Olvasói rovat - Az ügyintéző típus

2011/10/27. - írta: Modor Tibi

Szia Tibi!

Nagy rajongója vagyok a blognak, ezúton is gratulálok hozzá.

Ügyfélszolgálatokon dolgoztam jó sokáig és ahogy észrevettem még nem jelent meg írás az ügyfélszolgálatosokat örületbe kergető ügyintéző típusú emberről, pedig nap nem telhet el, hogy legalább egy ilyen betévedjen.

Írtam róla egyet, remélem elnyeri tetszéseteket.

Üdv,

Lacza


Egy kis fapad egy tízemeletes bejárata mellett. A pad oldalában gaz, a padból hiányzik a háttámla deszka és kopott graffiti van az oldalkövön. Körben tízemeletesek, nyári melegben rohadó hőséget ont a beton. Két régi szomszéd délután körül ide ül le megbeszélni a megbeszélnivalót, közben söröznek és a telep csajait stírölik.

 

Látom hoztál te is sört Janikám, nincs is jobb ebben a melegben mint kiülni ide a panel elé, aztán kortyolgatni. De miért ilyet hoztál? Van most akcióban a Tecsóban a Külnerbír 69 forint doboza. Na mindegy már, megisszuk.

Mi? Ja, ja elmentem ma az ügyfélszolgálatra, de hát ott nem lehet ám intézni. Öregem, hova fejlődik a világ? Mit kell, hogy megérjünk még. Azok ott aztán csinálnak mindent, csak azt nem, amit kell! És micsoda stílusban! Ezek nem tudják, hogy mindent a vevőért bazz. Ezek még pökhendiek is, és flegmák!

Eleve sorszámot kellett húzni, amit már nem értek! Minek, amikor volt egy nénike, meg egy srác előttem. Vártam bazz. Sokat, mert nénike nem bírta megérteni, hogy hova kell bedugni a kábelt. Közben jöttek sokan, aztán levegő sem volt már. Amikor odaléptem a pulthoz, az ügyintéző ott mosolyog szembe velem, meg is kérdeztem min röhög már. Nagyon pipa voltam akkor, ott vártam már vagy 5 perce, közben meg persze nem osztogatnak védő vizet vagy valamit, apám. Semmit! Aztán ez meg a pofámba mosolyog.

Na mindegy, mondtam neki, hogy csináljuk már mert hát nem érek rá, meg sietek! Asszondja, ügyfélszámot kér. Mondom neki az nincs, de tudom a nevemet! Öcsém, mi a stájznak kell nekik ügyfélszám, amikor ott állok azt mondom a nevemet? Még a személyi is nálam volt talán! Asszondja, akkor a címet kéri. Mondtam is neki, meg azt is, hogy látja megy ez könnyen, mit akart ez vacakolni. NA aztán csak húzódott a dolog, de hát mit tehetek én arról, hogy véletlenül a régi címemet mondtam be, tudod még a Tavacska utcát ahonnan 3 éve költöztünk el. Emberünk a pultban fintorgott is, baz! Mit képzel ez magáról? Én nem tudom minek vannak ott azok a számítógépek, csak a meleget fújják azok is, meg le merem fogadni, azon passziánszoznak, mert volt vagy 10 perc amire megtalálta a szerződésemet. Mondjuk legalább kiderült, hogy annak idején az Ancsika nevére szerződtünk, tudod Ő a volt feleségem. Biztos emlékszel még a balhéra itt.

Szóval asszondja, hogy ez az Ancsika nevén van és hogy van-e meghatalmazásom. Mondtam neki nincs, de csináljuk már meg gyorsan mert sietek. Én használom, én fizetem, milyen meghatalmazás. Jöjjenek ki, aztán látni fogják rajtam kívül nincs más a lakásban, tudod jól még a gyerekek is elköltöztek egy éve. Nem nagyon akarta megérteni az ügyintéző srác! Lehetett vagy 25 éves, biztos most jött ki az egyetemről, mert ehhez a semmit munkához is már diplomát kérnek.

Na aztán el kezdett akadékoskodni velem, hogy milyen alapon akarok én ügyintézni amikor Ancsika nevén van. Elpattant az ér az agyamban, sehogyan sem értette meg a kölyök, hogy Ancsikától már elváltam, és csak én lakok otthon. Tudod jól Janikám én nem olyan vagyok, de már panaszkönyvet kértem! Mit képzelnek ezek! Megvárattatnak, aztán meg ilyen akadékoskodó kölyökkel telik 10 perc. Na aztán visszaadtam a panaszkönyvet, mert a francnak sem volt kedve annyit írni, meg mindenféle adatomat is kérték hozzá. Nem adok meg ezeknek én semmit!

Lényeg a lényeg - bontsad ki nyugodtan a másik sört is Janikám -, marha nagy patáliát csaptam még ott, mert kiderült csak akkor mondhatom fel a szerződést, ha kifizetem a tartozásomat. Mondtam nekik, hogy milyen tartozás! Igaz két havival el vagyok maradva, de hát a világon nincs olyan, hogy emiatt már rögtön kikapcsolják! Ilyen a világon nincs! Én fizetek rendesen, ezek meg már rögtön amint az ember megcsúszik kikapcsolják! Megáll az agyam! Aztán meg még csodálkozom, hogy magas a vérnyomásom. Az a kis bakfis meg csak erősködik, ezekkel nem lehet beszélni, nem lehet okosban megoldani. Asszondja fizetnem kell a két hónapot meg az aktuálist! Én meg mondtam nem fogom, mert – Janikám – ha jobban megnézzük nem is jogosan kérik tőlem! Meg ha Ancsika nevén van akkor fizessen ő. Baze, mi közöm én nekem ehhez! Szóval Janikám, most csak az emegy jön be szemcsésen, este átmehetek hozzátok?

 

52 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadiposzi (törölt) 2011.10.27. 13:12:54

Ez egy kicsit így hogy is.
Van notórius minden lében kanál ügyintéző, aki ha kell ha nem bemegy személyesen, pl. kap egy levelet az önkorm.-tól, hogy a gépjármű súlyadóját el ne felejtse befizetni, de ő bemegy személyesen kiverni a palávert, hogy nincs is autója. (A levél végén utóiratként ott van, hogy ez esetben a levelet tekintse tárgytalannak a t. állampolgár). Aki majd minden szolgáltatóval, hivatallal állandóan háborúzik, igen, a közös képviselők álma ez a típus, majd valaki megírja egyszer.

Édy, aki Endre 2011.10.27. 13:27:16

Az ilyen ügyfél az igazi helyi sikerember. Ideális alanya bármiféle politikai/közéleti manipulációnak addig, ameddig kis píz meg ingyen sör jár érte. :)

KürtiT (Tromb74) 2011.10.27. 13:27:53

Frankó. Szerintem ez még nem is a legsúlyosabb fajta ügyfél.

Egy észrevétel. A bakfis az leány, az ügyfélszolga pedig srác. Persze ha ez is a modorhoz tartozik, akkor nem szóltam.

mrbateman 2011.10.27. 13:29:41

tegnap jött be hozzám egy nénike...éppen fontos közlendőm volt pedig a modorosblogon, meg dolgoznom is kellett volna ...na őt ez nem zavarta, lehengerlő stílusban kezdet, rögtön odahúzott egy széket az asztalomhoz...és elővette a népszámlálásos paprjait (ezt ő következetesen ÖSSZEÍRÁSNAK nevezte, köszönet érte), plusz egy 53-ban készült kezirajzos tervdoksit a házról, ennek később funkciója lett, mert nagy gondban volt, h. az ebédlőasztal a nappali egyik sarkában van, és akkor most mi legyen ebédlő 10 m2, vagy maradjon a nappali, sőt mint kiderült azóta a speiz is kisebb lett, mert leválasztottak belőle egy WC-nyit.
Szóval volt egy fél órás műsor, amíg végigmentünk a kérdőíven (amihez mondanom sem kell munkakörileg semmi közöm, dehát ő bejött a HIVATALBA tetszett neki a névtáblám, azt talán így)...mondjuk 5 perc után bizisten élvztem a helyzetet...mindenesetre jobban szórakoztam, mint a megvalósíthatósági tanulmány szögelésével.
Imádom ezt a típust, aki bemegy a HIVATALBA és az első szembejövő lesz az ő embere, ha az ugyanúgy civilnek mondja magát, akkor kétkedik, mert őt nem lehet csak úgy lerázni!:-)

A poszt jó, a leközlést utólag jóváhagyom!
A HIVATAL K.m.f

ⓏⓈⓘⓝⓓⓔⓧ 2011.10.27. 13:34:08

picit többre számítottam. cc-s ismivel iratok majd egyet :D

KürtiT (Tromb74) 2011.10.27. 13:39:07

@mrbateman: A hivatalban ügyeket intéznek. A néni meg pont egy üggyel ment be hozzád, nem? Tipikus, ahogy állandóan megpróbáljátok elkummantani a melót.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.10.27. 13:43:02

Amikor szemétmultinál dolgoztam, szinte minden nap akadt olyan ügyfél, aki valahogy megtalálta az irodánk címét (egyik a sok telephely közül, ahol semmilyen ügyfélszolgálati munka nem folyt), és aztán a portással ordítozott, hogy deőaztán és hogy nekiazonnal és hogy miazhogynincspanaszkönyv.

A szerencsétlen portás meg általában halottnak tettette magát, hátha megunja. Még csak nem is a cég alkalmazottja volt.

mrbateman 2011.10.27. 13:52:40

@KürtiT (Tromb74): Kitöltöttük az íveket! A dolgozó népet szolgálom!
de a kurva annyját miatta nem tudtam fél óráig kommentelni...nektek persze fel sem tűnt, h. hol lehetek...felőletek akár meg is dögölhet az ember!
Hüpp-hüpp!

la paloma de la rosa 2011.10.27. 13:59:54

Ó, a régi szép call centeres idők. Ráadásul telefonban sokkal bátrabbak az emberek, mint személyesen.
Most megyek és megnyugszom, vagy megnyugszok? Valaki világosítson már fel.

2011.10.27. 14:27:32

Óh, mintha a III. Kerületi Ocsmányiroda környékét írta volne le a szerző, a végén a slusszpoén pedig remek. Amúgy ez még nem is annyira idegbeteg hülye ügyfél - én telefonon néha valamiért hozzámkapcsolnak egy-egy idiótát, azok rosszabbak...

2011.10.27. 14:45:13

Valahogy így:

- Jogi Osztály?
- Jó napot kívánok, X.Y. vagyok, miben segíthetek.
- Engem az érdekelne, hogy miért parkolhatnak a rendőrök a füvön?
- Egy kicsit ha pontosabban elmondaná, mi a probléma...
- Az, hogy a rendőrök a füvön parkolnak, nekik mér lehet?
- Nem tudom, uram, hogy milyen rendőrök, hol, milyen füvön parkolnak.
- Hát itt nálunk, a kerületbe'! Ráálnak fűre, nekik mindent lehet?
- Melyik kerültről van szó? Úgy érti, hogy rendszeresen a zöldterületen parkolnak?
- A tizenhét! Igazából nem zöldterület, mert már kikopott a fű... De mindig ott állnak!
- Ebben az esetben azt tanácsolom, hogy tegyen írásos panaszt a kerületi kapitányságon, a kapitányságvezetőnek címezve.
- Nem tudom, hogy hívják!
- Én sem, ezt itt X megye hivatala.
- Akkor én miért magával beszélek?
- Nem tudom, uram, miért minket hívott...
- Különben minek írjak, úgysem válaszolnak!
- Higgye el, egy írásos, névvel címmel ellátott állampolgári bejelentésre válaszolni fognak, de akár személyesen is leadhatja a központi panaszirodán, a Teve utcában.
- Nem adom meg a címemet, még csak az kéne, hogy megfigyeljenek utána!
- Nem tartom valószínűnek, hogy ezért megfigyelnék önt, uram.
- Dehogynem! Régebben is lehallgattak! Ha névtelenül telefonálok, intézkednek?
- Nem tudom megmondani.
- Na jó, látom, a rendőröknek mindent szabad, lehet a füvön parkolniuk is! Nem érdekel az sem, ha dolguk van! Parkoljanak máshol. Módosítsák a KRESZ-t!
- Sajnos a KRESZ módosítása nem a mi hatáskörünk...
- Akkor kié?
- Ez minisztériumi hatáskör, lévén a KRESZ miniszteri rendelet...
- És én nem tudom kezdeményezni a módosítást?
- Nem uram, ön nem, de felkeresheti az képviselőjét a fogadóóráján, aki az ön felvetése alapján már tehet lépéseket.
- És ki az a képviselő?
- Sajnos nem tudom megmondani, jelenleg kik a képviselők a XVII. kerületben.
- Hát maguk semmit sem tudnak?
- etc. etc.

Nem voltam messze a "baromarcútól"...

Nadiposzi (törölt) 2011.10.27. 14:49:11

@Brother Love:
Valami ilyesmire gondoltam én is, de nekem eddig nem volt szerencsém hozzájuk.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.27. 14:53:37

"...bementem a hivatalba és kivertem a bazmeget/lekutyapicsáztam őket"

mrbateman 2011.10.27. 14:56:36

@Brother Love: Ezt már PécseTT megoldották...gründoltak egy megoldatlan ügyek irodáját (múlt héten zajlott is a kofalárma, mert a gondolom hasonló ügyfelet nem szolgáltaák ki szakszerűen, ja és még a kishölgynek a szoknyája is nagyon fel volt sliccelve...a kis kurva azénadómból?) gondolom a szovjet mintájú elveszett vonatszerelvények misztériuma lebegett a szemük előtt!:-)
Miért nem kérdeztél vissza az elején, h. hol? Mikor? rendszámra emlékszik? hallatlan ez már a harmadik bejelentés a héten...köszönjük, h. szólt most le is teszem, mert azonnal intézkedem!:-)

2011.10.27. 14:57:22

@Nadiposzi: Emlékeim megkopása okán ez egy erősen lerövidített változat... :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.27. 15:00:22

@Brother Love: engem egyszer egy dühös néni (pedig nem is vagyunk hivatal) egyenesen Azurák Csabához akart felterjeszteni!

2011.10.27. 15:06:01

A másik változata eltévedt telefonálónak, aki udvarias, kedves, de megörült, hogy valaki nem hajtja el a francba és belekezd egy családregénybe. Többször közbeveti: nagyon örülök, hogy végre valaki ilyen udvariasan és türelmesen végighallgat és megpróbál segíteni.
Hát én is, kurvára...
A történet általában egy 1992 nyarán tévedésből történt lefoglalással kezdődik, amely azóta kétszer megjárta az ítélőtáblát, a Legfelsőbb Bíróságot, most épp strasszburg van folyamatban - de én segítsek! Mindenesetre hízelgő.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.27. 15:07:05

@Professor Pizka: Hivatali alkalmazotton elverni a port, a kisember nagy lázadása a hatalom ellen.
"Bemegyek aszt rájuk borítom az asztalt, jól megmondom a magamét. Velem ne kekecckedjenek, az én adómból etetik a köjkeiket. tisztességgel dógozom immáron negyven éve. Nekem egy ilyen nyikhaj ne dirigáljon, aki a faszát veri álló nap, az én pénzemen."

Bemegy

Jó napot kívánok, kezit csókolom! Lenne nekem egy probl... Ja, persze várok, igazán nem akarok feltartani. Gondolom van elég dolga. .... .... .... Na, szóval tetszene tuni segíteni nekem ebben a fránya papírnak a kitöltésében? Tudja, én eccerü ember vagyok, 14 éves korom óta csak a munka, nem vót nekem időm a tudományra. Igen kérem, ez az írás itt nekem nem világos....

2011.10.27. 15:12:24

Végül a legjobbak a komplett elmebetegek: a szomszéd elgázosítja és elvizesíti(wattafak?), a szomszéd alagutat ásott az ő háza alatt és azon keresztül áll be az udvarába a Kamazzal, a szomszédnak van egy készüléke egy piros gombbal, amit ha megnyom, azonnal jönnek a kommandósok és elviszik őt (mármint a panaszost), stb.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.27. 15:22:07

@Brother Love: illetve hogy a tiszteltbíróság tartóztassa le

2011.10.27. 15:26:08

Ez a sorszám húzás úgylátszik nagyon menő Magyarországon. Ugye München Hbf a pénztárnál sorszámot kell húzni, nincs ezzel gond, ha hülye vagyok az automatához, akkor álljak sorba.

Egy alkalommal úgy adódott, hogy már zárva volt, amikor kiértem, nem baj, gondoltam meg veszem a Keletiben másnap reggel. Megtaláltam a nemzetközi pénztárt, ugye aládúcolva, ahogy kell, az idők során a gerendák tele firkálva, ahogy illik, és láss csodát: ott volt a sorszámhúzó gép, valamelyik dúc alatt.

Haladni kell a korral! megjegyzem ezen kívűl más hasonlóság talán nincs is a két pályaudvar között

2011.10.27. 15:30:15

@Professor Pizka: Az írásos panaszok külön kategória! Ha kézzel írt levél jön, 90%, hogy totál gyp-s küldte. Volt, aki egy marék gyomnövényt ragasztott a levelére: íme a bizonyíték, hogy a szomszéd kábítószert termel a kertben!

Nadiposzi (törölt) 2011.10.27. 15:38:41

Lehet hogy meg kéne pályáznom a megoldatlan ügyek osztályának vezetését PécseTT. Szerintem rám szabták.
Mulder ügynök szívósságával vetném rá magam a paranoid panaszosok vadabbnál vadabb teóriáira. A múltheti bácsi akire Bateman úr utalt, az azóta is fúrja az oldalam, hogy mi a franccal állhatott elő, amire a kurvásan öltözött közszolga a "Kérdezze meg Orbán Viktortól" tromffal tudott csak reagálni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.27. 15:40:31

@la paloma de la rosa: annyi a bizonyos, hogy ma már tisztán ikes igék nincsenek is. (ki mond rajtam kívül még olyat, hogy tiszteltessék meg?). innentől kezdve egyéni ízlés/neveltetés/hangulat kérdése, melyiket használod. Írásban én mindenképp megnyugszom, szóban többnyire megnyugszom. De mindenképp Pécsett teszem.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.10.27. 16:04:09

@Brother Love: kötelező szakmai gyakorlatom hat hetét a BM egyik eldugott hivatalában töltöttem. Semmi köze nem volt semmilyen titokzatossághoz, sima hivatali tintanyalás (akkor fogadtam meg hogy soha többet közig) Szóval időnként hoztak néhány doboz papírt, ezek az önkéntes besúgók levelei voltak, néha komplett több lépcsőházas debreceni tízemeletesek részletesen lejelentve, lakógyűlésekről pontos jelentés, intézkedés kérése, izgága fideszesek/maszoposok felnyomása, minden volt. egy darabig az volt a feladatom, hogy a "sajnos nincs hatáskörünk" formalevélre másolta a neveket...

mrbateman 2011.10.27. 16:48:09

@Professor Pizka: Hehe! Ilyen van még? persze miért is ne lenne!

"A házban lakik egy kis fiatal demorata-gyerek...mindenféle tüntetésekre mászkál...úgy pofánbasznám!" re: SAJNOS nincs hatáskörünk!:-)

Az ilyen kis geci özv. Landauernék mindig a földszinten szeretnek lakni, mert onnan lehet faszán figyelni a mozgást: "Istenem ez a SchÄfferné mekkora egy kurva, mármegint egy bajszos férfi ment be hozzá!" "hogy ezeknek a Kovácséknak honnan van ennyi pénzük, biztos sikkaszt a férje, hiszen könyvelő a papírgyárba...fel is jelentem a rohadékot!"

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.27. 17:17:36

Mezei idegbeteg megveszi szépen kedvesen a vonatjegyet, majd 20 percen keresztül választékos stílusban oltja a pénztárost, hogy márpedig azok a cseszett vonatok képtelenek menetrend szerint járni.

Sorszámhúzás egy csuda! Öregszem és butulok vagy mi, de múltkor a bankban 5 percig bámultam az automatát, hogy melyik kategóriába is eshet az én, legelső alkalommal jelentkezett problémám. Vagy a vadiúj futurisztikus posta, ahol még ahhoz i8s pöcsét kell az alfeledre, hogy átvehesd az értesítéssel a csomagod. 2 sorszámosztó, egymásnak háttal, és mint kiderült, nem áteresztő képesség ürügyén annyi, hanem mert az egyszeri ügyfél annyi szolgáltatás közül választhat. Frásznak nem lehet tapipados lcd-képernyővel megoldani!

2011.10.27. 17:49:02

@neccharisnyás útonálló: az lcd-hez kellene egy külön ember, aki a sorszámokat kiosztaná. Komoly gondot tud okozni némelyeknek az ilyen kezelése és az elintézendő dolog bekategorizálása.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.27. 17:55:16

Nálunk, a bankOMBAN mindig átvariálják a sorszámozó masina menüjét.

Eleinte:
6. Vállalkozások
6/2. Készpénz ki- és befizetések

Majd:
3. gomb: Számlával kapcsolatos ügyintézések
3/4. Vállalkozói számlák
3/4/5. gomb Készpénz ki- és befizetések

mostanában:
4. Készpénz ki- és befizetések
4/6 Vállalkozói számlák

Persze ha rosszat nyom az ember akkor sincs semmi gond, szépen átpasszolják a megfelelő ablakhoz.

Ugyandehogy (törölt) 2011.10.27. 18:05:26

@Hadrian77: a bankokban ezt a biztonsági őr csinálja, a tb központban meg külön emberük van rá. pedig csak 6-8 gomb közül lehet választani

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.27. 18:10:00

@Hadrian77: Miit? Telóboltokban kiválóan működik: doboz teteje kijelző, kiválasztod mit akarsz, majd a doboz közepén lévő likból megkapod a sorszámot. Pont, mint a hagyományos, csak itt képernyőt simogatsz.
Buszállomáson van ilyen menetrend tájékoztató is, virtuális billentyűzettel, csak a felbontás elcseszett.(vagy az én ujjvégem túl nagy)

2011.10.27. 19:00:50

@neccharisnyás útonálló: ne becsüld le az egyszerű állampolgárt:)

@tff: amikor Tupac és Tim Roth Az utolsó belövésben állami elvonóra akar menni, de a bürokrácia ugye...:)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.10.27. 19:02:26

itt a jólétben nincs ügyintézés, csak felszívjuk a zsíros fizetést és havajozunk, meg válaszolgatunk a hülyekretén magyar exünk idegesítő zaklató telefonjaira

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.27. 19:03:23

@Hadrian77: Á, szerintem időnként inkább túlbecsülöm. Az az áldott jó szívem, ugyebár. ;)

2011.10.27. 19:12:22

És azt tudja-e valaki, hogy az OTP-kben mire való az 5-ös gomb?:)

A Tyne folyó déli partja 2011.10.27. 20:13:43

@Brother Love: főnöknőmnek egy olyat borítékot sikerült kibontania, amelyikbe egy kis kutyakakit tettek...az illető azon akadt ki, hogy megbírságolták rossz helyen való parkolásért. mi meg a pénzügyi osztály vagyunk...de volt, hogy felhívott valaki, hogy küldjek ki valakit, mert a háza előtt álló fa lombja belelóg az ő ablakába. esetleg, mikor hívja valaki kifejezetten az én számomat, és valami totál más témával jön. kérdezem, hogy ki küldte a levelet, azt mondja "You. the council". a councilban 14ezer ember van! Amúgy meg, minden levél ügyintéző nevével és telefonszámával megy ki, úgyhogy nem értem, miért pont az enyémet hívta, akinek köze nem volt hozzá, miért nem azét, aki a levelet küldte. de hát ezek szerint a nevet se sikerült elolvasnia.

A Tyne folyó déli partja 2011.10.27. 20:17:01

@neccharisnyás útonálló: na, erről a vonatjegyesről az jutott eszembe, mikor a múltkor a nénike a tesco pénztárosnak panaszkodott, hogy már megint többe kerül az áru. hát hogy gondolja ezt (mármint, a pénztáros. mintha ő vitte volna fel az árat, direkt.)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.10.27. 21:13:51

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Nem tudom, odakint hogy megy, de ennek itt lenne relevanciája. A pénztárgép rendszeresen drágábbnak tudja az árukat a madaras és sima tescokban, mint a polcra kihelyezett cetli. :)))

2011.10.28. 07:53:09

Én a nyáron a nyugdíjhivatalban kerestem a sorszám automatát, nem volt, helyette egy nyugdíjas kantonatiszt ült a folyosón egy íróasztal mellett: kérdezem, hogy az ügyemmel mégis hova? Kihez?
-Az nem ide tartozik, azt magának kell megcsinálni. (mármint hogy összszámolni a szolgálati időt).

Az ex már fordult volna vissza, de én felmértem a helyzetett: hiába van tele a folyosó, ezek itt négyen 1 család, tehát 1 ügy, ezek itt ketten csak papírokat töltenek, ez a kövér disznó meg a cerberussal "ügyintéz" , 1 van előttem, tehát max 1 óra, azt meg ki lehet bírni.

Ráigazítottam az az arcomra az úriasszony modoromat, és közöltem kedvesen, hogy nem baj, én ennek ellenére inkább egy ügyintézővel beszélnék, már látom is, hogy itt az ügyfél fogadás, óh nagyon köszönöm- és leültem.

Kb 10 perc alatt rám került a sor: az ügyintéző nagyon kedves volt, mindenre kimerítő tajékoztatást adott, amivel nem volt tisztában konzultált a kollégéjával, ellátott nyomtatvánnyal, annak kitöltéséhez adott jó tanácsokat, és egyáltalán, végén már szinte barátokként váltunk el.

Megy ez. Csak a portáson kell túl jutni, a többi már gyerekjáték.

KürtiT (Tromb74) 2011.10.28. 10:43:15

@Frengi: Portás effektus. Némelyiknek szerintem Cerberus van a hátára tetoválva.

2011.10.28. 11:15:24

@KürtiT (Tromb74): ha egy ilyen Cerberus megy ügyet intézni, vajon miként viselkedik a másik oldalon állva?:)

Időnként,a mikor ilyen posztban szereplő típust látok a hivatalokban, legszívesebben megkérdezném tőle, hogy ugye maga a munkahelyén olyan elhivatott és odaadó mint ahogy ezt mástól is elvárja?:)

mrbateman 2011.10.28. 11:35:42

@Hadrian77: Igen talán ez ennek az országnak a legbájosabb jellemzője, h. mindenki a másik munkáját tudná jobban végezni. A saját munkaköre esetében mindig a nehézségek és kifogások jutnak először eszébe, hogy mit miért nem lehet megcsinálni...de más szakterületen mindig kurvára rátermett és kompetens.
Egy tanár (bocsánat pedagógus) barátom mindig kurvára okos és felháborodott, hogy miért késnek az egyes számára is látható beruházások, persze ha visszakérdezek, h. miért érettségi tétel az, h. mennyi 1 kg narancsnak a fele, és miért nem tudnak olvasni, meg számolni a középiskolások, akkor elkezd hőbörögni, h. az nem a tanár hibája!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.28. 11:39:09

@mrbateman: 1 kg narancsnak a fele az kérlek fél kilogramm nar vagy ancs. Ezt a hülye is tudja...

2011.10.28. 11:52:13

@vészmadár (pica pica): a narancs 7 betű, azt nem lehet kerekre elfelezni...max ha orange :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.28. 12:07:27

@Hadrian77: nincs igazad, csak leírva hét karakter, de ettől még 6 betű és hat hang is. Na majd a pótéreccségin, kisfiam... ott kivi lesz a vizsgatétel.

mrbateman 2011.10.28. 12:20:47

@vészmadár (pica pica): ó bazzeg csak nehogy belehúzzak a banán-ba!.-)
Az a szemét Kővágóné is pikkel rám, azt mondta kérdez a kettesért, erre mit kérdez bazdmeg, na mit...szeder-et!

2011.10.28. 13:26:38

@vészmadár (pica pica): az lehet, hogy most még így van, de már készül a módosító javaslat...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.10.28. 13:41:14

@Hadrian77: már kész van. Asszem nekiállok lobbizni, hogy mi kapjuk a régióban a híd1-híd2 osztályokat:)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.10.29. 10:31:16

tele van ilyenekkel a homár. igazi konzumerdroid.

mi történt a dizájnnal? lehetne egy poszt hozzá, hogy oda fikázzunk. ;)
süti beállítások módosítása