A Vendég

2010/09/21. - írta: Modor Tibi

Na csákány, végre ideértem. Jól van, ne lázadjál - csak 3 órát késtem, szeretek otthon ejtőzni kicsit a kádban, rákészülni a nagy vizitre. Meg hát örülj, hogy egyáltalán eljöttem - ez a lényeg, nem? Baszki, messzebb nem találtál pecót? Kész szerencse, hogy hoztam az útlevelet - a Nagykörúton túl már számomra véget ér a világ. Na, nem rossz, nem rossz. Ja, csak egy szobás? Másfél? Aha. Mennyi is volt, tizenkettő? Mi? Tizenöt! Pffff... pffff... baszki, tizenegyért árulja a szomszédunk az övét, begalériázott, közel a Blaha... hát te tudod. A lényeg, hogy te jól érzed magad itt. Én nem tudnék itt élni. Na de kerüljünk beljebb. Ezt nektek hoztam - sosem megyek sehova üres kézzel, nálam ez szabály. Kis konyakosmeggy meg Lambrusco - bár tudom, hogy nem szereted, én is kaptam.

Aha, aha... cipőt le kellett volna venni? Nemá, használtam a lábtörlőt, meg hát már a süppedős szőnyegen is végigcaplattam, nem beszélve a fürdőszoba-szőnyegről. Úgyhogy már úgyis tiszta. Meg különben is húsz éve ismerjük már egymást. Na jól van, leveszem - csak elég büdös a lábam, meg lyukas a zoknim is. Három napja nem vettem le egy percre sem a cipőmet. Remélem, nem gáz.

Hijj, de jó ez a gityó!! Pammparaaram, pammpararam, a börtön ablakába, soha nem süt... szeretlek én, nagyon-nagyon... mi is volt a harmadik akkord? Na, ne rinyálj már - lakás ez, nem hangszermúzeum. Az É-húr meg már biztos elvetemedett vagy mi, sajnos ezek ilyenek. Százasért veszek neked újat. Valahogy nem szeretem a túl steril lakásokat - én az élhető otthonokat szeretem, ha látszik rajtuk, hogy ÉLNEK bennük - kicsit be kéne lakni, otthonosabbá tenni. Zongora, mekkora már! Szamárinduló, Vangelis, Ballade pour Adelaine - nem ártana neki mondjuk egy hangolás. Jól van na. A szomszéd néni is meg fogja érteni, most az egyszer kibírja. Mi vagy te bazmeg, nyilas házmester, III/III-as? Itt fingani se lehet, mert rádszólnak?

Na, de alacsonyan van ez a hűtő - ergonómia mond valamit..? Király. Borsodi, Soproni, pfff... na, látom, itt hátul van 1-2 Leffe, Bellevue Kriek, nagyon helyes. Egyik kedvencem... c-sssssz, Isten-Isten! Te nem ittál volna? Hogy a Kingusé? Hagyjál már, faszomba. Én is azt mondanám. Ennyit kibírtok. Majd hozok másikat. Azt hittétek, majd nem találom meg, mi? Nézzük csak a konyhaszekrényt... hohó, mi van még itt! Kis kagyló... pukk! Csak az íze kedvéért, na. Hm, hát ez sajnos elég hulladék, a többi a tied lehet. A Nordseet tudom ajánlani, nem az ilyen CBA-s fost. Figyelj, ha egyszer eljöttök hozzám, akkor én nem fogok ott zsidózni az ilyesmin. Szerintem teljesen természetes dolog, hogy a barátaimtól nem sajnálok semmit. A hűtőbe is nyugodtan benézhettek, a szekrénybe, bárhova - nálam ez a bizalom fokmérője. Én még a cipőt se vetetem le, rá is gyújthatnátok - a vendég az szent.

Aproposz - itt ugye rá szabad gyújtani? Ne bassz. Konyhában sem? Egy kicsit sem? Ablakban sem? Erkélyen? Nincs erkély..? Ezért 15 milla? Hát akkor majd felöltözöm, és lefáradok egyedül, ne sírj értem. Te partigyilkos. Nagy vendéglátó vagy! Te végeztél vendéglátót? Ott véget is ért nálad a vendéglátás, attól tartok... belépőt nem szoktál szedni?

Na ezek elég pöpec hangládák. Az erőlködő mondjuk egy fos, ahogy nézem. Figyelj már, hoztam zenét. Ezt a prüntyögést figyeld ott jobbra fönt. Itt nagyon ütnek a mélyek, hallga csak. Hopp, kicsit rezonál - oda se neki. Nyugi van, még éjfél sincs. Jól van na, óvatosan raktam le. Mi, te még használsz tokot? Pfff, katalógust is vezetsz róluk, vagy mi? Meg eleve - 2010-ben CD? Hálló? Sind Sie bescheuert oder was?

Hopplá, kis leptop, mutika csak. Ez meg milyen képnézegető már, normális vagy? Várjál csak, felrakok egy sokkal faszábbat, ezt figyeld. Gyorsan letöltöm. Dehogynem kell, és dehogy jó ez a beépített. Mobilnet? Normális vagy? Nem csodálom, hogy alig marad pénzed... Meg egy másik vírusölő programot is rakunk rá, ez a Norton egy fostalicska. Ubuntu nem érdekel? Nem? Na majd megmutatom. Legközelebb felrakom azt is, nevetséges ez az XP. Háhhá, már öten likézték a profilodon, hogy "köcsög vagyok, tömj meg!" - easy, easy, nem történt semmi, törölhető bármikor. És a munkatársaid, főnökeid nem értik a viccet, vagy mi?

Uppsz, ez kicsit nagyon kiömlött. Várjál, kis vízzel kiszedem, csodát tesz. Meg nem is mutat olyan szarul ez a paradicsomlé a bézs szőrös kárpiton. Jól van na, kitalálunk valamit - kifizetem. Vidd el tisztítóba, és küldd el a számlát nyugodtan. Majd kigazdálkodom valahogy.

Baszki, kié ez a tanga? Beszarok. Kicsit szorít. Ugyan már, csak viccelünk. A Kingának fel se fog tűnni. Na, összehajtottam, visszaraktam, kejne pánik.

Na, farkaséhes vagyok. Leves nincs is? Én el se tudnám képzelni az életemet leves nélkül - nagyon leveses vagyok. Te, elég szikkadt ez a szendó. Fehér kenyér? Boá. Mondjuk most úgyis szénhidrátban szegény diétát nyomok, nem baj, ha itthagyom a kenyérkéket? Na, még innen lekapjuk a husit-sajtocskát... egész jó, bár látszik, hogy szereted fogadhoz verni a garast. Mondjuk azért a Culinarisban korrektebb jambont meg saussisont kaptál volna. Ez itt leginkább húsipari hulladék. Na még ezt az utolsó kis árvát itt bekapom, aztán indulok is - nem zavarok tovább. Csigalom, nyugavér. A csipszekhez hozzá se nyúltam, azok maradhatnak. Kis kávét még főzöl nekem, légyszi? De ne tejjel, hanem tejszínnel. Két cukor, bitte.

Király filmek, micsoda gyűjtemény! Ebbe egy millát belerakhattál, apám. Elvinnék párat, ha nem gáz... Keresztapa Collectors' Edition, Beatles Antológia - na, ezeket majd visszajuttatom valahogy, valamikor! Majd ha jöttök, tudod! Vagy odaadom az Imiéknek. Ja figy, kivettem az útra még pár üveg Kilkennyt, azok már eléggé lehűltek. Cserébe rátok hagyományozom a Tuborgjaimat, örüljetek. Egy szatyrot még kapok? Köszcsike.

Na kösz mindent, csákó!

283 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.21. 07:41:07

Ez annyira odabasz, hogy szóhoz sem jutok. A köcsög vendég szinte mindennemű bunkóságának tökéletes esszenciája! 10/10!

golyo1974 2010.09.21. 07:45:10

jáj, így korán reggel :)

Vuvuzela 2010.09.21. 07:51:04

Felkeelt a napunk,
Tibcsi a mi urunk.
Árad a kegyelem
féénye ránk.

Háláás a szivünk,
zengjen az örömünk!
Szép Modorország,
édes hazánk!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.21. 07:54:37

Ezt igy reszleteiben mar mind ateltuk. Van aki egeszeben is, lasd: rovid szovaltas utan, hirtelen felindulasbol, tobb kesszurassal...

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.09.21. 07:55:21

Ismerős.
Egyszer a szülinapomra lejött két régi osztálytársam, akik közül lendületből az egyik lehányta a falat, mig a másik 5 könyvemet elvitte.
A hányás foltot lefestettük, a könyveimet azóta sem láttam viszont.

De az milyen durva már, hogy ha ott maradt volna éjszakára...

doszy 2010.09.21. 08:00:45

A menzán szívből nevettem, ettől inkább tikkel a jobb szemem.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.21. 08:10:13

Azert a kommentelok most egy kicsit bajban lesznek, mert ehhez egyszeruen nincs mit hozzatenni. Ez a maga nemeben tokeletes mualkotas.

2010.09.21. 08:13:08

Egyet viszont le kell szögeznem: vendéggel a lábbelit levetetni - hacsak azon nincs kétujjnyi kutyaszar, vagy az nem egy sáros gumicsizma - az egyik legszánalmasabb kispolgári csököttség. (Persze a gyerekszobába nem gyalogolunk be cipőstől, de nincs szánalmasabb, mint pl. egy szilveszteri/születésnapi buli kirittyentett vendégei zokniban-harisnyában.) Ennél már csak az rosszabb, amikor elém löknek egy pár kitiport papucsot, amiről a jó ég tudja, kinek a lábán volt előtte...
Nem mellesleg, több ilyen "Cipőt le!" lakásban jártam, ahol alapból rendetlenség (széthányt ruhadarabok, beszáradt maradékok a fazekakban, koszos falak, stb.) a meghatározó, de persze a cipőt le kell venni, mert a 15.000 Ft-os KIKA szőnyegre vigyázunk, meg egyébként is, nem hordjuk be az utcáról a sok bacillust!

yenoee 2010.09.21. 08:16:03

Kőnig!
Mehetne a küszöb alá az ilyen, úgy kaparnám el, hogy ásó se kéne hozzá :)

noirp 2010.09.21. 08:16:48

Háttöööö...
Egyszer dobtam már ki vendégemet (pontosan a "ne lázadjál, csak 3 óra..." típusú szövegért). Lehet, hogy az ablakon kellett volna, mert eszerint az ürge még mindig él.
Hozott nekem light kólát, amiről nagyon jól tudja, hogy rühellem, a normál kólámat pedig felnyalta egy óra alatt (2 liter). Gyorsan eszembe jutott, milyen zh-ra is kellene tkp készülnöm.
:)

Dave_bloghu 2010.09.21. 08:19:54

1 kimaradt:
Milyen média lejátszó ez? WdHD? Apám, fórumról szedek most hozzá hackelt firmwaret. Pendrive-od van? De kell ez, odabasz. Nincs kép? Faszom, nem bootol? Ááá, elviszem, Imikénél majd helyrehozzuk, addig nézitek a Békát, oké tesó?

Dave_bloghu 2010.09.21. 08:22:44

2. ha a vendég szülinapi bulira érkezik:
Na ide süssetek mit hoztam... Apám vegyes törkölye. 86 fokos. Van huzatja. Ide rakom ebben a Naturaquás üvegben a tápszerek mellé a hűtőben. Kicsit lehűl, imádni fogjátok. Ez mi? Henessy? Jöhet.

lárvalányhaj 2010.09.21. 08:35:16

Höjj, ez durva volt... Nekem még nem volt dolgom a fenti viselkedések egyikével sem, mert az _urammal_ kevés embert engedünk be közös kis _fészkünkbe_, de ha ilyen jönne, akkor nekem is villámgyorsan eszembe jutna valami halaszthatatlan határidős munka :P

totyizselé 2010.09.21. 08:39:02

Ez nagyon odabasz így egyben.
Csak az a baj, hogy keményen megy fel a pumpa olvasás közben.
Azért ahhoz nagy birkának kell lenni, hogy ezt az egészet végigcsinálja valaki az emberrel :)

Grat.!

noirp 2010.09.21. 08:40:23

@lárvalányhaj: hű, de egy srófra jár az agyunk :)

lárvalányhaj 2010.09.21. 08:41:20

@Brother Love:

Nekem az egyik anyósjelölttel volt ilyen kalandom. Kertes ház, a nappaliban kőpadló, kérdezem, le kell-e venni a cipőt, anyós azt mondja, á, hagyd csak, kislányom. Aztán egyszercsak arra leszek figyelmes, hogy amerre megyek, az anyós felmosófával cirkál utánam, törli föl a követ, amerre megyek. Mondani persze nem mondott semmit. Másnap a pasim közvetíti a vaskos lebaszást, hogy hogy lehetek ilyen bunkó, hogy nem veszem le a cipőmet, miközben szegény, egyedülálló édesanyja egész nap csak otthon robotol.

Megjegyzem, a cipőm nem volt sáros, és nem is az a rücsköstalpú fajta volt, amibe beleragad a kutyaszar.

Mimas 2010.09.21. 08:46:31

A kínok kínja, mikor a fenti vendég berendezkedik, ott marad éjjel 1-ig, holott tudja, hogy 6-kor kelsz, beavat a magánélete minden apró részletébe. Ráadásul a gyerek sem tud tőle aludni (ha van).

scsaba1 2010.09.21. 08:58:57

@dave_he:

Ezmiez? Plazmatévé...pff... majd ebbe is jól be fog égni a vereskettes logója és baszhatod. Csak LCD-t szabad venni, nem tudtad? Nekem ugyan most egy 55-ös CRT-m van, még anyáméktól kaptam 10 éve, de már ki van nézve az utódja egy fullHD, ledes, 82 cm-es Samu. Most okosítok egy ósön-kártyát, arra meg is lesz véve karácsonykor. Illetve az Attis ígért még ilyen kamionról leesettet -ha érted hogy mondom - fél áron. Csak az meg készpénzes buli, azzal meg most nem vagyok jól eleresztve. Látom, neked jól megy, majd lehet, hogy megkereslek, ha aktuális lesz. Csak adsz kölcsön két három tízest egy ilyen régi barátnak...
Looool, mekkora madár vagy öcsém... Hogy ez a nagy döhe tepsi még csak nem is fullHD? Megvettél egy HDReady-t?
Mi az, hogy alig van rá tartalom? Most olvastam, hogy a Filmúzeum is fullHD-ben fogja nyomatni a régi filmeket.

golyo1974 2010.09.21. 09:10:13

Egyszer én is voltam köcsög vendég.... Egy műlábú srácnál vendégeskedtünk, mind a két lába térdtől nem volt neki, de volt medencéje én meg megkérdeztem tőle, hogy milyen mély a víz, erre mondja, hogy nem tudja. Mondom neki, hogy hogy nem tudod? Megint mondja, hogy nem tudom. Bepöccentem és mondom neki, hogy de baszki ha bemész fürdeni és leér a lábad meddig ér a víz? Erre mondta, hogy baszki nincs lábam nem tudom....... áááááááááááááááá

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.21. 09:18:13

Mondjuk apám nem ennyire durva, de ha valahova megérkezik vendégségbe az biztos, hogy végignyitogatja a szekrényeket. Nem pakol ki, vagy ilyesmi, csak unatkozik, és elszórakoztatja magát.
Meg van egy unokatestvérem, aki ha jól érzi magát a vendégségben (márpedig majdnem mindig jól érzi magát), akkor hajlamos maradni pár napig, esetleg meghív másokat is.

lárvalányhaj 2010.09.21. 09:18:41

@Mimas:

Van ennek egy még fokozottabb verziója, az, aki másnap sem akar elmenni. Volt egyszer puha fészkünkben egy éjszakába nyúló buli, és az egyik srác nálunk aludt. Igen ám, de másnap sehogy se akart elmenni, folyamatosan beszélt egész nap, osztotta az észt mindenféle témában. Persze határozottabbnak kellett volna lennem vele, tudom.

Zorita 2010.09.21. 09:19:30

De hát ez egy modortalan köcsög. Így kell élni, apám.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.21. 09:21:17

@golyo1974:

Ez most off egy kicsit, de elég durva volt. Egyszer a kórházban vendégeskedtem, mivel javítani kellett valamit a térdemen. Már megkaptam a műtét előtti "koktélt", úgyhogy elég laza voltam. Amíg az epidurálásra vártam, betoltak mellém egy hasonló korú, fiatal csókát. Kérdeztem tőle: "na, neked mi lesz?" mondja, hogy neki le fogják vágni az egyik lábát.

Upsz!

lárvalányhaj 2010.09.21. 09:30:44

Nem esett továbbá említés egy másik szarvendég-típusról, a válogatósról, aki pontosan kétféle (na jó, három) kaját eszik meg, ami véletlenül sem az, amit a vendéglátók főznek. Rosszabb esetben a kaját hangosan kritizálja is, elmondja, hogy ő nem szenvedheti a nehéz magyaros ételeket / a disznózsírral főzést stb.

Na ez volnék én. Hangosan persze nem szoktam megjegyzést tenni, de a válogatósság abszolút igaz. Ezen azok, akik nem ismernek, eléggé meg szoktak sértődni, szóval ez szociálisan eléggé gáz. Úgyhogy kerülöm is az ilyen helyzeteket rendesen (ami rossz, mert amúgy meg szeretek enni).

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.21. 09:35:25

@lárvalányhaj:

Hát, mondjuk mielőtt az ember vendéget hív, akiket kajáltatni is szándékozik, célszerű megtudni, hogy mégis mit esznek meg. Nem nagy telitalálat például egy csapat zsidót/muszlimot/vegát sertéspörivel kínálgatni. Persze ettől még mindig lehet szar a kaja, de nálam ez még nem fordult elő. Hála istennek, tőlem úgy szoktak távozni a vendégek, hogy a ruházat szigorúan meg van lazítva.:D
Igaz, eleve olyanokat hívok meg.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.21. 09:41:06

@El Topo (Sgt. Elias): az én vendégeim le is veszik. És szintén elégedetten távoznak. Nehéz a kortárs Casanovákok élete.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.21. 09:50:15

Ez nagyon konkrét volt, 10 pont! Már annyira durva az arc, hogy szinte nem is modoros! Ha film lenne, egyértelműen Steve Buscemi nyomná a figurát.

scsaba1 2010.09.21. 09:50:29

@El Topo (Sgt. Elias):

Ez frankón megtörtént... Vendéglátós koromban egyszer egy elég nagy létszámú indonéz delegáció jött, és sikerült velük megetetni a Jókai bablevest diónyi csülökdarabokkal. A poén az volt, hogy a tervezett menü átment egy rahedli protokolltiszt, szállodavezető, konyhafőnök stb. kezén, és senkinek nem tűnt fel, hogy egy muzulmán csoportnak akarunk disznóhúst adni...

É2I 2010.09.21. 09:51:07

Anyósomék az a típusúak, akik beállítanak hétköznap este (másnap nekünk meló) és fél egy fele kezdik kérdezgetni egymást, hogy menjenek-e. Persze ez eltart még egy órát.

scsaba1 2010.09.21. 09:52:15

@lárvalányhaj:

Mindig sejtettem, hogy te csak ilyen fotelforradalmár vagy... :P

É2I 2010.09.21. 09:55:39

@scsaba1: És a végén elmondtátok nekik mit ettek? Ja, nem, mert akkor nem biztos, hogy tudnál ide írni ;)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.21. 09:56:10

@scsaba1:

Na jó, hát én is főztem már olyan gulyást, hogy -hosszas vacilálás után- mégis inkább kért belőle a vega különítmény. Ezt azóta is komoly kitüntetésként tartom számon.

golyo1974 2010.09.21. 09:57:53

@lárvalányhaj: ex anyósom volt ilyen.... Kiteszed szíved lelked, nyolcvan féle kaja, és megkérdezi, hogy rizs nincs???
@El Topo (Sgt. Elias): Mondjuk a sráccal azóta sem találkoztam. De te sem vagy semmi :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.21. 10:00:29

@golyo1974:

Mi sem kötöttünk életre szóló barátságot.

Sand Lover 2010.09.21. 10:03:25

Zseniális poszt!
Eszembe jutott P. Attila, egyik expasim országos cimborája. Ez, amikor egyszer nálunk (nálam) járt, ahogy bejött az ajtón, rögtön a konyhába csörtetett, felemelte a fedőt a fazékról és a merőkanállal beleevett a paprikáskrumpliba. Konstatálta, hogy jó, majd levette a pólóját (nyár volt és meleg) és az izzadt-szőrös felsőtestével ráfeküdt az ágyamra. Broáf.

scsaba1 2010.09.21. 10:08:09

@Morgan LeFay:

Melyik P. Attis? A kör közepén álló?

2010.09.21. 10:09:54

ha az embernek vannak kölkei, néha segít az, hogy "Nálunk mindig ilyenkor fekszenek!" felkiáltással elkezdeni fürdőszobába terelni őket, mesét olvasni, stb. - sajnos a prosztóbbja nem ért ebből sem.
Egyszer megtettem, hogy amikor már a tököm tele volt a kedves vendégekkel, úgy éjfél felé elvonultam a fürdőszobába, majd hamarosan megjelentem az alvóspóló-boxer jelmezben, fogmosó pohárral, fogkefével a kezemben és közeltem, hogy én most már fekszem, mert holnap hajnalban kelek, meló van. Ennek az a hosszútávú haszna is megvolt, hogy ez a pár soha többé nem látogatott meg minket.

Volt egy másik vendég család, azok szemrebbenés nélkül megágyaztak a beájult gyerekeiknek a nappalinkban a babzsákfotelben, majd tovább szoriztak nekem a konyhában... áááááá....

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.21. 10:13:42

@Morgan LeFay: Morgan meglátta Attila boltozatos, bozontos mellkasát, ahogy sziesztázó görög istenként végignyúlt a hófehér lepedőn. Eléje lejtett, egy mozdulattal megszabadult attól a kis virágmintás semmiségtől amely még közte és vágyai között feszült. Attila karjaiba omlott és elfúló hangon csak ennyit sóhajtott: tied vagyok. Forró csókban olvadtak össze, Attila lapátkezei óvatosan fedezték fel a törékeny test minden ki titkát. Morgan valahol az ismeretlen határán lebegett és elérhetetlen magasságból sugároztak le rá a földöntúli kéj hullámai. Érezte, hogy izmos karok emelik testét és végre! Végre egyesült álmai férfiával. Kéjes fájdalom feszítette testét és elnyelte őket a szerelem ösztönös, ősi, vad ritmusa...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.21. 10:14:18

@golyo1974: Miért, a rizs nagyon fontos köret! Én se örülnék, ha elémtolnál egy tál birkapörit magában :)
Egyébként az anyós egy más műfaj, azt is meg lehetne írni, de az már tényleg a modorosság csúcsa lenne!

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.21. 10:15:38

@Professor Pizka:

Úbazmeg, fogadjunk, hogy Romana-val jársz dolgozni.

Balance Of Power 2010.09.21. 10:16:23

Egyszer az unokatestvereim jottek at, direkt rakerdeztem, szeretik-e a forralt bort (szezonja volt). Jo lesz. Aztan amikor megerkeztek, kiderult hogy annyira megsem, mert voros borbol volt es ok a feheret szeretik. Olyan persze nem volt otthon, de sor, tomeny, udito, minden mas igen. Viszont nem atallottak ures kezzel erkezni - efelett a mai napig nem tertem napirendre, plane hogy igen jolszitualt csaladok sarjai.
Persze lehet, hogy en vagyok a balek, mert mindig viszek valamit vendegsegbe. A legujabb heppem a virag a haziasszonynak, ami miatt komolyan kezdem totalis balfasznak erezni magam.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.21. 10:17:08

@El Topo (Sgt. Elias): nem, a kettes villamossal. Vagy tizenöt éve olvastam párat rokonoknál és beégett :-)

migueldiez 2010.09.21. 10:17:19

Ez nagyon jóóó!
Hogyhogy nem tud esni mostanában a színvonal?

Mindenesetre az ilyet én már a Vangelises beszólásnál kivágnám a legszívesebben. Van kőkeményen - véletlenül - rácsukni az ujjaira a zongorafedőt - vagy mi az - amolyan Tom és Jerry stílusban.
OFF; nem csak szokásos okok miatt, hanem egyik traumám, hogz a szóbeli felvételin előttem kijött valaki, jön a szokásos, körésereglenek, hogy
"Mit kérdeztek? Mondjak filmzeneszerzőket. - Ééés tudtál? - Hááát, Vangelis..." . Azt hittem, elsírom magam, legalább öt-hatot tudtam volna, hogy stílszerű legyek, Nino Rota, ld. fent, Keretsztapa (is)
Amúgy a Keresztapa Special Edtitionos rész egyszerűen már annyira súlyos - fiatal korom dacára - ott elvinne a szívem az idegtől.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.21. 10:18:40

@Balance Of Power: ugyanmár. Azért hívtak meg mert van kaja. Meg pia. Én ilyenkor legfeljebb a hálapiát szoktam elvinni. Most mondjuk ukrán konyakom van. Az nem olyan kemény valuta, pedig kifejezetten jó konyak. Már amennyire egy konyak jó lehet.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.21. 10:21:05

@migueldiez:

A filmkölcsönkérőhöz képest legalább ennyire durva a filmtukmálós.

golyo1974 2010.09.21. 10:24:49

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Jah, csak tudod, volt krumpli, nokedli, sült krumpli, és friss saláta. fbm... rizsre nem gondoltam :) Amúgy utána kivágtam őket, szépen felálltam és megköszöntem, hogy eljöttek vendégségbe, lehet hazaballagni. Lehet, hogy ott kezdődtek a házasságomban a gondok??? :)

rdi 2010.09.21. 10:26:34

Olyan ismerősöm nekem is volt, aki ha meglátogatott minket, minden szekrényajtót végignyitogatott, nem nyúlt semmihez, csak nézelődött, mint egy lakásturista. Ha újra eljött, akkor újra végignézte az egészet.
Meghalt már szegény, ez kb. 20-25 éve történt.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.09.21. 10:27:28

ez a csóka a 17. másodpercben 43-as utászbakanccsal a seggében lett volna kibaszva a hetedikről, az ziher, ha ezt a műsort tolja:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.21. 10:30:56

@golyo1974:

Jaj, egyébként volt apósommal volt ilyen mókás kalandom!
Jöttek valami ünnepi ebédre, születésnap, vagy karácsony, vagy mittudomén.
Én mint az állat, négyfogásos ebédet főztem, meg desszert, meg minden szarság.
Na, apósomék szigorúan déli 12-re érkeztek, az ajtóból egyből lebaszták a seggüket a terített asztalhoz, és tömték a fejüket egy szó nélkül. Közben két fogás felszolgálása közt hirtelen betojt a gyerekem. De nyakig szaros lett! Rohantam tisztába tenni, közben hallom, hogy az ebédlőben morog apósom, hogy ő ilyenkor már kávézni szokott, rémes, hogy elhúzódik ez az ebéd. Akkorát üvöltöttem, hogy a legyek agyrázkódást kaptak, amikor az ablaküvegnek repültek. Mondtam a feleségemnek, hogy csendesítse le az öregharcost, mert kibaszom, hogy a szomszédban landol.
Többé egy pohár vizet nem kapott nálam.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.21. 10:32:37

@El Topo (Sgt. Elias): meg a film-elmesélős. Mellékszereplőkkel, tokkal vonóval. A legrosszabb, amikor történelmi filmeket mesélnek el, lehetőleg olyat, amelyekben kitalált arisztokraták vannak.

Sand Lover 2010.09.21. 10:33:16

Scsaba1: nem, ez egy fiatalabb kiadású Attila volt.

Professor Pizka: kimaradt a történetből, ahogy hersegve vakarta a mellszőrét, férfiasan böfögött egyet a benyakalt sörtől és nem kevésbé férfiasan, lapátfogait kivillantva felröhögött.
Ami meg a szexjelenetet illeti, az akkori pasim is jelen volt, bár szerintem ez sem zavarta volna.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.21. 10:34:17

@Professor Pizka: meg hollywoodi vígjáték. "És akkor a fószer becsúszott egy ferrarival a susnyásba érted hahahaha"

scsaba1 2010.09.21. 10:34:53

@El Topo (Sgt. Elias):

Lehetne ilyen poénos gyűjteményt csinálni a nagyon rossz első mondatokból:

Magyar Szigeten: Merre találom a kóser konyha-sátrat?

Nemzet színészével beszélgetve: Ön szerint ki lesz a következő? (megtörtént)

Kocsiban rádióműsort hallgatva a hülye nevekről: -Ki az az idióta, aki képes Sebastiannak elnevezni a gyerekét? Új gyerek a hátsó ülésről: -Az én fiamat is így hívják... (megtörtént)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.21. 10:35:43

@Morgan LeFay:

Aha, egyszer ifjú koromban, hozzám is feljött egy csinos osztálytársnőm, hogy csináljam meg a géprajzát, és képzeld el, ő is végigheveredett az ágyamon. Igaz, nem az izzadt testével, hanem előtte kért egy törölközőt, hogy lezuhanyozhasson, mert akkor is nagyon meleg volt.
Meg voltam tisztelve.

ii@_ 2010.09.21. 10:36:52

Hehe, pont a hétvégén volt ilyen vendégünk. Szombat délelőtt telefonál, mondja az Uram, most nem jó, épp megyünk rokonlátogatóba, erre ő, oké, hatra nálatok vagyok. :D
Ahogy megy végig a lakásban, úgy fikáz mindent, szép sorjában, biciklit, gitárt, tévét, számítógépet, szörfdeszkát (!). Mondani sem kell, hogy éjszakára is maradt, olyannyira, hogy a másnapi ebédfőzésben is aktívan segített jótanácsaival, mondván az ő anyja nem így szokta... Azért szépen evett, majd elégedetten távozott.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.21. 10:37:31

@scsaba1: az enyémet Johann Sebastiannak fogják hívni és szolfézs különórára fogom járatni.

scsaba1 2010.09.21. 10:38:04

@El Topo (Sgt. Elias):

Dolgozni? A francokat, ő írja ezeket Barbara Pizka álnéven...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.21. 10:38:22

@scsaba1:
Egyszer a főnökömmel mentünk valahova kocsival és a rádióban valami pinaműsor ment. Két nő versenyt modoroskodott, és egy idő után már nem bírtam, kifakadtam, hogy az istenit neki, ki eza picsa, hogy lehet ilyen műsorral szennyezni az étert? Mire a góré elárulta, hogy ez speciel a lánya.

Balance Of Power 2010.09.21. 10:41:23

@El Topo (Sgt. Elias): Az aposok tudjak a frankot ;) Az enyem rendszeresen "meghivlak benneteket a szuletesnapomra" jelszoval meghivatja magat (ezaltal minket) a noverehez, aki ugye nem tud nem teruljasztalkammal keszulni. Ez csak azert nem szokott kinos lenni, mert mi is szivesen megyunk hozzajuk es ok is szivesen latnak - minket. Aposomat mar kevesbe. Amugy pedig nyilvan megtartanak csaladilag ezt a jeles esemenyt rasegites nelkul is valamikor, de ennek idopontjat ugyan hadd dontse mar el a hazigazda.

rdi 2010.09.21. 10:43:13

Aztán volt (ill. van) olyan pesti rokonom is, aki időnként felhívott, hogy meglátogatna minket. Ez látogatás általában azt jelentette, hogy szombat reggel odajött, és vasárnap este távozott, addig teljes ellátás. Merthogy a kedves vidéki rokonok olyan vendégszeretők.
Hozni persze nem hozott soha semmit, és nem is viszonozta a meghívást, hogy na, "egyszer gyertek el ti is", vagy valami hasonló. Volt, hogy bepasizott, és akkor a pasit is hozta. De nem szóltunk, mert végülis jóban voltunk, elbeszélgettünk két napig.
Az mondjuk durva volt, mikor egyszer így szilveszterezni jöttek (pasival együtt), és a manusz meglátta a székelykáposztát, (jó sok hússal készült), majd megjegyezte, hogy "ő nem kecske". De ekkor még mindig tartott a türelem.
A türelem akkor fogyott el, mikor ennek a pasasnak az előző házasságából származó fia hívott minket, hogy ő vállalkozásba kezdett, és a mi környékünkön is folytat tárgyalásokat, ha jön, alhatna-e nálunk. Mondtuk, hogy oké. Persze, nem akartak szállodát fizetni, ingyenszállás a vendégszerető vidéki rokonnál adta magát.
Erre beállított a fiú az autószerelőjével, egy nagyon proli, nagyon koszos, nagyon alkesz fickóval (aki állítólag a vállalkozásában segített), hogy persze mindkettejüknek kell szállás.
Akkor nem dobtuk ki őket, egyszer ott aludtak, de ezek után édesapám megmondta nekik, hogy a jövőben eltekintünk a látogatásoktól.

migueldiez 2010.09.21. 10:45:36

@El Topo (Sgt. Elias):
"A filmkölcsönkérőhöz képest legalább ennyire durva a filmtukmálós."
Na ebbe mondjuk lehet, hogy belecsúsztam már- az ajánló szerepében - de akkor is csak módjával. :)

helianthus 2010.09.21. 10:47:01

@Balance Of Power: én is mindig viszek valamit (ha más nem egy üveg pia, doboz csoki bejátszik, azt úgyis szereti mindenki), és nekem is vannak jól szituált unokatesóim, akik vagy nem hoznak semmit, vagy összeszedik a vackokat, amit nincs kedvük a szemeteshez levinni és elhozzák ajándékba. Legutóbb pl. kaptam szemceruzától kezdve rúszon át mindent, a szaguk alapján már rég lejártak, a színük hajazott Lady Gaga meg Tóth Gabi színvilágára, ez azért jó, mert nem sminkelem magam, csak nagyon ritkán, ahhoz meg megvan egy rúzsom, szemfestékem stb. mivel elég sápadt a színem és nem kenhetek magamra csak nagyon kevés színt, hogy ne nézzek ki zombi-vámpír kombónak. A vendégség után az összes sz@rt kidobtam.

scsaba1 2010.09.21. 10:47:28

@El Topo (Sgt. Elias):

Uhh, igen... Az én vagyok...

-"Önélzetes a kis latol... Mi? Latol..." Nem láttad? Bázz... ezt nem lehet kihagyni, az alapműveltség része. Van nálad pandrive? Rámásolom, beszarsz rajta...
-Nincs mivel megné...
Lófaszt nincs, számítógéped csak van, feldobok mellé egy kis médialejátszót is, rákattintasz, oszt' megy...
-Izé, céges cuccok vannak rajt...
-Pászmeg nem fér rá, az gond, ha ezt a kurvanagy evvegiosszesito.xls-t letörlöm? Majd rámásolod holnap újra...
-De én nem szeretem a Monty Pythont...
-Micsoda? Hogyhogy? Buzi vagy?

2010.09.21. 10:48:47

Az én apósom egy főnyeremény. Pontosan érkezik, udvariasan elfogyasztja az ebédet (minden nagyon finom volt, köszönöm szépen, nem nem kérek semmi mást), majd egy óra elteltével már türelmetlenül topog az ajtóban, hogy induljunk már, a kutya nagyon vár minket (vagy valami hasonló, nyomós ok).

migueldiez 2010.09.21. 10:50:45

Ja, örömmel (félelemteljes várakozással) nyugtázom,
hogy a gasztrobloggerek megint kaptak egy oldalvágást, jó lesz ez majd címlapkor.

golyo1974 2010.09.21. 10:50:46

@El Topo (Sgt. Elias): Hú és a vidéki rokon megvan? Tizenegykor csörögnek telefonon, hogy egy óra múlva ott vagyunk. És utána hőbölgés, hogy hogy nem főztél semmit? Vagy hát idejövünk, te meg a konyhában vagy egész nap..... És csak paprikás krumpli van? Ez egy hétvégi ebéd nálatok? Jah és hoznak azért két doboz István sört, mert őket is úgy hívják és simán megisszák, ha már hozták, ne vesszen kárba mi úgy sem szeretjük jelszóval.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.21. 10:51:20

Hehe, hogy felszakadt mindenkiből a frusztráció! Jönnek a régi sérelmek. És még mondja valaki, hogy a magyar vendégszerető!

Ernoke 2010.09.21. 10:55:35

a szekrénynyitogatás engem nem zavar, mert vendégként csak nagyon jó barátaim jönnek, rajtuk pedig még szórakozni is tudok, amikor mindent viccből végigfikáznak.:)

egy másik ismerősöm viszont a soha el nem menős fajta, ezt utálom. ő meg tudja ezt tenni, mert mindig szabadúszóként dolgozott, és éjjel nem alszik többet 4 óránál. vszeg ezért volt képtelen észrevenni hétköznap éjfél után az ásítozásomat meg a leragadó szemeimet, pedig már mindent csináltam, h nyilvánvalóbb legyen. aztán mindig szólni kellett neki, h "ne haragudj, h így kidoblak, de mindjárt elalszom", ami elég kellemetlen. ráadásul ugye egy idő múlva már normál járatokkal nem tudott hazamenni, csak éjszakaival, és mivel az ember nem küldi ki fél órát várni a buszmegállóba, még fél órát maradt...

a válogatósság szerintem a vendégnek is nagyon kellemetlen, ki szereti megmondani a háziaknak, h azt a kaját pont utálja? én kb. bármit szívesen megeszek, de a túrós (vagy mákos, vagy grízes, vagy sajtos-tejfölös) tészta nem megy le a torkomon. egyszer kaptam túrós tésztát vendégségben, nagyon nehéz volt hozzá jó pofát vágni és enni belőle valamennyit, rendesen éhen is maradtam. az volt a szerencsém, h 2 órával utána elkészültek a húsok. szerintem a háziak is meglepődtek, mikor udvariassági kínálásra azonnal befaltam vagy 3 szeletet...

amúgy erről a posztról ez jutott eszembe:
www.youtube.com/watch?v=ZgOqcH1Ywzs

rdi 2010.09.21. 10:58:29

@golyo1974: most látom, hogy ez a vidéki rokon, pesti rokon dolog milyen jó lett volna a modoros vidéki posztba is.

Sand Lover 2010.09.21. 10:58:44

@Professor Pizka: :) Igen, de mindkét nembeli résztvevő szemszögéből, akrobatikus elemekkel gazdagítva, segédeszközökkel: csillár és 1 hektó tejszínhab. Adom az ötleteket, te megírod, kiadjuk és a profiton risztelünk. :)

Falusi_metálos 2010.09.21. 11:00:01

ez rendesen leb@szott a padlóra, Örültem is, mikor a csávókám elköszönt :)))

migueldiez 2010.09.21. 11:00:52

Ja, nekünk olyan volt, a múltkorában párszor, vendég,

hogy ő maga elvált, és jobb híján mobiltelefonokal seftel, még csak nem is anyira nagy hatékonysággal, mindez önmagában oké,
csak emellett nagyon-nagyon tudja a tutit, az élet nagy dolgait, folyamatosan életvezetési tanácsokkal szolgált a nap bármelyik órájában, bármilyen élethelyzetre.

scsaba1 2010.09.21. 11:03:00

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Alapjaiban vendégszerető, mert az ilyen szekrénynyitogatós-falra hányós egyedeket sem tessékeli ki a házból egy öregsörétre töltött, külső kakasos bock-rendszerű puskával, hanem disztingváltan mosolyogva tűri a túlkapásaikat, és csak évek múltán adja ki magából egy pszichoterápiás poszt vagy komment keretében.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.21. 11:03:06

Ezt elolvasva elkezdett szoritani a mellkasom, okolobe szorult a talpam es alig kapok levegot.
Mostanaban sok volt nekem a vendegekbol, azt hiszem...

2010.09.21. 11:05:39

Igaz ugyan, hogy a fikázós vendég idegesítő, de talán még ellenszenvesebb a seggnyaló sznob. Minden csodás és szép, az ízléstelen, rézszerelvényes kiwizöld-lila színekben pompázó, fürdőszoba (benne az obligát sarokkád) láttán "Vaóóóó!" felkiáltással áradozik, hosszasan tanulmányozza a külföldi nyaralásokból származó giccsgyűjteményt, valamint a házaspár falra aggatott, 27 db esküvői fotóját - gyönyörűek voltatok! A fél nappalit betöltő, ormótlan, ízléstelen mintás ülőgarnitúra (Budapesti Piac egynyolcados hirdetéséből) nem csak szép, de nagyon kényelmes is, a 800 lumenes projektor gyűrött vászonra vetített halovány képe „Tiszta Cinemacity!”, az IKEÁ-ból származó reprók láttán műveltségét is megcsillogtatja: „Te is szereted Rembrandtot? Ja, ez a másik belga, Van Gogh? Ezt a napraforgós képét én is mindig szerettem!”
A seggnyalás csimborasszója volt az, amikor egy céges bulin, ahol a házigazda főnök volt, 3-4 beosztott csaj a hűtőszekrény körül állt és a főnökasszony joviális mosolya közepette arról értekeztek 20 percen keresztül, hogy milyen "édik" a hűtőmágnesek…

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.21. 11:09:24

@Brother Love: mar azt hittem, csak en vagyok "szar vendeglato".
Egyebkent en az a fajta vagyok, aki a szivet-lelket kiteszi, sut-foz, gyonyoruen kitakarit, de van, akinek semmi sem eleg.

golyo1974 2010.09.21. 11:11:16

@Brother Love: Hát seggnyalásról én is ódákat tudnék zengeni....

Balance Of Power 2010.09.21. 11:11:39

@helianthus: Na jo, hat azert az nem bun, ha valaki mondjuk a vendeg altal hozott bontatlan piat vagy ragcsat tovabbviszi mashova. Csak lehetoleg ne ahhoz, aki hozta :) Bontottat, na az mar mas kerdes :))))
Zsenialis volt, amikor a jomultkoraban apamnak hozott a sogora egy kb. 1987-es Ampelos likort vagy sherryt vagy mit (a Kivalo Aruk Foruma haromszog is rajta volt!). Igaz, hogy bontatlan volt, de elotte evekig ott lattam naluk a szekreny tetejen. Aztan elhoztam a fatertol, ki is nyitottuk es bevallalos vendegeinknek tartogatom. De meg igy sem fogy, pedig van par vadbarom ismeros, aki mindent megiszik.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.21. 11:11:59

@Morgan LeFay:
A tejüzemben a szeparátor felett Louius XI. stílusú kritálycsillár függött. Morgan, az ábrándos tekintetű fejőlány az ellető felől sietett az irodához. Attila, az inszeminátor szalajtotta fel a mutatós munkáslányt, hogy szóljon: Tyereskova, a fülszámos Holstein-fríz tenyészállat megellette Blenheim Jonathan-nal, az Angliából importált tenyészbikával közös borjukat. József, az inszeminátor kalapját gyűrögetve állt a kis borjú mellett, hiszen, ha csak kis részben, de ő is részt vett a kicsi nemzésében.
Morgan az irodába menet nekifutott, majd egy "előre dupla aervak szaltó egész csavarral, csukamozdulattal" elemet ugrott, mely után fröcskölés nélkül, bokáját nem túlhúzva elcsobbant a szeparátorban hömpölygő friss tejszínben. Arra járt Béci, a hegesztő, aki a maga után húzott CO-palackból azonnal nyomatni kezdte a gázt a tejszínbe. Az azonnal habozni kezdett. Meglátta ezt Attila, az ellető, aki felkapott a Louis XII. csillárra, Ginger-szaltó, két óriáskör és egy Cukahara után bicskaszaltóval ugrott le és ellépés nélkül két lábra érkezett a tejszínhabban ficánkoló Morgan mellé. A kifutó tejszínhab csúszóssá tette az üzem padlóját, ezért tripla rittberger, dupla toe-loop mozdulattal beugrott Béci is. Már csak Józsi volt hátra, ő simán bemászott de csatlakozott a szinkronúszást bemutató többiekhez. Mikor ebből elegük lett, mindenki jól megkefélte Morgant, és boldogan éltek, míg meg nem haltak.

Ernoke 2010.09.21. 11:12:21

@rdi: "boldog névnapot, ma délután meglátogatlak ennek alkalmából!" - hívtalak, bazmeg?

vendégségbe menve egyébként nagyon gáz, ha a vendéglátónak nem jut eszébe megkérdezni, h mit eszik vagy iszik a vendég szívesen. kajával ellentétben alkoholból csak néhányat tudok meginni, és idegesít, ha nem az általam hozottat bontják fel, hanem elém raknak valami olyat, amit nem bírok. eleve milyen már, ha valaki hoz mondjuk egy üveg pálinkát, a házigazda pedig bebassza a legfelső polcra, helyette pedig a maradék 15 éves likőröket próbálja megitatni a konyhamalac vendégekkel...

scsaba1 2010.09.21. 11:13:07

@Brother Love:

Viszont ugyanő a hátad mögött gusztustalanul lefikáz a közös ismerőseiteknek.
"Síjjjj, csajok, voltam a Jutkáéknál... Az a fürdőszoba...Győzike elsírná magát örömében... az ízléstelenség és a kivagyiság csimborasszója.
Mutatta az esküvői képeit is, az a ruha...anyámnak különb volt '72-ben. Meg különben is: a májfoltos hátához ki az a hülye, aki kivágott ruhát vesz fel...
A vajbőr ülőgarnitúrát meg ilyen kishibás outletben vették, majd biztos elhiszem, hogy 250k-t kiadtak érte a lúzer középiskolai tanár férjével...

Sand Lover 2010.09.21. 11:20:25

@Professor Pizka: Nem szeretnék kötözködni, de ez már több, mint egy menage-a-trois és nincs benne agronómus! :)

golyo1974 2010.09.21. 11:25:22

@scsaba1: Ott a pont, mintha a kolleganőimet hallanám... De jó ruha van rajtad, kiemeli a szemed színét, nagyon jól áll, vékonyítja az alakod...
Rá két percre a másik folyosón. Te láttad a Katin azt a gusztustalan ruhát? Mint egy tehén úgy néz ki benne, nem semmi. Hogy tud ez a nő a tükörbe nézni? És még azt hiszi jól néz ki.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.21. 11:27:18

@Morgan LeFay: az agronómus minek bele? Ő várja az irodán a tehenészlányt, akinek dolgos napja van :-)

Hal Stanton 2010.09.21. 11:31:42

Hogy lehetne mihamarabb összeköltözni a vendéggel? Nekem szimpi.

2010.09.21. 11:33:24

@scsaba1: A szomorú az, hogy sokaknak tényleg tetszik a tehetősek kevés ízléssel, de sok pénzből összehozott, giccsparádéja.
MOstanában vagyunk családi ház-keresőben, megáll az eszem, hogy 50-60 millára tartott házaknál micsoda elképesztő ízléstelenség uralkodik, ráadásul gyakran a praktikum fölött.
Pl. egy teljesen alap fürdőszoba: fekete járólap, jajlila falicsempe narancssárga díszcsíkkal, retró jellegű réz csapok, szerelékek, ehhez merészen modern, formabontó bézs szaniter, akkora sarokkád (50 fúvókával pezsgetővel), hogy a Titanicot elnyelné és a sarokban egy önálló seggmosó, ám a WC a másik helyiségben van.
Hidd el, az ilyet is teli szájjal dícséri egy igaz seggnyaló, én meg nem tudom elég finoman megfogalmazni a büszke eladó/tulajnak, hogy "nekünk, khmmm, hogy is mondjam, kissé hmmm, konzervatívabb az ízlésünk...)

Sand Lover 2010.09.21. 11:43:44

@Professor Pizka: Minden tejüzemben akad egy gumicsizmás, farkasberci-bajszos, tagbaszakadt agronómus. Inszeminátorral olyan passé…

Valleyfloydroad 2010.09.21. 12:00:02

Szétröhögtem magam a poszton is, meg a kommenteken is. Szerencsére ritkán, vagy egyáltalán nem toppan be ilyen bunkó vendég hozzánk.Van ugyanakkor még egy típus, aki szentül meg van győződve, hogy jobb ha inkább egy kicsit korábban érkezik meg, mint hogy "megsértsen" akár 10 perc késéssel is. Előfordul, hogy az ilyen vendég 7 helyett 6-ra, fél 7-re jött, hogy bocs, korábbn jött meg a buszom, biztos nem bánjátok, ha itt elücsörgök míg jönnek a többiek. Igen ám de a snackek, falatkák még nincsenek kirakva, te meg szeretnéd, ha minden stimmelne és nem kéne máris kínálgatni valakit, a különben is a húsra is figyelned kell a sütőben, nehogy túlsüljön. Asszony még fürdőköpenyben, éppen hajat szárít, ő is rohadtul örül a korai vendégnek. Ezek a vendégek szoktak aztán Húsvétkor is már reggel 7-kor csöngetni, hogy hát Húsvétkor "ez a szokás", nem este kell locsolkodni:-)

noirp 2010.09.21. 12:02:15

@Professor Pizka: csak ééééééééééén mozdulok, csak ééééééééééén...:)

Balance Of Power 2010.09.21. 12:04:31

@Valleyfloydroad: Az ilyen vendeget be kell fogni. Akkor ha mar korabban jottel, tedd hasznossa magad: segithetsz megteriteni, krumplit pucolni stb. Persze 1-2 felest azert igyunk mar meg elotte :)))

noirp 2010.09.21. 12:11:26

@Brother Love: "ahol a házigazda főnök volt, 3-4 beosztott csaj a hűtőszekrény körül állt és a főnökasszony joviális mosolya közepette arról értekeztek 20 percen keresztül, hogy milyen "édik" a hűtőmágnesek…" ááááááááááááááááííííjjjuj.

Tudjátok: félek. Főnökömnek előbb-utóbb házszentelője lesz. Ha meghívnak minket hangyákokat is, ez_kötelező_műsorszám lesz. Juj.

Valleyfloydroad 2010.09.21. 12:13:28

@Balance Of Power: Jaja, ha mondjuk haver az illető, akkor abszolút. Akkor van gáz, ha amolyan tesze-tosza idősebb rokon, vagy ilyesmi. Erről jut eszembe, hogy van olyan vendég is, hogy simán jópofizik, hogy mit segítsek, adj valamit csinálnom, stb. közben pedig nagyon jól ismered, hogy egy teát sem tud elkészíteni, annyira béna a konyhában. Meg mondjuk szmokingban érkezett :-))Úgyhogy inkább csak marad az elő-feles:-))

a_fater 2010.09.21. 12:14:15

Annyira 100%-ban össze van szedve minden bunkóság, hogy (remélem) olyan ember nincs is, aki mindezt egyben produkálja. Bár, nagy az Isten állatkertje...

noirp 2010.09.21. 12:15:47

@scsaba1:
szolidabb eset:
Anyám indexes talira készült, kérdezgették, mi van a kölökkel? Hát, aszongya öreglány, még mindig vegyészmérnöknek készül, hát mondjátok már, ki a fészkes fene akar az lenni?? Erre két v.m. felrakta a kezét a kocsiban.
Baja nem lett, csak csúnyán körberöhögték.

noirp 2010.09.21. 12:18:47

@scsaba1: Jézusmária. Sok női munkatársad van? Ettől a hideg kirázott, nagyon igaz.

2010.09.21. 12:22:16

@noirp: Váratlan, de legtaglózó erejű, hasmenéses-hányásos megbetegedésre hivatkozó távolmaradást javasolok...
Az efféle összejövetelek számomra kibírhatatlanok.

golyo1974 2010.09.21. 12:29:49

@Brother Love: Jáj és persze burzsuj főnöknél a kert megmutatása és körbedícsérése, kihagyhatatlan, a szökőkút, a kerti törpék istenítése, a meztelen női szobor a köéppontban....

noirp 2010.09.21. 12:32:40

@golyo1974: hehe :)
Pohárpörgetés, szimatolás, nyelvcsettintés, lelkesedés a borszobában; a monitormosóban oldott nyalókának és a marhabőrcserző pácnak is.

Conan a barbar 2010.09.21. 12:33:57

Háhhá, már öten likézték a profilodon, hogy "köcsög vagyok, tömj meg!"
Ezen osszefostam magam :D:D

scsaba1 2010.09.21. 12:39:32

@noirp:

@Brother Love:

A francokat... Noirp: ki ne hagyd. Egy szociológus szenvtelenségével és kérlelhetetlen lényeglátó képességével vegyél részt a házavatón, és utána posztot kérünk róla. Mondjuk a munkacíme legyen "A főnök házavatóján".

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.21. 12:53:52

@Morgan LeFay:
Aha. Tehát megvan a férfiideál. Ilyen nyolcvanas évek fíling kéne? Hogy mondjuk nyilatkozik egy tweedkabátos, barkós, barna napszemüveges, tarisznyamagnós csókának, aki sárga szivacs turhavédős mikrofont tart az orra alá?
Az agronómus épp ott tart, hogy fuzáriumos lett idén a búza ellenben, szépen hozott a tritikálé, amikor a háttérben addig dévaj módon a ceruza végét szopogató dévaj TSZ-titkárnő, bizonyos Morgan felajánlja, hogy hoz egy kis kávét?
Kisvártatva megérkezik Morgan, akinek a blúzán az előző snitthez képest két további gomb ki van gombolva és valahol a harisnyanadrágja is eltűnt. Leteszi az asztalra az MSZ saválló üvegpohárba töltött friss (városról jön a riporter elvtárs!)épp a cukortartót rendezgetné, amikor elcsúszik, a cukor leesik. Így, ahogy ugrik a cukor után, a kis titkárnő végigfekszik a riporter combján, úgy hogy a feneke pont a riporter keze ügyébe kerül, aki nem is mulasztja el az alkalmat, simogatni kezdi. Közben az eséstől még egy gomb elpattan a blúzon. Az agromókus kigúvadt szemekkel nézi a dekoltázst, hát még akkor, amikor Morgan az egyik kockacukrot szopogatni kezdi frissen rúzsozott szájával.
Snitt.
A következő képen a riporter már vidáman ujjazza a kis kéjsóvár titkárnőt, aki azon van, hogy ellenőrizze, van-e szattyán a petrencén az agronómus elvtársnak?
Innen már a klasszikus német műfaji keretek (Blasen-Ficken-Blasen-Ficken-Spritzen) határozzák meg a dramaturgiát.
Időnként a titkárnő (amikor nincs tele a szája), "húdenagy" kiáltásokat hallat, míg, hogy azért a keretsztori is meglegyen az agromókus időnként belebődül a mikrofonba, hogy a "sertésállomány leoltásra került tályogos orbánc ellen"...

golyo1974 2010.09.21. 13:02:04

@Professor Pizka: Ennyit a kávémról fbm :) Most törölhetem a monitort....... :D A vége ütött nagyon :D

lárvalányhaj 2010.09.21. 13:20:36

@scsaba1:

A vasárnapi ebédnél tényleg nem szoktam csillogtatni tűéles kritikai érzékem, mert nem hiszem, hogy az anyósomnál osztatlan sikert aratnék :D

bajor gizella 2010.09.21. 13:23:31

Jaj de jóó ez a felső. hányas? fenébe az a plusz tíz kiló rajtam. azért felpróbálom nem baj? nemsokára esküvőre vagyok hivatalos. fúú de jó ez a ruha is, hordod? sose láttam rajtad. recccs.
pamut kitágul, szálak felfutnak.
áh nem az igazi rajtam. eleve nem értem hogy a zarában miért olyan kicsi a méretezés. baszki de szúrós ez a pulcsi, hogy bírod ezt magadon?
az ágyon a kukás zacskókra emlékeztető petyhüdt textilek száma rohamosan nő.
hú ez a szoknya állati. a ceruza fazon nekem is bejön. reeeccs. elszakad a bélés. faszom ezek a silány anyagok. meglátszik hogy tömegtermelés. aztán aki egy kicsit nem olyan testalkatú már mehet a levesbe.
(én ekkorra már oda se merek nézni, csak némán tűrök.)
figyelj láttam rajtad azt az olajzöld bársony bevontú cipőt. had próbáljam már fel, csak hogy fazonra hogy áll. nekem egy számmal ugyan nagyobb a lábam, de hátha belemegy, ha jól áll veszek egyet én is. fú közben látom ezt a sálat a fogason. hordod? sose láttam. neked ez nem túl sötét? na most nézd meg rajtam IS( mennyivel) jo(bban) áll.
úh sajtos tészta? kedvencem. de cuki kitűző. megy a sálhoz.(télleg?) na figy, a héten még úgyis beugranék, akkor visszahozom mindkettőt. vagy gyere át te, és válassz valamit tőlem.
két hét múlva: fííígyeeelj, az van hgoy elhagytam azt a bulldogos kitűződet tudod amit a múltkor adtál kölcsibe. bocsika. de most elkérheted azt a madarasat ami a múltkor nekem is kellett...

lárvalányhaj 2010.09.21. 13:28:27

@golyo1974:

Én nem szoktam megkérdezni, egyszerűen csak kerülöm az olyan helyzeteket, amikor nem én főzök. Ha haverokkal találkozunk, akkor eleve inkább inni szoktunk. Ha már mindenképpen kajálós vendégséget kell tartani, akkor vagy úgy szervezem, hogy nálunk legyen az _ívent_, vagy étterembe megyünk.

noirp 2010.09.21. 13:29:49

@scsaba1: Mondasz valamit. Ha meghívnak (ha), készülök. :)

2010.09.21. 13:52:19

Na ez pontos leírása annak amikor a gyerekem jön hozzám vendégségbe.

A 3 óra késés alap, mindent szétbasz, mindent lefikáz, szétszed, összerak, elpakol, átkutatja a lakást, ami kell neki eviszi.

Egy vendéget ki lehet rúgni, nem meghívni többet, de a gyekrek, az elemi csapás - és még nincs is unoka.

Sand Lover 2010.09.21. 13:55:01

@Professor Pizka: Hibátlan. :) Egészséges Erotika-parafrázis, Kovi kivitelezésében. :))

2010.09.21. 13:56:56

@golyo1974: Kerti tó (praktikusan: szúnyogtelevény), illetve kerti törpe helyett ma már inkább olcsó, öntött műkő "állatszobrok", úgymint ló, oroszlán, stb.

2010.09.21. 13:57:58

@Frengi: Na ja, de a gyermeked mindég a gyermeked marad, következésképp bármikor nyakon vághatod - még akkor is, ha ezt 30-40 évig nem tetted meg! :)))

golyo1974 2010.09.21. 14:09:18

@Brother Love: ex apóséknál a "bírtokon" szigorúan még műkő teknősbéka, kettő ülő kutya égetett agyag, műanyag kb. fél méter marmagasságú színes szarvas, egy hajléktalan ürge leszúrva a fűbe, fogja a napelemes lámpát, mindenhol zöld színű posztó a földön a kertben!!!! náluk is játszik a vizet hozó félmeztelen nő mint szökőkút, és házi címeres zászlót ki kell rakni lengeni, ha ott vannak.

2010.09.21. 14:09:51

@El Topo (Sgt. Elias): Ugya ezt fordítva.
Meglátgatom a gyerekeket -egy távoli városban. Délután érkezem, este közlik, hogy akkor ők most elmennének egy partira, ne várjam meg őket feküdjek le nyugodtan.

Jó, másnap lábujhegyen közlekedve a panel lakásban halkan egy kis üres kávét reggelire, délután 2-kor megunván az éh koppot elindultam egy vendéglőt keresni.

Ő és a kis barátnője ugyanis totál kiütötték magukat, ezért arról, hogy ebédet kapjak (az alanyagról gondoskodtam) szó sem lehetett.

-Mam, te sosem jössz hozzánk!
-Majd ha lesz személyzet kisfiam.

2010.09.21. 14:11:52

@Brother Love: Nem érem fel sajnos, de ha eddig nem vezetettem be a testi fenyítést 30 felett már késő.

szellőláb 2010.09.21. 14:17:18

Egy lengyel közmondás szabad fordításban: Vendég a házban, isten a házban. Ezt, annak idején, amikor sokat jártam Lengyelországba, napi szinten tapasztaltam is. Ez a mentalitás egyébként nálunk is (falun!), meg úgy az általam ismert kelet-európai országokban általános volt. Mára inkább közelítünk a nyugathoz (már vidéken is). Igyekszem megtenni minden tőlem telhetőt a vendégeimért, de azért vannak határok: Egy kedves barátomat minden további nélkül útjára bocsátottam: "Na most akkor, szívd el a cigidet, idd meg a borodat, és haladjál!" A válasz: "Akkor én most ki vagyok dobva? És az ősi vendégjog?" Szelíden megjegyeztem, hogy vendégségben nem kurvázzuk a háziasszony nemzetiségét, főleg, ha előtte dudára ettük magunkat a főztjéből.

2010.09.21. 14:25:11

@scsaba1: ezt a gyűjteményt megtalálod a Forró szél soraozatban: ott mindig a Surda sógora a ki az a hülye, de az utálsó részben már a kis unokaöccse. Klasszikus.

szellőláb 2010.09.21. 14:37:36

Nincs szebb látvány az idejekorán távozó vendégnél.

noirp 2010.09.21. 14:46:15

@golyo1974: egyáltalán, a fullfiction családy nemessy címer...Láttam olyat, ahol a kocsifelhajtóra is kirakták vörös-szürke burkolóból (nem tom, hogy hívják ezt a térburkoló műkövet)

noirp 2010.09.21. 14:53:50

@golyo1974: egyáltalán, a fullfiction családy nemessy címer...Láttam olyat, ahol a kocsifelhajtóra is kirakták vörös-szürke burkolóból (nem tom, hogy hívják ezt a térburkoló műkövet)

noirp 2010.09.21. 14:54:42

bocs, menetközben pár percre Internal Server Error gyütt, nem tudtam, hogy kétszer is bevette :P

szellőláb 2010.09.21. 15:00:35

@noirp: nekem is, ezért most innen kérdezem:
Lányok! Hol vannak a sztorik a féknyomos és körülcsurizott wc-kről, az orvul kiteregetett rókabőrökről, a hajnalig tartó sterilizálásokról?

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.21. 15:00:59

Kedvem lenne irni a meglepetesvendegekrol, akiket idefujt a szel messzirol es nagyon orulsz is nekik, sutsz, fozol, ellatod oket meg ugy is, hogy iskolakezdeskor elegge ki van szamolva a penz, de nem baj, meg a dugipenz is elokerul, csak hogy adhass valamit, aztan ahogy telik az ido, rajossz, hogy bakker, ezek nem is miattam jottek.

Meg van az a kategoria is, akivel valahol talalkozol es beajanlkozik "vendegnek", ami annyit takar, hogy mehetsz ki erte a repterre sajat penzen, elcseszve ketszer 2 es fel orat a hetvegedbol, adhatsz neki ingyen szallast meg termeszetesen ha mar ott van, fozhetsz is neki, aztan ugy elhuz, hogy tobbet nem is hallani felole...

Na meg olyan is van, aki ket kisnyulert ki nem tenne a labat a sajat otthonabol, teged meghiv, mert csaladtagok vagytok, de ha te hivod, hirtelen rajon a cifrafosas, herpesze lesz vagy elviszik az UFO-k. Igy aztan te koltod ra es kiccccsaladjara a penzedet (ajandekok, ugye), te viszont a budos eletben nem kapsz semmit tole (meg a gyerekeid sem), cserebe megeheted a megfozott/megsutott kaja-es sutemenyhegyeket, amiket neki csinaltal.

Lehet, hogy balek vagyok?

golyo1974 2010.09.21. 15:01:27

@noirp: És képzeld el nekem hányszor meg kellett ezeket a szarokat anno mindig dicsérnem, ahányszor kimentünk hozzájuk braaaa. És ha valamit nem vettünk észre, egyből mi voltunk a hülye bunkók.

bajor gizella 2010.09.21. 15:04:22

én még sosem tudtam kidobni vendéget. egyszer próbáltam epegörcsöt szimulálni, de a házaspár közölte hogy van náluk bilagit, semmi gond, ferinek is szokott lenni.
a szilveszteri házibuli vendégségbe való süppedésének esete állt fent, mindenki elment (miután jól bezabáltak) valahova mulatni, mi is mentünk volna, csak hát ők nem akartak jönni, nagyon béna pár volt, és hát mi voltunk a vendéglátók, nem dobhattuk ki őket, mondván mi is mennénk bulizni. célozgattunk rá de nem vették a lapot.az idő és a különböző fos tv műsorok előrehaladtával a "görcseim" melyek a konyhában be nem vett gyógyszer hatására sem enyhültek, egyre erősödtek. ők meg felhangosították a tévét, hogy jobban hallják a szövegét a végcímdalnak. ekkor bementem a hálóba, hogy nekem aludnom kell, a férjem is befeküdt mellém, és tök jót dumáltunk, majd elbóbiskoltunk. éjfél után a nő bejött hogy főzhet e maguknak még pár virslit mert megéheztek...

Röhmer 2010.09.21. 15:04:28

Kimaradt még egy fontos dolog a posztból. Az igazán fesztelenül viselkedő vendég a megérkezését követő 10 percen belül istentelenül teleszarja a vécédet. Persze közben kiolvassa az újságot is, és véletlenül sem húzza le, csak amikor kijön - vagy akkor sem.

sprenczl 2010.09.21. 15:05:32

@Frengi: baszd nyakon, nevelni sosem késő...:-))

Mazlee 2010.09.21. 15:05:33

érdekes nekem nincsenek ilyen prosztó ismerőseim...

golyo1974 2010.09.21. 15:09:52

@szellőláb: Nah ha ezt elkezdjük, akkor meg jönnek a fiúk a betétekről, meg a dugókról :)

noirp 2010.09.21. 15:14:14

@golyo1974: Hm. Rendezz be _otthol_ szakkönyvtárat. Mondjuk egy polc, ami csak a te foglalkozásoddal van tele. És hívd meg a porcelángólyás-biliárdasztalposztópázsitos kertű rokonokat. És idegenvezess.
"Hú, és majd elfelejtettem. EZT nézzétek! A Koordinációskémiai Szemle 2009-es évfolyamát beköttettem, mióta legutóbb itt jártatok. Nézzétek milyen fasza/fajin. Vörös marokénbőrbe, igazi aranyozással, mert én adok magamra. És itt van benne S. Maar Megeen' Chak'Salakkayavan cikke a hétvegyértékű nihílium dipiridilkomplexeiről. Az egy KINCS! Azt nézzétek, mit ír a Results and Discussions 3. bekezdésben(...)"

...

noirp 2010.09.21. 15:14:52

bánatos tiplibe a blogmotorral, pedig hosszút válaszoltam golyónak :(

Csillámdementorné 2010.09.21. 15:16:15

Ahogyan olvastam, kedvem lett volna tarkónverni a vendéget.

noirp 2010.09.21. 15:16:43

@golyo1974: ...legvégül pedig jönnek a katonasztorik. :)

Egyéves Önkéntes 2010.09.21. 15:17:16

@Brother Love: vendégként cipőt nem levenni, főleg ahol a háziak sem abban vannak, hatalmas taplóság.

ZON 2010.09.21. 15:17:18

Cipőlevételhez:
Drága Édesapámat és 3 másik munkatársukat megkérte egy illető, hogy vigyenek fel neki valami régi, szép kanapét a 3. emeletre.Buzi nehéz volt.Vörös fejjel felcipelik, araszolnak vele a durva szűk ajtón át a keskeny előszobába, mikor a kedves anyós vonyítva reklamálta, hogy nem vették le a cipőjüket.
Fater: "Uraim! Letenni!" Aztán elköszöntek.
Ott maradt az ajtóban, félig kinn a lépcsőházban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.21. 15:24:20

Tudom, hogy csak kötözködöm, de

"szeretek otthon ejtőzni kicsit a kádban, rákészülni a nagy vizitre"

vs.

"Három napja nem vettem le egy percre sem a cipőmet."

???

kerikak 2010.09.21. 15:27:14

@rdi: lakásturista lol :DD de jó kifejezés :DD

noirp 2010.09.21. 15:27:27

@ZON:
Istenem, ha egy picit beljebb viszik aztat a kanapéjtot! (rá lehetett volna cuppantani anyós lábára, hadd vonyítson mégjobban)

golyo1974 2010.09.21. 15:28:54

@noirp: hehe :) Nem rossz ötlet. De hála istennek az exférjem szülei, szóval már nem áll fennt a veszély ilyen téren, hogy meglátogassanak. De bevezettem volna őket a gyermeki lélektan rejtelmeibe :)

golyo1974 2010.09.21. 15:34:18

@Fedor: Hát ő tudod így szereti a lakását: Valahogy nem szeretem a túl steril lakásokat - én az élhető otthonokat szeretem, ha látszik rajtuk, hogy ÉLNEK bennük -
Ezért nem veszi le még otthon sem a cipőjét. Ennyi az egész. Él a lakásba na :)

Maestro 2010.09.21. 15:34:59

én is a válogatós kategóriában vagyok és a hűdehamarjóllaktamkétfalattól szöveggel zárolom a helyzetet.. egyébként olyankor tisztázom, hogy én vagyok a válogatós fasz, nem pedig a vendéglátó főz szarul - jobb helyeken ilyenkor megkínálnak valami mással, pl vajas kenyér, nekem teljesen jó.

alapvetően egyébként pont leszarom hogy ki milyen környezetben érzi jól magát, én az enyémben, más a sajátjában, fikázni nem szeretek, azt meg leszarom ha valakinek nem tetszik az enyém (nem kell jönni).
úgyse azért megyek vendégségbe hogy megcsodáljam az új akármit, hanem hogy élvezzem a vendéglátó társaságát.

noirp 2010.09.21. 15:36:36

@golyo1974: Ugyehogyugye??? :))
Még berendezheted a polcot. sztem. :)

gyilkos fűegér 2010.09.21. 15:40:21

Én viszont a 10-15 fős házibulikat kifejezetten kedvelem: mindenki hoz egy üveg töményet, viszont legalább a fele kocsival jön...
A másik felének meg a fele eleve nem, vagy alig iszik...

A másnapi takarításért-mosogatásért bőven kárpótol a "megmentett" irgalmatlan piamennyiség.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.21. 15:41:30

@szellőláb:
Willem Dafoe, mint vendég?! Ő még meg is dugna minden élőlényt a lakásban!

golyo1974 2010.09.21. 15:42:39

@noirp: Aztán jól meghívlak vendégségbe :) Tíz percet nem adok neked, és sikongatva menekülnél az biztos :D

Egyéves Önkéntes 2010.09.21. 15:44:36

amikor a Kingus tangáját felpróbálta, akkor már sírtam :D

noirp 2010.09.21. 15:47:20

@Maestro: akkor van baj, ha a vendéglátó feltétlen meg akarja mutatni az új akármit. Mert megmutatja. Ha belepúúúrhadsz, akkor is.
Ki tudja, nem azért hívott-e vendégeket?
(van ilyen, persze, társasága válogatja.

"azt meg leszarom ha valakinek nem tetszik az enyém (nem kell jönni)."

Pooontosan.
"Fúj, hogy néz ki a polcodon az a sok kötegelt cikk!azokkal a ronda binderkapcsokkal! és hogyhogy nincs TV-d? és te a szobában eszel?"
ehehe:)
Megmondtam, hogy majd akkor veszek a szakirodalomnak 15 000 forintos függőmappatartót, ha megkétszerezik a bérem.
Ugyanez vonatkozik a lobogó lábú konyhaasztal lecserélésére.(Igazából nem is az én dolgom lenne, hanem főbérlőé.)
TV nélkül meg faszán elvagyok.
Gyorsan véget ért a vendégség, negyedóra múlva már a szobanövényeimmel bíbelődtem :D

noirp 2010.09.21. 15:48:17

@golyo1974: Jó, de mielőtt elfutok, magammal rántalak. Visszaadjuk szépen a vizitet :DD

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.09.21. 15:48:56

@golyo1974: Nem értetted meg a kérdésem lényegét: Ha indulás előtt fürdött, de azt is kijelenti, hogy három napja nem vette le a cipőjét, akkor az azt jelenti, hogy otthon cipőstül feküdt a kádba? :-)

noirp 2010.09.21. 15:49:44

@Fedor: :D (Vizuális típus vagyok)

TGabi 2010.09.21. 15:51:48

@Brother Love:

Hát igen. De még mindig jobb, mintha sudribunkó lenne a lelkem. Persze csak ha leszólná a sárga földig a sok ízléstelen trágyát, akkor nem állna meg a lábán:)))

A legjobb amúgy az önjelölteskedő lakberendező: ő rögtön tudja, mi hiányzik tőled, jajdehülyevagy, hogy azt az ágyat miért nem a másik oldalra tolod. És persze döntsd is ki rögtön a falat, hogy legyen ámerikai konyhás a pecó:))))

Persze csak miután átfestetted a tojáshéjszínű falat
Lady Gaga - rózsaszínre:)))

golyo1974 2010.09.21. 15:52:37

@noirp: Nah a másik a tévé. Baszki eljön tévét nézni, és én amikor mint az őrült sürgök-forgok, hogy jóllakjon a szemétje, erre még rám is szól, hogy nem látta miattam a gólt, vagy a F1-es előzést.... ááááááááá

szellőláb 2010.09.21. 15:52:38

@Szocio Pata (kikvogymukblog): baszki, nem érted! Bekóstoltam a blog kedvencét!

noirp 2010.09.21. 15:58:29

@golyo1974: Baszki eljön tévét nézni
miiiiiiiiii???
vendégségbe?????

(Nálam nem _akart_tévézni az illető, csak akinek nincs tv-je, az csóró)

Cinkes 2010.09.21. 15:58:51

Szar ha valakinek szar barátai vannak...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.21. 16:00:03

@golyo1974: ja.
Aztan ha surogsz-forogsz, megkapod, hogy "de neeeeem kell", "nekem ne csinalj semmit", az meg eszebe sem jut az illetonek, hogy esetleg nem csak neki csinalod, hanem mondjuk a csaladodnak is.
Ha meg te tudsz fozni, de o nem, akkor baromi jol hangzik a szajabol, hogy "engem ne a foztomert szeressen az uram", (tehat engem akkor biztos igen...) ugyanakkor latni azt, hogy ketpofara durja a kajat, amit eletettel, hogy ugy mondjam, "priceless".

szellőláb 2010.09.21. 16:05:25

Jól elmarhulunk itt, de azért egy kicsit komolykodjunk is:
Még a legjobb barátomra is rácsörgök, hogy beugranék, mert meg kéne valamit beszélnünk. Senkihez nem esek be váratlanul, főleg nem falkástól. Ezt viszont elvárom fordítva is. Mindenki akkor jöjjön, amikor nekem (nekünk, mert a vendéglátás ordas része a nejemé) is jó.
Kivételek a vészhelyzetek.
Amúgy meg tiszteljük egymás magánéletét, meg az esetleg nem túl sok szabadidejét.

noirp 2010.09.21. 16:08:39

Na, közben eszembe jutott nekem is egy családom és egyéb...alapú történet. Ma is röhögnöm kell, ha eszembe jut.
Tavaly dec.közepén apámék előkarácsonyi lazításra (termál stb) jöttek a városba, ahol lakom.
Erről én úgy szereztem tudomást, hogy vasárnap du. 2:30 körül megnyikkan a telefonom: helló, még ott vagy? mert ha igen, meglátogatnánk.
Öööö-nyögtem-ott vagyok, de nem vagyok otthon (a Mátrában kunkorgott velem a busz). Öööö, 4 körülre leszek otthon! (Persze, háromra, de össze is kéne kissé kapnom a fészkemet, azonfelül meg egy tábla csoki sincs otthon...)
Söpörtem haza, mint a veszettfene (a bazilikánál olyat estem seggre a jeges úton, de olyat).
Porolás; csoki, kóla, csipsz beszerez, asztalra kibasz.
Visszahívás: készen vagyok, gyertek, ha mertek!

Mire a válasz: hadd menjünk inkább holnap este, mert most már melegszik a szauna!

Drágáim, le se tagadhatnám őket :DDDDDDDDDDDD

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.09.21. 16:08:47

a poszt brilliáns, de nekem inkább a kommentektől szorult ökölbe a lábfejem. mindenki némán, frusztráltan tűr aztán csodálkozik, hogy paraszt a másik? néma gyereknek anyja sem érti a szavát, aztán csodálkozunk, hogy lesz valakiből öreg korára Öblös vagy Kérges vagy pokolba kívánt anyós/rokon/...

Wendriner Tódor Emánuel 2010.09.21. 16:09:51

az ilyen vendéget basznám tarkón szögesléccel, az tuti.

scsaba1 2010.09.21. 16:11:34

@Fedor:

Úgy hogy valamelyik ordas nagy kamu. Valószínűleg a fürdés. Egyszerűen elbaszta az időt valahol. Ez az a típus, aki csak mással szemben kurva igényes és szőrszálhasogató, magával már nem annyira.

noirp 2010.09.21. 16:13:35

@d'oh: Azért nehéz a vendéget kidobni, hidd el; az embert a neveltetés teszi gátlásossá, ellentétben a prosztókkal...
(10 év alatt kétszer bírtam rászánni magam)

nagyon gromek 2010.09.21. 16:15:17

eh. ez megint 10 pontos poszt. :)

nálam a pálmát az a vendégünk viszi, aki ajándékba hozott egy üveg jobb fajta piát. ki is bontatta rögtön, mert nagyon szereti. na ez még nem gond, természetes. na de amikor indult haza, szólt, hogy a maradékot elvinné, mert másnap vendégei lesznek. :D

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.09.21. 16:15:27

hmm...

vendég autóban:
milyen kicsi ez az autó! csak 1500 köbcentis? hogy lehet egy autónak ilyen pisisárga színe? hát ez egy szar, csak 190-et bír? nyomjad már neki a gázt! miért fékezel ekkorát? piros! zöld! jobbra! balra! egyenesen! (mi van bazmeg, szerinted nem ismerem a kreszt?) mi ez a fos zene, én a roxyt szoktam hallgatni. NINCSENEK MÉLYNYOMÓID? hát milyen ember vagy te már? a dízel sokkal jobb. (beletúr a kesztyűtartóba) mik ezek a szemetek? (letekeri az ablakot, kiüvölt egy nőnek az utcán) jó a segged, kurva! térképtartót kipakolja, kiteregeti a térképeket, bele a szélvédőbe, hogy még véletlenül se lásson a vezető: micsoda szarok ezek, nincs gps-ed? visszahajtogatja őket fordítva, nem hajtásirányban, majd begyűri őket a kesztyűtartóba. ja, jövő héten majd kéne egy kocsi, meg sofőr. cementeszsákokat kéne kivinni dunakeszibe. (légyszíves, kérlek bazmeg? esetleg kifizetem a benzinköltségedet? CEMENTESZSÁKOKAT EBBE A KOCSIBA?) ja, tudnál úgy fordulni, hogy hazavigyél? (budaőrsi úton vagyunk, otthon pesterzsébet, illető újpesten lakik). te írod a szervízkönyvet? minek? ezt a szart úgysem venné meg senki, maximum a roncstelepen vennék be ingyen.

belvárosi buli megbeszélése: és mikor jössz értem? (miből gondolod, hogy autóval megyek, és miből gondolod, hogy észak-pestről átmegyek dél-budára, hogy elvigyem a segged egy belvárosi buliba?)

és a hülye házigazda:
egyél már egy kis sültet!
vegetáriánus vagyok...
nem baj, egyél már, legalább kóstold meg!
akkor egyél rántott húst!
nem kérek, nem eszem húst, és egyébként sem vagyok éhes.
akkor egyél legalább egy kis fasírtot, abban alig van hús!
de nem vagyok éhes. most ettem a bátyáéknál. teletömtek rántott karfiollal.
de akkor ezt a kis székelykáposztát kóstold meg!
de nem vagyok éhes.
akkor igyál egy kis bort!
nem iszom alkoholt sem.
akkor kóstold meg ezt a házi pálinkát!
nem szeretem az alkoholt.
de legalább egy kicsit kóstolj meg belőle!
autóval jöttem, vezetek, nem iszom.
de akkor legalább egy kis fröccsöt igyál!
utálom az ízét, meg a szagát is, nem kérek.
hát, hogy neked semmit nem lehet adni (rágyújt egy cigire, a megérkezés óta a huszadikra)
tényleg nem kérek semmit, esetleg egy pohár vizet, mert nagyon kapar a torkom (hörgő légzés a cigifüstre reagálva, köhögés, tüsszögés, asztmaspré, orrspré utáni kétségbeesett kotorászás a táskában) egy papírzsepit adj, mert folyik a taknyom. ne is, egy egész csomaggal adjál.
hát az nincs itthon. vécépapír jó lesz?

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.21. 16:21:36

@d'oh: egyreszt ha csaladtag, akkor nehezen lehet elkuldeni a picsaba, max ludborozik a hatad, ha tudod, hogy megint jon. Esetleg a te soron kovetkezo latogatasodkor "kolcsonkenyer visszajar", mar akinek van gyomra hozza.
Ha barat, akkor... akkor eleve vagy nem csinal ilyet, vagy csinal, de elfogadod, ha csak ennyi a bune.
Mas meg a francert tesz latogatast, ez is igaz...

@szellőláb: el tudnak az ilyen meglepi-latogatasok jol is sulni, csak akkor ugy kell megtervezni, hogy a vendeglatonak ne okozzunk semmilyen terhet (se anyagi, se idobeli), ne csinaljunk kotelezo programot neki es legalabb kicsit csinaljunk ugy, hogy miatta jottunk. Mas kerdes, hogy en sem allitanek be soha senkihez csak ugy, hogy "itt vagyok, oruljel!".

noirp 2010.09.21. 16:22:40

JA!!!
Hogyhogy még nem jött elő a vendég gyerek?

"Fél hatra, mikor feleségem beadta az uzsonnát, teljesen kimerültünk. Pistike körberolizott a lakásban, miközben a szájával egy zuhanó bombát utánozott, s betörte az üveges szekrény ajtaját. - Semmi, már el volt repedve az üveg - mondta a feleségem. Az üveg nem volt ugyan elrepedve, de igyekeztünk olyan arcot vágni, mintha már rég be akartuk volna törni az üveget... Évi a könyveimet vette célba. A biblipapírra nyomott Arany János összes prózai műveiből kitépte a Tassóról szóló részt. Kettéhasította a Puszták népét, aztán kiszakította és megette a Rembrandt-album két színes ábráját. Az uzsonna folytonos üvöltés, kenés, mázolás és köpködés jegyében folyt le. Pistike beleöntötte a telefonkagylóba a kakaót. Évike belenyomta az almatortát a fotelbe, a kárpitozás ama hézagába, mely az ülőrész és a háttámla közt található. Uzsonna után - mintha a gyerekek berúgtak volna a kakaótól - még vadabbul folyt a játék.

Persze, az én jó magaviseletű kislányom is kezdte elveszíteni a fejét(...)lekopasztotta az összes cserepes virágokat, zöldjüket beletömte a lefolyóba, földjüket beleszórta egy más célt szolgáló edénybe, s nyakig sárosan került elő. - Megöntözstem a viládokat - jelentette elégedetten, és beletörülközött az abroszba.
(...)
I.-ék - olyanféle ribillióval, ahogy Batu kán hordái távoztak országunkból - lefelé mentek a lépcsőn. A házmesterné hallotta, hogy a mi kislányunkról beszélgetnek.
- Szép gyerek, csak nagyon engedetlen - mondta I.
- Eleven ördög - mondta I.-né.
- Nem tudom, miféle gyereknevelés ez - mondta I.-né.
- Valami modern - mondta I., s ezzel kiléptek a kapun."

Örkény: A szülők pártatlanságáról

ziza133 2010.09.21. 16:27:36

@Brother Love: Hat komam hozzam sem jon be senki kinti cipovel, nem vagyunk mi parasztok hogy poros/koszos a szoba aztan tok mindegy..
En amugy is mezitlab vagyok otthon mindig, sokszor a foldon ulok, teszek-veszek, szeretem ha "enni" lehet a padlomrol. Oda nem fog senki igenytelen az utcai cipojevel becaftatni.

szellőláb 2010.09.21. 16:29:18

@nagyon gromek: Családunk Svédországban élő részétől származik: ott, ha valaki vendégségbe megy, viszi magával a piát, amit inni akar. Ha nagyon jóban van a házigazdával, akkor tölt neki is, de a maradékot szigorúan haza viszi.
Normáááális?

labi 2010.09.21. 16:41:01

Kedvencem amikor vidéki rokon hoz bort ajándékba (ihatatlan saját, csavaros kupakos, extrém esetében tesco alsópolcról valami 300 Ft-os), majd "szóda nincs?"...
Ha én viszek neki valami értelmes bort vendégségbe, kérdezi milyen, mesélek róla valamit, belekortyol "jó lesz" és már nyomja is bele a szódát...
De azért nem vagyok nagyon modoros bornáci vagy ilyesmi, mielőtt rámhúznátok. :)

nagyon gromek 2010.09.21. 16:42:07

@szellőláb: érdekes szokás. viszont a mi vendégünk nem svéd volt, csak sz@rrágó. :)))

ziza133 2010.09.21. 16:42:31

@labi: jaja, tenyleg jo hulye, bort kolaval kell inni, ugy finom edes lesz :) En sem vagyok modoros boros az teny

@szellőláb: ez odabasz :D

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.09.21. 16:50:54

@Röhmer: ez kifejezetten az egyik haverom. Bár nála tíz perc sem kell. Szilveszter esete kilenckor, alighogy felértünk, ment szarni azonnal.:D

Másik havernál pár óra alatt vol kétszer, szerencsétlen nem győzte a tulajdon WC-jét szellőztetni :D

nagyon gromek 2010.09.21. 16:59:19

@labi: jaj, a modoros boros az még jó. :) alfaja a saját boros tukmálós.
- Igyatok Pistikém, saját. llyet nem kaptok a boltban! Majd itt hagyjátok az autót. Na, csak egy gyűszűnyit. Béla bátyádnak is ízlett, tegnap temettük szegényt. Na, Joli nénéd egészségére! Ne sérts meg! Nem számít a rendőr, haggyad má. Na, csak ezt a kis pohárkát. Ennyit ki sem mutat a szonda!

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.09.21. 17:12:40

@Névtelen betelefonáló: ja, és ha meghívod, előbb érkezik. Úgy ér be a busza...

mama ottmarad 2010.09.21. 17:16:18

Remek poszt, remek kommentek, nagyon jól szórakoztam!
Megvan az a házaspár, akik minden buliban utolsónak maradnak és az Istennek se akarnak elmenni? Vagy el akarnak de veletek együtt, további mulatozásra.
Őket mindig félve hívják a haverok, és csak az utolsó percben, hátha nem érnek rá. Amúgy jó fejek, és a végén mindenütt ott vannak. Hajnalig.

Motorpenis 2010.09.21. 17:37:11

Vendéget nem hívok, és vendégségbe sem megyek, csak ha nagyon muszáj, rokonhoz. Nem szeretek vendégségben enni, mert direkt mindig úgy csinálják az ételt, hogy rengeteg gáz fejlődik bennem.

Meg én vendégségben nem merek wc-re sem menni (illetve nem tartom illendőnek), szóval nekem ez minden tekintetben rossz.

ziza133 2010.09.21. 17:46:17

@Motorpenis: aztakurva, nem semmi alak lehetsz te is :DD

Névtelen betelefonáló · http://bandeenator.blog.hu 2010.09.21. 17:59:59

@Motorpenis: én úgy vagyok vele, a nagydolog természetes. Ha ott jön rám, elmegyek. Viszont amint kijön, lehúzom, illetve ha nem érzem elég tisztának a deszkát, megterítek. Olvasni nem szoktam. Otthon se, máshol se. Viszont nem szeretem ha sürgetnek vagy rám szólnak.

prof. Perselus Piton 2010.09.21. 18:02:22

Beperelem a blogot...

Kiírhattátok volna az elejére, hogy szegény, öreg, szívbeteg kisnyugdíjasok csak extra adag szívgyógyszer után, szigorú orvosi felügyelet mellett olvashatják :-)))

niyabinghi 2010.09.21. 18:03:13

Elég hosszú ideig jártunk össze három barátnőmmel úgy, hogy hetente találkoztunk, mindig másnál és a házigazda főzött. Igen ám, de az egyik messziről kerüli a konyhát (rendelős kaja, esetleg anyuka főztje éthordóban), a másik főzőtudományában sincs köszönet, mert a finomfőzelékes tészta (böeeee), esetleg két deci olajon eléget fél fej fokhagymát és azt teszi valami szétfőzött tésztára, a harmadik meg én tudunk főzni, csak ő a tesójáékkal lakik, most már baba is van, nehéz összeegyeztetni. Rövid időn belül az lett a rendszer, hogy nálam volt a népkonyha, sőt, amikor nem, akkor is vittem kaját, míg hozzám megérkeztek a nagyságák teszkós krumpliszirommal. Még ez sem lett volna baj, csak nekem valahogy kicsit rosszul esett, hogy én tizenegynéhány óra meló után nekiálltam főzőcskézni, cserébe meg kaptam egy szórólapot, hogy na milyen pizzát kérek, esetleg kaptam valami felismerhetetlen ízű, katasztrofális állagú zsíros akármit. Meg a pofavágást, hogy a lakásban nincs cigi, esetleg ki lehet fáradni a fürdőszobaablakhoz. Ahol - természetesen - ment az épp nem jelenlévő negyedik kritizálása.
Úgyhogy befejeztem a vendéglátást, mert rájöttem, hogy bohócnak már öreg vagyok, cirkuszigazgatónak meg szemtelenül fiatal.

Winston Smith 2010.09.21. 18:04:36

Pár hete kedvenc rokonaim jöttek mindet meglátogatni vidékről. Reggel fél 8-ra. Mert délután már dolguk volt, tehát nem maradhattak sokáig, és a menetrend alapján az adódott, hogy a legtutibb időpont a reggel fél 8.

Winston Smith 2010.09.21. 18:10:17

@nagyon gromek: A vendégségbe vitt piából csak a baj van.

Az alábbi verziók fordulhatnak elő:

- Hoz valami szar piát, és ragaszkodik hozzá, hogy azt igyuk.
- Hoz valami szar piát, és megissza a legjobb italaimat.
- Én viszek hozzá vendégségbe valami jót, azt bevágja a felső polcra, majd isszuk a házi vakítós bort meg a traktorgumiból erjesztett kerítésszaggatót.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.21. 18:13:19

@niyabinghi: es milyen jol tetted! Egyebkent is, noknel olyan baratsag, ahol 3 vagy annal tobb csaj van a "buliban", nem letezik, vagy ha igen, csak rovid ideig.

2010.09.21. 18:15:59

@Winston Smith: Dettó. "9-re a minisztériumba/Bibike úszóversenyére/a kutyakiállításra, nevezésre ott kell lennünk, de előtte beugranánk. Ha hétkor érkezünk, az jó, ugye?"
Hogyne, baszd meg, szombat reggel pont erre vágytam. Ennél csak az a jobb, amikor felhív (vasárnap 11.00-kor), "Itt vagyunk a körúton, előbb végeztünk, beugrunk egy kicsit." Majd fanyalog, hogy nem vártam terülj asztalkával...

niyabinghi 2010.09.21. 18:17:42

@afromagyar:

Miért ne lehetne elküldeni a picsába? Én szemrebbenés nélkül megteszem, ha rokon, ha barát, nem érdekel. Egyrészt pl. ne etesse a kutyáimat (se az asztalnál, se máshol), másrészt meg ne szabályozza őket, hogy idejössz, ottmaradsz, leülsz, lefekszel, stb. Ezen kívül ne jöjjön be télen sáros cipővel, ne gyújtson rá és ne túrja szét a hűtőt, ne fújja magára az összes parfümömet kipróbálásra hivatkozva. Ja és a legfontosabb: vegye észre magát amikor menet van. Apám pl. simám eljátssza amikor megtelik a mamusza valakivel, hogy ásít egyet és elvonul a szobájába, mert álmos. Esetleg megkérdezi, hogy nem várják-e őket otthon/valahol máshol, mert már késő van. Aki ezen megsértődik, az nem megy hozzájuk legközelebb. :D

niyabinghi 2010.09.21. 18:23:57

@afromagyar:
Gimi óta vagyunk barátok, lassan 16 éve. Ez a kajáltatós móka jó két évig ment. Azóta ritkábban találkozunk, de így egészségesebb a dolog. :)

golyo1974 2010.09.21. 18:24:37

Csesszétek meg!!! Ennyit nem tudok két gyerek mellett elolvasni! Mocskok! :)

golyo1974 2010.09.21. 18:25:39

@Névtelen betelefonáló: áztákurvááááááááááá :)

golyo1974 2010.09.21. 18:31:47

@Névtelen betelefonáló: A legjobb vendég vagy öregem! Jössz és egész este nem látunk, nem iszol-eszel :) Mondjuk csak egy wc-m van......

2010.09.21. 18:32:10

@ziza133: Hozzánk a vendég bejöhet cipővel és nem poros-koszos a lakás. (porszívó, vizes porszívó, stb.) Egyik gyerek sem lett még beteg valami rettenetes fertőzéstől, a szőnyeg sem ment tönkre idő előtt. Az, hogy egy lakás/szőnyeg koszos-e vagy sem, nem a cipőtől függ, hanem a takarítástól.
Az, hogy te otthon hogyan vagy - természetesen - a te dolgod, de ha annyira félted a szaros szőnyeget (ami egyébként amúgy is poratkák milliárdjaival, baktériumokkal, egybekkel van tele), hát ne hívj vendéget. Lehet, hogy neked kellemes mezítláb vagy zokniban, de engem (és sokakat) kifejezetten feszélyez, hogy egy idegen lakásban zokniban kell üldögélni. Legszebb, ha még kiterelnek a konyhába, hogy még le is fagyjon a lábam. Említettem, az meg egyenesen vérlázító, amikor vendégpapucsot adnak (fel sem merül, hogy más lábbelijét nem hordja az ember???).
Tudom vannak elvetemültek, akik nem csak a család barátaival, de pl. egy vadidegen biztosítási kárfelmérővel is levetetik a cipőt.
Annak idején dolgoztam egy cégnél, ahol házhoz szállítász is végeztem. A ház úrnője rendezkedett, hogy vigyem be a cuccot (2.5 méteres vetítővászon, tokban), de a cipőt vegyem le. KÖzöltem, hogy ez egy munkavédelmi bakancs, nem veszem le, mert ha a mezítlábamra ejtem a 40 kilós csomagot, ripityára töri a lábfejem. De akkor se! Lebasztam cuccot a lépcsőházba, ott rohadjon meg az ilyen idióta.

Ismétlem: vedéggel cipőt levetetni (ha csak nem sáros bakancsról, szaros csizmáról van szó), pitiáner, szánalmas, kispolgári attitűd, tisztasági-egészségügyi okokkal megideologizálva. Hasonló láttam egy tanár házaspárnál: az előszobai szőnyegen takarófólia volt, hogy "ne kopjon, koszolódjon".

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.09.21. 18:32:26

Volt lakótársam nagyszülei akartak mindig szombat vagy vasárnap reggel 7re jönni, a nagymuttyó aszitte, itt is pirkadatkor kelünk. És még be is szólt, hogy a saját lakásomban bagószag van és rendetlenség :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.21. 18:40:35

@niyabinghi: mondjuk ugy, hogy celoztam ra es a par nap tartozkodas utan a ket vendeg viccesen megjegyezte, hogy en ugye nem szeretem a vendegeket?
Elozmeny: ilyen beszolasok, hogy "de nagy ez a TV ide", "miert nincs reluxa vagy redony", "kenyelmetlen ez a szek", tovabba ha rendetlenseg van, en nem tudok nyugodtan lenni. Akkor szeretek vegre leulni es lazitani, ha rend van. Tehat mikor hazaerek munkabol, az elso, hogy osszeramolok, ha a ket kolok valamit szethagyott vagy epp nem ugy tettek rendet, ahogy azt en szeretem. Felmosok fozes utan, mert utalom, ha a papucsom alatt recseg a morzsa vagy zsiros a ko, kaja utan azonnal letorlom az asztalt, nem hagyom a ruhakat szanaszet, hanem mindent a helyere teszek mindig, tehat fenntartom a rendet folyamatosan. Nekem ez a termeszetes. Ha vendeg van, akkor is (most ezt ne ugy ertsd, hogy vacsoravendeg, hanem napokra jon valaki). Es sok ember ezt magara veszi es ugy gondolja, a francba kivanom ot, pedig esetleg tok jol beszelgetunk kozben, csak en porgok. Ez lehet, hogy ot zavarja, belatom, nem lehet tul jo egy ilyen beszelgetopartnerrel csevereszni. Ezert, ha valaki tobb napra jon, elvarnam, hogy legalabb maga utan ramoljon ossze es ne ezerfele pakolja a zsebkendojet, telefonjat, konyvet, levetett ruhajat ne a foldon tarolja a nappali kozepen, stb. Es akkor nem nekem kellene pakolasznom ugy, hogy kozben majd' megut a guta.
Ugyanigy, ha valahol kosz van, budos van, kupi van en ott nem erzem jol magam es nem szeretek odamenni.

Ezt igy visszaolvasva azt hiszem, klinikai eset vagyok :). De meg mindig jobban jar a kedves vendeg, ha megvarja, hogy "komfortpakolasszak", majd megnyugodva leuljek es beszelgessunk, mint idegbeteg modon imitaljam a beszelgetest, mikozben probalom magam turtoztetni es nem a szerteszet hagyott targyakra figyelni.

Jobb ez a blog, mint egy pszichologus! :)

Nagykevély 2010.09.21. 18:47:40

A világ legnagyobb hülyesége ez a vendégesdi, mind a vendégnek mind a házigazdának általában egy feszengős tortúra. Szívből utálom a családi banzájokat is, hála istennek, nincsen olyan sok.
Beülünk a kocsmába, maradunk amíg kedvünk van, aztán mindenki elrendezi a saját cehjét a pincérrel.

noirp 2010.09.21. 18:53:57

@prof. Perselus Piton: Drága Professzor Úr! Remélem, még ma helyreáll a becses egészsége a röhögés gyógyereje folytán.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.09.21. 18:55:03

Hinnye, ez qva jó lett :)
Na, nekiesek a kommenteknek!

noirp 2010.09.21. 18:57:19

@niyabinghi: "bohócnak már öreg vagyok..."
ez mekkora duma:) megjegyzem :)

finomfőzelékes tészta, úristen...

Itt valami interferenciák vannak az erőben, a vendégesdi és a menzaposzt közt csillagkapu nyílt.

niyabinghi 2010.09.21. 19:06:21

@afromagyar:

Ez mindenkinél máshogy működik. Nálam rend- és tisztaságmániás a család, ez a természetes. Kevésbé munkás mindent visszatenni a helyére, főzés közben elmosni és elpakolni a dolgokat, mint felszámolni a nagy kupit.
Itt nincs gyerek, van viszont két kutya. Igaz, hogy ők nem hagyják elöl a zsírkréta-készletet, cserébe van labda és egyebek, amikre isteni éjjel félálomban rálépni. Természetes a napi porszívózás-felmosás, így vagyok nyugodt. Más kérdés, hogy egyesek szerint klinikai eset vagyok, amiért este csak úgy vagyok hajlandó lefeküdni, hogy mindent a helyére teszek. Nagyanyám dettó, mert mi van, ha éjjel tűz üt ki, aztán jönnek a tűzoltók meg a mentők és látják a kuplerájt, még mit gondolnak.
Popper írt egy példát az egyik könyvében arról, hogy vannak olyan berögzült minták, amiknek az eredetét sem tudjuk, egyszerűen csak úgy kell lennie, azért, mert csak. Aztán amikor utánanézünk/kérdezünk a családban, hogy miért, csak nézünk nagyokat, hogy jééé, mégis van értelme.

kék madár 2010.09.21. 19:06:36

az volt mar, hogy:
anyos - addig maradok amig szivesen lattok
vej - jaj, hat akkor mar a kavet sem tetszik megvarni?

ezsolt 2010.09.21. 19:08:24

Sziasztok,

még nem nagyon írogattam ide semmit, de régóta olvasom a blogot
nagyon jó mindig a blog de ez a poszt zseniális

(remélem nem voltam modoros)

terran 2010.09.21. 19:12:27

népbíróság kérem:

tahó-e vagyok amiért a múltkor vendégségbe jó minőségű, de már csak fele üveg vodkát vittem, és csak abból ittam?

Patrick Bateman 2010.09.21. 19:13:49

@Brother Love: Ebből okulva én telefonban szombat reggel nyolckor az olyan kérdésekre, hogy "hol vagy most", ill. "délelőtt mit csinálsz" gyakorlatilag rutinszerűen hazudom a Stephansplatzot vagy Hollókőt. "Ó milyen kár, pont itt voltunk a szomszédban, a Mariékhoz mentünk, és épp beszéltük apáddal, hogy jó lett volna egy kicsit összefutni. Esetleg te is eljöhettél volna, a Jánosék is mindig panaszkodnak, hogy olyan régen láttak"

kék madár 2010.09.21. 19:13:50

hozzank szo szerint jott valaki ugy vendegsegbe, hogy hutotaskaban hozott sort, maga melle letette, azt iszogatta. A masik vendeget megkinalta, hogy ker-e egy poharral. Engem a hazigazdat nem, de 1/2 10 fele atter borra, meg is ivott masfel uveggel. Aztan persze hazavitte a soret.

prof. Perselus Piton 2010.09.21. 19:14:50

@noirp: köszönöm együttérző érdeklődésedet :-) helyre állt és már a pelust is kicseréltem :-P

De olyan mélyen megérintett az írás, hogy azonnal mellé tettem a kaputelefont, nehogy be akarjon jönni valaki...

terran 2010.09.21. 19:20:03

apám se semmi

kb évente elhív két házaspárt vacsorára, mi a gyerekei kb. semmit nem tudunk róluk, rém unalmasak, de ott kell lenni, de ami a poén, hogy a két házaspár utálja egymást, apám ezt tudja, amikor megkérdeztem, hogy miért egyszerre hívja őket, azt mondta, hogy így egyszerűbb :D:D

Silent Bob 2010.09.21. 19:22:52

Hubazz, nem irigyellek titeket. Csak nekem vannak jó arc haverjaim? Hoznak italt (mindig többet, mint ami fogy, már alig férek el a sok szesztől), leveszik a cipőjüket, pedig mondom, hogy nem kell, max néha összehányják a vécét, de azt én is megteszem náluk. :)
Mondjuk engem úgy neveltek, hogy amint a vendég belép a lakásba, onnantól ő van otthon.

2010.09.21. 19:31:45

@Silent Bob: Kánikulában akkor én nálad anyaszült meztelenül flangálnék - hacsak nincs klímád...

2010.09.21. 19:37:13

Eddig csak a törököknél kellett levetni a cipőt az előszobában, és ott le is vettetem de sehol másutt.
Szerintem ennél undorítóbb szokást nem is tudok elképzelni, mert nincs olyan tiszta lakás, ami tiszább lenne mint a talpam, különösen nyáron, amikor harisnya sincs rajta.

Nálunk mindenütt szőnyeg van. (mert a padló ocsmány, ócskapiacon szoktam venni német használt, de azért lehetőleg kézzel csomózott perzsát szinte fillérekért, ha már koszos, kidobom és veszek másikat).

Tehát ha hozzánk jönnek vagy elkezdik levetni a cipőt, vagy beletörlik a konyhai kézicsomózású török szőynegbe, valahogy nem találják meg a közép utat.

2010.09.21. 19:52:09

Volt egy lakásom Egerben a belvárosban, úgy működött mint egy garni, vagy mint egy takarék szövetkezet mert jövet menet útba esett mindenkinek.

A 23m2-es előszobában a szalon garnitura mellett volt egy gyerek heverő, a kóbor lelkeknek, mert sok haver vagy Felnémeten, vagy Csebokszba, Kanadában, vagy egyébb ilyen világvége helyeken lakott, és sosem volt pénzük taxira.
Az ajtót nyitva hagytam, hogy ne verjék fel a kölyköket a csengetéssel, és aki jött beverte a szunyát, reggel kapott egy kávét és csá.
Egyik éjjel hallom ám, hogy motoz valaki, dehogy kelek én fel, kikiabálok hogy ki a fasz vagy? Semmi válasz. Gondoltam nagyon be lehet rúgva, megyek megnézem.
Egy teljesen ismeretlen cigány gyerek épp az íróasztalomat rámolta éppen.
Az álomtól még kábultan - na meg szemüveg nélkül - kérdeztem hogy mit akar? A Nagyékat keresi. Itt nem laknak, nem akarna mégis elhúzni? Jó jó, már megy is.
Nem volt szerencséje, esetleg ha benyitott volna a kamrába, akkor visszaváltható üresüvegekkel talán jobban jár.

Innentől ajtó bezár.

mama ottmarad 2010.09.21. 19:58:01

@Winston Smith: nagyon igaz, csak a baj van belőle.
A mi italkészletünk folyton romlik. A gondosan összevásárolt minőségi piákkal kínáljuk a vendégeket, ilyeneket viszünk látogatóba, azzal max. annyi a baj, hogy nem a szárazat szeretik, de nyugodtan továbbadhatják (meg is teszik!), nem fognak égni vele. A minap benéztem a kamrába, ahol a kövön szoktak sorakozni a tartalék pezsgők. Mit látok? 3 üveg olcsó tankpezsgő, 2 Lambrusco, és egy gyári vegyesbólé, egy texas whiikey, és egy Trois Tours. Többnyire absztinens rokonok hozták. Kaptunk persze jót is, de az naná, hogy elfogyott. Nekem nincs pofám olyasmit továbbadni, amit én se öntenék magamba.

Silent Bob 2010.09.21. 20:01:15

@mama ottmarad: Néha jól jön az ilyesmi, ha elfogy a rendes ital az éjszaka közepén. :)

szellőláb 2010.09.21. 20:06:45

@afromagyar: igen, volt részem néhány ilyen spontán "barátkozásban", ami nagyon jól sikerült. De ahhoz is mindig
kellett egy toleráns házigazda, meg egy normális vendég.
A poszt nem ilyenről szól:-)

golyo1974 2010.09.21. 20:06:51

@noirp: tér-idő kontiniuum :) velem sokszor előfordul :) /tuti rosszul írtam le/

mama ottmarad 2010.09.21. 20:07:01

Ezek sose fognak elfogyni. Mint ahogy nálunk még nem volt olyan, hogy elfogyott a pia. Ha egy orosz turistacsoport betévedne, és ez mégis bekövetkezne, velünk szemben éjjel is nyitva a bolt. :)

golyo1974 2010.09.21. 20:10:39

Ezennel mindenkit meghívok egy vacsorára!!!!! Kaját, piát hozzatok!!!! Az ajtóban levetkőzés, balra a fürdőszoba, fürdés, utána a tisztaszobában elfogyasztjuk a hozott étkeket... Aztán tipli :D

Silent Bob 2010.09.21. 20:15:10

@mama ottmarad:
Mi is mindig azzal poénkodunk, hogy ha kitör az atomháború, akkor is minimum egy hétig részegek lehetünk.

Der Beste 2010.09.21. 20:45:46

Világbajnok poszt, gratulálok Tibikém.

Aki az erősítőt erölködőnek hívja, azt le kellene lőni, mint egy kutyát.

kék madár 2010.09.21. 20:46:54

nem, de volt az is. Az meg azt mondta, hogy nagyon koszon mindent, szeretettel var, csak meg nem tudja mikor, azota se tudja, 2 eve. Pedig nem is IKEA szekre ultettem

Molenbruck Binko 2010.09.21. 21:01:24

és az megvolt már, hogy "Ne rinyálj apukám/anyukám már,hogy szarul élsz, dolgozz inkább keményen és egyébként is ilyen szar az élet, nem tudtad? Úgyhogy pofa be, de különben köszi a vendéglátást, meg hogy szíved-lelked beletetted a dédelgetésembe..."

A Tyne folyó déli partja 2010.09.21. 21:12:35

@lárvalányhaj: egyeseket az sem zavar. hozzám egyszer jött egy ismerős 8barátnőnek aért nem nevezném), váratlanul, totál rosszkor, mikor vizsgára kellett készülnöm, és még akkor se vette észre magát, mikor előpakoltam a könyveimet, és leültem tanulni.

agi02 2010.09.21. 21:16:07

az egyik haverom rokonai voltak a csúcsok.
Váratlanul beállítottak, mint kiderült ide szervezték az évente esedékes 2 hetes szabadságukat.
Mikor elmentek mentem segíteni pakolni a srácnak.
Kérdezem, hol a kutya?
a kedves rokonok a első héten elajándékozták, mert szerintük nem való a lakásba kutya. (kistestű szobacirkáló volt szegény)

nagyon gromek 2010.09.21. 21:18:20

ja, a svéd rokonok: minden nyáron jöttek, szarrá ették-itták magukat, aztán mindig mondták: ha stockholmban jártok, feltétlenül látogassatok meg minket!
mindezt a 70-es évek végén, 80-as évek elején, amikor nyilvánvalóan gyakran járt a hétköznapi halandó svédországba. amikor elmentek, mindig azon röhögtünk, hogy "véletlenül" megint nem adták meg a pontos címüket. :)
őket nem érhettük volna váratlanul, az biztos. :)

A Tyne folyó déli partja 2010.09.21. 21:24:37

@ii@_: szerintem nem kellett volna beengednetek. vagy egyáltalán, otthon lenni. hadd csöngessen:)

darkmirjam 2010.09.21. 21:43:08

Ez de szép volt. Köszi.

A Tyne folyó déli partja 2010.09.21. 21:43:51

@golyo1974: esetleg majmolja a filmeket. ott mindig mindenki kinti cipőben van, papucsa senkinek sincs, és kiöltözve, sminkelve, fodrászolva takarítanak, főznek, stb.

A Tyne folyó déli partja 2010.09.21. 21:52:48

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: ezt a kajás/piás vonalat én már rengetegszer eljátszottam. a piásat ritkábban, úgy látszik, azt jobban felfogták. de kajában válogatós vagyok, meg húst sem eszem, így reflexből vissza szoktam utasítani. és akkor jön a tukmálás. meg hogy: mert megsértődik. mondom, nyugodtan, akkor se kérek.

darkmirjam 2010.09.21. 22:06:17

@nagyon gromek: Mézgáék lettetek volna fejenként egy ötvenessel a világ harmadik legdrágább országában. Most meg írnál róla posztokat. Kimaradt a ziccer.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.09.21. 22:16:29

elolvasva a kétszázból száz komment, arra jutottam, hogy kellene egy seggnyalós vendég poszt is.
ez a mostani azonban igen terápiás, mert agyfaszt kaptam a tenyérbemászó idiótától.

2010.09.21. 22:28:46

" - Jó volt ez a vacsesz, gyújtunk, főnököm? ...Óbazz, a verdában hagytam a pakkot, szál cinyával megbüntetsz? Kínálós szofi? Ne rafkózzál, tesóka, tele van a hamus aranymalbi-dekkel, engem ugyan át nem versz..."

" - Kicsit laggol a youtube... Mondjuk az is igaz, hogy én dual core prockóhoz vagyok szokva, bocsesz. Persze e-mailt írni meg újságot olvasni jó ez a tetű HP is, bár nekem nem kéne, de ez más kérdés. ...Vinyódon alig volt hely, rázavartam egy CCleanert, hopp, plusz öt giga rögtön beficcent... Ne nyüszítsél má, nem volt semmi fontos a lomtárban, azt a pár filmet meg, ha mégis kéne, seperc alatt leszeded majd újra. ..."Adria 2010" mappa, jóvanmá, nincs ebben semmi titkos, ne pattogjá. Röhejes ez a fecske, bár látom, nem éhezel az utóbbi időben. Nem kéne kicsit szálkáznod, apa? Bár Kingusnak biztos így is tetszel. Látom a bikinis képeken, amióta nekem megvolt az egyetemen, ő is sokat nőiesedett. Mondjuk nagy kufferbe jó is pakolni, hehehe... Hó-hohó, mi ez a rejtett mappa itten? Te beteg állat vagy, öregem, ha ilyenekre rejszolsz, theeee... Nyugi, tőlem aztán senki nem fogja megtudni..."

cunningman 2010.09.21. 22:32:21

@Patrick Bateman:
Nagybátyám játssza ezt el mindig (én meg bedőlök, mindig): először aljasul megkérdezi, mit csinálok jövő hónap második szerdáján, majd miután én az igazságnak megfelelően közlöm, hogy még fogalmam sincs: "Jaj de jó, akkor el tudsz jönni Eulália elsőáldozására/Aurél harcművészeti bemutatójára/az én vudu pappá szentelésemre!"(és egyéb szörnyű, de családi programok)

lárvalányhaj 2010.09.21. 22:32:58

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

A válogatósságon rohadtul meg lehet csúszni társaságban, különösen akkor, hogyha idősebb emberekről van szó. Ha nem kérsz az ételből, amit főztek, azt élből úgy veszik, hogy személyükben visszautasítod, illetve _lenézed_ őket. (Bizonyos embereknek ez a mániája, pffff.) Pedig nem, én sohasem azért utasítom vissza mások kajáját, mert velük van valami bajom, hanem mert ez az én privát baromságom, aminek semmi köze sincs más emberekhez.

lárvalányhaj 2010.09.21. 22:34:44

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Na, ilyenkor örülök, hogy mennyire antiszociálisak vagyunk a férjemmel :) Hozzánk tuti senki nem merne bejelentés nélkül beállítani... mondjuk ha bárki megpróbálná, akkor lelkiismeretfurdalás nélkül elhajtanám a vérbe.

darkmirjam 2010.09.21. 22:38:19

Hamuzni hova lehet? Eddig ide nyomtam a cserépbe. Csak szét kell locsolni, a virág szereti. Ah, megiszok mégis inkább még egy jégert. Kár, hogy meleg. Amúgy is izzadok mint a ló. Azt mondjuk nem tudom miért. Klímához vagyok szokva. Engem nem érdekel, nálam ilyenkor be van állítva, állandó húsz fokra. Le van szarva a pénz, nem fogok mefőni saját levembe. Ti hova szoktatok kimenni ha már itt nem bírjátok?

Bromden főnök 2010.09.21. 22:38:31

Kinyílt a bicska a zsebemben, annyira jó. :)

A Tyne folyó déli partja 2010.09.21. 23:13:14

@lárvalányhaj: igen, én is. anyukám járt úgy lánykorában,hogy szomszéd néni valami iszonyatosan édes süteménnyel etette, tudod, az a "egyél még" tukmálás. nem akart, tele volt, elfogadta, hoy "ne sértődjenek meg", aztán rögtön ki is hányta. érdemes volt, mondhatom....én egyszer a vonaton beszélgettem egy útitárssal, aki kínálgatni akart, mondtam, hogy nem kérek, mire ő: akkor megsértődöm. mondtam, miattam nyugodtan...

A Tyne folyó déli partja 2010.09.21. 23:15:08

@lárvalányhaj: hozzám se szokott, de ezek ketten megjelentek, (mert a szomszédban voltak, szintén látogatóban), de az egyik csajnak vagy leesett, vagy tényleg mennie kellett, a másik viszont az istennek nem akart elmenni. és mondom, slusszpoén, hogy nem is voltam velük különösebben barátnők, csak a szokásos szórakozóhelyi társasághoz tartoztak.

A Tyne folyó déli partja 2010.09.21. 23:21:24

@lárvalányhaj: másik, szerintem már írtam itt is, hogy egyeseknek (a legtöbbnek) a kaja a mindenük. és el se tudják képzelni, hogy valaki társaságba úgy akarjon menni, hogy NEM akarja telizabálni magát. mint pl. a volt barátom, akinek a hasa a mindene, szervezett egy ilyen kajálós bulit (merthogy magyar étel, magyar szakács.) de mondom, én szívesen elmegyek, beszélgetni, ismerkedni, de nem akarok enni (esküvőkön, osztálytalálkozókon is mindig ez a bajom, hogy kötelező zabálni). mire ő: akkor megszólnak a többiek, megsértődik a szakács, stb. Nem érdekel...

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.09.21. 23:43:58

Nálam be lehet jönni cipővel, úgyis gyakran takarítok. Néha úgy kell lebeszélni az embereket, hogy ne vegyék már le, megfáznak a fapadlón. Hozzám a szomszéd kutyája is bejöhet.

Viszont senki ne hozzon száraz bort ajándékba, mert úgyis továbbbaszom valakinek, aki ugyanúgy utálni fogja. És bonbont se, gyűlölöm az ilyen undormány tejes-nugátos olcsó szarokat, a tejcsoki eleve emberiségellenes bűntett. Amúgy se értem, minek mindenáron ajándékot hozni vendégségbe, amikor az ember csak olyasmit visz, amit sose fognak használni...
Ja, és semmilyen erős italt. Konyak, Jäger és egyéb szarok. Csak a Becherovkát szeretem, remek egy-egy nehéz ünnepi vacsora után, de azt úgyse hoznak a köcsögök.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2010.09.22. 00:30:31

Olvasom itt a kommenteket, basszus még jó hogy nem járok vendégségbe... nem biztos hogy észrevenném, ha ki akarnak dobni. Gondolná az ember hogy majd szól az illető ha akar valamit... (igyekszem figyelni de ha nagyon udvarias és lelkesen beszélget akkor nem fogom vágni..)
Nálam is ez a protokoll megy, vagy időhatárosra tervezek (kis rátartással) és ezt mondom is előre, vagy azt mondom hogy nem érek rá, majd máskor. Esetleg a kívánt távozás előtt valamennyi idővel mondom, hogy nekem lassan feküdnöm kell. Szerintem simán kiteszek bárkit, semmi agresszió, van mentegetőzés meg ami kell, de megmondom. Érdekes lenne tudni hogy eddig hány vendégemet sértettem vérig ezzel :P

Bár aki hozzám jön az tudja hogy nem megy nekem a protokollvigyorgás. És tényleg nem.

Bocsi a komoly kommentért :)

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2010.09.22. 00:32:14

@Donna Anna: Hozzám meg édes bort ne hozzon senki :D:D, töményet is csak csínján. Száraz bor viszont minden mennyiségben jöhet :)

kék madár 2010.09.22. 05:22:21

kedvenc visszahivasaim, miutan valaki 1,2 hetet
nalam lakik es kizabal mindenenbol:

-majd gyertek el Jaszkarajenore, megmutatjuk a varost=beulunk veled egy etterembe ahol meghivhatsz, aztan elkiserunk a varoshatarig, hogy biztos elkotrodtal-e

-barmikor gyertek el vendegeskedni, nagy ebedet csapunk Pista bacsinal (az nem o, hanem egy kozos rokonunk)

Motorpenis 2010.09.22. 06:38:18

Egyszer megesett, hogy benézett hozzánk egy villanyszerelő, aki az egy házzal odébb lakó kőmíves rokona. Egyedül voltam otthon, baromira örültem, a szüleimhez jött.

Megkínáltatta magát borral, és beszélgetni kezdett. Én szódáztam, és igyekeztem társalogni, de hát miről beszélgethet egy művész egy villanyszerelővel?

A fáradozásaimat, meg a bort azzal köszönte meg, hogy körbehugyozta a wc-t. Az idegeimet eléggé megtépázta ez az élmény. Kisiparosok, mondhatom...

noirp 2010.09.22. 08:47:18

@Frengi:
"az íróasztalomat rámolta"
azt a mindenit :-O
Én tutira befostam volna ijedtemben, akkor is, ha hozzá vagyok szokva, hogy garnigazda vagyok. Nem semmi.

Eger érdekes hely. Még csak egyszer tévedtem el komolyabban; de mikor egy ott lakos kolléga sötét este fuvarozott kettőnket jöttmenteket a város északi részén, két kanyar után mi már asse tudtuk, hogy az EU területén vagyunk-e.

Lord_M_ 2010.09.22. 09:16:08

Hajaj névtelenség - névtelenség...

Egyszer régen mikor még nős voltam, elköltöztünk egy albérletbe... Bútorozott volt, ami fontos volt kezdő életünkben, ugyanakkor a felmerült hiányosságokat mi pótoltuk... a lakást kicsit kipofoztuk, amit kellett megcsináltunk rajta, végül egészen lakható lett... miután mi hosszú távra gondoltuk, és a tulajdonos is, ez nem volt probléma... aztán egyszer látogatóba jött anyósom... Nem nem vendégségbe, csak úgy beugrott... aztán szépen lassan megindult a kioktatás, "ezt nem ide kell tenni, ezt ne úgy csináld, azt nem úgy kell, jaj azt nem úgy kell felszeletelni..." ez úgy kb 5 percig... amikorra meguntam, és az előszobából leakasztottam a táskáját és odavittem neki...
"Mit csinálsz ? még nem megyek!"
"Dehogynem!"...

másfél hónapig nem jött ...

aztán pár hónappal később, újra tiszteletét tette, ami már kevésbé volt problémás... de akkor is sikerült neki valahogy összevesznie a lányával... és igen keményen rendre utasította, hogy márpedig "itt az van amit ő mond"... ezen felkaptam a fejem, és közbevágtam, és mondtam hogy szeretnék neki mutatni valamit...

a közbeszólás és a stílusának váratlansága kizökkentette az ordítozós hangulatból, kihívtam az ajtóig, kinyitottam, majd megmutattam neki a névtáblát... rajta a nevemmel... meg a lányéval... "Tetszik látni mi van rajta?" ... "A nevetek... és?" ... "ebben a lakásban az van amit az ide feliratkozottak mondanak"...

sértődés... távozás... kéthétmúlva újra látogatás... mosoly és béke mindenki arcán...

Ernoke 2010.09.22. 09:25:53

ez az alkohol-téma érdekes kérdés. nálam max. 1-2 sört kivéve nincs alkohol otthon, ezért mindenki azt hoz, amit ő iszik. általában megpróbálom visszatukmálni rájuk, ha elmentek, de mivel erre nem hajlandók, minden megmarad a következő összejövetelig, amikor összepakolom, amit nálam hagytak, és elviszem.:) így nem vész semmi kárba.

a jó még, ha valahova viszel valami piát (sör, pálinka vagy tequila szokott lenni nálam, mert csak ezt a hármat iszom meg), és amúgy a háziak kínálata annyira szar, h a te piádhoz vonulgat az egész társaság, és mindenki hálás neked a végén.:) egyébként alkoholtól függetlenül szerintem hatalmas prosztóság nem kibontani, amit a vendégek hoztak, hanem félrepakolni, mintha gyűjtögető hajléktalanok lennénk... és ezt mindig a leggazdagabb ismerőseimnél láttam...

Mitya Ivanov 2010.09.22. 09:32:30

Tib
a kommentcúnami végén engedd meg, hogy hagy gratuláljak neked ehhez a poszthoz. Élmény volt és eszembe juttatta egy gyerekkori haveromat, akinek a 80 évek végén külföldre, Bécsbe szakadt valami rokona és volt neki kemény AudioTon és Commex, meg roadstar zenecuccai, és ha átjött hozzánk és meglátta a Videoton meg az Orion cuccokat, mindig lefikázta, hogy ez szar magyar.
Szal kösz mégegyszer

cygnet 2010.09.22. 09:39:15

Nálam a vendég szent, és nem kell semmit hoznia, csak önmagát a látogatáskor, érezze magát otthon MÉRTÉKKEL!(Lehet tévézni, zenét hallgatni, olvasni, ha éppen az esik jól.) Vannak bizonyos normák, amelyeket viszont elvárok, mint pl: ne füstölje össze a lakást, ne kutasson a hűtőszekrényben, ne akarja kölcsönkérni a lakást, valamint a benne található tárgyakat, mert éppen megtetszett valami,(ha mégis, és megkapja, azt a lehető leghamarabb magától hozza vissza!) Bánjon csínján a kritikákkal! Tudja mikor ildomos elköszönni! Az olyan barátokat sem szeretem vendégül látni, akik képtelenek vigyázni a vörösborukra (italukra) és nem telik el olyan vendégség, hogy ki ne borítsák a legkényesebb helyeken, ahonnan aztán szinte képtelenség eltüntetni ottjártuk nyomait. Szeretem előre tudni, ha valaki hozzám készülődik, de váratlanul is szívesen fogadom otthonomban barátaimat, ha rámcsörögnek, mondjuk 15-20 perccel a tervezett érkezés elött. Ebben az esetben viszont fel kell készülnie arra, hogy esetleg nem alkalmas az időpont, vagy nem biztos, hogy az általa éppen favorizált kávéfajta fellelhető lesz nálam. Amit viszont ki nem állhatok, kivéve, ha valóban alapos indokkal exkuzálja magát, ha valaki eligérkezik, és a megbeszélt időpontban vagy kicsit utána megcsörren a telefon, hogy közölje még sem tud jönni. Ha még ennyit sem tesz meg, kíváncsian várom a elfogadható magyarázatot arra, hogy mi történ(közlekedési balesett, amnézia, kirabbolták, elvitték a telefonját is és nem maradt aprója sem, hogy értesítsen stb. Úgy vélem ezek nem túlzott elvárások, hanem hozzátartoznak a kölcsönös tisztelethez, a barátsághoz. Tulajdonképpen elképesztő, hogy milyen kevesen képesek ezt a minimumot megtenni. Talán ezért nincs is túlzottan nagy forgalom nálam.

Lord_M_ 2010.09.22. 09:56:00

A helyzet az, hogy én leveszem a cipőmet, persze ha nagyon erősködik a gazdája, hogy ne... akkor nincs mit tenni... de a cipőm koszosabb mint a szőnyeg, és bár lehet hogy a zoknim tisztább mint a padló, de zoknit mosni könnyebb, mint szőnyeget tisztítani...

máskérdés, hogy én is szeretem ha nálunk nem cipővel trappolnak végig a lakáson, ennek feloldására nálunk is van vendégpapucs... olyan mint a hotelekben, ez a fehér egyszerhasználatos dolog... így újat kaphat mindenki...

Vendégjárás, hál' istennek nálunk nincs, rokonság minden irányban messze, ritkán jönnek, ha egyáltalán...

A legjobb barátomat meg bármikor szívesen látom, de ő nem is az aki miatt érkezése előtt mr properrel kell végigrohanni mindenen... vele újítottuk fel a lakást, szóval gyakorlatilag otthon van benne... igaz néha még megkérdezi hogy használhatja e a wc-t... dehát... egyszer majd megtanulja végre.. hogy igen... bármikor... kivéve ha éppen én használom... vagy az asszony :) ...

Nekem ilyen borzasztó vendégség élményeim gyerekkoromból vannak, amikor szüleim kevésbé sikerült barátkozásai átjöttek vendégségbe...

egyik nagy élmény, amikor vasárnap ebédre jöttek, két óra késéssel.. mi meg vártunk... aztán nyafogtak hogy a hús nem az igazi... mert érződik hogy nem frissen készült... (tényleg két és fél órával az érkezésük előtt... dehát két órát késtek)...

aztán gondolták, hogy ezt viszonozni kell... tehát következő vasárnapra ők hívtak meg minket ebédre... 12:00kor ott voltunk... közölték, hogy most fejezték be az ebédet... mert ők fél tizenkettőkor szoktak ebédelni... aham...

két pokoljáró kislányuk volt/van... anyám mindig úgy van vele (és ez rám is rám ragadt), hogy a hűtőbe bátran be lehet nyúlni... barátomnak is mondom, ha kell valami, vagy inni akar valamit, vegye ki.. egye - igya... (nyilván komolyabb vendéglátás esetén kiszolgáljuk a vendéget mi is) ... de miért melegítsem a narancslevet, kólát, akármit az asztalon... a hűtőben jó helyen van... nincs elzárva ... vedd ki... (és egy ideje működik is a dolog)

szóval anyám is ilyen volt, nahh, a két istenátkának más sem kellett.. a hűtőben lévő összes paradicsomba beleharaptak, megrágták a paprikát, széttapicskolták a krémeseket... A szobában a szekrényről levertek mindent... ugráltak - rohangásztak... és a húgom kedvenc játékát úgy kivágták a negyedikről az erkélyről, hogy öröm volt nézni...

anyukája csak annyit mondott, "most kicsit elvenebbek"... anyám a távozás utáni délutánt azzal töltötte, hogy a lakást helyreállítsa...

egy másik baráti házaspárnak egy szem fia volt... jáj... átjöttek ebédelni... (micsoda szokás ez?) ... a kissrác éppen náthás volt, vagy túlvolt a náthán... mindegy is... az asztalnál orrfújás kezdődik... eddig ezzel nincs is baj... a gyerek, az gyerek... anya kifújja a srác orrát (mármint segít)... végül körbemutogatja hogy "nézd meg milyen zöld, és erre mondja a gyerekorvos hogy nincs fertőzése... hát most mondd meg.. ha valami ILYEN zöld.. akkor biztos hogy nem csak nátha..." vasgyomor meg minden... de azért idő kellett anyámnak is hogy újra enni tudjon... aztán végre elértünk a süteményhez, (talán almáspite), amikor Éva (a vendég) felcsattant... "nahh pont ilyen almáspitétől hányt és fosott a gyerek két hete... de mint a murányi kutyája... sugárba hányta ki az almareszeléket... "

és anyámék mindig ilyen embereket szedtek össze...

Lord_M_ 2010.09.22. 09:59:31

@cygnet: elvitték a telefonját és nem maradt aprója sem... lehet én vagyok túl elkényelmesedett, de nem tudom senkinek a telefonszámát fejből :)

max a sajátomat mert azt néha meg kell adnom... :) szóval ha ellopják a telefonomat, bizony én sem tudnék rád csörögni a fülkéből... mert nem tudnám mit kell tárcsázni :)

lárvalányhaj 2010.09.22. 10:14:09

A poszt tanulsága, hogy annál a mondásnál, hogy "Érezd otthon magad", nincs nagyobb hazugság :D

ezértregisztráltam 2010.09.22. 10:54:13

olyan mint Janka néni Vágási Feriéknél

Irgun 2010.09.22. 10:56:18

Én a XVII.-ik kerületben tengetem mindennapjaimat egy szép nagy családi házban, aminek persze van kertje is. És ha van kert lehet sütögetni nem? 3 év alatt kb négyszer lehetett összehozni egy ilyen eseményt mert "Te olyan messze laksz" vagy "Onnan, hogy jövök haza?"típusú válaszok születek a meghívásra, szóval a nagykörút-as távolság mérés engem is szíven ütött.

Mitya Ivanov 2010.09.22. 11:18:15

@ezértregisztráltam: baszki tényleg. Mindig csak egy kis kupicával kért a páleszből, a aztán a végén bebaszott rendesen

Lord_M_ 2010.09.22. 11:24:19

@Irgun: Hívj minket, mi nem mondjuk hogy messze laksz :)
szeretünk sütögetni :)

noirp 2010.09.22. 14:01:50

@Lord_M_:
Jézus Úristen, de durva.
Most már tudom, miért jó, hogy az én anyám nem az a kifejezett vendégbarát. Mert kimaradtam ebből mind.
És örökölvén tőle a befordultságot, nagyon megválogatom a vendégeimet...Gyerekkel csak a nővéremék jöhetnek.

"összes paradicsomba beleharaptak, megrágták a paprikát, széttapicskolták a krémeseket..."

Nna, a második paradicsom után kéne azt mondani, hogy "kivetted, fiam, edd is meg" --ha már a kedves édesanyjuk nem tudja, hogy az étel nem játék
Bocs, _ezért_ a dologért bitang agresszív tudok lenni. Ha játszik az étellel a kis Büngyüke, egyszer szólok, másodjára belenyomom a fejét...

'végül körbemutogatja hogy "nézd meg milyen zöld, és erre mondja a gyerekorvos hogy nincs fertőzése..."'

dejszen ez meg a nagyanyám (noirpnak a kezében a feje)

Anyósoddal szembeni bátorságodhoz pedig gratulálok, ritkaság. :)))

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2010.09.22. 17:55:45

Nekem a minap volt ittalvós vendégem, akit egyébként imádok, de most átállította az ébresztőórámat. Meggondolom, legközelebb meghívjam-e....

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.09.22. 20:01:23

@Ormótlan: Legalább megmutattad a vendégednek, hogy fújjátok hajszárítóval le a kavicsokról a port? :D

Miss Marple 2010.09.22. 22:23:18

A poszt írója és a kommentelők bearanyozták a szürkének induló estémet: Leröhögtem a fejemet olvasás közben!

Köszönöm mindenkinek!!!!!!!!!!

aggyistenbrittudós (törölt) 2010.09.23. 19:06:09

nekem nem esik jol utcai cipővel rámenni szőnyegre, mindig leveszem. a lábszag kezelhető, lyukas harisnyát, zokni pedig sosem veszek fel, mikor fillérekért beszerezhető az új. a saját vendégeimtől nem várom el, mert nincs szőnyeg nálam. simán itt is alhatnak, de ha zavaroan horkolnak a vendégszobában, azért szolok.
nincs ékezetes o-m.

2010.09.24. 22:42:35

- Óáuuuuu… Húbazz, elrepült az idő, aszem lassan indulok. Kidobsz a Kökihez, bratyó? Pöcsöm fog itt fél órákat várni a buszra, távol minden civilizációtól. Tudod a belvárosi ember hajlamos hozzászokni, hogy még 11-kor is ötpercenként jár a négyeshatos, szori. …Ez nagyon fal szöveg, apa, max ha négy-öt sörikét szopogattunk el, annyit ki se mutat a szonda. Különben is, ide Pestszentbasznádra -...Szentlőrinc? Tökmindegy, mucsaj az mucsaj…- még a zsaruk se járnak ki, a világon nincs annyi benzinkeretük. Tényleg, kocsit nem akarsz most már venni? …Kocsiról beszélek, ombre, nem az egypontkettes Swiftedről… Na hozd a slusszkulcsot és induljunk, mert még a végén azt hallgathatom majd, hogy alig akartam elmenni tőletek…

Üde Színfolt 2010.09.25. 00:11:57

de olyan is van, h rákészülsz a vendégségre, kajával meg mindennel, aztán meg a vége az, h a fele szól, h áá bocsi, közbejött valami, nem megyünk. hát az se kellemes...
még három napig enni a pincepörit...

Salsa · http://gondolatimunkafazis.blog.hu/ 2010.09.28. 11:58:26

@Brother Love:
nem tudom, nálam valahogy alap, hogy a lakás nem kert, nem utca és nem előszoba, hanem egy intim szféra. nem engedek be oda akárkit és megtiszteltetésnek veszem, ha valaki beenged az övébe. utóbbi esetben természetesnek veszem, hogy nem trappolok be cipővel, előbbi esetben pedig elvárom ugyanezt a vendégtől. vendégpapucs. ja. azt mondod alap, hogy vendégpapucsot nem veszünk fel, mert. tényleg, miért is nem? koszos? nane, és amíg szerinted normális sarat takarítani a vendég után a nappali szőnyegéről, vagy a kádkilépőről, addig nem normális lábatmosni? vagy csak úgy elvből, mert az másé? akkor már a tányérjáról sem eszek, meg a kanapéjára sem ülök, hisz az az övé.
meg egyébként is: nagyon döcög az a szöveg, hogy a lakás a takarítástól és nem a koszosodás megelőzésétől lesz tiszta. ugyanis a koszosodás megelőzése lényegében azt jelenti, hogy magát a takarítást könnyítjük meg. ritkábban és kevesebbet kell. és nem mellesleg vendégként jobb érzés úgy távozni valakitől, hogy tudom, hogy az ajtó becsukódása után nem rögtön a felmosóhoz kell nyúlnia a háziaknak (mert a te verziódból sajnos ez következik).

természetesen ha különböző munkások, óraleolvasók jönnek, akkor nehéz ezt kiküszöbölni, mert őket nem én hívtam meg az intim életterembe és nem lenne fair őket a cipőlevétellel b*szogatni, de még akkor is meg szokott lenni a véleményem arról, aki simán kikerülhetné a szőnyeget (nem padlószőnyeg), de féllábbal mégis rajta tapos, meg aki elkéredzkedik a mosdóba de b*szik levenni a bakancsát.

2010.10.08. 11:50:29

A cipő levétele KISPOLGÁRI CSÖKEVÉNY????? Egész nap a retek köpetbe kutyahugyba turhába mászálsz vele, és begyalogolnál a nappaliba a szőnyegre amin hason fekve játszom a gyerekkel meg olvasok???

Atyaég, hová tart ez a világ? Legközelebb a fürdés vagy a szarás után a seggtörlés lesz kispolgári csökvény?

cd-r 2010.10.08. 18:01:24

@Brother Love: nálam két verzió van hasonló esetekre, mindkettő gyors és fájdalommentes: -vagy nem veszem fel a telefont, miután látom ki keres, vagy nem nyitok ajtót.

cbc 2010.10.17. 02:42:22

"A cipő levétele KISPOLGÁRI CSÖKEVÉNY?????"

Az. A lakás van értünk, nem mi a lakásért, és létezik porszívó is. Nem mellesleg, igen sok kellemetlen helyzet születhet belőle - kedvencem volt, amikor lakásvásárlásnál ZOKNIBAN kellett néhány tízmillió forintról tárgyalni. Ugye nonszensz?

Nagyon közeli barátoknál még elmegy, de egy sokfős vendégségben már nagyon nem illik eröltetni - ha ennyire gáz, akkor nem kell vendéget hívni.

Stiel 2010.10.23. 20:06:28

Romana típusú közhelygyűjteményekről (lásd még: @Professor Pizka:) poszt várható-e?
süti beállítások módosítása