Goldenblog 2011 - Néma sikoly

2011/09/10. - írta: Kurtz ezredes

2011. szeptember 8, derűs-szeles csütörtöki késő délután. Újra itt az önjelölt, közlési kényszeres hobbi(?)írók itthon egyedüli Oscar-gálája! Mindenki oda igyekszik, az egész város. Tömeg, özönlés, tódulás. A Petőfi (Horthy Miklós) híd budai hídfőjénél csupa bloggergyanús arc - hű, de sokan leszünk! -, akik aztán persze a legtöbben vagy a kollégiumukba, vagy a ZP-be fordulnak le az utolsó pillanatban. De azért az A38 előtt is egyre többen gyülekeznek, hogy bebocsátást nyerjenek a Goldenblog idei zártkörű díjátadójára. Minket persze már annyira nem izgat a dolog, mi már egyszer megnyertük, a többi csak jutalomjáték. El kéne már hozni a díjakat is, jut eszembe.

Türelmes sor, hoszteszek, regisztráció, bizalmasan odamormolt művésznévre sejtelmes mosoly. Hülye név, tudom. Azért választottam. Biztos rajongó ő is. Karszalag, italkupon, bebocsátás. Kösz, a névkártya nem kell. Az ismerősök közül közben szinte mindenki lemondja az utolsó pillanatban a részvételt - már biztos unják, nekik megvan a rutinjuk.

Na itt van a lényeg, a hajó gyomrában. A magyar blogoszféra legjobbjai. Dehogy belterjes társaság! Modoroskodás meg természetesen sehol. Tízből hét megjelenten Szalacsi-sapka, vastagkeretes bohémszemüveg, kreatív pólóra kord könyökfoltos művészzakó, férfiretikül, háromnapos szakáll - ahol a marginálisból főáramlat lesz. Pusmorgás, diszkrét bennfenteskedő mutogatás, mint valami fogadáson vagy kiállításmegnyitón. Az ott a izé, tudod. Az meg a másik, ő csinálja a izét, jaja. Amaz meg nem jött el, mert így tiltakozik az igazságtalan lebonyolítás ellen, ettől majd biztos elgondolkoznak legközelebb. Miért kell facebookos regisztráció, miért nincs fődíj, miért van fődíj, miért ide szervezik, miért szeptemberben, miért ilyen hangos a zene..? És már jönnek is sörkupont lejmolni páran a laza hipszterek közül. Ingyensör, de még abból is több kell. Hogy csúszna a Dunába hazafelé, majd a Vaskapunál kicsáklyáznak. Nem, dehogy vagyunk mi MSZP-sek. Az értelmiségi az örök ellenzéki, tudod. Meg hát amit a kormány most csinál, az már tényleg... kell az ellensúly. Van itt még 38 lakberendezős, izgalmas beltéri kiegészítős bloggerina (szakértők) - egyetlen vitathatlanul jó tulajdonságuk, hogy legalább tényleg jól néznek ki. Odafigyeltek az anyagok és a színek megfelelő súlyozására és összhangjára.

Hát igen, tavaly jobb volt a felhozatal. Tavaly a Modoros is jobb volt. Tavalyelőtt meg még annál is jobbak voltak az indulók... Izomtibi, Tarda, Szleng, Gyűlölt Ellenségeink. Akkor még voltak igazi blogok - valódi, saját, előállított érték, szórakoztatás. Az aranykor, legendák. Mi vagyunk a bloggerek utolsó Nagy Generációja. Ez ma már csak mind politika, reklám, lájkolás és tumbli. 

Na műsor, eredményhirdetés! Minden kategóriában egy zsűri- valamint egy közönségdíjas - fődíj nincs, csak mobilos különdíj. A ceremóniát a jelenlévők udvariasan végigpofázzák és röhögcsélik, a győzteseknél 10% tapsol - rosszmájú véleményfoszlányok innen-onnan. Az italkuponok elfüstölése után feltehetően az ingyenkajára készülődnek már ők is lélekben.

- Az idei díjkiosztót a Kult-Szórakozás kategória nyitja, amelyben tavaly Magyarország egyik legjobb és legszellemesebb blogja győzött. Az idei közönséggyőztes is méltó folytatása ennek a nemes tradíciónak, hiszen idén nem más nyert… mint aaa 

NYUSZIKASVICCEK.BLOG.HU!!!

- Igazából tudjuk, hogy messze nem vagyunk olyan jók, mint a modoros és most kicsit haragszotok ránk, de azért jó volt nyerni, meg minek olyan blogokat írni, amiket még a törzskommentelőkitek közül is alig értenek páran.

Köszönjük, sziasztok!

- Folytassuk a legizgalmasabb kategóriával: Életmód, ahol több ezer szavazattal fej-fej melletti állással végzett az élen két blog is. Az esküvői kiegészítőket bemutató hercegfeherlovon.postr.hu-t pedig hajszállal de megelőzte… aaa

MASNIKAHAJBAN.BLOG.HU!!!

Amíg Viven felfárad a színpadra, addig elmondanám, hogy kétfős belépőt nyert ezzel a csodálatos bloggal a milánói divathétre, ahol a legnevesebb olasz mesterektől tanulhat és gazdagíthatja ezt az amúgy is élvezetes blogot.

- Köszönöm, tényleg, nem is tudom elhinni, hogy ez az egész igaz. Köszönöm nektek, akik rám szavaztatok lányok, köszi-köszi! (a kategóriagyőztes bejelentése óta jelentkező párfős sikoltozás felerősödik a teremben)

- Az Egyéb blogok kategóriájának győztese a közönség szerint pedig nem más… mint aaaaaa

CICAMICA-ÉDESKUTYUS blog!!!

A díjat a blogger sajnos nem tudja átvenni, mert anyukája szerint ilyenkor már nagyon késő van. Mindenesetre kétszemélyes wellnesshétvégét nyert a VII. kerületi Hotel Klauzálba.

A Szakmai blogok terén hatalmas volt a versengés - végül a közönség és a zsűri is ugyanabban az oldalban találta meg 2011 legjobb szakmai blogját, ami pedig nem más…mint aaaa

BABABUFI.BLOG.HU

- Szólítom a színpadra dr Sasvári Eleonórát, aki a kisbabák büfiztetésének elismert hazai szaktekintélye

- Nagyon-nagyon köszönöm minden kismamának aki szavazott és mellettem volt, köszönöm nekik, tényleg!

A Hírblogok rendkívül széles és változatos palettáján is hatalmas volt a verseny, megkérem a KGM főszerkesztőjét, hogy néhány szó kíséretében adja át a díjat.

- Köszönöm, közben szólítom is a színpadra a közönségdíjas Ráktérítő-blog képviselőjét! Amíg az ifjú Che Guevara felfárad, addig megjegyezném, a szólásszabadság csorbulásának legfőbb bizonyítéka, hogy láthatóan mindenki menekül a blogoszférába, ahol talán még elmondhatja… Benjámin parancsolj, tiéd a szó.

- Szeretném megköszönni közönségünknek – akiket az arab forradalmak mintájára a leghatékonyabb hatalom elleni mozgósításra alkalmas közönségi oldalon, fizetett hirdetésekkel kapartunk össze – ezt a díjat, amely egymaga bizonyítja, hogy ebben a formálódó orbáni diktatúrában igenis lehet és kell törekedni a hatékony baloldali összefogásra. Annyit szeretnék még hozzátenni, hogy ma Magyarországon ez az utolsó állóhajó-gyomor, ahol még nyilvánosan elhangozhatnak ellenzéki gondolatok. 

 

Ebben a pillanatban öt kivénhedt rendőr-IFA fékcsikorgása törte meg a budai éjszaka rakparti csendjét, a belőlük kiáradó – azonosító nélküli – terrorbrigád pedig a teljes hajót a Gyorskocsi utca politikai szárnyaiig gumibotozta.

Magyarország

2011

Én így szeretlek!!!

Címkék: média internet
28 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.10. 10:05:33

Fene gondolta volna, hogy Kurtz ezredes zord külseje ilyen érző szívet takar! :))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.10. 10:16:18

Nem értem mit kell így lehúzni. A padlizsánkrémes szendvics és az ingyenburger (nagy édes buciban!) jó volt. :-)

2011.09.10. 11:12:50

Én nem tudom, hogy kerülnek a reklámok a posztok mellé, de ha ez sokáig így megy nem jövök ide többet, mert a Zaladnónak - és nem csak cipőket kínálanak a ganajok - nehezen tudok ellenállni, a jobb felső sarokban a Sushi Gutscheint kihagyom, Berlinbe szól, meg egyébkén is utálom.

A poszt amúgy jó lett.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.10. 11:27:14

Ez a NAGY ELLENÁLÓK blogra menekülési attitűdje tényleg kurva vicces.
"Mindenki láthatja, hogy ez egy erőszak-rendszer! Elnyomnak, segítség, elnyomnak!"
A masnis nyuszi, babapoci témjú blogok népszerűsége legalább magyarázható, ha nem is érthető.
A rendezvény képeit nézve nekem csak azzal volt bajom, hogy nem viselt senki farmermellényt. A zakó, póló, trendibölcsészszemüveg kombináció hiába hasonló, azért nem teljesen ugyanaz.

Mocca · http://manzardcafe.blog.hu/ 2011.09.10. 11:58:22

Popfavizitnek marhajóvót! Ettünk vislit, láttuk Tóta W daliás termetét, egy alkeszmentes piakuponunk ugyan még maradt, de talán érvényes lesz az még jövőre is...

Bordapapa 2011.09.10. 12:11:18

"Ebben a pillanatban öt kivénhedt rendőr-IFA fékcsikorgása törte meg a budai éjszaka rakparti csendjét, a belőlük kiáradó – azonosító nélküli – terrorbrigád pedig a teljes hajót a Gyorskocsi utca politikai szárnyaiig gumibotozta."

Istenem, ez olyan gyönyörű!^^

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.10. 18:33:44

@Bordapapa: Csatlakozom!

Ilyen közönséggel tarthatták volna a Gödörben is. Szerintem. Tényleg, mit kapnak a győztesek?
Szerződés egy könyvkiadótól, aki megneszelte, hogy egy best of Modoros az egykori Murphy-törvényei lázhoz hasonlót generálhat?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.10. 20:17:40

@neccharisnyás útonálló: különböző repidolgokat osztogattak. A legjobb az ingyenhamburger volt, kár, hogy valószínűleg a lemilblog többet nem nevez, így hacsak nem lesz belőlem világhírű blogger, többet nem ingyenhambizok a goldenblog "gálán" :-)

Kötyköli János 2011.09.11. 01:47:40

És ezt minden évben megrendezik…

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.11. 12:30:13

@Professor Pizka: A38 és ingyenkaja.... á, még az extradrága martinijük miatt se sírnék, bizisten!

atila68 (törölt) 2011.09.11. 16:15:06

Gumibotozni... egy lószart mama!
Atomot!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.11. 20:19:08

@neccharisnyás útonálló: nem tudom, az milyen, az ingyensör mérsékelten volt vizes.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.11. 21:06:16

@Professor Pizka:
Csak annyi, hogy drágább, mint úgy általában. Csakhát a hely kihozza belőlem, hogy nekem márpedig ott azt KELL innom.

escargot 2011.09.11. 21:48:50

@Professor Pizka: Vidam hamburgerert meg az amerikai kovetseggel erdemes joban lenni: a julius 4-i megemlekezesen a Varban igen kivalo egyfalatos burgereket hurcolasztak korbe csinos lanyok. A hatterben dzsessz-zenekar es fess tengereszgyalogosok.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.11. 22:07:03

@neccharisnyás útonálló: yo no soy marinero! soy capitan, soy capitan! :-D
Belőlem amúgy a hely azt hozza ki: menkülj bazeg, amíg nem késő!

@escargot: van hozzájuk sárga műsajt szósz is?

escargot 2011.09.11. 22:17:19

@neccharisnyás útonálló: Egyenruhajuk meno, de a tobbseguk nagyon alacsony (am annal szelesebbre gyurt), es - a pletykak szerint - meleg. :)

Prof.: Emlekeim szerint valami dzsuva volt bennuk, es aligha organikus.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.12. 08:06:33

@escargot: hiába is próbálkozol, a legtöbb városi nő menthetetlenül bele van zúgva az egyenruhás fiúkba, najó a BKV ellenőrökbe nem, de afölött szinte mindegy, hogy rendőr zászlós, hogy amerikai ellentengernagy, az egyenruhától "sármosak" lesznek. Ezenkívül rendkívül izmosak, határozottak, magabiztos fellépésűek. Ezt természetesen olyan nők is produkálják, akik egyébként meg vannak veszve, hogy nincs egy fiú, aki végre Bulgakovról, vagy a hazai repcetermelésről akar velük beszélgetni, oszt mán' kefélni akar, pedig a legjobb barátnő kiállítását még meg se nézték. Szegény Freud is ettől lett olyan megkeseredett ember, hogy a fél életét a női lélek feltérképezésével töltötte, és mindig azt kellett tapasztalnia, hogy az első huszár százados aki arra jár, minden elméleti fejtegetést szétrúgott a lovával :-D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.09.12. 08:10:07

@escargot: @Professor Pizka: @escargot: nekem van egy ex-tengerészgyalogos ismerősöm. Ő tényleg meleg.

Nadiposzi (törölt) 2011.09.12. 09:45:30

@altoid:
A folytonos veszélyben s bajban élő
Vad férfiak fegyvert s hatalmat érő
Nyugalma nyugtat, s mint egy meleg hullám
A másság-érzés vad mámora hull rám.

Ernoke 2011.09.12. 10:00:31

@Professor Pizka: ezt az egyenruha-mániát sosem értettem. nekem az egyenruháról nem az jut eszembe, h "szexi", hanem h "seggfej".
na jó, azért vannak kivételek...
www.youtube.com/watch?v=A9_V2kcYCQM&feature=related

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.09.12. 17:16:36

@Professor Pizka:
Akkor már csak az ősember-imádatomat elemezd ki. Mert tudatalatt meg rendre arra áll az agyam, hogy egy ilyen szőrmók, mosdatlan, villogó szemű férfiember vádlijához törleszkedjek, mint egy kis vadóc cirmos.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.12. 17:42:07

@neccharisnyás útonálló: A válasz sokrétű. A kis vadóc cirmosokba, amikor a kis karmaikat bele szokták próbálni a vádliba, a vádlik tulajdonosa nem durván de határozottan odébb szokta libbenteni. Legalábbis én aki korábban több macskát is tulajdonoltam (rotflmao, a macska azt hitte, van egy csomó szolgája, aki eteti, ez tuti) és jelenleg is birtokosa vagyok két meglehetős izmos és szőrös lábszárnak, (nochdazu ezek a térdemhez rögzülnek és nem formalinban vannak) nehezen tűrtem, mikor a lábamon gyakorolták a ragadozást.
Ez a willendorfi vonzalom mindkét nemnél megtalálható, kutatásaim szerint sok férfi gyakran köt ki annál a vágynál, hogy a fajfenntartási ösztöntől vezérelt, az egyik fülén ösztrogént, a másikon progeszteront gőzölő fúria szippantsa magába, és ne mindenféle praktikákon járjon az esze, hanem azon, hogy minél mélyebb és kitörőbb örömöt éljen át partnerével. Szintén kutatásaim alapján amennyiben ezek a feltételek adottak, a férfiak bizonyos esztétikai hibák felett is elsiklanak, legfeljebb később ezzel nem dicsekszenek el.
Egyébként ön a sexualis provocatio verbalis ágának scriptosus subfamiliájába tartozó syndromaban szenved. A pontosabb dyagnosis felvétele mindegy 17 ülésből álló psychotherapia alkalmával lenne feltárható, mely után további therapiás javaslatok tehetők. Addig vitamindús táplálkozás, napi legalább 2000g aqua vagy egyéb non-alcoholosus liquor consumptioja javasolt, szükség esetén analgeticum. Visszarendelés: újabb panasz esetén, saját felelősségére otthonába bocsátva.

blur7 2011.09.12. 18:54:30

@neccharisnyás útonálló: Zavarba ejtő hozzászólás. :)
Hat éve nem borotválkoztam. Most futottam egy jót, tehát a második pont is stimmel. A kék szemeim akár villogni is képesek, ha kell. A vádlik pedig adottak.
süti beállítások módosítása