Olvasói rovat - Az első tízezer lájk

2011/08/15. - írta: Modor Tibi


Ahogy ma is azon értetlenkedtem a Facebookon, hogy ennyi év után is miért ekkora téma Geszti Péter vagy bármilyen híresség - ugyanúgy furcsállom, hogy bloggerek és lájkok mennyi embert meg tudnak mozgatni az olvasók közül. Nem lennék meglepve, ha érintett lenne a szerző.

 


Szia Tibi,

Eddig csak olvastalak, de most kedvet kaptam egy rövid poszt megírásához, olyan Jancsi bácsi stílusban, és szerintem a végén egy kérdőív is tanulságos lenne. Sirájj a blogod! Üdv: Zoltán István

Csak az első tízezer lájkot ne firtassa senki!

 

Tőlem ezért nem kapsz klumpát

Jancsi bácsi: Bandeszkám, ebben a szájbatoszott országban mindent bekajál a birka nép! Példának okádék, itt van ez a titokzatos blogger, a Jenő Marcell, akinek nyolcszázezren lájkolták a facsén a posztját. Nem mondom elég jól összeszedett adatokat egy széles kört foglalkoztató kérdésről, hogy miért is olyan drágák a holland fapapucsok, de pár nap alatt nyolcszázezer lájk a semmiből!? Ugyan kérem!

Az unokaöcsémnél van az a Titoknet, a múltkor meséltem. Ilyen nem publikus internet. Na, ott megírták a tutifrankót, hogy ez a Jenő Marcell igazából egy felkapott profi netes firkász, mégpedig a Zenitnél…

Bandi: Nem mondod Jancsi bácsi. De hát akkor miért nem a saját nevén írt? Főleg ha ilyen népszerű lett vele, és lássuk be, fején találta a szöget az írásával.

Jancsi bácsi: Nono, Bandikám, nem kevés csúsztatás is volt abban a posztban. Amúgy meg a fene se tudja, hogy miért nem a saját nevén írt? Ilyen betegek ezek a zenitesek. Nem ilyen tisztességes, őszinte, névvel- címmel-TAJ-számmal blogoló meg kommentező csapat, mint mi, hobbiból írogatók.

Bandi: De mindegy is, nyolcszázezer lájk, azért magáért beszél…

Jancsi bácsi: Ugyan, Bandikám ne legyél olyan naiv! Persze idővel gerjeszti önmagát az a sok-sok lájk, de az első tízezret valahogy össze kellett bugázni…

Bandi: Jancsi bácsi, nemá’ Nem hinném, hogy Facebook-liket olyan könnyű hamisítani…

Jancsi bácsi: Viccelsz? Mint a huzat!

Bandi: No de mégis, nem etikus. Főleg ha zenites ez a Jenő Marcell. Biztos jobban tiszteli a közösségi hálózatokat meg az internetet annál, mintsem, hogy ilyesmire vetemedjen.

Jancsi bácsi: Bandikám, most röhögtetsz? Etikus? Amúgy azt a megtollasodott, Fászbjúkos Cukorsüveg Dávidot se féltem. És mi van, ha rosszaskodik a játszóterén egy zenites? Izraeli belügy.

Bandi: De hát ez mégis micsoda dolog lenne, olyan mint a pénzhamisítás….

Jancsi bácsi: Bandikám, beszélsz itt zöldeket, már megbocsáss. Pénzhamisítás? Hát mit veszel te lájkon? Zsömlét meg kenyeret nem, azt biztos. Vagy kérdezd meg a pultos Ibolyát, hogy hány felest ad ezer lájkért? Csak ezek a szájberhiéna onlány-pargetingesek sulykolják azt, hogy mekkora értéket képviselnek a lájkok.

 

6 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr2 2011.08.15. 19:51:37

lájkolom Tibit is.

csomborblog · http://csombor.blog.hu 2011.08.15. 20:44:45

Tibit én is. Marcellt viszont még mindig nem olvastam - csak az a baj, hogy lassan már ez is modorkodás lesz, pedig tényleg nem.

2011.08.15. 21:04:23

Jancsi bácsit lájkolnám :)

hulyevel 2011.08.15. 21:45:32

Nem hinném, hogy olyan könnyű a Facebook-like-okat manipulálni, bár semmi sem lehetetlen. Viszont Jancsi bácsi abban téved, hogy a like nem hoz pénzt. Ha közveltenül nem is feltétlenül, de a sok oldallátogatásért fizet a Sergei Prím meg a Kugli

KürtiT (Tromb74) 2011.08.15. 22:33:54

Itten van ni. Lehet venni kilóra is.
h4rd.hu/like/

nemértekhozzá(m) 2011.08.16. 12:40:15

eskü nem értem miről van szó :(
süti beállítások módosítása