Száz vasutat, ezeret

2009/12/12. - írta: Modor Tibi

  

-Mit olvasunk, Nagyvezírem, mire ez a nagy fejcsóválás?

-Könnyes búcsú a bugaci kisvasúttól, mi a tököm van már megint? És mi ez a sírás-rívás? Libajnai meg nemzethalál, persze. Szinte látom lelki szemeim előtt, hogy ott áll a Gordonka, és saját kezűleg zárja be a vonalat, még a lakat is kattan rajta. Sőt, a Gyurcsányi meg a Dunába dobja a kulcsot. Tessék szépen tudomásul venni, hogy a szocializmusnak egyszer s mindenkorra vége, kőkemény versenygazdaság van! Hát idefigyelj, baszkikám: én azt mondom, hogy fizessen az, aki használja ezt a vonalat - én meg inkább télikabátot veszek rajta a gyerekemnek. Be kell látni, hogy nem tarthat fenn az állam olyan vonalakat, amit naponta ketten használnak. Ez a XXI. század, ha ezeken múlna, még mindig konflissal járnának a Stefánián, meg a margitszigeti omnibuszt sírnák vissza. Annak is megvolt a romantikája, mi?

-Na ezt nem kéne. Ide a rozsdás bökőt, hogy 1-2 fejes végkielégítéséből simán kijönne az üzemeltetés pár évre. Kizsigerelnek ezek mindenkit, az egyszerű embert, a birkanépet hülyére veszik, mert megtehetik. Ezt teszi az agymosás. A négyes metró helyett hány hasonló vonatot lehetne megtartani? Hány tisztességes embernek lehetne munkát adni évekig? Én szívem szerint inkább a rózsadombi BKV-járatokat szüntetném meg, na az a pénzkidobás!

-Lárifári. Most őszintén: akik itt nyervognak, hogy vasútbezárás így meg felszámolás úgy, az bitte schön, tegye szívére a kezét, és mondja meg, hogy hányszor utazott azon a vonalon! Én azt mondom: a pénzkidobás helyett adják ezt a pénzt közvetlenül a rászorulóknak, mindenki jobban járna. Tudod, hány hajléktalanszállót vagy szülészetet lehetne üzemeltetni ennyi pénzből? Akik annyira fröcsögnek, azok álljanak szépen össze, vegyék meg a vonalat, és üzemeltessék saját vállalkozásban. És persze utazzanak is rajta. Ne csak a levegőbe beszéljünk, a mindenségit!

Nagyanyám egy tanyán nőtt föl pont arrafelé. Mikor leesett a nagy hó, az apja kiásta az utat a gyerekeknek egész az iskoláig. Ha a városba mentek, befogtak a szánba két lovat és - csinglingling, ereszd neki. Nagyanyám így nosztalgiázott nekem. Az a baj, hogy borzasztóan elkényelmesedett a mai ember. Már a slozetra is kocsival járnak, folyton ott van a seggük alatt. Ezeknek vasutat? Már az is derogálna nekik, felülni egy fapados kocsiba.

-Be kell látni: a világon sehol nem megtérülő dolog kisvasutat üzemeltetni. Meg kell nézni az osztrákokat, svájciakat, szlovákokat. Sehol nem zárnak be semmit, olyan hegyi vasútjaik vannak, hogy ott ültem és pironkodtam, hogy ők meg tudták csinálni. De hát majd az új kormány hátha...

-Ne áltasd magad, Főnök. A politikus ott lop, csal, hazudik, ahol tud. Hogy MSZP vagy Fidesz, az oly' mindegy, egy számít: a szavazat. Hogy a tied, hogy a háromdiplomás mérnöké, vagy a cseresznyeautomatát paskoló lumpené, az nem számít. Leígérik neked a csillagokat az égről, majd utána megint megkapjuk a pofánkba, hogy az volt a választási program, ez meg a kormányprogram. De én megmondom neked az őszintét: ahogy lehetőségem lesz, elhúzok innen egy normális országba.

-De szigorúan vonattal!


 

A párbeszéd gerincét adó bölcsességekért köszönet illeti a fent linkelt beszámoló kommentálóit.

És tessék jelölni az Arany Farmermellény 2009-re továbbra is!

Címkék: politika utazás
66 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.12. 09:07:26

Ezt a kiváló párbeszédet egyenesen az index valamelyik fórumából másoltad ki Tibaldó?

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2009.12.12. 09:39:31

konkretan a kommenteket copyzta be

A. B. Normal 2009.12.12. 09:41:03

Hacsek és Sajó szelleme!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.12. 09:41:10

@gergo:

Isteni. A zemberek nemnormálisak.

2009.12.12. 09:46:54

nagyon vártam már egy közlekedésperverzeket fikkandó írást.
megyek is és ma elbúcsuztatom szomorú könnyek közt a kisszénás-kondoros vasútvonalat, mely jelképe, egyfajta emblémája volt a teljesen fölösleges vonalaknak!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.12. 09:50:33

Imádom, mikor ilyen mosatlan szakállú, 150 kilós hippik megmondják a nagytutit.

2009.12.12. 09:52:36

Az erminavet védelmében egyet mindenképp el kellmondani, ami a mai világban egyértelmű pozitívum: megengedheti, megengedi magának, hogy a mainstream pc magatartást felrúgja, és érzése szerint beszoljon a zakós-nyakkendős klérusnak.

SzL

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.12. 09:55:59

Az emberek nem csak kényelmesek, de hülyék is. Gyerek azért sír, mert nincs pénze kajára, közben hitelből vett Suzukin jár be dolgozni Csepelről, ahonnan végig lenne az ajtóig kötöttpálya...

min 2009.12.12. 09:59:10

A posztíró tényleg ennyire hülye? Máshol a kisvasútak a közlekedés szerves részei csak nálunk vannak így leírva. Normális közlekedésszervezés kellene..

Picsasereghajtó 2009.12.12. 10:00:01

Szociális demagógia rulzz

Talán ha nem lepukkant, szar, lassú, húgyszagú lenne a MÁV szerelvények 80 százaléka, akkor többen utaznának rajtuk. Vácról hamarabb Pesten vagyok zónázó vonattal, mint kocsival (arról ne is beszéljünk hogy a Nyugatitól a Moszva mennyi még), ezért vonattal járok. Ősztől tavaszig bringát viszek, télen felülök a Combinora a nyugatinál.

Viszont ott, ahol a gyaloglás is gyorsabb alternatíva a vasútnál, mi ösztönözne arra hogy használjam? Persze, egyszerűbb bezárni, mint fejleszteni.

Picsasereghajtó 2009.12.12. 10:00:42

@Sün! balázs: ...akarom mondani tavasztól őszig a bringa :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.12. 10:00:57

Na, megjöttek a főoldalas harsogógépek, agitátorok.:D
Körül sem néznek, hova a kurva anyjukba nyitottak be, csak rákezdik a begyakorolt mondókájukat.

Mitya Ivanov 2009.12.12. 10:11:25

Tibor!
fogadd őszinte drakulációmat, ez modoros munkásságod eddigi csimborasszója. Ez az a színvonal, ami miatt hajdanában-danában annó dacu modorosblog olvasása közben fény gyúlt a szívemben.
Köszönöm és tisztelettel!

PS:
A feladat adott: továbbra is ezt a szintet várja el a kommentelő kollektíva. Hajrá!

Mitya Ivanov 2009.12.12. 10:13:02

@El Topo (Sgt. Elias): rajtuk is lehet nevetni, szóval jöjjenek csak, de ne sokan

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.12. 10:15:07

@Gery.Greyhound:

Miért ne, ha egyszer szórakoztat?

Egyébként politikai fórumokon vitatkozni, az szerintem olyasmi, mint indulni a szellemi fogyatékosok olimpiáján. Ha megnyered az egész kibaszott hóbelevancot, akkor is szellemi fogyatékos leszel.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.12.12. 10:20:19

"...nézni az osztrákokat, svájciakat, szlovákokat..."
svejcieket!!! :)
Egyébként én nem tudom, kire adjam tavasszal a voksomat! Két rossz közül kell választani! Ott tartunk, hogy ma már az emberek nem valaki mellett, hanem valaki ELLEN szavaznak! Nem szabadna, hogy a politikai így beférkőzzön a mindennapokba, szétszakítson családokat, barátokat! Például itt ez az oltás mizéria! Ebből is politikát csinálnak!

gyz 2009.12.12. 10:35:07

az ilyen írások az abszolút kedvenceim, mert úgy vonzzák az egészet komolyan vevő pártidiótákat, mint légypapír a legyet.

Bolsik és fidesznácik, csak tessék, duzzadjanak a nyaki ütők, vörösödjenek a fejek!

magyar-magyar szótár 2009.12.12. 10:36:15

Egy-az-egyben aranymellénydíjas Antal Dániel ExVasútiFőhivatalnok & Népszerű Blogger blogja a Békés megyei [újság] -ból való facsimilie-vel, amiben a magyar bergengócosodás víziójaként a 14000-ért Eurocity-vel Pestre utazó bekeska caba-i pógárról vízionál, meg a Bp-Wien-Bp vasúton ingázó fiatal magyar munkaerőről. A főhivatal azóta megszünt (mint kiderült, egyébként maga AD találta ki...) az árából futotta volna XXX gabonaszállító vagonra...

magyar-magyar szótár 2009.12.12. 10:37:55

@misbelief: Ezért mondtam én szeptemberben, mire ez a mizéria, most pedig úgy teszek, mintha állandóan az ótást követeltem vóna magamnak még Junior koromban is az EatFork Ranch-en.

magyar-magyar szótár 2009.12.12. 10:41:08

@Sün! balázs: Tegyük hozzá baszomalássan, hogy persze nem holland tipusú a bringa, hanem 24-es összteleszkópos duplatárcsafékes marokváltós meg ami kell hegyiterepgumikkal és Waxxed Trial mintázat hozzá.
Tessék egy bezzegóperenciás biciklitároló képe:
static.twoday.net/PeZwo/images/fahrrad.jpg

magyar-magyar szótár 2009.12.12. 10:42:31

@El Topo (Sgt. Elias): Na de kérem, a Bömösösök -kontra Cuzzúkisok fórumok se kuttyafaszománytossak ám!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.12. 10:43:40

@misbelief:

Őőőő, remélem ezt viccnek szántad...

@magyar-magyar szótár:

Scheissegal

cd-r 2009.12.12. 10:53:33

@El Topo (Sgt. Elias): ja és az bennük a legjobb, hogy tényleg totál _write only_-ban nyomatják. hiába szól minden második komment arról, hogy hé-hé ez itt iróna akarna lenni, leszarják, csak jön és kírja a búbánatát.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.12.12. 11:03:00

@El Topo (Sgt. Elias): :) nyilván, de már megbántam, hogy ezt nem jeleztem a végén egyértelműen.

2009.12.12. 11:13:04

@misbelief:
sajnos ez így van. én félek a tavsztól.ismét ki fog gyúlni a gyűlölet fénye, családok fogják egymást marni az átkozott poltika (!) miatt.Hát nem volna nélkülük egyszerűbb? szerintem a modoros blog csodálatos ugródeszka volna a nincs poltika poltikai párt megalapításra. Csatlakoztok? akit érdekel, írjon, keressen,fel tesvéreim.
Ja és minden vasútat, ágyat visszaállítunk, legyen úgy mint régen volt!

beszélő 2009.12.12. 11:23:35

A vasút környezetbarát, ha villamos üzemű. Ha nem akkor villamosítani kell.
A költségvetésből a tömegközlekedést úgy kell támogatni, hogy az vonzó legyen az autósok, és az autóval nem rendelkezők számára.
Ha a kötelező állami feladatokat a költségvetésből maradéktalanul képes a mindenkori kormány finanszírozni, azután lehet adócsökkentésről beszélni.
Ide tartozik áttételesen, hogy 2013-ra jegyeznek elő műtétet Győrben (és talán máshol is) miközben műtő orvos rendelkezésre áll, csak a pénz hiányzik.
Hát ennyit a szociális piacgazdaságról.
A nyugdíjasok életének megrövidítésén fáradozik a kormány.

Intizar 2009.12.12. 11:27:05

Mert hogy hisztikés vagyok? Nem köll ahhoz rokonság, barátom. Különösen érzékeny vagyok a nyelvi jellegű poénokra, és agyamra megy, ha ezeket balgán használják vagy félremagyarázzák.

lr 2009.12.12. 11:27:22

Ajaj, megint érzékeny téma - azonban így, h épp Tibi tollából származik, el tudom fogadni.
Uakkor nagyon nehéz nem leírni, h tulképp miért is lesz vmiből közhely...apropos, ki is maradt a "bezzeg ha minden a valós költségébe kerülne a használónak...".

Intizar 2009.12.12. 11:28:15

Na jaj, hát nem igazodom el a netten. Elias őrmesternek küldtem ezt az előzőt, de nem ide szántam. Mindegy, csak megtalálja, ha fontos.

Intizar 2009.12.12. 11:33:50

Mon sergeant, hol találok Vérnyulat? Értem én, hogy most valahogy le lettem csúnyázva, de szeretném pontosabban érteni, és sehogy nem ugrik elém.

Badbitie 2009.12.12. 11:40:16

Bárcsak a lovasszekér lobbi lett volna ilyen erős 150 éve, mint most a vasutas, akkor most ez utóbbiakkal nem lenne semmi gond. Mondjuk nyakig járnánk a lócitromban. :)

SzőröstalpúJeti 2009.12.12. 11:49:34

Jaj Tibor, nagyon snájdig kis cikkecske lett ez! Mi sem bizonyítja ezt fényesebben, mint hogy tódulnak az emberek, és ugyanazokat a kommenteket lenyomják, mint amik a cikkben vannak...:D

hamisnero 2009.12.12. 12:00:03

azt hinné az ember, hogy a kutya intelligens állat, de nézzed má' a sok buta agár hogy szalad a műnyúl után.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.12.12. 12:23:01

Azért a végkielégítéses dologban van némi igazság, azoknak már igazán megszabhatnának valami plafont... Persze az állami cégeknél. Egy reális plafont.

bigthereal 2009.12.12. 12:23:39

baszkikáim, nektek poén, az ott élőknek megélhetési probléma...

elgondolkodtatok már azon, hogy meg is kéne nézni, mit fikáztok???

faszom a csőlátásoktokba

Jermann Kálmán · http://jermann.blog.hu 2009.12.12. 12:25:08

@SzedlmajerLaszlo 2009.12.12. 09:46:54: nem is gondoltam volna rólad, hogy ilyen kitűnő érzéked van a demagóg hozzászóláshoz.

Azt hiszem, hogy nem a konkrét vonal megmentése a kérdés, hanem az elmúlt 10 (15-20) év nyugati (értsd: német, oalsz, francia stb.) trendjével való szembemenetel: ott rájöttek, hogy nem a szar vonalak bezárásán érdemes gondolkodni, hanem az életképesek megmentésén. Mi még nem tartunk itt.

jermann.blog.hu/2009/12/12/egy_parbaj_negy_aldozat

Rich.mond 2009.12.12. 12:28:59

Mehehe, jó post, hasonló a "Bono beintett"-hez:)
Van a fenti "ketten használják a vonatot bazmeg" meg a "Pestről persze leszarják a vidéki embert, de metró az kell mi?" típusú megmondóember.

Egyben egyetértenek: Nyugaton -németbe', japánba', Sánhájba'- bezzeg mágnesvasút épül/törődtek a vasúttal/az országgal, meg is lehet nézni, hol tartanak.Egyszóval mindenhol jobb, ahol meg nem, ott hamarosan jobb lesz.
Ja, és mindkettőnek megvan már régen a voks helye, de nagyhangon elbődül, hogy "Á, bazmeg,egyikre se' érdemes szavazni"

Rich.mond 2009.12.12. 12:34:50

@SzőröstalpúJeti: Éppen ezért zseniális ez a blog-minden nap igazolja, hogy szükség van rá. Talán Kurz Ezredesék munkássága fogható csak hozzá.

sárkánysziv (törölt) 2009.12.12. 12:41:43

Nehogy már mindenki elhúzzon !! Úgy könnyű ,de tessék tenni inkább valamit hogy itt is élhetőbb legyen .

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.12. 12:43:36

@El Topo (Sgt. Elias): @gergo: csak egy szó szerinti idézet van a "nagyanyám így nosztalgiázott"-bekezdés, a többit átfogalmaztam.

@bigthereal: a párbeszéd melyik szereplőjére gondolsz?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.12. 13:10:39

@Intizar:

Itt vagyok.

Arra céloztam egy másik topicban, hogy kissé rögeszmésnek tűnsz.

bigthereal 2009.12.12. 13:22:40

@Modor Tibi:

nem a modoros buzikra gondolok, akiknek panelekből áll az életük (és többnyire abban is laknak:P)

de a kis falvakban a vasút az élet, erre is kell gondolni! egyébként is kész vagyok az urbanizációtól, ha értitek, hogy mondom

vidi-master 2009.12.12. 13:23:47

kár, hogy a társadalom egy része a hírek hallatán megakadt azon a szinten, hogy kevés utas használja a vonalakat, koszosak és pontatlanok a vonatok, elmaradott a vasút. kár, hogy a legtöbb mellékvonalat néhány 10 millió forintból rendbe lehetne rakni, emellé vasút alá rendelt buszok kellenek (ennek költsége egy új menetrend), és máris sokkal többen utaznának rajta. ne felejtsük el, hogy a vasút még hazánkban is környezetbarátabb, mint a busz és az autó.

Rich.mond 2009.12.12. 13:40:22

@vidi-master: Néhány millából mágnesvasutat kéne építeni, vagy legalábbis a Hikari cikázzon a kiskunsági homokbuckák között.Biztosan lenne kihasználtság.Tízmillából.
A kihasználatlan vasutak zömén azért nem utazik senki, mert az állomások kvázi a pusztában vannak.
Mondom ezt úgy, hogy én igencsak nagy vasútbarátnaktartom magam, és főleg a Nyírségi-kisvasútért fáj a szívem -amit tényleg kár megszüntetni.

De ez itt off, mert ez a modorosblog, nem a kötöttpálya.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.12. 13:48:45

az az igazság, hogy az azon a vonalon dolgozó bakterológusoknak és arról a vonalról iskolába-munkába járóknak fáj a dolog leginkább.
de ahogy a gazdasági válság kapcsán megjegyezték: épp jókor jött, mert legalább éhen döglik a sok szegény meg hiteles.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.12. 13:52:12

@Bachterman:

Ha meg nincs ez a kurva válság, akkor csillió forintért még járkálhatott volna oda-vissza a masiniszta, meg a kalauz, ki tudja, meddig.
A bakter kezelte volna a váltót, az állomásfőnök meg nyafoghatott volna még évekig, hogy miért ő a forgalmista is egyben.

kukatr 2009.12.12. 14:15:23

bezzeg a svejciek még modorosan sem beszélnek... <választottpolitukus>ahibás! monnyonle!:D:D

darnmarquee 2009.12.12. 14:58:48

gratula, szuper kis poszt. értékelem, hogy az élő nyelvből merítesz. ez nem olyan erőltetett, mint nem egy szlengblogos poszt. jobban tükrözi a mai nyelvet mint a szlengblog erőltetett példamondatai.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.12.12. 15:47:39

@darnmarquee: jajjaj, micsoda ismerős szöveg! Hogyne vágnám :D

GargleBlaster · http://autostat.hu/hasznos 2009.12.12. 15:53:55

ez tényleg egy vicc... nemtom mér kell folyton túlzásba vinni a rinyát.

Erzsebet 2009.12.12. 20:24:07

Most is az egyszerű falusi emberekkel toltak ki. Teljesen elszeparálták őket a külvilágtól. Nehezen tudnak eljutni munkába, iskolába. orvoshoz. A vonat sokkal kényelmesebb, olcsóbb, gyorsabb, mint a busz. Van rajta WC is, a koszos is jobb, mint a semmi. Enni is lehet utazás közben. Én is sokkal jobban szeretem a vonatot, az utóbbi időben kevesebb közlekedik.

Erzsebet 2009.12.12. 20:26:07

Sok embernek kenyeret adott a vasút. Az apró falvakat hóban könnyebb megközelíteni, mint buszon.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.13. 00:15:24

@Modor Tibi: Szerintem ezt komolyan gondolta az arc. :) De nem gáz, gondolom, nem élte át ugyanazt a képletet, mint én. Úgy tűnik, inkább modorosabb-közhelyes közegben mozog, ami teljesen rendben van.
@danaz: Szerintem is. Jelképes egy forintra gondoltam. :D

2009.12.13. 13:44:35

a legjobb az lenne, ha az egész MÁV Startot bezárnák, mert az a csoda, hogy még egyáltalán ki tudnak gurulni.

Szombaton hajnalban szálltam le a Mávos Kálmán Imréről Münchenben, mellette már ott állt a Párizsba induló szerelvény.Így egymás mellett nagyon ordító volt a különbség. Otthon valahogy hozzá szokik a szemem a látványhoz, no meg a Keletiben még ez a vonat nézett ki valahogy, de ott olyan siralmas volt mint egy kiöregedett, lestrapált vén kurva.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.13. 16:54:53

@El Topo (Sgt. Elias): ha nincsenek azok a rohadt wall street-i tőzsdisták, bankárok és virtuális pénz-tologatók, akkor nem lett volna válság is.
ha nincsenek a köcsög franciák, nem lett volna felvilágosodás, és élnénk vallások kötötte keretek közt a "sötét" középkorban.
ésatöbbi.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.12.13. 17:05:54

@Bachterman:

Noch da zu, ha nincsenek a buzi franciák, akkor Trianont fel sem építették volna, eleve!

:D

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.13. 17:26:57

@El Topo (Sgt. Elias): én maradtam volna inkább nettelen, tudatlan, nincstelen plebs, mint netes, tudatos, nincstelen plebs. ;)
persze amúgy, trianont sosem bocsájtjuk meg. meg azt sem, hogy nem a németek nyerték a 2.vh-t. :D

2009.12.13. 21:02:12

@Bachterman: ahogy én itt elnézem, szerintem ők nyerték.
Amit lehetett visszakapták egyetlen katona nélkül. A Baleár szigetcsoportot annektálták a márkájukkal, meg az eurójukkal.
És nézd meg a győzteseket! Szovjetunió? hol van az már? USA, na ne röhögtess!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.13. 21:46:48

@Frengi: a baleári bulisziget német gyarmattá nyilvánítása erős csúsztatás. :)
jelenleg kína került világhatalomra. hogy hogy? fordítsd meg a billentyűzetedet, és nézd meg, hol csinálták.

fade 2009.12.14. 13:29:40

Zseniális poszt, még zseniálisabb kommentek! Egy ideig még vicces lesz ez az index főoldalas dolog, de attól tartok hamar megunjuk :(

Külön pont a bringás beírásért, az a kedvencem! :)))) Igen-igen, Hollandia a világ csúcsa, már pakolom is a bőröndöt...

Zorita 2009.12.14. 15:12:37

Gyurcsányi :D esetleg még GyurcsáN

noirp 2009.12.15. 08:00:17

@Zzz_: GyurcsáM. Ahogy anyám mondja. :)
On: a poszton szétröhögtem magam...Tibi, te szociográfusnak születtél_baszomalásan_.Nemtom mi lenne, ha nem találtam vona anno ide a modorosblogra. Még egy nyalintás: a szlengblog-könyv után modoros könyv nem lesz?
OFF:Beszállok én is vörösödni, jó? A vasútért egy könnyet se bírok ejteni.
Tőlem pl. a Bp-Szombathely vonal is megszűnhetne, úgyis szétesett régesrég...
Olyan rohadt hónap nem volt fehérvári szép napjaimban, hogy legalább egyszer ne késtünk volna a reggeli kávédarálóval, hisz Fehérvár előtt egy megállót lépésben kellett mennie. [Ez azt jelentette, hogy mehettem üzemkezdést csinálni taxival(mert a helyi busz rég elment), a költségeimet meg fizette a nagyharang.] Nyehehe.
süti beállítások módosítása