás:
Mátyásom, de hát csak a lájkok számítanak, semmi más. Ha sokan bírnak, és lájkolnak, akkor egy isten vagy, földre szállt mindentudás, ha viszont senki, akkor reménytelen vesztes, egy szar. Jóslatom egyébként bevált. Most már érted ugye? Nem kell válaszolnod, tudom, hogy érted, és egy életre megtanultad a leckét.
süti beállítások módosítása