A megtért fajgyűlölő

2011/03/02. - írta: Modor Tibi

-Ki a következő? Ó, és itt van Baláska, Baláska a Fehéréktől, hát de régen láttalak, hogy megemberesedtél, ez igen! Látszik, hogy jól tartanak. Mi van veled, mesélj!

-Igen, Tanárnő - még harmadikban kezdtem el rendszeresen thai-boxolni, és azóta is lejárogatok a terembe a srácokkal, de már csak alkalomadtán. Inkább evezni szeretek a Dunán - a haverom apja csónakmester, és bármelyik tárolt hajóról szívesen lelopja a sablont, tetszik tudni.

-Tetszem tudni - ne hülyéskedj Baláskám, így 10 évvel az érettségi bankett után szerintem itt az ideje, hogy megigyuk a pertut. Na, ez jó is lesz. Szervusz!

-Szervusz... (mi is volt ennek a vén kurvának a keresztneve?) egészségünkre! Megtisztelsz.

-Aztán úgy látom, megkomolyodtál, le is higgadtál. Olyan kis heves, túlfűtött természetű srác voltál tizenegynehány évesen, egészen megijedtünk, aggódtunk érted sokan.

-Voltak gondok, igen (például amikor kirúgást helyeztél kilátásba másodikban). De hát tet... tudod, azért ha az ember megjár 1-2 országot, és megtapasztalja, hogy milyen idegenben élni és dolgozni - az sokszor átértékeli magában az addigiakat.

-Bizony, bizony! Olyan riasztóan tudtál néha kinézni, jaj... az a 20 lyukú martensbakancs a fehér cipőfűzővel, a nadrágtartó, az SS-totenkopfos felvarrós bomberdzseki, az uszító pólók, a kopaszra nyírt fejed, a meccsrejárás, a lengetés, a jaktálás, a magyar zászló!! - éles eszű gyerek voltál mindig, és láttuk benned azt az átlagon fölötti tudást és tehetséget, de hát a zavart, megtévesztett tinédzsereknél gyakori sajnos az ilyen átmeneti kisiklás. Tanácstalanok, bizonytalanok, teli vannak gátlásokkal és félelmekkel. Belenézek ezeknek a tar fejű, agresszív gyerekeknek a szemébe, és igazából mindig csak a megszeppent kissrácokat látom, akik figyelemre, szeretetre és gondoskodásra vágynak. A csordaszellem, a rossz társaság, a demagógia, a céltalan gyűlölet - hát ezt próbáltuk mi a magunk szerény eszközeivel valamennyire ellensúlyozni, nehogy elkallódj.

Nagyon örülök, ahogy látlak itt egyetemi diplomával, jó állással, tapasztalattal, bölcsen, házasan, gyerekkel - megtérve úgymond. Ugye, hogy a gyűlölet nem válasz semmire? Ugye, hogy az erőszak csak erőszakot szül? Ugye, hogy kétfajta ember van: jó ember és rossz ember? Örülök, hogy végre kinőtted ezt a hülyeséget. Talán nekem is van benne némi részem, minden szerénytelenség nélkül.

-Tévedni tetszik, még mindig gecire semmibe se nézem az összes bicskás, túlszínezett férget. Csak hát az okos fasiszta egyenruhája az öltöny, fegyvere a pénz. Isten-Isten!

171 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.02. 13:40:40

Tudományosan bizonyított tapasztalati tény, hogy az IQ és EQ szint fordítottan arányos a bőr melanintartalmával, és egyenesen arányos az előbőr hosszával.

kamuszutra 2011.03.02. 13:42:27

@Apafarkas: szerintem sem bűn a rasszizmus, mindenki úgy hülye ahogy akar, legfeljebb saját magával szemben követ el bűnt, mert az életlehetőségeit korlátozza a hiteivel, jelen esetben azzal a hittel, előítélettel, hogy minden cigány "olyan". szerintem egyébként a fajgyűlölő, előítéletes, általánosítva ítélkező emberek ugyanezzel a magatartással találkoznak emberi kapcsolataik során saját magukkal szemben, a hasonló a hasonlót vonzza alapon. úgyhogy ezt a problémát megoldja az élet. majd legfeljebb nem fogja érteni, hogy annak a hr-esnek aki nem veszi fel az előítéletest álmai állásába, pont egy ugyanolyan szemszínű, vagy hajszínű, vagy testszagú emberrel szemben volt negatív tapasztalata.

Styxx 2011.03.02. 13:44:38

@imperial:
Na, ez az ami nem így van. Cseppet sem egyszerű, azt elismerem, de pl Egyesült Királyságban is komoly eredményeket értek el.
Egyébként pont olyan emberek, mint te meg én, csak többnyire másba születtek bele, másképp szocializálódtak. Például a nemrég elhunyt Furman Imre, egykori MDF-es képviselő is cigány ember volt, mellette ügyvédként, jogvédőként sok cigányembert is védett ő, és a "műhelye" is. Személyesen is beszélgettem vele, teljesen normális arc volt és nem várta el, hogy bárki is szeresse a cigányokat, csak, hogy normálisan, higgadtan mérlegeljen és a helyén kezelje az ügyeit.
A Mohácsi Viktória-tipusú, habzószájú, "mindenki mocskos rasszista, aki nem tutujgat, minden cigányt" típusú hozzáállást nagyon nem komálom, de a korrekt tenni akarást a felzárkóztatáshoz támogatom. Egy bonyolult, nehéz téma, de nem teljesen reménytelen.

kamuszutra 2011.03.02. 13:52:31

@Plumper_: borítékolom, hogy imperial verziója az lesz, hogy a "magyar: ne lopj!" az valójában a cigányok miatt volt, és külföldön minden bűnöző magyar tulajdonképpen magyarországi cigány, akik a magyarok rossz hírét keltik a nagyvilágban. a másik fajta, aki rossz hírét kelti a magyarnak, az pedig a zsidó értelmiségi, aki külföldi újságírók agyát tömi a magyarok rasszizmusával kapcsolatban. kiszámítható észjárás.:)

2011.03.02. 13:55:56

@Styxx:

Ez mind nagyon szép, de olyat még nem hallottam libsitől, hogy a cigányok kötelességeit feszegette volna. A jogaikról ellenben nagyon szeretnek szónokolni. Nagyrészt ennek köszönhető, hogy ennyire elpofátlanodtak a cigánybűnözők.

Ja és a kb 2% normális cigány nem menti fel a többi 98% deviáns élősködőt.

GERI87 2011.03.02. 13:59:46

@vészmadár (pica pica):

A legszebb az egészben hogy ha mégis elmennek a putriba az egyikük meggyőződését sem fogja megváltoztatni....az egyik bizonyságot nyer a másik szerint meg van még reményt.
A hülyéket nem lehet megváltoztatni.

"Minden elmélet, amely összemossa a cigányságot egyetlen homogén csoporttá, az a kevés tapasztalaton alapul. "

Most ez így szépen hangzik...de pl nekem is van tapasztalatom velük és nem láttam soha a kivételt ami ellentmondana a közvélekedésnek...
Ezzel az átlag ember is így van...
kevés tapasztalat? Az ember nem úgy él hogy na akkor most megtapasztalom milyen az összes..vas-tól szabolcs-ig.

Ha 10-ből 9-szer rossz a tapasztalatod akkor ne várjuk már el hogy arra számít hogy legközelebb azzal az 1-el fog találkozni..

Persze nem kell hülyének lenni sem.

"Az előítélet nem más, mint a történelmi tapasztalat visszatükröződése”

Asszem valami Albert Einstein mondta..

Plumper_ 2011.03.02. 14:00:38

@imperial: a nem cigány magyarok kötelességeiről miért nem beszélünk soha? hogy ne szemeteljenek, ne mocskolódjanak, ne parkoljanak rokkerhelyre, ne más pénztárcájában kutakodjanak, ne irigykedjenek arra, akinek kicsivel több van, ne másokra kenjék saját bénaságukat, ne bunkóskodjanak stb.

a nem cigány és nem zsidó (valójában jó sokféle keveredett népből összeálló) magyarok magyarságát miért nem firtatják soha, csak a "többiekét"?

KürtiT (Tromb74) 2011.03.02. 14:01:51

@imperial: "közismert tapasztalat" - Modoros díjra jelölném:)

Ilyenkor felmerül bennem a kérdés, mégis milyen megoldást javasolnál az általad felvázolt problémára?

2011.03.02. 14:13:53

@GERI87: "Ha 10-ből 9-szer rossz a tapasztalatod akkor ne várjuk már el hogy arra számít hogy legközelebb azzal az 1-el fog találkozni..."

Pontosan. Ez a normális, tapasztalaton alapuló viselkedés és az arányok is ilyenek.
A liberáncsok mégis beszarnak az erőlködéstől, hogy megmagyarázzák az ellenkezőjét.

GERI87 2011.03.02. 14:13:54

@vészmadár (pica pica):

Ezért kell büdösmagyar/cigány/svábozás helyett büdös prolizni:)
Ez egy szép tág halmaz..
A prolik, kisemberek, álértelmiségiek pedig a jobbágyok nagy halmazát alkotják..:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.02. 14:20:43

@Plumper_: ha valaki mutat igazi fényképet a "magyar, ne lopj!"-táblákról, kérhet a goldenblogos nyereményemből bármit. Biztos kurva sok ilyen volt, csak senki nem merte lefényképezni felháborodásában.

MÁS: ismerős bárkinek a posztban szereplő kép és idézet?

kamuszutra 2011.03.02. 14:21:08

@imperial: most már 10 %? előbb még 2 % volt. legalább legyél már következetes, mert az a kép fog bennem kialakulni, hogy az átlagnáci össze-vissza dobálózik a %-okkal. szerinted a magyaroknak hány %-a náci vagy fajgyűlölő, és hány %-a normális?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.02. 14:22:00

@GERI87: én ezt mind értem. De nem a lényeget kapargatjuk 8hehe). Saját területemen, a tanításban az egész dolog végső soron egy dologra kihegyezhető:

Új osztályban van egy Orsós Józsika. 97%-os tapasztalat alapján eleve besorolom, hogy kétszer fogja járni a kilencediket, négyből bukik és hülye a kémiához, vagy nem.

És mielőtt elbagatellizálnánk: a prekoncepció azért nagyon súlyos kérdés, mert minden kutatás és tapasztalat azt mutatja, akit ahova besorolnak, egy idő után azzá válik. Minden osztályozás szubjektív: ha az előítéleteid miatt átlagosan 1-2 jeggyel rosszabbat adsz neki, akkor nagyon hamar magát is a rosszak közé sorolja, és az is lesz.

Ez sajnos nem liberális elmélet, hanem igazság.

Megint vissza a lényegre: a kérdés az, akármennyi rossz tapasztalat után képes vagy-e feltételezni, hogy ez az egy most nem olyan lesz?

Emlékezz csak Lótra: ha egy igaz lett volna, megmenekül a város.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.03.02. 14:23:07

@imperial:
Vettem a fáradságot és átnéztem az utolsó párszáz kommentedet. Aperianov Zakariás büszke lenne rád.

KürtiT (Tromb74) 2011.03.02. 14:24:23

@imperial: A "liberáncsok" nem fogják összetojni magukat, hogy minden fogyatékost nevelgessenek, jót mulatnak a frusztrált szélső jobbereken.

Én direkt örülök annak, hogy a jobbik bekerült a parlamentbe, így széles nagyközönség előtt mutathatják meg, mennyit is érnek valójában.

2011.03.02. 14:24:46

@Tromb74:

Zéró tolerancia, a törvények kőkemény betartatása a cigányokkal és az élősködési lehetőségeik megszüntetése. De erre csak akkor fog sor kerülni, ha majd valamelyik politikus vagy a hozzátartozója lesz az áldozatuk.

Mondjuk haladunk ebbe az irányba, Dopeman nagyszülei már sorra kerültek, előbb-utóbb egy nagyobb fejes is szembesül a nem létező cigánybűnözéssel.

Plumper_ 2011.03.02. 14:25:42

@Modor Tibi: tessék: retronom.hu/files/images/HPIM2132.preview.JPG
vagy csak városi legenda?
azt tutira veheted, hogy a magyarokról is megvan a kép külföldön. de főleg, magyarnak a magyarról külföldön és belföldön. siralmas a magyar társadalom morális állapota, ezt mondják már sokfelől, de tudom, azok csak Kohn-Benditek, akiket nyakig el kéne ásni.
a valóság az, hogy a magyar a legtökéletesebb, legszebb, legősibb, és ha vki akár csak azt találja mondani, hogy tepsifejű parasztlány, akkor magyargyűlölő, hát hogyne.:-)

kamuszutra 2011.03.02. 14:31:12

@Modor Tibi: én láttam ilyen táblát 89-90 környékén a mariahilfer str-én. csodálkoztam is, hogy itt ennyire lopnak? meg persze szarul is éreztem magam egy kicsit, hogy akkor itt mindenki potenciális tolvajnak néz ha magyarul beszélek? nekem emiatt arról van tapasztalatom, hogy mit érez az ember ha a csoporthoz való tartozása miatt bűnözőnek nézik. még az is lehet, hogy ha folyamatosan bécsbe járok, elkezdtem vona lopni, hogy igazuk legyen az osztrákoknak.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.02. 14:32:06

@Plumper_: itt csak a hatásvadász újságcímben látom a "magyar, ne lopj!" kitételt, vagy ott van valahol kisbetűvel is?

Az ilyen önostorozó szerencsétlenek nem veszik észre, hogy magukat minősítik. A magyar semmivel se rosszabb, mint bármelyik másik nép.

2011.03.02. 14:35:20

@Tromb74:

A liberráltak évek óta erőlködnek a cigánymosdatással. Roppant frusztráló lehet számukra, hogy sikertelenül, mivel az emberek inkább a saját szemüknek hisznek és nem a betépett foteljogvédőknek.

GERI87 2011.03.02. 14:37:12

@imperial:

Na igen, de ideológiát sem kéne gyártani arra hogy valakik miért olyanok amilyenek...

Amúgy sem szabad hinni senki olyannak akinek a legnagyobb teljesítménye az életében hogy tud inni dugni és annak született ami:)

(szar időkorlát)

Styxx 2011.03.02. 14:45:17

@Modor Tibi:

ha valaki mutat igazi fényképet a "magyar, ne lopj!"-táblákról, kérhet a goldenblogos nyereményemből bármit.

goo.gl/lQVXA

:-)
Ööö, azt kérem, hogy főzzön nekem Hecsedli lekvárt a Péter Anna neglizsében:-)

@Tromb74:
szerintem meg a liberalizmus egyik fontos ismérve, hogy azt is illessenek meg hasonló jogok, akivel nem értek egyet. Mint Voltaire híres bonmotja Rousseauról: "Egyelten szavával sem értek egyet, de azért küzdök, hogy nyíltan elmondhassa nézeteit."

KürtiT (Tromb74) 2011.03.02. 14:47:42

@Modor Tibi: Az a tábla még a mindent lefényképezős, digitális korszak előtt volt.
Egyébként emlékeim szerint kb. egy v. két sikermarket bejáratára volt kitéve, tehát kicsit felfújták a dolgot (rémlik egy fotó is róla valamelyik újságból, de azt már lehet hogy utólag álmodtam hozzá).

A határ megnyitás után, természetesen mi is voltunk ausztriában (Shoping City, Metro, ha érted hogy mondom). Egy kissé valóban olyan érzés volt, mintha egy keleti horda rohanta volna le Ausztriát.

GERI87 2011.03.02. 14:49:10

@vészmadár (pica pica):

"akit ahova besorolnak, egy idő után azzá válik. "

A cigány diákokat akikkel egy osztályba iskolába jártam soha nem érte a tanárok, vagy a többi diák részéről hátrány vagy megkülönböztetés amiatt hogy cigányok (valószínűleg közrejátszott a félelem is a ebben..) .

Tehát minden esélyük meg lett volna arra hogy szocializálódjanak..mégsem tették.

Az anyagi helyzet sem lehet feltétlen magyarázat mert náluk rosszabb anyagi helyzetben lévő és nem épp kiegyensúlyozott szülői háttérrel rendelkező gyereknek meg sikerült az elvárható szinten...

Szerintem az van hogy beleszületnek valamibe amiből egyszerüen nem tudnak és sokszor nem is akarnak kitörni mert nem tudják hogy van másképp is van nem tudják felfogni...

Volt valami műsor egyszer hajnalban az erdélyi cigányputrikról.
Magyar tanárok mentek ki a putriba összeírni az iskolakorú gyerekeket és rávezetni a szülőket hogy járasság a gyereket suliba...

Az egyik mondta hogy a legnagyobb bajuk a cigányoknak hogy az ő felfogásukban nincs igazán hogy jövőkép...nem tudnak előre gondolkodni, nem látják mi végre kell sok mindent megtenni.

És az a baj hogy szocializálódni is sokszor nincs "hova".
Nálunk sincs egy erős történelmileg kialakult középréteg.

A magyar nagybetűs "polgár" (mint társ. oszt.) az gyakorlatilag városba terelt parasztokból született meg...

Plumper_ 2011.03.02. 14:49:16

@Modor Tibi: persze, hogy nem rosszabb, nem is mondtam ilyet. mindegyik népbe vannak ilyen meg olyan emberek. ahogy lehetett egy bunkó általánosító is az, ki kitette azt a táblát.

@imperial: miben bűnös a 2 éves Dzsenifer?

2011.03.02. 14:54:46

@GERI87:

Ki gyárt ideológiát? Tapasztalatokról van szó.
Ha jön szembe az utcán 3-4 lófráló cigány, inkább átmegyek a másik oldalra. A normális többség ezt tapasztalatnak nevezi, a rasszistázó idióták meg előítéletnek. Nem véletlen, hogy utóbbiak egy része kibukott a Parlamentből. Remélem hamarosan követi őket a maradék is.

2011.03.02. 15:01:22

A poszt a csattanójával együtt kurvajó. Sokat nem érdemes hozzászólni, mert most már hamarosan beindul a habzó szájú zsidózás-cigányozás-nácizás-fasisztázás, azt meg minnek.

Egyedül arra helytálló észrevételre hívnám fel a figyelmet, hogy a legkeményebb antiszemita szövegeket nyomó, nácidicsőítő tagok korántsem csak a 16 éves hülyegyerekek és holmi frusztrált-sikertelen panelprolik között vannak, bármennyire is szeretik ezt hangoztatni (valamiféle negatív önigazolásként) a harcos antifasizsta-baloldaliak.

Jobboldali-konzervatív család sarjaként a legkeméynebb zsidógyülőlő szöövegeket hallgattam kifejezetten jól szituált, tehetős családokban, legfeljebb az különböztette meg az előbbiektől, hogy választékosabban, gondosabban fejezték ki magukat.

KürtiT (Tromb74) 2011.03.02. 15:01:22

@Styxx:
Oké, ebben igazad van.
Egyébként nem is a vélemény szabadság korlátozására gondoltam, hanem a közterületi hőzöngésekre. Azért az olyan demonstrációkat nem nagyon támogatom, ahol nemzetiségek jogainak a kotlátozását hirdetik. Ez ellenkezik a demokrácia és az alkotmány alapelveivel is.
Persze ettől még lehet, hogy neked van igazad. Tulajdonképpen az ostobaság elleni legjobb fegyver a nyilvánosság.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.02. 15:03:42

@Styxx: édes vagy, nyertél :))

@Tromb74: én csak "Beszélünk magyarul"-táblákra emlékszem, de abból rengetegre.

"Magyar, ne lopj!"

1. nem volt, egyenlő Fifi kutya és a Nutella kategóriájával
2. volt belőle talán valamelyik faluban egy vagy kettő: elszigetelt, egyedi eset.

Ha valóban lett volna ilyen kiírás, arról készültek volna bőven fényképek, és diplomáciai botrány kerekedett volna belőle még nálunk is.

GERI87 2011.03.02. 15:09:20

@imperial:

Nem mondtam hogy te, csak vannak akik igen.

Tökmindegy hogy kibukik e vagy sem.
Mindig lesz 5% rasszistázó meg legalább 5% aki ezt kikéri magának.

A tapasztalat az hogy az emberek szeretnének érdemi munka nélkül megélni, ezért van rá ideológia, úgy hívják (mindenkori magyar kormány) populizmus...

Szóval nem kéne minden tapasztalatnak nevet adni:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.02. 15:13:16

@Brother Love: Tényleg, ez engem mindig is érdekelt: egy jól szituált, művelt, jobbos-konzervatív embert mi visz rá az antiszemitizmusra? Csak mert a "tipikus" zsidó szintén jól szituált, művelt, családszerető ember, konzervatívnak mondható értékrenddel (bizony ám!). Az ember azt gondolná, hogy a "keresztény középoszály" inkább szimpatizálhatna a "zsidó középosztállyal". Mint ahogy nyugaton általában szimpatizál is.

KürtiT (Tromb74) 2011.03.02. 15:13:37

@Modor Tibi:
Én a 2. pontra emlékszem, diplomáciai botrány azért nem volt, mert kb. egy v. két kevéssé tehetséges boltvezető túlkapásáról volt szó, tehát helyén kezelték a dolgot.

A "beszélünk magyarulra" én is emlékszem:)

GERI87 2011.03.02. 15:19:24

@Brother Love:

Azért mert a jól szituált, tehetős család az anyagi helyzetétől függetlenül lélekben frusztrált-sikertelen proli:)

@altoid:

"Az ember azt gondolná, hogy a "keresztény középoszály" inkább szimpatizálhatna a "zsidó középosztállyal". Mint ahogy nyugaton általában szimpatizál is. "

Mert a magyar "keresztény középosztály" nem onnan hozta az értékrendjét mint ahonnan a nyugati..
a nyugati kialakította, a magyar meg "átültette".

Ezért mondom hogy nálunk nem igazán van polgárság, csak egymás felett alatt mellett lakó összezsúfolt parasztság:)

Avenarius 2011.03.02. 15:20:58

@Mojzes Pál:

ezek szerint jobbikosnak születni kell, mint cigánynak vagy zsidónak? én azt hittem, azért lesz valaki jobbikos, mert vevő a párt üzeneteire, és mint ilyennek, bizony könnyen sablonosítható a gondolkodása. azt hiszem, az analógiád hibás.

te vagy idióta :)

2011.03.02. 15:25:11

@altoid: Nem tudom. Általában valami homályos, elvont fejtegetések ezek, amelyeket szerintem ismersz (világösszesküvés, mindig összetartanak, ügyeskedők, élősdiek, stb.).
Ehhez társul valamiféle politikai töltetű, hőbörgés, amely a keresztény-magyar értékek pusztítóit látja bennük, etc., megfűszerezve a kommunista mozgalom, 1919 zsidó vezetőinek nevével, mint csalhatatlan bizonyítéka e nép pusztító természetének.

A "vicc" az, hogy mint a Rubicon legfrisseb száma is rámutatott: a Tanácsköztársaság zsidó vezetői semmiféle jelentőséget nem tulajdonítottak származásuknak, vallástalan, internacionalista emberek voltak, emellett a zsidó kis- és nagyiparoskat ugyanúgy sújtották a tanácskormány intézkedései.

Á, picsába vele, unom az egészet. Én ugyan sohasem szajkóztam azt a fasszopó szöveget, hogy "vannak zsidó barátaim, de" és nem is áltatom magam azzal, hogy nincsenek előítéleteim (kinek nincsenek?), de ez a zsidózás annyira inproduktív, felesleges baromság, inkább kerülöm az ilyen témát.

Stronci 2011.03.02. 15:30:55

a '90-es évek elején volt (ha jól emlékszem) egy NOL "Szerda" UP féle írás, ami eszetlen volt. A főszereplőnek tetves lett, és biztos ami biztos levágták a haját, kopaszra. Másnap bemegy a gimibe, és jönnek a haverok, tanárok, és a reakciók. A töri tanár aki kiosztja, hogy a köztársaság elnökét Göncz Árpádot nem fügyüljük ki, nem huhogunk, a tesi tanár aki kezet fog vele :"Hiszünk még Magyarország feltámásában!" Csak senki nem hallgatta meg miért is kopasz srác... azt hiszem még a suliújságba (Fejtermék c. "lap" volt) is lement...
ave

csi szi 2011.03.02. 15:49:25

@Brother Love: A különbség, hogy a példának tartott nyugati országokban nem volt konkurenciaharc a két csoport között (bár antiszemitizmus volt Franciaországban is - talán nem véletlenül ott, ahol anno a legtöbb zsidó élt Európában). Magyarországon anno a nagyrészt a XIX. században bevándorolt, asszimiláns zsidóság foglalta el a középosztály és az értelmiség (főleg a "szellemi szabadfoglalkozásúak") szerepét a kialakuló kapitalizmusban (meg persze a tőkések, bankárok túlnyomó része is közülük került ki). Ezt nevezték anno a keresztény magyar teoretikusok gátlástalan zsidó térfoglalásnak, országhódításnak, ami ellen adminisztratív eszközökkel is fel akartak lépni - numerus clausus, majd később, a III. birodalom szomszédságának hatására is - zsidótörvények.
Magyarországon talán a legmagasabb volt a zsidó származásúak aránya a II. világháború előtt (közel 10%, vagy talán el is érte ezt - Lengyelországban volt még hasonló, de ott sokkal kisebb volt az asszimiláció, és a gazdasági szerepük is jóval kisebb volt - a magyar gazdasági életet 1938-ig a "zsidó tőke" uralta minden szektorban (a mezőgazdaságban is a földbirtokokat bérlők révén), a hivatalos "puha-antiszemita" politika ellenére).
Magyarország volt talán az egyetlen ország, amely kvázi demokratikus, parlamentáris körülmények között zsidótörvényeket hozott, amit a nép többsége nyilván helyeselt is (persze a németeké is, de ott már totalitárius rezsim volt, igaz valódi tömegtámogatással).
Ahogy Adolf Eichmann is mondta, a magyar hatóságok példátlanul lelkesen és hatékonyan közreműködtek a zsidók deportálásában, a lakosság nagy része meg legalábbis közömbösen szemlélte azt (mondjuk azért az ukránoknál, horvátoknál, litvánoknál stb. is volt bőven helyi közreműködő). Szóval Mo. sok tekintetben egyedi ilyen szempontból.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.02. 16:07:40

@csi szi: Amit leírsz a zsidó középosztály felemelkedéséről és az ebből következő "konkurenciaharcról", az gyakorlatilag egész Európában, sőt Észak-Amerikában is lezajlott a 20-dik század elején. Amiben Magyarország tényleg egyedi, hogy száz évvel később, 1% alatti zsidó lakossággal, sokan még ugyanitt tartanak...

Ami pedig a zsidó világösszeesküvést illeti, magam is gyakran sérelmezem, hogy valahogy mindig kihagytak ebből a tuti buliból. :(

GERI87 2011.03.02. 16:28:50

@csi szi:

Miért lenne egyedi?
A Csehek is közömbösen nézték ahogy 3 millió németet kiűznek otthonukból "példátlanul lelkesen és hatékonyan".
Akkoriban ez volt a bevett módi.

@altoid:

Talán pont azért mert ilyen kevés van ezért nem találkozik zsidóval és nincs velük tapasztalata...a sztereotípiák meg tovább élnek.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.02. 17:01:57

@GERI87: Szerintem igen érdekes és hasznos lenne, ha egyszer végre nyílt vitában ki lehetne beszélni az egész magyar 20-dik századot, tabuk nélkül, de kulturált hangnemben. Gyakorlatilag az a különbség köztünk és a nyugat között, hogy nálunk a 40 év kommunizmus gyakorlatilag elfojtott minden érdemi történelmi és szociológiai diskurzust, úgyhogy a rendszerváltáskor mindkét politikai oldal csak a múltban tudott viszonyítási alapokat találni: a jobboldal a 30-as években, a baloldal meg a nyugati értelemben vett 60-as években. A 21-dik század meg szépen elrobog felettünk, ugyanúgy mint az előző...

2011.03.02. 17:41:04

@purga: nekem is ez a film jutott az eszembe, de egészen a te kommentedig nem jutott eszembe a címe, kurva jó film volt.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2011.03.02. 17:41:04

@Avenarius professzor: Szerintem meg hülyébb vagy mint egy átlagos segg professzor úr:).

2011.03.02. 18:08:00

@kamuszutra: én Miskolcon laktam cigányok között, egyszer beszélgettem a szomszéd gyerekkel, mondja nekem, hogy tetszik tudni Frengi néni az a baj, hogy minket egy kalap alá vesznek a bünöző cigányokkal.

-Igazad van Ricsi, nekem is rosszul esne ha egy kalap alá vennétek a Vámpír Icával(a velünk egy házban lakó részeges, börtönt sokat megjárt öreg kurvával)csupán csak azért mert mi ketten nem tartoztunk a cigány többséghez (a házban).

Hát adódik ilyen helyzet is.

blur7 2011.03.02. 18:59:04

@altoid: Én szívesen összeesküdnék egy zsidóval, ha az egy okos, szép, fiatal nő. :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.02. 19:13:38

Hát csak rajta, az ágy a legjobb csatatér a rasszizmus legyőzésére! :)

Presszós Laci 2011.03.02. 19:51:08

Középsuliban én is nácivezér voltam, és mivel a suli környékén rengeteg kisebbségi tenyészett, egy idő után elég sok lány kért meg, hogy kísérgessem őket, ha értitek hogy mondom...

Tanulság: nácinak lenni zsír! :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.02. 20:28:40

@altoid: Igen, a Winkler Nórát is jó lenne megdugni :-)

GERI87 2011.03.02. 20:33:19

@altoid:

Ahhoz nem fűződik politikai érdek hogy a másikat ne lehessen anyázni:) meg igény is van rá ugye...

A magyar társadalom baja hogy 45 után szétszedték és összerakták (hiányosan) nekik tetsző vagy korábban nem létező darabokból.

Tényleg az a baj hogy mi még ott tartunk hogy "főd" meg "melós" , tőkések hazai befektetők nincsenek, a politikát kultúráltan művelő és ahhoz értő vezető réteg sincs, a vékonyodó középosztály jórészt meg állami alkalmazott aki meg mivel az állam atyáskodásától függenek szintén nem táptalajai a fejlődésnek...

A globalizáció egyetlen eredménye MO-on hogy legálisan el lehet innen menni:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.02. 20:37:47

@blur7: de csak bőr...izé fű alatt :-)

@altoid: hozzalak össze pár befolyásos zsidó ismerőssel? :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.02. 20:49:20

@GERI87: Sólyom Lászlónak van egy írása a Ptk. emberideáljáról. Minden polgári kódexnek van egy emberidálja, meg kell mondani, hogy ki az a reasonable man, bonus et diligens pater familias, a bourgeois, a junker, a bürger, satöbbi. Az egész polgári tvkönyv arra épül, hogy az ő életét, üzleteit, családi viszonyait szabályozza.
Ez lőhet az aktuális polgárosodottsági szint fölé is, mint a japánok vagy törökök BGB (Bürgerliches GesetzBuch) fordításai, írhatja őket korszakalkotó személyiség (Code Civil, Napóleon személyes javításaival) de a nagy civiljogi kódexeke a tőkés fejlődés érett változatát kodifikálták.
Így a magyar Mtj. (magánjogi törvnyjavaslat, sose lett belőle törvény) is.
Az Mtj. egy jó részét felhasználta Marton Géza a Ptk. szövegéhez, csak épp 1959-ben Magyarországon polgári társadalmi élet és gazdasági élet nem volt, tehát kihagyattak vele minden erre utaló dolgot.
Így lett polgár nélküli Polgári Törvénykönyv, akinek embere a "denaturált burzsoá", ami szerintem a legtalálóbban írja le a magyar embert a huszadik század második felében.

migueldiez 2011.03.02. 21:01:22

@Modor Tibi:
"Az ilyen önostorozó szerencsétlenek nem veszik észre, hogy magukat minősítik. A magyar semmivel se rosszabb, mint bármelyik másik nép."

Hajlamosak vagyunk nagyon sokan sajnos erre itthon - ezzel kapcsolatban álljon itt két tanulságos történet.
Pár éve, Bécsben, advent egyik hétvégéjét egy cseh ismerősömmel töltöttem. A város nyüzsgött a turistáktól, köztük nagyon sok magyar illetve cseh volt.
Meglepő módon ugyanez fajta attitűd jött elő nála, hogy nem szívesen futna össze honfitársaival - és szinte ugyanazokat a sztereotípiákat sorolgatta, amit nagyon sokan itthon tartunk esetleg mi "a magyarokról". Hogy a csehek, ha beszabadulnak Bécsbe, milyen prosztó, furkó módon viselkednek, meg "svédasztalról a nájlonzsacskóba pakolnak", stb.

Az utóbbir jelenségről meg egy másik történet.
Budapesten kívül az újonnan csatlakozott országok közül olcsósága miatt Észtország fővárosa még kedvelt célpontja a legénybúcsú-turizmusnak. De ami ennél is izmosabb jelenség (ebben pár kolléga meg tud erősíteni), az az északi szomszédaik átruccanásai Helsinkiből. Köztudottan ugyanis a pia (és egyéb dolgok, ahogy egy ismerős fogalmazta "cheap drinks and cheap women") olcsósága vonzza Tallinnba egyes finn tisztes pógárokat. Nemrégiben, az egyik legolcsóbb hajótársaságot-hajójáratot kiválasztva utaztam én is az adott viszonylaton, és elképesztő volt, amit az ottani svédasztalos reggelinél láttam, egyik asztaltársam négyszer-ötször fordult, nagyon nem aprózta el, egy másikkal a reggelim befejezte után húsz perccel botlottam bele, miután én már egyszer körbejártam a hajót - nem két perc - és éppen két ilyen iskolatejet tömködött zsebébe, kifelé menet az étteremből. Szóval az emberi mohóság / ostobaság / tapintatlanság / önzőség egyetemes (mint ahogy adott esetben ezek ellentettjei is).

csi szi 2011.03.02. 21:03:03

@altoid: Azért az az állítólag 1% alatti Budapesten legalább 5%, persze csak szubjektíven:) (bizonyos körökben meg jóval több)
Na persze nem a vallást gyakorlókra értve.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.02. 21:20:39

@Modor Tibi: én is valami ilyesmit akartam kérdezni.
anno mi is elég sokat jártunk Ausztriába (a nagyokos kötekedőknek annyit, hogy Magyarország egyes részeihez közelebb van ám, mint mondjuk Pest), és egy darab ilyen táblára nem emlékszem.

másrészt, biztos máshol meg nem lop senki. nyilván azért áll minden boltban biztonsági őr, meg van kint a cetli, hogy ha lopsz a boltban, kizárnak egy csomó másikból is, meg hogy minden, a legapróbb lopást is fel fogják jelenteni...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.02. 21:27:55

@Mitya Ivanov: hogy következett ebből az MTK-szurkolóság? :)

A Tyne folyó déli partja 2011.03.02. 21:31:06

@Modor Tibi: egyetértek.
@Plumper_: nem látom a táblát, csak a cikk címében. és kapaszkodj meg: ilyen kérést bárhol megadhatnak (hogy mutasd meg a táskád). mibe fogadjunk, hogy ott volt mellette németül is? gondolom, magyarul azért volt, mert rájöttek, hogy onnan sok turista jön bevásárolni.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.02. 21:41:27

@Modor Tibi: ezzel is egyetértek, majd amikor kb.negyedóra múlva ez az idióta blog.hu engedi, hogy megint hozzászóljak...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.02. 21:47:18

@csi szi: A pesti 5% stimmel, hiszen az ország egyötöde él ott, a zsidóknak meg majdnem a 100%-a. Abból a széles körben ismert okból kifolyólag, hogy egyedül ott nem irtották ki őket. Az meg hogy bizonyos szakmákban túlreprezentáltak vagyunk - na zágson...

Mitya Ivanov 2011.03.02. 21:56:01

@Frengi: eddig ez a legjobb avatarod, csak úgy mondom

Mitya Ivanov 2011.03.02. 22:09:56

@Modor Tibi: Apám is nekik szurkol, így én is. Különben is Deutsch Tommy a klub elnöke, szóval ebben semmi furcsa nincs.

Egyébként egy új társaságban, ha a beszélgetés úgy zajlik, hogy először foci és utána a politika, akkor amire a politikához érünk, magától értetődően elkönyvelnek zsidónak, ezáltal szadeszosnak és liberálisnak, aztán magyarázkodhatok, hogy nem úgy van az ám, meg micsoda előítéletek, kikérem magamnak:) Az a baj, hogy sokan vagy feketén, vagy csak fehéren gondolkodnak, pedig a világ színes. Na ez is eléggé libcsi szöveg, de attől még így van.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.02. 22:33:18

@Professor Pizka: Én meg azon gondolkodtam, hogy vajon Meszlinerék zsidók-e?

Spiritmonger 2011.03.02. 22:36:13

@altoid: a logikád brilliáns, akárcsak a zágson a végére...csak ugye ezt a zágsont máskor, mások is mondhatják, hozzád hasonlatos enyhe cinizmussal...és az nem lenne jó...

lomposfarkas 2011.03.02. 22:48:51

@Modor Tibi: Áá, végre lehetek ünneprontó náciállat :))
A "magyar ne lopj" tábla sajnos fotósopp, egy 20 éve készült szkennelt képhez képest elég karakteresen rajzolódnak ki a felirat pixeljei.
A titok tovább él!
kepfeltoltes.hu/110302/nix_nelopj_tabla_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Disznó Úr 2011.03.02. 22:50:59

Hát fiúk, maga a poszt szerintem nem túl nagy szám, viszont a mantrakommandó jól beindult. Az "értelmes ember nem gondolkozik, mert az értelmes embernek megmondják, miről mit kell gondolni és ettől lesz értelmes" elv töretlenül érvényesül.

"Ha én értelmes vagyok, akkor azt kell mondanom, amit azok mondanak akik hivatalból értelmesek és minden jó lesz, nem fogok lebukni"

Ezért az alábbiakat kell elsajátítani:
- csúnya Jobbik
- csúnya rasszizmus
- nem szabad általánosítani (vagyis, ha nem az összes mérgeskígyó mart meg, akkor nem szabad félni a mérgeskígyóktól)
- a magyarok hülyék (ez persze itt nem általánosítás)
- mindenki hülye, aki nem én vagyok.

Egyébként Apafarkas tökéletesen leírta.

KürtiT (Tromb74) 2011.03.02. 22:51:08

@lomposfarkas: Te komolyan elgondolodtál a tábla valódiságán? :D
Ezért kár volt megnyitni a Photoshopot.

lomposfarkas 2011.03.02. 22:59:14

@Tromb74: Valójában a színvilága rögtön elárulta, de tekintsd népművelésnek :)

Veder1 2011.03.03. 03:16:40

Olvasva a hozzászólásokat az jutott eszembe, hogy már csak két tabu maradt amit nem kezdett az emberiség döntögetni:
- minden ember egyenlő
- minden embernek joga van gyereket szülni/nemzeni

Hajrá döntsük le ezeket is!

Veder1 2011.03.03. 03:26:59

@altoid
"Az meg hogy bizonyos szakmákban túlreprezentáltak vagyunk - na zágson..."

Ez az amit soha sem értettem az antiszemitákban, ha ez zavarja őket, miért nem csinálják jobban?!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.03. 07:46:59

@Disznó Úr: Óriási tévedésben leledzel. Én például pont azt szeretném, ha többet gondolkodnál, pl. azon, hogy az értelmes emberek szerint a rasszizmus miért csúnya dolog (nem tudom észrevetted-e, mindig észérvekkel próbálok vitatkozni). A mérgeskígyós hasonlatoddal kapcsolatban: nem az a rasszizmus, ha óvakodsz tőlük, hanem ha kijelented, hogy azért marnak meg, mert veléig gonoszak, és a Sátán teremtményei (nem azért, mert esetleg nem vetted észre a fűben és ráléptél), és az összes kígyót, amit látsz, agyonvered (függetlenül attól, hogy mérges-e vagy sem).

Az, ha számodra kevéssé szimpatikus Okoskatörpök állítják, hogy a Föld gömbölyű, még nem garancia arra, hogy valójában banán alakú...

2011.03.03. 08:11:59

@Vödör: "minden ember egyenlő"

Ezt a libbant dogmát már rég elkezdték ledöntögetni, mivel egy orbitális faszság.

2011.03.03. 08:53:48

@Mitya Ivanov: kösz, úgy látszik olyan vagyok mint egy sajt, ahogy öregszem egyre jobb leszek, a kép szombaton készült, gondoltam elég mamókás ide.

Disznó Úr 2011.03.03. 09:24:56

@altoid: Igenis, értettem. Megjegyzem, az is tipikus érvelés, ha az eredeti állítást eltorzítjuk és azután ezt az általunk felállított torz képet figurázzuk ki.

Mérgeskígyó mar - tapasztalat. Félek a mérgeskígyóktól és sajnos tartok az összestől, hiszen ránézésre nem tudhatom melyik mérges. Pont.

Erre jöttél azzal, hogy szerintem a mérgeskígyók a sátán teremtményei és szerintem el kell pusztítani őket egytől egyig, majd ezzel a képtelenséggel vitába szálltál és megvédted az álláspontodat.

Nem kívánom ezt a kérdést cigánykérdéssé magasztosítani, de azért megjegyzem, hogy olyan 500 év tapasztalat ebben a körben is felgyülemlett már.
Persze mindig más a hibás, tudom én. A magyarok (parasztok, pálinkavedelők, bőgatyások. (Most én éltem a Te módszereddel :)

Maisie MacKenzie 2011.03.03. 09:47:26

"Csak hát az okos fasiszta egyenruhája az öltöny, fegyvere a pénz. Isten-Isten!"

:-) 14 évesen meg még lezsidózza a gazdag öltönyös fazonokat! Sőt, még le is fasiszta zsidózza! (Gáza, meg faji kirekesztés)

Tehát, csak megtért!

Maisie MacKenzie 2011.03.03. 09:57:53

@Styxx:

"a 2 napos Kolompár Dzsenifert is veszélyforrásnak tekintjük, csak hogy ez szerintem nagyon nincs jó. Mert egy 2 napos gyerek kibaszottul semmiről sem tehet."

Most mit vagy álnaiv?

Borítékolható az életpályája, hacsak örökbe nem fogadod! :-(

"Két komment elküldése között várnod kell néhány percet!"

Két poszt elolvasása között meg néha néhány hetet! :-(

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.03. 10:14:01

@Disznó Úr: Komolyan kétségbe ejtesz... Hát hol a jó büdös francban mondtam azt, hogy SZERINTED a Sátán teremtményei?! Azt mondtam, hogy a rasszizmus az ehhez hasonló téves és káros megállapítások gyüjteménye (pl. hogy a cigányoknak a "vérében van" a bűnözés).

Amúgy a középkorban a kígyókat tényleg a Sátán megtestesülésének tartották, és irtották is őket válogatás nélkül (mire persze elszaporodtak a patkányok, aztán a részben ennek is köszönhető pestisjárványt meg szépen a zsidók nyakába varrták). Ha belátod, hogy ez képtelenség, akkor NEM vagy rasszista (nem szégyen az! :)

Konkrétan a cigányokra vetítve: köztük is kb. akkora lehet a veszélyes bűnözők aránya, mint a kígyók között az emberre igazán veszélyeseké (talán 10%). Probléma ez? Igen, és megoldásokat kell keresni. A rasszizmus nem megoldás, hanem pánikreakció, ami hosszú távon csak rontja a helyzetet.

Thresher 2011.03.03. 11:08:09

Ez a rasszizmus hülyeség.... Engem pár hónapja egy cigány kötött belém, mert nem dohányzó létemre nemi adtam neki cigit, majd a fehér haverja jött felém ököllel, hogy mit szólok be a testvérének(!), de közben 2 cigány és egy fehér fogta le, és a tarhálos cigány meg velem üvöltözött hogy normális vagyok-e, hogy a sanyival kekeckedek. Szóval adjakmár egy cigit.

Még hogy nincs összetartás :D

Styxx 2011.03.03. 11:27:52

@Maisie MacKenzie:
Vannak üdítő kivételek. Akkor visszaállíthatnánk a kollektív bűnösséget a te logikáddal.
Nem én szerkesztem, ha a "déli blogra" gondolsz, most is egy posztom stand by-on áll, de mivel kissé frivoll a poszt, az ottani bloggazda meg a saját nevén blogol, megértem ha nem tolja ki.

Maisie MacKenzie 2011.03.03. 11:48:05

@GERI87:

"A magyar nagybetűs "polgár" (mint társ. oszt.) az gyakorlatilag városba terelt parasztokból született meg..."

A kádári újpolgárság. A történelmi magyar polgárság meg zsidó, német, szlovák, cseh származású városi kisegzisztencia volt.

ratatüj - az édes vadállat 2011.03.03. 11:51:53

Azért szar ez a téma, mert úgyis mindenkinek megvan a saját kialakult véleménye, aztán úgyse lehet meggyőzni másról.

Ráadásul ez nem ízlés kérdése, hogy szerintem finom, szerinted nem oszt kész vagyunk, hanem a többségnek kőbevésett igazság, amit ha a másik nem úgy gondol, akkor vagy nácifasiszta vagy libsikomcsi, de legalábbis korlátolt, vak, buta, máshol él, mások mondták meg neki, mit gondoljon és amúgy is a kivételek.

Szóval majdnem leírtam én is a tutit, de aztán sikerült magam meggyőzni, hogy pár ember nagyokat bólogatna, pár meg húzná a száját, de úgyse változna senki véleménye, se nézőpontja.

Most aztán de megmondtam a frankót..

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.03. 11:56:44

@altoid: hát én plö egyetlen egy dögkúton dolgozót ismerek, az egyszer elküldött a metéletlen gój apám faszára. Ez persze nem reprezentatív, de ha nem is véletlen, akkor a ti kezetekben van a húsiparihulladék-újrahasznosítás?:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.03. 12:21:39

@altoid: engem érdekelne egy kóserpulyka-forrázó állás, netto 170 + munkaruha + bérlettérítésben megegyezhetnénk:)

GERI87 2011.03.03. 12:30:40

@Maisie MacKenzie:

Bizony...volt.

45 után (meg előtte) szépen gajra vágták ami addig kialakult...

lárvalányhaj 2011.03.03. 13:02:42

@purga:

Bácsfi Diánát megvédeném. Személyesen ismerem a csajt, és nagyjából
kizártnak tartom, hogy valamiféle tudatos agenda állna amögött, amit
csinált.
Adott egy csaj, aki sokkal intelligensebb a környezeténél, komoly
beilleszkedési nehézségei vannak, látványosan más, mint a többiek (pl.
elég furán beszél, nézzétek meg a róla készült videókat), ami miatt
élből kirekesztik mindenütt, ahová megy. Ilyenkor sokan elkezdik azt
gondolni, hogy ők valamiféle kiválasztottak, mert így nem olyan nehéz
elviselni a másságot és a kirekesztettséget. (Ami azt illeti, ez egy
eléggé tipikus válasz.)
Ő is így volt ezzel, így talált rá a náci elvekre, így talált rá a
mostani ezoterikus tanítómesteri szerepre stb. Alapvetően sajnálatos,
hogy így alakult, mert egy tehetséges, intelligens lányról van szó,
aki jó verseket ír. Kár, hogy nem tudott értelmes válaszokat adni
azokra a kihívásokra, amikkel szembe kell néznie, mert egyébként
_hasznos és értékes tagja lehetne társadalmunknak_.

seewolf 2011.03.03. 13:57:15

@Modor Tibi: Die fetten Jahren sind vorbei

blur7 2011.03.03. 14:02:40

@lárvalányhaj:
Az utolsó mondatodban feltételes módban fogalmazol. Talált valami olyan elfoglaltságot Bácsfi, ahol tudja kamatozni tehetségét? Drukkolok neki így ismeretlenül is. Mint ahogyan mások is, ő is többre hivatott annál, amit korábban csinált.
Az emberek többsége azért csatlakozik ilyen és bármilyen társaságokhoz, hogy valahová tartozónak érezze magát. Mikor látom a tizenéves skinheadeket , sokszor megsajnálom őket, mert nem a legjobb úton járnak és tudom, hogy valójában nem akarnak ártani senkinek, de a kirekesztettségtől való félelem hatalmas motiváló erő.

lárvalányhaj 2011.03.03. 14:59:13

@blur7:

A tehetség sajnos legalább akkora tehet is, mint amekkora adomány. Sok olyan embert ismerek, aki kiemelkedő tehetséggel bír, de csak kínlódik. Nem találja meg a helyét az életben, értetlen emberek veszik körül, végez valami szar munkát... Aztán jön a depresszió, jön a rákattanás valami vegyszerre, vagy a rácsavarodás valami hülye világnézetre, esetleg valami személyiségzavar... szomorú. tényleg az.

blur7 2011.03.03. 15:35:18

@lárvalányhaj:
Ismerősek a tünetek, túl közelről, bár nem nevez(het)em magam kiemelkedő tehetségűnek.

Közben eszembe jutott az a két skinhead, akiket én ismerek. Az egyik az évfolyam egyik legjobb tanulója volt, a második szakját 4 helyett 3 év alatt elvégezte. A másik osztályelső volt, kb. 5 tantárgyból járt rendszeresen tanulmányi versenyre, kiváló eredménnyel végezte el az orvosi egyetemet.
De a gyűlölet sajnos sugárzott belőlük elég gyakran.

2011.03.05. 12:06:34

@Babette_:

"...és az ilyen táblák persze az indomagyar honfitársak miatt kerültek ki, akik lomizni jártak a sógorokhoz, és ott bezzeg fennhangon magyarnak hirdették magukat." :))

A Tyne folyó déli partja 2011.03.05. 14:28:55

@Babette_: ha figyeltél volna, láthattad volna, hogy ezen baromira nincs ilyen tábla, csak a cikk címében.
az meg, hogy megkérik, hogy mutassa meg a táskáját:na és? miért, máshol nem kérhetik? gondolom, rájöttek, hogy sok a magyar, gondolták, kiírják magyarul is. mibe fogadjunk, hogy ott volt mellette németül a felirat?

még mindig nem győztetek meg.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.05. 21:41:18

@Babette_: kösz, ezt már láttuk. De ez nem az.

pvcpadlo01 (törölt) 2013.11.17. 14:27:20

@GERI87:

Einstein soha sehol nem mondott ilyet legalább is a magyarul megjelent szólásainak gyűjteményében, vagy angolul a neten. Amúgy Einstein zs***ó volt és zseni..ez mindössze két ok, hogy ne legyen igaz. A futóbolond honi nácik csak a magyar nyelvterületen idézik szokás szerint álságos, hamisított, hazug módon...
süti beállítások módosítása