A pénzügyi tanácsadó

2010/03/22. - írta: Modor Tibi

-Mankiewicz László.

-(a vonal végén túlartikulált, modoroskodó, tudálékos, negédes, fiatalos férfihang) Szép jó napot kívánok, kedves László - Somogyi Armand vagyok a Stockexchange.biz-képviseletében, és egy közös ismerősünk, Krabócz Patrik ajánlotta Önt nekem mint megbízható munkáltatóval, tisztes bevétellel rendelkező, másfelől tekintélyes összeget törleszteni kényszerülő, képzett, felelős fiatalt. Most alkalmas időpontban hívom, tud rám szakítani két percet?

-Ööö, persze, parancsoljon.

-A kérdésem, az ügy, ami miatt felvettem Önnel a kapcsolatot, az pedig a következő: elegendő-e Önnek a Krabócz úr ajánlása a kettőnk közötti bizalom megalapozásához?

-Hát, végülis igen. (Krabócz, a büdös kurva anyádat, azt.)

-Remek - cégünknél a kölcsönös bizalom ugyanis mindennek az alapja, és ebből a bizalomból kiindulva szeretnék Önnel egy igazán rövid, egyórás találkozót leegyeztetni a hétre, nekem bármikor megfelel, amikor Önnek is.

-Miről is lenne szó pontosan?

-Igen, szóval úgy értesültem, hogy Ön extrém magas kiadásokkal rendelkezik a jelzáloghitele törlesztése okán. Egy előzőleg egyeztetett személyes találkozó keretében kidolgoznánk egy Önnek megfelelő pénzügyi tervet a jövőjére nézvést - egyúttal a meglévő terheken is könnyíthetnénk. Amit felvázoltam a Krabócz úrnak, azzal ő nagyon elégedett volt, és nyugodt szívvel ajánlotta Önt mint potenciális érdeklődőt.

-Részben jól mondta a Krabócz úr: valóban magas kiadásaim vannak; a havi nettó jövedelmem 70-80%-a néha rámegy a törlesztőre. Ha esetleg hitelkiváltási lehetőséget tud ajánlani, természetesen érdekel elméletben, de mivel már kerestek többen is hasonló cégektől - például a Cyberbrokertől - kétlem, hogy kedvező ajánlattal tudna szolgálni. A svájcifrank-árfolyam kedvezőtlen alakulása miatt ugyanis a kezdeti ígérgetések ellenére azt a választ kaptam, hogy hogyne, itt egy hitelkiváltási lehetőség - mindössze egy pluszfedezetül szolgáló ingatlant kellene bevonnunk olyan ötmillió forint értékben.

-Igen, természetesen nem tisztem, hogy bármelyik versenytársunkról elmarasztaló ítéletet mondjak, de látatlanban is bizton állíthatom, hogy a cyberbrokeres kollégánál jobb ajánlatot tudok tenni.

-Oké, kíváncsian várom. Akkor maradhatunk annyiban, hogy elküldöm Önnek a szükséges adatokat emailben, és próbálnak valami kedvező konstrukciót találni? Pótfedezetről sajnos szó sem lehet, mivel nem áll rendelkezésemre ilyesmi, a szüleim lakását pedig talán Ön is megérti, hogy nem szeretném ilyesmivel megterhelni.

-Természetesen megértem. Méjlben ez sajnos nehézkes lenne, mikor felelne meg Önnek személyesen?

-Sajnos mostanában egyáltalán nem, a munka mellett egyetemre járok és éppen a vizsgaidőszak közepén vagyunk. Írásban viszont szívesen rendelkezésére bocsátok bármit, ami megkönnyíti az esetleges ajánlattételt.

-Megértem teljesen. Ám reális és valóságközeli tájékoztatást, megoldást csak nagyon sok információ birtokában tudnék adni Önnek egy hitelkiváltással kapcsolatban. Ez, továbbá munkamódszerünk is megköveteli a személyes találkozást: a bizalom felépítését, hogy teljes emberként lássam Önt, ne csak "egy darab hitelként", hogy felelősséget tudjak vállalni a tanácsaimért, döntéseimért az életével kapcsolatosan.

-Értem.

-Ehhez viszont egy teljeskörű pénzügyi elemzést kell készítenünk, ami 1-1,5 óra, és ahogy hallom, van miről beszélnünk, és ezen a helyzeten mielőbb segíteni kell, amit szívesen megteszek a lehetőségekhez képest minél jobban.

Tehát azt javaslom, hogy egy személyes találkozóra kerítsünk sort, részemről hétköznap 8-tól 22-ig bármikor jó - ha kell, a munkahelyére is felkereshetem Önt. Ha megfelel, pénteken újra keresem telefonon, és találunk egy alkalmas időpontot.

-Kedves, de a személyes találkozó most sajnos tényleg nem fog összejönni. Nem tudom elképzelni, hogy milyen adatot ne tudnék megadni írásban - ezt tudom ajánlani, ez az ajánlat még él.

-Értem. És előreláthatólag meddig tart ez a vizsgaidőszak?

-Január-február végéig általában.

-Akkor maradjunk annyiban, kedves László, hogy február környékén újra felkeresem Önt telefonon egy személyes találkozó kapcsán, amikor végre összeállíthatunk Önnek egy pénzügyiterv-vázlatot. Ezek alapján, amit megbeszéltünk, van-e esetleg olyan családtagja, rokona, ismerőse, munkatársa, aki hasonló gondokkal küszködik, de felelősséget érez saját maga és a családja jövője iránt, és készen állna egy közös pénzügyi terv kidolgozására?

-Maximum a Krabócz urat tudnám ajánlani, de az ő számát akkor inkább másnak ajánlom fel...

Címkék: mlm munkahely
251 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.03.22. 07:18:27

ovb, brokernet és capital partners. a világ faszán ők a kelések.
a negédes kurva anyjukat.

GAbica 2010.03.22. 07:33:19

Na ezért sem veszek fel magánszámot, ha hív. Hogy az összes ilyen elmenne, ahova kivánom őket :)
A kedvencem, pár hete felveszem, nézem, nem ismerem a számot, de legalább kijelzi, erre közli kb a fenti szöveget (csak azzal a különbséggel, hogy nem hagytam kibontakozni, hanem igen hamar, az első mondat után szépen udvariasan megkértem, hogy ne keressen, nem érdekel, és felejtse el ezt a számot), és olyan ajánlót mond, akivel hat éve végeztem a főiskolán. Azóta sem beszéltem vele egy árva hangot sem, de a mobilszámom eszerint tudja. Na ha tudnám az övét, akkor kapna a szájára, gondolhatjátok.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 08:11:00

Másrészt ezeknek a palimadaraknak ez a melójuk és ha senki nem beszélget velük, az szar.:) Apám például nagyon kis karitatív ebből a szempontból. Mondjuk ő sem vesz semmit tőlük, de nagyon aranyosan röpteti őket, mint a papírsárkányt, jó sokáig.:)

gyz 2010.03.22. 08:25:55

remek :)

ismerek vkit, aki csinálta ezt a melót, ő baromi tehetséges volt benne, és komoly pénzeket keresett. aztán továbbállt. Vicces volt, hogy egy büdös mondatot nem lehetett váltani vele, amiről nem tudott volna visszacsatolni a "hosszútávú megtakarítási tervekhez".

én amúgy igyekszem udvariasan leépíteni őket, mert feltételezem, ők is csak boldogulni akarnak valami módon.
Kivételt a bunkón nyomuló parasztok képviselnek, őket hamar elküldöm a francba.

Armand Catalano 2010.03.22. 08:51:30

A telefonosgeciket rühellem. Akkor már inkább spam-eljenek...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.03.22. 08:54:58

Aztan ha "szemelyes talalkozora kerul sor", akkor termeszetesen Armand majd elojon a farbaval, hogy be kell vonni egy masik ingatlant 5 millio Ft ertekben... (es ha eleg ugyes, Laszlo be eis fog menni).

niyabinghi 2010.03.22. 09:09:15

Én csak azokat nem értem, akik gondolkodás nélkül kiadják a barátaik-ismerőseik számát az ilyen telefonálgatósoknak.

loláb 2010.03.22. 09:09:56

Remélem, most, hogy a Capital Partners bedőlt, mindenki egyszer és mindenkorra megtanulja, hogy NINCS olyan, hogy telefonon vadidegen remek üzleti ajánlattal keres fel.

Aki ezek után bármilyen pilótajátékban, vagy átkúrásban elbukja a pénzét, az megérdemli.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 09:10:15

Jó darabig űztem hasonló szakmát. Igaz, én nem ilyen csiribiri "pénzügyi termék" (már ez is milyen kifejezés) értékesítésben, hanem beruházási javakban utaztam. Na az sem egy kibaszott habostorta.

Styxx 2010.03.22. 09:21:53

Ez még nem is volt annyira durva. Engem egyszer egy pióca pasi hívogatott és mindig olyankor amikor nem tudtam határozottan lerázni. Eléggé úgy tűnt, hogy a valami koksszal fel volt pörgetve. Tolta a totálisan eszement "tuti befektetés" ötleteit. Gazprom papírok stb.

Máskor egy kiscsajt egy neten látott módszerrel eléggé beszivattam.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 09:23:41

@Styxx:

Styxx, hombre! Remélem nézted este a Duna TV-t!:D

_UnderCover_ 2010.03.22. 09:29:26

Ejj, de utálom a műfajt.
A legmegalázóbb a "mondjon egy nevet, akinek ajánlaná a cégünket" - én ezt minden alkalommal a leghatározottabban visszautasítom. Azzal szoktam elmenekülni, hogy reklámozni fogom a szolgáltatást az ismerőseim körében - a számukat végül is tudom, meg tudom adni, ha valaki érdeklődik.
A Krabócz-féle "barátoknak" meg a kurva annyukat.
Híjja fel őket a befektetési tanácsadójuk az éjszaka közepén, lehetőleg miközben házaséletet élnek.

Snowman88 (törölt) 2010.03.22. 09:52:10

Az amatőrök valóban idegesítőek, de azért csendben megjegyezném, ha nem lenne ennek a pénzügyi tanácsadónak a profibb fajtája, sokaknak szívnák még ma is a bankok a vérét, - mert elárulom van kiút a legrosszabb hitelből is, sőt ha tényleg profi az illető (cégtől függetlenül) akkor ügyesen kombinálj a hitelt egy értékpapíralapú termékkel ami - bár valóban csak hosszútávon - komoly hasznot termel.. konkrétan: a hitelt gyorsabban ki tudja fizetni az ember, és még marad is a zsebében némi haszon. Igaz : ehhez érteni kell !! Szóval a világ nem fekete és fehér... :-)

Levéltetű 2010.03.22. 09:52:41

Már a StalkerNet is beindult. Igaz, ők a testrész-bizniszben utaznak.
www.hirmax.net/cikk/adja-el-az-anyja-vesejet

Styxx 2010.03.22. 10:01:53

@El Topo (Sgt. Elias):
Nem b+, kimaradt. Mit vesztettem?
@GAbica: Kiscsaj felhívott és xy Ypszilon Consulting nevében tett pénzügyi ajánlatot.Névre szólóan Styxx-et kereste. Mire neten csiszolódott Styxx: - Szántó őrnagy vagyok a BRFK életellenes csoportjától. Itt állok néhai Styxx teteme mellett. Minden jel arra utal, hogy megölték. Honnan ismerte az áldozatot?
-Beszart telemarket kispicsa: -Uhh, izé, én nem ismertem. Az adatbázisunkból hívtam.
- Milyen ügyben hívta?
- Hát tőszdei üzleti ajánlattal kerestük meg..
- Szóval üzleti ügy? Kérném az adatait. Név, lakcím, édesanyja neve, születési hely, idő, telefonszám, amin a kollégák esetleg elérhetik...
- De kérem, mondtam, hogy én nem is ismertem. Most mi ez? Miért adjam meg az adataimat?
- Nézze hölgyem, az emberölés nagyon súlyos bűncselekmény. Értsem úgy, hogy nem hajlandó együttműködni a hatósággal?
- Nem, dehogy. Majd megadta nevét címét, telőszámát stb.
Iwiw-en lekádereztem. Kinézetre tök jó csaj. Nem is értem, miért nem talált magának normális állást. Lehet, hogy azóta jó útra tért?

Mitya Ivanov 2010.03.22. 10:02:03

ez a poszt folytatást kíván, mondjuk onnan kezdődően, hogy kedves László és a Somogyi Armand leülnek a vizsgaidőszak végén, és áttekintik a pénzügyi lehetőségeket, és kávéznak is, közben a tanácsadó folyamatosan pedzegeti az ingatlanfedezetet, kedves László egy ideig tűri, aztán felmegy benne a pumpa és arcontolja forró kávéval Somogyi Armandot, a 8 napon túl gyógyuló sérülés lehetőségét pedig Kedves László barátnője, az időközben megérkező Haldegger Gréta germanisztika-filológia szakos egyetemi hallgató akadályozza meg.

GAbica 2010.03.22. 10:04:57

@Styxx: király vagy, na. :D :D :D

oriza triznyák 2010.03.22. 10:12:48

Persze, találkozás szigorúan csak személyesen, nehogy véletlenül írásba kelljen adni valamit, ami aztán számonkérhető. Broáf. Persze, tudom, ők is csak a munkájkat végzik, mint a közvéleménykutatók, telemarketingesek és a "koldusok" a lámpánál

2010.03.22. 10:14:16

A legjobb amikor szülés után hívják a családot kedvező pénzügyi javaslatokkal, hogy a kis trónörökös jövőjéről és tanulmányairól gondoskodhassanak a szülők.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 10:16:19

Amúgy ez a posztban említett Mankiewitz úr rokona bizonyos Melman Mankiewitznek? Mert azt ismerem. Jó fej. Együtt ültünk Sumbaván.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.03.22. 10:17:55

@Mitya Ivanov: vagy mondjuk Dezsot is megkereshetne a pu-i tanacsado, a szokastol eleteroen egyelore emailben... Bar ot mar uzleti ajanlattal megtalaltak.

Gumineaux 2010.03.22. 10:26:35

@Styxx: „Kinézetre tök jó csaj. Nem is értem, miért nem talált magának normális állást.”

Inkább ezt csinálja, mint hidesse magát, hogy “gáláns úr ismeretségét keresi egyetemista lány” :)
Amúgy pedig, a cicababa kinezetű pü-i tanácsadónak több ügyfele lesz, mint egy lapos mellű konyvmoly-típusúnak, még akkor is, ha az előbbi buta, mint a föld. :)

kozgaztanar 2010.03.22. 10:28:06

nem az a legegyszerűbb, feltéve hogy szabadulni akarsz egy ilyen helyzetből, hogy "elnézést, hogy félbeszakítom, de sem rövid, sem középtávon nem érdekel az ajánlata, ha gondolja hívjon egy év múlva! aviszonthallásra!"

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.03.22. 10:30:12

"- Ahogy ígértem, elkészítettem a személyre szabott pénzügyi tervet! Úgy gondolom, hogy Neked a legjobb választás az Arany Füstölő Indiai-burmai Befektetési Alap! Nézd meg ezt a grafikont, azt hiszem, önmagáért beszél! Soha vissza nem térő beszállási pont van, 65% hozam, legkésőbb MOST alá kellene írnunk a szerződést, hogy még a szerdai csomagban le tudjam adni!

- De előbb azt mondtad, hogy egy 30 éves befektetésről van szó, a nyugdíjas éveimről, tehát gondolom nem ezen a pár napon múlik, belefér, hogy átolvassam a szerződést és 1-2 hét múlva felhívjalak?

- ööö, igazából az a baj, hogy nem tudom odaadni a szerződést, ez ilyen sorszámozott formanyomtatvány..." bla-bla-bla...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 10:30:56

@Gumineaux:

Ez bazmeg sóról szóra így van! Az élet már csak ilyen igazságtalan. Ismertem egy csajt, aki konkrétan a világ egyik legnagyobb bullshit-jét árulta. Konkrétan ezt a Funlife tzémát, ha emlékszik valaki. És hát jó volt a csaj, mindenki meg akarta volna baszni és simán mevettek tőle két ilyen életvezetési tanácsokat tartalmazó könyvet hatszázezer forintért. Amikor mondjuk nyolcvan az egy jó fizetés volt.

Blackrock (törölt) 2010.03.22. 10:36:27

A cityi banktól nagyjából havonta felhív egy csóka, hogy valami - szerintük - iszonyatosan jó befektetést ajánljon nekem. Többször elmondtam neki, hogy NEM érdekel a dolog és tök fölösleges hívniuk, de úgy látszik a banknál fossák a pénzt a telefonszámlára, úgyhogy átmentem közlékenybe a múltkor...a végén már ott tartottunk a csókával, hogy ki hova jár bebaszni és milyenek a csajok az adott helyen.

niyabinghi 2010.03.22. 10:43:26

@Mitya Ivanov:
Az lemaradt a végéről, hogy utána felhívja a Krabócz gyereket és leordítja az összes haját. De lehet, hogy az már korábban megtörtént. :)

vincere 2010.03.22. 10:44:19

a legrosszabb az, mikor egy barát/közeli ismerős csap fel ilyen pénzügyi embernek.
pár éve felhívott egy (nem túl közeli, de azért) barátnőm, h. van egy szuper befektetési ajánlata. mivel ismertük egymást, természetesen sok infót tudott rólam. nagyon kellemetlen volt, hogy rázzam le úgy, h. ne bántsam meg, és még ne is kamuzzak nagyokat.
szerenécsre azóta ez a téma nem került szóba közöttünk

hg002 2010.03.22. 10:46:23

Ez a pénzügyi tanácsadós dolog a lényegét tekintve rendben van, de nem így, nem telefonon, nem MLM-ezve kellene csinálni. Ez így visszatetszést kelt, félamatőr, mindenki le akarja rázni őket.

Inkább lenne egy nagy iroda, sok jó csajjal, sorszámot húzok, leülök, odamegyek, elmondom, ők is elmondják és kész.

Vagy e-mailben mindent.

De ez a telefonálgatós, kávézva találkozós dolog ez nagyon gáz.
Persze értem én, költséghatékonyabb, meg minden, de akkor is gáz.

_UnderCover_ 2010.03.22. 10:48:19

@vincere: az ilyenek nem "barátok/közeli ismerősök" többé.
Lassan rájönnek ők is, amikor a volt ismerőseik kerülni kezdik őket, mint a leprásokat.

Mitya Ivanov 2010.03.22. 10:49:12

@niyabinghi: Krabócz már nem él.

A Zsigmond Király főiskola kommunikáció szakán direktmarketing specializációval végzett Somogyi Armand viszont nagyon tehetséges, és még így is elérte a személyes találkozó értékű személyes találkozót Kedves Lászlóval.

Mitya Ivanov 2010.03.22. 10:53:15

@hg002: ez így van, még akkor is, ha egy ismerős a lehető legegyszerűbb megoldást javasolja.
2008-ban a válság előtt kb 2 hónappal azt tanácsolta nekem, hogy kaparjak össze minden pénzemet, fektessem be rövidtávon az általa javasolt alapba, majd adjam el, meg vegyem ki a bankból mindenemet és fizessem vissza a lakáshitelemet. Így tettem, ha nem ezt tettem volna, hatalmasat szoptam volna a törlesztőkkel, pedig forinthitelem volt.

mocc 2010.03.22. 10:53:59

Amikor még aktív szerhasználókkal dolgoztam, mindig azt mondtam az ilyeneknek, hogy a személyes találkozóra a munkahelyemen keríthetünk sort,gondolom nem fogja őt zavarni a hajléktalan-herkás-hepás szétcsapott klientúra. Békén hagytak :)

Zorita 2010.03.22. 10:56:10

@Blackrock: ja-ja, egyszer én is jártam így, csak éppen valami piackutatós keresett meg, kérdőívet tolt. jófej voltam, és ráálltam a dologra, szerintem a srác is q fáradt lehetett már, és jött egy abszurd kérdés, amikor elszakadt a cérna. mindketten kurvára röhögtünk, és abba fulladt az egész, hogy utána még egymáshoz vágtunk egy-két még abszurdabb kérdést, majd megígérte a srác, hogy hálából, hogy ilyen jól viselkedtem, soha többet nem hív fel :)

Szevasztok 2010.03.22. 11:01:09

Srácok, szerintem higgadjatok le!
Nekem pénzügyi végzettségem van, de mindig meghallgatom a mondnaivalójukat. Nem képzelem magamat übertájékozottnak, noha az átlagnál biztosan sokkal jobban az vagyok.

A pénzpiaci világ változik, mindig vannak új, innovatív termékek, és ahhoz, hogy képben legyek ezek a személyes beszélgetések nagyon jók. Időnként nagyon jó átgondolni, és egy kívülálló szemével értékelni a személyes pénzügyi helyzetemet Majdnem minden esetben elgondolkodom a kínált lehetőséggel, és időnként (mondom időnként) élek is vele.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 11:01:22

Egyébként -hogy egy kis műhelytitkot eláruljak- ez kurvára amtőr duma, hogy "mondjon egy időpontot, nekem a jövő héten minden megfelel". Profi sales-es ilyet marhára nem mond. Én a magam részéről azt szoktam mondani, hogy "szerdán délelőtt úgyis önök felé járok, ha nem zavarok, 10.30-kor beugranék önhöz. Be szokott jönni.

2010.03.22. 11:01:54

"elegendő-e Önnek a Krabócz úr ajánlása a kettőnk közötti bizalom megalapozásához?
-Hát, végülis igen. (Krabócz, a büdös kurva anyádat, azt.)"

Szuper! :) Más mobilszámát megadni nagyon nem menő, soha nem értettem az ilyeneket. Ha engem ügynökök telefonszámért cseszegetnek, nagyon szívesen megadom nekik az NBH vagy a kerületi r.kap. központi számát, ott talán több sikerrel járnak.

El Emigrante 2010.03.22. 11:09:53

Már meg sem lep, hogy a magyarok milyen anti-felelőségteljesen gondolkodnak a pénzügyeikről. Képzeljétek, az én ügyfeleimből még 1 (egy) sem halt bele egy személyes találkozóba!! Sőt, nem vicc, néha még meg is köszönik az információkat amivel eddig nem rendelkeztek! De durva, mi?:) A legtöbb amit veszítettek vele az az a 45 perc volt, de kaptak ingyen kávét, uh sztem 0-szaldo.
Szerintem addig idegesítő vki aki ebben a szakmában dolgozik, amíg zöldfülű és nagyon "hajtja". Egy idő után az ember rájön, hogy ha valaki hülye, az az is marad és megtanulja függetleníteni magától mások problémáit. Nem az én hitelem, nem az én nyugdíjam, nem az én egészségem - ha valaki nem tesz lépéseket, hogy ne sz*pja be (még csak meg sem próbál), akkor egy mosoly neki, aztán "szia, örülök, hogy találkoztunk.. Sok szerencsét!":) Ha az ember már dobott ki ügyfelet 10 perc után, akkor rákap az ízére:p
Az OVB 14 országban van jelen és idén 40 éves. Mo.-on a pénzügyi szektor 90%-a a partnerünk. Az ügyfél saját magától a 10%-át nem nézi át, nemhogy a 90-et. Közel 4 év alatt 2 (kettő) alkalommal fordult elő, hogy vkinek nem tudtam segíteni. Ennél jóval többször, hogy vki nem akarta, h segítsek: volt aki visszajött, a maradéknak a nevére sem emlékszem:) Ennyi.

Gumineaux 2010.03.22. 11:12:11

@Szevasztok: Ez így mind stimmt. Nem is ezzel van baj, hanem az erőszakos rámenősséggel, azzal, hogy pimaszul zaklatják az embert telefonon és nem értik meg azt a szót, hogy NEM.

GAbica 2010.03.22. 11:15:09

@El Topo (Sgt. Elias): Megjöttek az okos, képzett, ügyes, nem rámászós tanácsadók, ebből simán rájöhettél :D

patkányarcúáginéni 2010.03.22. 11:25:43

@Szevasztok:
te csak egy kib@szott ügynök lehetsz, ezzel a dumával.

"új, innovatív termékek"...nagyon szar duma

balra 2010.03.22. 11:31:51

"Szép jó napot kívánok, kedves László - Somogyi Armand vagyok a Stockexchange.biz-képviseletében, és egy közös ismerősünk, Krabócz Patrik ajánlotta Önt nekem mint megbízható munkáltatóval, tisztes bevétellel rendelkező, másfelől tekintélyes összeget törleszteni kényszerülő, képzett, felelős fiatalt. Most alkalmas időpontban hívom, tud rám szakítani két percet?

-Nem."

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.03.22. 11:34:29

@El Emigrante: "Már meg sem lep, hogy a magyarok milyen anti-felelőségteljesen gondolkodnak a pénzügyeikről."

Velem is érzékeltette ezt a fickó, amikor óvatlanul kikotyogtam, hogy valójában épp most fogok autót cserélni, és arra fog elmenni a szabad pénzem. Képes volt megkérdezni, hogy nem akarom-e inkább elhalasztani a vásárlást, és inkább gondoljak a nyugdíjas éveimre. Mondtam, hogy asszem nem. (A félreértések elkerülése végett nem 5% önrésszel vásároltam 7-es BMW-t hitelre, hanem egy tök átlag népautót vettem kp-ért. Mert kellett.)

Styxx 2010.03.22. 11:35:30

@tff:
Ja, pont abból loptam az ötletet. Nem gondoltam volna, hogy röhögés nélkül végig tudom csinálni, de sikerült. Azért gondolom gyanús lehetett neki, mert, visszahívtak pár perc múlva. Néhány mp csend a telóban, majd kapcsoltam ég "hártak kiáltottam": - Hadnagy, erről a fogadott hívásról is részletezést!

Aztán békén hagytak. nyilván úgy voltak vele, hogy 95% kamuzom, de ha 5% nem, akkor meg a f@sz se akar rendőrségi kihallgatásokra járni.

Szóval kb mint mindannyian a kéretlen ajánlatokkal.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 11:35:40

Eleve jól mulatok, mikor olyan dolgokra mondják, hogy TERMÉK, ami hát mondjuk elég erőltetetten sem az.:)
A temék az a farmernadrág, az őszibarackkonzerv, meg a meggypálinka. Nem pedig pármilliárd elektron, ami innen oda utazik, meg vissza.

GAbica 2010.03.22. 11:38:00

@misbelief: Nekem volt, hogy egy ilyen fickóval közös asztalhoz rángatott a volt férjem. Elkezdett ajánlgatni mindent, mondom, figyeljen, van magánnyugdíjpénztáram, egészségpénztáram, halasztott nyugdíj-kiegészítőm, ahonnan szép összeget szakítok pár éven belül. Mindezeket a cégem is támogatja minden hónapban X összeggel. Mit akar ezek után ajánlani? Hebegett egy darabig, aztán kitalálta, hogy biztos jobban járok, ha átlépek oda, amit kitalál nekem konstrukciót. Mondtam, gondolkodjon és ha talált jobbat, hívjon. Nem láttam azóta :D

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.22. 11:39:55

@kozgaztanar: @balra: ja, de akkor miről születnének az ilyen jó kis posztok?

Levai Jutka 2010.03.22. 11:40:08

Na megjöttek a mosott agyúak.
Ezeknek az ügynöki rendszerre épülő értékesítő módszereknek az a bajuk, hogy gyerekként kezelik a nem gyerek ügyfelet, és arcpirulás nélkül átverik az agyilag gyereket. Ráadásul roppan idegesítőek a betanult szövegek. Befektetési ügynök, MLM-es, szcientológus ugyanaz a tészta, olyanra akar akaratod ellenére rávenni, amire semmi szükséged. Mindenki el tudja dönteni, hogy akar-e, tud-e pl. szenegáli teknősbékabánya-részvénybe fektetni. Ha igen, majd elmegyek a részvényboltba, és megveszem. Ahogy kihaltak a porszívóügynökök, ugyanúgy kihalnak majd ezek az idegesítő embertársaink is. Ahogy van porszívóbolt, ugyanúgy van teknősbékabánya-részvény bolt is, ha kell, elmegyek és megveszem.

Bruno 2010.03.22. 11:41:40

Őszintén szólva én sokkal egyszerűbb szoktam lenni.
Forgatókönyv (már sokszor lejátszott).

1. Ügynök bemutatkozik
2. Válasz: nembaj
3, leteszem a telefont.

Ennyi.
Még nem volt aki másodszor is felhívott volna.

lárvalányhaj 2010.03.22. 11:43:37

@Styxx:

:D ez kurvajó :DDD
(ilyenek nekem szoktak az eszembe jutni :P )

Van_mikrohullámú_sütőtök? 2010.03.22. 11:44:12

Hozzám az ilyen haver porszívó ügynököt küldött. Én meg visszaküldtem neki pénzügyi tanácsadót és egy Amway-est. Ha harc hát legyen harc >:)

Aztán felhívott, hogy szánja, bánja, és csak azt akarta, h nem kelljen hajladoznom mert a csóka feltakarít a lakás egyik felén a saját porszívójával a másikfelén meg az enyémmel.

Én meg azért küldtem neki a pü-t hogy legyen pénze bejárónőre az amwayest meg hogy jó dolga legyen. Minden átbaszósdira duplán válaszolok... :)

Styxx 2010.03.22. 11:44:51

@El Emigrante:
Most hadd ne menjek bele a részletekbe, de mit tud egy pénzügyi tanácsadó azon felül nyújtani amit egy brókerrel nem lehet összegyűjteni, ha saját magunk hülyék vagyunk hozzá/nem akarunk, tudunk a neten erre időt szánni?

Ráadásul egy jutalékkal kevesebbet kell fizetni.

Ha meg csak a hitelünket kellene kiváltani, akkor meg a bankok feltételrendszere között bányászunk picikét. Oké nagy úr az apróbetű, szépen be lehet csomagolni a dolgokat, de akkor meg pár célirányos telefonnal képbe kerülhetünk.

És már kb. ott vagyunk a 45 perc kávézgatásnál + az odautazási idő.

Egy vadidegennel azért face to face nem szívesen beszélgetek a pénzügyeimről, szexuális szokásaimról stb.

Remélem nem tartottad bántónak a különvéleményem. Megértem ha ebből élsz. Nyilván fel kell készülnöd, lótnod-futnod, magamfajta szkeptikus, bizalmatlan gyökerekre pazarolnod az időd, de én ebből kössz nem kérek.

lárvalányhaj 2010.03.22. 11:47:00

@El Topo (Sgt. Elias):

Miért gondolja bárki is, hogy nagyobb eséllyel dughatja meg a csajt, ha megveszi a szarját, amit árul? :P

cd-r 2010.03.22. 11:49:33

@kozgaztanar: lehet, hogy parasztság, de én szó nélkül kinyomom a telefont, ha hasonló ügyekben zaklatnak. sőt ki is kapcsolom utána egy fél órára a folyamatos újrahívásokat megelőzendő.

váj mí 2010.03.22. 11:51:26

@lárvalányhaj: Mert úgy érzi, kifizette a szolgáltatást.. igen, azt a fajtát is ;)

ave 2010.03.22. 11:52:18

Ezeknek az az igazi bunti, ha vegighalgatod oket, es utana kuldod el oket a bubanatba.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 11:52:50

@lárvalányhaj:

Amiért a jócsaj pincérlányokhoz is beülnek a palik szájat tátani a pulthoz, hátha egyszer...

sanya64 2010.03.22. 11:57:44

"elegendő-e Önnek a Krabócz úr ajánlása a kettőnk közötti bizalom megalapozásához?"

- Nem!

:)

amúgy telefonosokból a "vegyélnyolcatazegybentelefoncsomagot" nyaggatósok is felülmúlhatatlanok, mikor a túlkedveskedős dumájuk nem jött be és lecsaptam, akkor legközelebb már egy pattogóshangús-fegyőrös főnökasszony hívott vissza, de hát azt is simán letettem, pedig miket hallgathattam volna, úú... )

oriza triznyák 2010.03.22. 11:58:24

"a magyarok milyen anti-felelőségteljesen gondolkodnak a pénzügyeikről."

Hűűűű... Na, ha rá is szánnám magam egy "tanácsadói" találkozóra, egy ilyen mondat után venném is a kabátom. Tanuljunk már meg magyarul, könyörgöm!

2010.03.22. 12:02:26

Én életemben egyszer voltam amúgy pénzügyi tanácsadónál, mert belerángattak, meg kíváncsi voltam, mond-e valami használhatót. Szerencsére a végén sikerült meggyőznöm őt arról, hogy miért hülyeség az a konstrukció, amit ő javasol. De pl. egy könyvelő ismerősöm (harmincegynehány éves szakmai tapasztalattal a háta mögött) minden ilyen ügynöki befektetési/hitelfelvételi javaslatra fejből tud mondani jobb lehetőséget egy konkurrens pénzügyi szolgáltatónál, és megkérdezi az ügynököt, hogy mindezek ismeretében ő melyiket választaná. Ilyenkor eléggé zavarba tudnak jönni.

cd-r 2010.03.22. 12:02:47

@oriza triznyák: valamint "finoman és burkoltan" reklámozza a cégét. civilben.hihetetlen milyen emberek vannak. munkaerőnek mindenesetre ideálisak.

Styxx 2010.03.22. 12:02:57

@lárvalányhaj: @El Topo (Sgt. Elias):
:-)))
Ez sajnos így van. Hülyék vagyunk mi férfiak. Javíthatatlan álmodozók. A számok viszont sajnos makacs dolgok. Time share üdülési jogtól, önkéntes nyugdíjpánztáron át egyedi kivitelezésű kegytárgyakig a legsikeresebb sale-szesek túlynomórészt úgy néznek ki, mint valami lejárt szavatosságú luxuskurvák.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 12:06:51

@Styxx: @tff:
Gondolom. Minden esetre ökölszabályként érdemes elfogadni, hogy jó csajtól nem veszünk semmit.

lárvalányhaj 2010.03.22. 12:07:43

Engem eleg jol megved az ilyen okosoktol, hogy nincs befektetni valo penzem. Masoknak is ezt a modszert javaslom :)

lárvalányhaj 2010.03.22. 12:08:57

@Styxx:

"egyedi kivitelezesu kegytargyak"

:DDDD
Aranyos Srac vegul nem dugta meg Sales Szilviat, viszont van otthon harom darab szep intarzias mahagoni koporsoja :D

2010.03.22. 12:17:25

@lárvalányhaj:

Mert aranyos fiú nem tudja, hogy a "ha vásárolok tőled, talán utána megdughatlak?" helyett a "ha megdughatlak, utána vásárolok tőled" lenne a helyes közeledési stratégia, amit jeleznie kéne Szilvia felé. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 12:19:41

@lárvalányhaj:

Pontosan így megy ez.:) Hajnit sem dugta meg egyik törzsvendég sem a Mokkából, viszont oda hordták a fizetésüket.

Styxx 2010.03.22. 12:23:15

@lárvalányhaj: @tff:
:-)))
És az "Ügynökök kíméljenek!" tábla alá kifüggesztheti a "Legfeljebb dugás után vásárlok és különben is, már három darab szép intarziás mahagóni koporsóm is van. Ennyi bőven elég lenne három életre is":-)

Styxx 2010.03.22. 12:27:46

@El Topo (Sgt. Elias):
Amit Hajnitól egyösszegben kölcsönkért a Mokkában soha sem járt Zselésfejű Széparc Roli a nagymamája műtétjére. Rolit utoljára két éve az autópiacon látták, egy kápéban kifizetett Audi TT kabrióval elhussanni a Mesés Dél felé. A cashflow és tágabb értelemben az élet körforgása:-)

flea 2010.03.22. 12:30:31

@El Topo (Sgt. Elias): az meg lehet, hogy szemétség, bár rámenősségtől függ, van, amelyik megérdemli.

Én azt szoktam nekik mondani, hogy hatékonyabban töltik az idejüket, ha valaki mással beszélgetnek erről. Amelyik megérti, az díjazza és leszáll rólam, amelyik meg nem, attól ráérek a következő mondattal kurtán-furcsán elköszönni, csak hogy az ÉN időm így se, úgy se fogyjon túlzottan... :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 12:39:43

@Styxx: Így megy ez, amigo. Miért is nem vagyunk mi Széparcú Rolik?

GAbica 2010.03.22. 12:41:01

Én csak ülök és röhögök. :)

Afterburner 2010.03.22. 12:42:53

Nincs itt semmi baj.

Hajrá, lehet fikázni a tanácsadókat:-) De egy fikázó se sírjon öregkora hajnalán, amikor se nyugdíj, se lófasz nem lesz, hogy jajistenem hol egy tanácsadó:-)))

lárvalányhaj 2010.03.22. 12:44:19

@El Topo (Sgt. Elias):

Szerintem az a kevesbe szerencses opcio, hogyha egy haromoras beszelgetes utan derul ki, hogy az ugyfel nem akar venni semmit, mintha mar az elejen megmondja. Legalabbis engem jobban duhitene, ha ertekesito lennek :)

Styxx 2010.03.22. 12:46:16

@El Topo (Sgt. Elias):
B+, mert mi vagyunk a műtősfiúk, akik alig tudják leszedálni a kétségbeesett nagyit:
-Nem, néni, Hajni nem küldött semmiféle borítékot. Sajnos nem dr. Aranykéz fogja műteni a Platina VIP műtőben, hanem dr. Mészáros az alagsori mobil műtőben.
:-)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 12:47:42

@lárvalányhaj:

Én aztán tudom, én többet voltam sales oldalon, mint nem.:)

GAbica 2010.03.22. 12:49:17

@Styxx: Vazze, kész, ez volt a csúcs eddig :D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 12:54:25

@Styxx:

Az alagsori műtő az legalább halálbiztos.:)

Gumineaux 2010.03.22. 13:07:35

@Styxx: Személy szerint jobban szeretem, ha az eladó csúnyácska/idősödő hapsi, egyrészt, jobban is ért az eladandó áruhoz, mint valami huszonéves nyikhaj, másrészt kezét-lábát töri, hogy a kedvemben járjon. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 13:14:40

@Gumineaux:

Azt hiszem, tőlem is ezért szeretnek vásárolni az ügyfeleim.:)

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2010.03.22. 13:18:26

Pianinó általi halál.

Mostanság állásközvetítő konzulensek hívogatnak.
Általában a bemutatkozást elhadarják: igzobigzo ágnesibolya vagyok a hörgönbörzsön hungary international consultingtól, és Nádasdi Pétert keresem (a nevem Nádasi, de mindenki eltéveszti, itt legszivesebben kinyomnám, vagy ráküldenék egy pianínót, de hát ugye szükségem van rá).

Biztosítós: kötöttem önkéntest nyugdíjat. Amióta megkötöttem a fickóról nem hallottam, eltűnt, sose hív. Csak addig vagyunk fontosak, kötésig.

Fapuma (törölt) 2010.03.22. 13:20:11

@afterburger:

hidd el megoldom magam is nelkuled testver, aztan ne sir hogy se jutalek, se lofasz hol egy balek...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 13:21:19

@HalivudEstevez:

Miért? Azt hitted, hogy "disziz a bigining ofa bjutiful frendsip"?

Styxx 2010.03.22. 13:23:34

@HalivudEstevez:
Engem meg Esterhusky Péterként keresnek, amitől szintén kiakadok, holott böcsületes főnemesi családnevem Esterházy:-)

qnadam · http://qnadam.hu/blog/ 2010.03.22. 13:23:38

(épp dolgoztam, és amúgysem szeretem az ilyesmit)
- jónapotkívánok, ezésezvagyok a mittudomainmilyen pénzügyi zugtársaságtól, ikszipszilon adta meg az ön elérhetőségét, blá, blá, blá.
- ennek én igazán nagyon örülök.
- tényleg?
- nem.
- [pár másodperc csend] öööö... értem.. öö izé... viszontlátásra [klikk]

kár, hogy a fejét nem láttam :>>

Afterburner 2010.03.22. 13:28:28

@Fapuma:
Nem vagyok én pénzügyes, csak használom őket. És van amelyik nem rossz.

G.PhD · http://egyetemistahatarozo.blog.hu 2010.03.22. 13:41:50

@tff:

Nálunk vizsgaidőszakban bezzeg sohasincs olyan, hogy "Jónapotkívánok, tanárúr, elolvastam az összes kötelező irodalmat, meg még a fakultatívot is, direkt azért, hogy a tanárúrnak utána hátha esetleg lenne kedve megdugni..." Mindig csak a fordítottjával találkozik az ember. Ki érti ezt...

RockKéró 2010.03.22. 13:52:04

itt vagy a postíró túlzott, vagy nagyon amatőr volt a telefonáló. Ugyanis egy időpont egyeztetésnek, időpont egyeztetésről kell szólni, nem eladásról, ha valaki fordítva csinálja már meg is hallt. Amúgy meg jó figyelni az ilyen ajánlatokra.

Amúgy meg a reakciók jól mutatják a magyar pénzügyi kultúra magasságait. Mindenkinek mindene fontosabb mint a legdrágább kincse, az élete. Jelzálog hitelt, gyorskölcsönt vesz fel plazma tv-re, autóra, de az életére, sportra, megelőzésre nem költ ...

GAbica 2010.03.22. 13:59:17

@RockKéró: Ha visszaolvastad, például én költök. Összegszerűsíteni nem fogom, de nem csekély összegeket. Viszont ez a fajta ügynökösködés igenis dühítő. Ha akarok valamit, majd szépen utánamegyek és megkötöm ami érdekel.
De ne hívogasson havonta 1-2 ilyen megmondom a tutit fickó/nő, főleg ne olyan időpontban, mikor a legtöbb ember aludni szeretne.

Fapuma (törölt) 2010.03.22. 14:08:39

"A régi mondás szerint a lovat elvinni a folyóhoz, nem nagy ügy, de ha arra is ráveszed, hogy háton ússzon, akkor már tettél valamit! Ez arról jutott eszembe, hogy a pénzügyi tanácsadók monomániások. Kizárólag egy dolog jár a fejünkben: hogyan tegyük gazdaggá az embereket. Ezzel ellentétben az emberek jelentős része mindent megtesz, hogy ezt megakadályozza. Igazából az embereket gazdaggá tenni egyáltalán nem nehéz dolog. De arra rávenni őket, hogy ezt meg is valósítsák, no, ez a nagy mutatvány!"

reszlet egy penzugyi tancsado blogjabol. ami engem igazan meghat az az hogy o valojaban nem a te penzedre hajt, aaaa dehogy teged AKAR boldogga es gazdagga tenni, ergo te /en/ egy rohadt onzo geci vagy /vagyok/ hogy nem akarod /akarom/.

meg egy dolog, ha valaki nekem ugy mutatkozna be hogy tammtaramm Armand, na az biztos hogy hatba vagnam egy 12-es kazanlemezzel ami mindig nalam van.

lr 2010.03.22. 14:15:31

Elég friss még bennem egy hasonló élmény, úh. inkább csendben hánynék most csak.

ill.@Oriza Triznyák: sztem. a tréning része lehet, hogy negatív értelmű szavakat tilos használni.

Afterburner 2010.03.22. 14:17:33

@Fapuma:
Nem monomániás, az tuti. Naná, hogy hajt a jutalékára. De azt se felejtsük el, hogy a Zemberek se járnak rosszul (egyszer kiszámoltam, hogy ha magam mennék befektetés után, annak a költsége több lenne, mintha leveszem egy átlagos tanácsadó átlagos jutalékát). Szal nem rossz egy JÓ alkuszcég - na abból viszont nincs sok.

lr 2010.03.22. 14:19:16

@lr: igazából arra nem sikerült még rájönnöm, hogy milyen lelki betegség kell ahhoz, hogy valaki ilyen munkát végezzen.
De felteszem, hogy hasonló, mint pl. ahhoz, hogy úgy üssön el a zebrán, h utána őszintén nem érti, mi a probléma.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 14:22:31

@lr:

Megmondom őszintén, ehhez képest én is inkább mosogatnék. Ott mégis legalább melegvízben van az ember keze.

Styxx 2010.03.22. 14:22:36

@Fapuma:
hagyd, haver, a lelke mélyén biciklitolvaj ez mind:-)

Afterburner 2010.03.22. 14:22:47

@lr: Go West. Ott az alkusz már biza tiszteletet parancsoló állás. OK, nem is cold call-okkal piszkálják a jónépet, de (még ebben is) fel kell nőni. Nagyon egyetértek RockKéróra, hogy hitelek ezerrel, takarékosság meg nuku - tisztelet a kivételnek. A magyar ember szarik arra, hogy mi lesz holnap - pedig nem biztos, hogy lesz holnap.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 14:23:37

Olyan negédesen tudják kérdezni, hogy tudnék-e mondani egy nevet, akinek ajánlanám a szolgáltatásukat.

De csak hallanátok, milyen gorombák lesznek hirtelen, amikor azt a választ kapják, hogy Adolf Hitler.

Blackrock (törölt) 2010.03.22. 14:26:27

Egy ideje próbálunk túladni a nejem lakásán. Több helyre felraktam a hirdetést, de úgy, hogy külön jeleztem a szövegben, hogy ingatlanosok kíméljenek. Erre felhív egy krapek:

Ingatlanos: Üdvözlöm, Gipsz Jakab vagyok az Lakásgründoló Kft-től...ja, most látom, hogy maga nem kéri ingatlanos segítségét. Akkor viszont csak azért hívtam, hogy bosszantsam(!).
Én: Akkor én pedig csak azt tudom Önnek mondani, hogy legyen szíves elfáradni a búbánatos picsába.
Ingatlanos:Úgy lesz. Köszönöm. Viszont hallásra.
Én: Minden jót.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 14:31:48

Én marhára örülök, hogy itt tényleg MIN-DEN-KI ilyen kibaszottul okos, hogy gondol a holnapra is, meg hát pénz az nem érdekes, van úgyis bőven...
De tényleg olyan hangon beszéltek néha az emberekről általában, hogy kinyílik a bicska a zsebemben. Pedig most még csak nem is proliztatok, pedig az is szokott lenni, nem tudom, most hogy maradt ki.
Az a helyzet, hogy tudom, hogy felelőtlenek az emberek, meg nem wellnessre gyüjtenek, hanem plazmatévére vesznek föl hitelt. Tudom. De a tzéma másik oldala az, hogy ezeknek a szerencsétleneknek 50 éve, vagy mióta van megigérve minden áldott évben az a kibaszott plazmatévé! Most meg jönnek a vasaltinges, pomádéshajú nyikhajok, hogy nem biztos, hogy lesz ám holnap, papa! Miért nem gondolt időben a portfoliójára?
Azért, mert neki levonták a fizetéséből azt a pénzt, amiből portfoliót csinálhatott volna, és téged járattak egyetemre belőle. Azért.

Afterburner 2010.03.22. 14:36:53

@El Topo (Sgt. Elias): Höhö. De ez előre látható volt, nem?
Én spec 42 vagyok. Amikor elkezdtem dolgozni, még úgy látszott, hogy jaj de jó, lesz nyugdíj, meg minden. Most ugye már ez nincs így, ehhez elég sok minden kellett az államon kívül demográfiából egy pici, lopkodásból egy pici, mindenből egy pici. Itt az a kib@szott Internet, és ha a fele fikázó csak körülnézne, hogy mi lesz, és ha csak a fele igaz, akkor is gáz. Ehhez nem kell még okosnak lenni sem. Elnézést, ha elindultam volna keresni alternatívákat, remélem, nem bántottam meg ezen tevékenységemmel senkit. És egy picit nyugodtabb vagyok azóta, max egy visszaállamosítási sorozat zökkentene ki:-)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 14:37:00

@El Topo (Sgt. Elias): Annak még kevesebb esélye van, aki akkor nőtt fel, amikor az egész ország gazdasága a "majdcsak lesz valami" doktrinára épült. (Bár most, hogy így leírtam, nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez megváltozott azóta.)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.22. 14:40:59

@Afterburner: persze, mert az öngondoskodás meg a magánnyugdíjpénztárak akkora biztonságot nyújtanak, ki is derült :)

"Nyugodt ősz, Indián nyár, Békés alkony" öregotthonok :))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 14:44:18

@Afterburner:

Még ne legyél biztos benne, hogy nem lesz!
Mi itt (engem is beleértve) elég jól elüldögélünk a Kit-Kat Klubban, isszuk az italunkat, a színpadon színvonalas kabaréelőadás zajlik. Outside it is windy, but inside it is so hot, every night we have ze battle to keep the girls from taking off all their clothing. So don't go away, who knows? Tonight we may lose the battle! In here, life is beautiful. The girls are beautiful. Even the orchestra is beautiful! In here, life is beautiful. The girls are beautiful. Even the orchestra is beautiful!
Közben meg odakint...

Fapuma (törölt) 2010.03.22. 14:48:49

@Styxx: b+, regen nevettem ekkorat oszinten

kar hogy itt mindenki ilyen kis buvalbaszott cellakra bontott nagy irodaban /lovardaban/ veri a billentyuzetet igy mindenki engem kellett hogy hallgasson ahogy rohogok...

rohadt bicikli tolvaj banda HAHAHA most meg csuklok az elfojtott rohogestol, b+!

TradeMark 2010.03.22. 14:49:47

Szenzációs poszt! Gratulálok!

Afterburner 2010.03.22. 14:51:55

@Modor Tibi: Jaj nem! Isten őrizz! Van számtalan egyéb, aminek hálistennek nincs köze az államhoz.
BTW Indián nyár: volt egy ilyen nevű ING-es papírom, lejárt, megkaptam, hurrá. Volt jobb is, rosszabb is.
Az öngondoskodás, mint olyan, elég elterjedt a nyugati kultúrákban. Nagyon sokaknak van "életbiztosítása" szándékosan zárójelben, ami mint tudjuk alacsony hozamú, de halálesetkor, egyes esetekben súlyos betegségek esetén jól jön, a végén meg életjáradékként sem feltétlen rossz.
Ami rossz, az a hozzáállás. Pl. a cafeteriát, mint tudjuk, hazavágták, két dolog maradt adómentes: a nethozzáférés és a biztosítás. Miért a biztosítás? Mert a biztosítók java része államkötvényeket vesz nagy mennyiségben, így gyakorlatilag az államoknak (nemcsak itthon) is érdeke a piac fenntartása. Logikus.
1x egy tényleg jó biztosítós kiszámolta nekem, hogy ha valaki 30 évesen elkezd 2,000 ft-okat félretenni, az több nagy múltú biztosítónál is úgy jár, hogy a 2,000 forintjai fejében 7,600-8,200 forinttal magasabb nyugdíjjal számolhat, több félretevés esetén még többet. És ezt a kapitalista biztosítók csinálják, nem egy állam, ami akár 4 évente teljes cserés menedzsmenttel "működik". De egészen addig, amíg a Zembereknek az a fontosabb, hogy Fidesz vagy Mszp, addig ez nem működhet náluk. Be kéne lassan látni, hogy elmúlt 20 év, és egyik kormánytól sem kaptunk akár biztatót sem arra, hogy lesz nyugdíjunk. Ideje lenne mindenkinek felülemelkedni valamely lámpavason lógó tetű arcképének imádásáról a gonosz, önző magának való üzleti megtakarítások felé.

Afterburner 2010.03.22. 14:54:25

@El Topo (Sgt. Elias): It's definitely nice what you described but there will be a sunrise (well, a bit cloudy), your Club must be at least temporarily closed due to cleaning session - what the hell will you do here in the dirt?:-)

El Emigrante 2010.03.22. 15:00:22

@oriza triznyák:
Jó... Nem, én adnám rád a kabátodat és kinyitnám neked az ajtót. (nyilván nem mondok ilyet, nem tudtam, hogy ilyen szigorúan veszik itt a kommentek között...) Öcsém... -.-

@Levai Jutka:
Aha, nyilván nyugaton mindenki egik bankból megy a másikba ahelyett, hogy megkérdezne egy allfinanz céget. Én ettől még nem félek, ha nem baj:) ((nálunk nemvolt leépítés, btw... nálatok?)) ;)

@Styxx:
Ez jo:)
Soha életemben egyetlen ügyfelem nem fizette többet semmiért, csak azért mert rajtam keresztül kötött egy szerződést.

45 perc plusz odaút? Szorozd meg a bankok számával... Érdekes az én ügyfeleim először akkor mennek be a bankba, mikor a szerződést írják alá a folyosítás előtt. Azaz egyszer. Akárhogy számolom te többször fogsz:)

A banki alkalmazott nem számít vadidegennek? Hogy hívták a csávót/csajt akinek aláírtad a lakásbiztosításodat? És a fickot/lányt akinek a köteleződet? ;)

Nyugi, nem pazarolom az időmet senkire:) Szerencsére ez a szakma az ahol -valóban- megválogathatom, hogy kivel dolgozok együtt és kivel nem. És megtehetem h munkaidőben is blog kommenteket olvasgassak, amitől nem fogok kevesebbet keresni:) ((huu, ez be fog tenni, már látom... :P))
Mint mondtam, mindenki a saját sorsának kovácsa. Aki rámrakja a telefont, vagy ősszekptikus, nehogy aszidd h nem hajtom el a faxba;)

2010.03.22. 15:03:01

@RockKéró:
"Mindenkinek mindene fontosabb mint a legdrágább kincse, az élete."

Ha valaki meghal, a biztosítás nem sokat fog jelenteni az ő élete szempontjából. Legfeljebb annyit, hogy a hozzátartozók több évnyi pereskedés után ki tudnak esetleg préselni valamennyi pénzt a biztosítótól.
Mert jól írták, hogy a biztosítóknak kurvára fontos az ügyfél, amíg meg nem köti a szerződést, de ha bekövetkezik az esemény, akkor jön az, hogy az ászf. 19349. pontja alapján nem fognak fizetni, fordulj bírósághoz, ha nem értesz vele egyet.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 15:03:29

Egyébként nem tudom, hogy Nyugaton ez hogy megy, de azt tudom, hogy Nagy-bRitanniában agyba-főbe reklámozzák a mindenféle prioe comparison site-okat, amik lényegében ugyanezt a szerepet töltik be, minusz kádból kiugrasztó behízelgő hang.

Styxx 2010.03.22. 15:05:05

@Fapuma:
Hát, még ha sejtenék, hogy az aktív humorod is ennyire jó, akkor a nevemben még jól hátba is veregetnének, mint szódás a lovát!:-)

2010.03.22. 15:05:13

@El Emigrante:

Lehetnél kicsit visszafogottabb, utoljára annak a cégnek az embereit hallottam hasonló magabiztos szöveggel nyomulni, akik azóta már előzetesben ülnek. Remélem azért nem bántottalak meg. :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 15:09:24

Vajon miért ugrott be nekem a Shop-stopból a rágógumis jelenet?

2010.03.22. 15:09:40

@HalivudEstevez:
"Amióta megkötöttem a fickóról nem hallottam, eltűnt, sose hív. Csak addig vagyunk fontosak, kötésig."

Jaj, dehogyis. :) Csak annyit kell tenned, hogy kihagyod egy havi díj befizetését, és utána a fickó újra megjelenik majd, ugyanolyan nyájasan, mert rögtön fosni fog, hogy ugrik a lebegő jutaléka, amit utánad kapott. :))

Styxx 2010.03.22. 15:13:57

@El Emigrante:

Dehogy megyek bankba, amíg nem muszáj. Max. harisnyával a fejemen:-)

Átnyálazom az ÁSZF-üket, ahol túl sziszifuszi, telózok.

Nem tudom hogyan épül fel a díjazásod, és jól beb@szna, ha én is elkezdenék turkálni a te zsebedbe. Ha megérdemled, adja meg az isten, hogy annyi jutalékod legyen, mint Salamon királynak ágyasa, de azért most 2010-ben már elég sok helyen működik a "vágja ki!" elv, vagyis ha online nyálazom át a dolgokat, akkor megtakarítok magamnak egy közvetítői jutcsit.

Akivel biztosítási szerződést stb. kötök, az legfeljebb az ingatlanaim adatait ismeri meg, de nem kap képet a komplex vagyoni helyzetemről. Szexpéldánál maradva, max. annyi infóhoz jut, hogy "odalenn" 24 cm lakik, de nem fogja megtudni, hogy melyik kommentelő kolleginákra indul be leghevesbben a fantáziám:-)

El Emigrante 2010.03.22. 15:15:25

@tff:
Senkit nem áll szándékomban megbántani, nem igazán értem miért nem számítok visszafogottnak? Amit mondtam igaz, és ez a véleményem. Érdekes, hogy mások viszont olyan heves ellenszevvel viseltetnek egyes cégek egyes dolgozói iránt, ami -valóban- nem visszafogott.
Lehetnél egy kicsit pártatlanabb. :)

Amugy az életbiztosításban meg kell jelölni a haláleseti kedvezményezettet így az ebből származó összeg nem képezi a hagyatéki eljárás részét. Btw.

Furamadár 2010.03.22. 15:19:51

Pffff, nekem volt olyan "pénzügyi tanácsadóm", aki megadta a számomat porszívóügynöknek.
Amikor az ügynök felhívott, és elmondta mit akar azt is hozzátette, hogy XY-tól kapta meg a számomat.
Szó szerint szóhoz sem jutottam, aztán amikor sikerült levegőt venni, elmeséltem neki, honnan ismer XY.
Vette a lapot, gyorsan elköszönt...

Én meg ültem, és néztem magam elé, hogy hogy bírtam megbízni egy lökött tyúkban...

El Emigrante 2010.03.22. 15:20:10

@Styxx:
Értem. Ha értesz hozzá/van időd/törelmed/kedved, nyálazd át az ÁSZF-eket. Persze mikor bemész a bankba, ugyi az lesz amit az ügyintéző mondd, de mindegy.

Nem b*szna be. Én a pénzintézetektől kapom a jutalékomat, és tökmindegy, h az ügyfélnek odaadom a papírokat h nesze intézd el magad, vagy én viszem be helyette a bankba/biztosítóhoz/mnypztbe/stb., ő pont ugyanannyit fog fizetni. Jó, hacsak nem intézek neki vmi kedvezményt, mert akkor kevesebbet. Ez nélunk így működik, igen, tudom h van ahol nem...

Levéltetű 2010.03.22. 15:23:35

@El Emigrante: Nagyon magas lóról beszélsz ahhoz képest, hogy egy egyszerű számítógépes program el tudja végezni a munkádat.

El Emigrante 2010.03.22. 15:23:56

@Styxx:
Ami beb*szna az az, ha az orvosodnak is azt mondanád, hogy csak arra koncentráljon ami fáj és ne akarjon mindenféle kórtörténetet meg ilyesmiket felvenni, mert az hülyeség;)
Nekem az a tapasztalatom, hogy az emberek nem szeretik, ha olyan megoldásokat találok nekik amik nem igazodnak a pénztárcájukhoz. Ezért szoktam megkérdezni, hogy egyáltalán miből gazdáálkodhatunk (legkézenfekvőbb példa: egy hitelt kihozhatok X forintból, meg ennek a duplájából is - az egyiknek hamarabb lesz vége a másiknak jó sokára. Gondolom, nem mindegy h miből kell várat építeni, ezért inkább megkérdezem.).

Styxx 2010.03.22. 15:30:29

@El Emigrante:
Szerintem az élet afelé halad, hogy ha Üfi-ként online te magad kiválasztod a "terméket" (Topo, igazad van ,a termék szó nem szabatos szolgáltatások esetén, de átment a közhasználatba) akkor megkapod kedvezményként a teljes ügynöki jutalékot, vagy annak egy részét. Pl. gépjármű kötelező felelősségbiztosításnál már most tipikus.

(Persze lehet, hogy most előjössz a dzsoli dzsókerrel, hogy ha rajtad keresztül kötném, akkor mekkora kedvezményt kapnék, + egy sorsoláson is részt vehetnék, és ha nyerek, akkor Las Vegasban együtt vacsorázhatnék Brad Pittel, desszert helyett pedig Angelina Jolie szopna le.:-)

Persze nem biztos, hogy igazam lesz. Javaslom, hogy 2025-ben térünk erre vissza a modoros.blog-hu-n. Persze ha megérjük, de ha nem akkor majd a kedvezményezettek:-)

Nekem személy szeint nincs bajom az itteni stílusoddal, meg azzal se, ha vki itt a modoroson is védi mundérja becsületét.

2010.03.22. 15:30:31

Voltam ovébénél csak ez az mlm féle izé zavart erősen, hogy adjak listát. Én éreztem kényelmetlenül magam, mert az idejét feleslegesen raboltam. Mondott érdekes dolgokat de semmi különlegeset, mondjuk időt sem hagytam rá.
Aztán lemondtam. Nekem nincs szükségem még ilyesmire, max ha majd annyira komplikált lesz a helyzetem. Nem keresek eleget pénzügyi tanácsadóhoz.
Mellesleg ha kér pénzt (órabér, vagy bármi) akkor lehet, megpróbáltam volna, mit is tudnak tenni valójában, nem lett volna annyira kellemetlen.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.03.22. 15:33:56

Az irodaházban több bérelhető előadóterem van. Ezeket időről időre kibérlik, hogy tagokat vagy ügyfeleket toborozzanak mindenféle gyülevész cégek.

Részint rossz látni az előtérben gyűlő balekok tömegét és/vagy a műszálas öltönybe öltözött, leolajozott hajú, snájdig pénzügyi tanácsadók tömegét.

A legjobban egy portás írta le a jelenséget: "...na ma megint összegyűltek a jövő nagy milliárdosai..."

Szánalom a köbön!

Styxx 2010.03.22. 15:34:30

@El Emigrante:
Ne akarjon az orvosom se rám tukmálni Potemix-et, csak úgy l'art pout l'art (na meg főleg azért, mert jutalékot kap az International Potemix PLC-től) ilyen szöveggel, hogy:
-Styxx úr, lehet, hogy most még áll, mint a fagyott kutyalább, de ha MOST nem kezdi el szedni, akkor 30 év múlva bajok lesznek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 15:40:49

@Styxx:

Jólvan, nem stuffoskodni akartam, egyszerűen csak zavar, mert összemossa a valódi termékeket olyan dolgokkal, amik nem azok. Kvázi nekem kellemetlen, hogy én mondjuk éveket öltem abba, hogy kifejlesszek egy sokszögmarót, ami egy termék, és akkor azt mondják a kábeltévé alapcsomagjára is, hogy az is egy temék. Meg a faszom!

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 15:41:29

@Styxx: "és ha nyerek, akkor Las Vegasban együtt vacsorázhatnék Brad Pittel, desszert helyett pedig Angelina Jolie szopna le.:-) "

Aztán persze a végén mindig minden pont fordítva van. :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.22. 15:46:18

@Püspök utcai gombaszedő:

Ráadásul nem is 180, hanem 270 fokban elfordítva, ugyanis nem őt szopná le a Brad Pitt, hanem leszophatná Brad Pittet.

El Emigrante 2010.03.22. 15:46:18

@Styxx:
Nézd, én még mindig ugyanahhoz a könyvelőhöz járok, ugyanaz az orvosom, az autószerelőm, a gumisom, a partnercégeknél is ugyanazokkal az ügyintézőkkel intéztetem az ügyfeleim (és a saját) ügyeit, mint X évvel ezelőtt. Ennek egyetlen oka van: beváltak anno és ezért megbízom bennük. De volt egy első alkalom, mindegyiknél.
Kinek a pap, kinek a paplan, I guess:) Én már tul vagyok azon, hogy azt higgyem meg lehet változtatni egy ember gondolkodásmódját.

Nincs ilyen dzsoli dzsoker, de ha lenne a desszertet megtartanám magamnak, mert azért a jótéteményekenk is van határa!:p

nem is arra gondoltam, h az orvos rád próbál sózni vmit. Csak arra akartam utalni, hogy adhat gyógyszert fejfájásra is, meg megnézhet, hogy hogyan lehetne az okát megszüntetni. Én ez utóbbit kívánom magamnak, uh az ügyfeleimmel is ezt szoktam csinálni. Ez viszont nem megy "kórtörténet" nélkül és bizony a méretén kívül arra is kíváncsi leszek, h mag van-e skalpolva, szőrös-e és hogy tuti 2 golyója van-e. Hamár ennél a példánál kötöttünk ki:p...

El Emigrante 2010.03.22. 15:49:35

@gumicukor1:
Ez nekem mindig azért érdekes, mert ha roki-kártyát tudnál szerezni parkoláshoz ingyér'és korlátlan számban, akkor egyből az összes ismerősödet felhívnád, hogy ők is profitálhassanak belőle:) Ezt eddig az én ügyfeleim, szinte mind értették, uh nem kellett soha pénzt kérnem. De amugy egyetértek, ha pénzt kérnénk, kajak jobban menne (meg ha lenne reklámunk, az is kell a népnek:p).

movhu 2010.03.22. 15:57:32

Én rohadtul nem értem, hogy ha nekem van X millió forint hitelem, akkor miért nem lehet mailban megmondani egy pofonegyszerű táblázatban, hogy milyen futamidővel milyen törlesztőrészlettel tudom kiváltani, mennyi az egyszeri költségem, stb.?
Egy tisztességes és tartható ajánlatot bárki írásba mer adni. Ami azon túl van a beetető kamu.

El Emigrante 2010.03.22. 16:04:33

@Levéltetű:
Ez most vicc akart lenni?
Én sajnos a Kft.-mből szeretnék jövedelmet igazolni, de turizmus, uh vannak minuszos hónapok is.
Ezen felül szeretnék igénybe venni kamattámogatást, ha lehet.
Jó lenne, ha végtörleszteni lehetne amikor csak akarok és a lehető legkevesebb ráfizetéssel, mert 5-6 éven belül erre sor kerülhet. Ezt hol uszom meg a legolcsóbban?
Amugy azt meg lehet csinálni, hogy legyen hitelfedezeti életbiztosítás is mellé?
Ja, és kéne még egy kevés felújításra, de nem biztos, hogy tudom számlákkal igazolni. Az baj?

Ne haragudj, de ezeket nem találtam a kalkulátorok között. Segítenél?
:)

El Emigrante 2010.03.22. 16:06:05

@movhu:
Legfőképpen azért, mert értékbecslés függő. Aláírható ajánlatot igy e-mailben Szent Péter sem fog neked adni.
De tegyünk egy próbát;)
j/king!!:p

Zorita 2010.03.22. 16:06:46

@El Emigrante:
"Kinek a pap, kinek a paplan, I guess:)"
hoppácska! ezért már megérte ellátogatnod ide, köszönöm.

Levéltetű 2010.03.22. 16:07:14

@El Emigrante: Hm? Erre nem lehet scriptet írni? Látod, még ennyit sem tudsz.

El Emigrante 2010.03.22. 16:13:54

@Levéltetű:
Na, addig is amíg Levéltetű barátunk kész nem lesz a script-tel meg ugy az egész kalkulátorral (mert ugye elméletileg nagyon vágja, elentétben velem), én megyek vissza megcsinálni amit meg kell, így kalkulátor híján...:)

movhu 2010.03.22. 16:14:41

@El Emigrante: Félrebeszélsz :)
Nem az volt a kérdés, hogy mennyit ér az ingatlanom. De az is jöhet a táblázatba, hogy ha az értékbecslés ennyi meg ennyi, attól az összegek hogyan változnak.
nem aláírható ajánlat kell, hanem mondjuk olyan, amit elővehetek egy hétid minden nap nézegetni :)

El Emigrante 2010.03.22. 16:29:25

@movhu:
...
Az hogy mennyit ér az ingatlan az egyik sarokpontja annak, hogy egyáltalán ki LEHET-e váltani a hiteledet. Nem beszélek félre:)

De, mondom, küld el, poénból csinálok neked egy táblázatot, amit ugyan alapjaiban fog felrúgni az ébé meg h hogy igazolunk jövedelmet, de mindegy. Nézegetni jó lesz:)

Levéltetű 2010.03.22. 16:30:20

@El Emigrante: Kétségbe vontad, hogy helyettesítheti a munkádat egy szoftver, ami elég ostoba hozzáállás ha azt vesszük, hogy csak szimpla adatbázis-feldolgozásról van szó. Többek közt a netrisk is ezen alapul, és nem kell senkivel sem személyesen találkoznod. Attól még persze büszke lehetsz magadra és a munkádra, csak kicsit visszatetsző, ha magas lóról osztod az észt.

movhu 2010.03.22. 16:36:35

@El Emigrante: Hát ez az, számomra az is kiderülhet egy táblázatból, hogy ha ennyit ér az ingatlanom, akkor ennyi hitelt kaphatok. Ezek alapján én kitalálom, hogy milyen értékbecslési eredmény esetném mit fogok tenni. Simán átszámolom azt én fejben.(Egyébként nem akarom kiváltani a hitelem, már alig van a lakáson, most inkább nagyobbat akarok venni, de az már egy másik történet).

Jó példa pl a Netrisk. Ott megkérdezik, hogy milyen autóm(vagy házam) van, meg még kb 50 dolgot, és megkapom, hogy melyik biztosító mennyiért vállal engem küötelezőre, cascora, variálhatom a fizetési módot, önrészt és a többi. Amelyik bankár azt mondja, hogy hitelre nem lehet ilyet csinálni, az hazudik. Ha meg hülyeséget írok be az ingatlan értékére, akkor annak viseljem a következményeit. Egy kávéval az asztalnál ülve te sem tudod megmondani mennyit ér egy ingatlan. Ha meg igen, akkor ezt is be kell építeni a kalkulátorba :)

Silent Bob 2010.03.22. 16:39:31

@Levéltetű: Kurvára, főleg, hogy a pénzügyi tanácsadók nagy része húszezer forintos öltönyben, békávéval jön a találkozóra, valamint nincs saját irodája, hanem szaros kávézókba hív találkozni.
A legkeményebb az volt, amikor az italt is én fizettem.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 16:43:47

@El Emigrante: Ha már te is jótanácsokkal látsz el it mindenkit, jótett helyébe jótt várj, én is elárulom, hogyan lehetne elérni azt, hogy az egyébként valóban hasznos szakmád tetszési indexe meghaladja a egy tetszőleges kormánypárti képviselőét, sőt, akár a vastagbélrákét is:

1. Ha udvariasan megkérlek rá, hogy tedd le a telefont és ne hívj többet, akkor tedd le a telefont és ne hívj többet.
2. Ne próbálj a jóérzésemre vagy a bűntudatomra apellálni. Ha tényleg a bizalomra épülő kapcsolatot akarsz kiépíteni, hagyd, hogy én javasoljalak a barátaimnak, ne te zaklasd őket. Ha jó munkát végeztél, úgyis meg fognak keresni. Ha nem bízol bennem, akkor se neveket kérj, hanem pénzt.
3. Akármennyire fáj is, akármilyen szép konstrukciót építettél fel képzeletben számomra, próbálj meg odafigyelni arra, hogy én mit szeretnék.

Ha ezeket mind betartod, és az emberek mégis sajnálják a nyálat arra, hogy leköpjenek, akkor sajnos rossz társaságba keveredtél. :)

El Emigrante 2010.03.22. 16:52:16

@Levéltetű:
Nézd, bekopiztál egy olyan kalkulátort amivel rohadtul nem tudtam megtalálni a megoldást a problémámra.
Nem osztom az észt, az én véleményem csupán az, hogy nem tud mindenre megoldást találni egy kalkulátor. Különben bankfiókok sem hiszem, h léteznének.
Bocs, de öszintén szólva lexarom, csinálj egyet magadnak. Vagy ne. :)
Btw, xar lehet ugy dolgozni, hogy -nem- vagy büszke arra amit csinálsz.

@movhu:
Ok, értem. Akkor fentebb találod a kalkulátort, jó számolgatást!

@Silent Bob:
Ilyen is van. Meg az ellenkezője is. Ebből a kommentből ugy tűnik, hogy ha Griff öltönye van, saját Audival jár és 300m2-es irodája van, akkor biztos jól dolgozik? Érdekes, bár gondolom ő is kezdte vhol...

Silent Bob 2010.03.22. 16:57:07

@El Emigrante: "Ebből a kommentből ugy tűnik, hogy ha Griff öltönye van, saját Audival jár és 300m2-es irodája van, akkor biztos jól dolgozik?"
Nem feltétlenül. De nem bizalomgerjesztő, ha egy olyan ember akar gazdaggá tenni, aki ránézésre csóró.

El Emigrante 2010.03.22. 16:57:47

@Püspök utcai gombaszedő:
Sajnos a szakmám megítélése, így egészben, engem egy tízes skálán kb 2-esre érdekel. Nekem a saját megítélésem a fontos, hogy velem elégedettek legyenek. Ha én rendesen végzem a munkámat, nem okozok kárt hanem hasznot hozok az ügyfeleimnek, akkor telibexarom, hogy mit gondolnak mások "az ilyen lótolvajokról" nagy általánosságban. Szerintem az ügyfeleim 87%-a nem is tudja a cég nevét ahol dolgozom, és ez jól is van így.
((Attól még, h vki parkoló autókra tesz büntiket vagy jegyeket ellenőriz a buszon még lehet jó ember, ugye...))
Da azért köszönöm.

Fapuma (törölt) 2010.03.22. 16:57:54

@El Emigrante: baszod, mondanam ha en lennek Baszod Bela, igy azonban csak halkan kerdem mazohista vagy oder olyan hitterito szeruseg es ugy erzed missziod van, hogy megvaltsd az embereket? probald eszrevenni, hogy a francnak sem hianyzol itt es senki sem vevo a szovegedre, barhogy is faj.

El Emigrante 2010.03.22. 17:00:19

@Silent Bob:
Ebben egyetértek. A baj az, hogy nem mindenkinek van lehetősége az lején megteremteni a gazdagság látszatát. Viszont ettől még amit csinál nem lesz rosszabb, vagy jobb. De aláírom, mert ez bizony sokat számít és ezért extra keményen kell annak dolgozni aki iyen hátrányból indul. Szerintem ez mondjuk minden szakmában így van, egy betegeskedő orvos sem kelt jo benyomást...

flea 2010.03.22. 17:00:21

@Fapuma: mosmér, engem például mulattat. :D

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 17:11:27

@El Emigrante: Ha valóban beleszarnál, vajon elcsesztél volna ennyi időt arra, hogy védd a mundér finoman szólva is megtépázott becsületét?

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2010.03.22. 17:15:24

Egy időben foglalkoztam banki próbavásárlással. Mókás eredmények jöttek ki, hogy mennyire random módon nem tudnak semmit a banki értékesítők a befektetési alapokról.
Sebaj, az mlm-es figurák még durvábbak voltak, de őket nehezebb is próbavásárolni. Valóban teljesen lineárisan rá vannak állva a sablonszövegre, a termékről foggalmuk sincs (vagy, a kedvencem: "üzleti titok"). Viszont mókás dolog egymásnak ajánlgatni őket - iwiw-en bőven jön efféle spam névvel, telefonszámmal :P .

Levéltetű 2010.03.22. 17:32:39

@El Emigrante: "bekopiztál egy olyan kalkulátort amivel rohadtul nem tudtam megtalálni a megoldást a problémámra."

Ami csak egy példa arra, hogy egy nyomtatott áramkör elveheti a betevő falatodat. Addig örülj, amíg nem kezdi valaki a KGFB mintájára a többi "szakterületeddel" foglalkozni Magyarországon is.

Egyébként pedig - mert látom, ezt még a legtöbb ügynöknek nem sikerült felfognia - csak akkor vagy pénzügyi tanácsadó, ha az ÜGYFÉLTŐL kapod a fizetésed, és nem jutalékért dolgozol.

Máskülönben csak egy részrehajló ügynök vagy.

El Emigrante 2010.03.22. 17:56:04

@Püspök utcai gombaszedő:
:) Elbasztam, mivel megtehetem:) Tényleg csak védeni akartam kicsit, elmondtam a véleményemet. Szerintem mások is ezt csinálják, vagy...?

@Levéltetű:
Oké, addig örülök.
Szerinted a jutalék honnan jön, amugy? Csak azért mondom, mert bizony a banki ügyintéző is kap jutalékot. Nem a bank saját kasszájából...
Hm. Mondjuk kiváncsi lennék a sok pénzintézet közül, melyik részére hajlok. Én spec egy allfinanz cégnél dolgozom, nem ügynök vagyok. Ha már definiálgatunk. Gy.k.:
de.wikipedia.org/wiki/Allfinanz

El Emigrante 2010.03.22. 18:00:30

@Püspök utcai gombaszedő:
Btw, annál kicsit régebb óta forumozok, h azt higgyem itt meg lehet változtatni BÁRKINEK is a véleményét:)
Sőt, mindenkit kérek, hogy tartsa amit állít! Szkeptikusok és miegyéb nagyívben kerülje az irodámat, léci-kössz!:)

Levéltetű 2010.03.22. 18:12:38

@El Emigrante: Hogy is hívják a céget? Mi a tevékenységi köre? Milyen tevékenységre van neked engedélyed? Ja, ügynök, de nem úgy ügynök, hogy ügynök, hanem úgy, hogy közben még fel sem vállaljuk?

Gratulálok.

A jutalék természetesen az ügyfél pénzéből származik, és mivel te becsületes vagy, és minden ügynök becsületes, meg is mondod az ügyfélnek, hogy melyik pénzintézet milyen mértékű jutalékot fizet neked.

Sőt, minden ügynök önzetlenül ajánlja az ügyfélnek az icipicit jobb konstrukciót akkor is, ha annak a jutaléka töredéke a konkurens termékének, ugye? Mindegyik konstrukció mellé bemutatod az ügyfélnek, hogy mennyit fogsz belőle profitálni, ha jól sejtem, hiszen az ő pénze, és a te tudásodat, szakértelmedet fizeti meg.

Vagy mégsem, ügynök úr?

El Emigrante 2010.03.22. 18:16:55

Nade mivel mostmár van dolgom, egy szónak is száz a vége:
Én nem azt állítom, hogy nem találkozhatott senki hülye "pénzügyi tanácsadóval", meg hogy mind szép, okos és jóhiszemű, én csak azt állítom, hogy ez nem a szakma hibája. Amíg a PSZÁF nem hoz szigorúbb szabályokat arra vonatkozólag, hogy ki lehet "pénzügyi tanácsadó", illetve a pénzintézetek nem nézik meg jobban, hogy kivel szerződnek le, addig sajnos ez van:( Nekem most, ma ebben kell dolgoznom és érvényesülnöm és ha meg feszülök is, ha mindent jól csinálok akkor is ez a szakma bizony a rossz tapasztalatok alapján lesz megítélve. Majd ha kicsit(~) szigorúbbak lesznek velünk kapcsolatban, ami sajna nem holnap lesz, akkor örülni fogok mint az állat mert a konkurencia 85%-a megy a levesbe:) Addig meg ez van, nem tudok mit csinálni.
Sajnálom, ha valakinek konkrétan anyagi kárt okozott egy ilyen "tanácsadó", de erről nem csak ő tehet.
Én bizton állíthatom, hogy mindegyik ügyfelem elégedett azzal, amit én intéztem nekik és nekem spec ez a fontos. Sztem ennyi.

El Emigrante 2010.03.22. 18:23:19

@Levéltetű:
*sóhaj*
Mint mondtam, az ügyfél a pénzintézetnek ugyanannyit fizet, ha rajtam keresztül köt meg egy szerződést, ha besétál a két lábán.

Mire vagy kiváncsi? Kérdezz, és megmondom melyik termékre mennyit kapok. Miért lenne titok? Csak tudd, h ha engem kihagysz sem kerül kevesebbe.
(amugy meg ezért csinálják ugy, hogy azonos terméktípusok közt kb 1-2 ezer forint különbség van)

Azért kell a jobb konstrukciót ajánlanom, mert ha nem ezt teszem, és az ügyfél rájön, akkor azon nyomban elmegy hepciáskodni egy blog komment oldalára és habzó szájjal nekiesik bárkinek, aki védeni próbálja a munkáját. :) Ekkor egyszer kerestem belőle X ezer forintot. Ha viszont jót mutatok neki és ebből aztán a havrjai is kérnek majd, akkor Y ezer forintot keresek, ahol Y= X x "a haverok száma".
Így már stimmel?;)

Levéltetű 2010.03.22. 18:26:13

@El Emigrante: Miért ennyire ciki, hogy melyik cégnél dolgozol?

lr 2010.03.22. 18:28:39

@Afterburner: Akkor meg nem mindegy? :P
Egyébként pedig a problémákat nem lehet megoldani abban a szemléleti keretben, amiben létrehozták őket.
De ezt ti is tudjátok, és épp ezért undorodik minden jóérzésű, előrelátó, kicsit is tájékozott ember azoktól a hiénáktól, akik még az utolsó húscafatokat is igyekeznek letépni a haldokló régi rendszer csontvázáról, és ezt az egészet úgy állítják be, mintha irgalmas szamaritánusok lennének.
Azért erőlködjetek csak nyugodtan, amíg van elég balek, csak legalább ne tegyetek már úgy, mintha rajtatok kívül mindenki hülye lenne, mert egy szép napon majd a fagyi tényleg visszanyal.
Köszi.

@El Topo: azért remélem, nem vetted magadra, kedves Őrmester.

flea 2010.03.22. 18:30:29

@El Emigrante: tehát, ha a "haverok száma" várható értéke szorozva annak a valószínűségével, hogy "az ügyfél rájön", kisebb, mint a két szolgáltató jutalékának hányadosa (remélem, tudsz követni), akkor abban vagy érdekelt, hogy arra a megoldásra vedd rá az ügyfelet, amelyikből nagyobb jutalékhoz jutsz, függetlenül attól, hogy az az ügyfélnek előnyösebb-e.

Vegyük ehhez még hozzá azt, hogy a hozzád fordulók nagyobb részének eleve azért van rád szüksége, mert magától nem képes megállapítani, hogy mely megoldás a jó. Vagyis az "ügyfél rájön" értéke kicsi. Vagyis a fenti eset sokszor fordul elő.

QED.

lr 2010.03.22. 18:40:48

@El Emigrante: Már önmagában ez a "vagy...?" és az "egy szónak is száz a vége" priceless, köszi! :D

Amúgy én akár elhiszem neked, hogy te személy szerint benne vagy a szakma mondjuk 10 valamirevaló %-ában, csak ugye a haraszt sem zörögne, ha a másik 90 nem lenne.

És kicsit visszás, hogy olyanok papolnak öngondoskodásról, akik annyit nem tudnak elérni, hogy a köztük lévő kóklerek ellehetetlenüljenek/kiközösödjenek.
Persze az individualizmus papjaitól mit várjunk?

Nagymedve 2010.03.22. 19:41:09

@Levéltetű: Nem,nem minden ügynök, üzletkötő ,stb. így jár el.
De aki hosszútávon meg akar maradni a szakmában,az a saját lelkiismerete szerint is jó megoldást ajánl az ügyfélnek.
A hazugság előbb-utóbb kiderül illetve én sem alszom nyugodtan.
Ezért nem a jutalék mértéke a meghatározó hanem az,hogy feltárjam mi szolgálja a legjobban az ügyfél igényeit.
A lelkiismeretes hozzáállás eredménye az,hogy nem kell ajánlást kérni,mert anélkül ajánlanak.
Nem,nem lehet "onlineosítani" a szakmát mert ahány ember,annyi igény,annyi élethelyzet. Az ügyfél a gépen ugyanúgy képes lenne kiválasztani a neki "legmegnemfelelőbb" megoldást és nem magát hibáztatná hanem a biztosítót,bankot,stb.És akkor ugyanott vagyunk...s aki nem bízik a pü.-i tanácsadóban az vegyen megbízható bankjától CDO kötvényeket,gratulálok hozzá!

Nagymedve 2010.03.22. 19:41:59

@Levéltetű: Nem,nem minden ügynök, üzletkötő ,stb. így jár el.
De aki hosszútávon meg akar maradni a szakmában,az a saját lelkiismerete szerint is jó megoldást ajánl az ügyfélnek.
A hazugság előbb-utóbb kiderül illetve én sem alszom nyugodtan.
Ezért nem a jutalék mértéke a meghatározó hanem az,hogy feltárjam mi szolgálja a legjobban az ügyfél igényeit.
A lelkiismeretes hozzáállás eredménye az,hogy nem kell ajánlást kérni,mert anélkül ajánlanak.
Nem,nem lehet "onlineosítani" a szakmát mert ahány ember,annyi igény,annyi élethelyzet. Az ügyfél a gépen ugyanúgy képes lenne kiválasztani a neki "legmegnemfelelőbb" megoldást és nem magát hibáztatná hanem a biztosítót,bankot,stb.És akkor ugyanott vagyunk...s aki nem bízik a pü.-i tanácsadóban az vegyen megbízható bankjától CDO kötvényeket,gratulálok

2010.03.22. 21:23:27

off

Na, _pupákok_, mit olvastam az előbb... A fiúgyermekeknél a _kis trónörökös_ megnevezésbe már beletörődtem, na de leánygyermekre "kis hercegnőm"-ként hivatkozni, ezt most hogy gondolják? Vagy ez csak nekem új?

Ja, amúgy egyik volt iskolatársamból olyan modoros anyuka lett a wiwen, hogy szörnyű. Több száz kép fenn a csimotáról, tematikusan albumokba rendezve, "napszemcsiben", "apával fürdök", "tortát eszem", meg ilyenek. Atyagatya. Pedig anno abszolút nem néztem volna ki ilyet belőle.

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 21:37:00

akik itt tanacsadonak tartjak magukat, azoktol kerdezem, hogy hany evet es milyen minosegben dolgoztak penzugyi teruleten az un. Nyugaton, hogy ennyire tudjak, hogy a Nyugaton (megis, melyik reszen, german vagy angolszasz teruleten - mert oriasi kulonbsegek vannak am).

Kivancsian varom

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 21:37:51

javit

akik itt tanacsadonak tartjak magukat, azoktol kerdezem, hogy hany evet es milyen minosegben dolgoztak penzugyi teruleten az un. Nyugaton, hogy ennyire tudjak, hogy a Nyugaton mi van(megis, melyik reszen, german vagy angolszasz teruleten - mert oriasi kulonbsegek vannak am).

Kivancsian varom

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.03.22. 21:37:58

Nekem egyébként az öngondoskodásban a legjobban a neve tetszik. Olyan, mintha valaki nagyon-nagyon modorosan próbálna az önkielégítésre utalni. :)

"Öööö...és gondolt már az...ööö...öngodoskodásra, kedves Ilona?"

El Emigrante 2010.03.22. 21:57:16

@Levéltetű:
Ha nem mondom meg, az a baj, ha meg megmondom, akkor "mit reklámozok?!"... (lásd feljebb)Ment pü-ben.

@lr:
Nyilván, az összes többi melóban csak szentek dolgoznak, akiket a becsület fájából faragtak és mindig természetesen saját maguk gyomlálják szakterületük apró pici kertecskéit... Hát, persze:)
Nehogymá' az én felelősségem legyen, ha valakit átbasz egy jött-ment "kókler" az XY cégtől... Jól néznénk ki, ha a papokat is egytől-egyik pedofilnak tartanánk, nem igaz?
Remélem ezt komolyan gondoltad, mert viccnek kicsit durva.

@Lefty Rosenthal:
Mennyi győzne meg? ((viccelek, mókázom csak, tudom, h semennyi:)))
Orvosodnak lecsekkoltad már a diplomáját? Hát az autószerelődét?

@Nagymedve:
"A lelkiismeretes hozzáállás eredménye az,hogy nem kell ajánlást kérni,mert anélkül ajánlanak."
Sztem ez a lényeg, igen.

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 22:02:27

@El Emigrante:

nem nem, ne kotekedj, ez egy jogos kerdes, nem? Ha mindenki itt ugy mondja h nyugaton ez meg az, akkor kivancsi lennek, hogy megis, mi a alapjan allitasz ilyet. Utana pedig arra, hogy milyen parhuzamot vonsz magatok es egy pl. angolszasz kulturaban dolgozo financial advisor kozott (mert ugy tunik, hogy vonsz) es azt mi alapjan teszed.

Ti itt a hitelesseg es a megbizhatosag fontossagarol beszeltek, es hitelesen probaljatok mondani, h mashol ez hogy van. En meg kerdezem, hogy mi alapjan mondjatok ezt.

Hmm?

Nagymedve 2010.03.22. 22:03:11

@Lefty Rosenthal: Én semennyit.Ha ott lennék,akkor nem itt lennék.Ott is nehéz,ott is ugyanazokkal a problémákkal kell szembenézni. Ott is ismerősökkel kötögetnek szerződéseket,hideghívásból nehezen. Az usaban meg jó helyre kell beházasodni és a baráti céges megbízások biztosítják a jó megélhetést.De ez utóbbit csak hallomásból...

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 22:06:46

@Nagymedve: az utobbit hallomasbol. Es a tobbit? Megis, mik azok a problemak, amik kozosek?

Levéltetű 2010.03.22. 22:29:09

@El Emigrante: Kösz, megvan.

Nos, a PSZÁF szerint a cégetek "szektora":

- Biztosítási piac
- Független biztosításközvetítők
- Többes ügynök

Akkor nem értem, hogy miért kell ágálni az ügynök megjelölés miatt. Azok vagytok. El akartok adni, mert JUTALÉKBÓL származik a ti jövedelmetek.

Ezzel nincs is semmi baj, csak miért nem lehet nevén nevezni a gyereket. Ha tudom, hogy NEM pénzügyi tanácsadóval van dolgom, hanem ügynökkel, akkor ennek megfelelően tudok döntést hozni.

Ha igazi pénzügyi tanácsadó lennél, akkor ugyanúgy segítenél megkötni az egészségpénztári tagságot, mint az életbiztosítást.

2010.03.22. 22:33:26

@Levéltetű:

Az mekkora modoros már, hogy a különböző értékesítők folytonosan "tanácsadózzák" magukat, pl. műszaki tanácsadó (UPC-ügynök), ingatlanbefektetési tanácsadó, pénzügyi tanácsadó (mint kiderült, sima pénzügyitermék-/hitelértékesítő). Ilyen alapon Jolika a DM-es eladó lehetne mondjuk vezető higiéniai szaktanácsadó, elvégre ő is segít kiválasztani a vevőknek a kínálatból a megfelelő babapopsi-kenőcsöt vagy az arckrémet.

Nagymedve 2010.03.22. 22:39:05

Ugyanúgy menni kell,ugyanúgy telefonálni kell, ugyanúgy dolgozni kell mint itthon.Egy hideghívásból való találkozóra ugyanúgy nehezen állnak rá,ahogy itthon.Ja, itthon pl.az ügyfelek nem akarnák kifizetni a látható jutalékot, így el kell rejteni a termékbe.(felmérés 2009),kint átláthatóbb a jutalék. Itthon meg inkább nem köt szerz. csak "nehogy má'rajtam nyerészkedjen" mentalitás miatt.(Ismerősöm Münchenben allianzos ért.vezető,a másik meg viszontbiztosítónál van)
A mentalitás is más,mert már beívódott az emberekbe a közép,hosszútávú spórolás.Beszélgess sváb (vendéglőssel) itthon,világos lesz.
A számviteli fősulin pl. szerinted tanítják mi az életbizt. értelme vagy csak biztosításmatematikát oktatnak?
Pont ebben a cuclizmus védőburka nélküli világban kell,hogy a bevétel 10% át félretegyük ilyen biztosítás,megtakarításba.Ha meg jön a baj,akkor meg siránkozás van enélkül meg kölcsönkéregetés.
Ja.és az Élet üzletágat nem összekeverni a nem élettel!!!(ld.nincs pereskedés és ordibálás kifizetésnél)

Nagymedve 2010.03.22. 22:41:26

@Levéltetű: én vállalom,hogy ügynök vagyok,sőt...én pozitívan tudom használni.
Üdv:Z ügynök

El Emigrante 2010.03.22. 22:45:30

@Levéltetű:
Ugyanúgy segítek. Fail.

Léci... mondd már meg, h melyik cégnek vagyok az ügynöke az összes közül, aminek a termékeit el tudom adni?:)
Fogalomtár, gy.k.:
www.bankihitel.hu/?us=fogalomtar&from=430
Itt meg lehet nézni, h mi a bróker, a többes ügynök, stb. Sajna egyik sem vagyok:(

Nagymedve 2010.03.22. 22:53:09

A jöv. fele(nálam) állományápolásból származik.
Amúgy nagyon jó érzés az,hogy kapott ügyfelet meglátogatva, bemutatkozva,átnézve a szerződését és felmérve körülményeit,állapotát,kiderül,hogy 3 éve rokkant.Egyből átnéz-díjmentesítés rokkantságra-elrohanok 2x nyugdíjintézetbe és 3 évre visszamenőleg visszafizettük a havidíjakat,a szerz.lejártáig a bizt. fizet.
Ügyfélnél a biztosítót képviselem,a biztosítóban az ügyfelet és kiharcolom amit lehet.
Sok mindent lát tapasztal az ember ebben szakmában.
Nagy karrierek mehetnek tönkre egy infarktuson,agyvérzésen és ha nincs az embernek biztosítása és ügynöke,akkor tényleg nyomor jön.

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:04:00

elarulom, h mi a kulonbseg koztetek, es egy fuggetlen penzugyi tanacsado kozott, "nyugati mercevel", ha mar ugyis mindig ezzel jottok.

Fuggetlen az, a piac 100%-arol tud valogatni, es az ugyfel eldontheti, h jutalekot vonnak a javasolt termekekbol, vagy orabert fizet, es nem vonnak jutalekot a vasarolt dolgok kozul. Ezt az elejen kozli. Ha az ugyfel a jutalekot valasztja, akkor olyan illusztraciot es keszit (befektetes vagy nyugdij), ami tartalmazza pontosan a jutalek merteket, es hogy abbol ki mennyit kap, valamint hogy a levont jutalek mennyit hozott volna az illusztracio szerinti idoskalan, ha nem lett volna levonva. Ezutan az ugyfel ismet eldonheti, h milyen modon szeretne fizetni a szolgaltatasert. A meetingekrol jegyzokonyv keszul, amiben rogzitik h mit miert javasolnak, milyen idotavra, az milyen kockazattal jar es mennyibe kerul.

Ratok alapvetoen a multi-tied agent fogalom illik. Ezzel az egvilagon semmi baj sincs, de targyi tevedes fuggetlennek tartani magatokat, meg akkor is, ha mindegyik szerzodesre hasonlo jutalekot kaptok.

El Emigrante 2010.03.22. 23:05:46

@Lefty Rosenthal:
Kötekszik akinek hat anyja van és egyik sem mostoha! Én is komolyan kérdeztem. Várom a válaszokat!

Kerestem magyarul is cikket, de mindent elmond, hogy nem igazán van. Külföldön ennyire foglalkoznak ezzel a szakmával:

www.moneymadeclear.fsa.gov.uk/pdfs/financial_advice.pdf

www.timesonline.co.uk/tol/money/investment/article1305701.ece

www.guardian.co.uk/money/2007/jan/15/financialadvisors

Kis szerencsével efelé megyünk, uh én alig várom a következő 10-15 évet:)

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:09:42

meg egy dolog: a unit linked eletbiztositassal kombinalt hiteleket az un. nyugaton mar betiltottak, mert kiderult - ami varhato volt - h nem fogja meg a hitel toke osszeget sem kitermelni, nemhogy profitot. Ez nem innovativ termek, hanem borzaszto jutalek az ugynoknek. Es meg ez sem baj, ha elmagyaraznatok a kockazatokat az ugyfelnek, es ott viritana a szerzodes elejen, hogy ez itt nem garantalt, es az is elofordulhat, h annyi sem jon ossze a vegere, mint amennyit befizetett. Es akkor ki-ki eldonheti h mennyi kockazatot akar vallalni, es ezert mennyit akar/tud fizetni.

El Emigrante 2010.03.22. 23:12:53

@Lefty Rosenthal:
...
Besírok. Egy *** folyószámlát megnyitni nálam 2.800 Ft-ba kerül, míg a bankban.... 2.800 Ft.-ba. Az üf a közül választhat, hogy az ügyintéző jutalékát csak az ügyintéző kapja meg, vagy elfelezik a közvetítővel. Ezt én sajna nem tudom megspórolni az ügyfélnek, de jobbat mondok, a bankban sem fogják elengedni. És ez bizony így van a többi termékkel is:)
Ezen felül fizethet nálam az ügyfél, ha ugy gondolja, nem az én pénzem:)

Tőlem hívhatod ahogy akarod, a függetlenséghez még mindig fényévekkel álluk közelebb mint az XY bank/biztosító/mnypzt/ltp/stb. ügyintézője, aki -üzembiztosan- nem fog átküldeni egy másik helyre, mert tudja, hogy ott jobb a kamat. Sőt, valszeg érdekes módon az ő pénzintézetük lesz a legjobb!:) Na, én meg ezt nem szeretem.

Nagymedve 2010.03.22. 23:14:27

Én függő vagyok.Szerintem nem mindig jó ha pl.10 cég 80 féle termékével kell dolgozni.
Na jó éjt!
Üdv:Z
www.egytankbenzin.hu

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:16:33

@El Emigrante:

igy van, ahogy mondod. A fuggetlenseghez ti kozelebb alltok. Ez igy pontos.

El Emigrante 2010.03.22. 23:17:17

@Lefty Rosenthal:
Ja értem, nyugdíj célra jó, de ha hitel mellé van akkor már nem hoz annyit?:)
Remélem mindenki ilyen jól tudja azt is, hogy a bankok átlag 3,5%-os éves hozammal számolak ilyenkor és ez alapján állapítják meg a futamidőt (csak a félreértések elkerülése végett, ha valakinek nem érdeke, hogy bedőljön a hitel, az a abnk). Én személy szerint tudok olyan befektetési alapról unit-linked-ben, ami garantált hozamú és éves szinten átlag 6-7%-ot csinál. Kétlem, h ne jönne össze.

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:24:33

@El Emigrante:

vitatkozhatsz velem kedvedre, itt orrba-szajba adtak el az endowment mortgage-okat 10 evvel ezelott, es mindenki olyan magabiztos volt, mint most te. Aztan elkezdtek kikuldozgetni az endowment statementeket, es a tetejen egyre gyakrabban szerepelt a shortfall szo, ami aztan szazmilliokba kerult a penzugyi szolgaltatoknak misselling es inappropriate advice miatt. Bar titeket otthon ezert nem fognak eloszedni, mert a financial ombudsman fogalma ismeretlen, es az ugyfeleknek eselyuk sem lesz.

El Emigrante 2010.03.22. 23:34:44

@Lefty Rosenthal:
Akkor szerintem maradjunk annyiban, hogy ahogy én nem tudom megítélni az ottani helyzetet, ugy te sem az itthonit:) Igen, elhiszem, hogy aki 10 éves kombi hitelt vett föl, kő keményen részvény alapban tartotta és pont a válság közepén járt le, az beszopta. Ettől függetlenül nem a termékkel van baj, csak szigorúbban kell szabályozni meg ugye figyelni kell rá. Gazdasági fellendülésben meg isteníteni fogják, dehát ez mindennel így van.
De persze lehet annuitásban is törleszteni (nem az én dellám), volt olyan üf aki direkt ugy kérte. Megkérdeztem, h bitos? Mondta, h biztos, aláirattam vele egy papírt, hogy látta a másik megoldást is, azt' megkapta az annuitásos hitelét.
Azért mert hallottam, hogy a szomszéd kutyája ismer olyat akinek a volt kollégiumi szobatársa fejbelőtte magát egy matek puskával, azért még nem bizos, hogy én is fejbe fogom. Szerintem.

(De amugy tiltsák csak be itt is, legalább nem lesz ennyi papírmunka velük:p)

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:38:27

@El Emigrante: en otthon kezdtem sok evvel ezelott, de elegem lett belole, tudom pontosan h mi van. Az irany, amibe mentek, jo, de tobb szerenyseg, alacsonyabb szakmai lo, es tobb targyszeruseg. Meg meg 20 ev..

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:39:55

20 ev mire normalisan lesz szabalyozva minden, igy ertettem a 20 evet

El Emigrante 2010.03.22. 23:43:26

@Lefty Rosenthal:
Szakmai mi?
A többi stimmel, egyetértek.

Lefty Rosenthal 2010.03.22. 23:45:23

alacsonyabb lovon ulni a szakma ismeretet tekintve, sry

El Emigrante 2010.03.22. 23:52:56

Ha meg nem vagyok tárgyilagos, akkor meg az a baj. Csak azzal beszélek magas lóról, aki velem is hasonLÓképp. Ezt szerencsére vissza lehet olvasni, nincs miért szabadkoznom.

Nem baj, még egy 20 év:)

Levéltetű 2010.03.23. 06:24:00

@El Emigrante: A kérdés nem az, hogy segítesz-e, hanem az, hogy ugyanúgy ELINTÉZED-E helyette a szerződéskötést, mint az életbiztosításnál.

A fogalomzavarod leküzdésére pedig inkább javaslom a PSZÁF meghatározásait:

www.pszaf.hu/fogyasztoknak/biztositasok/kozremukodo_szerepek.html

A tanácsadónál, és csak ott szerepel, hogy "írásos megbízási szerződés alapján, kizárólag a megbízótól származó tanácsadói díj ellenében" végzi a tevékenységét. Szomorú, hogy ezt nektek kell elmagyarázni.

Te vagy többes ügynök, vagy alkusz vagy. Gyanítom hogy az előbbi. (Meghatározások megint csak a linkelt PSZÁF oldalon, ha netán elbizonytalanodtál volna.)

El Emigrante 2010.03.23. 09:13:05

@Levéltetű:
Nem, a te kérdésed az volt, hogy SEGÍTEK-e. Olvasd vissza. Amugy igen, elintézem az epét is, a mnypzt is a lafot, az LTP-t is meg a satöbbit.

Ebből is látszik, hogy nem lehetek többes ügynök. Ajánlom elolvasni a PSZÁF meghatározást, ahol is csak biztosításokról van szó én pedig nem csak azzal foglalkozom. Az alkusz is csak azzal foglalkozik. Micsoda logikai zsákuca, nem igaz?:)

Szerintem neked is fölösleges ilyen magas lóról beszélni hozzám, mert kb negyedszerre magyarázom el, hogy miért nem helytálló a teóriád.

Gumineaux 2010.03.23. 10:10:50

Pont az ilyen pökhendi, arrogáns stílus az, amit egy ügyfelekből élő ember nem engedhet(ne) meg magának. Meg ez a magyarázom a bizonyítványom-téma is elég visszatetsző.
Hogy úgy mondjam, _modoros_ . :)

aribeth 2010.03.23. 10:20:33

@cd-r:
Egy időben rámszállt egy hasonszőrű banda, hónapokig más próbált bepalizni, nyolcszázezer forintos vásárlásokra buzdítani és agytágító tanfolyamokra elhívni, a köztes időben meg közvéleménykutattak. Nyíltan nem szabadulhattam meg tőlük, mert aggódtam, hogy visszakerül egy ismerősömhöz, aki kapcsolatban állt velük, ezért négy-öt hívás után ugyanezt a módszert fejlesztettem ki.
- Jónapotkívánok, xyzé vagyok, azért hívtam, hogy tájékoztassam a legújabb ajánlatunkról blablabla...
- Tényleg? Ó, ez nagyon érdekes.
- Szóval az a helyzet, hogy blablabla...
- Értem, tehát arról lenne szó, hogy...
Telefon ebben a pillanatban letesz és pár órára kikapcsol. Hoppá, lemerült, a város másik végében vagyok és nincs nálam a töltő. Ó, hogy sajnálom. Nem érdekel, ha parasztság. Ismeretlen számot azóta sem veszek fel.

cd-r 2010.03.23. 10:40:58

@aribeth: szerintem diszkrét és kíméletes megoldás kinyomni a telefont. ráadásul mindkét fél jól jár, hogy nem basznak el egymás életéből x időt.

El Emigrante 2010.03.23. 10:50:45

@Gumineaux:
Namost, az a helyzet, hogy ha kicsit visszaolvasol, én sem kapok mást. De, igenis megengedhetem magamnak, ha más is. Természetes, hogy egy normális ügyféllel nem beszélek így, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogom elővenni ezt a stílust, ha így szolnak hozzám.

Nagymedve 2010.03.23. 10:57:04

Na, pont ügyfélnél voltam:)
Amúgy a kombi hitellel sincs semmi baj,tőke és hozamgarantált verziót kell választani.
Én azt nem értem,hogy autónál, kávéfőzőnél,stb. megkérdezik a garanciát, itt meg nem.
Eszébe nem jut megkérdezni,hogy mi a garancia, csak
a szépet látja,-mert azt szeretjük látni - a nagy hozamot.A buktatót meg nem és el se mondják sajnos.
És aki 100e eurókat rak ilyen olyan alapokba,az se kérdezi meg,de az meg is érdemli,hogy rácsesz,ebül szerzett jószág...

El Emigrante 2010.03.23. 12:09:17

@Nagymedve:
Én meg szoktam tőlük kérdezni, hogy szeretnék-e, ha garantált alapba kerülne a pénzük, amire ha azt mondák, hogy igen, akkor máris elég egy pár termékből válogatni és nem az összesből.

corrado 2010.03.23. 22:44:07

@Levéltetű: és a sarki boltos is megmondja a vevőjének, hogy mennyiért szerezte be az árut, hogy mennyit fizet az alkalmazottainak, hogy mennyi a bolt rezsije és hogy mennyi az ő haszna...

Levéltetű 2010.03.23. 23:03:05

@corrado: A sarki boltos nem hülyíti a vevőt, hogy ő tanácsadó. Nagy különbség.

El Emigrante 2010.03.24. 00:08:42

@corrado:
Spec tök mindegy, mert te mindenképp megveszed a 10 dkg párizizsit nála, ha megmondja, ha nem:)

((Bár, van egy olyan érzésem, hogy a magyar ember legszívesebben ott vásárol, ahol a legkevesebbet keresnek rajta, függetlenül attól, hogy mindenhol ugyanannyit fizet.. :/))

@Levéltetű:
Tudom, szemétség, de kívánom neked, hogy minden pénzügyi döntésedet egyedül hozd meg az életben:)

El Emigrante 2010.03.24. 00:23:33

Na, mivel ez a "beszélgetősdi" kicsit olyan, mint sajtreszelővel rejszolni (enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalamas - Ferlaine), mi lenne, ha kicsit ennél hatékonyabbá tennénk?

Megtaláltuk a problémát (ebben mi vagyunk a császárok): az ilyen meló szar, mert szar, szemét, szar alakok dolgoznak csak ilyet. Oké. Jöjjön a megoldásokban való gondolkodás (ebben már nem igazán mi vagyunk a császárok...)
Min kellen változtatni, és főleg, hogyan?

1. Ha jól értem, ne legyen nagy a pofánk.
Nehéz egy kicsit szabályozni, de önfegyelemmel megoldható, illetve tanítható.

2. Kössük szigorúbb feltételekhez, szakmai szempontból, azt, hogy ki dolgozhat "tanácsadóként".
Ez az én vesszőparipám, szerintem mindenképp kell. A PSZÁF már szerencsére bevezette a hatósági vizsgát (és/vagy felsőfokú végzettség), de úgy néz ki ez sem elég. Alig várom, hogy legyen még szigorítás és kicsit (mégjobban) lekopjon a konkurencia:) Ezen felül a pénzintézeteknek is jobban meg kéne vizsgálniuk, hogy kikkel dolgoznak együtt. Bár az ő szempontjuk meg ugye az, hogy minél -többen- terjesszék a termékeiket, szóval valahol meg lehet érteni...

2. Mondjuk el az ügyfeleknek, mennyit keresünk utánuk.
Semmi akadálya. Ha e miatt nem vesz meg valamit, az nem az én szegénységi bizonyítványom.

3. Megintcsak, ha jól értem, inkább kérjünk pénzt és ne ajánlást, tehát legyen fizetős a szolgáltatás.
Részemről ennek nincs akadálya. Hülyeségnek tartom, ha lehet ingyen is, de nem az én pénzem ugye. Csak az lesz a baj, hogy ha az előző pontok teljesülnek akkor a legelső kifogás/nyafi amivel szembe fogunk találkozni, az a "Miér' nem ingyen van mint régen?..." lesz. :)

Sajnos az a tapasztalatom, hogy a magyar embernek 15 milka kell hitelbe a 10 milliós házára, lehetőleg tegnap, ne legyen több mint 30e Ft/hó és lehetőleg 10 évnél tovább ne tartson. Ja, de hitelfedezeti bizti is férjen már bele.
Erre szokott jönni az édes kis Argo idézet, miszerint:
"Csövetek van?"
"Eh... Az is kéne."
"Hát a f*szom nem kéne..."
:)

Nos? Várom még az ötleteket, de a HOGYANra is!

Levéltetű 2010.03.24. 08:43:14

@El Emigrante: Másnak kellene meghoznia az én pénzügyi döntéseimet? Eszednél vagy?

El Emigrante 2010.03.24. 09:35:46

@Levéltetű:
Ezt mondtam volna? Nem azt, hogy egyedül? Azt jelenti, minden segítség nélkül.
Azt én pontosan tudom, hogy te nagyon vágod, inkább valami építő jellegű ötlet kéne az általam kérdezettekre. Akad?

Levéltetű 2010.03.24. 10:59:33

@El Emigrante: Ezt mondtad: "kívánom neked, hogy minden pénzügyi döntésedet egyedül hozd meg az életben"

Vagyis arra utalsz, hogy jobban járnék, ha más is döntene az én pénzügyeimben. Abszurdum, baromság, és még meg is akarod magyarázni, hogy az miért jó nekem. Igaz, egy ügynöktől nem vártam többet.

El Emigrante 2010.03.24. 11:27:59

@Levéltetű:
Ne haragudj, ha félreérthetően fogalmaztam, arra gondoltam, hogy minden segítség nélkül, _valóban_ a külső segítség teljes hiányában hozd meg minden pénzügyi döntésedet.
Mint mondtam, elhiszem, hogy nagyon vágod:) Ennél jobban nem tudom értésedre adni, de nem is igazán akarom.

Nos, még egyszer megkérdezem: építő jellegű ötlet az általam felvetett kérdésekre? (Ha nincs, azt jelezd azzal, hogy belekötsz ebbe a kommentbe!:))

Fapuma (törölt) 2010.03.24. 12:35:56

nektek ez olyan lesz mint a kedvenc kavehaz, mi? ezutan bejartok nap mint nap es elbeszelgettek az elet nagy dolgairol. nem rossz az...
:)

cd-r 2010.03.24. 13:22:37

modor tibi biztos örül, hogy mlm fórumot csináltak a blogjából az ideszabadult ügynökök. :DD

El Emigrante 2010.03.24. 13:55:56

@cd-r: ..meg ugye akik válaszolgatnak neki(k) :)
Majd törli, ha nem örül neki.

heima (törölt) 2010.03.25. 14:00:48

a teljes magyar pénzügyi piacot át lehet nézni 1 óra alatt interneten, ugyanazt a standard terméket árulja mindegyik bank/biztosító/mnyp.

különösen a megtakarítási piac kőegyszerű, az unitlinked kamu, ugyanolyan portfólióval rendelkező alapokba bármikor befektethetsz közvetlenül, minimális költséggel és kötöttséggel, a biztosítások szja kedvezménye is megszűnt, az életbiztosítási része kamu, egyébként nagyon sok cég köt csoportos életbiztosítást a munkavállalóknak (cafeterián kívül).

Mivel kb a zemberek 9x százaléka nem rendelkezik közvetlen tőzsdézéshez elég megtakarítással, így kb a bankbetét/betétkönyv/megtakarítási számla és/vagy a befalap ami szóba jöhet, ezeket remekül össze lehet hasonlítani neten. Ugyanígy a nyugdíjpénztárakat, az ügyintézést elintézi a munkáltató úgyis, a feltételek meg szintén közismertek, spec termékek szabályai (nyesz, lakástp) is közismertek, az nem érték, hogy egy tanulatlan seggfej elolvassa helyettem az egyoldalas tájékoztatót a fundamenta.hu-ról és előadja mint zseniális pénzügyi terv.

Hitelek dettó, remekül lehet játszani a kalkulátorokkal, ha jelzáloghitelnél meg nem akar valaki ügyintézni, arra remek az ingatlanos, kéznél van, és mindegyiknél van már hiteliroda.

Három területen lenne értelme, az egyik a vagyonos szűk réteg, de erre megvan a kör, nem plázapicsára meg kamuemberekre fogják bízni a nagypénzt hanem privátbankra meg vagyon/alap kezelőre.

Másik a saját pénzügyi szervezettel nem rendelkező KKVk, kiegészítve pályázatírással stb, de kötve hiszem hogy az itten is a nagyszavakat szóró guruk kezdeni tudnának valamit egy vállalati mérleggel akár.

Harmadik lehetne az, hogy átlagembernek van nem tömegpiaci igénye, vagy önkéntesen igényli a többcéges kiszolgálást. Elsőre példa pl hogy szeretnék biztosítást kötni az elektronikai cuccaimra, járjon utána hol lehet és mennyiért (garantáltan nem tudna egy példát se mondani kapásból egyetlen balfasz ügynök sem a kurva nagy ismertséggel meg tapasztalattal).

A másodiknak meg az általános gyakorlatnak kéne lennie, van egy pénzügyi problémám, jelzem a tanácsadó cégnek, akik adnak mellém egy munkavállaló (!!!) tanácsadót, a cég irodájában/kávézóban/itthon/akárhol vázolom a problémát az arc meg a megoldásokat. Szóval mint kb a privátbank, fizetős banki tanácsadó, csak sok szolgáltatóval együttműködve.

Ez valamiért nem akar terjedni csak a baszogassuk az embereket szar dumát nyomó képzetlen faszokkal akik ugyanazt (a legnagyobb jutalékot adó)unitlinked fost nyomják, primitív sablonszöveggel, számlával, ellenőrizhetetlenül, zaklatva.

heima (törölt) 2010.03.25. 14:05:40

@El Emigrante: "Én bizton állíthatom, hogy mindegyik ügyfelem elégedett azzal, amit én intéztem nekik és nekem spec ez a fontos. Sztem ennyi. "

ez kb olyan, mint amikor Fletó hinti az igét, hogy mennyi autópályát épített és hogy ez mennyire jó. Hát lófaszt, ott a kérdés hogy mennyiért.

Lehet hogy az ügyfeleid nagyon boldogok hogy az unitlinked burmai feltörekvő részvényalappal elértek évi 40% hozamot (aztán persze csúnya bukó 2008-ban), csak az örömük akkor lenne teljes, ha tudnák hogy bármikor besétálhatnak egy bankba, köthetnek egy kommersz ép számlát, és szarrá vásárolhatják magukat akármilyen alapokkal, minimális költségek árán.

elburrito 2010.03.25. 14:35:43

Polgárpukkasztásnak:
5 éve dolgozom egy általatok lenézett ügynökcégnél, ezalatt találkoztam kb 10 ügyféllel összesen, nem az ügyfelekből élek. Van viszont egy nagyon jó csapatom, aminek köszönhetően jóval többet keresek mint a magyar átlag, 20-as éveim második felében van nagy lakásom, hárombetűs német sportautóm meg havi hét számjegy amit elverhetek. Ezért jó ügynöknek lenni! és ne mondjátok hogy ehhez hány embert kellett átvernem, mert nem is találkoztam ügyféllel..
Jó fröcsögést!

heima (törölt) 2010.03.25. 14:55:33

@elburrito: ha nyaralni akartok menjetek általános iskolai tanárnak!

heima (törölt) 2010.03.25. 14:57:20

@elburrito: de most komolyan ezt el is hiszed magadnak, hogy attól mert találtál egy csapat lúzert akit beépítettél magad alá a piramisba, akkor már közöd sincs az egészhez? szerinted miből jön a bekamuzott hétszámjegy, leesik az égből csak úgy?

cd-r 2010.03.25. 14:59:07

@elburrito: most jól megadtad ! nem vagy semmi gyerek ! gondolom most a kommentelők többsége megy és felakasztja magát, mert neked van egy bmw-d. wanker.

heima (törölt) 2010.03.25. 15:10:40

@cd-r: a leírás alapján simán lehet embercsemész a zöldhatáron, van egy 25 éves bmwje svájci rendszámmal, egy nagy parasztház az alföldi tanyavilágban, 10 csicskás meg sokmilliós jövedelem - albán lekben :D

cd-r 2010.03.25. 15:17:27

@heima: engem az sem érdekel, ha igaz amit mond. ki nem szarja le mások pénzét? amúgy ja, gyanús, hogy kamuker a gyerek. egy haveromnak volt egy ügynök csaja, aki váltig állította, hogy porschéja van, aztán persze meg volt sértődve a kitörő röhögésen, mikor bevillantott a piros swift-tel.

El Emigrante 2010.03.25. 16:03:45

@heima:
"a teljes magyar pénzügyi piacot át lehet nézni 1 óra alatt interneten, ugyanazt a standard terméket árulja mindegyik bank/biztosító/mnyp."

Ebből az egy mondatból látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá és/vagy menyire felületes lehetsz.

"Ez valamiért nem akar terjedni ..."
Nahát, vajon miért:) Mert egy baromság. Elég xar lenne, ha egy mnypzt váltással mondjuk tenygük fel az ügyfelemnek 20 év alatt 8 millió forintos plusz hozamot érek el és 20 év múlva megjelenek nála, hogy: "Oké, legyen szíves kifizetni a 4 milkát ami nekem jár, hiszen felezünk a hasznon. Igaz, hogy csak 1 helyen kellett aláírnom az átlépésit, meg a futár kezébe nyomnom a papírokat, de akkor is..."
Nagy sírás-rívás lenne, és akkor befektetésekről nem is beszéltünk.

((Mert ugye az világos, hogy havi nettó 200e ért qrvára nem hallagatnám napestig a hülyébbnél hülyébb üf igényeket?:)...))

De még egyszer... 1 óra alatt az egész magyar pénzpiacot, meg minden UL egyforma... megaLOL:)

cd-r 2010.03.25. 16:32:58

@El Emigrante: te komolyan elhiszed, hogy értelme van itt védened a szakmádat? ha annyira jól megy az üzlet, akkor miért misszionáriuskodsz itt, hogy eloszlasd a ködöt a tudatlan pórnép fejében, hiszen elvileg amúgy is rengeteg az ügyfeled és a pénzed. új piac, új lehetőség?:)) (na asszem ezzel befejeztem a trolletetést)

elburrito 2010.03.25. 16:40:15

@cd-r: Ki tudja mi az igazság? Lehet hogy csak egy bölcsész hallgató vagyok, aki csak azért ír ilyeneket, hogy ráébressze a magyar kommentelőket arra, ami amúgy minden poszt kommentjei közt elhangzik valamilyen formában: kétségkívül tehetséges nép vagyunk a hibák, problémák keresésében és a másik leszólásában.
Jó lett volna még egy napot várni, vajon hány "nem érdekelsz, de azért reagálok rá" komment születik, de ennyi időm nincsen. Szerintem kicsit rámentetek a témára:) További szép napot, idén először van 20 fok meleg.

cd-r 2010.03.25. 16:45:08

@elburrito: megmondom őszintén félkörívben szarom le ki/mi vagy. és kösz, hogy elsütöttél legalább 30 idióta sztereotípiát 4 sorban. ez asszem eddigi rekord itt kb. el emigrante legalább nem égeti (annyira) a fajtáját, veled ellentétben.

cd-r 2010.03.25. 16:48:48

amúgy meg tolj egy iwiw profilt ide publicba, képekkel, mindennel, mert így teljesen hiteltel, ahogy fényezed magad és próbálsz a yuppie provokátor szerepében tetszelegni.

cd-r 2010.03.25. 16:49:31

akarom mondani hiteltelen

Fapuma (törölt) 2010.03.25. 16:50:04

@elburrito: a sok burrito megfekudte a gyomrodat baratom...
javaslom neked az elburro nevet inkabb, rovidebb es talalobb is neked.

El Emigrante 2010.03.25. 17:23:20

@cd-r:
Azért védem, mert szerintem képmutató f@sz aki nem tenne hasonlóképpen, ha az ő szakmáját támadnák, ráadásul ilyen alpári módon mint itt egyesek. E mellett még azért, mert időmből kitelik és néha még kicsit szórakoztató is:)

Nem hallok viszont megoldásokat az általam fentebb feltett kérdésekre. Érdekes, az már nem megy annyira mint a fikázás. Remélem ezt azért mindenki látja...

heima (törölt) 2010.03.25. 18:49:15

@El Emigrante: ha egy szakmát alaptalanul vádolnak, akkor illik rácáfolni a sztereotípiákra. itt neked pl csak ráerősíteni sikerült.

nem fogok visszaolvasni, de csak egy kérdést írj le újra, kíváncsi vagyok mi ilyen bonyi :D

heima (törölt) 2010.03.25. 18:55:14

@El Emigrante: "Ebből az egy mondatból látszik, hogy mennyire nem értesz hozzá és/vagy menyire felületes lehetsz."

a pénzügyi tanácsadókat nem tanítják érvelni? az nem mondták neked a gyorstalpalón hogy az nem érv, hogy "nem úgy van mert csak?" :)

"Nahát, vajon miért:) Mert egy baromság. Elég xar lenne" nem tudok rájössz-e magadtól hogy a reagálásodnak semmi köze ahhoz amire válaszoltál. ennyi erővel értekezhettél volna a buzi bálnák jogairól is, az is hasonló relevanciával bír.

"havi nettó 200e ért qrvára nem hallagatnám napestig a hülyébbnél hülyébb üf igényeket?:"

havi 200 nettóért egy lovat is leszopnál

"De még egyszer... 1 óra alatt az egész magyar pénzpiacot, meg minden UL egyforma... megaLOL:)"

nem mindenki fogyatékos ám, bármennyire hihetetlen számodra

El Emigrante 2010.03.25. 19:23:32

@heima:
"havi 200 nettóért egy lovat is leszopnál"

Míves és rímes. Mindenki magából indul ki, érdekes, hogy neked mennyit ér havi 200e:)

"nem fogok visszaolvasni"

Ha már ilyen stílusban beszélgetünk: hát pedig a f@szom se fogja a te kedvedért megismételni.

"a pénzügyi tanácsadókat nem tanítják érvelni?"

Kicsit visszás ez tőled, akinek az első kommentje, egy "na most majd megmondom hogy van ez..."-beszólás volt az elejétől a végéig. Csak állítás, semmi érvelés: ez kamu, az kamu, bla bla és bla.

"nem mindenki fogyatékos ám, bármennyire hihetetlen számodra"

Valóban nem mindenki. Viszont a kommentedből, illetve a legutóbbi reagálásodból is az derül ki, hogy te közéjük tartozol. Annyira egyforma minden UL, mint minden autó. Xar lehet, ha neked mindegy melyiket vezeted.

heima (törölt) 2010.03.25. 19:36:24

@El Emigrante: "Kicsit visszás ez tőled, akinek az első kommentje" a valóságról szólt:) bárki végignézheti a bankok termékkínálatát, és megláthatja a hatalmas különbségeket az "álmok megtakarítási számla" meg a "családi betétszámla" és társai között. ha már autóknál járunk, ott sincs semmi különbség egy kategórián belül, egy kalos uaz a fos mint egy suzuki, a különbségek lefordítva a pénzügyi területre kb kimerülnek abban hogy mennyire volt szimpi a bankos picsa és milyen volt az olasz kanapé a fiókban.

"hát pedig a f@szom se fogja a te kedvedért megismételni." gondoltam hogy csak a pofád nagy. kell is beférjen egy lófasz!

"Annyira egyforma minden UL, mint minden autó."
Pontosan, ugyanolyan szar.

Egy, csak egy indokot mondjál, hogy miért egy biztosításon keresztül rakjam a pénzem befalapokba és ne közvetlenül.

heima (törölt) 2010.03.25. 19:39:38

@El Emigrante: "Xar lehet, ha neked mindegy melyiket vezeted." még csak jogosítványom sincs, a közlekedésre van a taxi. inkább egy sofőrt tartok el mint egy tanulatlan segget aki pénzügyi tanácsadónak képzeli magát attól hogy biztosításokkal seftel:) előbbi legalább hasznos tevékenységet végez

Nagymedve 2010.04.07. 13:09:42

@heima:
Egy, csak egy indokot mondjál, hogy miért egy biztosításon keresztül rakjam a pénzem befalapokba és ne közvetlenül.

Azé, mert egy bank se fogja helyetted rakni a pénzt a számládra ha gebasz történik veled.Ezt csak és kizárólag a biztosító tudja.
Meg ha kevés a pénzed és akarsz ilyen biztonságot,akkor azé'.
Meg azé' mert jóval szélesebb az alapválaszték.
Meg azé' mert nem zárják le úgy mint pl. az ingatlanalap-kifizetéseket 1 éve.
Udvari Zoltán:06 203 17 10 70

heima (törölt) 2010.04.08. 19:04:12

@Nagymedve: kamu.

"Azé, mert egy bank se fogja helyetted rakni a pénzt a számládra ha gebasz történik veled" mivan? egyrészt nem kell semmit raknom a számlámra, ha nem akarok (rugalmasság), másrészről mennyi is egy tisztán baleset/életbiztosítás? havi ezres? vagy úgy egyébként milliók egyébként is biztosítva vannak (munkáltató, bankkártyához, lakáshitelhez kapcsolódóan stb)

"Meg ha kevés a pénzed és akarsz ilyen biztonságot,akkor azé'." milyen biztonságot?

"Meg azé' mert jóval szélesebb az alapválaszték."
na ez pl hatalmas kamu. mutass egy valamit, amibe nem tudok befektetni alapon keresztül.

"Meg azé' mert nem zárják le úgy mint pl. az ingatlanalap-kifizetéseket 1 éve." mert a biztosító nem mehet csődbe, ugye?

Nagymedve 2010.04.08. 23:45:19

ha nem akarsz,akkor ne tegyél félre.
Ha megvan a kenyér, tej,kaja,akkor azt hosszútávon kell biztosítani.Ha nem biztosítod,akkor veszélyben az alapvető ellátásod. A betevőt meg magad keresed meg.(TUDOM,hisz én magam vittem az értesítőt arról amikor rokkant lett az ügyfél és pénzt kapott,nem keveset)

-Munkáltató-nem köt idehaza mert a munkavállaló kajajegyet akar és 2000 ft ér is azt kér.
- Bankkártya ,egyéb - csak balesetre. Ha nincs megállapítva baleset,nem fizet semmit.
- a lakáshitelhez hitelfedezeti van.Az ok egydarabig.És aztán?
- Kicsi pénzed:nincs olyan kevés pénz amiből ne lehetne félretenni és nincs olyan sok amit ne lehetne elkölteni
- fektesse be külön külön az alapjaidba és nézegesd külön külön.Irdatlan meló és min. nyereség.Akkor inkább tőzsdézz ha már eleve marha sok a pénzed.
Amúgy szerinted brókerek miért kötnek kockázati életbiztit?
- De csődbe mehet csak marha nehezen.A Földön vagyunk, itt csak a szellem örök,minden matéria por.

De ha szerinted a bizti hülyeség, akkor nézz bele egy távcsőbe meg egy mikroszkópba(megtettem) és gondolod ,hogy az Élet végtelen óceánját TE irányítod?
Hát nem.

heima (törölt) 2010.04.09. 00:41:38

@Nagymedve: "ha nem akarsz,akkor ne tegyél félre." te miről beszélsz, pont arról beszélek, hogy tegyen mindenki félre, aki tud, csak ésszel tegye, azaz kerülje messziről a biztosítós lehúzásokat.

"Munkáltató-nem köt idehaza mert a munkavállaló kajajegyet akar és 2000 ft ér is azt kér." a csoportos vállalati életbiztosítások NEM részei a cafeteriának.

"Bankkártya ,egyéb - csak balesetre. Ha nincs megállapítva baleset,nem fizet semmit." Nem igaz. De bármikor köthetsz önálló életbiztosítást fillérekért, összekötni a megtakarítással csak a biztosítós maffiának éri meg.

"Kicsi pénzed:nincs olyan kevés pénz amiből ne lehetne félretenni és nincs olyan sok amit ne lehetne elkölteni
- fektesse be külön külön az alapjaidba és nézegesd külön külön.Irdatlan meló és min. nyereség.Akkor inkább tőzsdézz ha már eleve marha sok a pénzed."

Szedd össze magad, ha már tanácsadó vagy, legalább egy mondtatot bírjál már összefüggően megfogalmazni. Ha kevés pénzed van, ha sok, minimális időráfordítással tudsz közvetlenül befektetési alapokba fektetni, vannak alapok alapja típusú alapok is, azzal aztán tényleg semmi dolgod.

De most egyébként erős önellentmondásaba keveredtél, az előbb még a biztosítás előnye volt, hogy milyen sok helyre rakhatod a pénzed, a befalapnál meg ugyanez hátrány?

"Amúgy szerinted brókerek miért kötnek kockázati életbiztit?" te magad kérdezted végig őket, mindegyiket? :D

"De ha szerinted a bizti hülyeség, akkor nézz bele egy távcsőbe meg egy mikroszkópba(megtettem) és gondolod ,hogy az Élet végtelen óceánját TE irányítod?"

Álmomban hód voltam. Igazán jó dolog hódnak lenni.
Hát nem."

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.04.20. 09:28:08

És megtalálnak, betalálnak. Nem múlik el hét, hogy valaki nem akarna ragyogó üzleti ajánlattal kecsegtetni.

Kiszámoló · http://kiszamolo.hu/ 2011.11.16. 13:45:30

A téma itt jó alaposan kivesézve: kiszamolo.blog.hu életbiztosítások, tanácsadók, ltp, miegyéb.
süti beállítások módosítása