A Devizahiteles

2010/05/09. - írta: Modor Tibi

-Hijj, 268... 269... 274... mi a faszom van itt?

-Mi az?

-Az euróárfolyam, apám, az. A helóták hegedültek sok-sok nyáron keresztül, aztán szar lett a palacsintában. Pedig már kezdett volna normalizálódni a helyzet. Aztán majd csodálkozom, ha nem tudom miből kifizetni a törlesztőt. 

-Az inkább a Viktorotok lesz. Kellett beszólogatnia a Simornak - a piacok nem tolerálják az állam ilyetén történő beavatkozását a gazdaságba. Na de most nem akarok itt okoskodni, de csak szólok, hogy mintha már figyelmeztettelek volna a svájcifrank-hitelek kockázataira vagy rosszul rémlik?

-Kockázat.

-Igen kockázat. Tudod, bármilyen veszély, ami rád leselkedhet valamilyen bizonytalan ügylet megkötésekor. Rizikó, risk. Namost egyet mondok: olyat nem látott még a világ, hogy én mások mohóságának, spekulációinak árát-kárát megfizessem. Erről szó se lehet, az én hátamon nem fognak több fát hasogatni. Vagy persze azt hitték, hogy a frank örökké 150 forint lesz, persze. Ha én tőzsdézek - szigorúan haszonban reménykedve - és elbukom, akkor majd az állambácsi kifizeti? Mese habbal, demagógia pur.

-Jó, hát én meg az autópályáitokat nem akarom megfizetni, amin muterodékhoz autózgatsz, én jól elvagyok itt a városban a bringán, de a régiótok fejlesztése se érdekel.

-Azért az nem így megy. Az autópálya meg a régiófejlesztés is közös érdek. De nem a hülye emberek személyes döntése.

Mert a Magyar az ilyen. Nem felel meg neki az albérlet, a kisebb lakás, neki saját kell: szebb, nagyobb, kényelmesebb - autó- áruhitel. Lakást bérelni? Micsoda, hogy KÉPzeled? Az albérlet egyenlő a csövezéssel, vándorcigánykodással, mi? Tessék szépen, felelősen gondolkodni, tervezni, szükség esetén kisebbe menni, és igenis viselni felelőtlen tettünk következményeit. Ne derogáljon a devizahitelesnek másodállást vállalni, magántanítványt fogadni.

Én is mondhattam volna, hogy nem jó nekem ez az ikerház Leányfalun, én be akarok menni az Ófaluba valami domboldali kúriába, megtettem? Hát nem.

-Andris druszám.

-Igen.

-Azért te is belátod, hogy a párttagból nagyvállalkozóvá lett szüleidtől kapott stafírunggal és az előre bevállalt, két gyerekre kapott szocpollal könnyebb volt hitel nélkül megoldani az építkezést, és most a készházból pofázni?

-Most ne személyeskedj, baszod, nem erről van szó. Igen, de hát tehetek én arról, hogy így jöttek ki a dolgok? Szórtam volna a szegények közé szolidaritásból, mint Assisi Szt. Ferenc? Tudtam, mik a határaim, nem próbáltam meg feszegetni meg reménykedni a vakszerencsémben, ennyi.

-Egyet mondok: a bankokat kéne inkább megsarcolni. Ilyet, hogy a világválság közepette ők még mindig dollárcsilliárdos nyereséget tudnak realizálni, ez azért sokat elmond. Persze ezt is csak Kelet-Európában, leginkább Magyarországon tudják megcsinálni a zemberekkel.

-Ne legyél demagóg. El kellett volna olvasni a szerződést rendesen, ától cettig. Apróbetűs részt, mindent. Hülyék voltatok, elbasztátok, ennyi. Na, most miért szúrtad ki a szememet azzal a körzővel?

269 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gertitorpe 2010.05.10. 02:48:58

Haverom 3 éve vett fel forint alapú hitelt, 5 évenként változó kamattal, mert gondolt előtte az árfolyamkockázatra ÉS nem szerette volna a jegybank kénye kedve szerinti alapkamat hullámvasúton utazni.. . Azóta boldogan fizeti a törlesztést évi 6%-os kamattal. Biztos nem csak ő kapott ilyen ajánlatot a banktól. Tudjátok, a fontos dolgok mindig a részletekben vannak elrejtve.

Calden 2010.05.10. 02:59:31

@ne most: ebben igazad van. De ez miért az én kockázatom? Ezt kellene a bankoknak lenyelniük, nem pedig a másikkal megfizettetni, mert az elbocsájtásod nem a frank árfolyamának következménye.

Complex 2010.05.10. 03:00:46

@ne most: Köszönöm a magyarázatot.

Magyarán a bank ott "csal", hogy (erősen túlegyszerűsítve és sarkítva) a 10 éves hitelt 365 * 10 * 1 napos hitelfelvétellel fedezi.

Fent sok hozzászólás említette a tisztességtelen kamatemelést, ami a fent kapott válasz alapján már érthető, hogy hogyan is történik a gyakorlatban.

Így érik el (könyvelik le) a bankok, hogy a teljes kockázatot a (még) fizető ügyfeleikre hárítják, miközben a hitelügylet nyereségét egymaguk, gyakorlatilag kockázatmentesen tehetik zsebre. (Persze lejön a közvetítő jutaléka és némi állandó költség az apparátus fenntartására.)

A bankok profitorientáltak, tehát addig emelik a törlesztőrészletet, amíg a szerencsétlen hitelesek még tudnak fizetni. Szerintem ezt a statisztikáik alapján optimalizálják.

Az itteni következmények nem érdeklik őket, ugyanis az anyabank általában külföldi és a haszon nagyobb része is azonnal kivándorol az országból.

Kedves banki kollégák! Ideje lenne a belső döntések valódi hátteréül szolgáló elemzéseket kiszivárogtatni. Hátha attól változik valami. Persze tudom, idealista vagyok, hiszen ez nem áll se érdeketekben, se módotokban...

A bankok 2-4 éve agyonreklámozták a hiteleiket, a csapból is a devizahitel folyt. Már akkor tudtam, hogy ebbe NEM SZABAD belemenni, ha törik, ha szakad.

Amit nagyon reklámoznak, az a kisembernek jól sohasem sülhet el. A ténylegesen kedvező konstrukciók/termékek ugyanis kizárólag szóbeszéd, pozitív fogyasztói tapasztalat útján terjednek, sohasem reklámokkal... (Ezt mind pozitív, mind negatív tapasztalatból mondom.)

Calden 2010.05.10. 03:01:01

@gertitorpe: s 3 éve boldogan fizet alapból 20 ronggyal többet a devizához képest. Kb. most lehetne egálban e tekintetben. Valóban a részletekben van elásva a kutya :)

Calden 2010.05.10. 03:04:46

@ne most: A felelőtlen hiteles fogalmát pontosítanám, mert esetedben nem erről van ugye szó!

Felelőtlen az, aki 100 rongyos fizetésnél bevállalja a 35 ezres törlesztőt. A bank szempontjából belefér ugye, mert ez a fizetése 35 százaléka, tehát átment a rostán. Csak nem mindegy, hogy 100 ezernek a 35 százalékáról beszélünk vagy 250 ezernek.. A bank felelőssége ebben van.

Mike36 2010.05.10. 03:10:23

csak mosolyghok
a CHF hitelem még mindig jóval olcsóbb mint a forint lett volna
így juj a devizahitel meg úgy, mondja a sok okos, mert most ez a divat
aha, egy nagy lóf*szt
csak kicsit számolgatni kellene

Mike36 2010.05.10. 03:12:19

@gertitorpe: mire fel kapott 6%-kal? csányi a haverja?

Rwindx 2010.05.10. 03:21:18

@Mike36: Államilag támogatott hitel lehetett, azaz az "adónkból".
A piaci, lakáscélú HUF hitelkamat bőven 10% felett volt 2007-ben.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2010.05.10. 07:35:28

nekem nincs hitelem, de ezekben a napokban szeretnék egy frank alapút. Bevállalom a kockázatott, hogy lehet 250Ft, lehet 150 Ft lesz a frank. 150-nél jól járok, 250-nél meg legalább jól szórakozok, amikor foglalják le a szomszéd kocsiját meg a lakását.

rajen 2010.05.10. 08:00:07

@Complex: "A bankok 2-4 éve agyonreklámozták a hiteleiket, a csapból is a devizahitel folyt. Már akkor tudtam, hogy ebbe NEM SZABAD belemenni, ha törik, ha szakad.

Amit nagyon reklámoznak, az a kisembernek jól sohasem sülhet el. A ténylegesen kedvező konstrukciók/termékek ugyanis kizárólag szóbeszéd, pozitív fogyasztói tapasztalat útján terjednek, sohasem reklámokkal... (Ezt mind pozitív, mind negatív tapasztalatból mondom.)"

Teljesen egyetértek.

Fehérvár Kapitány 2010.05.10. 08:00:54

Én nem is értem ezt a posztot. Kb. öt éve már, hogy az utolsó törlesztőmet is befizettem (devizás hitel volt). Élhetnék végül is albérletben azóta is, de nem kell. A sajátomban élek, rezsit fizetek csupán. Igaz, hogy évekig a bérem jelentős része a törlesztőre ment, igaz hogy keleti autóval jártam azokban az években, és igaz hogy az albérlet kicsit olcsóbb lett volna. De öt év alatt bőven visszajött már a saját ingatlanra "kidobott" pénz. Voltam munkanélküli is azóta, és baromira nem aggódtam. Ráadásul kisembernek az ingatlan a legjobb befektetés. Persze áruhitelem is van. Ha Ha nem tudom fizetni mi lesz? Elviszik a tévét meg hozzá egy fotelt? Hát vigyék.

Nzoltan 2010.05.10. 08:02:46

Sok esetben nem a devizahitel árfolyamkockázatával van a gond, hanem a kamatokkal. Jelenleg csak Magyarországon szivatják a bankok a devizahiteleseket, máshol már a válság előtti kamatokkal számolnak. Ezt a szabályozást pedig a kormány kúrta el. A bankok megvették őket kilóra. Ez van.

Patrick Bateman 2010.05.10. 08:11:21

@ne most: Yep, azt hiszem, megállapíthatjuk, hogy határozott ok-okozati összefüggés áll fönn. Mivel sem a lakásbérlésnek, sem a bárbe adásnak nincs igazi hagyománya, a gyakorlat pedig még - ahogy a kiirthatatlanul meggyökeresedett "albérlet" kifejezésből is látható (nem, azért sem fogok harmadjára könyörögni hogyezfaszság, nemésnem) - a tanácsi lakásokban a szomszédok előtt is bújtatott (az unakanővéremék lányai jöttek föl, Kunágotáról, tetszik tudni, nem tudom, meddig lesznek, de csak esténként jönnek majd) társbérlői rendszerben gyökerezik, addig szükségképpen színvonaltalan bérlakások lesznek csak az "átlag" kategóriában, amelyeket szükségképpen színvonaltalan, alacsony minőségű bérlők fognak igénybe venni. Noszóval, Magyarországon a bérlakásban lakás társadalmi stigma, kiszolgáltatott állapot és permanens kompromisszum. Ennél egyelőre jobb a téháemesdi.

Fehérvár Kapitány 2010.05.10. 08:17:03

@Patrick Bateman: Bocs, hogy belekottyantok, de szerintem nem csupán "albérő stigmáról" van szó. Köztudomású, hogy Magyarországon az ingatlan olcsó. Persze ez relatív, dehát nyugat juróphoz képest így van. Én nem azt az embert nézem le (mérsékelten) aki albérletben lakik, hanem azt, aki a pénzét nem ingatlanba fekteti, pedig megtehetné. Nettó százötvenből fizettem öt évig havi ötvenöt törlesztőt. Egyedül. Annyiból már lehet ingatlanban gondolkodni. Tudom, ma már jóval több önerő kell mint régen.

CyberPunK 2010.05.10. 08:20:59

Devizahitelestől észrevétel: az én lakásom és a szomszéd lakása is hiteles. Az övé ki van adva albérletnek, ahova be is költözött egy kurva jó fej pár. Sajnos el kellett menekülniük, mert a lakás tulaja szart fizetni hitelt, és a végrehajtó majdnem az ő (tehát az albérlő) cuccát akarta lefoglalni és árverezni. Nesze nektek albérlet.

Devizahitelesek megsegítése: köszönöm szépen, nem kell adóból, elég lenne annyi, hogy a PSZÁF végre dolgozzon és levegyék rólunk a büntetőkamatot végre, mert ahhoz képest az árfolyam emelkedése smafu. De ha mégis segítenének: Tündér bogárkáim, szerintetek azok, akik nehéz helyzetbe kerültek mi a tököm? Segélyesek? Akik nem dolgoznak, azok már régen bukták a lakásukat, szóval a szopóágon most épp a jómunkásemberek vannak. Mondhatni, legyenek szívesek az adómból végre engem segíteni, és ne a segélyes cigányokat etetni.

Egyéb kérdés?

Aladár69 2010.05.10. 08:21:20

ja, a magyar az ilyen: az albérlet az gáz (különösen a vidéki kisvárosokban, falvakban, ahol azt sem tudják, mi az az albérlet). Jómagam 4x évesen albérletben lakom a fővárosban, néhány éve vettem vidéken egy házat. Hitelből. A szerződést végigolvastam, azon módosítani nem tudtam: ha valaki 5-15 milliós hitelt vesz fel kis hazánkban, az nem tud akkora erőt képviselni a bank felé, hogy az érdemi módosításokat eredményezzen a sablon szerződésekben. (más a helyzet, ha 10 milliárdot veszel fel, céges szinten ezt is végigjártam... )
szóval csak annyi volt a lehetőség, hogy A vagy B bankot választom. igen, el kellett fogadni a kibaszottul egyoldalú szerződésüket, ha meg akartam venni a házat. Márpedig meg akartam, mert nem akarom egész életemet a koszos fővárosban leélni. Kis falumban pedig ismeretelen fogalom az albérlet.

Most szívok én is a sok devizahitelessel együtt. Nekem még szerencsém van, 175 forint körül volt a CHF amikor felvettem a hitelt. De átérzem azok helyzetét, akik 150-nél ugrottak bele a hitelbe. Az viszont tény, hogy kis hazánkban nagyon sokan felelőtlenül adósodnak el. Nem gondolják végig, hogy mennyit bír el a családi kassza. Nem alkotnak vészforgatókönyvet. Én sem tettem. Kellő tartalékok nélkül kerültem utcára egy éve. A bank nagy hirdetésekben hangoztatta: több konstrukciót is kidolgoztak a rászorultaknak. Persze, ez volt a kamu duma a PSZÁF felé. Amikor bementem hozzájuk, akkor csak együttérzően mosolyogtak és közölték, hogy nem tudnak rajtam segíteni. Hát, ha nem tudnak rajtam segíteni, akkor menjenek a picsába. Többet nem állok velük szóba. Nyögöm a hiteleket, összehúzom a nadrágszíjat, oszt ennyi. Bizakodom, hogy a görög válság hamar megoldódik. És a CHF sem lesz mindig 190 felett. És örülök annak, hogy van egy kis házam egy csendes, nyugodt környezetben.

Patrick Bateman 2010.05.10. 08:26:28

@Fehérvár Kapitány: Ez is abszolút igaz. Nálunk egy generáció alatt is reálisan lehet saját tulajdonú ingatlant szerezni, viszont relatíve értéktartó, ergo értelmes befektetés akár hitelt is fölvenni rá. Ott, ahol a törlesztőrészlet 170 év alatt adná ki a vételárat, mert felverték a spekulánsok (Londonban egy lepukkant Forest Hill-i lakás, egy órára a belvárostól 150e font, abszolút irracionális), mindenki bérlakásban lakik, következésképp van egy működő mechanizmus és van egyfajta társadalmi beágyazottság. Magyaroszágon ez még mindig csak kialakulóban van, és egyelőre nagyok az inga kilengései.

scsaba1 2010.05.10. 08:32:57

@ne most:

Ez jó volt, post is lehetne belőle.

"Egyébként milyen virág ez? Furcsa szaga van, talán arália? Annak is hat ujjú a levele, csak nem hegyes"

Fehérvár Kapitány 2010.05.10. 08:33:19

@Patrick Bateman: Az árakról... amikor a kérót vettem, már a fővárosban dolgoztam. Tudtam, hogy ugyanazért a pénzért itt nálunk különb kérót vehetek, mint fent.
Különbet is vettem, és még nagyobbat is mint amire szükségem volt. Nem baj, van raktáram :-) Ingáztam tovább, ma is ingázom. Amekkora a különbség volt árban, bőven nem tudtam még annyi üzemanyagot elfüstölni (nyilván van térítésem is). Voltak kollegáim akik fővárosi lakás vagy semmi alapon nyomultak. Egy részük ma is albiban él, a többi kicsi lakásra felvette 20 évre a hitelt. Kicsi lakásra, 20 évre. Majd "átviszem" - mondják ők. Bizonyára meg fogja érni. (ja, időben ugyanannyit utaznak a dugó miatt, mint én az autópályán. Én mondjuk korábban kelek.). Na őket mérsékelten ugyan, de lenézem.

Sobrijóska 2010.05.10. 08:33:46

Megint kicsit félresikerült az írás. Nem azzal van a gond, hogy tulajdonra törekszik a magyar, azért gürizni érdemes és ajánlatos.
Csak ész nélkül felvenni lakásfelújításra meg adósságrendezésre a svájci frankot, na az már botorság volt. Meg botorság volt újonnan vásárolt autót vinni a panelparkolóba. De hát mit csináljunk, az autó elsősorban ékszer, és mi magyarok imádjuk a csillogást.

Picsasereghajtó 2010.05.10. 08:34:53

Mostanában divat lett fikázni azokat, akik saját lakást szeretnének, és ezért az eladósodást is vállalják. Aki ilyet ír, az biztos hogy életében nem lakott albérletben, hanem a kényelmes SAJÁT otthon melegéből fikázza azokat az embereket, akik esetleg nem örökölték meg a nagymama vidéki családi házát, és próbálnak saját erőből összekaparni valami lakást.

Én laktam albérletben, 3 év alatt 4 helyen. Soha többé. Volt, hogy januárban bejelentette a tulaj, hogy szarban van anyagilag és muszáj eladnia a lakást, sorry, kereshettünk másikat február elsejéig, és költözködhettünk a kurvahideg 2006-os télen, miközben 12 óráztam akkoriban. Képzelheted hogy mennyire kívántam ezt a hercehurcát, akkor döntöttem el hogy soha többé albérlet. Nem sokkal fizetek többet törlesztőre, mint albérletre (főleg úgy, hogy a lakásprojekt kedvéért eladtam az autót és bicajjal járok, így utólag jó nagy marhának tartom magam hogy ez korábban eszembe se jutott) és így legalább nem egy feneketlen kútba dobálom a pénzt, hanem a leendő gyermekeim számára teremtek biztos alapot, hogy nekik ne az a cigányélet jusson, mint nekem.

Apróság, de például asszonykám megszállott lakberendező, imádja csinosítgatni, otthonossá varázsolni a lakást. Az albiban egy szöget nem verhettünk be a falba... Volt olyan is, hogy a tulaj nem járult hozzá, hogy beköttessük az internetet, persze ez csak beköltözés után derült ki, szarakodhattunk a fostos Pannon mobilnettel "otthon"...

Aki kocsira, fullhádés plazmára és indiai utazásra vesz fel hitelt (vagy lakás esetén 80 négyzetméter feletti belvárosi vagy újépítésű lakóparki lakás, vagy kétszintes zöldövezeti családi ház) az más kategória, ők egyék meg amit főztek, amiért ilyen felelőtlen barmok voltak. De ha valaki egy szerény, átlagos otthon fizetése során kerül ÁTMENETILEG bajba, azon igen is segíteni kell.

mepew 2010.05.10. 08:42:34

@DW73: fogadjunk te is az állam csecsét szopod a hat kolkoddel veszed a gyest aztán fröcsögsz na takarodj

DesmoMaffia 2010.05.10. 08:45:55

Van hiteled,Barátom?
Nekem igen.
Elolvastad az apróbetűs részt?
Én igen.
Tudod,mi áll benne?
Én igen.
Elmondom neked:
A bank jogai és a te kötelezettségeid.
Érzed a különbséget?
Én igen.
Próbáltak már veled szemben egyoldalúan szerződést módosítani?
Velem szemben igen.Meg is tették.
Próbáltál lépni ellene?
Én igen.
Neked sikerült?
Nekem nem.
Van PSZÁF,van GVH,van Budapesti Békéltető Testület.
Ugyanazt mondja mind a három:nincs meg a megfelelő jogkörük a cselekvésre.De tudják,hogy milyen a banki gyakorlat és nem értenek egyet vele.
Téged ez megvigasztal?
Engem nem.
Miért törvényszerű az,hogyha valaki csóró,annak nem lehet lakása?Kötelező albérletben vagy sufniban nyomorogni?Teljesen normális emberi igény a fedél a fej fölé.Saját lakás.Az átkosnak is nevezett rendszerben volt ilyen szerinted.
Szerintem nem.
Ellenben volt létbiztonság.Stabil munkahely.
Sajnálom azokat,akik ezt nem értik.Ők biztos kp.-ra veszik a lakást.De rossz nekik.

Lenny 2010.05.10. 08:53:49

Tudom, mindig könnyű külföldről pofázni...de mi/ti magyarok úgy le vagyunk húzva, hogy el sem hiszitek. Nézzetek már szét és hasonlítsatok össze pár dolgot. Miközben a fizetésed az 5ödét éri el, addig az árak 95%ban ugyanott vannak. LE VAGYUNK HÚZVA.

scsaba1 2010.05.10. 08:53:49

@Fehérvár Kapitány:

Tényleg jó, olyan tamásiáronos, székelyes. :)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.05.10. 08:56:03

Az a helyzet, hogy a devizahitelesek, amikor felvették a devizát, akkor volt ígérve gazdasági növekedés, dübörgő gazdaság, minden. Nem kértek ők segélyt, fizették a hitelt saját erőből.
Aztán kiderült, hogy akik a dübörgött és gazdasági fellendülést ígérték, hazudtak reggel, este, délben, és sosem volt még ennyire elszállva a gazdasági helyzet, csak takargatták.
Most kérdem én: Tehetnek-e az akkori kormány által ily módon (is) csőbe húzott polgárok erről?
NEM! Ugyanis ők az akkori hivatalos kommunikációk alapján nem számíthattak arra, hogy hirtelen megduplázódik a havi törlesztőjük.
Sajnos az MSZP kormány behúzta őket a csőbe, a bankok meg asszisztáltak ehhez.
Meg is van, hogy kikkel kell visszafizettetni a különbséget.
Olyan nincs, hogy nem lehet. Bármit lehet, csak akarni kell.

Fehérvár Kapitány 2010.05.10. 08:56:19

@scsaba1: Szerintem lehet hogy Tamási írta, ennyi idő alatt összegyűjtötte az önrészt... :-)

indapass90210 2010.05.10. 09:03:53

@Perillustris: modod ezt te, aki még nem éltél olyan országban, ahol nincsenek autópályák...

lecsó 2010.05.10. 09:12:38

Albérlet vs. hitelfelvétel. Az albérlet és a hiteles vásárlás különbözetéből, hosszútávon kijön a ház ára, ha jól van befektetve!! Tudom, mert az alattam lévő x, bérli a lakást. Így kb.45%-al olcsóbb havonta perkálni, mint a hitelt fizetni. Ha ezt a summát összerakja 20 évig + jól fialtatja, hamarabb lesz saját lakása mint egy hitelesnek!!! + ha nem tetszik neki a szomszéd, munkahelyváltozás stb. könnyen léphet, ami szintén nem utolsó szempont. Barom voltam hogy nem az albérletes lehetőséget választottam. na ennyi. Még jó, hogy röhögve tudom fizetni a hitelt, annak ellenére, hogy majdnem 2x esére emelkedett mert különben meghülyülnék.

Fehérvár Kapitány 2010.05.10. 09:16:05

@lecsó: őőőő a hitelkamat mindíg magasabb mint a betéti kamat... Tehát nem tudja annyira "fiatalítani" a pénzét. Uzsorás, vagy mi??? Hogy jöhet ki jobban???
(Persze nem mindegy, mekkora a törlesztő és mekkora a hitelösszeg.)

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.05.10. 09:17:48

@lecsó: "Az albérlet és a hiteles vásárlás különbözetéből, hosszútávon kijön a ház ára, ha jól van befektetve!! "

Gondolom Neked apu megvette KP-re egyiket sem fizetted sosem. Nem írnál amúgy ekkora baromságot.

fronzi 2010.05.10. 09:20:08

csak nekem tűnt föl, hogy ez a neurotikk! gyerek nem teljesen magyar ember? de az még hagyján, hogy nem magyar, de valami ostoba fordítógépet használt (vagy csak én nem értettem egy szavát sem:). csak annyi jött át, hogy mindekire mérges. ja, ha nincs meg a gyógyszerem, én is mérges vagyok...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.05.10. 09:25:01

@Dövan: Ő egy fanatikus, autógyűlölő biciklista, aki szerint az autó az ördögtől való. Persze sírna, ha 5 ft-al drágább lenne a tej, mert mellékutakon zötyögne a tejesifa.

lecsó 2010.05.10. 09:27:18

@Fehérvár Kapitány: mondom ha jól fialtatja. 1. nem betéti kamatról beszélek. 2. az albérlet és a hitel részletének fizetése, nem aránylik a betéti és a hitelkamathoz (enyhén szólva)

lecsó 2010.05.10. 09:29:06

Nem vette meg, csak jóval olcsóbb lakást vettem mint amit megengedhettem volna. kb. az ötödét.

Donald Trump 2010.05.10. 09:30:00

@Fehérvár Kapitány: igazad van, magasabb a hitelkamat, de nem is bankbetéttel kell fialtatni a pénzt. Az durván számolva az inflációt tudja kompenzálni. Sokkal inkább valamilyen befektetési alapba téve hozhat nagyobb összeget.
Szülők például azért vettek fel hitelt, hogy befektessék a pénzt. Amíg a hitel kamata 7-8% körül van, fél év alatt a hozam 28%-nál jár. Persze jó szakember kezeli a befektetést. Természetesen van kockázat, de szerencsére nem kell dönteni, hogy hitelt törlesztenek vagy kaját vesznek.

Fehérvár Kapitány 2010.05.10. 09:35:01

@Donald Trump: Ez okés, bár jópofa hitelt tudtak felvenni 7-8%-os THM - mel, amikoris a személyi kölcsönök esetében hazánkban 30+ % a normális. Persze ha ingatlanfedezet van mögötte (például a sajátjuk), akkor lehet alacsonyabb. Szerintem nem reklám ha leírod, hogy melyik banknál van ilyen hitel, és melyik ez a befektetési alap.

totalkaros holtponty 2010.05.10. 09:40:52

Na figyelj ide okostojas!

Nagyon ertelmes kis posztot nyitottal itt es ritka bolcs gyerek is vagy.De tenyleg.

Tudod, nem csak Kelet Europaban szortak szet a hiteleiket a bankok azzal a cellal ,hogy eladositsak az artatlan nepseget hanem Amerikaban elsokent, majd szepen az egesz globuszt.

Amerikaban ugyanigy a lakashitel lehetosegeivel elve teremtettek maguknak az emberek otthont, autot, lcd tv-t,butort... sot nemelyik a zsemlet is hitelre veszi.

Az ,hogy a mi hazankban olyan nepsegnek szortak be ezt a csapdat,hogy szep lassan elveszitsenek mindent... arrol nem a magyar ember tehet.

Gondolom azok az emberek akiknek hiteluk van pontosan tudtak azt,hogy arfolyam kockazatot vallaltak es eszerint kalkulaltak.

Arrol pedig ismet nem tehet a nep ,hogy a lehuzos-bank maffia ilyen szinten jatszik az arfolyam valtoztatassal.
Indokolatlanul es mesekre tamaszkodva-hivatkozva teszik ezt 2008 osze ota.

A valsag amelyrol te brekegsz, egy terv szerint torteno dolog mellyet matematikai pontossaggal iranyitanak barmelyik iranyba.

Leginkabb muniszba,hogy te mindenkeppen racsesszel.
Tudod a legnagyobb baj az ,hogy hazankat hosszu evek es evtizedek ideje alatt olyan szintre amortizaltak le,hogy egy atlag honpolgarnak mas eselye nem is maradt az eletben maradasra, csalad tervezesre, jovore nezve mint az ,hogy belekapaszkodjon abba a dologba ami maga a hitel.

Az a hitel amellyet mezesmadzagkent huztak el olyan emberek elott szandekosan akiket szandekosan olyan helyzetbe tettek ,hogy amikor felvillantjak neki ,az tuti ,hogy rafog kapni mint kacsa a nokedlire.

Szereny velemenyem szerint mar ez alapban egy BTK-ba utkozo dolog abban az esetben ha en ugyanezt tennem meg veled pl.
Az ennel is nagyobb gond pedig az,hogy ugy adtak ezeknek az embertomegeknek hitelt ,hogy pontosan tudtak ,hogy fizetes keptelenek.

Senkitol, nem kertek munkaltaoi igazolast,fizetes kimutatast stb.

Olyan embereknek is odadobtak a tobb tizmillios hiteleket akik konkretan nem is dolgoztak.
Tudod mar ennel a resznel is eleg meretes kulonbseget lathatsz az amerikaban elhuzott" hitel mezesmadzag"-hoz kepest.

Ott az kapott-kap hitelt aki annak torlesztojenek fizetesere elvileg kepes is lesz.
Magyarorszagon pedig pont ez nem erdekelte a bankot,hogy idovel total padlora juttasson mert, a matek szerint oda fogsz jutni.

Szerintem azok az emberek es csaladok akiket kabitott a csodalatos hitelugyintezojuk azzal,hogy nem kell aggodni ha nem dolgozol... akkor is lesz hitel..

ezeket az eseteket kellene megtamadni komoly ugyvedekkel es elovenni szepen a bankokban a hitelszerzodeseket es visszanezetni kiknek is adtak ok penzt.
Kiknek es milyen alapon?
Valakiket szandekosan eladositani azzal a cellal ,hogy 100% ,hogy nem fogja tudni fizetni..
es akkor majd enyem a lakasa.. es tenni ezt egy uzsora kamattal..

En ugy gondolom egyreszt gusztustalan , gerinctelen, buntetendo.
Ha massal nem is de legalabb annyival ,hogy ne kelljen neki visszaadni semmit mivel felelotlenul es alaptalanul adositotta el nyeresegvagybol.

Hogy kik ezek az emberek akik ezt megteszik embertarsaikkal szandekosan es elore kitervelten???

Azok akik ezen a foldon a penzt es ezzel egyutt a penzintezeteket testesitik meg!

Valsagot kreallnak, hamu miatt leallitanak egy komplett kontinensen legiforgalmat mikozben ok szepen ugyanugy repkednek es valsagot kiabalva gazdagodnak aljas modon.

Ugyhogy ne fikazzad te a magyar embert es ne hulyezzed le.
Tud az szamolni meg gondolkodni de ha 4-ig kell szamolnom akkor direkt 5-ig szamoltatnak.

Es ha 5-ig is megy, akkor annyit mond:
ahhh, legyen 6!

Ugy szopat meg ahogy akar.Ha van hiteled nala , ha nincs.. mindenkeppen a halojaban vagy es abbol nem menekulsz.
Az elet semmilyen teren!

Donald Trump 2010.05.10. 09:45:46

@Fehérvár Kapitány: jelzáloghitelről van szó, most meg nem mondom neked pontosan melyik banknál. Annyit tudok, hogy halasztott tőketörlesztésű a dolog, 2 vagy 3 évig. Hiteltanácsadó anyám a bankbrokernél, a brokernetnél van a befektetés, egyik kollégája kezeli. Magát a befektetést még 2005 nyarán kötötte, tehát nem érvényes rá a kamatadó, szabadon lehet pakolgatni egyik alapból a másikba a pénzt. A még mindig nagy sláger india-kína a nagyobb része a portfóliónak, de utóbbi időben kelet-európai hozott a legtöbbet.

totalkaros holtponty 2010.05.10. 09:49:33

Amugy faszsagokat brekkego provokatornak egesz jo vagy!

Kivanom minden Magyarorszagon elo honfitarsamnak aki ennek a csapdanak aldozatava valt ,hogy fogjatok ossze es ne engedjetek ezeknek a penzehes, manipulalo, iranyito es eladositassal rombolo hatalmaknak!

Alljatok talpra es hatarozottan lepjetek fel ezellen a gusztustalan lehuzas ellen!

Egyaltalan nem normalis dolog az ,hogy elveszik a fejetek felol a tetot szandekosan.

Fehérvár Kapitány 2010.05.10. 09:52:06

@Donald Trump: ez durva... OTP jelzáloghitel devizában: Hitelösszeg: 15 millió HUF, futamidő: 10 év, havi törlesztés: kb. 193'000 később picit több.
A végén 23,2 körül fizetek vissza...

Fehérvár Kapitány 2010.05.10. 09:55:33

@Fehérvár Kapitány: hihi.. 500 ezer forint 10 évre.... a végére 800 ezret fizetsz vissza (jelzáloghitel)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.05.10. 10:00:40

@totalkaros holtponty: ha szeretsz sokat írni, akkor tárgytalan, nyomasd - de neked meg a hozzád hasonló jóképességűeknek (akik itt kb. a hozzászólók 90%-át jelentik) lehet, hogy mégis inkább rendesen el kellett volna olvasni a PÁRBESZÉDET, és nem a címlapos ajánlón elborulva hirtelen beírni valamit, hogy Puzzolaként engedd ki a gőzt.

Persze mindegy, mert szórakoztatóak vagytok, csak néha már kellemetlenül érzem magam, hogy ilyen sok egyszerű embert vezettem félre.

Donald Trump 2010.05.10. 10:01:08

@Fehérvár Kapitány: ezért vették fel úgy, hogy halasztott tőketörlesztésű. 3 évig hasonló összegere 80+/-20ezret fizetnek havonta. Amint a tőketörlesztéses periódus kezdődne, visszafizetik a hitel, ami szerződés szerint 120ezer ft plusz költség.
Végig számoltuk ezerszer, mielőtt belementek, rossz esetben is, ha nincs magas hozam gyakorlatilag 0ra jönnek ki a 3. év végén. Persze úgy választották meg az összeget, hogy biztosan tudják fizetni, plusz nem az egész összeget fektették be, hanem hagytak 1 évnyi törlesztésre elég pénz bankszámlán.

malackarosszarc 2010.05.10. 10:01:27

Hehe, Kedves Kommentelők Tiétek az idei Arany Farmermellény.

Bravo, Bravo, Bravo

Fehérvár Kapitány 2010.05.10. 10:03:15

@Donald Trump: jójó... én nem azt mondtam hogy tévedtek, csak annyit, hogy ez egy igen jó befektetés, és elvileg nem lehetséges Mo. - n a 7% kamat hiteleknél. De komolyan mondom, sikereket hozzá.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.10. 10:09:11

@totalkaros holtponty: öcsém, te a büdös életben nem próbáltál még hitelt felvenni, ha szerinted bárki kaphatott:)

Donald Trump 2010.05.10. 10:09:15

@Fehérvár Kapitány: az is lehet, hogy az a 7 inkább 8 vagy 9, de a bank szerződéses partnere anyáméknak, kapott kamatkedvezményt, egyfajta vip hitel gyakorlatilag. Persze nem posta bankos értelemben!

totalkaros holtponty 2010.05.10. 10:21:18

@vészmadár (pica pica): Latom nem tudsz olvasni!

Tobb tizmillios hitelt adtak ki olyanoknak akik meg munkahellyel sem rendelkeztek.

Ha felgongyolnenek par hitelszerzodest egybol meglatnad a valosagot.
Hogy emberek sokasaganal nincs munkaltatoi csatolva a hitelszerzodeshez.

Olyan emberek hitelszerzodesei mellyeknek az akkori "divatszakma" munkatarsai hitelugyintezo cimen felajanlottak, hogy elintezek barmit mert kapcsolatom van 8 banknal.
Akiknel aztan csinaltak egy banki ertekbecslest pl 10 millio ft. helyett 15 milliorol. Mert ugye ez is siman ment mindig is.
Minimum 30 % -ot racsavartak az ingatlanok ertekere, hogy minnel tobbet vegyenek fel.

Nemhogy nem kaptak hitelt hanem meg tobbet is mint amennyi jarhatna alapjaraton ha lenne munkaltatoija .

De meg az sem volt.

malackarosszarc 2010.05.10. 10:23:07

@Fehérvár Kapitány: egy díj, ami tulajdonképpen egy verbális kardlapozás a legmodorosabbaknak

a forint árfolyamot viszont nem befolyásolja

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.10. 10:33:18

@totalkaros holtponty: akkor valami egész más országrészben próbálkozhattunk hitellel, mert mifelénk az is nehezen kapott, aki amúgy tudta volna fizetni a törlesztőrészleteket.

totalkaros holtponty 2010.05.10. 10:35:56

@vészmadár (pica pica):

Akkor tenyleg messze elhetsz.

Mert most kb. olyan dolgot akarsz megvitatni mint pl. azt ,hogy lelehet -e fizetni magyarorszagon rendort kozuti ellenorzesnel vagy sem!?

Lehet ,hogy te nem lattal meg ilyen szitut de szerintem rajtad kivul mindenki latott -tapasztalt vagy hallott errol nap mint nap.

scsaba1 2010.05.10. 11:18:51

@fronzie:

Szerintem meg nem kellene durván begombázva vagy bedzsodzsózva kommentet írnia....:D

bajor gizella 2010.05.10. 12:12:59

hát én azt mondom hogy jobb a faroknak azon a végén lenni ahol euróban kapod a fizetésedet, és forintban fizeted vissza a (diák)hiteled amiből elindultál szerencsét próbálni, meg kiadod mutyiba az albidat amit forintos hitelbe vettél amikor mindenki balfasznak nézett, de te meg örültél hogy legalább azt megadják. na cső:)
egyébként zseniális írás.

mocc 2010.05.10. 12:25:30

Hömmm...a posztot én már hallottam. Csak akkoriban a volt főnököm nyígott nekem, hogy atttyaúristenhátmostaztánhogyanfizetikiatörlesztőőt?!?! Mert a kétszerese lett és attyaistenmostmilesz?! Szerényen mosolyogva megjegyeztem neki, hogy én továbbra is ugyanannyit fizetek a forint alapú hitelemre...mondjuk, nekem nem is telt belőle harmincötmillás budai pecóra... asszem, ez a túlvállalás...

cd-r 2010.05.10. 12:38:01

ha valaki még egyszer leírja, hogy "az én adómból", annak ip alapján lenyomozom a lakcímét és elvágom a torkát.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.10. 12:56:24

@cd-r: aha, te ingyenélő, aztán miből telik neked ip-nyomozásra, késre? Munkaidőben kiszaladgálsz torkot nyiszálni? Közalkalmazott-e vagy? Majd jól az ÉN ADÓMBÓL fogsz te itten életellenes bincsi-büncsiket megkísérelni?

bajor gizella 2010.05.10. 13:24:44

ja szerintem is. kicsit sok az érintett.

bajor gizella 2010.05.10. 14:01:52

@Patrick Bateman:
Eszembe jutott még valami a szép magyar albérlőkultúráról is, bár mellékszál, moorosság és nem is vicces.
Szóval aki a szűkmarkú tenyérdörzsis tulajdonosok. Aham. Lehet készíteni egy gyors közvéleménykutatást a szűk körökben hogy ki lakik 2 évnél hosszabb ideje ugyanabban az albérletben. Merthogy eleve úgy rendezkeik be a bérlők zöme hogy addig jó-és persze akkor a legjobb ha olcsó- amíg nincs saját. És ezt úgy tudják megoldani legkönnyebben hogy mindent kihasználva, hatalmas fűtésszámlát hátrahagyva, összes szomszéddal renőrségig futó balhékkal a háta mögött villámgyorsan lelép. mert már van saját. amire persze úgy vigyáz mint a tenyerére, csak a másét kell leszarni nagyon magasról, nem számít hogy ráokádik a faladra, elvégre legyél boldog ha nem jelent fel az APEHnál. ja hogy kiatad volna úgy is áfával többért, mert te ilyen becsületes flótás vagy, csak éppen 5 hónapig senki se jelentkezett úgy a lakásra? az is legyen inkább a te hibád. elvégre te vagy akinek saját lakása van, te nyerészkeő szarházi.

cd-r 2010.05.10. 14:11:00

@bajor gizella: a főbérlők többhavi rezsivel/albérletdíjjal behúzása komoly kultúrával, hagyományokkal rendelkező jelenség, ahogy a lelakott gabiheverős patkánylyukakért kért horribilis bérleti díj szemrebbenés nélküli közlése is. nincs ebben semmi modorosság, így mennek a dolgok.

bajor gizella 2010.05.10. 14:20:38

@cd-r:
Furcsának tartom azért ezt a mártír hozzáállást, mert ugye van mondjuk az hogy mielött kivesze az elbérletet megnézed. és akkor ott van a Gabi meg az egész mocsadék amit kínálnak tök sokért. de a kérdés az hogy miért veszed akkor ki? nincs más? ha sokba kerül akkor meg már pláne. Párizsban még érthető lenne. minden felkerülő hirdetést órákban mérnek, ha fent van egy napig, valamiért nem stimmel, vagy fentfelejtették. minden megfelel, konkrétan egy spájzban laktam 340 euróért, és a kéthetes szünetekkor ugyanennyit kértem érte egy nálam gazdagabbtól. de pesten? ott egész egyszerűen kisétáltam ha nem felelt meg valami. megnéztem egy csomót, és aztán mérlegeltem. és mivel nem bírok az opera nélkül élni, beköltöztem mellé egy patkánylyukba, gabi egy lomtalanításkor került hozzám, és mivel a tulajdonos egy lehúzós bunkó volt, a héra meg rossz, jól lelaktam a lakást. különben is csak aig kellett amíg nem vettem sajátot.

Celtic 2010.05.10. 15:27:59

@Patrick Bateman: Uristen, ez csucs leiras volt :) Olvastam az elotte levoket is, tetszett, ahogy hozzaszolasrol hozzaszolasra lett egyre szinesebb a kep a kommentben, bejott a color locale :)

Patrick Bateman 2010.05.10. 15:59:09

@bajor gizella: De Párizsban az árban legalább benne foglaltatik a hajnali ködbe ragadt Gare Montparnasse lármája és a tegnapi Moliere-vita hevében a heverődön elszunnyadó és poharával a kiszáradt, szalonnás műbőrre medocos karikát rajzoló hosszú sálas biszex diáklány nálad felejtett harisnyája is, míg a Rózsa utcában csak a falon derékmagasságban körbevezetett és az ajtófélfán átfúrt kábeltévés koax vár, a rozsdás levélszekrénybe begyömöszölt húsvéti akciós sonkareklámmal. Ugyanitt használt férfiruhák eladók, és hitelközvetítés házhoz kiszállással, BAR lista nem akadály.

medvedr 2010.05.10. 16:03:56

@bajor gizella: "elvégre legyél boldog ha nem jelent fel az APEHnál. ja hogy kiatad volna úgy is áfával többért, mert te ilyen becsületes flótás vagy, csak éppen 5 hónapig senki se jelentkezett úgy a lakásra? az is legyen inkább a te hibád." Hát ez jó! Olyan vagy mint az ismerős , aki nem tekerte volna vissza az órát a 370 ezret futott 3 és fél éves kocsiban, csakháát, ugye nem vitték el. Ha kiadod svarcba akkor szívsz is vele, meg kaszálsz is valamennyit -ez van. Sajnos nem minden lakást lehet jól kiadni. Azért nagy indok a csalásra, hogy úgy nem kelt volna el. Nem gondolom, hogy mindenki más áfával, adóval adja ki a lakását, de miért kell nyafogva ideológiát gyártani a csaláshoz, meg szidni a másikat, aki kihasználja ezt.

bajor gizella 2010.05.10. 16:12:35

@medvedr:
itt nem szidásról, hanem arról hogy az egész langymeleg cinkos egyetértős megegyezős majd jólátbaszós kényelmi adócsalós szarkfészekben, van aki igazságot akar tenni az egyik fél javára. szarul csináltam nem jött át a vicc lényege.
@Patrick Bateman:
hogy is mondhatnám hogy elmondjam a lényeget...aki keresi az izgalmat, az otthon is megtalálja. kacsintós szmájli.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.05.10. 16:12:50

- Hijj, 238... 239... 240... mi a faszom van itt?
- Mi az?
- A kommentek száma apákám, megy mint a Vörös Hadsereg előre Berlinig.
- Nem mindegy?
- Nem érted a bizniszt, látom. Nekem a Google Adsense dollárba' fizet, és sok olvasó, sok klikk, ilyetén több a bevét. Ha meg rossz a forint, akkor még jobban is váltom a dollárt.
- Ezt is csak velünk lehet megcsinálni, akkor én miattad veszítem el a házam Tibi!

bajor gizella 2010.05.10. 16:29:42

na és egy roppant nagy off. a slashdot nerdjei még alszanak, szóval kéne segítség, vagy link ahol Final Cut Studio-val dolgozó népektől tunék kérdezni egy blikkfangos kérdést.
köszönöm.

Patrick Bateman 2010.05.10. 16:57:30

@bajor gizella: Mondd, egyetlen barátném. A mellettem ülő nerd ugyan csak életveszélyes fenyegetések hatására hajlandó Avidról FCP-re átülni, de szerintem meg tudom vesztegetni.

neurotikk! (törölt) 2010.05.10. 17:34:51

@fronzie:
Ennyiert folosleges volt ideboffentened. Temaban mar nulla gondolat? De gondolom ezt sem birod majd felfogni. : )

Fapuma (törölt) 2010.05.10. 17:45:26

@Modor Tibi: baszod, azt hittem hogy az Pucola, de jo hogy olvasom ezt a blogot. Milyen ciki mar...

Vagy van mas tanulsaga is az egesznek?

bajor gizella 2010.05.10. 18:47:39

@Patrick Bateman: na babám megvan a megoldás, és csak most ocsúdtam hogy itt is kértem segítséget. pedig szép lett volna egy timlenok és AIF fájlok közé beékelt csodás kis flört. mindegy. majd leközelebb.van még bőven gondom a sounddal.

Patrick Bateman 2010.05.10. 21:25:28

@bajor gizella: Vigasztalhatatlan vagyok. No mindegy, nincs mese, a Logicot is tönkre kell tennem hát....

bajor gizella 2010.05.10. 22:17:09

@Patrick Bateman: Ne ne tedd. Lehet hogy te meg én vagyunk az utolsó emberpár a Földön akik még abban a hitben vettek Macet hogy használni is lehet majd valamire, és a valami alatt nem a puncimágnest,és a villogó belvárosi fiatalság egy csöpp berlinben vagyok nagyonintellektüel életérzését éretettük. fél napba telt mire választ találtam egy szánalmas nerdekkel tarkított félamatőr FCP user funclub kéthavonta frissülő honlapján a kérdésemre, és fittyedő pofával konstatáltam hogy az ipad és steve jobs felsőteste vett itt át minden hatalmat a kőkemény racionális megélhetési képvágóeszközök és alkalmazások fölött.
régebben elég volt babydelfine22 néven regelni a slashdaton és gyakorlatilag perceken belül könyörögtek hogy vegyem igénybe a segítségüket. régi szép idők hol vagytok?

VON MEINEM iPHONE GESENDET.

Patrick Bateman 2010.05.11. 00:57:22

@bajor gizella: Bizony mondom néked, az Apple mára az informatika Luis Vuittonja lettlészen, és kizárólag szexuális segédeszközöket gyárt. Ami meg a bébidelfineket illeti, hát aszongyák, hogy a legnehezebb az Apple-re váltásban az, amikor az ember megmondja a szüleinek, hogy bizony meleg. Sic transit gloria dundi.

gyapjas molylepke 2010.05.11. 01:41:12

@Patrick Bateman: szivecske tudod a múltkor volt itt szó a szigorú buckalakó familia igája alatt elszenvedett kínokról, ami számomra csodás érthetetlen és megofghatatlan gyönyör lenne a neolibertaliánus neurotikus minden lehetsz amit csak elképzelsz background kényszeres zónavegetáninus dadogós lila ködje mellett.. valószínűnek tartom hogy a drámaira tervezett bejelentésemet családom (ahol az egy főre jutó homoszexuálisok száma kettőre jönne ki átlagolva)egy ősi gutemalai beavatószertartással, alkohollal, könnyűdrogokkal és popcorndobálós estével ünnepelné meg, amikor a mindent anyámrólt néznénk meg ötvenedjére almodóvártól, és én ötvenedjére is boldog lennék hogy nem azt a fikaevőset, vagy a kokainozós apácákat. mert amikor felvittem az első palimat a lakásba, aki persze úgy nézett ki mint csubakka egy átmulatott éjszaka után, az első az volt hogy oksi nézzünk meg egy jó kis filmet, vagy beszélgessünk a vaginkáról, hiszen nálunk mindenki vagy filmekkel vagy vaginákkal foglalkozik behatóan. és ha szeretnénk most szexuális örömöket okozni egymásnak akkor van óvszer a fiókban. és amikor átjött a meleg nagybátyám még aznap este és két narancsos martini után hesszelni kezdte a faszimat csak azt kívántam hogy isteneeeem el innen. ki is kötöttem los angelesben, ahol az egy főre eső meleg-zsidó-neurótikus libsik száma jóval magasabb volt mint a családomban így ott sem volt maradásom. azóta is tébolyult fejjel bolyongok körbe a világban de pechemre nem szabadulhatok a családi átkoktól. 4 félbehagyott egyetem, céltalan destruktív kapcsolatrendszer, rendetlen életmód, és szkeptikus, ám halvány érdeklődés az asztrológia iránt,két tönkretett autó, köztük egy furgon és halk önirónia kísér szellemként további utamon.
jusson ez a szörnyű sors eszébe mindazoknak akik félnek bármit bevallani. százor jobban jártak.

gyapjas molylepke 2010.05.11. 01:59:00

@Patrick Bateman: hát múltkor volt itt szó a buckalakó szigorú intellektüellék rabigája alatt sorvadozó elkényeztetett úri ficsúrokról, akiknél a vallomás nehézkes lehetne. csak egy pillanatig belecsöppenni ebbe, számomra könnyes boldogságot jelentene tekintve a libertariánus neurotikus szerencsétlenkedő backgroundomat.ahol az egy főre eső homoszexuálisok száma átlagolva kettőre jönne ki, ahol a drámaira tervezett bejelntésemet könnyűdrogokkal, és egy guatemalai beavatási szertartással, illetve popcorndobálós almodóvar esttel tennék emlékezetessé. a mindent anyámról néznénk meg ötvenedjére, és én boldog lennék hogy nem egy egészen korai alkotást választanának mint akkor mikor felvittem életem első szerelmét. mert akkor a kokszos apácákat, és a takonyevős filmet néztük, azzal a felhanggal hogy vagy filmet nézünk vagy pedig a vaginámról beszélgetünk, mert nálunk vagy filmekkel vagy pedig vaginákkal foglalkoznak behatóan. valamint található óvszer, ha közösülni szerenénk. nem került rá sor, mert átjött a tűzforró nagybátyám aki 4 appletini után komolyan rámozdult a csubakkát megszégyenítő férfias szőrzettel bíró jelöltemre. ekkor kezdődött a kálváriám, aminek következő állomása egy perverz távoli rokon LA-ban, ahol a neurózisos- nyomorul-libsi zsidók száma jóval meghaladta az én családomban találhatók számát. érthető módon azóta is ordítom spiccesen hogy eeel a pokolbóól. szigort és fegyelmet. persze 4 félbehagyott egyetem, két totálkáros autó, köztük egy furgon és sok önirónia kísér utamon, és irigykedve bámulom azokat akiknek mindez másképp alakult.

bajor gizella 2010.05.11. 02:25:28

3 gép, 4órája ugyanaz a két percnyi zene, és szarakodó inda. és még hol van a vége. pardon.

cd-r 2010.05.11. 09:07:25

@Patrick Bateman: logic? nehogy megsemmisítsd ! inkább faragj te is egy deep house anthemet a beépített presetjeiből, tégy úgy, mintha saját kútfőből jött volna az ihlet, garantáltan ki fogja adni valaki vinylen, meg pár színvonalas válogatás cd-n, ahogy egy cimborám is ezzel a túlélőstratégiával csinált kisebb karriert magának a zeneiparban.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.05.11. 09:23:02

@DesmoMaffia: Akkor meg minek vannak? Mi a fasznak van ilyenolyan "felügyeleti" (anyád az...) szerv, ha az utóbbi évek fényében világszerte a herevakaráson kívűl semmit sem csináltak? A pincsikutyámnak is AAA hitelt adtak volna 2 éve...

A görögök tíz évig kamuzhattak.Minek az a sok emer Strasbourgban és máshol? Én ingyen is lenyeltem volna a görögök hazudozásait és ingyen rábólintottam volna a AAA-s nevetséges minősítésű hitelekre. A felelősséget persze a jelek szerint a gigantikus elkúrűsért senkinek sem kell vállalnia...

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.05.11. 09:28:51

Mondjuk lehet, hogy a nagy, bankoknak kifizetett lóvé helyett elég lenne a bankok körmére nézni. Pld. olyasmiket, hogy a 10% -15% -ra felvett hitel esetén miért is kell a felvett összeg több mint kétszeresét visszafizetni? Illetve miért kerül minden apró kis művelet 40-50 eFt-ba?

Ernoke 2010.05.11. 12:29:31

@cd-r: erre valami nagyon mélyenszántót és lesújtót akartam kommentelni, de végül amellett döntöttem, h "pfffff"...

cd-r 2010.05.11. 14:29:24

@Ernoke: ja, elég durva. srác úgy tolja, csinál 5 trekket kizárólag beépített dob és egyéb mintákból meg default szintipresetekből egy hét alatt, aztán hónapokig "házal" velük, amíg ki nem adják. nemsokára megjelenik a harmadik 12" bakelitlemeze. nem fogom megmondani a nevét.

Ernoke 2010.05.11. 16:31:22

@cd-r: tök mindegy nekem, úgyse követem az újdonságokat, house-témában pláne nem.:) csak ez egy kicsit gáz, nem a srác részéről (ő inkább ügyes és pofátlan), hanem a kiadók meg a közönség részéről. hogy bármi elmegy igényes zenének vagy minek.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.11. 23:43:03

@Ernoke: én azt terveztem, bábjáték keretében egy tubába szarok. szerintem művészi, nem?:)

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.07.02. 23:54:25

A devizahitelesek miért kockázattak?

Mert jól akartak járni! Spekuláltak. Lehet, hogy nem tudták, de spekuláltak. Már akkor is, amikor arra a kérdésre, hogy a forintos hitel 15ezer forintját vagy a CHF hitel 6ezer forintját akarják fizetni havonta millió forintonként, és a kisebbik frankos hiteltörlesztésre biccentették a fejüket.

Egy darabig még jól spekuláltak, aztán meg már rosszul. Tehát azért vettek fel deviza alapú hitelt, mert kevesebbet akartak fizetni havonta törlesztő részletként, mint egy hasonló kaliberű forinthitelnél fizettek volna. Sokkal kevesebbet. Eszükbe sem jutott, hogy a hitelt devizában tartják számon, meg az sem, hogy a törlesztőket is devizában tartják számon.

Először azt kellenne megvizsgálni, hogy mekkora különbség volt a devizahitel és a forinthitel havi törlesztései között. Lehet, hogy még mindig nem fizet annyit a devizahitel törlesztő részleteként egy átlagos deviza-adós, mint amennyit eddig is fizetett volna forint alapon, a különbözetet mind magáénak tudhatta!

Nagyobb összegű hitel felvételekor egy egyszerű fedezeti ügylet keretében a hitel felvétele pillanatában a felvett hitel mértékével egyező nagyságú devizavételi opciós pozíciót nyitva a kockázatot ki tudta volna zárni teljesen. Lehetett volna erre külön egy terméket fejleszteni, de a kókler bankároknak nem volt ez érdekük. Akkor.

Az csak tovább rontott a helyzeten, hogy sokan - látva a forint hitelnél kedvezőbb havi törlesztő részleteket - tovább nyújtózkodtak, mint ameddig a takaró ért. 10 millió forint kellett neki, de látva a kedvező feltételeket, nem 10, hanem több hitelt (12-15 milliót) vett fel, vagy a szükségesnél nagyobb ingatlant vett...

Miért lenne kötelező az államnak a spekulánsok megmentése? Miért van az, hogy amikor a tőzsde-spekuláns, mint tőkepiaci szereplő jelenik meg, olyan mintha maga az ördög jönne fel, amikor meg a spekuláns a megtévedt devizahiteles álruháját ölti magára, akkor fejét vállunkra hajtjuk, és cirógatjuk, mondván: "majd megsegít az állam..."

pannonfunk 2010.07.03. 15:49:54

@maholnap: Aki 150 HUF/CHF-en vette fel a hitelt, az úgy 225 HUF/CHF-nél fog annyit fizetni, mintha a legjobb konstrukciójú forinthitelt vette volna fel.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.07.03. 16:05:34

@maholnap: gyönyörű komment, a blog zászlóshajója. És természetesen mindenki spekulál. Aki forinthitelre vesz, az is - mert azzal számol, hogy vissza tudja fizetni kamatemelés esetén is. Az is spekulál, aki gyereket vállal, mert majd fel fogja tudni nevelni.

Perillustris 2010.07.04. 14:09:13

@maholnap: Engem nem kell megsegíteni, elég, ha megdobnak azzal az összeggel (arányosan), amit a forinthiteleseknek adtak adójóváírásként. 120 ezer évenként. 3 éve fizetem a hitelt, várom a 360 ezer forintot a számlámra. Ez a következő 2-3 évben biztosan fedezi a megemelkedett részlet különbségét.

S ugye a következő 2 évben is jön 120-120 ezer forint.

scsaba1 2010.09.21. 11:54:15

Hőj... újabb exkluzív tartalom lehetősége a kommentekben!

Mit fog kapni ez a szerencsétlen corsás a 10 éves hitelével együtt...

totalcar.hu/tanacsok/hiteldoktor/2010/09/21/negy_fizetesi_konnyitesi_mod_a_banktol/
süti beállítások módosítása