Az őszinte állásinterjú

2011/12/13. - írta: Modor Tibi

A való életből és a blog több posztjából is mindenkinek ismerős egy társadalmilag elfogadott felvételi beszélgetés menete: elvárt sablonok, betanult szövegek és gondolatok mentén írjuk meg az önéletrajzot, majd a kísérőlevelet - a beszélgetés során a várható kérdésekre adható válaszok kiszámíthatóak: a felvételiző és a felvételiztető is mindketten tudják, valójában mit keresnek. Az egész színjátékot mindenki természetesnek veszi és többnyire sikerrel játssza szerepét - természetesen rutintól függően. Az egyedi, formabontó (egyben modoros) megoldások legfeljebb kreatívnak mondott területeken vihetnek sikerre, nem is nagyon erőlteti senki a forradalmi anyagokat.

Na de ma itt semmi se lehetetlen - tegyük fel, hogy egy multis felvételi beszélgetést mindkét fél őszintén kezel; hiszen egyre több az őszinte ember, ami szívén, a száján...


 

-Köszönöm, kedves Helga, hogy eljött az interjúra - a munkahelyén mit hazudott, hova jön délután kettőkor?

-Most kivételesen kivettem egy fél napot, de amúgy fogorvost vagy tüdőszűrést szoktam mondani a főnöknek. Az öltözékkel-sminkkel is igyekszem mindig úgy egyensúlyozni, hogy ne keltsen feltűnést.

-Látom, már tapasztalt ilyen téren - de azért ne izguljon, jelenlegi csoportvezetőjét, a Wichshund urat jól ismerem még a HAL-tól, már előre lekádereztem. Mit gondol, másképp behívtuk volna? És persze bár a Facebookon már nagyon ügyelt profilja gondos elrejtésére, az iWiW-en szerencsésen fennmaradtak a régi képek, úgyhogy egy próbát mindenképpen megér. Meg hát a Máté is küldött már 1-2 fotót.

Félre a személyeskedést - azzal majd ráérünk később is, meghittebb körülmények között -, szóval hadd mondjak pár szót a Bitumexről. Bár gondolom, Ön is kellőképpen leinformálta a céget, meg a kedves barátnője, a izé, az a szopósszájú... ő is elmondta, hogy körülbelül mire számíthat, másképp nem jelentkezett volna. Meg ez teljesen mindegy - a lényeg, hogy eleget fizessen a munkaadó, legyen is az bárki. Nyugodjon meg, ezzel mi mindannyian így vagyunk. Ahogy kapunk egy 10-essel jobb ajánlatot, máris dobbantunk, ilyen ez a multikeringő. Irodáról irodára, mindenki ismer mindenkit.

Cég története, blablabla, ez nem érdekes... alapította a brit testvérpár... harminchét országban van jelen... blablabla - naszóval hatszázan dolgozunk itt a budapesti központban, 95%-ban diplomásokat foglalkoztatunk, persze azért a kölcsönzött munkaerőkkel szemben nem vagyunk ennyire követelőzőek, ők nem számítanak bele a statisztikába. Na meg ez a 95% ez aztán lehet bölcsész vagy kertész vagy bármi. Nem nagyon kell ide amúgy semmilyen komoly tudás, csak ez egy jó ürügy, hogy megszűrjük a jelentkezőket - aztán ha valaki eléggé szimpatikus, annak úgyis ajánlatot teszünk. De még milyet! Ezt errefelé úgy hívjuk, hogy kulturális illeszkedés, illetve annak hiánya. A tipikus munkaköröket itt két hét után egy jól idomított majom is el tudná látni, csak mi jobban szeretünk embereken röhögni. Eddig hogy tetszik?

-Erre számítottam, nálunk sincs másképp. Csak ez közelebb van, és akkor nem kéne bérletet venni, úgy hallom, van taxikártya, túrórudi-automata, céges gym, ilyesmi. Nálunk már a kávéért is fizetni kell 60 forintot. Meg azért járogatok rendszeresen állásinterjúkra, csak hogy felmérjem, mennyit érek a munkaerőpiacon, aztán meglátjuk. Most is jól elvagyok, bár a csapatomban van 1-2 lusta, fúrkálós kurva. Tudja, nők egymás között...

-Értem és maximálisan megértem. Pontosan milyen állást keres? 

-Olyat, ahol minél kevesebb munkával minél több pénzt tudok keresni. Az ember racionális lény.

-A "több pénz" alatt mit ért?

-Határ a csillagos ég, de olyan havi nettó 3-4 millió forintra gondoltam. Ennyiből már az alapvető szükségleteimet, mint a lakhatás, közlekedés, szabadidő, szórakozás - már kényelmesen el tudnám látni, és még félre is tudnék tenni esetleg, bár nagyon szeretem a divatos holmikat, az elegáns éttermeket. Ez az egyik gyengém. De nem vagyok azért telhetetlen.

-Sajnos ennek a tizedét se tudom megígérni, ezzel a tapasztalattal úgy havi bruttó 400 ezret saccolok most így, de ezt még a HR-rel le kell meccselni.

-Az is teljesen jó lesz, köszönöm.

-Jó, hát fussunk még néhány hivatalos kört, hogy azért legyen valami kerete ennek az egésznek, szóval mondjon három jó, és három rossz tulajdonságot.

-Kiét?

-A Kiskegyedét.

-Ja, értem. Hát... három jót?

-Igen, és három rosszat.

-Húúú. Hát a három jó az az, hogy nagyon lelkes tudok lenni megfelelő javadalmazás esetén, aztán vidám-csacsogós természet vagyok, imádom a maratoni-spirituális szeretkezéseket és elég jó a kommunikációs készségem is. Ja, ez már négy. A három rossz meg az, hogy végtelenül lusta vagyok, rendszeresen elkések mindenhonnan, és kurvára sokat gondolok saját magamról.

-Jó, hát ha úgy gondolja, akkor szívesen felajánljuk a helyet a csoportomban, mert az eddigiek közül Önnek voltak a legszebb mellei és nagyon megkúrnám Magácskát.

-Hát az nem lesz ennyire egyszerű, de kezdésnek jó lesz a sima állás is. Ja, és még valami: éppen vizsgaidőszakom van, úgyhogy rögtön munkába állás után kivennék pár hét kamu betegszabit, ha nem túl nagy gáz.

-Deal.

Címkék: multi munkahely
228 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2011.12.13. 07:12:40

na ez kemény! :D én is nemrég voltam interjúkon, de valahogy másképp zajlott, mondjuk a leendő főnök sem nő volt, szóval lehet ezért... mindenesetre reális, annyi biztos

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 07:21:33

na, akkor tegyük meg tétjeinket, hogy teljesen témába vágóan hányadik kommentben kerül elő a multis szótár blog véletlenszerű említése?

(nagyjából 98%-ig biztos voltam, hogy ma multis poszt lesz, hehe)

Undertaker 2011.12.13. 07:34:04

Ezek után kíváncsi vagyok, Helgánk hogy kér előleget a fizetéséből vagy fizetésemelést…

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 07:50:25

@'taker: úgy, ahogy az állást megkapta: csöccsel. És akkor van képük sírni, nekik milyen szar a helyzetük... ehhh

a_fater 2011.12.13. 08:33:05

És az első tevékenységem ma az volt a multimnál, hogy a cég által monitorozott nethasználattal ezt a posztot elolvastam. Ma se akarok dolgozni de muszáj lesz :-)

Undertaker 2011.12.13. 08:35:21

@vészmadár (pica pica): Ja, olyankor persze nem zavarja a vaccpáör kislányt és társait a patriarchális, szexista (magyar) társadalom.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 08:43:58

úristen, ezt ma találtam, azt hiszem, be kell zárnotok a modorosblogot, mert a facebook átvette a helyeteket:

"Ma volt egy röntgen vizsgálatom és megtaláltak téged a szívemben. Az Orvos azt mondta hogy ha eltávolítanak akkor meghalok mert nem tudnék egy ilyen csodálatos barát nélkül élni. Küld el ezt a szívet azoknak az embereknek akiket nem akarsz elveszíteni 2012 ben. Légy öszinte és küld el mindenkinek akik mosolyt csaltak az arcodra ebben az évben."

megyek és elásom magam...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.12.13. 08:45:09

Nem lehet, hogy Helgánk eleve áldott állapotban érkezik a céghez, hogy az aztán finanszírozza a kiskrapek felnevelését kerek három évig? Addig is kibaszott nagy hassal ott tehénkedik a gépnél, kilószám zabálja a répát és a koviubit, böfög, fingik, a lábát az íróasztalra teszi és egész munkaidőben babaruhákat néz a neten, valamint üvöltve vitatkozik a mobilon a kiskrapek keresztnevéről?

2011.12.13. 09:09:30

Nagyon jó lett Tibi:) Amikor én egyszer interjún voltam nem ilyenket kérdeztek, hanem bejött két faszi, aki a területen dolgozik, kérdeztek németül párat meg angolul és szakmai kérdésekről beszélgettünk:)

mrbateman 2011.12.13. 09:26:50

@Hadrian77: Milyen elbaszott egy mulit lehetett az...nincsenek tisztában még a rájuk vonatkozó elvárásoknak sem! Tisztességes férfiembert csak 25 év alatti hr lánykák vizsgálhatnak, rövid szoknyában (az is felhasítva combhajlatig), kigombolt blúz, magassarkú, esetleg kurvás szemüveg, interjú közben pedig a tollat/ceruzát pajkosan rágcsálja...közben előadást tart a vállalat víziójáról, kultúrájáról...szakmáról egy szót sem, majd jóhogynem mindjárt a 40' konténerek tangeri szállításáról akarsz beszélgetni, vagy a RO/LA fejlődési lehetőségeiről!:-)

A poszt egyébként jó lett, ötletes! Jókor jött ez Tibikém, lehúzok egy párat a fekete pontjaidból!:-)

2011.12.13. 09:34:13

@mrbateman: RO-LA az diplomamunka témának jó másnak nem:) Ez speciel 99-ben volt Szentgotthárdon, amikor felhagytak az autógyártással, és a komplett gyártósor leszerelése, becsomagolása és elszállítása volt a feladat:) Volt hr lányka is, de szóhoz sem jutott:)

Memento Mori · http://utel.blog.hu 2011.12.13. 09:49:49

@vészmadár (pica pica): "úgy, ahogy az állást megkapta: csöccsel" - és erről véletlenül nem a férfiak tehetnek, akik ész nélkül buknak a csöcsre? :-)

Édy, aki Endre 2011.12.13. 10:28:17

Hogy a mai nap se maradjon ideillő modoros idézet nélkül, forduljunk bátran és bizalommal Coelho kartárshoz, aki - mint mindig - ebben a rohanó világunkban nagy frusztrációkkal járó állásinterjús közeget illetően is tudja a tutit.

Be brave. Take risks. Nothing can substitute experience.

Beauty is the greatest seducer of man.

If you start by promising what you don't even have yet, you'll lose your desire to work towards getting it.

Life was always a matter of waiting for the right moment to act.

No one can lie, no one can hide anything, when he looks directly into someone's eyes.

The two worst strategic mistakes to make are acting prematurely and letting an opportunity slip; to avoid this, the warrior treats each situation as if it were unique and never resorts to formulae, recipes or other people's opinions.

When a person really desires something, all the universe conspires to help that person to realize his dream.

When you want something, all the universe conspires in helping you to achieve it.

You have to take risks. We will only understand the miracle of life fully when we allow the unexpected to happen.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 10:32:29

@Memento Mori: de. Nem a jelenséggel van baj, hanem hogy ennek ELLENÉRE sírnak, hogy a nőknek szar. Szar hát, elég egy pár mell, mi ebben a szar? Nekem nem elég a szép vágású szemem, ez van:)

Styxx 2011.12.13. 10:40:48

Hát ez nagy. És milyen fasz alenne, ha tényleg így működne a bérezés rész: mondok egy kurva nagy számot, ő meg megmondja, hogy mennyi az annyi, én meg lepacsizom, ha nekem is jó.
én azt utálom a legjobban, amikor felhív a fejvadász, (pláne ha a konkrét állásra nem is ajánlkoztál) megkérdezi a bérigényed, te mondasz valamit, erre sápítozik, hogy ez nagyságrendekkel több.
Visszakérdezel, hogy akkor miben gondolkozhatsz:
-Arról sajnos nem adhatok felvilágosítást.
??? + B+ Te hívtál fel, hogy érdekel-e engem valami, de azt már nem mondhatod meg, hogy miben gondolkozhatok? Énekeljen ilyeneknek himnuszt a Dopeman.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 10:54:20

@Styxx: Főleg, ha a szakmádban fixek a tarifák, mint az útmenti szopóskurváknál. Van az egyik fejvadász cég, amelyiknek állandóan fenn van a neten a pecázó hirdetése, ahol nagyon skillful, hét nyelven beszélő, ötven dologban tapasztalt lójert keresnek presztizsösz ügyfeleik számára. Nagyon kezdő koromban kétszer is bedőltem a dolognak, de legalább a csaj jól nézett ki.

2011.12.13. 10:58:06

@Styxx: höh, hallottam olyat a Mercinél, hogy az egyik részlegre (termelés)kurvára fel akartak venni valakit, elmondta a bérigényét a főnöknek az elbeszélgetésen, a hr meg beintett, hogy max a felét kaphatja csak meg.

2011.12.13. 11:16:57

Nagyon kemény, eszembe juttatta Moravia egyik elbeszélését a Római történetekből, a Merengő lélek címűt. Abban egy pincér először csak gondolatban, később már hangosan is befejezi a vendégekhez intézett udvarias kérdéseit.

- Parancsol citromot is az úr? (mármint a pofádba, te fancsali kandúr)
- Ismeri uraságod a különlegességeinket? (hogy milyen pocsékak és hogy átvágjuk velük az olyan balekokat, mint te)

Édy, aki Endre 2011.12.13. 10:28:17

Ez borzalom, hasonló kaliberűek a Békés harcos útja című könyvből kukázott förmedvények. Egy-két ismerős lassan tiltásérett.

[c] 2011.12.13. 11:20:18

@vészmadár (pica pica): Velem szakmai tesztet írattak, "hanyas melltartót hord" kérdés nem vót :)
(ha lett volna, se tudtam volna megválaszolni).

Donjon 2011.12.13. 11:22:42

@Professor Pizka:

Nálunk most keresnek salesupportot, de olyat, hogy két élet se lenne elég a tapasztalathoz. De ha mégis az alkalmas személy valami zsíros főnök állásban tengeti életét egy sokkal nagyobb multinál és esze ágában sincs feladni a kényelmes életét azért, hogy ostoba kereskedők keze alá dolgozzon.

Beygir Gücü 2011.12.13. 11:40:26

@tea fan: A legkorrektebb állásinterjúm 1999-ben az akkori Máv-nál volt, ahol mozdonyvezető felvételnél megkérdezte a helyi főnök az Ohm-törvényt, meg hogy mi a jófene az a fluxus. Dízelből meg vázolni kellett a kétütemű öblítőfúvós dízelmotor működését. Ma ugyanezt 25 éves HR-es csajok kérdik meg Bp-n akkor is, ha mondjuk Nyíregyre jelentkezel. És bólogatnak értelmesen, ha válaszolsz. És nem tesznek fel olyan gyakorlati kérdéseket, mint az én főnököm régen, hogy hány napig tudok nemaludni és láttam-e agyvelőt egy négyzetméteren kiterítve. Mondom, nem, de akasztott embert már találtam. Válasz: -kezdetnek jó az is, itt a bértábla, tanulmányozza és ha jó ez magának, jöjjön holnap. Asszem ma ez már nem így működik.

2011.12.13. 11:41:14

De jo lenne ha igy mukodne!DeAz a baj.hogy legtobb munkahelyen annyia komolya veszik magukat,de legkozelebb kiprobalom.Vegul is tik mundegy mert ugysem ertm a felet sem amit mondanak.

[c] 2011.12.13. 11:42:55

@Beygir Gücü: Két éve voltam legutóbb. Szerencsére nem mindenhol semmihez sem értő HR-esek felvételiztetnek, bár a sok hasonló történet azt mutatja, többségében igen.

eastern sugar 2011.12.13. 11:47:36

@'taker: de igen, zavarja. /ez nem is volt váccpáör kislány valószínűleg/

2011.12.13. 11:51:46

Egyszer megkertdeztek mennyi a berigenyem:tegyen meg hozza 10%-ot amire gonol es megeggyeztuntk.Megkaptam.Tudtam hogy azelodomnek mennyit fizetek.Tehat vagy azert ment el mert nem voltak vele megelegedve,vagy mert keves volt a le.Tehat A 10%jogos.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.13. 11:52:12

Amúgy engem is mindig zavart, ha azért vettek csak fel egy helyre, mert jól nézek ki. De egyszerűen nem tudok mit csinálni.

Styxx 2011.12.13. 11:52:38

@Professor Pizka:
Ja-ja, ilyen superman-keresőket láttam én is párat.
@Hadrian77: Ezzel addig nincs is baj, ha nem hitegette előtte a főnök, hogy kb. a jelzett bérigényével felveszi. Engem az akaszt ki, ha téged keresnek meg, úgy, hogy a konkrét pozira (de még a céghez sem) nm is pályázol, és mivel ilyenkor valószínűleg van másik állásod, persze, hogy "van az az összeget" játszol, hanem rázod le őket simán. Viszont ezt követően még csak támpontot sem adnak, csak annyit, hogy ez nagyon sok. De akkor mi a nem nagyon sok?
Nyolcszázezerhez képest a kétmillió nagyon sok, de lehet, hogy 8K-ért is érdekelne, csak még rébuszokban se akarja elmondani.

Styxx 2011.12.13. 11:57:15

@Beygir Gücü:
Ha ez nem kamu, akkor javaslom év kommentjének.
@eastern sugar: Váccpáör kislány egy szép napon még sokra viheti, és akkor már az is szexizmusnak minősül, hogy válaszolok a kommentedre.
@Modor Tibi: Ne csak a mezőgazdaságba próbálkozz.

Beygir Gücü 2011.12.13. 11:59:32

@tea fan: Persze, a HR-esek nem hülyék, sőt néha nem rossz, hogy egy külsős szemével látják a dolgokat, de vannak olyan speciális munkakörök, amit külsős nem láthat át, ott jobb ha egy gyakorlatorientáltabb ember (műhelyfőnök például) veszi fel, főleg ha ez a rendszer száz évig jól működött. Csak ugye ami eddig ingyen volt, most külsős cégre kell bízni pénzért, ugyanúgy mint a szakmai oktatást is.

2011.12.13. 12:00:38

@Modor Tibi: a kirakati bábuk élete már csak ilyen.

@Styxx: olyanok ezek mint akik hiteleket meg biztosítást akarnak eladni.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.12.13. 12:04:51

Hát igen, reggeli interjú után öltönyben bemenni az irodába, főleg farmeres-pólós IT-malacként eléggé nehezen kimagyarázható.

Egyik exkollégám zseniális főnöklepattintó szöveggel állt elő.

Főnök (vicceskedve): Csak nem állásinterjún voltál? Ehehe.
Kolléga (fapofával): Nem, temetésen.
Főnök motyogva, zavartan el.
Én: Na, milyen volt az interjú?

eastern sugar 2011.12.13. 12:06:41

@Styxx: most valami rosszat mondtam? de komolyan, mert nem akartam...mondjuk tényleg, én nem szeretném, hogy azért vegyenek fel bárhová is, mert nagy a csöcsöm, ez ugyanaz, mint hogy azt sem szeretném, hogy azért vegyenek fel valami színházi-irodalmi lótifuti állásba mert a faterom ismert volt ilyen körökben. csak félő, hogy nem venném észre, hogy azért vesznek fel, hacsak nem full egyértelmű. ez valami kínos allűr? :(

Beygir Gücü 2011.12.13. 12:07:40

@Styxx: Nem viccnek szántam, de vannak szakmák, ahol nem árt, ha tudja a kopasz, hogy mire vállalkozik. Nem véletlen, hogy mindig is előnyben részesítették azokat, akik valamilyen vasutas múlttal már rendelkeztek, vagy valamelyik közeli rokona ugyanezt a szakmát űzte. De gondolom, hasonlóképpen működik a mentőknél/rendőröknél/tűzoltoknál/vadakat terelő juhászoknál is.

Styxx 2011.12.13. 12:16:36

@eastern sugar:
Nem, hanem a vaccpaör csaj szerintem túllihegi a szexista veszélyt. Abba az ominózus kiállításba a Gödörnél a hatalmas rúzzsal stb. erős belemagyarázás volt a nők elnyomását felismerni.
Van egy határ ami felett nyilván bunkóság egy csajt (vagy ritkább, de akár egy faszit) az előnyös külseje miatt nyálcsorgatva froclizni, de szerintem az mondjuk még belefér, ha egy dögös kollegina egy reggel nagyon kipakolja a vonzerejét és kicsúszik egy: B+!
@Beygir Gücü: Ha nem vicc, akkor teljes mértékben egyetértek. Ezek a jó kérdések, és nem a sablon. "sorolja fel az Ön szerint legjobb és leghátrányosabb tulajdonságait." Meg. "Egy Lakatlan szigetre mi lenne az a három dolog, amit magával vinne?" (Három HR-s a különböző szükségleteim kielégítésére.)

Édy, aki Endre 2011.12.13. 12:22:21

@eastern sugar:

"...mondjuk tényleg, én nem szeretném, hogy azért vegyenek fel bárhová is, mert nagy a csöcsöm..."

Megfenyegettek ilyen állással? :-)

eastern sugar 2011.12.13. 12:25:26

@Styxx: ja nem, dehogy, az egyáltalán nem az, csak tetszésnyilvánítás, amit az ember egy ilyen szereléssel el akar érni. csak arról beszélek, hogy ezért felvenni egy csajt és örülni hogy akkor hű de jó a nőknek, kibaszott szemellenzős dolog. és mi van akkor a csúnya nőkkel? ja bocs azok nem számítanak, vagy mi? ezt tudnám még hosszan sorolni, de akkor váccpáör kiskurva leszek gondolom. :)

eastern sugar 2011.12.13. 12:28:18

@Édy, aki Endre: nem tudom, hogy vettek-e fel valaha ezért, mert utóbb nem derült ki, vagy nem bizonyíthatóan, értsd, senki nem vágta az arcomba, de mittudomén.

Édy, aki Endre 2011.12.13. 12:29:38

Vajon milyen válaszokat adott volna Helga (ő Vonhinten kisasszony amúgy?) a következő kérdésekre (persze lefordítva az ő nyelvére):

jobsearch.about.com/b/2011/11/14/funny-interview-questions.htm

Beygir Gücü 2011.12.13. 12:36:26

@Styxx: Sajnos ennek a világnak vége, most jó pénzért megHR-ez egy cég, aztán ha két év múlva kiszóródsz, majd kiképeztetnek mást xmillió forintért. Fő a költséghatékonyság, ugye.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.12.13. 12:39:29

szituációs gyakorlatok hiányzanak. én meg fantáziátlan vagyok és túlságosan lusta megírni az idevonatkozó _passzusokat_.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 12:58:03

@Beygir Gücü: a kétütemű dízel nagy kedvenc, a "mondjon egy tényleg csak hajszálnyit bonyolultabb dolgot az expanziós gőzgépnél" kérdésre a válasz :-) Nemrég láttam képen egy Wartsila-Sulzer gyártmányút, konténerhajóba valót, kamion húzta.

@Modor Tibi: na látod, ez a veszély engem nem fenyeget :-D

@Styxx: nem kamu a mozdonyvezetők tényleg ilyenek. Kell ahhoz egy kis stich, hogy az ember éjjel-nappal egy ötvenéves, száztonnás villanyvasaló elejéből bámulja a síneket. Ugyanakkor viszont élesnek és lelkileg épnek kell lenni a kommentben vázolt okok miatt.

@Püspök utcai gombaszedő: főleg hogy a farmeres IT-s öltönyben, az minden továbbképzés után azonnal kezdhet általában mint Senior Bird Deterrent Officer.

@eastern sugar: dehogy kínos allűr, már Szerb Antal is megírta, hogy okos nőknél agyba kell udvarolni. Tehát azért vettük fel magácskát, mert ugye a képességek, meg a széleslátókör :-)

A HR-puncit egyébként azért nem szeretjük amiért a férfiak az urológust, a nők a nőgyógyit. Kiszolgáltatott, alárendelt helyzet. Persze ha valaki az ország három, sarkvidéki körülmények között is bevethető varrógép-tervező mérnökének egyike, az nem találkozik velük, mert rögtön a nagyfőnök keresi, csak el ne menjen máshova.
De hozzá kell szokni, hogy jogászból, logisztikusból, fodrászból van másik.
Én már egy ideje úgy vagyok vele (igaz, mióta így vagyok nem voltam interjún) hogy ez egy feladat és kész. A diplomám elvileg azt is tanúsítja, hogy tudok konfliktust kezelni és hülyékkel bánni. Ha nem érzem magam megsértve, hogy a bírónak gazsulálni kell, akkor miért zavarjon, hogy egy odarakott űrlap-felolvasó kislány ellenében kell a magam javára fordítani a dolgot?
Jó persze, aki mérnöknek tanult, nem bohócnak az érezheti megsértve magát, csak mégis, ha olyan kurva büszkék vagyunk az eszünkre és nem tudunk HR Gizikén átjutni...
Ha meg jó HR-es van, az a baj. Mert ha tehetségből vagy tanulmányai okán tényleg tud életrajzot értelmezni, és helyes következtetést levonni a kéztördelésből, az interjún szokásos megjátszós gesztusokból, akkor meg az ember egyszercsak úgy érzi magát, mikor oldalt fekszik a vizsgálóasztalon és az urológus rutinos small talk közepette kenegeti be a gumikesztyűjét.

Édy, aki Endre 2011.12.13. 12:58:48

- Őszintén örülök, hogy sikerült sort kerítenünk erre a beszélgetésre, kedves Helga. Hiszem, hogy fontos az énünk és a egyéniségünk megmutatása, hiszen minden jó emberi kapcsolatnak a titka a kölcsönösség, a nyíltság. Ahhoz, hogy ön megnyíljon előttem, nekem is meg kell nyitnom magam. Olyan nincs, hogy én páncélban járok, és ön meztelen.

- Itt, a Bitumexnél is elsődlegesen nem az számít, hogy milyen helyzetbe kerülünk, hanem az, amit benne teszünk, hiszen túl rövid az élet ahhoz, hogy mozdulatlanul várjuk a nagy csodát Az ajtó nyitva áll.

- A munka során felbukkanó problémák és elintézendő ügyek zökkenőmentes megoldása nagyon fontos a Bitumexnél. Miként itt kis csipet csapatunkban tartjuk: "Ahogy közelítesz feléjük, a gátak egyre csak nagyobbak lesznek. Ne hátrálj meg, és akkor eltűnnek. Nézz szembe mindegyikkel és akkor megtudod, milyen igazságot takarnak." Ez a mi mottónk vagy - mondhatnók - céges filozófiánk.

- Szívből sajnálom, hogy most nem sikerült zöldágra vergődnünk, kedves Helga. hiszek abban, hogy más munkahelyen és más pozícióban nagy sikereket fog elérni, mert miként mondották volt: "Az élet túlságosan rövid ahhoz, hogy huzamosabb időn át haragudjunk az emberekre, és mindent elraktározzunk, ami fáj és mondják, hogy az idő minden sebet begyógyít, de igazából nem is az eltelt napok, hetek, hónapok jelentik a gyógyírt, hanem azok közelsége, akik ebben az időben mellettünk vannak." A privát telefonszámom... :-)

Fapuma (törölt) 2011.12.13. 13:22:46

Barcsak igy lenne, minden egyszerubb volna, ha oszintek lennenk egymashoz.

2011.12.13. 13:24:53

Akárki akármit mond, a legjobb állásinterjú a sorozás:) Ott biztos, hogy nem a pénz számít:)

Édy, aki Endre 2011.12.13. 13:25:03

@Fapuma:

"Az őszinteség (...) a legnehezebb. Hiszen az ember önmagával szemben sem őszinte. Még önmagának sem meri sokszor bevallani a tévedését. Minduntalan mentséget keres és talál rá." (Berkesi András)

Édy, aki Endre 2011.12.13. 13:32:06

Az őszinteség nagyon fontos, miként sok bölcs ember is mondotta volt... :)

Nem lehetsz maradéktalanul őszinte valakivel, mert unalmassá válsz. (Boros Lajos)

Ha tehát meg akarod szerettetni magad az emberekkel az első szabály: Mutass őszinte érdeklődést mások iránt! (Dale Carnegie)

Kellene az életemben egy ember, legalább egyetlen ember, akinél nem kényszerülök önvédelemre. Akinek lelkem titkos kódját ki merem adni. Akit beengedek magamba: ez vagyok, minden jóval, rosszal, nemes és szennyes gondolattal együtt. És ez az egyetlen ember az, akit valóban szeretek. Ha igaz az, hogy a szeretetben a kettő egy lesz, és egymásba ölelkezik, akkor ott nem lehetnek magántitkok, hozzáférhetetlen sebek, és főleg levegőtlen, gennyes sebek nem lehetnek, mert nem tudnak egymással összeforrni. Összeforrni csak a tisztaság tud, ezt még a sebészek is tudják, mert még a testünk is így működik. Senki sem tökéletes! És elvárhatatlan, hogy az legyen, mert az ember nem az. (Müller Péter)

Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindenkivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé – és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd… A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és minden őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk. (Elbert Hubbard)

Minél őszintébbek és nyitottabbak vagyunk, annál kevésbé fogunk félni, mert nincs takargatnivalónk mások előtt, ezért azt gondolom, minél őszintébb valaki, annál magabiztosabbá válik. (a Dalai Láma)

Ne arra törekedj, hogy többnek lássanak, mint ami vagy. Hanem több legyél, mint aminek tartanak. (Mittomén Izé)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 13:39:00

"Az őszinte navigációs rendszer nem hitegeti az embert azzal, hogy Győrben van, hanem bátran kimondja: Ménfőcsanak"

Professor Pizka

blur7 2011.12.13. 13:41:19

@Styxx: Szerintem nem is a túllihegésről volt szó abban az esetben, hiszen a figyelemfelkeltéshez nem elegendőek mérsékelt szlogenek általában. A Procter&Gamble (multi!) kiállítását Budapest forgalmas helyén rendezték, így okkal lehetett számítani nagy nyilvánosságra. ("Az Ariel Active Gel kapszula ihlette a Nagyszerű innovációk nőknek című ingyenes, szabadtéri kiállítást, amely 2010. április 8-ig tekinthető meg az Erzsébet téri Gödör lépcsősorán.") Ők úgymond "rátelepedtek" erre a kampányra a tüntetésükkel, kihasználva az ingyen reklám lehetőségét.
Ennek az etikusságáról lehetne elmélkedni.

2011.12.13. 13:43:19

"I did what I was told to as well as I could."
Simo Häyhä

Fapuma (törölt) 2011.12.13. 13:47:17

@Édy, aki Endre: Baszod eloszor latok valakit aki boros lajostol idez, ex mar a veg kezdete? Hat coelho, vagy ki tok mar smafu?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.13. 13:51:12

@Édy, aki Endre: ezek is ilyen állásinterjús gyűjtések?

eastern sugar 2011.12.13. 13:52:36

@blur7: az a tünti szerintem is egy nevetséges baromság volt, egyszerűen reklámkampány. attól függetlenül, hogy karsay dorottya nem éppen a legalkalmasabb ennek bemutatására, szerintem nagyon is van létjogosultsága a feminizmusnak, és még azzal is egyetértek, hogy kis hülyeségekben mutatkozik meg a leginkább, pl abban, hogy emberek tényleg úgy gondolják, hogy ha egy nőt a csöcsei miatt felvesznek egy munkahelyre, az azt jelenti, hogy a nőknek nincs sírnivalója, mert íme az egyenjogúság. hát tényleg, ezt olvasván sírok.
amúgy meg gyerekek, mi ez a döbbenetes idézetdömping? :)

blur7 2011.12.13. 13:58:24

@eastern sugar: Inkább úgy fogalmaznék, hogy némely (talán legtöbb) célkitűzésének van létjogosultsága. Egy részük viszont teljesen elfogadhatatlan számomra.

Olvastam ám a hozzászólásaidat a Nőkért-en, követem az aktuális témákat.

eastern sugar 2011.12.13. 14:02:56

@blur7: kurva régen nem szóltam hozzá a nőkérten, még akkor is ha ironizálsz, sőt, ott a többséggel én leginkább vitatkoztam, mert ott kb az megy csomó jó cikk mellett, tegyük hozzá, hogy de én genis goth ruhában akarok bemenni a munkahelyemre és jogom van hozzá, namármost tőlem nyugodtan, de szerintem ez nevetséges. de ez nem is feminizmus, bár a fogadjuk el stb, egy tőről fakad, csak mindennek van határa. szerintem az kurvára egy rétegoldal, nem teljesen szól a feminizmusról, sőt, és nekem nagyon sokszor radikális látszathülyeségek vannak benne, noha csomó dologgal egyetértek. nem tudom tényleg,hogy ezen ironizáltál-e, ha nem, bocs, de az a baj hogy jelenleg az az egyetlen feministának mondható magazin jellegű honlap. mindegy, bocs a floodért, bár az is érdekelne, hogy mi elfogadhatatlan neked :)

Édy, aki Endre 2011.12.13. 14:15:42

@Fapuma:

"Baszod eloszor latok valakit aki boros lajostol idez, ex mar a veg kezdete?"

Amikor feltörte a negyedik pecsétet, hallottam, hogy a negyedik élőlény szólt: "Jöjj!"
Erre fakó lovat láttam, a Halál ült rajta, nyomában az alvilág. Hatalmat kapott a föld negyed része fölött, hogy karddal, éhínséggel, halállal és fenevadakkal pusztítsák az életet.

blur7 2011.12.13. 14:17:48

@eastern sugar: Nem ironizáltam, nem akartalak megbántani, csak utaltam arra, hogy emlékszem a hozzászólásaidra (eldicsekedtem a memóriámmal).
Ami teljesen elfogadhatatlan számomra, az egyáltalán nem idevaló téma, de körülírom: az emberi élet kezdetéről gyökeresen más a feminizmus álláspontja (náluk is van persze véleménykülönbség) és az én konzervatív felfogásom (ami vállaltan nem a biztos tudáson alapul, hanem egyfajta hit).

Édy, aki Endre 2011.12.13. 14:24:53

@Modor Tibi:

Nem. Ezek a legmodorosabb new age-es beütésű alternatív szeretetoldalak állásinterjús adaptációi. :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 14:24:58

@eastern sugar: azt hiszem, Doktor House-ban hangzott el, és mélységesen igaz: miért háborít fel jobban, hogy a veled született szépségedért kapsz meg egy állást, mint ha a veled született intelligenciádért? (és mielőtt bárki nekiállna elemezni: igen, ez tudományos tény, az INTELLIGENCIÁD veled született, semmi de semmi nem változtat rajta. Ne keverjük a műveltséggel, végzettséggel, tanultsággal)

eastern sugar 2011.12.13. 14:26:07

@blur7: vagy úgy. a memóriád tényleg kiváló :) dehogyis bántottál meg, csak féltem ,hogy most meg jön a váccpáörpicsázás, holott én igyekszem ezt a feminista gondolatkört valahogy normálisan felböfögni magamból, pl nem karsay dorottya példáját követve :) igen, az emberi élet kezdetének ügyében nem értünk egyet, de ez már tényleg off :) ezen a blogon tényleg mindig felbuzog bennem a vágy, hogy megértsenek olyan illetők, akiket itt szimpatikusnak és viccesnek találok, és titokban arra vágyom, hogy ne derüljön ki róluk, ha ilyen téma kerül szóba, hogy ha azt mondom, hogy női jogok meg egyenlség meg szexizmus meg blablabla, akkor azonnal leváccpáörpicsáznának :) tudom, hogy bármiben komolyan hinni és bármiről úgy nyiltakozni, hogy ez számomra fontos elv, és szerintem nem vicces, az modoros, de ezért imádom én ezt a helyet, titokban mindenkinek van modoros pontja :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 14:30:30

@eastern sugar: nem vagyunk hülyék, csak egy nagyon egyszerű képletet elemezzünk, feltéve, hogy a tehetségest becsülik:

tehetséges + csöcs = siker
tehetségtelenség + csöcs = siker
tehetségtelenség + nemcsöcs = sikertelenség

Magyarán: a csöcs az egy plusz esély, akkor miért csinálunk úgy, mintha hátrány lenne?

eastern sugar 2011.12.13. 14:32:45

@vészmadár (pica pica): mert van olyan munka, amihez intelligencia kell, akkor vegyenek fel amiatt, de ahhoz nem kell a szépségem, nem azzal végzem a munkát. ha modellnek vagy kurvának jelentkezik az ember, senki sem háborog, hogy érdekes és fontos, hogy hogy néz ki...hát ezért

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 14:35:13

@eastern sugar: én az a típus vagyok, aki teljesen komolyan megkérdezi, mi az a váccpávör?

blur7 2011.12.13. 14:37:42

@eastern sugar: Az utolsó mondatod vitathatatlan. :)
A megértés iránti vágy miatt olvastam sokat a témáról (hiszen ha nőként nem is, de férjként meg apaként majd érinthet komolyan). Meg persze beszélgettem is róla, de nehéz értelmes vitapartnert találni offline (is). Most ott tartok, hogy már nagyjából értem, miért gondolják azt, amit. Szerintem ez se kevés egyelőre.
Azt fontos megérteni, hogy akik látszólag a barikád két oldalán állnak, azok általában 80-90%-ban egyetértenek, csak az érzelmek ezt könnyen láthatatlanná teszik. Pedig ez a 80-90% se kevés. (Azt hiszem előbújt a mediátor énem, hamisítatlan INFJ vagyok.)

eastern sugar 2011.12.13. 14:38:02

@vészmadár (pica pica): nem csinálok úgy. tudom, hogy így van, de nem tetszik. gáznak tartom. mert ha én valakit az alapján vennék fel a cégembe, hogy oké, tehetséges, de a lényeg az hogy szép izmos, meg lennék kövezve. ha egyenlően menne, na bumm, azt mondom, ez van. így is ez van, de így nem tetszik :)

Édy, aki Endre 2011.12.13. 14:40:18

@blur7:

"...ami vállaltan nem a biztos tudáson alapul, hanem egyfajta hit..."

Nyugodj meg, a másik oldalé is.

brutuska 2011.12.13. 14:46:28

Sokszor joggal szidjuk a HR-eseket, elismerem, láttam. Viszont! Időnkét kedves álláskereső is tud ám alakítani.
Annó dacumál(sic)mikor még egy európai multinál ügyködtem, megkaptam saját terület mellé a HR felügyeletét is. Az anyacégnél úgy volt szokás, hogy jogász felügyelje azt, legyen ordnung.
No akkor egy hölgy jelentkezett egy műszaki auditori állásra. Diploma ok, sőt kettő is van, nyelvtudás ok, de-semmi ipari tapasztalat. Na itt gond volt, mert csak úgy kap a nemzetközi minősítőtől papírt, ha az van. Írtam egy kedves levelet, hogy köszönjük, de. Mire válaszul felháborodottan ledorongolt, hogy itten diszkriizé, mert neki két gyereke van, és mocskos disznó nőgyülölő vagyok. Tehát úgy jelentkezett, hogy nem volt meg, amit kért a cég, és ha nem jó, akkor azért van mert anya és nő. Fura volt, na.

Egy másik vicc az volt, mikor vezérig mellé asszisztens hirdetésre (két nyelvtudás, ilyenek) nulla nyelvtudással, de olyan dekoltázsos fényképekkel jelentkezett vagy 60 csajszi, hogy ihaj! Persze volt csodálkozás, miért nem hívják be őket.

eastern sugar 2011.12.13. 14:46:42

@vészmadár (pica pica): kérlek, fogalmam nincs. csak ezzel szokták illetni a feminista nőket becsmérlő jelzőként mostanában. fingom nincs, mit jelent pontosan, nyilván az ilyen túlhabzó karsay dorottyákra vonatkozik de általában ráhúzzák mindenkire, akinek a száján kijön a szexista szó

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.12.13. 14:46:50

Kedvencem a "Bezzeg a nők viselhetnek lenge, szinte semmit nem takaró öltözéket nyáron irodában is, míg mi hosszúnadrágban rohadunk. Hát hol itt az egyenjogúság?"

Ami persze egyfelől jogos, mert tényleg kényelmetlen harminc fokban hosszúnadrágban aszalódni, de még jogosabb lenne, ha kávézás közben nem az lenne a téma, hogy a Helgust de megkúrnám, olyan jó lába van.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 14:46:51

@eastern sugar: ez ennél sokkal de sokkal bonyolultabb. Ha egy icipicit is foglalkoztál valaha pszichológiával, esetleg "emberekkel dolgozol" (fúdeutálom ezt), akkor ismered azt a jelenséget, hogy a szép kisgyerek nagyobb valószínűséggel lesz sikeres ember, nem kis mértékben azért, mert

1. a szép gyereket a tanító automatice okosnak, jól neveltnek fogja gondolni, a hibáit csibészségnek tekinti, és EMIATT (ez a kulcs) úgy is viselkedik vele, mint egy jó tanulóval, aminek az egyik következménye, hogy a képességeihez mérten a szép gyerek általában jobban teljesít, jobb jegyeket kap, jobban elismerik, ennek következményeként jobb is lesz.

2. Önbizalom, magabiztosság, tapasztalat. A szociális kapcsolatok kezelésének képessége, amihez tapasztalás kell, és persze önbizalom. A szép megjelenésű ember magabiztosabb, mert több pozitív visszajelzést kap, emiatt sokszor ténylegesen is alkalmasabb egy feladatra.

3. Te is tudod, mennyit számít egy munkahelyen az összeférhetőség. A csúnya megjelenésű személyek gyakrabban mogorvák, összeférhetetlenek (kompenzálnak, ugye, csakazértis), nem férnek meg a közösséggel.

UI: remélem ennyiből is tudod, én jó megjelenésű vagyok-e, azaz szted hazabeszélek vagy sem...

2011.12.13. 14:47:51

@Édy, aki Endre: Te kész vagy, ez nem kétséges... :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 14:53:57

@eastern sugar: akkor ne elemezzük, hogy a 40+-os cégvezető nőtársadalom hány százalékának van 30-os, jóvágásű titkára, utalván itten a gazdasszony-molnárasszony versus béreslegény (de jól megrakd a szekeret) évszázados viszonylataira...

karsay dorottya sem tom ki, ez van, nem vagyok elég áptudét vagymi...

eastern sugar 2011.12.13. 14:54:17

@vészmadár (pica pica): persze, ez egyrészt így van, de akkor honnan jön az, hogy a szép nők buták, és egy jó cajnak kétszer annyira meg kell dolgozni azért, hogy elhiggyék róla, hogy nem ágymelegítőnek van a helyén, hanem ért ahhoz amit csinál?

mrbateman 2011.12.13. 14:58:29

@brutuska: Ott baszhattátok el, h. a két nyelvtudás közül az egyik a natúr-francia volt!:-)

Ha vezérig lennék engem bizony csak az érdekelne, h. csinosan hozzák be a tárgyalópartner kávéját és kiskezével ügyesen masszírozza meg a vállamat. Egyébként nem értem miért kell ezt az asszisztens szót erőltetni...évtizedekig megfelelt a szerető, vagy házon belül a főnök macája elnevezések is!

Amúgy meg ez a szépség, dúskeblűség a bejutáskor fontos, de aztán ahogy elmúlik a friss hús vizuális előnye egyre inkább a rátermettség, tudás, szociális készségek számítanak az előrejutásnál. Most nem arról beszélek aki tudatosan felszopja magát a legfelső emeletre.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 14:59:49

@eastern sugar: talán mert ha okos lenne, mármint tényleg okos, akkor nem választaná a nehezebb utat. Szándékosan a nehezebb utat választani a könnyebb helyett, az ostobaság, ami nem baj, mert eközben lehet emelkedett érzés, magasztos, erkölcsös, meg még ezer más dolog, és gondolom a boldogsághoz is lehet köze, valamiféle vélt vagy valós önbecsülésen keresztül, de tisztán racionalista alapokon: ha kényszeresen az eszeddel akarsz érvényesülni a szépséged helyett, akkor buta vagy. Ha én jóképű, feszes seggű férfiállat lennék, lenne elég eszem, hogy ne az eszemmel akarjak oda eljutni, ahova a seggemért magamtól löknek, már ha érted...

brutuska 2011.12.13. 15:00:19

@mrbateman: Pont nem olyan kellett, lám Te is félreértetted. A főnök kora meg habitusa, no meg a cégen belüli viszonyok sem azok voltak.

totyizselé 2011.12.13. 15:02:01

nagyon rég nem fordult már elő, hogy többször hangosan felröhögtem olvasás közben.
nekem ez a modoros, nem a politika orrbaszájba.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.13. 15:03:17

@vészmadár (pica pica): "ha kényszeresen az eszeddel akarsz érvényesülni a szépséged helyett, akkor buta vagy" - Kivéve persze, ha a hölgy még annál is okosabb, mint amilyen szép!

"ha okos lenne, mármint tényleg okos, akkor nem választaná a nehezebb utat" - na mondjuk ez pont a te szádból hangzik kicsit furcsán... :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 15:08:37

@vészmadár (pica pica): valószínű az a baja kedvenc pornószemüveges rampáslányunknak, hogy nem kell négyjegyű függvénytábla ahhoz, hogy ezekből a képletekből arra a népszerű álláspontra jussunk, hogy a feminizmus azoknak a nőknek van, akiknek nincsen jó csöcse :-)

2011.12.13. 15:11:06

@Édy, aki Endre: A döbbenetes mennyiségű idézetből! Bevallom, a hosszabbakat én végig sem bírom olvasni. MInt már említettem, van egy ismerősöm, aki FB-állnadóan efféléket, nyomat, de ami borzasztó, élőben is nagyon "okos".
Állításai melletti legfőbb érve legtöbbször az "Ez így van." vagy "Ezt én tudom, ez tény.".

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 15:20:27

@vészmadár (pica pica): idegesítő félrehallás, lásd még csikidám.

Kikapós úriasszony hajnalban interneten társalog: Lady chat early. (elnézést, tudom szóvicc után modoros, de ez most büdös, én tudom)

@Püspök utcai gombaszedő: Már mér' ne lenne téma férfitársaságban? Amennyiben Helgust egy óvatlan pillanatban nem ütöm le/kábítom el éteres ronggyal/zsarolom meg valamivel/üldözöm otromba udvarlásaimmal, nem látok abban problémát, hogy férfitársaságban kijelentem, hogy Helgust bizony úgy megbasznám, hogy integetne a fülével örömében :-)

@altoid: okos és szép nő: azokkal csak a baj van :-)

Édy, aki Endre 2011.12.13. 15:24:19

@vészmadár (pica pica):

"Ha én jóképű, feszes seggű férfiállat lennék, lenne elég eszem, hogy ne az eszemmel akarjak oda eljutni, ahova a seggemért magamtól löknek, már ha érted..."

Te látens sztárstylist vagy, ez 2ségtelen. :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.12.13. 15:28:18

@Professor Pizka: Önmagában még nem lenne baj, csak ha mindezt a nőknek nyáron megengedett lenge öltözék miatti rinyálással felváltva teszed.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 15:29:36

@Professor Pizka: ettől megyek én is a falnak: ha közlik velem, hogy leszopnának, annak én örülök, vagy ha azt mondják, de megbaszhatnál. Fasza, ez dicséret. Miért mondd meg magasztos cirkoszivattyú, miért sértés vagy bunkóság azt mondani, hogy megbasznám a Helgust?

2011.12.13. 15:31:25

Amúgy miért kellene, hogy egy nő okos legyen? Éppen elég, ha az adott munkát el tudja látni. A Helgát interjúztató HR-es pedig jól mutatott rá a lényegre: a legtöbb munkát egy értelmesebb csimpánz is el tudja látni, az álláshirdetésekben megkövetelt képességek legtöbbször teljességgel feleslegesek, vagy akár hátrányosak.
Ha én jogi asszistenst vennék fel, biztos, hogy a szőke nagymellűt választanám: az elvégzendő munkát egy értelmesebb középiskolásnak betanítom egy hónap alatt, az, hogy beérjen kezdésre, stb. nem ész kérdése - közérzetem szempontjából viszont éppen nem mindegy, hogy kit látok nap mint nap az elkövetkezendő években.
Lehet, hogy a ronda bőrű, lapos, görbelábú-nagyseggű sokkal okosabb, két nyelvet beszél és rendkívül választékosan fejezi ki magát, de a munka szempontjából ennek nincs jelentősége.

Édy, aki Endre 2011.12.13. 15:34:06

@Brother Love:

Amíg a netten (sicc) döbbenetes mennyiségben nyomják az ekkora bölcsességeket, izzik a ctrl+c/ctrl+v kombó. :-)

Kockás Zebra 2011.12.13. 15:36:34

@Styxx:

- Mit vinne magával egy lakatlan szigetre?
- Önt, és utána rögtön visszaúsznék.

(VF)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.13. 15:38:47

@Brother Love: Ez odáig oké, ha személyi asszisztenst keres az ember. Ha főkönyvelőt, akkor már nem feltétlenül.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 15:43:45

@Püspök utcai gombaszedő: nem az a bajuk, hogy a csaj lengén öltözik, hanem az, hogy nekik meg közben hosszú gatyában kell rohadni. Vagyis megint csak a csajok jártak jobban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 15:45:25

@Kockás Zebra: az a baj, ohgy azon a ponton amikor én erre a kérdésre azt válaszolom, hogy egy GHBP-t (Great Highland Bagpipe) vinnék, vége az interjúnak. Pedig tényleg.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.12.13. 15:46:34

@vészmadár (pica pica): De azért az előnyeit maradéktalanul kihasználják, mielőtt nyavalyogni kezdenének miatta. Hosszúnadrágban az erekció is kevésbé feltűnő.

2011.12.13. 15:47:27

@altoid: Na ja. Oda én is Irénkét venném fel, aki nőnek kövér, lónak gyenge, de egy két lábon járó kalkulátor és adójogtár. :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 15:51:34

@Brother Love: és szereti ha Mánipenninek szólítják :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 15:54:54

@Püspök utcai gombaszedő: hát nem tudom, én azért nem feltétlenül a nadrág hossztengelye mentén erektálok, márpedig bármely más iránytangens esetén a dolog feltűnő lesz, ha rövid a gatya, ha hosszú.

lárvalányhaj 2011.12.13. 17:04:00

@eastern sugar:

nőként az az alaphelyzet, hogy nem dönthetsz jól.

ha a testi adottságaiddal érvényesülsz, akkor büdös kurva vagy.
ha hozzámész egy faszihoz, és szülsz egy csomó gyereket, akkor élősködő véglény vagy, aki csak mereszti a valagát otthon, aki elvárja, hogy a férje eltartsa.
ha az eszeddel és a képességeiddel próbálsz érvényesülni, akkor biztos ronda / karrierista szinglipicsa / mindkettő vagy.

egyszerűen nem dönthetsz jól.

eastern sugar 2011.12.13. 17:17:28

@vészmadár (pica pica): szerintem ez hülyeség. lehet mindig a könnyebb utat választani mindenben, persze, és akkor időnként a saját magaddal való elégedettséged, önbecsülésed stb is ehhez fog hasonlytani. mondom, kaphattam volna én is állást az alapján, hogy a szüleim jók és ismertek a saját bizniszükben, vagy benyomhattak volna, ha nagyon kérem, olyan helyekre, ahol volt összeköttetésük, el is gondolkoztam a lehetőségen, de én egyszerűen trágyán éreztem volna magam, na nulla teljesítményt mutatok fel, még annyit sem, hogy egy interjúztatónak szimpatikus vagyok, és rosszul éreztem volna magam a tudattól, hogy csak azért vagyok itt, mert a szüleim éppen azok, akik, és magamtól az állásra semmi esélyem sem lett volna, és nem vártak volna tárt karokkal. nekem ez rossz érzés, annyira, hogy nulla szinten tudtam volna a saját működésemmel elégedett lenni, és úgy érezni, hogy önerőből teszek valamit az asztalra, pedig ez a könnyebb út. tudom, modoros, meg minden, de szarom le, és többet is kereshettem volna akárhol, és szebben beszélő emberek között forgolódhattam volna, és nem kellett volna magyarázkodnom a családom előtt sem, sokkal egyszerűbb út lett volna. és én úgy gondolom, hogy ha valahova a csöcseim miatt kellenék, nem azért, mert kinéznek belőlem pár értelmes mondatot, talpraesettséget, vagy jó munkavégzést, akkor nem szeretnék ott dolgozni, mert akkor ott olyan a légkör is, és olyan mondatok szállnak folyamatosqan, ami nekem nem fér bele a napi jóérzésembe, és rossz hallani. @Professor Pizka: szerintem a feminizmus *alapvetően* azoknak a nőknek van, akik nem tajt hülyék ahhoz, hogy a saját lenézésükben, leintésükben, alacsonyabb rendű irányítandó fogyatékosként való kezelésükben ne vegyenek részt. mivel a társadalom a szép nőknek előnyt ad, miközben összekacsint a háta mögött, hogy úgyis tök hülye, és amelyik nő ezt valódi előnynek veszi, vagy azt a stratégiát választja, hogy őt nem érdekli, hogy miért kapja az előnyt, és igenis ha így akkor így, és ő így fog előretörni, arról is kurvára megvan a véleményem, mert ezzel részt vesz ugyanannak a rendszernek az újratermelésében, tovább erősítve pl a minden nő kurva műsort, amihez csak gratulálni tudok akkor is, ha az illető így megcsinálja magának a rózsadombi házat meg a suv terepjárót. tuedom, jaj, komolyan veszem és ez modoros, de engem ez gecire nem érdekel. eddig olyan szépen tiszteltük egymás véleményét, szépen kérem a tisztelt urakat, hogy most bne menjünk el abba az irányba, hogy jaj, szőrös a lábam és nyafogok. annyira nem vagyok ocsmány, hogy hazabeszéljek egy ilyen irománnyal :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.13. 17:18:50

@lárvalányhaj: Az az igazság, hogy Magyarországon ehhez nem is kell nőnek lenni. Amilyen rossz otthon a hangulat, lehetsz te akármi és akárki, valaki biztosan a kurva anyádat fogja emlegetni. Innentől kezdve igazán nem érdemes foglalkozni a dologgal.

eastern sugar 2011.12.13. 17:22:00

@lárvalányhaj: na ez az. kár is volt ekkora irományt idenyomnom, mikor két mondatban elmondtad :)

lárvalányhaj 2011.12.13. 17:22:22

@eastern sugar:

"szerintem a feminizmus *alapvetően* azoknak a nőknek van, akik nem tajt hülyék ahhoz, hogy a saját lenézésükben, leintésükben, alacsonyabb rendű irányítandó fogyatékosként való kezelésükben ne vegyenek részt. mivel a társadalom a szép nőknek előnyt ad, miközben összekacsint a háta mögött, hogy úgyis tök hülye"

+1

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.13. 17:25:06

@eastern sugar: Remélem nem hiszed azt, hogy akár vészmadár akár Pizka komolyan gondolta, amiket írt. A valóságban akkora papucs mindkettő, hogy öröm nézni! :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.13. 17:37:40

Nálunk volt,hogy az áruleszedő srác két hét után jött dolgozni.Mondom munkatársnőnek:-Nem jött össze a másik pékség.
A másik amikor a munktárs jelentkezett dagasztónak teszkó pékségbe:-Mennyi fizetésre gondol?
-Kétszázezerre.
-Annyit még én sem keresek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 17:55:00

@altoid: ad 1: te beszélsz? :-) ad2: hol írtam én bármi antifeminista dolgot, egyáltalán véleményt? Én akit korábban már az ismert feminista vérnyúl is elkapott? :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.13. 18:05:00

@Professor Pizka: ad 1: attól hogy én papucs vagyok, még mondhatom másra is, hogy az, vagy nem?

ad 2: "valószínű az a baja kedvenc pornószemüveges rampáslányunknak, hogy nem kell négyjegyű függvénytábla ahhoz, hogy ezekből a képletekből arra a népszerű álláspontra jussunk, hogy a feminizmus azoknak a nőknek van, akiknek nincsen jó csöcse :-)" - viszont épp azt mondtam, hogy nem ÚGY gondoltad...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 18:19:57

@altoid: perze h nem, hiszen a mondat épp arra utal, hogy valószínűleg mi birizgálja kedvenc pornószemüveges rampáslányunk feminizmusát, nem azt hogy mi a feminizmus. A dolog érdeméhez sértően már csak azért sem szólhattam hozzá, mert elvem, hogy csak megalapozott nyilatkozatot teszek. Ebben a körben pedig ugye kijelenthető, hogy csak akkor tehetnék kedvenc rampáslányunkra csúnyanős-laposmellűs célzást, ha e körben legalább szemle keretében bizonyítást vettem volna fel. Mivel azonban egy darab pornószemüveges fotó áll rendelkezésre, legalábbis a bizonyítandó tények felére meg sem kíséreltem a bizonyítást, így a nyilatkozatom hatályon kívül helyezésének lenne helye.
Elvi éllel rámutat ugyanakkor a bíróság arra a tényre, hogy amennyiben az emlők szemléjére sor kerül, eleve kizárt azokkal szemben negatív értékítélet megfogalmazása, mivel alapelvi szinten fogalmazza meg az állandóan követett bírósági gyakorlat, hogy arra a nőre, aki jelenlétünkben levette a melltartóját, semmiféle negatív értékítélet megfogalmazásának nincs helye, tekintettel arra, hogy ezzel az értékítélet megfogalmazásával önmagát is minősíti a minősítő.
A fentiekre tekintettel a rendelkező részben foglaltaknak megfelelően határoztam.
Prof Pizka sk.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.13. 18:52:51

@eastern sugar: azt hiszem, te sem olvastad végig a mondatot. Lehet az önbecsülést választani, persze, főleg jobb híján, csak ha azt választod, akkor ne tarts igényt az "okos" jelzőre, akkor te becsületes vagy, van tartásod, stb, de nem vagy okos. Csak ennyi a mondandóm. Amúgy a témáról (szabad-e élni a születésünktől nekünk jutó lehetőségekkel, például a szüleid nevével) Vonnegut írt jókat, pl. az Isten áldja Mr Rosewater-ben. Őszintén úgy gondolom, hogy ez is csak póz, pont olyan, mint az enyém: te attól érzed magad különbnek, hogy nem élsz a szüleid nevével, ettől érzed magad jó embernek és különlegesnek, én meg attól, hogy az erényeket csakis a felszínen és látszólag dicsőítő, de valójában rothadó világban azt játszhatom, hogy őszintén vagyok elvtelen. evvan...

csi szi 2011.12.13. 18:59:34

Na végre egy rendes modorosposzt a sok fityisz kaserolás után ;)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 19:11:24

@vészmadár (pica pica): Abból a szempontból a pornószemüveg védelmére kell kelnem, hogy az egy hosszas küzdelem kezdete, amikor a családi hátszélből a képességeket (vagy azok egy részét) is öröklöd. Ha nem, egyszerű a képlet. otthon van pénz (lehetőség) abból neked adnak, élsz vele, sutty. Lásd még: te oszt közjegyző leszel kislányom, ha a fene fenét eszik is, legfeljebb felveszünk melléd egy közjegyzőhelyettest, aki dolgozik.
Bonyolultabb a helyzet, mikor csinálnál-alkotnál valamit. Eleve ott az állandó háttérzaj, hogy xy dolog csak azért sikerült mert apád/anyád ezmegaz. Van aki ezt nem bírja hallgatni, többek között én sem. Persze, abban neked teljesen igazad van, hogy a lehetőségektől való teljes elfordulás baromság és álságos dolog, mert az ember, ha esze van, előbb-utóbb igénybe veszi a hátterét. Csak nem mindegy, mikor és hogyan, mert van különbség aközött, hogy Gizikét felvesszük, mert szólt Laci, hogy az unokahúgáról van szó, meg aközött, hogy Gizike az innovatív ötletével/projektjével nem jutna be az ajtón és nem lenne belőle semmi, ekkor azonban szól Laci, hogy ugyan ő egy mukkot se ért az egészből, de hallgassák már végig Gizikét mer' nagyon lelkes és van két kazal papírja/két giga power pointja.
Hogy ez igazságtalan? Az. De visszatérve a HR-es punci példámra, ez egy megoldandó probléma. Az értelmiségi pályákban benne van érdekérvényesítés is, amit lehet meglevő háttérrel, buldog-kitartással, ezek kombinációjával, meglevő hátterű emberekkel spanolással és másokkal csinálni.
Visszatérve most kedvenc pornószemüveg-tulajunkra, van egy olyan körülmény... amit most nem részletezek mert olyan adatokat feszegetnék, amelyeket nem biztos hogy a nyilvánosságnak szán. A rövid lényeg az, hogy még előtte az élet.

Reman 2011.12.13. 19:17:50

@Hadrian77: A Merci most tanulja a viszonyokat itt Magyarisztánban...
Szív is rendesen, mert ő is azt hiszi, hogy oszthatja az észt.
De sajnos Germánoknál is el kell telnie néhány évnek, hogy hozzáidomuljanak ahhoz, ami van.
Menni fog nekik, csak idő kérdése

2011.12.13. 19:20:23

@Reman: ők most ott tartanak, ahol az Audi amikor Győrbe jött, ugyanúgy küzdenek a magyar és német kultúrák közti eltérésekkel.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.13. 19:22:43

@vészmadár (pica pica): Sajnos az érvelésedben több logikai hiba is van. Először is, a születésünkkor (és utána) több dolgot is kapunk a szüleinktől: nevet, külsőt, intelligenciát (mint ahogy pont te említetted), később műveltséget, erkölcsi értékeket. Tehát ha eastern sugar nem a szépségével vagy a szülei kapcsolataival akar érvényesülni, hanem az eszével és a képzettségével, akkor csupán válaszott, hogy a kapott előnyök közül melyikkel kíván élni. Az sem igaz, hogy mindegyiket egyszerre kihasználhatná, hiszen a szüleinek nem abban a szakmában vannak kapcsolatai, amit ő válaszott, sőt, ott a külseje sem túl lényeges. Tehát amennyiben szereti amit csinál, akkor teljesen racionális döntés, hogy bizonyos lehetőségekkel nem él. Az sem póz, hogy ő a saját képességeivel saját magának akar elérni valamit - ez olyan dolog, hogy hiába könnyebb betérni a sarki falatozóba egy rántott szeletre, ha te szusira vágysz, akkor hajlandó leszel elmenni a város másik végére is a japán étterembe. Meg aztán az sem kamu, hogy az a siker ad igazán hozzá a jellemedhez, amiért meg kellett dolgozni: a célhoz való eljutásig megszerzett tapasztalat gyakran értékesebb, mint az a konkrét dolog amit végül elértél.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.13. 19:43:32

@vészmadár (pica pica): na és a többiekre, akiknek nem olyan szép a mellük, nem gondolsz?

KürtiT (Tromb74) 2011.12.13. 19:45:47

@altoid: A fenébe, de szép vita van kialakulóban. Már megint nem lesz időm kommentelgetni.

Szarkaváry tanárúrnak igaza van, ha jobban belegondolsz. Ha valaki nem használja az adottságait, lehet erkölcsös v. sportszerű, de okos (ebben a tekintetben) nem.
Másrészről kiváncsi vagyok rá, hogyan nem használja valaki a testi adottságait egy állás megszerzése közben. Hokis maszkban és búvárruhában megy az interjúra?
Szerintem a pica pica féle "tétel" (tehetség+csöcs stb.) megdönthetetlen.

Vaszilics Fedor Emánuel 2011.12.13. 19:47:01

@lárvalányhaj:
„ha hozzámész egy faszihoz, és szülsz egy csomó gyereket, akkor élősködő véglény vagy, aki csak mereszti a valagát otthon, aki elvárja, hogy a férje eltartsa.”
Ez nem igaz, az ilyen nőket szeretjük és becsüljük. Élősködő véglénynek azokat a nőket tartjuk, akik mindent a férfival fizettetne, házimunkát végezni nem hajlandó, merthogy ő egy modern, iskolázott nő, aki ilyen alantas munkával ne alázza meg magát, azt csinálja a férfi, az ágyban meg fáj a feje.
@Professor Pizka:
Kollégát tisztelhetek benned? Hátborzongató volt olvasni ezeket a modoros közhelyeket, mintha csak az általam szerkesztett keresetlevélből vagy fellebbezésből idéztél volna.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.13. 19:56:48

@vészmadár (pica pica): azért, mert csak a külcsínt látják? márpedig az igen csak csalfa lehet? és felszínes az, aki kizárólag azt veszi észre?

Öltönyösrabszolga · http://oltonyosrabszolga.blog.hu 2011.12.13. 20:00:52

Zseniális, szó szerint ezeket gondolom amikor azt a negyven perces standupot elnyomom. Néha gondolok is arra, hogy kellene diktafont meg kamerát vinni, mert néha annyira meggyőző vagyok, hogy fel is vesznek. És amikor visszagondolok erre, mindig meg akarom hallgatni a felvételt, ugyan miket lódítottam.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.13. 20:04:12

@vészmadár (pica pica): és a tehetség+nemcsöcs?@brutuska: gondolom, megszokták már, hogy olyan helyen is két nyelvtudást, meg tököm tudja, mit kérnek, ahol abszolúte semmi szükség rá. nem vették túl komolyan, így megpályázták. anno engem is úgy vettek fel egy munkahelyre, hogy angol nyelvtudás muszáj, némi német is van, előny (de nem volt feltétel), diploma, hú, de jó. aztán leginkább kávét főztem, meg fénymásoltam. nyelvtudást kb. sose kellett használni, ennek ellenére, mikor leléptem, akkor meghirdették úgy, hogy diploma, angol, német nyelvtudás követelmény. és kit vettek fel? egy érettségivel rendelkező, semmilyen nyelven nem beszélőt. úgyhogy igazuk volt azoknak a lányoknak, az esetek nagy százalékában simán bejöhetett volna.

KürtiT (Tromb74) 2011.12.13. 20:04:16

@A Tyne folyó déli partja: Az intelligenciában sincs több tartalom, mint a szépségben. Ráadásul mindkettő csak a felszín.

a rettegett drótos 2011.12.13. 20:13:07

Nekem legutóbb marha nagy mákom volt.
Bepofátlankodtam az interjúra az utolsó felvételi kör után pár nappal (már lementek a körök mire értesültem a lehetőségről), mit ad isten, éppen bent volt a műszaki főfőfőgóré. Kellemesen elszakmáztunk vagy fél órát, másnap reggel nyolckor kezdtem.
Ennyi.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.13. 20:20:19

@Kockás Zebra: hehe, ez tetszett. ha valaki véletlenül megkérdezi, benyögöm:)@lárvalányhaj: és megint igazad van.

noirp 2011.12.13. 20:23:41

@Modor Tibi:
Ma is (nyilván) jól elkésve értem ide, úgyhogy majd mindent megírtatok helyettem, amíg gályáztam. Köszi :)
A poszton zokogtam a röhögéstől, a kommenteken már kevésbé. (itt a HR-eseken kívül mindenki szop?!)

Frissítő szösszenet volt mindenesetre.

brutuska 2011.12.13. 20:31:04

@A Tyne folyó déli partja: Onmagaban az hogy megprobaltak, nem gond, igazad van, akar... Amitol dobtam egy hatast, az a CV-ken szereplo csocskirakos meg egeszalakos szuknacis fotok voltak. Ha megnezik a ceg nevet, rajohettek volna, hogy nem maca kell.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.12.13. 20:42:03

@KürtiT (Tromb74): Igen ám, de én nem ezzel a tétellel vitatkoztam, hanem azzal, hogy az embernek MINDEN adottságát be kell vetnie (vagy hogy egyáltalán érdemes) a sikerért. Eastern sugar kollegina példáján: ha jól emlékszem, ő reptéren dolgozik műszaki vonalon. Ott a szülei művészeti kapcsolatai konkrétan szart sem érnek, a vonzó, nőies külső meg akár hátrány is lehet (pl nem veszik komolyan a tesztoszterontól duzzadó melósok). Elmehetett volna gondolom művészeti managernek hátszéllel, de az egyrészt nem érdekli, másrészt nem is biztos hogy jó lett volna benne. Így értettem, hogy nem kell feltétlenül a könnyebbik utat válaszani.

algi 2011.12.13. 20:49:50

@vészmadár (pica pica): "az INTELLIGENCIÁD veled született, semmi de semmi nem változtat rajta." Ő… biztos ez? Gondolatgyakorlatokkal nem lehet fejleszteni az intelligenciát? Ha jól sejtem, az intelligencia a problémamegoldási és alkalmazkodási képesség nagyjából, és az előbbit biztosan lehet gyakorolni, de szerintem az utóbbit is. (Ha valaki keveset gondolkodik, akkor annak biztosan leépül az intelligenciája idővel.)

Egyébként a szépség sem veleszületett szerintem. Vajon miért van az, hogy a milliomosok lányai mind bombázók? Mert van elég pénzük, hogy olyan életvitelt engedhessenek meg maguknak (táplálkozás, edzés stb.), hogy vonzóbbá tudják alakítani magukat.

Persze mindkettőnek van veleszületett tényezője, de az csak egy kiindulópont.

SvenH. (törölt) 2011.12.13. 20:51:40

@Édy, aki Endre: ezek aranyos kerdesek...
amugy Helgus azt mondta volna hogy "vászisz fákjuindö bátt"

baliquez 2011.12.13. 20:59:14

Eddigi legjobb állásinterjúmon kizárólag az indiai konyha régiófüggő elkészítési trükkjeiről és fűszerkeverékeiről beszélgettem a cégvezetővel, aztán dolgoztam ott egy évig (projectvégig) mint 3D-modeling TL, gyarmattartó gazdag országokból származó beosztottjaim voltak. Mondjuk az is igaz hogy blindre nem rángattak volna Londonba, szóval szakmai témákat bátran kerülhettük.

Mostani munkahelyemen szintén nem aláztak meg HR-essel, CEO behívta a leendő főnökömet, én kérdeztem tőle szakmai dolgokat, aztán mikor nem tudott válaszolni és kisomfordált megkérdeztem a főnököt hogy ki ez a fasz és mit keres itt. Azóta kiderült hogy bokszzsáknak tartják, övé a felelősség ha hibáznánk (nem szoktunk) de látványosan beletörölheti a lábát mindenki ha kedve tartja. Szomorú, de mivel dupláját keresem mint ő ezért nem nagyon aggaszt a sorsa.

Nyíltság, lojalitás, érdeklődés, a többi meg csak rendszerezés és politika kérdése. És soha, de soha nem szabad pánikolna - annyi pénz a világon nincs amiért megaláznám magam azzal hogy döntésképtelennek mutatkozom egy pillanatra is.

évuska 2011.12.13. 21:39:35

@Brother Love: Alkotó embereknél a bizonyíték: "Hát írtam is a könyvemben!"

Kelletteznekem? 2011.12.13. 22:09:08

@Styxx: azta, jó olvasni hogy nemcsak velem történik ilyesmi... engem is hívtak be (nem én jelentkeztem) "ott maradt" CV alapján (már voltam pár állásra interjún, de vagy nem is volt még pozició, vagy nem igazán nekem való volt, vagy olyat kerestek aki nincs is). Én meg,g ondoltam megnézem mi a pálya, hátha bejön a dolog, akkor már jó helyen dolgoztam, dehát van az a pénz amin elgondolkozik az ember. Elmondtam mit tudok, milyen tapasztalatom van, fantasztikus, ez kell nekünk, és mennyire gondolt? amikor mondtam a bérelképzelést a kérdésre, majdnem kidobtak, hogy hogy képzelem...
a legjobb, hogy aztán felvették a másik jelöltet ócsóér, az meg elment egy hónap múlva többér máshova, erre visszahívtak hogy mi lenne ha mégis mennék, mer így jártak... pár kör után meg mégse kellettem... amikor utoljára voltam ott (kb 6.-szor) olyan állásért, ami tényleg bejött volna, akkor meg már feketelistán voltam, mert a HR nem támogatott, mondván aki ennyiszer volt már interjúzni, és mégse vették fel, azzal valami baj lehet... vaze, erre már nem tudtam mit lépni...

Hódos Hajnalka 2011.12.13. 22:17:20

Őszinte állásinterjúra kámingáut.

- Maga(sic!) hét éve házasságban él és nincs gyerekük? Mi van magával, meddő, hehehe?
- Nem, de anyád az lehetett volna.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.13. 22:22:30

@Kelletteznekem?: és kijöttél az interjúról és a homlokodra csaptál és azt mondtad félhangosan, hogy "hát KELLETTEZNEKEM?!" és elkezdtél önfeledten, derűsen hahotázni, kacagni s közben eltáncolt veled az fény a város felett, melynek neve: Budapest

2011.12.13. 22:41:43

Off

Szerintem a Homár történelmének második legjobb posztja, a "Pista barátommal megkergetjük kicsit a csirkéket a Morrison's-ban" opusz után:

homar.blog.hu/2011/12/13/ellepik_az_ingyenelok_az_iket

KürtiT (Tromb74) 2011.12.13. 23:12:44

@altoid: oké, de ebben az esetben nem csak az út, de a cél is más. Ha nem akart művészeti pályán karriert építeni, akkor még jó, hogy nem használta ki a szülői hátszelet.
Ha pedig csak azért nem választotta a művészetet, mert ott a szülők árnyékában kellet volna eredményeket produkálnia, akkor meg a könnyebbik utat választotta. :D :D :D
Megfutamodott a kihívástól.

@baliquez: Mini poszt? :-)

eastern sugar 2011.12.13. 23:38:38

@KürtiT (Tromb74): hát ha úgy vesszük, akkor a könnyebbik utat választottam ezek szerint, de csak a lelkileg könnyebbet. mert érvényesülni sokkal nehezebb volt hátszél nélkül, és azt pedig őszintén gondolom, hogy nem hülyeség nem kihasználni a hátszelet, illetve kinek hogy, de mondom, én pocsékul éreztem volna magam, ha tudtam volna, hogy ilyen pályán hátszél nélkül soha nem lett volna esélyem, a szüleim neve nélkül, magamtól szart sem érnék. szerintem ha valaki ebbe komolyan belegondol, ez kibaszott önbecsülésromboló dolog.
@algi: az lehet, hogy az intelligencia veled született, de az is biztos, hogy az intelligencia önmagában szart sem ér. lehet az ember csiszolatlan gyémánt, mint aladdin, de ha az intelligenciához nem társul valami szerzett tudás is, akkor nem jó semmire.
@Professor Pizka: ez valami csodagyönyörű ez a komment, kár hogy nem olvashattam előbb, de hát kint voltam a repülőn :) egyébként feminizmus szempontjából, épp azt akartam mondani, hogy nem érdekes, sőt, hogy kinek milyen a csöcse, de ezt már ragoztam :)
a másik kommentedet úgy értetted, hogy fiatal vagyok? ha jól értem, hogy erről van szó :) egyébként igen, ez amúgy jó vitatéma, hogy használjuk-e az ilyen hátszelet hátteret stb. mindig csodálkozom az ilyen politikus kisfia bmw-s aranyifjakon, hogy ezek nem szégyellik magukat, hogy apu pénzén/nevével urizálnak? vagy én vagyok idealista? mondjuk ebben mec sak az szempont, hogy én szeretném a magam asztalát kifaragni, és arra letenni a dolgokat a későbbiekben is, hanem az is, hogy a szüleim nem csak segíthetnek, hanem mindent tudnának is, amihez én nyúlok, engem meg tessék békén hagyni, még az hiányzik, hogy egész életemben nemjen a háttérzaj, hogy a)mit nem kellett volna hogyan csinálni, és ki mondta a múltkor azt, hogy, b) ja, ő is csak azért van ott ahol, mert apuanyu így meg úgy...engem ez annyira megbetegítene, hogy inkább kösz, nem, és még igaznak is érezném. ettől függetlenül, bizonyos mértékű hátszélre ülést nem tartok erkölcstelennek, hanem okosnak, valóban.
@altoid: köszönöm, én örülök, hogy egyetértünk. tudom, hogy jobb úgy nézni, hogy hogyan keresünk több forintot, de bizonyos szintig érdekel csak. úgy nem akarok sokat keresni, hogy tudom, hogy szart se tettem érte, sőt még úgy se, hogy úgy érzem, hogy amit csinálok, az valójában egy ilyen töltelék- vagy álmunka. tudom, hogy ez kicsit idióta dolog, de rossz érzésem lenne, ha pl én lennék a cosmopolitan szerkesztője, mert tudnám, hogy ezzel tényleg nem csinálok semmi hasznosat, hiába próbálom megmagyarázni magamnak, hogy miért vagyok én hasznos tagja a társadalomnak :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.13. 23:52:55

@eastern sugar: persze hogy úgy értettem. Van egy bizonyos réteg, ahol harminc körül nő be az emberek feje lágya. A harmincadik születésnap környékén pédául tizedére esik vissza a romkocsmalátogatások száma :-)

Intizar 2011.12.14. 00:10:43

@eastern sugar: Természetesen. Eleve kínos allűr kebleket növeszteni, még kínosabb allűr azt képzelni, hogy ezek után te még ember vagy és nem szexuális tárgy. Aki odáig arcátlankodott, hogy nőnek született, és ez látszik is rajta, az köteles akárkinek rendelkezésére állni legalábbis maszturbációs fantáziákat szolgáltató anyagként.
Ha kimutatod, hogy nő vagy, akkor titokban te is csak azt akarod, hogy nyáladzva bámuljanak. Ha kimutatod, hogy ezt nem óhajtod, akkor szőrös lábú feminista fapi*a vagy.
Ez a szép hagyományos világrend. Nő, az négyféle van: szűz, anya, kurva és boszorkány. Valamelyik kategóriába illened kell. Mai világban az esetek nagy többségében vagy a kurva vagy a boszorkány kategóriában fogsz landolni. Legföljebb modernebb szavakat mondanak rá, de attól az még az.

Kopi3.14 2011.12.14. 01:41:09

@vészmadár (pica pica): pedig még szép hosszú farkad is van, nem?

hallari 2011.12.14. 03:00:21

@Intizar: @eastern sugar: a magam valamint intelligensebb és jóérzésűbb férfitársaim nevében tiltakozom. :)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.14. 06:55:35

@Intizar: Én minden nőt akit megnézek magamnak egyúttal szexuális szempontból is értékelek.
Ez a mi elvitathatatlan jogunk, a férfi princípium egyik alappillére. Így van kódolva a kozmosz.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.14. 07:07:24

@A Tyne folyó déli partja: nem. Nekem sem szép az arcélem, többrendbeli egyéb hiányosságaim is akadnak (többek között a modorom) és a lófaszt sem érdekli, meg kell oldani ezzel, ami van.

@Professor Pizka: bizonyos értelemben mindahányan túlvariáljátok és túlértelmezitek az én állításaimat, amely alapvetően semmi más, mint szemantika: annyit állítottam, hogy aki nem használja a hátszelét, például az előnyös megjelenését vagy a szülei adta hátteret, az definíció szerint nem tarthat igényt az OKOS jelzőre. Lehet szép, becsületes, lehet tartása, önbecsülése, boldog is lehet, meg példakép meg sok minden, de nem OKOS. Mert az OKOS az azt teszi, ami a leginkább ésszerű. Márpedig bonyolultan csinálni valamit, amit lehet egyszerűen is, az nem ésszerű. Tényleg csak ennyi, nem kell túlmagyarázni.

Tehát: nincs olyan, hogy egy nő/férfi szép/jóvágású ÉS okos ÉS csak az okosságával érvényesül, mert ha nem használja ki a szépségét, akkor nem okos, ha meg kihasználja, akkor már nem csak azzal érvényesült (ami nem baj, sőt!)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.14. 07:14:49

@A Tyne folyó déli partja: "azért, mert csak a külcsínt látják? márpedig az igen csak csalfa lehet? és felszínes az, aki kizárólag azt veszi észre?"

Miért, szerinted az ún. jellemed, az nem a felszín? Ne röhögtess, hát minden pillanatban mindenki valamit játszik, maga előtt, mások előtt, felszíneket dobálsz magadra, aztán meg el is magyarázod, hogy ez vagy te: érték meg önbecsülés meg tartás és parázsló logika, beleülsz a felfestett képed közepébe és elégedetten trónolsz, hallgatod a képzeletbeli közönség tapsait a fejedben és kurva elégedett vagy magaddal. Alkalmanként, amikor megijedsz, félsz vagy elkap az indulat, leesel a trónodról, és akkor kiderül, hogy ugyanolyan vinnyogó és szűkölő lény vagy, zsiger és vér és szar, mint én és mindenki más.

felszín...

eastern sugar 2011.12.14. 07:34:48

@Blassius: jó, ha nem így lenne akkor kihalnánk. szerintem nem is arra gondolt, hogy menjünk mind szerzetesnek, mert az olyan fasza feminista dolog :)
@Professor Pizka: onnan jövök. szétégettem kávét. nyilván mert egy rendes feminista nem tud főzni :)@vészmadár (pica pica): ez elég jó érv végülis, tulajdonképpen elismerem, bár nem vagyok benne egészen biztos, hogy feltétlenül ez az ésszerű. mert ez csak abból az egyetlen szempontból ésszerű, ha *csak* az a cél, hogy minél kevesebb munkával minél többet keress, de ha van más cél is, akkor nem feltétlenül, mert akkor viszont ez a hátszeles megoldás jár több szenvedéssel, tehát kevésbé ésszerű. az okos definícióján is vitatkozhatunk egyébként, én abban sem vagyok teljesen biztos, hogy az okost csak a logikus gondolkodás teszi, bár fontos alkotóeleme.

HighTroller 2011.12.14. 07:40:03

nálunk most épp jó csajokat keresnek a cégnél, ha van itt olyan, jöjjön, jelentkezzen! el lett baszva az ivararány az irodában és most kell a tűzoltás.

jól sejtem hogy Helgának van egy albija/majdnem saját lakása, a romkocsmák rendszeres vendége és lila puntóval jár salsázni?

2011.12.14. 07:51:49

Mindenekelőtt, figyelmeztetek minden érintettet, hogy aki jövedőbelimmel, Eastern Sugar kisasszonnyal tiszteletlenül viselkedik, azt jól seggbe fogom rúgni! :)
Másrészt, a kapcsolatok/testi adottságok kihasználása témájához hadd tegyem hozzá az én szempontjaimat is.
Vén fejjel, levelezőn végeztem a jogot, így 35 évesen álltam ott, mint pályakezdő jogász, mindemellé adott volt a három poronty. Professzor barátom megerősítheti, mennyire egyszerű állást találni (ügyvédi iroda, jelöltként nettő 50-es fizetéssel nyilván nem jöhetett szóba), akkor maradtam volna üzletvezetőnek nevezett furgonos kifutófiú, mert abból legalább megéltünk.
Az álláskeresés során az alapállás az volt, hogy nem bánom, ha szép szemeimért vesznek fel, csak bent legyek, ez fél év után ott tartott, hogy egye fene, ha egy 50-es rusnya picsát kell elintézni, megteszem, végülis nem szappan a Főnök, elkopni nem fog.
Utóbb szerencsére nem volt szükséges ilyen radikális megoldásra, de amint adódott egy hely, ahová nem kétséges módon apám ismeretsége miatt vettek fel, meg sem fordult a fejemben semmi öntudatos gondolat. Azután, ha az ember igyekszik és normális, előbb-utóbb észreveszik, hogy jé, ez nem csak egy idetett protekciós köcsög vagy egy pár jó csöcs, hanem úgy tűnik, használható ember.
Nem akarok senkit megsérteni, de kibaszott könnyű 25 évesen, függetlenül öntudatosnak lenni. Felnőttként (és itt nem életkorra gondolok) ez egy kicsit máshogy néz ki.
No, most okos vótam?

2011.12.14. 08:21:18

@Brother Love: a kapcsolati tőke és kapcsolati háló nem ördögtől való dolog.

Édy, aki Endre 2011.12.14. 09:02:30

Mondjuk, igazat kell adnom Kelethy Czukor kisasszonynak az önérzetében, hiszen emlékezzünk csak pöppecskét vissza, drága barátaim, hogy épp a minap került ekézés alá az a művész, aki szülői ismeretségből és kapcsolati tőkéből kifolyólag vált helyiérdekű üzemmódban sikeressé, miközben azt dalolta, hogy "Ékszer a lelked."

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.14. 09:06:56

@Édy, aki Endre: én meg felhívom a figyelmed a nagybecsű Brother Love kolléga intelmére, miszerint az önérzet az anyagi háttér kérdése. Mondhatni, úri huncutság. (ás a tékozló fiú sem véletlenül evett a disznókkal egy vályúból)

Édy, aki Endre 2011.12.14. 09:14:47

@vészmadár (pica pica):

Az is lehet, ámde láttam már csekély büdzséből is önérzeteskedni embereket - sikerrel.

Styxx 2011.12.14. 09:15:58

@Kelletteznekem?:
"amikor utoljára voltam ott (kb 6.-szor) olyan állásért, ami tényleg bejött volna, akkor meg már feketelistán voltam, mert a HR nem támogatott, mondván aki ennyiszer volt már interjúzni, és mégse vették fel, azzal valami baj lehet... vaze, erre már nem tudtam mit lépni..."
Öregem, ez tényleg a legalja. Ráadásul neked is lett volna jobb dolgod, mint hatszor ott malmozni.
@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon:
Ezek a suttyó személyeskedő bunkóságok, amik már jogi kategória. Várom, hogy eljöjjön a "szép új világ" amikor mindannyiunknak online kamera lesz beépítve a szemünkbe és visszakérdezünk: - Lehet, hogy Magát választják a "Porig aláznak élőben" blogon a nap görényének.

2011.12.14. 09:25:46

@Professor Pizka: van egy ismerősöm, a lánya nagy nehezen elvégezte Szegeden a jogot, aztán panaszkodott milyen nehéz szegénynek elhelyezkedni, és mennyit kell tejelnie havonta az öreg Bárándynak, hogy ott dolgozhasson. Aztán a végén elintézte, hogy valami kis helyen jegyző lehessen.

mrbateman 2011.12.14. 09:26:53

@Brother Love: Ha ma nem lesz poszt, akkor tiéd a délelőtt! Közösen megmondjuk a tutifrankót és akkor innentől tudni fogod, h. a továbbaikban mit kell tenned!

Közülünk mindenkinek teljesen helyén van az élete, így más elfoglaltság nem lévén tökismeretleneknek adunk életvezetési tanácsokat...az mondjuk zavaró, h. te mostb egy kicsit túl sok konkrétumot adtál, így azért nem az igazi a ködszurkálás!

Ha rám hallgatsz, akkor nővé operáltatod magad, veszel két bóti 500 köbös csöcsöt, na és ha így leszel vadászpilóta a tanzániai légierőnél, akkor azt mondom, h. oké, letettél valamit az asztalra! Na de így, h. normális emberként nevelsz 3 gyereket Mo-on...ezt beláthatod, h. egy gyenge vicc!

Komolyra fgordítva én hiúbb voltam Sugár Eszternél (azt gondolom, h. értem, amit érez), addig élveztem ezt a magányos dzsungelharcot, ahol minden eredmény mögött én voltam, és nem kellett azon frusztrálódni, h. méricskéljem ez-az hány százalékban csak az enyém...aztán megszületett a gyerek és mostanában egyre többet gondolkodom azon, h. ha akkor máshogy, akkor most már szakorvos lennék vmi jobb kilinikán, v. megyei kórházban szerzett 3 év gyakorlattal, éppen le lehetne lépni Ny-EU-ba havi 8e EUR-ért, az ottani társadalmi megbecsültség felsőbb lépcsőfokaira és a gyereknek ne egy ilyen elbaszott helyen kelljen felnőni.

Na szóval a gyerekkel járó felelősség, kicsit átrendezi a fontossági sorrendet.

lárvalányhaj 2011.12.14. 09:30:59

@vészmadár (pica pica):

A "racionális" ember az az ember, aki arra törekszik, hogy a legkisebb energiabefektetéssel a legnagyobb eredményt érje el.
Számomra hatalmas nagy jóság, ha fölvesznek a multis állásba, az viszont, hogyha ezért cserébe kellemetlen szagú, nyálkás tárgyakat pakolnak a különböző testnyílásaimba, s ezt később a jó közérzetem és az önbizalmam is megsínyli, nagyon rossz. Összességében véve tehát az egyenleg negatív. Magyarán ha az IQ-teszt helyett a leendő főnök leszopását választom, akkor nem racionálisan járok el, mert sokkal nagyobb energiát kell befektetni ahhoz, hogy elérjem ugyanazt az eredményt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.12.14. 09:31:17

Igen, ez valahogy így, ha nő az alany. :D

Meg ilyesmi, hogy
- Mondja, végülis ebből, ami itt van, az önéletrajzában, mondjuk valójában mihez ért?
- Háááááátt....

Ernoke 2011.12.14. 09:35:08

a csöccsel való érvényesüléssel az egyetlen baj, h támadható, a hátszéllel ugyanez. lehet kihasználni, de akkor az embernek viselnie kell a minden irányból rá záporozó negatív indulatokat. a szülők részéről a hátszél pedig kiváló zsarolási potenciált képez, amit biztos, h fel fognak használni ellenünk, ha késztetést éreznek rá. nem biztos, h olyan hülye, aki nem használja ki ezeket... pedig a mnk eléggé igaz, a férfiak annyira gyengék, h bizonyos kinézeti szint felett lehetetlen nem belefutni a csöccsel/seggel/őzikeszemmel való befolyásolásba.

@Professor Pizka: jó tudni, h hagyományos alárendelt háziasszony vagyok, mindig tanul az ember újat:D

@Intizar: az, h valaki maszturbációs fantáziája vagy stb., nem azt jelenti, h egyúttal ostoba kurva vagy a szemében, hanem csak annyit, h szexuális szempontból vonzónak tart, ami remek dolog. nem értem, hogyan lehet ivarérett nőként ilyeneket írni... neked nem hízelgő, ha tetszel a férfiaknak?:o

2011.12.14. 09:47:22

@mrbateman: Alapvetően túllihegetnek érzem ezt a "Engem ne az apám/csöcsöm/pöcsöm miatt vegyenek fel!" koncepciót. Vegyenek fel és ha kicsit összetettebb a munka, mint egy fatelep őrzése, idővel esélyes, hogy adódnak lehetőségek.
Rosszmájú vagyok, de az elmúlt években jó párszor láttam már, hogy az ifjú titán ragaszkodott ahhoz, hogy ne papi/mami kapcsolatai (vagy más előnyök) miatt vegyék fel. Ugyanezek az önérzetes emberek inkább eladósították magukat évtizedekre, mert papi/mami "csak" egy kétszobás panel árába szállt volna be/vett volna meg, a feltörekvő ifjúnak meg ugye a lakópark a minimum - mégis hogy néz már ki, ha a juppi haverokat a Kórház u. 27. VIII. em. 62-ben kell fogadni...
Egyébként nem is értem, miért lenne az a baj, ha pl. egy felvétel végén azt mondják nekem: azért téged választottunk, mert ugyan a másik jelölt is felkészült, okos, stb. volt, de egy zsíroshajú, büdösszájú, rosszul öltözött surmó, míg te egy jó kiállású, elegáns, jóképű pasas. Én ezt nem érezném sértőnek, sőt! Ráadásul, ha "csak" ez utóbbiért vesznek fel, asse baj: ha látom, hogy xcsak dekorációnak vagy esetleg nyalógépnek szántak, akkor lépek tovább, ennyi.

Ernoke 2011.12.14. 09:59:20

@Brother Love: ha hátszeles vagy, soha nem tudhatod, h mikor támadnak érte hátba, ill. mikor leszel sunyi alátevések miatt a hátszeled ellenére elbocsátva. lehet csak azért fog valaki gyűlölni, mert neked 1 cm-rel több hátszeled volt, mint neki, és végül ennek ellenére sikerül kipicsáznia. a papi/mami pedig bizony kőkeményen meg szokta követelni a viszonzást minden támogatásért, általában lelki vérszívás formájában. lehet, h valaki azért nem használja ki ezeket, mert ostobán büszke. de lehet, h azért, mert nyugodt, frusztrációmentes életet akar, akkor viszont nem ostoba. szerintem kívülről ez nem eldönthető.

Ernoke 2011.12.14. 09:59:20

@Brother Love: ha hátszeles vagy, soha nem tudhatod, h mikor támadnak érte hátba, ill. mikor leszel sunyi alátevések miatt a hátszeled ellenére elbocsátva. lehet csak azért fog valaki gyűlölni, mert neked 1 cm-rel több hátszeled volt, mint neki, és végül ennek ellenére sikerül kipicsáznia. a papi/mami pedig bizony kőkeményen meg szokta követelni a viszonzást minden támogatásért, általában lelki vérszívás formájában. lehet, h valaki azért nem használja ki ezeket, mert ostobán büszke. de lehet, h azért, mert nyugodt, frusztrációmentes életet akar, akkor viszont nem ostoba. szerintem kívülről ez nem eldönthető.

2011.12.14. 10:00:03

@Ernoke: A csöcs/segg/őzikeszem faktorhoz annyit azért hozzátennék, hogy én magam mindig kínosan ügyeltem arra, hogy a munkahely aktuális bombanőjének _ne_ adjam meg a látszólag terhes (ám valójában elvárt) állandó smúzolást-benyalást-frivolkodást, megmaradtam a kötelező udvariasság szintén.
Utóbb mindig visszahalottam, hogy a rútul mellőzött hölgyek minimum a "furcsa" kategóriába soroltak, jó ha nem buzinak tituláltak. Mer bennem ne csak a csöcseim lássák, persze, tudjuk, no de azért azt is, természetesen.

2011.12.14. 10:04:47

@Ernoke: mindenki hátszeles, hehe

mrbateman 2011.12.14. 10:06:37

@Brother Love: A szellemi képességekkel/testi adottságokkal való előrejutásal kapcsolatban nem volt soha averzióm, mivel az is én vagyok. Mondjuk nem vok sem B.Pitt, sem Bobby Fischer, nincs számottevő előnyöm az átlagemberhez képest (nyilván a saját környezetét átlagolja az ember, így lehet, h. kicsit felélövök a valóságnak)
De megértem a csinos nők frusztrációját, akik csak szellemi teljesítménnyel akarnak kitűnni...nem lehet különválasztani a csöcsöt az agytól, ez egy adottság, örüljenek neki!

Édy, aki Endre 2011.12.14. 10:22:19

@mrbateman:

Ha jobban sakkozol, mint Mr. Pitt és kellemesebb küllemed van, mint Mr. Fischernek, nyert ügyed van.

Mindig az előnyeidet kell hangsúlyoznod. :-)

vincere 2011.12.14. 10:27:06

remek :)
komolyan, ahány állásinterjút végigcsinál az ember életében, a végén már kész színész lesz. fapofával mondani ezeket a valóságtól teljesen elrugaszkodott mondatokat, pl. miért akar itt dolgozni. hát mégis miért?!
az egyetlen őszinte rész sztem az elmúlt munkahelyeken szerzett tapasztalat, a feladatokra való rákérdezés, ebből azért kiderül vmi a munkáltató számára. az összes többi kamu

Ernoke 2011.12.14. 10:28:48

@Brother Love: én is többszörösen az vagyok:) a mnk-t meg kb. arra értettem, h egy férfi soha nem fogja ingyen megszerelni a villanyodat, ha nem tart szexuálisan vonzónak és elérhetőnek is egyben.

@mrbateman: a csinos nők frusztrációja: elkényeztetettek picsogása. (nekem mondjuk azért sokkal nagyobb elismerés, ha jó nőnek tartanak, mint ha értelmesnek, mert az előbbiért kőkeményen megdolgoztam, az utóbbi meg születésem óta egyértelmű, nekem semmi közöm hozzá.)

Szelid sunmalac 2011.12.14. 10:36:15

A jelenlegi munkahelyemen abszolut oszinte volt a beszelgetes, de ehhez egy olyan fonok kell. Csak arra volt kivancsi, hogyan tudok problemat megoldani, mennyire tudok egyuttdolgozni masokkal es kesz. Abszolut eletszeru peldakat hozott en pedig eletszeru megoldasokat probaltam adni. Majd elmondta mi lenne a munka jellege, amibol egy mukkot nem ertettem, megkerdezte erdekel-e, aztan masfel ev alatt sikerult is nagyjabol megtanulnom.

Édy, aki Endre 2011.12.14. 10:46:19

@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Te mázlista voltál.

"Sose felejtem el, hogy anno dacumál" egy munkainterjún - assessment center művésznéven futott - a sok gazdasági-pénzügyes végzettségű 50+ ember közül kettőnket vettek fel (a másik felvettnek volt ilyen végzettsége) überglobálmultihoz, mert az számított, hogy milyen ügyesen van képes az automatizmusokat elegyíteni a kreativitással, nem pedig a végzettség.

Persze aztán kiderült, hogy a messzi távolban lévő betanítás során azt várják el, hogy úgy légy felelős sokcsilliós rekonsziliálásokért, hogy munka mellett három hónapod van megtanulni azt, amit a téged betanítók hat hónapig speciális tréningeken sajátítottak el.

Így kicsit nehézkesebb a dolog - főleg azért, mert a sokcsilliókért erősen felelősséggel is tartozol.

eastern sugar 2011.12.14. 10:51:01

@Ernoke: ez mennyire igaz! na ezt /is/ akartam mondani a hátszélről, erre értettem, hogy tessék engem békén hagyni, jobban örülök, ha a szülők nem látnak bele abba, amit csinálok, és mivel nekem az rosszabb lenne, mint kicsit kevesebbet keresni, ezért nem tartom magam feltétlenül tökhülyének.
ami meg a maszturbációs fantáziát illeti, igen, részint ezzel egyetértek, jó ha az ember tetszik, de az meg nem jó, ha egyedül erre való, és ha meg nem vagy jó csaj, akkor húzz a gecibe a savanyúcukroddal, ha meg jó csaj vagy, akkor köteles vagy aláfeküdni az összes faszkalap hülyeségeinek, mert örüljél már, hogy rád verjük, na, érted

@Brother Love: nem teljesen. először is nem tudom, mire érted a felnőttet...én is annak tartom magam, ha nem nagy baj, viszont persze iagzad van, hogy ha kibaszott nagy a szükség, akkor más a helyzet. ezért is mondom, hogy ha csak lehet, nem szeretnék így felvételt nyerni sehová, de nyilván nem úgy értem, hogy akkor, ha már küszöbön az éhhalál. úgy értem, ez az, aminek én örülök, meg jobb érzést okoz stb, de nyilván ha tényleg bajban vagyok, akkor az elsődleges lényeg az, hogy legyen meló. de ha most olyat mondok, hogy örülök az érdekes munkának, meg a jó környezetnek, blablabla, erre is lehet mondani, hogy hát bezzeg más örül, ha lyuk van a seggén, ami nyilván igaz, én csak azt mondom, hogy mi az aminek jobban örülök, meg mi az aminek kevésbé. most nem szorulok rá, volt amikor meg rászorultam. de nyilván mindenkinek van egy képe arról, hogy mi az ideális neki, most persze azt feltételezve, hogy a léthez szükséges költségek megvannak.

lárvalányhaj 2011.12.14. 10:58:23

@Brother Love:

De te tök más dologról beszélsz.
Persze, hogy fontos -- és nemcsak a nőknek, hanem minden embernek --, hogy az ellenkező nemű egyedek szexuálisan vonzónak tartsák. Nekem is fontos, hogy megdicsérjék a frizurámat, meg a srácoknak is, hogy ne mindig csak azt hallják, hogy "legyünk inkább barátok, jó?".
De más az, ha az emberek egyéb értékeiden kívül a szexuális vonzerődet is elismerik, és más az, ha 1) *elsősorban* a szexuális vonzerőt látják belőled, és mindent erre redukálnak 2) ha történetesen úgy alakul, hogy a tested vagy más tulajdonságaid miatt az emberek többsége nem talál vonzónak, vagy neadjisten visszataszítónak talál (ÉS nem tudsz valamivel nagyon erősen kompenzálni), akkor megszűntél embernek lenni.

@Ernoke:

"mert az előbbiért kőkeményen megdolgoztam, az utóbbi meg születésem óta egyértelmű"

úgy van. kevesen tudják, hogy nőnek lenni egy skill. vannak, akik úgy születnek, hogy a nőies viselkedést nem tanulják meg maguktól, természetesen, hanem tudatos erőfeszítésekkel kell elsajátítaniuk.

nekem olyan 24 éves korom körül kezdett derengeni, hogy a férfi és a női nemi szerepek között van némi különbség, és ha azt akarom, hogy a pasik vonzónak találjanak, akkor ennek megfelelően kell viselkednem.

eastern sugar 2011.12.14. 11:03:27

@lárvalányhaj: már megint kár volt annyit pofáznom, ezt sokkal értelmesebben megírtad, pedig ugyamanzt akartam mondani én is :)

lárvalányhaj 2011.12.14. 11:16:47

@Ernoke:

"a csöccsel való érvényesüléssel az egyetlen baj, h támadható [...] lehet kihasználni, de akkor az embernek viselnie kell a minden irányból rá záporozó negatív indulatokat."

A másik alapvető probléma, hogy akik így viselkednek, azok hozzájárulnak a "minden nő kurva" sztereotípia fennmaradásához.
Kb. ugyanaz a kategória, mint az, aki hamisan vádolja meg nemi erőszakkal a férjét / főnökét / egyéb random gazdag embert - az ilyenek miatt nem hisznek az igazi áldozatoknak sem.

eastern sugar 2011.12.14. 11:18:23

@lárvalányhaj: namármegint, agyrém, pedig ezt is mondtam tegnap :D

algi 2011.12.14. 11:31:32

@eastern sugar: Én épp azt mondtam, hogy bármilyen veleszületett tehetsége van az embernek, mindent edzenie kell, különben elsatnyul. A tehetség az csak egy lehetőség.

Persze a gyakorlati tapasztalatot szerintem semmi se pótolja. Ha az ember az első pár évben műveltségből, IQ-ból elhiteti, milyen jó, akkor magára szedhet elég gyakorlatot, hogy már tényleg jó legyen.

lárvalányhaj 2011.12.14. 11:38:40

@eastern sugar:

Ezt kivételesen láttam is, csak gondoltam, érdemes megerősíteni. :)

2011.12.14. 12:06:21

@Ernoke: Példádban a "soha nem" kitétel erős túlzás, hidd el, vannak még segítőkész emberek (férfiak), ha nem így lenne, nem segítenék pl. a szomszéd nyanyának, amikor látom, hogy 60 mázsa szenet egyedül akar behordani. (Hidd el, nem tartom se szexuálisan vonzónak, se elérhetőnek.)
Az viszont kétségkívül igaz, hogy általában nagyon nagy előny a jó külső. Ha a vészvillogós, defektes autó mellett egy miniruhás csöcsöcs-faros-takaros álldogál tanácstalanul, szinte biztos, hogy előbb megállnak segíteni, mint ha egy csúnyácska. AZ is igaz, hogy érvényesül a suba-subához elv: az már tényleg nagyon ritka, hogy a 190 magas, szőke kék szemű, szobortestű férfiú az alacsony, görbelábú, szemüveges, zsíros bőrű lányokat tünteti ki segítő figyelmével - ő maga is nagymellű, szoposszájú luvnyákra hajt. Nem csak akkor, ha valami tanulatlan, unintelligens táncosfiú - a képzett, tanult, intelligens "jópasi" is hasonló szempontok alapján válogat a környezetéből, legfeljebb ő a legjobb jogász-, mérnök, stb. picsára hajt, nem éri be egy műkörmössel (pedig az utóbbival jobban járna, hehe.) De ez utóbbi biztos valami evolúciós baromság.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.14. 12:11:44

@lárvalányhaj: ez tiszta sor, csak itt már inkább a hátszélről beszéltünk: a meglévő hátszeledet kihasználva biztosan bekerülsz, vagy nem kihasználva nem biztos... Melyik az OKOS döntés? (nem, nem az a kérdés, melyik az erkölcsös, tiszta, emelkedett, emberi, stb. az OKOS)

Ernoke 2011.12.14. 12:20:45

@Brother Love: szoktam trollosan túlozni, annyira nem gondolom a mindigsohákat komolyan.:)
a másik teóriádat viszont cáfolom, nagyon gyakran látok szép férfiakat külsőben durván alulválasztani, mert a személyiség fontosabb nekik, mint hogy vizuálisan hozzájuk illő legyen a csaj. (egyébként is az a tapasztalatom, h a szépség sokadlagos szempont nálatok, mindegy, h kapcsolatról vagy dugásról van szó. ez az én nagy szerencsém:D)

2011.12.14. 12:28:03

@Ernoke: Lehet, hogy más az elképzelésünk a szép férfiakról? :)

Édy, aki Endre 2011.12.14. 12:38:31

@Brother Love:

Ahogy "szokták mondani": A minap majdnem megvolt Gisele Bündchen, Adriana Lima és Doutzen Kroes egyszerre. Már csak pár méter hiányzott. :)

Ernoke 2011.12.14. 12:41:46

@Brother Love: lehet, de az is lehet, h más társaságban mozgunk.:) vagy mindkettő, vagy egiyk sem.:)

@vészmadár (pica pica): egy döntés okosságának a megítéléséhez szükséges a cél is, ami mögötte van. ha a stresszmentes élet nagyon fontos nekem, az azonnali álláshoz jutás meg kevésbé, akkor vagyok okos, ha nem veszek igénybe hátszelet. ha fontosabb a jó állás, akkor meg az ellenkezője. csak a végeredmény ismeretében nem tudod eldönteni, melyik ember volt az okosabb.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.14. 12:45:17

@Ernoke: a dolgot inkább onnan érdemes vizsgálni, az ember a tökéletesből milyen sorrendben hajlandó lemondani, mondjuk realitásérzéke alapján. Nálam e szempontból a vagyon, társadalmi presztízs áll az első helyen, nem érdekel, a csaj mennyire gazdag vagy sikeres vagy ismert. A jó segg/jó mell/jó száj kombó valahol az utolsó 4-5 dologban van. Még másképp: nevezzetek felszínesnek, de nagyon-nagyon okosnak, kedvesnek, perverznek, odaadónak és gazdagnak kell lennie a nőnek, ha nincs melle, nincs segge, vékony a szája és nem szép az arca. ellenben ha csöcsös-segges-szopós(szájú) és NEM hülyébb a törpehörcsögömnél, egy darabig biztos el tudom viselni.

Hát most így kimondva asszem tényleg felszínes vagyok, hehe:)

Tibip Tabap 2011.12.14. 13:09:46

Nohát, kedves előttem írók, kis időbe telt, míg a szösszenéseket elolvastam (ún. magamévá tettem (sic!, ja)), de én épp ráérek: olyan SZÉP, OKOS, ŐSZINTE HR-ES vagyok (kérdezzétek csak meg az ismiket, hogy mennyire nem kamu), akit épp a nem ilyen = kábémind, ugye kolléGANÉI kibaszattak maguk mellől. És ahogy olvasgatásaim közepette megírtam az említett ismiknek is: NÁLAM PONT ILYEN ŐSZINTE volt/lesz - me jelen időbe ugye nem írhatom :D - az állásinterjú, amint tanálok egy oly céget, ami erre azé vmilyen ce(n)zúrázott verzijóba kíváncsi... Ha tudtok ilyet, kivele :D

mrbateman 2011.12.14. 13:23:04

@vészmadár (pica pica): :-)
Csak arra vigyázz Esztered meg ne tudja a jelszavadat!:-)

Intizar 2011.12.14. 13:45:55

@Ernoke: Hízelgő-e, ha tetszem a férfiaknak? Tudom, ciki, de általában inkább zavaró. Ha én nem akarok semmit a pasastól, márpedig nagyon kevéstől akarnék, akkor nemigen kellemes. Egyáltalán: lehet, hogy azért, mert fiúk közt nőttem föl és mindig egyenlően kezeltek bennünket, de én nem vagyok képes természetesnek, normálisnak és humánusnak elfogadni, hogy magunkat Vénuszról és Marsról jött különböző fajta lényeknek tekintsük. (Nem ideológiailag utasítom el, hanem zsigerből.)
És ami azt illeti: nekem minden csöcsvillantás nélkül is ingyen szerelnek villanyt férfiak. Mert ezek olyan emberek, akik a barátaim, és én is ingyen őrzök nekik kölyköket, főzök ezt-azt vagy segítek másban.
A konklúzió mindebből annyi, hogy - természetesen - "boszorkány" kategóriában vagyok.
@Professor Pizka: Rég ott vagyok, kicsi angyal. Imádok főzni, szemüveges, szőrőslábú feminista terrorista létemre. Hát nem KÍNOS?

johevi 2011.12.14. 13:54:03

Nyelvvizsgája van?
Persze, angol középfokú, de 15 éve tettem le a rigóban, jelenleg csak a kedvenc ladygaga számomat tudom folyékonyan elénekelni, kommunikációra képtelen lennék.

[c] 2011.12.14. 14:01:57

@vészmadár (pica pica): Mert a szépségedet nem használod a munkád során, az eszedet viszont igen. Továbbá, nem csak az eszedet, hanem a szakmai tudásodat és a tapasztalataidat. Ezek közül mindhárom felülírja a külső fontosságát, kivéve persze néhány mukakör esetében (modell, recepciós, prosti etc.)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.14. 14:12:58

@mrbateman: Eszteremnek nem kell aggódnia, mert ő 10-ből hoz tíz kritériumot:)

[c] 2011.12.14. 14:16:07

@vészmadár (pica pica): Csakhogy, ha a csöcsödet/seggedet veted be az intelligenciád, tapasztalatod stb. helyett, akkor a csöcsödért/seggedért is fognak "értékelni", és nem az eszedért, legalábbis nehéz előbbi kategóriából átkerülni az utóbbiba.

mrbateman 2011.12.14. 14:19:20

@vészmadár (pica pica): Félreértés van itt kérem szépen! Aggódni neked kell nem Eszter asszonynak!

Így elsőre ügyes magyarázat ez is (bár legalább egy fél órás védőbeszéd kell, de az irány jónak tűnik), te tudod, h. elfogadja-e egy békítősexel megfejelve!:-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.14. 14:34:46

@tea fan: az északifény-képészen kívül sorold már azt a rengeteg munkakört, ahol soha de soha nem találkozol más emberekkel, AZAZ nem számít, ronda vagy-é, mint a polárkabát kifordítva...

[c] 2011.12.14. 14:42:02

@vészmadár (pica pica): Nem azt írtam, hogy nem találkozol emberekkel, hanem hogy a munkád elvégzéséhez a vonzó külső nem szükségeltetik. (Nyilván az alapvető ápoltság megkövetelhető.)

Ernoke 2011.12.14. 14:47:57

@Intizar: "én nem vagyok képes természetesnek, normálisnak és humánusnak elfogadni, hogy magunkat Vénuszról és Marsról jött különböző fajta lényeknek tekintsük"
nyilván én sem, de ez hogyan kapcsolódik a témához? nem értem a gondolatmenetet.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.14. 14:56:11

@tea fan: nem érted, pedig fentebb, mi több, a posztban is megfogalmazódott: a multis munkaköröket (sőt: a fogyasztói társadalom munkaköreinek 80%-át) jellemző feladatokat egy zsakettes pávián 1 hónap betanítás után gond nélkül megoldja. És akkor ha meg úgyis mindegy, legyen legalább csöcsös és legyen kellemes ránézni.

Édy, aki Endre 2011.12.14. 14:59:37

@vészmadár (pica pica):

Ebből is látszik, hogy pl. a vájár nagyon sokat igénylő szakma. Se pávián, se zsakett, de még idomok sem. Nem is csoda, hogy elbújnak a többiek elől. Ők nem mondják, hogy "Munkám során gyakran találkozom emberekkel..."

[c] 2011.12.14. 15:04:31

@vészmadár (pica pica): Szerintem ez ebben a formában nettó marhaság, de lehet, hogy csak nálunk nincs elég manáger.

Ernoke 2011.12.14. 15:07:52

@vészmadár (pica pica): én megértelek, a kinézet nálam is elsődleges szempont ugyebár.:)

[c] 2011.12.14. 15:13:11

@vészmadár (pica pica): Nálunk kb. 200 emberre van egy irodavezető, úgy három ember, aki az alkalmazottakkal kapcsolatos minden ügyet (felvétel, adminisztráció, munkaeszközök beszerzése, egyéb szervezés), projektmenedzserek (szerintem maximum 10 fő). Úgyhogy nem igazán látok bele a tipikusan multisnak mondott vetítős faszverésekbe, mert itt nem jellemző.

Intizar 2011.12.14. 15:26:46

@tea fan: Pedig elég egyszerű. A férfiak az én szememben, nyilván a testvéreim miatt, ugyanolyan emberi lények, mint én. Nem Vénuszlakó-eszközökkel hatok rájuk, hanem szükség esetén kölcsönösen segítünk egymásnak.

Ernoke 2011.12.14. 15:51:57

@Intizar: és én hol állítottam, h nem ugyanolyan emberi lények, mint én?
(ugyanakkor ha annyit mozogsz férfiak között, mint ahogy mondod, jobban kéne őket ismerned. a szexualitásukon keresztül ítélik meg a nőket, a kommunikáció minden elemét áthatja náluk a nemi különbség. én is sokat vagyok férfitársaságban, a legjobb barátom is férfi, azért van képem a viselkedésmódokról, gondolatokról, gesztusokról. persze lehet mindkettőnknek "igaza van", csak más közegben vagyunk.)

Édy, aki Endre 2011.12.14. 15:52:08

@Intizar:

Tippelek: Karl Marxtól van az idézet? :)

Intizar 2011.12.14. 16:00:53

@Ernoke: Te állítottad, hogy senki nem szerel ingyen villanyt, csak csöcsért. (Tehát alapvetően másmilyen lények, mint a nő, aki, ugyebár, nem pöcsért segít.) Ha ennyire szexualizált világban élsz, abban, gondolom, Te is benne vagy. Én nem öltözöm "nőiesen" és nem alkalmazok "női eszközöket", talán többek között ezért is mások a tapasztalataim.

@Édy, aki Endre: Melyik, a Mars és Vénusz? Az Károlybácsinál sokkal komolyabb tekintélytől van, Bridget Jonestól.

Ernoke 2011.12.14. 16:08:29

@Intizar: igen, alapvetően másmilyen lények, de ez nem jelenti azt, h nem ugyanolyan emberek, mint én. az öltözködésnek sem értem, mi köze van ehhez, én is úgy öltözöm, mint egy trampli... a világ pedig akár tetszik, akár nem, szexualizált. jobb lenne néha kihagyni, de nem lehet.

killercsiga 2011.12.14. 16:18:48

@Intizar:
Attól még, hogy aszexuális vagy, ne gondold, hogy nem annak lenni bűn vagy hiba.

SillyKohn 2011.12.14. 17:10:40

@Ernoke:
"az, h valaki maszturbációs fantáziája vagy stb., nem azt jelenti, h egyúttal ostoba kurva vagy a szemében, hanem csak annyit, h szexuális szempontból vonzónak tart, ami remek dolog. nem értem, hogyan lehet ivarérett nőként ilyeneket írni... neked nem hízelgő, ha tetszel a férfiaknak?:o"

Hozzám jössz feleségül? ;)

escargot 2011.12.14. 17:24:13

@Intizar: A Mars és Vénusz Johnny bácsitól van (Gray), bár igazán népszerűvé kétségtelenül Bridgeték tették. :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.14. 17:35:18

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: Train for a skill hire for an attitude vagy hogy van ez norvégül...

@Intizar: nem. elnézést, rossz számot tárcsáztam.

@Ernoke: Hagyd. A váltivarúság csodáját nem értőkkel nincs mit kezdeni.

eastern sugar 2011.12.14. 17:35:34

@tea fan: basszus ezt is mondtam tegnap :)
@vészmadár (pica pica): azért tök jó lenne, ha az emberekkel találkozás első számú kritériuma nem az lenne, hogy ronda vagy-e vagy sem. jó ha az ember nem büdös, nevetséges vagy ápolatlan, de az hogy ronda-e valaki, azt jó lenne csak akkor belevenni a képletbe, amikor nem szépséggel kapcsolatos melót kap valaki. tudom, hogy a világ így működik, de attól még hadd tartsam szarnak. @Intizar: szerintem nem vbaj, ha az ember használja az ilyesmit, mert szórakoztató, és mert végső soron ez a világ lényege, de szerintem csak arra, amire való, tehát nem haszonszerzésre, hanem önmagunk/egymás szórakoztatására...most pontatlan vagyok, mert siettem, még tudnék mondani csak vár qa repülő, de remélem ez érthető...mondjuk a villanyszerelés, hogy megkérem a szomszéd srácot, abba még beleférhet a szempillarebegtetés, persze nem pofátlan módon, csak valahogy egy kicsit, hogy még játék legyen, mert ez nem olyqan komoly ügy...

Intizar 2011.12.14. 17:44:34

@Ernoke: Az öltözködésnek sok köze van hozzá. De nem csak abban nyilvánul meg a "nőies" viselkedés, csak egy aspektusa. Ezt mondom: te másféle lények közt élsz. Én meg nem. @killercsiga: Önnek is ugyanezt ajánlom figyelmébe. Senki nem állította, hogy bűn vagy hiba. Ernőke állította, hogy a férfi a nőnek csak akkor segít, ha az "bedobja a nőiességét". Erre mondtam, hogy nekem ugyancsak mások a tapasztalataim. Ernőke továbbá szereti, ha "tetszik a férfiaknak". Ezzel sincsen semmi baj, de úgy kérdezett rá, hogy engem zavar-e, mintha az viszont baj volna. Márpedig én a férfiak 99,99 százalékával nagyon nem óhajtom, hogy szexuálisan töltött legyen közöttünk a levegő. Ezért nem mutatkozom "nőiesen", mert nem célom, hogy válogatás nélkül kívánjanak. Úgyhogy könnyen lehet, hogy a 0,01 százalék kivételével valóban aszexuálisnak tűnök. Ez hadd legyen az én pechem.

Intizar 2011.12.14. 18:08:38

@eastern sugar: Nem, dehogy baj. Nagyon szép is az, aki szépen tud ilyet játszani.
Baj akkor van, amikor az elvárások elcsúsznak és a játékból kényszer lesz.
Amikor például azzal állnak elő, hogy az A normális, A férfi, A nő, aki pont ilyesmit játszik.
Vagy amikor a csábító nő visszaél "hatalmával" és kihasználja a férfiak "segítőkészségét" (utóbbit azért írtam idézőjelbe, mert szerintem már az sem volt valóban őszinte segítőkészség, hanem valami más).
Vagy amikor a férfi várja el, hogy őneki pedig minden nő tegye ki a "lelkét" (értsd, keblét), legalábbis amelyik csinosabb, amelyik pedig kevésbé előnyösen született, az szégyellje magát a föld alá.
Ugyanennek a "játéknak" egy baljósabb formája, amit muzulmán testvéreink játszanak. A nő ab ovo kívánatos (ez a lényege neki), a férfi ab ovo kívánja, tehát a nőt zsákba kell rejteni.
Az én szememben egyaránt obszcén látvány a kurvának öltözött nyugati nő és a zsákba dugott iráni.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.14. 19:49:23

@lárvalányhaj: de ha annak megfelelően viselkedsz, mondjuk átváltozol házitündérré, holott mi sem áll messzebb tőled, akkor meg megjátszod magad. és még csak nem is élvezed. attól leszek vonzó, hogy ráerőltetek magamra egy szerepet, ami egyáltalán nem én vagyok? nekem ez nem kell. biztos ezért nem állnak értem sorba:) de bánja a fene.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.14. 19:57:58

@Ernoke: "h egy férfi soha nem fogja ingyen megszerelni a villanyodat, ha nem tart szexuálisan vonzónak és elérhetőnek is egyben."
ez hülyeség. fiúbarátaid nem lehetnek? esetleg olyan barátok, akik párok is egyben, tehát a férfitagnak eszébe se jut rád nőként nézni, mert ott van neki a szerelme? mégis segít. szimplán barátságból. @Brother Love: "190 magas, szőke kék szemű, szobortestű férfiú az alacsony, görbelábú, szemüveges, zsíros bőrű lányokat tünteti ki segítő figyelmével - " erre már elég sok ellenpéldát láttam. inkább a "szép férfiaknak mindig csúnya, vagy max. átlagos barátnőjük van" kitételt láttam igazolva. @Intizar: csatlakozom, engem is inkább idegesít, ha valakinek tetszem, és nekem ő nem. márpedig, a 90%-uk nem fog. de lehet, hogy keveset mondtam. és ilyen esetben bizony rohadtul terhes, és idegesítő, hogy x. akarna tőled valamit, te meg a hátad közepére kívánod. ja, és nekem is mindig több fiúbarátom volt, mint lány, lehet, ezért alakult ki.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.14. 20:05:08

@Ernoke: társnál nekem is, (volt, már kinőttem belőle, de azért még ott van valahol), de hogy a munkatársaim hogy néznek ki, kb. leszarom. oda dolgozni járok, nem másokban gyönyörködni. @Intizar: én csatlakozom hozzád, már van az 0,02% is.

mennyország utca hét 2011.12.14. 21:28:47

Kurvajó a poszt.
@eastern sugar: Bocs, hogy belepofázok, de az elsődleges benyomást mindenképpen a megjelenés okozza. Sztem is szar, de rám is hat, és én is hatok másra, bármennyire is nem akarnám. Nem csak a munkánál, de ott különösen. Valaki írta, hogy fontos neki, hogy napi 8 órában milyen külsejű munkatársat nézeget, és ez sztem fontos annak is, aki ennek nincs tudatában.
"szerintem nem vbaj, ha az ember használja az ilyesmit, mert szórakoztató, és mert végső soron ez a világ lényege, de szerintem csak arra, amire való, tehát nem haszonszerzésre, hanem önmagunk/egymás szórakoztatására..."
Pedig pont haszonszerzésre való... és itt nem feltétlenül az anyagi haszonszerzésre gondolok, de az is az élet sikerének van alárndelve, ahogy az ember tulajdonságai is.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.12.15. 07:17:18

@A Tyne folyó déli partja: "a férfitagnak eszébe se jut rád nőként nézni, mert ott van neki a szerelme"

Ez nagyon óvodás gondolat, már megbocsáss. Azt a hülyeséget feltételezi, hogy ha van egy szerelmem, akkor nem gondolok soha másra, vagy nem állapíthatom meg, hogy szexuálisan vonzó. Én elfogadom, hogy a nők ezzel az illúzióval hitegetik magukat, mi meg rájuk is hagyjuk, mert jobb a békesség, de az kurvára nincs így. Ettől még nem dugok félre, de ugye nem gondolod komolyan, hogy ettől máris hidegen hagy egy szép nő látványa?

csi szi 2011.12.15. 13:42:02

@Brother Love: Pedig ha látványosan ignorálsz egy nőt (aki nem szokta meg az ilyet), az is esélyes, hogy akkor majd ő fog nyumulni előbb-utóbb, persze csak ha bejössz valamennyire.
Viszont a másik lehetőség tényleg az, hogy buzinak fognak tartani...

A Tyne folyó déli partja 2011.12.15. 14:22:11

@vészmadár (pica pica): nem, arra mondtam, hogy baromira nem azert fog segiteni az illeto fiubaratom, mert bejovok neki, mert var valamit tolem szexualisan. ahogy, azt hiszem, ernoke fejtegette. hanem, szimplan baratsagbol. mi ezen az olyan erthetetlen?

Mbraun 2011.12.20. 13:18:23

Ez a kurva jopofizas megy... Sajat elmeny ... Ausztriabol 1 het utan jon a telefon hogy melo lenne erdekel-e ennyit fizetnek es ez a munkakor, kis csevej, mikor tudok kezdeni....
Itthon multi... (mert hogy az jo nekunk)1. telefonos interju, 2 het mulva szemelyes a munkakozvetitonel.(Lenne egy harmadik koros interju, mar a cegnel, es biztos bekerultem ....) Majd kb. 2,5 honap elmultaval egy email hogy sajnos nem kerultem be... Talan nem is akarok olyan helyre ahol kozel 2-4 honap alatt kapod meg az allast..... Ja es Orban mongyoon le....

Állás hol? · http://www.cvonline.hu 2012.01.18. 13:34:03

Nagyon állat:))))ez nem lehet reális állásinterjú:D
süti beállítások módosítása