Osztálykiránduláson - Furcsa helyre érkeztünk

2009/11/23. - írta: Modor Tibi

 (Folytatás innen)

-Hatodik cé, figyelem, figyelem! Föld hívja Jokonicsyt, Föld hívja Jokonicsyt! Akkor most mindenki szépen összekészíti a cókmókját, különös tekintettel az útközben termelt szemétmennyiségre, és azokat ide rendessen, ebbe a reklámszatyorba beleszórja! És szépen, türelmessen lefáradunk a buszról, megérkeztünk a szállásunkhoz!

 

Marika néni anyáskodó tekintettel vizslatja a leszálló gyerekeket, nem hagyott-e ott bárki egy-egy alufólia-galacsint vagy kólásüveget a székén. Sugárirányban ráncosodó, pihés szájkörnyéke szigorúra csücsörített csíkajkaival csak akkor kezd el kicsit rángatózni, amikor a renitens Jokonicsy-Ószy-féle banda utolsóként elhagyja az utasteret.

 

 -Szia, Béla!

 

Köszönnek oda a bundás karú, hétzenés órát, aranykarkötőt és pecsétgyűrűt viselő, hurkás ujjú, tömött bajszot viselő buszvezetőnek, Bélának, aki - tekintettel a diákok közelgő nagykorúságára - kollektíve megengedte mindenkinek, hogy tegezze.

 

-Kicsit több tiszteletet, fiatalok, nem kellene visszaélni a Béla bácsi bizalmával!

 

Lép közbe máris Marikás. Béla harsányan azonnal védelmébe veszi a huligánokat:

 

-Tessék csak hagyni, Marika drága! Tizenkét-tizenhárom éves nagyfiúk, én az ő korukban már nagy szoknyavadász voltam, folyton csak a csajokat hülyítettük.

-(Ahogy elnézem, te ma este még szemtelenkedni fogsz pár Hubertus után.)

 

Tette hozzá gondolatban a kimértség látszatát továbbra is görcsösen fenntartó Weicheier Árpádné, egyre idegesebb tikkeléssel. Lent közben már újra kattognak a fényképezőgépek, a vagány srácok jólöltözött bandája pedig a volt SZOT-üdülőt nézi lesajnáló arccal.

 

-Phíhh, ezt a nyomortanyát figyeld már, Szekfű penzió 1992-ben, még a név is tisztára égő.

-Ja, az A-sok valami Gold Rainbow nevű hotelban voltak innen nem messze, és távirányítós, színes tévé volt minden szobában, plusz hűtő.

-Igen, de azt a helyet Jerkoff Dóri apja szerezte, az egy szállodás ürge.

 

 

Az iskoláscsoportot néhány középkorú helybéli méregeti távolabbról:

 

-Ezek meg kik?

-Szerintem németek.

-Ja, németek vagy pestiek. Látszik a fejükön.

-Hé öcsi! Pestiek vagytok?

-Csókolom! Nem, mi budaiak vagyunk!

-Azt a tahó, beképzelt pofáját a hülyegyereknek, mindjárt olyan maflást kap töllem, hogy kiköpi az összes fogát a tenyerébe. Idejönnek Pestről nagy mellénnyel, aztán azt hiszik, hogy övék a világ.

 

A Szekfű penzió vezetősége gyorsan próbált reagálni a rendszerváltás után hirtelen megnövekedett fogyasztói igényességre: a nemrég még piros műbőrrel borított székeket kárpitossal divatos, pasztellszínű alapon csíkozott mintásra húzatták át, az elavult furnérasztalokat pedig korszerű, kör alakú műmárványra cserélték.

A szoba- és ágyelosztást már előre lezongorázták, persze hamarosan már mindenki Pulsayéknál üvölti kórusban a Neked könnyű lehet c. számot a Republictól. Egyedül Ószy csóválja kicsit a fejét a sarokban. Ószy - bátyja hajlamait követve - szkinhednek tartja magát. Felnyírt haját - a szintipopos Zochhal ellentétben - balra fésüli, és büszkén viseli nyáron is a testvérétől örökölt Dzsetta-bakancsot. Feltűnően vonzódik a fegyvernek látszó tárgyakhoz: egy jelszavakkal telefirkált RSG-s buzogányt hord magával bézbólütő helyett, rugóskése van, és állandóan kéznél van a 10001-es gázspré is.

 

-Na tudok én ennél is jobbat, itt a bátyám válogatáskazettája, tetszeni fog, meglátjátok!

 

A siker elsöprő, a sokadik visszatekerés után már mindenki kívülről énekli, hogy a lángszóró az egyetlen fegyver, mellyel győzhetek..., és persze sláger lesz a medvelakta nyomortanya kezdetű Mos-OI-sláger is. Persze viccelőde elkezdik piszkálni a szurtos Jokonicsyt is:

 

-Na mi az Jokó, te nem félsz a lángszórótól?

-Ne ugass, hányszor mondjam már, hogy én nem cigány vagyok, hanem kreol bőrű kun?

-Jójó, tudjuk mi azt.

-Urak, halkítsátok le ezt a borzalmas, kakofón ricsajt, nem kellene úgy viselkedni, mint a barmok, akik most szabadultak a karámból! Mi ez a destruktív fémzene?

-Semmi, Marika néni, alternatív kemény rock.

-Alternatív, az kell nektek! Na jól van, most délután 3-ig szabadprogram van. Aztán pontosan itt legyetek nekem az ebédlőben, mert utánna az uzsonnán kötelező jelleggel meg kell jelennie mindenkinek.

 

Mindenki szépen összekészíti a szabadprogramra szánt holmiját: fényképezőgép, emellett walkie-talkie, mentolos Kim, zöld "zsírkréta"-petárda, rengeteg gyufa és törékeny, éghető tárgy kerül be a táskákba.  Irány a negyedórányira levő tisztás!

A tisztáson Ószy és Jokonicsy már jóval a többiek előtt nekiállnak előkészíteni a terepet: a petárdák egy részéből a port gondosan, egyenként beleszórják egy  nagyobb műanyag játékautóba, majd rányomnak egy tubus Technokolt. Már csak a többieket kell megvárni, hogy indulhasson a buli.

Hamar megérkeznek Zochék is: éppen a walkie-talkie-kkal zavarják a környékbeli fuvarosok CB-beszélgetéseit:

 

-Szálljatok ki, jó?

-Jó, most már tényleg szálljunk ki, mert bemérnek. A haveromékat is bemérték.

-Hohó, látom, itt van a kisautó is, hurrá! Gyújthatom én?

-Gyújtsad, persze, de vigyázz. Álljatok hátrább.

 

Ószy egy összecsavart Reformból készült gyújtós segítségével látványos tűzijátékot varázsol a srácoknak - mindenki csillogó szemekkel figyeli a produkciót biztonságosnak tűnő távolságból.

 

-Hű, ez nagyon barós volt!

-Kafa bizony. Na most ezt takarítsuk el innen azonnal, mert szólni fognak a Marikásnak, ismerem ezeket a helybelieket. Jokó! Van még a Kimből?

-Már csak Szimfim van.

-Az is jó lesz, adjál már egyet, légyszi. Kösz. Pulsi, te kérsz?

-Neeem, most nem, köszi. Elég volt a mai.

-Hehhe, sejtettük. Lesz ez még így se! Ószy! Ráállhatok a Dzsettádra?

-Dehogy állhatsz, álljál anyád lábára.

-Na, de légyszi! Zokniban! Hány kilóra van hitelesítve?

-Ötszázra. Jól van, de csakis zokniban. És siess, mindjárt vissza kell érnünk a penzióba. Nem akarom otthon rögtön a tanáriban intővel kezdeni, érted.


Folytatás - és egyben befejezés - hamarosan: este a szálláson szexújságokkal, dohányzással, üvegezéssel...

51 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

666E 2009.11.23. 11:53:18

a folytatásból csepegtetett kulcsszavak szép finálét ígérnek.

Zorita 2009.11.23. 12:12:01

milyen művelt ez a Marikás ezzel a definícióval, hogy "destruktív fémzene" :) az én tanáraim csak zörejnek / zajnak hívták

oriza triznyák 2009.11.23. 12:28:07

Ez az osztálykirándulásos sorozat a kedvencem :-)

GAbica 2009.11.23. 12:44:49

királyság megint :)
A mentolos Kim és a Szimfi mellett hol van az igen-igen menő piros Marlbi? :):)
Nálunk az volt a slágertermék.

Zorita 2009.11.23. 13:18:17

jókat piróztunk akkoriban, igen :) mindent, ami éghető.
egyszer kipróbáltuk, hogy ha befújjuk dezodorral az ágyat, akkor vajon csak a dezodor ég el, vagy továbbég az ágy is. kicsit megperzselődött az ágy is, de kézél volt szerencsére az oltópokróc.
ugyanez a művelet a karon is: vajon csak a bőrt befedő dezodorréteg ég el, vagy a szőr is?
és így tovább...

aerobikzona · http://aerobikzona.hu 2009.11.23. 14:04:13

Pont a hétvégén jutott eszembe, hogy már reklamálni kellene a folytatásért. :)))

GAbica 2009.11.23. 14:11:39

ja és persze a Szofi :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.23. 14:18:52

A destruktív fémzenéről, meg a mos-oi-ról az jut eszembe, hogy mi többnyire énekeltünk. Mármint a haverjaimmal mi négyen.
Elég elnyomott kisebbség voltunk mi négyen a harmincvalahány birka közt, akik nem általlottak Duran Duran-t keverni Első emelettel.
Szóval négyen voltunk és késhegyig menő küzdelemben rendszerint befoglaltuk a busz hátsó üléssorát. A Budapest tábla környékén Fleki megadta a hangot: "Támadás! Egy, kettő, három!" És indult a műsorfolyam a Jerikóval. Minket is jómodorra neveltek, néha az operettbe elvittek. Úgy éreztük szabadon élünk. Amikor kifogyott a ricse, akkor jött az, hogy oly sokáig voltunk lent. Végignyomtuk a Vadászatot (ma is tudom minden frázisát fejből).
Eger környékén már rendszerint a Blitzkrieg Bop-ot üvöltöttük artikulálatlanul. Értitek hogy mondom.

Klárensz 2009.11.23. 14:32:06

Az miért van, hogy idézeteknél hiányzik az idézetet bezáró idézőjel? Elkezdtem olvasni, és azon gondolkodtam közben, hogy milyen furán beszél az ofő, aztán rájöttem, hogy az idézőjelek tréfáltak meg.

Paul Newman Jr. 2009.11.23. 14:40:11

Az kéremszépen _Ozsonna_

A többi jó :)

fingerbangs 2009.11.23. 15:06:19

faradt egy blog ez baz

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.23. 15:11:12

@666E: így van. Beteljesülés, klimax a következő részben.

@Zzz_: az. Axe Marine-ból lángszóró. Hiszen az az egyetlen fegyver, mellyel győzhetek.

@fingerbangs: én már fáradok, mindent rádhagyok. Pont ma reggel hallgattam, baz.

Kitartó 2009.11.23. 15:37:05

Minden osztályban alap két – lehetőleg szemüveges, púpos – számítógépbuzi fiú, akiket csak a lövöldözős játékok meg az UFOmagazin érdeklik. Ők általában elkülönülnek, és semmilyen közösségi tevékenységben (értsd: foci, pirózás, ivászat, dohányzás, lányok után leskelődés, üvegezés, stb.) nem vesznek részt. Amíg el nem álmosodnak, mindez nem zavarja őket, de ők az a két gyökér, akik este kilenckor már hullafáradtak. És ha azok a bitangok, akiket a smacizás meg a csöcsörészés jobban érdekel, mint a Wolfenstein – a két hikomat, akcióba lendül, és árulkodni kezd. Ekkor a határozott osztályfőnök asszony kezébe veszi az irányítást. Mivel az osztályt a szigorú tesitanár, Lajos bácsi kísérte el, a kollegina azonnal rá is veszi a tanár urat, hogy a lányszobában tartózkodó összes fiút egy-egy poroltóval gyökkettőztesse a folyosón, ő addig elmegy zuhanyozni. A normális fiúk, akiket egész éjjel fűt a tesztoszteron és a bosszúvágy a két nerd ellen – megbeszélik, hogyan végeznének a vamzerekkel és azok családjaival, illetve hogy melyik lánnyal miket műveltek volna, ha nem zavarják meg a bulit a tanarak. Hazafelé pedig – a két monitorba gyógyultat kivéve – alvás a vonaton.

Kitartó 2009.11.23. 15:41:00

@Kitartó: És ha azok a bitangok – akiket a smacizás meg a csöcsörészés jobban érdekel, mint a Wolfenstein – nem hallgatnak el, a két hikomat akcióba lendül, és árulkodni kezd.

IndaMuncher 2009.11.23. 15:45:59

@Kitartó: Már az is valami, ha az ilyenek elmennek kirándulni. Haladás, haladás...

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.11.23. 15:52:41

Ha a hatodik á-ban bárki is fürdik aznap este, bukott a blog hitelessége :D

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.11.23. 15:53:07

Nagyon durva, a pirózás egy az egyben megvan.
Apa hozott Mockbából egy müanyag tankot, szépen összeragasztgattam aztán egy reakciós haverommal megbeszéltük, hogy mégsem járja hogy egy ilyen ruszki szar csúfítja el a szobát ezért a kissvábhegyen ahol a szábszok szoktak aludni, elégettük. A felrobbantott bunker környékén.
És a lereszelt csillagszórópor+gyufafejekböl készített gyufásdoboz körbeszikszalagozva, elhajítva nagyot szólt ha úgy voltak beállítva a gyufaszálak.
Az aerozolos palack is ráugrott a tüzre ha már minden éghetö anyag elfogyott. Szép is volt akkoriban.

Bárzongorista · http://www.pecsibalazs.hu 2009.11.23. 16:12:34

Jaja, gimiben aztán a busz hátsó üléssora szolgált a
- pokróc alatti sz*patásnak (szerencsésebb fiúk esetében)
- a sok sörtől már Budapesttől 50 km-re az üvegbe hugyozásnak
- valamint a hat góliátelemmel működő (a kirándulás legnagyobb beruházásaként nem Perion, hanem Varta!) kazettásmagnó székhelyeként, ezáltal a buli központjaként, ahol a kopottra másolt kazettából üvöltött az Európa kiadó,

coucou 2009.11.23. 16:22:49

hahh, meg a 88-as csoport, Kubai nők, Betondzsungel, Skanzelizé!!
meg a lángszóró, bakker, amikor a begyújtott Barbon dezodor félméteres lángjával mentünk rá az óriásszúnyogokra! (s-es rambók voltunk, ja)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.23. 16:31:30

@coucou: akkor a poszt címéről is biztos beugrik valami... :)) na?

Zorita 2009.11.23. 16:33:48

@Modor Tibi: @coucou: esetemben női dezodor, ami azért is volt jó (jobb), mert ha pl. cigiztünk a szobában, aztán azzal korrigáltuk a levegő minőségét, olyan volt, mintha csupán füstölőztünk volna. erre mondjuk nem magunktól jöttünk rá, hanem _empirikus úton_az ofő nyitott ránk egy ilyen akció után, és szépen megdicsért:
"- de finom illat van itt, lányok! füstölőztetek?
- igen."

coucou 2009.11.23. 16:43:22

@Modor Tibi: nem, így stressz alatt most semmi :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.23. 16:45:42

@coucou:

Ne fossá', én és csak nézek, mint a juhok.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.11.23. 16:47:44

LOL. Jó ez a sorozat.
A végén Vonhinten Helgus, meg Jerkoff Dóri felnőnek a beszédes neveikhez?

coucou 2009.11.23. 17:02:26

@Úlfhéðinn: szerintem a nevükhöz már felnőttek... úgy mint a Szveló Vali meg a Szakker Nóri

Gazz 2009.11.23. 17:05:39

Bakker, az a Mosoi-CPG-Eta stb. kazetta már nyócvanhatban is kibaszott szar minőségű volt, nem hiszem el, hogy 92-ben még mindig másolták....

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.23. 17:07:48

@coucou: a Fals! együttes egyik száma volt. Ők énekelték az Ó, özvegy Kovácsné, Szép román lány meg a Kairó c. számokat is. Szintén ska, bár nem annyira a Kingston-town-vonalat követték :)

@Úlfhéðinn: a hatodikos osztálykiránduláson azért csak nem, én elitiskolába jártam!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.23. 17:17:52

@Modor Tibi:

Bazdmeg és megvan! Isten bizony emlékszem!

tabanyi 2009.11.23. 17:28:12

múzeum és várrom függő ofö,
alkesz-pedofil buszsofőr, aki egyébként kamionozik olaszba meg németbe, csak most szívességből húszezerér, mert az unokaöccse az osztálytársunk,
tetrisz és egyéb kvarcjátékok,
pilótakeksz, ropi és kóla,
bonanza banzáj és beatrice üvöltve énekelve ...

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.23. 17:37:56

@tabanyi:

Bonanza banzáj ÉS ricse?
Szentségtörés!!!!

dzsíni 2009.11.23. 17:49:27

Amikor a felnőttek pirózáson értek, nektek nem mondták, hogy visszaég? Engem teljesen beparáztattak vele, persze azért utána is fogyott anyám hajlakkja rendesen, csak már halálfélelmünk is volt :D

Prophet 2009.11.23. 18:13:45

Én csak olyan dolgokra emlékszem,hogy a következő évet meghatározó női divatcikkek ekkor kerültek beszerzésre. Mint az a hálós jellegű műanyag nyaklánc, ami inkább egy nyakörvre emlékeztetett. Még ma is hordják, és nem intézetisek, hanem néhány retardált telepi.

Meg gumilabda, takony kistestvér, patronos pisztoly.. de se szopatás, se pirózás nem jött szóba. Olykor sajnálom, hogy kimaradtam ebből. Máskor voltam gyerek?

Pernilla 2009.11.23. 18:14:26

Dzsetta bakancs, ejjha, szép emlékek... én ugyan csak egy napra kaptam kölcsön egyet, hogy elmehessek valami rockkoncertre benne, de annál feledhetetlenebb az élmény :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.23. 18:20:40

@Pernilla:

Nekem vót sajátom. Egy ideig eredeti állapotban, később citromsárgára festettem.

cd-r 2009.11.23. 19:37:53

@tabanyi: nálunk pszichiátriai kezelt, alkohol és gyógyszerfüggő tesitanár volt. fostunk is tőle rendesen. nem lehetett tudni, mikor csúszik le a nyugtatóról és vált át dühöngőbe. máig nem értem mit keresett ott.

dru. (törölt) 2009.11.23. 20:29:21

"Azt a tahó, beképzelt pofáját a hülyegyereknek, mindjárt olyan maflást kap töllem, hogy kiköpi az összes fogát a tenyerébe. Idejönnek Pestről nagy mellénnyel, aztán azt hiszik, hogy övék a világ." Ez mekkora:D
amúgy meg 12-13 éves gyerekek még nem szoktak cigizni. azt majd csak 14-15évesen.

nadivereb 2009.11.23. 20:58:58

Kimaradt a buszon a lányok által olvasgatott Bravo vagy IM magazinok megszerzése, majd a lelkisegély- és szexuálisfelvilágosítás-rovatok hangos, horkantó röhögés közben történő olvasgatása. (különös tekintettel a Ha drótkefével dörzsölgetem a farkam, nagyobb lesz?-jellegű faszságokra)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.23. 21:38:01

@nadivereb: @Blassius: meg a kivágható szövegkönyv! A Bravóban volt magyar fordítás is, a Popcornban nem.

Muterékat először akkor tudtam csak meggyőzni, hogy nem is olyan rossz fiúk ezek az Axl Rose-ék, amikor megmutattam nekik a Civil War fordítását. Hát igen, hmm, nem néztem volna ki belőlük, olyan destruktív zenét játszanak.

coucou 2009.11.23. 23:05:05

@Modor Tibi: nem is ertem miert nem a Get in the ringet mutattad nekik... ez a Fals dolog viszont ugy latszik kimaradt
aztan ment meg a Ladanybene is, persze szigoruan a korai, _amikor meg nem kurvultak el_ (lasd meg: "aze' akarhogy nezzuk, a Kispal elso 2 lemeze volt a legjobb")

greggrant 2009.11.24. 11:04:26

@dru.: mivan, öregszel? ;) Dehogynem fújják, egyutcányira van egy ált.isk és az utcasarkon szoktak füstölögni a nebulók. Nemcsak a nyolcadikosok és a bukottak :)

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.11.24. 21:36:42

nekünk osztálykiránduláson nem a bonanza meg a ricse ment, hanem az all that she wants me a no limit. és mindenki unózótt. este minden faházból, vagy sátorból az uuunóóó üvöltés hallatszott. amúgy télleg nincs éjjeli túra, vagy a lányok megijesztése? télleg nem lesz? modor tibi fiú?

Ped0b3ar 2009.11.26. 00:11:18

A KURVA ANYÁDAT te geci

cd-r 2009.11.26. 00:19:41

@Ped0b3ar: első nap az interneten?

GGG77 2009.12.11. 10:57:22

-Ezek meg kik?

-Szerintem németek.

-Ja, németek vagy pestiek. Látszik a fejükön.

-Hé öcsi! Pestiek vagytok?

-Csókolom! Nem, mi budaiak vagyunk!

:))))))) Hányszor játszottuk el! I. kerbe volt a suli... ;)
süti beállítások módosítása