Olvasói rovat - A modoros hozzászóló

2010/04/08. - írta: Modor Tibi

Saját szerzeményem, A kommentelő után folytassuk Márk írásával az aktív olvasókról.

 

A MODOROS HOZZÁSZÓLÓ

Korábban már szó esett a modoros bloggerről, most jöjjenek a modoros hozzászólók. Mert önmagában már az is modoros, hogy a hozzászólót „kommentelőnek” nevezik.

 

Az elsőző

A gyakori blogolvasók által a legjobban utált személy. Valójában semmi nem érdekli, a posztot el sem olvassa. Azt figyeli árgus szemekkel az összes létező blogon, hogy mikor jelenik meg egy vadonatúj poszt, ahol elsőként helyezheti el azt a bejegyzést, hogy ELSŐ. Egyesek J jelet, mások három felkiáltójelet is tesznek oda. Sajnos, szegény hülyéje nem tudja, hogy a hozzászólások olykor csak percekkel később jelennek meg, így aztán tátott szájjal csodálkozik azon, hogy bejegyzése nem első, hanem mindössze a hatodik. Ha netán hosszas próbálkozás után mégis sikerülne összehoznia valóban egy elsőt, aznap este pezsgőt bont.

 

Az előző hozzászólásokat nem olvasó

Elolvas egy számára nagyon érdekes posztot, amelyben található egy elírás, pl. az annál helyett anál. A hozzászólások száma 46, de már a 2., a 14., a 27., a 32., a 41. számú hozzászólásban megjegyzik, hogy az „annál” és az „anál” egészen mást jelent. Természetesen – tudásának teljes birtokában – a hozzászólásokat nem olvassa el, hanem immáron sokadikként tréfálkozva beírja – semmi mást –, hogy a szerző valószínűleg freudi elszólást tett.

 

A hozzászólásait folyamatosan figyelő

Hozzászól egy íráshoz, három mondatban elmondja a véleményét, munkaidő kezdete után, 8.10 tájban. Ezt követően folyamatosan szemmel tartja az adott posztot, érzékenyen reagál minden hozzászólásra, különösen azokra, amelyek az ő hozzászólását érintik (akár egyetért vele a másik, akár nem). Leginkább arra büszke, ha kifejezetten a saját hozzászólására vonatkozik más bejegyzés. Így egy-egy poszthoz, akár 10-15 bejegyzést is tesz, az utolsót általában 16 óra körül, a munkaidő végezte előtt.

 

Az „Abszurdisztánozó

Neki még senki nem hívta fel a figyelmét arra, hogy az Abszurdisztán (Magyarisztán) használata ultragagyi. Bárhol előhúzza. Például az adott poszt arról szól, hogy miként kell a 150 napos záptojásból levest készíteni. Hozzászólásában közzéteszi az ő speciális záptojás-leves receptjét, amit 151 napos záptojásból főz, majd a végére odabiggyeszti:

„Bár újabban egyre nehezebb 151 napos záptojást vásárolni. Legutóbb bejártam az egész Vásárcsarnokot, de csak 152 napos záptojást árusítottak. Hiába, ez Abszurdisztán!”

 

A „fikázó”

Képzeljünk el egy panaszkodó írást: „73 éves kisnyugdíjas vagyok. A Szófia utcában sétáltattam Buksi nevű tacskómat, amikor hat, talpig feketébe öltözött rendőrségi kommandós rám támadt, mondván, hogy bennem vélték felfedezni a Bugyiban található takarékszövetkezet fegyveres támadóját stb.”

A „fikázót” még véletlenül sem érdekli, hogy a szerzőnek netán igaza lehet, ehelyett igazi jóindulatról tanúskodó, sziporkázóan humoros bejegyzéseket és okos tanácsokat fogalmaz meg: „73 évesen maradtál volna otthon, és hallgattad volna a rádióban a Déli Krónikát, akkor nem jártál volna így.” Vagy: „Aki kutyát sétáltat, sikeres ember nem lehet. Vittél volna alligátort, akkor nem támadnak rád.” Vagy: „A tacskó a legidétlenebb kutya. Aki ilyet tart, szarjon sünt.” A hozzászólók lelki szemei előtt valószínűleg a nevetéstől térdüket csapkodó olvasók is megjelennek.

 

A figyelmetlen

El sem olvassa tüzetesen, hogy miről van szó. Az előző témához felháborodottan írja: „Kamu az egész. Ha van pénze arra, hogy Szófiába utazzon, ráadásul még a kutyáját is magával tudja vinni, akkor nem is lehet kisnyugdíjas.” Vagy naivan: „Azt értem, hogy valaki bugyiban megy pénzt rabolni, de ha az a fejére volt húzva, akkor a rendőrök miből gondolták, hogy ő lehetett?”

 

A tanácsadó

Mélyen átérzi a problémákat, lelkét áthatja a felebaráti szeretet, ezért igyekszik jól hasznosítható tanácsokat osztogatni. Még mindig az előző témához kapcsolódva pl. ilyesmit: „Felháborító, ami veled történt. A megoldás: ombudsmannak levelet írni, rendőrségre bemenni, ajtót letépni.” Az effajta tüzes legények a valós életben általában 50 kg-t nyomnak vasággyal, és a sarki presszóban is remegő, visszafojtott hanggal kérik a kávét.

 

Az oda nem illő hozzászólást író

Továbbra is az előző téma. Ő a következőt írja: „A tacskóról jut eszembe, hogy nagynénémnek egy kuvasza van. Újabban azonban a kutya jobb oldalán erőteljesebben göndörödik a szőr, mint a bal oldalon. Tudna-e valaki tanácsot adni?” Még rosszabb, mikor a hozzászólók chat-ként kezelik az adott blogot, pl. a Hosszúhayú Mancy nevű hozzászólót örömmel fedezi fel régi ismerőse, Kopasz Bercy: „Nahát Mancykám, te is hozzászóltál, de régen láttalak.” Pár perc múlva: „Igen Bercykém, én is, de tudod, a hétvégét Makkoshotykán töltöttem.” És így folytatják végkimerülésig. Ezért van az, hogy adott témához a hozzászólások száma 276, ebből érdemi 8, a többi az ő fecsegésük.

 

A nagyon tájékozott

A poszt arról szól, hogy miként is szúrták le Julius Caesart Kr. e. 44. március idusán. A cikk sokaknak érdekes lehet, még néhány apróbb újdonságot is említ. A hozzászóló az eredeti cikk terjedelmének kétszeresében hívja fel a figyelmet arra, hogy a posztíró számos lényeges momentumot kifelejtett, éppen ezért az egész írás fabatkát sem ér. „A Tisztelt szerző arról sem tett említést, hogy ama napon Rómában éppen 22 C meleg volt. Ugyancsak kihagyta, hogy aznap pontosan 326-an szenvedtek Birodalom fővárosában szélgörcsben. Azt is hozzá kell tenni, hogy…” És sorolja végeláthatatlanul.

 

Az idegen nyelvet használó

Szintén olvasta a Julius Caesarról szóló írást. Szerinte is hiányos a cikk, ezért egy Grúziában üzemeltetett honlapról bemásol egy 1220 soros szöveget, amely latin nyelven írott eredeti forrás. De éppen idézhet svéd honlapot is, azonban legfőképpen olyan szakszavakkal telezsúfolt angol nyelvű szöveget, amelyből az átlagos internetező csak a „the” és az „and” szavakat érti. A végére magyarul odabiggyeszti fölényesen: „Szerintem ez elég bizonyíték arra, hogy a cikkíró tévedett abban, hogy a kérdéses nap reggelén Julius Caesar 10 perc alatt vette föl a tógáját.”

 

A mindenhez értő

Ő az abszolút megszállott hozzászóló. Teljesen mindegy, hogy az adott írás miről szól, legyen az atomfizika, szakácsművészet, űrkutatás, elefántcsontparti történelem, autó, lakberendezés, vízilabda, netán mexikói ősvallás, mindenhez van megjegyzése.

 

A nyálas-csöpögős

Elsősorban az állatokkal, kisbabákkal, szerelmi vallomásokkal kapcsolatos történetek hozzászólója. Különösen a happy enddel végződő sztorikat szereti, melyekről azt írja: „Jajjjj, ez nagyon édi-bédi.” Vagy: „Ez tök cukker.” Vagy: „A 2. kép annyira ari.” Viszont, ha az általa cukkernek tartott írásról valaki rossz véleményt mond, azonnal eltűnik szeme elől a rózsaszín köd, s válogatás nélküli ocsmány, goromba szavakat vág társaihoz.

 

Az állandóan hahotázó

Különösen szereti az újabban egyre szaporodó – és gyakran egy kaptafára készülő – szlengben dúskáló, életszagú sztorikat (ősforrás: Tardai történetek, Szlengblog). Bejegyzései mindössze egy-egy mondatosak, ilyesfélék: „Hát ez nagyon jó volt, épp a reggeli kávémat ittam, és akkorát röhögtem, hogy leköptem a monitort.” Vagy: „Teljesen jó írás, visítva nevettem, közben leestem a forgószékről.” Vagy: „A munkahelyemen olvastam a posztot, kollégáim mentőt akartak hívni, mert nem bírtam abbahagyni a röhögést, és nem érették mi bajom, mert azt hitték, hogy az X. céggel kötendő szerződés tervezetét nézem.”

 

A C-Zs-B

Minden alkalmat megragad arra, hogy e három betűvel kezdődő szavakat (jelesül: cigány, zsidó, buzi) elhelyezze hozzászólásaiban. A téma teljesen érdektelen számára. Ha a posztíró arról panaszkodik, hogy a fodrásznál hibás hajfestékkel kenték be a haját, így a hőn óhajtott platinaszőke helyett zöld frizurája lett, akkor: „Platinaszőke hajat már csak a cigányok hordanak.” Vagy: „Mert azt a bizonyos fajta hajfestéket zsidó tulajdonban lévő cég gyártja.” Vagy: „Azt írtad, hogy a fodrászod férfi, márpedig az csak buzi lehet, mégis mit vársz egy ilyentől?”

 

Az önmagához hozzászóló

Kerge Birka néven ír egy posztot. A legtöbb hozzászóló lehülyézi, ezért meg akarja védeni magát. De az meg hogy nézne már ki, hogy önmagát védi, úgy kell feltüntetni, mintha nagyon sokan egyetértenének vele. Ezért más neveken (pl. Kerge Marha, Birkapörkölt, Pörkölt Birka) hozzászól saját magához. Természetesen azt hiszi, hogy az olvasók nem tudják, hogy ő saját maga, bár nyelvezete, stílusa, szövegszerkesztése pillanatok alatt lebuktatja.

 

A hülye hozzászólókról hülye cikket író

Ez én vagyok.

300 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.04.08. 07:31:46

Kimaradt a "kimaradt a ..." szavakkal hozzaszolast kezdo.
Meg a spammelo.
Egyebkent meg nagyon jo, epp a kavet ittam es lekoptem a monitort!
Az volt mar, hogy Dezso nem is letezik?

Ja, es ELSO!

cd-r 2010.04.08. 07:54:49

kedvencem, aki az "öblösék a strandon" kaliberű posztok hozzászólásaiban is képes vérremenő metafizikai vitákba gabalyodni. a másik, akinek mindegy, csak elsőadhassa meg vagy megnemtörtént élményeit a múlt rendszer romantikájával fűszerezve. egy harmadik, aki szintén teljesen függetlenül a témától kizárólag a gyerekeiről beszél. akkor van, aki meg van róla győződve, hogy minden poénját kőbe kéne vésni, miközben hát finoman szólva sem túl viccesek. másik kedvencem az übermensch. vmelyik téma szakértője (pl borok). meggyőződése, hogy ezen hobbija kiemeli a szürke tömegből, a barbár aljanép közül. ezt a meggyőződését természetesen úton-útfélen megosztja kommentelőtársaival.

cd-r 2010.04.08. 08:00:39

viszontt a _personal favorite_ a rajongó kommentelőcsaj. a groupie virtuális megfelelője.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.04.08. 08:20:01

a legjobb akkor is a modoros excelguru hozzászólásai voltak :D:D:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.08. 08:23:00

Újabban elszaporodtak azok a kommentelők, akik bármilyen témakörhöz, a fekete erdő torta helyes elkészítésétől a szőrmekereskedelemig úgy szólnak hozzá, hogy feltétlenül szebb jövőt kívánnak. Ugyanezek mindenhez tudnak releváns linket a kucuginfóról.

noirp 2010.04.08. 08:23:22

Juj! Ez én vagyok.
Az offoló, a fikázó, a hozzászólásfigyelő, a vihogó. Juj! Juj! :)
Megyek, megkeresem a vajas késemet, már dűlök is bele.

Azon egyébként már gondolkodtam, hogy megkérdem Tibort, nem alapítana-e offolásért Arany Csőrbilincs díjat; bár az ember _magának_csak ritkán kér kitüntetést, ez az ötlet régen kísért. Míg ki nem moderálnak.

noirp 2010.04.08. 08:32:36

@El Topo (Sgt. Elias):
ööö az, hogy mi a répáért kell szebb jövővel kommentelni, meg, hogy mér' nem küldik el a kucugokat máshová a többiek.
Mert én még nem láttam ilyet, de simán el bírom képzelni. Gusztusos.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.08. 08:35:14

@noirp:

Hát, van élet a modoroson kívül is.:) A többiek meg azért nem küldik el a gecibe, mert maguk is lelkes fogyasztói a fasizdatnak.
Én el szoktam, de csak akkor, ha van hozzá türelmem éppen.

noirp 2010.04.08. 08:37:31

@El Topo (Sgt. Elias): Itt csak egy narancs-illóolajas üvegcsét lóbáló emberke járt, betett egy klipet, aztán eltűnt. Eszerint ő egy szolid esetke volt.
Nem is gondoltam, h ennyire úri hely vagyunk.

2010.04.08. 08:39:18

Ha össze akarnám foglalni a leírtakat, azt mondanám, hogy a modoros hozzászólók Abszurdisztánná változtatják a web ezen részét:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.08. 08:40:22

@noirp:

A modoros egy kurva szolid és intellektuális környezet, elárulom.

csípősmustár 2010.04.08. 08:58:19

Tizenhatodik!
Amúgy azt miért nem lehet megcsinálni, hogy saját ízlésem szerint kiszűrjem (ne is lássam) a csetelőket meg mindighülyeséget írókat, így maradna az érdekesebbje és akkor érdemes lenne még 297 komment után is olvasni.
Persze itt Abszurdisztánban ez nem megy, bezzeg Svédországban már megoldották!

Walter Melone (törölt) 2010.04.08. 09:04:48

Van még a read only módban működő, aki el sem olvassa a posztot, csak mondjuk a címét és még 2 mondatot.
Ebből aztán véleményt alkot, és elküldi a bloggert az anyjába.
Közbe lehet, hogy simán azonos véleményen lennének.

Ez rokona egyébként azoknak a funkcionális analfabétáknak, akik képtelenek megérteni egy többszörösen bővített mondatot vagy azt, ha valaki iróniát használ.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.08. 09:05:53

@csípősmustár: megoldható, nálam már rég szűrőlistán vannak a fecsegők meg az elsőzők meg még páran :)
azt hiszem, ez az eddigi legjobb modorosposzt, megjósolom az 500+ kommentet
de hogy maradhatott ki a grammar/spelling nazi?????

Kiegészítés: a negyvenkilós 'tanácsadó', aki ajtóletépést és egyéb vehemens megoldásokat ajánl, gyakran meséli saját történeteit, melyekben minden alkalommal, a jelenlévők tapsviharától kísérve, példásan rendreutasította a cigányhifiző utastársakat, bunkó ügyintézőket, átverős boltosokat (jellemző élőhelye: Homár és BKV figyelő).

Tényleg, az egyes típusok jellemző előfordulása is megérne egy posztot.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.04.08. 09:06:27

Engem sokkal jobban zavarnak a modoros körlevél küldők. Ha ezt továbbküldöd 10 embernek akkor 10 évig szerencséd lesz. Ha nem küldöd tovább egy órán belül, akkor 7 évig peches leszel, stb. Egyébként ezek a powerpoint csodái :)Akár egy posztot is megérdemelne..

Roan 2010.04.08. 09:13:51

Az elsőzőnek több alfaja létezik, ezeket nagyon hiányolom. A témától függetlenül mindig ugyanazt írják, nagyon viccesen:
-sunázó
-sünöző
-csak őstermelőtől, stb.

Bene Robi 2010.04.08. 09:15:11

Ne feledkezzünk meg ifj. Farkas Gyuláról! Mesterem egy fenomén a kommentezésben! Ha hihetünk Etelka néni jóslatának, talán újra olvashatjuk írásait. Én már nagyon szeretném.

Magyarnaba 2010.04.08. 09:22:44

Örömmel fedeztem fel magamat is: A hozzászólásait folyamatosan figyelő!

Persze én nem csak munkaidőben csekkolok és legfeljebb ötször szólok hozzá. Ezek miatt a lényeges eltérések miatt én nem is vagyok modoros...

noirp 2010.04.08. 09:27:41

@Rékuc: Jajjjdeédes!!-ező: a c...ság blog hú. Ha a képen 4, a tűzkarika nyomán leégett sérójú oroszlán vág döbbent képet, az is decukiiiiiiii.

2010.04.08. 09:31:57

ez annyira jó cikk volt, hogy leköptem a monitort :)
Hiányzik egy altípus, akit én úgy neveznék, hogy közösségépítő... ők azok akik egy blogon az adott terminus technicusokat idézik, ezekhez mások is csatlakoznak ebben a közös rítusban.
Jellemzően Homáros dolog edézéssel, svéd fűszoknyásokkal, aznapi friss posztokhoz való kapcsolódással, beidézésekkel. Ebből kialakul egy blognak egy közös nyelve, végszavaznak egymásnak és megadják a zárt közösség látszatát ezzel a saját nyelvvel. Szerintem.

noirp 2010.04.08. 09:32:46

@Bene Robi: Más műfajban, de Baszod Béla is műfajteremtő.

Gyulát meg én is nagyon várom vissza, szeretnék bebambizni vele a diplomaosztóján.

Q-rious 2010.04.08. 09:33:09

Én is hiányoltam a sunázót (ezzel beleestem a "kimaradt..." kategóriába) Egyébként nekem rendben van :)

elwood 2010.04.08. 09:38:31

ezért tart itt ez az ország

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.04.08. 09:43:02

mi tett le a post-oló az asztalra, he ?
milyen alapon osztja itten az észt ?

amúgy, lájkolom a postot :)))

mik a tippek a mai liverpool-benfica-ra ?
melyikük fog továbbjutni ? :)

virágelvtárs 2010.04.08. 09:45:43

Derég vártam ezt a posztot!
Az állandóan hahotázóból a kedvencem az idézős!

"A csunyáját mutogatta" :))))))
LOL

[c] 2010.04.08. 09:49:16

Kimaradt az "És ezt ami kínkeservvel összeszotyogtatott adóforintjainkból!"
Bár nagyfokú rokonságot mutat C-Zs-B-vel meg az Abszurdisztánozóval.

AlexWolf 2010.04.08. 09:50:44

Bánki Péter ezt máshogy intézné :P

soldat 2010.04.08. 09:50:53

Én most a röhögcsélő vagyok, mer' ez Modorosan Csúcsfrankó!

Maxim_Isayev 2010.04.08. 09:51:08

@Walter Melone: Az nem a write onlyban működő?

egyébként meg UTOLSÓ! (eddig)

atpijkamo_ · http://www.deciki.blog.hu/ 2010.04.08. 09:52:28

Miért baj, ha egy teljesen érdekltelen témát szétoffolunk? Nem kell mindent olyan komolyan venni.

Ha meg valaki olyan jót ír be, hogy leesek a székről a röhögéstől, azt nem szabad titokban tartani.

Különben jó a cikk.

dz02 2010.04.08. 09:52:40

most sem olvastam el az előttem szólókat, ez után sem fogom ezt tenni.

A hülye hozzászólókról hülye cikket író

Ez én vagyok.

ezzel egyet értek.

[c] 2010.04.08. 09:54:00

@Magyarnaba: Én is, én is. Meg a grammarnáci.

Hümüzhümümüz 2010.04.08. 09:55:26

Annyira jót nevettem, hogy befingtam. :D

Jól összefoglaltad komám! Ügyes vagy! :)
Én a reggel 8-tól délután 4-ig kategória vagyok. Bár a hozzászólásaimat csak nagy unalmamban szoktam figyelni. :P

Még több ilyen írást, ha kérhetem! Béke!

Macko 2010.04.08. 10:04:13

Jó cikk...
A "szétröhögtem magam" típust nem feltétlenül fikáznám.
Kell az a kis visszajelzés a poszt írójának.

MagyarZizzi (törölt) 2010.04.08. 10:09:42

Én egy hozzászólásait folyamatosan figyelő tanácsadó vagyok.
Ezért felhívom rá a figyelmedet, hogy kihagytad azt a fajta kommentelőt, aki végigjárja az aznap legnépszerűbb blogokat, és mindenhová beírja ugyanazt, legyen az ingyenpornó-reklám, vagy valami Baszod Béla-féle bölcsesség. A választások közeledtével pedig politikai hirdetés.

Mitya Ivanov 2010.04.08. 10:12:42

@El Topo (Sgt. Elias):
Az kimaradt a postból, hogy van olyan hozzászóló is, aki ha bármilyen témához hozzászól, úgy kezdi, hogy "erről jut eszembe az egyik exem, aki éppen........" Főleg ha modoroskodni akar és görbe sminktükörbe néz. ;)
Kurvára nem olvastam el a kommenteket, és első.
A monitort is leköptem, pedig semmit sem iszom, vagy eszem, egyszerűen koszos volt. Sőt majdnem be is hugyoztam, mert vízhajtó teát ittam.
A poszt odabasz, ez is a szlengblog hatása, és még fárao meg ferenc is.

SATA 2010.04.08. 10:13:10

Na ezzel nem tudom melyik típus leszek; de amikor a kommentelő félreérti a Szófia utcai nénis sztorit, és felháborodik, hogy tuti nem kisnyugdíjas, ha van pénze Szófiába menni, hát, én MAJDNEM leköptem a monitort !!! :)))))))) nagyon-nagy.

Ami talán KIMARADT:

-Szarul helyesíró, de mindenkit leugató
-Komment felületet MSN-ként használó (Jaj, képzeld, a tegnapi buli egész jól sikerült, majd még mesélek)

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2010.04.08. 10:15:20

@Kulics: Hú, ezt nagyon utálom, ezért is szoktam le a Homárról.
@Saints and Thieves: Ez pedig a másik undorító kaszt.

É2I 2010.04.08. 10:17:14

Többen is magamra ismertem, jó lett. :D

Mondjuk a "Küldtem mélt" típus talán, mint a csetelő altípusa még beférne.
Illetve a "Na végigolvastam; k_rva hosszú - Nem olvastam végig, mert k_rva hosszú" is egy-egy altípus.

F79 2010.04.08. 10:17:24

@Macko: Igen de a "szétröhögtem magam"illetve "ez most nagyon jó volt"-osak majdnem minden poszthoz ezt írják, innentől nem is visszajelzés. Azonkívül senki nem fulladozik a röhögéstől ( legalábbis nem minden 2.posztnál), az ilyen drámai túlzások olyan furcsák felnött emberektől. Nyilván nem lennék itt ha nem tetszene.

Tényleg kimaradt a groupie/rajongó. Mindig ott van, mindenkivel flörtölget, mindenkivel kedveskedő( már-már modorosan), visszaigazolásokat gyűjt.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.04.08. 10:19:25

nagyon jó írás!

modoros leszek, de kimaradt a "minden posztot agyon dicsérő", jellemzőek a geekz és tóta w. blogján. Ők azok, akik minden bejegyzéshez úgy kezdik a hozzászólásukat, h "zseniális írás" vagy "árpikám, ismét felülmúltad önmagadat", stb. Persze aki nem ért velük egyet, azt jól kiröhögik, h mekkora egy intellektuális trágyakupac.

A homár nyelvezete meg megérne egy külön posztot:) Ott a kommenteket szinte már csak a törzsolvasók értik:D

Aszpartám 2010.04.08. 10:20:41

Bár az előző kommentelőket meg a cikket nem olvastam el, azért ide is leírom:

A kedvenceim azok a hozzászólások ahol a t. kommentelő ír egy teljesen érdektelen véleményt (pl. jó volt a poszt) hogy lehetőleg minél többen lássák a neve mellett kiírt blogot. Bár ez végülis spam.. Na az ilyeneket sunázhatná egy süncsalád! (Eleve mi a francnak kitenni a blogodat a neved mellé)

Na mindegy, amúgy nagyon mókásra sikeredett a posztod, a munkahelyen nagyot néztek min röhögök ilyen intenzíven, hogy majd bepisilek, ari mi? :-) Persze vártam a sok troll fröcsögő kommentjét, de mit vársz a zsidóverte Abszurdisztánban?

Persze azok a kommentelők is szánalmasak, akik a poszt (szerintük) vicces elemeit ismételgetve jópofinak próbálnak tűnni.. hogy szarnának sünt..

Első?

Patrick Bateman 2010.04.08. 10:21:08

Burkoltandicsekvős?
"A fotóid a Manóról iszonyú édesek, zsebibaba28 :)) Sajnos, solymár környéki babaúszásban nem tudok segíteni, de nálunk, itt Manchesterben, mióta a Párom az idegsebészeten osztályvezető, vagy mi, azóta ezt el lehet számolni. Tökre nem is kértük, a szülés után adtak egy prosit, és benne volt. Csak be kell vinni a számlát az NHS-hez. Emlékszel, mondtam, hogy kicsit sajnáltam, hogy nem Brüsszelben szülök, de szavam nem lehet, itt is abszolút profik."

Mitya Ivanov 2010.04.08. 10:24:14

@Kulics: a szakitósblog pont ilyen. Ott úgy néznek ki a kommentek, hogy

- elsőő
- jujjjjjjjjj új poszt van na megyek olvasok, de még előtte KVzok
- új poszt van, jól indul a napom
- hello mormota felébredtél? Még annyira álmos vagyok, tudod, amikor múltkor qrtunk, reggel csak cigi után birtam felébredni.
- ez a poszt hosszú el sem olvasom
- a posztírónak szar stílusa van, el sem olvasom
- addig bírtam olvasni, hogy "írtam neki egy utolsó SMS-t", ekkora egy luzert

- bucsuszex volt. Akkor el sem olvasom.

- a posztíró egy fasz
- a posztíró egy lúzer
- a posztíró egy HP/MNK, egy barom, egy kurva
- aranyosmedve/cuncumunci te is ilyen voltál 18 korodba
- szerintem nincs barátság férfi és nő között
- lazannyát csináljak vagy ráksalátát?

és meg sem állnak 752 kommentig.

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.04.08. 10:27:10

@Horst Fuchs: jogos! meg a "ez tuti, h fake", még ha külön ki is emeli a blogger, h ez nem kamu! :D

Énbagoly 2010.04.08. 10:28:21

Én is beleestem már több hibába is, úgyhogy megyek hamut szórni a fejemre. :)

Olgicsq 2010.04.08. 10:29:10

ezt mar mindannyian megerdemeltuk mar. Koszi.
LOL :)

É2I 2010.04.08. 10:31:32

Van még a bolg rajongó blog készítő, aki rendszerint a nickjében reklámozza azt. Összeszedve adott posztok hozzászólását esetleges törlés esetére, valamilyen távoli szerverre mentve.
"Ha esetleg törlésre kerül, itt megtalálod:"
"A gugli kesséből lementettem, itt van:"

blah 2010.04.08. 10:32:53

Az a típus kimaradt aki szarik a posztra és csak az utolsó hozzászólásokra reagál.

MPL firstlady 2010.04.08. 10:33:56

Lánykoromban elsőztem, nagyon tetszett. volt, hogy egy nap háromszor is önelégülten dőltem hátra hivatali fotelomban.
Aztán ahogy telt az idő és öregedtem, rájöttem hogy snassz, nem menő, unalmas és még moderálják is. ezután beírtam, hogy firstlady. Nagyon tetszettem magamnak:))

Ez elég modoros volt vagy még csiszoljak rajta?

Egyébként baszodbélától nem várok semmit. Ahogy lókupectől sem vártam semmit. Kis színesek. Ha többet írnának, meg is lepődnék rettentő módon.

Frigyesur (törölt) 2010.04.08. 10:36:07

@Mitya Ivanov: No, es ki is maradt a felsorolasbol az a kommentelo, aki mindig azon nyavalyog, hogy miert nem a temarol beszelunk es miert nem chaten vagyunk inkabb O a blogot tul komolyan vevo kommentelo. ;)

Gournoddam 2010.04.08. 10:38:44

Engem most éppen a sikítva röhögős, instant klasszikus stb. megmondóemberek idegesítenek.

Régebben az elsőzők. De az már elmúlt.

beep 2010.04.08. 10:39:08

Meg vannak az oda nem illő linket linkelők:

hircsarda.hu/

Secnir 2010.04.08. 10:41:11

bár a posztot nem olvastam el, azért biztos jó.
a kommentekben van elsőzés, van sunázás, teljesen jó irányba halad a népszerű, indexcímlapos-bulváros blgok felé...

Magg (törölt) 2010.04.08. 10:41:22

@Kulics: ja-ja! :D
... meg az ALDI-zás, meg a posztolót lehet-e már...-ozás, stb.
376 hozzászólás, ebből kábé tíz, ami a témával foglalkozik.
Sajna, a munkahelyiterror blog is kezd elmenni ebbe az irányba!

Editke vagyok · http://editkevagyok.blog.hu/ 2010.04.08. 10:41:57

Én csak azokra a posztokra reagálok, amelyekről saját magam jut eszembe :)
Ez melyik típus?

Patrick Bateman 2010.04.08. 10:41:59

@É2I: Ő az, aki egyben bénázó öröklúzer is szokott lenni.
"Az előbb írtam egy kurvahosszú kommentet, de a blogmotor benyelte, most nem tudom újragépelni, mert a laposról írok, de bennhagytam a munkahelyen a töltőmet. Szal mind1, megpróbáltam belinkelni azt a cikket a Szittyahírről, de valamiért a Firefox nem hagyta, de megtaláljátok a főoldalon lejjebb, a régi kommentek között, ha rákerestek arra, hogy "kiszivárogtatták a komcsik", és a találati listában a 37etedik."

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.04.08. 10:46:34

Az ékezet nélkül író, magyarozó vagy bezzeg nyugatozó még beférhetett volna :-).Utóbbi onnan is tetten érthető, hogy sokszor érezhető csak tv-ből,hallomásból,ködös, utópisztikus mesés mende- mondákból,urban legendekből ismeri a "bezzeg országot" .

Pl:"nyugaton nem dobaljak el az utcan a szemetet az emberek,mint a bunko magyarok"

Közben:Nyugaton van arra pénz, hogy hajnalban amíg a bezzeg nyugati alszik, addig a vendégmunkásokat,letelepedett bevándorlókat alkalmazó cégek összeszedik az előző nap mocskot.

cd-r 2010.04.08. 10:49:41

a youtube kommentelői is külön kaszt. vagy teljes mellszélességgel lelkesednek, vagy ordenáré módon anyáznak. nemigen van középút. egy 40 másodperces "kiskacsa táncol a jégen" vagy "lakatos ricsi a raj rapper" videóra 1700 komment érkezik.

Nagyvakond 2010.04.08. 10:55:17

"LOL, ROTFL, WTF, OMG, :))), XDDD, :oO"
--------------------------------------
De nem; igazából csak annyit mondok,
hogy jó a poszt.

Epoxigyanta 2010.04.08. 10:55:21

És szintén külön kategória Bisztő Gyalla, akinek kommentjai csak lazán kötődnek a poszt tárgyához. :)

És van a saját testi paramétereit fitogtató típus, aki főként a BKV figyelőn és a Homáron tanyázik és sosem mulasztja el megjegyezni, hogy "Az biztos, hogy ÉN lenyomtam volna a torkán a sapkáját. Belém még nem sosem kötöttek ezek a gecik. Talán azért, mert én 2 méter magas és 120 kilós vagyok, meg hajam is kevés van."
Persze lehet, hogy a valóságban ezek a számmok kettővel osztandók. :)

Patrick Bateman 2010.04.08. 10:57:22

Autósblogok fenegyereke?
A kereszteződésnél elengedtem a kisfiút, hadd villantson apuka tuningszutyukijával a bnőjének, csak előtte azért kicsit megpöciztem a gázpedált, sasolt is keményen, ahogy a Magnum sportkipu hördült egyet és négyezren aztán befigyelt a turbó is. Megugrott kicsit a nagyvas, de városban sohasem szoktam állatkodni, ez nálam alap, csak az ilyen csírák azért kihozzák belőlem a pedagógust. De az ilyeneknek már úgyis várják valahol a veséjét"

Secnir 2010.04.08. 11:01:46

na, közelítünk a 100 kommenthez, kezdhetjük szétoffolni :)

Abszorpciós diverzifikáció (törölt) 2010.04.08. 11:05:16

Modortibi. A recskázó perverzeket akik egész nap az xhamstert nézik mlé hagytad ki? Amúgy első?

É2I 2010.04.08. 11:06:16

@Secnir:
A posztolót lehet már?
:P

Patrick Bateman 2010.04.08. 11:07:43

@Patrick Bateman: És a kényszeres kommentszámláló :)?
"Itt pofázunk már 410 komment óta, de még mindig vannak egyesek, akik nem tudnak elszakadni attól, hogy tolvajkomcsik meg patásorbán. Meg kell végre érteni, hogy a dolgok nem feketék vagy fehérek".

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.04.08. 11:09:52

KIMARADT a feminista kommentelő!

kikérem magamnak.

a feminista kommentelő mindenre ugrik, amiben nőgyűlöletet, vagy hímsovinizmust szagol, akár nyomokban is. általában monokromatikus, mást sem tud szajkózni, mint hogy a fennálló társadalmi rend velejéig romlott, és hogy a poszt miért pont a nőkre van kihegyezve, mintha ugyanezek a sztereotípiák nem lennének megtalálhatóak a férfiakban is. kedvenc fikázófelülete a görbe sminktükör, index és velvet blogok, és meggyőződése, hogy a posztban szereplő nő vagy érzelmileg, vagy fizikálisan bántalmazva van. kommentelőtársai meg vannak róla győződve, hogy nem teljesen százas, de azért reménykednek benne, hogy a hosszú pszichoterápiás kezelés azért megteszi a hatását.

Kassian 2010.04.08. 11:11:50

Kimaradt a "Minden nőt lekurvázó":

Bárhol, bármely fórumon, blogon kép jelenik meg egy modellről/celebcsajról/pornósztárról ő azonnal hozzászól. A komment vagy úgy kezdődik, hogy "ez meg ki a faszom?", vagy "ez is csak egy mocskocs kurva, aki mutogatja magát" eseteleg "mekkora ringyó és még szarul is néz ki", továbbá "gebe" vagy "dagadt disznó" az adott fotón szereplő hölgyemény.

Ezt követően átkattint a kedvenc pornóoldalára. Amennyiben nőnemű, drasztikus fogyókúrába fog, hogy minél inkább hasonlítson az általa fikázott nőkre vagy legalábbis hasonlóan jó alakja legyen. Ez utóbbi típus vállfaja még a "harcos feminista", aki saját párkapcsolati sikertelenségét, esetleg csúnyaságát azzal kompenzálja, hogy minden, nála jobban kinéző nőnemű egyedet lekurváz.

Patria 2010.04.08. 11:16:54

ostobaság. Ezek szerint minden kommentelő gyökér, mert kikerülhetetlen, hogy valamelyik kategóriába sorolható legyen. Ha követed, az a baj, ha nem követed, az a baj, kedves vagy, nyálas is, az a baj, ha nyers, az a baj, ha hozzászólsz másik kommentelőhöz, az a baj, ha röhögsz az a baj, ha véleményt alkotsz az a baj, mert valakinek más véleményével ütközik az a baj.

Patrick Bateman 2010.04.08. 11:17:01

Hosszúnickű küldetéstudatos poénújrahasznosító?

"sün!Malac: Megélhetési sünöző és provokátor", "ufó: tardai arc, modoroschan küldi a szlenget"

Secnir 2010.04.08. 11:17:26

@É2I:
lehet, mert kiderült, hogy nem Omározik nap mint nap.
kihagyta Majmászt pölö...

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2010.04.08. 11:18:18

Ha már külön kasztot alkotó, külsős számára érthetetlen nyelvezetet használó kommentelők gyűjtőhelye: napirajz.hu

Kassian 2010.04.08. 11:19:13

@Patrick Bateman: meg az ilyen, hogy "Sutyi, sutyika, korábban Sutyesz vagy Suttyogó+éljenek a csajok!Csókolom!"

shaft 2010.04.08. 11:19:55

szerintem fotoshop

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.08. 11:22:23

@Patria: kimaradt a mindenen megsértődő, iróniát nem értő, önmagát komolyan vevő, saját típusán nevetni nem tudó pöfeteg is (jellemző lelőhelye még a görbe sminktükrös szingliposzt
gorbe-sminktukor.blog.hu/2010/01/24/notipusok_csinosnak_mondott_igenyes_no_tarsat_keres#comments

és a gasztroblogger modorospost
modoros.blog.hu/2009/07/30/olvasoi_rovat_a_gasztroblogger

:)

baliquez 2010.04.08. 11:26:02

Van sokféle még ami kimaradt,

- A kényszeresen szmájlizó (ennek tipikus és különösen undorkeltő esete pl. az index polfórumon valami PuPu nevű nyomorult aki karikaorrú minősített szmájlikat biggyeszt a legtragikusabb témákhoz is)

- A magyarmentalitásozó hazaáruló-wannabe (igazi virtuális energiavámpír, csuklóból negatívba ránt a lehúzós szürke nihiljével, esélyesen valami külföldi bevándorlógettóból pöcögteti a fikát hazafele, sokszor ékezetmentesen)

- A figyelmetlen nyelvtannáci, más néven velvetcenzor (vastagon leszarja hogy őelőtte már többen is beszóltak az elütések miatt, de értékes és hű fajta, a velvet meggyőződésem hogy szándékosan ignorálja a helyesírás szabályait, ezzel konkrétan tenyészti a nyelvtannácizmust és a spontán vetődésű velvetcenzorokat anyagi érdekű kommentvadászatból)

- Az usaiboldog gyökértépett (itt minden szep, minden jo, Mary suti a halaadasnapi pulykat, itt konyvelek Minnesota-ban es mar befizettunk egy hajoutra a negyvenedik hazassagi evfordulonkra, nem, nem haza megyunk, nincs mar ott semmi)

- Az überlít (ritka madár, MMO-fórumokban néha, de leginkább csak ingame büntet, pedig tök jó lenne gyakrabban olvasni hogy Orbán 74|<4r0dj, m0c5|<05 büdö5 |<0mm|_|ni574 bér3nc)

Patrick Bateman 2010.04.08. 11:26:59

Modorosblog-nemértő mindigráfutó?

"Nah, a postolónak megint sikerült az összes tipikus közhelyet belezsúfolni a posztba, anélkül, hogy egy kicsit is utánanézett volna a dolgoknak. A dekupázs igenis egy komoly művészet, képzeljétek, a Svédeknél és az Osztrákoknál még saját képviselőjük is van a Parlamentbe, de itt, Magyarisztánban csak a bőgatya meg a fütyülősbarack megy. Ébresztő, emberek, itt a huszonegyedik század!"

Patria 2010.04.08. 11:28:03

@Rékuc: Hangulatomtól függően én az összes kategóriában benne vagyok, az a baj.

IndaMuncher 2010.04.08. 11:30:37

A hahotázókat és a fikázókat rühellem, mint a szart. Köszi, jó írás.

nadivereb 2010.04.08. 11:32:24

Én az vagyok, aki munka helyett tizenöt percenként végignézi az összes e-mailfiókját, valamennyi általa ismert hírportált, valamint legalább nyolc blogot.

É2I 2010.04.08. 11:32:38

@Patria: Mint minden ember. Csak van aki észreveszi, tudja magáról és van aki nem.
(Na ez is egy modoros.)

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2010.04.08. 11:34:02

Voltmár volt már?
Ja, az a száni.

Patrick Bateman 2010.04.08. 11:36:38

Béna bérreklámozó?

"mariaorszaga mariaorszaga.hu 2010.04.07"

Gratula, jó a post.

Ha egy igazán jó virtuális közösség építésben akarsz részt venni, akkor ott a helyed Mária Országában!

http://www.mariaorszaga.hu"

Patria 2010.04.08. 11:40:10

@nadivereb: És ez átlag kb. 15 percet vesz igénybe. Akkor meg kezdheti az ember elölről. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.08. 11:40:45

@Patria: én inkább blogtól függően 'váltogatom' a kategóriákat, egyedül chatelni nem szoktam többszáz kommenten át :)

Patrick Bateman 2010.04.08. 11:40:57

@húsgombóc: Régebben jobb volt száni. De régebben minden jobb volt.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.04.08. 11:43:01

"Irigylem a problémádat"
"Ülj le, egyes"
"Ki az a <insert celeb name>?"

mama ottmarad 2010.04.08. 11:43:18

Gratulálok, szép kis tudományos összefoglaló.

(+ a címlap-irigység kimaradt)

Patria 2010.04.08. 11:46:14

@Rékuc: És mitől függ, hogy melyik blogban milyen vagy? Én tojok a konvenciókra. Kizárólag hangulat függő. Internet ez, nem más.

IndaMuncher 2010.04.08. 11:47:34

@baliquez: "Az usaiboldog gyökértépett" Itt Hagymára gondoltál a homárról biztos vagyok benne.

Ja amúgy típusok Youtube-on is megvannak ám.
Az MR2 rajongó tarisznyás:

"Úristen ezt aaannyira imááádom."
"Olybá tűnik nekem, hogy ők külföldön is sikeresek lennének"
"Gyerekek, ez az *énekes/nő neve* tud valamit."

Az idióta idézgető:
"*A videó poénos szövegeiből bármi idézve*"

az utálók:
"Ilyen szöveget én is tudok írni."
"Mi ez a szar :D :D XD XD"
"De fos XD XD"

2010.04.08. 11:50:14

@Patrick Bateman: ez kurvajó summázat volt ! Tényleg az autózz blog is egy külön állatkert, ahol egymást megölnék egy egy kresz szabály magyarázatért.

malkavitamin ventrueknak 2010.04.08. 11:50:19

@noirp: Arany Csőrbilincs? "Navia, te lafanc!" Megalapíthatnák tényleg:)
Mindegyik vagyok... most vagy tetszik, vagy elsírom magam, és félrevonulok a sarokba. Még nem döntöttem el.

nadivereb 2010.04.08. 11:52:11

@baliquez: Jaj, az "olyan jó nekem itt az usában, Maryvel most néztünk meg egy olyan filmet, amit otthon nem adnak legálisan még fél évig, és tök boldogok vagyunk"-típusú hozzászólásoktól én is rosszul vagyok.

[c] 2010.04.08. 11:56:16

@Blás Sailor von Wolfhausery:
Off
Ez azért nem teljesen igaz. Nekem csak németországi tapasztalataim vannak, de ezekből arra jutottam, hogy igenis: a zemberek nem szemetelnek. Ez abból (is) látszik, ahogy a saját portájukat rendben tartják. Ott nincs kert végébe össze-vissza behányt "még jó lesz valamire" szemét.

[c] 2010.04.08. 11:58:14

@Epoxigyanta: Ilyenek a Munkahelyi terroron is vannak. Elméletben mindenki veszettül tud érdekérvényesíteni.

2010.04.08. 12:00:26

@Kulics: ejaculatio praecox

[c] 2010.04.08. 12:04:06

@Kassian: ...és van a nagy igazságérzettel megáldott feminista, aki kikéri magának, hogy a frusztrált férfigyűlölőket azonosítsák a feministákkal - én, pölö.
:)

A "Minden nőt lekurvázó"-ról jut eszembe az Erkölcsbajnok - aki egyébként meglepően tájékozott abban, ami szerinte a "liberális métely".

Patrick Bateman 2010.04.08. 12:06:38

@Szigi.: Az igazi akolmeleg kisközösség a ilyen szempontból Prohardver:

"Nah, tegnap végre megjött a karesz, rögtön kis is kaptam az Asus deszkából a Celeroncsot, zsuga be, és irány a csé. Toltam a gámát, de 1920x1200-nál kicsit még mindig szaggat, meg a Prime négy óra után összeszarta magát, úgyhogy holnap jön a voltmod, megüldöm 4.52 vCore-ral, de CL5,10,2,1-nél szerintem CPU-limites lesz a cuccos. Kurvára várom már, hogy UV-s csövek mgérkezzenek, akkor lepattintom róla a ventit, homokkal kicsit lecsiszolom, és megkínálom a vizes Zalmival, fincsi lesz. Nem tudtok egy helyet pesten, ahol halálfejet tudnak gravírozni a plexire?"

cd-r 2010.04.08. 12:09:42

@Patrick Bateman: a hosszú és egyéb idióta ill. poénosnak szánt nickek egy teljes posztot is megérnének.

Zorita 2010.04.08. 12:10:57

ez tényleg kellett már, úgy évente-félévente be kell tolni egy hozzászólókról szóló posztot, kicsit számot vetünk magunkról, aztán minden mehet tovább, amíg megint el nem szakad a cérna

Patrick Bateman 2010.04.08. 12:11:51

@cd-r: Akárcsak a kényszeres nickváltoztató identitáskeresők.

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2010.04.08. 12:17:56

Sőt az is van már, hogy a poszt-tolót lehet már? Szétoffolás tipikus esete a Szakítós mellett a Subba: kb. az 5. komment után átmegy chatbe, vagy már az első az, hogy megyek kávézni stb. Ott is kialakult egy bizonyos szleng a Homárhoz hasonlóan, és pont ezért is volt vagy van egy Belterj nevű blog a subba törzsgárdának, kívülállóknak érthetetlen. :D Ja meg persze naponta nickváltás, nickek elválasztása / jellel stb.

É2I 2010.04.08. 12:19:02

@Patrick Bateman:
Huhh a techno fanok, modderek, valóban. Mondjuk ez igaz minden fansitera. Mindegyiknek megvan a maga nyelve, közössége.
Kedvencem a csillagászati- és a quantum fizikai-, bár egy-egy orvosblog se rossz, főleg, ha szakmailag összecsapnak.

MPL firstlady 2010.04.08. 12:24:01

modoros kommentelők nincsenek? ez hogy lehet?

MPL firstlady 2010.04.08. 12:29:07

Véletlenül tévedtem a múlt héten egy blogra, ahol a poszter konkrétan Tóth Anna matematika tanárnőre emlékeztetett. Mint a megboldogult Anci néni a múlt évezredből osztotta a kevés hozzászólót, kimért volt mint tíz deka liszt, biztosan égnek állt a kisujja miközben itta a kávét a porcelánból, és majdnem a kosboros Gyula stílusában válaszolt. Valami b@szatlan picha volt szerintem. Vagy Görög Ibolya álruhában, mert illemet is tanított egyben.
Nem is mertem hozzászólni.

matyi10 (törölt) · http://matyi10.blogspot.com/ 2010.04.08. 12:29:27

de akkor mégis milyen az ideális kommentelő?

rdi 2010.04.08. 12:33:52

És olyan is van, aki
- tv-s témájú posztoknál kötelezően megjegyzi, hogy 5 éve nincs tévéje, de mégis tökéletesen képben van minden csatorna minden aktuális műsorából. Természetesen csak azért tudja, hogy miről van szó, mert barátoknál véletlenül ment a tévé, és pont látta.

- ha a posztban szerepel egy átlagnál csinosabb nő, akkor átlag 3. kommentelőnek annyi az össz véleménye a témához, hogy "sunáznám". Függetlenül attól, hogy a hölgy részecskefizikus vagy emberi jogi ügyvéd.

- aki a másik helyesírásán kezd el rugózni, majd aki erre válaszul azon rugózik, hogy az ly-j és a ban-ben úgyis ki fog kopni a magyar nyelvből, és majd jönnek, akik a nyelvet féltik a romlástól, ezzel teljesen off-ba taszítják az egész topic-ot.

Elnézést, ha most megvalósítottam a 2. pontot. :)

Patrick Bateman 2010.04.08. 12:34:48

@É2I: És az MLM-bajnokok?

"Csak épp az a baj, kispofa, hogy Lájonessz SOHASEM fog bedőlni. Képzeld, az APEH is félévig vizsgálta, aztán nem tudtak mást mondani, mint hogy MINDEN TÖRVÉNYES. A Szájennet egyszerűen csak ellopta a nóhót, de azt is bénán csinálták, mert emögött a Rendszer mögött egy Nobel Díjas matematikai Módszer van. Igy lehet, hogy bonyinak tűnik, nem is tudom neked így leírni, de javaslom, menj el egy ingyenes tájékoztatóra, és hidd el, fel fogják nyitni a szemed! De ez sajnos Magyar Ország, ahol az emberek nem azt keresik, hogy hogyan boldogulhatnának, hanem azt, hogy hogyan tudnák a másikat a földbe tiporni.
Én pl. már a negyedik szinten vagyok, van is 32043746 forintnyi Bennfoglalt Szintkedvezményem, bármnikor megnézhetem a saját ingyenes Webirodámban, és amit BÁRMIKOR KIVEHETNÉK, de inkább beleforgatom a csapatépítésbe. Egy nagyon jó csapatom van itt Mátészalkán, nagyon motiváltak, mind nagyon pozitív és mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy HIGGYENEK a Rendszerben, mert ez nem PIRAMISS JÁTÉK, és az USÁban pl. már minden másdik kocsit MLM-ben fognak eladni 2011-ben. Szép napot mindenkinek!"

nadivereb 2010.04.08. 12:37:03

@matyi10: modoros. Aki alkalmi kommentelő, az azért modoros, aki meg rendszeres, az meg azért (meg még húsz másik dologért). Modortalan kommentelő per definitionem nincs.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.04.08. 12:38:17

Meg olyan kommentelo is van, aki szol, ha uj poszt van az x blogon.

Van uj Dezso!!!

nadivereb 2010.04.08. 12:39:26

@Patrick Bateman: Tényleg, van még a bizonyos szavakat - különös tekintettel a népnevekre - indokolatlanul nagybetűvel író.

F79 2010.04.08. 12:41:11

@matyi10: ez hülyeség ilyen nincs. mindenki modoros ( én is), és ez vicces, és mi minden nap ezért járunk ide szórakozni.

noirp 2010.04.08. 12:43:29

Na, én itt csak vigyorgok komolytalaul, miközben lassan alakul a szemem előtt a nagy Brehm.
Ország: Állatok. Törzs: gerinchúrosok. Altörzs: gerincesek (általában). Osztály: blogbogarak. Rend:ragadozók (sokmindenre ugranak)
stb.
@malkavitamin ventrueknak:
Én már beledőltem a késbe, amivel a kenyeremet kenem (munkaidőben persze), szerintem neked is megteszi vmi hasonló. Fel a fejjel :))

Patrick Bateman 2010.04.08. 12:49:17

@nadivereb: Azt észrevettétek, hogyha belefut olvasás közben az ember egy ilyen típusfurkóságba (nemzetnév nagybetűvel, Horváthország, stb), az villámgyorsan annulálja az egész poszt értékét, mégha egy-két mondat erejéig már el is kezdtél egyetérteni a kommentelővel?
Nekem amúgy valamiért a két r-es "terrabájt" miatt viszket talpam, nomeg attól, hogy már pár éve itt van közöttünk, (és amúgy elég idóta névválasztás, de mittegyünk), hogy a zemberek zöme még nem vette észre, hogy a Blu-ray nevében nincs "e", nomeg a félkatonai kommentelők "Grippen"-ezése... De ez már így fog maradni, érzem.

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2010.04.08. 12:50:29

@Patrick Bateman: a Szép napot-tal búcsúzók még egy külön irritáló alfaj. De nemcsak kommentben, hanem mondjuk iwiw-üzenetben... szép napottal csak azok köszönnek el, akik vadidegenek, és valami idegesítő sablonszöveget vagy reklámot nyomatnak.

Sunáznám - elég megnézni a Velvet bármelyik cikkét. Nem kell a 3. kommentig se várni...

bajor gizella 2010.04.08. 12:52:58

van az az alaphangon általánosságoat moondó törzstag akit mindeni imád. senkit nem hajt el a kurva anyába, mert általában művelt is az illető, olyan blog bölcse.
ha velőt rázó balfaszságot mond akkor is mindenki helyesel.
vannak a helyeslők. egyetértek veled el tropó, OTT A PONT. el troponál a pont stb, megint el tropóval kell egyet értenem. zseniálisan tudod megfogalmazni A LÉNYEGET. ők ezzel nem tudom mit akarnak jelezni, önigazolás vagy valami ilyesmi, érdekes jelenség.
van az aki csak akkor jön ha fájt van. de akkor órákra ottragad, és minden kibaszott hozzászólásra reagál, témától függetlenül. általában a nagy öreg kommentelők között megegyezéses seggnaylási alapon sosincs vita, általában mindig egy újonc vagy valami álnicken bejelenkezett régi ember veri ki a lécet, és megy neki a faszozásnak. ekkor a méhkas minden tagja védeni kezdi a régi kommentelőt, a vesztes, pedig szárnyaszegetten" ilyen primitív bandával látom nem lehet kommunikálni" vagy "mentemvan jobb dolgom is mint itt lógni a neten" felkiáltásokkal visszavonul. páran ehehéznek, vagy egen-egen jól is teszed-eznek.
van az igazi tarack, aki csak beböfögni jár, és mindenkit olt. "jaj de jó netek; hogy van időtö ilyenekre, mást vért izzad hogy eltartsa a családját", vagy "mondhatom szép kis társaság vagytok, más hibáin élcelődni. anyuátok nem mondta hogy ez nem illik?" a törzsommentelők ingerüszöbét nem tudja megborzolni egy ilyen mondat, csak a relatíve ifjoncok válaszolnak kioktató, lenéző, szellemeskedő modorosságokkal. "ha nem tudnád ez egy ilyen blog." "igen mi szerencsétlenek ezzelszóraoztatjukmagunkat hüpp hüpp"
van a neszesemmi fogdmegjól kommentelő, aki olyan kliséet hangoztat, ő a blog-fórum etusa, aki természetesen igazat szól, mindig középen áll, és senki se érti hogy miért kommentel. soha senki nem reagál a beírására.
a legidegesítőbbek azok akik folyton elismétlik amit modnani szeretnének, NAGY BETŰKKEL, ismétlem, értő olvasás, háthamegérted, látom még mindig nem esett le szövegekkel megtűzdelve. egyszerűen nem fogják fel, hogy nem az értéssel, hanem az egyetértéssel van probléma. vitatkozni velük nem érdemes, a végénúgyis valamelyik fél "megyek, nem húzomaz időmet ilyen hülyeségekkel" címszóval távozik.
egyébként a blogolás legérdekesebb jelensége ez. mármint hogy mindenki igyekszik a drága értékes idejét fitogtatni, hogy neki mennyire nüansznyit se jelent ide PÖTYÖGNI pár megunt életigazságot. ő csaképpen erre járt, nem bassza itt a rezet, MERT AKI KOMMENTEL, ÉS NETEZIK, ANNAK NINCS ÉLETE. unalmas, elkeseredett kis beosztott pondrók akik várják a meló lejártát, gyesesek, akiknek ez a legnagyobb örömük, mindenesetre szánalmas bagázs. és ezt minidg csakattól kapod meg természetesen, aki épp indul. az hogy az elmúlt öt órában 12 kommentje volt, és ő vis egy volt a sok rézbaszó közül...hát nem igazán mérvadó.
egyébként miért van ez a lesajnáló életérzése még mindig a net örül??

nadivereb 2010.04.08. 12:56:33

@Patrick Bateman: Nekem ilyen az egybeírás-különírás konzekvens elcseszése. Alapjáraton nem vagyok különösebben grammarnáci, más hiba szinte alig zavar, sőt, ha egyszer-kétszer a különírást elcseszi valaki, az nem gáz (aki a mozgószabályokat mindig automatikusan tudja alkalmazni, az előtt le a kalappal), viszont ha valaki olyanokat ír rendszeresen, hogy "állat itató", "bevásárló központ" és "krumpli főzelék", akkor az menjen vissza hatodikba. Szerintem.

LyukasBogrács 2010.04.08. 12:58:27

Az idegen nyelvet hasznalo szokott amerikai kliseket, szolasokat, roviditeseket eredeti nyelven puffogtatni velt lingvisztikai felsobbrendusegenek bizonyitasara.
Azonnal abbahagyna, ha tudna, hogy mindenki megerti, amit ir. Plane, ha tudna, hogy milyen sokan beszelik meg nala is jobban az angolt.

Egyebkent nem tehet rola, hogy egyszeruen nincs a mondanivalojanak magyar megfeleloje.

Patrick Bateman 2010.04.08. 12:58:47

@bajor gizella: És ezek közül kerülnek ki obzesszív profilnézők is.

"Tényleg csak ezért a hozzászólásért regeltél?
vagy:
Vazz, megnéztem a profilodat, és a 293 hozzászólásod 90%-a otromba trollkodás, meg beszólogatás, és csak 41 olyat találtam, amikor a témához szóltál hozzá, akkor is elhajtottak öt-hat kommenten belül. Tényleg nincs más dolgod, mint a net előtt ülni? Menj ki sétálni, vagy dugd meg a barátnődet, get a life, gyökér"

baby bee (törölt) 2010.04.08. 12:59:33

@bej Kutyej: oh yeah épp most kaptam egy ilyet iwiw-en, napsütéses napot kívánva üdvözöl konkrétan, és persze mindenhol nagybetű a Téged, Te, Neked.

Patrick Bateman 2010.04.08. 13:04:36

@nadivereb: Ezt kifelejtettem, de engem is kurvára zavar.

Patrick Bateman 2010.04.08. 13:06:39

@baby bee: Az még hagyján, de az Engem is :)

IndaMuncher 2010.04.08. 13:12:08

@nadivereb: Interneten is gáz, de még elmegy. De hogy egy kajáldának ilyen nevet adnak, hogy: "Kalóz Tanya" különírva.

Patrick Bateman 2010.04.08. 13:12:51

A grammarnácihoz hasonló a netikett náci is.

"Fölhívnám a figyelmed, hogy legközelebb, mielőtt új topicot nyitsz, mindenképp olvasd el a GY.I.K-et (ez a Gyakran Ismételt Kérdések rövidítése), a linkjét ott találod a föoldalon, balra, sok hasznosat fogsz benne találni. És, kérlek, használd a keresőt, mert már van ilyen téma, több is. Szótöredéket úgy tudsz megadni keresésnél, hogy százalékjelet írsz utána, pl. "patiszon%", természetesen idézőjelek nélkül. Emellett jelezném, hogy az Interneten a CSUPA NAGYBETŰS IRÁS kiabálásának számít, és mint ilyen, kerülendő. Legközelebb pedig idézeteket csak egyszeres mélységben használj, mert nagyon nehezen olvasható a postod. A linkeket pedig automatikusan aláhúzzuk. További jó fórumozást!"

bajor gizella 2010.04.08. 13:15:44

ó a nyelvőrökről külön lehetne írni egy poszot. képes akkor is felhívni valakinek egy vesszőhibára a figyelmét, amikor az éppen a gyermekkorában elszenvedett nemierőszakoról beszél életében elöször.
ezek droidok, a sajnos csak pontokat, vesszőket a haladók egy-két stilisztikai hibát bírnak kiolvasni a szövegből.
büszkén hangoztatják, hogy milyen sokat elárulaz illetőről a helyesírása. nyilván nem újság hogy aki jól ír helyesen az művelt, sikeres, és még a nap is máshogy süt rá. szépek ezek a rejtett öndícséretek, de mindig van a hibát vétőtől válasz. "na látom kiragadtad a lényget" "bocs miszter gércsi lászló" nem azér járok ide hogy gyakoroljam a nyelvtan stb. van a meghunyászodó aki "jaj bocsi, télleg. MAXRISZPEKT annak aki tud írni" "uppszi egy -v kimaradt a voltból, de azért remélem sikerült értelmezni.hihi"
a nyelvőr még velük a legtoleránsabb.
hát valóigaz, nem mindenki lehet olyan művelt (mint én).a dilettánsokkal atyáskodva poénkodik. " uhh ez károsította a retinámat, de már rendbejöttem".
sajnos mivel mindig akad egy-két enyhén vagy súlyosan diszgráfiával szenvedő alany, ő a nyelvőr levakarhatatlan, megingathatatlan, kötelező kelléke minden blognak.

nadivereb 2010.04.08. 13:16:47

@F.house: Az M5-ös mellett (gondolom, mindenhol máshol is, de én azon járok rendszeresen) majdnem minden fehér táblán külön van írva, hogy "Bevásárló központ". Én meg mindig elképzelem, hogy milyen szar lehet Kecskeméten lakni. A városközpont egyszer csak fogja magát, és elmegy bevásárolni.

bajor gizella 2010.04.08. 13:20:47

egyébként én egy hete beleborítottam két deci kólát a kalviatúrába, és jelenleg a k és a space gombot nagyon erősen kell leütni hogy működjön, valamint az ékezetes betűket emlékezetből nyomom, balkezes vagyok, és igenvan diszgráfia gyanúm. nem vagyok büszke hogy szar a helyesírásom, de azért nem törik el a mécses.
és ilyenkor kötelező odatenni hogy "jöhetnek a kövek" "köveket ide".

dr. phil. Sün‼ ツ · http://sunews.blog.hu 2010.04.08. 13:22:39

Még egy nagyon fontos kategória kimaradt a felsorolásból.
Nevezetesen a nagyonnyugaton élő, ámbár egy szomszédos országban világrajött, blogokat terrorizáló, mindenhez értő, és mindent meg is magyarázó, mindenki kedvence "blogkirálynő".
Szvsz ő egy külön kategória.

noirp 2010.04.08. 13:28:47

@bajor gizella: Ha már nevet mondasz, legyen benned annyi bátorság, hogy kimondod, nem ráutalsz. Nem fog érte leszúrni. Majd mond vmi bölcset :D

É2I 2010.04.08. 13:30:27

@nadivereb: A "szerintem" is ott van.
Szerintem.

@Patrick Bateman:
Látom nem csak egy blogon nőttél fel :D

@bajor gizella: És igen: jöhetnek a kövek!
Illetve: Hát tudom háttal nem kezdünk mondatot (itt egy :P), de...

Patrick Bateman 2010.04.08. 13:31:17

És a nácináci?

"Mivel bizonyára megbuktál történelemből, hadd hívjam föl a szíves figyelmed, hogy a "fasiszta" kifejezésnek semmi köze a gázkamrákhoz, ez az 1919-ben Mussolini által megalakított Fascio di Combattimento, vagyis Harci Bárd nevű mozgalom fonetikus átiratából származik. A szó, amit keresel, az a "Náci"-ként is ismert "nemzetiszocialista" rövidítése, ami pedig a hitleri "Nationalsozialistischen Deutschen Arbeiterpartei" nevéből ered, ami egyébként - csak úgy mondom - kihúzta a librálbolsevista weimari köztársaságot egy akkora gazdasági váláságból, amihez képest a mostani langyos lófasz. Úgyhogy használd Guglit, olvass, mielőtt anyázol, de én a helyedben nagyon gyorsan elhúznék töriórákat venni. Szebb jövőt!".

Hal Stanton 2010.04.08. 13:32:11

:))))))))) :((((((((((( :))))))))) :(((((((((((

noirp 2010.04.08. 13:33:27

@nadivereb:
off "a városközpont fogja magát és elmegy bevásárolni" Na, ezt elképzeltem. Szembejön velem a tecsóban egy teljes várnegyed. Rakosgatja a kocsiba a bőrösvirslit, a pannónia sajtot. Válogat a testápolók között: melyik lesz jó az északi bástyán a zuzmóra
back

noirp 2010.04.08. 13:34:30

@bajor gizella: két deci kóla után még működik a klaviatúrád? Viharálló darab lehet, komolyan. :)

É2I 2010.04.08. 13:35:07

@Sün‼:
Jól seLYtem, hogy volt már itt ma?

Zorita 2010.04.08. 13:35:47

@perfor: erre most rábambultam, hátha előtűnik valami 3D-s figura

@Sün‼: te is mondd ki a nevét! ma lehet, gyerünk! :D
amúgy az szvsz-ért küldök egy csirizes tockost (csak kézzel, nem péklapáttal)

malkavitamin ventrueknak 2010.04.08. 13:35:57

@noirp: inkább elővettem egy cilindert, és azt fordítom. Lassabb és fájdalmasabb halál...
Mégmégmég kommentet, feldobja a napomat!:D

bajor gizella 2010.04.08. 13:37:17

hogy a rövidítés mániásokról(lol, wtf, szvsz, btw,)a trágárságot kipontozókról( pi..a, ge..i, f@sz) a rengeteg emócióval írókról(!!! ??? :))) a tecsóba és ósánba járókról, és a n..ia telefon használókról ne is beszéljünk.

Patrick Bateman 2010.04.08. 13:40:53

@bajor gizella: Nah, jah, "vagy" helyett v, lehet után a "hogy" elhagyása, szal, tal, vki, szvsz?

[c] 2010.04.08. 13:40:57

@Sün‼: Meg az is, aki mindenhová utánamegy, csak hogy mindezt jól az orra alá dörgölhesse :)

bajor gizella 2010.04.08. 13:42:16

én ámulok és bámulok, ártatlan bociszemekkel nézek, itt fogalmam sincs ki a nyelvőr, csak jó témáknál olvasoma kommenteket,máshol kommentelek többet... és én is külföldről író hisztérika vagyok, szóval most akkor az én vagyok?

[c] 2010.04.08. 13:42:56

@rdi: "Természetesen csak azért tudja, hogy miről van szó, mert barátoknál véletlenül ment a tévé, és pont látta."

Kedvenc. A párja a "nem olvastam, de szar".

Mitya Ivanov 2010.04.08. 13:44:53

@Patrick Bateman: Főleg, ha még igaza is van, akkor mekkora modoros már! a rohattnácinak a kurvannyát

Hal Stanton 2010.04.08. 13:44:59

@Zzz_Zorita: csak a kényszeres szmájlis esetét akartam modellezni, némi kis szomorcos jellel megspékelve, jelezve, hogy felettébb érzékeny is őkelme.

Patrick Bateman 2010.04.08. 13:47:46

@lúzer_: És a nonplusultra: a "no, PONT EZÉRT nem nézek kertévét már ötödik éve, mert csak folyik belőle a híg fos, mint ez a tegnapi celebparádé is. Celebek, piha, mi a szert tett le az ilyen az asztalra, azonkívül, hogy megdugatta magát egy másik ilyen díszfasszal? Inkább NatGeo-t nézek, az Őskori párviadal, az valami állat, amikor lemodellezték, milyen lehetett volna egy óriás őscápa és egy kardfogú tigris párviadala egy vulkán kráterében. Vagy az American Chopper, milyen állat beszólások vannak benne".

[c] 2010.04.08. 13:48:12

@nadivereb: Nekem néha feladja a leckét az "egybe-e vagy nem-e" probléma, mert nem egyértelmű, hogy van-é jelentésmódosulás, pl. jobbkormány vs. jobb kormány (autóban).
Ennek ellenére én is grammarnáculok. Tegnap találtam egy plakátot a lépcsőházban: "Felakarja újítani a lakását?" Nekem ettől száll el az agyam, úgyhogy kijavítottam :)

Patrick Bateman 2010.04.08. 13:54:26

@Mitya Ivanov: A modoros egyben mindig igaz is, vagyis valamennyi igazságot tartalmaz, csak tökéletesen irreleváns kontextusban, és százszor kitaposott és közhelyekkel kikövezett gondolati pályákra terel.

[c] 2010.04.08. 13:56:52

@Patrick Bateman: Ezzel az Erkölcsbajnok is rokon; "Íme, ide juttatott minket az elkorcsosult liberális világ! Hát miféle undorító p.rnófilmek vannak, nekem ne mondja senki, hogy erotikus, ha a két romlott riherongy egymás arcára köpködi a spermát, miközben a négert fenekelik."
(De ő nem néz ilyet, ugyebár.)

Fapuma (törölt) 2010.04.08. 13:57:10

na, nagy nehezen elolvastam...
DE
faszom, most ide mit irjak, mindet leirtatok, minden kielemezett alaptipusba beleferek, sot minden altipusba is...

tetszett a kis irasod hombre, csak igy tovabb!

noirp 2010.04.08. 14:04:24

@Patrick Bateman: Valszleg úgy van, ahogy mondod.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.08. 14:10:59

@Sün‼: maroknyi rajongója is megér pár szót (többet azért nem), akik évek óta ugyanazokkal a szavakkal követik mindenhova, kis sleppként forgolódva 'az összes' blogon :) cukik :)

Pocócicó 2010.04.08. 14:18:03

@Sün‼:
Vajon kire gondolhattál?
Ez olyan szép, görbe tükör eltörött :D

R2D2 & C3PO 2010.04.08. 14:18:54

Szerintem kimaradt egy csomó más típus.

Sokan használnak nyilvános naplónak blogot. Ha ilyenhez szól hozzá az ember, egészen más stílusban teszi, mint profik, félprofik által írt blogok esetében. Tele vannak modorossággal, és jószándékkal. Miért maradtak ki?

Pocócicó 2010.04.08. 14:20:17

@Pocócicó:
Most nagyon modoros voltam itt a gép előtt. Konkrétan leköptem a monitort :D

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.04.08. 14:22:22

"Azt észrevettétek, hogyha belefut olvasás közben az ember egy ilyen típusfurkóságba (nemzetnév nagybetűvel, Horváthország, stb), az villámgyorsan annulálja az egész poszt értékét..."

Horvát_h_ország ?
wtf ???

LoL :DDD

noirp 2010.04.08. 14:25:04

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: akárhány utazási iroda ablakában láthatod :D

nadivereb 2010.04.08. 14:32:24

@noirp: Iggenigen. Utazási irodákon. A Seychelles-szigetekkel, meg a Paris-Brussels-Amsterdam-Munich körutazással együtt.

AlulírottFentemlített 2010.04.08. 14:32:42

Jókat röhögtem, mind az poszton, mind a kommenteken, bár a monitort nem köptem le, EZ FONTOSCH!!!
:-)
XD
J
LOL

A felállított kategóriák közül többen is magamra ismertem és megintcsak jt röhögtem.

Egyébként meg "mindekivel egyetértek", különösen a budapestiekkel no meg a vidékiekkel és természetesen a külföldre szakadt hazánkfiaival is.

Új poszt mikor lesz?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.04.08. 14:33:48

@noirp: nem mondod ? :O

majd sasolok eztán figyelmesebben :-)

scsaba1 2010.04.08. 14:52:04

És a saját véleményt megfogalmazni sosem tudó, a posztolónak gusztustalanul benyaló?

"Tökéletesen egyetértek veled, Árpád! Nagyon jól rávilágítottál a problémára, magam is így látom.
Nagyon jól sikerült írás, ajánlani fogom mindenkinek"

Mesterének a drogos tripben fogant ostoba mantráját jóformán szóról-szóra bemagolja, majd máshol idézgeti, gyakran forrásmegjelöléssel.

"Erről a témáról Árpád irt néhány nagyon jó gondolatot: <bullshit> , ha gondolod megadom a linket is. <link>
Érdemes elolvasni a többi írását is.

Általában könnyű lerázni: "Gyere majd vissza kistáska, akkor, ha lesznek saját gondolataid is"

Ekkor megsértődik, és nem szól hozzá többet a poszthoz, esetleg elkezd anyázni, amiért meg a kizárják.

[c] 2010.04.08. 14:54:50

@Rékuc: Magas labda volt :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2010.04.08. 14:57:46

@scsaba1: el sem tudom képzelni, melyik Árpádról lehet szó
*ártatlanul pislog*
@lúzer_: láttam te is észrevetted már korábban is :)

bajor gizella 2010.04.08. 15:07:41

írjátok ide légyszi hogy ki ez a külföldi ribi. köszi.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.04.08. 15:40:07

Na, most bezzeg mindenki eltunt.

@bajor gizella: a ribi kifejezes azert eleg eros. Olvass vissza, az illeto is kommentelt ma, nem is egyszer.

kalifa 2010.04.08. 15:44:29

kimaradt? :)
-trollozók
-egymásnak benyaló modoros törzskommentelők
-egész napot a blogolvasással töltők, akik az onnan felszedett új szókincsüket próbálják csillogtatni barátaik előtt az esti sörözésnél
-egész életüket kiteregetők (baba hányszor szopott, mikor ugrottak össze újra az apjukkal, stb)

Patrick Bateman 2010.04.08. 16:00:11

@kalifa: És az amatőr közösségépítők?

"Jaj, olyan csodálatos csajszik vagytok mind, Brumy, Hóvirág, Sszöcske, mygirl, bár még sohasem láttalak Benneteket, de úgy érzem, ti vagytok a legjobb barinőim, veletek kelek és fekszem, annyi mindent tanultam itt. Együtt sírtunk delfinlány abortuszán, együtt öröltünk annak, hogy Gyöngy Nagy Titkos Projektje végre sínen van... Mit szólnátok egy fórumtalihoz? Nekünk van egy kis házunk (a Rancs, ahogy a Párom nevezi) lent, Széplakán, eljöhetnétek, amikor jó lesz az idő. Pizsiparti, főzőcske, a manókat el lehet engedni a zöldben, az udvar körül van kerítve. Na? Talizunk? Léccilécci!"

Motorpenis 2010.04.08. 16:03:13

@baliquez: Az usaiboldog gyökértépett szerintem Derek az index fórumról.

Agent Midnite Cooper 2010.04.08. 16:05:52

OFF

Nem t’om hogyan másként jelezni, ezért hát tipikus offolós kommentelőként mondanám, hogy ha valami nem hiányozhat egy modoros blogból, hát az ez:

addict.blog.hu/2010/04/08/szexista_e_az_orias_nylonharisnya

Ha már volt róla poszt, akkor bocsi, ha még nem, akkor meg legyen. :-Ö

P.S.: A videón 3:19-nél a vaccpavör és a gesztus mindent visz.

ON

kalifa 2010.04.08. 16:16:52

@Patrick Bateman: A babus/manó/fasztudjaki majd egyszer végigolvassa a muter hozzászólásait

Muter szintén visszaolvassa majd a saját hozzászólásait pár év múlva.

együtt fognak sírni:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.08. 16:20:10

@bajor gizella:

Mi a geci!:) Te azért nem hajtasz el a kurva anyámba, mert művelt vagyok? Hogy függ ez össze? Vagy rosszul olvastam valamit?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.08. 16:29:11

@bajor gizella:

Ja, megvan! Szóval éppen fordítva, én nem hajtok el senkit a kurva anyjába, mert művelt vagyok.
Hát ez rettenetes nagy tévedés. Van élet a modoroson kívül is, és néha úgy elküldök embereket ide-oda, hogy moderálnak is, meg még ki is tiltanak.

2010.04.08. 16:30:42

Nagyon jó!

Annyiban árnyalnám, hogy a fikázó és a tanácsadó típus nagyon gyakran keveredik, így jön létre a kioktató, kibermacsó internetfájter:
"Bevágott eléd a H3-as a belső sávból, te meg nem csináltál semmit? A barátnőd se a töködért szeret, kiskancsó. Én kihúztam volna a legelső kereszteződésnél azt a kopasz hummerest a szélvédőn keresztül, csak hogy barátilag átmatekozzuk a sávváltás alapjait a hatályos Kresz tükrében. Te puhapöcs. Az ilyenek vonulnak fel a meleg büszkeség napján, basszus."

Mondani sem kell, hogy az ilyen internetfájter is egy teljesen hétköznapi konfliktushelyzetben akkorára megy össze irl, mint hangyafasz a jeges Dunában.

Ha már szakértők, említsük meg taxatíve a főleg elméleti szakembereket, aka varázslókat. Ők fejben nagyon ott vannak, csak éppen a gyakorlat kurvára nem úgy működik, ahogy ők elképzelik. Küzdősport fórumokon tipikus:
"Kisfiam, az ökölvívás nagyon jó a primitív embereknek, arra amire kitalálták: sportnak, védőfelszerelésben, szabályok között. De vegyünk egy alap utcai szitut: kesztyűt felejtsd el, ütsz felém egy jab-bel, én nem fedezékben védem, hanem kizárlak a vakoldalra, tapadok felkarra, és hopp, máris harmincötféle technikával tudlak kontrázni az iskolánk hagyományai szerint, vegyünk csak ismerkedésnek egy laza főnixszem-ütést a vesemeridiánra, és csókolom. Erre nem készítenek fel az ökölvívó edzésen, az tuti."
Persze mivel a technikái halálosak, mereven elzárkózik mindenféle baráti sparring elől, ahol próbára tehetné a leírtakat a gyakorlatban. Jobb is.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.08. 16:34:26

én az előző hozászólásokat szelektíven végigolvasó polihisztor vagyok, követhetetlen megjelenési rendszerrel:)

és noirp a kedvenc hozzászólóm:)

Patrick Bateman 2010.04.08. 16:40:21

@bajor gizella: Lebuktam. Perverz módon érdekel az összes szubkultúra :)

Patrick Bateman 2010.04.08. 16:43:56

@kalifa: Jaja, amikor a babus 16 évesen, tűtől lilafoltos alkarral üvölti a nappaliban, hogy "miért nem adsz lét, te rohadt qrva?!"

bajor gizella 2010.04.08. 16:45:07

egy faszi szokott oda tenyérbemászó instant életigazságokkal női szíveket megdobogtatni. ő is csak ritkán jön hála jó égnek, kurvára idegesít. ha te vagy akkor ...hogy is mondják? á. sorry.

Patrick Bateman 2010.04.08. 16:51:11

@bajor gizella: Irni még sohasem írtam, de azt hiszem, tudom, kire gondolsz. Számottevő rajongótábora van az enyhén ösztrogéntúltengéses, kissé elhanyagolt aglomerációbeli irodista exkismamák körében, és legalább ugyanennyien utálják a Coelho-égető entellektüelek közül.

noirp 2010.04.08. 16:52:12

@vészmadár (pica pica): Ach! Oh! Még sose kaptam ily nyílt bókot :) Rózsapír borula orczáimra.

noirp 2010.04.08. 16:53:04

@Patrick Bateman: iuuuuuu...ezt elképzeltem :D

bajor gizella 2010.04.08. 17:15:23

múltkor volt vita coelhoról, csöndesen sunyultam, mindig keverem schaffer erzsébetet-akiről mindig spéter erzsébet jut eszembe- coelhot és popper pétert. egy helyen szoktak lenni a csaknagyonspirituálisoknak részlegen. sosem olvastam egy sorukat se, megítélni nem tudom milyenek. én utálom a tagot is meg a coelhogyűlölő exposztolót is.

Patrick Bateman 2010.04.08. 17:52:03

@bajor gizella: Én világéletemben csodáltam az efféle popperpetya-coelho-havashenrik-hamvasbéla-féle pszeudobölcsészeket, hogy bármi komolyan vehető intellektuális teljesítmény nélkül, béketanszékes kocsmafilozófiával az ember számottevő egzisztenciát építsen, az mindenképp tiszteletre méltó.
További kedvenceim a másodgenerációs-futószakalos pinavirág chicklit csajsziírók. Amikor Fejős-koppanó-tőmondat-Éva könyve úgy jelenik meg, hogy "Fejős Éva első könyve", akkor már tudható, hogy a kaporszakálló Kapanyányimonyók sem ment meg bennünket még öt másiktól, miközben a holdudvarában felnőnek a saját epigonjaik, és egymás könyveit ajánlgatják a borítón: "Vass Virág, a Vulévu írónőjének kedvenc könyve". Broáf. Ha egyszer komolyabban megszorulok, esküszöm, női bestsellert fogok írni Darvas Anita álnéven.

Patrick Bateman 2010.04.08. 18:02:18

@Patrick Bateman: futószalagos, természetesen. De saját kommentünket a következőben javítgatni is modoros, természetesen.

noirp 2010.04.08. 18:09:36

@bajor gizella: schaffer valaha Nők Lapja riporter volt, 97-98 közt még egész jó cikkeket kanyarított (az akkori lapátlaghoz képest)--aztán úlláccik elővette őt is a spiritualitás. Kár.

noirp 2010.04.08. 18:10:38

@Patrick Bateman: Nee-ee, Hamvastól sírni tudnék. Különösen a tibeti dolgaitól. Jézuskám.

bajor gizella 2010.04.08. 18:13:47

"Csak addig jársz egy utat, amíg nem látod az elejét és a végét - csak azt láthatod át, amiben nem vagy benne. Úgyhogy amíg élsz, a sorsodat nem ismerheted meg teljesen."
na én meg ilyeneket fogok írni ha megszorulok. ez J.Christiantól származik. nem tudomemlékeztek e még a mit keresett isten a nappalimban című remekműre. onnantól kezdve kezdtek ezeke a mocskok beszivárogni az emberi elmébe. volt utána orgazmustanfolyam-állítólag sok nőnek segített így-úgy feloldódni mindenféle eldugott tornacsarnokokban budapest számos pontján. ekkor a tag még kiadott egy second editiont mindenféle ótvar házassági problémával. ekkor jött elő a popper-müller páros, és somamamagésa. és természetesen tartva a kronológiát megjelent a piacon csernus. ő minden korábbi megmondóembert kiütött a vadparaszt stílusával, és a pszichológusok észbe kaptak. boldogboldogtalan írt könyvet tari annamáriától elkezdve mindenki aki úgy érezte hogy a budapi hegyekből jobb rálátása van az emberekre az átlagnál. én nem fárasztom magam állítsátok meg terézanyus sztorikkal. egyszerűen oldalanként beírok egy-két ilyen mondatot, beteszek hozzá mondjuk egy olvadó jégcsapot, vagy egy sebesfolyású patakot. címe az lesz hogy lélekben az ember, ára 2990 forint lesz, az alexandra kiadófogja kiadni, és én 147 forintot fogok kapni könyvnként a bankszámlámra, valamint 1.247800 forint készpénzt.

Patrick Bateman 2010.04.08. 18:28:23

@bajor gizella: Az első kiadás borítóján keresztben diszkrét papírszalaggal: "Vannak az életben pillanatok, amikor a lelkünk hangvillaként együtt pendül millió más lélekgyermekkel egy mindent feloldó, csodás, karmikus harmóniában. E könyv elolvasása megajádékozott ezzel a pillanattal". Aláírás: tetszőleges női magazin főszerkesztője.

Patrick Bateman 2010.04.08. 18:43:05

@bajor gizella: csernusra külöm haragszom. Az egy dolog, hogy ezzel a "kérges var száradt sebek tépte lelkemre, de én, a saját erőmből felmásztam a feneketlen mélységből, megtértem Hádészból, honnan még senki, és lázári jogomnál beordítom a pofátokba szennyes kis létetek minden titkolt furunkulusát, kurvakeményen ám" pózzal csajozik. Lelke rajta, páran ágyba vittek már néhány naívát ezzel Kapolcs második napján, egy üveg mézes pálinkát követően. Nade terápiát folytatni, könyörgöm, pláne addiktológián... Eleve akaratgyenge, sérült lúzerek zéró önbizalmát is szétzúzni, és egy második, immár terápiafüggőséget kiépíteni, és ötpercenként jól megmeríteni a fejüket a szarban, nos, a legjobb esetben is marhára felelőtlen. De talán már repedezik kissé az ázsiója, noha még mindig sok metrómegállónyit utazik A Nő, miközben olvasói kétségbeesetten keresik magukban a Wicca-ősanyát.

bajor gizella 2010.04.08. 18:43:36

karácsony elött kell megjelennie, az ünnep színeivel harmonizálva-lásd még müller péter szeretetkönyv-retikülben el kell férnie,tehát a/5-ös méret rendkívül jó lesz. a szanomaklón által levezényelt könyvbemutató után valamelyik ramaty újságukba címlapfotót tesznek. lélekben az ember? emberben a lélek. gizella már tudja. exklúzív interjú a lélekben az ember írónőjével bajor gizellával. közvetlen mellette az áll majd: székrekedés? ints búcsút neki.

bajor gizella 2010.04.08. 18:51:58

ezekkel a szennyekkel alapvetően az a gondom, hogy megtanulják a népek ezeket a szarokat.
napi szóhaználatba kerül be ilyen úton a konyhapszichológia ősatyjátólszármazó egó, meg egóember, meg szeretetrezdülés, meg megsemmisülés. csernustól jönnek a kemény szavak. ilyenek mondjuk hogy társfüggés, meg akaratgyenge meg ilyenek. és hihetetlen de igaz, hogy ezt a sok szart olvasva eljut az olvasó oda, hogy megérti miről beszélnek, és kinevelődik egy ilyen lélekbúvár réteg, aki elolvasta a csernust és elvált kétszer, szóval ő már csaktudja mi a rossz házasság. és behelyettesíti. én is ott rontottam el hogy hagytam hogy az egóm irányítson...

Patrick Bateman 2010.04.08. 18:52:18

@bajor gizella: December 22-én az RTL Klub reggeli műsorában, a Televíziós vásárlás után Ördögh Nóri faggatja bajor gizellát az emberi lélek titkairól. "Látom, magaddal hoztad a stúdióba Hunort, a kutyusodat is. Adás előtt figyeletek, ahogy játszol vele. Gyakoran találkozott a tekintetetek, és valami egészen fantasztikus megértés csillant benne. Nagyon mély spirituális kötelék feszül közöttetek? Igen, az állatok még tiszták, és külön sarok van a szívemben a kutyák számára, akik mintegy közvetítőként járnak a mi emberi világunk és az általunk már félig elfeledett ösztönvilág között, ahol minden tudás ősi gyökere ered".
A szünetben Kenósorsolás.

Patrick Bateman 2010.04.08. 19:02:52

@bajor gizella: megtanulják és komolyan veszik, pedig az egész onnan indult, hogy kurvára égő volt már a lájtosan, a kerékjárati ív mentén rozsdásodó strandkorlátkék tízéves Pözsó háromszázöt, az ov. főorvos X3-ma mellett.

bajor gizella 2010.04.08. 19:18:40

azegész ott csúcsosodik majd ki hogy heti rovatom lesz a meri kler, vagy a nőklapja számaiban, ahol ontom majd az igét hetente 44.900 forint nettóért, és kapok majd egy év felfedezettje díjat a szanomától, rosszabb esetben elhívnak a sztory gálaestre is.
tóth krisztina és varró dani is bejelöl a fészbukkon, és sose fogok már járni a modorosra, mert elönt majd a szeretet és megértés minden istenbarma irányában. jó lesz érzem.

bajor gizella 2010.04.08. 19:23:45

megyek, mert meg kell sétáltatnom hunort, mert spirituális lényének minden porcikája üríteni szeretne jelenleg.
pá.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.08. 19:26:02

höhö, ilyen spirituális szövegeket én is szeretek kiagyalni, de jobban kedvelem, ha amolyan lassan kibontakozó típusú hűbazdmeg gondolat. LEhet, árulnom kellene:)

Ezért mennyit adtok, ez a mai:

" A picalatroni földtúró felette szereti a hideg nyugati szelet. Ha nem szeretné, akkor is fújna. "

höhö

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.04.08. 19:47:14

@Patrick Bateman: hmmm ...
béke tanszék ?
szöged hírös városch
tápéval határosch

ha szépen megkérlek, akkor elcsicseregnéd nekem, hogy mi a fasz bajod van a nick-emmel ?
netán személyesen _velem_ van problemád ? :-)

Patrick Bateman 2010.04.08. 20:00:11

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: Veled? Az égvilágon semmi, annál is inkább, mert személyesen nem volt még szerencsénk, a kommentjeid alapján pedig rendes fickónak tűnsz.
A nickeddel annyi a gond, hogy egy elsőre szellemes mondat szükségképpen modorossá és eröltetetté válik, ha mondjuk negyvenszer látod egymás alatt egy threadben. Olyan, mint amikor a Prohardveren (ott volt egy időben ez mánia) valaki az aláírásába rak bele egy poént. Tizenötödjére találkozni vele már zavaró. Az "An Englishman In New York"-ot is be kéne tiltani, tíz évig nem játszani, majd újra elővenni, és akkor megint király zene lenne, most azonban annyira szénné van játszva, hogy vegetatív tüneteket okoz.

Patrick Bateman 2010.04.08. 20:04:37

@bajor gizella: The pleasure was mine. Remélem, majd összefutunk ismét egy messzi-messzi galaxisban. Vagy az Alexandra könyváruház földszintjén, amikor a szakadó eső elöl bemenekülőket dedikálásra várónak nézik, és beültetik Csernus előadásáráa, mertmégis kínos, hogy heten jöttek el, és mind Mayo Chix farmerben vannak.

noirp 2010.04.08. 20:12:24

@Patrick Bateman: Csernus sikerét sosem fogom megérteni (néztem tv-n). A terapeutának ordítozás helyett nem megoldást kéne kerestetnie a beteggel? Nem a problémák elemzése, irányító kérdezősködés volna a dolga? Ordítani a főnök szok.

bej Kutyej · http://uzsidoboz.freeblog.hu 2010.04.08. 20:12:54

És amikor a "celebek" mennek át spirituálisba? Gondolok ilyenekre, hogy: Tóth Gabi lát! Mármint nem a szemével, hanem előre megérzi a dolgokat. Interjúban nyilatkozva erről ilyenek hangozhatnak el, hogy pl. "éreztem valamit, ahogy a lelkem mintegy kibontakozik a gubóból".

noirp 2010.04.08. 20:13:19

na adiós, ennyi volt mára a túlóra (tele a klumpám a témámal, pfui!)
Mindenkinek további jó manírkodást.

noirp 2010.04.08. 20:14:38

témámmal, 2m, hehe
@bajor gizella: üdv Hunornak :)

ufó - a keményvonalas egzisztencialista 2010.04.08. 20:15:50

@Patrick Bateman: mások meg azt kérdezték anno :-), hogy minek cserélgetem hetente a nick-et ?

ufó - darázsfészekbe nyúl, aztán nyúlcipőt húz 2010.04.08. 20:18:02

@Patrick Bateman: egyébként meg mindegy ...
valami csípi mindig valakinek a szemét ...
most azért visszaváltok eredetire :)

hali

Patrick Bateman 2010.04.08. 20:32:50

@noirp: Csernus azért népszerű, mert abban van egyfajta kúl faktor, ha valaki felvállaltan nonkonformista, és nyilvánosan bazmegel. Az index komplett újságírógenerációt nevelt ki ennek mentén. Egyszerűen konfidenciaszintet növel. "Aszta, demegmondta. Biztos frankón tudja a tutit. Semmi cicó."
Terápiásan is van ebben némi ráció, mert a függőknek (többek között) alapvetően akaraterőproblémáik vannak, ti. egyszerűen akaratgyengék. Nomármost ebből egy lehetséges kivezető út, ha "kölcsön veszik" egy erősebb személyiség akaraterejét, ezért tud ez a fajta terápia sikereket elérni ott, ahol "szépen kérlek, kifiam, ne tedd ezt velem meg apáddal, sírba akarsz vinni bennünket?" könyörgés, meg a megértő-elfogadó, és ezáltal a problémát alibivé kristályosító módszer nem volt eredményes, hiszen mi sem kényelmesebb, mint az, hogy jaj, én drogfüggő vagyok, és ez jól felment az alól, hogy önállóan kelljen megoldanom a gondjaimat, és valaki mindig feltakarít majd utánam. Mindemellett nagyon komoly veszélyei vannak:
- Egyfelől függőséget alakíthat ki a terapeutával szemben, és idővel a kezelt képtelenné válik arra, hogy akár a legelemibb döntéseket is önállóan hozza meg
- Konzerválhatja az állapotot, a progresszió igénye nélkül. "Én egy drogos, szar alak vagyok, a Csernus is megmondta. Nem érek semmit, az életem egy kalap szar, mindenkit kihasználtam és becsaptam. Minek tegyek úgy, mintha rendes ember lennék?"

Manyi Béci 2010.04.08. 20:54:53

@Patrick Bateman:
Darvas Anita nem rossz, de mit szólna inkább a Balla Boglárkához?
Balla Boglárka: Esős november
Balla Boglárka: A fáraók árnyékában
Balla Boglárka: Monszun

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.04.08. 21:04:07

@Manyi Béci: továbi kötetei:

Balla Boglárka: Csillagzápor
Balla Boglárka: Esőlelkek szerenádja
Balla Boglárka: A vágy virágai (versek)

Patrick Bateman 2010.04.08. 21:16:46

@Manyi Béci: Boglárka nem jó. Minden Boglárka molett. Vagy zongoralábú alacsonyka-göndörke. Az Aniták céltudatos trendi fiatalok, címlapkonform testtömegindexszel, Darvas miatt pedig mindenki színházi gyökereket hisz.
Az esős november nem rossz, rímel a Sweet Novemberrel, és egy-két figyelmetlen emiatt fogja megvenni, a maradék meg a Puskák és Rózsák miatt, ezt engedelmeddel megtartanám, köszike, majd risztelünk.
A fáraók árnyékában sem rossz, van benne egzotikus á la Kurcmáler (az mindig kell, ld. Hotel Bali, Bangoktranzit), de kicsit ijesztő, nem csajos. Jujj, múmia a hálószobában, brrr. Helyette inkább Duty Free Cairo. A címlapot is látom, gyűrött reptéri bevásárlószatyorra hajaz.
Monszun. Nos, ez meg Maupassant. Vagy Hemingway, Macska az esőben. De méginkább Esküvő monszun idején. Igen jó cím. Címlapon egy hosszú hajú nő feje, hátulról, benne ékkköves csat, és az egész víztől áztatott. De nem is. Összefonódó, csókolódzó pár egy üvegfal mögött, csak sziluettek, elmosódnak az üvegen ömlő esőben. Tört neonfény, egy reptéri váróé. Ez lesz az. Nagyon köszönöm az inspirációkat.

Patrick Bateman 2010.04.08. 21:32:54

@vészmadár (pica pica): Csillagzápor: a sikeres írónő kamaszkori verseit gyújtöttük most csokorba, és nyújtjuk át a rajongónak. Az egyedi hangvétel már rendkívül korán.... stb. Ez töltelékkönyvnek király, amikor karácsonykor nem tudtam befejezni a kéziratot az elvonó miatt, de persze a Blikk tudott a terhességemről és az abortuszomról is.

Esőlelkek szerenádja: Ez Japánban játszódik, első mondatai: "Azóta tudtam, hogy el akarok menni arra a helyre, mióta elolvastam Fukadzava Hicsiró "Zarándokének az esőben" című könyvét. Hét éves lehettem, és anyám eldugta előlem, mondván, hogy nem nekem való. Ekkor találkoztam először a halállal. Nem azzal, amelyik hirtelen súlyt le, ami tragikus, ami benne van az újságban, hanem azzal, ami belülről jön, elsorvaszt, maga a testté vált feledés. Akkor már tudtam, hogy én sohasem akarok meghalni".

A vágy virágai: "A nagyar lírában szokatlan szókimondással beszél a fiatal írónő a testi vágyról, a beteljesületlenségről és a gyönyörről novemberben megjelent új verseskötetében. Számomra a testi és a lelki szerelem mindig kéz a kézben jártak - mondja - sohasem adtam oda magam olyannak, aki iránt nem érzetem szerelmet - ha csak egy órára is. De ez az órányi szerelem mindig felért egy évszázadnyi apoteózissal, volt benne fellángolás, megcsalatás és elhamvadás egyaránt".

Patrick Bateman 2010.04.08. 21:33:56

correction: sújt, ofkoz.

Manyi Béci 2010.04.08. 21:46:53

@Patrick Bateman:
Maugham:)

Anita...nem elég súlyos név egy írónőhöz. Szereplőnek inkább választanám.
Egyébként is nőknek írunk, nem számít a molettség, sőt!

A fáraók árnyékában egyáltalán nem ijesztő megfelelő borítóval: napsárga, háttérben okker-barnás piramisok, középen egy napszemüveges férfi öltönyben, laza testtartással, alul egy vöröshajú nő profilja.
A Duty Free Cairo nem elég romantikus, szerintem mi más célcsoportkban gondolkodunk. Negyvenes nők inkább vesznek könyvet, mint tinilányok.

Az Esküvő monszun idején viszont remek. Elismerésem.

bajor gizella 2010.04.08. 22:00:15

mondjuk egy ramóna vagy theodóra már írhat egzotikumokról. anitánál maximum a fornetti új szilvás-töpörtyűkrémes papucskájának felfedezése jelenti az egzotikumot.
boglárka névvel csakis origami gyerekeknek az egyetlen elérhető álom.

Patrick Bateman 2010.04.08. 22:00:16

@Manyi Béci: Yep, tényleg van egy Eső című Maugham-kötet. Én speciel az Egy asszony életére gondoltam, ott valami ilyesmi a nyitómodat (qrva gugli meg cserbenhagy) "zuhog a meleg májusi eső, megolvasztja az odaadó földet"

Az Esküvő monszun idején sajnos nem saját. De talán meg lehet venni a jogokat. Vagy indiaiak, who gives a shit?

Duty Free Cairót egybe lehet csomagolkni az Egy boltkóros naplójával, esetleg a Ludmila's Broken English magyar kiadásával, two in one. Harminc felé járó marketingasszisztens csajok veszik, akik Facebookos profiljukra ezt írják föl: "Kereső vagyok. Keresem lelkem másik felét, életem másik oldalát, azt, ami tartalommal tölti meg, Nincs fény sötétség nélkül. Csak árnyékok vagyunk a havon".
Cégesbulin kegyetlenül benyom a mojitótól, és lefekszik az egyik key account managerrel, de igazából sohasem tudja, hogy megtörtént-e, megkérdezni meg ciki. Szerintem komoly és fizetőképes célcsoport.

Manyi Béci 2010.04.08. 22:01:55

Első sorok:
Nehéz a felejtés. A vágy még mindig itt dobog az ereimben, a szívemben, a lelkemben, és az eső...az eső az mindig ő lesz nekem,az eső Károly, az én első, egyetlen és utolsó szerelmem.

Egy cairoi utcasarkon pillantottam meg először Bélát, hanyag mozdulattal éppen cigarettára gyújtott,férfias, napsütötte arcát egy pillanatra vörösre festette az aprócska gyufa lángja.

Casablanca! Kislánykoromban sokat álmodoztam arról, hogy egyszer majd eljutok ide. És sokat álmodoztam a nagy szerelemről is, vajon a sors akarta, hogy ez a két álmom egyszerre teljesüljön?

Tulazon 2010.04.08. 22:02:41

na az utóbbi pár hozzászólásban azt akarjátok megmutatni hogy milyen ez:
"Az oda nem illő hozzászólást író" ?

bajor gizella 2010.04.08. 22:04:01

szerintem nem fekszik le a pénztárossal, hanem szűzkurválkodik, utolsó pillanatban bevillan neki az ő mark darcy-ja és inkább viszzalép. felhívja az összes barátnőjét, akik jaj beus, nem tudod milyen jól döntöttél, nyugi cica jól választottálokkal megvígasztalják. mert szentül hiszik hogy marc darcy már nyergeli a lovat valahol és már csak egy párat kell aludni nélküle.

bajor gizella 2010.04.08. 22:05:34

de honnan tudná hogy ez a helyes ha nem ezekből a szarokból? nem?

Patrick Bateman 2010.04.08. 22:10:34

@Manyi Béci: "A repülőtérről hazafelé nem sírtam. A taxiban keményen összeszorítottam a számat és makacsul kifelé bámultam, a higanygőzlámpák végtelen sorára. De arra nem emlékszem, hogy a címet mikor adtam meg. Nem sírtam még akkor sem, amikor átvettem a kulcsot a szomszéd nénitől, de valamit láthatott az arcomon, mert nem kérdezett semmit, csak ennyit mondott: "pihenjen le, látom, hogy fáradt, kedveském". Az ajtót végigsimítottam. Két hete (tényleg csak ennyi idő telt el? Még úgy fordítottam rá a kulcsot, hogy soha többé nem jövök ide vissza). Akkor sem sírtam, amikor az üzenetrögzítőt hallgattam vissza. Önnek nincs üzenete. Én már nem vagyok. Akkor tört elő belőlem a megállíthatatlan, fájdalmas zokogás, amikor levettem a szandálomat, és a padlóra pergett a kairói homok".

Patrick Bateman 2010.04.08. 22:24:22

@bajor gizella: "De valójában persze minden barátnő, mindig ellendrukker. Neked viszont azt kell tenned, amit a szíved diktál. Jelöld be az iwiwen. Véletlenül felejtsd benne a névjegyed a mappában, amit hétfői KPI meetingre készítesz össze neki. Törölj ki egy képletet a seles Excelben, és kérd meg, hogy segítsen. Megáll mögötted, érzed a testéből áradó hőt. Nem mersz hátranézni, de látod az arcélét a monitoron tükröződni. Valami finom illat... Talán Tokyo by Kenzo. Kérdezz rá, hülye! De ehelyett valami olyasmit motyogsz, hogy "ez nekem mindig legalább fél nap volt". Aztán szidod magad. Most azt hiszi, hogy csak egy ostoba szőke vagy. Miért hiszik butának a szőkéket? Ez olyan igazságtalan."

Duty Free Cairo, második fejezet.

bajor gizella 2010.04.08. 22:28:41

kezdesz bizarr képet festenimagadról a porontyozással most meg ezzel:) remélem ezekért te is ezekből a megfigyelésekből élsz...

Patrick Bateman 2010.04.08. 22:41:44

@bajor gizella: Azt mondják, hogy egy férfi akkor nő föl, ha elmúlik az a kétségbeesett vágya, hogy megértse a nőket, és a nők kezdenek arra vágyni, hogy megértsék őt. (Ezt majd beleveszem valamelyikbe. Mottónak nem jó, de az egyik férfiszereplő mondhatja. Amikor búcsúzkodnak).
Ezt csajozós szövegként talán úgy lehetne előadni (mondjuk, a Blue Moon Caféban, Nagasakiban, éjfélkor), hogy emlékszel a Vanília égbolt egy mondatára? Valahogy úgy hangzott, hogy "I will tell you maybe in another life. When we are both cats".

bajor gizella 2010.04.08. 23:07:20

a 270. oldal környékén a pár szerelme egy forró éjszakán beteljesül- okot adva a további 240 oldal színtiszta bénázásra.
gertrúd rápillantott huanra. huan elkapta gertrúd tekintetét, a nő fehér fátyolos arcára barackrózsaszín pírt csalt ez a mély, vágytól sugárzó tekintet. a férfi közelebb lépett. gertrúd távolodni akart, de nem tudott. lábai megbénultak, izmai elgyengültek. moccanni sem bírt. a férfi közeledése aggodalommal töltötte el. mi lesz ha most nem tud ellenállni mint ahogy a csónakháznál tette? mi lesz ha most hatalmába keríti őt is a mámorító beteljesülés utáni vágy? gondolkodni már nem tudott min tovább, hiszen huan erős tenyere gyöngéden körülölfogta arcát. a szemébe nézett, és finoman megcsókolta gertrúd száját. füléhez emelte száját, és megkérdezte:
gertrúd akarod?
a nőt megbénította a férfi gyöngéd ölelése, a nyakába suttogott párás lehellet, a kemény izmok érintése. behunyta a szemét, és hirtelen kizuhant belőle az hogy igen akarom!
kinyitotta a szemét hogy lássa valóban igaz amivele történik. merev kezei lassan engedtek a feszültségüből, vállai megkönnyebbüléssel reagáltak a férfi csókjaira. az ablaküvegen keresztül havanna pálmafáinaksuhogását, és vidám éneklő emberek zaját lehetett hallani. gertrúdnak ekkor gizell barátnője jutott eszébe, aki mindig azt mondta hgoy a kémia megkérdőjelezhetetlen vonzalmának nem tudsz, és ne is akarj ellenkezni. csak mond ki bátran.akarom. és gertrúd önfeledten nevetve kiáltott fel. gizelle hallasz? akarom! sikerült! huan mosolyogva nézte az örömmámorban úszó nő boldogságát, még ha nem is értette tisztán mi történik. a nap korai sugarai már javában az égen jártak mikor a pár mámortól ittasan elszenderedett.

Patrick Bateman 2010.04.08. 23:29:55

@bajor gizella: De az igazi izgalmak csak ezután következnek, mint tudjuk.

"A szokatlanul késői időpont ellenére - a reggelinek már régen vége volt, az uzsonnát pedig most a golfpálya mellett szolgálják föl, de a kifürkészhetetlen tekintetű pandzsábi pincér még csak épp, hogy elkezdte az illatozó fahéjas tekercseket felpakolni a zsúrkocsira - meglepően sokan voltak a bárban. Amikor Gertrúd belépett, egy pillanatra mintha abbamaradt volna a társalgás, hpgy aztán hömpölyögjön tovább, mint évszázadok óta, változatlanul, gazdagságról, pénzről, életről, halálról. Vagy csak képzelte a pillanatnyi csöndet? Csak az európai nőt bámulták meg, a nap fényében dacos merészséggel felragyogó szőkeséget, vagy... vagy tudnak a titkáról is? Mindenki tudja! Ugyan, ne légy már ostoba - nyugtatgatta magát. De a szikh turbános öreg pincér is, most valahogy másképp mosolyott, amikor átnyújtotta hűvös narancslevet, udvariasan csak az asztalkendővel fogva meg a poharat".

Patrick Bateman 2010.04.08. 23:47:54

"Ahogy leült, udvarias távolságban a férfiaktól - nem akarta feszélyezni őket, de nem akart udvariatlannak sem mutatkozni - érezte a kék karimás tört kávéscsészék pereme fölött rátapadó kíváncsi tekinteteket. Éhes tekinteteket. Egy pillanatra lehunyta a szemét és érezte, hogy forró hullám önti el. Egy másik szemre gondolt. Egy fekete, mégis puha, titokzatos pillantású szempárra, amelyben egy idegen, vad kontinens zabolátlan mély tüze égett. Juan. Mit csinálhat most? Megpróbálta elűzni a gondolatot, de képtelen volt: lelki szemei előtt látta, ahogy a Souk sarkán, a forgatagban valami rakiában épp a kalandjait meséli annak a másiknak. Alig emlékezett a nevére. Marcos, ugye. Vagy valami ilyesmi. Sötét, durva arc. Vajon barátok? Vagy üzlettársak? És most biztosan rajta röhögnek, különös, torokhangú nyelvükön kibeszélik a könnyűvérű európai nőt. A nevetségesen fehér combját. A szőrtelen ölét. Puha melleit. Az önkéntelen és visszafojtahatatlan sikolyait. Érezte, hogy a vörösség elindul valahonnan a dekoltázsából, és meg sem áll a feje búbjáig, míg végül egész arca lángban nem égett. Ostoba, ostoba liba! - szidta magát". És most mi lesz? Mit teszel? Zavarában felkapta a szomszéd asztalról a Cairo Times nagol nyelvű, külfödieknek szánt kiadását, és idegesen legyezni kezdte magát. Még mindig növekvő zavarával volt elfoglalva, így a címlap betűi csak valahol a tudata peremén rendeződtek szavakká: Gyilkosság. Milyen gyilkosság? Gyilkosság a kikötőben! - hirdette az újság. Inkább csak saját figyelmének elterelésére, mintsem valós kíváncsiságból pillantott a festékszagú hasábokra. Fénykép is van, darabos, messziről készült, ráadásul mozgás közben, de így is... Minden erejét össze kellett, hogy szedje, hogy ne sikoltson, fogai (tíz év méregdrága fogszabályozásának anyjától kizsarolt ékszerei) hallhatóan összecsikordultak. De hiszen ez... hiszen ez... Juan!"

bajor gizella 2010.04.09. 00:10:07

kinyírod??
azénverziómban a selyembrokáttal bevont szófa liliommintázata ráébreszti gertrúdot arra hogy milyen fals éltet élt korábban otthon, és hogy szerelmi kalandja is csak mellékvágány, mert egyik sem ő. elmondja huannak, aki csak a társadalmi különbgésekes részt bírja felfogni és besértődik. gertrúd 50 oldallal később rájön hogy mégis szereti, de addigra késő lesz, mert huan kihajózik a tengerre, gertrúd visszatér londonba, de már sose lesz az aki volt addig. visszautasítja korábbi kérője, keneth házassági ajánlatát, és bíborvörösre festi a hálószóbát gizellel.

bajor gizella 2010.04.09. 00:10:46

hogy emlékeztesse arr a bizonyos éjszakára, és arra hogy ki is ő valójában.

Patrick Bateman 2010.04.09. 00:11:37

Most látom csak, hogy a helyszín immár Havanna. Nos, ebben az esetben a pandzsábi cserélendő uruguayira, a Souk Mercado-ra, a Cairo Times pedig Granma-ra, a többi maradhat.

Patrick Bateman 2010.04.09. 00:41:11

@bajor gizella: Nem, eszemben sincs. Juant a gyilkosságal gyanúsítják, és bezárják. Gertrúd így kénytelen a Kennethtől jegyajándékba kapott igazgyöngy láncát feljánlani óvadékként, de a kövér, bajszos, verejtékező rendőrfőnök így sem akarja elengedni, végül a testével váltja meg szerelme szabadságát.

"Egyszer, kiskorában látott egy kutyatetemet, amit a farkasok félig kikotortak, aztán valami megzavarhatta őket, mert ott hagyták, félig kiásva. Akkor sírt, és kétségbeesett igyekezettel, könnyeit nyelve és szétmaszatolva az arcán próbált köveket halmozni a tetemre. Becsukta a szemét, félrenézett, így nem látott semmit, csak amikor úgy érezte, most már kész, akkor mert hátralépve odanézni. De így rosszabb volt, mert immár tudta, hogy a kőhalom alatt maga a halál rejtőzik, a visszavonhatatlan vég, és ezt a tudást képtelen volt kitépni az elméjéből.
Most, sokkal később, mérföldek ezreivel és évek egy tucatjával távolabb, a hajón, ugyanígy érezte magát. Csak a kajüt só- és formalinszagú magányában mert bizonytalan léptekkel végigbotladozni az emlékek keskeny ösvényén addig a bizonyos pillanatig, amit erőszakosan próbált a feledés kövei alá temetni, de elhatározta, hogy szembenéz vele. Ha erre képtelen, nos akkor... de ebbe nem tudott belegondolni. Csak az jutott eszébe, amit franciatanárnője, a sovány, aszott (és ha a hálóban, villanyoltás után vihogva mesélt történeteknek hihet, akkor leszbikus) Germaine mondott: egy nőnek mindig vannak titkai, ne feledjétek. De önmaga előtt mindig őszintének kell lennie, hogy tudja mit akar. A leggyakoribb hiba, amit a nők elkövetnek, az az, hogy becsapják magukat.
Külön módon az erőszakból leginkább a mennyezeten lustán forgó ventillátor zajára emlékezett, a rézszagú pászmákra, amelyek végigsöpörtek arcán, szorosan lehunyt szemhéján, majd a napfény villanására. Kint ragyog a nap a strandon - gondolta. Én is a strandon sétálok, mezítláb, lábam a föveny homokjába merül, sirályok... A sirályok rikoltozása az iroda nyitott ablakán keresztül a paletták mögé is beszökött, és különös módon végül ebben nyert vígaszt, miközben érezte, hogy a durva marok szinte összeroppantja a kulcssontját. A száján át oróbált levegőt venni, hogy ne érezze a rendőfőnök szivarszagú leheletét, de ez nem sokat segített. A rettenetes erejű döfések fájdalmasan feszítették szét száraz ölét, és szinte levegőbe emelték a testét. Mennyire más volt ez, mint Juannal! Az az odaadásról szólt, ez meg... ez meg az elvételről... Nemigen voltak folyamatos emlékei arról a napról. Juan megpróbálta aztán vígasztalni a maga suta módján, veréstől felszakadt ajkai anyanyelvén dünnnyögtek valamit, de nem tudta elviselni semmilyen férfi érintését. Csak arra emlékezett, hogy aztán órákig sikálta magát, de továbbra is érezte a mellén a koszfélholdas körmöket... Úgy hitte, órák teltek el, mire álomba sírta magát, és csak az álom peremén túl kúszott oda Juan testének melegét és oltalmát keresve.

bajor gizella 2010.04.09. 01:13:21

zseniális.
de ha huannal minden rendbe van, akkor hogy jön rá a végén az önmegvalósításra?? mert ha huannal marad, akkor az az üzenet hogy minden valahogy összehozott bgf-es irodistalány álljon össze valami barbár bútorasztalossal. de az üzenet mindig az hogy a nő rájön hogy becsapta magát, hogy a szexualitás gyönyörei még nem elegendők, mert csakönmagad próbatételei után vagy képes túllépni önmagadon. huannal az oldaladon egy év mulva jöetnek a kis huanszitók és nem fogsz tovább ilyen szarokat olvasni.a végén mindig ilyen van

ahogy végigsétáltam a richardsonon csak bámultam a szembejövőket.mosolyogtam rájuk, amit persze a búvalbélelt szürkeöltönyösök nagy nagy megrökönyödéssel fogadtak. biztos azt gondolták ismerem őket valahonnan. néztem az újra elő-előbukkanó lábfejemet. bal-jobb. milyen egyszerű a lépés. bárcsak minden lépés ilyen egyszerű lenne.az első mindenesetre mindig a legnehezebb. az indulás. megérkezni jó, és izgalmas. főleg ha az ember hoz magával valami ajándékot. és én telis tele voltam a saját kis ajándékaimmal. a fesztelen mosollyal, a bátorsággal, a bennem lévő legyőzhetetlen oroszlánnal. hoztam maganak abból a dohányillatú égből, a sós kékség horizontját, a csónakház himbálódzó virgoncságát. telis telve vagyok a homok selymes érintésével, és millió percnyi csodával. élek. szapora lépteim ekkorra már szökellésekké, gyors indiánszögdelésekké alakultak át. nevettem, élveztem ahogy hajamba bele-belekap a szél. pont mint kislánykoromban. az élet iróniája hogy azért mentem havannára hogy felnőttként, azéletre felkészülten térjek haza, és úgy tértem vissza hogy a bennem rejlő boldog gyereket fedeztem fel. a komor felhők lassan csöppönként kezdték szivárogtatni a bennük lévő nedvességet. londoni eső. nem fogsz ki rajtam mint oly sokszor korábban. mert havanna forró naplementéjévela szívemben történhet bármi. hó fagy szél förgeteg. én nem fogok fázni többé.

Patrick Bateman 2010.04.09. 01:46:54

Hát, nem sokat hagytál nekem, de talán az utolsó mondat és a THE END közé be tudok préselni egy epilógust, amely bezárja a történet által nyitott kört, keretbe fogalja azt, és megágyaz néhány későbbi folytatásnak, illetőleg egy díszdobozos összkiadás nak, a tévésorozat dévédéverziójával (extrák: jelenet- és nyelvválasztás. Kimaradt jelenetek: bővített csónakházi jelenet. Rendezői kommentár).

"A neveket, néhány időpontot és, engedvén az alkotói szabadságnak - ha a dramaturgiai célzat így kívánta - alkalmanként a helyszíneket megváltoztattam. Mindazonáltal Gertrude Kenneth Michaels, született Gertrude Stein különös naplóját amilyen mértékben csak lehetett, változatlanul hagytam.
Gertrude legidősebb lánya, Elisabeth, aki Gertrude Londonba visszatérését követően mintegy fél év múlva született meg, és akit a család - minden magyarázattól elzárkózva - az Elisabeth Juanita Kenneth Michaels néven anyakönyvezett Bradfordshire-ben, kifejezett kívánsága volt, hogy a napló regény formájában lásson napvilágot. Végrendeletbe foglalt utasítása pedig az volt, hogy a folytatást - amit ő maga, ugyanabba a füzetbe írt tovább, amely így kétszer kelt át az óceánon (és amelyet jelenleg egy whitehallbeli páncélszekrényben őriznek, de pontos hollétét egyébként nem áll módomban felfedni), mint amit még édesanyja kezdett el eljegyzése napján - legkorábban csak az Elisabeth halálát követő első evforduló elmúltával rendezhetem sajtó alá. Nem élhetek vissza ezen elképesztő hánnyatatásokon átesett rendkívüli család - és e rendkívüli nő, akihez immár fél évtizedes kapcsolat fűz - bizalmával, így türelmetlen olvasóimnak sajnos várnia kell.

E-nek
Liverpool, 1937"

bajor gizella 2010.04.09. 01:56:17

"te még nem alszol prücsök?"( dallas 1984. 4.évad samantha benéz christopher szobájába és konstatálja hogy a gyerek még ébren van)

Patrick Bateman 2010.04.09. 02:03:31

"Deep in the bosom of the gentle night
Is when I search for the light
Pick up my pen and start to write
I struggle, fight dark forces
In the clear moon light
Without fear... insomnia
I can't get no sleep"

Faithless: Insomnia
1995/BMG

Patrick Bateman 2010.04.09. 02:11:09

Szerintem holnap mindkettőnket kivágnak a blogponthuról, mert rongyosra offoltuk a modorosposztokat, de szép menet volt. Aludj, jól, jó éjszakát, Hunort puszilom.

bajor gizella 2010.04.09. 02:14:49

te is aludj jól. és átadom.

noirp 2010.04.09. 08:21:54

És akkor kibomlott a város fölött a hajnal első kék szalagja. Mintha csak véletlenül gombolyodott volna le. Gertrude nem is értette, hogy ébredhetett föl ilyen korán. Első pillanatban azon is el kellett gondolkodnia, hol is ébredt most... Biztos volt benne, a lelke mélyének gyűrűzése ébresztette fel, mint, mint valami különös, idegen rádióadásból elkapott foszlány.
Tényleg, az éjjeliszekrényen szólt a rádió. Valami furcsa történhetett, mert a megszokott finom laza jazz helyett különös kristálymuzsika szűrődött át az éterből, mintha a kék hajnal dala lett volna...Mire Gertrude ráeszmélt a sose hallott akkordokra, a szám már véget is ért. Bemondták, egy soseismert nevű német banda száma volt, White Eagle a címe. Gertrude elmélázott. Fehér sas...Az egész muzsika olyan hűvös és kék-fehér volt. A fehér sas talán egy másik világ küldötte, harmatos szárnytollának érintése letörli a könnyeket és új élet leheletét legyinti arcodba. Igen. Mindent elölről kell kezdeni.
----------------------------------------------------
Előre a kimoderálásért.

aribeth 2010.04.09. 09:19:35

Bár minden off ilyen szórakoztató lenne.

Zorita 2010.04.09. 10:48:00

gyertek máskor is!

Maestro 2010.04.09. 10:54:47

ez a poszt kurvajó lett.

nem olvastam el az előző 267 hozzászólást, biztos már előttem is megmondták.

kiegészíteném annyival, hogy a modoros blog lelkes törzsközönségéből formálódik egy új faj, a modortalanul kommentelő, azaz a korábbi ehhez hasonló rendszerezésekben említett modorosságokat elkerülni igyekvők.

szar helyzetben vannak mert elolvasva a cikket az az érzésem támad hogy nagyjából ennyit lehet írni (a modorosság veszélye nélkül): jó. Vagy: király. Vagy: szar. de egyébként nem az (ld. első mondat)

rajen 2010.04.09. 11:20:26

Annyira jó a poszt, hogy leköptem a monitort, aztán ráhánytam a cipőmre!

F79 2010.04.09. 12:52:04

áj láv jú Patrick Batemen and bajor gizella
a folytatást alig várva
modoros rajongó

Vágási Matyi 2010.04.09. 12:53:53

Az állandóan hahotázó egyik változata az a forma, aki minden kicsit is viccesebb írás után leírja kommentbe, hogy éppen szakad az irodában, emiatt a kollégái/főnöke furcsán néznek rá.

Legalább 50-szer láttam már, mindig mástól.

a csuhás 2010.04.09. 13:16:43

Kiváló poszt, kimaradt a kommentező, aki Kisvakond helyett az Álljunk meg egy szóra műsort nézte. Rendszeres kommentjeiben kijavítja az előzőek nyelvtani hibáját a legparazsabb vita kellős közepén. Egy vessző miatt megbünteti "ellenfelét", mintha az személyesen fojtotta volna bele a Csele-patakba királyunkat. Ha politikai a téma, akkor örökös hozzászólása: "te beszélsz itt magyarságról, aki még rendesen magyarul sem tud."
Ez a kommentező ua., vagy közeli rokona annak, aki a magyarságról az abszolútnemközhelyes mondatot szokta leírni: "most ki a magyar, én nem vagyok az? Oké, gratulálok, hát tudd meg, az vagyok." Ennek persze kiváló ellentétpárja is van, akiknek sikerül egy közgazdasági témájú kérdést is elvinni a dekódolt zsidózás irányába. Nagyszerű példákat lehet találni a Magyar Hírlap online-kommentjei között!

Zorita 2010.04.09. 13:33:31

@a csuhás: @Vágási Matyi: nem maradtak ki :) mondjuk ez most elnézhető nektek, mert ezek már a sok sokadik kommentek

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.04.09. 13:42:02

A politikai TROLL-ok és az önreklámozók kimaradtak.
Az első állatfaj a piros bögréért / az Ügyért / a Hazáért / Viktorért / Ibolyáért / hogy legyen más / hogy ne legyen más / kommentel, tulajdonképpen bármilyen témában. Órákig vitatkozik, ferdít.

A másik az önmagát reklámozó, aki össze-vissza minden blogba beirogat, de cask azért teszi, hogy a neve mellett akkurátusan feltüntetett webcím (pl. www.teremibalazs.hu) szerepeljen, a sok kiváncsi birka meg rákattanjon.
Abba persze nem gondol bele, hogy ezzel többet árt magának, mint használ. A hülyéje!

bajor gizella 2010.04.09. 13:56:41

sajnos nem lesz folytatás mostanában, hacsak alkotótársam nem kezd magányos egyedüli munkába. én hazamegyek lébecolni pár napra (Patrick, csak hogy lásd milyen igaz ez a jaj dejo barátnök vagyunk mi kommenelök, elárulom hogy blogtalálkozora is megyek) viszont a pihentetö szorakozás után ujra visszatérek az én muzsámhoz, és alkotoi vágyam kiteljesedésre juttatom. ne féljetek. addig is viva las vegas, készülj magyarország reggelre ott vagyok.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2010.04.09. 14:10:12

Gizi meg Bates bebizonyította a poszt mondanivalóját. Ojjé. :)

Patrick Bateman 2010.04.09. 14:47:41

@bajor gizella:

Részlet a Spinoza-házban "Amazónia - modern nőírók és a városi dzsungel" címmel megrendezett irodalmi est átiratából.
Kérdező: Most, hogy ilyen messzire eljutottunk, és beszélgettünk már gyermekkorról, karrierről, szerelmekről, csalódásokról, és lassan két órája beszélünk, kérlek, engedd meg, kedves gizella, hogy résnyire nyitva a képzeletbeli dolgozószoba ajtatját, pipiskedve belessünk irodalmi műhelyedbe...
gizella: Jaj, annyira nem szeretem ezt a kifejezést. Annyira modoros, annyira nem én vagyok. Nekem nincs "műhelyem". Nekem gondolataim vannak, és érzéseim, meg reményem, hogy talán valaki kíváncsi ezekere.
Kérdező: Nos, ha hihetünk a példányszámoknak, az ünnepek alatt több, mint kétszázezren voltak rájuk kíváncsiak. Szoktál azon gondolkodni, kifélék-mifélék az olvasóid?
gizella: Hát persze, ki nem. Igy, a második könyv után már nem jövök zavarba, ha metrón egy fiatal lány kezében meglátom valamelyiket, de az autogramok... nos, ez nekem még mindig nagyon hollywoodi.
Kérdező: No, de vissza a műhelytitkokhoz. Egyszer, egy interjúban beszéltél arról, hogy van egy titkos múzsád, de nem nevezted meg. Azóta furdal mindenkit a kíváncsiság, és - bevallom - engem is. Ki ez a múzsa. Legalább annyit árulj el, hogy nőről, vagy ahogy a bulvármagazinok sejtetni engedték, új könyved ajánlása - (P.B-nek. Azért az éjszakáért) - után, hogy csak nem egy titokzatos férfiról van-e szó?
gizella: Nos, ha te is egyike vagy olvasóimnak, tudnod kell, hogy szerintem egy nőnek mindig szüksége van titkokra. Ez a női princípium egyik pillére. Ez hadd maradjon az én titkom, melyet talán felfedek egyszer. Vagy mégsem. De, hogy a hallgatók kíváncsiságát tovább csigázzam, elárulom, hogy ma este Ő is itt ül közöttünk a teremben."

Patrick Bateman 2010.04.09. 15:00:14

@bajor gizella: Egyébként pedig - mivel nincs modorosabb, mint blogban, fórumban csetelni - jó tschayossh blogtalit, follyon a bélíz és a mojirtó, fogyjon a fogpiszkálóra tűzött falatka, kacagjanak a babusok és a kismanók, járjon körbe sok fénykép, nyíljon sok DSC01023 könyvtár, szóljon a Vaya Con Dios, de aztán gyere vissza hozzám.

noirp 2010.04.09. 15:10:09

jézusom. Ebből külön honlap kéne, ahol csak a két szerző alkot.

Zorita 2010.04.09. 15:12:12

egész meghatódom ezen a lávsztorin, itt hüppögök, és majszolom a tábla csokit

noirp 2010.04.09. 15:14:42

@Zzz_Zorita: Kell is az a boldogsághormon. :)

cd-r 2010.04.09. 17:44:47

@Patrick Bateman: vaya con dios :DD ha a lányok balaton soundra járó belvárosi irodisták, akkor esetleg nouvelle vague, zagar vagy a megunhatatlan kruder és dorfmeister duó is befigyelhet a repertoárba egy "jaj csak viktor meg ne tudja" joint elpörkölése után.

dobozoló · http://dobozolo.blog.hu 2010.04.09. 18:29:03

most modoros komment-el-nem-olvasó leszek, úgyhogy elnézést kérek, ha már korábban írt valaki erről a (szintén kimaradt) típusról:

az "én nem" - például ha a szöveg a fizikusok gyér szerelmi életéről szól, akkor azonnal kifejti, hogy ő egy fizikus, és köszöni szépen, neki "igenis" nagyon rendben van a szerelmi élete, vagy ha arról van szó, hogy minden rendőr bunkó, akkor közli, hogy ő egy rendőr, és nem bunkó, ne tessék általánosítani.
ez a típus amúgy itt a modoros blogon is megfigyelhető, és nagyon szórakoztató.

(remélem, ezzel nem voltam modoros kioktató)

dobozoló · http://dobozolo.blog.hu 2010.04.09. 18:31:06

@dobozoló: még az is kimaradt, hogy a sírva röhögő, székről leeső valójában épp csak halványan elmosolyodik, miközben nagyon úgy csinál, mintha a munkájával foglalkozna.

bajor gizella 2010.04.09. 19:29:02

ereimben már pezsgett a nénánáná, számban éreztem a házi tiramisú ízét és felszerelkeztem két külső vincseszternyi képtárral. várnom kell holnapig.

erről jut eszembe mettől számít modoros csetelésnek a komment?

Ottlaki Kababám 2010.04.10. 15:19:41

@dobozoló: A rendőr nem azt mondja, hogy ő nem bunkó, hanem általánosít, hogy MINDEN rendőr jó fej! Hogyne, ahogy minden hidegburkoló, minden pilóta és minden help-desk manager is jó fej.

A nyelvtannácikkal viszont maximálisan egyetértek (maximális tiszteletem, ugyebárt), már ha tényleg helyeset javasolnak :-))))))))))))) xoD))))))

kozsoka79 2010.04.10. 16:35:44

gizi ribanc. Undorító zsidó kurva. Jó erősen le kell nyomni a torkán a brét hogy hogy pusztulna ki az összessel együtt. szopós kurva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.04.10. 20:39:01

@nadivereb:
nincs is mar olyan film es agyebSt is Mary allandoan vetelkedoket nez
en meg a computer elott ulok

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.04.12. 12:39:29

Ja, meg vannak azok is, akik csak több napos késéssel találnak rá egy bejegyzésre, de csakazértis hozzászólnak még.

nyílméregbéka 2010.04.12. 21:23:54

@Püspök utcai gombaszedő: Én is :-P
Most leírnám, hogy kurva jó volt a poszt, a hsz.-ek meg talán még jobbak (Patricket figyelni fogom a jövőben) - a röhögéstől le is köptem a tacskót kávéval -, de vegyétek úgy, hogy nem írtam, mivel az már tényleg nagyon túl modoros lenne, és úgyis kifutottam az időből, de gondoltam, azért még elsugárzom Felétek a pozitív energiáimat.

AZATYAURISTEN 2010.04.13. 10:22:56

En az "Elözö hozzaszolasokat nem olvaso" (idöhiany miatt) es a "Tanacsado" (rendkivül tapasztalt vagyok) tipusban talalok magamra:) Mindemellett nagyon jol esik, ha dicsernek ill. viccesen valaszolnak hozzaszolasaimra:) Na, valakiiiiiiiiiiii! :D

AZATYAURISTEN 2010.04.13. 10:28:36

Ja, es beletelt egy kis idöbe, amig rajöttem, hogy az utolso 100 hozzaszolas lathato csak es ra kell kattintanom a "Szeretném látni az összes kommentet!" sorra igy nem is ertettem egy jo darabig, miert veszitem el a fonalat, ha megprobaltam vegigolvasni az "összes" hozzaszolast;) Igy akaratlanul is "A figyelmetlen" kategoriaba is befutottam:)

AZATYAURISTEN 2010.04.13. 15:54:14

@Blás Sailor von Wolfhausery: "nyugaton nem dobaljak el az utcan a szemetet az emberek,mint a bunko magyarok"

valoban nem dobjak el, ha hiszed, ha nem

Közben:Nyugaton van arra pénz, hogy hajnalban amíg a bezzeg nyugati alszik, addig a vendégmunkásokat,letelepedett bevándorlókat alkalmazó cégek összeszedik az előző nap mocskot."

nyugaton van olyan is, hogy kollektiv szerzödes, amely megszabja, hogy mennyi penzt kapnak a vendégmunkások, letelepedett bevándorlók, azaz pont annyit, mint a nyugati munkasok, tudod? hacsak nem a hatar menti ideig-oraig betelepedett magyar "vendegmunkasokrol" beszelsz, akik otthon segelyen vannak, Becsben meg összeszedik a ketszintes haz arat 2 ev alatt szerencsetlen kizsakmanyolasuk közepette?

Zorita 2010.04.13. 16:40:04

@AZATYAURISTEN 10:22:56: én csíplek :D

szemetelés: igen, az osztrákok mondjuk tényleg nem szemetelnek, de attól nyugatabbra már van, ahol igen. bár Spanyolország /Portugália már annyira nyugat, hogy már kelet.

AZATYAURISTEN 2010.04.13. 19:32:18

@Zzz_Zorita: egy tuneziai nyaralas alkalmaval volt szerencsem egy francia csoporthoz, nem hittem volna el, milyen nep az, ha valaki elmondta volna! En azt hittem, total kulturalt emberek...hat...azon tul, hogy ebedre (all inclusive) spagettit ettek sült krumplival, zsemlevel es rantott hussal egy tanyeron, nem am a hamutartoba hamuztak, neeem...ök megengedtek maguknak, hogy az asztal melle (!) a földre hamuztak 2 heten keresztül! Szemeteltek, mint az allat! Megdöbbentö volt, es meg a mai napig azt gondolom, valami proli faparasztok voltak, de hat az egesz csoport??? ;)

vincere 2010.04.13. 21:34:13

legalább 3 kategóriában magamra ismertem, úgyhogy nem is írok most mást :)

AZATYAURISTEN 2010.04.13. 22:09:24

@AZATYAURISTEN: atyauristen! Meg "Az oda nem illő hozzászólást író" fiokba is sikerült becsusznom...hiaba, az embernek allandoan oda kell figyelnie, egyszerüen igy keptelenseg lazulni! Enyhen logatott fejjel es a remeny apro szikrajaval szemeben felall a körben: "Kovacs Istvan vagyok. Modoros hozzaszolo vagyok. Szolitsatok nyugodtan Pistinek." -nagy a csend, majd leül, meghallgatja a többieket es az 50 perc elteltevel enyhen logatott fejjel, de a remeny apro szikrajaval szemeben hazamegy.:)

-er- 2010.11.01. 14:38:00

de jó volt elolvasni !hogy milyen tehetségek vannak nálunk... asszem, már ezért is érdemes volt hazajönni Maora :) hüpp hüpp
süti beállítások módosítása