A Mi házunk

2010/08/30. - írta: Modor Tibi

-Na, hát Ő lenne az.

-Óriási, nagyon tetszik, fantörpikus... Szuper környéken van, harminckettőért errefelé ez ingyen van. A kilátás is gyönyörű: Omszki-tó, falu közel, de mégis csendes, minden. És nincsenek indiánok.

-Dáviddal mi is így gondoljuk. Körbenéztünk, de itt Budakalászon negyven-ötven alatt önálló telken levő házat normális szomszédokkal szinte lehetetlen találni. Ez meg itt van egy dupla telken - és hát gyorsan kellett az öregeknek a pénz, mi meg lecsaptunk rá. Eredetileg persze ők is negyvenért hirdették, meg lett is volna rá vevő harmincért; de kész helyzet elé állítottuk őket - itt van az adásvételi és a harminckét guriga kápéban, vihetjük vagy sem? Egy óra múlva az ügyvédnél voltunk. Szerencsénk volt, meg ami nagyon fontos: volt készpénzünk. Kellett hozzá egy kis rámenősség meg határozottság is - de hát szemesnek áll a világ. Mert szerinted a másik vevő törődött volna azzal, ha mi teszünk előbb ajánlatot? Hát még jó, hogy nem.

-Persze, hogy nem (a nyomulós, pofátlan fajtádat, azt). Persze ebbe kell még tolni jó sok pénzt meg energiát - hát kitartást kívánok hozzá. De hatalmas lehetőségek vannak ebben a kis birtokban.

-Bizony, nagyon kemény hónapok előtt állunk. Kerülj beljebb nyugodtan. Kicsit dohos, poros meg pókhálós minden, de semmi gáz. Vonatkoztass el mindentől, amit most itt látsz. Koncentrálj a TÉRre. Már megálmodtunk mindent. Szóval itt ezt a falat kiüttetjük, ezt is, és egybenyitjuk az előszobát a hallal - itt lesz egy átadóablak, olyan fél-amerikaisan tervezzük megcsinálni. Statikus ismerős már végigment mindenen. Aztán oda kerül majd a kandalló - de olyan igazi: külön kéménnyel, semmi praktikeres-baumaxos vacak. Egy kárpátaljai iparművésszel építtetjük majd meg - és itt a konyhában lesz majd búboskemence is. Illetve hát két konyhánk lesz - tudod, Dávidék miatt. Innen fog nyílni a másik bejárata, és akkor ott lehet majd bátran húsozni. Persze ő annyira nem veszi véresen komolyan ezt az egészet, de a család miatt kell, tudod.

-Elképesztő, hogy mennyi mindenre kell figyelnetek.

-Nem könnyű, drágítani is fogja a munkálatokat - de már le van zsírozva minden a generálkivitelezővel meg a mesterekkel. Na, de haladjunk tovább. Itt pedig a kamra van. Na, kamra lesz átalakítás után is, csak nem így és nem itt. Az amoda fog kerülni, ott ergonómialiag jobb lesz a konyhák miatt. Oda kerül a lávaköves sütő. Amúgy mindenhova padlófűtést tervezünk, kivéve a spejzba. Ott meg ugye kifejezetten ártalmas fűteni.

-Tiszta sor.

-És itt a nappalinál egy kis szinteltolással meg a színekkel csalni fogunk - hatalmasnak fog tűnni a nappali-társalgó, itt a boltívet megtartjuk, és a kemence majd ide fog kerülni. Ide. Aztán nagy tervünk, hogy a közösségi- és a magánteret hermetikusan elzárjuk egymástól. Már minden jól ki van találva. Szóval itt lehet társadalmi életet élni - lesz külön vendégszoba is, de a mi kis fészkünk az majd az emeleten fog helyet kapni intim, eldugott terasszal, és azzal srévizaví lesz majd a gyerekszoba. Majd ha jönnek a kis Trónörökösök. Itt lesz egy kis szauna, mellette a fürdőszoba egy külön nekünk gyártott káddal - és szép nagy ablakot vágatunk oda is, fürdés közben gyönyörködhetünk a kilátásban... ez egy régi álmunk volt már. A kert hátuljában, a domboldalban kialmozzuk a régi borospincét, és esetleg belevágunk egyszer a borászkodásba is - de ez még a távoli jövő zenéje.

-Istenem, de gyönyörű... jó látni, ha valakinek van ízlése, elképzelése, energiája, és meg is tudja valósítani.

-Hát igen, szerencsénk van. De tudod, sokan csak azt látják, hogy "a milliomos fiatalok" így meg úgy. De azért ez nem ilyen egyszerű. Rengeteget dolgoztunk és dolgozunk azért, hogy ez összejöjjön. Itt nem hétfőtől péntekig, nyolctól ötig megy a meló, hanem az óra körül. Állandóan ugrásra készen kell állni: este, éjszaka, hétvégén - ha úgy szükséges éppen. Amíg van üzlet meg vevő, addig - és akkor.

-És tényleg, pontosan mivel is foglalkozol most?

-Hát én is náluk dolgozom mostanság. Sokáig keresgéltem meg otthon voltam, de aztán Yoshi - az apósom - végülis megengedte, hogy besegítsek. Úgyhogy rohangálok, mint a mérgezett egér. Van, hogy le kell ugrani Budaörsre áruért, van, hogy a postán vagy az APEH-nál töltök fél napokat - nehéz és felelősségteljes munka ez a cégünknél. Így ők közben meg tudnak rendesen a bizniszre koncentrálni.

229 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Otto von Bolschewich 2010.08.30. 16:41:37

For the record: Oszkó Péternek az apja ÁVH-s tiszt volt. Költői kérdés, hogy ez vajon járt-e számára előnyökkel a tanulmányaiban.

pakesz (törölt) 2010.08.30. 16:44:59

oooh latom a szemeim elott azt a 10 - 15 milkat ami begurul...
es hogy a vegen rajonnek egy ujabb modoros "felepitettem almaim hazat a semmi kozepen" hozzaszolasban ahol ecsetelik, hogy itt csak helyi parasztok es munkasemberek vannak, akik mar reggel 1 magazin kiolvasassal kezdik a napot este meg a konyvtarban kiolvassak az osszes konyvet es utana hajlnali 4kor atugranak a Jozsihoz mert neki otthon nyomdaja van

A Tyne folyó déli partja 2010.08.30. 16:45:47

@Humbino: ja, azt is szokták. úgyhogy választhatsz, vagy mosogatószert eszel vele, vagy az ezerszer használt ronggyal áttörölt, más által már használt pohárból iszo...

pakesz (törölt) 2010.08.30. 16:47:25

igen a medterran az hianyzik, persze madzsarszka mediterran!!!
es a viakolorozas is hianyzik, ugy hogy a maisk aki VILAGLATOTT, az visszariposztol, hogy neee az osztrak falun is ilyen viakolorral van lerakva a traktorbeallo :)))
es hol a traktor :)

amugy omszki-tonal kotelezo lenne a lottyedt cicko
es talan az is mehetett volna hogy a helyiek mijjen bunkok, hogy allandoan lenfono gyarat mondanak tajekozodasi alapkent de hat ott csak egy irodahaz van, a fene a helyiek fura gusztusaba...

A Tyne folyó déli partja 2010.08.30. 17:34:43

@Silent Bob: nem. szerinted az a Tyne folyó déli partján van?

Gateshead, Bensham nevű városrész.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.30. 17:38:36

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): bár, végülis eléggé délre van a Tyne folyótól ez a Stamford Hill...csekély 450 kilométerre délre.

brutuska 2010.08.30. 17:49:07

Na de honnan ismeri egy ilyen Zoli ba't Munkacsrol?

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.08.30. 18:03:40

én szeretem az átadó ablakot, amikor Helsinkibe költöztem már jóég tudja te mikor, de baromi régen volt, annyi szent, akkor az első albérletben volt egy ilyen és amikor megláttam eszembe jutott, hogy anno dacumán gyerekkoromban a társasházban az egyik lakónak volt ilyen és akkor az nekem baromira megtetszett teeeee, és én akkor mondtam magamnak, hogy te jó ég, hát nekem ez kell, szóval love at first sight na hallod...
te és képzeld, SOHA NEM HASZNÁLTAM, érted? ÚGY KÉPZELd EL HOGY SOHA A BÜDÖS ÉLETBE NEM HA SZNÁL TAM
szóval tudod, na de hát az élet már csak ilyen

koppanyi 2010.08.30. 18:16:14

Szerintem nem lett volna rossz, ha a párbeszéd előtt írsz egy rövid bevezetőt (kik a résztvevők, helyszín, mi az összejövetel célja, stb) vagy a párbeszédsorok végén tünteted fel az idézőt/szereplőt és státusát. Így nem kell azon agyalni, kik és hol beszélgetnek, meg hogy pl. ki is az a Dávid...

Csirke72 2010.08.30. 18:21:57

Hát elég prosztó a posztoló... Ha valóban van lovetta akkor nem 1 ilyen lepukkadt viskót vezsek és átépítem, hanem sajátot épittetek és 1 yo vityiló telek nélkül 50 Misi-töl indul...

Ezek az amolyan magyarországi nagymenök akik azt hiszik, hogy sok pénzük van...pedig 32mio=szaros 110.000 Euro amit az utolsó német segédmunkás feldob, hogy ha kell....EZ csak Ft-ban tünik soknak...

Szerencsétlen....

Gastroger 2010.08.30. 18:32:23

Modoros lakáshirdetés/ lakásbemutatás?
- Retro stílusban / antik darabokkal / örökségből származó eredeti fa bútorok / polgári lakás = tele minden régi kacattal, ezeréves bútorok, rohadnak szét.
- Csendes környéken = külváros, vagy egykori pinceépület, vagy hegyi hajlék, a hókotró csak nyáron talál oda, kavicsút, vagy egysávos aszfalt mellett.
- örök panoráma = legfelső panellakás, nyáron a tetőn át is sugárzik a meleg, olyan mint a katlan, vagy a kutya nem fog oda építkezni, olyan helyen van.
- igényesnek eladó = drága, de úgyse találsz viszonylag normálisat a környéken, te kötsög.
- rendezett házban = valóban friss a festés a lépcsőházban, de takarítás 7.30-9.00, és a takarítónő leszúr a szemével, ha összebaszod a cipőddel a felmosást, havi szinten 4568 FT. a felújítási ktsg. / fő mivel mindig meszelnek, meg festenek, a közös képviselők, mert telegraffitizik az alsó szinten lakó suttyók, meg a haverjaik.
- igényes loft ház = gyárépületből kialakított befűthetetlen kirakatlakás a városszélén, kurvadrágán.
- galériás = roggyant belvárosi körgangos, a lépcsőház aládúcolva, a 32 m2-en kétszintesre kialakítva, alul bebaszod a fejed ha felállsz, fennt bebaszod a fejed, ha felkelsz.
- bauhaus stílusú = nem üvegpalota, nem is panel, nem is vadiúj társasház, legfeljebb megsüllyedt az alapzat, és befestették valami érdekesre,
- kertre néző = a körgangos házban van középen egy száradó ecetfa, és a szomszéd muskátlija / vagy a város szélén a szemétlerakó mellet.
- családias = sok lelakott szoba, telefirkált falak, kis helységek, a szomszédban bömböl a lagzi lajcsi
- jó környéken = drága, lepukkant épület, csak látszik az ablakból egy dörner kebabos, egy fodrász, meg kurvák két sarokkal odébb posztolnak.
- komfortos = végre valami sufnimegoldással nem a folyosó végén van a vécé, de az ablakok a tűzfalra nyílnak, a villanyóra megbuherálva, a telefon az oszlopról bekötve illegálisan.
- jól megközelíthető/frekventált helyen = a busz/villamos/stb. megálló ott van az ablak alatt, vagy a vasút a közelben, néha csörögnek a poharak.
- felújított vidéki parasztház csönd és béke szigete blabla = meghalt az özvegy nagymama vidéken, el kell adni a kecót az istenháta mögött. A felújítás egy fehérre meszelés. (gerendák roskadoznak, nádtető mohás).
- Tóra / Balatonra / néző, panorámás: Na most, ha az erkélyen ide a szélére állsz, és lábújhegy.. na nem is hozom a stokit.. Na, most már látod azt a kis csillogást? Az ott a Balaton.
- Strandhoz közel = autóval, max. ez 1000-1500 métert jelöl.
- Fiatalos = 28 m2 alatti, a metlaki ki lett cserélve valami olcsó burkolólapra, a falon meg odapamacsolt "szivacsos márványminta", fűszag, és ikeás legolcsóbb bútor, erős felújításra szorul.
- Mediterrán = sárgára van festve a ház. Meg járólap van az erkélyen, meg a nappaliban. Esetleg agyonbaszva a lakás (fürdő, konyhapult) márványmintás műbútorlappal. Jobb esetben barna redőny, vagy zsalugáter.
- Polgári = belvárosi, nagyszülők kihaltak, egy az egyben el kéne passzolni a sok szarral együtt.
- Üdülőövezetben = éjjel nem lehet aludni a bár/diszkó miatt, és a kerítés mellé hugyoznak.
- Családi okok miatt sürgősen= a szomszéd indiánok / svédek egész nap vagy mulatós zenét hallgatnak, vagy késelnek, a rendőrség szinte hazamegy éjjelente.
- Felújított = kimeszelve, 3 éve akciós járólappal lerakva, nemrég volt dugulás elhárítás, ja meg kitakarítottunk, amíg megnézik.
- Bútorozott: - ócskapiacról egy ágy, egy hitvány asztal, meg pár szék bebaszva a szobába.
- Állatbarátoknak = macskahúgyszag, és kaparásnyomok, van kinn egy sáros aljú kenel, ahol egy megkötözött kutya vonyít. (azt is itthagynák).

Kravver 2010.08.30. 18:46:47

@bajor gizella:
:D
Gizi, ez csillagos ötös!
Ez úgy ül mindegyik pont, ahogy semmi más.
Az intimbetétes résznél az orromon át köptem ki a kávémat.

Fapuma (törölt) 2010.08.30. 18:54:56

@Blassius: az átadó ablakot már Mr. Bean is átlakította anno dazumal /vagy anno dacumal/, hát te se bánd.
@Gastroger: kurva jól összeszedted, minden ül.

Gastroger 2010.08.30. 19:02:36

Lakáskultúra/ Szép otthon / stb:
Régóta vágytunk egy közös kis családi fészekre ami csak a miénk. Az ingatlan kiválasztásánál a fő szempont az volt, hogy távol a város a zajától, de mégis elérhető közelségben a munkahelyünkhöz, egy csendes, békés, nyugodt otthon alakíthassunk ki. Mióta a gyerekek megszülettek, tudatosan törekedtünk arra, hogy gyermekbarát legyen az ház, melyben leéljük majd életünket, s ha ki is repülnek a kis csimoták, mi is örömünket leljük benne. Így esett választásunk erre a panorámás telekre, s mivel nem láttunk semmit sem a szilvafáktól a panorámából, azóta a férjem nekiállt kertészkedni, és mondhatom: a szomszédok által is elismert kertünkben termett gyümölcspálinkával koccintunk a nyári nap lemenő fényében. Sajnos, manapság nem lehet akárkiben megbízni, hisz az ember nap-mint-nap hall arról, hogy az alvállalkozók, hogyan csapják be az építkezni vágyót. Nekünk - elmondhatom- szerencsénk volt, hisz egy igazi mesterembert fogtunk ki, és ez úton is köszönet Waller Istvánnak, a műszaki- és építésvezetőnek. Nem kevésbé a Plangarfildik tervezőirodának, mely megálmodta ezt a csodálatos épületet erre a csodálatos helyre, mely mind stílusában, mind funkcionálisan illeszkedik a táj adta környezeti lehetőségekbe. Köszönjük Neked ezúton is Istu, hogy nem egy tájidegen és rideg épületet, hanem egy Otthont teremtettél nekünk!
A ház viszonylag gyorsan felépült. Elmondhatom, hogy csak a legjobb alapanyagokkal dolgoztunk, s férjem folyamatosan figyelemmel kísérte a kis közös kuckónk épülését. Sőt, tanácsai, javaslatai, nemcsakhogy megtalálásra leltek, hanem további inspirációt adtak a tervezőnek és a kivitelezőnek. Így alakult ki ez a kis otthon, mely nemcsakhogy szép, és kényelmes, hanem tudatosan odafigyeltünk a környezetvédelemre is. A tetőre napkollektorok kerültek, melyek cirka 138 év alatt behozzák az árát, tehát az unokáink sem kell aggódniuk. de ami fontosabb: tényleg öko-barát ház lett.
A belső terek lakberendezése egy jó ismerősünk- Weissman Alfréd Laura - tervei alapján születtek meg. Szerettük volna, ha kicsit a modern, a kényelmes stílus, ötvözve a kelet varázsának csábító atmoszférájával, élhetővé, lakhatóvá, és szerethetővé teszi a mi otthonunk. Boldogok vagyunk, hogy itt lakhatunk, és szeretnénk, ha gyermekeink is itt - a jó levegőn, és ebben a kellemes családi atmoszférában, a boldogság aurájában- nőnének fel.
Köszönöm a riportot, kérem kapcsojja ki.

Silent Bob 2010.08.30. 19:10:23

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ja, később már leesett, de itt nem lehet törölni. :)

scsaba1 2010.08.30. 19:47:03

@Gastroger:

Csillagos ötös, de kimaradt a "Korának megfelelő"

Korának megfelelő : '70-es években épült sátortetős kockaház borzasztóan lelakott, lepusztult állapotban, utoljára a terasz építésénél nyúltak hozzá '81-ben, mert akkor sikerült a melóhelyről némi betonvasat meglovasítani.

scsaba1 2010.08.30. 19:52:56

Tényleg, egyébként ezt 40-45 millert - a felújítással együtt - valamilyen .....-közeli cégből menti ki az apci, most, hogy ugye paradigmaváltás volt, illetve közeleg Budapesten is?

Patrick Bateman 2010.08.30. 19:59:12

"- Látom, közben a fiúk is feltalálták magukat, Dávidot le sem lehet lőni, mióta megvan a ház, mindenkinek mutogatja a terveket, azt szokta mondani, hogyis, Dávid?
- Igen. Még apám mondta nekem, és csak így, harmincon túl (krisztusi korban, jajbocs, ez rossz volt) értettem meg, mennyi igazság volt benne: fiam, ha egy férfi negyven éves koráig nem építi föl a saját házát, akkor már nem is fogja. Amikor belekezdtünk, lövésem sem volt az egészhez. De mindent meg tud tanulni az ember, csak józan ész kell hozzá, nem egy ördöngősség ez sem. Fejben összerakokk egy negyvenmillás logisztikát, csak menni fog egy nyavajás lábazat, nemigaz, Kriszti? Amikor a falat is húzták itt hátul, rászántam két délutánt, átnéztem a rajzokat, kicsit számoltam, és láttam, hogy nem ér össze. Jöttek persze a rossz dumával, hogy a talaj még tömörödik, meg fog ez még száradni, de azt mondtam: ha nem tetszik valami, lehet összeszedni a szerszámokat, és nem is találkoztunk. Előleg? Felejtsd el. Pénzt én addig a kezemből ki nem adok, amíg a munka nincs megcsinálva. Tartja itt nekem a markát, hát én is odatartottam az enyémet, hogy ide kérem majd a kulcsot. Négyszer bontattam velük vissza, szívták a fogukat, de aztán ötödjére megcsinálták rendesen".

strohmann 2010.08.30. 20:28:12

@Brother Love: "...valójában az a döbbenetes, hogy gyakran mérhetetlen mennyiségű pénzhez semmiféle ízlés nem járul."

Kis pénz - kis modor, nagy pénz - nagy modor.

Tipikus történet, amikor átlag Mari és Józsi, az átlagnál nem több modorossággal (lásd a blog posztjainak többsége) éli az életét, aztán rövid idő alatt nagy pénzösszeghez jutnak. ("okos" biznisz, örökség, külföldi üzlettárs a cégben, stb.)

Innentől kezdve csak a mennyiség számít a külsőségek kimutatásában, mert hát a vagyonnak látszódnia kell. Mindenből minél többet, minél nagyobbat, mert megengedhessük magunknak, ettől leszünk különbek XY-nál, pláne a csóró rokonoknál, hadd pukkadozzanak a szomszédok meg a Kovács Mici is.

Mindegy mi, csak kerüljön sokba.

Indokoltnál nagyobb ház kell, amit "körbesüt a Nap", dísznövényekkel agyonzsúfolt udvar, amik 3-4 év múlva átláthatatlan dzsungelt fognak alkotni, amivel a házaspár falun felnőtt mindkét tagja tisztában van, nem csak balkonnövényeket láttak életükben, de hát a presztízs. Csak az számít, hogy ők igenis megengedhetik maguknak a sok növényt. Természetesen erre szakosodott kertépítő céget bíznak meg, amit aztán minden látogató orrára kötnek.

Ház + belső berendezés dettó - a stílus kimerül abban, hogy lakberendezőjük van bíznak meg, amit minden, a házba tévedő megtud, legyen az a postás vagy húsvéti locsoló.

Életcéllá válik szerepelni a Szép Házakban vagy hasonló magazinban - amit a lakberendező kijárt külön nekik. Aztán röhög a rokonság a cikken: "alacsony kialakítású konyhai berendezés az átlagosnál alacsonyabb háziasszonyra szabva" - aki a valóságban 165 cm.

A lakberendező kulcsfigura, általa bebocsátást nyerhetnek az ELIT világába. Szinte családtaggá válik, a háziasszony legjobb barátnőjévé, "a" cég rendezvényeire is meghívják őt, a szegény rokonok helyett - hogy megfejje az ismerősi körüket is.

kvadrillio 2010.08.30. 20:36:13

Hát nem is tudom, ezt az egészet csak nagyon hosszúra sikeredett kommenttel lehetne véleményezni, mert annyira leköti az embert a lényeg felismerése, elmélyült analizálása, ezekben a dolgos hétköznapokban.
Azért mégis megpróbálom valamennyire kifejezni érdeklődésemet e nagyon jól megszerkesztett írással kapcsolatban: Ja !!!

:O)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.08.30. 20:36:28

@Gastroger: A "tóra néző" lakás azt jelenti, hogy ott lehet a Törvényt tanulmányozni? (elnézést)

a dörner kebabot nem ismertem. De ma is bővült a szókincsem :-)

medvedr 2010.08.30. 20:59:50

@bajor gizella: Piskóta uzsira a suliba.Tekercs a lábadra esik a szekrény tetejéről. Gyertyatartók eldugva. Ja és a konyharuhák fele piros mintás a másik fele másmilyen. Ezek ki maradtak a többi stimmt.

Gastroger 2010.08.30. 21:01:06

@Fapuma: @Professor Pizka: @scsaba1:
igazatok van :))), de köszönöm a kiegészítést. :) Vagyis majd Tibi megköszöni, az ő posztja.. :)

Kedvező hitelátvállalással = itt a bank bazmeg, meg ráadásul engedély nélkül építkeztünk ártérre.

A földszinten bejáratott üzlethelyiséggel = A kutya nem jár arrafelé, éjjelente a suttyúk bebasszák téglával az ablakot.

Jó környéken = csak 2 háznyira laknak a svédek/indiánok, illetve egy nyugdíjas pocakos körzeti megbízott lakik a szomszédban, és csak néha gyújtják fel a kukát.

Megbízható tulajdonostól = egy KKT nevén, van ami éppen átalakul, a hitelt át kéne vállalni, de papír nélkül...

Kertvárosi ingatlan = valami isten háta mögötti helyen, egy lelakott panel, külvárosi félkomfortos lakás.

- Nemdohányzó, tisztességes főiskolás lányoknak kiadó = csúnya pedálgép nőket keresünk, akiknek az apja gazdag. Bár a tulaj nem tudja, hamarosan fűparti, és swingerklub szerű tobzódás várható. Melléfogás.

- Neoromatikus elemekkel: gipszoroszlán, műszökőkút, kishíd, műkő oszlopok és kerítés, műanyag napozószékekkel. (nem fehér mert az 2999 FT/db, hanem barna vagy fekete, mert az 3499/ft. / db.

- Romantikus Parasztház, békés környezetben, jelentkezni: "Das Heilie Haus" Ingatlanügynökség = németeknek, osztrákoknak minden szart kurva drágán eladni próbálók.

- Nyaralóház, Saját stéggel= kibaszott sok a szúnyog, fürödni nem lehet, mert akkora a nádas, meg faszig merülsz az iszapba, és elvágja a kagyló a lábad.

- Horgászparadicsom = baszott nagy dzsuva, a parton ahová ezer más ember megy van egy tuskó, ha nem foglalt leülhetsz, szúnyogok megesznek. Amit kifogsz vagy kifizeted, vagy jóban vagy a halőrrel, de az sok sör és unikum.

- Bejáratott üzlethelyiség: A kutya nem járt oda, szar helyen van, ráadásul már normális ember odáig el sem merészkedik, mert vagy olyan messze van, vagy olyan kieső részen, vagy 43 halálos szalmonella áldozata van, és az kinn van a település honlapján.

scsaba1 2010.08.30. 21:10:37

@Csirke72:

De a legnagyobb király mégis te vagy Csirke. Akinek még minig nem eset le, hogy mi a kotta...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.30. 21:16:45

@Gastroger: gyanúsan tehetséges gyerek vagy te :)

scsaba1 2010.08.30. 21:30:50

@Gastroger:

Kicsiny horgásztanya: a '80-as években összekendácsolt, nagyrészt innen-onnan lopott anyagokból, valószínűleg engedély nélkül épült viskó, amit most gyorsan el kell passzolni egy madárnak, mert az önkormányzatnál elkészült a külterületi rendezési terv.

Alacsony rezsijű : valamilyen nagypolgári lakásból a fényes szellők idején leválasztott hosszúkás csőlakás, egy ablakkal, egy kibaszott konektorral, 1 neoncsővel és az elmaradhatatlan galériával. WC a folyosó végén. (Így bazmeg, könnyű... :)

Új építésű, de olcsó: volt szocpolos ház, a legócskább, legolcsóbb másod-harmad osztályú anyagokból építve, egy nyírségi trógerbrigád által. Kerítés nincs, a bejárati ajtó résein át lehet köpni, a mennyezet repedezik, a tető beázik, az 1 m2-es terasz nincs lekövezve...

Műemlék épület : vizes, süllyed, repedezik, halálba fog szopatni a bürokrácia, ha csak egy szöget is be szeretnél verni a falba, a szép nyári vasárnapon, amikor az udvaron ebédelnél, simán leül az asztalodhoz egy húsz fős lengyel turistacsoport is, mer' ugye Polak, Węgier, dwa bratanki...

scsaba1 2010.08.30. 21:41:02

Ikerház egyik fele áron alul eladó, minden megoldás érdekel.: a legjobb spanom, akivel annak idején építettük, kúrta a nejemet. De bebuktak, most válunk, el kell adni a házrészt, de utoljára még jól meg akarom szopatni, így remélem lecsap rá egy Miskolcról felköltöző 15 fős cigócsalád.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.30. 22:28:07

Van ismerősöm, akire illik. Valahol Budán (illetve annak valamelyik faluszerű peremterületén) vettek egy kurva lejtős telket, amiről szé pa kilátás a hegyekre. A ház nagy, hülye beosztású, a telek alján van, úgy kellett alátámogatni, hogy az első eső el ne mossa. A házban baszottnagy amerikai konyhás nappali, kiadóablakkal, a helyiség közepén egy kandalló. Rohadt sok folyosó, lépcsők, hótt felesleges mind, csak elveszi a meleget a többi helyiségtől. Mediterrán stílusú berendezés, kopnditerem (senki se használja), szauna (dettó), 3 fürdőszoba, ebből egy a konditeremhez.
Ja, hókotrót még a környéken se láttak, és a lejtős telek alján, a ház alatt van a garázs. Még nem láttam, hogy mennek fel reggelente kocsival, de megnézném...

Intizar 2010.08.30. 22:51:37

Kérem, én panelban nőttem föl, és ott is mindig mindenki a konyhában szorongott, pedig elég cellaszerű volt. Igenis nem marhaság az "amerikai" konyha. A régi parasztházakban is a konyhába lehetett belépni, és ott élt az egész család. Ami meg a szagelszívót illeti, kipróbáltam am.konyhás lakásban, ahol vendégként éltem egy darabig, és még a zacskós koreaileves irtózatos lábszaga sem terjedt szét a konyha-nappaliban. Pedig az ütős.

Gastroger 2010.08.30. 23:32:13

@scsaba1: naja a kicsiny horgásztanya kimardt, de az abszolút így van. :)))
A többi is betalál. :)

Még annyi, hogy a horgásztanyás beszerzése nem lehetett könnyű.
- Botondkám, az isten ne bassza meg, miazhogy beépítési tilalom? Egy kibaszott iciripici stéget, meg egy kis bódét sem építhetek? Ahol a botokot tartanám, tudod Botond?
- Nézd Ervin, a főépítész nehezen... meg tudod viszonyom van a nejével.. szóval.. türelem Ervin.
- Faszom Botond, a szomszédnak, Alajosnak akkora stége van házikóval. mint a faszom, ne töketlenkedj, leproliznak, azok a baszom Alajosék.
- Meglesz az Ervinkém, ne izgulj, meglesz az...
- Nézd Botond, tudom, hogy építési engedély nem kell, mert nincs alapja, és 2.10 m alatti.. a telek az önkormányzaté, azaz a Tietek édes Bontondom. Na, most a horgászegyesület nevében Te kiadsz egy engedélyt, aztán sippsupp mehetünk horgászni öregem. Na miccósz?
- Ervin, azért a cölölöpök.. megvalami aljzat.. tudod.. de megoldjuk..
- Botond, bazmeg, Botond... Öreg cimbik, vagyunk, vagy nem? Ott van az a kínaikert építő brigád, a picsa sok beton ömlik a faszom sziklakertbe. Egy telefon neked Botondkám, és a cölöpök alá is kerül egy kis matéria, nemdebár?
A palatetőt meg intézi Rezső, országos cimbije a Tüzépes. Meg lesz itten minden, hallod-e, ne aggódj.
itten írjuk alá..

deborah 2010.08.30. 23:35:05

Bár a poszt is jó, minden elismerésem Gastrogeré.

Gastroger 2010.08.30. 23:56:36

@scsaba1: Új építésű, az sajnos tényleg így van :D De jóóó a komment :D

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2010.08.31. 09:59:11

Ebben a posztban az antiszemitizmus az egyetlen eredeti elem, elég visszataszító és szerintem nem illik a Modoros színvonalához.

Amúgy külön húsos konyháról én még nem hallottam, külön hűtőről, lábasokról, mikróról igen. Mivel nem vagyok a kérdés szakértője, elképzelhetőnek tartom, hogy a kóserság jegyében valaki még külön konyhát is épít, de nem zsidó nővel összeházasodni bizonyosan nem kóser dolog, ennyiben ez az egész story lapos.

Silent Bob 2010.08.31. 10:12:01

@zombizan: Magyarázd már meg légyszíves, hogy mitől antiszemita az, ha valaki zsidókról ír.

2010.08.31. 10:18:00

@Blassius: Az egyik betegemnél ilyen átadó ablák volt. Én használtam.Kiraktam mindent a pultra, és onnan tálaltam, aztán vissza.

Ez ott praktikus, ahol személyzet van, ha nincs akkor nincs értelme.

(A régi polgári lakások modern változatánál terjedt el, a személyzet dolgát megkönnyítendő, ott ahol már csak 1 személyzet volt, és nem volt aki tálal. Persze mint mindig úri dolog lecsorog a középoszályba, vagy még azon is tul, még akkor is ha már nincs értelme. )

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2010.08.31. 10:29:34

@Silent Bob: 2-3. bekezdés: visszataszítóként ábrázolt rafináltság, rámenősség üzleti dolgokban, konkrétan "nyomulós, pofátlan fajtádat" megjegyzés a képzeletbeli beszélgetőtárs részéről.

Utolsó három bekezdés: sárga irigység faktor, bezzeg EZEKNEK van pénzük. A pénz mögött álló munka bagatellizálása.

Egyébként annyiban revideálom a nézetemet, hogy a poszt nem olyan rossz, de engem mondjuk ez a zsidó vonal kifejezetten zavar, anélkül szerintem sokkal jobb lett volna.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.31. 10:33:31

@zombizan: a csaj beházasodott, és róla szól az egész. _Mint azt fönt írtam_, lehetett volna olívaolajas Alessandro is az após, vagy szőnyeggyáras Achmed, lényegtelen.

De természetesen ott van a fricska, ahogy a blogon ez elég gyakran előfordul, elég sok társadalmi csoportnál.

Silent Bob 2010.08.31. 10:34:30

@zombizan: Esetleg olvasd el még egyszer, a lány (akivel a képzeletbeli beszélgetés zajlik) pont nem zsidó és azt mondják neki, hogy "a pofátlan fajtáDAT" és szerintem ez simán bármilyen tetszőleges újgazdag jellemzése lehet. ;)
Nem kell mindig rettegni.

Silent Bob 2010.08.31. 10:35:17

@Modor Tibi: Persze, de KIMONDTAD!!! Meg leszel kövezve. :D

hoel 2010.08.31. 10:44:04

@Gastroger: Nagyon jó vagy, ugye tudod magadról?:))

világoszöld 2010.08.31. 10:44:48

Nos aki annyira mélyen vallásos /ortodox/, hogy két konyhát tart, az valamelyik zsigagóga gyalog elérhető környékén lakik, mert szombaton tilos autóba vagy más közlekedési eszközbe ülni, márpedig péntek este vagy szombaton kötelező elmenni imádkozni. A posztíró tájékozodhatott volna ez ügyben.

hoel 2010.08.31. 10:46:43

@Modor Tibi: A poszt vicces ( lenne) de eléggé nem píszí. Normális országban már leszedtek volna a netről egy ilyen posztért, itt csak heherészünk zavartan.

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2010.08.31. 10:47:07

@Modor Tibi: akkor légyszi legközelebb olivaolajas Alessandro legyen a főszereplő, ez kicsit kevesebb embert zavar és kevésbé alkalmas olcsó tetszésnyilvánítások begyűjtésére. Mondom ezt, mint komoly tisztelőd :-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.08.31. 10:55:08

@zombizan: hát sajnos mindig az lesz a főszereplő, akit a _posztíró_ éppen arra alkalmasnak tart. De felőlem mehet mindenki az ombudsmanhoz is.

A kommenteket visszaolvasva viszont igen nagy számban vannak érintettek a törzsolvasók között, akik örömmel számoltak be kapcsolódó emlékeikről - és nem két-háromhavonta ugranak be valami építő kritikával.

Styxx 2010.08.31. 10:55:44

@hoel:
Észak-Koreára, vagy "csak" Kínára gondolsz?
Normális országban a sajtószabadság a következő tőmondatban foglalható össze:
"A sajtó szabad." Szerintem, de mit keres az ablakom alatt ez a nagy, fekete autó?

hoel 2010.08.31. 11:01:03

@Styxx: Erről azért nyithatnánk hoszasabb vitát is ( ld eu országok , akik már bizonyos jelképeket, szövegeket betiltottak, ezzel együtt szabadabb a sajtójuk mint a miénk), de ez a vita erősen off és hosszadalmas lenne.Változatlanul nem tartom píszínek a posztot és olcsó humorforrásnak a benne leirtakat. Tibinek pedig: én is törzsolvaslak, csak ritkán szólok hozzá. Most muszáj volt.

Styxx 2010.08.31. 11:03:09

@zombizan:
Szerintem meg a valódi antiszemitizmusnak gyúanyag, ha olyankor is antiszemitizmust/fasizmust kiáltunk, amikor szó sincs róla. Ha szőnyeg alá söprünk bizonyos témákat, mindig új és újabb tabukat termelünk ki, akkor tényleg jön egy habzószájú réteg, a valódi "neoantiszemiták". Ha nem minősült volna néhány téma ab ovo szalonképtelennek, akkor a kurucinfót kb huszan olvasnák és senki sem hivatkozna rá, riogatna vele stb., mert a kutyát nem érdekelne.

Silent Bob 2010.08.31. 11:04:05

@Modor Tibi: "igen nagy számban vannak érintettek a törzsolvasók között, akik örömmel számoltak be kapcsolódó emlékeikről "
Pont erre gondoltam és arra, hogy mindig van valaki, aki jön, és jól felháborodik az érintettek HELYETT.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.08.31. 11:04:50

Na en peldaul zsido vagyok, es elegge fel szoktak idegesiteni az antiszemita trollkodasok. A posztban viszont semmi sertot vagy rosszindulatut nem talaltam, remekul szorakoztam rajta (mint a Modoroson mindig). Es a csaladomat/ismeroseimet elnezve (es akkor meg nem is gyakoroltam onkritikat...) igen talalo is!

Silent Bob 2010.08.31. 11:05:38

@zombizan:
Na, ez az igazi képmutatás. ;)

Styxx 2010.08.31. 11:09:36

@hoel:
Így van, hosszasan lehetne minderről vitázni és ennek nem ez a blog a felülete. Pusztán annyit, hogy más európai országokban meg éppenséggel még annyi jelkép sincs betiltva, mint nálunk és nem kevésbé szabad a sajtójuk, mint a miénk. De továbbmegyek, a sokszor a túllihegett patriotizmussal vádolt USA-ban eddig, több elnököt is beleértve nem lehetett elérni, hogy a zászlóégetést jogellenesnek minősítsék, mivelhogy az is a szabad véleménnyilvánítás része.

Szerintem Hitler Mein Kampfját se tiltani kellene, hanem éppenséggel tanítani. "Ismerd meg,gondolkozz el rajta, és ne tiltott gyümölcsként bálványozd." És ua természetesen pepitában is igaz. Kommunista Kiáltvány, Sztálin összes stb.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.08.31. 11:18:45

@Silent Bob: Arrol nem is beszelve, ha az ugynevezett "joakaroink" elerik, hogy a "zsido" szot normalis (ertsd: nem antiszemita) ember mar a szajara sem veheti, akkor a vegen csak a nacikok fognak rolunk beszelni, es mas velemeny nem leven, az uj generacio azt fogja elhinni, amit a kurucon olvas...

Silent Bob 2010.08.31. 11:20:53

@altoid: Így van. Nekem van olyan zsidó származású ismerősöm, aki a hangját lehalkítva mondja csak ki a "zsidó" szót és közben körülnéz.

Styxx 2010.08.31. 11:21:41

@altoid:
@altoid:
örülök, hogy ilyen komment is van, mint a tiéd, szerintem ez pont azt erősíti, hogy szükség van ilyen jellegű froclizásra, mint ahog például a "békebeli" zömében XIX. századi zsidó viccek szerintem az egyetemes K&K (meg utána Kisantant, Tibi kedvéért:-))folklor értékes része.
Én meg vajdasági magyar vagyok (áttelepült, de ez most b kérdés)és nyilván kiakasztana, ha mondjuk valaki azzal trollkodna, hogy a magyarverések, vagy a II. VH-s délvidéki magyar mészárlás milyen fasszer dolog, de nagoyokat tudok röhögni, ha valaki megfogja azokat a kliséket, amikor tényleg balfékként viselkedünk. a srbija.blogra tervezek írni egy Csernus-faktor c. posztot, amiben azzal ekézném "sajáz magunkat" hogy a többnyire jámbor, béketűrő vajmagyarok egy része, miért olyan orbitális, fasz, magát űberalfahímnek képzelő megmondóember, mint Csernus doki.

hoel 2010.08.31. 11:24:17

@Styxx: Azért én el tudnám képzelni a Mein Kampf és horogkereszt ,valamint Szálasi zázlók nélkül is az életet.És: mint tudjuk Mo-n simán lehet tv-n adásban ún. szőkenős viccet mesélni és persze a szőke nők( naja!) egyáltalán nem érzik nem píszinek, és egyes " vicces" műsorokban nyugodtan lehet nyilvánosan cigányozni, az is kurva jól belefér.( ld Fábry show). És ilyenkor röhögnek a cigányok és a szőke nők is, mint ahogy itt is egyes zsidó származású olvasók nem érzik, hogy van ún. szalon antiszemitizmus .Ami persze hangzásában más , mint a kurucinfós. Netre kitéve olcsó, biztos bejövős, méreten aluli poén.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.08.31. 11:25:40

@Styxx: Ja, azt hiszem te irtal a husveti locsolkodasrol a vajdasagban, remek poszt volt az is.

Vegulis az egesz Modorosblog arrol szol, hogy magunkon rohogunk, nem? Az pedig alap, hogy a legtobb (es legjobb) zsidoviccet a zsidok meselik egymasnak.

Silent Bob 2010.08.31. 11:26:29

@hoel: Ezzel csak az a baj, hogy a vicc, "mint olyan" mindig valakinek a kifigurázása.
Vagy szerinted csak a "ment a nyuszika az erdőben" kezdetűek mehetnek?

mocc 2010.08.31. 11:27:31

Tényleg itt tartunk már, hogy ha nem a holokauszttal kapcsolatban íródik le a zsidó szó, akkor az már antiszemitizmus? Ha Gazsinak hívták volna Dávidot és a 2 konyha helyett hegedűtároló szoba épült volna, akkor se hiszem, hogy a romák jöttek volna ide felháborodni...jól felbasztam már megint az agyam...

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2010.08.31. 11:29:43

@Modor Tibi: eszemben sincs megkérdőjelezni, hogy arról írsz, akiről akarsz. Normális országban, úgy gondolom, ennyi bőven beleférne a csipkelődésbe. Itt, most, Magyarországon, szerintem más a helyzet. Számomra ez a vonal a posztban, mint említettem, zavaró volt, de természetesen mindenkinek joga van ezt érintettként vagy nem érintettként másként érezni. Sajnálom, ha hozzászólásommal elvittem a dolgot olyan irányba, ami az eredeti szándéknál nagyobb jelentőséget tulajdonít ennek a dolognak.

Nem 2-3 havonta szoktalak olvasni és az eddigi (nem túl gyakori) hozzászólásaim szerintem nem voltak kritikusak, ahol indíttatást éreztem, ott igyekeztem a közös játékba bekapcsolódni. De értem az üzenetet és elnémulok.

Silent Bob 2010.08.31. 11:30:34

@mocc: Nem a romák jöttek volna, hanem ugyanezek az emberek, felháborodni helyettük. ;)

Styxx 2010.08.31. 11:31:12

@hoel:
Az egy szép, új világ lenne. Mindezek a szörnyűségek megtörténtek, ha nem foglalkozhatunk vele tényszerűen, nem kutatható, na akkor majd megaszongya a tutifrankót a kurucinfó. A szalon-antiszemitizmustól szerintem ez a poszt messze áll, de ezt rajtam kívül többen kifejtették, mi több, egyik zsidó olvtársunk is ezt tette. Viszont ezen a blogon, a modoros szalonantiszemitázás elé tett görbetükörnek szerintem igen is lenne helye.

hoel 2010.08.31. 11:34:37

@Silent Bob: Kitekered azt amit irtam . Vagy tényleg nem érthető pontosan, mit akartam mondani, vagy neked nem megy át a dolog.Mondok egy példát,( de csak szimbolikusan vonatkozik erre a posztra). Van ahol illik pucéron megjelenni( pl nudista strand, uszodai öltöző stb..) és van ahol nagyon gázos.( pl a Köruton vagy a Moszkva téren du 2 kor) Érted?

hoel 2010.08.31. 11:36:40

@zombizan: Nálad a pont. Bár lehet, hogy én egyenlőre nem kussolok.

mocc 2010.08.31. 11:37:02

@Silent Bob: hát nem ezt mondom ?:)

Styxx 2010.08.31. 11:37:32

@zombizan:
Részemről ennyi igényes off teljes mértékben belefér. Kifejtetted civilizáltan a véleményedet, azzal az égedte világon semmi gond, hogy az esetleg eltér a kommentfolyam mainstreamjától. A világért se fogd vissza magad, kommentelj bátran és kritikusan, nehogymá' arról szóljonak a kommentek, hogy 99%-ban egymás faszát szobkodjuk és az 1%-nyi beeső trollt leJBQA-zzuk. De majd a Modor tibi megondja a tuti frankót, ha engem is csak modoros PC-nek tart:-)

Silent Bob 2010.08.31. 11:39:55

@mocc: Ja tényleg. :D
@hoel: Értem. De ha valami, akkor pont ez a blog az, ahol az ilyesminek helye van. Szerintem.

Styxx 2010.08.31. 11:43:30

@hoel:
ne is kussolj, de a példádnál maradva szerintem itt legfeljebb arról lehet szó, hogy van amelyik nudista strandon teljesen OK a natúr dzsungel fanszőrzet, másutt meg a fazoigazított és a brazilgyantás csupasz huszonéves pipik viszik a prímet. Mégis, ha elkisérne a hatvanéves ex NDK-s nagynéném a maga dzsumbujával egy ilyen trendi nudi strandra, attól még nem hinném, hogy akkora felháborodást váltana ki, mintha mindezt a hatos villamoson tenné.

Styxx 2010.08.31. 11:44:07

@altoid:
"Vegulis az egesz Modorosblog arrol szol, hogy magunkon rohogunk, nem?"
De.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.08.31. 11:47:08

@Styxx: Na az aztan a csucs, amikor valaki annyira nem akar antiszemita lenni, hogy inkabb keruli a temat, mint ordog a szentelt vizet, a zs-betus szot a vilagert ki nem mondana, ha hus-ver zsidoval talalkozik, akkor meg zavarba jon, igyekszik ugy kezelni az illetot, mint a himes tojast;
Addig pisziskedik, modoroskodik, mig vegul a zsido meg lesz gyozodve rola, hogy egy igazi vergozos nacival all szemben!

mocc 2010.08.31. 11:53:37

Akkor visszatérhetnénk az újgazdag köcsögök házvásárlási-felújítási-majdénmegmutatommennyisokpénzemvan-egyengazdagberendezéstlakberendezővelmegcsináltató faszoskodásának ekézéséhez, vagy jobb buli egymásról bizonygatni, hogy náci, vagy sem? Röhejes.

hoel 2010.08.31. 12:19:22

@Styxx: Sztem pedig ez a Moszkva tér. Vagy a Körút. És negyed 1 van.( a.m)

Styxx 2010.08.31. 12:27:40

@altoid:
Nálad a pont.
@mocc:
Ez már az anyaggyűjtés egy új poszthoz:-)
@hoel:
OK, ter így érzed, én meg amúgy, szerintem az idők végezetéig eldiskurálhatunk, nem hinném, hogy közeledne az álláspontunk, úgy gyaloggalopposan, egyezzünk ki döntetlenbe:-)

scsaba1 2010.08.31. 12:44:06

@zombizan:

Kérem keresse fel kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Mutass rá, hogy a poszt melyik része antiszemita?

Hát komolyan már... Menj a proszektúrára antiszemitázni meg barna esőzni, ott imádni fogják az ilyesmit.

Farkasokkal táncoló 2010.08.31. 14:12:35

Én régen Budának egy olyan részén laktam, ami a 80-as években kezdett felkapott lenni. Ennek hála sikerült is eladni anyám halála után az osztatlan közös tulajdonú házrészemet viszonylag jó áron.

És hát az idők során nem csak én adtam el, hanem a legtöbb szomszéd is, néha vissza visszamegyek oda nosztalgiázni, de mivel minden házat efféle ujgazdagék vettek meg és építettek át a saját szempontjaik szerint, rá se lehet ismerni a valaha volt csendes családias környékre.

Legszembeötlőbb a kerítések átlényegülése. Régen sima drótkerítés, vagy vaskerítések voltak, ma már 3 méter magas kőfalak, erődítmények. A szomszédoktól elválasztó kerítés szinte mindenütt le van takarva mindenféle olcsóbb vagy drágább elemmel, olyanok lettek a kertek, mint a börtönkerengők, ahol a rabok sétálnak. Fák nagyrésze kivágva, helyettük tuja és gyep. Undorító.

Még csak annyit, hogy előző lakásunkban nekünk is tálalóablak volt, megbántuk mint a kutya amelyik kilencet kölykedzett a hat emlőjére. Gyakorlatilag semmire nem volt jó. Mostani lakásunkban viszont amerikai konyha van, na ezt viszont nagyon megszerettem, akár tévézhetek is főzés közben, és nem vagyok kirekesztve. Az a kis ételszag meg hamar kiszáll az ablakon.

Farkasokkal táncoló 2010.08.31. 14:16:45

Ja és a nagyobbik lányomék és ugyanazt művelték mint a leírásban, legalábbis egy bizonyos mértékig. Mert ők is kinéztek egy lepusztult házat Bp.-től 30 km-re, és azt építgették át. Csak éppen a pénzük fogyott ki, úgy hogy most egy nagyjából félig kész házban laknak, a 4 szobából egy lakható, meg kész a fürdőszoba, a konyha helyett még a nagy semmi, meg egy kétlapos villanyrezsócska. Most évekre előre megvan a programjuk... hogy ez mire volt jó? Egy nagyon guszta és jó helyen lévő lakóparki lakást adtak fel érte többek közt... nem értem, nem értem.

kék madár 2010.08.31. 18:54:13

Tibi, de orulok, hogy kimoderaltad azt a vagohidas tulkot, elment a kedvem az internettol is amikor meglattam. Beteg barom.

kék madár 2010.08.31. 19:02:10

zombizanhoz hozzateve, valoban van par antiszemita beszolas, de az nem a posztiro hibaja. Es a legtobb comment nem az, es a zsidozok is viszonylag sunyin ketertelmuen zsidoztak, ezert nehez belekotni, egyszerubb atsiklani rajta. De egy ilyen velejeig rasszista orszagban ez "termeszetes"

sorica123 (törölt) 2010.08.31. 19:05:24

@Farkasokkal táncoló: lakóparki tüncbünc nekem se feltétlenül kéne, inkább egy jól karbantartott, mérőműszeres blokk vagy akár egy önálló ház. Persze nagyon lepukkant, kb rekonstruálandó pecót csak az vegyen, akire rárogyott a Világbank/milliós öröksége van... vagy kifejezetten szeret tábori körülmények között lakni:)
@scsaba1: a poszt antihülye. Attól, hogy jelen esetben zsidó környezetbe helyezte az újgazdag, 'pápább a Pápánál' típusú buzgómócsing kiccsajt, ez a poszt kurvára nem a zsidókat bántja. Sőt. A ciki szereplő éppen, hogy nem a nyugis, kultúrkörnyezetébe már beleszületett, semmit sem bizonygató zsidó (vagy muzulmán vagy tök tudja, milyen), hanem a mellé beszuszakolódott, wannabe-menő nem-zsidó nőci.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.31. 19:41:21

@világoszöld: te meg olvasd le rendesen. a Dávid nem veszi véresen komolyan,csak a család miatt van, akik gondolom néha jönnek meglátogatni. ők az ortodoxok.

rdi 2010.08.31. 20:01:11

"És nincsenek indiánok."

Leírtok egy oldal kommentet, hogy ez most szalonzsidózós poszt volt-e, vagy sem, sértő volt-e vagy sem, de egyetlen komment sem volt, hogy "helló, mi ez a nyílt cigányozás?"

Szalonzsidózásról: olvassátok el még egyszer a rongyrázós dumát egy nemzsidó nő szájába adta a posztíró, aki zsidó férje családja pénzéből rázza a rongyot. Beszélgetőpartnere egy másik nemzsidó nő, aki látszólag aszisztál a menőzéshez, de persze megvan a véleménye ("a nyomulós, pofátlan fajtádat, azt").

A férj és családja nem is szerepel. Lehet, hogy Dávid csak hagyja, hogy felesége kiélje nagyzolási hóbortját, végülis lovetta van rá, de az is lehet, Dávidnak is tetszik a lávaköves búboskemence. Ennyi az állítólagos antiszemitizmus a posztban, hogy keltHETi azt a hatást, hogy Dávid maga is úgy gondolkodik, mint a neje.

Ezen sorra fölháborodtak a t. olvtársak, de az indiános kiszólás senkinek sem ütötte meg az ingerküszöbét, és nem lett belőle 50 kommentes vita.
Nem lett belőle trollháború, hogy "a Lajtán túl ezért leszednék a netről a modorosblogot!"

Az más kérdés, hogy ilyennel az életben is találkoztam, és véleményem szerint van benne valami bizarr, mikor zsidók mondanak olyat, hogy "nincsenek svédek/indiánok a szomszédban".

Persze, értem én, hogy a posztban a nemzsidó barátnő mondja, és ez finom kifigurázása a cigány szót is gondosan kerülő, de valójában azért buzgón cigányozó magatartásnak/szóhasználatnak. Csak az emberi érzékenységre akartam felhívni a figyelmet, hogy különbözően ítélik meg a zsidó és a cigány motívumot a posztban. Az egyikre felkapják a fejüket, a másik elsiklik.

Holott itt pont két nemzsidó nőt figuráztak ki, akik nyugodtan szaloncigányoznak.

matteoo 2010.08.31. 20:31:54

srévizaví. áá. 6 éves koromban hallottam még az akkori sakktanáromtól de már akkor is voltam rajta bukva. jó a poszt.

Chiacig (törölt) 2010.08.31. 20:53:59

Sok zsidózó, szalonzsidózó szöveget lehet fellelni a neten, de ez pont nem az, a legkevésbé sem.

sorica123 (törölt) 2010.08.31. 21:23:27

@rdi: na ez meg a másik fele (a burkolt, ám rettentesen idegesítő cigányozás. A karakterek rséze ez is, ahogy a képmutató sziszegés és társai is). Szóval itt keményen az emberi hiteltelenség/szűklátókör/rosszindulat kifigurázásáról van szó, antiszemitizmus a fasorban se. Ha lett volna, én szidnám az elkövető nekrofil árja fejét a legharsányabban...

Farkasokkal táncoló 2010.08.31. 22:05:32

@sorica123:
Tudom mi a baj a lakóparkokkal, a férjem épitész, és ismerem a mostani problémákat, gyorsan felhúzni valami tetszetőset, ahol később jönnek ki a hibák. (Ilyenkor van egy meccs az építtetővel aki ilyenkorra általában eltűnik vagy átlényegül valami más céggé, utólérhetetlen, és ilyenkor szokták meghirdetni eladásra...)

De a lányom lakása mentes volt ezektől, meglepően alacsony volt a rezsi, tényleg csendes volt, tényleg parkra nézett stb... csak éppen a lakótársak nem engedték, hogy a macska nappal kinn legyen... hát ilyen is van.

Midbár 2010.09.01. 07:55:32

Mint szintén érintett jelzem, hogy az antiszemitizmus-mérőm nem lengett ki egyáltalán a poszt olvasása közben, pedig igen finomra van hangolva, és itt tartom a monitor mellett.
Ami viszont meglepett: nem jöttek a vad, más oldalakon számolatlanul megjelenő zsidózós kommentek. Ennek két oka lehet: 1. A modoros közönsége lényegesen civilizáltabb a nagy magyar átlagnál 2. Tibi kíméletlenül moderál. Mindkettő jól hangzik, az előbbi kicsit jobban.

hoel 2010.09.01. 09:10:31

@rdi: Olvass vissza( ha van türelmed, nekem már nem lenne), én a cigányozástól is kiakadtam.( könnyitésképpen ld fábrys hivatkozásomat.)

Styxx 2010.09.01. 09:16:26

@Midbár:
A választ Tibi tudja, de én bízom benne, hogy az előbbi.
Talán meglepő az elméletem, de szerintem a zsidózós kommentekre és a többi trollkodásra is a legjobb ellenszer, ha higgadtan, észérvekkel, udvariasan válaszolunk rájuk. Elismerem mindez pepecsselős és nyilván bizonyos közegben és bizonyos mennyiség felett reménytelen szélmalomharc.

lárvalányhaj 2010.09.01. 10:50:14

@rdi:

"Az más kérdés, hogy ilyennel az életben is találkoztam, és véleményem szerint van benne valami bizarr, mikor zsidók mondanak olyat, hogy "nincsenek svédek/indiánok a szomszédban"."

Elég sok nemzeti kisebbséghez tartozó embert ismerek, és valahogy úgy tűnik, hogy sokkal több köztük a turbómagyarok aránya, mint a többségi nemzetnél. És valahogy sokkal hangosabbak is.

rdi 2010.09.01. 11:04:58

@hoel: igaz, volt Fábry-s megjegyzés is.

lárvalányhaj 2010.09.01. 12:13:21

@Styxx:

A zsidó vicceket egyenesen a zsidók találják ki, és mesélik egymás között. Olyannyira, hogy például a Múlt és jövő könyvkiadó is adott ki zsidó viccgyűjteményt.

sorica123 (törölt) 2010.09.01. 15:08:24

@lárvalányhaj: ilyet én olyanba láttam, hogy rác, de rendesen szerb neve is van, és a pólóján EKKORA betűkkel, hogy ő nem turista. Nabammeg, ennyi ésszel a keblére ölel édeshazád, fiam...:)))
@Farkasokkal táncoló: leánka mázlista volt, sajnos inkább az a tipikus, hogy elsőre olyan kis formás, aztán rosszabb, mint egy hatszázéves blokkház... ezért van az, hogy ha már 'instant ház', akkor jobban csípem a régi, már benövényesített, belakott lakótelepeket, ha fel vannak újítva rendesen. A macskás téma viszont nagy megosztó, szerencsére a mienk nem volt szökős soha, de általában utálják a társasházban a kerti macskákat, mert a virágágyásba csinálnak, és még el is rejtik a produktumot... amúgy nagy macskás vagyok, de valahol megértem, hogy aki megtalálja a kincset, az nem örvend neki.

Prophet 2010.09.04. 02:09:04

Eleinte azt hittem, a két konyha azért kell, hogy ha az egyik elromlik, a másikat még használhassák. De aztán gyanússá vált, bár nem a búbos kemence miatt, az nem elég a nosztalgiázáshoz, tudniillik relatíve kicsi!:)

Mikrobi 2010.09.04. 12:27:26

@Csirke72: Szerintem dögöljön meg minden magyar, aki ebben a szarteknőben vegetál és élj te, aki itthagytad és most a német gazdaságot építed. Te hazafi! Legalább ne ócsárolnád azokat, akik ittmaradtak!

Petyat 2010.09.15. 21:50:38

Egy évig dolgoztam konyhastúdióban, mint tanácsadó-tervező.
Ott tanultam, amit aztán minden vevőnek el kellett mondani, és úgy belémívódott, hogy azóta is allergiás vagyok rá:

AMERIKAI KONYHA: Nagy méretű külön konyha (nem étkezővel és/vagy nappalival együtt), amiben a tűzhely középen egy szigeten van. Főző SZIGET! Nem férbe nyúló pult, és nem gyümölcskosár tartó funkció nélküli sziget pult.

Példák amerikai konyhának nevezett megoldásokra:
- A mostanság divatos egyterű 30 négyzetméteres lakásokban, amikben a nappali a konyha az étkező (gyakran a háló is) egy helyiség, a kanapé és a konyha közé szoktak állítani egy pultot.
- A postban elmlített újgazdag kirakatházak. Az átadóablak, a térbe rakott funkció nélküli pult, az étkezővel kombinált konyhák mind nem ameriakiak.

Az egy év alatt egyetlen egy amerikai konyhát terveztem, ahol már a felméréskor a félkész ház bazi nagy konyhájában a plafonról középre be volt vezetve a gáz a főzőlapnak. Minden második vevőm amerikai konyháról beszélt, és amikor kiderült hogy csak az étkezőt akarják optikailag elválasztani a konyhától, akkor mondtam nekik, hogy attól ,hogy van egy pultjuk, aminek a hátulja is le van burkolva, attól még nem lesz a konyha amcsi.

Kérlek benneteket, hogy a fenti definiciót továbbítsátok, mert a magyarországi amerikai konyhák 1%-a az, a többit csak annak csúfolják.
süti beállítások módosítása