A pénzügyi tanácsadó

2010/03/22. - írta: Modor Tibi

-Mankiewicz László.

-(a vonal végén túlartikulált, modoroskodó, tudálékos, negédes, fiatalos férfihang) Szép jó napot kívánok, kedves László - Somogyi Armand vagyok a Stockexchange.biz-képviseletében, és egy közös ismerősünk, Krabócz Patrik ajánlotta Önt nekem mint megbízható munkáltatóval, tisztes bevétellel rendelkező, másfelől tekintélyes összeget törleszteni kényszerülő, képzett, felelős fiatalt. Most alkalmas időpontban hívom, tud rám szakítani két percet?

-Ööö, persze, parancsoljon.

-A kérdésem, az ügy, ami miatt felvettem Önnel a kapcsolatot, az pedig a következő: elegendő-e Önnek a Krabócz úr ajánlása a kettőnk közötti bizalom megalapozásához?

-Hát, végülis igen. (Krabócz, a büdös kurva anyádat, azt.)

-Remek - cégünknél a kölcsönös bizalom ugyanis mindennek az alapja, és ebből a bizalomból kiindulva szeretnék Önnel egy igazán rövid, egyórás találkozót leegyeztetni a hétre, nekem bármikor megfelel, amikor Önnek is.

-Miről is lenne szó pontosan?

-Igen, szóval úgy értesültem, hogy Ön extrém magas kiadásokkal rendelkezik a jelzáloghitele törlesztése okán. Egy előzőleg egyeztetett személyes találkozó keretében kidolgoznánk egy Önnek megfelelő pénzügyi tervet a jövőjére nézvést - egyúttal a meglévő terheken is könnyíthetnénk. Amit felvázoltam a Krabócz úrnak, azzal ő nagyon elégedett volt, és nyugodt szívvel ajánlotta Önt mint potenciális érdeklődőt.

-Részben jól mondta a Krabócz úr: valóban magas kiadásaim vannak; a havi nettó jövedelmem 70-80%-a néha rámegy a törlesztőre. Ha esetleg hitelkiváltási lehetőséget tud ajánlani, természetesen érdekel elméletben, de mivel már kerestek többen is hasonló cégektől - például a Cyberbrokertől - kétlem, hogy kedvező ajánlattal tudna szolgálni. A svájcifrank-árfolyam kedvezőtlen alakulása miatt ugyanis a kezdeti ígérgetések ellenére azt a választ kaptam, hogy hogyne, itt egy hitelkiváltási lehetőség - mindössze egy pluszfedezetül szolgáló ingatlant kellene bevonnunk olyan ötmillió forint értékben.

-Igen, természetesen nem tisztem, hogy bármelyik versenytársunkról elmarasztaló ítéletet mondjak, de látatlanban is bizton állíthatom, hogy a cyberbrokeres kollégánál jobb ajánlatot tudok tenni.

-Oké, kíváncsian várom. Akkor maradhatunk annyiban, hogy elküldöm Önnek a szükséges adatokat emailben, és próbálnak valami kedvező konstrukciót találni? Pótfedezetről sajnos szó sem lehet, mivel nem áll rendelkezésemre ilyesmi, a szüleim lakását pedig talán Ön is megérti, hogy nem szeretném ilyesmivel megterhelni.

-Természetesen megértem. Méjlben ez sajnos nehézkes lenne, mikor felelne meg Önnek személyesen?

-Sajnos mostanában egyáltalán nem, a munka mellett egyetemre járok és éppen a vizsgaidőszak közepén vagyunk. Írásban viszont szívesen rendelkezésére bocsátok bármit, ami megkönnyíti az esetleges ajánlattételt.

-Megértem teljesen. Ám reális és valóságközeli tájékoztatást, megoldást csak nagyon sok információ birtokában tudnék adni Önnek egy hitelkiváltással kapcsolatban. Ez, továbbá munkamódszerünk is megköveteli a személyes találkozást: a bizalom felépítését, hogy teljes emberként lássam Önt, ne csak "egy darab hitelként", hogy felelősséget tudjak vállalni a tanácsaimért, döntéseimért az életével kapcsolatosan.

-Értem.

-Ehhez viszont egy teljeskörű pénzügyi elemzést kell készítenünk, ami 1-1,5 óra, és ahogy hallom, van miről beszélnünk, és ezen a helyzeten mielőbb segíteni kell, amit szívesen megteszek a lehetőségekhez képest minél jobban.

Tehát azt javaslom, hogy egy személyes találkozóra kerítsünk sort, részemről hétköznap 8-tól 22-ig bármikor jó - ha kell, a munkahelyére is felkereshetem Önt. Ha megfelel, pénteken újra keresem telefonon, és találunk egy alkalmas időpontot.

-Kedves, de a személyes találkozó most sajnos tényleg nem fog összejönni. Nem tudom elképzelni, hogy milyen adatot ne tudnék megadni írásban - ezt tudom ajánlani, ez az ajánlat még él.

-Értem. És előreláthatólag meddig tart ez a vizsgaidőszak?

-Január-február végéig általában.

-Akkor maradjunk annyiban, kedves László, hogy február környékén újra felkeresem Önt telefonon egy személyes találkozó kapcsán, amikor végre összeállíthatunk Önnek egy pénzügyiterv-vázlatot. Ezek alapján, amit megbeszéltünk, van-e esetleg olyan családtagja, rokona, ismerőse, munkatársa, aki hasonló gondokkal küszködik, de felelősséget érez saját maga és a családja jövője iránt, és készen állna egy közös pénzügyi terv kidolgozására?

-Maximum a Krabócz urat tudnám ajánlani, de az ő számát akkor inkább másnak ajánlom fel...

Címkék: mlm munkahely
251 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 16:43:47

@El Emigrante: Ha már te is jótanácsokkal látsz el it mindenkit, jótett helyébe jótt várj, én is elárulom, hogyan lehetne elérni azt, hogy az egyébként valóban hasznos szakmád tetszési indexe meghaladja a egy tetszőleges kormánypárti képviselőét, sőt, akár a vastagbélrákét is:

1. Ha udvariasan megkérlek rá, hogy tedd le a telefont és ne hívj többet, akkor tedd le a telefont és ne hívj többet.
2. Ne próbálj a jóérzésemre vagy a bűntudatomra apellálni. Ha tényleg a bizalomra épülő kapcsolatot akarsz kiépíteni, hagyd, hogy én javasoljalak a barátaimnak, ne te zaklasd őket. Ha jó munkát végeztél, úgyis meg fognak keresni. Ha nem bízol bennem, akkor se neveket kérj, hanem pénzt.
3. Akármennyire fáj is, akármilyen szép konstrukciót építettél fel képzeletben számomra, próbálj meg odafigyelni arra, hogy én mit szeretnék.

Ha ezeket mind betartod, és az emberek mégis sajnálják a nyálat arra, hogy leköpjenek, akkor sajnos rossz társaságba keveredtél. :)

El Emigrante 2010.03.22. 16:52:16

@Levéltetű:
Nézd, bekopiztál egy olyan kalkulátort amivel rohadtul nem tudtam megtalálni a megoldást a problémámra.
Nem osztom az észt, az én véleményem csupán az, hogy nem tud mindenre megoldást találni egy kalkulátor. Különben bankfiókok sem hiszem, h léteznének.
Bocs, de öszintén szólva lexarom, csinálj egyet magadnak. Vagy ne. :)
Btw, xar lehet ugy dolgozni, hogy -nem- vagy büszke arra amit csinálsz.

@movhu:
Ok, értem. Akkor fentebb találod a kalkulátort, jó számolgatást!

@Silent Bob:
Ilyen is van. Meg az ellenkezője is. Ebből a kommentből ugy tűnik, hogy ha Griff öltönye van, saját Audival jár és 300m2-es irodája van, akkor biztos jól dolgozik? Érdekes, bár gondolom ő is kezdte vhol...

Silent Bob 2010.03.22. 16:57:07

@El Emigrante: "Ebből a kommentből ugy tűnik, hogy ha Griff öltönye van, saját Audival jár és 300m2-es irodája van, akkor biztos jól dolgozik?"
Nem feltétlenül. De nem bizalomgerjesztő, ha egy olyan ember akar gazdaggá tenni, aki ránézésre csóró.

El Emigrante 2010.03.22. 16:57:47

@Püspök utcai gombaszedő:
Sajnos a szakmám megítélése, így egészben, engem egy tízes skálán kb 2-esre érdekel. Nekem a saját megítélésem a fontos, hogy velem elégedettek legyenek. Ha én rendesen végzem a munkámat, nem okozok kárt hanem hasznot hozok az ügyfeleimnek, akkor telibexarom, hogy mit gondolnak mások "az ilyen lótolvajokról" nagy általánosságban. Szerintem az ügyfeleim 87%-a nem is tudja a cég nevét ahol dolgozom, és ez jól is van így.
((Attól még, h vki parkoló autókra tesz büntiket vagy jegyeket ellenőriz a buszon még lehet jó ember, ugye...))
Da azért köszönöm.

Fapuma (törölt) 2010.03.22. 16:57:54

@El Emigrante: baszod, mondanam ha en lennek Baszod Bela, igy azonban csak halkan kerdem mazohista vagy oder olyan hitterito szeruseg es ugy erzed missziod van, hogy megvaltsd az embereket? probald eszrevenni, hogy a francnak sem hianyzol itt es senki sem vevo a szovegedre, barhogy is faj.

El Emigrante 2010.03.22. 17:00:19

@Silent Bob:
Ebben egyetértek. A baj az, hogy nem mindenkinek van lehetősége az lején megteremteni a gazdagság látszatát. Viszont ettől még amit csinál nem lesz rosszabb, vagy jobb. De aláírom, mert ez bizony sokat számít és ezért extra keményen kell annak dolgozni aki iyen hátrányból indul. Szerintem ez mondjuk minden szakmában így van, egy betegeskedő orvos sem kelt jo benyomást...

flea 2010.03.22. 17:00:21

@Fapuma: mosmér, engem például mulattat. :D

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 17:11:27

@El Emigrante: Ha valóban beleszarnál, vajon elcsesztél volna ennyi időt arra, hogy védd a mundér finoman szólva is megtépázott becsületét?

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.03.22. 17:15:24

Egy időben foglalkoztam banki próbavásárlással. Mókás eredmények jöttek ki, hogy mennyire random módon nem tudnak semmit a banki értékesítők a befektetési alapokról.
Sebaj, az mlm-es figurák még durvábbak voltak, de őket nehezebb is próbavásárolni. Valóban teljesen lineárisan rá vannak állva a sablonszövegre, a termékről foggalmuk sincs (vagy, a kedvencem: "üzleti titok"). Viszont mókás dolog egymásnak ajánlgatni őket - iwiw-en bőven jön efféle spam névvel, telefonszámmal :P .

Levéltetű 2010.03.22. 17:32:39

@El Emigrante: "bekopiztál egy olyan kalkulátort amivel rohadtul nem tudtam megtalálni a megoldást a problémámra."

Ami csak egy példa arra, hogy egy nyomtatott áramkör elveheti a betevő falatodat. Addig örülj, amíg nem kezdi valaki a KGFB mintájára a többi "szakterületeddel" foglalkozni Magyarországon is.

Egyébként pedig - mert látom, ezt még a legtöbb ügynöknek nem sikerült felfognia - csak akkor vagy pénzügyi tanácsadó, ha az ÜGYFÉLTŐL kapod a fizetésed, és nem jutalékért dolgozol.

Máskülönben csak egy részrehajló ügynök vagy.

El Emigrante 2010.03.22. 17:56:04

@Püspök utcai gombaszedő:
:) Elbasztam, mivel megtehetem:) Tényleg csak védeni akartam kicsit, elmondtam a véleményemet. Szerintem mások is ezt csinálják, vagy...?

@Levéltetű:
Oké, addig örülök.
Szerinted a jutalék honnan jön, amugy? Csak azért mondom, mert bizony a banki ügyintéző is kap jutalékot. Nem a bank saját kasszájából...
Hm. Mondjuk kiváncsi lennék a sok pénzintézet közül, melyik részére hajlok. Én spec egy allfinanz cégnél dolgozom, nem ügynök vagyok. Ha már definiálgatunk. Gy.k.:
de.wikipedia.org/wiki/Allfinanz

El Emigrante 2010.03.22. 18:00:30

@Püspök utcai gombaszedő:
Btw, annál kicsit régebb óta forumozok, h azt higgyem itt meg lehet változtatni BÁRKINEK is a véleményét:)
Sőt, mindenkit kérek, hogy tartsa amit állít! Szkeptikusok és miegyéb nagyívben kerülje az irodámat, léci-kössz!:)

Levéltetű 2010.03.22. 18:12:38

@El Emigrante: Hogy is hívják a céget? Mi a tevékenységi köre? Milyen tevékenységre van neked engedélyed? Ja, ügynök, de nem úgy ügynök, hogy ügynök, hanem úgy, hogy közben még fel sem vállaljuk?

Gratulálok.

A jutalék természetesen az ügyfél pénzéből származik, és mivel te becsületes vagy, és minden ügynök becsületes, meg is mondod az ügyfélnek, hogy melyik pénzintézet milyen mértékű jutalékot fizet neked.

Sőt, minden ügynök önzetlenül ajánlja az ügyfélnek az icipicit jobb konstrukciót akkor is, ha annak a jutaléka töredéke a konkurens termékének, ugye? Mindegyik konstrukció mellé bemutatod az ügyfélnek, hogy mennyit fogsz belőle profitálni, ha jól sejtem, hiszen az ő pénze, és a te tudásodat, szakértelmedet fizeti meg.

Vagy mégsem, ügynök úr?

El Emigrante 2010.03.22. 18:16:55

Nade mivel mostmár van dolgom, egy szónak is száz a vége:
Én nem azt állítom, hogy nem találkozhatott senki hülye "pénzügyi tanácsadóval", meg hogy mind szép, okos és jóhiszemű, én csak azt állítom, hogy ez nem a szakma hibája. Amíg a PSZÁF nem hoz szigorúbb szabályokat arra vonatkozólag, hogy ki lehet "pénzügyi tanácsadó", illetve a pénzintézetek nem nézik meg jobban, hogy kivel szerződnek le, addig sajnos ez van:( Nekem most, ma ebben kell dolgoznom és érvényesülnöm és ha meg feszülök is, ha mindent jól csinálok akkor is ez a szakma bizony a rossz tapasztalatok alapján lesz megítélve. Majd ha kicsit(~) szigorúbbak lesznek velünk kapcsolatban, ami sajna nem holnap lesz, akkor örülni fogok mint az állat mert a konkurencia 85%-a megy a levesbe:) Addig meg ez van, nem tudok mit csinálni.
Sajnálom, ha valakinek konkrétan anyagi kárt okozott egy ilyen "tanácsadó", de erről nem csak ő tehet.
Én bizton állíthatom, hogy mindegyik ügyfelem elégedett azzal, amit én intéztem nekik és nekem spec ez a fontos. Sztem ennyi.

El Emigrante 2010.03.22. 18:23:19

@Levéltetű:
*sóhaj*
Mint mondtam, az ügyfél a pénzintézetnek ugyanannyit fizet, ha rajtam keresztül köt meg egy szerződést, ha besétál a két lábán.

Mire vagy kiváncsi? Kérdezz, és megmondom melyik termékre mennyit kapok. Miért lenne titok? Csak tudd, h ha engem kihagysz sem kerül kevesebbe.
(amugy meg ezért csinálják ugy, hogy azonos terméktípusok közt kb 1-2 ezer forint különbség van)

Azért kell a jobb konstrukciót ajánlanom, mert ha nem ezt teszem, és az ügyfél rájön, akkor azon nyomban elmegy hepciáskodni egy blog komment oldalára és habzó szájjal nekiesik bárkinek, aki védeni próbálja a munkáját. :) Ekkor egyszer kerestem belőle X ezer forintot. Ha viszont jót mutatok neki és ebből aztán a havrjai is kérnek majd, akkor Y ezer forintot keresek, ahol Y= X x "a haverok száma".
Így már stimmel?;)

Levéltetű 2010.03.22. 18:26:13

@El Emigrante: Miért ennyire ciki, hogy melyik cégnél dolgozol?

lr 2010.03.22. 18:28:39

@Afterburner: Akkor meg nem mindegy? :P
Egyébként pedig a problémákat nem lehet megoldani abban a szemléleti keretben, amiben létrehozták őket.
De ezt ti is tudjátok, és épp ezért undorodik minden jóérzésű, előrelátó, kicsit is tájékozott ember azoktól a hiénáktól, akik még az utolsó húscafatokat is igyekeznek letépni a haldokló régi rendszer csontvázáról, és ezt az egészet úgy állítják be, mintha irgalmas szamaritánusok lennének.
Azért erőlködjetek csak nyugodtan, amíg van elég balek, csak legalább ne tegyetek már úgy, mintha rajtatok kívül mindenki hülye lenne, mert egy szép napon majd a fagyi tényleg visszanyal.
Köszi.

@El Topo: azért remélem, nem vetted magadra, kedves Őrmester.

flea 2010.03.22. 18:30:29

@El Emigrante: tehát, ha a "haverok száma" várható értéke szorozva annak a valószínűségével, hogy "az ügyfél rájön", kisebb, mint a két szolgáltató jutalékának hányadosa (remélem, tudsz követni), akkor abban vagy érdekelt, hogy arra a megoldásra vedd rá az ügyfelet, amelyikből nagyobb jutalékhoz jutsz, függetlenül attól, hogy az az ügyfélnek előnyösebb-e.

Vegyük ehhez még hozzá azt, hogy a hozzád fordulók nagyobb részének eleve azért van rád szüksége, mert magától nem képes megállapítani, hogy mely megoldás a jó. Vagyis az "ügyfél rájön" értéke kicsi. Vagyis a fenti eset sokszor fordul elő.

QED.

lr 2010.03.22. 18:40:48

@El Emigrante: Már önmagában ez a "vagy...?" és az "egy szónak is száz a vége" priceless, köszi! :D

Amúgy én akár elhiszem neked, hogy te személy szerint benne vagy a szakma mondjuk 10 valamirevaló %-ában, csak ugye a haraszt sem zörögne, ha a másik 90 nem lenne.

És kicsit visszás, hogy olyanok papolnak öngondoskodásról, akik annyit nem tudnak elérni, hogy a köztük lévő kóklerek ellehetetlenüljenek/kiközösödjenek.
Persze az individualizmus papjaitól mit várjunk?

Nagymedve 2010.03.22. 19:41:09

@Levéltetű: Nem,nem minden ügynök, üzletkötő ,stb. így jár el.
De aki hosszútávon meg akar maradni a szakmában,az a saját lelkiismerete szerint is jó megoldást ajánl az ügyfélnek.
A hazugság előbb-utóbb kiderül illetve én sem alszom nyugodtan.
Ezért nem a jutalék mértéke a meghatározó hanem az,hogy feltárjam mi szolgálja a legjobban az ügyfél igényeit.
A lelkiismeretes hozzáállás eredménye az,hogy nem kell ajánlást kérni,mert anélkül ajánlanak.
Nem,nem lehet "onlineosítani" a szakmát mert ahány ember,annyi igény,annyi élethelyzet. Az ügyfél a gépen ugyanúgy képes lenne kiválasztani a neki "legmegnemfelelőbb" megoldást és nem magát hibáztatná hanem a biztosítót,bankot,stb.És akkor ugyanott vagyunk...s aki nem bízik a pü.-i tanácsadóban az vegyen megbízható bankjától CDO kötvényeket,gratulálok hozzá!

Nagymedve 2010.03.22. 19:41:59

@Levéltetű: Nem,nem minden ügynök, üzletkötő ,stb. így jár el.
De aki hosszútávon meg akar maradni a szakmában,az a saját lelkiismerete szerint is jó megoldást ajánl az ügyfélnek.
A hazugság előbb-utóbb kiderül illetve én sem alszom nyugodtan.
Ezért nem a jutalék mértéke a meghatározó hanem az,hogy feltárjam mi szolgálja a legjobban az ügyfél igényeit.
A lelkiismeretes hozzáállás eredménye az,hogy nem kell ajánlást kérni,mert anélkül ajánlanak.
Nem,nem lehet "onlineosítani" a szakmát mert ahány ember,annyi igény,annyi élethelyzet. Az ügyfél a gépen ugyanúgy képes lenne kiválasztani a neki "legmegnemfelelőbb" megoldást és nem magát hibáztatná hanem a biztosítót,bankot,stb.És akkor ugyanott vagyunk...s aki nem bízik a pü.-i tanácsadóban az vegyen megbízható bankjától CDO kötvényeket,gratulálok

2010.03.22. 21:23:27

off

Na, _pupákok_, mit olvastam az előbb... A fiúgyermekeknél a _kis trónörökös_ megnevezésbe már beletörődtem, na de leánygyermekre "kis hercegnőm"-ként hivatkozni, ezt most hogy gondolják? Vagy ez csak nekem új?

Ja, amúgy egyik volt iskolatársamból olyan modoros anyuka lett a wiwen, hogy szörnyű. Több száz kép fenn a csimotáról, tematikusan albumokba rendezve, "napszemcsiben", "apával fürdök", "tortát eszem", meg ilyenek. Atyagatya. Pedig anno abszolút nem néztem volna ki ilyet belőle.

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 21:37:00

akik itt tanacsadonak tartjak magukat, azoktol kerdezem, hogy hany evet es milyen minosegben dolgoztak penzugyi teruleten az un. Nyugaton, hogy ennyire tudjak, hogy a Nyugaton (megis, melyik reszen, german vagy angolszasz teruleten - mert oriasi kulonbsegek vannak am).

Kivancsian varom

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 21:37:51

javit

akik itt tanacsadonak tartjak magukat, azoktol kerdezem, hogy hany evet es milyen minosegben dolgoztak penzugyi teruleten az un. Nyugaton, hogy ennyire tudjak, hogy a Nyugaton mi van(megis, melyik reszen, german vagy angolszasz teruleten - mert oriasi kulonbsegek vannak am).

Kivancsian varom

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 21:37:58

Nekem egyébként az öngondoskodásban a legjobban a neve tetszik. Olyan, mintha valaki nagyon-nagyon modorosan próbálna az önkielégítésre utalni. :)

"Öööö...és gondolt már az...ööö...öngodoskodásra, kedves Ilona?"

El Emigrante 2010.03.22. 21:57:16

@Levéltetű:
Ha nem mondom meg, az a baj, ha meg megmondom, akkor "mit reklámozok?!"... (lásd feljebb)Ment pü-ben.

@lr:
Nyilván, az összes többi melóban csak szentek dolgoznak, akiket a becsület fájából faragtak és mindig természetesen saját maguk gyomlálják szakterületük apró pici kertecskéit... Hát, persze:)
Nehogymá' az én felelősségem legyen, ha valakit átbasz egy jött-ment "kókler" az XY cégtől... Jól néznénk ki, ha a papokat is egytől-egyik pedofilnak tartanánk, nem igaz?
Remélem ezt komolyan gondoltad, mert viccnek kicsit durva.

@Lefty Rosenthal:
Mennyi győzne meg? ((viccelek, mókázom csak, tudom, h semennyi:)))
Orvosodnak lecsekkoltad már a diplomáját? Hát az autószerelődét?

@Nagymedve:
"A lelkiismeretes hozzáállás eredménye az,hogy nem kell ajánlást kérni,mert anélkül ajánlanak."
Sztem ez a lényeg, igen.

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 22:02:27

@El Emigrante:

nem nem, ne kotekedj, ez egy jogos kerdes, nem? Ha mindenki itt ugy mondja h nyugaton ez meg az, akkor kivancsi lennek, hogy megis, mi a alapjan allitasz ilyet. Utana pedig arra, hogy milyen parhuzamot vonsz magatok es egy pl. angolszasz kulturaban dolgozo financial advisor kozott (mert ugy tunik, hogy vonsz) es azt mi alapjan teszed.

Ti itt a hitelesseg es a megbizhatosag fontossagarol beszeltek, es hitelesen probaljatok mondani, h mashol ez hogy van. En meg kerdezem, hogy mi alapjan mondjatok ezt.

Hmm?

Nagymedve 2010.03.22. 22:03:11

@Lefty Rosenthal: Én semennyit.Ha ott lennék,akkor nem itt lennék.Ott is nehéz,ott is ugyanazokkal a problémákkal kell szembenézni. Ott is ismerősökkel kötögetnek szerződéseket,hideghívásból nehezen. Az usaban meg jó helyre kell beházasodni és a baráti céges megbízások biztosítják a jó megélhetést.De ez utóbbit csak hallomásból...

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 22:06:46

@Nagymedve: az utobbit hallomasbol. Es a tobbit? Megis, mik azok a problemak, amik kozosek?

Levéltetű 2010.03.22. 22:29:09

@El Emigrante: Kösz, megvan.

Nos, a PSZÁF szerint a cégetek "szektora":

- Biztosítási piac
- Független biztosításközvetítők
- Többes ügynök

Akkor nem értem, hogy miért kell ágálni az ügynök megjelölés miatt. Azok vagytok. El akartok adni, mert JUTALÉKBÓL származik a ti jövedelmetek.

Ezzel nincs is semmi baj, csak miért nem lehet nevén nevezni a gyereket. Ha tudom, hogy NEM pénzügyi tanácsadóval van dolgom, hanem ügynökkel, akkor ennek megfelelően tudok döntést hozni.

Ha igazi pénzügyi tanácsadó lennél, akkor ugyanúgy segítenél megkötni az egészségpénztári tagságot, mint az életbiztosítást.

2010.03.22. 22:33:26

@Levéltetű:

Az mekkora modoros már, hogy a különböző értékesítők folytonosan "tanácsadózzák" magukat, pl. műszaki tanácsadó (UPC-ügynök), ingatlanbefektetési tanácsadó, pénzügyi tanácsadó (mint kiderült, sima pénzügyitermék-/hitelértékesítő). Ilyen alapon Jolika a DM-es eladó lehetne mondjuk vezető higiéniai szaktanácsadó, elvégre ő is segít kiválasztani a vevőknek a kínálatból a megfelelő babapopsi-kenőcsöt vagy az arckrémet.

Nagymedve 2010.03.22. 22:39:05

Ugyanúgy menni kell,ugyanúgy telefonálni kell, ugyanúgy dolgozni kell mint itthon.Egy hideghívásból való találkozóra ugyanúgy nehezen állnak rá,ahogy itthon.Ja, itthon pl.az ügyfelek nem akarnák kifizetni a látható jutalékot, így el kell rejteni a termékbe.(felmérés 2009),kint átláthatóbb a jutalék. Itthon meg inkább nem köt szerz. csak "nehogy má'rajtam nyerészkedjen" mentalitás miatt.(Ismerősöm Münchenben allianzos ért.vezető,a másik meg viszontbiztosítónál van)
A mentalitás is más,mert már beívódott az emberekbe a közép,hosszútávú spórolás.Beszélgess sváb (vendéglőssel) itthon,világos lesz.
A számviteli fősulin pl. szerinted tanítják mi az életbizt. értelme vagy csak biztosításmatematikát oktatnak?
Pont ebben a cuclizmus védőburka nélküli világban kell,hogy a bevétel 10% át félretegyük ilyen biztosítás,megtakarításba.Ha meg jön a baj,akkor meg siránkozás van enélkül meg kölcsönkéregetés.
Ja.és az Élet üzletágat nem összekeverni a nem élettel!!!(ld.nincs pereskedés és ordibálás kifizetésnél)

Nagymedve 2010.03.22. 22:41:26

@Levéltetű: én vállalom,hogy ügynök vagyok,sőt...én pozitívan tudom használni.
Üdv:Z ügynök

El Emigrante 2010.03.22. 22:45:30

@Levéltetű:
Ugyanúgy segítek. Fail.

Léci... mondd már meg, h melyik cégnek vagyok az ügynöke az összes közül, aminek a termékeit el tudom adni?:)
Fogalomtár, gy.k.:
www.bankihitel.hu/?us=fogalomtar&from=430
Itt meg lehet nézni, h mi a bróker, a többes ügynök, stb. Sajna egyik sem vagyok:(

Nagymedve 2010.03.22. 22:53:09

A jöv. fele(nálam) állományápolásból származik.
Amúgy nagyon jó érzés az,hogy kapott ügyfelet meglátogatva, bemutatkozva,átnézve a szerződését és felmérve körülményeit,állapotát,kiderül,hogy 3 éve rokkant.Egyből átnéz-díjmentesítés rokkantságra-elrohanok 2x nyugdíjintézetbe és 3 évre visszamenőleg visszafizettük a havidíjakat,a szerz.lejártáig a bizt. fizet.
Ügyfélnél a biztosítót képviselem,a biztosítóban az ügyfelet és kiharcolom amit lehet.
Sok mindent lát tapasztal az ember ebben szakmában.
Nagy karrierek mehetnek tönkre egy infarktuson,agyvérzésen és ha nincs az embernek biztosítása és ügynöke,akkor tényleg nyomor jön.

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:04:00

elarulom, h mi a kulonbseg koztetek, es egy fuggetlen penzugyi tanacsado kozott, "nyugati mercevel", ha mar ugyis mindig ezzel jottok.

Fuggetlen az, a piac 100%-arol tud valogatni, es az ugyfel eldontheti, h jutalekot vonnak a javasolt termekekbol, vagy orabert fizet, es nem vonnak jutalekot a vasarolt dolgok kozul. Ezt az elejen kozli. Ha az ugyfel a jutalekot valasztja, akkor olyan illusztraciot es keszit (befektetes vagy nyugdij), ami tartalmazza pontosan a jutalek merteket, es hogy abbol ki mennyit kap, valamint hogy a levont jutalek mennyit hozott volna az illusztracio szerinti idoskalan, ha nem lett volna levonva. Ezutan az ugyfel ismet eldonheti, h milyen modon szeretne fizetni a szolgaltatasert. A meetingekrol jegyzokonyv keszul, amiben rogzitik h mit miert javasolnak, milyen idotavra, az milyen kockazattal jar es mennyibe kerul.

Ratok alapvetoen a multi-tied agent fogalom illik. Ezzel az egvilagon semmi baj sincs, de targyi tevedes fuggetlennek tartani magatokat, meg akkor is, ha mindegyik szerzodesre hasonlo jutalekot kaptok.

El Emigrante 2010.03.22. 23:05:46

@Lefty Rosenthal:
Kötekszik akinek hat anyja van és egyik sem mostoha! Én is komolyan kérdeztem. Várom a válaszokat!

Kerestem magyarul is cikket, de mindent elmond, hogy nem igazán van. Külföldön ennyire foglalkoznak ezzel a szakmával:

www.moneymadeclear.fsa.gov.uk/pdfs/financial_advice.pdf

www.timesonline.co.uk/tol/money/investment/article1305701.ece

www.guardian.co.uk/money/2007/jan/15/financialadvisors

Kis szerencsével efelé megyünk, uh én alig várom a következő 10-15 évet:)

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:09:42

meg egy dolog: a unit linked eletbiztositassal kombinalt hiteleket az un. nyugaton mar betiltottak, mert kiderult - ami varhato volt - h nem fogja meg a hitel toke osszeget sem kitermelni, nemhogy profitot. Ez nem innovativ termek, hanem borzaszto jutalek az ugynoknek. Es meg ez sem baj, ha elmagyaraznatok a kockazatokat az ugyfelnek, es ott viritana a szerzodes elejen, hogy ez itt nem garantalt, es az is elofordulhat, h annyi sem jon ossze a vegere, mint amennyit befizetett. Es akkor ki-ki eldonheti h mennyi kockazatot akar vallalni, es ezert mennyit akar/tud fizetni.

El Emigrante 2010.03.22. 23:12:53

@Lefty Rosenthal:
...
Besírok. Egy *** folyószámlát megnyitni nálam 2.800 Ft-ba kerül, míg a bankban.... 2.800 Ft.-ba. Az üf a közül választhat, hogy az ügyintéző jutalékát csak az ügyintéző kapja meg, vagy elfelezik a közvetítővel. Ezt én sajna nem tudom megspórolni az ügyfélnek, de jobbat mondok, a bankban sem fogják elengedni. És ez bizony így van a többi termékkel is:)
Ezen felül fizethet nálam az ügyfél, ha ugy gondolja, nem az én pénzem:)

Tőlem hívhatod ahogy akarod, a függetlenséghez még mindig fényévekkel álluk közelebb mint az XY bank/biztosító/mnypzt/ltp/stb. ügyintézője, aki -üzembiztosan- nem fog átküldeni egy másik helyre, mert tudja, hogy ott jobb a kamat. Sőt, valszeg érdekes módon az ő pénzintézetük lesz a legjobb!:) Na, én meg ezt nem szeretem.

Nagymedve 2010.03.22. 23:14:27

Én függő vagyok.Szerintem nem mindig jó ha pl.10 cég 80 féle termékével kell dolgozni.
Na jó éjt!
Üdv:Z
www.egytankbenzin.hu

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:16:33

@El Emigrante:

igy van, ahogy mondod. A fuggetlenseghez ti kozelebb alltok. Ez igy pontos.

El Emigrante 2010.03.22. 23:17:17

@Lefty Rosenthal:
Ja értem, nyugdíj célra jó, de ha hitel mellé van akkor már nem hoz annyit?:)
Remélem mindenki ilyen jól tudja azt is, hogy a bankok átlag 3,5%-os éves hozammal számolak ilyenkor és ez alapján állapítják meg a futamidőt (csak a félreértések elkerülése végett, ha valakinek nem érdeke, hogy bedőljön a hitel, az a abnk). Én személy szerint tudok olyan befektetési alapról unit-linked-ben, ami garantált hozamú és éves szinten átlag 6-7%-ot csinál. Kétlem, h ne jönne össze.

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:24:33

@El Emigrante:

vitatkozhatsz velem kedvedre, itt orrba-szajba adtak el az endowment mortgage-okat 10 evvel ezelott, es mindenki olyan magabiztos volt, mint most te. Aztan elkezdtek kikuldozgetni az endowment statementeket, es a tetejen egyre gyakrabban szerepelt a shortfall szo, ami aztan szazmilliokba kerult a penzugyi szolgaltatoknak misselling es inappropriate advice miatt. Bar titeket otthon ezert nem fognak eloszedni, mert a financial ombudsman fogalma ismeretlen, es az ugyfeleknek eselyuk sem lesz.

El Emigrante 2010.03.22. 23:34:44

@Lefty Rosenthal:
Akkor szerintem maradjunk annyiban, hogy ahogy én nem tudom megítélni az ottani helyzetet, ugy te sem az itthonit:) Igen, elhiszem, hogy aki 10 éves kombi hitelt vett föl, kő keményen részvény alapban tartotta és pont a válság közepén járt le, az beszopta. Ettől függetlenül nem a termékkel van baj, csak szigorúbban kell szabályozni meg ugye figyelni kell rá. Gazdasági fellendülésben meg isteníteni fogják, dehát ez mindennel így van.
De persze lehet annuitásban is törleszteni (nem az én dellám), volt olyan üf aki direkt ugy kérte. Megkérdeztem, h bitos? Mondta, h biztos, aláirattam vele egy papírt, hogy látta a másik megoldást is, azt' megkapta az annuitásos hitelét.
Azért mert hallottam, hogy a szomszéd kutyája ismer olyat akinek a volt kollégiumi szobatársa fejbelőtte magát egy matek puskával, azért még nem bizos, hogy én is fejbe fogom. Szerintem.

(De amugy tiltsák csak be itt is, legalább nem lesz ennyi papírmunka velük:p)

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:38:27

@El Emigrante: en otthon kezdtem sok evvel ezelott, de elegem lett belole, tudom pontosan h mi van. Az irany, amibe mentek, jo, de tobb szerenyseg, alacsonyabb szakmai lo, es tobb targyszeruseg. Meg meg 20 ev..

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:39:55

20 ev mire normalisan lesz szabalyozva minden, igy ertettem a 20 evet

El Emigrante 2010.03.22. 23:43:26

@Lefty Rosenthal:
Szakmai mi?
A többi stimmel, egyetértek.

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:45:23

alacsonyabb lovon ulni a szakma ismeretet tekintve, sry

El Emigrante 2010.03.22. 23:52:56

Ha meg nem vagyok tárgyilagos, akkor meg az a baj. Csak azzal beszélek magas lóról, aki velem is hasonLÓképp. Ezt szerencsére vissza lehet olvasni, nincs miért szabadkoznom.

Nem baj, még egy 20 év:)

Levéltetű 2010.03.23. 06:24:00

@El Emigrante: A kérdés nem az, hogy segítesz-e, hanem az, hogy ugyanúgy ELINTÉZED-E helyette a szerződéskötést, mint az életbiztosításnál.

A fogalomzavarod leküzdésére pedig inkább javaslom a PSZÁF meghatározásait:

www.pszaf.hu/fogyasztoknak/biztositasok/kozremukodo_szerepek.html

A tanácsadónál, és csak ott szerepel, hogy "írásos megbízási szerződés alapján, kizárólag a megbízótól származó tanácsadói díj ellenében" végzi a tevékenységét. Szomorú, hogy ezt nektek kell elmagyarázni.

Te vagy többes ügynök, vagy alkusz vagy. Gyanítom hogy az előbbi. (Meghatározások megint csak a linkelt PSZÁF oldalon, ha netán elbizonytalanodtál volna.)

El Emigrante 2010.03.23. 09:13:05

@Levéltetű:
Nem, a te kérdésed az volt, hogy SEGÍTEK-e. Olvasd vissza. Amugy igen, elintézem az epét is, a mnypzt is a lafot, az LTP-t is meg a satöbbit.

Ebből is látszik, hogy nem lehetek többes ügynök. Ajánlom elolvasni a PSZÁF meghatározást, ahol is csak biztosításokról van szó én pedig nem csak azzal foglalkozom. Az alkusz is csak azzal foglalkozik. Micsoda logikai zsákuca, nem igaz?:)

Szerintem neked is fölösleges ilyen magas lóról beszélni hozzám, mert kb negyedszerre magyarázom el, hogy miért nem helytálló a teóriád.

Gumineaux 2010.03.23. 10:10:50

Pont az ilyen pökhendi, arrogáns stílus az, amit egy ügyfelekből élő ember nem engedhet(ne) meg magának. Meg ez a magyarázom a bizonyítványom-téma is elég visszatetsző.
Hogy úgy mondjam, _modoros_ . :)

aribeth 2010.03.23. 10:20:33

@cd-r:
Egy időben rámszállt egy hasonszőrű banda, hónapokig más próbált bepalizni, nyolcszázezer forintos vásárlásokra buzdítani és agytágító tanfolyamokra elhívni, a köztes időben meg közvéleménykutattak. Nyíltan nem szabadulhattam meg tőlük, mert aggódtam, hogy visszakerül egy ismerősömhöz, aki kapcsolatban állt velük, ezért négy-öt hívás után ugyanezt a módszert fejlesztettem ki.
- Jónapotkívánok, xyzé vagyok, azért hívtam, hogy tájékoztassam a legújabb ajánlatunkról blablabla...
- Tényleg? Ó, ez nagyon érdekes.
- Szóval az a helyzet, hogy blablabla...
- Értem, tehát arról lenne szó, hogy...
Telefon ebben a pillanatban letesz és pár órára kikapcsol. Hoppá, lemerült, a város másik végében vagyok és nincs nálam a töltő. Ó, hogy sajnálom. Nem érdekel, ha parasztság. Ismeretlen számot azóta sem veszek fel.

cd-r 2010.03.23. 10:40:58

@aribeth: szerintem diszkrét és kíméletes megoldás kinyomni a telefont. ráadásul mindkét fél jól jár, hogy nem basznak el egymás életéből x időt.

El Emigrante 2010.03.23. 10:50:45

@Gumineaux:
Namost, az a helyzet, hogy ha kicsit visszaolvasol, én sem kapok mást. De, igenis megengedhetem magamnak, ha más is. Természetes, hogy egy normális ügyféllel nem beszélek így, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogom elővenni ezt a stílust, ha így szolnak hozzám.

Nagymedve 2010.03.23. 10:57:04

Na, pont ügyfélnél voltam:)
Amúgy a kombi hitellel sincs semmi baj,tőke és hozamgarantált verziót kell választani.
Én azt nem értem,hogy autónál, kávéfőzőnél,stb. megkérdezik a garanciát, itt meg nem.
Eszébe nem jut megkérdezni,hogy mi a garancia, csak
a szépet látja,-mert azt szeretjük látni - a nagy hozamot.A buktatót meg nem és el se mondják sajnos.
És aki 100e eurókat rak ilyen olyan alapokba,az se kérdezi meg,de az meg is érdemli,hogy rácsesz,ebül szerzett jószág...

El Emigrante 2010.03.23. 12:09:17

@Nagymedve:
Én meg szoktam tőlük kérdezni, hogy szeretnék-e, ha garantált alapba kerülne a pénzük, amire ha azt mondák, hogy igen, akkor máris elég egy pár termékből válogatni és nem az összesből.

corrado 2010.03.23. 22:44:07

@Levéltetű: és a sarki boltos is megmondja a vevőjének, hogy mennyiért szerezte be az árut, hogy mennyit fizet az alkalmazottainak, hogy mennyi a bolt rezsije és hogy mennyi az ő haszna...

Levéltetű 2010.03.23. 23:03:05

@corrado: A sarki boltos nem hülyíti a vevőt, hogy ő tanácsadó. Nagy különbség.

El Emigrante 2010.03.24. 00:08:42

@corrado:
Spec tök mindegy, mert te mindenképp megveszed a 10 dkg párizizsit nála, ha megmondja, ha nem:)

((Bár, van egy olyan érzésem, hogy a magyar ember legszívesebben ott vásárol, ahol a legkevesebbet keresnek rajta, függetlenül attól, hogy mindenhol ugyanannyit fizet.. :/))

@Levéltetű:
Tudom, szemétség, de kívánom neked, hogy minden pénzügyi döntésedet egyedül hozd meg az életben:)

El Emigrante 2010.03.24. 00:23:33

Na, mivel ez a "beszélgetősdi" kicsit olyan, mint sajtreszelővel rejszolni (enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalamas - Ferlaine), mi lenne, ha kicsit ennél hatékonyabbá tennénk?

Megtaláltuk a problémát (ebben mi vagyunk a császárok): az ilyen meló szar, mert szar, szemét, szar alakok dolgoznak csak ilyet. Oké. Jöjjön a megoldásokban való gondolkodás (ebben már nem igazán mi vagyunk a császárok...)
Min kellen változtatni, és főleg, hogyan?

1. Ha jól értem, ne legyen nagy a pofánk.
Nehéz egy kicsit szabályozni, de önfegyelemmel megoldható, illetve tanítható.

2. Kössük szigorúbb feltételekhez, szakmai szempontból, azt, hogy ki dolgozhat "tanácsadóként".
Ez az én vesszőparipám, szerintem mindenképp kell. A PSZÁF már szerencsére bevezette a hatósági vizsgát (és/vagy felsőfokú végzettség), de úgy néz ki ez sem elég. Alig várom, hogy legyen még szigorítás és kicsit (mégjobban) lekopjon a konkurencia:) Ezen felül a pénzintézeteknek is jobban meg kéne vizsgálniuk, hogy kikkel dolgoznak együtt. Bár az ő szempontjuk meg ugye az, hogy minél -többen- terjesszék a termékeiket, szóval valahol meg lehet érteni...

2. Mondjuk el az ügyfeleknek, mennyit keresünk utánuk.
Semmi akadálya. Ha e miatt nem vesz meg valamit, az nem az én szegénységi bizonyítványom.

3. Megintcsak, ha jól értem, inkább kérjünk pénzt és ne ajánlást, tehát legyen fizetős a szolgáltatás.
Részemről ennek nincs akadálya. Hülyeségnek tartom, ha lehet ingyen is, de nem az én pénzem ugye. Csak az lesz a baj, hogy ha az előző pontok teljesülnek akkor a legelső kifogás/nyafi amivel szembe fogunk találkozni, az a "Miér' nem ingyen van mint régen?..." lesz. :)

Sajnos az a tapasztalatom, hogy a magyar embernek 15 milka kell hitelbe a 10 milliós házára, lehetőleg tegnap, ne legyen több mint 30e Ft/hó és lehetőleg 10 évnél tovább ne tartson. Ja, de hitelfedezeti bizti is férjen már bele.
Erre szokott jönni az édes kis Argo idézet, miszerint:
"Csövetek van?"
"Eh... Az is kéne."
"Hát a f*szom nem kéne..."
:)

Nos? Várom még az ötleteket, de a HOGYANra is!

Levéltetű 2010.03.24. 08:43:14

@El Emigrante: Másnak kellene meghoznia az én pénzügyi döntéseimet? Eszednél vagy?

El Emigrante 2010.03.24. 09:35:46

@Levéltetű:
Ezt mondtam volna? Nem azt, hogy egyedül? Azt jelenti, minden segítség nélkül.
Azt én pontosan tudom, hogy te nagyon vágod, inkább valami építő jellegű ötlet kéne az általam kérdezettekre. Akad?

Levéltetű 2010.03.24. 10:59:33

@El Emigrante: Ezt mondtad: "kívánom neked, hogy minden pénzügyi döntésedet egyedül hozd meg az életben"

Vagyis arra utalsz, hogy jobban járnék, ha más is döntene az én pénzügyeimben. Abszurdum, baromság, és még meg is akarod magyarázni, hogy az miért jó nekem. Igaz, egy ügynöktől nem vártam többet.

El Emigrante 2010.03.24. 11:27:59

@Levéltetű:
Ne haragudj, ha félreérthetően fogalmaztam, arra gondoltam, hogy minden segítség nélkül, _valóban_ a külső segítség teljes hiányában hozd meg minden pénzügyi döntésedet.
Mint mondtam, elhiszem, hogy nagyon vágod:) Ennél jobban nem tudom értésedre adni, de nem is igazán akarom.

Nos, még egyszer megkérdezem: építő jellegű ötlet az általam felvetett kérdésekre? (Ha nincs, azt jelezd azzal, hogy belekötsz ebbe a kommentbe!:))

Fapuma (törölt) 2010.03.24. 12:35:56

nektek ez olyan lesz mint a kedvenc kavehaz, mi? ezutan bejartok nap mint nap es elbeszelgettek az elet nagy dolgairol. nem rossz az...
:)

cd-r 2010.03.24. 13:22:37

modor tibi biztos örül, hogy mlm fórumot csináltak a blogjából az ideszabadult ügynökök. :DD

El Emigrante 2010.03.24. 13:55:56

@cd-r: ..meg ugye akik válaszolgatnak neki(k) :)
Majd törli, ha nem örül neki.

heima (törölt) 2010.03.25. 14:00:48

a teljes magyar pénzügyi piacot át lehet nézni 1 óra alatt interneten, ugyanazt a standard terméket árulja mindegyik bank/biztosító/mnyp.

különösen a megtakarítási piac kőegyszerű, az unitlinked kamu, ugyanolyan portfólióval rendelkező alapokba bármikor befektethetsz közvetlenül, minimális költséggel és kötöttséggel, a biztosítások szja kedvezménye is megszűnt, az életbiztosítási része kamu, egyébként nagyon sok cég köt csoportos életbiztosítást a munkavállalóknak (cafeterián kívül).

Mivel kb a zemberek 9x százaléka nem rendelkezik közvetlen tőzsdézéshez elég megtakarítással, így kb a bankbetét/betétkönyv/megtakarítási számla és/vagy a befalap ami szóba jöhet, ezeket remekül össze lehet hasonlítani neten. Ugyanígy a nyugdíjpénztárakat, az ügyintézést elintézi a munkáltató úgyis, a feltételek meg szintén közismertek, spec termékek szabályai (nyesz, lakástp) is közismertek, az nem érték, hogy egy tanulatlan seggfej elolvassa helyettem az egyoldalas tájékoztatót a fundamenta.hu-ról és előadja mint zseniális pénzügyi terv.

Hitelek dettó, remekül lehet játszani a kalkulátorokkal, ha jelzáloghitelnél meg nem akar valaki ügyintézni, arra remek az ingatlanos, kéznél van, és mindegyiknél van már hiteliroda.

Három területen lenne értelme, az egyik a vagyonos szűk réteg, de erre megvan a kör, nem plázapicsára meg kamuemberekre fogják bízni a nagypénzt hanem privátbankra meg vagyon/alap kezelőre.

Másik a saját pénzügyi szervezettel nem rendelkező KKVk, kiegészítve pályázatírással stb, de kötve hiszem hogy az itten is a nagyszavakat szóró guruk kezdeni tudnának valamit egy vállalati mérleggel akár.

Harmadik lehetne az, hogy átlagembernek van nem tömegpiaci igénye, vagy önkéntesen igényli a többcéges kiszolgálást. Elsőre példa pl hogy szeretnék biztosítást kötni az elektronikai cuccaimra, járjon utána hol lehet és mennyiért (garantáltan nem tudna egy példát se mondani kapásból egyetlen balfasz ügynök sem a kurva nagy ismertséggel meg tapasztalattal).

A másodiknak meg az általános gyakorlatnak kéne lennie, van egy pénzügyi problémám, jelzem a tanácsadó cégnek, akik adnak mellém egy munkavállaló (!!!) tanácsadót, a cég irodájában/kávézóban/itthon/akárhol vázolom a problémát az arc meg a megoldásokat. Szóval mint kb a privátbank, fizetős banki tanácsadó, csak sok szolgáltatóval együttműködve.

Ez valamiért nem akar terjedni csak a baszogassuk az embereket szar dumát nyomó képzetlen faszokkal akik ugyanazt (a legnagyobb jutalékot adó)unitlinked fost nyomják, primitív sablonszöveggel, számlával, ellenőrizhetetlenül, zaklatva.

heima (törölt) 2010.03.25. 14:05:40

@El Emigrante: "Én bizton állíthatom, hogy mindegyik ügyfelem elégedett azzal, amit én intéztem nekik és nekem spec ez a fontos. Sztem ennyi. "

ez kb olyan, mint amikor Fletó hinti az igét, hogy mennyi autópályát épített és hogy ez mennyire jó. Hát lófaszt, ott a kérdés hogy mennyiért.

Lehet hogy az ügyfeleid nagyon boldogok hogy az unitlinked burmai feltörekvő részvényalappal elértek évi 40% hozamot (aztán persze csúnya bukó 2008-ban), csak az örömük akkor lenne teljes, ha tudnák hogy bármikor besétálhatnak egy bankba, köthetnek egy kommersz ép számlát, és szarrá vásárolhatják magukat akármilyen alapokkal, minimális költségek árán.

elburrito 2010.03.25. 14:35:43

Polgárpukkasztásnak:
5 éve dolgozom egy általatok lenézett ügynökcégnél, ezalatt találkoztam kb 10 ügyféllel összesen, nem az ügyfelekből élek. Van viszont egy nagyon jó csapatom, aminek köszönhetően jóval többet keresek mint a magyar átlag, 20-as éveim második felében van nagy lakásom, hárombetűs német sportautóm meg havi hét számjegy amit elverhetek. Ezért jó ügynöknek lenni! és ne mondjátok hogy ehhez hány embert kellett átvernem, mert nem is találkoztam ügyféllel..
Jó fröcsögést!

heima (törölt) 2010.03.25. 14:55:33

@elburrito: ha nyaralni akartok menjetek általános iskolai tanárnak!

heima (törölt) 2010.03.25. 14:57:20

@elburrito: de most komolyan ezt el is hiszed magadnak, hogy attól mert találtál egy csapat lúzert akit beépítettél magad alá a piramisba, akkor már közöd sincs az egészhez? szerinted miből jön a bekamuzott hétszámjegy, leesik az égből csak úgy?

cd-r 2010.03.25. 14:59:07

@elburrito: most jól megadtad ! nem vagy semmi gyerek ! gondolom most a kommentelők többsége megy és felakasztja magát, mert neked van egy bmw-d. wanker.

heima (törölt) 2010.03.25. 15:10:40

@cd-r: a leírás alapján simán lehet embercsemész a zöldhatáron, van egy 25 éves bmwje svájci rendszámmal, egy nagy parasztház az alföldi tanyavilágban, 10 csicskás meg sokmilliós jövedelem - albán lekben :D

cd-r 2010.03.25. 15:17:27

@heima: engem az sem érdekel, ha igaz amit mond. ki nem szarja le mások pénzét? amúgy ja, gyanús, hogy kamuker a gyerek. egy haveromnak volt egy ügynök csaja, aki váltig állította, hogy porschéja van, aztán persze meg volt sértődve a kitörő röhögésen, mikor bevillantott a piros swift-tel.

El Emigrante 2010.03.25. 16:03:45

@heima:
"a teljes magyar pénzügyi piacot át lehet nézni 1 óra alatt interneten, ugyanazt a standard terméket árulja mindegyik bank/biztosító/mnyp."

Ebből az egy mondatból látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá és/vagy menyire felületes lehetsz.

"Ez valamiért nem akar terjedni ..."
Nahát, vajon miért:) Mert egy baromság. Elég xar lenne, ha egy mnypzt váltással mondjuk tenygük fel az ügyfelemnek 20 év alatt 8 millió forintos plusz hozamot érek el és 20 év múlva megjelenek nála, hogy: "Oké, legyen szíves kifizetni a 4 milkát ami nekem jár, hiszen felezünk a hasznon. Igaz, hogy csak 1 helyen kellett aláírnom az átlépésit, meg a futár kezébe nyomnom a papírokat, de akkor is..."
Nagy sírás-rívás lenne, és akkor befektetésekről nem is beszéltünk.

((Mert ugye az világos, hogy havi nettó 200e ért qrvára nem hallagatnám napestig a hülyébbnél hülyébb üf igényeket?:)...))

De még egyszer... 1 óra alatt az egész magyar pénzpiacot, meg minden UL egyforma... megaLOL:)

cd-r 2010.03.25. 16:32:58

@El Emigrante: te komolyan elhiszed, hogy értelme van itt védened a szakmádat? ha annyira jól megy az üzlet, akkor miért misszionáriuskodsz itt, hogy eloszlasd a ködöt a tudatlan pórnép fejében, hiszen elvileg amúgy is rengeteg az ügyfeled és a pénzed. új piac, új lehetőség?:)) (na asszem ezzel befejeztem a trolletetést)

elburrito 2010.03.25. 16:40:15

@cd-r: Ki tudja mi az igazság? Lehet hogy csak egy bölcsész hallgató vagyok, aki csak azért ír ilyeneket, hogy ráébressze a magyar kommentelőket arra, ami amúgy minden poszt kommentjei közt elhangzik valamilyen formában: kétségkívül tehetséges nép vagyunk a hibák, problémák keresésében és a másik leszólásában.
Jó lett volna még egy napot várni, vajon hány "nem érdekelsz, de azért reagálok rá" komment születik, de ennyi időm nincsen. Szerintem kicsit rámentetek a témára:) További szép napot, idén először van 20 fok meleg.

cd-r 2010.03.25. 16:45:08

@elburrito: megmondom őszintén félkörívben szarom le ki/mi vagy. és kösz, hogy elsütöttél legalább 30 idióta sztereotípiát 4 sorban. ez asszem eddigi rekord itt kb. el emigrante legalább nem égeti (annyira) a fajtáját, veled ellentétben.

cd-r 2010.03.25. 16:48:48

amúgy meg tolj egy iwiw profilt ide publicba, képekkel, mindennel, mert így teljesen hiteltel, ahogy fényezed magad és próbálsz a yuppie provokátor szerepében tetszelegni.

cd-r 2010.03.25. 16:49:31

akarom mondani hiteltelen

Fapuma (törölt) 2010.03.25. 16:50:04

@elburrito: a sok burrito megfekudte a gyomrodat baratom...
javaslom neked az elburro nevet inkabb, rovidebb es talalobb is neked.

El Emigrante 2010.03.25. 17:23:20

@cd-r:
Azért védem, mert szerintem képmutató f@sz aki nem tenne hasonlóképpen, ha az ő szakmáját támadnák, ráadásul ilyen alpári módon mint itt egyesek. E mellett még azért, mert időmből kitelik és néha még kicsit szórakoztató is:)

Nem hallok viszont megoldásokat az általam fentebb feltett kérdésekre. Érdekes, az már nem megy annyira mint a fikázás. Remélem ezt azért mindenki látja...

heima (törölt) 2010.03.25. 18:49:15

@El Emigrante: ha egy szakmát alaptalanul vádolnak, akkor illik rácáfolni a sztereotípiákra. itt neked pl csak ráerősíteni sikerült.

nem fogok visszaolvasni, de csak egy kérdést írj le újra, kíváncsi vagyok mi ilyen bonyi :D

heima (törölt) 2010.03.25. 18:55:14

@El Emigrante: "Ebből az egy mondatból látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá és/vagy menyire felületes lehetsz."

a pénzügyi tanácsadókat nem tanítják érvelni? az nem mondták neked a gyorstalpalón hogy az nem érv, hogy "nem úgy van mert csak?" :)

"Nahát, vajon miért:) Mert egy baromság. Elég xar lenne" nem tudok rájössz-e magadtól hogy a reagálásodnak semmi köze ahhoz amire válaszoltál. ennyi erővel értekezhettél volna a buzi bálnák jogairól is, az is hasonló relevanciával bír.

"havi nettó 200e ért qrvára nem hallagatnám napestig a hülyébbnél hülyébb üf igényeket?:"

havi 200 nettóért egy lovat is leszopnál

"De még egyszer... 1 óra alatt az egész magyar pénzpiacot, meg minden UL egyforma... megaLOL:)"

nem mindenki fogyatékos ám, bármennyire hihetetlen számodra

El Emigrante 2010.03.25. 19:23:32

@heima:
"havi 200 nettóért egy lovat is leszopnál"

Míves és rímes. Mindenki magából indul ki, érdekes, hogy neked mennyit ér havi 200e:)

"nem fogok visszaolvasni"

Ha már ilyen stílusban beszélgetünk: hát pedig a f@szom se fogja a te kedvedért megismételni.

"a pénzügyi tanácsadókat nem tanítják érvelni?"

Kicsit visszás ez tőled, akinek az első kommentje, egy "na most majd megmondom hogy van ez..."-beszólás volt az elejétől a végéig. Csak állítás, semmi érvelés: ez kamu, az kamu, bla bla és bla.

"nem mindenki fogyatékos ám, bármennyire hihetetlen számodra"

Valóban nem mindenki. Viszont a kommentedből, illetve a legutóbbi reagálásodból is az derül ki, hogy te közéjük tartozol. Annyira egyforma minden UL, mint minden autó. Xar lehet, ha neked mindegy melyiket vezeted.

heima (törölt) 2010.03.25. 19:36:24

@El Emigrante: "Kicsit visszás ez tőled, akinek az első kommentje" a valóságról szólt:) bárki végignézheti a bankok termékkínálatát, és megláthatja a hatalmas különbségeket az "álmok megtakarítási számla" meg a "családi betétszámla" és társai között. ha már autóknál járunk, ott sincs semmi különbség egy kategórián belül, egy kalos uaz a fos mint egy suzuki, a különbségek lefordítva a pénzügyi területre kb kimerülnek abban hogy mennyire volt szimpi a bankos picsa és milyen volt az olasz kanapé a fiókban.

"hát pedig a f@szom se fogja a te kedvedért megismételni." gondoltam hogy csak a pofád nagy. kell is beférjen egy lófasz!

"Annyira egyforma minden UL, mint minden autó."
Pontosan, ugyanolyan szar.

Egy, csak egy indokot mondjál, hogy miért egy biztosításon keresztül rakjam a pénzem befalapokba és ne közvetlenül.

heima (törölt) 2010.03.25. 19:39:38

@El Emigrante: "Xar lehet, ha neked mindegy melyiket vezeted." még csak jogosítványom sincs, a közlekedésre van a taxi. inkább egy sofőrt tartok el mint egy tanulatlan segget aki pénzügyi tanácsadónak képzeli magát attól hogy biztosításokkal seftel:) előbbi legalább hasznos tevékenységet végez

Nagymedve 2010.04.07. 13:09:42

@heima:
Egy, csak egy indokot mondjál, hogy miért egy biztosításon keresztül rakjam a pénzem befalapokba és ne közvetlenül.

Azé, mert egy bank se fogja helyetted rakni a pénzt a számládra ha gebasz történik veled.Ezt csak és kizárólag a biztosító tudja.
Meg ha kevés a pénzed és akarsz ilyen biztonságot,akkor azé'.
Meg azé' mert jóval szélesebb az alapválaszték.
Meg azé' mert nem zárják le úgy mint pl. az ingatlanalap-kifizetéseket 1 éve.
Udvari Zoltán:06 203 17 10 70

heima (törölt) 2010.04.08. 19:04:12

@Nagymedve: kamu.

"Azé, mert egy bank se fogja helyetted rakni a pénzt a számládra ha gebasz történik veled" mivan? egyrészt nem kell semmit raknom a számlámra, ha nem akarok (rugalmasság), másrészről mennyi is egy tisztán baleset/életbiztosítás? havi ezres? vagy úgy egyébként milliók egyébként is biztosítva vannak (munkáltató, bankkártyához, lakáshitelhez kapcsolódóan stb)

"Meg ha kevés a pénzed és akarsz ilyen biztonságot,akkor azé'." milyen biztonságot?

"Meg azé' mert jóval szélesebb az alapválaszték."
na ez pl hatalmas kamu. mutass egy valamit, amibe nem tudok befektetni alapon keresztül.

"Meg azé' mert nem zárják le úgy mint pl. az ingatlanalap-kifizetéseket 1 éve." mert a biztosító nem mehet csődbe, ugye?

Nagymedve 2010.04.08. 23:45:19

ha nem akarsz,akkor ne tegyél félre.
Ha megvan a kenyér, tej,kaja,akkor azt hosszútávon kell biztosítani.Ha nem biztosítod,akkor veszélyben az alapvető ellátásod. A betevőt meg magad keresed meg.(TUDOM,hisz én magam vittem az értesítőt arról amikor rokkant lett az ügyfél és pénzt kapott,nem keveset)

-Munkáltató-nem köt idehaza mert a munkavállaló kajajegyet akar és 2000 ft ér is azt kér.
- Bankkártya ,egyéb - csak balesetre. Ha nincs megállapítva baleset,nem fizet semmit.
- a lakáshitelhez hitelfedezeti van.Az ok egydarabig.És aztán?
- Kicsi pénzed:nincs olyan kevés pénz amiből ne lehetne félretenni és nincs olyan sok amit ne lehetne elkölteni
- fektesse be külön külön az alapjaidba és nézegesd külön külön.Irdatlan meló és min. nyereség.Akkor inkább tőzsdézz ha már eleve marha sok a pénzed.
Amúgy szerinted brókerek miért kötnek kockázati életbiztit?
- De csődbe mehet csak marha nehezen.A Földön vagyunk, itt csak a szellem örök,minden matéria por.

De ha szerinted a bizti hülyeség, akkor nézz bele egy távcsőbe meg egy mikroszkópba(megtettem) és gondolod ,hogy az Élet végtelen óceánját TE irányítod?
Hát nem.

heima (törölt) 2010.04.09. 00:41:38

@Nagymedve: "ha nem akarsz,akkor ne tegyél félre." te miről beszélsz, pont arról beszélek, hogy tegyen mindenki félre, aki tud, csak ésszel tegye, azaz kerülje messziről a biztosítós lehúzásokat.

"Munkáltató-nem köt idehaza mert a munkavállaló kajajegyet akar és 2000 ft ér is azt kér." a csoportos vállalati életbiztosítások NEM részei a cafeteriának.

"Bankkártya ,egyéb - csak balesetre. Ha nincs megállapítva baleset,nem fizet semmit." Nem igaz. De bármikor köthetsz önálló életbiztosítást fillérekért, összekötni a megtakarítással csak a biztosítós maffiának éri meg.

"Kicsi pénzed:nincs olyan kevés pénz amiből ne lehetne félretenni és nincs olyan sok amit ne lehetne elkölteni
- fektesse be külön külön az alapjaidba és nézegesd külön külön.Irdatlan meló és min. nyereség.Akkor inkább tőzsdézz ha már eleve marha sok a pénzed."

Szedd össze magad, ha már tanácsadó vagy, legalább egy mondtatot bírjál már összefüggően megfogalmazni. Ha kevés pénzed van, ha sok, minimális időráfordítással tudsz közvetlenül befektetési alapokba fektetni, vannak alapok alapja típusú alapok is, azzal aztán tényleg semmi dolgod.

De most egyébként erős önellentmondásaba keveredtél, az előbb még a biztosítás előnye volt, hogy milyen sok helyre rakhatod a pénzed, a befalapnál meg ugyanez hátrány?

"Amúgy szerinted brókerek miért kötnek kockázati életbiztit?" te magad kérdezted végig őket, mindegyiket? :D

"De ha szerinted a bizti hülyeség, akkor nézz bele egy távcsőbe meg egy mikroszkópba(megtettem) és gondolod ,hogy az Élet végtelen óceánját TE irányítod?"

Álmomban hód voltam. Igazán jó dolog hódnak lenni.
Hát nem."

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.04.20. 09:28:08

És megtalálnak, betalálnak. Nem múlik el hét, hogy valaki nem akarna ragyogó üzleti ajánlattal kecsegtetni.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.11.16. 13:45:30

A téma itt jó alaposan kivesézve: kiszamolo.blog.hu életbiztosítások, tanácsadók, ltp, miegyéb.
süti beállítások módosítása