Olvasói rovat - Az átlagos balfék

2010/04/16. - írta: Modor Tibi

Hartay "hácsé" Csaba, kedvenc kortárs költőm a legsokoldalúbb honlappal és Komolcsák Dáviddal visszatér. Az átlagról ír nekünk. És szerencsére mi nem vagyunk átlagosak, és egyre többen vagyunk. És hamarosan mi leszünk talán a többség!

Az átlagos balfék

Zenében az „ami jó, azt meghallgatom” című dalokat szereti leginkább. Lemeztárában van Edda, Ace of Base, mulatós és Vangelis is. Van, de soha egyiket sem hallgatja. Inkább rádiózik. Kedvence a Borosbocskor-páros, mindig meghallgatja őket, ha teheti, s általában azon hüledezik elismerően, hogy „5sém, ezek hogy tudnak nap, mint nap ilyen poénosak lenni?” Kikapcsolódásképp kereskedelmi tévéadókat bámul, válogatás nélkül mindent „fogyaszt”. Felnéz Joshi Bharatra (Mónikára, Amandára, Vivienre, stb.), amiért „így tud bánni az emberekkel”. Kedvenc filmje konkrétan nincsen, az ezt firtató kérdésekre általában úgy felel, hogy „nézd, én az olyan filmet szeretem, amelyikben”, de persze a kritériumának gyakorlatilag minden megfelel, az első némafilmtől kezdve az „Avatárig”.

Ételekből azt fogyasztja, amelyiket elé tolják. Gőzölögjön lehetőleg. Kedvence a krumpli hússal, ha nagyon muszáj választania a sok „finomság” közül.

Öltözködésében nem feltűnő. Cipőt hord, nadrágot és inget visel. Állandóan, még otthon is. Azért van két pólója. Az egyik galléros. Autója márkáját sem tudja biztosan, „nekem csak arra kell, hogy A pontból B pontba eljussak” - mondogatja előszeretettel -, ha az ismerősei megkérdik, miért egy ilyen szarral jár, amikor simán lecserélhetné valami jobbra is. Azt, hogy a kocsija mennyit fogyaszt, hány lóerős motor van benne, totál felesleges megkérdezni tőle. Fingja sincs, nem is érdekli.

Az átlagos balfék korán házasodott, felesége „érdekes arcú” (semmilyen vagy leginkább szimplán ronda), alacsony, kacsaseggű nő. Nem szoktak beszélgetni. Kizárólag a háztartás zavartalan működéséhez szükséges kérdés-válasz zajlik közöttük. „Megvetted? Megvettem. Megfőtt? Meg.” Egyetlen gyermekük nyafogva csimpaszkodik beléjük, ha bárhová is mennek. Senki sem tudja pontosan, hol dolgozik a balfasz. A vagy B pontban lehet a munkahelye, ahová elvezeti az autóját naponta. Szigorúan mindig ugyanabban az időpontban.

Szabadidejében „kertészkedik”. Ez abból áll, hogy hétvégén, lehetőleg sziesztaidőben bőgeti a fűnyírót a ház körül, leállítja, majd újra beindítja. Ezt általában szürkületig műveli. Ha épp nem kell füvet nyírnia, (háromnaponta kell) akkor zörög valamivel. Kopog, kattog, döngöl, recsegtet és zúgat. Hupákol. Mindegy, csak balfaszkodhasson egy jót, lehetőleg a szomszédok pihenését tönkre- illetve pokollá téve. Alkoholt utoljára az érettségi bankettjén ivott, de az is gyerekpezsgő volt, az osztálytársai szívatták meg. Dülöngélt tőle, persze, mert annyira „berúgott”. Évekig röhögtek rajta a többiek, amiért eljátszotta a részeget. Még „részegnek” is töketlen volt.

Nyaralni azért minden évben elmegy, mindig ugyanoda, ugyanabba a szállodába, lehetőleg ugyanazt a szobát igényelve. Nem napozik, mert egyből leég, egy napernyő alatt néz. Olvasni még itt sem, a kötelezőket anno mind „kiolvasta”, az újak meg értehetetlenek. Újságokat szívesen lapozgat, de csak a képeket nézi, mint egy gyerek. Viszont konkrét helyszínt nem tudsz meg tőle soha, hogy hová jár nyaralni, csak azt veszed észre, hogy egy nyári reggelen elutazik B pontba, ahonnan egy hét múlva jön csak haza. Ha nem nyaral, akkor kikapcsolódásképp sétál a feleségével. Egy büdös szót nem szólnak egymáshoz, csak ballagnak üres utcákon. Órákig.

Barátait” a felesége barátnőinek férjei teszik ki, akik, ha lehet még fokozni, nála is sokkal szürkébbek. Az évszakonkénti egyetlen közös program alkalmával sem alakul ki közöttük érdemi párbeszéd. Csupán a kötelező időjárás-elemzés, az aktuális meccsek szűkszavú kommentálása, és a cseperedő gyerekek viselkedésének pár mondatos összehasonlító analizálása. Ebből áll a pénteki „buli”, meg az „asszonyok” idétlen sugdolózó-vihorászásából.

Az átlagos balfasz haja lenőtt, de gondosan, lehetőleg előre fésült. Legóhajat visel. Utoljára a kötelező testnevelésórán sportolt. „Kiütőztek”. Mégsem kövér, sőt, inkább gizda, tévénéző felsőtest befigyel, csapott, keskeny vállak, beesett mellkas, pipaszár lábakkal, húszas karokkal. De a kis pocak azért már kezd kialakulni.

Az átlagos balfék nem mélyed bele semmibe, nem marcangolja magát, kvázi boldog, csak nem tud róla. Nem kíváncsi rá. Inkább nyír egy kis füvet. Vasárnap délben.

 


-Milyen zenét hallgatsz szívesen?

Ó, én bármilyet, kérlek. Mindenevő vagyok. De tényleg. Nekem aztán a metáltól az operáig minden jöhet. Na jó... az a nagyon hörgős, az nem. Tudod... csak hőbörög, nincs is szövege. Vagy angol, háháháá meg a nagyon vinnyogós opera. Asse. Meg a jazz... hát az már mi? Az egy szar. Csapkodnak, senki se érti, azok meg bólogatnak közben, mintha mónikáznának éppen.

Na asse. Jajajajaaaa. Meg a népzenét, hát az már milyen? Nyervognak a hegedűvel, érted, meg csujjogatnak.. háháháháháááá — mekkora gáz, öcsém. Csűrdűngölő, mi? Ja, még a komolyzenét se nagyon. höhö... miért nem vidám zene?

Háháháháhááá, mindenki jobban szeretné. De bétoventől a fürelisz az fain azér. 

Látod? ...na. Mindent szeretek én, mondjuk ami megy a danubiuszon... látod? 

 

/a kiegészítést köszönjük carlónak/

323 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.04.16. 07:14:29

:D Jo!

"Felesege erdekes arcu" = erdekes, hogy ez egy arc.

bekbórd! 2010.04.16. 08:05:31

Nagggyon jó, de ezen inkább szinte sírnom kell, mert annyira igaz.
Az ilyen barom egész életében építkezik, de sosem készül el "abbahagyni lehet, befejezni nem". Ha majdnem kész, akkor kéne egy nagyobb, vagy bővíteni kell. De nem azért, mert ez a hobbija, és érdekli a házépítés, hanem mert "majd a gyerekeknek jó lesz". Egy gép a társadalmi elvárások által beprogramozva, semmi több.

scsaba1 2010.04.16. 08:22:52

Az átlagos balfék fogékony az egyszerű igazságokra, amit az is megmutat, hogy még mindig a Bumerángot hallgatja.
A fűnyíró-bőgetés abból adódik, hogy olyan elemi, alap dolgokkal sincs tisztában mint a kettő- és a négyütemű motorok működése. Valami homályosan megragadt, hogy kell olaj a benzinbe, de az arányokról, meg arról, hogy melyik motorhoz kell vagy nem kell - fogalma sincs.
Ugyanazt a négy kupak olaj(mindegymilyen)/kanna benzin mixet használja mindenhez, amitől a négy ütemű fűnyíró köhög, a két ütemű fűkasza pedig a tűréshatáron egyensúlyozik.
Ő a kisgépszerelők álma, az ilyenekből élnek meg fényesen, mert egy szezonban minimum kétszer viszi generáloztatni a cuccot.
Viszont ő a kölcsönzősök rémálma is, ahol ugyan részletesen elmagyarázzák neki, hogy ebbe a motorba most tiszta benzin kell, de két hét múlva a kikölcsönzött kétüteműbe is ugyanezt tölti, amitől az beáll. A kauciót bukja, mondjuk nem is hőbörög miatta.

A kertje legalább olyan sivár, mint az élete. Körbe ócska tuja, fű, középen szalonnasütő, a kert sarkában teszkós medence. Ennyi.
Régebben próbálkozott gyümölcsfákkal is, de mivel ehhez (is) hülye volt egyik fa sem érte el a termő kort.
Szakkönyvet nem olvas, netezni nem netezik, az iróniáról azt gondolja, hogy valami rajzeszköz, így nem kell attól tartani, hogy itt felbukkan és hőbörög.

2010.04.16. 08:23:29

Aztán vagy kiirtja egyszer a családját vagy kiderül róla, hogy koronatanú volt maffiaperben vagy titkos ügynök ;)

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.04.16. 08:32:51

@Hadrian77: Akkor már tudom mitől ilyen jó itt a közbiztonság :)

cd-r 2010.04.16. 08:39:03

a kertészkedő párja a barkácsoló szomszéd, aki a 34 négyzetméteres panelban illegális asztalosműhelyt üzemeltet. reggel 7-től délután 2-ig bútort tologat (napi szinten), szeget ver, fűrészel, fúr, flexel, talán még egy kósza ívhegesztő is előkerül ha nagy a baj. mindeközben felesége húst klopfol és porszívózik, a 4-5 éves gyerekeik meg a folyosón üvöltenek.

bekbórd! 2010.04.16. 08:40:20

Ha nagy ritkán valami összejövetelen sztorizik, akkor vagy az esküvője vagy a katonaság a téma, mivel akkor élt utoljára társasági életet. Viszont izzad a tenyere, ha egy sörfesztiválon összefut a legjobb barátjával a seregből, és az megpróbálja meginvitálni egy korsó sörre, hiszen mindjárt jön az irigymirigy, és megígérte az asszonynak, hogy azt megnézik.

scsaba1 2010.04.16. 08:48:26

Az átlagos balfék és a politika:
Tekintélyes részük inaktív, ők alkotják a "nem tudja/nem szavazna"-csoportot a közvélemény kutatásokban.
Azt tudja, hogy volt rendszerváltás, vannak pártok, de hogy ki kivel van, kihez tartozik azt már nem. (Úgyis mind lopnak ezek) Illetve milyen meglepő: ez sem érdekli.
Az a kis részük, aki próbál élni alapvető állampolgári jogaival, az gyakorlatilag már mindenkire szavazott, mert könnyen manipulálható, könnyen megszólítható és - ahogy írtam - fogékony az egyszerű igazságokra Viszont mindkiben csalódik is, mert mégsem lesz kolbászból a kerítés.
'90- MDF, '94-MSZP, '98 -Fidesz, 2002 - Centrum, 2006 -MDF, 2010 - LMP.
A szélsőségek iránt nem túl fogékony, mert a Jobbik rossz, értem?

(Egyébként a fentebb írt pártszimpátia-változás, remek balfék teszt is egyben. Ha önnek - nyájas olvasó - legalább három stimmel, akkor ön reménytelenül balfék)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.16. 08:48:37

És nem is nagyon tudja, hogy kúrják a feleségét. De ha tudja, akkor sem nagyon érdekli.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.16. 08:50:43

@scsaba1:

Ezzel azért vitatkoznék, szívesen szavaz a jobbikra, mert onnan jönnek a legegyszerűbb igazságok.

Tökös Veréb 2010.04.16. 08:56:24

már azt hittem, hogy én is balfék vagyok, mert az első bekezdés stimmelt :)

Tökös Veréb 2010.04.16. 08:57:20

@Tökös Veréb: kivéve, hogy nem felnézek, csak rájuk nézek. röhögni jóóóó. :)

Ottlaki Kababám 2010.04.16. 09:09:15

Berényi András, a barna ember.

Gépkocsi-lehetőség: bíborzöld Buzuki Ignác vagy Ajtó vagy Vagyonőr. Lényeg az, hogy virsligumival.

Lábán virslibőr cipő. Munkahelyén nem ismerik, nem tudják kapcsolni, itt nem dolgozik ilyen (15 éve de).

Kertben: folyamatosan le kell baszni a gyereket/kutyát/feleséget, hogy: Megmondtam, hogy ne menj oda! (Ne gyere be, meg ne gyere erre, he.)

Viszont tényleg szavazhat a jobbikra, mert: "Úgyis mindegy, az én szavazatom nem ér semmit, ezek meg olyan jól megmondják." Mit?

Az igazi, legsötétebb változata már vissza sem köszön. Minek?

Hal Stanton 2010.04.16. 09:12:49

Ottlaki, ez nagyon illeszkedik, Ignác, Vagyonőr, ismerős kifejezések. Honnan is?

Bonito 2010.04.16. 09:24:14

Az hogy ujsagot nem olvas, kiegeszitenem annyival, hogy "de a Blikket/Story magazint/Bors-ot igen".
Es az itt leirt baromsagokat teljesen keszpenznek is veszi.

Hal Stanton 2010.04.16. 09:27:38

Azt sem olvassa végig, csak a nagybetűs címeket, meg a képeken nézi hosszasan. Rácsodálkozik a celebekre.

cd-r 2010.04.16. 09:34:17

vasárnap a család elmegy kikapcsolódni: azaz az első útbaeső plázában megnézik a dr. szöszi 24-et, bevernek egy meki menüt. apuka utána egész héten a 15 ezres kiadáson szívja a fogát, de igazából ez még a jobbik eset, mert olyanról is hallottam, aki hétvégi családi programként praktikerbe, obiba cipeli a családot.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.04.16. 09:38:41

Ez legalább annyira nyomasztó, mint HRita "Tudatlan tucatnője". Annak ellenére, hogy azért tegyük a szívünkre a kezünket: az átlagos balfék, vagy legalábbis az "átlagos" legtöbbünkben ott lakozik...

Hal Stanton 2010.04.16. 09:39:42

A szerző magáról írta :)

cd-r 2010.04.16. 09:44:35

@misbelief: naja. gondolom az idekommentelők többsége sem hivatásos bázisugró vagy kokaint reggeliző rocksztár.

Ottlaki Kababám 2010.04.16. 09:45:49

@perfor: Ööö, egy haveromtól hallottam, pesti srác.

Beszélgetés egy ifjabb balfasz-példánnyal:

- Na, mi megy kint a DIÁK szigeten már megint!
- Miért, voltál?
- Ááá, dehogy, csak otthon néztük a tévében asszonypajtással. Nem is bánom, hogy nem voltam még soha, nem nekünk való ez a sok belőni való marihuána a buzik közt.

Styxx 2010.04.16. 09:48:25

Hú, ez annyira jó, hogy fáj.
"Senki sem tudja pontosan, hol dolgozik a balfasz."
És ez csak egy az apró kis szarpatronbarna gyöngyszemekből.
@misbelief:
Szerintem sanszos, hogy ő az Átlagos Balfékné.

Sajnos igaz, egy pici mindannyiunkban ott lapul, habár ez a modoros blog egy kicsit olyan, mint a medikus betegség. Óhatatlanul beparázunk, hogy. "jó isten, ebből mennyi minden stimmel rám is.

Kassian 2010.04.16. 10:09:41

A cikket végigolvasva rájöttem, hogy tulajdonképpen mindenki ilyen átlagos balfasz.

Kassian 2010.04.16. 10:11:45

@cd-r: Neeeem, az igaz hétvégi program az a teszkózás vagy osanozás.:) Kaja gyanánt a család a teszkó melegkaja pultjánál elfogyaszt egy grillcsirkét, miközben a gyerek visítozva cibálja a szülők gatyájának a szárát.

Tökös Veréb 2010.04.16. 10:14:26

@Kassian: vagy bevásárlás után már parkolóban a kocsiban tömik belefe a sajtos stanglit.

baby bee (törölt) 2010.04.16. 10:31:35

@Tökös Veréb: úú az milyen jó! átlagos vagyok-e?

smartdrive 2010.04.16. 10:40:15

ugyan már. az ilyennek nem telik kertes házra és kocsira

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 10:45:40

@Tökös Veréb: es minden tele morzsaval, az egesz kocsi. Hoppa, a hetvegen bejön azert nagy ritkan egy kis kiruccanas is? Keszitett aszzonka kis elemozsiat? Mert akkor mehet az alufoliazas, szalvetazas, csamcsogas/szürcsöges 10 perccel indulas utan, nona hogy a kocsiban es nem egy parkoloban, igy elkeszül a kötelezö vasarnapi autokozmetika szinterepe is egyben, aztan meg azert megnezem a gumikat, az olajszintet, biztos ami biztos, nagy sugarral lemosom a kocsit, hadd fröcsögjön az a sampon a füvön, jeeeee, mar megint eltelt ez a hetvege, hogy szalad az idö...:)

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 10:47:44

@smartdrive: de igen. 50 evig fizeti meg az unookaja is:)

scsaba1 2010.04.16. 10:50:44

@El Topo (Sgt. Elias):

Nem, nem, nem... Ne tévesszük össze a hőbörgő sötét taplóval. A balfék alapvetően jószándékú, csak balfék. A külvilág interakcióiból vajmi keveset ért meg és fog fel. A fűnyírást sem azért csinálja, hogy felbassza a szomszédok idegeit, hanem mert a füvet hetente le kell nyírni. Pont. Ő pedig szeret kertészkedni. Pont.

vitaygeorgina 2010.04.16. 10:50:50

Ez tényleg fájdalmas, egyszer sem nevettem, ugyanakkor nagyon jó poszt.
Az én definícióm szerint ez nem is modorosság,csak egy viselkedéstípus, mert az ilyen ember sokszor annyira nélkülöz bármiféle tudatosságot vagy manírt, ami eleve kizárja, hogy modoroskodjon. Egyszerűen csak nem tud máshogy élni.
A modoroskodáshoz egy minimális gondolkodás szükséges( felmérni, utánaolvasni, hogy mi "menő", és aztán megpróbálni másokat ezzel elkápráztatni vagy megdöbbenteni). Az ilyen átlagosnak erre se esze, se igénye. Nagyon szomorú.

cd-r 2010.04.16. 10:51:41

OTT VOLT ZÁMBÓ JIMMY TEMETÉSÉN

Balance Of Power 2010.04.16. 10:52:00

Szerintem a vegen van a kulcs, hogy lenyegeben boldog. Ez a legfontosabb. Szukseg van egyszeru lelkekre is.

cd-r 2010.04.16. 10:54:56

@Balance Of Power: sőt, lehet, hogy boldogabb, mint aki fanyar félmosollyal figyeli a parkoló túloldaláról.

mocc 2010.04.16. 10:56:26

@smartdrive: de, az ilyeneknek telik, mer az láccik. LCD tévére is telik, de kinai maciruciban mennek teszkós nagybevásárlásra, ahol a "gazdaságos" márkát preferálják, mer "óccsó, "azt nem mindegy, hogy milyen márkájút veszek? Rizsa ez is, az is, nem?"

GERI87 2010.04.16. 11:03:25

Zenében az „ami jó, azt meghallgatom” című dalokat szereti leginkább. "

itt egy kicsit izgultam hogy esetleg magamra ismerek de aztán szerencsére nem ugy sült el a dolog.
már az edda sem stimmelt de a Borosbocskornál végképp..:D
utálom öket! vihorászó hörgő nyomingerek.

Balance Of Power 2010.04.16. 11:05:28

@mocc: Szvsz telhet ra siman, lehet tehetos szulok gyermeke is, a haz lehet orokseg. Nem feltetlenul szamit a tarsadalmi helyzet.

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 11:05:32

@mocc: Aaaaaaaa, neeem. Ilyen bonyolult dolgok, mint az LCD mar tulterhelik, ö sosem venne ilyet! Amugy is tul draga, szerintem ez egy masik kategoria, amit irtal. Es biztosan laptopja sincsen, esetleg egy közepmezös PC akciobol, ami neki tökeletesen megfelel ugy kb 10 evig. Amelyik szoftver nem müködik rajta, azt nem hasznalja.

IndaMuncher 2010.04.16. 11:06:15

A kacsaseggű nö az milyen?

Előre is kösz. :)

MagyarZizzi (törölt) 2010.04.16. 11:07:59

Az a rémálmom, hogy egyszer ilyen balfékké válok. A nagypapámék kertszomszédja pont ilyen, azzal a különbséggel, hogy ő minden áldott nap bőgeti a fűnyírót. Napkeltétől napnyugtáig.

testlife 2010.04.16. 11:09:01

@Hadrian77:

...és az első lehetőség persze nem is kis részben köszönhető az őt modorosnak és balféknek beállító, és egyébként egyáltalán nem modoros, valamint igen eredeti és józan, egyénien humoros, gondolkodni szerető, toleráns, és persze a múltjából is okosan tanuló többieknek.

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2010.04.16. 11:09:45

Azért egy Bonanza Banzai-szám megdobbantja a szívét, ha valami évforduló miatt benyomják a Slágerbe'.

cd-r 2010.04.16. 11:12:07

@AZATYAURISTEN: hát hallod nem hinnéd el, de láttam már szocpolból vásárolt lelakott vityillóban 1 méteres képátlójú lcd-t.

ma született bárány 2010.04.16. 11:12:16

Jó nagy közhely-gyűjtemény ez a szöveg.
Gratula

scsaba1 2010.04.16. 11:12:46

@cd-r:

Ez így van. Nincs mit ezen szépíteni.

GERI87 2010.04.16. 11:12:54

A kertje legalább olyan sivár, mint az élete. Körbe ócska tuja, fű, középen szalonnasütő, a kert sarkában teszkós medence. Ennyi."

jaaaaaaaaaj ez betalált:D

2010.04.16. 11:13:30

Átlagos balféknek lenni egyenlő a kis stílüséggel?

Ottlaki Kababám 2010.04.16. 11:14:30

@F.house: Az a baj, hogy az szerintem jó. Most nem tudok képet keresni, munka közben :-)

bekbórd! 2010.04.16. 11:16:02

@AZATYAURISTEN: Sztem nem ért a számítógéphez egyáltalán, csak a_gyerek_használja. Az internet előfizetésre is sajnálja igazából a pénzt, mivel ő maga semmi hasznát nem veszi, de a gyereknek_kell_az_iskolához. A gyereknek megad mindent, amit tud, abban a reményben, hogy majd ő viszi valamire, ha már saját magának nem sikerült semmit sem elérni.

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 11:16:46

@F.house: En ugy kepzelem el, hogy alacsony növesü, tömzsi testalkatu, rövid labak, viszonylag hosszu de zsiros felsötest (ülöorias?), kisse vastagabb nyak, vastag, puha felsokarok, amik a felsötest mellett tapadnak, örüljünk, ha nem mozditja el öket helyükröl, haja kisse zsirosabb, meg mindig nem tudja eldönteni, milyen frizurat csinaltasson, rövid legyen vagy hosszu, szöke vagy fekete, bar mar 20 eve ezen töri a fejet, ilyen napjain vesz gyorsan egy jopofa magazint es megnezi, mit hordanak a többiek. Olyat csinaltat. Sosem lesz pont olyan. Keze puha, ujjai aranytalanul vastagok, gyürüt szeret hordani, a jegygyürüt soha többe nem tudja levenni, labujjai rövidek, azokon a körmök enyhen felfele kunkorodnak es altalabn lekopott roluk felig a lakk. "Szereti a szepet". Segge kacsaseggü:D

bekbórd! 2010.04.16. 11:20:46

Az átlagos balfék hangoztatja, hogy ő nem ér rá semmi olyasmire mint szórakozás, hobbi, sport, pedig semmit sem csinál a 8 óra munkán kívül. Az igazság az, hogy semmi sem érdekli.

mocc 2010.04.16. 11:22:02

@AZATYAURISTEN: LCD tévéje pedig gyakran van. Mondjuk, ő plazmának nevezi max, esetleg lapostévének. Azért vették, mert a Sanyiék meg a Jociék is vettek. Ezért van számítógép is. Mert mindenkinek van. Ezekre tellett könyvespolc helyett. Kerti sütő is azért van, mert az kell a kertbe, mert mindenkinek van - nem azért mert rendszeresen grillpartykat, vagy családi sütögetést szerveznének ...

bekbórd! 2010.04.16. 11:23:14

@bekbórd: (kicsit sok lett a "semmi", de erősíti a mondandóm :) )

bekbórd! 2010.04.16. 11:27:30

@mocc: egyszer már sütöttek vele, mikor elkészült. Viszont gyorsan kész lett, mert miután hazahozták az Obiból akciósan, rögtön nekilátott összeeszkábálni. Még éjfélkor is hallották a szomszédok káromkodni. Vasárnap reggel még egy kis fugázgatás, aztán "Jó lesz ez így, klopfolhatod a húst, Anya!"

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.04.16. 11:29:47

Az kimaradt, hogy az átlagos balféknek nincs keresztneve? Otthon "apa"-nak szólítják (feleségének sincs egyébként, Ő "anya"), a munkahelyén a vezetéknevén, a "barátai"-nak pedig fingjuk sincs hogy hívják, egyszerűen kerülik a megszólítását.

balra 2010.04.16. 11:37:52

Az első pár sorból tudtam, hogy fő ellenségemről lesz szó. Akik nem élnek, csak vegetálnak. Emberi növények. Annak viszont csúnyák. Szeretni nem lehet őket, csak elfogadni. Egyik nagybátyám ilyen. Baszki, anyósa (nagymamám) temetésén fel sem ismert, úgy kellett elmagyarázni, hogy én az a gyerek vagyok, aki kábé tizenöt évig náluk nyaralt, tavasziszünetezett, stb.

baby bee (törölt) 2010.04.16. 11:44:50

@bekbórd: ez nagyon odatett! "anya!" anya pedig kiviszi a kacsaseggével a teszkóban vásárolt akciós grillhúst és a sajátmárkás sört. megeszik, megisszák, jól vannak.

balra 2010.04.16. 11:53:36

Nem hogy a teszkó parkolóban esznek, hanem már bent a teszkóban megnyitják a pogácsás zacskót, meg a csipszet, meg az üdítőt, és az üres zacsit/palackot viszik a pénztárhoz. A csávó a kisfiával áll az auchanban a mogyorósstand előtt és egyesével eszegeti belőle a cuccot. Legalja.

Benzoate Ostylezene Bicarbonate · http://fbi.gov 2010.04.16. 11:55:54

Tibi, te honnét ismered a szomszédomat?

Styxx 2010.04.16. 11:56:38

@Balance Of Power:
"Szerintem a vegen van a kulcs, hogy lenyegeben boldog. Ez a legfontosabb. Szukseg van egyszeru lelkekre is."
Igen, lehet, hogy ez a kulcs. Ők az újszövetségi boldog lelki szegények és övék a menyek országa (kicsit Tesco-gazdaságos, de mégiscsak heaven) Mi pedig frusztrált, felsőbbségrendűségünket hangoztató mindenkin fogást találó fikagépek savanyú képpel verjük a billentyűket:-)

spinat 2010.04.16. 11:56:59

hm, tehát valaki akkor menö, ha pólót hord és tudja hány lóerös a kocsija, és a motorokhoz is kell értenie, akkor is ha esetleg matematikaprofesszor? Na én akkor micsoda lúzer vagyok, szeretem az ingeket,, csak kb-ra tudom hány lóerös a kocsim, mert nem mindegy haúgyis csak utazásra használom és nem arra, hogy a haverok elött felvágjak, hogy nekem tízzel több. De megígérem, hogy ha kertem lesz, akkor manuális fünyírót veszek. Btw, a posztolónak mi van a kertjében? Nem lehet mindenki kerttervezö mérnök.

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 12:03:19

@balra: ez utobbi sok burgenlandira talalo, akik a regi rend(szer:))ben meg tömegestöl jartak Magyarorszag hatarmenti kisvarosaiba bevasarolni:) Helyben betömtek a kremeseket, amit csak a polcok közt eldobott csomagolopapirrol es a szajsarkokban tapado tejszinhabos maradekokbol lehetett eszrevenni, jobb esetben meg a kassza elött bar altalaban utan...a dobozos tejszint öntöttek a 10literes üvegekbe a csomagtartoban a parkoloban.

Hal Stanton 2010.04.16. 12:06:36

@spinat: ez csak karikatúra, nem kell véresen komolyan venni. Lehet ezen mosolyogni is. Na de ha valaki magára ismer, (én is), az még nem olyan nagy baj. Olvasd el a blog definícióját.

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 12:06:36

@mocc: OK, a laposteve elött megadom magam:)

Kermit 2010.04.16. 12:12:42

@spinat: Nem nem, ez azokról az emberekről szól, akik nyitottságra, önálló gondolatokra képtelenek, két kockacukorral isszák a kávét, szigorúan csak kávé és cukor, se tej, se hab, se méz, semmi változatosság, ugyanaz a kávéfajta harminc éve, az egész életük egy nagy sablon, változtatásra képtelenek, csak abban az esetben - ahogy előttem írták - a Sanyiék is így csinálják stb. Egyébként én szeretem az inget férfiakon, modoros vagyok-e?

/tmp 2010.04.16. 12:17:11

Igénytelen ez inkább, nem balfék.

F79 2010.04.16. 12:17:25

Az autójukra nagyon vigyáznak, a Suzuki ajtaját csak nagyon óvatosan szabad becsukni. Az autóba sáros lábbal beszállni nem szabad. Extrém esetben le kell venni a cipőt. Az autóban mindig van illatosító ( csak légfrissítőnek hívják). Az autóban enni szigorúan tilos, nehogy morzsás/krémes legyen, és különben is milyen már aki nem asztalnál eszik ( szerintem ez a fajta csak rendezett keretek között eszik, ez nem az aki megbontja a Tescoban, mert nagyon szigorúan betart még jelentéktelen szabályokat is). Az autót elviszi mosatni akkor is ha nem piszkos.

spinat 2010.04.16. 12:18:45

@perfor: a karikatúra valami jellemzö jegyet kiragad és felnagyít. Szerintem itt sok olyat nagyítanak, ami nem jellemzö, illetve túl sokat próbáltak a jellemzökböl összedobálni. Volt már olyan, hogy a modorosblog posztolói modorosak? Meg kéne írni, csak nekem nincs elég eceem, amibe belemártsam a pennám.

Skót 2010.04.16. 12:19:34

Szerintem meg ha egyáltalán elmegy szavazni, akkor mindig MSZP, mert azok nem akarnak semmit.

Nappaliban haláldepressziós DOMUS szekrénysor, benne a könyveknek szánt polcon 5 db szépirodalmi mű, egy Kislexikon és egy semmilyen üres váza 20x20cm-es keresztszemes hímzett terítőcskén.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.04.16. 12:25:50

@F79: az autót maga mossa a kertben, anyuval. Közben veszekednek (nem látod otzt azokat a csíkokat, anyukám?!). Természetesen az autóban teszkós üléshuzatok vannak, amire ugyanúgy kell vigyázni, mint a sosem látott kárpitra.

F79 2010.04.16. 12:26:39

Általánosságba véve egyébként is hatalmas jelentőséget tulajdonít az autójának ( nem minőségi szempontból, hanem az azt övező rituálénak) és az étkezésnek ( itt sem a minőségről van szó, hanem az ahhoz kapcsolódó merev szabályrendszerről ). Nem rossz ember. Szavazhat a Jobbikra, ebben kiéli magát,és "ezazértmármégiscsak elég" alapon.

F79 2010.04.16. 12:27:49

@Kóser Malac: Az autó cseregumijának ( téli avagy nyári) külön gumitároló zsákokat vásárol akciósan az osánban. Rájön hogy nem használható. Nem dobja ki.

F79 2010.04.16. 12:29:03

@spinat: Persze hogy volt! Itt szerintem mindenki elismeri hogy maga is modoros és minden poszt egy kicsit szól az írókról is meg a hozzászólólkról is ( hű és ez a komment is modoros volt).

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.04.16. 12:29:24

@scsaba1: majdnem egy az egyben ezt írtam én is :))

modoros.blog.hu/2010/04/09/iden_mar_nem_megyek_el

És a posztban szereplő arc SOHA nem szavaz MIÉP-re vagy Jobbikra. Ha mégis, akkor már nem átlagos balfék :)

F79 2010.04.16. 12:38:17

@Modor Tibi:scsaba1: Átlagbalfék SOHA nem szavaz a Centrumra/LMP-re, mert értelmezhetetlen, extrém számára. Csak nagy szavazóbázisú pártokra szavaz ( a Jobbikon nem fogunk összeveszni). Akkor a Centrum/LMP-nek sokkal több szavazata lett volna.

kisebbik rokk 2010.04.16. 12:38:55

Ilyen lenne apukám, ha anyukám kacsaseggű lenne, és nem olyan élénk, fantáziadús, vidám nő, mint amilyen.

Én először azt hittem, a kacsaseggű olyan, mint a "körteformájú". De utóbbi lehet szép.

spinat 2010.04.16. 12:38:59

@Kóser Malac: kösz a megerösítést. Azért mástól hallani, mégisccsak jobb.

F79 2010.04.16. 12:43:34

@kisebbik rokk: Szerintem a kacsaseggű az, amikor kiáll a feneke mint a kacsának a "farka". A gumikacsának, nem a valódinak.

cd-r 2010.04.16. 12:46:21

@F79: az még ok, hogy a saját kocsijára így vigyáz, de nálunk a sofőr a céges transporterrel nyomja ugyanezt.

F79 2010.04.16. 12:57:00

@cd-r: Jaj. Na az igazán modoros( fontosságtudat). Gondoloma cég takaríttatja az autót, nem neki kell.

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 13:05:02

@F79: büszken kinyomja melltarto nelküli (vagy csak nem eszrevehetö melltartos) csöcseit, mert azok nagyok, igy atbillen az egyensuly es ahhoz hogy ne essen hanyatt, homoritania kell es ki kell logatnia a segget is. Most probaltam ki, müködik:)

Thresher 2010.04.16. 13:09:39

A balfék jelzőt lecserélném a jellemtelenre... Azok tényleg borzalmasak.

Kertészet:

"-Jó napot, növényt szeretnék"
-(Kertészetben? nem kúrsz át!) Jó napot, mi érdekli?
-Nem'tom, valamilyen növény, legyen zöld levele, és a földből nőjjön ki
-(Pompás, tavirózsa kilőve, maradt az összes többi) Konkrétabban?
-Tök mindegy"

Ilyenek hetente vannak nálunk, konkrétan nekem kell megmondani neki hogy mit szeretne, de amikor már valamit sikerülne ajánlani, akkor kiderül hogy az neki nem tetszik, de amugy neki aztán tényleg tökmindegy...

Gyülölöm az ilyet, amikor arról sincs elképzelése hogy a kertje sarkában muskátli legyen vagy egy kurva mammutfenyő...

Gournoddam 2010.04.16. 13:12:10

@balra: nagybátyád anyósa hogy a nagymamád? :)

bruce-1 2010.04.16. 13:14:30

Valahogy az az érzésem, hogy talán a cikk írója, és az ide kommentelők nagy része is abba a még ennél is tágabb balfék csoportba tartozik, aki azt hiszi, hogy ha autóbuzi és valamelyik trendi kocsmába/kávézóba/diszkóba jár a haverokkal, néha benyel egy kis füvescigit vagy kokót, szingli vagy manager, saját maga által baromi irónikusnak vélt blogokat ír, akkor ő egy nagy überkirály egyéniség, és ilyen cikkekel erősíti magában azt az érzést, hogy milyen jó a lúzereket leszólni, ezáltal ő maga már természetesen nem az.
Pedig.

Silent Bob 2010.04.16. 13:18:05

Szerintem ha valami IGAZÁN (kibaszottul) modoros, az a folyamatos teszkófikázás.
Anyám is szívesebben vásárolna a Harrod's-ban, de nyugdíjas, mi a faszt csináljon.
Örüljetek, hogy ti nem vagytok rászorulva.

Loana 2010.04.16. 13:20:14

Néhénymilliomod magával együtt ő szavazta be a 100 legjobb könyv lista élére az Egri csillagokat meg a Pál utcai fiúkat, azért, mert más könyvet még nem olvasott életében.

És igen, van nagyképernyős tévé, megvették karácsonyra áruhitelből, mert "ez volt az álmuk".

F79 2010.04.16. 13:20:26

@AZATYAURISTEN: Jaaa! Akkor megvan a feleség karaktere is, azt eddig nem találtam. Olyan nem észrevehtő melltartó, amin átlátszik az iszonyat nagy mellhez tartozó iszonyat nagy mellbimbó minden részlete, boá. Ők nem szedetik le a bikinivonalukat se, és a férjüknek ez teszik ( vagy észre se veszi). Asszem az öblös figura dugja őket titokban.

/tmp 2010.04.16. 13:23:08

@Thresher: Azon gondolkodtál már, hogy ha mindenki pontosan tudná, hogy mit akarna venni, akkor rád nem is lenne szükség?

szupertirpaak 2010.04.16. 13:24:50

A poén az, hogy a világ az ilyen embereknek köszönhetően tud olajozottan működni. Nem zavar sok vizet, csak teszi a dolgát 9től 5ig, egymagában totálisan jelentéktelen, még a hiánya sem tűnik fel senkinek. Valójában azonban nagyon is fontos munkát végez: ő adja meg azt az illúziót a kitűnni kívánó másoknak, hogy ők egyedi, különleges és pótolhatatlan hópihék, nem pedig _átlagos balfékek_. Akik így aztán kétszer olyan lelkesedéssel termelik majd a GDP-t.

@Kermit:

Minek elrontani a kávét azzal a sok szarral?:)

Nebameg 2010.04.16. 13:25:43

A legmodorosabb, minderről bejegyzést készíteni.... Egy csomó pont mindenkire áll.
1. Azt hallgatja, ami tetszik - speciel mindenki azt hallgatja, hacsak nem büntiben van.
2. Azt eszi, amit elém raknak, krumpli + hús - leszámítva pár elvetemült salátaevőt, a többiek is így csinálják, legközelebb nézz bele a tányérodba, ne vakon falj belőle.
3. Öltözködés, ing, nadrág, cipő, póló - talán egy kilttel ki kellene egészíteni?
4. Az autó igenis arra való, hogy A-ból B-be eljussunk, bárki másképpen vélekedik, akkor téved, mert levélnehezéknek nem praktikus. Az előgyújtás szögét, legtöbben nem tudjuk.
5. Korán házasodni - Előfordulhat bárkivel, bár a feleség kinézetét nem befolyásolja, ha mégis, akkor általában fiatalon jobban néznek ki:))
A többi pont már nem stimmel rám:)))

Thresher 2010.04.16. 13:26:18

@bruce-1: Egy területen überkirálynak lenni könnyű. Az egész életben nem...

Szóval én leszólom azokat a "lúzereket" akik szerint a 6000 Ft-os a bor csak kólába való, de nem szólom le azokat akik megtudják különbözteti egy 2006-os bort egy 2008-astól...mert hogy én nem.

A hozzáértést és a dilettantizmus hiányát ne keverjük össze a sznobizmussal, még ha a kettő között van is átfedés.

Hal Stanton 2010.04.16. 13:26:50

@bruce-1: te véletlenül nem a modoros kommentelő vagy személyesen?

Nebameg 2010.04.16. 13:28:46

@bruce-1: Pedig milyen igazad van:)))

Thresher 2010.04.16. 13:29:12

@/tmp: "Azon gondolkodtál már, hogy ha mindenki pontosan tudná, hogy mit akarna venni, akkor rád nem is lenne szükség?"

Mint eladóra? Miért, mi csinál, ellopja?

De remélem a "tökmindegy" szavak nem kerülték el a figyelmedet.... Ha igen, kár, az a komment lényege.

Fapuma (törölt) 2010.04.16. 13:30:49

Ismerek ilyet, de nem a baratom, irtozom tole sot az egesz csaladjatol. Egesz veknit + 30 zsemlet vesznek penteken, vasarnap pedig mar nincs otthon kenyer, ujra kell menni a Tescoba. Kakaobol Bedecot vesz es nagyon izlik neki. A konyhaba vizvezetekcsobol csinalt szekeket, plusz ok tapetazzak a hazat. A hazara nagyon buszke, soha sincs kesz, bepucolva sincs, kerites soha nem is volt, a betonkevero ott all, mellette a soder halom, de vigan issza a Sarkany sort a diofa alatt es mondogatja, nem rudom hogy tudtam elni a panelban regen. A kertje gazos, semmilyen kulturnoveny nem el meg nala.

Inkabb szomoru, mintsem vicces eset...

Thresher 2010.04.16. 13:49:59

De a tisztánlátás végett:

Nem azzal van baj, hogy valakinek nincsenek mélyre ható ismereti valamiről, nagy ügy, én se ismerem az összes ukrán traktort márkát, és még hosszú a lista...

Gondom ezekkel a "tökmindegy" figurákkal van, akik basznak legalább valamilyen elképzelés-ködöt megformálni.

Jobb példa kedvéért, képzeljünk egy el szalont, ahol az összes földi közlekedési eszköz megtalálható, az IFA-tól kezdve a 4 ökrös szekérig.

És képzeljük el azt is, amikor jön a delikvens, hogy neki járműre lenne szüksége... Persze adott a kérdés, mire is gondol pontosabban, mert elég tág a választék. Tökmindegy, hangzik a válasz...Hány kereke legyen, legyen-e benne motor stb...Tökmindegy. Azonali válasz, mert az illető a homlokát se ráncolja össze, vagy harapná a szája szélét, dehogy, gondolkodjon az, akinek két anyja van.

Persze kiderül hogy a kedves vevőnek csak egy biciklire van szüksége, és meg is tudta volna mondani a kedves igényeit, de nem teszi, mert neki tökmindegy.

Ezért is ismertem rá pár vevőmre a poszt alapján. Nem gondolkodik, mármint semmiről nem gondolkodk, nuku elképzelés, jövőkép, lesz ami lesz alapon tengeti életét, olyan sört iszik aminek szép a doboza, olyan ételt eszik ami a legközelebb van a fagyasztóban, hogy minél kevesebb ideje legyen megfázni(!), olyan csatornát néz, aminek a gombja az ujjához a legközelebb van a távirányítón... Úgy éli le az életét mint egy növény, táplálkozik, salakanyagot űrit (gyk: szarik) és néha szaporodik, de csak olyan kottonnal, aminek szép a színe...

cd-r 2010.04.16. 13:53:22

@bruce-1: igazábol vagy így vagy úgy, de mindenki lúzer. sokszor nekem sem tetszik, hogy itt irtózat genny módon leszólnak egyes embertípusokat, pedig lehet, hogy a szüleik épp ilyenek. ez van.

Balance Of Power 2010.04.16. 13:54:34

@Loana: A nagy konyv-szavazas. Hat igen... :)))

Azert hianyoztak mar a spinat es bruce-1 tipusu kommentek :)) 100 kommentnel jonnek csak meg a cimlaposok?

hátsó szándék 2010.04.16. 13:55:12

@Nebameg: ja, és ne felejtsd ki, hogy a fentiek szerint mindenki balfasz, akinek gyereke van

Megjegyzem, rám szinte száz százalékig stimmel a személyleírás, de azért havonta egyszer lecsípek a kosztpénzből egy kicsit titokban, és telibe kapk két maláj csajt egy swingerkiluban, miközben kokaint szívok a seggükről. Kell az embernek egy kis magánszféra, na.

bruce-1 2010.04.16. 13:55:43

De, kommentelővé váltam én is. Mivel marhára nem értem, hogy valaki milyen alapon szólja le ezeket az embereket. Ez egy nagy közhelygyűjtemény, ahogy a hollywoodi filmben a computerbuzi az mindig egy kopaszodó, kövérkés kis lúzer, akit mindenki csak használ, aztán röhög rajt egy jót. Vagy lelövi. Úgyis csak egy lúzer.

A cikkíró szerint biztos lúzer a suzukis, mert az csak lúzer lehet aki ilyen nevetséges szarért pénzt ad, lúzer a toyotás, mert az olyan semmilyen, lúzer az opelos, mert az már milyen. De nem lúzer a golfos gyerek a havannán az optikai tuningjával, nem balfék aki a feje fölé emeli a bringáját, nem balfék aki vastagkeretes kockaszemüveget hord? Nem átlag aki Tarantínót néz és dájvingosan táncol a diszkóban, mert ő bennfentes, csak ő tudja mi ez?
A szadeszos az biztos libás, az lmp-s az béna. Most akkor kérdés, hogy a fideszes is béna, vagy a jobbikos az idióta, ez csak attól függ, éppen hova valósi a cikkíró. Talán ez a gőg amit a legkevésbé értek, hogy közhelyek alapján miért gondolja valaki, hogy minősíthet, nyíltan cikizhet másokat.
A tecsóvásárló is lúzer, meg a madarastecsós is, csak a Culinarisban vásárol aki nem lúzer?

Szerintem szánalmas ez az egész, szánalmas közhelyekből áll az egész, nem vicces, nem eredeti, csak szimplán szemétkedés, vagy esetleg valakinek a komplexusait ápolgató iromány.

Kiváncsi lennék a cikk írója milyen autóval jár, mitől ekkora gourmet, milyen nője van hogy cikizheti a nemszéparcúakat, milyen zenét hallgat amitől feljogosítva érzi megát mások cikizésére, stb. Szerintem alapvetően egy tök béna ostobaság ez az egész, és nem tudom felfogni, hogy' lehet ilyen hozzászólásokat írni, mint pl. " Nagggyon jó, de ezen inkább szinte sírnom kell, mert annyira igaz. "
Mi volt ebben a jó, mitől igaz?

F79 2010.04.16. 13:57:43

@Silent Bob: Hülyeség. Mi is a Tescoban vásárolunk. De van különbség , hogy robotként-e vagy -viszonylag -tudatosan, vagy hogy pl.tescogazdaságos kenyéren élsz csak hogy nagyképenyős tévéd legyen. De ha ez utóbbi van, de te az tudatos döntés eredménye, még az is elfogadható, legfeljebb nem tetszik. Itt a droidokról van szó. A Tesco meg sokat tett egyébként azért hogy csúnya kép alakuljon ki róla, ebben a kontextusban viszont az áruház fikázódik és nem a vevők.

cd-r 2010.04.16. 14:00:25

@bruce-1: _alapvetően_ egyetértek veled, de az ilyen beírásokra úgyis csak annyit fogsz kapni, hogy "megjöttek a címlaposok". szóval semmi értelme hőbörögni.

Hal Stanton 2010.04.16. 14:01:06

Mind rohadt modorosak vagytok, nem veszitek észre? De főleg a cikk írója. Én is nyírok füvet, és csak vasárnap délben van időm rá, Na és? Ezzel még nem történik csendháborítás. Inget viselek, igen, mert utálom az igénytelen pólókat. És leszarom az autómat, nem tudom hány lóerős, mert nem vagyok modoros autóbuzi. Ja, és alkoholista sem vagyok, még az érettségi bankettemen sem rúgtam be. Az a menő, aki iszik? Na ez magyarország. Elegem van ebből a blogból, hogy főleg azokat piszkálja, akik békében élnek, és próbálnak tenni a társadalomért.

Balance Of Power 2010.04.16. 14:01:32

@bruce-1: Haver, inkabb lazits egy kicsit!

F79 2010.04.16. 14:02:12

@bruce-1: Te tök rossz helyen vagy. Minden típus amit említettél már kifigurázásra került, a Culinarisban vásárló és a tuningautós is. A legtöbb ember minden posztban kicsit magára is ismer, csak tudod, aki intelligens, az tud magán is nevetni. Oldja a feszültséget, próbáld ki.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.04.16. 14:02:40

Nálam az ilyen típus suzukival jár és fején műbőrsapka, vagy retrós "surda sapka" van. Sokat hümmög és piszkálja az orrát, a fikás kezével összefogdos mindent, otthon pedig a kinyúlott kardigánjaiban jár. Fia is lánya is akkora mint két torony, nagy lakli gyerekek. A kacsa seggű feleség tökéletes volt, ahhoz nincs mit hozzátenni!

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2010.04.16. 14:03:09

Kicsit elkanyarodtunk a balféktől a zsír-proli irányába. Szerintem.

cd-r 2010.04.16. 14:04:50

@Szocio Pata (kikvogymukblog): dehogynincs ! a kacsaseggű feleség vörösesbordó dauerolt hajáról még egy szó sem esett ! :)

hátsó szándék 2010.04.16. 14:05:45

@bruce-1: Aki nem a tecsóban vásárol, hanem a Culinarisban, az nem lúzer. Az sznob. (Én vásárolok mindkettőben. Most akkor...?)

Egyébként teljesen egyetértek a hozzászólásoddal.Most a postíró azt hitte, definiálta az átlagot, pedig szeintem tök egyértelmű, hogy nincs olyan, hogy átlag. Csak egyéniségek vannak.

F79 2010.04.16. 14:06:14

@perfor: Ne vedd magad olyan komolyan, tudod, attól leszel modoros.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.04.16. 14:06:24

@cd-r: : Hát akkor csak nekem nem volt. :)

Hal Stanton 2010.04.16. 14:07:42

@F79: természetesen csak parodizáltam a sértetteket :)

Silent Bob 2010.04.16. 14:08:06

@F79: Nekem ezzel csak az a bajom, hogy ezek a "droidok" attól ilyenek, hogy belefásultak a létfenntartásért való küzdelembe.
És ez inkább szomorú, mint vicces.
A saját rendkívül művelt apám Blikket vesz, mert azt mondja a napi robot után már nincs agya komolyabbhoz.
(Szerencsére már nyugdíjas és újra olvas rendes könyveket.)

F79 2010.04.16. 14:08:20

@cd-r: Ha te alapjában egyetértesz bruce-1-el, akkor miért vagy itt sokat? És ált úgy tűnik, tetszik is neked a blog. Nem bárntásból, csak megütötte a szemem.

Silent Bob 2010.04.16. 14:09:20

@hátsó szándék: Te egy lúzer sznob vagy. :D Az a legrosszabb. :D

F79 2010.04.16. 14:11:19

@perfor: Jaj. Jól sikerült. vagy én vagyok liba.

hátsó szándék 2010.04.16. 14:11:30

@Silent Bob: igaz is. a sznob azért sznoboskodik, mert valójában lúzer, csak így álcázza.

farkasokkal tancolo 2010.04.16. 14:12:02

Én meg anno majdnem feleségül mentem egy ilyen figurához.

Igaz, még nagyon fiatal voltam, 19 éves, ő meg magasabb volt mint én (én akkoriban nagyon magasnak számítottam a 175 centimmel), idősebb volt 8 évvel, és nagyon szép szabályos arca volt. A műegyetem klubjában ismertem meg valami bulin, és egymásba szerettünk. Legnagyobb megdöbbenésemre már 3 hónap együttjárás után megkérte a kezem. Rettentően boldog voltam.

A szerencsém az volt, hogy - mint afféle megfontolt takarékos (broá)ember, az esküvőt egy évvel későbbre akarta, hogy tudjunk rá takarékoskodni. Ez alatt az egy év alatt pedig megpróbált engem tökéletesen átformálni. Beosztotta az életemet előre 5 évre. Papíron kiszámolta, hogy a fizetésünkből mikor mit vehetünk. Minden álma egy lakótelepi lakás volt, még azt is megmondta, hogy mit vegyek fel. És minden második szava a takarékosság, a kiszámíthatóság, "aki a kicsit nem becsüli a nagyot sem érdemli", "szerintem meg kéne tanulnod kenyeret sütni, otthon sokkal olcsóbb", "gyerekünk majd lesz egy, de több nem, mert annak az egynek is ki kell majd gazdálkodunk a nevelését" (majdhogynem azt mondta, hogy a tartását).

Házibuliba (tééényleg nem voltak saját barátai, az én ismerőseimhez mentünk ilyenkor) mindig vitt egy olcsó bort ahogy dukál, de ha maradt benne mondjuk félig, akkor hazajövet elkérte!

Aztán egyszer nekem elég lett, szakítottam.
Soha nem bocsátotta meg, visszahallottam, hogy nem érdemlek semmi jót, nem tudom megbecsülni magam, hogy egy ilyen áldott jó embert aki se nem iszik se nem dohányzik se nem nőzik, nem tudok megbecsülni.

Brrrr...

Thresher 2010.04.16. 14:12:33

@hátsó szándék:
Nem okoskodni akarok, de sztem itt nem az "átlagosodás" a lényeg, hanem totális fantázia-hiány. A kettő véleményem szerint nem ugyanaz.

bruce-1 2010.04.16. 14:13:18

F79: jó-jó, de akkor miről szól ez a blog? Mindenki béna? Aki semmilyen, az azért, aki valamilyen, az azért?

Erőbalansz: nincs az én lazaságomban hiba, csak irritál ha valaki sötét, és még kérkedik is vele.
Az én világomban a tehetség, kreativitás, ész, a tudás az, amire fel tudok nézni, az hogy ki hol vásárol, mit gondol az autójáról, mikor házasodik és nyír füvet, teljesen huszadrangú. Ezek alapján nem lehet minősíteni másokat.

Asszem' képes lennék felismerni, ha ez a blog poén lenne, sajnos nem az.

Thresher 2010.04.16. 14:14:46

@hátsó szándék: Nem mindig, van sznob aki ért is hozzá, de ezért azt érzi hogy a többiek alsórendűbbek.

Szerintem az a sznob, aki azért megy X helyre vásárolni, "mert a többi ember...", magyarán a lenézés a fő szempont.

Silent Bob 2010.04.16. 14:15:04

@bruce-1: De, alapvetően vicces, csak nem mindig.

F79 2010.04.16. 14:16:02

@Silent Bob: De látod, "újra olvas rendes könyveket". Meg mindenki egy kicsit droid néha. És szerintem egész más ha valaki olvas Blikket, de tudja, hogy az az ami, de azt mondja, ez van, fáradt vagyok és kész. Szóval szvsz ez a poszt nem erről szól, ráadásul nem is rosszindulatú a stílus. Lehet, ha nem éreznéd magad érintettnek, te is nevetnél, de ha máson tudsz nevetni, akkor rajtad is lehet, nem? ( és persze rajtam is, ahogy rengeteg posztban magamra is ismertem)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.04.16. 14:16:22

Alapvetően én is egyetértek Bruce 1-gyel. Borzasztó, ami a modoroson folyik! Tessék szépen, alaposan megírni a posztot az átlagemberről, kerülve a pejoratív sémákat. Inkább az előnyös, pozitív oldalát akarjuk olvasni az embereknek, az értékeit, a kis boldog pillanatait! Le a sémával! Egyéni, személyes életképeket írjatok emberek!

cd-r 2010.04.16. 14:16:48

@F79: tetszik a blog persze, csak a kommentelőit utálom, mint a szart.

Thresher 2010.04.16. 14:17:11

@bruce-1: Ha te ugy érzed hogy most lettél megsértve, örülj neki hogy ilyen későn jutottál sorba! :D

Ez a blog a saját anyját is kifigurázza, nem kell meglepődni egy jellemrajzon... És természtesen ez poén blog, csak nincs mögötte nevető közönség.

Thresher 2010.04.16. 14:18:57

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Magyarán ne tömegesen előforduló embertípusokról írjon, hanem személyekről? :D

Következő poszt:

A balatonalmádi Szabó Sándor

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.04.16. 14:18:59

@bruce-1: mindenki béna: a teszkós, az őstermelőtől vásárló, meg a kulináriszos is - ha azt hiszi, hogy valami különlegeset és egyénit csinál.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.04.16. 14:19:31

@bruce-1:
Miről szól. Ha felteszed ezt a kérdést, az bizonyítja, hogy ez nem neked szól. Én a helyedben ilyenkor továbbkattintanék, megspórolnám magamnak a hőbörgést.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.04.16. 14:21:27

@Thresher:
Így van. És a blog címe is változzon. Modorosról Hitelesre vagy Személyesre.

F79 2010.04.16. 14:22:53

@bruce-1: Végülis így is lehet mondani, csak ez egy nagyon negatív megfogalmazás. Szerintem nevetünk néha azokon akik túl komolyan veszik magukat és ezt nem veszik észre. Ha meg magamra ismerek akkor nevetek magamon, vagy elgondolkodom, ilyen is volt, pl a control freak post sokkolt, hogy mennyi a hasonlóság, nem akarok már nagy magasságokba emelkedni, de még változtatni is megpróbáltam azután.

Hal Stanton 2010.04.16. 14:23:08

@Szocio Pata (kikvogymukblog): ez kurvajó, domborítsuk ki az átlagember értekes tulajdonságait:) ertekesatlagember.blog.hu

F79 2010.04.16. 14:24:42

@cd-r: Nem értem, viccelsz, hogy alapjában egyetértesz vele vagy viccelsz hogy idejársz?

Thresher 2010.04.16. 14:24:56

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Lol, Modor Tibi menjen az iwiwé-re, nyomjon egy Ismerőseim gombot, majd uccu neki? :D

hátsó szándék 2010.04.16. 14:25:20

@Thresher: szerintem aki ért hozzá, az per definitionem(érted!) nem lehet sznob, mert az inkább szakértő. Ha emiatt lenéz másokat, akkor nagyképű szakértő. Szerintem a sznob attól sznob, hogy kurvára nem tud golfozni, de azért vesz golfkészletet.

xstranger 2010.04.16. 14:26:39

@F79: kulonosen modoros tipus a minden modorosblogban magara ismero modorosblog kommentelo (postbol ket legcikibb tulajdonsag kihuzasa a tobbi "mehet").

bruce-1 2010.04.16. 14:26:56

@Silent Bob: Azt hiszem, ezzel a mondatoddal fogalmaztad meg a lényeget: "Nekem ezzel csak az a bajom, hogy ezek a "droidok" attól ilyenek, hogy belefásultak a létfenntartásért való küzdelembe.
És ez inkább szomorú, mint vicces."

Tényleg sok droid van, nagyon sok a buta, nem gondolkodó lény. azt már megfigyeltétek, hogy a kicsi gyerekek között mennyi az aranyos, csillogószemű, értelmes emberke? És ebből mennyi marad pár évtizeddel később?

Farkasokkal táncoló: a bort visszakérni tényleg ciki. De takarékoskodni kénytelen az, aki, aki munkahelyen, havi fix fizetésből él. Ilyen alapon az emberek 95%-a átlagos, mert reggel elmegy a melóba, délután hazamegy, és a pénzéből gazdálkodik. Nem hiszem, hogy aki havi 30ezret költ minőségi borra a 100e fizujából, az ettől értékesebb ember lesz. nem biztos, hogy a takarékos az negatív tulajdonság.

TonyCaviar 2010.04.16. 14:27:44

@bruce-1: Grat! Sztem ez nem is komment volt, hanem egy teljesjogú új modoros bejegyzés!

Thresher 2010.04.16. 14:29:18

@hátsó szándék: A sznobra lehet mondani hogy mímel, de szerintem azt is, aki lenéz másokat, mert az aljanép nem éri fel ésszel az ő tudásását.

Nem a Tüskevárban volt erről egy meghatározás István bácsi szájából? :)

Silent Bob 2010.04.16. 14:29:25

@F79: Azért nem tudok ezen nevetni, mert a csóróságból adódó balfaszság szomorú számomra.
Volt már olyan poszt ahol magamra ismertem és kurvajót röhögtem. (Ebben max. a testalkat játszik. :D)
Na mindegy nem roncsolok tovább, ez csak az én hülyeségem. :)

hátsó szándék 2010.04.16. 14:30:34

@bruce-1: manapság már gyerekek között sem találsz sok csillogószemű értelmest. Később meg még annál is kevesebb lesz.

cd-r 2010.04.16. 14:31:59

@F79: viccből járok ide. vagy amiért akarok.

cd-r 2010.04.16. 14:33:28

@F79: sajnos nem tudok bólogatni minden egyes posztra és a törzskommentelőkkel egyetértésben kimarni az összes újan érkezettet.

Silent Bob 2010.04.16. 14:33:35

"Mindent szeretek én, mondjuk ami megy a danubiuszon... látod? "
Na de ez a mondat 10 pont. XD

hátsó szándék 2010.04.16. 14:34:02

@Thresher: a sznobizmus hálás téma, megérne egy külön posztot, de még akár egy diplomamunkát is. Lehet, hogy itt most egy kicsit off.

Úgy érted az igazi Tüskevárban? Szerepel benne a "sznob" szó? Az zsír lenne.

F79 2010.04.16. 14:34:23

@Silent Bob: Nem mindenki balfasz aki csóró és a csóróság nem kellene hogy balfaszságot jelentsen vagy igénytelenséget.

Silent Bob 2010.04.16. 14:36:06

@F79: Persze, bonyolultabb ez ennél, de szerintem így is túlzottan belementünk. :)
Alapvetően én is röhögni járok ide. (Meg savazni a posztokat természetesen. :D)

F79 2010.04.16. 14:38:18

@xstranger: ja. és kezdek is már a saját agyamra menni a modoros kommentjeimmel.olyan mint egy immunreakció, a szervezetem még a saját modosrosságomat is kilöki magából

bruce-1 2010.04.16. 14:39:16

@Thresher: Miért lennék én megsértve? Szerintem ebből a cikkből a világon bárki mgára vehet egy-két dolgot, de itt nem erről van szó. Engem a cikk mondanivalója, és a rajongással kommentelők lelkivilága érdekel.

Az igaz, hogy a címoldalról kerültem ide, de hát ott van, mit csináljak? Ha ez egy zárt közösség, akkor nem való a címlapra.
Teljesen egyetértek azokkal, akik a fantáziátlanságot, butaságot, sznobságot cikizik, lenézik. Ha erről szól ez a blog, akkor én is idevaló lennék. A bajom konkrétan ezzel az írással van, ami maga a fantáziátlanság, butaság és sznobság, mintha a saját paródiája lenne, de nem az.

balra 2010.04.16. 14:39:24

@Gournoddam: jobb híján nagybátyám. a nagynéném férje. mindegy.

Hal Stanton 2010.04.16. 14:43:25

@bruce-1: szerintem te a szerző haverja vagy, direkt kötözködsz, hogy még több komment legyen. Lebuktál.

bruce-1 2010.04.16. 14:43:35

Egyszer a Puzsér röhögött egy jót, amikor valaki a műsorába beSMS-ezte, hogy mekkora modoros sznob hülye.
Na ebben sokminden benne van, mert tényleg modoros, de jól áll neki, viszont képes saját magán nevetni.

Balance Of Power 2010.04.16. 14:43:58

@bruce-1: Vegig kell olvasni, vagy ha vegig nem is, mondjuk az elso honap termeset. Ha nem esik le tovabbra se, mirol szol, hagyni kell a francba. Ennyi. Hozzateszem, valoban vannak jol es kevesbe jol sikerult, sot, kurva szar es unalmas posztok is. Ezt mindenki a sajat ertekrendendje, erdeklodese alapjan donti el.

Az ember pedig alapvetoen szeret gonoszkodni, fikazodni. Viccelni mindenen lehet es kell is. Azon meg plane, aki megerdemli. Az persze nezopont kerdese, hogy a poszt foszereploje megerdemli-e, hiszen jobbara artalmatlan. De kapott itt mar mindenki hideget-meleget a kommentelok kozott is., ram is igaz par poszt reszben vagy egeszben.

F79 2010.04.16. 14:45:03

@farkasokkal tancolo: De nem, nem bírom abbahagyni, én is jártam egy ilyennel és ezért izgatott fel ennyire ez a poszt meg ő volt a forrásom is. Ugyanilyeneket nyomatott, de az "udvarlási időszak"-ban még csak takarékos volt, azaz villantott, ha arról volt szó, hogy ő most meghív (azaz: a nőkkel udvariasnak kell lenni, meg kell őket hívni). Azért nagyon felcsillant a szeme, ha mégis előbb odaértem a mozihoz és megvettem a jegyeket mert már ciki volt, és mielőtt bárki beleköt ( ez se jó meg az se) ebben az a vicces, ahogy előtte előadta magát mint lovagot. Ugyanez az egy gyereket akarok szöveg, de körülményei már előre el voltak rendezve ( lakás, stb).
Nekem még mentségem sincs, nem voltam annyira fiatal:-DDD de, van:nagyon helyes volt .

F79 2010.04.16. 14:48:13

@bruce-1: Szerintem olvass el más posztokat is akkor, néha nagyon szórakoztató ez a blog, ez a poszt nekem nagyon tetszett, személyes érintettség okán ( is) de pl ugyanezen szerző más posztjai nagyon nem, meg más is volt ami nem tetszett, oda nem is kommenteltem. Szóval ezért a posztért elvakultan rajongok, de a blogért azért nem.

Balance Of Power 2010.04.16. 14:50:44

@bruce-1: Inkabb ne hozzon semmit, de ne kerje vissza! A csoro rokonnak elfogja nezni a vendeglato, ha ures kezzel jon. Mi legalabbis elnezzuk. Hozzateszem: amikor a tehetos rokon jott ures kezzel, azt is megjegyeztuk, noha szova nem tettuk. Mi ugyanis soha sehova nem megyunk ures kezzel, ezert neha baleknak is erzem magam, de ez most mellekes.

Azon is kinunkban rohogunk a szuleimmel honapok ota, hogy az egyik rokon, akit amugy nagyon szeretunk, a multkor olyan likort vitt nekik (hogy ne jojjon ures kezzel), ami mar 25 evvel ezelott is az o szekrenyukben volt, gyerekkorombol emlekszem ra. Hat most ezzel mit lehet kezdeni? Tenyleg inkabb ne hozzon semmit.

F79 2010.04.16. 14:51:59

@bruce-1: ja de ha már a lelkivilágom érdekel, biztos azért esik olyan jól itt fikázni, mert egyszer jártem egy ilyen típusúval, ezért haragszom magamra és az önmagam tökéletlensége miatt érzett frusztrációimat levezetem itt a fikázásban. na egyszerű, nem?

bekbórd! 2010.04.16. 14:55:12

@bruce-1: Azért írom, hogy sírnom kell, mert ezt látom magam körül (persze a poszt kicsit túloz mindig, különben nem értenénk, miről szól). Egyre több ember válik ilyenné: megnősül, családot alapít, és szép lassan beszürkül az élete. Persze ők nyilván élvezik így is, de kívülről nézve nem tűnik teljesnek. És az évek csak telnek. Érdemes ez ellen tenni szerintem, nyitottnak lenni minél több irányba, hogy később is meglegyen az igényünk a színesebb életre.

scsaba1 2010.04.16. 15:00:25

@F79:

Rosszul értelmezed. Azt, írtam, hogy tekintélyes részük inaktív. Ez mondjuk 80-90%. A maradék 10 %-nak forog négyévenete pártszimpátiája. Tegyük fel, hogy Magyarországon vannak kétmillióan. Ennek a 10%-a kétszázezer ember. Ennyi belefér.

Ez a 10% alapvetően nem rossz ember, fogékony a szépre és a jóra a maga egyszerű színvonalán. Mindig elhiszik a mantrát, hogy most akkor majd másképpen lesz, kéremszépen. Legutóbb az MDF-et lökték át a küszöbön, most - belvárosi homoszexuális idealista fiatalembereken túl - LMP-nek hoztak össze 8%-ot.

A Jobbikra nem szavaz, mert nácikok. A Blikk is megírta, hogy Gárdisták fasiszta egyenruhában masíroznak, és rettenetes fekete bakancsukkal tapossák el a demokráciát. Aminek a pontos definíciójáról nem sok fogalma van, de biztosan jó, mert van Teszkó, részletre Suzuki, lehet menni apartmanos nyaralásra horvátba.

Bilux67 2010.04.16. 15:01:09

Kocsija van, nem érdekli mennyit fogyaszt de azzal jár naponta dolgozni
Felesége, családja van, évente nyaralni megy velük
Családi háza, kertje van.

Átlagos balfék akarok lenni!

Nebameg 2010.04.16. 15:03:11

Bruce. Hagyd már, mindenki úgy érzi magát különlegesnek, meg átlag felettinek, ahogy akarja. Ebben az se zavarja az embereket, ha történetesen nincs igazuk:)

Styxx 2010.04.16. 15:03:16

@bruce-1:
"Kiváncsi lennék a cikk írója milyen autóval jár, mitől ekkora gourmet, milyen nője van hogy cikizheti a nemszéparcúakat, milyen zenét hallgat amitől feljogosítva érzi megát mások cikizésére, stb. "

Nekem ettől jóval komolyabb bajom van a "cikk" írójával. Hogy Hácsé jobban tud írni, mint én-)

Itt fikázunk másokat és önmagunkat (ami lássuk be, más blogokban annyira nem jellemző). De alapvetően jól megírt posztokat követően szórjuk az észt.

Mint Csernus Tibor, a korabeli nonfiguratív festők közül a múlt század második felében kilógó és el nem ismert, hatalmas mesterségbeli tudással rendelkező figuratív festő mondta:

"Sokan próbálták megfejteni a Mona Lisa titkát.
Ami szerintem csak annyi, festészet."

Persze lehet, hogy mégis szarok a posztok, Modoré is, Hácséé is és course mindez nem "magas irodalom", de azért sokan kajáljuk:-)

scsaba1 2010.04.16. 15:04:11

@hátsó szándék:

Melyik klubban vannak maláj csajok? Imádom az ázsiai csajokat. Told már át priviben az elérhetőséguket!

Nebameg 2010.04.16. 15:06:31

@scsaba1: Bezzeg a gondolkodó emberek, mindannyian a Jobbikra szavaznak??? Ha te pontosan tudod, h mi a demokrácia (népuralom nem ér), uccu fejtsd ki! Egyébként tényleg nem baj, h van teszkó, meg részletre suzuki:)

bajor gizella 2010.04.16. 15:06:41

Almos ködös kedd delutän. Szines magyarul beszelö amerikai vigjatek. Forgalmazo: UIP Dunafilm
Helyszin: Örökmozgo kedd 3/4 7
Jegyär: Felnötteknek 890FT, Diäkoknak: 690Ft
Roy igazän semmire sem vägyik az eletben. vitaminokban es rostokban gazdag reggelijet a napi hirek melle fogyasztja el. Az irodäban jelentektelen alakkent tevekenykedik, minden hetköznap delutän ötig. Hazafele minden nap ugyanazon az uton, utba ejti ugyanazt a wall martot. Egy älmos ködös kedd delutän azonban utjavitäsi munkälatok miatt leterni kenyszerül a mär megszokott utrol. Ekkor talälkozik a gyönyörü Lisäval. Lisa imädja a reggeli erös feketekävet. Alkalmi munkäkat vällal, a penzt kalandutazäsokra költi. Hogy aztän ketten ejszaka mit keresnek a sivatagban es az esös Baltimore mitöl lesz a vegen egy napsütötte oäzis? Kiderül az is vidäm perceket szerezve a film nezöinek.

Es sose arrol vn szo hogy a vagany Lisa szül ket gyereket Roynak, hanem hogy Roy reszegen tancol az esöben megszabadulva minden feszültsegetöl. De mindig kell a katalizätor. a nö, vagy mindegy bärmi. Vajon honnan meritik ezt a maszlagot?
Egyebkent a sminktükrön ugyanez a vita ment a tudatllan tucatnö kapcsan is.

scsaba1 2010.04.16. 15:06:57

@F79:

Ami még nem is lenne probléma, de a tévé sem valami normális márka jobb sorozatából van, hanem a legolcsóbb, sajátmárkás Fusimisi, durva felhősödéssel és színhibákkal, _de_ 50"-os. Ezért aztán megérte koplalni...

hátsó szándék 2010.04.16. 15:06:59

@scsaba1: ugyan már. Az balfékség lenne.

Kytia 2010.04.16. 15:08:11

Hehe, egy ismerősöm jut eszembe. Kedvenc szava a "kispolgár"... Neki mindenki "kispolgár", aki játszik a gyerekeivel, kirándul a családjával, kerti partit csinál, esetleg színházba merészel menni. Ja, meg aki füvet nyír, az is. Ezért méteres gazok álltak a kertjében sokáig. Biztos nagyon egyéni volt. Egész életét a két négyzetméteres dolgozó szobájában töltötte abban reménykedve, hogy megalkotja a "nagy művet". Ami sosem készült el, mert félművelt kontár volt mindenhez. Szóval, nagy mű hiányában maradt a nagy semmi, viszont legalább jól lenézhetett mindenkit, aki Danubiust hallgat.:)) Egy dologban volt csak kiemelkedő: fikázásban. Ja, meg a felesége megcsalásában, mert egy valamire való nemkispolgár tinilányokkal kell, hogy dugjon, különben hogy alkotná meg a "művet". Jelenleg a felesége tartja el már tíz éve, és a gyerekei utálják. De még mindig mesterien tud lenézni mindenki mást. Ja, és hozzátenném, az ő szótárában az is kispolgár, aki tudja, hogy milyen autója van. Sőt, az is, akinek autója van.:))

scsaba1 2010.04.16. 15:08:19

@hátsó szándék:

Ki kérem magamnak. Én nem vagyok egyéniség.

Hal Stanton 2010.04.16. 15:08:56

@Bilux67: Ez az, itt a lényeg. Az átlagos balfék nem hajléktalan, sőt, van mit a tejbe aprítania, de egy szürke eminenciás, akit nem érdekel semmi, nem örül, nem szomorú, csak van. Naiv növény. De ez az ing engem sért. Mi a baj az ingekkel? És a hússal meg a krumplival? Afrikában éheznek.

driopios 2010.04.16. 15:09:29

OFF:
A lapostévéről jut eszembe: a minap mesélte a tesóm, hogy az egyik taxis kolléga (öblös) hosszan magyarázta neki, hogy "apukám, LCD tévét kell venni mer az örökké tart. A plazmatévé egy fos, mert azt két évenként töltetheted újra plazmával, de az elcédé, az örökké tart, érted!?"
Szegény nem is mert közbeszólni se, mert látszott a tagon, hogy komolyan gondolja.

hátsó szándék 2010.04.16. 15:11:08

@scsaba1: Akkor meg ne érdeklődj a maláj csajok után. Az az egyéniségek műfaja.

hátsó szándék 2010.04.16. 15:12:11

@perfor: bocs, hogy kijavítalak: szürke, de nem eminenciás. Annak hatalma van.

Kytia 2010.04.16. 15:16:48

@hátsó szándék: "Akkor meg ne érdeklődj a maláj csajok után. Az az egyéniségek műfaja."

Hehehe, azok aztán a kurvanagy egyéniségek.:DDD

Kb. mint azok a főiskolás csajok, akik "úúúúúúúúúúriiiiiisteeeeeen, olaaaasz paaasiiiii".:DDD

Nebameg 2010.04.16. 15:17:29

@Kytia: Ez most odab@szott rendesen. Talán idáig a legjobb komment:)

hátsó szándék 2010.04.16. 15:19:59

@Kytia: úgy látszik, oda kellett volna tennem egy :D jelet a maláj csajos poén után, hogy kiérződjön belőle az irónia.

Nebameg 2010.04.16. 15:20:25

@Kytia: Mármint az ismerősös.

ellenszenvesfigura 2010.04.16. 15:23:10

"Az átlagos balfék nem mélyed bele semmibe, nem marcangolja magát, kvázi boldog, csak nem tud róla."

akkor valahol az átlagos balfék mégiscsak a legbölcsebb.

Balance Of Power 2010.04.16. 15:23:38

Na, most eszembe jutott a P. Mobil Atlagember c. notaja :)))) Tyubon sajnos nincs fenn :( El Topo biztos ismeri ;)))

scsaba1 2010.04.16. 15:25:48

@hátsó szándék:

Na látod. Kytia megmondta a tutit. Ugye, hogy nem vagyok egyéniség?!

eloszto · http://eloszto.hu 2010.04.16. 15:26:54

@bruce-1: "Culinarisban vásárol aki nem lúzer?"

Neeeeem, az nem lúzer. akkor se, amior a faszbúkra erőltetett lazasággal portolja, hogy "elslattyogtam a Culiba végre, mert ebben az országban nem lehet kapni sehol se normális szent rómeó kagylót, marinált fókabébit meg püttyögetni való piszkentyűt."

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.04.16. 15:27:14

Először én is azt hittem, hogy átlagos vagyok, de közben rájöttem, hogy csak kibaszott lusta.

lilly.alien 2010.04.16. 15:29:51

TE JÓ ÉÉG! EZ ÉN VAGYOK! :)

Kytia 2010.04.16. 15:32:18

@hátsó szándék: A mosolyjel nélküli ironizálás ideje lejárt azóta, hogy olyan sok VALÓDI kretén özönlötte el a netet. Mindig tegyél mosolyjelet.:))

Kytia 2010.04.16. 15:34:29

@scsaba1: Aggodalomra semmi ok. Sose hitt benne igazán.:)

Fapuma (törölt) 2010.04.16. 15:43:38

- ÁLDÁST! ÁLDÁST!
- Ne! Figyeljetek kérlek! Kérlek! Egy-két dolgot tisztáznunk kell!
- BESZÉLJ! HALLJUK MIND A KETTÕT!
- Nos... - kezdett bele Brájen - mindnyájan tévedtek! Nem kell
követnetek engem! Nektek nem kell követni senkit sem! Nektek önállóan
kell gondolkoznotok! Ti mind egyéniségek vagytok!!!
- IGEN. MI MIND EGYÉNISÉGEK VAGYUNK! - mondták egyszerre.
- Ti mind különbözõek vagytok!
- IGEN, MI MIND KÜLÖNBÖZÕEK VAGYUNK!
- Én nem! - kiáltotta valaki.
- Mindent magatoknak kell megoldanotok!
- IGEN, MAGUNKNAK KELL MEGOLDANUNK MINDENT!
- Pontosan - dicsérte õket Brájen.

atlagember pedig nincs, mindannyian kulonbozoek vagyunk....

GERI87 2010.04.16. 15:43:46

@Fapuma: de jó is lenne egy családi ház kerítés nélkül kertben betonkeverővel gazzal sóderral....

dehogy szomorú!!miről beszélsz. a panel sokkal rosszabb...hol élsz te???

scsaba1 2010.04.16. 15:55:54

@Fapuma:

Végre valaki vágja, hogy a Brájen életéből loptam.

Dr. No 2010.04.16. 16:03:59

Fájdalmasan pontos poszt... Bár az LCD-tévét nem értem. Az a kicsi, színes papírdarabka az, amit be kell venni?

Picsasereghajtó 2010.04.16. 16:07:30

Te jó ég, ilyen ember VAN? :)

misc · http://misc.blog.hu 2010.04.16. 16:11:18

ÉS? Mi a fasz közöd van ahhoz, hogy hogyan éli "a balfék" az életét? Mi jogon sajnálod le? Az ő élete, az ő döntései miatt lett olyan, amilyen, ő így szereti.

a kommentelőknek meg: baszki. a post nem a marslakók szól. hanem az "átlagos balfékről". tudod, attól átlagos, hogy a lakosság nagyrésze eléggé hasonlít rá. a t. szerző annyit mond, hogy szánalmas hülyék vagyunk mind.

a fenti mintegy 200 komment szerzője valszeg mind űrhajós/filmsztár/tőzsdecápa/atomfizikus. De semmiképpen sem átlagos balfék. Hiszen az átlagos balfékek azok csak a modorosblog kommentelőinek ismerősei lehetnek. Ők maguk soha.

GERI87 2010.04.16. 16:14:17

@Fapuma: na ott is ez van csak nincs betonkeverő meg sóder a udvarba ja és mit izélsz amikor ott meg főleg nincs kerités:D

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.04.16. 16:20:30

@SCUMM: Hadd gratuláljak a miséhez, te aztán nem átlagos balfék vagy.

IndaMuncher 2010.04.16. 16:27:04

@farkasokkal tancolo: Akkor ő "aranyos srác" kategória is lehetett. (Lásd a megfelelő posztot.)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.04.16. 16:27:26

@SCUMM: De a nevedhez is gratulálok, csak az kimaradt az első hozzászólásból.

De a lényeg az, hogy persze van, aki önelégülten hátradől egy-egy posztot olvasván.

"Mekkora pancserek", mosolyodik el magában, majd kinéz az ablakon és hozzáteszi "Megyek is, inkább lenyírom a füvet."

Az önelágült kommentelőnél nincs rosszabb. Még szerencse, hogy én sem vagyok az.

De azért létezik olyan is, hogy "Na bazmeg, tényleg ilyen vagyok.", de azért attól még ugyanúgy lehet nevetni rajtuk, magunkon.

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 16:27:56

@Silent Bob: en hetente egyszer megyek bevasarolni, mar irtam valahol. 3 helyre jarunk, L..l, H...r (magyar A..i) es ritkabban elnezünk a Tes..ba is. Miert menjek Bi..a-ba, Sp.rba, ha az (itt legalabbis) haromszor annyiert arulja ugyanazt? Nincs baj magukkal a boltokkal es a sporolas nem azt jelenti, hogy az ember balfek. Lefagyasztom a kenyer es peksütemeny egy reszet es felolvasztva olyan, mintha frissen sült volna. Ezzel mi lenne a baj? Kinek van ideje csalad mellett naponta szaladni venni ezt-azt? Amit penzt meg megsporolok kiadom masra, bio kajara a gyereknek, ruhara, kirandulasra stb. Ennek nincs köze a balfekseghez. Es ha többszörös milliomos lennek sem költenek mashogy, mert ostobasagnak tartom, inkabb meg több masra költenem a fennallo penzt, minthogy draga elelmiszert vegyek.

Hal Stanton 2010.04.16. 16:31:57

@SCUMM: én is pont ezt sérelmezem. Milyen jogon szólnak bele az életünkbe? Az már modoros balfaszság, ha valaki egy nyugodt családi életet él? Miért, milyen zenét szeressen? Technót, reppet?Az Edda már letett valamit az asztalra például. Sokan szeretnének így élni, ezért sem lesz soha béke hazánkban, pont az ilyen posztok miatt, mert lenézik, aki dolgozik, gyereket nevel, házasodik.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.04.16. 16:35:20

@AZATYAURISTEN: Persze, divat fikázni ezt vagy azt a szupermarketet (miért is? miért nem az egész műfajt, ha már?), de ami valójában kritizálható, az a tudatosság teljes hiánya.

A felsorolásodból nyilvánvaló, hogy nem azért vásárolsz ott, ahol, mert "eddig is mindig ott vásároltam".

De ugyanakkor az egész kérdés végtelenül túl van lihegve, mintha komolyan számítana, hogy milyen boltból vásárolsz, vagy hogy mennyire gondolkodsz el ezen a kérdésen.

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 16:38:06

@farkasokkal tancolo: igen, igen, a "karos szenvedelyektöl mentes" szinten helyen van:)

misc · http://misc.blog.hu 2010.04.16. 16:39:21

@Püspök utcai gombaszedő: a post úgy van megírva, hogy ha idejön a legátlagosabb legbalfékebb olvasó, az is azt mondhassa, hogy azért ennyire ilyen még én se vagyok.

a modorblog sose jött be. ez van, általában nem szoktam fenn akadni rajta. De azt a gőgöt és lenézést, amit a szerző mutat azok iránt, akik tőle eltérő módon élnek, azt undorítónak tartom.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.04.16. 16:40:12

@perfor: Te se értetted meg a lényeget: a poszt egy olyan embert ír körül, aki mindig megeszi, amit elétesznek. Nem rajong igazán az Eddáért, csak épp az megy a rádióban. Ha techno megy, arról is meggyőzi magát, hogy végülis nem olyan rossz az.

A maga módján boldog, de nem tud róla, mert el se tudja képzelni, hogy a dolgok ne így legyenek.

És ha már egy blogposztból akarod mindenáron levezetni az ország összes problémáját, én azt mondaném, hogy azok a problémák bizony nem kis mértékben azoknak is köszönhetők, akik mindig zokszó megeszik, ami a tányéron van. Mert gazemberek sajnos mindig lesznek, de a balekok száma csökkenthető.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.04.16. 16:43:45

@SCUMM: Ezt egyszerűen úgy hívják, hogy karikatúra.

A szerzőt pedig egészen biztosan felbaszta a szomszéd a folyamatos fűnyíróberregtetéssel, figyeld csak meg, milyen átéléssel telitődik meg a szöveg! :)

bajor gizella 2010.04.16. 16:44:59

en nem emlekszem a napra mikor lettem punkrockerböl indiepopos. tartom valoszinünek hogy arra a napra sem fogok emlekezni amikor az indiopopos undergrundbol kinövök, es akkor tudatos väsärlo leszek. aztän a tudatos väsärlos korszakom is aläbbhagy majd, es egyszer biztos atlag ember leszek. meg az is meglehet hogy majd szidni fogom a mai fiatalokat.
pär nagyon modoros szidalmat majd kerßlni fogok. a plazma tevet biztos. azt nagyon szarnak tartom. meg a tescot is.

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 16:46:06

@Püspök utcai gombaszedő: igy ertettem en is, talan nem voltam egyertelmü. Arra utaltam, hogy nem ez a poszt lenyege.

Hal Stanton 2010.04.16. 16:53:33

@Püspök utcai gombaszedő: csak ironizáltam a sok értetlenkedő kommentezőn. Úgy látszik, jól :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.04.16. 16:55:43

@perfor: Kontextus nélkül persze ezt elég nehéz észrevenni.

Hal Stanton 2010.04.16. 17:00:54

@Püspök utcai gombaszedő: én írtam a posztot. Egyébként jól látjátok a lényegét. Én is nyírok füvet, hallgatom néha a bumerángot, eszem, amit elém tolnak. Karikatúrának szántam. Meg hogy szórakozzunk rajta. Akik meg komolyan vették, hogy lenézem ezeket az embereket, meg lesajnálom, stb., azokkal nehéz azonosulnom, de valahol érthető, hogy ez nekik nem vicces. Na, megyek, mert van még egy sáv a kertben, ahol nagy a fű.

index-cenzura.biz 2010.04.16. 17:01:37

höhö, asszem valaki eljár a haverokkkal sörözni meg focizni, most meg postolt egyet, hogy ő még milyen viccess is. Ja és tud pár autómárkát, mert az a kedvence, mióta látta autóskártyán kiskorába'

hát hácsé, jót röhögtem az erőlködéseden, hogy színes egyéniségnek tüntesd fel magad. Remélem mész valami standupba is :DDDD

hülye :)

Hal Stanton 2010.04.16. 17:05:28

Szürke ingben vagyok, passzol az egyéniségemhez :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.04.16. 17:08:42

@perfor: Igazán szólhattál volna, nem égettem volna magamat szénné azzal, hogy elmagyarázom neked a saját írásod lényegét.

De legalább a fűnyíróberregés általi motiváltság talált? :)

Hal Stanton 2010.04.16. 17:11:29

Talált, hóóógyne :) Bocs, de imádom eljátszani a naiv, felháborodott kommentelőt. Ezután új név kell ehhez, hogy ezt lelőttem. Tudod mit ennék most? Gőzölgő húst krumplival.

sonnaj 2010.04.16. 17:11:29

kicsit erős a vélemény, de sajnos sok igazság van benne. a szülőfaluban rengeteg velem egykorú fiatal úgy éli le az életét, hogy megvan róla győződve, hogy amit ő gondol a világról, az úgy is van és a többiek véleménye egy nagy hülyeség. pl: engem fogyatékosnak tartottak, mert nem szeretem a mulatós zenét. ugyanakkor egyszer, mikor hazaugrottam látogatóba, az egyik srác stoppolt és én felvettem. most is emlékszem, notorious b.i.g: duets albumát hallgattam. a srác kis hallgatás után megkérdezte, hogy mi szól? mondtam neki..., erre ő: de ez milyen zene? kicsit értetlenkedtem, aztán mondtam: rap. erre ő: ez nem is rossz... 26 évesen hallott először rap zenét, pedig egy teljesen egészséges, dolgozó, középfokú végzettségű srác és van otthon TV, rádió... mindenki olyan következtetést von le amilyet akar, de én biztos, hogy oda fogok figyelni a gyerekeimre, hogy széleslátókörűek legyenek.

zanzibári lány 2010.04.16. 17:19:14

@Balance Of Power:

Én is kerestem már a You Tube-on.

Valaki feltehetné.

Jaguar 2010.04.16. 17:35:09

Pöcsök. Pont olyan ez a vita - mindkét álláspont részéről, mint amikor valakiről úgy vitatkoznak, hogy közben ő is ott van.

Modoros rész következik - de komolyan gondolom: Minden ember értékes és gondolatai, érzelmei vannak. Aki fikázza az -általa annak tartott - ún. átlagost, az egy kurvaszánalmaspöcs.

Inkább olvassatok!
legeza.oszk.hu/sendpage.php?rec=li1865
webshop.animare.hu/minden_egyes_nev+81516.html

Jaguar 2010.04.16. 17:39:30

@sonnaj: MINDENKI meg van róla győződve, hogy amit ő gondol az a helyes. Láttál már olyat, hogy: "Én azt gondolom, hogy ... de szerintem ez nem helyes."?

Az más kérdés, hogy közben nyitott-e a világra, vagy megragadt a mangalica, kadarka, lilahagyma vonalon.

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 17:52:25

@scsaba1: mert pici a cuccod? Csak viccelödtem aaaam;)

666E 2010.04.16. 18:00:57

nem csak legóhaja lehet, szerintem még népszerű a félrefésült antal imre-frizura is.

migueldiez 2010.04.16. 18:13:28

Remek poszt, az első körös kommentek is,
és nem hiszem, hogy meg kellene magyarázni, meg értelmezni külön mindenkinek. Használja mindenki a _buksiját_.

Csehov is meg Tolsztoj is a maguk idejében _milyen köcsögök voltak má'_, _ilyen_ sznobok, hogy ki figuráztak meg fikáztak mindenkit. És még egyéniségnek is hitték magukat emiatt biztos.

Dekatlon 2010.04.16. 18:13:47

Hűha!
Ez az A-ból B-be igaz rám, még a lóerőt se tudom. Most egyből végeznem kell magammal, vagy elég, ha megtanulom kívölről Palik László életrajzát? :)

Nebameg 2010.04.16. 18:45:28

@migueldiez: A Csehov&Tolsztoj és a szerző párhuzamba állítása az utóbbinak hízelgő, előbbieknek kifejezetten nem az, azért ez a fikázódás nem üti meg stílusában azt a szintet. Meg aztán. Főleg Tolsztoj a kettőből, erősen kritizálta kora társadalmát, de nem az embereket fikázta. Sőt, ha innen valakit lefikázna, akkor azt, aki az élet lényegtelen részleteinek, túlzott figyelmet tanúsítva próbálja jobbnak képzelni magát, mint a másik. Mondjuk hallgat-e rádiót, vagy neme. Meg mondjuk téged a szar párhuzam miatt:)

Hal Stanton 2010.04.16. 18:51:47

Lényeg, hogy Komolcsák Dávid szintjét ez az egész blog nem üti meg. A szerző meg főleg nem.

majdazténtudom 2010.04.16. 18:54:43

@Püspök utcai gombaszedő: Egy dologban tévedsz tévedsz (szvsz) és az pont egybeesik az egyetlen dologgal, amit a posztból is hiányolok:
"Ha techno megy, arról is meggyőzi magát, hogy végülis nem olyan rossz az."
Neeemnem. A kifigurázott átlagember mérhetetlenül lenézi a "techno"-t ...bár általában inkább "tuc-tuc zenét". Igénytelen mindenevő, de azt hiszi, pont az az "igényes", "amit mindenki hallgat". (Ez utóbbi egy konkrét idézet egy élő személytől. :D )

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 18:55:01

Egyre inkabb szelsösegesednek a kommentek, egyre messzebb kerül a poszt üzenete, kezd elnemulni a "beszelgetes" es marad vissza az aggressziv, kioktato hangnem...

bekbórd! 2010.04.16. 19:23:29

@Patek: Azért utálja a "tuc-tuc zenét és a reppet", mert mástól is ezt hallja. De ha megfeledkezik magáról, bólogat azokra is. A kívánságműsorban egyszer küldött neki a felesége egy "pörgős számot", az nagyon tetszett neki, de már nem emlékszik pontosan, mi volt.

migueldiez 2010.04.16. 19:58:04

Szóval rossz a párhuzam.
Én sem arra gondoltam, hogy ezt kinyomtassuk, díszkötésbe tegyük, és felrakjuk a polcra az három és fél méter Európa Remekírók-sorozat mellé.

Arra a szándékra, attitűdre utaltam, ahogyan ezek az írok néha a maguk korában pellengére állították a koruknak az álmok/ célok/ önálló gondolatok nélküli színtelen - esetenként megalkuvó, szolgalelkű - minden szellemileg magasabb rendű dolog iránt érdektelen, szürke, szellemileg tohonya, "átlagemberét".
Tolsztoj, meg hogy innen és ma kit fikázna le, ne találgassuk - ezt még talán te sem tudhatod. ;)

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.04.16. 20:00:04

A virslikormányos Suzukit pont neki találták ki. Lóg a CD is, nehogy bemérjék :)

Hal Stanton 2010.04.16. 20:08:32

@migueldiez: "álmok/ célok/ önálló gondolatok nélküli színtelen - esetenként megalkuvó, szolgalelkű - minden szellemileg magasabb rendű dolog iránt érdektelen, szürke, szellemileg tohonya, "átlagemberét".
Kösz a definíciót. Erről szól az írás.

scsaba1 2010.04.16. 20:29:30

Amikor kéri a kívánságot, mindig hozzáteszi, hogy "meg mindenkinek, aki szereti".

Univerzumának szépen úszó szürke léghajóján csúnya léket ütött a Danubius és a Sláger "bezárása".
Természetesen a kocsi antennáján ott volt a piros ill. a kék szalag - esetleg mindkettő.
Ha netezik és iwiwezik, akkor tagja a "Mentsük meg a Danubius és a Sláger rádiót"-klubnak.
De tüntetni nem megy - az nem az ő műfaja.

Az új adókra tüntetően nem teker át - a Juventust hallgatja. Bár Neoval kivételt tett, amióta újra vannak Bocsiék. Ő az, aki összefogva más balfékekkel "Szevasztok Istenek" kezdetű sms-t ír az üzenőfalra és boldog, ha beolvassák, ezt a pénteki partin is elmeséli.

A balfék, és a szex:
Sosem volt nagy lepedő-akrobata. A gyerek születése előtt hetente kétszer voltak együtt a kacsaseggűvel - szigorúan a Barátok közt után, szigorúan csak a hálószobában, szigorúan csak fürdés után - ha gyengébb volt az esti film. Általában fél tízkor már mindketten aludtak, ami nem kis teljesítmény úgy, hogy a BK-nak negyed tízkor volt vége. Általában a Enigma Return to innocence extended verziója alatt meg is volt a dolog.
Az asszonyka szopást és anált elvből nem csinál mert fúj, háturol meg csak az állatok csinálják, és különben is: úgy látszik a végbélnyílása.

Ez a gyerek születése után kétheti-, majd havi egyre csökkent, végül jóformán teljesen elmaradt, mert 35-40 éves korára potenciaproblémákkal küzd, viszont orvoshoz menni szégyell - így a blájsz egyre többször mutat fél hatot. Így sem ő, sem a felesége nem közeledik a másikhoz.

Viszont előfordul, hogy a neje megcsalja (kösz, El-Topo), viszont ő nem veszi észre, hogy kúrják a feleségét - pedig az orra előtt zajlik, mert mindig barátok vagy a családtagok közül kerül ki a dugópartner. Gyakran a szomszéd - akivel jó viszonyban van, vagy a feleség valamelyik barátnőjének hasonlóan szürke, de még működő szerszámmal rendelkező férje, esetleg a saját öccse.

Ha tudja is - nem érdekli. Megpróbál tudomást sem venni a dologról. Továbbra is kellemesen elbeszélgetnek a szomszéddal a gonosz vakondokokról meg a fűnyírás rejtelmeiről vasárnap délután, miközben mindketten tudják, hogy szombat délelőtt a szomszéd a balfék feleségét ápolta le a hatalmas, bunkósvégű szerszámával, mit sem törődve az asszonyka nyüszítésével, hogy, ne...ja....hátulról ne...oh...jaj...

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.04.16. 20:53:25

legóhajas volt kollegám kedvenc szólása (kacsaseggű) felesége mellé: kussojjá.

cd-r 2010.04.16. 21:00:55

havi több ezer forintot költ "a táncoló macska" és hasonló mobiltartalmak letöltésére.

bajor gizella 2010.04.16. 21:15:38

ti ezeket honnan tudjätok? en nagyon ritkän talälkozom ilyen emberrel, es nekem sose beszelnek a nemi eletükröl, meg a mobiltartalmukrol.

bekbórd! 2010.04.16. 21:18:54

@cd-r: Ha kiírja a telefon, hogy nyomd meg, megnyomja. Utána szidja a szolgáltatót, hogy mi ez az adat meg internet izé a számlán, hiszen ő azt se tudja, hogy azt eszik vagy isszák.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.16. 21:21:41

@scsaba1:

"mit sem törődve az asszonyka nyüszítésével, hogy, ne...ja....hátulról ne...oh...jaj..." Jeeszusom, de állat vagy!:D:D:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.16. 21:23:12

Aki mobiltartalmakat tölt le pénzért, azt szerintem minden egyébtől függetlenül is el kéne tiltani a közügyel gyakorlásától, életfogytig.

bekbórd! 2010.04.16. 21:25:59

(először visszadob egy trágár szóért, most meg benyeli a kommentet)

cd-r 2010.04.16. 21:28:07

@El Topo (Sgt. Elias): én is. plusz azt is, aki rajong talmácsi gáborért.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.16. 21:34:39

@cd-r:

És még folytathatnám azokkal, akik bármilyen tévéműsorban emelt díjas SMS-ben szavaznak.

bekbórd! 2010.04.17. 07:44:28

@El Topo (Sgt. Elias): Persze olyankor nem veszi észre, hogy átverik, ellenben szívesen terjeszt olyan másoktól hallott elméleteket, hogy pl. a mobiltelefonoddal megfigyelhetnek bármikor, még akkor is, ha kivetted az akksit, stb.

Hal Stanton 2010.04.17. 08:38:35

"havi több ezer forintot költ "a táncoló macska" és hasonló mobiltartalmak letöltésére." Uh bammegsz. Nyau nyau nyau nyau nyau nyau nyau nyau, nyau nyau nyau nyau nyau nyau nyau nyau. Miért, nem joga neki letölteni? Ha ő ettől boldog? Ez miért fáj nektek? Tik vagytok a leges legmodorosabbak az Interneten belül.

Rókakígyó 2010.04.17. 11:42:38

na, a posztban leírt típus pont én vagyok:)

lr 2010.04.17. 12:55:05

@smartdrive: Emlékeztetnélek a vonatkozó kötelező modorreakcióra: "Nem csak budapestből ál a világ."

@Hátsó szándék: pedig de. Max egyre fiatalabb korukban múlik el.
-----------------------------------------------
És hát ja. Lehet, h az átlagos balfék egy bölcs, aki meglelte a taot, mi meg csak irigykedünk. Bizony, az öntudat hiánya irigylésre méltó tulajdonság is bír lenni.
Ezzel együtt jó a poszt, én legalábbis örülök, hogy a fent leírt állapot eléréséig is ilyen idealisztikusan összefoglalja valami, hogy mit kerüljek.

Nebameg 2010.04.17. 12:59:00

@migueldiez: Kritizálták a társadalmat, de sosem ezzel a "de kurva különleges vagyok hozzájuk képest" attitűddel. Mer ez a poszt csak címében szól az átlagról, valójában inkább "én ezeknél én százszor jobb vagyok" poszt. Persze fikázni könnyű, különlegesnek lenni a nehéz. Abban biztos vagyok, h aki olyan marha érdekes életet él, az baszik ide kommentelni, mert éppen valami különlegest csinál, közben talán nem is tudja. Persze karikatúra, naná, csakhogy lehet kedvesen karikírozni, meg lehet úgy is, ahogy a poszt szerzője.

scsaba1 2010.04.17. 14:02:38

@Nebameg:

Nebameg, nálad durván betalálhatott a poszt, ha még másnap is házhoz jössz a lófaszé'.

Az ugye meg sem fordul a fejedben, hogy posztok és a kommentek nagy százaléka saját magunkról íródott, saját nyomorunkat, balfaszságunkat figurázzuk ki?

Szerinted ki volt az egyik kommentemben írt balfék, aki '98-ban a Fideszre, majd - mivel nem így képzeltem én a rendet (Na kiírta?) '02-ben a Centrumra dobta?
Én vótam az, b+....

bruce-1 2010.04.17. 14:21:22

@farkasokkal tancolo:
"még azt is megmondta, hogy mit vegyek fel."

Szeretnék pár dolgot kérdezni Tőletek, kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Mi van akkor, ha egy srác szerelmes a nőjébe, de a nő szeret olyan 'divatosan', kicsit ribancosan öltözködni, ami a srácnak nem tetszik. Sokszor hallom ezt csajoktól, mint itt is, hogy neki ne mondják meg, hogyan öltözködjön, ne akarják őt megváltoztatni. Akkor mi a helyes eljárás, ha nem tetszik a barátnő öltözködése, egyből ki kell rúgni? Nem vagyok érintett a dologban, csak érdekelne erről mit gondoltok.

Másik a " barkácsoló szomszéd, aki a 34 négyzetméteres panelban illegális asztalosműhelyt üzemeltet ".
Ha valaki hobbyból asztaloskodik, és heti 3-4 órát zörög a lakásában, az már balféknek számít? -Szintén nem vagyok asztalos, de társasházban lakom, és szoktam zörögni. Ebben hol van a tűréshatár?

"Nem napozik, mert egyből leég, egy napernyő alatt néz."
Ez mitől a balfék jellemzője, hogy fehér a bőre? Minden évben elmondják ezerszer a bőrgyógyászok, hogy az előző évhez képest mennyivel nőtt a bőrrákosok száma. Most akkor tényleg az lúzer, aki nem akarja kicsinálni magát? Ebben mondjuk érintett vagyok, mert elhiszem amit az orvosok mondanak, és nem állok be azok közé a balfékek közé, akik nyáron délben ennek ellenére a strandon napoznak, és 40 évesen már olyan a bőrük, hogy rossz ránézni.

Hal Stanton 2010.04.17. 14:30:11

@bruce-1: ez már kezd etnikai kérdéssé válni. Tehát a poszt írója szerint minden fehér ember lúzer? Csak a feketék vagy a kreolok a fasza gyerekek? Ez az írás a többség ellen szól. Ma este gyűljünk össze a modorosblog székháza előtt, és tüntessünk a rasszista bejegyzések ellen! Éljenek a fehérek!

cd-r 2010.04.17. 14:31:09

@bruce-1: az asztaloskodás szerintem akkor zavaró, ha napi szintű. képzeld mennyire idegesítő, mikor nálatok teljes csend van és felettetek olyan erővel kopácsolnak, hogy majdnem beszakad a plafon és mondjuk mindez elkezdődik már reggel 7kor. szerintem egy idő után te is komolyan elgondolkodnál, hogy milyen eszközzel hallgattasd el a kedves hobbiasztalost. szóval a barkácsoló szomszéd egy sima tapintatlan durung, nem átlagbalfék.

Nebameg 2010.04.17. 14:34:37

@scsaba1: Persze igazad van, csak sajnos túl modoros vagyok. Ha felbaszom valamin magam, akkor kényszeresen visszajárok kommentelni.

bruce-1 2010.04.17. 16:08:45

@cd-r: Ez biztos, igen.
A mi alattunklakónk olyan, hogy a gyerek kimegy este 9-kor fogatmosni, már kopog a partvissal a menyezetén. Pedig nem panelház, rendes 4 emeletes téglaház. De még azért is megjegyzéseket tesz, hogy ő állítólag hallja, ha pisilünk. Hetente összesen pár órát szoktam zörögni Egy nap maximum 1 órát), kizárólag reggel 11 után, de nem kopácsolást, csak egy a porszívónál valamivel halkabb géppel. Erre is jön a felkopogás, az SMS, a minden. Egy munkanélküli, középkorú nő, soha nem megy sehova, nem csinál semmit, csak úgy van.

Ólriszk 2010.04.17. 17:33:29

@bruce-1: Nekem az ilyen átlag típusú merev pasim csúnyán beszólt pl ha piros volt a körömlakkom, vagy ha ki volt bontva a hajam. Az neki már ribancos volt.
Egyébként az ilyet meg kell beszélni, de az ilyen típusú fiúk nem hajlandóak, mert el kellene gondolkodniuk és kiviláglana hogy az önbizalomhiányuk miatt szólogatnak be.

Ólriszk 2010.04.17. 18:45:23

@El Topo (Sgt. Elias): HÁt pl hogy szépen elmondhatta volna, hogy neki ez a stílus nem jön be, én meg szépen elmondtam volna, hogy ez nekem fontos. nem beszólogatni.

cd-r 2010.04.17. 19:58:56

@bruce-1: erre csak egy megoldás van: el kell tenni láb alól.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 20:47:22

@Ólriszk:

Oké, mondjuk én azt mondom a csajomnak, hogy nem jön be a stílus, ahogy öltözik. Erre ő azt mondja, hogy de neki ez fontos. Ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk. Patt.

bruce-1 2010.04.17. 20:51:08

@cd-r:
:)
Nem teszem, mert egyáltalán nem érdekel a vergődése. Inkább csak azért írtam le, hogy megmutassam, az éremnek eléggé két oldala van. Ha ő meséli a történetet, lehet hogy abban én vagyok a büdös paraszt balfék, akinek a kölyke éjjel folyatja a csapot, és ki tudja miféle illegális üzemet működtet.
Az öltözködős témában is a nőci biztos azt meséli a barátnőknek, micsoda fatökű balfék a volt pasija, hogy beleszól az ő dolgába, ahelyett hogy büszke lenne, micsoda csinos nője van. A manus szemszögéből meg ugye mit mutogatja magát ez a balfék ribanc mindenféle suttyó balfékeknek az utcán/melóhelyen/buliban.

Intizar 2010.04.17. 21:30:11

@bruce-1: Igen, cicuka, ez a blog valóban arról szól, hogy valamiért mindenkit ki lehet röhögni. Önmagunkkal az élen. És itt olyan emberek írnak és olvasnak, akiknek ehhez kedvük van. Az önmagunk/embertársaink nagyszerűsége ill. nyomorúsága fölött könnyes szemmel történő meghatódás, az más instanciák illetékességébe tartozik. Tessék oda járni siránkozni.

bajor gizella 2010.04.17. 21:52:22

Eleve nem állnék össze olyan emberrel akinek nem tetszik a szivárványszín peace feliratú toppom, meg a napsugársárga batikolt szoknyám piros balerinacipővel. hátdenem? Ez is a személyiségem szerves része. önkifejezés. nem csipázom aki nem hord batikoltat.

AZATYAURISTEN 2010.04.17. 22:36:33

@Ólriszk: nem birjak elviselni, ha megnezik a nöjüket, ismerös regebbröl a tema. Egy magabiztos alak küldi a nöjet bulizni, nemhogy szol dolgokert, ilyen ferfiak vonzzak a nöt, az elöbbi viszont csak eltaszitja magatol. Na, de bölcs voltam:D

AZATYAURISTEN 2010.04.17. 22:38:42

@El Topo (Sgt. Elias): mondhatod neki, hogy menjen a p...-ba ill. forditva, ez a patt helyzetböl következik, nem? ilyen egyszerü;)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 23:11:10

@AZATYAURISTEN:

Hát, van ilyen nő is, meg olyan is. Volt olyan nőm, akit én is nyugodt szívvel küldtem el bulizni, meg volt olyan is, akit nem. Tudniillik a nők sem egyformák. Van önbizalomhiányos pali, meg van ribanc nő is.

bajor gizella 2010.04.17. 23:20:21

küldi a nőjét bulizni...súlyos.

[c] 2010.04.18. 00:12:38

@bruce-1: Takarékosság nem egyenlő szarrágás.

Intizar 2010.04.19. 01:44:56

@El Topo (Sgt. Elias): Hát ha küldi, oszt mégsem megy? akkor sarokba állás? Vagy ha nem küldi, és megy? rágondolni is hátborzongató.

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 12:25:54

@El Topo (Sgt. Elias): ribanc növel meg ki kezd valamit? ezt tenyleg nem ertem, de az is igaz, hogy sokmindent nem lehet logikusan megmagyarazni, a ferfiak "szivejarasa" (is) kifürkeszhetetlen:) megis, szerintem ilyenkor vegeredmenyben olcsobban jön egy hivatasos ribanc, ja, azt a tarsadalom nem toleralja? hahaha...most alacsonyodjak nagyon-nagyon lathatatlanna le es mondjam azt, hogy minden nö kurva? :D

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 12:31:09

@bajor gizella: hat ebben meg mi a hiba? azt hiszed, mindenkinek bejön a görcsös egymashoz tapadas? nona hogy nem ugy ertettem, hogy a pasi könyörög, menjel mar bulizni, de ez vilagos is szerintem???

GAbica 2010.04.19. 12:31:46

@AZATYAURISTEN: Ez olyan szerintem, hogy te sem tudod egy pasiról, mikor megismered, hogy egy olyanról van szó, aki majd fűvel-fával megcsal; vagy aki nem. Nőknél szerintem ez dettó ugyanez.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 12:52:12

@AZATYAURISTEN:

Ribanc nővel olyan kezd, aki beleszeret.:)
Volt olyan nő, akibe például halálosan szerelmes voltam, de nem szívesen engedtem ki a félméteres körzetemből. Mert az az igazság, hogy már velem is úgy jött össze, hogy a tilosban járt éppen, érted hogy mondom.

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 12:56:23

@GAbica: ja, ez igaz, en hosszabb tavu kapcsolatra dondoltam, az elejen persze meg nem vilagos sokminden, bar egy jo emberismerettel mar meg sem szolit egy pasi egy ilyen nöt vagy egy het mulva ugyis kiderül, nem? ok, nem mindenki jo emberismerö:) na, mindenre van am ellenerv:) amugy szia:) ritkan tudok csak ide benezni sajnos, rendszertelenül, sokszor nem tudom követni a fonalat sem, ideülök, felallok, ideülök, erted, gyorsan kell megirnom ezt-azt aztan mennem kell.

GAbica 2010.04.19. 12:57:38

@AZATYAURISTEN: Értem persze. :) Amúgy volt nekem is szuper manipulátor pasi az életemben, hiába a jó emberismeret, néha semmit sem ér.

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 12:57:42

@El Topo (Sgt. Elias): ezert irtam a ferfi szivek is kiismerhetetlenek, igen:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 13:00:43

@AZATYAURISTEN:

Nem kell ezt misztifikálni.:)
A férfiak (én például) olyan egyszerűek, mint az ék. Egy ügyes nő pontosan tudja, hogy melyik gombot kell megnyomni ahhoz, hogy azt csináljam, amit ő akar.
De ez inkább a szakítósblog témája.:)

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 13:07:01

@El Topo (Sgt. Elias): a nadraggombra gondolsz? muhahaha :) ertlek, persze.

bajor gizella 2010.04.19. 13:09:21

@AZATYAURISTEN: elemet is cserélsz benne mielött elküldöd? vagy feltöltöd az akkuját otthon?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 13:16:12

@AZATYAURISTEN:

Hát nem.:) A nadrággombot a leghülyébb csaj is tudja piszkálni, és azzal nem lehet térdrekényszeríteni a palikat (továbbiakban engem).
Nem akarok itt tippeket adni, de volt olyan nőm, amelyik azzal tudott bármire rávenni, ha azt mondta, hogy éhes. Ez ilyen sovány és kis termetű lány volt és pontosan tudta, hogy ha azt mondja a telefonba, hogy éhes, akkor kiszáguldok a városból az agglomerációba, hogy megetessem.
Egy másik meg szarul vezetett, az azzal tartott sakkban, hogy nélkülem elvész a forgalomban és ki tudja, mi baja lesz.
Mondjuk most hogy ezt így végiggondoltam, valószínűleg az én fejemben lehet valami biccenés, orvoshoz-e menjek?:D

bajor gizella 2010.04.19. 13:26:58

@El Topo (Sgt. Elias): én csak simán beleordítom a telefonba hogy ha nem jön megölöm magam. eddig hatásos...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 13:30:28

@bajor gizella:

Lehet hogy tőled ez jön ki jól, amennyire tudom, nincs szerencsém téged ismerhetni, bár volt itt egy kis köcsedék, aki nagyon ajánlgatta, hogy ismerkedjek össze veled.:D

bajor gizella 2010.04.19. 13:38:52

tegnap felhívtam este a studiobol hogy azonnal jöjjön mert valaki mászkál a hátsó kertben.két utcával arréb van a lakásunk, de elkezdett höbörögni hogy a fasza kivan hogy mit játszmázok én is, mondjam egyszerüen azt hogy örülten rá vagyok gerjedve és hiányzik a teste, és vele akarok lenni. Lebsztam a telefont, negyed óra mulva mikor megjelent már nem volt meg a biciklim a hátsó kertben. azóta ezen röhögök. annyira sok a balfasz pár.

lárvalányhaj 2010.04.19. 14:33:56

@El Topo (Sgt. Elias):

Az éhes csaj mivel táplálkozott, amíg meg nem ismerkedtetek? :P

lárvalányhaj 2010.04.19. 14:34:53

@bajor gizella:

:D
na ez meg a másik véglet :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 15:06:20

@lárvalányhaj:

Jól van, jól van, mondtam már, hogy tudom.:)

sorica123 (törölt) 2010.04.19. 15:21:34

@lárvalányhaj: fotoszintetizált. Illetve, ha akkor kezdett zöldből emberszínűre váltani, akkor lehet gyanakodni, hogy fotoszintetizált...
@El Topo (Sgt. Elias): a 'hogy te milyen okos/erős/fifikás vaaaagy'-gombot kell nyomni. Legalábbis van, akin az van on/off helyett:)
Amúgy ez a bulizni küldés-téma... még csak az se nagy jani, aki küldi a nőjét bulizni és aztán odavan, hogy ő mekkora laza csávó. Aki viszont nem problémázik, ha nő kinéz egy koncertet és megy akár nélküle is - na az már szerintem normális. Akkor van az, hogy se nem demonstratíve egymás szájában vannak doszt, se nem szintén demonstratíve külön, hanem hagyják egymást élni.

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 18:38:27

@bajor gizella: nekem nincs elemem ugyebar, max. a vibratoromban;) nem, megprobalom hülye szöveggel ahitani a hallgatokat es butan reklamozni nyajas-nyalas baromsagokat az adott poszttal abszolut nem összefüggö temaban es közben csodalkozom, ha paran kiröhögnek a "peace" polom, szivarvanyszinü kendöm, sarum es koptatott farmerem miatt:)

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 18:47:35

@El Topo (Sgt. Elias): hihihi ne menjel, meg nem vagy közveszelyes:) Söt! Ez az un. "Helfertick":) Könnyen ki lehet hasznalni, haaaat, ez nem egy igazan biztonsagos gomb sajat magadra nezve;)

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 18:53:27

@sorica123: talan rosszul fogalmaztam, de erre gondoltam, nem pedig a szo szoros ertelmeben küldeni, hanem engedni. Elnezest kerek.

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 18:56:57

@bajor gizella: hiszen meg a bicikli is eltünt, ugy szaladt...:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 19:02:02

@AZATYAURISTEN:

Ezt a kifejezést nem ismertem, de tudhattam volna, hogy a németeknek külön szavuk van rá.:D

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 19:06:25

@El Topo (Sgt. Elias): mert mi van a nemetekkel? Annyira segitökeszek? Nem ertem az összefüggest.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 21:17:20

@AZATYAURISTEN:

Nem. De a németeknek mindenre szavuk van.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2010.04.20. 17:39:22

A poszt lényege: valaki a Tesco-ban veszi meg ~80 Ft-ért ugyanazt a joghurtot, amit más a G-Robyban 109 Ft-ért.

Az előbbi gagyi, átlagos és modoros, az utóbbi egy hülye fasz.

Én az előbbi vagyok - bár senki nem kérdezte...

AZATYAURISTEN 2010.04.20. 20:27:57

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): miert lenne gagyi? tudod, mennyi marka legyart egy masik csomagolasu sorozatot ugyanazzal a tartalommal de a masik aranak a töredekeert? es tökugyanaz! Sok discount aruhazban ez teljesen norma, a termek csomagolasan ha megnezed a gyarto helyet ill. a kodot, azonos a markaseval, mert ugyanaz a ceg csinalja. akkor meg mi modoros, ha az összes bio cuccot a Hof.r-nel(Al.i) veszem meg olcson, vagy a dm-ben a bio bebietelt a dm markajabol? sokan ezt nemis tudjak, ezt furcsallom, söt, tovabbmegyek, ha reggel 8-kor mesz nalunk bevasarolni egyszer egy heten, 30-50% engedmenyek vannak az arukra es igy pupos bevasarlokocsival (csalad) megyek ki es 200 helyett 100 eurot fizetek. Ez is modorossag?:) Szivesen vallalom es veszek meg harom par markas cipöt a különbözetböl a gyerekeknek a szomszedos outletben:)

bajor gizella 2010.04.20. 21:14:16

@AZATYAURISTEN: ez nem a modoros balfék, hanem a modoros tudatosvásárló kategória.

lárvalányhaj 2010.04.21. 08:58:29

@El Topo (Sgt. Elias):

Vigasztaljon az, hogy egyik-másik lány is hasonlóan egyszerű szerkezetű :) Önbizalomhiányos csitri koromban már attól olvadtam, ha valaki azt mondta, hogy szépek a szemeim :)

bekbórd! 2010.04.21. 09:52:08

@lárvalányhaj: Jajám, van női balfék is. Egész életében a házasságra készül, a fiú balfékhez hasonlóan korán bele is lép. Innentől már nem kell véleményt alkotnia semmiről, majd Apa megmondja a tutit. Jogsija nincs, úgyis Apáé a kocsi, és ő jól vezet. A gyerekeket lelkiismeretesen neveli, ill. inkább gondozza, mert felnőtt korukban ők is ugyanolyan önbizalomhiánnyal fognak küzdeni. Amihez ért, az a takarítás, és a főzés. Ezeket az édesanyjától tanulta, hogy könnyen tudjon magának majd férfit fogni. Kitűnően készíti a húslevest, rántott- és sülthúst, krumlifőzeléket. A töltött káposztát még tanulgatja, telefonos_segítséggel egész jó lesz. Van szakmája is, de évek óta háztartásbeliként otthon van.
Szegényke mondjuk nem tehet róla, otthon is ezt látta.

lárvalányhaj 2010.04.21. 13:23:38

@bekbórd:

Ugyan már, a női balféknek ennél sokkal durvább fokozatai vannak.
Már eleve önbizalomhiányos, azt gondolja magáról, hogy csúnya, és nem kell a pasiknak. Eleve picikére húzza össze magát, öltözködni nem tud/mer/szokott/gondolja, hogy kéne, és máskülönben se valami igényes magára, ennek köszönhetően tényleg egy pasi se néz rá.
Önbecsülése nulla, mindenkinél alsóbbrendűnek gondolja magát. Az ún. barátai körében általában a balek szerepét tölti be, róla másolják a leckét, tőle kérnek kölcsön pénzt, munkahelyen neki passzolják át a kényelmetlen feladatokat. Ő ennek ellenére sem orrol meg, mert úgy gondolja, hogy akkor még ezek az emberek se tűrnék meg, és végképp elmagányosodna. Persze ez az állapot még inkább aláássa az önbizalmát, aminek köszönhetően még deprimáltabb és elhanyagoltabb lesz, és még kevesebb esélye lesz arra, hogy olyan emberek között mozogjon, akik emberszámba veszik.
A pasikkal végképp nincs szerencséje. Általában észre sem veszik, vagy ha mégis, olyan formákat fog ki, akikkel valami nagyon nagy gáz van. Ők sem azért választják pont hősünket, mert olyan nagy a szerelem, hanem mert más szóba sem áll velük. Ha nem így lenne, ők is szívesebben járnának olyan lánnyal, aki húsz kilóval soványabb, és nem mindig ilyen búvalbaszott, és ezt általában éreztetik is vele. Megalázzák mások előtt, érzelmileg-anyagilag kihasználják. A lány tűr, mert azt hiszi, hogy neki csak ilyen juthat, a pasi meg ennek hatására még jobban elszemtelenedik... A lány pedig sokszor ilyenkor se szakít, ellenkezőleg, könyörög a pasinak, hogy maradjon mellette.

Na _ez_ a balfékség, nem a tecsóban vásárlás.
Bár szerintem az ilyen sors nem nevetséges, hanem inkább tragikus. Ugyanakkor fenntartom, hogy az ilyen csajok sokszor a saját hülyeségük miatt kerülnek ebbe a helyzetbe. Nem a nagy segg itt az elsőszámú probléma, hanem az, hogy hagyják, hogy az emberek lábtörlőnek használják őket. Hogyha egyetlenegyszer összeszednék magukat, és jól elküldenék a francba azt, aki szipolyozza őket, sok minden megváltozhatna.

bajor gizella 2010.04.21. 13:40:40

@lárvalányhaj:
hát nekem erről nem balfék jut eszembe. nekem a barlfék eleve egy nagyon régies, ilyen jávor pálos maga balfék kategória, ma a sima balfasz is megteszi. és számomra egy nő nem attól balfasz hogy nincs önbizije, bár nem erény. szerintem az a balfasz, aki azt hiszi hogy ő mindent faszán csinál. akinek "határozott értékrendje, és elképzelése van az életről". akinek az a mottója hogy hát ez van, ezt kell szeretni. neki elég az a pár ember aki körülötte van születésétől fogva, nincs szüksége új élettérre, se arcokra, mer minek. a profiljában a magamról rovaban az van hogy aki ismer az tudja milyen vagyok, vagy valami hasonló épületes.
ha el kell térnie a megszokottól akkor ideges, és indulatos. a hapsikkal való bánásmódot a cosmo praktikák rovatából ollózza össze, és be is válik neki, amit büszkén konstatál. mármint hogy ő aztán ért a faszikhoz. kék farmerhoz ciánkék-ezüskombós toppot vesz fel fehér kardigánnal.

lárvalányhaj 2010.04.21. 16:24:06

@bajor gizella:

"a hapsikkal való bánásmódot a cosmo praktikák rovatából ollózza össze, és be is válik neki"

www.cracked.com/article/156_7-sex-tips-from-cosmo-that-will-put-you-in-hospital/

hihihihihi

na.

szerintem se az alacsony önbizalommal van a probléma _önmagában_. igazad van, tényleg nem kellett volna a fenti csajt a "balfasz" alá kategorizálni, ő sokkal inkább az "örök vesztes" típusa.

a "balfasz" tényleg olyasvalaki, akinek mindenről megvan a maga elképzelése, amire roppant büszke, viszont ehhez hozzátenném, hogy a balfasz mindemellett és mindennek ellenére valahogy újra és újra a bráner rossz végén köt ki. A két dolog közti összefüggést viszont nem veszi észre, ellenben nagy hangon oktat a saját nagyszerűségéről.
Az általad leírt illető szerintem nem balfasz, hanem egy boldog ember. Végül is ha bejönnek neki a cosmós pasitippek, akkor mi a baj? :) Max. kicsit korlátolt, de ilyenekkel van tele a világ.

AZATYAURISTEN 2010.04.21. 21:32:32

@lárvalányhaj: most akkor küldjek el az anyjukat/apjukat valahova? :)

AZATYAURISTEN 2010.04.21. 21:47:40

@bajor gizella: önszantan felcsavart, eredetileg hosszu szaru kek farmerhoz. ö ezt igy latta mar masokon is:D alap ruhatarat 10 evente varialja, pofozza fel valami kis izgato cuccal, egy-egy ujabb masni ill. gomb sajat felvarrasaval: szeret tervezni, "divatot teremteni". mar irtam, de nem birom kihagyni: "szereti a szepet":D ahanyszor ezt a mondatot hallom valahol, fojtogat a röhöges:D ö tudja, mi kell a ferfiaknak. van a szekrenyeben piros desszu szett is, harisnyatartoval, mellemelö, ami csak alul tamasztja meg gigantikus csöcseit, amik oly mertekben lognak föle, hogy semmi mast nem latni, csak a harisnyak labfejet, amin apolatlan körmei lognak ki:D nem lehet eszrevenni, hacsak nem log meg rajta az arcedula, de string tanga is van rajta:D

bekbórd! 2010.04.22. 08:16:43

@AZATYAURISTEN: A combja meg pont olyan a neccharisnyában, mint a kötözött sonka.

bajor gizella 2010.04.22. 12:29:07

@AZATYAURISTEN:
van egy olyan érzésem hogy a tanga pozitiv megitelese forditottan arányos az iskolai végzettséggel.főleg nők körében.
én tangát viselő nőt szerintem 98-ban láttam utoljára.
viszont hello kitty és kis barátja snoopy aratnak még első, és másodéves egyetemisták körében is. a fagyis, muffinos, epres szarokról nem is beszélve.

Zorita 2010.04.22. 12:47:38

@bajor gizella: jah, snoopys bugyikat briget jones hozta divatba, ha ő olyat hordott a filmben, hát akkor biztos vicces

AZATYAURISTEN 2010.04.22. 22:42:27

@bajor gizella: nem fogod elhinni, de vannak ferfiak, akik a _piacon_ vesznek tangat baratnöjüknek egy-egy viharosabb ejszaka utan, ismerek ilyen sztorikat. na de ez mar szerintem nem balfek, hanem inkabb bunko köcsög mentalitas. persze a balfek nö ezutan is talalkozik vele es nagyon boldog, hogy kedvese ilyen szep ajandekkal lepte meg es vesz neki a piacon egy 5-ös csomag sznikerzoknit, hogy visszaigazolja szerelmet:D persze megprobalja lealkudni az arat, de mivel balfek, nem sikerül- nem baj, gondolja, nem vesz karba az az 500 forint, mert ö ugyis egy dragabb tangat kapott:D

cd-r 2010.04.23. 09:46:03

@AZATYAURISTEN: szinte hihetetlen, hogy léteznek olyanok, akik egy viharos éjszaka után nem halványsárga renault clio-t vesznek egyből a nőknek. mekkora balfék férfiak vannak !

AZATYAURISTEN 2010.04.23. 20:53:34

@cd-r: marmint mit ertesz ezen? most hogy mondod, ez tenyleg egy tipikus balfek auto:D

Kozika · http://www.k-1.hu 2010.04.28. 08:40:26

A kacsaseggű szerintem olyan, akinek csak oldalról látszik, hogy nagy a segge, szemből/hátulról nem. Vagyis a segge hátrafelé növekszik, oldalra nem.
süti beállítások módosítása