Disznó férfiak

2010/10/04. - írta: Modor Tibi

-Most nézz oda, Ildici: erről beszélek. Itt áll a zsákban a halom vasalatlan ruha már egy hónapja, és nem veszi rá magát. Azt mondja, majd ha a vasaltak elfogynak a szekrényéből, majd akkor. Én meg meg nem csinálom helyette, az hétszentség. Utálok vasalni. Mondjuk a Zsolti nem is hagyná - azt magyarázza folyton, hogy csak ő tudja, hogy kell. Nem normális ez az ember.

-Férfiak meg a házimunka, na ne is mondd. A Laci is ilyen rendetlen volt. És tudod, őt valahogy nem zavarta, hogy még harmincévesen is anyukája mossa a szaros gatyáját. Akkor valamiért mindig tovatűnt az a legendás férfiúi büszkeség! Persze ellátni meg képtelen saját magát, még egy tojást se tud megfőzni. Mert tudod, azt mondják, hogy már nincs hátrányos megkülönböztetés se a munkahelyen, se otthon. Na persze - mese habbal! Mert ugye, mivel ő a családfenntartó, akkor ő természetesnek veszi, hogy hazajön a melóból este, és a gőzölgő leves már várja. Hogy akkor ő ledobja a mocskos zokniját a szőnyegre, felrakja a büdös lábát a dohányzóasztalra, kibontja a sörét, távirányító kézbe, és onnantól a fingáson-böfögésen-zacskóigazgatáson kívül nem hajlandó másra. És elvárja, hogy kiszolgáld, mint valami cseléd. Csak azért, mert ő keresi a pénzt. Hát nekem ebből lett elegem, és a sarkamra álltam, tudod. Ahogy ott a tévé előtt zabált, ölében a tányér, én meg lestem minden kívánságát... és mennyire kihasználta, hogy szeretem. Néha olyan dolgokra vett rá, hogy ma is szégyellem magam miatta. Egészen megundorodtam saját magamtól, pedig csak azt akartam, hogy neki jó legyen - a kedvében próbáltam járni. És aztán meg utána mindig elvárja, nem elég neki kivételes alkalmakkor...

Ahhoz persze van eszük, hogy összehugyozzák a vécét, aztán úgy hagyják a deszkát.  Otthagyja a poharat az asztalon, a papucsát a szoba közepén. Komolyan mondom, kifordul az ember lányának a bele néha. Jó, velem is előfordult, hogy borotválkozás után mondjuk ottmaradt a kádban valami kis semmiség, vagy elfelejtettem lehúzni magam után, vagy esetleg megvolt és utánam látszott valami, de hát azért férfiaknál az ilyesmi sokkal visszataszítóbb. Ők úgyse érzik át, milyen nőnek lenni: bárcsak minden férfi CSAK EGY NAPIG menstruálna az életben, hát rögtön több megértést mutatnának! Csalódtam bennük, nagyon nagyot.

És nehogy azt hidd, hogy ez csak ott van így, ahol otthon van a feleség vagy a barátnő. Nem! Ahol rendesen, napi 8 órában dolgozik a nő, a férjecske bizony ott is kőkeményen elvárja, hogy kiszolgálja az asszony. Nem elég, hogy ott van a 2-3 gyerek - akiket oviba-isibe kell vinni, elhozni - urasága meg csak bejárogat, dolgozgat, elmegy inni a haverokkal... aztán az esti fürdetésre nem lehet rávenni. Az a baj - és minden kutatás meg felmérés erről szól -, hogy ma, Magyarországon a férfiak egyáltalán nem veszik ki a részüket a házimunkából meg a gyereknevelésből. És kurvára elegem van abból, hogy nem kapok rendes állást meg fizetést csak azért, mert nő vagyok. Állásinterjún volt olyan, hogy konkrétan rákérdeztek, hogy ebben a korban nem tervezek-e már végre gyereket. Ilyen kis HR-es picsa volt, a kis affektáló hangján mondta, hogy (eltúlozva utánozza a hangját) "jálánlág szájnosz nám tudunk Önnák szerződészt kínálni".

Szóval szerintem ezekkel a mai magyar pasikkal valami nagyon nincs rendben. Már rendesen fel se áll nekik a sok ital meg cigi miatt. Tejfakasztó buli, legénybúcsú, sörözés, hazudozás, egymásnak falazás, bántalmazás, családon belüli erőszak. Haverok, hobbik, számítógép, internet. Erre vágynak, nem az asszonyra! És elképesztő, hogy milyen kis főiskolás kurvák után kajtatnak kopaszodó, sörhasú férfiak, elszomorító ez a kapuzárási pánik. És persze tőled meg elvárják, hogy 30-40 évesen és három gyerek után is lapos hasú meg rugalmas seggű legyél, mint a Seal felesége. Igaz, ő se német férjet választott végül, hát megértem.

-Na igen, vannak a Zsoltinak is hibái. De bevallom, én nem is nagyon tudok főzni - ő főz. Meg hát ugye a vasalást is ő intézi, de meg is tud szerelni sokmindent, meg tök tiszta. Ha mondjuk nem törlöm le a morzsákat az étkezőasztalról, ő mindig kedvesen figyelmeztet és megcsinálja helyettem. Még a pisiléshez is leül, és utána lecsukja a tetejét. Egyedül ezek a tiszta ruhák, na ezektől megyek a falnak.

-Ja, hát igen. Volt ilyen házias pasim is. De hát azért nekem ez már egy kicsit visszás. Látszik, hogy mennyire felborultak már a nemi szerepek. Sok gyerek úgy nő fel, hogy csak az anyját látja egész életében. Nem csoda, hogy elnőiesedik a társadalom. Hát nekem egy ilyen széplélek nem nagyon kéne, már most így konkrétice nem rátok célzok, hanem úgy általánosságban. Hogy érezzem magamat így nőnek bárki mellett?

Címkék: férfiak nők párok
315 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.04. 16:01:08

@doszy: Csak egy kis pánik, emlékszel De Niro?

F79 2010.10.04. 16:01:49

@VaTi: Ez már nem jóhiszeműség, ez a szörny etetése, azzal hogy tűri( megbocsát!haha!) biztatja az agresszív viselkedésűt hogy agresszív maradjon. Persze midez oké, amíg gyerek nincs, mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja.

Zorita 2010.10.04. 16:03:07

minden férfi disznó, és minden nő kurva, késsz.

lárvalányhaj 2010.10.04. 16:07:51

@VaTi:

Annál a konkrét párnál, akiket én ismertem, a lány kifejezetten bevédte a srácot. Például próbálta bagatellizálni a problémákat, sőt, kifejezetten megsértődött rám, ha kritizáltam a célszemélyt, vagy azt mondtam neki, hogy hagyja ott a fenébe. Szerintem ennek az áll a hátterében, hogy az erőszaktevő függésben tartja az áldozatot.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.10.04. 16:19:44

...még nem olvastam el az összes kommentet, de a "FŐZŐK-MOSOK-TAKARÍTOK!" (közben ujjakkal számolás 1-től 3-ig) vagy ennek valamilyen ragozott formája nagyon hiányzik a posztból! :))

gulasZuppe 2010.10.04. 16:28:15

a szomszed hazba lakik egy gyerek az se mosogat, ha rosszkor megyünk át minden szana szét de ha jóidőben akkor rend van: bejárónője van aki mos és takarit. kivesz a gyrerek egy pohart iszik, aztan azanp nem használja ugyan azt se, a mikrot nem tudja hasznalni, kajat vagy rendel vagy etterembe megy. ja es munkája sincs, de nem az ősök tarták el, minden szombaton új növel jelenik meg...már évek óta, ja es persze nagy verda.
még nem jöttünk ra hogyisvanez :)

dukeekud 2010.10.04. 16:29:31

@VaTi: "szóval az én naív is húgom a hibás, mert ilyen agresszívekkel akadt össze? "

Az elet olyan, hogy addig kapunk ujra es ujra vissza egy problemat, amig azt meg nem oldjuk. Amig a hugod, meg nem old magaban valamilyen lelki konfliktust, addig ujra es ujra ilyen tipusu emberekkel fog talalkozni. Ahogy mondani szoktak bevonzza az oket.
Szoval nem teljes artatlan a csaj. :)

bajor gizella 2010.10.04. 16:41:39

benyit. örömmel konstatálja hogy nincs itthon senki. ledobja a táskáját, és úgy kabátban, sapkában cipőstül beront a nappaliba. ilyenkor örül hogy a tante nettitől kapott koszos szőnyegen semmi se látszik. sajnos már előre tudja hogy a leolvadó hólé milyen kellemetlen lesz mikor felszívja a szőnyeg, ő meg csupasz, vagy zoknis lábával átgyalogol rajta. egyenlőre ez se érdekli. a pillanat ahogy lerogy arra a dikóra, amit valaki költözés után hagyott maga után a gangon, hát mindennél többet ér. tegnap ettek, sok a morzsa, egy hevenyészett mozdulattal mind a földön van. ül egy darabon, mire rászánja magát hogy levegye a lábbelit. majd a kabátot. kezd rámelegedni. az meg nem jó. kinyitja a tévét, bekapcsolja a laptopot, és a tegnapi vacsora után megmaradt mosatlan kések egyikével ken magának egy humuszos, vagy valami más tupperben tálolt new ages konyvalékos kenyeret. meg egy mogyoróvajasat. csak egyet, mert kiüti a ragya a sok mogyorótól.
na újra visszatér a kiinduló pontra, már javában fent van a sztatoszférában az épp aktuális légikatasztrófák szerencsétlenül járt gépe, hatvanszor rányom a nortonra hogy nem akarja most telepíteni, mert még ahhoz is lusta hogy ezt az egész korrupt szart leszedje a gépről. alapvetően nem. de ilyenkor igen. gyorsan zabál, mogyoróvajas újvégeit lenyalogatja, majd tovább tapogat mindent a nyálas ujjaival. igen a klaviatúrát is. meg a távkapcsolót is.
meg a kanapét is.
aztán megszólal a telefon, és azt is. de akkor már lejött a kosz, mert mire előhalászta a táskájából még két szerződést, és egy sálat is összetapogatott.
mire felvette letették. kedvetlenül hajítja el a telefont, persze megpattan a karfán, és lezuhan a földre. szétesik.
Nem tudja a pin kódot. nem baj, legalább nem hívja senki. szundíthat egyet. azzal a lendülettel átpasszolja a laptopot a mocskos, poharakkal, zoknikkal, összehajtogatott ruhákkal, és papírokkal teli dohányzóasztalra. kicsit elmosolyodik, hogy hogy fog ez a halom, tetején ezzel a mózesi bölcsességgel ülő laptop az ő férjének tetszeni, mikor hazajön. majd rádobja ő is a táskáját, vagy a pulóverét, miután berúgja az ágy alá a szétesett mobil tartozékait.mire előszedik tiszta kosz lesz mindkettőjük haja a sok pókhálótól, meg pormaszattól.na de azzal a lendülettel betakarózik a keze ügyébe vetődött nagykabátba, és mély álomba zuhan. mikor felébred már elmúlt 25. sőt több is. gépiesen szedi össze az ágy alól a zoknifélpárokat. és ugyan megfogadta hogy sose lesz házsártos, de odavonaglik a férfi elé, aki meg láblóblva az economistot olvasgatja, és közli hogy ő az úr napját nem zoknipárosítgatással akarja elpocsékolni, és legközelebb nem lesz kimosva semmi az ágy alól, és punktum. az ember felpattan, és tudomására adja a nőnek hogy kész vele együtt takarítani. kéz a kézben takarítanak, este összevesznek valami hülye mustáron. ahelyett hogy kirándulni mentek volna, vagy csak feküdtek volna egész nap mint régen. mikor még nem számított semmi.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.04. 16:45:22

@noirp: Rohogni fogsz, de az a no, aki az ismeroseim kozul a leginkabb (ertsd: egy az egyben!) olyan, mint Jutka (karomkodassal meg minden), egyetemi professzor! (es a ferje is az)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.04. 17:10:59

A legrosszabbak a magazinok. Ezek szerint nekem a nyakamon erogén zóna van. Nincs. Élvezem, ha háromezer forintért árult lingam-csipesszel csippentik hozzá a fitymámat a zacskómhoz. Nem élvezem. Nyilas jegyű vagyok, ezért gerjedek a pörgős tánczenére. Nem.
A női magazin szerint nem is jó recept az olyan, amibe nem kell grammonként háromezer forintos bálnageci-pelyhet rozspalánta-turmixba keverni.

noirp 2010.10.04. 17:25:41

@altoid: Hoppáré!! :)
Gondolom, több becenevük van az egyetemen, mint kurzusuk. (Ez az ismertség, népszerűség vagy "népszerűség" egy jele --legalábbis nálunk az volt.)

:))

noirp 2010.10.04. 17:26:43

@Professor Pizka: No úgy látom, előkerültél :D

bajor gizella 2010.10.04. 17:28:16

@Professor Pizka:
Nyilas a jegyed, tehát nem hiszel senkinek, és semmiben önmagadon kívül:) nyilván a női magazin sem kivétel. Jézus meg vízöntő volt. tehát minden vízöntő olyan mint jézus. nem mert számít az aszcendens. én egy napon születtem john lennonnal. kicsit később. művészi hajlamaim határtalanok. és balkezes is vagyok, meg szemüveges is.
művészi hajlamaimon alig tudok uralkodni. viszont nem szeretem a galambszürkét, hiába állítják. meg az ölebeket sem. mégis uszkárom van. kényszerből. így hozta az élet. mondhatni galambszürke uszkárom van.

noirp 2010.10.04. 17:35:39

@bajor gizella:
_Oroszlán_fazonra nyírott, ugye?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.04. 17:38:48

@noirp: O a diakok altal adott "becenevek" milyen kedvesek is szoktak lenni! Nekem anno volt egy iskolaigazgatom, akinek egy baleset folytan mulaba es uvegszeme volt. Mindenki csak "Robotzsaru"-kent ismerte... :))

noirp 2010.10.04. 17:43:33

@altoid: Á, nálunk (egyetemen) a laborvezető néni volt Mária főhadnagy, Charlie néni, ciánanyó, Láger néni, ...[nem merem leírni]anyó. De akadt olyan művelt elme is, aki azt mondta rá: Baba Jaga.
:))
nyugdíjba ment már, azt hittük, ez sosem történik meg, hisz "ha nyugdíjba megy, összedől a C épület" (ez is egy évf.-társ szövege)

Ált isk.-ból nem emlékszem már ilyen nevekre. Meszesedem.

bajor gizella 2010.10.04. 17:44:33

@noirp: nem. szép göndör bundájából vétek lenne sövénykerítésre hajazó idomokat faragni.
egy igazi kis bohóc. nem illene hozzá az urizálás. nagyon okos is, és a család többi tagjához hasonlóan ő is tud zongorázni. a zeneakadémiánál mindig megállt, és hangosan ugatott. szerinted ez mire vall? egyértelmű a zsenialitás. de persze ez nálunk mindenkire igaz. miért pont a kutya lenne egy egyszerű szürke uszkár? nemigaz?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.04. 17:46:17

@bajor gizella: én Jim Morisson-nal születtem egy napon, viszont a születésnapomon lőtték le John Lennont.

noirp 2010.10.04. 17:47:41

@bajor gizella: ó, hát gondolhattam volna.
És, gondolom, a zongorán kívül idegennyelvet is beszél. Szfinxmacska-dialektust, tengelicenyelvet, stb. minimum felsőfokon, gondolom.

Gordonkázik is?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.04. 17:48:33

@noirp: Egyszer gimiben egy osztalytars behozott egy Popo magazint. Volt benne egy meztelen urge, akinek a himtagja szo szerint a terdet verdeste. Az ujsag szerint a neve Vologya volt, a feje pedig egy az egyben olyan, mint a fizikatanarunke. Kitalalhatod, hogy ettol kezdve mi volt a fizikatanar nickje...

vincere 2010.10.04. 17:48:45

@Professor Pizka: én George Harrison-nal születtem egy napon.
egy volt osztálytársam John Lennon születésnapján született, és a halála napján van a névnapja. természetesen Beatles-rajongó lett belőle

noirp 2010.10.04. 17:49:02

@noirp: mínusz egy "gondolom"

noirp 2010.10.04. 17:49:44

@altoid: Sokat kellett gondolkodnom :))

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.10.04. 17:51:50

@Professor Pizka: Mondok magamnak, most már én is megnézem, kivel is születtem egy napon.

Kyla Cole, Slovak pornographic actress

Tovább inkább nem is nézem, a csúcson kell abbahagyni.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.04. 17:52:58

@noirp: nem, hanem az ilyen többszakos buzgómócsingok összhangzattan meg partitúraolvasás órákat szoktak felvenni. Meg zeneszerzést. Utóbbi keretében (akkor is ha kutyák) macskazenét szereznek.

bajor gizella 2010.10.04. 17:57:43

@noirp: mivel én a zenei pályafutásomat külső kényszerítő elemek hatására gordonkával kezdtem, saját tapasztalataim alapján úgy döntöttünk hogy némi szolfézs után zongoristát faragunk belőle.
nyelvi készségei sajnos nem a legjobbak, középszinten ért angolul véleményem szerint. a férjem engem okol, szerinte többre is jutott volna, ha nem hívnám 5 néven, és annak az ötnek nem lenne meg az angol megfelelője, illetve most már német is, illetve ha a nagyszüleim nem Buksikának hívnák folyton, mikor ott tartózkodik nyári szabadságát töltve.

noirp 2010.10.04. 17:58:21

@Püspök utcai gombaszedő:
Aztahétszázát, nekem nagyon kijutott. Lugosi Béla, Snoop Doggy Doggs és Rimbaud. Úri társaság.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.10.04. 18:07:35

@noirp: Tiszta sor: híres művészek, akik az élet sötét oldalához vonzódtak. (Lám, tudat alatt már a nickválasztásodat is befolyásolták a csillagok. És még mondják, hogy az asztrológia kamu.)

Én még nem tudom, mihez kedjek Luther Mártonnnal, Kalasnyikovval és Eddie Irvine-nal.

doszy 2010.10.04. 18:11:20

@Jerky_Master: Tisztára, mint a Tanú. "Az gyanús, ami nem gyanús." :D

scsaba1 2010.10.04. 18:22:49

@lárvalányhaj: Csak általában ezek a nők ritkán állnak szóba halandó emberrel. Olyan, mint az a autószerelő, aki egyszerre dolgozik jól, olcsón és gyorsan. Állítólag létezik ilyen, de az ember általában egyszerre csak két opciót választhat a három közül.

noirp 2010.10.04. 18:26:32

@Püspök utcai gombaszedő: A nickválasztásom, hátigen.
Megmondom, mi van: ez az eredeti nickem anagrammája. Miért? Mert ahány verzió, annyiszor felejtettem el a jelszavam. Ez maradt :DDDD

Én még nem tudom, mihez kedjek Luther Mártonnnal, Kalasnyikovval és Eddie Irvine-nal.

Szerintem semmit, engedd el magad ilyen társaságban :))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.04. 18:28:25

@bajor gizella: "You are just sitting there with that magnificent instrument between your legs and all you can do with it is just scratching it..."

scsaba1 2010.10.04. 18:28:31

@noirp:

Volt valami róla szó valami kommentelhető oldalon is. A csúnya és gonosz évfolyamtársak szerint Timike koránt sem akkora géniusz, viszont világ életében jól tudott helyezkedni.

scsaba1 2010.10.04. 18:34:35

@Frengi:

Egyébként a mosogatógépet én is emberiség egyik legnagyobb találmányának tartom a kerék, a belső égésű robbanómotorok és az ismétlőfegyverek mellett.

scsaba1 2010.10.04. 18:39:49

@bajor gizella:

Röhögni fogsz, de az egyik idióta pinamagazin (talán a Kiskegyed) megcsináltatta Jézus személyi horoszkópját vagy aszcendensét (vagy mi isten haragját) a születésnapja alapján. Mégpedig így: 0. év, december 25.
Két oldalas cikk volt, keményen....

bajor gizella 2010.10.04. 19:02:06

@scsaba1: már miért lenne baromság.:)nekem volt vízöntő palim, hát tiszta jézus volt egy az egyben. néha próbáltam megkeresni hol rejtegeti a kersztet. tele volt világmegváltó ötletekkel, csak jézustól eltérően elég szar családi háttere volt, így hedonista kicsapongásba menekült, ahelyett hogy szektát alapított volna.
én csak vízöntőkkel, nyilasokkal és ikrekkel jártam eddig, na ez se véletlen a párhoroszkóp szerint ezekkel illek össze. volt egy halak faszim is, ő egyértelmű tévedésnek bizonyult, nem is illik az egyenletbe, és különben is, vele nem maradtam szárazbaráti kapcsolatban mint a többivel. mert ha rá gondolok mindig az a jelenet ugrik be mikor bemondtam az unalmast állt a jégszekrény elött, kinyitotta a fagyasztót, és minden fagyott portékát kivágott a konyhakőre. csak röpködtek a szülei által gondosan lefagyaszott marhalábszárak, és egyész csirkék. micsoda halak jellem...

vincere 2010.10.04. 19:31:08

@scsaba1: a mosogatógép nálam is ilyen, a lézeres szemműtéttel együtt

2010.10.04. 19:47:22

@scsaba1: Én is azt gondoltam, hogy ezzel minden god megoldódik, de nem.

A fiúk sosem rakják be a szennyest, mert általában soha seki nincs aki kipakolja. Megy a vita, ha én kipakolok te bepakolsz, tegnap is én pakoltam.

A fiam egyszer egy zsidó lakást bérelt a haverokkal, ott 2 mosogató gép volt, mindig mind a kettő vagy félig üres, vagy félig tele, vagy épp ment mind a kettő. Áh, férfiak, nem jó ezeknek semmi. Reménytelen.

A menyem álladóan panaszkodott a fiamra, hogy ő soha, és midig, gondoltam adok nekik lóvét vegyenek egy mosogatógépet, és akkor végre nyugalom lesz. Erre mit csinált a megyem? Vett egy új kanapét, mert a régi már kényelmetlen. Hát normális?

2010.10.04. 19:58:29

Utálok vasalni.

Erről mindig a Bostoni fojtogató jut eszembe, ott is utált vasalni a csaj, fülhallgatóval hallgatta ai istentszteletet közben, no de jött a Toni Curtis a seprűnyéllel, és annyi.

Vasalni veszélyes.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.04. 20:26:22

@lárvalányhaj: egyetértek. voltam hasonló helyzetben.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.04. 20:29:38

@Zabalint: tévedsz. nem egyszer voltam olyan helyzetben, (munkában is, társkapcsolatban is), hogy a másikat zavarta, hogy nekem magasabb a végzettségem.és ehhez semmit nem kellett tennem, elég volt megtudnia, hogy diplomám van, rögtön úgy érezte, hogy lenézem. mert kisebbségi komplexusuk volt.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.04. 20:33:15

@Princess of Darkness: na és amelyik nő mondjuk nem megy férjhez? vagy mindenki menjen, csak azért, hogy eltartsák. tök jó, tényleg. kösz, inkább nem. hogy aztán az legyen, amit a mostohaapám gondol, hogy a nőnek kuss a neve, mi? örüljön, hogy eltartják. na ne.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.04. 20:35:48

@Zabalint: pedig bizony én pont ugyanezt tapasztaltam. véletlenül mondtam valami idegen szót, a másik meg rámförmedt, hogy biztos azért mondom, mert nagyzolok előtte.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.04. 20:46:14

@VaTi: igen, csak tudod, ebben a gond inkább az szokott lenni, hogy a férfi (lásd a mostohaapám) elvárja a kiszolgálást, meleg vacsorát, stb. azzal a felkiáltással, hogy ő dolgozott, elfáradt a munkahelyén. csak azt felejti el, hogy manapság a feleség szintén a munkahelyén tartózkodik napközben, és nem otthon üldögél. Magyarul, ugyanúgy nem ért rá ezt mind megcsinálni, mint a férfi, szimplán azért, mert ő is dolgozik, és ő is most ért haza...

A Tyne folyó déli partja 2010.10.04. 20:51:50

@Frengi: én is utálok vasalni. leginkább csak még több ráncot csinálok a ruhába...

niyabinghi 2010.10.04. 20:54:35

@Frengi:
A világ legjobb találmánya.
Egyszer próbált nekem udvarolni egy olyan tipikus mélynövésű nagyokos, (városi hegymászóruhás, bőr telefontokkal az övén), aki mindent erőből akart megoldani. Bőszen nekiállt bizonygatni, hogy ha ő egyszer megnősül, nem vesz mosogatógépet, mert milyen nő az, aki nem tud elmosogatni a családja után. Miután megjegyeztem, hogy akkor nálatok mosógép is biztos azért van, mert azon tartja anyád a teknőt, már nem gondolta úgy, hogy nálam érdemes próbálkoznia.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.04. 20:57:51

@niyabinghi: na, ez a tipikus. szerinte a nő arra van, hogy kiszolgáljon, mi?

niyabinghi 2010.10.04. 21:10:44

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Én szívesen szolgálom ki a Szent Embert, szeretek főzni-mosni-takarítani, halálra gondozni a szeretteimet. (Tudom, mintaszerű jiddise máme leszek egyszer.) Otthon is ezt láttam, nekem is ez a természetes. Alapból esélytelen volt a kis törperős, de az a magabiztosság és mindent (jobban) tudás hihetetlenül ellenszenvessé tette.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.04. 21:28:23

@niyabinghi: na de ha olyan munkahelyed van, ami totál kifáraszt, kétlem, hogy annyira boldogan állsz neki este nyolckor mondjuk a nagytakarításnak, míg ő elterpeszkedik a kanapén, és meg akar halni, mert ő szegény dolgozott.

szellőláb 2010.10.04. 21:30:57

@scsaba1: "Az emberiség legnagyobb találmánya az űrrakéta és a füles sapka" mondta kedves századosunk, aki kurvára tudott télen fázni.

niyabinghi 2010.10.04. 21:51:55

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
A munka és a fáradtság nem magyarázat az igénytelenségre meg a koszra. Sem akkor ha sokat dolgozol, sem pedig akkor, ha otthon vakarod egész nap. Fogalmazzunk úgy, hogy az embernek saját magával szembeni elvárása, hogy a környezete ne disznóólhoz hasonlítson. Persze hárítani meg a másikra mutogatni, hogy ki mikor mit csinál/nem csinál sokkal könnyebb.
Ja és nem, nem az a típus, aki kanapén terpeszkedve halni készül munka után.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.04. 21:59:28

@niyabinghi: nem az igénytelenségről beszélek. a kiszolgálásról. merthogy én pont ezt láttam, a férfi hazaér, ledől a kanapéra, és "én dolgoztam" felkiáltással elvárja a kiszolgálást a nőtől, aki pont ugyanúgy munkával töltötte a napját. sőt. utána még elment a gyerekért, bevásárolt. de ahogy beesik az ajtón, jön a férfi, (a kanapéról) hogy mikor lesz már kaja,stb. én ezt láttam otthon is, meg a szomszédban is. totál nem számított a "háziuraknak", hogy a nő is most esett haza,ő is dolgozott és elfáradt. hogy ők megmozdítsák a kisujjukat? ugyan már. pl. mostohaapám szerintem azt se tudja, hol van a mosógép. életében nem pakolta se be, se ki. de olyat is megcsinált, hogy pl. szüksége volt egy darab tollra, kocsiba vágta magát, és elment érte. hogy körülnézzen, hogy esetleg nem kell-e kaja, mosószer, akármi a háztartásba, az eszébe se jutott. az a nő dolga. anyám meg cipekedik a buszon, mert ő nem vezet...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.04. 22:00:22

@niyabinghi: mondd, hogy össze volt nőve a szemöldöke, és Recdong márkájú cipőt hordott és számológépes Casio órája volt :-)

niyabinghi 2010.10.04. 22:06:46

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Az tényleg gáz, de nem minden férfi olyan egoista faszkupak. Ezek szerint nekem szerencsém van.

niyabinghi 2010.10.04. 22:09:52

@Professor Pizka:
Ezt honnét tudtad? De azért mondom: össze volt nőve a szemöldöke, és Recdong márkájú cipőt hordott és számológépes Casio órája volt. Sőt, ünnepnapokon nem olyan tudományos anyagú sokzsebes nadrág volt rajta, hanem kordbársony. De a sok zsebből nem engedett. :D

noirp 2010.10.05. 06:57:29

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
És ez még milyen sokáig így lesz, uramisten.
De hát még most is úgy nevelik a fiúgyerekeket (a mai anyukák is!!) hogy a seggük is ki van nyalva, mert ők anyuci pici fiai.

:P

lárvalányhaj 2010.10.05. 08:28:07

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Az a baj, h a férfiak azért nem tudnak sokszor igazán jól besegíteni a háztartásba, mert fogalmuk sincs, hogy éppen milyen állapotok vannak. Meg nem is érdekli őket. Pl. simán elmennek a madarasteszkóba úgy, hogy 12 guriga vécépapíron kívül nem hoznak haza semmit, miközben a hűtő meg tök üres.
Persze most nem a saját férjemről beszélek, mert ő nagyon házias :)

scsaba1 2010.10.05. 08:51:00

@lárvalányhaj:

Viszont a nők meg simán elmennek a madarasteszkóba 12 guriga vécépapírért meg egy doboz margarinért és hazajönnek vagy 4 hajléktalanszatyor cuccal + egy lapra szerelt sarokpolccal. "Apja, nem is segítesz? Nekem kell hazacipelnem ezt a sok cuccot? Nem szégyelled magad, hogy férfi létedre... (műkönnyek, durca, dugás ma nem lesz, de az elbaszott pénz miatt csekkbefizetés sem)
"Szerencse, hogy nálam volt a bevásárlókártyám, mert csak 5k-t vittem magammal" (igazán remek, hogy fizethetjük az Uzsora és Tsa. pénzintézettől felvett 40%-os THM-ú kölcsönt is. Tudom...tudom, ha 31-ig befizetjük, akkor nincs rajta kamat. Csak még soha nem sikerült, drágám. Illetve ha ránézel a naptárra, akkor láthatod, hogy 29-e van)

scsaba1 2010.10.05. 08:57:59

@noirp:
Egyébként ez rólatok, nőkről is szegénységi bizonyítvány, mer' ugye egyszer ti is anyák lesztek remélhetőleg.
Illetve érezve a kommentekből áradó sértettséget és E/1-es érintettséget, ott a nagy kérdés: miért áldoztatok az életetekből egy-kettő-sok hónapot/évet egy mamakedvence komplexusos bumburnyákra, aki még egy kibaszott tojásrántottát sem tud megsütni magának. Ja, hogy majd én megváltoztatom, majd én megnevelem? Mert jó srác egyébként, de... ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.05. 09:06:45

@scsaba1:

És a négy hajléktalanszatyorban nem ám alapvető élelmiszerek vannak, hanem illatos mécses, műorchidea a fürdőszobai kispolcra, meg kispolc, ugyebár a műorchidea alá.

noirp 2010.10.05. 09:13:12

@@lárvalányhaj: Anno (1980 k.) apám mindig kunkogott, hogy hogy a francba megy el az a sok konyhapénz. Anyám felkapta az iszapot, és a következő hónapban mama pici fia járt bevásárolni.
Nem volt több kunkogás.

noirp 2010.10.05. 09:16:25

@scsaba1: Kösz, de én dobtam a mama kedvencét.
De hát öcsém és unokaöcsém is az. Én hátizsákkal költözködtem, mikor egyetemre mentem. öcsi teherautóval. Nagyot röhögtem rajta.

Amúgy meg úgyis mindig találtok magatoknak pótanyukát/madarat, úgyhogy hol itt a probléma? :DD

noirp 2010.10.05. 09:18:53

@scsaba1: amúgy meg nem lehetnek jó tapasztalataid a nőismerősökkel kapcs. :)

noirp 2010.10.05. 09:19:55

@El Topo (Sgt. Elias): :DDD
jogos :))

Kihagytad a lovacskaforma, fémnek kinéző (de műgyanta) levélnehezéket.

noirp 2010.10.05. 09:21:36

@scsaba1: még egy: anyámnak megesküdtem, ha fiúgyerekem lesz, baltával nevelem.
Más kérdés, h ezt szakestről frissen hazaérve jelentettem ki, tehát eléggé elázva.

scsaba1 2010.10.05. 09:26:48

@El Topo (Sgt. Elias):

Jah, hát ez alap. Annyira nyilvánvaló, hogy le sem írtam.

kida 2010.10.05. 14:02:26

szerintem a legjobb a "miért nem hajtják le a férfiak az ülőkét" című történet. erre van egy elméletem (most attól eltekintve, hogy nekem miért kötelességem, nekik miért nem): egy nőnek nem kell ülőkefelhajtás után megfognia a nemiszervét ahhoz hogy pisiljen, egy férfinek igen. Mégis nekünk kell pöcsfogás előtt jól letapizni az ülőkét. Én épp tréningelem magam, hogy átszoktassam magam és bal kézzel nyúljak az ülőkéhez, de jobbkezesként ez nem olyan egyszerű. Szóval ez is egy olyan dolog ami tök értelmetlen de elvárják.

Lygia 2010.10.05. 15:19:20

@kida: Na hát erre most muszáj írnom, mert ez az án saját vörös posztóm. :-)

Tehát elöljáróban: általában a deszka tiszta, mert van aki letakarítja. Bár gondolom erről a tényről te is csak másodkézből szerzel tudomást. Emellett neked a világon semmi bajod nem lesz, ha véletlen lehajtott ülőkével találkozol, nekem azonban rendkívül kellemes az éj közepén félálomban kioperálnom magam a WC-csészéből... Uff.

scsaba1 2010.10.05. 16:49:42

@kida:

Én nem fogom meg kézzel. Lábbal felrúgom és kész... Utána meg úgy hagyom. Egyszer sem kell hozzányúlni...

Vagy meg kell állapodni a ház asszonyával, hogy este nyolc után mi majd a csapba hugyozunk, a vécét nyugodtan használja csak ő.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.05. 19:25:59

@niyabinghi: tudom, a múltkor pl. a tesóm (öcsém van, itt lakik nálam) szabadnapos volt, és közölte, mikor hazajöttem, hogy kitakarított, és ha már a kezében volt a törlőrongy, akkor az én szobámban is letörölgetett, aztán meg ki is porszívózott. szokott kaját is csinálni, meg mosogatni is. de a mostohaapám egy idióta.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.05. 19:28:04

@noirp: nem, tesóm már fejlődött. igaz, kiskoromban én is dührohamot kaptam, mikor rámszóltak, hogy rendetlenség van a szobámban, és mikor mondtam, hogy az öcsémnél kétszer akkora, rá mégse szólnak, mindig az volt a válasz, hogy "de te vagy a lány". de azért őt se kényeztették el, csak neki ritkábban szóltak házimunkák hanyagolása miatt, mint nekem.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.05. 19:35:10

@lárvalányhaj: ja, tesóm is rendben van, meg a volt barátom is képes volt bevásárolni (naná, előbb lakótársakkal lakott, aztán egyedül - ha enni akart, kénytelen volt körülnézni, mi is kell). utóbbinál inkább azt vettem észre, hogy házias hiszi magát, mert imád főzni, viszont simán benthagyja az edényeket a mosogatóban napokig, meg nem veszi észre pl, hogy a csapot le kéne törölni, meg arra mondja, hogy rend van, ami szerintem egyáltalán nem az. pedig én se vagyok éppen házitündér, de úgy látszik, bizonyos dolgokhoz tényleg nőnek kell lenni.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.05. 19:37:16

@scsaba1: na, ez rám megint nem jellemző. nekem exem volt ilyen (nem az előbb írt, egy másik), hogy szórta a pénzt. pedig férfiből volt. én meg nőből, és nagyon is spórolós vagyok.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.05. 19:42:16

@Lygia: meg az is tök kellemes, mikor éjjel felébredsz, hogy ki kell menned, és félálomban ráülsz a hideg csészére, mert persze miért is hajtotta volna le...javaslom a hím egyedeknek, próbálják ki.

lárvalányhaj 2010.10.05. 19:45:57

@scsaba1:

17 évesen az ember nem feltétlenül látja előre, hogy a mamakedvenceség miben áll, és milyen következményei vannak. Ott áll előtted az _álompasi_, hollófekete haj, görögös arcél, kockahas, 20+ centis farok... ilyen feltételek mellett nem azon kezdesz gondolkozni, hogy vajon hova dobálja a szaros gatyát :P

lárvalányhaj 2010.10.05. 19:48:55

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Nemisazhogy nőnek kell lenni, hanem ha valamilyen témával sokat foglalkozol, akkor az valamilyen módon a környező világ észlelését is átszervezi. Sherlock Holmes egy pöttynyi lehullott Vogue-hamuból megállapítja, hogy ki kólintotta fejbe a vécéülőkét nem lehajtó férjet, mi meg azt vesszük észre, hogy mikor jött el a perc, hogy kitöröljük a mosdókagylót.

lárvalányhaj 2010.10.05. 19:52:08

@kida:

Nem tudom, engem ez sose szokott zavarni, mint ahogy a közepén megnyomott fogkrém és társai sem. (Zavar viszont, ha valaki fokhagymásat főz abban a lakásban, amelyben tartózkodom, mert a fokhagyma megpucolásának pillanatában rozsdás lándzsaként hasítanak a szaglóhámomba a felszabaduló illóanyagok.)

niyabinghi 2010.10.05. 19:59:11

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Legalább nem veletek él. _Az is valami._ :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.06. 11:39:09

@neccharisnyás útonálló:

Ne röhögj, amikor megvalósul kurvára nem vicces.:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 15:28:23

@El Topo (Sgt. Elias): Jóvanna! Csak mindég magamból indulok ki. Folyton elfelejtem, milyen tapasztalatokkal rendelkező emberek lézengenek erre.

BTW műorchidea alá hímzett kisterítő is dukál a sarokpolcra. Az úgy gics.... akarom mondani, szép!

Intizar 2010.10.07. 16:38:34

@Midbár: Kár egyenkint számolgatni. Nyugodtan kiindulhat kb. nyolcvan százalékból. Önnek több esélye van, hogy élvezzen egy ilyen aktust, hiszen van prosztatája (föltételezem).
Ja, és hadd áruljak el még egy szörnyű igazságot: a szájukkal sem tudnak jobban élvezni, mint Ön vagy akárki más. A nénik a filmeken csak úgy csinálnak. Ha érti, hogy mondom.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.08. 20:07:52

@noirp: na, most olvasgatom újra: a mostohaapám konkrétan azért nem hajlandó semmit se elvégezni, mert egyrészt ugye, ő dolgozott (kit érdekel, hogy anyám is, ezt totál figyelmen kívül hagyja), valamint, mivel a háború után volt gyerek, egyedül maradt anyukával, aki kénytelen volt dolgozni, és négy darab lánytestvérrel, bizony befogta anyuci a házimunkába. és ez neki borzasztó nagy válságot okozott, hogy mi az, hogy neki mosogatnia kellett gyerekként, pedig ő férfi...

cd-r 2010.10.08. 22:05:00

@lárvalányhaj: angol tudósok megállapították, hogy sajnos az esetek túlnyomó részében kizárják egymást.

lárvalányhaj 2010.10.09. 08:56:48

@cd-r: Elképzelhető, hogy az angol tudósok nem reprezentatív mintán végezték a felméréseiket. :P

niyabinghi 2010.10.09. 20:34:36

@neccharisnyás útonálló:

Kéremszépen, az úgy van, hogy vitrin, aminek az összes polcán - a nippek és az aranyozott szélű mokkáskészlet alatt - horgolt terítő van. A vitrin tetején megint horgolt terítő, erre kerül a DVD-lejátszó, amit egy újabb - túllógó - horgolt terítő követ. Ennek a tetejére kell elhelyezni a görög szuvenírvázát, amibe rózsaszín műrózsa kerül. Az az igazán szép pillanat, amikor a DVD-lejátszó becsípi a váza alatti kis alátétet és szépen magával rántja a görög isteneket ábrázoló műalkotást.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.09. 23:11:38

@niyabinghi: élvezet lehet ott port törölni...mire lepakolod a sok szirszart, aztán meg utána vissza, az tovább tart:)
süti beállítások módosítása