Olvasói rovat - Modoros Crossover

2010/07/21. - írta: Modor Tibi

 

Styxx barátunk visszatér - a posztot szigorúan belső használatra ajánlom, de arra bármikor.


 

 

MODOROS CROSSOVER

Kérges, Hűtlen Férj, Szárazbarát és Múzsája utazik a vonaton

- sok-sok intertextualitással, Esterházy watch & learn!:-) -

 

Cserzett bőrű, galambszürke hajszínű, vékony, szívós, kétnapos borostás, középkorú Kérges férfi ül a kupé egyik ablak melletti ülésén és Népsportot Nemzeti Sportot olvas, amikor belép a Hűtlen Férj. Ernyei Béla szabású, magát kortalannak érző, gyaníthatóan festett fekete hajú, negyvenes, de akár ötvenes pasi.

- Szabad? – kérdi és a választ meg sem várva, hanyag eleganciát mímelve feldobja a Samsonite "cabin size"-bőröndjét a kupé fém csomagtartójára. Másik kezében mobilja, vagyis pardon, egy Blackberry, éppen hívást bonyolít. Toalettje homokszínű Hugo Boss zakó–pasztellzöld Pierre Cardin ing-farmer-Guccicipő-kombóból áll.

- Ő mindent megtesz, én nagyon szeretem őt, de mióta gyerekek vannak, már hulla estére.

- Hidd el, mi egy külön koordinátarendszer vagyunk.

- El se hiszem, pár órán belül már újra kényeztethetjük egymást.

- Forró csók Kedves, hmm, oda is.

 

Kinyitja a laptopját, szitkozódik, hogy nincs wifi, majd két magazint vesz ki a laptop táskájából. Egy Portfóliót és egy CKM-et. A CKM-et kezdi lapozgatni, majd pár perc múlva csörög a mobilja. 

- Ne tudd meg, Laca. A céges kocsiba beépítették ezt a vállalati flottakövető GPS-t. Így most MÁV-val megyek tejfeles lángosozni, baszod. Egy numeráért még se kockáztathatom az állásom, meg ott van az a hülye picsa Aranka a kontrollingról, aki tuti leadná a drótot Asszonypajtásnak a görbe túrákról. Még jó, hogy a tréning time sheetre nincs rálátása.

- Kössz, neked is Öreg. Ha bárki kérdezi, szobatársak voltunk a tréningen.

- Muhaha, persze, hogy beszámolok.

- Marha, dehogy kamerázok, az a hülye Ricsi is így bukott le.

 

Pár perc további CKM-böngészés után bosszúsan veszi fel az ismét csörgő mobilját Blackberryét.

- Tudod Drágám, hogy legszívesebben Neked segédkeznék a nagytakarításban, meg a srácokat vinném edzésre. Ráadásul bevezették ezt a takarékossági policyt, hogy vonattal menjünk a Dale Carnegie-tréningre.

- Én is szeretlek, bocs, most kezdődik az eligazítás. Puszi a srácoknak is.

 

Szűk, divatos farmerben, bal vállán trendin lehúzott fekete pólóban betippen a kupéba Szárazbarát Múzsája, egy alacsony, százötven centis, de energikus huszonéves csaj. Közben telefonál.

- Oké, de a Patrick tényleg nagyon ügyes volt. Még a tésztát is ő maga csinálta - soha nem vettünk a boltban semmiféle pennét vagy spagettit. Fogta a lisztet, tojást, ott helyben összegyúrta, aztán szépen kiszaggatta meg kiszárította. Semmi durum-vacak. Senki nem tudott olyan jó tésztát csinálni, mint ő. Látom, te ilyen bolti tejszínnel dolgoztál. Kvázi ételgyár. A Patrick a tejterméket meg közvetlenül a piacról, őstermelőtől szerezte. Ismerték jól, mindig félrerakták neki a legjobb árut.

- Nem, egy egészet. Minden este. Tiszta izom volt az exbarátom, ilyen szíjas alkat. Próbált egy időben gyúrni is, de nem lett belőle sohasem olyan felfújt valami. Az nem is tetszett volna. Ami pölö rajtad van, az már nekem túl sok lenne. Az már nem természetes. Így volt jó, ahogy volt. Az ágyban is eszméletlen volt! Minden este legalább tízszer csináltuk, és hatalmas volt neki... amikor először megláttam, nagyon megijedtem. Nem is tudtam, hogy hogy fog ez belémférni, de azért megoldottuk, hihhi. És hat év alatt egyszer se fordult elő, hogy ne juttatott volna el a csúcsra! Soha!

- Hülye. Szóval tök jó, hogy leugrasz velem erre a wellnesshétvégére. Így szigorúan haveri alapon persze. Ja, ügyesen megvetted a neten a vonatjegyet. Akkor, ha jön a kaller, csak a megrendelési számot kell bediktáljam, amit áttoltál SMS-ben?

- Oksi, csörögj meg megint, ha felszállsz, tudod, kár is mondanod, úgyse tudom megjegyezni az állomásotok.

 

 Hűtlen Férj kopottas Alan Delon-mosollyal próbál a kiscsajnál bevágódni. Lovagiaskodva, lazán fél kézzel próbálja a lány poggyászát fellökni a csomagtartóra, majd néhány, kínos másodpercnyi mosolyszünet következik. A csomag ugyanis jóval nehezebb, mint azt a korengedményes bonviván gondolta, nem tudja feltolni. Kérges felnéz az újságjából. Lejött neki a szitu, feláll a székéről, és határozott mozdulattal feltolja a csomagot a tartóba. A Múzsa megköszöni, Kérges alig észrevehetően biccent, Hűtlen Férj pedig verbális jópofizással kompenzálja az elbaltázott első benyomást. Múzsa veszi a lapot. Mint kacsa a nokedlit, hangosan vihorászva- „Waoou”- zva nyeli a lejárt szavatosságú bókokat. Közben párszor csörög Múzsa mobilja. 

-Nem, csak Bazsival megyek wellnesezni. Tudod, milyen szerencsétlen kis hülye. Addig kunyerált, hogy megsajnáltam és ráálltam. Waoou, ha lesz valami egy cute strangerrel, course, hogy beszámolok.

 

 A beszélgetések kb. ebben a stílusban zajlanak és darabonként 5-20 percig tartanak. Az egy-egy teló beszélgetés közötti üresjáratban Hűtlen Férj nyomja a macsószöveget Szárazbarát Múzsájának. Időközben Kérges is fogad egy hívást.

- Tizennyolc húszkor.

- Rendben.

 

 Ennyi az egész beszélgetés. Kérges felhasználói szokásaira alapítva a mobilszolgáltatók a hangszolgáltatási ágazatból nem nagyon számíthatnak bevételnövekedésre.

Megérkeznek Szárazbarát megállójához, megcsörren Múzsa mobilja. Az egyeztetésnek megfelelően Szárazbarát hívja. Külön, polifonikus csengőhang van a nevéhez hozzárendelve. Becktől a Loser.

Pusziváltás Múzsa és Szárazbarát között, pár perc múlva az erőviszonyokat korábban sunyin felmérő Hűtlen Férj ugyanolyan gátlástalanul flörtöl Múzsával, mint Szárazbarát megérkezése előtt.

A kupéba benyit három fiatal srác. Gusztustalanul stírölik Múzsát, közben vigyorognak, viccesnek szánt, rásunázó magtartást tanúsítanak. Egyikük kihangosított mobiljáról dübörög a „Jön a Joci az 5-ös BMW-vel, de én megelőzöm az SL Mercivel és veretünk Budapest felé!” mulatós zene. Hűtlen Férj hirtelen elmélyül a Portfólióban. Se nem lát, se nem hall, észre sem veszi a balhéra készülő brigádot. Szárazbarát feláll:

-Bocs, fiúk, itt nincs hely, tele a kupé…

-Csicska, ül!

 

– fojtja belé a szót az új felszállók egyike, miközben egyik társa pillangókést, a másik viperát kap elő. Szárazbarát meghunyászkodva ül vissza.

Kérges felkel a helyéről. Farkasszemet néz az újfiúkkal és rezzenéstelen arccal, két kezével lassan az oldalsó zsebei felé nyúl. A fiúkban mindez atavisztikus emléket ébreszt. Mintha Clint Eastwood vagy Charles Bronson nyúlna a pisztolytáskáihoz valamelyik westernben, amit még az anyjuk pocakjából néztek VHS-en a putriban. 

-Jóvan, jóvan öreg, már itt se vagyunk. Renátou, húzzunk a gecibe, a következő vagonba!

 

A fiúk elhúznak, mint a vadludak. Kérges higgadt, lassú, akkurátus mozdulattal kiveszi egyik zsebéből a cigisdobozát, a másikból pedig a gyújtóját és Szárazbarát meg Múzsája köszönetét menetközben egy alig észrevehető biccentéssel viszonozva kimegy a folyosói ablakba rágyújtani.


 

Két biztos dolog van az életben: a halál és a Nekrológ blog. Ahogy a Halál, úgy a Nekrológ is eljön mindenkiért egyszer - ma értem. Beteg állat Hepciás :))

63 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.07.21. 07:59:47

Várjunk csak.
Nyíregyháza-Kisvárda.
Ismerős!
Egyszer egy pont ilyen jelenet játszodott le.

Sakic19 · http://sakic19.blog.hu 2010.07.21. 08:04:19

ez a poszt szar... waaaay toooo short! remélem most csak a demo-verzióhoz volt szerencsénk, és nagyon hamarosan érkezik a többi 200 oldal is.

Mitya Ivanov 2010.07.21. 08:45:33

@Sakic19:
bizony bizony, promónak elég jó volt, várjuk a folytatást, akár offlájn módban is, picit több csajjal, pl felszálló germanisztika szakos csajokkal, ősanyákkal, fullextrás cosmo görlökkel, Jutkával, aki a végén mindenkit elküld a kurva annyába, miután besörözik Józsival az öblössel, és leszopta a kérgest két cigi között.

Motorpenis 2010.07.21. 09:26:03

Styxx, ez fantasztikus lett! A szemeim előtt van minden.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.21. 09:38:27

Hiányzik valóban az üvöltő kisgyerekes anuta, aki zavart mosollyal próbál szabadkozni a rohadtul elkényeztetett kismajmai miatt. Aztán hirtelen elhallgatnak a gyerekek, miután egy Kérges élveboncolást tesz kilátásba. :)

a_fater 2010.07.21. 09:53:22

Nagyon jó lett, várom a folytatást!

Miért van az, hogy a Kérges kezd egyre szimpatikusabb lenni, sőt, ő az egyetlen pozitív figura a szememben? :-)

baby bee (törölt) 2010.07.21. 10:03:07

nagyon jó lett Styxx, folytatást kérünk! Előttem van Ernyei, Clint Eastwood és a hp is! "Alig várom, hogy kényeSZtesselek, puszi ODA is" :D

Styxx 2010.07.21. 10:11:32

@Sakic19:
Majd Tibi (postumus:-)) megírja a többi 200 oldalt, remélem a 2011-es Könyvhetet követően már egy dedikált példányának a boldog tulajdonosa leszek:-)
@afromagyar:
HRita a sminktükréből les és buzgón jegyzeteli az ő verzióját:-)
@a_fater:
A Kérges mindent visz, szívesen lennék a magyarhangja, egy ekkora szöveget talán meg tudnék jegyezni, és többen írtátok, talált, süllyed, a Modoros űbgerjő Kérges ábrázolása mellett Clint bácsi zseniális Gran Torinojából koppintottam.

Nagyon kössz mindenkinek a dicséretet, ez tényleg annyira bennfentes poszt, hogy szinte kizárt, hogy Index címlapra kerül, pedig de jó lenne pár értetelen troll: "Mi ez a zagyva fos?" kommentjét is olvasni:-)

Hepciás, b+ te tényleg beteg vagy, de én is ilyen szép halált szeretnék:-)

IndaMuncher 2010.07.21. 10:57:25

Még végig se olvastam, de a "kombó" szó használata már annyira ciki. Jajj.

vincere 2010.07.21. 11:03:56

ez nagyon jó lett!!! csak túl rövid, rengeteg lehetőség van még benne, remélem, lesz folytatás!
Kérges nagyon bejön

IndaMuncher 2010.07.21. 11:05:41

@F.house: Hú bazz visszavontam, hihetetlenűl jól megírt poszt. Tényleg előttem van az egész, csak nem értem ez a "kupé" ilyen fülkés vonat? Gondolom nem IC-n utaztak akkor.

nadivereb 2010.07.21. 11:21:26

@F.house: Fülkés bizony. Egy helyen felszakadt, aranyászok-szagú barnásvörös műbőr ülésekkel, kinyithatatlan kis fémszemetessel, izomból nyitandó lehúzós ablakkal, a falon a keszthelyi kastély szétgraffitizett képe.

yenoee 2010.07.21. 11:21:50

"Megérkeznek Szárazbarát megállójához, megcsörren Múzsa mobilja. Az egyeztetésnek megfelelően Szárazbarát hívja. Külön, polifonikus csengőhang van a nevéhez hozzárendelve. Becktől a Loser."

Ezen elmorzsoltam egy könnycseppet. :)))

Ernoke 2010.07.21. 11:27:49

a Kérgeseket mindenki szereti.:)

Styxx 2010.07.21. 11:34:19

@F.house:
De hát a ciki szavaknak a Modoroson a helyük, nehogymá' a Cosmoba hagyjuk őket:-)
@nadivereb:
Azaz, és mélynyomásos "MÁV" felirattal díszített, meghatározhatatlan színű sötétítő függönyök (valahol a kórházi szoba halványzöld és pasztellfos közötti árnyalat). Elméletileg már legalább 10 éve tilos a kupéban dohányozni, de ezekbe mintha gyárilag telepítenék a mezítlábas Szimfónia csikkjeinek áporodott bukéját:-).

@yenoee:
Igen, ez az élet egyik nagy tragédiája, hogy legtöbb férfitársamhoz hasonlóan Kérgesként szeretnék meghalni (valszeg nem fogok, mivel ez csak elenyészően kevés kiválasztottnak adatik meg) és legtöbb férfitársamhoz hasonlóan, bármennyire is szeretném végleg kiüríteni a bőrkötéses vinyómból, voltam már Szárazbarát:-(

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.07.21. 11:34:24

nem rossz, nem rossz. Ez a szárazbarát kifejezés csak nekem hangzik ilyen kurva idegesítően? nincs erre valami normális szó?

medvedr 2010.07.21. 11:48:42

Ilyen kérges szeretnék lenni, de nem megy.

Styxx 2010.07.21. 11:52:43

@F.house: @nadivereb:
a "kupé" ezek szerint nem szinonima a (vasúti) fülkére?
Pedig meg voltam győződve, hogy igen. Ezek szerint ilyen vajdasági kövület a szókincsemben, mert ott úgy mondjuk, hogy "vasúti kupé" meg "kupés kocsi" és nem olyan egylégterű mint az IC.
Bcs, többet nem Offolom szélt saját magam:-)
@vészmadár (pica pica):
Nekem bejön a Szárazbarát, de a Balek, Balfasz, újabban Chivava-fiú is megteszi:-)

marlington 2010.07.21. 12:02:41

Olyan, mintha Vágvölgyi B. András online írta volna meg fejezetenként a Neondélibábot.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.07.21. 12:07:26

@Styxx:

A filmváltozatban a Kérges szerepére a Nemcsák Károly is pályázhatna.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.07.21. 12:39:00

"Kérges felhasználói szokásaira alapítva a mobilszolgáltatók a hangszolgáltatási ágazatból nem nagyon számíthatnak bevételnövekedésre."
én is ennyiket szoktam kommunikálni telefonon. pofázni a kocsmában kell.

a_fater 2010.07.21. 12:43:10

Kérgesre Nemcsák? Jó, jó , de legyen inkább Mucsi Zoli :)

bagolybagoly 2010.07.21. 12:47:06

Igazán felszállhatna egy néptánccsoport csíkszentmiabánatról jövet.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.21. 12:49:17

@Kacagó gerle:

Kérgesre nem jó Nemcsák, az túl hirtelen és agilis. Milyen keménycsóka volt már a Szomszédokban is! :)

@a_fater:

Mucsi sem Kérges, ő inkább az Öblös :)

Styxx 2010.07.21. 13:05:52

@Kedves Nard:
Mucsi legfeljebb álruhás Öblös, miután leszívták róla a fókazsírt.
Öblöst inkább ilyen Nagydumás Gesztesi karcsinak képzelem.

Szerintem is Mucsi a Kérges casting esélyes, de a kb 20 évvel ezelőtti állapot, kb annyi alkohollal korábbról, amennyit a jelenlegi állóképességemmel átúszni sem bírnék:-)
A mostani Mucsi egy B movie paródiában lehetne Kérges, ha meg Hollywood is megcsinálja a remaket, akkor Danny Trejo:-)

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2010.07.21. 13:45:06

@Styxx:

Gesztesi tipikus Öblös archetipus. Meg a Szomszédokban az operaénekes Művészúr.

Mucsi túlságosan nagypofájú Kérgesnek szerintem.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.07.21. 13:53:34

@Styxx: A Szárazbarátnak mondjuk a Barátok Köztből az Imre gyerek (Kinizsi Ottó)? Kérgesnek meg mehetne akkor a Hoffer Józsi (Körtvélyessi Zsolt).. ?

Styxx 2010.07.21. 13:54:18

@Kedves Nard:
most lehet, hogy hülyén hangzik, mert alkatilag "túl szép", és nem csontsovány, de ami a mimikáját illeti, szerintem (ha élne) Latinovits jó Kérges lenne.

Styxx 2010.07.21. 13:59:41

@Kacagó gerle:
:-))
Szép új világ, amikor a menő színészek Veiszer Alinda műsorában átszellemült, csillogó szemmel áradoznak:
- És akkor megcsörrent a mobilom, amit majdnem azon nyomban el is ejtettem az izgalomtól. Felhívott a Modor Tibi. Személyesen. Engem, szaros kis Jászay Mari díjast! És megkérdezte, hogy csak így meghívásos alapon, casting nélkül nem-e akarom eljátszani a Szárazbarátot?! Biztos az összes néző ismeri, az a karakter, akit még a Balkáni gerle csinált meg:-))

totyizselé 2010.07.21. 14:00:21

Kurvajó lett!!!
Ha esetleg eszedbe jutna valami folytatás,vagy akár másik hasonló,ne tarsd vissza:)
Igen fasza!

Styxx 2010.07.21. 14:01:30

@Styxx:
ááá, mea maxima culpa, nem Balkáni (az a Sütő Bandié:-)) hanem Kacagó gerle

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.07.21. 14:16:40

@Styxx:

inkább meghagyom profiknak, én csak egy töltött galamb vagyok :)

lr 2010.07.21. 14:40:52

Fünf komma nojn ez, ha mondom.
Öblösnek esetleg Csuja Imre? A Moszkva térben hibátlanul adta, bár ott az agresszív vonal talán nem jött ki annyira.
Amúgy ja, jöhet a folytatás.

Veronka 2010.07.21. 16:15:08

@Styxx: A fiatalabb Koncz Gábor Kérgesnek?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.21. 16:58:39

@Styxx:
Ritka jó lett! Ügyes vagy. És nálam is Kérges a befutó.

bajor gizella 2010.07.21. 17:03:50

a hűtlen ablak melletti menetirányból átverekedik miközben csöng a telefonja. mert szemémremes. mert nem szokta meg hogy emberekkel utazik. a folyosón viszont élő pantomimba kezd, startként egy hüvelyk-mutatóújj közé fogott orrcsonttal bal lábát a fűtőtesten pihentetve koncentrál. majd felcsattan valamin. ekkor két három lépést tesz föl és alá. majd hangosan ordítani kezd, hogy lacám mávozok, egy szavadat se értem itt vagyok szajolnál vagy hol, életembe sohase, jaja.ehehe.
ekkor ilyen harcosok klubbjás farok-seggmutatós dilemmázással a helyére kászálódik, és monjuk ezt sokszor meg is ismétli.
elvégre ő tudja mi fán terem az etikett mégis kaján vigyorral a képén hallgatja ki a múzsa telefonbeszélgetését. ha nem ernyeit kell mindenáron elképzelni.
a kérges meg igazi munkás proligyerek. nem is az hogy magas, hanem nagydarab. clint eastwood szerintem a bp-kecsó-szeged egyszeri átszállásos utólsó vonalán behuzott nyakkal darvadozna végig, mikor mondjuk ramiék úgy döntenek hogy kiszedik a folyosóablakot, és mennek vele egy kört, aztán ha inzultálás van, a kalauz bezárja magára az ajtót, egy sokgyerekes anyával gondolván abból baj nem lehet, a többiek meg oldják meg.
szóval a kérges nem magas, hanem nagydarab. olyan csuja imre figura. imádja a kőbányai világost, megy haza a zannyonyhoz lajosmizsére, fönt dolgozik pesten mint melegburkoló. na nem maszek elég volt az neki. a töki csak hajtsa fel szépen neki a munkát ő meg eldolgozgat. de nem igaz? jó nem annyi pénzér, de nincs is annyi stressz. neki ez a megrendelőkkel telefonálás nem ment sose.
a múzsa pedig turizmus-vendéglátás a BGF-en. ennyi.semmi más. szabadidejében meg szalszázik a szárazbaráttal.

/tmp 2010.07.21. 17:23:57

@Styxx: nem csak vajdasági az a kupé, én is használtam, hallottam mindenhol, persze én már öreg vagyok.

Viszont a Kérges nyilvánvalóan Cserhalmi.

Styxx 2010.07.21. 17:31:45

@Veronka:
Nem tudom, nekem Koncz Gábor annyira soha sem volt kedvencem, bocs. Akkor inkább a fiatal Willem Dafoe, kb a Krisztus utolsó megkisértése környékéről, ha az avatar-birtokos Top uram elengedi.

@/tmp:
Ksz (én se vagyok 20 éves:-( ) Cserhalmi szerintem is telitalálat, mondjuk az 1982-es Cserhalmi a dögkeselyűből. Habár őt valahogy nagyon konzerválja a pia, vagy a szőke haj, vagy nem'tom mi, mert most is jóval fiatalabbnak néz ki a koránál.

@bajor gizella:
A te Kérgesed egy egész másik alfaj, persze attól még lehet nagyon OK.

@neccharisnyás útonálló:
Ksz, ja-ja, Kérges for President!:-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.21. 17:36:38

Hú, megvan! Harvey Keitel minden Kérgesek ősapja!!!!

Ocel0t 2010.07.21. 18:23:40

@Styxx: Hallottam már lányoktól a pasi-vava kifejezést is, mint szinonímát a szárazbarátra :D szóval ált. ők is tudják hogy miről van szó :P

bajor gizella 2010.07.21. 19:38:53

@Styxx: akkor akiről én beszélek az mi??? én ilyeneket szoktam látni rengeteget. a kopott farmerben meg a pólóban, ilyen toldi féle arckifejezéssel és szósűrűséggel. ezek akkor kik? vagy akkor a te kérgesednek mi a melója? azt ne mondd hogy esztétika-filológiás:)

Styxx 2010.07.21. 19:50:29

@bajor gizella:
jaj, kedves Gizám, dehogy az "én Kérgesem" én is úgy loptam, illetve miket beszélek, éljen Esterházy és Bódis Kriszta, Intertextualizáltam, mégpedig innen:
modoros.blog.hu/2009/12/15/olvasoi_rovat_a_kerges

Pierre Woodman és Próbaember lefektette a "Kérgesológia" alapjait: "Száraz, mint a sivatag ....Soha sem kövér."

Nyilván van egy csomó olyan fószer is, mint amilyeneket plasztikusan leírtál, amiért max. respect, viszont ők nem Kérgesek.

Szerintem a "Kövér Kérges" oylan fokú blaszfémia, mintha teszem azt valamelyik neokeresztyény irányzat felkent hívei azt prédikálnák, hogy a Nazareti Megváltó Úrjézus valójában egy ateista, leszbikus eszkimó postai alkalmazott volt.

bajor gizella 2010.07.21. 20:32:53

@Styxx:

cleant eastwood úgy néz ki mint egy mormon pap. a korábbi posztnál se értettem hogy hogy lehet egy ilyet, a magyar viszonylatok közé beemelni, ahol az egy főre eső szűkszavú westernhősök száma a nullához közelít, de van öblösből kb tucatféle, akik nem kövérek de nagydarabok, akik kövérek de alacsonyak, viszont halkszavú kamionsofőr? melyik életben? fecskecigaretta? mikor van nekünk jó kis viceroy?
nem valóságos. max toldi miklóst tudom elképzelni a magyar kérgesnek. ez egy tipusideál, mint a vidéki parasztbácsi. csak kár hogy ilyenünk nekünk nincsen.
de nem akarom én megkérdőjelezni remek munkásságodat, és töretlen sikeredet. csak rohadjak meg ha má láttam tényleg olyan embert amilyen ez a kérges.

scsaba1 2010.07.21. 20:47:08

@Néma Bob:

Az bizony nem vénnek való vidék...

scsaba1 2010.07.21. 20:52:31

Tipical öblös, archetípus vágod...
www.youtube.com/watch?v=VpxolTPfkQI

Nem színész, de megbirkózna a feladattal.

medvedr 2010.07.21. 22:45:56

@bajor gizella: Ebben sok igazság van, de szerintem létezik. Az itt megénekelt típusok közül pl. büszke parasztember kevésbé pszichopata változatai között fellelhető, ha nem is egy az egyben western hős, de távoli rokon.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.07.21. 22:52:20

@scsaba1:

Ott születtem. Tehát tudom mi az igazi vadkelet.

vincere 2010.07.22. 11:45:17

@Styxx: Kérgest én is szikárnak képzelem. napbarnította, min. 50 éves, sovány. Jó lesz Willem Dafoe, ha Topo átengedi a copyright jogokat!

Lenry 2010.07.22. 17:54:55

Kérges a legnagyobb arc. nem is volt vitás soha.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2010.07.22. 23:46:00

Nem tudok mit mondani, már többször elolvastam, de ez akkor is az év legjobb írása itt!

Kultúrrendőr 2010.07.23. 19:41:43

Ha már Cserhalmi szóba jött, megfigyelésem szerint a kérgeseket általában tényleg Gyurinak hívják.

Freddy65 2010.07.25. 17:33:25

a legjobb postok egyike, ami valaha a blogon volt.

Bár az érdekelne, hogyha a cigók nem tűnnek el, akkor a kérges mire megy a cigivel meg a gyújtóval ?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.25. 19:16:43

@Freddy65:
Rájuk küld a jófajta házi szilvától illatozó lehelletéből néhány felhőt, aztán közel tartja az öngyújtó lángját....
Vagy ez már túl horror?

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.26. 19:11:01

Asszem, bírom ezt a Kérgest. :D Amúgy is westernrajongó vagyok.

Magyar viszonylatban nem is tudom. Nincs sok Clint-típusunk.

Azazello007 2010.07.27. 14:51:51

A főnököm maga Kérges; negyven éve madarász-ikon, csak és kizárólag terepszínűben nyomja (persze Fjallraven), egy kézzel gyújtja a gyufát (a cigi piros Symphonia, nyilván), egy átlagos sztorija három és fél órát vesz igénybe, nagy-nagy hallgatásokkal tarkítva, csak onnan látod, ha mattrészeg, hogy többet beszél a pináról, a bőre smirglipapír, a hangja mélyebb a Marianna-ároknál is...folytathatnám, de minek.
süti beállítások módosítása