Az életvezetési tanácsadó

2011/09/15. - írta: Modor Tibi

Kocsiddal mi a pálya? Azt is fogadjunk, hogy hitelre vetted, mi? Ááá, hát igen. Abból lehet, hogy még időben ki kellett volna szállni, nem? Tudod, az autóval úgy vagyok, hogy akinek nem munkavégzésre kell a kocsi, az nem normális, ha képes eladósodni érte. Mi? Ne bassz, onnan, a házatok elől? Tényleg beszarok, és az ember azt hinné, hogy az még egy biztonságosabb környék, hát senki nem lehet biztonságban. Nem volt riasztó, mi? Ja, csak az a szar? De hülye vagy, ezen nem szabad spórolni. Ha valamin, akkor a riasztón meg az immobilájzeren sose nem szabad spórolni. Egy haveromnak 10 másodperc alatt lovasították meg fényes nappal a Szabadság térről. Pedig az se egy cigánytelep, érted. Egyszerűen nem vigyázott eléggé. Nem lehet eléggé éber az ember, azért így ez elég nagy felelőtlenség, de tanulópénznek jó volt, max. fizeted még tíz évig a semmit, hehhe. És jegyezd meg, hogy a biztonságra nem lehet eleget költeni. Garázst kell bérelni, rendes riasztót, GPS-es követőt venni. Szerencsére nekem céges van, annak meg úgyis mindegy. Amúgy városba minek autó...

Lakás? Huh. Jól beszipkáztad, hallod... tényleg, ebből az egészből egy a tanulság: bankokkal semmilyen szín alatt nem szabad semmit, hitellel semmit, betéttel se semmit. Rögzítésről meg forintosításról ne is álmodj, magukat megmentik, nektek jut a nagy nulla. A betéteket is hamarosan el fogják csaklizni, azt meséli a haverom, bent már mindenki erről beszél. A Nemzeti Együttműködés jegyében. Én már rég kivittem minden megtakarításomat Bécsbe, még németül se kell hozzá tudni. És havi 4,99€ a számlavezetési díj, de cserébe kinyalják a seggedet is, és minden más ingyenes - nem számolnak fel extra költséget az utalásért, csoportos beszedésért, nincs kamatadó, nincs készpénzfelvételi díj az egész eúban. Neked is csak tanácsolni tudom, hogy mentsd ki a pénzed, amíg nem késő.

Edzegetsz? Nem látszik, csak azért kérdezem. Kicsit mintha felszedtél volna az utóbbi időben. Jól tartanak otthon, mi? Hát nem találkoztunk már vagy öt éve vagy mennyi. Mennyiről? Na, ez azért nem semmi teljesítmény - szépen nézhettél ki mázsásan, höhhö. És mi jókat csinálsz? Pfff, az lófasz meg esti fény. A futás az arra jó, hogy kicsit felmenjen a pulzusod a kardiovaszkuláris tartományba, és aztán utáNNa rendesen edzhessél. De önmagában se nem izmosodsz, se nem fogysz tőle - legfeljebb az állóképességednek jó. Én tudom, miről beszélek: been there, done that. Előtte melegítesz rendesen? Nem, nem nyújtás, melegítés. A nyújtást azt csak utána szabad, különben szétbaszod az izületeidet. És azt se lehet akárhogyan. Ez például, amikor a térdedet így hátrahúzod, csakis akkor ér valamit, ha összeérnek a térdeid, különben olyan, mintha nem csináltál volna semmit. Csináld csak, na csináld utánam. Erre nagyon vigyázz. Fogd meg, hogy nekem a bal hogy nyekereg - fogd meg nyugodtan. Na ugye. Úgyhogy tényleg óvatosan. Kajára is legyen gondod. Előtte húsz perccel egy cerbónaszelet, se több, se kevesebb. Folyadékbevitelre nagyon figyelj, de ne igyál túl sokat közben soha, mert elhányod magad. Meg leforrázod a tüdődet. Kajából amúgy csak értékes szénhidrátokat meg természetes fehérjét. Barnarizs, barnakenyér, csirkemell, fehérjeturmix, kreatin. És roppant fontos, hogy edzés után legkésőbb fél órával mindenképpen kajázzál meg rendesen, különben bezárul az a bizonyos biológiai kapu, és az egész edzésedet kidobhatod a kukába. Kábé mintha nem csináltál volna semmit. És rengeteg folyadék, ez a kulcs.

Meló hogy megy? Na, az érdekes lehet. Sokat azért nem lehet keresni vele, mi? Sejtettem. Hát igen, sajnos a bölcsész szakok nem sokat érnek mostanában - egy jó szakképesítéssel vagy rendes érettségivel többre jut az ember. Külföldre kéne kimenned, hallod, ott rendesen megtanulnád a nyelvet (A Nyelvet). És hol voltál? Ja, hát oda nem lehet csak úgy kimenni. Londonban aranyárban vannak a négyzetméterek, és a mikkerek meg a lengyelek mindent megcsinálnak tizedannyiért - ha találsz bármilyen helyet, ötvenen várnak az állásodra, csak hogy szabaduljon fel. Nem szabad. Csak ismerősön keresztül megy, és bizony az elején rendesen bele kell invesztálni és bármit elvállalni. Aztán egy éven belül meg már valamit elérni. Az embernek kell legyen mindig valami célja, különben belefásul mindenbe. Ismerek olyan arcot, aki már lassan nyolcadik éve van kint, és konyhai kisegítő. Jó, menjen ki, csicskuljon. De aztán egy éven belül legyen rendes szakács belőle, két éven belül meg üzletvezető. És három éven belül meg legyen meg az itthoni ház.

Nő? Megvan még? Aha. Hát nem könnyű. Ki kell baszni, hagyd ott. Nem szabad hagyni, hogy a fejedre nőjenek, légy férfi! Cégnél valami normálisabb nincs? Hogyne lenne már. Hol? Aha. Dehogynem. Hát akkor gépeld le azt is, ez ilyen egyszerű. Ne hülyéskedj már, nálunk mindenki így csinálja, teljesen normális dolgok ezek na. 

Ez milyen cipő? Jól néz ki, férfiban nem volt? Frizurádat magadnak vágod? Aha, de remélem, nem került többe egy ezresnél. Ne bassz. Ugye nem jattoltál? És erre még jattolsz is, istenem. Itt lent hátul aszimmetrikusan vágta a fodrász, jobb, ha tőlem tudod. Mindegy, gyorsan megnő.

Merre is mész most amúgy? Hova? Erre? Ez kurva nagy kerülő, figyelj, tudok egy sokkal jobb utat...

127 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A Jóskagyerek 2011.09.15. 07:21:19

Nem biztos, hogy nem csaptam volna szét a fejét már a kocsilopásos rész közben...

AiRLAC 2011.09.15. 07:21:25

Minden szava arany ;)

Nadiposzi (törölt) 2011.09.15. 07:23:48

Haj, be szép volt! Ezek azok a faszik, akik bal kézzel hátrafelé cserélnek tűzkövet a sárkányba. Idegesítő egy fazon, egy időbe kis baráti köröm háza táján is felbukkant egy ilyen, sajna csak hümmögni bírtam a folyamatosan ömlő tanácsaira.
Persze ha párat időben megfogadtam volna, akkor most nem az ingyenes modor blog olvasgatása jelentené a szórakozást besavanyodó kispolgári életembe, hanem új, tartalmas hobbikat űznék, vitorlázhatnék az Adrián, például.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.15. 07:37:49

Nem tudom mit reagálnék egy ilyenre, valószínűleg egy idő után rászólnék hogy hagyja abba mert idegesítő.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.15. 07:45:12

Akkor a legszebb, amikor olyasmiről kezdi neked az észt osztani, amihez _speciel_ te értesz jobban, sőt esetleg az a szakmád. Ha erre megjegyzed, hogy ebből diplomáztál, rögtön rátérünk arra, hogy miért nem ér szart se a felsőoktatás, és hogy őt az "élet tanította", valamint "nem árt hallgatni az idősebbre és tapasztaltabbra". Tulajdonképpen az egyetlen működő taktika, ha az ember hevesen bólogat mindenre, amit mond, miközben fejben sudoku feladatokat old meg.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.15. 07:55:22

...Nokia? Azt már nem szabad venni, itt ez a jó kis hátécé nézd meg HSDPAGPRS 29 támogatással érted annyiért mint a ki 6345-ös, azzal még MMS-t se lehet, érted...

Jobb kussolni amúgy, akkor hamar végigmondja. Illetve izgalomba jön, ha az ember tud valami okosságot. Ez nem lehet olyan, amit már halottunk valahol, mert ő azt már rég hallotta, mivel az egész napját az ilyen small talk teszi ki. Ha meg olyan helyről hallottuk, ahova az ilyen kis csíra nem ér fel, főleg tartsuk meg. Bizalmasan közölni kell, hogy az XY részvény árfolyama nőni/csökkenni fog, ki lesz írva eu pályázat valami lakásból irodát mozgalomra (aminek pont az ő lakása nem felel meg, de lehet okosítani, valaki más felveszi saját névre aztán risztelnek-jattolnak) valamelyik telefoncég csökkenteni fog októbertől az árakon mert jönnek a EDGEGPRSHULLAHOPP technológiás telefonok, szóval ne dőljön be a leértékelésnek ezek a vacak szappantartók akkor már lófasse fognak érni. Esetleg érdemes megemlíteni valami nagyon okos bérlés-lízing-németrendszám autó-adóelkerülési lehetőséget. Szórakoztató nézni, ahogy elraktározza a tutit, a következő áldozat már ezt fogja hallgatni.
Ezt egyébként valószínűleg nem csak én csinálom, mondtak már el nekem atombiztos pletykát egy bírósági üggyel kapcsolatban, amit konkrétan XY ügyvédjétől tudtak. XY ügyvédje meg az én principálisom volt, és egész biztos nem mondott olyat...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.15. 08:21:57

Ja aztán kiderül, hogy válik, elúszott az adósságban, kártyatartozása van, a felesége csalja és a hajimplant műtétje kidobott pénz volt az ablakon mert még kopaszabb mint annakelőtte.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.15. 08:27:12

@Blassius: igen. Hasonló lopásos "de hülye vagy, ilyet nem szabad, miért nem vigyáztál jobban"-sztori után két héttel aludt be az egyik okosember az éjszakain, hogy aztán addig felmetsszék a zsebeit és kipakolják. Szép némán kacagtam egy jót és hangosan sajnálkoztam.

2011.09.15. 08:32:52

"Jó a bicskád, de az enyém fajább, echte svejci. Jó, jó azért hadonászni nem kell vele! ÁÁÁÁÁÁÁ......"

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.09.15. 08:50:03

Tibi, te ismered az apósomat? Na, ismerd be! Na.
Egyébként szomorú hírem van: 40 után minden férfiból előjön az életvezetési tanácsadó. Fiatalon még csak itt kommentelik a posztokat, néhány év múlva már mindenben osztják az észt. Ez színtiszta genetika. Én már túl vagyok a beismerésen.

Mitya Ivanov 2011.09.15. 08:50:14

@Hadrian77: jó a bicskád, MOL-os? Bakker te is beszoptad ezt a szart..........
Durr saller a kurva anyádat pofázz nekem

2011.09.15. 08:53:42

@Mitya Ivanov: csak simán a pajszer némán surrogó hangja, ahogy a levegőt hasítja...:)

Mitya Ivanov 2011.09.15. 09:16:32

még általános iskolában volt egy olyan gyerek, akinek mindenre volt valami "jobb". Pl amikor megvettük az első színes videoton tévénket, akkor arra azt mondta, hogy szar magyar, németet kell venni (1980-as évek vége), ki kell menni Bécsbe ott mindent meg lehet kapni, ott van választék meg minden. Aztán vettünk Trabant helyett egy Daciát, arra persze azt mondta hogy szar román (ebben spec igaza volt) és miért nem vettünk Oberwartban egy használt VW jettát vagy Audi A80-ast. Amikor elkezdtem tékvandóra járni, akkor arra azt mondta, hogy az már lejárt ,meg béna, nőknek való és kungfura kell járni, mert az a legerősebb. ésatöbbi ésatöbbi.
Szóval gyerekkoromban lett volna bármilyen dolog, aminek örültem, szívesen csináltam volna, azt ez a gyerek lerombolta, és ezzel súlyos személyiségtorzulást idézett elő bennem. A vége az lett, hogy fejbevágtam az osztálypénzzel, amit 50 Ft-osk formájában egy zacskóban tartottunk. Kaptam egy intőt, és az osztályfőnök csak szakmunkásképzőbe volt hajlandó ajánlani engem.

Styxx 2011.09.15. 09:39:26

Ha az ilyen embernek hét élete volna, akkor nyolcadszor is agyonverném.

2011.09.15. 09:42:44

@Styxx: te jobban agyon tudod verni:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.15. 09:46:04

@Mitya Ivanov: ilyenünk nekünk is volt, a sorsa is ez lett :-)

vincere 2011.09.15. 10:08:08

kinyílt a bicska a zsebemben

pirospont a 'sose nem' kifejezésért!

mrbateman 2011.09.15. 10:26:37

Az ilyen ember önmagában is Isten csapása, de bizonyos szintig még lehet állni a versenyt és homályos kamukkal válaszolni, lépéshátrányba kell kerülni és provokálni, h. ő nyilatkozzon aztán saját fegyverével legyőzni
"tényleg nektek hány fejes a videótok?...4?...mikor is vettétek, idén márciusban?...kár volt kapkodni, most karácsony előtt már 8 fejest kapsz majd olcsóbban!...dehogy mindegy, sokkal jobb a képminőség, olyan éles rajta a MAD-Max, h. elvágja a retinádat! és elmondanám neked, h. a szalagot is jobban kíméli!"

Ha viszont - és általában ezek a kisbuzik ilyenek - offenzív verbális stratégiát követ, akkor nincs mit tenni, mint behódolni és tűrni, h. elmondja a baromságait, közben ismerőst, buszt, természeti katasztrófát, bármit keresni, ami ürügy lehet a beszélgetés azonnali megszakítására és menekülésre. Bármilyen banális és hihetetlen ürügy megfelelő, csak hirtelen és határozottan kell cselekedni.

A legjobb, amikor a saját szakterületedről tart kiselőadást, h. merrehányméter! Nem, ekkor sem szabad ellentmondani, mivel ezek a beszélgetések a kommunikáció tartalmi és sokszor formai kritériumait sem valósítják meg. Tűrni és bólogatni, befelé meg szakadni a röhögéstől, mondjad csak te szerencsétlen hülye!

@Professor Pizka: konkrétan ez történt GOP-2.1.1/M lakásból iroda mozgalom keretében. Győzködött a majom, h. ha átminősíti irodának, akkor kell parkolómegváltás. Mondom nem kell a pályázatnál a kutya sem nézi, az önkormányzathoz meg nem kell bemenni a lófaszért. 1/4 óra alatt hagytam magam meggyőzni, közben azon röhögtem, h. mekkora barom vagy 4 millió támogatásért, felvállalsz egy 2,5 milliós beruházást.
Mondanom sem kell azóta is meg van győződve róla, h. neki volt igaza és ezt így kellett csinálni. De ez így is van jól! Lényeg a boldogság!
(az, h. idén 9 ügyfelemből 8-nál nem merült fel ez a költség azt ő nem tudja, de ez nem is baj)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.15. 10:41:25

@Professor Pizka: Nekem is volt egy ilyen gyerekkori "barátom". Addig nagyon jó voltam neki, amíg neki mindig mindenből egy kicsit több, egy kicsit jobb volt. Gazdag szülei voltak, ez nem is okozott neki különösebb nehézséget. A baj ott kezdődött, hogy magát nálam (meg mindenkinél)sokkal okosabbnak, rátermettebnek is képzelte. Amúgy tényleg okos gyerek volt, csak végtelenül lusta, úgyhogy szép lassan kiderült, hogy hiába tol apuci alá mindent (amerikai egyetem, állás saját cégnél, stb...) szép lassan beértem őt mindenben. Ezen viszont annyira megsértődött, hogy azóta nem áll szóba velem. Persze továbbra is meg van győződve róla, hogy ő nálam sokkal értékesebb ember...

Fearzone 2011.09.15. 10:42:51

És akkor mit mondjak Én, nekem még azt is hallgatnom kell hogy: te ehhez nem értesz, nő vagy ;)

lárvalányhaj 2011.09.15. 10:44:10

@Blassius:

Szerintem ennek a viselkedésnek pont az áll a hátterében, hogy az illető önbizalma gyenge lábakon áll, vagy ő is belső bizonytalansággal küzd, és az észosztással vezeti le a stresszt. Azért kell ilyen hangosan bizonygatni a saját kompetenciáját és rátermettségét, mert ő sem biztos bennük (magában).

2011.09.15. 10:44:29

@altoid: amikor én tüdőgyulladást kaptam ő TBC-s lett...:)

2011.09.15. 11:00:56

Hogy milyen az új pasid? Biztos, hogy tudni akarod a véleményem? Egy seggfej, mi az hogy nem lehet vele magyarul beszélni? A hülye svábja, elfelejt magyarul. Ez a póló, hát ilyet a cigányok hordanak nálunk. Mi hogy ez 300 ojró, tudod mikor? Te mindent elhiszel neki?

Ja, hogy szerelmes vagy? Na azt nem lehet a kenyérre kenni.

Kiveszel egy lakást? Melód már van. Nincs, miből akarod fizetni? Nem lenne elég egy albérlet? Magad akarsz lenni? Te tudod? Muszáj ezt most felújítani, parkettázni? Nem várhattál volna vele? Szép a butor, persze, de nem lett volna ésszerűbb valamit vackot a Trödelnél? Mennyit ment rá eddig? 3000, na, ez szép. Mosógépet már végképp ne vegyél! Menj a mosodába. Kényes vagy a holmidra? Csak ilyen drága volt? Ja hogy csak ez fér be.

Most mit csinálsz? Visszamész 24 órába, hogy tudja fizetni a lakást? Mondtam, hogy előbb melóhelyet keressél. Nem fogadják el a papírjaidat? Nem kellett volna ezt előbb tisztázni?

Hogy tudok-e fuvaros, tudok. Hová viszed a holmit? Anyádhoz a garázsba. Nachmitert nem találtál? Szívás. Valamit beszámítanak a bérletbe? Na legalább nem buksz annyit.

Örülj, hogy megszabadultál tőle. Pár pofon, jó hogy nem vert meg jobban. Mit foglalkozol, hogy milyen az új nője. A pénzedet megadta? Majd részletekben. Hát mit mondjak erre?

Hogy honnan tudtam, hogy seggfej? Elég volt rá nézni. Hogy megmondtam előre ? Hát igen, de nem kell én rám hallgatni, öreg vagyok már, nem tudok haladni a korral.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.15. 11:01:20

@mrbateman: majd felmerül az a költség ha szarban lesz az önkormi költségvetése :-) Az is jó, amikor egy fél faluról kiderül, hogy nem hogy belterületen nincsen, de a művelésből sincs kivéve.
-Oszt, Sztrovacsek úr, remélem egy évben egyszer legalább be tetszik tárcsázni a műhelyt is?
-Oszt miért üvédúr?
-Mert 2.7 AK értékű szántóföldön áll.
-Nade üvédúr ne bolondozzon, még az apám építette! -Háde nézzen már ide!
-Látom üvédúr miez?
-Térképszelvény, Sztrovacsek úr, az ott a szántóföld az a kis kocka rajta a maga műhelye.
-Az a másik kocka meg akkor a Feri traktorgarázsa?
-Ha maga mondja...
-Üvédúr, jelentsük fel!

mrbateman 2011.09.15. 11:28:28

@Professor Pizka:
művelési ágváltás-ról jut eszembe
mostanában volt a kezemben egy ingatlan adás-vételi szerz. - valamelyik jóképességű kollegátok szerkesztette - ahol a szerződésnek nem volt tárgya, illetve az iratmintában volt, de a valóságban nme volt megosztva a telek+művelési ágváltás sem volt előtte, magyarán nme létezett olyan hrsz. ami a tárgyban szerepelt belterületi gazdasái területnek kellett volna lenni, összközművel természetesen).
Én csak egy eygszerű parasztgyerek vagyok, ezért először ledöbbentem, majd röhögtem, majd kurvaanyáztam, h. ki ez a dr. hülyepicsa,...de aludtam rá egyet és másnap higgadtan felkerestem hivatalában a hölgyet, akinek jeleztem ezt az apró problémát, erre a nyanya gepárdot megszégyenítő reakcióidővel nekemtámadt (legjobb védekezés a támadás) hogy ne oktassam őt ki és minden rendben van ŐK EZT ÍGY SZOKTÁK CSINÁLNI ÉVEK ÓTA MÁR. Nehéz volt nyugodtnak és udvariasnak maardnom, de végül fél óra után sikerült beláttatnom vele, h. valamiről rendelkezni, ami nem létezik kicsit problémás!
Mivel éreztem, h. a gyakorlat emberével állok szemben, úgy sikerült meggyőznöm, h. mind egy 10 éves gyereknek felvázoltam a következő lépéseket/irat útját. Most aláírják a szerződést rendben, átviszi a vevő a földhivatalba, h. a tulajdoni lapra rávezessék az 1/1-et, igenám de nincs tulajdoni lap, azért nincs mert nincs ilyen hrsz, azért nincs ilyen hrzs, mert az eladónak meg kell osztani a telket: vázrajz, művelési ágváltás, humuszmetési terv, telekmegosztási kérelem.
Na így sikerült!
Utána első utan a krimóba vezetett cigi+rum+pohár sör!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.15. 12:47:47

@mrbateman: kurvára szar munkád van, komolyan. ebben az egészben, amit elmondtál, nem az a legnagyobb baj, hogy igazad van vagy nincs igazad, hanem hogy élő embert nem érdekel, még azt sem, akinek ez az egész a feladata/érdeke/munkája. borzalmas.

Röviden a lényeget: már hogyne létezett volna, ott volt az a telek, 4,4 milliárd évvel ezelőtt is, bár akkor még tán ősmasszívum formátumban, az adminisztráció, nah az nem létezik...:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.15. 13:40:53

@vészmadár (pica pica): Mindig csábító dolog a jogász/közgazdász/bürokrata feleslegességén és haszontalanságán élcelődni, de azért nem árt belegondolni, mi lenne mondjuk teleknyilvántartás nélkül: azé a föld, akinek nagyobb bunkója van. Ja, hogy pont így működtek a dolgok, mielőtt feltalálták az adminisztrációt...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.15. 14:17:32

Mintha már lett volna ez a típus. Vagy egyes alfajai? Mindegy. Fő, hogy úgy kell csinálni, mint aki figyel. Bólogatsz, helyeselsz. Akkor nyugisak maradnak. A szövegüket így is úgy is végig kell hallgatni, de nem mindegy, hogy az alkarodba csimpaszkodva veszettül rángat vagy fél méterre álltok egymástól.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.15. 15:12:56

@altoid: nem élcelődök. Modorosan viszont most nagybetűsen kiemelek: a nyilvántartás FELADATA, hogy a működést KISZOLGÁLJA (segítse). Ne akadályozza, ne ellehetetlenítse, ne lassítsa, hanem segítse.

mrbateman 2011.09.15. 15:18:27

@vészmadár (pica pica):
Igazad van hosszú lett és érdektelen. Én kérek elnézést!

A munkám nem szar, mert ebből tartom el a családomat, másrészt meg a leírt eset része egy hosszabb folyamatnak, a folyamat eredménye, célja pedig kifejezetten érdekes.

belekotty 2011.09.15. 15:21:33

@Szocio Pata (kikvogymukblog): "40 után minden férfiból előjön az életvezetési tanácsadó." - Ez mekkora! :-))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.15. 15:26:34

@mrbateman: én meg tőled, csak ez a föld-telek témakör olyan fura nekem, egyszerűen nekem a jetikategória, ugyanis nem ismerek olyat, akinek földje lenne, pláne hogy azon művelési módot/ágat/mittoménmit akarna váltani, ez olyan, mintha a holdkőzetekről csacsognánk, ami biztos baromi érdekes mind a három embernek, akit érint a világon.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.15. 15:26:58

@mrbateman: írjál ilyet inkább (idézet Vészmadár egy régebbi hozzászólásából):

"@Spiritmonger: sztem a legjobb, ha összehozol egy olyan nőt, aki mindent de mindent megcsinál, amit akarsz, mert szeret és mert ő is akarja és mert neki is jó. Aztán amikor harmadszor is a feszes kis seggére élveztél aznap este, együtt kimentek a konyhába, és süt egy olyan almásrétest, hogy nagymamád se különbet."

Na ez már a valami, főleg, ha megpróbálod elképzelni, ahogy a csaj naftával a seggén kimegy (kettesben persze) almásrétest sütni a konyhába :D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.15. 15:29:13

@vészmadár (pica pica): Igazad van. És? "A" nyilvántartás, mint olyan nem létezik. Emberek vannak, akik nyilvántartanak. Az emberek lassúak, hibáznak, hülyék, frusztráltak, rosszindulatúak. Vagy éppen az ellenkezője. Ez így van amióta világ a világ.

kewcheg 2011.09.15. 15:29:56

És az ilyen hogy veszi le a fejéről a nyakán légmentesen rögzített teszkószacskót,miközben a kezei összekötözve a seggébe vannak dugva?....:)

organikusviselet · http://organikusviselet.blog.hu/ 2011.09.15. 15:32:55

Hát ez a bejegyzés ez nagyon jó volt. Nekem is vannak ilyen ismerőseim. Annyira ráillenek ezek a sorok.

Ernoke 2011.09.15. 15:36:09

kicsit én is ilyen vagyok, főleg egészség témakörben (milyen gyógynövény alapú szer mire használhat, milyen tünetekre milyen vitamin jó, stb.). mondjuk én legalább rövid idő múlva abbahagyom.:D

mrbateman 2011.09.15. 15:36:38

@Modor Tibi:
Nincs két napja, h. böngésztem a régi posztok között,...ezt is olvastam a modoros makktárs c. eposzban...később valaki tromfolta, h. almásrétest? hozza be a sörömet azt jóvan (talán Hadrian77)

Egyébként igazi gyöngyszemek vannak a hőskorból, naja akkor még könnyű volt de ma már minden meg van írva, ki van találva!
Személyes kedvencem a modoros culáger, ami oly gyönyörű, h. besírok ha olvasom!

2011.09.15. 15:36:57

@altoid: ez pediglen a közigazgatásra ugyanúgy igaz mint akármelyik vállalatra.

gyilkos fűegér 2011.09.15. 15:52:13

Ugyanez súlyosbítva az, ha a tag totál vak a metakommunikációra, te elfordulsz, előveszel egy szenyát, majd látványosan böngészni kezded a Népsportot, de az beszél tovább a tarkódhoz.

gyilkos fűegér 2011.09.15. 15:57:36

@Fearzone: "És akkor mit mondjak Én, nekem még azt is hallgatnom kell hogy: te ehhez nem értesz, nő vagy ;) "

Bosszút álltatok ti elég rendesen az Ezoterikával...

:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.15. 16:09:31

@gyilkos fűegér: Ennek a legrosszabb fajtája az arctoló. Az arctoló olyan közel jön, hogy ha nő lenne, kb. B kosártól már a melle is nyomódna. És onnan osztja az eszet, sőt még a kezed is megfogja. A falig hátrálsz, ott aztán vége, öt centiről végighallgatod az okosságot. Mivel a legtöbb ember már nagy ívben kerüli, így az elkapott gyanútlan áldozatot bármeddig képes szorongatni.

kutya vacsorája 2011.09.15. 16:26:34

majd mindenki ilyen a maga módján: ki ne tudna jobb számítógép vagy telefonmárkát (apple vs.pc stb.), ügyesebb fogorvost, aranykezű asztalost ajánlani annál, mint akit/amiben épp megbíztam?
a "tudok egy rövidebb utat" pedig általában 100 kilométerrel - 1,5 órával hosszabb:) - de ez utóbbi tipikus férfiszokás, ahogy a vezetésbe folyamatos belepofázás is, már ha nem seggel mindenképpen a volánhoz (mondjuk a más kocsijában talán nem).
a többi koedukált. rettentő észosztó némbereket is ismerek. anyámat/anyósomat/szeretőmet már kirúgták/fölnégyelték volna, mindig van egy hatékonyabb diétájuk/edzésmódszerük és pontosan tudják, hogy olcsóbb hat forinttal a trappista kilója. "igaz, hogy négy átszállással két óra, de megéri".

gyilkos fűegér 2011.09.15. 16:28:08

@Professor Pizka:

Na, azt legalább sikerült megértetnem a kollégáimmal, hogy egy méternél jobban csak akkor közelítsenek meg, ha tényleg nagyon muszáj. Kivétel persze Évike, aki akár a számra is ülhet.

silberstein 2011.09.15. 17:04:35

"A futás az arra jó, hogy kicsit felmenjen a pulzusod a _kardiovaszkuláris_ tartományba"

Már ezért megérte :)

2011.09.15. 17:07:13

@Professor Pizka: bázzz, van nálunk egy csaj, ha akarod ha nem odamegy 10 centire az arcodtól és elkezdi mondani, de még azt is elmeséli előző este milyen színű és ízű kotont használtak, pedig még csak nem is néz ki jól....

Fapuma (törölt) 2011.09.15. 17:43:29

Élvezettel olvastam és élesen belemvágott egy kép/avatar innen a modorosról. Pont ilyen, mindent jobban tud, rögtön vagy egy története mindenre és persze minden echte igaz...
Szerencsére mostanában szabadságon van.

Ps. az utáNNa értékes lelet, kár lett volnak kihagyni. "been there, done that" - pfffff.

s 2011.09.15. 17:55:23

FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM!

Ténytár -on, meg még egy csomó más blogon cenzura van.

FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM! FIGYELEM!

gyabonyi 2011.09.15. 18:17:31

Mint negyvenes férfi azt hiszem nyugottan kijelenthetem, a kedves kommentelök nem értik ezt az egésszet, én mindent jobban tudok.

2011.09.15. 19:05:05

@gyabonyi: nekem már néha úgy kell magam visszafogni, hogy ne mondjak meg mindent előre, persze néha megmondom, de a kutya sem hallgat rám, aztán meg ha beüt a krach, akkor még jobban utálnak érte, hogy igazam volt.

gyabonyi 2011.09.15. 19:13:16

Hátnemmegmontam hogy a kedves kommentelök nem értik eztet?

Mint informatikus ajánlanám a <joke> és <sarcasm> tagek bevezetését a HTML 6 szabványba.

2011.09.15. 19:27:57

Itt egy példa: a régi melóhelyen megüresedett egy állás. Meggyőződésem volt , hogy erre a saját fiam lett volna a legalkalmasabb. ismertem, tudtam, hogy pontos, precíz, megbízható, pénzkezelésben abszolút megbízható.

A főnököm, mégis más valakit vett fel. Nem kérdeztek, de megmondtam, hogy a csaj alkalmatlan, buta, és amúgy is tele van családi problémákkal, beteg gyerek meg ilyenek.

Én kínlódtam a műszakbeosztásával, de már a hócipőm tele volt a beteg gyerekével, hogy mindent ahhoz kellett igazítani. A csaj ettől még lehetett volna normális, de szerintem tök hülye volt, de elnézték neki, nehogy már nekem legyen igazam.

10 hónapja volt a cégnél, amikor nagy összegű pénztárhiányt állapítottak meg nála, és a hiány egyértelmű sikkasztásból adódott, hát ez már nem lehetett elnézni, muszáj volt kirúgni, sőt büntető feljelentést sem úszta meg.

Mivel nekem már nem számított, hogy a főnököm mennyire utál, kiélveztem a helyzet minden percét:

-Mondtam , drágám, hogy nem szabad felvenni, nem hallgattál rám, pedig tudod, nagyon jó vagy szakmailag, de sajnos az emberekhez én értek a jobban. Nem kellett a jó munkaerő, pedig az még mindig húzná az igát, járna helyettesíteni, de te akartál lenni a Teréza anya, hogy munkához juttatsz egy hátrányos helyzetűt, hát tessék, itt van meghálálta neked, most járhatsz a bíróságra. Neked is van főnököd, hát hiányzott ez neked? – és csak mondtam, csak mondtam minden adandó alkalommal és mindig, amikor csak szóba került. Csak mondtam olvasatlanul, tutihogy már neki is nagyon elege volt, de hát nem volt mit tenni, sajnos nekem volt igazam.

(tudom, tudom, ez már szívlapát kategória, de hát mindenkinek joga van néha hülyének lenni.)

soproni1 2011.09.15. 19:41:39

@Frengi:

Aki kezeli a kasszát, az nyúlja is. Mindegy, hogy rokon vagy barát .

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.09.15. 19:48:13

Jó kis poszt ez Tibi, pénzt kaptál érte? Húú, ekkora mártírt, tán még fizetnél is mi, csak megjelenj! Interneten nem így kell, nincs vicces videó, ki olvas már ilyen hosszút, legalább egy képet kirakhatnál! Pár hónap munkát beletolsz, lesz pár spanod, azokkal gyűjteted a humoros videókat, és tizedennyi munkával sokkal több látogatód lesz, a reklámból meg annyi a pénz, mint a szar. És írni se kell, ne mondja nekem senki, hogy van benne élvezet! Válts időben, ha nem vennéd észre, Gutenberg kaput!

Styxx 2011.09.15. 19:58:59

@Levéltáros:
Minden szavad arany!Pénzért is adnál tanácsot?

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.09.15. 20:10:05

@Styxx:

Tudod ezzel a tanácsadással úgy vagyok, hogy nem adok. Minek koptassam a szám, úgyis csak a saját feje után megy mindenki, meg egyébként is, jobb szeretek meghúzódni háttérben, nem adom ki a tuti tippjeimet, hát akkor én miből építeném a karrierem?! Mondjuk sok pénzért de.

Styxx 2011.09.15. 20:31:20

@Levéltáros:
Én pont sok pénzre gondoltam.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.09.15. 20:48:38

@Styxx:

Jól hangzik, és így kapcsolatunk kezdetén adok is egy jó tanácsot: még több pénz, még több tanács!

A Tyne folyó déli partja 2011.09.15. 21:12:46

@altoid: na, erről nekem eszembe jut, mikor a gyerek - akkor láttam életemben először - az angol nyelvtanról és nyelvtörténetről kezdett velem vitatkozni. Entry level szintű nyelvtudással. mert ő már itt kint van pár éve, akkor az feljogosítja, hogy kiselőadást tartson róla. Nekem. persze, hülyeségeket, amit ő elgondolt.

sdani 2011.09.15. 23:14:41

Haver oregapja mondotta:
"Gyerek, ha ram hallgatsz, akkor azt csinalsz, amit akarsz!"

Undertaker 2011.09.15. 23:41:10

Az életvezetési tanácsadó élete kisiklott. Ezt persze a világért sem ismerné be, ő mindent pontosan így tervezett, csak aggódik érted, mert tudja, hogy te úgysem bírnád ki azt, amit ő igen. Úgyhogy fogadd meg a tanácsát, mert különben elkallódsz, és hajléktalanként végzed, ő meg akkor már nem fog tudni rajtad segíteni. Ő előre szólt, később ne őt okold. Ezért most hívd meg egy kisfröccsre…

Bandibacsi34 2011.09.16. 00:32:17

Ajjajjj. Ismerős.. Azt szeretem, aki úgy osztja az észt, hogy önmaga nem ért el semmit. Van több ilyen ismerősöm is. Egy időben nyomtam a melot külföldön. Jöttem látogatni haza. A fószer kocsival elvitt valahova (fizettem neki). Mentünk a Király utcában: "Na itt milyen jó lakásokat lehet venni, aztan kiadni és még több lakast venni. Esküszöm ha ÉN KINN DOLGOZNÉK ÉN EBBE FEKTETNÉM BE A PÉNZEM!!!!! Az ingatlan mindig jó befektetés!!!!! Bizniszt kell csinálni!!!!! Azok a rohadt gazdagok!!!! Ök tudták hogyan kell pénzt szerezni a gengszterváltáskor!!!! Te Bandikám nekem van egy bomba ötletem.....

Dzsoni Kráncs 2011.09.16. 12:07:43

Van egy pár dolog az életben,amibe mindenki bele akar pofázni,pl. csajozás,étrend,vezetés.
Hülye vagy harmincnál már felváltasz.Mér' nem a Körkemence felé mész,ott nincs lámpa!Buszt beengedsz,buszt sose!Kapcsolj lámpát nappal is,még városban is.Itt tankolsz,mér'nem a Vasudvarban ott 4 forinttal olcsóbb literje!Ja,hogy neked 120 forint egy tank benzinnél smafu?Te tudod milyen gazdag vagy.
Amúgy mér'nem jársz cangával,csak fél órával több.Ja,hogy öltönyben megizzadsz,hát mér'nem ujjatlanba jársz,hozod hátizsákban a cumót azt átöltözöl.Mit gyűrődik,nem gyűrődik az össze a zsákba.Mit izzadt testre?Papírtörlővel leszárítod magad,azt ok.
Na,itt lakom amúgy,itt állj meg,mit hogy járda,egy perc kiszállok,azt sitty-sutty.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.16. 13:01:18

@Styxx: az én tanácsom az, hogy a tanácsosod ne legyen okosabb nálad. Levéltáros e tekintetben nem jó tanácsadó.

Styxx 2011.09.16. 13:07:32

@vészmadár (pica pica):
viszont olyat meg nem találni aki nem okosabb nálam és mégis foglalkozik tanácsadással.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.16. 15:20:49

@Styxx:
Á, ebben a témában az Amway jobb volt. Ők tudtak kaszálni.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.16. 17:08:22

@neccharisnyás útonálló: Egyszer megkért a főnököm, hogy az ismerősének az unokanagykabátjának a távoli rokonának az exfelesége lányának segítsek, folyton kirúgják az egyik vizsgán. (kicsit) jó, túlestünk a dolgon, még a főnököm is besegített, elmagyaráztuk neki amit kellett, utóbb átengedték.
Vizsgaidőszak után csörög a telefon, cuncimókuska az. Hogy a főnökkel szeretne beszélni, mondom nem elérhető. Akkor én. Ló nincs, jó lesz a szamár is - gondoltam és már rosszat sejtettem. Hogy akkor ő most áttekintené a pénzügyeimet, és javasolna olyan megoldásokat...

A Tyne folyó déli partja 2011.09.16. 18:51:52

@vészmadár (pica pica): akkor mi értelme van tanácsot adnia? ha nem okosabb nálam, akkor én jobban tudom, nem?

sdani 2011.09.16. 21:46:50

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Van benne racio: mert amit egy buta ember mond, arrol helyesen meg tudod itelni, hogy igaz-e. Mig egy okos ember ugy mondhat hulyeseget, hogy csak kesobb derul ki. Amugy is eldonti az ember max megerositesnek kell a tanacs.

Bandibacsi34 2011.09.17. 00:28:35

A rosszabbik eset mikor a professzionalizmus alcaja mogr rejtozott idiotak akarnak tanacsot adni. A penzugyi tanacsadok, befektetesi tanacsadok( egy hete meg diakmunkaban ladakat szogelt a ladagyarban) is megernenek egy blogbejegyzest. Meg persze a pszichomokusok is kijonnek zegyetemrol es mindenfele elettapasztalat nelkul osszak a zeszt. Naluk csak a noi magazinok "10 eszkoz, hogy hogyan tartsd porazon a pasidat rovid porazon" tipusu cikkei szanalmasabbak.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.17. 12:57:48

@Bandibacsi34:
Pszichomókusból ahány van, annyifélét lát beléd. Aztán közben lehet csak azért szorongsz tudat alatt, mert még mindig nem ért célba édesanyád levele, amit 3 napja elküldött és 1 napja már itt kellene lennie.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.17. 13:31:47

@neccharisnyás útonálló: nochdazu azt se mondtad el neki, hogy a két kiló töltött káposzta fele bezony a kukában végezte, mert szerda körül már rá se bírtál nézni a tkp-ra, pedig amúgy szereted.

A tanácsadásban amúgy az létező nehézség, hogy gyakran előfordul, hogy egy fiatal mitugrálsz tanácsaira kellene hallgatni. Nem pont a másodéves egyetemista brókernetes klapecokra gondolok, persze.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.17. 14:04:04

@Professor Pizka:
Ez neked nehézség. Belül. (bocs, nulla a szarkazmus, mégha másképp is tűnik) Mármint sikeresen belőni, hogy a zsengék közül ki az, aki tényleg ért is hozzá, illetve érdemben tud segíteni, aztán legyőzni magadban a gátlást és rábízni magad.
Mindennapi harcok. Dehát ezért vagyunk harcosok. :)

Kidobott tkp simán beillik egy anorexia nervosa tünetnek. Az meg azért van, mert kiskorodban elütötte buksikutyát 5 hetesen a fagyiskocsi.
Volt már, hogy összevitatkoztam picológussal ilyeneken. Pedig csak tangyak volt, nem is igazi lélekkurkászás.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.17. 14:13:35

@neccharisnyás útonálló: akkor ne is kezdjek el olyan szavakkal dobálózni mint raport meg ilyenek, mert leszakértesz a picsába? :-) Mint annyira azért nem öreg mitugrálsz jellemzően a fellált pénisz ellenkező oldalán vagyok, időbe telik, amíg elhiszik, hogy pusztán azért mert nem vagyok hatvan éves, tudom a megoldást.
Egyszer olvastam egy pszichológia hülyéknek könyvben, a legelején, hogy a szerző előre szál, hogy a nyájas olvasó minden szindrómával tud majd azonosulni a mániás depressziótól a borderline személyiségzavaron át a paranoid skizofréniáig és az Ödipusz komplexig bezárólag.
Anorexia nervosa :-D Kilöttyen a pocakomra rakott kávé, úgy röhögök :-)
Én inkább arra gyanakszom, hogy tanúja voltam, ahogy Buksi kutyát megerőszakítja a szomszéd dobbermannja, majd szanaszéjjel tépi, ezután pedig nagyanyám egy távoli ismerőse arra járt és jól felpofozott és azt mondta, ezért most életem végéig szégyellni kell magam.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.17. 14:20:03

@neccharisnyás útonálló: akkor ne is kezdjek el olyan szavakkal dobálózni mint raport meg ilyenek, mert leszakértesz a picsába? :-) Mint annyira azért nem öreg mitugrálsz jellemzően a fellált pénisz ellenkező oldalán vagyok, időbe telik, amíg elhiszik, hogy pusztán azért mert nem vagyok hatvan éves, tudom a megoldást.
Egyszer olvastam egy pszichológia hülyéknek könyvben, a legelején, hogy a szerző előre szál, hogy a nyájas olvasó minden szindrómával tud majd azonosulni a mániás depressziótól a borderline személyiségzavaron át a paranoid skizofréniáig és az Ödipusz komplexig bezárólag.
Anorexia nervosa :-D Kilöttyen a pocakomra rakott kávé, úgy röhögök :-)
Én inkább arra gyanakszom, hogy tanúja voltam, ahogy Buksi kutyát megerőszakítja a szomszéd dobbermannja, majd szanaszéjjel tépi, ezután pedig nagyanyám egy távoli ismerőse arra járt és jól felpofozott és azt mondta, ezért most életem végéig szégyellni kell magam.
És az mitől van, hogy két napja három percenként engedett kommentet írni ez a fos, most meg a negyven is kevés neki. Ne is mondjátok, tudom. A blogmotor egy nő.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.17. 14:27:19

@Professor Pizka:
Nemá! Te leszel a magyar "gyereket pincébezárós" faszi? (bocs, nem ugrik be az osztrák genetikai selejt neve)

Nem, nem foglak megszakérteni. :) Nálam is az egyik dolog, amitől a falra mászok, mikor belém akarnak magyarázni valamit. Ja, az új kedvenc: vadidegen 100%-os pontossággal elmeséli milyen ember vagyok. Ami szép és jó, csak épp egy szó se igaz belőle. Na ott szoktam otthagyni -én bunkó- mielőtt felforr az agyvizem és kijön belőlem a dologba belefáradt üvöltöző állat, amit persze szintúgy nem látott bennem.
Én nemtom, tényleg ilyen kétdimenziósakká váltak az emberek? Én eléggé háromnak látom őket.

Picológussal is az volt a gond. Mondta, rajzoljak valamit, aztán meséljem el, mit jelent. Megtörtént. Erre elkezdte megszakérteni. Mondom NEM. Arról nem beszélve, ha másképp rajzolom, teljesen az ellenkezőjét hozta volna ki belőle.
Ezek után menjek oda bármelyikhez is, ha igazából gondom van? Mégis mi a hétszentséget látna és magyarázna belém, amit még el is hinnék, mert olyan szétesett vagyok épp perpill?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.17. 14:31:43

@neccharisnyás útonálló: Nem, de ha már osztrákoknál tartunk, akkor te MEGszakértést írtál, én meg LEszakértést. Ebből a következtetéseket, jólnevelt úriember lévén, nyilvánosan nem vonom le :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.17. 14:34:01

@Professor Pizka:
Blogmotorral szépen beszélni, virágot, csokit hozni neki, 8 órás szexet ígérni.... :DDDDDD

Műszaki tárgyaknál a fékevesztett anyázás a célravezető. Ismerős magnóját így szereltem meg. Azóta még nem romlott el. Tudja, hogy bármikor ismét felbukkanhatok.

Ja, és NE UDVAROJJÁ! :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.17. 14:40:28

@neccharisnyás útonálló: a blogmotor így is kibaszik velem, szopat, és még én ígérjek neki szexet???

Ráolvasás, dörgedelmes átkok: Striga lesz az, akárki meglássa. Seprű, macska, bagoly?

Udvarlás: fogalmam sincs azt hogy kell. Velem a nők csak úgy megtörténnek :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.17. 15:37:27

@Professor Pizka:
Ingyenorál, te meg panaszkodsz? Meg fognak lincselni a geekek. :D

Jaja, mai világban 2 viszkikóla és meg is van 2 numera. Ha-ha-ha!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.17. 15:40:12

@neccharisnyás útonálló:

Ahelyett hogy hálásan néznék felfele és szorgalmasan gyakorolnám hogy kell fasznyálhidat csinálni. Értem én.

Nyilván, de te természetesen nem olyan lány vagy, három vodkanarancs alatt nem dobod csak úgy oda valami ismeretlennek :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.17. 15:59:07

@Professor Pizka: Vodkanarancs, broáf!
Nem, rosszabb. Elég okos, hogy a saját pénzemből igyak, ölég buta, hogy olykor benézzem az aktuális fizikai kondíciómban kezelhető véralkoholszintet, ugyanakkor megint elég okos, hogy még ekkor is full öntudatomnál legyek, sikeresen lekoptatva az ezzel korántsem tisztában lévő egyedeket.

Jegyezd meg: a pálinka rossz!
Vermuth-tal kombinálva gyomorhurutra, fekélyre vagy épp rakétagyorsaságú, 1 napos fogyókúrára kiváló. Jobb baktériumölő, mint 2 doboz Augmentin.

2011.09.17. 20:51:41

Ha fiatal ismerőseimet el akarom téríteni a baromságaiktól, akkor vetek nekik kártyát. Bevallom én nem nagyon hiszek benne, de ők igen, jobban elhiszik, mintha csak úgy mondanám.

Ilyeneket szoktam közben mondogatni, hogy a kártya nem hazudik, na ná, csak én.
Beveszik, és legalább elgondolkoznak rajta. Ha bejön, mert általában bejön, akkor ugye, megjósoltam neked, pedig csak a hosszú élet, meg a viharos múlttal szerzett tapasztalat, de annak nem hisznek.

Nagyanyám is így csinálta: Látod, itt van a makk király meg a tök alsó egymás mellett, hazudik neked ez a fiú, látod a kártya megmondja.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.09.17. 21:06:05

@Frengi: Nagyapám nem mondott semmit, soha nem akart megtéríteni pedig 1920-ban elvesztette a hazáját, 1948-ban elvitték a feleségét apám mellől, megélte az egész kibaszarintott XX. századot tokkal vonóval, bélistázva, akadémiai jogászból segédmunkássá lefokozva és amikor megkérdezte hogy mit tanultunk az iskolában, elmondtam ,hogy a dicsőséges Tanácsköztársaság 133 napját. Akkor ült egy darabig, majd azt mondta: A lóseggit.

Brushy 2011.09.17. 22:38:54

Ez a típus volt már, nem? Ilyen megmondó arc, aki mindent jobban tud. Vagy ez valamiféle alfaja?

Mindegy, lényeg a lényeg, az ilyet ütni kell, méteres jégcsapretekkel, addig amíg mozog. Ha engeded, hogy megszólaljon véged. Tanácsot, építő kritikát elfogadok, hiszen ezért vannak az ismerősök, barátok, de ez a típus értelmes embernek nem barátja, de még csak nem is haverja.

Jájjg*ci Tibor, már most felbaszott a gondolat, ha csak visszagondolok az ilyenekkel történt találkozásaimra. "Milyen proci van a gépben? Áááá, az szar. Semmit nem tud az xy-hoz képest, és felannyi. Nekem olyan van, megy mint a szél. Ezek gyári beállítások? Ja, te állítottad be? Akkor ezért ilyen szar. Figyelj, ezt így, meg úgy, nem baj, ha belenyúlok ugye? Bocs, telefon. ... Csak a brókerem volt, neked is ezt kéne. Havi 150 simán megvan, tisztán, semmit nem kell csinálnod, mondtam a múltkor is. Ja, suli mellett nem megy? Hát utána sem fog azzal a diplomával." És így tolja, tolja... Egy idő után megkérdezem, hogy ki vagy te, mert az okés, hogy házibulit rendeztem és valakinek az ismerőse vagy, de most így legyél kedves menjél már a bús picsába, anyádon keresztül.

És nem bazmeg, nem kapsz jeget a kibaszott pezsgődbe, ha már nem volt jó a behűtött sör! Gyááá! Ütni kell az ilyet, én mondom néktek, ütni rendíthetetlenül.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.18. 00:27:30

@neccharisnyás útonálló: most épp csuklok a sok nyamvadt kommersz rézangyalától, ez nem is pálinka, a kurva anyjukat...

2011.09.18. 11:34:35

@Professor Pizka: a pályinka az a 60%-os törkölynél kezdődik;)

Mostan kaptam 40%-os Williams-Birne schwarzwalder hausbrennereit, kíváncsi leszek rá, az milyen?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.18. 13:47:51

@Professor Pizka:
Zwacktól még rosszabbul lennél, higgy nekem! Nem házi pálinka mindig lutri. Nevettem is, mikor mondták, hogy megemelik az ötdekás kommersz szeszeken az adót. Összenő, ami összetartozik, mert jónéhány agyonhájpolt páleszbe csak beleszippantva is azonnal kérném inkább a Félszemű Jack Tengerész Brandy-t.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.18. 13:54:04

@neccharisnyás útonálló: ez valami kellően névtelen volt, és 55 fokosnak reklámozták, tényleg elég erős is volt. Házipálesz, ahhoz kell jó gyümölcs, meg az a fajta ráérős, de mégis tempós, semmit el nem kapkodó precizitás, ami nekem nagyon imponál, viszont a csírája is hiányzik belőlem. Az igazi gondot a földimogyoró okozta, amely csak úgy ki volt rakva grátisz az asztalra (naná, így többet iszik a kedves vendég). Én ugyanis nagyon szeretem a földimogyorót, de olyan beteg vagyok tőle mint más egy hétdekás üveg Sütő- vagy Rumcsászárkörte-ízű szeszesitaltól.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.18. 14:02:23

@Brushy:
Jégcsapretekkel! :DDDD
Bizisten kipróbálom egyszer. Olyan komoly sérülést ugyse okoz.

@Hadrian77:
Törköly? Legyen inkább szilva... vagy barack.

Pizka, pia mellé sós rágcsaként én ezeknek a krékerszerű pici sós-mákos vackoknak nem bírok ellenállni. Igaz, azok szívják is a piát. Liter bor, fél lityó pálesz, némi pezsgő mellé eszegettem ezeket, és teljesen jól, peckesen mentem haza a nap elején. Hát nem rápakolták ezekre is a chipsadót??? De ha nem ehetem, mert drága, akkor meg azon lesznek kibukva, hogy érdekesen sétálok az utcán.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.18. 18:03:58

@neccharisnyás útonálló: az nem rossz, bár a chipsadó engem egy helyen érint: a teszkós (aldis, lidlis) sima sós burgonyasziromnál. Nekem az segít, ha nem iszok a tömény mellé sört. Ha igen...akkor baj van.

2011.09.18. 18:55:01

@Professor Pizka: ez a mogyoró nyavalya rajtam is ki szokott jönni.

@neccharisnyás útonálló: törkölyös affér a Téli berekből megvan? :)

Brushy 2011.09.18. 19:38:48

@neccharisnyás útonálló: Há' mer' nem hagy nyomot, tompa és hajlékony, de fáj. Tudom, mert anyám vagy fakanállal vagy retekkel vert el!:D Ez akkor volt, amikor már túl magas voltam, hogy leadjon egy anyai pofont és már azon sem segített, hogy két lépcsőfokkal lejjebb álltam ő meg fentről toporzékolt.

Ajánlott még a telefonkönyv, vagy a törÜlközőbe csavart kemény tárgy kombó.

nattydread88 2011.09.18. 19:52:27

Oooh basszameg:D Kicsit én is ilyen vagyok testépítős témában. Ha edzünk néha a haverokkal, mindig szóvá teszem, hogy "azzal elbaszod az izületet", az "más izomcsoportra megy" "ne rángasd a súlyt" stb. stb. Még hozzáteszem azt, h "asszed én találtam ki, nézz utána akárhol" végül jön a "csináld ahogy akarod, én csak mondom" És ami a legrosszabb, hogy annyira nem is vagyok izmos:D

Daenerys 2011.09.18. 19:55:07

Na, az ilyenre "nem érdekel, baszod, húzz a picsába" mondás, faképnél hagyás. Akkor is, ha apád korú.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.18. 19:59:24

@Hadrian77: Áhh, 16 év távlatából hol emlékszek én márilyenekre....

@Brushy: Fakanál beazonosíthatatlanságában azért én nem bíznék. Lapos felület hagyhat azért nyomot, ha istenesen megküldik. Nomeg ha a nyelét törik ketté az ember hátán. Jégcsapretek lesz az igazi. Nincs mese. Úgy aztán eltart a kölöknek egy ideig, míg összerakja, hogy miért vetettem annyi retket a muskátlis ládába.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.18. 22:12:53

@neccharisnyás útonálló: a túlzott jégcsapretek-termesztés egyéb pletykák szárnyra kapását is okozhatja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.09.18. 23:32:59

bezarni a kommenteket kibaszottul modoros
akkor torold az egeszet

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.18. 23:47:18

@Professor Pizka:
Véleményed van? Ajjaj! Koma, ilyen időkben. Figyu, mondok én neked valamit..... mer jót akarok...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.19. 14:12:33

@Professor Pizka:
Miből? a véleményből? A szabad akaratból? Vagy hogy Törpillának miért van olyan csuda tartóshulláma, mikor nem is használ sampont?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.19. 14:14:27

@neccharisnyás útonálló: és nem esik orra a madzagban pedig használ tampont. :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.19. 14:46:48

@Professor Pizka:
Afrászt! Ő még nagyiék vattabélelős módszerének híve.
Bár engem jobban izgat az 1 törppicur vs. 100 fiútörpe problematika. Ótvar nagy retkes ribé a csaj. Kéne a fogamzásgátlója! 8)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.19. 14:55:05

@neccharisnyás útonálló: szerintem csak szeret szopni. micsoda bukkake-abend-ek lehetnek ott...

2011.09.19. 14:55:43

@neccharisnyás útonálló: ejnye, de tájékozatlan vagy, Törppicúr az égből pottyant le, egy külön egész estét rajzfilm volt róla:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.19. 15:00:29

@Hadrian77:
Dzsízöszkrájszt! (kackac) Én azt hittem eddig, hogy az erdőben találták. Szóval akkor az űrben is vannak törpszabásúak? (ET, go home!) Vagy van még egy Aprajafalva, rendes népszaporulattal, és időnként csúzlival kilövik a felesleget? Azé predatorék jobban megoldották ezt az alien-inkubációval. Szerintem.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.19. 15:20:55

@Professor Pizka:
Az a gumibogyószörptől van. Ha figyeled, a többi se öregszik. Bár az is lehet, hogy halhatatlanok. Hókuszpók egyszer túlfőzte őket, odakozmáltak és azóta nem öregszenek. Már csak a jó öreg konyhakés segíthet. Csak egy maradhat....

Duncan Macload, a Felvidéki!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.19. 15:46:10

@neccharisnyás útonálló: má nem azért, de ki vitte Aprajafalvára a gumibogyószörpöt? Sagsag az Elsüllyedt világokból vagy Dzsémi a csodalámpával?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.19. 15:53:24

@Professor Pizka:
Volt ott 2-3 varázsló, válassz egyet.
Elsüllyedt világok, vaaaazz! Popócici meg a kalózok... és még mindig nem szereztem be, mióta kiadták dvdn. :/

2011.09.19. 17:35:24

@neccharisnyás útonálló: DVD-n megjelentek a tv-ben nem vetített évadok is:) priceless:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.19. 17:40:48

@Hadrian77: Ja-ja. Mikor kijött, olvastam is. Hogy áll. teljesen kerek sztorivá áll össze, csakhát..... pedig rendesen beindul a pavlovi reflexem a kezdő képsoroktól. :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.19. 17:51:32

@neccharisnyás útonálló: nekem akkor került helyre pár dolog mikor leírták, hogy az MTV régen nem sorban adta le a részeket. Akkor beugrott, hogy volt néha ilyen "és ezt most így hogy" érzésem, mikor néztem régen.

2011.09.19. 18:33:45

@neccharisnyás útonálló: azért nekem csalódás volt a franciáktól az Egyszer volt... után:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.19. 20:48:23

@Hadrian77: Jajj, abból az emberi testet bemutató milyen jó volt. Múltkor arra eszméltem, épp valami szervi károsodás kialakulását taglalta valaki, nekem meg elindult a fejemben képen, ahogy jön a dagi meg a szivarorrú vézna, gonosz vigyorral, elkezdenek rombolni, erre jönnek a falósejtecskék, de jaj! Túl gyengék, sorra halnak, a kártevők meg csak vihognak, erre a kis emberkék be a repülőjárgányba, info az agynak, hogy kecmec van, és hozzák a hiperszuper hatékony tömegpusztító fegyvert.... vagy csak 5 csillió újabb falósejt gördül le a futószalagról, amiket a repülőjükből a betolakodókra szórnak, és azok így végre meghalnak, néhány dagadtra zabált fehér vérsejtet hagyva maguk után. Pacsi, kaland vége.
A legjobb ismeret-erjesztő műsor evör!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.19. 23:24:36

@Hadrian77: mindig szerettem a francia filmgyártásban, ahogy szemmel láthatóan negyed erőforrásból és négyszeres kreativitásból megoldják az összes műfajt.
süti beállítások módosítása