A Titoktartó

2010/11/11. - írta: Modor Tibi

 -Na mi van fekete tesó, riszpekt, písz! Adj egy ötöst, yo! Kösz mindent a múltkor - remélem, nem mentem már az agyatokra, én már csak ilyen pörgős, minden lében kanál gyerek maradok, de hát így szerettek, nem?

Ja!! Találkoztam a múltkor a Weinrich Csabival, nem is tudtam, hogy egy csapatban dolgoztok! Jaja, szóval őt már elő is léptették közben? Király, nem semmi. Remélem, nem sérti a büszkeségedet nagyon, hogy feljebb került nálad, höhhö. Rég láttam a gyereket, esetleg moccanhatnánk valahova együtt, aha. Te, sírva röhögtünk - elmeséltem neki a sztorit, tudod, amikor azt a menedzsercsajszit levarrtad a karácsonyi céges bulájon az öltözőben, a nővérkejelmezeset... ekkora sztorit szerintem még egyikünk se produkált..!

Jól van na, persze, hogy megígértem, meg diszkrét is vagyok alapból - de hát egy ilyen öreg span előtt titkolózzunk? Meg lássuk be: nekem csak a legjobb haverok és a Reni előtt nincsen titkom - szóval Vele mindent megosztok. Ha engem hívsz sörözni, akkor Ő is jönni fog - szerintem ez így normális, mert mi tényleg összetartozunk. Viszem legénybúcsúba, tejfakasztó buliba - még ha a meghívóban külön is kérik az utánfutók mellőzését, leszarom. Figyelj, ne ajvékolj már - úgyis kiderült volna máskor, teljesen mindegy, meg a Csabi tényleg tudja tartani a száját. Ő diszkréten tudja kezelni ezeket a dolgokat, a Reni szintén nem szószátyár alak, köztünk marad. De ő is jót röhögött... nó para.

Meg minden cégnél így megy ez, nem is értem, hogy minek ez a nagy kussolás meg kommandózás - biztos, hogy mindenki úgyis kikombinálta magának meg összerakta a kis puzzlékat. Engem is kérdeztek már rólatok - én csak sejtelmesen mosolyogtam meg kacsintottam, hogy "nem mondhatok semmit, sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom" - szóval tartottam a számat. De szerintem amúgy rájöttek. Figyelj, nálunk a Phadawonnál ezt mindenki nyíltan űzi: mindenki mindenkivel. A beszerzési menedzsercsókának otthon van a felesége gyesen a másodikkal, közben a gyerek párhuzamosan hegeszti a csapatomból az amúgy szintén házas Beatrixot meg a P2P-s Hajnit is. Nők ugyanígy tolják, ez van, ez egy ilyen világ. 

De láttad volna a Weinrich fejét, amikor elárultam neki, hogy valójában te vagy a Zúzó Roli, hát majdnem lefordult a székről! Kedvenc blogja a Zúzó, már három éve olvassa - de nem jött le neki. Ja, csak két éve megy? Biztos kevertem valamivel. A faszt gázos, mert szerinted ha akarta volna, nem tudta volna kideríteni? A munkahelyi meg ilyen posztok miatt ne aggódj, jó a humorérzéke, és nem fogja kipofázni bent. Nekem szavát adta. Meg különben is apám, milyen munkahely az, ami ennyi alkotói szabadságot se biztosítana a munkavállalóinak - mi ez bazmeg, NBH vagy rendőrség? Ne menjünk már túlzásokba. Kicsit lazítsál már, folyton parázol valamin. Túl görcsös vagy, mikor örültél egy jót utoljára?

Amúgy hülye vagy, hogy nem csinálsz ebből valami komolyabb vállalkozást. Könyv, dedikálás, felolvasóest - én a helyedben már rég végighőmérőztem volna a rajongótábort.

Úgyhogy ha már ilyen jól kiderült minden, nem ülünk össze hármasban valahol a Csabeszékkal? Hozhatod a legépelt menedzserbulát is, höhhö. Na jól van, cippzárt tettem az arcomra már. Nem mondom el senkinek, ne izgulj. Na.

62 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.11.11. 07:28:12

Az ilyen embereket használni is lehet:) Én ha bent tudatni akarok valamit kollégákkal, egy ilyen félének finoman elmondom a dolgot, és nemsoká mindenki tud róla:)

Hepciás 2010.11.11. 08:54:29

@Hadrian77:
Ja, de kb arra jók, meg, hogy én kiposztoljam:-)
@vészmadár (pica pica):
ehhe, ez egy g... jó poszt volt, a "főhős" szívlapát faktora 10+.
És a P2P is üt.

totyizselé 2010.11.11. 09:12:46

Klasszikus.
Vannak azért jófej modoros emberek is? Vagy csak ilyen ütnivaló köcsögök?

2010.11.11. 09:34:23

"szóval őt már elő is léptették közben?"
"Remélem, nem sérti a büszkeségedet nagyon, hogy feljebb került nálad,"

LOL

2010.11.11. 09:42:59

Megölni.
Egyébként meg munkahelyen soha, senkinek, semmit... Kollégáknak kizárólag érdektelen, hétköznapi, legkevésbé bizalmas információt kiadni. Még ezekből is kerekedhet szépen kiszínezett történet.

Hepciás 2010.11.11. 09:45:40

@Űrlény Lajos:
A Zúzó blogra mindkettőről küldött vendégposztot. "A nickemet légyszives ne hozzátok nyilvánosságra" Annyira diszkréteket, hogy az ismerettségi körből volt óvodástársig és negyedunokatesóig lebontva mindenki felismeri, hogy valójában ki is áll a fikapellengéren.
"Amikor Lepsénynél piásan-kokszosan árokbaborultak a céges halványlila Peugeot 607-es kombival és a cukorbeteg (aki ugye nem ivott, meg a zsírdrága kokszal se kínálták) próbaidős kontroller-asszisztens gyereknek véglegesítést igértek, ha elviszi a balhét, aztán persze a próbaidó letelte előtti héten kibaszták, mint az albán szamarat".

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.11.11. 11:13:42

az ilyeneket egész nap dezinformációkkal kell bombázni, van egy hasonló kollégám és sokat szívattuk így. pl bizalmaskodva elmondtam neki, hogy az egyik műszaktársunk családja eléggé le van gatyásodva, és az anyja jelentkezett hozzánk egy alacsony munkakörbe (persze közben a "legatyásodott" sráccal is tudattam a szerepét). ő persze élvezte, ahogy a gyerek egész nap húzódott hozzá és kerülgette a forró kását, alig bírt ezzel a szörnyű titokkal :D

az Office cimű sorozatban szokta még ilyenekkel szivatni Jim a Dwight-ot.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.11.11. 11:52:33

És legalább jó volt a nővérjelmezes rüfke?

IndaMuncher 2010.11.11. 12:19:18

"de hát így szerettek, nem?"

ANYÁDAT!

Hepciás 2010.11.11. 12:22:53

@d'oh:
Nem tudom megérteni, hogy miért nem az Office licencének a megvételével kísérletezik valamelyik kertévé. Pusztán annyi, hogy szerintem nálunk egy állami hivatallal működne jobban, de a sok, mentalitás idegen, honosított sitcom (Pl. Szervét Tibor, mint El Bandi a rém rendes budapesti családban, amikor töltögette ki a csekkeket (nem postai, hanem "rendes") otthon. Ki használ Magyarországon csekket?

A hivatali keverés viszont nagyon is életünk szerves része.

Micsoda jutalomszerep lenne mondjuk Bodroginak eljátszani egy szenilis vén fasz főosztályvezetőt, aki a számítógépét se tudja bekapcsolni, de azért csapkodná a recepciós csaj seggét?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.11. 12:39:23

@Hepciás: istenem, dehogy, nem szabad magyar színészeknek a kezébe semmit adni, a magyar színészek filmen szarok. Pont az a baj velük, amiről azt hiszik, hogy az erősségük: hogy színházban játszanak sokat, és színházban tanulták a színjátszást. Na most ebből adódóan ha a kamera 30 cm-re áll tőle, ő akkor is úgy játszik, mintha a 25. sorban ülőhöz is el kellene juttatni egy fültől-fülig vigyorral azt az üzenetet, hogy "vidám vagyok". Borzasztóan mesterkéltek, nah. Akkor inkább egy kupac tehetséges, romlatlan amatőrt képezzünk ki filmszínésznek.

coucou 2010.11.11. 12:49:35

ez a P2P Hajni egész szépen simul a Vonhinten Helgus/Jerkoff Dóri vonulatba!! (P2P, ééérted)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.11. 13:36:03

@vészmadár (pica pica): Jaj ne, ugye csak viccelsz? Ha valami jó, az a magyar színészek. Mellesleg mondj olyan amerikai színészt (ne valami Bkategóriás sorozatsztárt), aki nem színházban vagy színiiskolában kezdte.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.11.11. 13:39:14

Ez a Zuzoblog, ez valami finom utalas akart lenni a Modorosra? Amugy meg szerintem egy orszag spekulal azon, hogy melyik ceg is valojaban a Bitumex...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.11. 14:31:30

@Szocio Pata (kikvogymukblog): az amcsi színitanodák nagy része nem színházra képez. Pont ezért akkora szó odakint, ha egy amúgy ismert filmszínész színházban IS játszik (általában úgy történik a dolog, hogy kipróbálja magát benne... néha megy, néha nem).

Lehet, nem csak ez az oka, mert - saját magamnak ellentmondva - Alan Rickman meg egy csomó brit színész is színházi, oszt mégis jók vásznon. A mieink meg szarok, legalábbis én nagyon ritkán érzem azt magyar film láttán, hogy ezt a gesztust egy élő ember tényleg így alkalmazná.

lárvalányhaj 2010.11.11. 14:45:13

@vészmadár (pica pica):

Gyerekként a Szomszédok nézése közben gondolkodtam sokat azon, hogy vajon a tévében hogy nem veszik észre, hogy mennyire nem életszerű, ahogy beszélnek, és ki ad erre pénzt, meg egyáltalán. Ez a kérdés amúgy most is foglalkoztat. Akik nézik pl. a Barátok köztöt, azoknak nem sérti a fülét az a mód, ahogy ezek a lények viselkednek a dobozban, meg beszélnek egymással?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.11. 15:10:11

@vészmadár (pica pica):
Kérdés, melyik korról beszélünk. 100 évre visszamenőleg tartod szarnak a magyar színészeket, vagy csak "hanyatló korunkra" célzol? Azon belül is a napi szappanoperák sztárjaira vagy valódi színészekre? Mert utóbbiakból elég sokat "szeret a kamera" Gazsó György, Fenyő Iván, Elek Ferenc, Bodó Viktor, Nagy Ervin, Nagy Zsolt, Kocsis Gergely, Tóth Ildikó, Marozsán Erika....ők csak a fiatalabbak és egyikre sem igaz, hogy a hátsó soroknak játszanának.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.11. 15:12:48

@lárvalányhaj: nekem a nyelvtankönyvekben szereplő példamondatokkal volt olyan bajom, hogy nem tudtam elképzelni azokat a helyzeteket, ahol ezek a mondatok elhangozhatnak.

IndaMuncher 2010.11.11. 15:14:08

@vészmadár (pica pica): Azért mert a legtöbb (főleg idős) színészre nem nagyon adnak súlyosabb szerepeket. (Vagy amúgy sem tudnák eljátszani?)

(Pl Képzeld el Gálvölgyit egy drámában.)
Na ugye...
Picapicának meg igaza van, a színházban gyakorlott színészek nem mindig tudnak jól adaptálódni filmre.

IndaMuncher 2010.11.11. 15:15:19

@Hepciás: Whoops neked szántam az előzőt...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.11. 15:16:26

bodó nekem például baromi mesterkélt, fenyőt sem szeretem. A régi magyar színészekről: vígjátékban jó voltak, hiszen ott eleve eltúlzott, hangsúlyos karaktereket kellett játszani. Drámákban már nem, én mondjuk soós imre elbaszott mostasztánvágokegyszenvedősarcot ludasmatyijától is rosszul vagyok, de tudom, én vagyok a hülye:)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.11. 15:42:58

@F.house: " színházban gyakorlott színészek nem mindig tudnak jól adaptálódni filmre. "
A "nem mindig" az nem = "sohasem" :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.11. 15:45:11

@vészmadár (pica pica): Nahát Soós Imrében 100% igazat adok, én is rosszul vagyok tőle :)
Dehát azok aztán tényleg "színjátszottak" még a kamerának, ez igaz. De később azért javult a helyzet szerintem.

cd-r 2010.11.11. 16:49:43

@vészmadár (pica pica): így van. egyszerűen szarok a magyar színészek, kb azon a szinten vannak, mint akiket a buenos aires-i utcákról szednek össze a romantikus sorozatokhoz.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.11.11. 18:03:05

@cd-r: nem, mert azoknak jó seggük és dús keblük van.

GERI87 2010.11.11. 18:24:45

@vészmadár (pica pica):
Köszönöm!

végre valaki aki hozzám hasonlóan észrevette ezt a dolgot.
Le is basztak sokszor emiatt mert ünnepelt és nagyra becsült nemzeti kincsünkről van szó, a színészeinkről.:D

lehet szidni a barátok Közt de ott valahogy életszerűbb az egész mint jó néhány agyonsztárolt művész úr/nő szerepjátszása...

A Szomszédok meg a legalja az egésznek...jóféle magyar pesszimista depressziós életérzéssel keverve:)

GERI87 2010.11.11. 18:32:58

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Az amcsik meg szintén szarok tudnak lenni.

Ugyanolyan mimikával, stlussal, arckifejezzésel fejeznek ki dolgokat...:)

X ugyanúgy vágja a meglepett, szomorú st fejet mint Y..mintha egy színésziskola lenne az egész USA ban:D

A másik meg hogy a szintén felkapott sztárok sokszor képtelenek szerepet váltani...

PL George Clooney...

Sármos meg minden...de ő pl nem tud Bruce Wayne lenni aki batman....ő "George Clooney a Batman"
Ő "George Clooney mint Bruce wayne"

Ugyanúgy néz, mozog, stb...mindg Clooney-t játszik.

Én ezt nem tartom jó színészkedésnek.
Ennyi erővel énis el tudom játszani magamat mint Batman, ügyvéd, takartó stb...

Vagy Bruce Willis is ilyen.

Ellenben Brat Pitt már jobb...

GERI87 2010.11.11. 18:34:48

@lárvalányhaj: Szomszédokban én az Etust vagy ki a rákot nem bírtam..:)

Annyira látszik hogy a rendező, producer vagy ki nyomta be...mert marha ratyi.

2010.11.11. 18:41:56

@GERI87: mert a rendező felesége volt, hát persze hogy benyomta, te mernéd-e kihagyni az asszonyt?

Hepciás 2010.11.11. 18:47:28

@Szocio Pata (kikvogymukblog): @vészmadár (pica pica): @F.house: @GERI87:
Szerintem meg (modorosan) ENBLOC nem szarok a magyar szinészek filmen. Azt aláírom, hogy egy Bodrogiból kipaszírozni, hogy egy öntelt vén hülyét játszon, ripacskodás és manírok nélkül, nem könnyű rendeői feladat. Bodó és Fenyő annyira nekem se a lieblingem, de mondjuk Csányi filmen is általában fasza (most ezért biztos kapok a pofámra:-), Nagypál Gábor, Anger Zsolt, akkor az öregebbek-középkorúak közül mondjuk Kovács Lajos mekkora egy arc, szóval van egy pár.
Az tuti, hogy él még a túlzott alázat a nagy öregek iránt, ami valszeg nem tesz jót "És amikor megláttam a Bilicsi Tivadar bácsit a büfében, és rámnézett, és köszönt, nekem kezdő szinésznek! Idegességemben rögtön magamra öntöttem a kávét"
Speciel Al Pacinoról olvastam, hogy a mai napig játszik, akár off Broadway darabokban is, és nyilván van olyan színész, aki kamera előtt halott, de gondolom, eléggé "rokon szakmák":-) a filmszinészet meg a szinházi szinész. Aki nagy spíler nagypályás fociban, azért a fusballba is belejönne egykettő, csak nyilván nem erőlteti, mert nincs benne annyi pénz.

Egyrészt egy picit röhej, hogy Szociopatának szórjuk az észt, mert (legalábbis én) színészt moziban, meg ha ritkán elmegyek, akkor színházban látok, ő meg dramaturgként mondjuk közelebbről iy, másrészt közönségként meg miért ne mondhatná el, aki szerint nem jók. Hiszen nem a szakmának kellene, hogy játszanak.

Hepciás 2010.11.11. 18:52:05

@GERI87: @Frengi:
Az Etus tényleg kritikán aluli, meg az egész Szomszédok is. Hiába nem ma készült, akkor is lehetett volna könnyedebben.

GERI87 2010.11.11. 18:52:43

@Frengi: Ha protekcióval akarna bekerülni csak azért mert én vagyok a rendező akkor már csomagolhat is:)

A részek végén azt az "értékelős" részt sose értettem..ma már csak vicces:)

GERI87 2010.11.11. 19:02:00

@Hepciás:

"Az tuti, hogy él még a túlzott alázat a nagy öregek iránt, ami valszeg nem tesz jót "És amikor megláttam a Bilicsi Tivadar bácsit a büfében, és rámnézett, és köszönt, nekem kezdő szinésznek! Idegességemben rögtön magamra öntöttem a kávét"

Ja ismerős:)

A Heti hetesben a Gálvölgyi meg az a Steve vagy ki a rossebb szokott így áradozni a XY fricibácsikról..

"amikor együtt játszhattam a kordai Terikével a Biancco otrhatéját hát az valami fenomenális volt soha nem felejtem el...(könnycsepp)"

Hányinger..nem isnézem már...
A Bajort miért hívják meg?
Addig se iszik vagy mi?:)

Csányi..nemtom.

nekem a magyar filmeg se tetszenek annyira.

pl az 56-os filmet is sikerült egy kesergő "leszarom az egész forradalmat az én életem fontosabb" stílusú izévá degradálni amiben a forradalom csak úgy mellékesen van jelen.

Pedig a téma ennél többet érdemelt volna....ha már 50 évente, akkor is...főleg hogy egy usanka magyar is besegített...ejjj.

Nembaj..magyarnak magyar...látszik rajt..sajnos.

2010.11.11. 19:29:11

Ifjú koromban gründoltam egy közéleti klubot. Időnkét fővárosi vendég művészek léptek föl, de a lényeg az ivászat volt.
Egy alkalommal valami sürgős dolgom támadt, nem tudtam ott lenni, de italról gondoskodtam. Később derült ki, hogy a meghívott előadó: Hack Péter nem tud jönni, mert Göncz Árpád nem tudta nélkülözni.

De a büfést már oda rendeltem, sajnáltam volna ha nincs bevétele, mert akkor máskor nem jön.

Gondoltam, minél később jelentem be, annál jobb.

Egy kicsit elidőztem másutt, csak később néztem be a klubba: mindenki kurvára jól érezte magát, ettek, ittak, de leginkább ittak, sőt lerészegedtek. Az előadó senkinek sem hiányzott, nagyon jól elvolt a csapat magában.

Másnap többen gratuláltak: Bors néni, nagyon nagy vagy, nem-e lehetne máskor is ilyen, csak úgy, magunkba (a program az azért kell, mert ez félhivatalos, otthon mégsem mondhatjuk az, hogy elmegyünk bebaszni, nem előadásra megyünk, az azért kell, csak senki ne jöjjön)

Hogy hogy jön ez ide?

Itt van ez a poszt, nem kritizálom - belőlem még ilyen sem telne ki, tehát kuss - a törzs kommentelők kiválóan elvannak magukban, már a szomszédoknál tartunk, ha jól csalódom, nincs címlap, nincsenek trollok, boldogság van.

Pont úgy amikor annak idején, amikor elmaradt az híres jogász, és akkor még OGy képviselő előadása.

2010.11.11. 19:35:02

@GERI87: Nem kellett oda protekció: annak a szerencsétlen Horváth Ádámnak egyszerűen nem volt más választása. A sorozat sokáig ment, az Etus nem is az első részben kezdett.

-szivem, csak egy pici kis szerepet!
-Nem, drágám, hogy adná ki magát?
-Mert te soha....
-Mert te mindig....
-Na jó, de csak 1, legfeljebb 2 részben.
-Tudtam, hogy te egy angyal vagy.

A végén már Etus volt a casting, a gyártás vezető, a producer, minden.

Geri, lehet hogy neked még nincs feleséged? Különben értenéd.

Stiel 2010.11.11. 20:00:46

'...még ha a meghívóban külön is kérik az utánfutók mellőzését, leszarom.'

Ez a lényeg: leszarja. Az illető egyszerűen leszarja, amit ígér, meg úgy általában is mindenki mást. Nem kell félteni, alkalomadtán az ő Vele-mindent-megosztok Renijét is, simán. El kell küldeni alaposan a francba, aztán vagy megérti, vagy nem keresi többet a társaságod.

Hepciás 2010.11.11. 20:05:12

@Frengi:
:-))))
Hát ez baromi jó. Szervezz még ilyet, csak az a tudálékos fasz Művész Urak nélkül:-)

De ez a mai poszt simán lehetett volna címlapos is, a fene se érti, hogy mikor kerül ki valami és mikor nem, igaz, akkor valszeg pár troll is lenne, de az túlélhető, majd én temetem őket:-)

Hepciás 2010.11.11. 20:06:02

@Stiel:
Az a szívás ha egy ilyen "gerinchuszár" pozícióba kerül.

Hepciás 2010.11.11. 20:07:25

@Stiel:
KB elszúrja az összes többi buliját, ha "táncosnőket" is rendeletek ,akkor meg egy csomó pénzt is kidobnak az ablakon.

totyizselé 2010.11.11. 20:12:35

@Hepciás: hű, most nem állok neki az összes kommentet elolvasni utánad, de Csányi? pffff
Van két arca meg egy hangja.
Volt "szerencsém" hozzá filmen meg színházban is...

KenSentMe 2010.11.11. 22:00:29

@vészmadár (pica pica): Khm. khm. khm. .. aki vágott már szalagavatóra készült vicces videót, vagy próbált filmet forgatni a barátaival, az pontosan tisztában van vele, hogy egy átlagos lelkes amatőr mennyit ér.. (nagyjából null und nichts körül lehet, az ilyen alkotásokat pedig a kataszt és a rófa szavak egyesítésével lehet jellemezni) .. van olyan, hogy színészi tehetség, és ezzel leginkább (milyen meglepő) a színészek rendelkeznek.. és nem a pózőrködésre, a ripacskodásra, a színészi praktikákra gondolok.. szerintem az nem jó színész, aki nem tud ezektől elrugaszkodni. Arról mondjuk lehetne esszéket írni, hogy a magyar színház jelenleg milyen állapotban van, és hogy milyen oszlopos színészeket termel ki (de ezt már megtették nálam a témához jobban értő, felkészültebb emberek helyettem).

Annak pedig, hogy egy tévésorozatban mesterkélten játszanak, annak oka van. Ti. ha valaki követne téged kamerával, és felvenné a napodat (és láthatatlan volna, hogy ne zavarjon), akkor valószínűleg sírva fakadnál az eredményen. Hogy milyen ronda emberekkel találkozol, hogy hány hiba van egy átlagos párbeszédben, hogy hányszor hányan nem húzzák ki magukat és hány embernek van teljesen banális arckifejezése. A valóságot nem lehet eladni. Lehet, hogy szörnyűnek tűnik ezeket a "Barátok köztöt" művészeti alkotásnak tekinteni, de abban az értelemben az, hogy felépít egy "művilágot" a saját belső logikájával, stílusával, színeivel, szereplőivel. És ehhez minden szereplőnek műanyagosodnia kell. Dallastól Isauráig mindenki így csinálta. Csak, ha valamit az ugyanazokat az iskolákat kijárt hollywood-i kis-, és nagymesterek csinálnak az ő bejáratott és nagyköltségvetésű stílusukkal, azt nagyobb élvezettel fogyasztod, mint a magyar valóságba belecsömörlött "alkotók" műanyagát..

de ez nem azért van, mert a "hatalmas színészi gyakorlat" tönkretette a magyar színészeket.. jaj, Istenem.. szerintem ez tökéletesen hibás magyarázat egy jelenségre.. jól hangzik, mert jó fényt vet a magyar színészekre, de üres ötlet. Kulka János nem azért nem lesz soha Paul Newman, mert olyan sokat játszik a fantasztikusan színvonalas magyar színházakban, hanem azért, mert rosszabb közegben mozog, rosszabb mesterektől tanult, kevésbé édes műanyag létrehozására képes emberek környezetében szedi magára az ihletét, kevésbé jó cukrászmester rendezők instruálják, rosszabb forgatókönyvekre, stb.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.11.11. 22:01:26

mindig jó az ilyen aknamunkás a háznál. kiválóan lehet vele aknásítani a kollégákat.

GERI87 2010.11.11. 23:14:07

@Frengi: Persze el tudom magam képzelni ahogy otthon lejátszák ezt a párbeszédet...:)

Csak épp a rendező is lehetett volna kitartób mert igy csak egy papucs lett:)

2010.11.12. 00:10:03

@GERI87: a rendező egy Molnár Ferenc unoka, így úgy tekintenek rá (a hitsorsosok) mint nemzeti kincsre, ha már a világhírű nagypapát elveszítették.

Tehát, neki nem kellett tehetségesnek lenni ahhoz, hogy tévé elnök legyen, vagy nagy pénzekért filmet csináljon (többnyire nézhetetlen szarokat).

Vágási Matyi 2010.11.12. 01:55:52

Végighőmérőzni... Hibátlan!

Zorita 2010.11.12. 16:05:45

ez nagyon jó lett, Zúzó Roli :))

lárvalányhaj 2010.11.12. 21:15:45

@VRbagoly:

A volt Jugoszláviában készült a Surda-sorozat. Persze, ez nem állt olyan sok részből, mint a Szomszédok, úgyhogy nem hasonlítható össze vele minden tekintetben, de életszagú szereplők voltak benne, hihető színészi játékkal, jó poénokkal. Nagyon jól ki volt találva az egész. Jó kérdés, hogyha a jugók össze tudtak hozni egy ilyet, akkor Magyarországon miért nem sikerült? Annyival tehetségesebb rendezők és forgatókönyvírók élnének ott?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.11.12. 22:19:51

@lárvalányhaj: Amikor a Surda keszult, Jugoszlavia sokkal szabadabb es nyitottabb hely volt, mint Magyarorszag. Ugyhogy nem csoda, hogy a tevesorozatuk sem volt annyira provincialis, mint a Szomszedok.

lárvalányhaj 2010.11.13. 09:09:53

@altoid:

Ez egyrészt igaz. Másrészt, a Surda sztem minden szempontot tekintve Magyarországon is elkészülhetett volna. Nincs benne semmi formabontó se a témaválasztás, se a technika terén, és azt se hiszem, hogy annyi pénz ne lett volna egy hasonló magyar sorozatra, mint amennyi a Surdára volt. Ami hiányzott, a tehetséges, kreatív rendező és forgatókönyvíró. Meg a humorérzék.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.11.13. 16:30:20

@lárvalányhaj: Nem a penzhiany volt itt a gond, hanem a mindenhol ervenyesulo cenzura es kontraszelekcio. Filmben a magyarok is tudtak legalabb olyan jot alkotni (pl. Legenyanya, Egeszseges Erotika), de tudod mikor engedtek volna meg, hogy egy ilyen felforgato muvet levetitsenek sorozatkent a mindenki altal nezett allami TV-ben!

lárvalányhaj 2010.11.13. 19:12:23

@altoid:

No igen.
Az igazi baj az, hogy Magyarországon továbbra is ez a kontraszelektált banda fújja a passzátszelet, ők osztják a pénzt a különféle bizottságokban stb. Pedig most már szabad világ van, elvileg mindenkinek lenne lehetősége filmet készíteni, tetszőleges témáról.

morrisal_ · www.plafoncsapszeg-gyalu.com 2010.11.17. 00:24:48

@vészmadár (pica pica): vééééééééééééééégre valaki a magyar színészetről az igazat... !!! Ave Vészmadár.
Teljesen egyetértek. Csak azért örülök ilyen idiótán, mert még így sehol nem olvastam ezt. Csak szélről legelészve.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.17. 12:57:32

@VRbagoly: azért nem értem a felvetésed, mert ha van, ami nem pénzkérdés, az az ötlet. Hogy úgy mondjam, rossz forgatókönyvet ugyanannyiért lehet létrehozni, mint jót. Vagy másképp: azzal az energiával, amit a rossz forgatókönyvbe beleöltek, már jót is lehetne írni.

Gálvölgyinek volt egy kiváló Barátok közt-paródiája. Abban amellett, hogy a színészi munkát is kifigurázta, zseniális szövegeket írt: (fejből idézve, nem pontosan)

"Klári feleségnek dolgos, de anyának nyughatatlan"
"Miklós megint kávézik. A fene essen a koffeinista fejébe."
"Úgy érzem, csak nem rég temettük el Zolit."

És igen, pontosan ilyen szar, mesterkélt mondatokból áll az egész. Ilyen mondat élő ember száját nem hagyja el.

Kulka színészi munkáját pedig megintcsak GJ mutatta be kiválóan, amikor a Szomszédok-paródiában magára erőltetett baromi komoly arccal előadta, hogy:

"Soha nema gyógyszer rossz, csak a betegek vannak elcserélve. Arról nem is beszélve, hogy minden hányásban akad (szünet) sárgarépa"

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.17. 13:19:00

@morrisal_: nem biztos, hogy nekem igazam van. Én borzalmasan utálom az érzelmeket mutató sznészeket, karaktereket. Idegesít, amikor egy dalt úgy adnak elő, hogy majd belehalnak. Idegesít, amikor Latinovits verset mond. És igen, idegesít, amikor kurva szar szövegeket úgy adnak elő, mintha az marha nagy mélységű lenne. Nem tudom, mi az oka, de egy utolsó utáni amerikai gimiseket felvonultató filmben a legtöbb karaktert el tudom képzelni, hogy igen, egy ember így beszél és ilyeneket mond, addig a szomszédokban ilyen nem volt (talán még a Trokán kaaktere, aki viszont gondolom az összes közül a legszarabb színész, aki a szomszédokban szerepelt. Viszont mégis hihetőbb a karaktere, mint Taki bácsié.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.11.17. 13:40:05

@vészmadár (pica pica):

A szomszédokban (nem a paródiában) egyszer azt mondta Ábel Anita, hogy "most megyek, és vásárolok néhány péksüteményt".

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.11.18. 07:51:23

@El Topo (Sgt. Elias): Hazafele meg befizetem a postai atutalasi bizonylatokat!
süti beállítások módosítása