Olvasói rovat - A falunap

2011/06/28. - írta: Modor Tibi

Helló Tibi!

Megint összehoztam egy cikket. Valaki az egyik poszt alatt megjegyezte, hogy még nem volt falunapos cikk (itt még tényleg nem, de a kiskedvenc Orkánságon igen - T.B), és azonnal beindította bennem a vezérhangyát, az eredmény pedig ez lett. Lehet, hogy ezért fatornyos kis falumból menekülnöm kell, de akkor is megosztom tapasztalataimat a világgal. A mű egyébként három részre oszlik: először a falunapi meghívót és műsorfüzetet olvashatjuk, aztán a helyi újság beszámolóját a jeles eseményről feltételezhetően egy nyugdíj felé tartó vagy már nyugdíjas tanítónő tollából, végül pedig egy helyi erő rövid, ám lényegre törő beszámolója zárja az írást.

Üdv: Csikai Gábor.


 

Meghívó



Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját Június 12.-ére az immár 16. alkalommal megrendezendő Velkakoppányi Falunapra. A következő programokkal várjuk kedves vendégeinket:

7 óra: Zenés ébresztő. Vidám muzsikát játszik Takács „Kiskondás” Joci.

9 óra: Megnyitó. A rendezvényt megnyitja Szabó Béla, községünk polgármestere és Dr. Bartha Kolos, országgyűlési képviselő.

9 óra 30.:Velkakoppányi Sustorgós. Előadja a Velkakoppányi Vadsóska Néptáncegyüttes.

10 óra: Sportdélelőtt. Amatőr labdarúgó mérkőzések a sportpályán.

10 óra: Népies ízek. Főzőverseny a főtéren.

11 óra: Tájak és vidékek. Sublóth Aranka naiv festő kiállítása a Faluházban. Megnyitja Faraghó Sándor népi iparművész. Közreműködik a Velkakoppányi Csattanó Maszlag Népdalkör.

12 óra: A főzőverseny zsűrizése. Az elkészült ételeket értékeli Benke „egykistejfellelmegdiszítjük” Laci bácsi. Utána az elkészült ételek kiosztásra kerülnek.

12 óra 30.: „Jó ebédhez szól a nóta” Borzi Árpád nótaénekes műsora.

14 óra: A nyolcfejű sárkány. A Révényi Mogyoró Bábszínház műsora kis gyerekeknek és nagy felnőtteknek.

15 óra: Velkakoppány FC-Boklád SE megyei III. osztályú labdarúgó mérkőzés.

16 óra: „Pitymallik már az ég alján, ihajla” Toborsági népdalcsokor a Velkakoppányi Büdös Bürök Nyugdíjasklub Énekegyüttesének előadásában.

17 óra: Velkakoppány Öregfiúk – Révény FC 1993-as kupagyőztes csapata. Labdarúgó mérkőzés.

17 óra: Hu-mor-zsák. Potyka László, Humória magyarországi nagykövetének műsora

18 óra: „Mulatós trió” Fellépnek a Buli TV Mulassunk Misivel című műsorának sztárjai: Bicskás Janó, a mulatós hentes, Gógyis Fricy, a nótáskedvű lókupec és Muszkli Marcsy, a daloló háztartásbeli.

20 óra: Eredményhirdetések, tombolasorsolás. Fődíj: egy borjú!

21 óra: Utcabál. Zenél a Kiskondás Duó.

22 óra: Disco az Ezüstfenyő (Kishugyos) sörözőben. Delirium Retro Breath Feeling Dance Party with Dj. Malatz feat. Dj. Burnee.

Reméljük, mindenki talál kedvére való programot.


A község vezetősége.

 

 

Beszámoló a helyi újságban



Községünk lakói számára minden esztendőben az egyik leginkább várt esemény a helyi falunap. Ez idén sem volt másként, már hetekkel a nagy esemény előtt is ez volt az egyik legfőbb téma a falu utcáin. Az emberek mosolyogva idézgették a korábbi falunapok vidám eseményeit, és legalább ilyen lelkesen találgatták, vajon idén milyen programmal lepi meg őket községünk vezetése. Akik remek szórakozásra számítottak, azoknak idén sem kellett csalódniuk, hisz' a színvonalas programok között megtalálhatta a magának valót a falu apraja-nagyja.

A mulatság már kora reggel kezdetét vette: Takács „Kiskondás” Jocit szállították körbe a faluban, aki vidám dallamokkal ébresztette a helybelieket, ám aznap senki sem morgolódott a korai időpont miatt. Az emberek az utcán álldogálva várták a jótorkú énekest, s bizony voltak, akik együtt dúdolták vele a népszerű nótákat.

Aztán 9 órakor a falunap hivatalos programja is kezdetét vette, községünk polgármestere Szabó Béla nyitotta meg a jeles napot. Az ekkor már szép számmal gyülekező helybéliek figyelmesen hallgatták első emberünk beszédét, melyben elsőként felidézte a korábbi falunapok eseményeit, a szervezés fáradságos munkáját, végül pedig jó szórakozást kívánt a mai naphoz. Utána Dr. Bartha Kolos, országgyűlési képviselőnk lépett a mikrofonhoz, s mindnyájunkkal megosztotta a szülőfalu megtartó erejének fontosságáról vallott magvas, megszívlelendő gondolatait. ”A szülőfalu olyan az ember számára, mint a fának a gyökérzet. Minél mélyebben ereszti a talajba, annál magasabbra tud nőni, annál rendíthetetlenebbül áll majd a tépázó viharban” - mondotta a fiatal politikus, akit e csodálatos szavak után tapsvihar kísért le a színpadról.

Ezután egy újabb hagyományos esemény következett: a Velkakoppányi Vadsóska Néptáncegyüttes ifjai libbentek a közönség elé, és frissen, ropogósan eljárták országszerte ismert táncunkat, a Velkakoppányi Sustorgóst. A hivatalos program ezzel véget ért, innentől tényleg a kötetlen szórakozásé lett a főszerep.

A főtéren főzőverseny vette kezdetét, s nem kellett sok idő ahhoz, hogy ínycsiklandozó illatok kezdjenek mindenfelé terjengeni, odacsalogatva az éhes helybélieket. A főzőcskézés természetesen igen oldott hangulatban zajlott, minden kondér körül mulatságos történetek és harsány kacagások kígyóztak. Eközben nyolc helyi csapat részvételével futballkupa is kezdődött a pályán. Mire az emberpróbáló mérkőzések véget értek, már az asztalokon gőzölögtek a finomabbnál finomabb étkek, amelyekkel nemcsak a megfáradt sportolók, hanem az egész falu is elverhette éhét. A falatozáshoz kiváló aláfestést adott az országosan ismert nótaénekes, Borzi Árpád, aki életműve legjavát osztotta meg a jóízűen ebédelő közönséggel.

Akit azonban sem a sport, sem a fenséges lakoma nem hozott lázba, az választhatott kulturális programot is. A faluházban községünk nagy szülötte, Sublóth Aranka képeiből nyílt kiállítás. A tárlatot Faraghó Sándor népi iparművész nyitotta meg, utána pedig településünk Arany Ártány-díjas énekegyüttese adott rövid ízelítőt díjazott műsorából. Ezután pedig bárki egész nap megtekinthette a művésznő csodálatos alkotásait, melyek segítségével visszarepülhettünk a régmúltba, s elandalodhattunk fiatalkorunk emlékein.

Két órakor aztán kezdetét vette a délutáni program; először a gyermekeket várták a színpad elé. A Révényi Mogyoró Bábszínház zenés műsora igen jó szórakozást nyújtott nemcsak a kicsinyeknek, hanem az őket elkísérő szülőknek, nagyszülőknek is. Három órakor aztán ismét a sporté lett a főszerep: a helyi labdarúgócsapat csapott össze a Boklád együttesével, és aranylábú fiaink végül kettő-egyre győzedelmeskedtek. Közben a színpadon is újabb esemény várta az érdeklődőket: a helyi nyugdíjasklub idén tízéves kórusa adott válogatást a legismertebb Toborsági népdalokból, melyek közül nem hiányozhatott községünk legismertebb nótája sem, a Sobri Jóska-ballada. A közönségből sokan együtt dúdolták a legendás sorokat daloskedvű öregjeinkkel:

 

Pitymallik már az ég alja, ihajla,

Sobri Jóska béugrott egy bivalyba.

Sobri Jóska a bivalybul gyüjjék ki,

Mer az a rohadt dög még mögemészti.

 

A nótázás után két program is várta a közönséget: a futballpályán barátságos mérkőzés kezdődött a velkakoppányi öregfiúk és a Révény FC legendás, 1993-ben kupagyőztes csapata között, míg a színpadra újabb híresség költözött; Potyka László, Humória magyarországi nagykövete. Végül minkét esemény kiváló eredménnyel zárult: becsületben megőszült játékosaink négy-négyes döntetlent játszottak az egykori kupagyőztessel - míg a színpad előtt sem szem, sem szék nem maradt szárazon az önfeledt kacagástól.

De a jókedvnek ezzel még nem volt vége, igazi sztárparádé vette kezdetét, még a sporttal alaposan feltöltődött férfiakat is a színpadhoz csalták a fülbemászó dallamok. A Buli TV sztárjai közül először Bicskás Janó lépett a deszkákra, s azonnal táncra és tapsra csábított öreget és fiatalt, akik együtt énekelték a művésszel olyan ismert nótáit, mint a „Beverem a képedet, és kiveszem a lépedet” vagy a „Jó ez a szűzpecsenye, nem vagy már szűz, Emese!” Őt Gógyis Fricy követte, aki további mulatásra sarkallta a közönséget, olyan slágerekkel, mint a „Szebb a lovam, mint a babám, jobban is illik az alám”, míg a buli zárásaként Muszkli Marcsy ragadott mikrofont, és adta elő új lemezének a „Leverem az uramat a sodrófával”-nak dalait. A hangulat akkor hágott tetőfokára mikor búcsúzásképp a három művész közösen állt a színpadra, és énekelte el a Mulassunk Misivel himnuszának számító „A három testőr együtt mulat, csapják össze a mancsukat”-kezdetű dalt.

Ezután a három énekest még a színpadon marasztalták, mert megtisztelő feladat várt rájuk: ők adták át a díjakat a nap győzteseinek, valamint ők végezték a tombolasorsolást is. A következő eredmények születtek egyébként: a futballtornát a Hulljonaférg SE nyerte, a gólkirály pedig az ugyancsak e csapatban futballozó ifj. Szabó Béla lett, míg a főzőversenyen Szabó Béláné és a Önkormányzati Dolgozók csapata aratott diadalt Bélám kedvence nevű finomságával. A tombolasorsoláson sok értékes nyeremény talált gazdára, de a legnagyobb várakozás mégis a fődíj, egy csodaszép borjú kisorsolását kísérte. Végül Muszkli Marcsi kezének, és a sors különös szeszélyének köszönhetően a nyertes özv. Szabó Béláné, polgármesterünk édesanyja lett, aki nagy örömmel vette tudomásul ezt a hírt.

Miután ezek a fontos történések is lezajlottak, a környék ismét zenétől lett hangos: a Kiskondás Duó lépett színpadra, és azonnal pezsdítő, mozgásra invitáló dallamokat kezdek játszani. A közönséget nem is kellett sokáig biztatni, azonnal táncra is perdültek sokan, s hajnalig ropta együtt öreg és fiatal. Aki pedig modernebb dallamokra vágytak, azok is megtalálták a nekik való szórakozási lehetőséget: a helyi vendéglőben diszkó várta a fiatalokat, és itt sem ért véget a mulatság egészen hajnalhasadtáig.

Ez a beszámoló is tanúbizonyság arra, hogy aki eljött falunapunkra, az kiválóan érezhette magát, és ezért köszönet illeti községünk vezetőséget, akiket természetesen arra biztatunk, hogy a továbbiakban is lepjenek meg mindnyájunkat ilyen színvonalas programokkal. 

 

Egy helyi ember beszámolója az eseményekről:

„Há' ittunk.” 

 

133 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.28. 10:00:15

@Riley:

Hehehe, majd egyszer elmesélem azt is, mikor tönkretettem a csajom esküvői képét.:D Nyelvész Józsi azóta is féllábon állva várja azt a sztorit szerintem.:D

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.06.28. 10:14:27

"Végül Muszkli Marcsi kezének, és a sors különös szeszélyének köszönhetően a nyertes özv. Szabó Béláné, polgármesterünk édesanyja lett"

:DDDDDDD

Amúgy a beszámoló megdöbbentően hozta az átlagos ötvenes évekbeli Szabad Nép beszámolót a vidám kolhozparasztok hétköznapjairól.

2011.06.28. 10:18:06

A mi falunkban semmi nincs, ami vonzaná az idegeneket.

Semmi. A bor nagyon rossz. Népvislet a szomszédban is van, sőt ott van laska fesztivál is.

Ellenben nálunk nincs cigány, ezért falunapra ide jár a környék.

Volt itt is minden, célövölde, dodzsem, ahogy kell.
A helyi fafaragó mindig kifarag egy nőt, lehet neki segíteni, hát kinek mi jut, aki időben megy annak a fara, a melle, az exnek már tavaly is csak a nyaka jutott (lehet hogy élvezettel faragdálta ?)

@Judea: tűzijáték nálunk is volt, a gyerekek a szinpadon szintén, asszony kórus, ovodások tánca, hastánc, megafaktoros énekes, és persze az est fénypontja: Bunyós Pityu.

Jövök haza jövőre is, ki nem hagyom soha többet. Nagyon jó buli.

Aki ettől komoly kulturát vár, az hülye, de egy 700 lelkes faluban ez esemény. Falunap kell! Atributuma ez egy falunak, mint a kocsma meg a templom torony.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 10:21:49

@Riley: hogy megtörténtek-e, abban még a modoros törzsközönség véleménye is megoszlik. Vannak rosszindulatú elemek (plö én), akik hevenyészett fejszámítással arra jutottak, hogy a csak itt elmeséltek alapján Toponak 4 beje volt, épp az ötödiket tapossa, 113 éves, 11 szakmában jártas és fél kézzel is tűzkövet cserél egy sárkányban.

Ugyanakkor magam is fontosnak tartom leszögezni, ha ő nem lenne, kénytelen lennék álnéven a karakterét megalkotni, mert hasznára van a világnak.

Riley 2011.06.28. 10:29:40

@vészmadár (pica pica): igen, mint mondottam volt, követem az eseményeket jó ideje, csak nem kommenteltem eddig soha :) én is hasonló következtetésekre jutottam, azzal a kitétellel, hogy ennyi hülyeséget egyszerűen nem lehet kitalálni!! :))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 10:35:27

a falunap mellesleg kiválóan demonstrálja, mivé teszi az emberi lényeket a zárt közösség (amikor egész életében ugyanazt a 200 arcot látja csak).

CsíkosNapernyő · http://csikosnapernyo.blog.hu 2011.06.28. 10:41:58

Ismerős a program. Nálunk "Mi rotyog a bográcsban? Henna, arcfestés, aszfaltrajt, ugrálóvár, valamilyen fúvosok, néptánc, horgászverseny, nefelejcs nyugdíjas klub egyesület, ovisok, iskolások fellépése, jazzbalett.... Mondjuk fellépők terén az idei év egész rendben volt, Marót Viki és a Nova Kultúr... :D

V69 2011.06.28. 10:51:03

Épp most kaptam meg a IV. Tápió-menti Hagyományőrző Fesztivál (Kenyér, kultúra és a bor ünnepe) meghívóját. Szerintem Tibi innen lopta az egészet.

Nadiposzi (törölt) 2011.06.28. 10:53:19

Hej, ha földesúr lehetnék! A falunapra kimosdattatnám a legszebb zsenge cigánylányt, oszt a falubál nyitótánca után vinném is a kastélyba'. Másnap meg hozzáadnám az egyik traktorosomhoz.

TickTickBoom 2011.06.28. 11:04:00

Imádom a falunapokat! :) A foci elmaradhatatlan, bár csekély élvezeti értékéből is legfeljebb a játékosok és közvetlen hozzátartozóik részesülnek, cserébe nekik kell a tűző napon (a torna természetesen kb. délelőtt 10-től délután 3-ig tart, úvé? háhülyevagyte?) pacalon és pályinkán koptatott gyorsaságuk és reflexeik miatt fokozott sérülésveszéllyel játszani. A harc itt bizony több fronton megy, a tényleges eredménnyel összehasonlítható jelentősége van a melyik csapatnak van a "legviccesebb" neve-versenynek, mert a sörhasat a fagyipultos Icánál is humorral lehet a legkönnyebben kompenzálni (ja, mert fagyipult mindig van).
Egyszer a Bon-Bon jött sztárvendégülni, előtte előzenekarként Baltás Trontyó (osztatlan siker, tapsikálás, Táncolj cigánylány együtt éneklése stb.) és "helyi tehetségeink" címszóval a Vérbemártott Tamponfagyi (egyetlen pozitívum a South Park-előképzettség :)) metálzenekar, nem hivatalos Dimmu Borgir tribute band, és annyira gyönyörű volt, ahogy kicsit értetlenebb arccal (azé' vágathatna magának egy rendes frizurát...) ugyan, de őket is meghallgatta Baltás Trontyó közönsége, amint épp a mikrofonba hörgi, hogy hogyan hányt vért a templom oldalára Oslóban. :) A Bon-Bontól meg olyat láttam, amiről addig azt hittem, hogy a mesében sem létezik: az énekes simán rádumált a saját playbackjére (Mióta tudod, mindig az a jófiú, aki nyer és Kezeket a levegőbe! Taps! Taps! sávok egyidőben)...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 11:05:03

@Nadiposzi: már egy rövid mondatod is tele van a távolság szülte félinformációkkal. Gondolom a kimosdatás arra vonatkozik, hogy koszos. Hehe. ebbe nem mennék bele, ellenben megjegyzem, a "hamvas" cigánylány nagyjából olyan 10-12 éves. Utána már 13 éves felnőttnő:)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.28. 11:06:28

@Riley: Nem bizony. Mindig az életből merítek

Momina 2011.06.28. 11:08:11

Kazincbarcikán anno a nyolcvanas években ugyanígy zajlottak a szeptember eleji bányász-napok. Annyi, hogy a most fellépő mulatós pityuk még sehol sem voltak, hanem 3+2 együttes Kombiné, csipkés kombiné meg hangszóróból üvöltő Modern Talking. Annyi, hogy több sátor volt egészségre súlyosan káros festékkel készült csavart cukorkával és ipari mennyiségű vattacukorral és több néző volt mint egy falunapon.

Riley 2011.06.28. 11:25:35

@El Topo (Sgt. Elias): izgalmas egy életed lehet :))

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.28. 11:28:48

@Riley: Így is lehet mondani. Valójában a körülmények a felelősek, érted hogy mondom.:)
Azt mondja Vészmadár, hogy sokmindenhez értek. Na de hát nem a saját jószántamból! Ha rajtam múlna, még most is a Ráday utcában dekkolnék a villanykörtékkel, meg a ceruzaelemekkel. Pedig hol van az már...

Riley 2011.06.28. 11:37:50

@El Topo (Sgt. Elias): arról nem is beszélve, hogy úgy mennyi élményről maradt volna le az olvasóközönség :))) (nem baj az ha vki sokmindenhez ért, ha nem kontár :)

2011.06.28. 11:38:23

Legjobb még, amikor férfias erőpróbák is vannak (szögbeverés akáctuskóba, szénabála-emelés, traktorgumi forgatás, stb.) és a Gyúrós Pisti teljesítményén (és az elfogyasztott sörökön) felbuzdulva a nyugdíjas bányász Lacibá is meg akarja mutatni, hogy az "igazi erő nem az ilyen felfújt izmú hülyegyerekekbe'" van. Az első emelésnél kiújul a porckorong- és lágyéksérve, mentő viszi el, mert kiegyenesedni sem képes - az esemény tovább fokozza a nap izgalmait.

2011.06.28. 11:47:57

A régi jó kis búcsúk mindenhol kikoptak és a falunapok vették át a helyüket.

coucou 2011.06.28. 11:48:07

erről nekem mindig a falugyűlés ugrik be Uszticcsal, egy nagyon (nagyon) régi rádiókabaréból:

- A legkisebb középső lányom, Orsós Eutanázia, az meg egy naiv festő.
- Aztán miért naiv?
- Há' mer azt hiszi, hogy tud festeni!

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.28. 11:54:08

@Grigorij Melehov:

Ez most Mandiner paródia, vagy címlap?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.28. 11:56:41

Egyszer voltam igazi karneválon egy közép-amerikai kisvárosban. Hát egy kicsit olyan volt, mint a posztban leírt falunap, azzal a különbséggel, hogy 4 napon keresztül gyakorlatilag nem volt józan ember a környéken (helyesbítek: az országban).

Napi 24 órán keresztül mentek ilyen kamionok körbe-körbe a főtéren, mindegyiken egy rezesbanda fújta a talpalávalót fülsiketítő hangerővel, miközben a tömeg utánuk hömpölygött táncolva/énekelve. Eközben tűzoltófecskendőkből folyamatosan locsolták a népet, a hőguta megelőzése végett. Éjjel ugyanez, víz nélkül, viszont tűzijátékkal és petárdákkal súlyosbítba. Ismétlem: négy álló napon keresztül, megállás nélkül! A tévében meg minden este bemondták, hogy a karneválon aznap hányan haltak meg...

TickTickBoom 2011.06.28. 11:57:34

@Grigorij Melehov: Gyájj, ez bizony kapufa. :) De ha egy kicsit alakítgatnád még, a hozzászólásod önmagában is remek poszt lehetne itt a modoroson. :)
(azt már szinte kegyetlenségnek érzem hozzátenni, hogy egy 2500 fős kis bácskai faluban lakom... :D)

2011.06.28. 11:58:21

@Grigorij Melehov: azt a nadragulyást én is megkóstoltam, teljesen elbűvölt....:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 11:58:36

@Grigorij Melehov: én plö - hozzád gondolom akkor hasonlóan - falusi iskolában tanultam olvasni, de nekem láthatóan mégis megy:)

azért egyet megkérdeznék: a te kis faludban az én kajáim közül (nem pesti vagyok, pécsi) melyiket termelik? a kínai rizst, a cseh tejet vagy a dán sertést?

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.28. 12:05:32

Mondjuk az EDDA az a falunapoknak is a legalja. Kiváncsi volnék, mennyiért NEM állna ki Pataki Attila az anyaszült meztelen, és mézzel tetőtől talpig bekent Nagy Feróval a színpadon birkózni?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.28. 12:05:45

@Grigorij Melehov: Te most valójában ki vagy? Modor Tibi, Styxx, Szocio Pata? Szívatod itten a jónépet...

2011.06.28. 12:12:29

altoid, te éles eszű bibsi! :) Még a törzskommentelők közül is benyalták néhányan a kis tréfámat - de én már előre jókat röhögtem!

with love: Brother Love

a_fater 2011.06.28. 12:22:30

"A főzőcskézés természetesen igen oldott hangulatban zajlott, minden kondér körül mulatságos történetek és harsány kacagások kígyóztak" - erről miért jutott eszembe, egy, a kondér melllet kanyargó hányáscsík? :D

sTormy 2011.06.28. 12:25:53

@TickTickBoom: @vészmadár (pica pica): Akkor szerintetek a csalános-nadragulyás rétest is komolyan gondolta? :-O

Magyarnaba 2011.06.28. 12:40:23

Természetesen van ugrálóvár (500.-Ft/5 perc) a _manóknak_, ki ne hagyjuk. Nemzetibb érzelmű falunapokon ez nem felfújt lufivár, hanem szalmabálákból van összerakva (és a gyerekek tényleg szeretik).

És ott van még az unottképű ló, akit egész nap körbe-körbe vezetgetnek és fel lehet rá tenni a gyereket egy menetre. Kisebb falunapokon egy helybeli bocsátja ingyen rendelkezésre, profibbakon talán hozzák valahonnan és szintén 500.-Ft/5 perc.

Ha gyereked van, kész anyagi csőd egy falunap, pláne ha beleszámolod a ménkű sok - fentebb említetten az üzletekből már rég kitiltott - darázslepte színes cukorkát, törökmézet, kókusztekercset, bocskorszíjat...

TickTickBoom 2011.06.28. 12:43:11

@sTormy: Elbizonytalanodtam. Először túl átlátszónak tűnt közösség elleni izgatáshoz az aposztrofhasználat, a wannabe alterbandák és elsősorban az általad is említett csalános-nadragulyás rétes felemlegetése miatt, de aztán lehet, hogy az álkommentelő arc egyszerűen csak nem figyelt a részletekre, vagy ellenkezőleg, és csak egy jót akart röhögni. :) Nem tudom, tényleg. :)

2011.06.28. 12:48:50

@altoid: A népünnepély már csak ilyen. Tavaly nem tudtam haza jönni, így be kellett érnem egy Oberfranken Volksfesttel, ahol a sztárvendég Susi Qatro volt, ugyan olyan 40-50-es háziassznyok csápoltak mint itt a Bunyós Pityun, talán kaja az több és jobb volt mint itt, de a szinvonal nem múlta felül.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.06.28. 13:02:52

@bekbórd!: a Pici ott állt mögötte... de az milyen odaállás már, mint a Laár András mesét mondban, hogy abban az odaállásban a pesti köcsögnek már elvolt vitatva minden joga

brutuska 2011.06.28. 13:05:33

" torodnek egymassal az emberek"- juj, attol mentsen meg a magassagos, mikor azt is tudjak, mikor szellentesz:) meg a padokon a mamak: te Mari, hitted vona, a Berci gyerek, az, a csampas Borise, tegnap hazavitte kikapos Vidorka lyanyat, pedig azt mondjak, lattak, hallottak, hogy a nagyseggu Ica lyanyahoz jar, ha mive lett a vilag!

Fapuma (törölt) 2011.06.28. 13:34:08

itt most hetvegen lesz falunap, csak ugy hivjak hogy canada day, de a program ugyan ez.

Dzsoni Kráncs 2011.06.28. 13:52:16

Én nemrég egy kis bakonyi faluban voltam falunapon:hússütés tárcsán,csocsó,pingpong,fröccs és sör,az LGO-s bácsi az ölében vitte körbe-körbe a gyerekeket és nyertem egy fűrészt a tombolán!
Kicsit irigyeltem is a jó közösséget,persze ha odaköltöznék húsz év múlva is csak gyüttment volnék :-)

yenoee 2011.06.28. 14:06:32

@Dzsoni Kráncs: Valami sváb faluba lehettél, ez a gyüttmentezés náluk megy erősen. Viszont a buszon furamód kevés 90%-osnál vastagabb jegyet adnak el, és fő téma, a ki halt meg tegnap, a múlt héten, a tavasszal, mán még a tavaly, és némi sporttársi latolgatás arra nézve, ki lesz a következő (megéri a búcsút, megéri a telet, a fene se gondóta vóna róla, oszt némegmán e, stb.).
Az összefüggést nyilván elvitte a cica. A üzemet is, de azt régebben.

Kicsi Kacsa 2011.06.28. 15:07:02

Ohhh, nálunk ugyanez szokott lenni detto.
Annyival több, hogy van jazzbalett, marojettek, helyi rockbanda este, meg az utóbbi években eső.
2 éve sikerült széthúzni a helyszínt, 3 helyen volt a faluban, így aztán senki nem ment sehova. Este meg olyan nyúlós, mállós, háromnapos eső állt be hideggel (júniusban szokott lenni ez a "jeles nap"), hogy aki esetleg ment volna egyet ropni, az is inkább otthon maradt.

A helyi újságunk beszámolója egy az egyben, amit itt elkövetett a poszt írója. Bő nyállal a polgármester méltatása (és kiccsaládja).

csikai81 2011.06.28. 15:14:45

Örömmel látom, hogy már most összejött egy újabb falunapra való program. Egyébként minden felsorolt esemény igen jellemző, én is többet akartam még írni, de már így túl hosszúnak ítéltem.

2011.06.28. 15:20:35

@csikai81: azt rakd bele egy pálinka-, kolbász-, nokedli-, tarhonya-, kovászosuborka fesztivál posztba, ami ugyan itt van csak mondjuk októberben vagy áprilisban:)

Kicsi Kacsa 2011.06.28. 15:40:06

@El Topo (Sgt. Elias): @Riley: Olyan jó látni, amikor két szív együtt dobban! :D

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.06.28. 15:50:59

@Kicsi Kacsa: Áááá, Topo csak a maga kimérten udvarias módján esélyt hagy a körülményeknek, hogy azok ismét befolyásolhassák az életét!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.28. 16:37:33

Ecsém, még csak a meghívóig jutottam, de most akkor mondjam azt, hogy egy megyeszékhely bányásznapja, majálisa, szentivánéje írd-és-mondd, egy az egyben ilyen programmal folyik?!! Mióta az eszemet tudom.
Sőt, idén a tatai víz-zene-virágra leporolták a sufniban az Első Emeletet nomeg a Neoton Family-t. Hát nem mentem ki megnézni, Kikinek mennyi haja van még. (tippre: kb. mint az egykori tiniidolnak, Limahl-nak)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.06.28. 16:40:38

@Brukk: az a vicces, hogy a fejemben hallottam, ahogy mondják. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.28. 16:55:25

Valaki csessze ki a blogmoderátort! Nem tudom melyik szó nem tetszik neki a hsz-emből. Tán a grupi?

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2011.06.28. 17:28:54

Hát ez hálás téma.

A mi falunkban már lovasnap van falunap helyett.

Programok, fogathajtó verseny, pónizás.
A helyi nagymenők nézik a lovakat...

Csodálatos az egész, főző verseny, ahol az utóbbi két hétben mindig a hivatal csapata nyert valamiért. Az egész abból áll, hogy kimennek az emberek és nézik az izgalmas versenyt, meg ahogy a hajtók edzője /sok esetben édesapjuk/, nagyban szidja a fiait, hogy...
- Ne hajts meg azt a k***a lovat, mert esküszöm pofán b***ak édes fiam. És nem pofákat vágni.
Igazi művészfilmbe való jeleneteket látni.
És a kaja, állott hotdog, olyan hamburger, amiben a húspogácsa félig nyers, míg a zsemle kemény, és a kechup meg cukros, állott paradicsomlé...
Mondjuk a popcorn finom, van egy zamata, abból én három zacskóval is megbirok enni.
Ajándékbolt leértékelt kínai és koreai cuccokkal, amik láttán egy hivatali ellenőrnek spontán orgazmusa lenne.
Este falubál, amin három négyen lézengenek az is Ferka a falu elmefogytosa és haverjai, mert a többi falusi elment a szomszéd faluban lévő jobban megoldott falunapra.

Nálunk erről szól a lovasnap.

/Innentől ha valaki azt mondja, hogy a magyar lovas nép azt esküszöm megetettem a jetivel/.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 17:43:23

@Nadiposzi: ne haragudj, de a héten alkalmazott sziklaszilárd alapelvem, hogy nem nézek meg ilyen videóban adott válaszokat. A vizualitás nem érdekel, tessék szépen bepötyögni azt a választ:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.28. 17:57:23

@neccharisnyás útonálló: én anno meg akartam veletek osztani a halhatatlanság titkát egy négysoros kommentben, de nem engedte a blogmotor a kánya szó használata miatt.

hát ezt elbaszta nektek a blogmodor:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.28. 18:11:41

@vészmadár (pica pica): Á, feladtam. Lemaradtatok néhány faint kiegészítésről, nomeg a rovásírásos falunap italfogyasztási jellemzőiről. Lehet egyenesíteni a kaszát.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.28. 19:13:46

@Fapuma: canada dry, az van itt is :-)
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: kitudja, lehet megint olyan szerencséje lesz, mint 1993-ban, amikor a Parlamentben volt főmérnök és egy óvatlan pillanatban megdugta a dán trónörökös épp arra járó unokahúgát :-)

Amikor még rezesbandában zenéltem, volt olyan, hogy elhívták a bandát (a megyeszékhely díjnyertes zenekara, naná!) ilyen hepeningekre. Az egyik faluban márc 15, május 1, aug 20, falunap, meg még vagy évi 2-3 alkalom játszott. Elég nagy falu volt és nem a főutcán kellett végigmasírozni, hanem kijött a faluvégre a kultúrattasé, és szépen az összes mellékes utcát, ahol a "polgi" (ezért a szóért habozás nélkül ütök) rokona vagy szeretője lakott, végig kellett menetelni, indulózva, majd a fotbalpályán műsor. Utána pacalpörkölt a művész uraknak.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.06.28. 19:25:42

Voltam én is falunapon. Előtte két nappal az összes szervezővel, szereplővel fröccsözés közben megbeszéltük, hogy igen, minden programon részt veszek, főzök is, szántok is, meg még a diszkótáncversenyen is részt veszek.
A tények:
1. Reggel a kocsmában. Te sem vagy a falunapon? Minek, innen is hallom.
2. Kicsit később: Imre nyitva van már, nézzük meg őt is. Ide már nem csak a basszus hallatszik.
3. Délután fűnyírás és Katyperry 1000x szer a hanghszóróban (csak mondtam egy nevet) mert minden amatőr táncsoport arra táncol.
4. Estefelé, amikor éppen szünetet tart az amatőr színjátszó csoport, a szembeni kocsmában tartózkodás: Sanyi Bácsi, milyen jó volt maga, Gizi te meg egy művésznő óriás vagy. Láttál minket? Hogyne, ott ültem hátul a kályha mellett a Köves Mari néni mellett.
Magát a színdarab csokrot elég volt megnézni 10 éve, azóta rendszeresen az megy. Az hogy élvezni nem lehet, mert a falu összes kismamája büszkén hordozza a bizonyítékot, hogy valaki őt is megbaszta és látta a tv-ben, hogy a kölköt liberálisan kell nevelni, a közönség meg le vagyon szarva.
Előadás után minden nőnek megigéred a kocsmában, hogy biztos, hogy táncolsz velük, de már beváltani nem tudod, mert most kivételelesen rájuk jobban hat az alkohol.
Egyébként pedig szeretem ezeket az embereket. Tetszik a lelkesedésük.

Fapuma (törölt) 2011.06.28. 19:52:25

@Professor Pizka: az bizony van itt is, csak a lánykori nevén ismerik, ami Ginger Ale. (Mikor a faluban először kértem Canada Dry-t csak néztek mint a vett malac.)

A tavalyi falunapon II. Erzsébet volt a sztárvendég, idén meg Vilmos és Kate lesznek a fő attrakció.

A Tyne folyó déli partja 2011.06.28. 20:05:18

@yenoee: hát, ha bakonyi faluban volt, akkor eléggé valószínű, hogy "valami sváb faluban" volt...

Nadiposzi (törölt) 2011.06.28. 20:09:33

@vészmadár (pica pica):
Jó, baszki, úgyis ékes cseh nyelven volt, máshogy nem találtam meg a neten. J. Menzel: Pacsirták cérnaszálon c. opuszából vettem elő egy cigánylány fürdetős részletet, de ezt leírni nem lehet, nézd meg a filmet, morcoskám.

csikai81 2011.06.28. 20:12:24

@hajdul: Igen, pont erről szól az írás utolsó, igen rövid része. Hosszú éveken át sikerült úgy részt vennem a helyi falunapon, hogy színpadi programot egyet sem láttam, kizárólag a kocsma-focimeccs-bál útvonalon zajlott a nap. A búcsúk ugyancsak hasonlóan teltek, bár azóta annyit módosult a helyzet, hogy a sátrak a focipálya mellé kerültek, így kénytelen az ember áthaladni közöttük, ha meg akarja nézni a meccset. Mondjuk tavaly is csak annyit töltöttem a sátrak között, míg megvettem a piros, kakasos nyalókát, aztán "hajrá Velkakoppány!"

A Tyne folyó déli partja 2011.06.28. 20:31:59

@vészmadár (pica pica): honnan tudod, hogy a kánya szó használata miatt nem engedte?:) megüzente?:)

hgf 2011.06.28. 20:36:47

Na most akkor képzeljétek el azt a szerencsétlent, akinek munkaköri kötelessége minden nyáron egy tucat ilyenen részt venni (hangosító, regionális tévés, színpadi műsorvezető, stb.) Inkább rakodna az ember uránérces vagont puszta kézzel.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.28. 20:44:50

@hgf: Namost képzeld el azt a hangosítót, akinek egy dilis némber lassan és szakszerűen felhelyez egy hegyes erős pépben megforgatott mikrofonállványt, mert képtelen úgy tologatni azokat a nyomi kallantyúkat -tudom, nem ez a nevük, de idáig terjed a technikai szókincsem- hogy ne csesszen szét egy faint kis bulit. Egen, valszeg inkább a vagonpakolásnál kéne maradni.

/öö, nagyon látszik a potméter-mesterek iránti ellenszenvem...?/

vitaygeorgina 2011.06.28. 20:47:31

@csikai81: Nagyon jó poszt! Azt az egyet viszont nem értem, hogy a velkakoppányi ritmikus tornagimnasztika csoport fellépése hová tűnt a programból. Biztosan tudom ugyanis, ők is készültek egy kis táncbemutatóval.

hgf 2011.06.28. 20:48:43

@neccharisnyás útonálló: Látszik, de jogos :) Másfelől viszont a "faint kis bulit" nem kell félteni egy falunapon, a hangminőség ott igazán sokadlagos szempont. Annál még az is fontosabb, hogy hogyan akadályozzuk meg a gyerekeket abban, hogy szétrúgják a hangszórót/kamerát/színpadot (korlát nem segít, mert átbújnak, szülő még úgy se, mert ha hat évig nem nevelte, hát nem most fogja elkezdeni).

medvedr 2011.06.28. 22:05:00

Milyen volt a falunap?
Szar! Be se rúgtam, meg se vertek...

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.28. 22:15:56

@Riley:

Ne higgy ezeknek a pernahajdereknek, csak irigykednek.:)

teng-leng 2011.06.28. 22:32:50

Aki ellátogat egy falunapra, meg is érdemli...

Isildur · http://convict.blog.hu 2011.06.29. 00:13:24

A képviselő úr beszéde tetszett a legjobban :)

Brushy 2011.06.29. 03:28:48

Nálunk Pünkösdkor volt utoljára mulatság. Alkalmat mindig lehet találni.. A program majdnem megegyezik, volt pünkösdi királyválasztás, főzőverseny, ugrálóvár, jósnő, kürtöskalács, helyi hastáncosok, öreg mammerek és a többi. Úgy voltam vele, hogy fáradt vagyok, meg a tököm se megy ki, de hát a kedvesemnek meg pultoznia kellett. 2011, az önkéntesség éve, meg a büfét egyébként is az amatőr színtársulatuk csinálta, szóval kell a bevétel és hát egy fiatal, szőke, nagymellű és persze nem utolsósorban gyönyörű (jól van elfogult vagyok..:) nő ugye tudja növelni a forgalmat. A lényeg a lényeg, hogy én a megelőző három napot végigittam esküvő, meg buli, meg lagzi miatt így nem volt kedvem még egy napot ráhúzni.

Éjjel fél egykor erősen alkoholgőzös állapotban voltam már, javában tartott a retro disco (brrr...) és ingyen ihattam a sört, a bort és a pálinkát. No meg találtunk egy portugál srácot, aki a véletlenek folytán itt kötött ki és már csatak részeg volt, illetve a szomszédom bemutatkozott, hogy ő a szomszédom és ő nem dohányzik, illetve nem iszik, de adjak már egy szál cigit illetve úgy kapaszkodott belém, mintha a egy kilences erősségű földrengés epicentrumában állna, illetve amikor az egyik közmunkást pofán csapta az egyik borlovag, aki ivott méltósággal, de ami nem ízlett neki azt a földre öntötte és persze a harmadik felett vitte el a rendőrség, aki szét akarta szedni a két vitást... Na akkor tudtam, hogy ez a mulatság is jól sikerült.:) Hiába no, van valami ellenállhatatlanul visszataszító az egészben, ami miatt mindig ott kell lenni.

2011.06.29. 06:24:12

A falunap teljesen rendben van.

Falunapot fikázni: na az übermodoros.

Ha falusi vagy csak akkor van mentséged a távolmaradásra, ha fekvőgipszben vagy ágyhoz kötve.

Ha vendégeket is hívsz rá, az plusz pont.

Kollégáknak faszárú kakasos nyalókát "búcsúfiát" venni kötelező.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2011.06.29. 08:16:02

ezért tart itt az ország
tiltsuk be!!
különben is a sok ingyenélő celeb falunapokon keresi magát degeszre inkább ássanak árkot, attól fog a haza fellendülni :)

Travis Paymon · http://szervezdmeg.eu 2011.06.29. 09:22:58

"Június 12.-ére"

ez valami gyönyörű

Dzsoni Kráncs 2011.06.29. 09:46:40

@yenoee: Sváb falu volt,persze,de többségben voltak a fiatalok.@Néma Bob: Minden falunak megvan a maga hülyéje :-)
Egy másik falunapon a falu legszebb lányának apja zokon vette,hogy egy srác smárolt a kislányával,hazarohant a tízkilós kalapácsért,de véletlenül az egyik kikúrót baszta szájba...szegénynek szó szerint leszakadt az álla.

brutuska 2011.06.29. 10:28:34

Kicsit máa, de a hangulata:

Jópár éve, boldogult egyetemista koromban megkérdeztük az egyik ideiglenesen itt állomá... tanuló mongol diákot, milyen volt az esti buli. A válasz:
"Nagyon jó, ittunk, verekedtünk, a végén még táncoltunk is."

Kicsi Kacsa 2011.06.29. 10:55:06

Nálunk bográcsfőző verseny van. 20 éve mélázok azon, minek megfőzni a bográcsot?

csikai81 2011.06.29. 11:14:28

@vitaygeorgina: Tényleg ők is fel akartak lépni, de emiatt összetűzésbe kerültek a színpad mellett a nyugdíjasklubbal, akik botjaikkal és banyatankjaikkal hősiesen visszaverték a támadást, így ők adhatták elő a műsorukat. És most jöjjön valami más: ma megkaptam a helyi újságot, és mit hirdetnek benne? Bágyogszováti Káposztafesztivál. A program természetesen kontrollcé- kontrollvével beilleszthető lenne a posztomba (Főzőverseny, Ihos József, Dupla Kávé)

2011.06.29. 11:26:07

@csikai81: ez az a vidéki napilap, aminek magasabb a példányszáma, mint a Népszabinak?:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.29. 11:28:42

A nőm pár éve kinézett valami környékbeli (mármint SzSzB Megye) világzenei fesztivált de a Pesti Est-ből, vagy valami hasonlóból. Talán Panyola volt ha jól emlékszem. Mondom az asszonynak, hogy Panyolán nincs semmi. De menjünk. Felőlem... Megérkeztünk, a falunap kiegészült pár outsider népi zenekarral, de rövid időn belül előkerült az asszonykórus, és nótázás lett a dologból. Bajunk nem lett, a pestiek megismerkedtek a tőtikével (töltött káposzta, káposzta helyett tormalevéllel) meg ittak sok pálinkát. Most gulgiztam meg azóta már a negyediket rendezi meg Panyola. Milyen kis ügyesek...

brutuska 2011.06.29. 11:46:00

@Professor Pizka: Átjön egy csapat asszony Újberekről meg Fertősalmásról, oszt mánis három országra szóló nemzetközi rendezvény van, igaz hogy ötven kilóméternél senki nem tesz meg többet:)Így kell asztat csinyálni!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.29. 11:53:31

már az ötödiket, idén lesz a hatodik :-) via kelethir.hu:

A remek hangulatú pénteki nyitónapon többek közt a debreceni Zakar Jazz Quartet és az idei fesztiválokon végre állandó fellépővé váló Folk Error szórakoztatta a közönséget. A népzenei vonalat erősítette pénteken a Gázsa zenekar, majd a Tárkány Művek lemezbemutató koncertje következett a falu temploma mellett felállított színpadon.

Szombat estére tetőfokára hágott a hangulat a Szamos parti faluban és a jó hangulatot még a napközben lezúduló zivatar sem tudta elrontani.

A kisüsti pálinkafőző mellett felállított színpad körül ugyan több helyen is tocsogott a fű, de a közönség kitartónak bizonyult, ebben segítették a nagyérdeműt a körben felállított pálinkás, pecsenyés és kenyérlángosos sátrak, de a kicsik számára felejthetetlen szórakozást nyújtó Tintaló színház mini cirkuszos sátrában zajló előadások is. Volt itt nemezkészítő, késes, csizmadia de hagyományos szűcs is.

A falun korábban átvonuló vihar ha a hangulaton nem is, sajnos a színpadtechnikán viszont igencsak kifogott, így a sorozatos áramkimaradások és zárlatok miatt komoly csúszások alakultak ki az előzetes programhoz képest. Félix és bandája közben bevette magát a fesztiváltér sarkában lévő csárdába és itt rögtönzött koncertet adtak a köréjük gyűlőknek.

Az áramszolgáltatóval való birkózás végül a szervezők oldalára dőlt el, így mintegy 2 órás csúszással, este 7 körül a Nagykun Táncegyüttes vehette birtokba a színpadot. Fergeteges produkciójukhoz a közönség első soraiban ülő törzsrajongók is hozzájárultak, akik 2 visszatapsolással jutalmazták a kisújszállási táncosokat.

Őket helyi erő követte a színpadon, a Panyolai Pengetősök citerazenekar személyében. A 7 fős együttes fellépése spontán ovációt váltott ki a szépen gyűlő nagyérdeműből és méltó felvezetésként szolgált a fővárosi - jazz, latin és hagyományos magyar stílusjegyeket összeolvasztó - Cimbaliband előadásához. A nem titkoltan Django Reinhardt és más klasszikus roma, illetve nemzetközi jazz és népzenei elemeket ötvöző zenéjük végül csak-csak táncra ösztönözte a tisztelt publikumot, így - bár a színpad világítás még nem működött 100%-osan -, ők is maximálisan kitettek magukért.

Az est fénypontjának színpadra lépése előtt még tűzzsonglőrök és egy hastáncos produkció hergelte kellő izgalomba a közönséget és éjfél körül jött el a várva várt pillanat: Lajkó Félix koncertje a panyolai színpadon! A világítási problémákkal mit sem törődve adott Félix és bandája (Brasnyó Antal – brácsa, Pettik Ádám – dob, Molnár László – basszus gitár) fergeteges, bár a közönség bizonyos része szerint nem könnyen emészthető, hamisítatlan "Lajkó-féle" erősen improvizatív jellegű koncertet.

A hajnali órákig tartó mulatozás után csak gratulálni tudunk a szervezőknek, mivel ilyen és hasonló, kis látogatószámú, a hangulatról és nem elsősorban a profitról szóló zenei fesztiválokra (lásd a hegymagasi Ghymes fesztiválról szóló írásunkat) lenne szükség ma Magyarországon, minden mennyiségben!

brutuska 2011.06.29. 12:03:02

@Professor Pizka: Lajkó Félix-szel már négy ország:)

Chicano 2011.06.29. 12:52:11

No, ettől a poszttól én is majdnem béugrottam a bivalyba. :) Egyébként vidéken élek de Pest közelsége miatt nálunk nem nagyon rendeznek ilyen dzsemborikat. Viszont mostanában bekeveredtem egy ilyen falunapra, és azt kell mondanom hogy jó volt a lángos, és még olcsó is. Csak árnyalta kicsit a képet hogy az ott megjelent hagyományőrző klub nyilazós lő-versenyéről egy részeg belőtt a lángos sátorba. De lehet hogy az is a helyi hagyomány része hogy lenyilazzák az idegeneket. Falunap rulez.

GrG 2011.06.29. 14:09:43

@Professor Pizka: Ha egyszer SzSzB megye, akkor a Demecseri Káposztás napok a király. gyere ki idén összel mindenképp, tényleg baromi jó!!
G

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.29. 14:34:02

@GrG: részben gégényi gyökereimnek hála, méla undorral figyelem, hogy olyan porfészkek is, mint Demecser, városi rangot kaphattak. :-)
Ha már Demecser, a körbemenetelt falu amiről fent írtam, az bizony... a PM pedig szegény Fáky, nyugodjék békében.

Fearzone 2011.06.29. 15:10:19

@neccharisnyás útonálló: " megyeszékhely bányásznapja"..csak nem Tbánya? :)Én is inkább a fősulis napokat választottam a Víz-Zene helyett :)

2011.06.29. 19:54:52

Nagyon jó!

Esetleg még a multikulti jegyében harcművészeti bemutató, lehetőleg ilyen hakamás-szamurájkardos, és a helyi művház hastánc-csoportja. Na meg félórás Megasztár-hakni, alapvetően.
Esti rockkoncertnek pedig ott a gimnazistákból alakult, főleg régi RHCP-számokat játszó Piros Arany együttes fellépése. Tornasúz, favágó ing, póló, grunger fíling. Persze helyet kap a repertoárban a Chili mellett a Tűzimádó, a Light my Fire, a Smells like Teen Spirit... És igen, a Póóócsolyába léptem: "És most ti jöttök! (Mikrofon közönség felé, zene hirtelen le, csak tuff-tuff-tuff dobalap)...Nem hal-lom!").

hairmann 2011.06.29. 20:33:45

Melyik az a három kifejezés, amit szabad használni, hogy a hsz. átmenjen. Bármit írok, tiltott kifejezést talál. Pedig igazán semmi csúnyát nem írtam...és úgy látszik már nem is fogok.

pruntyike 2011.06.30. 02:46:55

@coucou: ez nem így van:
A legkisebb középső lányom, Orsós Eutanázia, az meg egy naiv festő.
- Aztán miért naiv?
- Há' mer azt hiszi, hogy tud abból meg lehet élni!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.30. 13:23:57

@Fearzone: Affene, hogy ilyen bénán rejtegetem a nyomaimat, hogy még a fotel-sherlock-ok is rámlelnek! :)
@hgf: Vizuális típus vagyok. Elképzeltem, ahogy egy 5évesekből álló csipetcsapat különítmény megrohamozza a színpadot és módszeresen nekiáll szétrugdalni, szerelni, lebontani Matyi és a hegedűs alól. 10 perce sírva röhögök.

Nomost, hátha!
Szóval, nemrég voltam turulozós falunapon csepelfarkában. Ugyanolyan, mint a többi, csak rovásírásos plakáttal hirdetik. Ismerős zenélt, azé. Alvóvárost meg igenis falunak titulálom, mert csupa kertesház, és amikor otthon vannak, ugyanazt csinálják, mint a faluban. Még a falu helyi vagányát is utamba vetette a rossz sora. Sírtam. LOL Totál Modor. MegaLOL Mindegy. Lényeg, hogy HARMADannyi volt a serital, mint bárhol máshol.(városban, boltban, kispostán)

A Tyne folyó déli partja 2011.06.30. 20:22:04

@neccharisnyás útonálló: ugyan már, még én is Tatabányát tippeltem, pedig életemben nem jártam arra...

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.01. 13:16:31

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Demér? Lehetett volna Pécs, Kőbánya, Miskolc (bánya említése nélkül random halódó szoci iparváros) Ezen helyek mindegyikén bömböl a krimóban az Edda, 'Acélváros' vagy az 'Ítélet helyett'.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.07.01. 13:24:10

PRICELESSSSS!!!!!
Zseniális elejétől a végéig!
"Potyka László, Humória nagykövete" pedig kínhalál, azonnali hatállyal! Ez ütött legnagyobbat :)

Nadiposzi (törölt) 2011.07.01. 14:11:10

Én egyszer élőben láttam Kató nénit az őcsényi repülőnapon. Máig nem hevertem ki. Az emberek nevettek rajta, brr.

Fitos Attila · http://paleotop.blog.hu/ 2011.07.01. 19:57:58

hát ez elég modorosra sikerült....

Celtic 2011.07.04. 20:13:34

@Professor Pizka: Nekem Panyolarol valamiert a palinka remlik. Mintha ittam volna valahol, valamikor "panyolai szilvat". De lehet, hogy rosszul emlekszem. Vagy nem is emlekszem, csak kepzelem.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.07.04. 20:17:24

@tff: Harcművész bemutató??? Kizárólag baranta!
@Celtic: Panyolai szilva, van olyan nem is rossz. Nagyfater tíz éve is elmúlt hogy meghalt, nemrég bontottunk a szilvájából... az ugyan szalkai, de a panyolai hozzá képest... na mindegy, sírva ittuk.

Celtic 2011.07.05. 07:44:26

Uhhhh...Ez a cikk modorossagban veri a falunapi nyugdijas tanarno beszamolojat...
www.sziget.hu/volt/hirek/harmadszorra_is_nagyszinpad.11385.html
süti beállítások módosítása