A Kenderbarát II

2011/04/21. - írta: Modor Tibi

Csááá öreg rigó, csumidázom a hebrákodat, picspacs, adj egy csókot, te. Jaszkarikám. Te, nincs semmi komoly, hallod. Baszom a rezet, dolgozgatok itt-ott, elvagyok. Okom panaszra semmi. Beszállhatok? Hű, bocs a múltkoriért, hogy nem tudtam hirtelen elmenni - tudom-tudom, hogy lefixáltuk előtte meg utána vagy ötször, de az utolsó pillanatban sajnos összesűrűsödtek a dolgok, minden összejött hirtelen - ilyen családi tematika, de sajnos nem mondhatom el, hogy mi. Különben meg kellene öljelek, háhhá.

Nem-e van-e nálad esetleg móka-kacagás? Miért is? Biztos ez? Na jó, akkor még ezt a dugiadagot innen előhalászom, végszükség esetére. Gyere elő, hopplá! Mmmmh, egyszerűen imádom az illatát. Először nekem is furcsának meg tolakodónak tűnt, de egy idő után rákapsz az ízére, hatalmas. Kis papírral meg-e tudsz esetleg szánni? Dohánnyal? Leköteleződtem egy életre, te. Kösszáj. Most itt elkészítsük az okosságot. Hatalmas jókat szoktam pipázni, persze nem sokat. Attól függ éppen, hogy hogy kell melózni meg ilyenek, de azért a napot ezzel indítani mindig jackpot. Na várjálvárjál, eztet itten pöppet elegyítem, papirová kapecki ráhengerel, kúposra formázom, kicsike nyalás emide meg emoda, hoppá, lágyan leégessük a végit, na ez az. Tüzed-e van-e? Kösz. C-c-k, c-c-k, pháááá, ez igen... phááá... pfff... havergyerek szerezte, de nem mondhatom meg, melyik. Csak nekem oszt, de brilliáns forrásból, és nagyon baráti áron. Phááá... nem kérel te is? Próba, Madam?

Tudod, ezt csak ésszel lehet csinálni. Sok hülyegyerek, van olyan haversrác, reggel rögtön vagy hármat becseter és el is pippantja rájt övéj. Na az már sok, meg nem is ért hozzá. Szétcsapják az agyukat. Szerintem most ez a napi 1-2 az bőven belefér, hétvégén esetleg kicsit több. És szigorúan csak megbízható helyről. Ez a nyugodtság, ami ilyenkor eluralkodik az emberen... csak körbenézel, és röhögsz a sok görcsölő emberen - isteni bölcsességgel, felülről szemlélsz ilyenkor mindenkit... olyan távlatokat nyit meg előtted, ááá... eztet pattintsad befelé hirtelen a kazetofónba, ezt figyeld... mindjárt, mindjárt... ott! Ott, megvolt?  1:24-nél az a kis csivitelés ott baloldalt, na még egyszer. Spulnizom neked visszafele, megfele. Hijj! Csivit-csivit, beszarok. Soha nem tűnt fel, pedig tíz éve a kedvenc albumom, aztán egyszer csak pont pippantottunk a Hekiékkel és utazgattunk, és akkor figyelt be egyszer csak. Beszarok, azért ilyen zenét nem lehet tiszta fejjel összehozni, hallod. Most, ott ezt figyeld, ezt a recsegős-prüntyögős effektet ott hátul... ez egy zseni ez az Alan.

Beteg ez a mai társadalom, beteg... ha választhatnék, mennék valami jó kis napsütéses helyre, óóóóó Kingston Town, is the place I long to be... figyelj, nincs semmijük, tökszegények, de jól élnek. Itthon meg mi folyik? A taposás, harcolás, fúrás-faragás, elbaszott sorsok, elbaszott emberek... pháááááá... pfffff... vannak haverjaim Mallorcán, Madeirán, mindenhol. Elvannak. Bérelnek páran valami bungalót, fűteni sose kell, elgitározgatnak az utcán, a bevétel felét kell csak leadniuk - néha beugranak pultozni vagy pakolni, nincs gondjuk semmire az életben. Nincs koránkelés, nincs lakáshitel, autóhitel, parrantás a társadalmi elvárásokon. Semmi ilyesmi. Mert gondolj bele: gürcölsz egész életedben, papírok, viselkedj jól, képesítés, nyelvvizsga, bizonyítvány, diploma, kisfaszom. Nyalás, meghunyászkodás, törtetés. Aztán mint a kártyavár - összeomlik az egész. A végén mind ugyanazok leszünk: rothadó zsigerek és száradó csont. Ennyi az élet apám, és senki nem fog emlékezni se rád, se rám! Senki!

...Phíjjj, ez most egy kicsit hirtelen beütött, nem gyenge a jóság. Sijj. Ne basztass már ezzel, ráparázok, köcsög vagy. Nagyon vicces. Itt paráztatsz... ne csináld már, áááá! Beütött a téma, nem kicsit.

42 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oldalazó gnóm 2011.04.21. 07:52:32

_Közhely, de igaz, hogy_ _valahol gecire igaza van_ a póknak azzal az utolsó előtti bekezdéssel.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.04.21. 08:13:09

ehehehehe:)

hiányzik az a szófordulat, h "ja tényleg, ezt már mondtad!" :D pedig az ilyen napi 1-2 szálasoknál gyakori eléggé:) van egy ilyen ismerősöm és szerintem az életének utóbbi 5-10 éve teljesen kitörlődött az agyából:)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.04.21. 08:49:52

Hatalmas! A hónap legjobbja! Tesókám, erre sodrok egyet!

herr_der_erdinger 2011.04.21. 09:03:44

Ez jól esett, kedvet kaptam... :D

mrbateman 2011.04.21. 09:06:46

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

"Hú készen vagyok teljesen. Figyelj nem túl gáz a szemem? Menj már be túrórudiért meg ásványvízért, én nem akarok múltkor is beszólt valamit az a bunkó boltospicsa,...ez nem igaz bazdmeg ez tuti nincs egy g, kell keresni más vonalat, mer a sanyi nagyon lehúzós lett, amióta van ez a (amikor én kutattam a témát még "diszkós csaja")csaja, stb, stb..."

Valami tehetséges ember megírhatná a vidéki fiatal amatőr termesztőt is, aki úgy képes kínálni a portékát jó gazda módjára, mint a saját nagyapja a házi borát.

" Komám kóstold csak meg a 2010-es békési skunk-ot, akkor szedem le amikor megcsípi az első dér október végén....figyelj nincs sok, de nekem meg a haveroknak elég, érted meg egy-két kilót még el is tudok adni belóle, van pályám..."

2011.04.21. 09:10:34

Azért én megnézném két hét után hogy érzi magát Dzsamajkában...

Ernoke 2011.04.21. 09:14:08

én tizenpár éve kenderbarát vagyok, de ilyen kreténekkel soha nem találkoztam, és szerintem nem is fogok... távlatok, pfff...

2011.04.21. 09:27:53

@Ernoke: nálam minden kötél kenderből van :p
ez pedig kihagyhatatlan:
konteo.freeblog.hu/archives/2011/04/07/a_gandzsa_osszeeskuves/

Hal Stanton 2011.04.21. 10:03:47

Ez valami tökéletes lett. Pháááá

CosmoBacsika 2011.04.21. 10:55:15

alapvetően humoros, meg vicces, annyi gondom van vele csupán, hogy semmi életszerű nincs benne. Ilyen emberek nem léteznek, vagy ha igen, akkor rohadtul el lehetne dugva. Én is ismerek pár füves arcot (a skála széles évi 1 től napi 1ig), de soha ilyennel, vagy ehhez hasonlóval nem találkoztam. Kicsit túl lett ez erőltetve, feltételezem, hogy a szerző nem igazán ismeri ezt a "kultúrát"

2011.04.21. 10:55:47

@Szocio Pata (kikvogymukblog): tekerjél egyet nekem is, mert a tekerést képtelen vagyok megtanulni, pedig a nagyagyanyám is tanított. Bezzeg a gyerek: na annak meg mint a villám, teljes mértékben rá vagyok utalva.

Zorita 2011.04.21. 11:16:23

@mrbateman:
"Menj már be túrórudiért meg ásványvízért, én nem akarok múltkor is beszólt valamit az a bunkó boltospicsa" - igen! ez mennyire jellemző! :D

Ernoke 2011.04.21. 11:21:16

@CosmoBacsika: hát biztos valahonnan vette a figurát, de tényleg jól el lehetnek dugva, mert én sem találkoztam soha még hasonlóval sem.
a kultúrát meg jó, h idézőjelbe tetted, mert erre ugrani szoktam. nevetséges, h mostmár mindennek Kkkkkultúrája van. én soha nem tudtam semmiféle kultúrát felfedezni abban, ha valaki megiszik egy pohár bort, vagy elszív egy spanglit. ez csak ilyen ideológia, h nehogymár azt higgye rólam valaki, h hedonista állat vagyok, és csak azért csinálok valamit, mert az jó nekem. hanem valójában még ilyenkor sem csak magamra gondolok, hanem a társadalomra és az egészségemre (mert természetesen a ... marha egészséges, jót tesz az akárminek és a bárminek is egyben), és igenis kultúrát építek és hasznos vagyok!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.04.21. 11:27:34

@CosmoBacsika: az első résznél is külön kihangsúlyoztam, hogy "külsős szemmel" írom, de abban semmi fantázia nincs. Kit kivel hoz össze a sors. "Én nem ismerek ilyen arcokat" = "nem létezik" :)

Amúgy lehet, hogy csak tényleg behalkáztam, aztán ilyeneket láttam, nem tom.

CosmoBacsika 2011.04.21. 11:35:33

@Modor Tibi: ne érts félre, ezért írtam h jól el lehetne dugva. A modoros posztokat pont azért szeretem, mert adott jelenségnek nagyon jól kiemeli a sajátos hülyeségeit, ennél a posztnál viszont pont az a bajom, hogy amely dolgok ki vannak emelve, azok szerintem egyáltalán nem jellemzőek. Egy füves arc szerintem egyáltalán nem ilyen. Ebből inkább egy ilyen túlpörgött hülyegyerek jön le, de a ganjásoknál (akik napi szinten tolják) pont az ellenkezője az igaz.

Zorita 2011.04.21. 11:51:30

@Modor Tibi: Tibi, Tibi, nem gondoltad te ezt át rendessen, szívnál el te is egy dzsoját, máris másképp látnád a saját írásodat :))

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.04.21. 12:51:54

szerintem pedig Tibi figurája egész jó képet fest arról az archeo-típusról, amelyik rasztás, ördögbotos, bringás, gödör teres:) szal értitek, a sztereotipok:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.04.21. 13:06:28

@CosmoBacsika: apámanyám életére esküszöm, hogy ilyeneket kellett hallgatnom évekig. Fogd fel fickióként. Olyan ez, mint a külföldön élős posztok - nekem 10 év jutott, mások 3-4-5 év kintlét után kifejtették, hogy aki nem élt még külföldön, az ne írjon ilyet :)

yenoee 2011.04.21. 13:57:34

@Modor Tibi: Nem szorulsz rá, h védjelek, de én is ismertem pár hasonló arcot, a figura nagyjából megvan.
:)
Viszont ily hosszú, és következetes pofázás nemigen volt mifelénk, inkább a sokadnapi pardéj-kiértékelő heherészés ment, meg a közelmúlt szilánkjai, midőn hősünk egy váratlan helyzetet egy önmaga számára is meglepő asszociációval reagált le.

Egyébként ilyenből is akad Kérges: volt egy ölég mogorva angol arc, egy időben reggelente ott tekerte magának az albi verandáján, ha nem ébredt rá érdeklődő, eltolta egyedül, aztán ment anyanyelvi órát tartani.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.04.21. 13:58:01

@CosmoBacsika:
Én meg úgy vagyok vele, hogy minden írásban pont az jön be, ami egy "kicsit kilóg", és ettől lesz vicces. Olvastam már a modoroson szociológiai pontosságú olvasói leveleket, és sokszor abbahagytam a közepén, mert ok, hogy ilyenek a "nyugdíjas csongrádi kertészmérnökök", de ez miért szórakoztató?
Ez a nagypofájú műdzsánki viszont teljesen jó, olyan magyar Eddie Murphy, szóval rendben van, és humoros.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.04.21. 14:16:27

@yenoee: a változatosság gyönyörködtet :D

2011.04.21. 15:19:57

Ennél csak 1 modorosabb van: az olyan 40 és 50 közötti, aki soha életében nem hogy nem szívott, de még csak nem is láttott, még olyat sem aki szivott volna, és ossza az észt, hogy mennyire káros, meg függőség, meg hű, meg fuj, meg kábítószer, meg ő aztán soha, de a gyereknek is kitekerné a nyakát.
Ja a pálesz, az más, a bor az egészséges, a cigről meg megpróbált le szokni, de amúgy sem sziv sokat, csak ezt kis mentolos sofit.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.04.21. 15:51:23

@Modor Tibi:

Biztos 10 éven keresztül be voltál szívva, aztán nem emlékeztél semmire a kintlétből, ezért tűntek kamunak a külföldi posztok. Ez lehet a tudományos magyarázat.

666E 2011.04.21. 18:20:08

@CosmoBacsika: egy füves arc lehet, de sok van. van konszolidáltabb, de van ilyen is, tényleg. ennek a kedvenc témája a fű, erről órákat tud sztorizni. kollégiumokban szintenként van legalább egy ilyen. a parkokbani sámándobosok is ilyenek.
meg van az a fajta aki régen szívott, de most már nem. többnyire mert már ritkábban jön össze a csapat. ebből az jöhet le, hogy ő egyedül sose szívott csak magának otthon, mindíg csak társaságba.
ennek visszakerülhet az életébe a fű pl úgy hogy talál magának másokat akikkel szívhat.
micsoda egymásratalálások lehetnek amikor mondjuk kollégák közt egy bizonyos munkaviszony után feldobódik a téma és mindkét oldalról megkezdődik a finom puhatolózás. kölcsönös pozitív hozzáállás esetén pedig többnyire legközelebb már mindketten "akkor úgy készülnek", hogy.

2011.04.21. 19:07:36

Egy idő után azért az ilyen szmóker fazonokat is bedarálja néha a fogyasztói társadalom a hipszter filozófiájukkal együtt. Biznya, öltöny, Passat, tárgyalások, szórakozóhely vagy lemezbolt vezetése. A pöfi pedig megmarad feszültségoldónak az esti/hétvégi sörikék mellé.

2011.04.21. 19:25:47

Akkor tudni, hogy egy poszt jó (itt a Modoroson pláne), ha megjennek az kommentelők, akik kijelentik: "78 éve szívok/lovagolok/gyúrok/stb., de ilyen figurát még sohasem láttam..."

Egyébként volt egy spanom, kicsit enyhébb változatban, de nagyjából ezt hozta.

Nekrológ · http://nekrolog.blog.hu 2011.04.21. 20:18:27

@Brother Love:
:-)))@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Tipikus nyugger csongrádi kertészmérnök, muhaha.
Szerintem jó. A típus parodizálásában aki még nagyon ott volt, kb 2-3 éve a Rádiókabaréban a "fesztiválozók titkos élete"
Abba az egyik fazon minden másodi mondata az volt, hogy: - Nem emlékszem. - na az nagyon ütött.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.04.22. 00:35:57

Te figyelj, mi lenne ha elmennénk autókázni, az asszony elég szarul van. Aztán meg bemegyünk valami kocsmába. Oké.
Te figyelj én már nem nagyon szívok, okosan csinálom, mert most már összehozok egy jobb bulit, együtt nyomulunk XY-nal (ismert csaló) és megcsináljuk a (képtelenséget). De most még figyelj már oda forduljunk be ott nincs utcai lámpa. (harminc másodperc alatt elkészül a spangli) Te még mindig nem szívsz? (nem) Oké kiszállok, te figyelj már menjünk oda arrébb, oda nem látni az útról. (felőlem... elszívja). Látod, én nem esek szét, ez csak ellazít. (szemcsepp után kotorász a zsebében) megtalálja. Na megyünk valamerre? (menjünk). Innentől végtelenített lemez, a fent már említett képtelenségekkel.

Presszós Laci 2011.04.22. 06:30:15

Ha minden füves ilyen lenne, nem is lenne velük komoly baj. A posztban szereplő figura például nem megy el a kendermag-tüntire, leszarja a kábszertörvényt, nem tukmálja senkire a cuccot, nem kér kölcsön, nem ül betépve volán mögé, nem zaklat senkit, hanem tényleg csak szarik a világra. Ha nem betépve, hanem tiszta fejjel lenne ilyen, még jó arc is lehetne.

2011.04.22. 07:35:40

Az utólsó bekezdés: na az egy külön posztot érdemelne.

Erről a napsütéses helyről eszembe jut a Graham Green regény ahol az Auguszta néninek milyen igaza volt: Egy szép napsütéses orszában (Dél Amerika, Karibi) az ember vidáman él, mert az is bizonytalan hogy megéri-e a holnapot.
Nem úgy mint nálunk, ugye lassan araszolunk a sír felé, hála az egészségügynek meg a közbiztonságnak évekig agonizálunk.

lárvalányhaj 2011.04.22. 08:31:03

Bennem mindig felemás érzéseket ébreszt ez a "jaj, de autszájder / nonkonformista vagyok, hű de mennyire nem illeszkedem be, bezzeg a sok birka" életstílus, de ha valaki ezt hangoztatja is, akkor végképp gyanút fogok.

Azt vettem észre, hogy nagyon kevés olyan ember van, akinél ez az életstílus tényleg belülről fakad, és nem csak menekülés valami elől.
Az a jobbik eset, ha az illető még nem nőtt föl, és így próbál elbújni a felnőttséggel járó felelősség elől.
A másik opció sokkal durvább: emögött általában az van, hogy az illető azért nem próbál "beilleszkedni", "beállni a sorba", mert nem lenne rá képes, és fél, hogy ez kiderül. Hiába állna le a fűvel, a saját erejéből egy évig sem tudna megtartani egy állást, és kb. ugyanott tartana életszínvonalban, mint most, csak előtte a világ számára is bebizonyosodna, hogy nem ért semmihez, és semmire sem alkalmas. Úgyhogy ezt elkerülendő felveszi ezt a kamu szerepet, így mindenkinek nyugodt lélekkel bele tudja hazudni a képébe, hogy ő van ám olyan okosügyes, mint a sikeres emberek, csak ő nem száll be a mókuskerékbe, meg nem áll be a sorba...

Ernoke 2011.04.22. 09:56:24

@Brother Love: én tényleg nem találkoztam még hasonlóval sem, de nem azt mondtam, h nem létezik, csak h valószínűleg szerencsém volt.:)

amúgy eleve oltári ökörség, h ez egyáltalán beszédtéma. szoktak bárkik órákat pofázni arról, h esténként megisznak otthon egy sört? szokták-e külön szubkultúraként kezelni azokat, akik "sört isznak"? kb. 15 éve nem értem ezt.:D

Prophet 2011.04.22. 11:05:51

youtu.be/p3OmJ7PYTpE

Talán egy belvárosi "kertészeti boltban" lehetne ellenőrizni a leírás helyességét...

Sand Lover 2011.04.22. 11:10:07

@Frengi: „és ossza az észt, hogy mennyire káros, meg függőség, meg hű, meg fuj, meg kábítószer, meg ő aztán soha, de a gyereknek is kitekerné a nyakát.”

Ennek a másik oldala meg az, hogy nem dohányzik, csak spanglit szív, “mert az nem annyira káros, bármikor le tud állni vele” - holott a spangliban dohány is van, kitűnő alibi akkor, ha emberünk már a falat kaparja a nikotinéhségtől. Aztán szépen lassan ott tartunk, hogy napi 5-6 trombitát is megteker.
Mondjuk én kibic vagyok, mert a szagától is émelygek, egy pozitív élményem ha volt és az is inkább csak azért mert azzal szívtam, akivel. :)

Intizar 2011.04.23. 01:36:24

Háát ami azt illeti... a "kultúrkritikus" nyavalygás (elbaszott sorsok, bezzeg a jamaikai csövezés), az debizony ott van.
Ott van még az izgékony áradozás bizonyos "zseniális" apróságok fölött, amit csak fűvel lehet észrevenni, értékelni...
Engem csak az bánt, hogy bár békés és derűs (ez természetesen nagy előny) világnézetet generál a fű azokban, akikre jól hat, másfelől viszont penetránsan ösztönzi a semmirekellőséget és azt a fölfogást, hogy a fogyasztásnak bizonyos (általuk előnyben részesített) "kifinomultabb" fajtái fölérnek a valóságos cselekvéssel, ne adj isten, alkotással. Nekem ettől durran ki az agyam. Eszem ágában sincs a fogyasztói társadalmat kárhoztatni, azzal viszont már ne jöjjenek, hogy a "hozzáértő" fogyasztás, az valami kivételesen derék dolog.

Celtic 2011.04.23. 19:52:30

@Nekrológ: Koszi, nem hallottam, most rakerestem :) Ha valakit erdekel:
www.mr1-kossuth.hu/m3u/M94761_3163965.m3u
42:50-tol.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.04.24. 10:37:46

@CosmoBacsika:
Én meg szinte csak ehhez hasonlóval találkoztam. Az utolsó előtti bekezdés például tipikus, most a kritikájába nem mennék bele.

Spiritmonger 2011.04.25. 12:33:54

nagyon jó post, tipikus belvárosi-alter-biciklisfutár-bölcsész-füves-gödörtöltelék hülyegyerekek, akik előtt nincs perspektíva, és pénzük sincs minőségi piára

lárvalányhaj 2011.04.25. 16:43:55

@Spiritmonger:

Ahelyett, h piálnának és kurváznának ők is, mint más rendes férfiember :P

Mr. Winston Wolf 2011.05.20. 16:02:27

"Hú baszki tesókám, meg tudsz dobni egy lájtos cigire valóval? Szar ez a gyros-ledzsaló nagyon, le akarok nyugodni egy pöttyet. Te, többet ne menjünk sztóndulni ebbe a dzsánki pecóba, nagyon cink volt, aszittem valami zorall buli lesz belőle, de ilyen ronga arcokat. Na toljuk inkább el együtt azt a lehúzós dzsót."
süti beállítások módosítása