Ő már nem a régi

2010/10/27. - írta: Modor Tibi

-Robika jön ma? Mi van vele egyáltalán?

-Á, a Robika bazmeg, felejtsd el. Alig látjuk már. Nagyot csalódtunk benne, ez már nagyon nem ő. Pedig évekig csak vele bandáztam mindenhol, de hát semmi nem tarthat örökké. Muterom főztjét kajázta, tőlem kért kölcsön mindig, mert csak havi kétezret kapott otthonról még az iskola alatt. Volt, hogy adtam neki 1-2 májkonzervet, hogy legyen mit ennie. Soha nem volt dellája semmire. Lejött egy fillér nélkül sörözni mondván, hogy "ma nem iszom", aztán persze a végén vittük neki a grátisz köröket, a harmadik kínálásra mindig elfogadta. Nem bírtuk nézni az üresen nyeldeklő fejét, tudod. Nem irigyeltük tőle soha, nem vártunk érte hálát se. A telefonon is folyton csak megcsörgetett, aztán várta a rediált. Évekig jajszó nélkül visszahívtuk folyton.

Az a baj vele, hogy nagyon megváltozott, amióta lediplomázott meg amióta rendes állása van. Érted, nem mondja ki, de azért érezteti veled. Szóval eljön néha, de akkor is. Ahogy ott hozza a köröket, látszik rajta, hogy lenéz, hogy magát különbnek tartja. Hogy ő már Doktor, ő most ezt visszafizeti! Régen egy volt közülünk, mondhatnánk uno di noi. Most meg azért már egy teljesen más dimenzióban mozog. Havi 800 bruttó, céges kocsi, smart business casual, saját lakás, faszom. Múltkor is basztattuk valamivel poénból, aztán látszott rajta, hogy megsértődött. Inkább nem is hívjuk már sehova. Azt hiszi, irigykedünk rá - na persze.

Sok pénz mögött sok a bűn és sok a hazugság

Ilyen áron nem kell nekem hamis boldogság...

 

Meg a Csongi a másik. Mindenkinek elment az esze, komolyan. Együtt zenélgettünk minden kedden, még én tanítottam neki az első akkordokat. Nem mondom, nagyon szorgalmas gyerek volt mindig is, de nem kifejezetten az a született tehetség. Aztán persze bejött nekik, de nagyon elkurvultak mostanában a Spreadurassszel. Az elején még voltak kis suta, de jó számaik, de most már bármire képesek egy közepesen jól fizető hakniért. A Csongi sem a régi már. Meg azért lássuk be, hogy egyedül nem mentek volna semmire - kellett ehhez az öreg Máthéffy Zsiga meg a kapcsolatai. Anélkül most is ott tolnák a tahisi Eperfesztiválon fejenként tízért. Ahogy így látom őket néha a tévében fellépni meg interjút adni, hát... nem irigylem tőlük a pénzt meg a hírnevet. Bohócok némi baksisért.

De nem semmi a Hansz sem. Mit tudott szerinted? Én korrepetáltam még matekból, az érettségire is én készítettem fel, ugye emlékszel? Úgy rugdostuk át harmadikban is, különben tizenhét évesen félbehagyta volna a sulit, hogy ő megy ki Ausztriába vendéglátózni. Aztán jó, a nyelveket tényleg jól tudta mindig is, az ment neki. A mai napig ebből él, hogy eltöltött pár évet külföldön. Amúgy semmihez nem ért. Furcsa egy ország ez. Szóval aztán levelezőn, kínnal-keservvel valahogy lediplomázott ő is huszonsokévesen, de ennyi. Semmi komoly, egy link senkiházi volt mindig is. Ma se változott. Legalábbis ebben nem. Velünk meg alig áll szóba! A múltkor is kicsit poénkodtunk rajta meg a volt nőin - pont ott volt vele a Szilvike is, höhhö - aztán ő is besértődött, láttuk a fején. Gondolom, otthon kapott utána rendesen, háhhá. Tudod, amióta kinevezték a Bitumexnél, azóta azt hiszi, hogy ő mindenhol vezető. Hát nekem aztán nem lesz a főnököm senki, tanulja már meg, hogy hol a helye. És most ezt nem azért mondom, mert irigylem - dehogy kell nekem az ő szánalmas élete meg a nyomulással megszerzett siker! Ha egyáltalán ez a siker?

Az a baj, hogy az emberek elfelejtik, hogy honnan jöttek... Várj, pont hív a Hanszi, pillanat... na csá tesókám, na mi a fasz! Figyelj már, kösz, hogy visszahívtál. Vagy visszahívjalak? De most tényleg! Okés. És köszi a DVD-írót is, hasít szépen. Jaja, nálam van. Visszaadom hamarosan. Na azért kerestelek csak, mert  pont nézelődöm, szét kéne küldenem néhány önéletrajzot, aztán ha esetleg bokros teendőid közepette vetnél egy pár pillantást az angol meg a német verzióra, érted. Jaja, a magyar szerintem helyben van... meg tudnál-e valami kísérőlevél-szerűséggel szolgálni templétnek... aha... és hova kerestek? Figyelj már, nem akarlak kellemetlen helyzetbe hozni meg ilyenek.  Aha... Hát ha szólsz a háeres bukszáknak, akkor persze, add csak le nekik, megköszönném. Lekötelezel. Aztán kéne már húzni pár sört valamikor, mit szólsz?

140 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2010.10.27. 06:17:44

tipikus:
-néz mán ezt a faszt milyen kocsija van rohadt burzsuj
-néz mán ezt faszt milyen le robbant kocsija van pedig simán vehetne BMW-t is, bezzeg ha nekem ennyi pénzem lenne
1 hétre rá:
-nézd mán vett egy BMW-t, a rohadt burzsuj.....
-pedig én még a belem is ki dolgozom a TSZ-ben
-nem baj boldogságot akkor sem lehet megvenni az csak úgy jön
-hallom el hagyot asszony, jah el
-Pirikém még egy felest majd hó elején fizetem

scsaba1 2010.10.27. 07:17:45

Hihetetlenül jó lett. Viszont kimaradt a vállalkozó. Áááá már Peti sem a régi. Általánosba egy kis lúzer volt, béna lengyelpiacos cipőkben járt meg az anyja kézzel kötött pulóvereiben. Mi dobtuk neki össze a pénzt az osztálykirándulásra. De sokat szopattuk ezért, istenem. Most meg, gecc, három üzlete van a belvárosban. Eljön az osztálytalálkozóra, aranyszínű Volvo s60, kézzel varrott három részes öltönyben, laza 20k-s körre meghív mindenkit, kilenckor meg lelép, hogy másnap tárgyalása van vidéken. Majd biztos elhiszem, hogy szombaton melózik...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.27. 07:33:34

Remek iras! Kicsit a Moszkva ter utolso jelenetere emlekeztet...

2010.10.27. 08:33:49

Szegények nem mondták el, ők miért ragadtak meg ezen a szinten.

lárvalányhaj 2010.10.27. 08:36:22

Remek poszt! De föl lehetne villantani például a _a dolgok női oldalát_:

-Áááá, már az Eszter se a régi... Középiskolában szemüveges, pattanásos kis lúzerina volt, tök lapos, a fiúk rá se néztek, emlékszem, mi karoltuk föl a Katival, elmentünk együtt venni pár normális göncöt neki, mer' különben még mindig abban a borzalmas szúrós kardigánban járkálna, amit a nagyi kötött. Most meg új imázs, divatos ferde frufru, minden full márkás, izé feszülős MNG toppocska meg passzentos naci, ahogy kell, ha jól látom, le is dobott vagy tíz kilót...
- Te, figyelted, hogy tekergett a kis ribi a te Zalánod előtt? Nem? Hát akkor figyelj oda az uradra, mert még a végén lenyúlja előled az a kis számító rüfke.

medvedr 2010.10.27. 08:40:52

Jó írás!
Te, a Pali fia valamilyen agronómus lett.
Hihetetlen, pedig milyen helye lett volna a Dezsőék irodájában-azért egy partner beviszi símán az unokaöccsét.
Persze! Most meg gumicsizmában járkál. Vidéken van, Győrben lakik. A Margit a Mezimpexnél mi mindenre hajlandó volt, hogy 2 -3 havonta eljusson Londonba , azért hogy a harmadikos fiának a Jermyn streeten varrasson inget.
Fess gyerek is volt, duma is volt, aztán ez lett belőle, a fiatalok sem olyanok mint régen.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.27. 08:46:25

Ó gyerekek. Kell nekem tévét nézni. Punci Margaréta modell nyilatkozik a reggeli műsorban, vendég még a kutyaruha-tervező. Namost sorrendben a legjobban a női műsorvezető néz ki, után a kutyaruha tervező hölgy, aztán a férfi műsorvezető, aztán a kutyák (köztük egy kínai kopaszkutya) végül pedig Punci Margaréta.
Most pedig egy jósnő megjósolja, hogy nincs világvége.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.10.27. 08:48:41

@lárvalányhaj: Valóban remek poszt, nekem is nagyon tetszett! A női verziót meg reméljük megírja Rita a Görbe Sminktükrön :)

Hepciás 2010.10.27. 09:18:19

na most így egymás között elmondom nektek gyerekek, hogy mi a stájsz a Robikával, a Csongival meg a Hanszival.
Scientológus lett mind, csak az nem olyan, mint a HIT Gyüli, hogy három kilométerről azt hirdetik: - Megtértünk, beléptünk, gyere te is testvér, Jézus megment!
Ezek erről kussolnak, ilyen dienetikusok, meg drogmentes Budapestért futóversenyt támogatnak, de a Robi már gyémánt fokozatú szponzor és mindnek rá van tetoválba a farkára, hogy: "I love Xanu!"
De ebből nincs visszaút, ez egy olyan szekta. Utolérnek, kicsinálnak, a családodat is, még a Modor is rábaszhat ezért a posztért.
- Szia Hanszi! Nagy vagy,mint mindig, mint a tetkód, hihihi, ha érted, ahogy mondom. Még most is a számon az íze.

Balance Of Power 2010.10.27. 09:23:42

Valljuk be, tenyleg vannak ilyen emberek es azokat tenyleg osztani kell, ha barati korben az eszuket jatsszak. Viszont illene Robika/Csongi szemszogebol is leirni a dolgokat: hogy ezek mennyire leragadtak egy szinten, nem is ertem miert baratkoztam veluk evekig, meg mindig csak a hetvegi sorozes a kikapcsolodas, soha nem mennek szinhazba, nincs eletceljuk stb.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.27. 09:37:41

asszem már a modoroson is volt az a típus, aki viszont annyira erőltetve akarja ezt a "tartalmas életet élek" marhaságot tolni, hogy színházba megy havonta, akkor is, ha alszik a páholyban, és fennen hirdetve nincs TV-je. Nem beszélve a sosem olvasott, bontatlan ady-kötetről. ami mögé dugja a rejtő jenőt, mert olyan hülye, azt hiszi, az ciki

2010.10.27. 09:44:22

"Ahogy ott hozza a köröket, látszik rajta, hogy lenéz, hogy magát különbnek tartja."
Savanyú a szőlő a jóembernek, most, hogy fordult a kocka:)

Balance Of Power 2010.10.27. 09:51:40

@vészmadár (pica pica): Igen, de Robikaek a barataik szemeben radikalisan megvaltoztak (legtobbszor a no hatasara) es ez kurva vicces.

Sand Lover 2010.10.27. 09:56:56

„nagyon elkurvultak mostanában a Spreadurassszel.”
Spreadurass: LOL
Amúgy ez a haknizás olyan _gáz_, egyik ismerősöm csinálta, vidéki lagzikra vitt lebutított U2-számokat. A végén meg a “hosszú, fekete haj”. Persze, jól fizet.
:(

cd-r 2010.10.27. 10:22:13

úgy tűnik, akit sokat szopatnak suliban, az valamiért 'többre viszi' később, gondolom minden erejével meg akarja a világnak, hogy ő már rég nem az a nullforintos elhízott büdöshónaljú loser, akit mindenki folyamatosan basztatott egészen 18 éves koráig. dacból nekiáll tanulni, lediplomázik, tapos, nyomul és pár év múlva elégtételt vesz az összes sérelmén, mikor facebookon 10 percenként naplózza az iphoneja segítségével, hogy épp melyik barcelonai étteremben zabálta halálra magát.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2010.10.27. 10:28:05

@cd-r: jó neked én csak a hónaljasokat :D
meg egy fapados pénzest :)

lárvalányhaj 2010.10.27. 10:57:48

@cd-r:

Azért nem mindenki van így vele. Van, aki később sem képes kitörni a lúzersémákból.

sashlee 2010.10.27. 11:07:17

@cd-r: nagyon gyakori: aki gimiben menő volt, az felnőttkorára kiég.

aki meg lúzer volt, mondjuk nem volt menő mert a csórók közé tartozott, azok közül sokaknak fáj ez a gyermekkorból és innen merítenek erőt, meg kitartást ahhoz, hogy ha felnőtt korukra el is érjenek valamit.
és ezek közül a jóval előrébb látók arra is gondolnak, hogy olyan egzisztenciát teremtsenek, hogy az ő kölkeik, ne legyenek kiközösítve.

ed_ 2010.10.27. 11:07:32

@medvedr: Ez mekkora, hogy a harmadikos fiának a Jermyn streeten varrasson inget, kééész vagyok. A poszt is ütős, de a kommentek még inkább!

GERI87 2010.10.27. 11:12:34

"Azt hiszi, irigykedünk rá - na persze."
Hát persze.

"...én tanítottam neki az első akkordokat."
Senkit nem érdekel.

"nem irigylem tőlük a pénzt meg a hírnevet. Bohócok némi baksisért."
"És most ezt nem azért mondom, mert irigylem "
Hát persze hogy nem.

"Az a baj, hogy az emberek elfelejtik, hogy honnan jöttek..."

Naná, mivel marhára semmit nem jelent.
Bár ma is vannak akik önkéntes kasztrendszerben élnek.
Ha felmenőik lúzer alkoholisták voltak ők is azok lesznek..
Volt már ugye jobbágyfelszabadítás, csak néhány jobbágy nem tudja, vagy nem vesz róla tudomást.

GERI87 2010.10.27. 11:18:39

@scsaba1: Ha ezek a pöcs gyökerek tudnának számolni, összeadnák hogy mennyi lóvét "raktak" bele a Józsiba, Petibe...felszámolva a bambikat, fröccsöt, májkrémes kenyeret meg a néhány jó szót..és utánna ha befut akkor kommunális alapon szétosztatnák vele.
Valami homályos anarcho-cocecáré-bajtárstestvériesség elmélet alapokra hivatkozva.

Szarazinda 2010.10.27. 11:19:57

Jó a cikk, kicsit hiányolom (bár lehet, hogy már megjelent róla írás a blogon), a "már nem a régi, nem az, ami volt", "elkurvult", "eladta magát" sirámokat közismert zenekarokról/zenészekről/egyéb előadóművészekről/sportolókról/politikusokról/politikai pártokról.

Mindig, midegyik bezzeg régen jó volt, de csalódni kellett bennük (is).

cd-r 2010.10.27. 11:22:17

@sashlee: meg aki eleve egy jómódú családba születik, az pár kivételtől eltekintve nemigen érez késztetést komolyabb előmenetelre, mint a fater cégénél egy lájtos faszveri meló. hacsak nem verik agyon, hogy igenis jogi diplomát szerezzen (szülők ismeretségi körében remekül lehet ezzel dicsekedni)

Scala 2010.10.27. 11:29:13

Mind a postért, mind a kommentekért grat. és nagyon köszi. :-)))

Globetrotter2014 2010.10.27. 11:32:16

Stílusos írás :) A gyrekek felnőnek... :)

Csirke72 2010.10.27. 11:38:36

Ismerös a sztori, bár az is igaz, hogy nem 800brutto-val várják a pályakezdö diplomásokat:)

Amugy erre minek beképzelt valaki? Van 1 csokja és igy kapott 1 állást amit egy közömbös diplomás soha nem kapna mert nincsen ismerettsége:)

Amugy 800br otthon megélni koppanásra elég, de valójában az árak viszonylatában = 0.

Csirke72 2010.10.27. 11:43:22

Amugy iylen a magyar ember. Ezért tart az ország a pusztulás szélén.

A Német az összetart és 20 év mulva is megismer és örül neked!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.27. 11:45:16

@Csirke72: kellettél már öcsém ide, mint lepratelepre a vérhasjárvány.

Csirke72 2010.10.27. 11:45:26

@cd-r:

Szép lenne. Ezek a senkiböl lett királyok magas csokkal rendelkeznek és igy pályakezdöként 800br. kapnak mig a másik ugyanolyan ember magasabb foku kvalifikációval max. 400br-t kap.

Magyarország nem arrol hires, hogy a mérnök embereknek 800Br ajánlanak!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.27. 11:46:14

@Szarazinda: a helyzet az, hogy underground zenei körökben már ott tartunk, hogy a zenekar, amelyiknek tagjai HANGSZEREKET vásárolnak, eleve kommerszek.

Csirke72 2010.10.27. 11:46:21

@vészmadár (pica pica):

Te gyökér mit vartyogsz?

Hát nehogy már a szar huzza le a WC-t te szerencsétlen!

Balance Of Power 2010.10.27. 11:46:31

@cd-r: Szerintem kurvara irrelevans, hogy kinek mi a hattere. Nem attol lesz semmittevo seggarc mert tehetos csaladbol szarmazik es nem attol lesz jofej szorgalmas srac, mert nehezebb korulmenyei voltak. Plane ha mar felnottkent ismerkedunk meg. A poszt osszes szereploje ugyanazokban a korokben mozog, ha jol ertem, tehat nem arrol van szo, hogy a falun ragadt regi haverok basztatjak a kiugrott fiut.

@Csirke72: Jo hogy jossz, mar epp hianyoltunk.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.10.27. 11:52:48

Na és a Tibi? Annak idején még én tanítottam meg neki, hogy a muszáj nem elipszilonnal van, most meg valami francos blogon játssza az eszét, Goldenblog meg mi a faszom.

Oszt amikor a legutóbb viccből lezsidóztam egy kommentben, jól kimoderált a gecibe. Pedig annak idején volt még humora, de áh, hagyjuk is, homáron új poszt van, megyek elsőzni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.27. 11:55:30

@Csirke72: a gyökér tudtommal még a monacoi mikrokörnyezetben sem szokott vartyogni, ez vaskos képzavar, a gyökér az gyökér, legfeljebb ha nitrifikál, alkalomadtán, némelyik. A béka, nah az vartyog. ne keverd Monaco-t Mónikával.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2010.10.27. 11:59:54

@Balance Of Power: na ja külföldön be vett szokás hogy a gyerekek viszik tovább a céget ezt teljesen elfogadott dolog
csak még Magyarországon sokan nem fogták fel, hogy mi a nagy büdös helyzet..

2010.10.27. 12:18:00

@derelye vágó: külföldön a gyerekek tudják, hogy az ő jól felfogott érdekük is hogy tanuljanak és jól vezessék a családi céget. Itthon többnyire csak azt látom, hogy szarnak bele mindenbe és herdálnak.

jacks_colon (törölt) 2010.10.27. 12:22:27

A kocsog csavo havi ket es fel millat akaszt le nettoban, oszt csak ul egesz nap a szamitogep elott, es semmit se csinal. Hogy rohadtak volna az anyjukba bele az ilyek kis kocsog gecik. Se bipcepsze, se deltaja nincs neki, a feje mint egy elbaszott buzinak, aztan nezd meg. Rohadt egy vilag ez en mondom, ahol az ilyenek ervenyesulnek. Sose csinalt semmit se, mindig jon az ot ev egyetemmel meg a het ev szakmai tapasztalattal, oszt egy soroshordot se bir felemelni. A multkor jo hangosan kirohogtuk a haverokkal, amikor ment valahova, talan a csajahoz. Bar azt nem hiszem, az ilyeneknek nincs csajuk, mitol lenne.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.10.27. 12:28:00

@jacks_colon:

"A rohadt köcsög csávó csak beszólt
-Ugyan, haggyá má'! - ilyet szólt.
-Te ilyen pudva vagy? - kérdeztem tőle,
-Akkor belekerülsz az eltemetőbe."

jacks_colon (törölt) 2010.10.27. 12:37:28

Bezzeg nekem mar 50 nom volt, erted? Otven! Hogy rohadnanak el az ilyen tetves kis gecik! Amig ez a kis senki otthon az anyja szoknyaja mellett olvasta a leckekonyvet, mi mar a Coronitaban toltuk a kolat a Jancival meg a spanjaival. Tenyleg, nem tudod mi van veluk? Ja, most fog szabadulni? Lehet meg kellene keresni, oszt hatha adna egy kis lecket ennek a savanyupocsnek, a Janci megmutatna neki egybol ki a kiraly csavo.

cd-r 2010.10.27. 12:39:30

@Balance Of Power: aha, hát nyilván sarkítok én is, ahogy a poszt is. amúgy szerintem a szorgalmas srác koránt sem mindíg jófej, de ez már egyéni vélemény, hogy ki nem állhatom a mindenkin átgázoló törtető szarjankókat.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2010.10.27. 12:48:32

@cd-r: amíg két ember van a földön addig, valamelyiknek mindig rossz lesz

niyabinghi 2010.10.27. 12:50:39

sms: Mi a faszér' nem veszed fel? Már 3x hívtalak.
Utálsz?
Később felhívod.
- Na, már azt hittem, kiestem a kosárból.
- Dehogyis, csak tárgyaltam, le volt némítva a telóm. Mi van?
- Este átmennénk kicsit a lányokkal.
- Gyertek, de valamikor 9 után, akkor érek haza.
- Ááá, akkor már nem, az nekünk már késő.
- Sajnálom, előbb tényleg nem...
- A faszér' dolgozol te ennyit.
- Akkor kell, amikor megy, tudod.
- Ja, de a pénz nem minden.
- Ja.
- Figyelj, izé... Még valami, ha már így beszélünk. Meg tudnál dobni egy huszassal ötödikéig...?

Hepciás 2010.10.27. 12:51:50

@Csirke72:
Csirke, nagy összegbe mernék fogadni, hogy nincs olyan ember széles-e modoros határon, aki képes lenne tőled elvenni a 2011-es Arany Farmermellény díjat:-)

cd-r 2010.10.27. 12:52:50

@Balance Of Power: nemtom ,lehet én vagyok csak egy ilyen elbaszott mutáns anarchista vagy mittudomén mi, de sosem tudtam megérteni miért kéne tiszteletet éreznem azok iránt, akik karrier tekintetében szorgalmasan felküzdötték magukat (behelyezkedtek) egy jó pozícióba. nálam ez egyszerűen nem értékmérő. szívesebben elbeszélgetek a mari nénivel a piacon, mint a sales-es józsival a hétvégi kokaintúrájáról.

jacks_colon (törölt) 2010.10.27. 12:54:35

@Hepciás: En ismerek egyet, de o sajnos nem latogatoja ennek a blognak. Ami azt illeti, konkretan van farmermellenye, es hordja is. Sot, farmerzakoja is. :D

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.10.27. 12:55:08

Ez a blog már nem a régi, nagyot csalódtam benne...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.27. 13:07:44

@Hepciás: a kérdés csak az, az öntudatára ébredt, kattintásokra éhes blogmotor, aki csirke72 néven kommentel, nevezhető-e...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.27. 13:08:38

@cd-r: hehe, akkor nyilván megállapítható, sales-es szempontból csakis, hogy te is lemaradó lúzer vagy:)

Balance Of Power 2010.10.27. 13:16:28

@derelye vágó: Nem a csaladi cegre, hanem a jomodu csaladra volt kihegyezve a dolog szerintem. Plane, hogy a legtobb fiatal igyekszik olyan messze kerulni a csaladi cegtol, amennyire lehet. Ez ertheto: ki a franc akarna a sajat apjaval dolgozni, urambocsa fonok-beosztott viszonyba kerulni?

@cd-r: Miert kellene tisztelni? Itt most arrol van szo, hogy attol mert valaki munkajaban seggfej, maganeletben lehet a haverod. Az a gaz, hogyha a munkahelyi velt vagy valos fontossagat komolyan veszi es igy lep ki az irodabol. Akkor bizony szenne kell szivatni.

cd-r 2010.10.27. 13:19:14

@vészmadár (pica pica): jaja, jó amúgy ez a hálivúdi filmekből interpretált kifejezés, ahol a tutkó jóképű 190 magas hátvéd a "nyertes", akiért omlik az összes (szigorúan szőke és tejfehér bőrű) pompom lány, a vesztes meg a (szemüveges!) könyvmoly, akit nem hívnak meg a házibulikra. ez a nyertes/vesztes ellentétpár szerintem kicsit ilyen állatvilágból visszamaradt csökevény, ahol az erősebb felzabálja a gyengébbet és elorozza a nőstényeket.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.27. 13:21:10

Nem tudom ki hogy van vele, de szerintem az elet tul bonyolult ahhoz, hogy meg lehessen igazan es abszolut mertekben allapitani ki "sikeres" es ki nem.

Olyan van, hogy valaki az adott pillanatban eppen jol megvan, sikeres bizonyos, szamara fontos dolgokban (munka, maganelet, etc...), vagy pedig alapvetoen elegedetlen a jelenlegi helyzetevel, es igyekszik valtoztatni rajta. Mindketto olyan dolog, amit az igazi baratok megertenek es elfogadnak.

A poszt hose egyszeruen egy hulye seggfej, aki ahelyett, hogy a maga eletet probalna rendbe tenni, a masikat probalja lehuzni a sajat szintjere. Az ilyen "baratokert" nem kar.

cd-r 2010.10.27. 13:22:34

@cd-r: (és nagyon jól példázza az amerikaiakba szándékosan belevert aggresszív identitástudatot, de ezt csak így halkan, nem akarok politizálni)

jacks_colon (törölt) 2010.10.27. 13:32:12

Sikeres az, aki annak erzi magat. Nem eljatssza, hogy annak erzi, hanem tenyleg. Lehet valaki sikeres vizvezetekszerelokent is, es lehet valaki sikertelen banki executive managerkent is. Az, hogy az irigyek mit gondolnak, az semmit nem befolyasol. Egy tapasztalt ember hamar rajon, hogy az irigykedo embereket meg kell becsulni, mert ok a megdonthetetlen bizonyitekai annak, hogy valojaban megis sikeresek vagyunk. Nem erdemes az ilyen elvesztett "baratokon" szomorkodni, ugyanis akarhogy frocsognek, valojaban csak ingyenreklamot csinalnak.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.27. 13:35:35

@jacks_colon: Arrol nem is beszelve, hogy olyan nincs, hogy valaki _allandoan_ es _mindenben_ sikeresnek erzi magat. Egyszer fenn, egyszer lenn.

baby bee (törölt) 2010.10.27. 13:44:58

@niyabinghi: nagyon jó! :) és ha nem tudna: " á figyelj, xy már nem a régi, nagyot csalódtam benne..."

scsaba1 2010.10.27. 13:48:23

@altoid:

Napi modor: Egyszer fenn, egyszer lenn, az élet olyan mint a hullámvasút. :)

jacks_colon (törölt) 2010.10.27. 13:49:57

@scsaba1: Bizony bizony. Komoly dolgok ezek. Szar az elet, de legalabb vegtelen.

niyabinghi 2010.10.27. 13:53:47

@jacks_colon:
Azt hiszem, erre szokták mondani, hogy inkább irigyeljenek, mint sajnáljanak.

@baby bee:
Ja, mert többre vitte, mint ők. Persze az ilyen irigykedő kínosan ügyel arra, hogy a nála szerencsétlenebbeknek (vagy akik nem ismerik) próbálja adni, hogy ő ugyanannyit megengedhet magának, mint az éppen a háta mögött fikázott, sőt.

-er- 2010.10.27. 13:55:31

@vészmadár (pica pica): "kellettél már öcsém ide, mint lepratelepre a vérhasjárvány.Csirke72" zseniális és kongeniális! kéne egy Kakas73 nick is, aki jól megbxa

Balance Of Power 2010.10.27. 14:13:49

@cd-r: Es mennyivel jobb a magyarokba oltott kisebbsegi komplexus? Sose fogjuk eldonteni.

@jacks_colon: En pont azert nem irigykedem soha senkire, mert az irigyelteknek is megvan a maguk baja. Mint mindenkinek.

@-er-: Kakas73 :D:D:D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.27. 14:15:08

Ne bántsátok Csirke72-t, én miatta lettem milliomos. Az úgy volt, hogy olvastam a kommentjeit a modoroson. Ezek után elmentem Németországba, vettem egy csomó Magirus-Deutz csőröst meg Mercedes 1820 és 1675 Schwere Klassét,(ezek a harmincéves gépek minden további nélkül gyorsulják le a magyar autópark 90%-át) mind szippantós felépítménnyel. Berlin és Düsseldorf környékén szippantunk a helyi szennyvíz-telepek derítőiből.
A szippantott fekáliát, tekintettel magas nyomelem-, rost- és vitamintartalmára és nem mellékesen kellemes citrusos illatára Magyarországon és más germanofil országokban táplálékkiegészítőként, parfümként, antiallergén tablettaként, szúnyogriasztóként, hangfal-hangzásjavítóként és még számos más módon forgalmazzuk.
További diverzifikálás is tervben van, például a préselt-szárított németszarból fogjuk reprodukálni Stradivari és Guarneri legendás hegedűlakkját, illetve fut még egy projektünk, amelyről részleteket még nem árulnék el, a munkacíme "Magnum Arcanum".
Egyedüli magas költségelemünk a munkabér. Vegyészeink, orvosaink, technológusaink, akik az itthoni németszarfeldolgozásban vesznek részt, azok átlagosan 130.000.- Ft. bruttót kapnak. Ellenben sajnos a németországi begyűjtést végző sofőröket havonta átlagosan nettő 8000 EUR javadalmazásban kell részesíteni.

scsaba1 2010.10.27. 14:20:30

@jacks_colon:

Inkább mint egy távirat (esetleg sms): Rövid és tele van hibákkal.

GERI87 2010.10.27. 14:22:36

@Birca Maxval:

Olvastam a blogodat..
Kapitalizmus rulez:)

scsaba1 2010.10.27. 14:30:43

@cd-r:

Látszik, hogy nem nézitek végig a hálivúdi filmeket. Mert a történet úgy folytatódik, hogy az álmos közép-nyugati kisvárost megtámadják a terroristák/földönkívüliek/természeti katasztrófák. Ilyenkor a szépfiú durván besokall/sírva fakad/cserbenhagyja a társait, de a szemüveges kis gyíktestű lúzer megment mindenkit/meghekkeli a csillagrombolót/a használaton kívüli bányába menekíti a város és a végén megdugja a legszebb pompomlány.

Bónuszként még mutatják, hogy a szép szőke hátvédet széttrancsírozza valami gigaszörny/hegyomlás.

maxval bircaman balcán · http://www.bircahang.org 2010.10.27. 14:46:09

@GERI87:

A kapitalizmus problémáinak az oka a nem elegendő kapitalizmus. Tehát a kapitalizmus problémáira a megoldás: több kapitalizmus és elmélyülő globalizáció.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.27. 15:00:28

@scsaba1: life's a bitch and then you die...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.27. 15:06:30

@Professor Pizka: Vegre valaki, aki megertette Csirke72 tanitasat. Olyan o nekunk, mint a Zen-mester, aki kigunyolja es megalazza tanitvanyat, hogy az szegyeneben minel hamarabb eljusson a Megvilagosodashoz.

Stiel 2010.10.27. 15:10:19

@scsaba1: 'és a végén megdugja a legszebb pompomlány.'

De azért csak a pompomlány dugja meg a könyvmolyt és nem fordítva, igaz? :)

Fapuma (törölt) 2010.10.27. 15:35:48

@Professor Pizka: ez nagyon ott van, teso. Sokat gondolkodtam vajon igazi alak-e ez a gyoker vagy csak valami kitalat figura es jokat rohog rajtunk mikor reagalunk a hihetetlen, Munchausen syndromas idiotasagaira. Maig sem tudom eldonteni mi az igazsag, de jo itt latni es rohogni rajta.

@-er-: kakas73 :) elkepzeltem a faszt, nyilvan '73-ban szuletett es gondold el milyen melle van!

Ellenben nagyon hianyolom a trollokat, akik elmondanak a frankot, arrol a kocsogrol, aki a posztot irta es nem becsuli a regi baratait.

Neha ugy erzem jobb karakter, mint ifj. Frakas Gyula, gondosabban felepitett.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.27. 15:35:55

Ez olyan nőcis lett. Háta mögött fújunk rá, képibe még édibédi deszeretlek.

Stiel 2010.10.27. 15:49:16

@neccharisnyás útonálló: hát édibédi, mert különben nem adna kölcsön elsejéig 10k-t, és fújunk rá, mert neki van, mi meg kölcsönkérünk. :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.27. 15:56:30

@Stiel: Az ember egy paradox viselkedésű állat.

noirp 2010.10.27. 16:00:17

fél-off

Azért Arany Farmermellényt csirke72-nek, azt nem adnék :)
1) kicsi ő ahhoz, naggyon kicsi
2) részletesen kifejtené, hogy németben _platina_farmermellény jár mindenkinek alanyi jogon, és személyesen a müncheni Hauptb...bocsi Oberbürgermeister adja át, zenével, pezsgővel.
:)

GERI87 2010.10.27. 16:11:49

@Birca Maxval:
Bizony.
Csak tele vagyunk jobbágyokkal akik ezt nem látják be:)

MO is azért ratyi mart félúton van a piac és a cocecáré között.

De Csirke72 mindjárt elmagyarázza hogy bezzeg németbe olyan piacgazdaság van hogy MO ahhoz képest
egy népi diktatúra...:)

Jaguar 2010.10.27. 17:31:12

@Csirke72: Hova tűntél? Hiányzol.

2010.10.27. 18:05:27

@Hepciás: Miért a 2010-est kinek szánod? Én csirkére szavazok az idén.

2010.10.27. 18:33:50

@Fapuma: Szerintem mind a két nick mögött egy egészen normális, jó humorú kommentelő van, mert én annyira naiv vagyok hogy hiszem azt hogy ember ilyen hülye nem lehet.

Csirkét is, meg Farkas gyulát is annyit oltottátok már, hogy nincs az a valóságos személy aki ezt elviselné.

Akár ki van mögöttük, gratula, jól csinálják.

Der Beste 2010.10.27. 18:59:37

Fasza poszt.
Rám sosem mondják a barátaim, hogy nem vagyok a régi.
Sajnos még mostanság is be tudok úgy rúgni, mint régen.

szellőláb 2010.10.27. 19:04:47

@Frengi: A béjbi szárnyast illetően azt hiszem, igazad van. (F.Gy. most nem játszik, de ő is gyanús)
Olvasgattam, olvasgattam a hozzászólásait, és rendszerint az volt a véleményem, hogy ez inkább egy négylábú, ha érted.
De ma ez
"Amugy 800br otthon megélni koppanásra elég, de valójában az árak viszonylatában = 0." elbizonytalanított.
Ennyi pénzből nyugaton is móka, jókedv kacagás.
Szerintem a provokációival szívatja minden blogon a gyanútlanokat, és kurvára jól szórakozik.
Ha így van, akkor fene a gusztusát, de gratula, ha nem, akkor meg, .... hát kapja be.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.27. 19:23:01

@Hepciás: az összes blogon röhögnek rajta, parodizálják is, és még mindig nem vette észre magát:)

Styxx 2010.10.27. 19:27:07

@Frengi: @szellőláb:
Addig tart a berni csoda, amíg a mi csirkuszunk kint tolja németbe. Bedőlne az egész kóceráj, ha mondjuk továbbállna hollandba egy újabb állásért, pardon, céget alapítani, B.V. rulez.
Ha nem kamuzik, akkor meg lehet, hogy nagyon kompenzál, Pl. a möchengladbachi baromfifeldolgozóban ő szippantja ki a futószalagon érkező félbontott csirkék béltartalmát a vákumpisztollyal. Ha Mustafa, a félkegyelmű török takarítőgyerek valamit nagyon elszúr, akkor leordítja a fejét a főnök és azzal fenyegeti, hogy másnap helyet cserélhet az Ungrannal.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.27. 19:27:37

@Frengi: de, csirke azért viseli el, mert túl sötét ahhoz, hogy észrevegye. Farkas Gyula meg poén volt.

Styxx 2010.10.27. 19:28:53

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
vagy pedig igen. most promózza magát, rohanok is leregisztrálni gyorsan a csirke72.blog.hu-t (ha ugyan még szabad) mert jövőre aranyfarmermellény-áron mérik.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.27. 19:33:18

@Styxx: erősen kétlem. olvastam hozzászólásait itt, a munkahelyiterroron, a homáron, a velveten, ki van zárva, hogy poén legyen. ahhoz túl egysíkúak, és még csak nem is poénosak, mint a Gyuláé.

Styxx 2010.10.27. 19:37:27

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Vagy pont ezért zseniális, mert ennyire jól alakítja a gyökeret:-)

De most már az évezred üzlete az enyém, jessz leregisztráltam!
csirke72.blog.hu/

A Tyne folyó déli partja 2010.10.27. 19:38:41

@Styxx: nagyon erősen kétlem továbbra is, hogy alakítaná.

szellőláb 2010.10.27. 19:38:45

@Styxx: Ne süllyedjünk bele! Szerintem kint sincs, itthonról okosít. Saját élményként, kicsit felturbózva tolja az itthoni álmokat. Kíváncsi lennék, mondjuk, hogy milyen nője van? Mert elég igényesnek tűnik :-)
Ó, baszki! Csirke72! Lehet, hogy leszbi? Bár, mint kibicek, akkor is kíváncsiak lehetünk a nőjére, nem?
Vagy ha fiú, miért választ ilyen nicket? Lehet, hogy...?
Na, most lesz egy álmatlan éjszakám

Styxx 2010.10.27. 19:43:36

@szellőláb:
akkor amíg álmatlanul forgolódsz, jegyezd le gondolataid csirkéről és küldd el vendégposztnak a
csirke72.blog.hu -ra:-)

A Tyne folyó déli partja 2010.10.27. 19:44:11

@szellőláb: szerintem sincs kint, sőt, szerintem egy tini, aki a panelből elképzelte magának, hogy akar élni, aztán azt írogatja.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.27. 19:48:14

@szellőláb: dehogy, állítólag családja van. ezt is kifejtette egyszer (asszem a velvet trend vagy mi rovatában), hogy ő a fiának nemtudom hányezer eurós dzsekit vesz, mert attól lesz a gyerek boldog. meg azt is mondta, hogy felesége van (hogyne.)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.27. 19:51:22

@Styxx: En is akarok a csirkeblogra vendegposztolni! A projektem munkacime: hogyan lehetunk meno milliardosok onszuggesztioval 5 egyszeru lepesben:

1. Elkepzeljuk magunkrol, hogy meno milliardosok vagyunk
2. Elhisszuk magunkrol, hogy meno milliardosok vagyunk
3. Sajat kornyezetunkben hiresztelni kezdjuk, hogy meno milliardosok vagyunk
4. Az internet csodajanak koszonhetoen orszag-vilag elott uvoltjuk, hogy meno milliardosok vagyunk
5. Elobb-utobb ez a Joistenke fulebe is eljut. Mivel O nem szereti a kognitiv disszonanciat, meno milliardost csinal belolunk.

Q.E.D.

Styxx 2010.10.27. 19:52:19

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Szerintem is sanszos ,hogy szórakozó tini. Valahol olyat is olvastam hogy a negyedik feleségét fogyasztja. Nekem valahol szórakoztató a figura.

Styxx 2010.10.27. 19:53:35

@altoid:
Ez kiváló, picit spilázz rajta és esküszöm kirakom, sőt, adok neked admin jogot, DIY:-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.27. 19:53:42

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Egy ideig en is gyanakodtam, hogy Csirke valojaban csak csibeszkedik velunk, de most mar elegge meg vagyok gyozodve rola, hogy _he is the real deal_

szellőláb 2010.10.27. 19:55:02

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ne bassz fel! Ilyet csak komoly ember ígér. Mint amikor Laci bátya disznóölés délutánján megígéri a 4 éves unokaöccsének, Lajcsikának, hogy ha nyer a lottón, megveszi neki még a rézfaszú baglyot is. (Kalitkába teheti, és nem kell tőle többé félnie, hogy értsétek a népi humort)

Mitya Ivanov 2010.10.27. 19:58:43

érted, bírom a búráját még ma is, de amikor megjelenik az audi A6-ossal, akkor a kurva annyát neki.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.27. 19:59:21

@szellőláb: az helyesen: der Eule mit dem Kupferschwanz!

szellőláb 2010.10.27. 20:05:35

@altoid: Hát ezt konkrétan nem ígérte. Mire megtehette volna, ki kellett segíteni rizses vájdligból, ha érted

szellőláb 2010.10.27. 20:10:09

@Styxx: adj hozzá használati utasítást faszikám, vagy legalább mutatkozz ott be. Nem vagyok én egy internethuszár

szellőláb 2010.10.27. 20:13:08

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): azt mondjuk megértem, ha büszke lenne a gyerekére, de hogy feleségre is vágyik? Egy csirke? Pföjj.

-er- 2010.10.27. 20:30:01

@Styxx: regisztráltam a csirkeblogra. kérem. én really fel vagyok háborodva, hogy nem lehet kommentolni. ez lenni hoax? nálunk dél-patagoniában esztet nagyon komojan veszik! kéretik komojan veni a international und helflufting blogéletet:)
és mia az a lehetmas.blog.hu relay? na ne már...ez mi?

-er- 2010.10.27. 20:35:39

visszatérve a posthoz: nagyon fontos a siker megfelelő menedzselése, a nagyobb felellőség a sikeres félre hárul, hiszen neki kell megértőnek lennie a másik irigységével és félelmeivel szemben. Az a kapcsolat éli túl a az egyik fél sikerét, amelynek mindig is volt mély emberi tartalma, ezt ugyanis a siker nem tudja lerombolni.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.27. 20:36:33

@altoid: valamint, kiköltözünk külföldre, nyilván nyugatra (vagy legalábbis, elképzeljük.)
jaj, az első pontot teljesítettem. mától kezdve elkezdek vakítani, hogy nekem hány font bérem van,és mit csinálok (majd utánanézek, mi amenő)

-er- 2010.10.27. 20:39:38

mondom nagyobb felelősség

szellőláb 2010.10.27. 20:45:54

@-er-: Igen, azt hiszem, igazad van. Elég lentről indultam, meglehetősen sok idő kellett ahhoz, amit elértem. Talán valahol félúton lehetek: vannak nem kevesen, akiket meghaladtam, és nem kevesen, akik jócskán túl tettek rajtam.
Visszafelé is, meg felfelé is igyekszem helyén kezelni a dolgokat, de néha tényleg nem egyszerű. Nem lehet mindenkinek a kedvére tenni. Meg nem is kell. Nekem eddig bevált, hogy nem felejtem, honnan jöttem, felfele meg kizárólag a tudást ismerem el.

-er- 2010.10.27. 20:55:28

@szellőláb: amit a legfontosabbnak tartok az az értékrend kialakítása. nagyszüleinknek ez könnyű és adott volt, aztán valahogy felhígultak a dolgok 1945 után, sőt,az etikus értékrend inkább űldözendő volt. aztán 1990 után volt egy lehetőség a restartra, de számomra hamar kiderült, hogy a pártitkár/KISZ titkár-TSZ elnök mentalitás, amit látunk ma is a napi politikában, hááát... hogy is mondjam, nehezíti a dolgot. nekem segítenek azok az emberek, akik továbbképezték magukat külföldön ( USA,Anglia) és mentorként visszahoztak valami újat, ami kint is műxik. ott volt egy természetes kiválasztódás és építkezés, ami nálubk sajnos megszakadt, és ezért sxor nem is értjük az összefüggéseket. pl.www.sikertervezes.com/ coaching ezerrel ( ja, nem vagyok anyagilag érdekelt, én is tanulom:)

szellőláb 2010.10.27. 21:04:04

@-er-: egyetértünk. Az már biztos, hogy én többet éltem a szociban, mint amit kapitalistaként meg fogok élni, de ha nem az állandó sírást választom, akkor mondjuk a sikertervezés és társai nagyon sokat tudnak segíteni. Nincs mese, meg kell tanulni, hogyan működik a kapitalizmus + meg kell tanulni FOLYAMATOSAN ALKALMAZKODNI a változásokhoz.
Ha ez hellyel-közzel sikerül, akkor talán nem CSIKÉSÜLÜNK meg (fasza szó, mi?)

-er- 2010.10.27. 21:13:07

@szellőláb: talán CSIRKÉSÜLÜNK? :) ami megfogott a sikertervezés coachingban az a HIÁNY vs. BŐSÉG szemlélet közötti különbség,itt találod www.sikertervezes.com/A-siker-alapja.html
érdemes feliratkozni az ingyenes hírlevélre, nem kamú

szellőláb 2010.10.27. 21:29:06

@-er-: jaja. Csak kíváncsi voltam, figyelsz-e?
Ok, megnézem. Addig házi feladat: Braskó Csaba

-er- 2010.10.27. 21:38:53

@szellőláb: Braskót nem ismerem, Boér Tamás nem MLM gurú,hanem KKV és nagyvállalatok vezetőinek tart tréninget és coachingot. kint tanult UK-ben. bár valahol összeérnek az éccák:)kérdés az, hogy mi mit profitálunk, ja és nem csak anyagilag

2010.10.27. 21:57:50

@Styxx: de aztán posztokat is rendesen, majd megyek oda is.

2010.10.27. 22:14:04

@Styxx: Én 'németbe' dolgozom, és nem egy helyen hanem szerte az országban, és megközelítőleg sincs úgy ahogy ő tolja.

Az ördög a részletekben rejlik, ha valaki nem itt él, vagy csak egy helyen évekig akkor apró nüaszokkal nincs tisztában. Ezért van olyan érzésem néha, hogy aki ezeket írja nincs teljesen képben.

Vannak persze dolgok, amire én magyar aggyal még rácsodálkozom, de ezek olyan árnyalatok, amiket egy ilyen ember észre sem vesz.

(Egyébként most Bad Honeffben vagyok, (ez Bonn mellett egy kis turista paradicsom - a 170€-s cipők hazája - itt a domboldalon SZŐLŐ van, na ezen kiakadtam. Az hogy minden második ház szálloda és WEINGUT, na ez már nálunk is így van, ez nem meglepő, csak a szőlő, hát az eszem áll meg, Rajnára néző parcellák.)

pazola 2010.10.27. 23:49:19

Gyerekek, ti sem vagytok mar a regik.

Egeszseges fejbor idezet, es meg csak eszre sem veszitek?

A mai fiatalok...

:D

Hisztis461-2 2010.10.28. 00:13:51

Sziasztok!Dolgoztam egy fél évet "angolba" egy csirkefeldolgozóban, ott igazán lehetett CSIRKÉSÜLNI, a bünti nem a szar vákumpisztollyal való szívogatása volt, mert azt megcsinálták a gépek hanem maradék tollak kézzel való tépkedése a csirkék hátsójából amit a forró gőz nem szedett le...

józan' 2010.10.28. 01:58:26

Had' kérdezzem má' meg azé', mert már _régóta böki a csőrömet_, csak úgy modorosan: van olyan emberi viselkedés, olyan csoportosulás, internetes közlési forma, társadalmi megszokás vagy közjáték, amelyet még nem találtatok meg? Egyébként, végsősoron mi a célja ennek a blognak valójában? Nem jövök rá.
A görbetükör tartását rég meghaladtátok (sok téma már meg sem közelíti a modorosság kategóriáját a való életben), ez már valami absztraktabb izévé kezd válni, mintha folyamatosan leásnátok az emberi viselkedés legaljáig és az ott található ösztönylényt akarnátok megtenni übermensnek.

Vagy lehet, hogy csak én misztifikálom túl, és egy egyszerű dokumentáció készül a létező összes viselkedési formáról, de akkor meg miért olyan az összes poszt, mintha hülyét akarna csinálni arról amiről szól? Ez ilyen matula utánérzés? :)

Presszós Laci 2010.10.28. 04:25:13

Baszódjá' meg, blogmotor!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.28. 08:37:20

@scsaba1: és az élet olyan, mint a hinta, egyszer fent, egyszer lent.

Ennek képzavaros (bár én jót röhögtem) változata:
Az élet olyan, mint a KÖRhinta, egyszer FENT, egyszer LENT.

tetszikérteni, körhinta, he?:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.28. 08:42:28

@Fapuma: csak megjegyzem, a münchausen-szindróma nem azt jelenti, hogy valaki sokat hazudozik, hanem hogy kényszeresen kórházi kezelés alatt akar állni, és ennek érdekében mindenféle módon tüneteket okoz magán.:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.28. 08:49:24

vezessük be az overchickening kifejezést, ha valaki nagyon megcsirkésül, mégis tudományosabban hangzik:)

scsaba1 2010.10.28. 08:56:06

@vészmadár (pica pica):

Ha most kötekedni akarnék, akkor azt mondanám, hogy van olyan körhinta, ami egyszer le visz, egyszer meg fel - egy körön belül. Jó, ez nyilván nem a klasszikus lánchinta, amin Törőcsik Mari ült fiatalkorában.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.28. 10:24:17

@scsaba1: akkpor az ellipszishinta... esetleg forgásipolinom-hinta

Fapuma (törölt) 2010.10.28. 16:44:06

@vészmadár (pica pica): Egészen röviden úgy lehetne megfogalmazni, hogy figyelemfelkeltés céljából színlelt fizikai illetve pszichikai rendellenesség a münchausen szindróma. Szvsz egészen jól illik erre a csirkefogóra. Ugyanakkor Báró Münchausen mindannyiunk jó barátja, tudjuk miről híres és egészen korrekt parallelt vélek felfedezni a két személyiség között, hiszen mindkettő kórosan hazudik, agresszív és makacs.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.10.28. 16:54:52

@Fapuma: és mit hoznál ki egy Münchausen-Háry János meccsre?:)

szellőláb 2010.10.28. 16:59:47

@Fapuma: Szerinted Báró is a baromfiudvarba való? Nem könnyű teher lesz elszámolnod a lelkiismereteddel.

Fapuma (törölt) 2010.10.28. 17:43:31

@vészmadár (pica pica): Nekem Háry János csak egy gyenge Münchausen-fake, hiszen Háry később regisztrált a rendszerben, az igazi báró számomra Arany Farmermellény díjas. Sokkal veri a kiszolgált huszárt.

@szellőláb: az Újra otthon fejezetben Münchausen maga mesél arról, hogy a döglött kutyája bőréből varratott mellény mindig a jó irányba vezeti vadászatkor, még akár a baromfiudvarban is. Így hát nyugodtan alszom, jó a lelkiismeretem.
süti beállítások módosítása