Olvasói rovat - Juci, adj egy borspuszit!

2010/05/04. - írta: Modor Tibi

A Kövér Ellenőr nevű beküldőnk munkáját tárjuk ma nyilvánosság elé. Bár a Modorosblog igyekszik alapból mindenféle hírességet, sztárpletykát és személyeskedést kerülni, a nyelvi megoldások miatt bizony az összeállítás mégis érdekelheti a tisztelt Nagyérdeműt.


 

Juci, adj egy borspuszit! - Stahl Judit stílusának és a Kör című film összehasonlító elemzése

F. barátomnak, ha meghallja Stahl Judit nevét, pirosba kerül a mutatója, és azonnal be kell vennie az epilepsziagyógyszerét. F. azért edzett hónapokig a Kinizsi 100-ra a Bakonyban, hogy hétvégente a lehető legmesszebb legyen a nappalijuktól, ahol F-né áhítattal nézte Judit főzőműsorát. Bevallom, bennem is munkál az ideg a könyveit olvasva: vasrúd, vér, sár, tiprás - ezek a képek és szavak merülnek fel elmémben a hatásukra, s elűzhetetlenül, flashbackszerűen bevág közéjük egy jól ismert jelenet a Körből. Miért? Mivel váltja ki ezt, ez az egyébként tehetséges nő?

 

Egyébként rendben van

Mindenek előtt fontos leszögezni, hogy a receptjeit nagyon szeretem. Minden könyve (!) megvan, sokszor főzök belőlük mint a célcsoport tagja: egyszerű, kétségbeesett háziasszonyoknak való - bár én a Flatmanager titulust jobban kedvelem. Kiadványai jól szerkesztettek, téma mentén haladnak, van ütősebb - "Végre otthon" - és van könnyebben emészthető is- pl. "Büntetlen örömök". A salátái akár fogyókúrába is illeszthetőek, komolyabb menüsoraival pedig le lehet nyűgözni egy átlagos vacsoratársaságot. Annyit lehet ellene felhozni, na jó, hogy az édességekbe túl sok cukrot ír elő, ezért szerintem ehetetlenek a süteményei eredetileg, de ezen könnyű segíteni. (És igen, sok receptet ollózott innen - onnan, de ezt most hagyjuk.)

 

Karrier

Példaértékű karriert tudhat maga mögött: tévéhíradós biodíszletből egy merész váltással felvállalja, hogy tud, de főképp, hogy szenvedélyesen szeret főzni, és a reklámszakember férj(jel közösen) létrehozza a magyar Nigella Lawsont, mivel észreveszik, hogy hopp, ott, ott van, a rés a piacon. Könnyű felvennie a versenyt a tévében a fényes tokájú, Benke Panírozzuk Be, Abból Baj Nem Lehet Laci bácsival, de a trendi éttermi ilyen-olyan olasz nevű szakácsokkal is: a Stahl Műveket a kettő közé lövik be, azoknak, akik vasárnap már nem a husi-krumplit, és még nem a vérnarancsredukciós-osztrigahabos-parajfelfújtat akarják ebédelni. Húshőmérőt és tésztakészítő gépet nem kell beszerezni a konyhájához, de minőségi serpenyőt és igazán jó kést viszont igen: óvatosan, de adagolja a felső középosztálynak az elemi konyhai eszközkultúrát, nagyon helyesen, egyébként. A birodalom épül, nő, könyvek, tévéműsor, félprofi főzőiskola, magazin, egyszerűbb eszközök saját brandként, képe elénk liffen a bolti polcról: Stahl Judit ugyan szétfotosoppolt, de egyébként rokonszenves arccal ajánlja a kecskesajtot, az öblítőt. Eszméletlen mennyiségű munka, pénz és kockázat van az egészben, ez látszik. Tisztelet érte.

 

Na, ennyi tutujgatás után, térjünk is rá cikkünk tárgyára, Judit stílusának zúzására!

Merthogy időközben kialakítja a saját, senkivel össze nem téveszthető stílusát, az írásban és a tévéműsorában is. Az új divatnak megfelelően, s a nagyobb eladhatóság okán, csakúgy mint Jamie Oliver vagy Gordon, nem csak receptet közöl, hanem életstílust is.

("Íme, itt vannak a saját barátaim a saját konyhámban, együtt sütünk pizzát, tessék csak nyugodtan voyeurködni.") Ennek a vállalt ódiuma persze az, hogy belesünk egy - érthető módon - kozmetikázott életbe, viszont, és ez nem biztos, hogy a pszichológusán kívül bárkire is tartozna, óhatatlanul bekukucskálunk egy ember frusztrációiba is. (De erről majd a végén.)

Tehát az "életstílusos" főzés, illetve írás a főzésről az ő választott útja, ilyen sem volt még hazánkban előtte. És itt, nem a csokitorta-receptjénél jön az a pont, amitől sokkot kapunk, mint a Körben azok a szereplők, akik meglátták kivonszolódni a csajt a tévéből. Leírhatatlan a rémületünk, arcunkra fagy az iszony. Miért? Mert ez a nő kibírhatatlanul, elviselhetetlenül csincsog. (Ami legalább olyan rettenet, mintha kifordult szemmel, konfitált kacsacombbal a kezében négykézláb kimászna vasárnap délelőtt a képernyőből...)

A csincsogás szó - alkotója Anyám, Sári - azt jelenti, hogy valaki édeskedve verbális és nem verbális eszközökkel mutatja, hogy ő mennyire, de mennyire kulturált, hogy mennyire képben van. Azaz modoros. Megszámlálhatatlan írást tudok idézni, a teljes Stahl-sorozat birtokosaként dúskálok a példákban.

Csemegézzünk!


"Ez a pizza a "nehézfiúk" kedvence, bár tapasztalatom szerint kifejezetten filigrán leányzók sem vetik meg. Sőt, egyik barátnőm - aki ráadásul kortárs táncművészetünk jelentős figurája, és karcsún izmos testéről végképp nem jutna senkinek eszébe egy szumóbirkózó pacnihegy lehengerlő látványa - fáradtabb periódusaiban egymaga is képes bevágni."

"Nem tudom, létezik-e gasztronómiai pszichoanalízis, de ha átesnék ilyesmin, egyik első dolgom lenne bevallani fenntartásaimat a sárgarépával szemben."

"Mégis annyira, de annyira vonzottak ezek a giccsesen idilli képek - a magyarázat: én is nőből vagyok - hogy nem adtam fel a gondolatot (....) És mivel Coppola - ki tudja, miért - nem keresett, mialatt reggeliztünk, kihúztuk szépen a telefont, és visszafeküdtünk még egy órácskára."

"Dr. Spock liberális nevelési alapelveit követő szüleimnek persze nem volt könnyű dolguk testméretemet jóval meghaladó öntudatommal."

"Ez a püré a zöldborsó szerelmi ódája a friss parmezánhoz. Amikor hozzákeverem a rusztikus sajtot a zsenge, lágy zöldborsóhoz, találkozásukból olyan gyönyörű ízharmónia születik, hogy az csakis szerelemgyerek lehet."

"Egyik kedvencem Nyikita Mihalkov Csalóka napfény című filmje. És talán kicsit ciki, mert nem elég fennkölten értelmiségi magatartás - kivált nem egy rendező szakot végzett embertől - de amikor először láttam a filmet, olyan erősen magával ragadott a hangulata, hogy a moziból kilépve azonnal berohantam egy közértbe ecetes uborkáért."

"Ez az olasz eredetű étel nem nyerné el a "legcsábosabb pecsenye" nemzetközi szépségverseny nagydíját, lévén igen - igen csúnyácska szegény."

"Ezen kívül kifinomultak is, akár egy Londonban élő, perui félvér kémnő, egy jövendőbeli James Bond filmből. Szóval rafinált torták, amelyek manapság ezerrel hódítanak (...) és olyanok, mint az előbbi hasonlat hölgyének csókjai: édesek észveszejtőek, ezért halálosan veszélyesek is, mert egy szempillantás alatt beléjük szerethetünk."
 

 

Na, biztonságos, biztonságos? Hogy bírjuk a kínzatást? Muhahahha! Na jó, megkegyelmezek, de még az aranylövés a végére:

"A sikeres kivitelezéshez csupán az a bizonyos kis hatodik érzék kell, amit a férfiak többsége amúgy is hajlamos megkérdőjelezhetetlen magabiztossággal a magáénak, és csakis a magáénak tudni. Ismerik, ugye a "Grillen Király Vagyok" és a "Bográcsgulyásom-Csúcsszuper" című szerénykedést? És bizonyára azt is tapasztalták már, hogy a teremtés koronája, aki hétköznapokon még elvétve sem néz a konyha felé, azonmód sztárséfnek érzi magát, mihelyst a szabadtéri főzés szóba kerül. Mi lehet ez? Még a halász-vadász időkből származó kollektív tudatalatti késő kori megnyilvánulása? Vagy netalántán az egyik őselem, a tűz megzabolázása felett érzett macsó diadalérzet? Ha ez utóbbi, akkor csak sajnálni tudom, hogy az ókori görögök nem vették fel az erények sorába a mosatlan edények legyőzéséhez nélkülözhetetlen komoly és erős elszántságot is."

 

Végső csapás, de van rosszabb is.

Turbóhusi, zacsi, secperc, borspuszi, Rózsakert bevásárlóközpont, hiper-szuper, sikítófrász. Budán él, elitgimnáziumba járt, reggelente felhúzza a futócipőjét, van neki Párizsban kedvenc szállodája, minden művészfilmet látott, és igen, el tudta olvasni "Az eltűnt idő nyomában"-t, sőt, az a kedvence. Mindezt a szakácskönyveiből tudjuk. Szinte elviselhetetlenül modoros. Azért, mert a kompetenciáját bizonygatja. A tévében is ezt teszi, mikor kis, puffadt kezével, görbe háttal, gasztroerotikusnak szánt, ám valójában bocsánatkérő mosollyal csincsog, és kompetenciát bizonygat, bizonygat, bizonygat. Ez egyfajta "belvárosi - vagy budai - sokadikgenerációs értelmiségi álomjó szülőkkel bíró - hochkulturált - Szadesz szavazó - "bérletem van a Katona József Színházba"-attitűd, mellyel egyébként semmi gond nincs - (én például szívesen tartoznék ehhez a klubhoz). Az viszont érdekes, ha valakinek ennyire stabil a háttere, ennyire habostorta volt a gyerekkora, ennyire a Fazekasban végzett osztályelsőként, ennyire tájékozott mindenben, és ennyire kerek az élete, akkor miért kell ezt minden megnyilvánulásban bizonygatni?

Mert nyilván mégsem kerek.

Kétségtelen, hogy kreatívan gyógyítja magát, kiírja magából a sérüléseket, de a stiláris környezetszennyezés faktor elég, sőt túl nagy, mint fent láthattuk. Én egyébként bírom a csajt, találkoztam már vele étteremben, boltban, szimpatikus volt. (Mindkét helyen szintén feltűnően kompetenciamán volt.)

Tehát, kedves Judit, egy szó mint száz, szeretlek, gratuláció az életműhöz, de ne feledjük, hogy a "törlés" gomb az íróember legjobb barátja!

Zoltán Erika stílusáról pedig, aki egy főzősműsorban azt mondta a csirkemellre, hogy pipicici, legközelebb írunk a "Zoltán Erika és a Ragyogás című film mélyebb összefüggései" című cikkünkben.


 

Köszönjük még egyszer a Kövér Ellenőrnek.

"-Alig ír valamit a nathanp meg az izomtibi... " "-TÉVEDÉS!"

153 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sand Lover 2010.05.04. 12:19:54

@Styxx: LOL
Professor Pizka: Igazából arra próbáltam célozni, hogy míg Jézus csak halottat támasztott fel és leprást gyógyított, te meddőségi központot működtetsz a tekinteteddel. :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 12:20:18

@fofofo: értelmiségi kikacsintás, Toynbee akar lenni.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 12:23:19

@Morgan LeFay: termékenységi központ. A meddőségi olyan negatívan hangzott. Marketingtanácsot adtam magamnak és átneveztem.

scsaba1 2010.05.04. 12:27:52

@Styxx:

Basszus, amikor Fridivel kavart, akkor azt hittem, hogy csak Fridinek kell egy alibicsaj. Közben meg francokat, pont fordítva. Kár, hogy nem lett belőle semmi, alibi házasság, alibi gyerekek, alibicikkek a Story meg egyéb celebmagazinokban a közös alibinyaralásokról meg alibi karácsonyokról, hogy milyen boldog és szeretetteljes család is az övék....

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 12:28:42

@scsaba1: fridi tablóképe meg az én gimnáziumomban volt kint

dekás dezső 2010.05.04. 12:34:47

oszt wc tartályt javítani tud-e?
mer egy rántottát én is odateszek, meg a kölöknek is ura vagyok;) öcsém.

Archenemy 2010.05.04. 12:36:06

azé ennek a szövegnek az eleje a legmodorosabb

Dr. No 2010.05.04. 12:38:15

@Styxx: Szerintem is, föl is van írva a kis kockás füzetembe, mikor történt: 1998. november 2-án, pénteken.

IndaMuncher 2010.05.04. 12:48:08

Benke "Panírozzuk Be, Abból Baj Nem Lehet" Laci.

:D

Amúgy az egész poszt jó.

Sand Lover 2010.05.04. 12:51:22

@Gukker: Szerintem Stahl csak azért volt osztályelső (ha volt) mert szorgalmasan beseggelt mindent, amit elé tettek. Nem volt különösebben tehetséges vagy kreatív. Nem buta, és biztos kellemesebb beszélgetőpartner, mint mondjuk Demcsák Zsuzsa, aki síkostoba de mindig okoskodik, de igazából semmi extra.

A sík leszbiség túl erős lenne, nem mutatna jól pr-ilag, de minden más azt hivatott mutatni, hogy ő milyen eredeti, szellemes és tájékozott.

Fannii 2010.05.04. 12:53:53

Stahl Juditban még az idegesítő cinkos kacsintások azok, amitől hülyét kapok.
Nigellát imádom. Nagy seggel is olyan gyönyörű. És neki tök jól áll, ahogy hümmög-nyammog a csokitortától. :)

noirp 2010.05.04. 12:55:59

@El Topo (Sgt. Elias): A csudákat, ha az lenne, akkor csak hamubasült pogácsákat sütne magyar tönkölyből (amiben persze kivétel nélkül igazoltan magyar gyommagvak figyelnek)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 12:58:29

@Fannii: és úgy nyalja le a fakanalat, hogy.

@Morgan LeFay: össze lehetne hozni abba a műsorba a hajdúpéterrel, hogy vallja be h leszbi majd rögtön utána belibben Michelle Vadkatalin Vájld és főznek egy nagy tál...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 12:59:55

@noirp: és igazi magyar matadorral van permetezve hiába tiltották be a komenyisták. (sóhajtsd magadban: diklór, difenil...)

Fannii 2010.05.04. 13:06:17

@Professor Pizka: Egy kérdés: Ki a Szentlélek? Mert az Atya, és a Fiú megvan. Komolyan érdekel, azóta ezen agyalok, hogy leírtad.

almeer 2010.05.04. 13:07:36

Az olyan guszta, mikor Jucika csuklóig érő pulóverben (!) nyúlkál a lisztes edényben, a haja meg lóg összevissza a kaja fölött. Éljen Pelle Józsefné.

Sand Lover 2010.05.04. 13:09:00

@Professor Pizka: Sosem vallaná be, hogy leszbi, mert nem az. Persze a gimiben volt egy-két homályos házibuli amikor a lányok hiányos öltözetben smároltak a szülők franicaágyán, de azt csak amolyan divatleszbiség volt, igazi célja a srácok fantáziájának beindítása.
Ami pedig hajdúpétert illeti, kizárólag azért hívná meg Stahlt a stúdióba, hogy osztrigát ehessen (Misell Vájld pucér testéről.)

scsaba1 2010.05.04. 13:10:22

@Morgan LeFay:

Heh, ez a mentalitás a nők egy szép nagy hányadára egyébként is jellemző. (Most nem sovinizálni akarok, egyébként meg lófaszt fogok magyarázkodni)

Anno nálunk csajok is képesek voltak bemagolni a Vállgazd könyv háromnegyedét, anélkül hogy különösebben fel is fogták volna. És mivel a számonkérés is csak arról szólt, hogy a fejezetcímek voltak kérdéssé átfogalmazva (híven a felsőoktatás hagyományaihoz az utóbbi évtizedekben), így eléggé nyert ügyük a tanulórobotoknak.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 13:12:44

@Fannii: amúgy arról van szó, hogy Krisztus urunk fogantaték Szentlélektől... ez az ökumenikus apostoli hitvallás. A katolikusoknál van egy külön dogma Mária szeplőtelen fogantatására is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 13:14:34

@Morgan LeFay: hát igen, az ilyen bulik helyett voltam én latinórán és kamarazenén. Míg egy alkalommal egy zenész kislány fogta magát és lesmárolt. Zavarban voltam, pedig ez igazán nem illett egy 18 éveshez...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 13:15:57

@scsaba1: ezek szoktak aztán asztalnál meghalni :-)

kakamatyko 2010.05.04. 13:17:00

Minden fozomusor-szereplonek kell legyen "hires" mondasa. Meg Elzarnak is van, aki pedig csak epizodszereplo egy rajzfilmben :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 13:17:05

@Morgan LeFay: minden tiszteletem Misell művésznőé, de leeht mostmár valami zsengébbet néznék osztrigaevésre. Habár ő a tutajos tekintet utazó nagykövete, azt meg kell adni...

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.05.04. 13:17:27

A posztírótól kérdezem, hogy a "Karrier" fejezetből miért hagyta ki a legsötétebb korszakot?! Micukó! :)
img.index.hu/cikkepek/200302/kultura/Micuko.jpg

Fannii 2010.05.04. 13:18:08

@scsaba1: Az ilyeneket én hogy irigylem. Én 3 sort nem tudok bevágni, ha nem értem. Baszki a csoporttársaim meg magukévá tették pl a Btk-t magyarázatokkal együtt. Okés, ne kérdezzenek rá az összefüggésekre, de tudták a szöveget. Én bevallom, hogy nem cinizmusból mondom, hogy irigykedek erre a képességre, hanem komolyan irigylem. Nekem ez egy csoda.

Sand Lover 2010.05.04. 13:18:43

@Professor Pizka: …mindjárt kiderül hogy latinon is főleg az Ars Amatoria volt a tananyag. :)

Sájgec 2010.05.04. 13:19:49

Nigella király, Stahl Juci idegesítő. Pont.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 13:20:35

@Morgan LeFay: lófaszt. Vergilius meg Cicero, hogy pukkadt volna meg mindkettő.

Dr. No 2010.05.04. 13:20:53

@Professor Pizka: "A katolikusoknál van egy külön dogma Mária szeplőtelen fogantatására is."

Ez a legszebb dogma, amit életemben hallottam!

Most pedig a kis Liliane bebizonyítja nekünk, hogy az ember nem a majomtól származik...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 13:23:12

@Fannii: én is irigylem ezt a képességet. Az a szép, amikor az ilyenből ügyész lesz. Lopás! dolog elleni erőszak! bűnsegély! Csókolom, az ajtó nyitva volt, miapicsa itten az erőszak? Szólnék, hogy a vádlott nem nyúlt az áruhoz, sőt jelen sem volt. Bűnpártolás vétsége, próbára vele és nem ismerjük egymást...

ÁkiBáki (törölt) 2010.05.04. 13:31:06

Nem mindig olvasom a blogot, de ez az írás annyira k@rva jó lett, hogy le a kalappal.
Gratulálok.

mocc 2010.05.04. 13:39:51

StahlJuckóval az a bajom, hogy mesterkélt, idegesítő, geil, mű, látványától kb.3 másodperc alatt sikítófrászt kapok, a receptjei meg vagy nyúlások, vagy közismert, vagy hülyeség. De okosan felépítette saját magát, mint termék.

Fannii 2010.05.04. 13:47:47

@Professor Pizka: Sajnos én is tudnék hosszú történeteket írni tajthülye ítéletekről. :( És ez a beseggelős kollégáktól jön.
De akkor is csak ámulok az 500 oldalt magamévá teszek szóról-szóra képességen. Nekem is kell egy ilyen.
Ez olyasmi, mint amikor zenesuliba addig gyakoroltál valamit, hogy végül a kezed játszotta nem is az agyad. Tudod, hogy oda sem figyelsz, de játszod a darabot. Na ezeknek meg valahogy a szájuk mondja.

Fapuma (törölt) 2010.05.04. 13:53:10

Inkopetencia /vagy inkontinencia/ okan ehhez nem tudok hozzaszolni, tekintettel arra, hogy soha nem lattam a fozomusorait, leven olyan ado itt nem letezik ahol o szerepelne. Gondolom sajnalnom kellene, viszont Nigellaba konkretan szerelmes vagyok, soha nem erdekel mit foz, de BAMULOM ot.

Silent Bob 2010.05.04. 13:53:32

@Fannii: Valószínűleg azért mer Nigelláról elhiszi az ember, hogy jóízűen megeszi amit főzött. :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 13:53:59

@Fannii: hát, az az igazság, hogy én annyit sose gyakoroltam. zon. köt-ből meg forradalmi lelkülettől (lustaság) vezérelve konkrétan semennyit.

Fannii 2010.05.04. 14:06:22

@Fapuma: Én is szerelmes vagyok belé, pedig nincsenek leszbi hajlamaim. (az átlagoson és kötelezőn kívül hehe)
De viccen kívül nekem Nigella olyan mint egy Botticelli kép. Nézem, és jókedvű leszek tőle.

Anhel 2010.05.04. 14:20:31

A férjem gyűlöli Juditot és én ezt sosem értettem (vagy nem foglalkoztam vele...), egészen addig, amíg megláttam, hogyan főz gyerekekkel. Észrevettétek, hogy miközben próbálja hozni a laza, jófej, a gyereket nem legügyögő, hanem partnerként kezelő okos spinkót, olyan agresszív, hogy azt várom, mikor gyömöszöli bele az egyik kölyök kezét az turmixba?
Süt róla, hogy nem barátságos csak erőlködik.

Nigella szinkronját nem bírom, ő maga nagyon bejön, és elképesztő, hogy ekkora seggel is boldogan falja a csokimázt, ráadásul még szexi is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 14:23:29

@Anhel: ez valami tévhit ezzel a nagy segg dologgal. Ahogy Boris Vian fogalmazott: a vékony szőke nők fetisisztái nem tudják értékelni az igazi kancákat :-)

Inimma 2010.05.04. 14:27:52

Anyám sokat szokta nézni

Benke "Panírozzuk Be, Abból Baj Nem Lehet" Laci bácsi

műsorát. És néha együtt szörnyülködünk az elkövetett hibáin. Számunkra B. L. az agyonbonyolítás feketeöves nagymestere.

Fannii 2010.05.04. 14:28:18

@Professor Pizka: Nem az, csak valakinek tökszexi a nagysegg, valakinek meg nem.
És ez olyan mittomén milyen dolog, mert én magas vagyok, karcsú, és minden méretem olyan előírt. De ha odaállok az alacsony faros-bögyös hugom mellé, hát tökunalmasan nézek ki. Ő meg tökszexin. :)

Anhel 2010.05.04. 14:28:39

@Professor Pizka: Nekem bejön Nigella segge is, bár azért nem vagyok szomorú, hogy az enyém valamivel kisebb. Mindenesetre nem a seggében hordja a báját, de kétségkívül nagyonis hozzátartozik.
Judit meg minden, csak nem bájos, seggtől függetlenül..

mocc 2010.05.04. 14:32:22

@Inimma: Benke "Panírozzuk Be, Abból Baj Nem Lehet" Laci bácsi volt egyik cimborám főnöke, ő meg szakácstanulóként gályázott a keze alatt. Nna, azóta gyűlöli a szakmáját, meg az ilyen "laci bácsi vagyok, príma!" típusú tehetségtelen zsírállatokat.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 14:33:53

@Fannii: gyertek át mindketten, Morgan Le Fay szerint nekem ilyen központom van, vagy mi :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 14:37:09

Tényleg van Stahl Jucikában egy kis Hanna Sural. Tudjátok a szúrós szemű Bundeshochdeutsche-Wachbataillonskommandant hölgy aki hipót reklámoz. A tömény 90-60-90 aszexualitás.

Sand Lover 2010.05.04. 14:42:03

@Professor Pizka: LOL
És tegyük hozzá, hogy az még csak a _tekinteted_...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 14:44:01

@Morgan LeFay: hát végülis tekéntetes úr vónék, vagymi :-)

noirp 2010.05.04. 15:20:49

@almeer: buuuuh, tényleg de guszta :P :)

noirp 2010.05.04. 15:24:29

@Inimma: Anyámmal anno (1995?) a Kudlik-féle Juli-sulit látván együtt vinnyogtunk. Mikor pl. Kudlik halászléfőzéshez kezdvén, élből belebaffta a nagy lapát paprikát a fazék hidegvízbe. oszt ez volt az első lépés. juuuúúúújj :D

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.05.04. 15:40:54

kellett már ez a poszt Stahlról, de szerintem pont a lényeg maradt ki belőle, az érzékinek szánt, de baromi röhejes szófordulatok, ahogy az ételeket próbálja erotizálni, antropomorfizálni (ha ezt lehet a zöldségekre is használni), pl. 'a karcsú spárgaszálak ahogy egymásnak simulnak a tálban, a tejszín krémes ölelése alatt' na ezektől kapok lábrázást.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.05.04. 15:41:53

valaki írta:
"Akinek a sors adott néhány évet valamely belvárosi gimnáziumban, az pontosan ismeri ezt a Stahl-típust. A tüchtig, pedálozó hülye picsát, aki eleinte azért baszatlan, mert nem akarja, késõbb pedig azért, mert más nem akarja. Fajtája nem keverendõ össze a perverz úrilánnyal, aki igenis mindenre hajlandó, valamint lazán fizeti is a benzint a pasija kocsijába. Stahl totális lúzerségét mi sem dokumentálja jobban, mint hogy eleinte Friderikusz Sándorral hozta össze a Blikk. (Kivéve persze, ha igazak a leszbikusságáról szóló hírek, mert akkor az elõzõt visszaszívjuk.)
A legsúlyosabb pedig az, hogy negyven felé Stahlról az úrilányságnak még a látszata is levedlett. Közepesen eddig is csak nagyon bevilágított stúdiókban tudott kinézni, fején nagy mennyiségû vakolattal, viszont ma már ordenáré paraszt is, aki egy szaros catering-cég vezetõjeként képzeli magát akkora sztárnak, hogy a sajtóval csak valami csicskásán keresztül kommunikál. Az alapvetõ különbség közte és a sok szempontból hasonló Tornóczky Anita között az, hogy míg Tornóczkyt minden jóérzésû férfi büntetés gyanánt fájdalmas análszex-sessionre utalná be egy kiadós arcra élvezéssel befejezve, addig Stahlnak egyszerûen csak fájdalmat kéne okozni, mindennemû szexuális kapcsolat nélkül."

Styxx 2010.05.04. 15:42:55

Úgy látom a T. Jelenlévők beáldoznák a teljes Stahl Judit életművet (igen, igaza van Misbeliefnek, azért Mizukot se feledjük, szvsz jobban fáj a japcsiknak, mint Hiroshima:-)) és még hozzá Benke "Panírozzuk Be, Abból Baj Nem Lehet" Laci bácsit, Juli Sulit meg özv Pelle Józsefnét, cserébe néhány pásztorórácska eltöltéséért Nigella seggével:-)

Styxx 2010.05.04. 15:46:47

@Bachterman: Zseniális írás. Ez Bede még a matulás hőskorból, mielőtt györgypéterizálódott volna.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.05.04. 15:53:20

Jójó, de bármilyen csábító elkalandozni, próbáljunk meg a (beszélt-írott) nyelvhasználati különlegességekkel foglalkozni továbbra is. Kösz.

baby bee (törölt) 2010.05.04. 15:53:36

ez kicsit off de nagyon modor, most találtam: noimegujulas.blog.hu/

Sand Lover 2010.05.04. 15:57:42

@Bachterman: Miért érzem úgy, hogy ennek az írásnak minden sorából csöpög a keserű irigység és a savanyú-a-szőlő attitűd (ti. az írónak soha nem lesz köze ilyen csajokhoz _sem_) ?
Styx: legfeljebb a jelenlévők egy részét izgatja Nigella tompora, engem inkább valami hetyke, fiatal szakácscsávó tudna megfőzni. :)

ÁkiBáki (törölt) 2010.05.04. 16:33:42

@Morgan LeFay: Amennyiben az illető nem gerjed a csúnya, mint a lőtt seb, mélynövésű, csak két kiló vakolattal éppen hogy emberek közé ereszthető, celebre, akkor nem tekinteném írását irigykedésnek.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.05.04. 16:38:23

@Styxx: úgy úgy. a díszgój megmondóember.

@Morgan LeFay: idéztem. azért a macskaköröm. ha rám gondoltál, mint impotens pöcsre, akkor elég rosszul. ha viszont bedére, abban meg nem vagyok kompetens.

bajor gizella 2010.05.04. 16:43:44

remélem a két duci hölgynek nem lesz magyaros verziója. nem szeretném tudni mi a walesi sertésagyvelő grizgaluskával és barnamártással magyar megfelelője.

Styxx 2010.05.04. 16:48:29

@Modor Tibi:
"A Pásztor késégbeesve terelné vissza nyáját a nyelvtani mederbe, de a megkergült bárányok Nigella tomporától a korai Bedéig szétoffolák vala a posztot."
A Modoros Armaggedon; Jelenések könyve: 25.17.
@Bachterman:
Az jó szöveg volt, anno nagyot röhögtem és most is üt.
@Morgan LeFay:
Megnézném azt a home videot, amikor pihegve egy kis Kiergegaard elemzéssel lazítanál két menet között, de a rendíthetetlen szakács csávó nem hagyná, hogy a dagadt ruhán másra gondolj az ősi cselekedet helyett:-)

Sand Lover 2010.05.04. 16:49:24

@Bachterman: Nem rád gondoltam, láttam, hogy idézet.
Ákibáki: biztos az illető, aki írta, tök olyan, mint Brad Pitt. Nem akarom Stahlt védeni, de pl. miért fáj az valakinek, hogy „ma már ordenáré paraszt is, […]hogy a sajtóval csak valami csicskásán keresztül kommunikál.” – ja, mert a Bedével személyesen nem állt szóba? Ezek után én sem tenném. Nem akarom ezt az írást itt boncolgatni, mert nagyon is off, csak egy jellemző részletet emeltem ki.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.04. 16:54:01

Parnevü-e vagyok, ha soha, semmilyen szakácskönyvet nem olvasok? Régebben megvolt az obligát Horváth Ilona, de most így negyvenet elhagyva, már csk úgy cigányosan, kotta nélkül tolom.

Sand Lover 2010.05.04. 16:56:01

@Styxx: Hú, az szaftos videó lenne.
Pörköltszaftos. :)
(Most erre mindenféle konyhai huncutság eszembe jutott, de csak annyit mondhatok, hogy alaposan belecsapnánk a lecsóba.:)

ÁkiBáki (törölt) 2010.05.04. 16:58:30

@Morgan LeFay: Na igen, sok Brad Pitt van. Csak aztán ott az a k@rva tükör.

ÁkiBáki (törölt) 2010.05.04. 17:03:05

@El Topo (Sgt. Elias): Magadtól, csak úgy autodidakta módon sose fogsz rájönni az éjfélkor áldozott, posírozott fenyőmaggal töltött, konfitált fekete kakashere pástétom receptjére.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.04. 17:19:59

@ÁkiBáki:

Az mondjuk kurvahétszentség, de nem is vágyom ilyesmire. Éntőlem még senki éhesen el nem ment, senki azt nem mondta, ha enni hívtam, hogy tartsam meg a főztömet. Ennyi nekem elég.
Stahl judittal kapcsolatban két vágyam van.
1.)Bezavarni a konyhába, hogy csináljon 30 liter világos és 30 liter barna consommé-t, és 30 perc múlva jelentkezzen megtölteni kétszáz csirkecombot, különben fakanalat hajlítok a nyaka köré.
2.) Kezébe nyomni egy esztergomi látképet, hogy ebből hétvégére reggeli-ebéd-vacsora legyen négy személyre, de olyan, hogy a gyerekek is megegyék, mert nem a malacnak főzünk!

scsaba1 2010.05.04. 17:22:45

@Modor Tibi:

Tibinyó, Bedét sem hagytad, hogy gyűlöljük egy kicsit, legalább Jucikót hagyd meg nekünk... :)

ÁkiBáki (törölt) 2010.05.04. 17:44:17

@El Topo (Sgt. Elias): Jaj, hát az ő kifinomult gasztronómiai képzettsége nem erre való:-)
Gondolod beállítanánk egy konyhába egy közepesen pörgős napon, és tudna magával mit kezdeni?
Ugyan már. Ő más:-)

2010.05.04. 19:57:40

@Professor Pizka: Vad Kati tablóképe a fiam iskolájában van kint, az ayjával meg kollégák voltunk :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.04. 20:15:59

@ÁkiBáki:
Nem hiszem.
Ezért nem is érzem különösebb szükségét a tanulmányozásának. Ahogy öregszem, egyre rosszabbul veszem, ha oshtoba pinák, meg ilyen félbuzi kölkök megmondják nekem a nagytutit, hogy hogyan kell megcsinálni egy húslevest. Egy tévészakács volt, akit tiszteltem, de ő meg már meghalt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 22:03:39

@Frengi: a nyíregyi vagy az újhelyi iskolájában? :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.04. 22:13:30

@Morgan LeFay: életem egyik (vizuális) mélypontja volt az a leszbi jelenet, ahol két, egyébként jó külsejű huszonéves néni nem a tűzálló tálat kente ki margarinnal.
A jelenet címe lehetett volna Petri György Hollywoodban. De azt hiszem a huszadik század második felének lírája nem izgatta volna fel sem a nézőket, sem a két hölgyet. Habár lehet, hogy klasszika-filológia szak mellett, mintegy passzióként margarinozták egymás picsáját.

Spiritmonger 2010.05.04. 22:18:37

@EÖ: @Bachterman: matulamagazin, 45-ik szám, a 10 legundorítóbb nő című cikk

Spiritmonger 2010.05.04. 22:21:20

azért azt nem árt tudni, hogy minden idegesítősége ellenére nagyon tud főzni

a kövér ellenőr 2010.05.05. 09:19:53

Én írtam! Ja, most látom az eleje valóban modoros, meg kicsit talán túl is van írva, ja.
Kösz a gratokat! :-)

egyevpecs.blog.hu/

Zorita 2010.05.05. 11:49:38

csak hogy még egy ideillő kommentet toljak: nálunk A Zoltán Erika figyelt gimiben az egyik tablóképen

csípősmustár 2010.05.05. 12:00:50

@Professor Pizka: off: ZIG? Vagy máshová is járt?
on: jáájj, ez nagyon szép volt! Meg persze nem tudom, mit szeretek jobban, a kommenteket vagy magát az írást. Vagy úgy egészben az egészet.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.05. 12:07:52

@csípősmustár: Fikusz úr tudtommal a ZIGben érettségizett és máshová nem járt. Legfeljebb a Bástyába, de az kiegészítő képzés, mint az közismert :-)

scsaba1 2010.05.05. 12:22:56

@Professor Pizka:

Volt egy ZIG-es exem, ő is azt mondta, hogy Fridi is oda járt (Nagynevű almamáter, érted ugye?)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.05. 12:49:33

@scsaba1: a neve még most is nagy, dehát hanyatlik, mint az közismert :-) ZIG-es exem nekem is van, sőt én meg ex ZIG-es vagyok :-)

csípősmustár 2010.05.05. 16:19:57

nekem nincs ziges exem (bár szerettem volna) csak én vagyok exziges.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.05.05. 16:44:39

@csípősmustár: áh, hagyd, a zrínyis csajok festett seggű kurvák, a fiúk parizerlábú indiánok... :-)

csípősmustár 2010.05.05. 17:49:20

szerintem te a krúdysokról beszélsz :)

09szepi06 2010.05.06. 11:09:25

Frengi! Én is abba a suliba jártam ahol a miselvájld tablóképe van:D.

Am. meg a Fazekas elitgimnázium(?) véletlenül nem Debrecenben van?
Akkor a "belvárosi - vagy budai - sokadikgenerációs értelmiségi álomjó szülőkkel bíró - hochkulturált - Szadesz szavazó - "bérletem van a Katona József Színházba" Juditunk hogy járhatott oda?

Ocel0t 2010.05.09. 10:37:17

DUCI FOKHAGYMAGEREZDEK!!!!!!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.09. 10:53:30

@09szepi06: előfordulhat szted, hogy Fazekas Mihályt az országban akár több iskola is návadójának válassza?

kelehen 2010.05.12. 15:17:07

látom mire megy ki a játék: az én volt iskolámban meg az Azurák Csabi tablóképe van...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.05.12. 18:02:36

az én iskolámban a leghíresebb kis köcsög máig én vagyok... ez mondjuk rájuk nézbe ciki sztem...

scsaba1 2010.05.12. 22:11:44

@vészmadár (pica pica):

Hát az se valami rózsadombi elitképző lehetett... :)

Ha már azzal patentkodunk, hogy kivel jártunk egy iskolába, akkor én Vadon Janival, például.

kisebbik rokk 2010.05.14. 20:50:50

Ezt most muszáj leírnom. Most kapcsoltam oda Nigella műsorának végére. Valami étvágygerjesztő ázsiai kacsás salátát készített, amit aztán a barátnőjével kezdtek el falni, de most nem is az a lényeges. Evés közben Nigella előhúzott egy tál zöld trutymót, mintha mi sem lenne természetesebb.
- Főzés közben áttörtem egy kis avokádót arcpakolásnak.
- Ezt én inkább megenném - mondta a barátnő, de már kezdte is felkenni a kezével az arcára a trutymót. Nigella is követte példáját, szép mocsári szörnyetegekké váltak, közben hümmögtek, hogy jaj, milyen hűsítő, aztán derűsen folytatták az evést, úgy, zölden, és kézzel tuszkolták a kacsaszeleteket a szájukba. Ezen meghaltam, imádom a nőt, Jucus sosem lenne képes ilyesmire.

TradeMark 2010.05.14. 22:55:27

@kisebbik rokk: huh, hát én pont nem így gondolom. Ngella aranyos, meg látszik rajta a jószándék, de úgy pazarol, hogy csak lesek. az összes kaja, amit csinál egy vagyonba kerül és össze-vissza pacsmagol. magyar háziasszonyok ezeket a kajákat nem tudnák megcsinálni. nem is beszélve az idióta kütyüjeiről...pl az a kétélű hajlítottpengéjű kétkezes késről, amivel kizárólag zöldfűszert aprít. sima késsel kb 10X olyan gyorsan megcsinálom. a legjobb és leghasznosabb a Ramsay...minimál erőfeszítéssel a legjobb eredményt lehet kapni. míg Nigella receptjei pontatlanok és szinte kivitelezhetetlenek, Ramsay cuccait simán meg lehet csinálni otthon. persze csak kiváló alapanyagokból érdemes nekiállni...
Stahl Judit egyetlen mozdulata sem eredeti. Az egész főzőimidzse Ramsay-Nigella-Jamie koppintása.

kisebbik rokk 2010.05.15. 10:53:30

@TradeMark: Jó, én nem gyakran nézem Nigellát, de nem tűntek a receptjei olyan megvalósíthatatlannak, pazarlást sem láttam. Tény, hogy itthon nehezebb beszerezni egzotikusabb alapanyagokat, mint náluk. A kétélű hajlított pengéjű kés használatának okai engem is érdekelnének, de mindennek ellenére Nigella nagy showman. Én ebből a szemszögből nézem. :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.05.15. 12:10:44

Stahl BUCI ellenében, a Modorosblog kommentjei között Nigellát meg bármilyen főzőműsort dicsérni elég ellentmondásos :))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.07.01. 09:34:53

@Professor Pizka: jelentem megvan: mrze mesterbérletet fogok venni

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.01.08. 18:02:01

Jájj.

Filmtől megéhezni én is szoktam. :D Oké, mutasson nekem valaki olyan embert, aki a Sörgyári Capriccio után nem kívánja meg a hurkát sörrel (hajrá, Mariska!), vagy a Szindbád után nem farkaséhesen kel fel a fotelből. Sőt, bevallom, a húsos pitét is azóta sütöm, mióta a Sweeneyt láttam, bár az a film messze volt az étvágygerjesztőtől.
süti beállítások módosítása