Olvasói rovat - Tanyasi filozófus

2012/03/21. - írta: Kurtz ezredes

Egy újabb Néma Bob mű, elég rendhagyó írásmóddal.

Felülsz a kis helyközi szerelvény egyik kocsijára. Leteszed magad az első szabad helyre, és előveszed az éppen nálad lévő olvasnivalót. Veled szemben leül egy csapzott alak. Kopott nadrág, kardigán, alatta kék ing.

Majd bemutatkozik:
- Manó Róbert vagyok – mondja, majd kinéz az ablakon. Egy 2 perc múlva megszólal:

- Jó ez a helyközi vonatközlekedés.

Bólintasz. Mire újra megszólal:

- Bezony, de ezt is az izraeli Nagytőke beakarja záratni, hogy több buszt tudjanak eladni. Amúgy ezeket a buszokat is szándékosan megberhelik, hogy hamar elromlanak, és a kisfalvak lakosai a belüket is kidolgozzák nekik. Végül már földjük sem lesz, amit eladnak, így árusítják el a magyar földet. De az én tanyám. Ott van disznó, tehén, tyúk minden! Tudja örököltem, mert nekem nemesi vér folyik az ereimbe.

Mosolyogsz, majd visszatérnél az olvasnivalóhoz.

- Csak én látom át ezeket a folyamatokat. Tudja 2 év és itt Szlovák- Magyar háború lesz. De mi fogunk veszíteni, mert az Izraeli Igazgatóság áll a Szlovákok mögött. Azt mondom, hogy közeledjünk Kínához és Észak Koreához, mert ők előnybe vannak.

Megszólalsz, vesztedre:

- Már elnézést, de Észak Koreát simán ledarálják.

- Nagy fenéket – mondja Manó -, Azok robbantanak egy neutronbombát, és az kiüt minden fejlettebb elektromos rendszert. Aztán felszállnak a vadászgépek. Visszajön az áldott kommunizmus, az egész világra. ÚGY ÁM!

Majd hallgatok, mikor belép a vagonba egy csomó jó külsejű tizenéves leányzó.

- Én csak a fiatalokat sajnálom, a kommunizmusba diplomával legfeljebb átnevelő táborba köthetnek ki. Tudja, a tanyán átlátom az egészet. Van hét szakmám, de abból sem tudtam megélni. Minden munkahelyemről kirúgtak, mert kimondtam az igazságot, hogy bezony az Izraeli Igazgatóság irányítja őket. De nekik csak az ócska hivatali droidok kellenek. Szakmunkás egy sem! Aki megmondja az őszintét. Én átlátom az egészet. Bezony, a katasztrófák is ezért vannak, mert a Föld Mamuskának beindult az immunrendszere. Meg fogunk halni, bezony én összekötöttem őket. Föld Mamuska kinyír minket. Bezony a tanyán az ember sok mindenre rájön. Sok mindenre! Újra lesz majd vulkánkitörés, oszt el leszünk vágva egymástól. Így csap le ránk a vég.

- Oh már szállok is lefele – mondod, majd felkapod a táskád. – Jó szerencsét.

- Hé fiacskám, nem tartasz velem? Van otthon jó kis pájinka, az üzemből hoztam. Attól kapok ihletet
Kiállt utánad Manó. De akkor már lent vagy, és kifújod magad…
 

69 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kool a Bácsi 2012.03.21. 07:41:06

Zseniális, óriási, fetrengek !!! xDxDxD

Alapból szerintem gyengusokat írtok mostanában kedves Modoros, de az ilyen post-okért meg a comment-ekért még mindig megéri még mindíg idejönni !!!

Hatalmas granula a Szerzőnek ..

vitaygeorgina 2012.03.21. 07:41:07

Ha tényleg Manó Róbertnek hívják, akkor el is hiszem, hogy átlátja az izraeli nagytőke ármányait.

Drago Brutic 2012.03.21. 08:25:36

Föld Mamuska, beszarás. Igazi tosztoji figura az arc. Nem kaporszakállas? Márcsak a nyakába kellene egy hatalmas fakereszt...

Styxx 2012.03.21. 08:28:36

Pazar. Balástya Spinozája.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.03.21. 08:36:05

a tizenéves leányzókat jobban leírhatta volna.

2012.03.21. 08:41:03

Ááá ilyet csak kitalálni lehet, Kurtz sosem utazna a tanyavilágban csettegőn.

Styxx 2012.03.21. 09:18:57

@lárvalányhaj:
Attól, hogy Kurtz SA-rajongó, még nem jelenti azt, hogy a másik csapatban játszik.
Kurrtzi, b+. Nem elég heteroszexuálisnak lenni, annak is kell látszani.
Lárva, te meg lehetnél poolitikailag korrektebb, ilyesmivel viccelődni sem illik. Tőled aztán végképp nem ezt vártam, ha érted ahogy mondom.

Bicepsz Elek77 2012.03.21. 09:25:26

Kimaradat, hogy puskat tart a c..k ellen; akiket az izraeli Nagytoke uszit ellenunk!!!!

2012.03.21. 10:25:15

Az izraeli nagytőke újabb ármányai:

index.hu/kulfold/2012/03/21/mokys

dr. Ferenczi Sándor 2012.03.21. 10:38:20

Megtörtént eset:

Főhős beszáll a liftbe a 30-35 éves fiatalember mellé és köszön:
- Helló!
- Helló! - hatásszünet - Észrevetted már, hogy a "helló", az igazából "hell-ó", tehát pokol-ó, tehát egymást a pokolba kívánjuk minden nap több százszor, valahányszor azt mondjuk, hogy "helló"? És ezt egyébként az angolok találták ki, mert a királyi család az angoloknál összejátszik az izraeliekkel és egyébként a Bush-kormány meg az amerikaiak egyébként szintén erre játszanak rá, hogy így tegyenek tönkre minket, tudtad?
- Ööööö

A lift közben a földszintre ér, kiszállnak. Főhősünk menekülni próbál, de az illető a nyomában lohol:

- És egyébként az egyházak és a vallások is ezért jöttek létre, mert a kereszténység ugye az egy középkori kínzóeszközt bálványoz, ugye a keresztet; és szűz máriai is ugye egy hogymondjam, alsóbbrendű pózban jelenik meg mindenhol. És egyébként ezek a hűllőktől származnak, csak te nem veszed ezt észre mert bármilyen formát felölthetnek, pl. egy Britney Spears is lehet gyíkember, csak te azt nem fogod észrevenni ugye, meg a királyi család is az. És egyébként rá lehet keresni az interneten fennvan, hogy élien reptájl, így kell rákeresni! De ezek mindenhol be vannak épülve egyébként és-
- Bocs de nekem itt másfelé kell mennem - mondja főhősünk, mivel időközben az utcára értek.
- Ja persze, oké! Örülök hogy végighallgattál! - mondja a fiatalember távolodó hősünknek - ÉS ÓVAKODJ A GYÍKOKTÓL! NE FELEDD!! ÓVAKODJ A KLOÁKÁSOKTÓL!! - üvölti még utoljára az utca túloldaláról...

2012.03.21. 10:54:18

ez a tipus nem a modoros blog kategória, hanem pszichiatriai eset.

Nem lehet vele semmit tenni, amig nem ön és közveszélyes, néha még akkor sem, mert szeméyliségi jogok meg ilyenek.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2012.03.21. 11:38:02

Megtörtént eset, de a valóságban este 8-kor mentem haza a vonattal, amikor odaült hozzám egy ilyen gimlifigura, na az volt az alapja a sztorinak.:D

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.21. 11:47:48

@dr. Ferenczi Sándor: erről fenn van a jutyúbon egy egész előadás amit egy olyan ír krapek tart akinek különös tűz ég a szemében

@Frengi: engem alapvetően nem zavarnak az ilyen fickók csak az a gáz amikor váratlanul bepöccennek valamitől, egy rosszul elhelyezett hangsúlytól a válaszodban és habzó szájjal neked esnek, hogy te is "azok" közé tartozol, "velük" vagy és most már elkerülhetetlenül itt a vég.

Styxx 2012.03.21. 12:31:03

@Néma Bob:
Este nyolckor már simán be is lehet parázni egy ilyen alaktól, mert még ki talál rántani egy koszos újságpapírba csomagolt, húszforintosnyi tárgyat, és bizalmasan odasúgja: "Még a nagybátyám csencselte egy üveg pájinkáért egy kivonuló ruszki kiskatonával, kilencvenben. Nagybátyó halála előtt nekem adta. Figyeled, hogy izzik: plutónium, de psszt.." és ebben az egyben lehet, hogy igazat beszél.
Persze mindez elkerülhető, ahogy modoros Fábry mondaná, csak ne üljünk mosatlan futóbolonddal egy fülkébe, kezeket az ájod fölé és Közveszélyes Szilárd a 2012 Csirke 72-je.
A poszt fasza, gr. bár a szárnyvonalon viháncoló kiscsajokról tényleg elkélt volna még pár mondat:-)

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2012.03.21. 12:56:09

Boccs.:D Nem ők voltak a történet igazi főhősei, hanem Manó Bácsi. Amúgy régen fent voltam chaten, na ott tényleg volt egy hasonló figura, de ő meg könyvet is kiadott.:D

[Marci] 2012.03.21. 13:07:53

Istenem de fárasztó tud ez lenni :D

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2012.03.21. 13:22:51

@tea fan:

Jub-jub? Mint a tradicionális ewok köszönés?:D

@[Marci]:

Főleg amikor nem tudod, hogy a csávó komolyan gondolja a vagy sem.:D Ilyenkor bejátszik a vonat leszállás után vissza-visszapillantó faktor.

Farkasokkal táncoló 2012.03.21. 15:14:34

Ebben semmi modoros nincsen, éppen elég, ha végighallgat az ember pár Jobbik politikust vagy szimpatizánst.

A posztban írtaknál milliószor vadabbakat képes mesélni pl a sógorom, szerencsétlen hülye.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.21. 15:18:55

@tea fan: sajnos nem találom, kb 3-4 éve láttam és csak azt tudom, hogy ritka nagy faszság volt. Vigasztalásként nézd meg Dávid Sándortól a "Karolinát".
www.youtube.com/watch?v=cbOQYt3_hok

Mitya Ivanov 2012.03.21. 15:38:43

@Somló November: engem ennél is jobban zavar az ilyen fazonokban az, hogy a buszon odahajol hozzád, és úgy suttogva mondja a magáét, a száját eltakarja, hogy senki se lássa a szájmozgását, amiről be lehet azonosítani, hogy mit mond, viszont így az összes büdös szájszaga az orrom alá jön. Az ilyeneknek mindig olyan szájszaga van, mert vizet szinte sosem isznak, a sok beszédtől nincs a szájukban normális nyálcsere, a szájuk sarkában egy idő után beszárad a nyál. Néha fingszag is ön belőlük.

XCat 2012.03.21. 15:44:03

@CraB: Szerintem én találkoztam egy ilyennel. Csak ő szerette izraelt. :D

2012.03.21. 15:44:18

@Farkasokkal táncoló: atért mert valaki paranoiás, még nem biztos hogy nem üldözik4

XCat 2012.03.21. 16:03:00

@dr. Ferenczi Sándor: hüllők.

"ÓVAKODJ A KLOÁKÁSOKTÓL!!" Lehet hogy úgy értette, hogy nem szereti a csirkét.

@tea fan: Keress rá Szaniszló Ferencre, szerintem azokra a műsorokra gondolt. De csak óvatosan.

Ernoke 2012.03.21. 17:17:25

@dr. Ferenczi Sándor: a gyíkemberekről legutóbb egy kedves ismerősöm tartott nekem előadást, azt mondta, hogy a szept. 11. áldozatok is gyíkemberek voltak, mert valami elveszett lelkek szálldostak belőlük, amikor meghaltak. nem egészen értettem, mert elég sok mdma volt benne. amúgy meg többszörös milliomos a csávó, úgy látszik, pénzcsináláskor hirtelen kitisztul az agya.:)

[c] 2012.03.21. 17:46:41

@Ernoke: Gyíkember? Atyaég. Rettegjünk inkább a medvedisznóembertől.

Disznó Úr 2012.03.21. 18:30:17

@tea fan: A disznóemberek nevében ezt kikérem magamnak! Tőlünk nem kell rettegni.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.21. 19:32:54

mik azok a gyíkemberek? le vagyok maradva. vagy ez a tömegközlekedés hiánya miatt van?:)

pocaklakó minimanó 2012.03.21. 21:31:18

@lárvalányhaj:

"Kurtzot nem igazán érdeklik a leányzók, ha érted, hogy mondom."

Ezt politikailag korrektebb módon úgy szokták mondani, hogy: X. Y. a szexuális szokások mezején az ellentétes térfélen mozog. :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.03.21. 21:47:05

@pocaklakó minimanó: nyugi, Kurtz nem buzi - papírja is van róla. De nagyon szeretjük egymást ettől függetlenül.

A személyeskedést pedig itt ezennel befejezzük.

pocaklakó minimanó 2012.03.21. 21:49:12

@Somló November:

Ez az Icke szerintem kissé lopta az ötletet Zecharia Sitchin műveiből. Vagy csak kreatív vendégszövegként (á la E. P.) felhasználta a saját műveiben.

Meg ugyebár Velikovszkij, meg Donnelly és a többiek. Ja és persze Däniken. :)

Annunaki rulezzzz! Atlantis rulezzzz! :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.03.21. 21:54:02

@Modor Tibi:
Nem vagyok buzi? Szóval ennyit jelentett neked az az éjszaka???...
Amúgy ismered már a női logikát. Az a buzi, aki csak baszni szeret a nőkkel, de amúgy nem érdekli a feneketlen üres kút. Aki egész nap velük lelkizik, meg öltözteti őket a flittereivel, az biztos nem buzi.

Bordapapa 2012.03.21. 22:50:49

@Kurtz ezredes:
Csak azok a buzik, akiknek dugás közben összeér a heréjük.

Prophet 2012.03.22. 02:44:35

Az egyik leghalálosabb Echelon-tanút mindenképpen érdemes megemlíteni: Molnár F. Árpád. Nem korlátozza a Világhatalom! youtu.be/v5WnPzNv0io Szerencsére ki van azbeszttel meg ólommal bélelve a lakás, és nem tudnak lefedni.

Ugyanakkor az igazi tanyasi filozófus a Bartos Cs. Pista...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.22. 05:56:44

@pocaklakó minimanó: UFO magazint szines UFO-t járatod? Én mondjuk nem, de ha "belebotlok" megveszem. Mellesleg fogadni mernék, hogy fent említett hősünk számos példányt tudhat a magáénak Egely György és Hargitai Károly (RIP) műveivel egyetemben. Azokban van ám sok okosság, nem is hinné az "ember gyereke".

Öblös · http://modoros.blog.hu/2009/05/12/az_oblos 2012.03.22. 06:50:27

A nemzet legnagyobb gondolkodója Fogarasi Árpád.

2012.03.22. 07:57:17

Nekem van egy ilyesféle kollégám, másodállásban sumerológus, de csak akkor kezd el kiselőadást tartani, ha már berúgott, akkor viszont roppant mélyen szántó.

XCat 2012.03.22. 09:44:44

@Hadrian77: Egy sumerológus őstermelő? És mennyire szánt mélyen?

2012.03.22. 09:46:18

@Vedere' Lavór: mivel csak kis kertecskéje van, nem túlságosan. De pár évet lehúzott a MÁV székházban irodában, úgyhogy ő a fővasutas, aki csípőből tudja a megoldást a szárnyvonalak gondjaira is.

Ernoke 2012.03.22. 10:47:33

mondjuk a gyíkemberek alapjául szolgáló romantikus összeesküvéselméletet imádom, esztétikai szempontból szerintem sokkal sikkesebb egy ilyenben hinni, mint esetleg valami másban, az más kérdés, h elmekórtani szempontból minek minősíteném.:D
en.wikipedia.org/wiki/Ancient_astronauts

comad 2012.03.22. 12:08:16

Jó, csak inkább kocsmafilozófusnak kellett volna írni a figurát.
A tanyasi emberekre nem jellemző a mindentudás hite, ők a maguk dolgával törődnek. Ha meg is szólítanak a vonaton (7 évig ingáztam), inkább csak panaszkodnak a mindennapi élet keserveiről és persze régen jobb volt (ami rájuk nézve igaz is).
A kocsmákban bezzeg! Ott van a Mindentudás Egyeteme! A múltkor vagy öten hurrogtak le, amikor azt mondtam, hogy a világűrben nincsenek hangok, mert nincs levegő!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.22. 13:47:38

@comad: lehet benne valami, mondjuk én a fenti figurát inkább bpest vonzáskörzetében élőként képzelem el, 20-30-40 kmre lakik a fővárostól de már tíz éve hogy járt pesten, egy viskóban él olyan körülmények között, amely számunkra értelmezhetetlen.
(Az a kocsmai lehurrogás jó lehetett, megnéztem volna a szitut.)

2012.03.22. 14:56:10

1. neutronbombát
2. az kiüt minden fejlettebb elektromos rendszert
3. Aztán felszállnak a vadászgépek.

Gyöngyszem!

Kool a Bácsi 2012.03.22. 15:10:42

@Kurtz ezredes: Látod, te nazi? Kell egy jó humorú, pörgős kis post, aztán rögtön megjelennek a normális comment-elők is. Ezek a comment-ek szinte jobbak, mint maga a post, de a post meg sokkal jobb anál, mint amit Ti szoktatok írni, bunkókáim.

A mái napig abból éltek, hogy 2010-ben a Szlenges Józsi kicsalta Nektek a Goldenblog-ot. Ideje lenne kicsit Magatokba szállni!

XCat 2012.03.22. 15:12:12

@Űrlény Lajos: Há' van szemük nekik, nem, hát tán nincsen?! Naugyehogyde.

@Hadrian77: Hát ha fővasutas, akkor legalább egy közepes kertecskéje lehetne. Biztos nem kamuzik?

Styxx 2012.03.22. 15:22:48

@comad:
"A kocsmákban bezzeg! Ott van a Mindentudás Egyeteme!"
LoL
Térerővel, okostelóval szabad csak bemenni az ilyen késdobálóba, ha az ember szórni szeretné az észt (bár ott néma megfigyelőnek lenni szvsz az igazi fíling) oszt, orruk alá dörgölni a tényekkel a wiki-t, illetve esetedben az Űrodüsszeia-jelenet youtube-videót.

Kétrét 2012.03.22. 16:34:09

A Budapest-Linz vonalon mesélte egyszer egy hasonló bolgár ürge, hogy a tatárok annak idején japánt is meg akarták támadni, csak a japán varázslók cunamival elsüllyesztették a hajóikat. Emberünket pedig a francia titkosszolgálat üldözte folyton, mert ő intézte el, hogy Bulgáriát felvegyék az EU-ba.

comad 2012.03.22. 17:03:08

@Styxx:
Azt hiszed, hisznek azok a népek egy telefonnak?! Nehogy má' egy telefon ossza az észt! Internet? Wifi? Ugyan már.
Valóban a néma megfigyelés a nyerő. Lehet, hogy felvállalok pár hét kocsmázást (persze szigorúan tudományos érdeklődésből) és írok egy posztocskát.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.22. 18:29:48

én a tokaj-erdőbénye borozóban egy olyan fickót fogtam ki, aki texasi nyakkendőt, krákádájl dándis bőrkalapot és zakót viselt, egy 30-as szingli tyúkot fűzött és az elcsípett beszélgetésfoszlányokból megtudtam, hogy a zsék most vásárolják fel Magyarországot !!!? (WTF, LoL), hogy Pintér Sándornak kiterjedt mafiakapcsolatai vannak de nem baj mesélte tovább, majd ő kézrátétellel elmulasztja a bringa minden nyavajáját, mi több "segít" a pénzét biztonságosan befektetni. A faszinak amúgy rettenetesen sebhelyes, húsig lekapart képe volt, olyan mint a horrorfilmekben a vasalóval pofánbaszott zombiknak.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.03.22. 18:31:13

@Kool a Bácsi:
Ráadásul még az szdszt sem szeretjük, meg a nőket is lenézzük.
Szörnyű emberek vagyunk mi, ennyi a lényeg.

KürtiT (Tromb74) 2012.03.22. 19:18:17

Az nem nagyon JÖN ÁT hogy mitől filozófus, de élvezetes kis poszt.

johnny rottenbiller 2012.03.22. 20:56:41

@dr. Ferenczi Sándor:
Na, az ilyen "tanyasi filozófusok" egyébként a pszichoanalitikusokkal rokon lelkek, kedves doktor úr.

pruntyike 2012.03.23. 02:46:33

Néha szükségből (tanyasi) remete. A la Koncz:
áramsincsen
tesemvagymár
miérthagytuk
hogyígylegyen

pruntyike 2012.03.23. 03:13:13

Ez a típus nem tanyasi, csak oda kopott. Végtelenül türelmes, "rájárós" típus. Néha változó kor körül lévő hölgyek, akkikel egyébként soha nem kezdeményez, adnak neki valami ehetőt, mert látják rajta, hogy baromira éhes, ekkor egy pillanatra megsértődnek, de gyorsan elveszik az ennivalót, még mielőtt a hölgynél visszakerülne a bevásárlószatyorba. A nők közül csak tini lány korúakkal állnak szóba, azok, ha heherésznek is, lereagálják. Ezt saját sármos szekszepiljük győzelemének tudják be. Gyakran beszélnek arról (ebben rokon lelkek a tanyasi művésszel, íróval) hogy őket ki fedezte fel, mintha valami felfedezésre nagyon is méltó, kincses sziget lennének. Néha alkeszek, vagy inkább majdnem mindig, csak a mérték (és a betintázás időpontja) változó.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.03.23. 13:43:21

húbazmeg... mintha magamat hallanám. csak én nem a zsékre szoktam kenni, hanem a kapitalista vadtőkés-nagytőkés globalista multinacionális cégekre.

anarchia rulez.

Ernoke 2012.03.23. 14:50:37

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: dehát az ugyanaz!:D
én meg a modoros tartózkodó vagyok, mindenre csak anynit mondok sejtelmes mosollyal, h "soha nem tudhatjuk meg az igazságot..."

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.03.23. 15:31:39

@Ernoke:

az semmi, a september issue is egy náci propaganda...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.03.23. 19:49:14

Van ebből az autodidakta jogtörténész, aki emellett kiválóan ismeri a gépesített kétkerekűeket is, meg még ki tudja hány témában járatos, mert hálisten addigra leszálltam. Amúgy is ilyenkor vérmes antiszoc pózba helyezkedek, és néhány orrom alatt elmorgott válasz után keresnek maguknak más áldozatot.

Ernoke 2012.03.24. 09:57:04

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: rákerestem a google-n, így már tudom, h ez egy film, de a poénod még így is kárbaveszett sajnos, mert a témájához közöm nincs:)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.03.24. 10:45:47

@Ernoke:

semmi problem, aszittem, hogy olvastad a muff c. posztot, ott szóttak be kétszer egymás után, hogy a "szeptember az igazi új év a divatban" mekkora antiszemitizmus mán. én meg csak pislogtam tágra zárt szemekkel, hogy vattafakk van??? az elsőnél még volt kedvem magyarázni a témához nem konyítóknak, a másodiknál már elismertem, hogy igen, bizony, az egy náci propagandaszöveg akar lenni.

hosszú showhaLY.

Ernoke 2012.03.24. 13:07:55

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: miért is lenne ez náci propagandaszöveg? biztos műveletlen vagyok, és van ennek vmi történelmi háttere, de én ezt sem értem. na mindegy, nem kell nekem mindent érteni, hova tűnne a világ izgalma.:D

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.03.24. 13:51:46

@Ernoke:

elsőre én sem értettem, hogy mi a baja a jóembereknek. aztán leesett, hogy a posztban az az állítás, hogy a szeptember az igazi új év, amire a divatlapokban tájékozottabb emberek anna wintourra és a september issue-ra asszociálnak (ez konkrétan idézet anna wintourtól a filmben), az "egyes" embereknél rögtön a zsézés ugrik be, mert hogy a zsé naptárban van 4 új év (mire nem jó a gugli, mi?) és a rós hásáná a szeptemberi új év. gondolkoztam egy facepalmon, de az irónia meg a cinizmus kicsit jobban könnyített a lelkemen.

samuelfisher 2012.03.26. 00:02:33

A netes fórumokban is mindenhol van egy-két ilyen nick, aki még csak nem is troll, halálos komolyan nyom hasonló szövegeket.
süti beállítások módosítása