Olvasói rovat - A piszkos

2011/04/25. - írta: Modor Tibi

Kösz, hácsé! Megint nem csalódtam, de annál jobban röhögtem.


 
Na, gyere, itt a kert, van itt minden, mint karácsonykor. Vettem a múltkor két Simsont, fillérekért, de komolyan. Egy jót össze lehetne rakni belőlük, csak mindig rohanok. Ja, az? Az csak néhány akkumulátor, traktorokból, majd elviszem valamikor. Rohadt nehezek, örülök, hogy a kerítés tövéig sikerült elcipelnem mindet. De lehet, hogy megtartom, kit zavar az a kert végében? Engem nem. Azok meg cserepek. Nem mind törött, kicsit széjjel vannak, de ha összerakom, akkor sem ér többet. A szenet is letakartam fóliával, erre belekapott a szél, elvitte a picsába. Ott bassza meg, jól van az úgy. Tényleg, ha kell palló, gerenda bontásból, adok, van pár, ott vannak a kerítés tövében, gyere, megmutatom. Vigyázz, csak lábujjhegyen, az trágyalé, kifolyt a malacok alól, már tervezem, hogy kitrágyázom őket, de sosincs időm. Hú, ezek elrohadtak, korhadt mind, bassza meg, mindegy, akkor nincs pallóm. Hopp, ott futott. Patkány, fene a pofáját. Honnan a picsából jönnek a kertembe, el nem tudom képzelni. 

Igyál egyet, gyere. Az nem piszkos, csak nincs elmosva, pálinkát szoktam belőle kínálni, na, adjad, megtörlöm a pulóverembe. Nem koszos, hétfőn húztam fel. Tessék. Húzóra! Még egyet? Zsíros mellékíze? Ja, hát pörgött a disznótorban is a stampó. Kislányból vagy? Ne finnyázzál már.

Nem kell levenni a cipőt, ne vedd le, mondom, hogy ne vedd le! Ülj le valahova, várjál, az a kutya pokróca, mindjárt kirázom. Szőr, gondolom, nem zavar. Mi folyt ki oda? Ragad? Biztos a hülye cukros üdítői a gyerekeknek. Várjál, itt egy rongy a földön, megtörlöm. Így, oké. Festés? Én már nem tervezem. Nekünk jó így belül, kicsit kifakultunk a harminc év alatt, de nem szépségverseny ez. Azért olyan sárgák a csövek meg az ablakkeret, mert bent is szoktunk bagózni, na de bazmeg, nehogy már a saját házamban ne gyújthassak rá.

Azon ne nagyon hintázz, törött a lába, úgy szögeltem meg, hogy éppen. Ülj át a másikra inkább. Volt csillár, csak a gyerekek megint dobálóztak idebent, osztán leverték, nem bírnak magukkal sosem. Hangulatizzó, ez van. Mibe léptél? Szilánk? Nabazmeg. Téblábolsz itten, nem tudsz megülni a seggeden. Mondtam, hogy ne vedd le a cipődet. Nem vérzik, csak megszúrt, nyugi. Fel kéne már söpörni, de az asszony is mindég csak szomszédol. 

Bent? Ja, egyik tévé sem működik. Tévétorony, három egymáson, pöpec, mi? Még nem volt kedvem kicipelni őket a kertbe. Na, az mondjuk, éppen kicsit működik, csak hangja nincs, viszont még aránylag jó a képe. Nézd. Jó, mi? Számítógépem is van, csak a gyerekek lefagyasszák’ örökké. Lassú, úgy kaptam egy munkatársamtól, kidobták volna. Internetes egyébként. Én nem nézegetem, az asszony szokott Iwiwezni, ha bír.

Ott? Ne is mondd, egyből felmegy a cukrom, ha eszembe jut. Felázott a fürdőszoba, bazmeg. A kurva kölykök eláztatták. Rohadnak a falak, tiszta salétrom az egész. Én a melóhelyen fürdök, az asszony is. A kádban csak áztatni szoktuk a ruhákat. A kerti vécébe menj, a bentit nem szoktuk használni, rossz a tartálya, vödörrel szoktuk leönteni télen, ha hideg van kimászkálni.

Azt a kapcsolót ne, az ráz, belül van a kislámpáé. A slaggal tudsz kezet mosni, a mosdó csapja nem működik. Tudom, hogy nem százas a kéró, de nincs időm mindent patentre vágni. Ha valahol rendet rakok, jönnek a gyerekek, máris felfordulás van. A hálószoba meg beázik kicsit, azért van a lavór a szoba közepén. Bazmeg, mekkora poén volt, a múltkor részegen beletettem a lábaimat, azt hittem, forró víz van benne, ki is józanodtam egy pillanatra. Azért van így, mert elfújt néhány cserepet az a szél, tudod, ami három éve Dévaványán lepucolt pár házat. Mink is kaptunk belőle. De szerencsére, nálunk csak ennyi történt. Hívtam a bádogost, hogyne hívtam volna, de azóta is jön, én meg nem fogok a magasban tornászni. Ha nagyobb zuhé van, akkor gáz, amúgy csak csöpög kicsit. Hó ne jöjjön be, mert lefagy a pöcsöm, baszod.

Kezedben maradt a kilincs? Melyik? Ja, az? Dugd vissza, kijár már évek óta, ilyen speckó az egész rendszer, ráfordítom, kihúzom, ide be nem jön senki, hacsak nem kilinccsel érkezik, mehhehe. Ennél pörköltet? Múlt héten főztem. Nyesedékből, de finom. Ott van kint a kamrában a kövön, nincs semmi baja. Kenyerem az nincs, viszont van egy csomó száraz kiflim, a kutyáknak szoktam beáztatni tejbe, vízbe. Megmikrózom neked, úgy megpuhul. 

A kezem? Ez gépolaj, képtelenség tisztára mosni. De nem fog, nyugi. Meló miatt van. Nem patikában dolgozom, bazmeg. Mióta vagy ilyen piperkőc? Ez meg? Elvágtam egyszer az ujjam, de úgy jó normálisan. Ilyen hülyén forrt össze. Na, bumm. Be is van kicsit gyulladva, de nem vészes. Fáj, az élet is fáj, ez van. Rohangáljak minden szarért a dokihoz?

Nézd, vettem ruhákat. Géprongyként, bazmeg, bálából. Tudod, milyen márkás, ép cuccokat basznak oda nekünk? Kibontom az egyiket, dik, mondom, Levis farmermellény, ide nekem, nem ám összekenni takonnyal. A hátán van egy kis olajfolt, de oda nem nézünk. Meg ez. Kapucnis Adidas. Eredeti, jó lesz a gyerekeknek. Úgyhogy csak figyelni kell.

Oké, mehetünk, felkapok valami nacit. Bassza meg, ez még mindig nincs kimosva, egy hete raktam ide a kád mellé. Mindegy, a Pálmába jó lesz ez is. Meghívhatnál egy megoldásra, csak a jövő héten kapok fizut.  

114 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lárvalányhaj 2011.04.26. 00:01:51

A pasi külseje: tésztás állagú pocsolyatest, zsíros haj, burjánzó arcszőrzet incl. a különféle testnyílások, vastag, kibolyhosodott, gyanús színű kötött pulóver, kitérdelt, lezabált farmer- vagy kordnadrág.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.04.26. 02:27:12

@Mitya Ivanov:
@Styxx:
Az ilyen ember néha saját magának tölti a cigarettáit (persze dohányzik, ez a posztban is előkerült), ezért a lakás minden egyes négyzetcentiméterén apró kis vágott dohánylevélkéket találhatni, rosszabb esetben a kávéban is, már ha elfogadod, amikor kávéval kínál. Csak mert a kávé nála minimum háromnapos, a Seherezádé-főző porcelán részében tárolgatott, igény szerint újramikrózott nukleáris hulladék (a Geiger-Müller számláló bejelez, ha a közelébe viszed). Az edény teteje már régen eltört, ezért a por, kifröccsenő zsír, pók, szöszök, legyek mind beleszállnak. Időnként sárgás gombatelepek jelennek meg a fekete lötty tetején: ez annak a jele, hogy ideje újat főzni. A cukorba persze kizárólag az előzően egy másik kávéba már beletett kanállal tud nyúlni, ettől a (fél éve még) hófehér kristályszemek ingyen és bérmentve barnacukorrá változnak. Hajlamosak nagyobb szikladarabokká egyesülni és a tartóba belekötni. ("Na mivan, tartó, he?" - így kötnek bele.) Amúgy ugyanez az anyag figyelhető meg a kávéspoharak alján is, mivel azokat sem mossa. "Minek? Úgyis mindig kávét iszunk belőle, nem igaz?" Ilyen helyen tejhez csak akkor ragaszkodjunk, ha a "gazda" előttünk bontja ki a Tetra Pakkot. De ha a pálinka amúgy jóféle, akkor elköszönés előtt még megihatunk egy áldomást, az mindenesetre fertőtlenít. Otthon szigorú kézmosás javallott, a látogatás alatt viselt felsőruházat pedig azonnal a mosógépbe kerüljön, ezzel elejét vehetjük sok mindennek. (Saját példa: Piszkoséktól sikerült már bolhát hazahurcolni az amúgy kutyamentes lakásunkba. A megdöbbentő az volt, hogy náluk sincs a házban kutya, csak a kertben. Utólag megtudtuk, hogy az élősködők a konyhaszekrény mögött tanyázó egereken tenyésznek.)

Winston Smith 2011.04.26. 06:44:48

Csajom csak a cikk elolvasása után tetanuszért jelentkezne.

Ha kívülről vetne egy pillantást a kertre, egyből kettőért.

2011.04.26. 07:28:01

Nálunk úgy van, hogy ez ex használja az én kicsi házamat. Csupán azt kértem, hogy 2-3 havonta, ha haza megyek legyen rend.

Hát egyszer haza megyek, mondon, te, itt az én szobámban büdös van. - Áh nincs itt büdös, takarítottam én.

Hát jó, nem vitatkozom, még sem vagyok házi sárkány. Inkább kitakarítok, szó nélkül.
Feltekerem a szőnyeget. Elő került egy mumifikálódott egér tetem.

Csak ekkor kezdtem üvölteni, mert amúgy kedves ember vagyok.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.04.26. 08:36:06

na ez meg a szomszédom, meg a büdös disznaja. a gazdája is büdös persze. rafinált retkes ő, az emésztőjéből zagyszivattyúval nyomatja ki az utcára a hígabb levet, hogy a szippantáson is spórolhasson. a rozsdás vas absztrakt formájú komozíciókba dermedve barnállik a hátsó udvarán. a játékgépezés miatti elköltött milliók miatt a telke 2/3-a leválasztva, értékesítve, puccos társasház rá felhúzva, lakók nagytotálban látvány- és szagorgiában tobzódhatnak nap mint nap. kihalt dinoszaurusz kinézetű szétmállott fóliasátor, benne rühes macskák tenyésznek. pincéjébe hasonlóan igényes fia szuterént kialakíva beköltözött, mert elultizta az egziszteniáját, és fedél nélkül maradt. hiába, alma a fájától.

Infomaker 2011.04.26. 08:38:54

Az a baj kis országunkkal, hogy vidéken 10ből 8-9 ház és udvar ilyen. Ezt nagyon utálom..

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.04.26. 08:50:51

@Infomaker: Szerintem meg nem. Azért mert sok budapesti, belvárosi lakáshoz nem tartozik udvar, nem tarja vissza a lakókat attól, hogy a 30 nm-s lakásban érjék el ugyanezt.

ratane 2011.04.26. 08:54:07

Apám kertje, apám háza. Hácsé, jártál nála??
:D

GZoli 2011.04.26. 09:06:31

@hajdul: Ismered a szomszédomat? :d

Flogger 2011.04.26. 09:21:18

Majdnem beszartam baszod alásan! Gratula! :-))

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.04.26. 09:43:32

Na, hát ez apósom egy az egyben, már az udvart tekintve. A ház azért nem, mert azt anyósom tipp-topp formában tartja.

bontottcsirke 2011.04.26. 09:58:24

nyugat dunántúlon a falvak 30 százaléka ilyen. Mi lehet vadkeleten?

Nadiposzi (törölt) 2011.04.26. 10:06:58

Látom, fájdalmas sebeket tép fel HCS irománya.
Bátyám igazi mók ember, gyengébb formában, de hozza a figurát. Fontos különbség, hogy ő tényleg melózik, mint állat, ezért nem képes előbányászni azt, ami épp nem az aktuális projekt kelléke. A dolog onnantól vett izgalmas fordulatot, mióta az unokaöcsém felcseperedvén szintén ezt a bütykölős-buherálós vonalat viszi. Ilyen rallys-arc lett, a dűlőutak réme, nos, azóta lassan gyarapodnak a tiri-tarka verseny ladák, meg kevéssé csicsás donor ladák az udvaron. Mígnem egyszer a faterban majd elpattan valami, azt szétflexeli az egész járműparkot a picsába.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.26. 10:09:54

@bontottcsirke: más, nyugat dunántúlon nagyon fasza vasak vannak. ahogy már írta valaki, sachs hercules és puch motorok, steyr traktorok...a tiszán túlra ez már nem nagyon jutott el.

2011.04.26. 10:18:12

@Brother Love: tökéletes ez is meg a poszt is. A durva, hogy az egész országunk ilyen. Pesten az elit II. kerületi többszázmillás villák ilyen szemétdombok szomszédságában vannak. Fel lehet menni a Rácz Aladár u. környéke, elképesztő állapotok vannak.
Így fogunk megrothadni ebben az országban. Bezzeg Ausztriában, Németországban az utolsó szar tanyán is élére állítva van a tüzelőfa és enni lehet a gyepről. 200 év elmaradásban vagyunk és maradunk is.

MagyarZizzi (törölt) 2011.04.26. 10:33:51

Ismerős... mintha a volt főbérlőm udvarát láttam volna, azzal a különbséggel, hogy ő a szanaszét hányódó szemétből általában tényleg csinál valamit, garázst, pincét, kerítést, már egy komplett világháborús frontvonalat épített ki a kertben. Csak az a baj, hogy amint fölhasználta az egyik kupac lomot, rögtön hoz helyette egy másikat. Sose fogom elfelejteni, mikor elment szerszámokat meg vetőmagot venni, és hazahozott egy betonkeverőt, mert "éppen akciós volt"...

mrbateman 2011.04.26. 10:36:20

Ez egy elbaszott, igénytelen alfaja a gyűjtögetőnek (megállva az udvarnál), de említsük meg öregapáink korosztályát, akik a hiánygazdaságban kénytelenek voltak mindent gyűjteni, a gyűjteményt reszelgetni, rendszerezni, nagyértékű innovációval új termékeket fejleszteni, pl: mosógépmotorból fűnyírót, hulladékvasból kerti hintát, olajoshordóból kertizuhanyt, stb.

Namost ezekhez mind alapanyag kellett, amit csak a felületes ember gondolt szemétnek. Merazanyolctonnahúzottcolosacélcső az nem szemét, az még jó lehet akármire csak meg kell csinálni, most lehetett olcsón hozzájutni, a kertben meg NINCS A LÁBÁN SENKINEK, illetve NEM KÉR KENYERET.

Namost a haladó emberiség két nagy táborát ismeri ezen aranykezű mestereknek

1. az elméleti szakember, akinél fejben ugyan összeáll a megoldás, azonosítja a szükséges alapanyagok körét, alternatívákat vázol ezek helyettesítési lehetőségéről, Pareto-i elvek mentén beszerzi ezeket az ismerősöktől (a Józsi művezető az öntödében, tőle szerez acélcsövet, amit a Tüzépesferi, esetleg Fuvarosjani, Zsukostibi, Ifássanyi közbeiktatásával tüzifával fizet ki) aztán valami kis piszlicsáré tétel miatt borul a matek, de lényeg, h. soha semmit nem valósít meg, bár 20 projektet kidolgozott, előkészített.

2. Aki valóban meg is csinálja és a család nagy örömére fillérekből alkot hasznos holmikat, kvázi a szarból épít várat.

ZON 2011.04.26. 10:43:17

Haverom vett egyszer üzleti célból egy ilyen házat.Elvitt megmutatni, hozott egy csomó klórmeszet, elkezdte körbeszórni az épületet.
-Milyafaszomnak ez?
-Van egy kis PATEK FILIP, azok ellen.

Mitya Ivanov 2011.04.26. 10:43:57

@Kulics: akkor menj el oda és egyél onnan

gabcigirl 2011.04.26. 10:45:56

He-he-hehe, ilyesmi helyen voltam egnap vendégségben:)))

2011.04.26. 10:56:58

@hajdul: Igazad van, csak addig büdös amíg mumifikálódik.

Szép lapos volt. Ki kellett mennem a szobából addig amíg az ex felvakarta a padlóról, hogy megőrizzem a komolyságomat, mert már fuldoklottam a röhögéstől.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2011.04.26. 10:57:21

@bontottcsirke: Meglepődnél, ha látnád, hogy a keleti országrészben, a szegénység ellenére mennyire rendben vannak a porták. Magyaroknál. Cigányoknál csak Gyöngyöspatán, hiszen meg is mondta az ottani vajda, hogy szabadidejükben falut takarítanak :-)

2011.04.26. 10:59:49

@Mitya Ivanov: ezen a poszton lehet nevetni, de ez olyan sírva vígadós. Neked ez tetszik ez a szemétdomb, amit itt leírnak ?

Dr. Panasz Muki 2011.04.26. 11:01:32

Úgy tudom, ez a gyűjtögetés már betegségként van definiálva. Hasonló bármilyen (alkohol, drog, játék, stb) függőséghez. Szerencsétlen esetben vásárlási mániával vagy alkoholizmussal társul.
Ha valaki erőszakkal rendet rak náluk, akkor heteken belül megtöltik a felszabadult helyeket.
Nagyon kevés betegnek van betegségtudata, ezért nagyon nehezen hozzák le őket.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.04.26. 11:02:09

az elmúlt kb 20 ház, amit legutoljára láttunk, kb. ilyen állapotban volt, és ezeket akarják eladni 15-20 millákért.

az epic fail az volt, amikor beléptem a házba, és a tűzhelyen másfél centi vastagon tenyészett a penész. nem hiszem el, hogy ilyenek után van pofája bárkinek azt mondani, hogy azért másfél centis a penész a tűzhelyen, mert hogy "nincs kifűtve a kamra, ahol a tűzhely állt..."

a kertekben düledező foshalmokat neveznek előszeretettel kicsit kipofozandó műhelynek meg garázsnak. tele rozsdás ócskavassal meg szeméttel.

és ez nem vidék, hanem budapest.

2011.04.26. 11:10:39

Kulics: Abban igazad van, hogy Mo. ilyen. De úgylátszik nem láttál még elég német házat belülről.

Még a törököknél is nagyobb tisztaság van.

A legutóbbi helyem: 3 szites hatalmas ház a kikötőnél, 8 szoba, 3 fürdőszoba, de lakni csak 2 szobát lehetett, mert a többit nem fűtötték, és ha már nem fűtik akkor ott tárolják a lomokat, a kolléganő szavaival élve: halott japán katona, elcsinált gyerek, minden volt ott.

Előzőleg egy gyönyörű házban, ahol csak a festményeknek külön folyosó volt, ki kellett pakolni a vendégszobát, de úgy hogy lehetőseg semmit nem kidobni, mert a mama skizofrén lánya már a gondolattól is kiborult, hogy a a 30 év alatt összegyűlt, kicsomagolatlan ajándékokból valami is elvész. (ott az egér szinte háziállatnak számított, épp úgy mitn egy arisztokrata családnál, ahol 3 hónap alatt 10 egeret fogtam a konyhában)@

Előzőleg a 6 hálószobás úszómedencés házban csak 2 szoba volt alkalmas lakhatásra, ebből az enyém csak félig, mert beázott a mennyezet, persze az ágyam felett, a matrazomat letettem a padlóra inkább.

Amikor a konyhát átveszem akkor azokkal a cuccokkal kezdem amire az van ráírva, hogy mennyi DM volt az ára, de találtam már Reich Mark cuccot is, igaz az egy Henessi volt, gondoltam jobb ha én iszom meg, nehogy még valami bajuk legyen tőle.

doktrina (törölt) · http://haziorvos.blog.hu 2011.04.26. 11:31:10

Hát, ügyeletben elég sokat járunk ilyen helyre. Az a durva, hogy olyan közel kell hajolnom a klienshez, hogy a fülemből a hallgató odaérjen, és pofákat sem vághatok...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.04.26. 11:37:23

Van ennek értelmiségi változata is. Általában VI-VII kerületi, szétrohadt bérházban, egy valaha polgári lakásban található meg. Ahogy belépsz, rögtön átesel egy csupa por könyvhalmon, amik oszlopokban, kupacokban összevissza hevernek a leglehetetlenebb helyeken is. Átható kávé, cigaretta és dohszag alap. Kutya nem jellemző, macskák annál inkább (legalább az egerek nem rágják szét a könyveket). Itt-ott letört karú porcelánfigurák, afrikai törzsi szobrok, törött hanszerek (régen játszott rajta, de manapság nincs ideje). A falon bekeretezve legalább 4-5 diploma, szakadozott világtérkép 1963-ból. A tulaj Dr Akárki, valami egyetemen adjunktus (50+ évesen is), egy teljesen ködös, érdektelen és érthetetlen dolgot kutat (pl. a korai akkád szerelmi költészetet, vagy az elektronok mozgását ionizált borotvahabban), nem is próbálja neked elmagyarázni, úgysem értenéd (ebben valószínűleg igaza van). Ellenben szívesen traktál kéretlenül is szélsőséges politikai nézeteivel, mivel hát egy ilyen zseni mint ő, nyilvánvalóan mindenhez (jobban) ért.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2011.04.26. 11:38:33

ez aztan fajdalmas iras, azt a rohadt mindenit!

Murderface 2011.04.26. 11:40:28

Muhahaha, ismerős embertípus :) Egyik exemnek konkrétan az egész családja ilyen gyűjtögetős "betegségben" szenved :P Az, hogy ragad minden a retektől a lakásban, csak ösvényeken keresztül lehet közlekedni még a vécére is, a fürdőben 4 mosógépből 1 se működik, a kutyaszőr meg szépen egyenletesen beterít mindent a padlótól a csillárig nem igénytelenség, de amikor egész napos falbontás, meg sitthordás után után izzadt voltam meg poros, egyből megszóltak, hogy milyen igénytelen vagyok, adjak már magamra (majd legközelebb légkondicionált szkafanderben bontom a falat, b+) :) Ott kezdtem el sejteni, hogy nem lesz ez túl hosszú, vagy kiegyensúlyozott kapcsolat :D
Kedvenc mottóm tőlük:
"El ne dobd, inkább add ide nekem, valamire jó lesz!" - kb. mindenre ezt mondták, amit ki akartam dobni a kukába :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.26. 11:45:10

@altoid: a könyvhalmok és a hangszer stimmel... az egy kemény élmény, amikor egy ilyenről kiderül, hogy amikor épp nem a borotvahabita iszlámot kutatja, akkor teljesen korlátolt, a világról semmit sem tudó alak, de nem az a viccesen dezorientált professzor, hanem egy mániás kretén. Az ő roncstelepe az antikvárium előtt kirakott minden könyv egy százas doboz. Annál, ha hazahordja és olvasatlanul tárolja az ottani könyveket, egy rosszabb van: ha elolvassa őket. (mondom ezt én akinek legalább 5000 oldalnyi olvasási restanciája van a tetves meló miatt)

Infomaker 2011.04.26. 12:15:12

Az a baj, hogy (figyeljetek,mert most modoros nyugatmajmolónak fogok tűnni, pedig csak az itthoni állapotok szomorítanak el!) sok időt szoktam tölteni egy Philadelphia melletti kisvárosban, és egész megszoktam azt, hogy ott rend van:

-Mindenhol, még a kilométeres mezőkön is(!) le van vágva a fű.
-A porták szépek. Kicsit egykaptafák ugyan a kétszintes, 200m2-es házak, de csak ez legyen a legnagyobb baj
-Ha a postás kihoz mondjuk egy iphone-t amit rendeltél, odateszi a bejárati ajtó elé. Senki nem viszi el. (valahogy nem ázik el)
-Nem is hallottak olyanról, hogy valaki meggyújtaná a gazt az udvaron, sehol nem látni ilyet
-Nincs kutyaugatás, flexelés. Néha van építés zaja, de abból lesz is valami produktum, nem csak heftölés
-Ha az utcára nyíló garázst nyitva felejtem pár napra, garantáltan semmi nem tűnik el
-A kocsiban lehet hagyni a GPS-t a szélvédőn, garantáltan ott is marad

Persze ott is van mocsok környék, láttam olyat, ahol az újságpapírhalmokat hordja a szél, és olyan gettó, mint a filmeken, de mégis a fentieket annyira könnyű megszokni, és amikor hazajövök vidéki városomba...hát feldühít az igénytelenség.

nabazzmeg 2011.04.26. 12:37:33

@yenoee: @lárvalányhaj: kiváló megjegyzések, a tésztás állagú pocsolyatest-en hangosan felvinnyogtam - röhögni itt nem merek - még a rothadó, hiányos fogazatot megemlíteném, mint kísérőtünetet. Undorító, hogy mennyi ilyen féreg él ebben a zországban....

lárvalányhaj 2011.04.26. 13:02:07

@nabazzmeg:

Rothadó fogak alap, de ha mégsem rothadna, akkor vastag, kikericssárga lepedék borítja.
Kihagytam még egy elmaradhatatlan elemet: legalább fél centi hosszú körmök, vastag gyászkerettel. (Bár erre a poszt is utalt.)

lárvalányhaj 2011.04.26. 13:16:18

@yenoee:

A lakótelepi típus farkaskutyát vagy hasonló méretű egyéb kutyát tart, ami kibaszottul büdös. Ha bemész a lakásba, látod, hogy egészen addig, amíg a kutya fölér a falon, a tapéta mocskos, és össze-vissza van karmolászva.
A macskák mindent összehugyoznak, a macskaalomban mumifikálódott macskaszar szaga pedig átjárja az egész lakást.

Mitya Ivanov 2011.04.26. 13:19:36

@Kulics: nekem ez a poszt tetszik , érted? megengeded, hogy tetsszen, és elhiszed, hogy én magam nem vagyok ilyen és nem élnék így?
Ehiszed, hogy amikor nincs felhő az égen, és nappal van, akkor az ég kék színű? Kedd van?

mrbateman 2011.04.26. 13:44:25

@lárvalányhaj:

Arra egyébként rájött valaki, h. annak mi a funkciója amikor valaki csak és izárólag az egyik ujján baszott hosszúra - legalább centi - hagyja nőni a körmöt, sőt van, h. azt ki is hegyezi.

Mire jó ez? Pusztán csak azért mert szép?
Nem hiszem...általában az ilyen kendácsolós mókusoknál láttam...most már figyelem egy ideje a jelenséget és ha nem is tömeges, de korántsem egyedi.

Valakinek megvan a megoldás? Vagy ötlet?

lárvalányhaj 2011.04.26. 13:46:37

@mrbateman:

Biztos azzal piszkálják a fülüket.

BBEN 2011.04.26. 14:15:55

Ez az a típus, aki mindenféle kóbor állatot, szélsőséges esetben a lepukkant helyi alkoholistákat is befogadja a kamrába, akik aztán etetik az állatokat meg fát hasogatnak télen kommersz vodkáért cserébe.

Külön kiemelendő a piszkos autója, amihez teljesen korrekt állapotban jut hozzá. Két hónappal később már kilométerekről érezni a kandeszt ami belőle árad, esetleg ha sürgősen szükség van a kocsira, akkor a csirkéket úgy kell kirugdosni belőle mert rájárnak a kukoricára, ami három hete ömlött ki a csomagtartóban.

Disznótoros vacsoránál, esetleg ha szóvá teszi valaki, hogy bizony ez a sülthús enyhén szőrös, koszos, szaros akkor jön a kötelező: "Látszik, hogy nem voltál katona" vagy a "Egy évben két kiló koszt zabálsz meg, most ne kezdjél el sznobkodni inkább igyál még egy törkölyt!"

Huh feltörtek az emlékek.:)

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.04.26. 14:23:53

@mrbateman: fültisztításra, alap. Kínai taxisofőröknél bal kéz kisujj.

mrbateman 2011.04.26. 14:35:18

@lárvalányhaj:

Azaz tényleg tök logikusan hangzik.

Büdös életben rá nem jöttem volna! Tényleg köszi!

Most ár mindent értek, helyére kerültek a dolgok!:-)

2011.04.26. 14:54:50

@Mitya Ivanov: nincs ebben vita, nekem is tetszik a poszt. Azt látom, hogy te ma menstruálsz és emiatt belémkötsz.
Ne tedd. Foglalkozz a kék éggel és a keddel.

2011.04.26. 15:10:28

@Frengi: ez se rossz, végülis elhiszem, tényleg nem jártam benn a házakban, csak ahol cimmerferi volt, de ott rend volt nyilván.

Mitya Ivanov 2011.04.26. 15:26:03

@lárvalányhaj: csavarhúzóként használható, vagy megemelni egy csavar alját. Nagyapám ugyanígy meghagyta az egyik újján a körmöt. Szerszámként funkcionált.

vycman 2011.04.26. 15:26:47

@mrbateman: általában aki a hüvelykujján így hagyja a körmét, az nem használ pengetőt. :)

mrbateman 2011.04.26. 15:39:34

@Mitya Ivanov:

én a magam eszéből erre a csavarhúzósdira gondoltam, de bizarrnak éreztem, h. valaki ezzel hajtja be a csavart.
Ha viszont így van, akkor miért nem csinálnak a másik ujjon csillagcsvarhúzós változatot?:-)

Mitya Ivanov 2011.04.26. 15:48:29

@Kulics: nem menstruálok, mert terhes vagyok

Nándusz 2011.04.26. 18:27:55

Nagyon jó a poszt. Apám gyűjteménye is vetekszik ezzel!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.04.26. 18:34:54

@Mitya Ivanov: de jó hogy szóbahoztad, ismerek egy faszit aki egyszer elmondta hogy azér hosszúak a körmei mert mindig szerel és néha jól jön szerszám hiányában, ezt-azt lepattintani, vésni, csavarhúzni...
ésatöbbi.

fzoli415 2011.04.26. 18:48:00

100%-os poszt és kommentek! :)

A mi szomszédunkban lakott Lajos bácsi, az egykori (=30 éve nem) katonatiszt. Mindig a portát támaszotta, csíkos klottgatya, atléta, szürke zokni, papucs. Néha leállított valakit beszélgetni, akkor olyan tempóban nyomta a sódert, mint amit a Windows hangrögzítővel tudtunk élethűen reprodukálni néhányszoros ismételt lassítással. Az áldozat ekkor gyakorolhatta a megfelelő tátogást és lélegzetvételt a félbeszakításhoz, ami kb. ötödjére, ha sikerült.

Lajos bácsinak volt egy 17x55 méter nagyságú kertje. Oké, az utolsó 25 méter az csak homogén másfél méteres gaz volt. Mivel keresztben fociztunk, a labda gyakran átment, be kellett kéredzkedni érte. A kaputól egy drótlugason kellett elindulni. Itt egyből akadt egy kissé sérült, ezért a háznak támasztott, egyméteres piros kertitörpe. Jobbra egy fából épült garázs, az ajtaja félig leszakadt pánttal, benőtt, örökre nyithatatlannak tűnő állapotban, a beálló telerakva. Az 1200-es Zsiga úgy beszorult, mint Nemo kapitány Nautilusa a Rejtelmes szigetben.

Az egész fölött egy óriási eperfa nyomatta a sötétlila trutyit, derengő sötétségbe burkolva mindent. A labda feltételezett helye felé haladva egy ismeretlen célú melléképület következett, aminek az eresze alatt lehetett már csak menni, ami viszont Lajos bára méretezve csak 150 magas volt. Itt már a mohos téglajárda is hiányos volt, így nem ártott vigyázni. Emlékszem még egy földhöz rögzült talicskára, utolsó rakományával. És tényleg, nagy üveg kovászos uborkák, csak úgy, évekig érintetlenül. A többit soha nem tudtam felmérni, de teljes kitöltéssel üzemelt. A tetején görényekkel.

Egyszer, ügyeletes technikai zseniként be kellett mennem a tévéjét behangolni. A nappali egyetlen ülőhelyéig csak egy csapáson lehetett eljutni, én meg az irtózatosan savanyú, áporodott szagban próbáltam kikeresgetni a csatornákat.

Mikor az öreg örökre elaludt, az ingóságai selejtezésére a rokonai hoztak egy konténert, ott láttam 30 ugyanolyan kardigánt, akkor az utcán is súlyos volt a szag. A többivel nem szarakodtak annyit, egy markoló minden mást bedöntött és összetúrt.

A másik szomszédban a mellék(-mellék-mellék-mellék ugye) épület tetején 10 éve fent van 4 darab, felnire szerelt Trabant kerék. A Trabbert 15 éve nem láttam. Megint eggyel arrébb a kert sarkában kerekek nélküli Kispolák szorosan körberakva műanyaggal, hullámpalával és fával. Ha szükség lenne is rá, 2 nap lenne elérni.

Rokonságban már ettem csirkepaprikás ízű epres Vienetta jégkrémet is. Ugyanitt - Kértek üdítőt? (Nappali szekrény tetejéről opálos szürkéssárga poharat levesz.)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.26. 19:27:19

Ezt a posztot olvasva jöttem rá, hogy mire jó az Aldi és a Lidli középső sora, ahol csillagtávcső, bontókalapács és vasalásmentes ing kapható, valamire jó lesz ez is felkiáltással.

A Tyne folyó déli partja 2011.04.26. 20:37:25

@Kulics: ja, a bezzeg Németországban simán odahánytak, köptek, szemeteltek a buszmegállóba, meg böfögtek a metrón. senkit nem zavart (Berlin volt). de nyilván a portákon kivétel nélkül mindenhol élére állított gerendák vannak, hogyne.
na meg a Balaton-partra jövő németek se épp a nem szemetelésükről voltak híresek.

Mitya Ivanov 2011.04.26. 20:37:56

@bikmakk: a távol keleten azért hagyják meg a férfiak a hosszú körmöt, mert az náluk azt jelenti, hogy az illető nem végez fiizkai munkát. Ebből mára csak a kisujj hosszú körme maradt.

***

eszembe jutott egy olyan távoli rokon, aki az előszobába tartotta a tömős libákat. Kettőt hármat is.
Az ő ablaka volt olyan, hogy kb 564 db szétkenődött légytetem volt rajta, de még ki lehetett rajta látni, szóval nem volt probléma ebből. Szintén ugyanott a konyhában légyfogó csík volt felaggatva az egy szem 60-as égő mellé, az meg tele volt odaragadt legyekkel. Olyan volt mint egy gigantikus mákostészta darab.

A Tyne folyó déli partja 2011.04.26. 20:56:12

@Panasz Muki: ne is mondd. tesóm barátnője tipikus gyűjtögetős, ami még nem lenne baj, én is szoktam. de ő minden elöl hagy, elpakolva semmi nincs. mondván, nincs tároló, nincs hely. amit lett tároló/nagyobb lakás, rendrakás, rövid időn belül megint feltűntek a lakás különböző pontján szerteszéjjel hagyott cuccok. most elköltöztek, pár dolgot itt hagytak, elpakoltam mindent, most látszik a lakás...de még mindig találok minden bigyót, mikor azt hittem, már megszabadultam mindtől.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2011.04.26. 21:03:15

Azt se felejtsük el, hogy Koszosék vizet nem isznak, csak kólát. Na nem CC-t vagy Pepsit, hanem a 60 forintos, kétliteres Stár üdítőt, a szivárvány minden színében. Mindegy, milyen ízű, málna, barack, kiwi, akkor is kóla. Nem szeretik a vizet. Se ivásra, se mosakodásra.
A másik, hogy náluk minden vörösáru szalámi. A sonka, az ilyen-olyan felvágottak is. Szalámi. Ragacsos hűtőbe betéve, lefedetlenül, összeszáradva. Mellette margarin, amit a bőség jegyében vastagon kennek a kenyérre.
A gyerekeknek meg télen-nyáron a szájukig ér a zöld takony. =D

CernaGeza 2011.04.26. 21:03:27

@fzoli415:

az <<üdíttő>> kínálása nekem is beugrott, a szomszéd néni kínált mindig így barna és szőke kólával. Ezek elmoshatatlanul retkes rücskös poharak voltak, esetleg tartós akkusavas kezelés tudott volna mit kezdeni velük.

Általában a felismerhetetlenségig ragadós-szutykos kisrádióját hozta át javítani, ami nem szólt, bár a néni állítása szerint "friss benne a patron" (!!)

Persze mindig az ötöt-egy-százasér' tip. elemek toltak ki vele.

fzoli415 2011.04.26. 21:25:09

@yenoee: igen, az útjelző karó beindított. Kell még további két útjelző karó, félmagasságra vágva, az a kocsibeálló szélét jelzi szabályosan. Kutyaól = beton csőelem (ha kettő darab, akkor már kétféle). És maga a ház persze emeletráépítéses, természetesen vakolatlan, már a beépítéskor lepattogzott fa ablakkeretekkel. A betonlépcső tetején a terasz szándékolt helyét ormótlan, fedetlen, barna zártszelvény szerkezet jelzi. A teraszon egy telepített nagytestű magassági kutya.

fzoli415 2011.04.26. 21:40:10

@CernaGeza: GP elem helyett CP elem. Még jó, hogy nem kaptál tic tac helyett egy doboz tek tatot! :)

...a savas kezelés a fürdőszobában is elkelne Piszkoséknál. A csap olyan kopott, hogy már nem is csöpög, hanem vékonyan folyik, ami jó, mert nincs hangja. (1 másodperces vagy kisebb periódusidejű csöpögésre már el lehet aludni, mert az óraketyegésre hasonlít, és azt rutinból kiszűri az agy.) A csempefúga egységesen fekete színű, a plafonról a pára miatt tenyérnyi darabokban lóg a festék. A padló a kisméretű 10x10-essel van lerakva lélekölő pepitában, ezer hibával, a 25 évvel ezelőtti festés cseppjeivel. Persze pont ilyen helyekre kötelező a fa ülőke és foganytú, műanyag madzaggal, aminek az alsó 10 centije is szürke már. Ja, a slozival csak óvatosan, nem billegni, mert csak az egyik csavar fogja a padlóba, de az is kijár, ezért néha félelmetesen elemelkedik.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2011.04.26. 21:43:06

A ház fala szürke, hullámkarcos. A kutya láncon, nagy bundájú, elhanyagolt, sártenger körötte, míg a lánc ér, aztán gaz. Tányérja rég horpadt zománcos fazék.
A kutyaház lehet még fém hordó?

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2011.04.26. 21:46:06

A nyesedékből pörkölt adta meg a kegyelemdöfést.

Hal Stanton 2011.04.26. 21:53:16

@NDT: Pedig ha ettél már frisset, finomat...

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2011.04.26. 22:08:37

@fzoli415: a Rejtelmes sziget és a Némó kapitány nem külön könyv? Vagy rosszul emlékszem, vagy nem értettem a poént.:)

Magyarnaba 2011.04.26. 22:12:18

@fzoli415:

"Mikor az öreg örökre elaludt, az ingóságai selejtezésére a rokonai hoztak egy konténert, ott láttam 30 ugyanolyan kardigánt, akkor az utcán is súlyos volt a szag. A többivel nem szarakodtak annyit, egy markoló minden mást bedöntött és összetúrt."

Eszembe jutnak a történetek, amikben az ilyen piszkos öregek rongyai és büdös kacatjai között milliók vannak eldugva papírpénz formájában.

Apám egyik nagynénje ganézta ki az egyik eltartott rokon öregasszony holmiját annak halála után. Lehetett ez vagy 40-50 éve, nem volt még konténer, hát tüzet raktak az udvaron és hordták rá a cuccot. Miután rádobták a húgyos szalmazsákokat és azoknak átégett a huzata (a zsák), tök véletlenül vették észre, hogy belül pénz van! Azonnal fejest ugrottak a tűzbe és sikerült megmenteni vagy 40-50 ezer forintot, ami akkoriban elég sok volt. Szóval vigyázni a dózerolással és a konténerbe ömlesztéssel!

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2011.04.26. 22:20:36

@Hal Stanton: frisset, az még oké, elvégre rendes ember a pacalt is igen szereti. De hogy egyhetes és nyesedék...

CernaGeza 2011.04.26. 22:42:47

@NDT:

Itt már nem is az egy-hetesség dominál, hanem hogyan is készülhetett az kaja:) Gondolom a csikk vagy a kificcenő turha alap, de a rohadó kezű szakács hüvelykujjáról lepottyanó köröm se hiányzik a fogad alól.

na asszem megyek hányni

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.27. 00:48:44

@Magyarnaba: a gyűjtögetős néni meséjében sokáig nem hittem dacára annak, hogy az én rokonságomban is van pár háborút is átélt öregasszony aki a hatvanezres nyugdíjából is simán félre tud tenni huszonötöt. Egyszer azonban előkerült olyan eset, amikor mindenki nyomorgott a családban, nagy nehezen lehetett rajtuk segíteni, aztán megkerestek, hogyhát azért hálából fizetnének valamit. Húzódoztam, mert addig oké, hogy az elvégzett munkáért pénz jár, de azért mégis, ezek szegények mint a templom egere, ha kapok egy tányér jó szívvel megfőzött meleg levest... nade ekkor a grószmutti előszedett egy Louis -XXII stílusú kis ládikót, benne szemre vagy hatszor annyi zsetonnal, mint amennyi az adósságuk van és adott belőle. De az félre van téve "hogyha valami baj lenne". A kurva nénikédet... gondoltam, majd gondosan számláztam és nyugtáztam. Pukkadjon meg az ilyen.

fzoli415 2011.04.27. 07:02:58

(@NDT: Igen, de megjelenik benne. Nímó betolatott a járgánnyal egy üregbe a szigeten, oszt' a bejárat meg vulkanikus tevékenység *végett* megemelkedett, így beszorult.)

Magyarnaba 2011.04.27. 08:41:00

@Professor Pizka:

Hát, ha ők is "piszkosak" voltak, akkor örülj, hogy nem azt a jó szívvel megfőzött meleg levest kaptad :)

Ernoke 2011.04.27. 09:42:44

@altoid: volt ilyen rokonom (nagyon öreg és állítólag nagyob büdös néni), gyerekként imádtam oda járni vasárnapi ebédre. anyám állítólag rosszul volt, alig mert elengedni, de nekem semmi nem tűnt fel a mocsokból, csak az, h milyen izgalmas hely a lakása, tele van kincsekkel. ha meghallom a "80 perc alatt a föld körül" funkyzenéjét, a mai napig a néni isteni májgombóclevese ugrik be, meg a dohos könyvek szaga.
most is ismerek ilyen lakást, egy bolond tudós és a bolond felesége lakik benne (papíros bolondok, valami ellátmányt is kapnak az államtól). egy ismerősöm lakik náluk, cserébe vigyáz, h az öregek ne gyújtsák fel magukat meg ilyenek (minden nap a tűzhelyen hagyják az első lefőzött kávét, aztán ha az szétégett, akkor jön a második, iható adag). a kaját a földön tárolják nagy lábosokban, a macskák rendesen esznek is belőle, mielőtt ők is. kutya is van, azzal még szerencsére sosem találkoztam, az öregekkel sem amúgy. a srác rendszeresen hordja oda az ismerőseit, volt, h partyról "haza"vitt vagy 10 vadidegent, aztán otthagyta őket, ment a dolgára, azok pedig tovább buliztak a lakásban. a kupiban gyönyörű régi cuccokat lehet találni, most is egy onnan csórt gyűrű van rajtam, de tök jó könyveket is hoztam már el tőlük. ezért oda is szeretek járni.:)

2011.04.27. 10:00:31

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Félreértesz, nem a német népet védtem, hanem szeretnék olyan országban élni, ahol az emberek olyan igényes környezetben laknak amit ÉN láttam az országon átutazva. (nem a berlini metró koszát irigylem) A nagyvárosokban már lezüllik a nép, slumosodik... stb.
Az egész onnan jött elő, hogy a poszt bemutatott egy -sajnos- túl elterjedt magyar környezet típust. Ez pedig nagyon nem tetszik nekem.
Stimmt ?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.27. 10:14:32

@Ernoke: kezdem úgy érezni, hogy valami rossz regényben én lennék az érdektelen életet élő érdektelen figura. Mondjuk nem is mennék el bolondfelvigyázónak.

2011.04.27. 10:20:58

Sztem mindenkinek van "szomszéd Józsibácsi" története.
Az öregnek volt egy kis műhelye, gyárból lopott vas öltözőszekrényekkel, satupadokkal. Egyszer valami irtózatosan tömény bűz kedett jönni a műhelyből és ezért az öregnek muszáj volt kipakolni. Nincs emberi szó arra, hogy mik voltak ott száz éve összehalmozva, de a végén a bűz forrása egy satupad alól került elő. Ereszcsatorna kampók voltak gigászi rendetlenségben oda besuvasztva. Egy patkány... görény... akármi állat tévedhetett oda és beszorult a vasak közé. Ott döglött meg szerencsétlen állat és kezdett el oszlani. Az okozta a bűzt.

Ernoke 2011.04.27. 10:46:15

@Professor Pizka: már említettem ezt a gyereket, ő a vénasszonyosan sokat beszélő drogfüggő. neki csak jó, h ingyen lakik ott, ingyen kaját kap. amúgy kurvára nem érdekli semmi, az életmódja meg hasonlít az öregekére, úgyh végülis jól megvannak.:D

Magyarnaba 2011.04.27. 11:27:23

@Ernoke: Hát ez a bolondoktól lopott gyűrű és könyvek is nagyon szimpatikusan hangzanak, de az igazi vagányság a lakás átíratása lenne...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.27. 11:58:29

én egyszer, 2-3 költözéssel korábban, találtam egy tojást a szennyestartóban. Ez az élmény azért megváltoztatott...

noirp 2011.04.27. 16:45:33

Vizuális típus lévén aszondom, eléggé durva egy szöveg :-) Hát még a kommentek.
Az én családomban is vala egy Piszkos, bár inkább gyűjtögető, mint echte P.
Sajátos logikájába belefért az, hogy miután pénzt (pláne fémpénzt) fogdostunk, kezet kell mosni -mert azt más is összefogdossa-és az, hogy mióta eszemet tudom, rossz a WC, és kétliteres vizesüvegekből kellend leönteni (mert spórolunk a vízzel). Minek következtében nem enyhe nitrogénmű-odőr terjengett körös-körül.
Kezet mosni persze a konyhában, lavórból. A szappant a száraz kezünkbe fogjuk. Nem vizezzük be, mert "elolvad" (és az pocsékolás). A törülköző az 1960-ban készült ágyterítő és a nővérem 1977-es évjáratú tipegőjéből készült patchwork...

Tragikomédia.

És tudom, h itt is 10 havi professzori fizetés fog előkerülni a röksiből, v. a konyhaszekrényből.

sírjak? röhögjek?

hairless chicken 2011.04.27. 17:35:01

nálunk a generációk közötti különbségből adódóan én időszakos gyűjtögető vagyok: nagyszülők a tipikus jóleszezmégvalamire,vigyükkia"szőlőbe", faterom a nemtartjukmegmertnemhasználjuk, én meg két-három évente rovancsolok, de akkor zúzok mint a rollingsztónsz.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.04.27. 19:06:42

Ábazz, nagybátyám kertje pont ilyen. A házban rend van, mert a felesége jó háziasszony, de a kert tele sufnikkal, azonosítatlan funkciójú izékkel és mindig tetőt akar felújítani. A műhelye (eredetileg bognár/asztalos) valami félelmetes, hegyekben áll a forgács és a félkész keret, szintén tele mindenféle földönkívüli eredetű tárggyal. A vödör lyukas (vasárnap voltunk ott, húztam vizet, ittam, húsz perc múlva kimentem, hogy hozok egy kancsóval ebédhez, már alig volt benne). Bevallása szerint hat felnőtt macska van és négy kicsi "valahó a palláson". A szőlőt évek óta képtelen kivágni, pedig nem hoz semmit. Százhatvan családja van, annyi pótkerettel és fiókkal, amiből háromszor annyit is tarthatna. Ősszel pedig térdig jár az ember a lehullott almában. Készül belőle pálesz is, de még így is rengeteg ottmarad.

hairless chicken 2011.04.27. 19:59:35

@Donna Anna: a százhatvan családját nem értem a pótkeret, fiók és szőlő összefüggésrengetegben...

hairless chicken 2011.04.27. 22:30:52

tényleg én vagyok a hülye és mindenki más tudta? a méhek mióta élnek családban? (nem az van, hogy kas, királynő, meg az ilyen-olyan szereposztású "beosztottak"?) mert ezt így még sosem hallottam, pedig ahol lakok, ott két kas is van

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.04.27. 22:57:34

Apám meg kétfészeres, fenét lassan 4. Minden évben csinál egy fészert. Egyszer épített egy fészerházat de elajándékozta. Most a fáskamrát emelte fel. Emeletes fáskamra.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.28. 09:52:41

@Blassius: az igazi fészer félbevágott kisbuszból kerül kialakításra, raklapokkal dizájnosítva, a bejárat valamikor wartburg-motorháztatő volt.

zulululu 2011.04.28. 10:21:17

Ezzel a post-tal nem lehet betelni, eleget olvasni :D

"erre belekapott a szél, elvitte a picsába. Ott bassza meg, jól van az úgy."

:DDDDDDDDDDDD

de murányi 2011.04.28. 12:35:10

a kertben megtalalhato egy alateglazott piros Aro is, letakarva feher foliaval, melyet diszkreten megfestett a lehullott zolddio es az esoviz. A lancra vert kuvasz szeriatartozek, a magas betonlabazat mellett all egy torott koszrovatkolt piszkosfeher muanyagasztal,rajta egy hamutal tele csikkel es es ket hasznalhatatlan reklamongyujto, az egyik az Aranyfurt Presszot, a masik a Simon Tuzepet hirdeti

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.04.28. 17:59:23

@vészmadár (pica pica): láttam ilyen kiszuperált cuccot hétvégi házként is funkcionálni, olyankor a tetőn van napernyő és a fakó aluminiumvázas napozószék hasadt vászonnal, spárgával magvarrva , szikszalaggal megragasztva, dróttal megerősítve a karfán hosszú repedéssel. Iszonytató bír lenni.

Maisie MacKenzie 2011.04.29. 11:37:42

"ide be nem jön senki, hacsak nem kilinccsel érkezik, mehhehe."

MEHHEHE!

Legalább valami humorérzéke van a szerencsétlennek!
Ettől nem kapja fel a vizet minden apróságra.

Nem irigylem a családját! De van ennél sokkal rosszabb is!

Medgyesi 2011.04.29. 14:55:17

Könnyesre röhögtem magam.

a tipikus ösvény a hütőtől a fotelig nagyon adja!

bőrmók 2011.04.29. 16:04:10

akartam mondani, hogy ne használd a vécét, mert rossz a tartály

Celtic 2011.04.29. 20:37:28

Bazz, ez nagyon nagy volt :) Tardarol jutott eszembe Vladiek csaladja:
tarda.blog.hu/2009/03/03/huszonharom_7

LyukasBogrács 2011.04.30. 12:05:39

Egyszer összegyűjtöttem az ócskavasat a családi házban, a kertben, a fészerben. Felpakoltam az egészet teherautóra és elvittem az átvevő helyre. A mérleg 1200 kilót mutatott (volt közte egy dízelmotor-blokk is), és (most jön a poén) egyszerűen nem lehet észrevenni a kerten a változást!

marathon2010 2011.05.05. 12:11:25

Röhögök, de sírva. Tudjátok, milyen egy ilyen családban élni? A barátaid előtt az utcát is le kell tagadni, de rettegsz, hogy egyszer mégis meglepnek és meglátják, hogy éltek. A család gyűjtögetői (nálunk mindkét szülő ilyen) nem értik, mit nem szeretsz a romantikus, kedves házon, hálátlannak és aljasnak neveznek, mert lenézed a szüleid, akik pedig véres verítékkel... varázsolnak szemétdombot bármiből, azonnal. Penész, zsírfolt, bűz, vasak, rohadás, egér és minden más is stimmel. Ragyogó poszt, bár feltépi a sebeket.

sztrugackij 2011.05.05. 12:11:56

"Kibontom az egyiket, dik, mondom, ..."

Eldőltem a röhögéstől! Annyira ott van a balkáni stílus!
süti beállítások módosítása