Kedves Modor Tibi!

2010/02/20. - írta: Modor Tibi

Szomorúan és meglepődve olvastuk a gasztrobloggerekről szóló posztotokat. Alapvetően nem érdekel, hogy ki mit gondol a blogomról - amit magamnak és az ismerőseimnek írok -, úgyhogy nem is foglalkozom az ilyen véleményekkel, mert ezzel csak a gyalázkodók alá adnám a lovat.

Az írásotokból süt a felületesség, a hozzá nem értés, az irigység, a rosszindulat: ez a "savanyú a szőlő" tipikus esete, azt kell sajnos mondjam.  Ez a kirohanás csak Titeket minősít. Ilyet csak olyan írhat le, aki egy tojást sem tud megfőzni, aki életében csak akkor járt a konyhában, ha a kólát kivette a hűtőből. Bizonyára a szüleitek világéletetekben mindig, mindent a hátsótok alá toltak! Most arra ne térjünk ki, hogy mennyi tárgyi tévedés van a cikkben, kár rá a szót fecsérelni. Az írás túlzó, ferdítő, csúsztatásokkal, féligazságokkal teli. Az a legviccesebb, hogy azt feltételezitek, mobiltelefonnal készítünk fényképeket a blogra... és ha igen? Rengeteg ételes blogot olvasok, de egyikben sem láttam olyan szófordulatokat, mint amilyet Ti próbáltok ott sután, humorosnak beállítva visszaadni.

Most mit fáj az nektek, ha valaki a saját és családja örömére sürög-forog, tesz-vesz a konyhában? Ha nem elégszik meg a vízízű zöldségekkel, a hulladékból készült felvágottakkal, ha nem csak gyorsétteremben hajlandó enni? Ez már modorosság? Véleményem szerint amit ti csináltok, az a valódi modorosság. Senki ne akarja nekem megmondani, hogy mit főzök, hogy mit eszem és hogy mit készítek a családomnak enni. Ha ennyire nevetséges a posztírónak a gasztroblog mint olyan, minek olvassa? - kérdem én. A szerző bizonyára kicsinyes és szexuálisan frusztrált - ilyen és ehhez hasonló agymenések megalkotásában, a vagdalkozásban éli ki magát, arctalanul fröcsög.

Egyet szögezzünk le: az irónia nemes dolog, jómagam is gyakorlom, és nagyon jót tudok sokszor magamon is nevetni - van humorérzékem. Ám ez nem irónia, ez egyszerűen FIKÁZÁS, így, csupa nagybetűvel. És most nem azért mondom ezt, mert én is gasztroblogot írok, nem. Csak ebből a témából mennyivel jobbat ki lehetett volna hozni! Lehetett volna tényleg humoros, csipkelődő hangvételű, találó is, de az csak keveseknek megy.

De nem is folytatom, ezzel is csak a reklámot csinálom nektek - méltósággal viselem a gyalázkodást, és inkább bölcsen hallgatok, nem is reagálok rá. Pedig én is nekiállhatnék benneteket szidni, vagdalkozni. De tudod, azt szokás mondani: ne süllyedj le a primitívek szintjére, mert ott föléd kerekednek a rutinjukkal. Úgyhogy találóan úgy is fogalmazhatnék, hogy főjetek csak tovább a saját levetekben!

Kívánok tartalmas, szép életet!

Üdvözlettel:

Egy modoros gasztroblogger


 

A képzeletbeli levél törzsanyagáért köszönet illeti a magukat találva érző, értetlen kajabloggereket. Forrás: Google

93 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gilderoy 2010.02.20. 09:19:36

Hát mit mondjak, kár hogy nem igazi.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.20. 09:23:29

Már megijedtem, hogy ez tényleg egy valódi levél.:D
Egyébként óriási, és külön tetszik, ahogy a gasztroblogger belelovalja magát az idegbe.
Gyakorlatilag most egy fél évig röhöghetnénk azokon, akik hasonlóképpen találva érzik magukat minden egyes posztnál. A háromnevűek, a britpopposok, a raprajongók, meg az összes köcsögláda, aki minden áldott nap idetéved, hogy elmagyarázza, hogy érti ő a humort, hogyne értené, csak utálja!:D

Gilderoy 2010.02.20. 09:25:50

@El Topo (Sgt. Elias): engem a bezzegkülföldmennyiveljobb talált telibe :) azóta mindig kussolok :)

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2010.02.20. 10:00:43

Én a telkesen volna sértődhettem volna meg. ha nem lenne szava igaz

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.20. 10:07:59

" és különben is, nekem van érzékem az iróniához sőt, még magamon is nagyon jókat szoktam humorizálni, de amit ti írtok, az nem vicces!!!!!! Csak köcsögösködtök!"

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.20. 10:23:48

Gyönyörű :) Alternatíva még a levél indítására: Tibi drága. De a "drágámozás" után általában még kioktatóbb hangnem szokott következni.

Bevezetéshez még: Sokáig gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán írjak-e Nektek, de végül arra jutottam, hogy ha akár egy ember is elgondolkodik az általam leírtakon, már volt értelme "papírra vetnem" az észrevételeimet.

Befejezéshez: Most pedig - ha nem haragusztok - megyek, és készítek a Családomnak valami "modoros" menüt. Ti pedig nyugodtan ugorjatok le valamelyik tucat gyorsétterembe, és rendeljetek hamburgert. Ha szerencsétek van, még ajándékot is kaptok hozzá...

esőmedve 2010.02.20. 10:25:55

mint a filmeknel, ki kene irni, hogy "igaz tortenet alapjan..." - valahol, nehany renegat gasztroblogger postafiokjaban, a piszkozat mappaban tuti ott a level, de mar elkuldeni nem volt idejuk, futni kellett a konyhaba, mert odakapott volna a retekcsira habos kornflek-carpaccio... Tibi csak ezert uszta meg idaig :D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.20. 10:26:47

@HRita:

Ha a levél drágámozással indul, akkor szerintem az a vége, hogy "...és basszátok telibe azt a modoros kurva nénikéteket!"

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.20. 10:32:38

ez megint nagyon harap, minden szava arany:)

én az a modoros vidéki vagyok, akinek budapest minden kerülete csakazértis pest:) de engem még csak implicit érintettek eddig mélyen posztok:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.20. 10:34:42

@El Topo (Sgt. Elias): tulajdonképpen ez önmagában lehetne egy tartalmas levél, a megszólítás + elköszönés:

"Drága Tiborom!

Basszátok meg a modoros kurva nénikéteket."

ugye, mennyivel szórakoztatóbb, mint elolvasni a közé szúrt 3 oldal szellemi maszturbációt?:)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2010.02.20. 10:37:01

@El Topo (Sgt. Elias): Vagy visszafogottabb, autentikusabb változatban: Egy nagy túróst, Tibikém.

esőmedve 2010.02.20. 10:39:24

@El Topo (Sgt. Elias):

de mar a szoveg kozepen is olvashatoak olyan fordulatok, hogy ertem en a humort, es magamon is szoktam ironizalni, DE (!!)
a de a legszebb radirszo :D a vesszo elotti reszt torli, ergo, egy arctalansagba burkolozo, fikazos fattyu vagy, akire NEM HARAGSZOM, mert ERTEM A HUMORAT... :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.20. 10:39:59

@HRita: eszembe jutott egy téma, és érted kiált: a fiús szakmát végző lányok, azok, akik karosszérialaktosnak, autószerelőnek vagy targoncásnak mennek:)

szívesen olvasnám:)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.02.20. 10:42:12

erős, erős. bár többet is ki lehetett volna hozni belőle. :D

suo tempore 2010.02.20. 11:21:55

ez most méris vette magára?

csak nem betalált? :DDD

suo tempore 2010.02.20. 11:22:43

ÁÁÁÁÁááááááááááááááááá

oké, leesett, nagyon ottvan :DD

2010.02.20. 11:42:02

A Muppet Showból a Swedish Chef jutott eszembe olvasás közben:)

Darkcomet 2010.02.20. 11:53:55

Az a bizonyos blogbejegyzes tenyleg egy kalap szart sem ert, csak egy bizonyos tipusu gasztro blog fajtat vettetek gorcso ala, csak eppen basztatok jelezni ezt.

Amilyen jo volt anno a modoros blog, mostanaba egyre szarabb. Egyszeruen kifogytatok a temabol, addig kene abbahagyni, amig meg a 'csucson' vagytok.

Siman lehetne egy modoros bejegyzest irni errol a blogrol, viszont akkor lenne csak igazan anyazas meg parasztlazadas, mivel ekkor mar szemelyes sertesnek fognatok fel azt a tipusu, altalatok kibaszott viccesnek szant, de amugy primitiv fikazast, amit mostanaba kepviseltek.

tom sailor 2010.02.20. 11:55:21

"Február 5 a nutella napja, ezért ragadtattuk magunkat idáig. Kerestünk egy olasz helyszínt, ami a Gian Mario kávézó lett, és bónuszként érkezett az olasz tesztelő, Mario. Az este Branca Mentázásba fulladt, végül a sok cukortól összeragadt szájjal kerestünk egy életmentő giroszost. Én a felüljárónál feladtam, többiek még rámentek a Szerájra, vagy rosszul emlékszem, de azóta nem kívánom az édeset."

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.20. 12:01:03

az a legjobb az egészben, hogy ezt így ahogy van, a modoros gasztroblogger alatti kommentekben már megírták a sértődött gasztrobloggerek :D szóval 100% a valóságalapja.

cd-r 2010.02.20. 12:02:40

@Darkcomet: ez most komoly? :DDD (nagyon úgy fest)

eklar 2010.02.20. 12:03:55

T.modoros blog. Eleinte szórakoztató voltál, csak úgy látszik elfogyott a muníció. Pedig kár felűlről közelíteni az INDEX szellemi színvonalát, attól inkább emelkedni kéne. Véleményem rólad: a szellemi lócitromon élő szürke verebeknek minden modoros, ami nem elég szürke, és nem elég lócitrom. Jó étvágyat, passer!

cd-r 2010.02.20. 12:05:42

egy igazi gasztrobloggernek dél magasságában nem a konyhában kéne sürögni-forogni? :)

ellenszenvesfigura 2010.02.20. 12:11:45

@eklar:
@Darkcomet:
szerintem meg csak irigyek és rosszindulatúak vagytok, hogy nem tudtok ilyen jó blogot írni, mint ez!
: )

nathanp · http://loscatrachos.blog.hu 2010.02.20. 12:20:58

Bazdmeg, Tibi, megkívántam a linzercsillagot!

váj mí 2010.02.20. 12:28:33

Hö, ennek rövidített változatát keresztbe kasul irkálták egymásnak a gasztrobloggerek úgy jó fél éve, amikor megjelent az a poszt ;) (csak éppen m,ás volt a személyes névmás :) ).

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.20. 12:29:03

@eklar: és igen, és jöttök, és csakazértis, és elmondjátok ugyanazokat a mondatokat:)

cd-r 2010.02.20. 12:40:37

arra lennék kiváncsi, hogy találnak ide szinte egyből az érintettek? egy rábukkan és körbedudálja az összeset? vagy mi?
kb így tudom elképzelni:

luculentus üzenete: -te, ezen a modorosblogon szivatják a gasztobloggereket.

raekwon the chef üzenete: - iggen?? na figy, akkor szólsz gyorsba a zotyának, a tibinek, az andinak, meg a dóráéknak, aztán megrendezzük a száját ezeknek a fikablogos senkiknek.

Olgicsq 2010.02.20. 12:41:07

nekem az a kedvencem:
"Legyen itt egy kis részlet a Közhelyszótár "kritika" szócikkéből: A kritikusok mind gyomorbajosak, attól olyan epések. Aki tudja, az csinálja, aki nem, az kritizálja. Kritizálni, azt tudnak. Írjon jobbat, aztán kritizáljon. Az ember önmagával szemben legyen leginkább kritikus!"
Így van: BL döntőt is csak az közvetítsen, aki már legalább egy BL döntőn játszott. :)

hadroncollider (törölt) 2010.02.20. 12:59:39

Megharapnám azt, aki a modorosságot valami szörnyű sértésként kezeli, és negatívumszámba sorolja. Mit nem adnék érte, ha annyira modoros lehetnék, hogy cikket írjanak rólam :>

A "ha kritizálni akarod, csinálj jobbat" hozzáállás pedig a kedvenceim egyike. Aki így gondolkodik, az lesz szíves a következő záptojást széles mosollyal és kitörő lelkesedéssel fogyasztani. Vagy tojjon jobbat :)

Blackrock (törölt) 2010.02.20. 13:08:17

Istenem, a modorblog kitermelte a maga saját állatfaját.:) A Hőbörgőt! Írok róla egy posztot én is.:)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2010.02.20. 13:09:28

Ez a képzelt levél lehetett volna tényleg humoros meg csipkelődő is, Tibikém, de hát az keveseknek megy, ezt tudjuk. Na, akkor kiposztolom a napleány pont blogspotomra meg a senki-vagyok-de-megmondom tumblászomra a nagy igazságokat. :DD

Benikuty 2010.02.20. 13:12:30

inkább egy kis csípős tofut valakinek?

Ted Striker 2010.02.20. 13:13:09

Király lett ez a poszt, amit mi sem bizonyít jobban hogy már gyűlnek az éji vadak :-)

G_P 2010.02.20. 13:24:39

Hűha, ennyire nem kéne megsértődni, de ők tudják! =DD

cizella · http://anyuhamos.freeblog.hu 2010.02.20. 13:30:54

@Olgicsq: a szívgörcsöt hoztad rám. Így, poszt(om)ból kiragadva még én is majdnem félreértettem :)

Pemegény 2010.02.20. 14:24:40

Nagyon-nagyon köszi ezért a levélért, nemes és lovagias Modoros Tibitúl hogy posztolta.
Nagyon zavar a modoros blog, nagyon zavar, hogy azt a magatartást támogatja, hogy ha valaki nem szürke, az pellengérezendő, cikizendő.
Kemény szabályok vannak kishazánkban, sokra mentünk vele...

penna 2010.02.20. 14:33:36

Most olvastam el másodszor az alapszösszenetet, másodszorra még jobban tetszett :). Kiváló, szellemes írás. Egy hiányérzetem maradt csupán. Nem említette a margarint, a hét főbűn nyolcadikát, hiszen magára valamit adó modoros blogger kizárólag vajat használhat a rukkola, a balzsamecet és a szintén mélyen trendi (és bizonyára megaegészséges) cupákok mellett.

A válaszadó szemmel láthatóan mélyen magára ismert a kis írásműben, hiszen akinek nem inge, az nem vette (volna) magára...

És ráadásul nagyon bután és szellemtelenül érvel. Egyenlőségjelet tesz a modoros gasztrobloggereket iróniával kritizáló és a hulladékokkal táplálkozó lény között. Ez kérem, nagyon szimpla, nagyon egyszerű és nagyon csúsztatott gondolatkísérlet.

És aki hulladékot nem eszik, a gyors éttermeket megveti, de a modoros embereket (legyen gasztroblogger vagy bárki/bármi más) kiröhögi, az vajon micsoda? Hová tartozzanak a belgák?

Szegény a végén kijelenti, hogy "inkább bölcsen hallgatok, nem is reagálok rá". Akkor az előző x ezer karakter mi volt?

Jaj, Istenem.

soldat 2010.02.20. 14:37:28

A Modoros blog olvasásához kell egy kis humorérzék, mert szembesít minket emberi gyarlóságunkkal egy olyan világban, ahol mindenki meg van arról győződve, hogy nincsenek gyarlóságai.
Én persze kivétel vagyok.
Futár wannabe-ként minden kínosság nélkül tudtam röhögni a futár wannabe íráson.:)

bajor gizella 2010.02.20. 14:52:07

én azt várom, hogy legyen egy olyan poszt, amiben antiszociális modorosblogposztolókról van szó. tényleg nyominger volt a gasztorblogos írás, mert gyöngébbet bántani, szerintem béna.

Pipas 2010.02.20. 15:00:29

Jézusom, ennek a levélnek igaznak kell lenni, ilyet az ember nem tud kitalálni, ehhez születni kell. Fú de eccerű!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.20. 15:09:25

@vészmadár (pica pica):

Egyébként igazad van, egy jó levélhez piszkosul nem is kell más, mint megszólítás, és amiről beszélni akarunk valójában.:)
Mindig szoktam mulatni a modoros vitapartnereimen, akik felháborodnak, hogy jóérzésű ember nem használ trágár szavakat, és különben is a stílus maga az ember...

kvadrillio 2010.02.20. 15:16:44

Azért az az igazság, hogy a főtt répa finom ! :O)

Megfőzök egy fej karfiolt rózsáira szedve, sós vízben, vaj puhára, megmosás után persze.
A réparudakat is melléteszem persze.
Kiszedem a karfiolrózsákat, és a közben vajon megpirított zsemlemorzsával jól megszórom egy tálban.
Ezután jó sok tejföllel meglocsolom.
Isteni finom ! Utána elmajszolok egy-két réparudat is.
Fő a változatosság !!!

Miről is van szó itten tulképpen ???! :DDDDDDD

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.20. 15:21:25

@kvadrillio:

Ez fasza, de nem sokkal nagyobb energiabefektetéssel már főzhetsz egy tisztességes marhahúslevest is, akkor meg már inkább az, ugye.

ave 2010.02.20. 15:21:54

Ez az egesz modoros blog ugy baromsag ahogy van, de hogy ezt kepes valaki komolyan magara venni, hat ez tenyleg borzalom.

Szarni kell ra, mas mit gondol az emberrol. Ha ezzel foglalkozol eselytelen a kiemelkedot alkotas.

Megfelelni masoknak nem lehet cel.

kvadrillio 2010.02.20. 15:28:58

@El Topo (Sgt. Elias):

Neked ugye ! A marhahúsleves ! :O)

Nekem meg a főtt karfiol, főtt répával ! :D

Néha ki kell szakadni a sablonokból, mert unalmassá válik.....ha..ha...ha :)

neurotikk! (törölt) 2010.02.20. 15:29:24

Vajas fuszeres rakot keszultem csinalni feherborban parolt bebirepaval, de asszem inkabb csak egy kolaert megyek ki a konyhaba.
Lathatoan nem tesz jot a fozocsezes a lelkivilagnak, inkabb a kola.
... pedig mar ereztem a szamban a a vaj diszkreten fokhagymas izet... ejh, megis inkabb a kola.

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2010.02.20. 15:41:31

ennél ezek sokkal modorosabbak baszki. ezt olvassátok el. tumlren az eredeti cikkhez fűzött kommentárok:
" modoros.blog = EPIC kurva szar.

Hát igen. Legalább beleírták volna azt is, hogy többnyire zsidó. A legbénább a végén a szarvasgombás jércemell, mint csattanó. Egyszer fogok írni egy cikket arról, hogy csak az írjon márkákról meg státuszszimbólumokról, aki tényleg bombabiztosan eligazodik köztük, mert az ilyen ügyben tatt faux pas-k mindig a legkínosabbak. Szabó “Megbízott” Zolinak ezen a cikkén fogom majd demonstrálni a dolgot.

Pedig normálisat is ki lehetett volna hozni ebből a témából, de ez így elég lábaszagú lett, nem is tudtam végigolvasni.

A faux pas viszont érdekes, bevallom őszintén, nem ismertem a kifejezést, de ma már másodszor jön elő, először délben kaja közben a family guy alatt:"

2010.02.20. 15:43:01

Már maga az is modoros, ahogy a gasztrobloggerek komolyan veszik magukat.

dildozer · http://www.youtube.com/watch?v=AwIY4PRIp4s 2010.02.20. 15:46:43

"faux pas", mert a ballépés, vagy az elbaltázta már cikin hangzana.
ezek ilyen elbaszott entellektüel nagypolgári gyerekek? ilyen finomkodó dumával próbálnak elhatárolódni a plebsztől? eszem-faszom megáll.

vincere 2010.02.20. 16:29:19

annak ellenére, h. több gasztroblogot is olvasok, főzök belőlük, sőt, már a könyveiket is veszem, igen jól szórakoztam :)
minden benne van, ami egy ilyesfajta tiltakozólevélbe illik :)

mestska · http://cities.blog.hu 2010.02.20. 16:30:44

@soldat:

"A Modoros blog olvasásához kell egy kis humorérzék"

igen, az kell :) bár most egyébként megértem a kifakadó gasztrobloggert, mert a poszt, amire reagált, szörnyen-szörnyen gyenge volt...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2010.02.20. 16:36:26

Vihar egy pohár vízben (hogy modoros legyek). Egyébként pedig: De gustibus non est disputandum...

vincere 2010.02.20. 16:41:06

na, kellőképpen megéheztem, megyek is ebédet csinálni. lesz benne rukkola és balzsamecet is :)

Styxx 2010.02.20. 16:49:09

@vincere:
Helyes, én római kömény nélkül vécére se megyek:-)
Ja, és csak, hogy mondjam, szerintem örülhetsz, hogy szóba állok veled, mert eléggé megviselt, hogy a múltkor modorosan lenézted a kismellű nőket (is) kedvelő férfiakat:-)

Blava 2010.02.20. 17:01:25

@igig: Mi lesz ebből, muhaha

igazságos 2010.02.20. 17:28:15

Aki nem bírja a fikázást, az ne írjon blogot.

Aki ennyire belelovallja magát a kritikákba, meg a fikázásba, annak baj lehet az idegeivel. Kezeltetni kéne magát, nem blogot írni. Ez olyan, mintha a kisgyerek panaszkodna az anyjának a nagyobbik testvérére, hogy az miért piszkálja.

igazságos 2010.02.20. 17:29:23

Még annyit, hogy a fikázásból is lehet tanulni. Mit és hogyan kellene jobban csinálni. Így kéne hozzáállni a dolgokhoz, de a blog írója ehelyett rinyál, mint egy óvodás.

medvedr 2010.02.20. 17:56:04

@HRita: XDDDD. Ez nagyon klassz, csomó ilyet olvastam, a legjülönbözőbb témában.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.20. 18:13:06

@igazságos: Aki nem bírja a fikázást, az ne írjon blogot.

A másik megoldás, hogy írjon olyat, amit csak ő olvas:)

eklar 2010.02.20. 18:22:34

@soldat: "A Modoros blog olvasásához kell egy kis humorérzék". És az írásához?

Nyílméregbéka 2010.02.20. 18:31:21

Ezt a gyöngszemet érdemes megnézni! szandradeekonyha.blogspot.com/ Gasztroblog, modoros, és még szar is. Szegény se fogalmazni, se főzni nem tud. A helyesírási hibák tömege, már csak hab a tortán.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.02.20. 18:33:07

vécére mustármaggal kell menni, mert az segíti az emésztést. :)

'''' 2010.02.20. 18:37:25

@penna: Akkor talán fuss neki harmadszor is, mert látom, még mindig nem jött át a lényeg:D

@nyíméregbéka: Ezdedúrva!:D

Werwolf 2010.02.20. 18:43:43

remek napom volt.
ma sem fikaztam gasztrobloggereket es jol elnevetgeltem a modoros gasztroblogger-szövegen.
delelött pedig büntetö kaposztalevest csinaltam sok hagyman, fokhagyman megpiritott kolbaszkakkal, tonna csipös pirospaprikaval, soval es borssal, bele tejföl. Kenyeret zabaltunk hozza, baratnöm imadta; ra egy turospite es nagy sör.

:))

Darkcomet 2010.02.20. 18:49:25

@cd-r: Ez komoly. Szinte az elejétől kezdve olvasom ezt a blogot, és látom az önmagából való kifordulását. Nem az a baj, hogy ostoroz bizonyos magatartás formákat, hanem az, hogy akkor is megpróbálja, amikor ezt nem kéne. És ezzel saját magát járatja le.

taecleau 2010.02.20. 19:24:12

Csak a madár lehet ornitológus!

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2010.02.20. 20:01:43

akik azt írták, hogy a modorosblog lesajnál mindent, ami nem szürke, azok olvasgassák a nosztalgia-posztokat, ott pont az ellenkezője van

ki van ez egyensúlyozva

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.02.20. 20:10:31

@dildozer: őket nagyon jól ismerjük, mindenkire sor fog kerülni. Kellő időben a kellő csapás! :-))

@Darkcomet: jaja, ez ilyen kötetlen dolog ez a blogolás. A nyelvi modorosságok kiegészültek a nosztalgiával, szubkultúrákkal, politikával, sporttal, hobbikkal. Mindennap nem írhatunk egy 80 szigorút.

smartdrive 2010.02.20. 20:26:43

ez valami 35-40 közötti, rohamosan öregedő és egyre kétségbeesettebb, évente 3-5 kilót hízó szingli lehet

cd-r 2010.02.20. 20:28:14

@Darkcomet: gondolom szarul érintett valamelyik poszt, van ez így. volt olyan, hogy én is magamra ismertem. és? egy kis plusz önismeret csak használhat.

migueldiez 2010.02.20. 21:20:59

Most, hogy vegigszaladtam ezen a kommentekkel egyutt, meg akkor mar beleneztem az eredetijebe, azon gondolkodom, hogy mi miatt is erzem ugy magamban, hogy egyes a gasztroblogok majdnem hogy "bicskanyitogatok" szamomra. (Es most nem az olyan verprofi, erdekes, szorakoztato, es szakmailag megalapozottakrol beszelek, mint amilyen peldaul a Buvös Szakacs).

Az fajta kerkedes, ami arad belöluk, aminek a lenyege, hogy iroi mekkora eletmuveszek, es mennyire kifinomult izlesuek masokkal szemben, akik ugye, "minden szemetet megesznek" .

Holott, lehet, hogy mas is lehetne eletmuvesz - csak eppen nincs ra ideje, nem idömiliomos, hanem "latastol vakulasig" folyamatosan dolgozik.
Vagy ilyen teren egyszerubb az izlese - viszont mas erdekli, mas dolgokban igenyesebb, nem a fözesben, hanem többet aldoz idöben, penzben könyvekre, jartasabb a komolyzeneben, kepzömuveszetben, vagy szereti a szep orakat, vagy a parfumöket, esetleg kirandulni, stb. Es elöfordulhat , hogy az egyszeri gb. is az elet mas teruleten nem ad magara, hanyagolja el magat.

Vagy egyszeruen - es ez a legjellemzöbb - nincs ra penze es/ vagy energiaja. Sok ember szivesen jarna a Feny utcai biopiacra, meg etkezne minösegit, egeszsegesen, kiprobalna uj izeket - de egyszeruen nincs ra nincs zseton - söt, meg az sem biztos, hogy masnap kerul valami az asztalra.
Ebben hasonlo volt az RTL-en az az utazos musor, amiben peldaul, ha Thaiföldre mentek, ott elöadtak, hogy "ha Bangkokban jarnak, feltetlenul kostoljak meg a piacon a frissen sult rakot". Egy masik adasban, a nyegleo musorvezetö gyerek egy-ket perces snittben csak az olivaolajat, meg a dalmat sonkat burkolta, hozza valami helyi bort, es meg majdnem hogy ilyen kejeseket nyögött is hozza.

Mindezt egyes blogokban tetezi az eredetieskedö, eröltetett es - valoban nincs ra jobb szo - modoros stilus - a szerkesztetlenseg, követhetetlenseg - es ez az elkepesztöen sok fanyalgas.
(Csak ma a Nutellat huztak le valahol, amin bedurrantam. En meg ilyen vegtelenul egyszeru csavo vagyok, siman megkajalom az ilyen "ipari hulladekot". Proszto vagyok, na.)

migueldiez 2010.02.20. 21:29:40

@nyíméregbéka:
Beleneztem,
Mindezen felul,
Azert a hab a tortan, a szarul sikerult kepeken ott a blognak a cime, hogy le ne lopja valaki ezeket - es legalul, ez:
"A BLOGBAN SZEREPLŐ KÉPEK, ÍRÁSOK SZERZŐI JOGVÉDELEM ALATT ÁLLNAK!!!!
A BLOG SZERZŐJÉNEK ELŐZETES ÍRÁSOS ENGEDÉLYE NÉLKÜL, VAGY ESETLEGES BLOGRA VALÓ HIVATKOZÁSSAL SEMILYEN CÉLRA NEM HAZSNÁLHATÓAK FEL!
KÖSZÖNÖM!"

De legalabb nem akat többnek latszani ami :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.21. 00:01:38

"A BLOGBAN SZEREPLŐ KÉPEK, ÍRÁSOK SZERZŐI JOGVÉDELEM ALATT ÁLLNAK!!!!
A BLOG SZERZŐJÉNEK ELŐZETES ÍRÁSOS ENGEDÉLYE NÉLKÜL, VAGY ESETLEGES BLOGRA VALÓ HIVATKOZÁSSAL SEMILYEN CÉLRA NEM HAZSNÁLHATÓAK FEL!
KÖSZÖNÖM!"

mivel a magyar helyesírás szabályai szerint a haZSnálni szónak nincs jelentése, jogilag az egész szöveg nokedli:)

SATúrDAY (törölt) 2010.02.21. 03:46:55

Savanyú a szőlő, ha ez mond neked valamit.
Baszd meg, mennyire szánalmas vagy!
Ezidő alatt már főzhettél-süthettél volna v.mit,
de nem, Te fikázol.
Szólj, ha jó receptekre van szükséged!
Ui:. Ne kelts gyűlöletet, mert az visszahat...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.21. 10:13:02

@Rékuc: már a szerzők neve eleve üt: Ingrid, Kriszta és Cucka receptgyűjteménye. Mivel barátnőm Kriszti, ő maradhat, na de Cucka?:)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2010.02.21. 13:04:09

@Rékuc: azért az nem olyan vicces, ha valakinek a munkáját ellopják, te sem szeretnéd ha mindenfélére felhasználnák a fotóidat az engedélyed nélkül.
én is sok helyen látom a képeimet illusztrációként(nem a gasztrofotóimat mert azok szarok) különféle cikkekben és elég bosszantó, hogy semmi kérés, vagy egy link, hogy mégis honnan származik. sokan azt hiszik mert a neten van, szabad préda.

amúgy az nagyon vicces tud lenni, ahogy a sok öntudatos de amúgy középszerű gasztblogger felháborodik ha görbetükröt tartanak elé:)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.21. 13:12:16

@Bombadil Toma: nem mondtam hogy nem jogos a felháborodás, sőt valószínűleg én is modoros vagyok, amikor kiakadok a képlopásokon :)
már nem is tudom, hol írtam, hogy az, hogy igaza van és az, hogy szórakoztató a stílusa, nem zárja ki egymást :)
egyébként az a péksütis blog iszonyat jó, Limara jól nyomja, a fotók is jobbak, mint tudodhol, de pszt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.02.21. 13:12:59

@vészmadár (pica pica): a boszi kimaradt, bár nem tudni, itt az jelző vagy főnév :)

noirp 2010.02.22. 12:08:45

@vészmadár (pica pica): ojjé, az a "fiúsított csajok és ahogy látják őket" poszt az jó lenne! :))

noirp 2010.02.22. 12:13:21

@Nyelvész Józsi: Mi az, hogy tumblász?? Légyszí!

noirp 2010.02.22. 12:19:26

@Styxx: "én római kömény nélkül wc-re se megyek"
francba, takaríthatom a monitort :DD
(Egyébként a római kömény kitűnő szélhajtó, vigyed csak)

noirp 2010.02.22. 12:22:25

@eklar: Ahhoz meg sok humorérzék kell.

Zorita 2010.02.23. 10:48:17

én titkon azt remélem, hogy a Modoros segít valamelyest a funkcionális analafbetizmus kezelésében :)

Rigor 2012.04.01. 17:50:47

Réka: Én már a hajbakapós link első mondatán megfeküdtem - ez itt simán elmenne poénnak, de nem, ez komolyan van gondolva!

"Kimondottan esti jó társaságban elköltött borocska szopogatáshoz való, de kisgyermekek számára tízóraira, uzsonnára is kifejezetten ajánlott az alábbi remekmű."

Kezdve a borOCSKA SZOPOGATÓS pátoszos hangulat, és modoros anyákhoz illő gyerMEK. Mindez egy elképesztő összetett mondat- végén pedig szerényen "remekmű".
süti beállítások módosítása