Olvasói rovat - Az antiszemita

2012/04/19. - írta: Modor Tibi

Mert ugye ki az alkoholista? Aki ugyanannyit iszik, mint mi, csak nem szeretjük. Nem mellékesen a mai poszt szerzője ismét Brother Love, aki egyre gyanúsabb így A modoros hívő után: akár Bruder Leibowitzból is angolosíthatott volna.

 

 


Az antiszemita

A vulgár-antiszemita

Az antiszemita típusai közül ez a legjelentéktelenebb, és a legkevésbé kidolgozott ideológiával bíró fajta, valójában esetükben igazi antiszemitizmusról nem is beszélhetünk. Általában alacsonyabb iskolázottságú, fizikai munkások, beosztottak, vagy kisvállalkozók alkotják e kategória gerincét, akik ennek megfelelő kispolgári értékrenddel és életvitellel bírnak. Fiatal és idősebb változatban egyaránt előfordul. Közös jellemzőjük, hogy tulajdonképpen valamiféle kicsinyes irigységen, lenéző megvetésen kívül nem nagyon vesztegetnek energiát a kérdésre. Világképükben a zsidók mint valami összetartó, agyafúrt, dörzsölt, ravasz népség jelenik meg, amely ismeretségeinek, jó helyezkedésének köszönhetően mindig valami jól fizető állásban, pozícióban van (ahol persze dolgozni nem kell). Alapvető tanulatlanságának, tájékozatlanságának köszönhetően nem nagyon kever történelmi, ideológiai érveket mondandójába, amely tulajdonképpen nem más, mint egyfajta rosszindulatú pletyka, gyalázkodó, dehonesztáló közhelyek, klisék gyűjteménye. Gyakran előfordul, hogy zsidó emberek társaságában mond otromba zsidó viccet, vagy kezd el bibsizni, mert ezt tulajdonképpen megszokásból teszi, de nagy összefüggéseket, összeesküvés-elméleteket nem gyárt, nem terjeszt, a nyíltan gyűlölködő megjegyzésektől is tartózkodik. Valójában irígy: úgy véli, hogy minden zsidónak sok pénze van, holott nem dolgozott meg érte, a vagyonához valamiféle kétes sefteléssel jutott. Így a vasbetonszerelő szakmunkás bőszen ostorozza a gazdag zsidó ügyvédet, bankárt, vállalkozót, mert meggyőződése, hogy az a vagyonát kizárlólag zsidóságának köszönheti, míg neki, az egyszerű, keményen dolgozó munkásembernek jóval kevesebbel kell beérnie. Megjegyzendő és figyelemre méltó, hogy szép számmal kerülnek ki az MSZP szavazói közül is.

- Láttad tegnap az RTL-en azt a fasz X-et? Hogy hazudozott, hogy a kisbefektetők pénze biztonságban van! Köcsög biboldó, szarban vannak és most félnek, hogy mindenki kiveszi a pénzét a bankjukból!

- Jaja! De hát ezek már ilyenek! A barátnőm ott melózik, mondta, hogy a nagyfőnökök meg már rég kivették a pénzüket, napok kérdése és becsődölnek, persze az összes főnök is zsidó, még jó, hogy szólnak egymásnak idejében!

- Tudom, a régi főnökömnek is ott volt a számlája, de az is lelépett már Izraelbe…

- Ne má’! Az is zsidó volt?

- Micsoda? Akkora orra volt mint, a Bazilika kilincse! Becsődöltette a céget – minket sem fizetett ki, azután szépen megpattant.

- Hát bazz, ezek már csak ilyenek, ehhez értettek mindig, de ehhez nagyon, a simliskedés, az ment nekik. Én a kezébe nyomnám a nyolckilós Samut, törjél betont napi tíz órában, majd megtanulod, mi a munka… stb…

 

 

A polgári antiszemita

A polgári antiszemita legjellemzőbb tulajdonsága, hogy disztingvál, azaz nézeteit csak „megfelelő” társaságban, körültekintően hangoztatja. Ennek többek között az az oka, hogy általában tanultak, az átlagnál jobb anyagi helyzetben és főleg olyan társadalmi-munkahelyi pozícióban, kapcsolatrendszerben vannak, amelyet nem éri meg aláásni vagy kockáztatni egy rosszkor-rosszul elsütött megjegyzés miatt. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy az elterjedt nézettel ellentétben, amely szerint az antiszemiták azért azok, amik, mert saját sikertelen életük miatt keresnek bűnbakot, ez a csoport egyáltalán nem a lecsúszott-lecsúszó rétegekből áll, sőt, kifejezetten jómódú, magas pozíciót betöltő egyedei is szép számmal akadnak.

Antiszemitizmusuk gyökere így nem is feltétlenül vagy elsődlegesen irigységből ered, sokkal inkább ideológiai töltetű (természetesen óriási szerepe van a családi hagyománynak is). Lényeg, hogy az országot, nemzetet semmibe vevő, kiszipolyozó, élősködő, folyton ok nélkül siránkozó népségként látják-láttatják a zsidókat, akik persze kivétel nélkül liberálisok vagy komcsik, esetleg azok szekértolói. Súlyos vétekként róják fel, hogy idegenszívűek, az országot lejáratják, ok nélkül panaszkodnak itthoni üldöztetésükre – holott mindegyik valami naplopó médiahuszár, tolvaj politikus, csaló bankár, stb., aki nagyban hozzájárul az ország tönkretételéhez.

Az elhangzó kritikák általában aktuálpolitikai, vagy gazdasági események mentén nyernek hangot – az országban-világban bekövetkező kedvezőtlen, káros eseményekről, folyamatokról legtöbbször a zsidók tehetnek, ki más. Kiemelt „zsidózós” kategória az erkölcs és etika, kiváltképp a nemi kapcsolatok kérdésének körében. Itt általában a különféle vélt vagy valós nemi eltévelyedéseket és házasságon kívüli kapcsolatformákat (homoszexualitás, promiszkuitás, élettársi viszony, stb.) is mint jellegzetes zsidó viselkedést aposztrofálják. A polgári antiszemita ugyanakkor ennél nagyobb (vagy mondjuk úgy, szélesebb, mélyebb) figyelmet nem szentel a témának, nem bújja a Mein Kampf-ot, nem gyárt kazár-elméleteket, nem hivatkozik középkori példákra, stb.

Nem jellemzőek (bár elvétve előfordulhatnak) a nyíltan gyűlölködő, elpusztításra irányuló kirohanások sem – ez mégiscsak szemben állna a polgári neveltetéssel, vagy a templomba járó, konzervatív polgárról kialakult képpel. Ugyanakkor gyakran szellemeskednek az általuk kritizált személy külső megjelenésén, nagy változatossággal, kreativitással használak a zsidókra, (vélt vagy valós) jellemzőikre különféle szinonímákat. Anitszemitizmusukat ismeretlenek társaságában óvatosan, fokozatosan bontogatják: a megfelelő befogadónak vélt kolléga, sporttárs, üzletfél előtt egy-egy elejtett, óvatos megjegyzéssel puhatolódzva tisztázzák a viszonyokat. Ha nem ők a téma kezdeményezői, viszonylag gyorsan (és kedvezően) reagálnak a zsidózós megjegyzésekre.

A polgári antiszemita kedvelt fordulata a „Nekem vannak zsidó barátaim, DE”, illetve „Persze vannak rendes zsidók is, DE…” Talán nem árulunk el nagy titkot: a polgári antiszemita gyakran a Fidesz szavazótáborát gyarapítja.

 

- Olvastad a Nemzetben? A bivalybürgüzdi fürdőváros befektetői leléptek, nem fizették a ki az alvállalkozókat, persze óriási uniós pénzeket is vettek fel – most meg Izraelből üzengetnek, hogy nem is úgy van, csak szünetel a beruházás…

- Mit vártál attól a kilincsorrú bandától? Ezt még az Zsindex is megírta. De hát nálunk ezt is meg tudják csinálni, meg azután ha kicsit jobban rászállnának, máris ajvékolna a new yorki, tel-avivi, no meg a judapesti sajtó baloldali (megvető grimasz), hogy elüldözik a befektetőket, tombol az antiszemitizmus!

- Hát persze, már tegnap ott raccsolt a TV2-n, a szóvivőjük – tudod, az a parizerlábú, gülüszemű zsidó picsa – hazudozott össze-vissza.

- Jaja! Meg nyilatkozott a hazai jogi képviselőjük is, az a kis pinaszőrfejű zsidó buzigyerek, a haverom dolgozott abban az ügyvédi irodában, a fele társaság zsidó, a másik fele buzeráns.

- Nem tudtad? Hát az a kis köcsögöt az a TV-s vén fasz kúrogatja, aki annak idején még a Híradót is csinálta… hogy is hívják? Mindegy, az is egy ilyen ratyi bibsi!

- Na igen – közben meg sír a szájuk, hogy anitszemitizmus így, antiszemitizmus úgy, összekészített bőrönd, egyebek! Én azt mondom: akinek nem tetszik - megmondta a Ferijük is – annak el lehet menni haza, nem fog hiányozni!

- Hülye lenne, amikor ott nem tudna ebből megélni, viszont elviszik katonának, meg bármikor felrobbanthatja egy palesztin, akiket ugye nem nyomnak el…Nem mondom, vannak rendes zsidók is, de azért csak gondolj bele: a Szilvaszódás Moschkowitz is mióta packázik a bírósággal, mert persze őrá a jogerős ítélet nem vonatkozik…

 

 

A hatecore

A hatecore antiszemitával visszatértünk az alacsony iskolázottságú és státuszú társadalmi csoportba sorolható egyedek világába. Fizikai munkások, kisvállalkozók (értsd: seftelésből, piti ügyeskedésből élők), munkanélküliek alkotják e tábor gerincét. Gyakran fordulnak elő skinheadek, futballszurkolók (ide nem értve az MTK drukkereket) és nemzeti radikálisok között is. Nem ritkán azonosulnak a nemzeti szocialista eszmékkel és fajelemélettel, a zsidókon kívül természetesen lenézve cigányokat, négereket, arabokat is. Néha – kissé skizofrén módon ‑ tapasztalható némi palesztin-szimpátia (azokat mégiscsak a zsidók nyomják el), esetleg csodálattal tekintenek a japánokra, katonai erényeik, fegyelmezettségük okán. Nem ritka közöttük a második világháború-rajongó, németfegyver- vagy csak sima fegyverbuzi. Ez az egyetlen csoport, amelynek tagjai sok esetben könnyen azonosíthatók külső jegyek alapján (a két korábban tárgyalt csoport esetében ez nemigen lehetséges), kedvelt a military- vagy skinhead stílus, de természetesen a kapucnis futballhuligán-küllem is. A kevésbé szívbajosak ékszerekkel és tetoválásokkal is szükségesnek látják hirdetni nézeteiket, a minták, motívumok a horogkereszttől a birodalmi sasmadáron át Hitler- vagy Szálasi portrékig terjedhetnek, végül gyakori az ősi magyar díszítőmotívumokkal ellátott ruhadarabok, kiegészítők (rakamazi turul, életfa-motívumos póló, veretes öv, tarsolylemez, stb.) használata is. Kutatásaink során a legkülönlegesebb megfigyelt egyed régi honvédségi bakancsot, NATO-mintás gyakorlónadrágot, tarsolyt, ősmagyar mintás pólót, bomberdzsekit, és csúcsos „szittya” föveget viselt, kiegészítőit keresztény, pogány, és náci jelképekből (szűzanya, kelta kereszt, turul és birodalmi sas) válogatta össze, sajátos szimbiózisát vonultatva fel a Varsói Szerződésnek, NATO-nak és ősi vallásos kultúráknak. (Csak megjegyezzük, antiszemita voltára nem ezekből, hanem a melegfelvonuláson megfigyelt, tulajdonképpen kevéssé odaillő „Mocskos zsidók!” skandálásból következtettünk.)

A legfőbb jellemzőjük, hogy nézeteiket nyíltan felvállalják és hangoztatják, úgy különféle internetes fórumokon, mint kocsmai beszélgetések, vagy éppen tüntetések során. Ez esetükben nem jelent különösebb egzisztenciális kockázatot: a burkoló, portás, teherautósofőr kollégát nem érdekli, a főnököt sem, amíg a munka megvan.

Figyelmet érdemel, hogy antiszemitizmusa sok esetben elméletileg kidolgozott és széleskörű, hosszan tartó tanulási folyamat eredménye. A Gede-testvérek kiadványait éppoly jól ismeri, mint Henry Ford vonatkozó munkásságát, a Mein Kampfból pedig a legolvasmányosabb, zsidózós részleteket szó szerint fújja. Tájékozódik olyan mértékadó internetes portálokról is, mint pl. a kitartas.hu, gyozelemig.hu, stb., de szerény könyvtárában akad néhány féltve őrzött, eredeti nyilas újság, egy-egy régi „Füstölő” fénymásolt pédánya, illetve Signal is. (Ez utóbbit ugyan elolvasni nem tudja, de a német katonák fotói egyfajta rajongó irigységgel töltik el.) Elkötelezett hatecore-ok letöltik a Jud Süßt, esetleg gigabájtnyi kollekciójuk van különféle anitszemita filmekből, fotókból, karikatúrákból, stb. Szívesen foglalkozik történeti munkákkal, amelyek igazolják: a zsidók mindig, mindenütt csak kárt tettek a befogadó nemzeteknek: kazár-elmélet, Cion bölcseinek jegyzőkönyve, világméretű összeesküvések is foglalkoztatják. A politika alapvetően nem érdekli, a Jobbikkal szimpatizál, de gyakran őket sem tartja elég határozottnak. Talán felesleges hangsúlyozni: a Kurucinfo elkötelezett olvasója.

Beszédeiben – természetesen ‑ a zsidók elpusztítását, elüldözését szorgalmazza, vagy sajnálkozását fejezi ki afölött, hogy a holokausztnak voltak túlélői. Általánosságban, a zsidó szót mint dehonesztáló jelzőt használja – tulajdonképpen minden ami rossz, az zsidó. Zsindex, zsiwiw, a facebook is zsidó (de azért fenn van), természetesen, bárki szóba kerül, függetlenül a beszélgetés tartalmától, ha szükségesnek érzi (márpedig annak érzi, szinte mindig), hozzáteszi: zsidó. Különösebb kódolt beszédre, szinonímákra nem vesztegeti energiáit, nevén nevezi a dolgokat, legfeljebb a „zsidó” szó néhány elterjedtebb, népszerűbb szinonímáját használja (bibsi, zsidrák, stb.).

 

- Picsába, baszd meg, ezzel a köcsög zsidóval! De szétbasznám a fejét!

- No, mi a gond?

- Gond? Másodszor adtam be a kérelmet fegyverengedélyre, de az a rohadt pszichológus most is alkalmatlan minősítést adott! Hülye bibsi, gondolom látta rajtam, mi a pálya, direkt kibaszott velem. Faszom ezekbe, hogy döglött volna meg mind, de hát ezt elbaszta Adolf…

- De tulajdonképpen minek neked fegyver?

- Jaj baszd meg, hát szerinted minek? Önvédelemre! A rendőrség nem fog megvédeni, ők legfeljebb akkor nyomoznak, ha valami szaros zsidó temetőt megrongálnak, ami mondjuk nem értem, miért baj, hehehe…

- No mindegy, fellebbezni nem lehet?

- Nem tudom, majd megnézem. De minek? Ugyanaz a szaros bibsi bagázs jár el, ott is baszd meg, hát ez a doki is olyan áplolatlan, igénytelen fasz volt, érted…Persze nincs új a nap alatt, megírta már Hitler is a Mein Kampfban, hogy a víznek nem nagy barátai...

- Hát, próbáld meg, azután majd kiderül.

- Ááá, elegem van, berágtam már ezektől. Majd átmegyek a fater szomszédjához – mondjuk hatalmas nagy zsidó az is – az ilyen ügyvéd, hátha tud valami okosságot mondani…


A holokauszttagadó

A holokauszttagadó sajátos létforma. Erős antiszemita indulatok fűtik, amelyeket valójában szívesen hangoztatna, azonban (legnagyobb sajnálatára) ezt nem teheti. Alapvetően ugyanis az elfogulatlan tudós, de legalábbis történelembarát szerepében tetszeleg, így fenti nézeteinek nem adhat hangot. Annál inkább hangoztatja, hogy őt pusztán az igazság kiderítésének szenvedélyes vágya vezérli, nem kíván különbséget tenni áldozat és áldozat között, legyen az zsidó, német vagy hottentotta.

Felkészültsége legtöbbször alapos: tanulmányozza a hazai, sőt akár külföldi holokauszttagadó szakirodalmat, a főbb adatokat, eseményeket fejből bármikor felmondja. Élvezettel elemzi a túlélők visszaemlékezéseit, a témában készült filmeket, kéjjel és sebészi precizitással mutat rá az esetleg felmerülő túlzásokra, pontatlanságokra, ellentmondásokra. Érvrendszerének alapját a matematika kérlelhetelen szabályaira helyezi. Ennyi és ennyi népesség, ennyi és ennyi áldozat, kimutatások, vagonok befogadóképessége, stb. – mindez koherens rendszerré áll össze monológjaiban.

Legtöbbször internetes fórumokon tűnik fel, de ha befogadó hallgatóságra talál, órákon át képes nézeteit fejtegetni. Ha a célszemély fogékony, lendületes, színes, szónoki kérdésekkel tarkított kiselőadásban próbálja meggyőzni, majd ha a úgy találja: a vetés jó (vagy legalább jóindulatúan semleges) talajra hullott (pl. 1-3. csoportunk egyedei) már megkockáztat néhány „zsidózós” megjegyzést is. Gyakran előfordul, hogy aktuálpolitikával nem foglalkozik, végülis ő a tudomány embere…

- Na, tegnap mégis elmentünk moziba, bár inkább csak az asszony akarta, végül megnéztük ezt az új filmet a „Hamuszürke könnyek”, vagy mit.

- Azt a szart? Hogy jutott eszetekbe?

- Igazándiból az asszony akarta megnézni, én annyira nem bírom ezeket a hárborús filmeket, de azért Kathy Morgen most is nagyot alakított és az SS-tisztet játszó... ki is? Na mindegy, szóval ő is jó volt.

- Kezdjük ott, hogy tudod, Magyarországon forgattak egy csomó jelenetet és azok a barom amcsik belevették az Északi Összekötő hidat, ami akkor még nem is állt… de nem is ez a lényeg! Mekkora kamu már, amikor arról beszél a lagerführer, hogy két hónap alatt eddig 100.000 ember gázosítottak el…

- De miért kamu?

- Figyelj! Két hónap alatt 100.000, az ugye havonta 50.000, szóval úgy napi 1600-1700 ember. Láttad az auschwitzi gázkamrát? 200 ember ha befér, szűken! Az vagy 8 csoport naponta. Ezt mind beterelni, bezárni, várni, míg hat a gáz, szellőztetni, megvárni, míg kihordják a holttesteket – hát az nem tíz perc volt, azt sejtheted! Órákba tellett!

- Háát, nem tudom, engem igazándiból nem nagyon érdekel ez a téma, bár érdekes, amit mondasz.

- Ugye? És azért van itt még más is! Szerinted ennyi hullát hol égettek el? Mennyi idő alatt? Egy modern kemencében vagy egy óra alatt lehetséges egyetlen holttestet! E-gy-e-t-l-e-n!

- Én valahol azt hallottam, hogy hatalmas gödrökben égették el a halottakat…

- Hát persze! (fölényes mosoly, legyint) Figyelj, egy gödörben nem lehet holttesteket elégetni, ráadásul Auschwitzban magas a talajvíz! Ha ásnak, 50 centi után feljön! Szerinted vízben lehet égetni akármit is?

- Mittudomén, biztos megoldották valahogy.

- De van itt más is! Nem is volt Auschwitzban szénraktár! Halottak égetése ezresével, és szén meg sehol! Érdekes, mi?

- Jaja... Na csá, lépek, mert vár az asszony!

- Cső, figyelj, ha érdekel a téma, van egy baromi jó, korrekt oldal, ott fotókkal, tervrajzokkal, eredeti iratokkal mindent megtalálsz, nagyon érdekes! fuckinjewishlie.net, majd nézd meg!

161 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.19. 19:54:24

@Ernoke: az ortodox zsidók mosdatlanok? itt van a szomszédban egy csomó, még soha nem éreztem, hogy büdösek lennének. pedig kb.naponta megy el mellettem jó néhány.@jó lujza: konkrétan anyai ágon öröklődik. ezt egy zsidó lány mondta.

egyébként meg, ki nem szarja le, hogy ki zsidó, meg ki nem?

blur7 2012.04.19. 20:56:31

@jó lujza: Nem ebben kell versenyeznünk, hanem a tízparancsolat betartásában.
Királyunk meg csak egy van mindannyiunknak:
www.youtube.com/watch?v=ChV5BZ8SmS0&ob=av2e

Amúgy meg el tudom képzelni, mert ha én is közülük származom, akkor éppen apai ágon. Igaz, nincs szándékom betérni. Nyilván nem is fogadna be a többségük.
A lényeg: én jobban szeretem őket, mint ők engem. Legalábbis erősen törekszem rá. Ebben is versenyeznünk kell.

peti papagáj 2012.04.19. 22:00:36

@A Tyne folyó déli partja: aki a világot embercsoportok végtelen küzdelmeként fogja fel. szar nekik.

medvedr 2012.04.19. 22:18:28

@blur7: @jó lujza: Nem gondolom, hogy ezért bármilyen közösség nem fogadna be bárkit, bár nem ismerem a konkrét helyzetet. Bemehet, tanulhat, együtt lehet a többiekkel, nem fogják szólítani tórát olvasni (ha férfi). Aztán, ha nagyon fontos neki betérhet. Ez ugyan valamilyen inkább vallási/szellemi síkon megjelenő megkülönböztetés, de ennyi. Pont egyfajta öröklési jog elleni visszaélések miatt és diszkrimináció ellen hozták ezt a szabályt, hogyha az anya zsidó akkor a gyermek is. Akkor ez nem a vallási aspektusa miatt volt kiemelten fontos. Ma más a helyzet, és hülyék mindenhol lehetnek, de élből nem zavarnak el senkit legalábbis nem lenne szabad..

jó lujza 2012.04.19. 23:10:24

@blur7: nincs más választásunk:)

jó lujza 2012.04.19. 23:18:12

@medvedr: sajnos az a néhány hülye mindig többet árt, mint amennyit a számtalan normális használ.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.20. 07:09:11

@A Tyne folyó déli partja: én ezt sosem értettem: ha én szabad vagyok, és akire hajtok, az nem, akkor miért nekem kell erre tekintettel lennem? Legyen ő. Ha le tudok valakit csapni egy másik faszi kezéről, akkor enyhén szólva is deficites az a kapcsolat már...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.20. 07:12:06

@medvedr: gondolom a Tóra is letölthető már e-könyv formájában, aztán olvashatja mindenki maga...

Pan Modry 2012.04.20. 08:21:57

@vészmadár (pica pica):

Ha csak egyszeruen lefekszel egy hazas novel az szerintem nem gaz.
Az viszont mar nagyobb problema ha esetleg o akarja elhagyni a parjat miattad. Epp ezert oda kell figyelni hogyha ranyomulsz egy parkapcsolatban levore akkor a szexnel tobb ne legyen, sot az is csak nehanyszor. Ha a felek tisztazzak mar az elejen a felteteleket ebbol gond ritkan van.

lárvalányhaj 2012.04.20. 08:25:03

kuruc.info/r/7/95062/

szerencse, hogy a kuruc egyáltalán nem náci, képzelem, h mi lenne, ha az lenne.

de most komolyan, ezek után még van pofájuk azt mondani, hogy semmi közük a nácizmushoz?

kuruc.info/r/6/94993/

a kommentszekcióban meg lehet tekinteni, hogy milyenek a nem modoros antiszemiták.

j.gabi 2012.04.20. 09:00:56

Egyszerű: intelligens ember nem lehet antiszemita, a többieknek pedig egyszerűen tilos.

Ernoke 2012.04.20. 09:38:36

@vészmadár (pica pica): mert pofátlan tahóság felszínes ostobenkó kurvaként kezelni valakit, akit "le lehet csapni a pasija kezéről". én pedig nem szeretem, ha felszínes ostobenkó kurvaként kezelnek.

@A Tyne folyó déli partja: soha nem találkoztam még ápolt ortodox-szal, de biztos ezt se lehet általánosítani.

Pan Modry 2012.04.20. 09:49:42

@Ernoke:

Azt erezni lehet hogy ki kaphato es ki nem...

En szemelyesen nem kezdenek olyanra hajtani akinek van kapcsolata, ha esetleg meg csak menet kozben derul ki, az meg helyzettfuggo. (persze amiota en is fix kapcsolatban vagyok, nalam ez mar csak multido es history...)

2012.04.20. 10:05:26

@lárvalányhaj: Szerintem a kurucosok - pláne a törzskommentelőik - nem nagyon tagadják a nézeteiket, ők igazi hatecore-ok. :)

Komlói Análkirály 2012.04.20. 10:10:39

@vészmadár (pica pica):
"Ha le tudok valakit csapni egy másik faszi kezéről,"
De miért is tennél ilyet, nem elég, ha hátulra odaengednek? Hehe.

Ernoke 2012.04.20. 10:52:43

@Pan Modry: valóban lehet, azok a "szegény szerencsétlen" nők, akikre naponta 50-en nyomulnak rá, valójában maguk kezdeményezik ezt. de sok embernek ez újdonság, illetve lehet, h valaki olyan tuskó, h leszarja, mennyire vagy rá fogékony.

petrice 2012.04.20. 12:49:43

A modern demokrácia legerősebb hatalmi szerve a részvénytársaság, népképviseleti intézménye pedig a zsinagóga.

Pan Modry 2012.04.20. 13:27:24

@Ernoke:

Ahha, masra gondoltunk... Nekem szorakozohelyi szituk jutottak az eszembe amikor ismerkedek valakivel de kapcsolatban van, eloszor nem tudom, aztan amikor mar tobbet ittam akkor meg ugy vagyok vele hogy emiatt most nem fogom az ismerkedest megszakitani.

Aki meg napkozben, munkahelyen stb... probal parkapcsolatban levore nyomulni az meg valoban egy luzer. Ferfikant az ilyeneken en csak rohogtem, esetleg szanalmasnak tartottam, bar elismerem noi szempontbol ez lehet mashogy jon le.

Nem lehet egyebkent hogy te azt is nyomulasnak tartod ami egyebkent nem az?

orangemarmalade (törölt) 2012.04.20. 13:39:25

@Brother Love: Talán kezdeném azzal, hogy a revizionista holokauszt történészek kutatásait nem kéne egybemosni egy mezei holokauszttagadóval.

"Kérlek alássan, a cikk megírását - mint minden esetben természetesen - nem csak empirikus úton szerzett információk rendszerezése, de a vonatkozó szakirodalom alapos tanulmányozása is megelőzte. "

Ha a szakirodalmat valóban tanulmányoztad volna, akkor az első dolog amibe belebotlasz nagyjából ez lett volna:

Már a szó, hogy holocaust-tagadó, is hamis. Tagadni csak tényeket lehet. A holocaustban lehet kételkedni, lehet pontosítást követelni.

"Mit állítanak, illetve miben kételkednek a holocaust-kételkedők?

Nem tagadják, hogy a III. Birodalom fennállása alatt hátrányosan megkülönböztették a zsidókat. Ennek különböző fokozatai voltak, a politika végső soron arra irányult, hogy a zsidók kivándoroljanak, Németország zsidómentes legyen.

Nem tagadják, hogy a háború alatt Németországból és a megszállt országokból koncentrációs táborokba gyűjtötték össze a zsidókat.

Nem tagadják, hogy a háború alatt igen sok zsidó halt meg a háborús körülmények, elsősorban járványok miatt.

Nem kívánják a III. Birodalomban a zsidók ellen elkövetett bűnöket igazolni, jóváhagyni, relativizálni, bagatellizálni.

De nem hiszik, hogy

- Németországban létezett volna egy terv a zsidók tömeges megsemmisítésére

- zsidókat azért gyűjtöttek össze koncentrációs táborokban, hogy ott megöljék őket

- léteztek volna gázkamrák és egyéb fantasztikus kivégzési módszerek emberek tömeges kiirtására."

Attól, hogy valaki a történelmi igazságot keresi, esetleg megalapozott adatok és tények mentén logikai következtetések után arra jut, hogy a holokauszt mai változata bizony nem helytálló, akkor ő egyből antiszemita lesz? Hol van itt a logikai kapocs? Ha valaki ma olyan bizonyítékot találna, amely a mohácsi csatát más szemszögből világítaná meg, tüntetné fel, akkor az az ember mohácsi-csata tagadó és antimagyar lenne? Naugye.

Végezetül pedig annyit leírnék, hogy ha a szerző akár csak egy napot is rászánt volna, hogy revizionista történészek kutatásai, cikkei, bírósági jegyzőkönyvei után kutat, akkor nem született volna meg ez a silány kategória. Ahogy előttem is leírták, nem zörög a haraszt, ha a szél nem fújja. Szánj rá egy napot, nem fogod megbánni.

Továbbá ha már itt arról beszélünk hogy ki a képmutató és ki nem, ma Magyarországon és rengeteg más európai országban börtönbüntetés jár azért, ha valakinek a holokausztról más a véleménye. Akár ezért a kommentért is bíróságra citálhatnának. Államvallás lett a holokauszt, amiben nem lehet kételkedni, el kell fogadni a dogmákat. Na itt ez a képmutatás, hogy minden demokrata egyetértett ezzel és megszavazta, belenyúlva a történelemtudomány dolgába, kriminalizálva a véleményszabadságot. Ennek ellenére is sokan bátran kiállnak és megmondják, hogy hol lóg ki a lóbáb. Axel Möller "holoeretnek" utolsó szó jogán elmondott beszéde az elítélése előtt (2011. október 26.) ( www.antidogma.hu/node/3186 ) Ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el, a szerzőnek pedig, hogy ezután nézzen mélyen magába és legközelebb gondolkozzon el, illetve nézzen utána a dolgoknak mielőtt kritizál.

Természetesen az itt leírtak illetve az ajánlott források nem tükrözik a véleményem, csupán irónia és szarkazmus.

Ernoke 2012.04.20. 14:05:52

@Pan Modry: nem. a velem megtörtént 2 db esetből az egyik egy munkahelyi idióta, aki még terjeszti is, tök ismeretlen emberektől hallom vissza, h "hé, te tetszel a g-nek". a másik pont a héten történt, egy közös ismerősünk próbált meg a pasimat megkerülve közel férkőzni hozzám, mert azt hitte, h több napig lesz vidéken, ürügyekkel hívogatott, hízelgett, pedig sose beszélgettünk előtte, kérdezte, h nem futnánk-e össze, stb. az első csak idegesítő, de a második gusztustalan pofátlanság, azért, amit írtam. amúgy szórakozóhelyre nem járok, különösebb társadalmi életet nem élek, úgyhogy nem szokott velem ilyen történni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.20. 14:07:07

@Ernoke: ezt én értem, de a kérdés még mindig az, hogy ha Katát táncba lehet vinni, akkor miért nem Kata érzi magát emiatt kellemetlenül?

Lehet, túl sok ideológiát pakolunk mögé, én csak egy olyan olvasatot látok, hogy:

- nekem nincs párom, ott egy nő, aki tetszik, megpróbálok megismerkedni vele. Ez - hangsúlyozom, a MAGAM oldaláról nézve - az összes motivációm. ezek közül melyik szted a helyteleníthető? Én az ő életét kell hogy éljem? tehát nekem az ő szempontjait kell figyelembe vennem? hogy őfelőle nézve egy kapcsolatban élő ember, aki a bizalmát játssza épp ki annak, akinek talán sok szempontból tartozik? Ez miért nem az ő harca? mitől az enyém?

orangemarmalade (törölt) 2012.04.20. 14:09:01

A témához kapcsolódóan pedig annyit, hogy ma már nem az az antiszemita, aki utálja a zsidókat, hanem az, akit a zsidók utálnak. Aki például nem ért egyet Izrael politikájával vagy egyáltalán létével arra manapság mit használnak? Azt, hogy antiszemita. Miközben ő csak Izrael-ellenességéről adott hangot, nem pedig arról, utálná a zsidókat, vagy Izrael lakóit/polgárait. Ugyanez a helyzet az anticionistával, az antijudaizmussal és sorolhatnám. És hogy miért pont ez a stratégia, hogy mindenkit antiszemitának kell nevezni? Minden kapcsolódik mindenhez, jelen esetben az antiszemita szó során az átlagemberben a holokauszt szörnyűségei ugranak be, hiszen Hitler és a nácik antiszemiták voltak. Ezért igyekeznek minél több holokauszt-megemlékezést tartani, illetve kiadni minél több filmet, cikket a témában, hogy a fejedben, a köztudatban tartsák az "állítólagos" rémtetteket. Így az átlagember fejében egy másik ember aki mondjuk valamilyen ok miatt nem ért egyet Izrael politikájával egyből szörnyűséges zsidóellenes nézeteket vall, ami pedig tudjuk, hogy hova vezetett, tehát tudat alatt kapcsolja őt a náci állítólagos tömeggyilkosságokhoz. Az antiszemita kártya ezért Izrael első számú fegyvere, ami bármikor bárkire kijátszható. Ezt kéne megérteni sok embernek, hogy ez csak egy ország kormányzati PR fogása és nem pedig arról van szó, hogy itt mennyi zsidóellenes ember van egyesek szerint...

Ernoke 2012.04.20. 14:16:43

@orangemarmalade: tehát a holokauszt-kételkedők a tömeges megsemmisítésre, meggyilkolásra irányuló célt vitatják...?
szerintem nyugodtan lehet ilyen cél elérésére irányuló eszköznek tekinteni napi párszáz kalórián (se) tartott embereket erőltetett menetben fagyban hajszolni Németországba, hogy ott gyakorlatilag halálra éheztessék és dolgoztassák őket, már akit nem lőnek az árokba útközben. gázkamra ide vagy oda, ez bizony önmagában tömeges megsemmisítés, ami mellékesen hasznot is hajtott.
ennyi erővel a Gulágba is csak olcsó munkaerőt akartak toborozni bányásznak, nem a kommunizmus ellenségeit akarták legyilkolni ott...?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.20. 14:18:38

@orangemarmalade: és Ruanda, Quatemala, Csád vagy a Feröer-szigetek (ezek is külföldön vannak, ugye) politikáját is naprakészen figyelve helyeseled/helyteleníted? (ez természetesen egy filoszemita kérdés)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.20. 14:21:42

@Ernoke: mivel utálja, ha ajánlják, csak érintőlegesen utalnék a magyar-magyar szótár ide vonatkozó cikkére, ahol a jelensléget Dudi úgy nevezi: matekozás a halottakkal. Aztán vagy már abban a cikkben, vagy egy másikban jegyzi meg, és ezzel én teljes mértékben azonosulni tudok, hogy a komplett náci Németországnak és far-, oldal- és lábvizeinek ha "csak" annyi bűne lett volna, hogy Radnótit halálba segítették, már az is túl sok.

jó lujza 2012.04.20. 14:30:55

@orangemarmalade: vannak bűnök amikért nincs bocsánat és nagyon ízléstelen a sértett félnek azt mondani, hogy na jól van, hagyjuk, régen volt, felejtsük már el. a népirtás úgy általában ilyen. nyilván a zsidók egy része pedig kihasználja ezt a helyzetet, ezen sincs mit csodálkozni. ők is csak emberek bármilyen hihetetlen.

Ernoke 2012.04.20. 14:35:11

@vészmadár (pica pica): Ha nem tudod, h foglalt vagyok, akkor semmi probléma.
Ha tudod, h foglalt vagyok, akkor ez egyrészt az én hülyének nézésem, ami számomra sértő, másrészt a pasimmal való direkt kibaszási szándék, ami szintén sértő.

Emlékszem arra a bejegyzésre, mert végig is bírtam olvasni, meg is értettem és egyet is értettem vele.:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.20. 14:38:09

@Ernoke: "Ha tudod, h foglalt vagyok, akkor ez egyrészt az én hülyének nézésem, ami számomra sértő, másrészt a pasimmal való direkt kibaszási szándék, ami szintén sértő."

1) nem látom be, felmérni a lehetőségeket mennyiben a hülyének nézésed.

2) miért, nekem kim a te pasid, hogy ne baszhassak ki vele? Nyilván más a helyzet, ha nekem is ismerősöm, barátom, akárkim, de ha nem? Jó hogy már nem oda jutunk, hogy nem vehetek Tesco-s narancsot, mert ez sérti a sarki fűszerest...

lárvalányhaj 2012.04.20. 14:42:01

@orangemarmalade:

"holocaust-revizionista"

na ez is egy a hozzád hasonlók tipikus álszentségei közül.

Pan Modry 2012.04.20. 14:45:13

@Ernoke:

Az az igazsag hogy most szerintem ebben igazad van. Egyszer a mostani paromat egyik tavolibb ismerosunk igy keresgelte, sms-eket irt, mi egyszerre olvastuk es rohogtunk rajta, sot volt amikor en valaszoltam ra.
Mivel a ficko alapvetoen nagyon pofatlan volt, nem ereztem magam szarul hogy vegig szopatom, az ilyen eseteknel ferfiui szolidaritas szerintem nem nagyon letezik amugy sem. Az egesz sztori vegkifejlettje egyebkent visszatekintve nagyon banalis es modoros lett.

Pan Modry 2012.04.20. 14:53:08

@orangemarmalade:

Nezd megmondom oszinten hogy peldaul engem az egesz nem nagyon erdekel. A tortenelmet szubjektiv reszet a gyoztesek irjak, es valojaban nekem teljesen mindegy hogy hany millio volt, a tenyeken ez semmit nem valtoztat. Ugyanugy idegesito hogyha egy zsido sajnaltatja magat, mint az amikor valaki habzo szajjal elkezs zsidozni.

En amivel alapvetoen nem ertek egyet az a leszarmazottak karpotlasa. De ugyanugy nem ertettem egyet a karpotlasi jegyekkel sem. Valahogy igazsagtalannak erzem hogy az unokak fizessenek az osok buneiert, de azt is hogy egy unoka kedvezmenyezett legyen mas karara az osei szenvedeseert. Egyszeruen az egesznek nincs ertelme szerintem.

medvedr 2012.04.20. 15:18:41

@jó lujza: Ez egy általánosan érvényes szabály.

jó lujza 2012.04.20. 15:19:38

az anyagi kárpótlás tényleg elég aggályos. szerintem az is elég lenne, ha felhagynánk a zsidózással

lárvalányhaj 2012.04.20. 15:20:30

@Ernoke:

azért akadnak olyan emberek is, akik nem a nő által leadott "jelekre" reagálnak, hanem mindentől függetlenül bepróbálkoznak. volt pl. olyan eset, h egy társaságban (fényes nappal, abszolút nem buliszituáció) elkezdett rám nyomulni egy figura, elég rámenős dumával. az se zavarta különösebben, hogy a pasim szinte végig velem volt. amikor a pasim lebaszta, hogy mégis mit képzel, akkor vmi olyasmit válaszolt, h neki felesége is van, meg mellette egy szeretője is, és engem ezek mellé szeretett volna odavenni harmadiknak. (LOL WUT) ja és hogy nem jött le neki, hogy ő a pasim, hanem azt hitte, hogy testvérek vagyunk. (WTF)
a legutóbb meg az volt, hogy mit sem sejtve üldögéltem egy padon, bele voltam mélyedve egy tanulmányba, még füzet is volt nálam, amibe jegyzeteltem. föl se néztem, full megszűnt körülöttem a külvilág. erre odajön hozzám egy jólelkű geeknek kinéző srác, hogy "szia, ideülhetek?". mi tagadás, eléggé meglepődtem.

samuelfisher 2012.04.20. 17:27:04

@vészmadár (pica pica): A kis feleségedre/párodra, akiről többször megemlékeztél, szexuális előnyeit is taglalva, akkor rányomulhatunk ugye?
Jó persze tudom a válasz, hogy akkora macsó vagy, hogy úgysem esne kísértésbe...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.20. 18:06:35

@samuelfisher: nem taglaltam, de megadtad magadnak a választ. Nyomulj, nem vagyok neked senkid. A macsóság mindig is taszított, ezt elég sokszor el is mondtam.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.20. 18:35:36

@vészmadár (pica pica): én egy ideig úgy gondoltam, hogy tekintettel kell lennem rá. aztán végül úgy döntöttem, hogy legyen tekintettel a másik fél. ja, és ennél, amiről beszélek, még csak nem is én szorgalmaztam a dolgokat. konkrétan semmit se csináltam, csak tetszett az illető. ő meg mozdult, és kicsit se zavarta, hogy van barátnője. így úgy döntöttem, hogy legyen tekintettel rá ő.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.20. 19:00:10

@Pan Modry: ezt meg én nem értem. miért, ha szórakozóhelyen ismerkedik az ember, akkor azt kizárólag azért teszi, mert be akar csajozni/pasizni? szóval, ha beszélgetni kezdek egy koncerten a mellém keveredő ellenkező neművel, az már nyomulás? nem értem én ezt.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.20. 19:12:27

@lárvalányhaj: miért, lehet, hogy csak ott melletted a padon volt hely. álldogáljon szerencsétlen, csak mert te házas vagy, és így nem ülhet oda hozzád?

velem olyan történt, hogy szintén ültem a padon, belemélyedve egy könyvbe, vagy rejtvénybe, erre odajön egy emberke, és azzal indított, hogy adjam meg neki a telefonszámomat. mondom, a francokat.

lárvalányhaj 2012.04.20. 19:22:00

@A Tyne folyó déli partja:

a kontextusból egyértelműen kiderült, hogy ismerkedni akar...

pocaklakó minimanó 2012.04.20. 19:39:17

"...erre odajön egy emberke, és azzal indított, hogy adjam meg neki a telefonszámomat. mondom, a francokat."

A klasszikustól kell tanulnod. :)

"Ford Fairlane: Figyelj, írd fel a számomat, 555-63-21. Na, megvan?
Szőke csaj: Meg, meg, kösz. Hé, állj csak meg! 555-tel nem kezdődnek számok! Legfeljebb csak a hülye filmekben!
Ford Fairlane: Na és mégis kislány, mit gondoltál, ez valódi élet?"

A Tyne folyó déli partja 2012.04.20. 22:05:48

@pocaklakó minimanó: áh, én csak mondtam, hogy nem adom meg. erre megkérdezte, hogy azért, mert nem ismersz. mondtam, eltaláltad. mellesleg, az utolsó napom töltöttem abban a városban, másnap költöztem 500 kilométerrel arrébb, értelme se lett volna. meg alapban utálom a nyomulást. ismerkedtem én meg mással is, az egyik ilyennel csekély 18 éve tartom a kapcsolatot. pedig ő is csak úgy leült mellém a padra.

eastern sugar 2012.04.21. 01:53:10

ó, gyönyörű összefoglaló. az els verzióból milliószám ismerek, szeretem mikor nekem nyomják a hülyeséget, akkor stratégiai ponton szoktam beleszólni, hogy bocsi, nekem inkább ha lehet, ne. ilyenkor élvezet nézni a zavart köhécselést meg finom magyarázkodást, hogy nem is úgy gondolta, és vannak neki zsidó barátai, csak hát a pénz meg a bankárok meg a média, de ugyebár nem rám értette. de abban a közegben ahol én mozgok, nem lehetne létezni, ha minden ilyennél kikérném magamnak, ezek amúgy is teljesen veszélytelen, többnyire amúgy normális emberek, akik életükben nem láttak zsidót, és sztem még jót is tesz, ha ilyenkor megmondom nekik, hogy nincs ebben semmi különös, ezek nem valami ufók, ugyanolyan, mint hogy a jani tót, a béla meg sváb, mondjuk számomra tényleg nincs is sokkal több jelentősége. na persze azért az utolsó két kategória mellett már nem tudok elmenni szó nélkül, de sztem az nem zsidóság kérdése, hanem normálisságé.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.21. 07:15:17

@eastern sugar: nem érted te a férfilelket sztem. Az hogy zsidó (feka, cigány, kínai, arab, maláj, stb.) indifferens, amennyiben NŐ az illető. Ha meg jó nő, akkor aztán végképp.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.21. 07:19:13

@eastern sugar: vagy te ismersz olyan antiszemitát, aki ideológiai alapon ne dugná meg Rachel Weisz-t?

pocaklakó minimanó 2012.04.21. 10:07:29

@A Tyne folyó déli partja:

"...az egyik ilyennel csekély 18 éve tartom a kapcsolatot. pedig ő is csak úgy leült mellém a padra."

Ismerjük egymást? :)

Ernoke 2012.04.21. 10:36:17

@A Tyne folyó déli partja: ja, én is utálom a nyomulást alapban, ha nem jó pasi az illető, de robert del najától szerintem nem utálnám a nyomulást alapban.:D
(hogy lehet ezt eleve _utálni_...?:o egy férfi attól férfi, h bátor, kezdeményező, és kicsit erőszakos, nem...?)

Ernoke 2012.04.21. 10:40:00

@j.gabi: vagy barbra streisandot... ööö...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.21. 10:53:21

@Ernoke: jaja, bezzeg mikor múltkor megmondam, hogy jössz és szopsz, akkor kéretted magad:)

lárvalányhaj 2012.04.21. 10:53:33

@Ernoke:

"ja, én is utálom a nyomulást alapban, ha nem jó pasi az illető, de robert del najától szerintem nem utálnám a nyomulást alapban."

mert ha egy neked tetsző pasi nyomul rád, azt eleve nem nyomulásnak éled meg :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.21. 10:57:39

@lárvalányhaj: na ezért szoktam én azt mondani, hogy kurvára nincsen ám olyan, hogy gáz szöveg meg gáz csajozási technika: ha síkos a pálya, akkor egy ezeréves zsidóviccel is leveszed a lábáról Ráhelt, ha nem, akkor azzal sem, ha te vagy a sábeszdekli feltalálója:)

Pan Modry 2012.04.21. 11:22:34

@A Tyne folyó déli partja:

Persze nem mindig, de gondolom altalaban. Ha valaki kimegy a haverokkal bulizni akkor ismeretlenbe szerintem akkor kell el beszelgetni mas nemuvel mert lehetseges alternativakent tekint ra mint akivel osszejohet, egy hatekony ferfi kb. 1 perc alatt le tudja tesztelni hogy egyaltalan palya-e tovabb folytatni a beszelgetest, azonban egy perc alatt a dolog nem tud atmenni zaklatasba. Szerintem azokat tartjak zaklatoknak akik hulyek ahhoz hogy a helyzetet felmerjek.
A masik opcio (bar szvsz ez ritka) hogy a masik tenyleg valamiert erdekes szemelyiseg es ezek menten folytatodik a kommunikacio, ez utobbi persze ritka, ugyanis a legtobb ismeretlen ember egyaltalan nem erdekes szemelyiseg.

Pan Modry 2012.04.21. 11:24:49

@eastern sugar:

alapvetoen az elegedetlen, luzer embereknek vannak ilyen ellensegkepei.

Egyszerubb nekik a zsidokat vagy trianont hibaztatni elbaszott eletukert, mint elismerni ebben a sajat felelosseguket, vagy neadjisten megtervezni majd vegrehajtani azt hogy az eletuk jobb legyen.

Pan Modry 2012.04.21. 11:27:59

@A Tyne folyó déli partja:

jol tetted hogy nem adtad meg, telefonszam keressel csak a luzerek inditanak.
Igazabol egy kis beszelgetes nelkul nem is erdemes kontaktot cserelni. De ha csereltek az sem garanci semmire. En ha kaptam is telefonszamot (pedig direktbe talan soha nem is kertem) masnap mar mashogy lattam a dolgokat es nem volt kedvem felhivni.

Ernoke 2012.04.21. 11:29:48

@vészmadár (pica pica): én inkább fordítva mondanám, ha nem tetszik, akkor semmi nem használ, de ha tetszik, onnan is lehet sokat rontani. ha kínlódás valakivel kommunikálni, akkor az egy agyas robert downey jr-nál is lenullázza az esélyeket, de ezt meg ugye nem lehet előre tudni.
(a jössz és szopsz-ra úgy reagáltam, mint egy Úrinő, a hallgatás bármit jelenthet, hátdenem?)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.21. 12:24:43

@Pan Modry: baszki, csak most szólsz, hogy ennyi az egész? Hát akkor délután megtervezem a jobb életemet. Mekkora medencét javasolsz beletervezni, hogy ne tűnjek mohónak?

@Ernoke: " a hallgatás bármit jelenthet, hátdenem?"

majd azt én megmondom, mit jelent (kacsint):)

blur7 2012.04.21. 14:24:33

@j.gabi: Legyen Winona Horowitz.

Pan Modry 2012.04.21. 16:15:34

@vészmadár (pica pica):
Tehat akkor te az eletedet rossznak tartod?

A Tyne folyó déli partja 2012.04.21. 18:01:09

@pocaklakó minimanó: ha megmondod, hogy ki vagy, akkor megmondom. amúgy kétlem.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.21. 18:06:53

@Ernoke: nem, én bárkitől utálom. eleve, ha akkor látom életemben először, nem fogom észrevenni, hogy jól néz-e ki, mert nem figyelek rá. ja, volt egy másik ilyen odajövős strandi eset, na ő úgy jött oda, hogy mennyire tetszem neki, meg mikor tudunk találkozni legközelebb, meg van-e telefonunk (mobil akkoriban még nem játszott). ettől én egyből megijedtem, nem szeretem az ilyet. a másik illető, akit mondtam, semmi ilyesmit nem mondott, csak megmondtuk egymás nevét, ki hol lakik, hova jelentkezett (érettségi után volt), felvették-e, meg zenéről, mert koncert kezdődött a strandon. pedig mellesleg baromi nagy nőcsábász. mégse rohant le rögtön, se találkozni nem akart, se telefonszámot, semmi ilyesmit.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.21. 18:12:09

@Pan Modry: szerintem nekem ez azért nem igazán jön így le, mert van (vagyis, inkább volt csak, sajnos, mikor még aktívan jártam szórakozni) egy csomó fiúbarátom. és nagy részüket a szórakozóhelyen ismertem meg, de nem azért, mert bárki akart volna valamit a másiktól, hanem mert mindenki beszélgetett mindenkivel, csak odatartoztak a társaságba. a szórakozóhelyi törzstagokhoz. és hiába volt valaki ismeretlen, és másnemű, attól még beszélgetni lehetett, és nem feltétlenül azért, mert akart tőled valamit. vagy te tőle.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.21. 19:04:25

@Pan Modry: lennének elképzeléseim, de alapvetően szerencsére nem az anyagi javak birtoklásán keresztül definiálom a boldogságomat.

KürtiT (Tromb74) 2012.04.22. 00:05:45

Ó be szép poszt. Méltatlanul kevés troll látogatott ide, a vonzó cím ellenére is.

Az első csoport esetében Brada is tétovázott, hogy az antiszemitizmushoz sorolja-e őket, én ezt egy külön kategóriának tartom. Még csak nem is az irigységet gondolom a fő motívumnak, hanem egyszerűen az "idegen" kultúrától, népcsoporttól való távolságtartást. A zsidóknak sem szentelnek több figyelmet, mint a sváboknak, tótoknak, cigányoknak. Megjegyzem, ez a fajta viszonyulás az idegenekhez egyáltalán nem természetellenes. Károsnak sem különösebben nevezném.

A második, a polgári csoport antiszemitizmusa egyszerűen abból fakadhat, hogy nem képesek feldolgozni azt a traumát, hogy léteznek emberek, akik másként gondolkodnak nemzetről, hazáról annak ellenére, hogy magyarok. Ezért szükségük van zsidókra, illetve azok bérenceire is. Így a nemzeti egység álma megvalósul, ha némi hazugság árán is.

A harmadik csoportnál kezd melegedni a helyzet.

Én nem az iskolázottságot, hanem a sikertelenséget (akármiben) tartom a fő motívumnak, ami ennél a típusnál agresszióban próbál feloldódni.
Míg a zsidóknál ez elsősorban a szabálytalan és veszélyes biciGlizésben :D realizálódik, addig a nemzsidók a nácizmushoz, főként annak külsőségeihez kezdenek vonzódni.
Mindenki abból gazdálkodik, amije van. Nem a szándékban, csak a lehetőségekben látom a különbséget.

A holokauszttagadó (elnézést kérek elvtársaimtól, de ezt a cimkét röhejesnek tartom) megint csak egy kínos csoport. Bárminek a megkérdőjelezését én inkább erénynek, mint bűnnek tartom. Na nem a népírtás tényét, hanem annak körülményeit érdemes megkérdőjelezni. Nem másért, mint az igazság keresésének okán.
Persze az, hogy hány millió, legfeljebb a népirtó(k) hatékonyságáról, nem pedig szándékukról szolgálhat némi adattal. Ebből az is következik, az egy hülye, aki azon lovagol, hogy igazából pár százezerrel v. egymillióval kevesebb volt az áldozat. Az meg egy másik, aki azt erőlteti, hogy pontosan 5 653 425-en haltak meg. Eleve az elfogadott becslések között is van cirka egy milla eltérés.
Azt viszont soha nem értettem, mennyire kell ahhoz alul becsülni az áldozatok számát, hogy az már bűncselekménynek számítson.

Róka rege róka, ha valaki holokauszttagadó, még az sem biztos, hogy antiszemita.

KürtiT (Tromb74) 2012.04.22. 00:22:24

@Styxx: A bűntudat is jó észrevétel, talán a holotagadónál is bejátszhat némileg. Néha kicsit felelőség-megúszás (ezt így köll írni?) szagú ez a matekozás. nem-e?

orangemarmalade (törölt) 2012.04.22. 11:15:46

@KürtiT (Tromb74): Ez a másik kedvenc érvem, hogy aki más eredményre jut, az biztos próbálja a felelősséget elhárítani magáról. Hát örömmel tudatom mindenkivel, hogy nem vagyok 80-90év felett (lásd a 95 éves magyar bácsit akit a wízentál központ berakott most első helyre a körözött személyeknél), tehát még csak közöm sem lehetett a holokauszthoz. Akkor most mégis milyen felelősségről beszélünk?

@Pan Modry: Itt utalnék vissza rád és értenék egyet veled abban, hogy ha nekem nem volt benne részem, 0 a felelősségem és nem csak nekem, hanem az egész generációmnak, akkor mégis miért is fizetünk mi kárpótlást? Illetve ha már fizetünk, miért pont mi? És lehetne fokozni, hogy már nem csak a túlélőknek, hanem a leszármazottaknak is jár kárpótlást, tehát akkor a szenvedés genetikailag öröklődik? Hanyadik leszármazottig fogunk még fizetni? Mert erről nemigen beszél senki...

orangemarmalade (törölt) 2012.04.22. 11:21:14

@lárvalányhaj: Állj fel és tapsold meg magad, hogy első elolvasásra ennyit sikerült felfognod abból amit írtam. Aztán olvasd át még egyszer és válaszolj arra kérlek, hogy milyen érzés paranoiásnak lenni?

orangemarmalade (törölt) 2012.04.22. 11:31:56

@vészmadár (pica pica):
Csád és a többi ország nem tart egy gigantikus koncentrációs táborban (gázai-övezet) embereket, illetve nem tart fenn apartheid rendszert sem, nem keríti fallal körül a városokat, nem fosztja meg a víztől a szerinte nem állampolgárokat, és sorolhatnám. Egyébként ha Csád tenné, akkor őt bírálnám és őt figyelném jobban, ilyen egyszerű. Csak lehet, hogy ők nem sütnék rám, hogy antinéger vagyok, ezzel megelőzve/ellehetetlenítve minden vitát és kritikát. Egyébként ha már így megkérdezted, szeretek a világpolitikában is minél tájékozottabb lenni, így ha a helyzet úgy hozza, akár Csáddal is fogok foglalkozni. Hogy az antiszemitizmus vádjának szikráját is kizárjam: én emberi jogi oldalról közelítem meg ezt a kérdés.

orangemarmalade (törölt) 2012.04.22. 11:42:04

@Ernoke: Megírtam neked a kommentet, csak eltűnt, ha lesz időm, megírom még egyszer, szíves türelmed...

Atisz 2012.04.22. 11:48:18

"Üzenetedben olyan kifejezést vagy linket használtál, ami tiltott. Fogalmazd át és küldd el újra!"

Lol, na szép!

Pan Modry 2012.04.22. 13:14:21

@A Tyne folyó déli partja:

Igazad van, nekem is volt anno torzstarsasagom meg gimi es egyetem idejen. Sot, en tudatosan soha nem akartam onnet senkit felszedni.
Azonban a torzstarsasagoknal az ismerkedes tobbnyire valamilyen kozos ismeroson keresztuli bemutatason tortenik.

Egyetem utan azonan ezeknel a tarsasagoknal lazabb a halo, ezert a mai fogalmamban a masik nemuvel valo ismerkedes (ha nem munkarol stb...)-rol van szo, azon alapszik hogy bejovunk-e egymasnak az esetek tobbsegeben. Talan ez is az oka annak hogy amikor nem vagyok szingli nem nagyon szoktak gyarapodni a noi ismeroseim (kiveve akik a parom baratnoi, de az minden parkapcsolat velejaroja).

Atisz 2012.04.22. 17:34:47

Hiányzik 1 eset: a holokausztipar leleplező.

Különösen azon gondolkodókra (Norman Finkelstein és David Cole) fókuszálva itt, akik maguk is zsidó származásuk miatt nem intézhetők el egy hangos "nátzy!" felkiáltással, hanem inkább a szép csendes "nem érdemes foglalkozni vele" féle legyintéssel egybekötött, hülye gyerekeknek kijáró, lesajnáló attitűddel. Holott tényleg érdekes lenne foglalkozni az állandóan ingadozó számadatokkal, a "ki halt meg és ki szabadult ki" féle dilemmával, a szappan mítosszal, a munkatábor vagy megsemmisítő táborok kérdésével, stb.
Nem csak azért mert a történelemben fontosak a pontos adatok (miért, hol nem?), hanem azért is mert ezzel egyszersmind elejét lehetne venni a holokauszttagadók felvetéseinek.

(remélem, ezen poszt elküldésével nem léptem be az említett 4. opcióba, de ha mégis, akkor így jártam)

Atisz 2012.04.22. 17:37:15

Legközelebb írjátok ki mi az a "kifejezés vagy link" amit nem lehet leírni, mert így elég sokan nem fognak írni ide...

a brutális, homofób szó egyébként ami miatt nemengedte elküldeni a kommentemet nem más, mint a k-a-t-e-g-ó-r-i-a...

KürtiT (Tromb74) 2012.04.22. 23:10:17

@orangemarmalade: Egyedszer is, ez nem egy érv, ez egy feltételezés. Érvé akkor válna, ha valamit bizonyítgatni próbálnék vele, azt meg pont nem tettem.

Kettőször, aki a történelem eme setét korszakát kutatja, akárcsak műkedvelőként is, az felelőséggel tartozik ha másnak nem is, de az igazságnak biztosan.
Na már most, ha az illető leragad a száraz mateknál, kiszámolja hogy ennyi zsidó elgázosításához X köbméter Ciklon B kristályra lett volna szükség, de ennek csak 70 %-át lehetett beszerezni Németország összes vegyiáru boltjából, akkor ő a legjobb esetben rábukkant valamiféle igazságra, de ha ezen örömködve eltekint a további igazságok figyelembevételétől, akkor a felelőség elhárításának alapos GYANÚJA MERÜL FEL bennem.

(Igen, a fentiek tartalmaznak érveket is)

...És hogy meglegyen az örömöd is. Ha akarod, és időd is van rá, rengeteg pontatlanságra, túlzásra, hazugságra fogsz bukkani a holokauszttal kapcsolatban. És igen, a Schindler listája egy szar film, a Sorstalanság meg egy szar könyv.

A szenvedésben (pedig tényleg) van valami visszatetsző.

Szerintem ha egy antiszemita saját magát próbálja az említett halmazon kívülre definiálni ahelyett, hogy vállalná nézeteit, az a szenvedésnek egy egészen perverz formája.

KürtiT (Tromb74) 2012.04.22. 23:29:01

@Atisz: Szerintem nem léptél be :D :D :D
A holokauszt valóban piacképes portéka, engem a Való Világra emlékeztet. Ha nem lenne rá vevő, nem létezne.
Egyébként erről a témáról szerintem Kurtz jó posztott tudna írni, már ha nem esne át a ló tulsó oldalára. ...bár akkor meg a kommentek lennének jók :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.23. 09:02:01

@Pan Modry: nos, én a gimis haveri körből szerveződött, és még vagy 5 évig élő társaságomat akkor hagytam ott, amikor már mindenki megvolt mindenkinek. Pontosabban akkor és azért, amikor - azon az alapon, hogy vagy már dugtunk vagy már dugtuk ugyanazt - úgy érezték, bele kell és lehet szólniuk a dolgaimba.

Ernoke 2012.04.23. 10:01:10

@A Tyne folyó déli partja: ez nekem azért furcsa, mert utcán, bkv-n, bárhol az első, amit észreveszek, h milyen férfiak vannak körülöttem... egy jó illatra is felkapom a fejem, amit a mellettem elmenőnél éreztem. és egyáltalán nem vagyok bővérű libidókirálynő kalandkereső fajta. a kezdeményezést pedig, ha nem bolond vagy primitív az illető, hízelgőnek tartom bárkitől. igazából a nyers, lényegretörő rámenősség a legvonzóbb egy férfiban szerintem.:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.23. 10:08:02

@Ernoke: neked asszem egy ilyen Iggy Popba oltott Árpa Attila jönne be:)

Ernoke 2012.04.23. 10:24:43

@vészmadár (pica pica): de hülye vagy te:D:D:D (egyébként a jelenlegi pont ilyen, ezért viselem el tőle minden gazemberségét...)

orangemarmalade (törölt) 2012.04.23. 12:44:38

@vészmadár (pica pica): Spanyolország? Mexikó? Kuba? Esetleg reagálsz is vagy még kérdezgetünk országokat egymástól?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.23. 12:51:45

@orangemarmalade: nekem példul Izrael egy külföldi ország. oké, hogy szted ott van valamiféle elnyomás, de van egy olyan sejtésem, Szudántól Venezueláig jópár országban van még ilyen, aztán valahogy mégsem látom a nap mint nap ezek ellen tüntetőket (kb. ugyanaz, mint a demokrácia nevében véletlenül pont egy olyan országba elvinni a demokráciát, ahol olaj van, és közben párhuzamosan nem elvinni 35 másikba, ahol ellenben pont nincs olaj, ha érted)

lárvalányhaj 2012.04.23. 13:34:43

@Ernoke: azt nem értem, hogy aki ekkora nagy macsó, annak hogy nem bántja a büszkeségét, hogy a barátnője tartja el...

pocaklakó minimanó 2012.04.24. 02:50:36

@A Tyne folyó déli partja:

"ha megmondod, hogy ki vagy, akkor megmondom. amúgy kétlem."

Én is kétlem. De megfordítom a felvetésedet: ha Ági névre hallgatsz és sötétszőke vagy (nem úgy!), akkor mégis melléd ültem le. Ha nem... akkor nem vagy mázlista. :)

A Tyne folyó déli partja 2012.04.24. 19:33:15

@Ernoke: hát én pont fordítva működöm. nekem még akkor se tűnik fel első találkozásnál, ha szuperhelyes. ahhoz el kell, hogy teljen egy kis idő, mire eljutok odáig, hogy egyáltalán eszembe jusson megszemlélni. de a 90%-át így se nézem meg, csak ha valamiért elkezdek hozzá vonzódni. az meg nem fog egyik napról a másikra kialakulni, sőt. első találkozásnál egészen biztos, hogy nem. de még a másodiknál se, a harmadiknál se. sokáig tart nálam.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.24. 19:35:33

@Ernoke: " igazából a nyers, lényegretörő rámenősség a legvonzóbb egy férfiban szerintem.:)"
na, ha így áll hozzá, akkor úgy hajtom el, hogy lába se éri a földet. igen bunkó tudok lenni, ha akarok...

de ha már itt tartunk, én leginkább a szelíd erőszaknak nem tudok ellenállni. de akkor már egy ideje ismerem az illetőt, nem első (és nem is második) találkozásnál. @pocaklakó minimanó: se Ági nem vagyok, se sötétszőke.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.25. 14:33:57

@A Tyne folyó déli partja: e kettő alapján legalább annyit tudok, nem vagy az anyám (aki Ági és sötétszőke)

A Tyne folyó déli partja 2012.04.25. 21:41:39

@vészmadár (pica pica): ja, úgy értettem, hogy annyival nem vagyok öregebb nálad:)))

[c] 2012.04.25. 22:32:40

@Modor Tibi: Szerintem inkább az, hogy az illető saját maga előtt is (sőt, elsősorban saját maga előtt) a mérsékelt szerepében tetszeleg.

radikalisviccek 2012.04.26. 01:41:24

asszem én a 2. és a 4. között lehetek valahol.

Zsidó tanítja számolnia a fiát:
- Kisfiam, nézzük a negatív számokat. Szóval mínusz három...
- De apu, hogy lehet olyan, hogy nem csak nincs, hanem még kevesebb is a nullánál?
- Hát nézd, kisfiam. Mi itt Európában éltünk ugye 5 millióan. A nácik elégettek 6 millió zsidót. Tehát 1 millió zsidónak kellett ideszületnie ahhoz, hogy egy zsidó se éljen Európában.
süti beállítások módosítása