Olvasói rovat - A mindenkivel bratyizó

2012/02/04. - írta: Modor Tibi

Helló Tibi!

balage_81 voltam, poszt lent.




A mindenkivel bratyizó

Hogy a csövesek ijesztőek? Ne vicceljetek már, van egy haverom, az utcán él. Semmi baj vele, naponta adok neki egy százast, mert ő is emberből van! Olyan, mint a Gulyás Adrián, ismeritek, 2 éve ő csinálta a postát, de a Hermann kivágta mert ivott, tudjátok. Hát nekem azóta is a haverom, bár ti féltek tőle, tudom. Pedig hát…. Igaz, hogy verekszik, mesélte, amikor az íreknél nyomta, a magyar bulin is kidekorált egy öltönyös jampecet. De azért van esze, higgyétek el. Jó hát ti nem akarjátok elhívni magatokhoz, de ha én rendezek partit, az első lesz, akit meghívok. Aki nem jön, az nem jön, elleszünk mi az Adriánnal, majd sörözünk és átbeszélgetjük az éjszakát, mint a múltkor is. Az Adrián ilyen életművész típus. Nem csoda, hogy ti irodai patkányok nem értitek őt. Nektek havi fizetés, számlák, aggódás a smink meg a kilók miatt, de az Adrián az más gyerek, ő nem is erre a világra született. Én megértem őt, bírom is. A legjobb sztorikat tőle hallom. Kint volt Dublinban egy évet, végig a Phoenix Parkban csövezett. Meg sem fordult a fejében, hogy beköltözzön egy rendes házba, az nem neki való, de igaza is van. Én, ha tehetném, az egész Népligetet kibérelném neki, ellene ő ott magában egész évben. Kint is hallod mást se csinált, mint lejmolt egész héten, azt mindig megvolt a napi adag cigije meg piája. És mégis milyen erős gyerek, jó kondiban van. Tolja azt a biciklit éjjel-nappal, azon van a fél élete. Néha elugrik nagymuterhoz (szegényt verte az apja, aztán el is tűnt szerencsére), de sose lehet tudni hova viszi az a bicikli. Néha hónapokig nem hallanak róla állítólag. A faluban úgy tartják, ő a nagy világutazó. Ha látjátok, mondjátok meg, hogy üdvözlöm.

Meg a Kocsis Kingát is folyton ekézitek…Pedig tündér az a lány, én mondom. Helyén van a szíve, csak meg kell ismerni. Tény, hogy nem az a barátkozós fajta, de szerintem csak így védekezik. Meg aztán valahol őt is megértem: hallom múltkor is összebalhézott azzal a cosmó-picsával a pénzügyről, igazat is adtam neki. Mit képzel az, lemegy hozzátok pattogni? Majd biztos ő mondja meg mikor mit csináljon a többi! A Kinga csak kimondta, amit mindenki gondol, jól tette! Szóval, ha nem lennétek ilyen sznobok, ti is jól kijönnétek vele. Jó hát, mindenkihez van egy pár csípős szava, de azért kedves valahol a lelke mélyén. Meg nem azt kéne talán folyton nézni, hogy piercing meg öltözködés, a maga módján mindenki egyéniség. Ő így fejezi ki magát. Először nekem is fura volt a kék haj, de hát istenem, ez a Kinga, nem kell folyton ítélkezni. A legjobb cigis pajtás, állítom.

Mátyás Laci? Jajj ne szivassatok már, mi bajotok van vele? Jó srác az. Kicsit fura humora van, nem vitatom, de aki érti, az nem sértődik meg rajta. A Laci ilyen, nem kell komolyan venni! Te is Miki a múltkor hogy megsértődtél, mikor a karipartin a súlyodon élcelődött! Pedig hát ő magáról is így beszél, hallottad volna mit mondott a volt kapcsolatáról. A Lacinak csípős humora van, istenem! De ha bírod az őszinte embereket, vele jól ki fogsz jönni. Mondom, hát ne vedd komolyan! Az a baj veletek, hogy túl büszkék vagytok! Látod a Juditnak is egyenesen a szemébe, hogy csalja a barátja. Jó, jó, ti is ott voltatok, kicsit necces a csoport előtt elemezni a Juditkát szegénykémet, de szerintem csak a jó szándék vezérelte. Ha szívből ítélnétek meg, biztos nem így állnátok hozzá.

A Gyuri gyerek, a büfés? Hát én tényleg nem értelek titeket. A srácnak vannak a legjobb sztorijai, én csak hozzá megyek, ha napközben egy kis röhögésre vágyom. Vendéglátós volt vidéken, tolta a csajokat rendesen. Igen, a lányokat húzza, de hát nem azért vesznek fel szoknyát, hogy valaki alá akarjon nézni? Legalább megmondja nekik őszintén a srác. A kis nyikhajok az irodában csak ábrándoznak, de nem mondanak semmit azok a gyerekek. Az öregem is ilyen, ami a szívén az a száján. Hát most mondd, hogy férfi az, aki udvariaskodik. Én is amikor katona voltam, nem ilyen beszari mint a maiak, ment a csajozás meg a pia, amikor eltávon voltunk. Érdekes, mindig odacsapódott hozzánk egy-két vidéki kanca. Én azt mondom, a nők a FÉRFIAKAT szeretik, nem a kis pöcskenőcsöket, mint ezek itt a telefon mögött. Ha ember kell a nőnek, a belevaló csibészt választja, nem a korrekt gyereket, mint ti vagytok. Nem tudjátok mi a lényeg, én mondom. Tanulnotok kéne az ÉLETBŐL. Hiába a sok diploma, meg a nyelv, ha egyszer nem tudjátok miről szól. Én mondom, csak olyan emberrel állok már szóba, aki egyenes, nem való nekem se ez a rengeteg műmájerkedés.

Na mindegy, lassan megyek, ideje ráülni a targoncára, jön a Hermann, aztán bajba leszek, hogy itt lógok. Ha a Gyuri erre járna, csak ne durcáskodjatok be neki, tudjátok milyen hamar beszól, ha nem vagyok itt, hogy megvédjelek. Egyszerű gyerek az, nem érzi itt jól magát, de én tudom, hogy jó srác az is, csak még szoknia kell az elegáncsos környezetet. Na jók legyetek, aztán ha a volt nejem megint a Hermannt keresné, mondjátok neki, hogy nem ér rá, ne kelljen már néznem, ahogy enyelegnek itt a büdös kurva anyjukat!

Szevasztok

23 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drago Brutic 2012.02.04. 11:24:38

Ez kurvajó, 10 pontos! A címe viszont nem tetszik. Ez éppen hogy nem bratyizós, hanem az "őszinte megmondós". Egyébként riszpekt, csúcs.

Öblös · http://modoros.blog.hu/2009/05/12/az_oblos 2012.02.04. 11:42:22

Szimpatikus figura, meghívnám egy kisfröccsre. :)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2012.02.04. 16:44:27

rohadt jó. ilyen embert szerintem mindenki ismer. meg a benne felsoroltakat is.

Dzsoni Kráncs 2012.02.04. 16:53:43

A büféssel meg a Mátyás Lacival nem spanolnék,mert az ilyenek tipikus gyökerek.
De a kék hajú csajokat bírom!Ja,és csövessl bratyizni is tahóság!

2012.02.04. 17:14:41

Szerintem az jó, ha az embernek minden társadalmi szintem vannan spanjai, sosem lehet tudni, hogy mikor kerül fel, vagy le, jól jön az olyankor.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.02.04. 17:23:14

-Anya, tökjófej a Kis Zoli!
-kicsoda az a Kis Zoli?
-egy csöves, végiglumpolja az egész nyarat, tök jó arc
-jaj kisfijam csak ilyen ne legyél soha

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.02.04. 17:42:37

Király a poszt nagyon!!!
Az ilyennek szokták ellopni a telefonját, pénztárcáját, mert "ti parasztok vagytok, nem bíztok a Hörmiben, gusztustalan, hogy mindent elpakoltok, csak mert idejön a bulira, én megmutatom neki, hogy nem vagyok ilyen köcsög mint ti, esetleg a "gyere, haver, majd alszol nálam, mi is a neved? Laci, oké, ne parázz, pár napig maradhatsz, te a Matyi haverja vagy, ugye? Nem, nem gond, egyáltalán, én ismerem az embereket, látom, hogy meg lehet benned bízni!"Aztán reggelre meg valahogy se Laci, se MacBook, se telefon, se lófasz...

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.02.04. 19:12:29

olyannyira jó lett a poszt, hogy egy pillanatig elhittem, hogy létezik ilyen ember. aztán rájöttem, hogy ez a modoros, ahol semmi sem az, ami.
viszont ha mindenki ilyen gondtalan hozzáállású lenne, akkor nem nagyon lenne konfliktus a bolygón.

Styxx 2012.02.04. 19:35:02

@Birkából Készül A Galuska (Möff CAT):
Igen,sajnos minden jótett elnyeri méltó büntetését. A poszt zsírkígyó, balage 81 mindig faszákat posztol.

yenoee 2012.02.04. 21:40:30

10/10 vagy hogymongyák.

medvedr 2012.02.04. 21:44:47

Ez nagyon jó volt, köszi!

eulimen_ 2012.02.04. 22:22:03

- Most mondd meg őszintén, az Attilával mi a bajod? Ó, Gábor, ne csináld már... Hiába akar elszakadni a nómenklatúrától, azért a nagy öregeket nem lehet eltakarítani a háttérből, még mindig susmorognak a fülébe ezt-azt. A múltkor is erről panaszkodott, mikor bedobtunk együtt egy-két Wernesgrünert. Ne szívd mellre! Mindkettőtökről tudom, hogy pártelnöknek és frakcióvezetőnek egyszerre lenni rohadt kemény meló, biztos a stresszfaktor is benne van. Legjobb lenne, ha összefognátok szépen a kétharmad ellen. Én mindkettőtök búráját ugyanúgy bírom, papa! [jobb karral maga felé rántja a nyakát, finoman homlok-koccolás] Hát már nem is emlékszel arra, mekkorát buliztunk együtt, egy sátorban '97-ben az EFOTTon?

2012.02.05. 06:48:02

10 pontos! Az sokszor nem derül ki, hogy az ilyen bratyizó személyesen is ismeri-e az említetteket, vagy csak csendesen sarokba húzódva hallgatta a megnyilvánulásokat:)

combo 2012.02.05. 09:48:30

-Szerbusz, szomszéd!
-Pálinkás jó reggelt!
-Höhö, az kéne.
-Mióta dobálod?
-Fél 7 óta. Kicsit szaporátlan seprűvel, de a hólapát meg beakad a téglákba. Most nézz oda, Gyusziék előtt nem lehet eljárni a járdán. Fogadni merek, hogy amilyen lusta, 9-ig ki sem jön, mer vasárnap nem dógzik.
-Ne is mondd, világ életében egy tróger alak volt, ez már szerintem nem is fog megváltozni. Csoda, hogy megnősült. Mondjuk a Terit sem irigylem. Te, megvan ez 40 centi?
-Hógyne volna. Ekkora hó még sose volt.
-Szerintem se. Pedig hétfőre is mondja a havat még. Mi lesz itt? Rexi, jössz vissza de rögtön?! Rexi! Az anyád hétszentségit! Rexi! Ez a rohadt dög mindig elkujtorog.
-Ezzel megvolnánk. Be is megyek, asszem jól fog esni a reggeli.
-Meghiszem azt. Na szevasz.

comad 2012.02.05. 10:28:31

Ja, én is ilyen vagyok, rá is baxok néha, de nem akarok megváltozni. Élőkről vagy jót, vagy semmit.

2012.02.05. 10:32:35

@gall a miklós: tényleg, most hogy mondod!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.02.05. 11:33:01

fene tuggya, bratyizás, vetítés, kiszínezett sztorik végül meg egymás háta mögött kibeszélés

combo 2012.02.05. 22:52:28

@combo: -Jó reggelt, Bandi bátyám. Látom, maguk se fáznak.
- Jól mondod, fiam, nem bizony. Amúgy szeva. Téged is lehet látni errefelé? Mi újság?
- Á, ne is kérdezze. Sok a meló. De azért megvagyok.
- Már megint jól felkészültünk a télre, a kövesúton 15 centi hó van, szánkózni lehet rajt, a Nivával is alig bírtam elmenni. Biztos meglepődött a közútkezelő, hogy télen esik a hó. Állítom, hogy egy hókotró se járt még errefelé. Csak azt nem értem, hogy akkor mire föl van ennyi közmunkás a faluban, ha semmit se csinálnak? Ezért tart itt ez az ország, a munkának nincs már becsülete, mint régen.
- Ne is mondja. De fogadni merek, hogy a polgármester utcáját már ötször letolták. Egyébiránt fölösleges mérgelődni, minden áldott évben ez van. Komolyan mondom, vicc ez az ország, vicc.
- Tiszta dög vagyok, már dobáltam egy csapát a kúthoz is, sose tudhatjuk, mikor kell onnan víz. Elmondani nem tudom, hogy mennyire utálom a telet. A gázszámlától előre félek, lassan a gatyánk is rámegy a fűtésre. Csak azt bánom, hogy annak idején elbontottuk a cserépkályhát. A fene se gondolta volna, hogy ennyire felemelik a gáz árát. Csúnya világot élünk.
- Egyet se búsuljon, majdcsak lesz valahogy.
- Ja, valahogy mindig lesz. Tudod mit? Dobáljuk el a kövesutat is, annak legalább van értelme.
- Rendicsek. Munkára föl!

Drogon 2012.02.06. 10:26:08

@gall a miklós: Magolja a " " vicces beszólásait, becsajozott vagy meghalt.
süti beállítások módosítása