Olvasói rovat - A szenvedélyes pipaszívó

2009/10/30. - írta: Modor Tibi

A whiskeys után azt hittem, nehéz lesz egy hasonló, számunkra ismeretlen mozgalmat elétek tárni, de nem tartott sokáig ez az állapot: a. és Attku is úgy gondolták, hogy ide kívánkozik a szenvedélyes pipázó jellegzetes alakja.

a. észrevételei:

Csesszétek meg, modoros pipásokról miért nem volt még post?
Annak idején kezdő pipásként rátévedtem a pipaklub.hu-ra és azt láttam, hogy:

1: a pipaklubos arcok (=modoros pipások) szerint legalább annyira bonyolult megtömni egy pipát, mint felszállni egy sugárhajtású vadászgéppel,

2: a dohányteszt rovat modorosságban nagyjából ott van, ahol a borszakértők. Csak egy idézet:

 

"Black Ambrosia lágy, kedves és játékos, símogat, kényeztet, de néha kimondottan cicázik az emberrel. Nem lehet megunni, én talán leginkább Juliet Binochet-hez hasonlítanám, fekete ruhában, csatos cipõben, virággal a kezében. Mint aki enyhülést, gyógyulást, örömöt, de akár (ezek jegyében) édes és bódult halált is adhat. Ha a Black Ambrosia nõvé változna, az ember fia, mint viaszbáb a napviharban, úgy olvadna el a nézésében, a szelíd, szeretõ mosolyában, és boldog volna. Ez volna az a nõ, amihez nem szabad buja vágyakkal fordulni, de ezt bárki azonnal és õszintén belátná, õt csak szorosan átölelni és így egy nagyot sóhajtva megpihenni kell. Egészen bizonyos vagyok például abban, hogy ha nõ volna, a bõre fehérségének lenne egy enyhe kékes árnyalata, amit a dohány füstjébõl is látni lehet. S a haja illata! Markánsan önálló ízvilág, határozottan elkülönül a generálszószos, a latakiás és az "egyszerû" dohányoktól, én legalábbis még nem találkoztam rokonával. Édességében is komoly, sziruposságtól mentes, errõl nem szabad megfeledkezni, különösen a hozzá tartozó zene megválasztásában. Az újragyújtást viszonylag jól tûri, de volt már dolgom meglepõen harapós tömetekkel is. A legcsodálatosabb nõknek is vannak rossz napjaik, ezt mindnyájan jól tudjuk."

 

Több gyöngyszem itt: http://www.pipaclub.hu/dohanyok/dohanyok.htm
 

Attku barátunk pedig - aki már régóta hitegetett minket egy pipázós poszttal - nem hagyhatta ennyiben, azonnal küldte kiegészítéseit:

Na annyit balfaszkodtam, hogy megelőztek :)

 

Nagyon jó a leírás, de egy dolog nagyon fontos: az elhivatott modoros pipás bezony versenyekre is jár, melyeket úgy hívnak, hogy Lassúsági Pipaszívó Verseny. Természetesen van ebből országos, illetve nemzetközi megmérettetés.

Nagyon fontos a megjelenés az ilyen alkalmakkor: a mellény alap, mindenféle pipás, pipa alakú, az előző versenyekről származó kitűzőkkel tarkítva, ahol azt mutatjuk, hogy mi bizony igen aktívak vagyunk a pipázáshoz kapcsolódó kulturális életben. Pipás nyakkendő szintén elengedhetetlen kelléke a modoros versenyszerelésnek. Fanatikusabb versenyzők bizony még a hajukba is pipát ábrázoló mintát vágatnak. 

A pipaverseny lényege, hogy adott mennyiségű dohányt (3 g) minél lassabban kell elszívni. Az ilyen versenyekre természetesen edzésekkel kell készülni, és gyanúsan tudakolózni, hogy te mennyit edzettél, és mi volt a legjobb időeredményed. Már a tömésnél eldől, mennyire jó időt fogsz produkálni, de különböző technikák vannak, hogyan kell meggyújtani, szívni a pipát, terelgetni a parazsat.

Természetesen a modoros versenyzőnek mindig van magyarázata miért aludt a parazsa: 

 

-A végére már annyira betömődött, hogy a homlokom berepedt, nem tudtam szívni. Tessék, még maradt benne legalább fél óra…

-Hát végig nagyon kellett küzdenem vele, iszonyatosan hamuzik ez a dohány, és egyszer csak elaludt, megfulladt a hamuban.

-Már a tömesnél éreztem, hogy baj lesz, nem sikerült.

-Egyszer csak fogta magát és elaludt, nem is tudtam reagálni rá…

Mik vannak, megáll az ész! És kételkedtem, de tényleg létezik Lassúsági Pipaszívó Verseny.

Nekem frankón szimpatikusak :-))

31 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.30. 07:16:00

Azért aki egy drogba ennyire szerelmes tud lenni, az egyéb gazságokra is képes.
A dohánytesztíró sunázzon pipadohányt élete végéig!

LEN 2009.10.30. 07:40:59

"Nem lehet megunni, én talán leginkább Juliet Binochet-hez hasonlítanám, fekete ruhában, csatos cipõben, virággal a kezében." Ennél szebbet még életemben nem hallottam, a Zisten bassza meg!!!!!!

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.30. 07:55:39

Nem beszélve arról, hogy nem Bunochet, hanem Binoche.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.30. 07:57:07

@El Topo (Sgt. Elias):

Ja, és nem is Juliet, hanem Juliette.
Vagy lehet hogy a nő nem ugyanaz?

LEN 2009.10.30. 08:02:12

@El Topo (Sgt. Elias): Nehéz lehet két nőnek lenni. Én nem is tudnék...

GAbica 2009.10.30. 08:05:57

aziszenit, hogy ma is megette a kommentem... na újra:

"Ha a Black Ambrosia nõvé változna, az ember fia, mint viaszbáb a napviharban, úgy olvadna el a nézésében, a szelíd, szeretõ mosolyában, és boldog volna. Ez volna az a nõ, amihez nem szabad buja vágyakkal fordulni, de ezt bárki azonnal és õszintén belátná, õt csak szorosan átölelni és így egy nagyot sóhajtva megpihenni kell."
hogy én nem találok ilyen pasit, aki rólam ilyen romantiksan, költői sorokban beszél, fászombázmek! :D

a_fater 2009.10.30. 08:27:22

Én nem hiszem el, hogy létezik ember, aki ennek a Black Ambrosia jellemzésnek minden egyes sorát vállalná, és komolyan is gondolja. Dehát van...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.10.30. 08:35:07

Nekem egyebkent nagyon tetszik, ha az emberek ennyire megadjak a modjat valaminek. Csak nem kell tulzasokba esni.
Pipat vagatnak a hajukba, ne mar!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2009.10.30. 08:50:38

@afromagyar: Úgy vannak vele, hogy inkább pipát vágnak a hajukba, mint hogy hajat vágjanak a pipájukba! :)

(Disznóperzselés-szag, szevasztok!)

doszy 2009.10.30. 09:12:23

Jáááj, nagyon jó. :)
Egy rövid ideig én is pipáztam. Ilyen szintre azért nem jutottam el, de kurva komoly képpel tudtam tömködni. :D

Zorita 2009.10.30. 11:03:07

@El Topo (Sgt. Elias): _úgy vélem_ ez inkább valami orális fixáció-féle lehet, ha már Juliet Beyoncé-t nem is akarja megdugni, úgyhogy nem olyan nagy baj, hogy inkább pipázik :)

raoul_duke 2009.10.30. 11:11:23

Azt eleve nem értem, ha valaki nyugdíj előtt pipázik. Amikor meg már nyugdíjas vagy, úgyis annyira kevés van hátra, hogy simán tolhatsz sokkal keményebb szert.

Styxx 2009.10.30. 11:11:55

@Zzz_:
:-)) vajon hogyan definiálná egy pipás a fapinát?
és gondolom ők is fikázzák egymást ezerrel klikken belül. A vizipipás nem is ember, meg ilyesmi:-)

Styxx 2009.10.30. 11:14:49

@raoul_duke:
Ezen én is gondolkodtam. Szerintem amilyen hedonista állatok vagyunk, a következő nagy drog bumm a 80+ -osokat éri el.
Mekkorát röhög egy 95 éves. Pista bácsi, ha nem áll le a cuccal, éveken belül beledöglik!

Asidotus 2009.10.30. 11:18:35

Az igazi pipás Nike cuccot hord?

Zorita 2009.10.30. 11:19:18

@Styxx: és valószínűleg titkon mindegyik britnek képzeli magát egy picit (aki nem Sherlock Holmes-ra _hajaz_ az már nem is lehet ríl pipás) :D

Styxx 2009.10.30. 11:27:04

@Zzz_:
Jaja, csengetett mylord, a cigizőket meg tuti, hogy jobban gyűlölik, mint a hardcore nemdohányzók:-)

raoul_duke 2009.10.30. 11:47:05

@Styxx: szerintem a cigizőket nem gyűlölik, hanem lenézik. Azokat gyűlölik, akik egy kalap alá veszik őket a cigizőkkel (bagós, te is dohányzol, stb.)

2009.10.30. 12:02:03

@Zzz_: Maigret felügyelő is álladóan pipázott, a vörösbort konyakkal öblítette le, és folyton vacsorázott vagy ebédelt valhol, de a regényből pontosan meg lehet tudni, hogy nap nap után mit evett, mint ivott, mennyiszer gyújtott rá, és hogyan, valamint hogyan verte ki a pipát, és hogyan tömte meg.

A regények meg csak úgy mellékszálon valami bűnügyről is szóltak.
A bűnügyek megoldódtak maguktól - igaz, egy regényhősnek, könnyű, neki nem kell betegségektől tartania, főnöktől, tartani, felesége is csak azért van, hogy legyen hova haza ugrani ebédelni, és valakit elvinni vacsorázni.

2009.10.30. 12:07:00

Egyébként a nagyapám pipázott, engem küldtek pakli dohányért a boltba. Ő nem csinált ilyen faxnit belőle, nem emlékszem, hogy a dohány márkája, van a pipa alakja téma lett volna. Jó esetben Club pipa dohány, de többnyire a barna csomagos Tisza járta. Nagyanyám csak cigaretta papírt vett, mert ő a nagyfateréből sodorta a cigaretát, amit a dózniban tartott.

Zorita 2009.10.30. 12:09:19

@raoul_duke: naná, hogy lenézik, hol van a zöld szofi a Black Mennyei Mannához képest, ami bármikor nővé változik (bár a Szofi is lehetne nőnemű :D)

Zorita 2009.10.30. 12:11:12

@Frengi: "hogyan verte ki a pipát, és hogyan tömte meg" minden kisfiú álma, hogy nyomozó lehessen (ma olyan pszichológikusnak érzem magam)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.30. 12:12:50

@Zzz_:

Maradjunk annyiban, hogy ha már választani kell, én inkább Beyoncét bipáztatnám.

Mitya Ivanov 2009.10.30. 12:30:18

fater vagy két hónapig pipázott, a cigit akarta így letenni. Abban az időben - visszagondolva - rendkívül modoros és mesterkélt volt. A pipáját olyan nyugalommal és aprólékossággal tömte, ahogy az egyébként rá egyáltalán nem volt jellemző. Kissrác voltam és magyarázta, hogy mi miért csinál, meg milyen "szerszámokkal" kell mindezt megtenni. Két hónapig bírta, hogy naponta egy órán keresztül nem tud önmaga lenni, és abbahagyta. De a cigire se szokott vissza

medvedr 2009.10.30. 12:46:56

@El Topo (Sgt. Elias): ELSŐ BEJEGYZÉSHEZ : IGY IGAZ! Tesó, frankón ez jutott eszembe, ahogy elolvastam a posztot! Gondolom azé' dohányteszt író sincs könnyű helyzetben, gyorsba kell ilyeneket összeraknia, nem késhet , lebassza a főnöke, bónusz meg ugrik

virágelvtárs 2009.10.30. 14:27:59

És holvannak a pipadohány keverésének fortélyai? Nemmindegy ám mitmivel kever a MoPi, vagy hogy egyátalán lehet-e.
Még pipásabb: Az Eszközök! Svájcibicskát megszégyentő kihúzható PIPPAKAPPARÓ készlet, tiszítóeszközök, és a pipagyújtó készülékek, melyeket a názánál fejlesztettek ki.

sorica123 (törölt) 2009.10.30. 14:49:54

'Egyszer csak fogta magát és elaludt, nem is tudtam reagálni rá…' - ez de aranyos:)))))
Meg eleve lassúsági pipaszívás? Lehet a pipát gyorsan is szívni? Vigyázat, én még csak szagoltam a pipát, nem szívtam, tehát lehet, hogy lehet...
@virágelvtárs: piPakaParó se rossz... normális, mégis pipás (nem úgy...:)) ember ezt egy pipaszurkodóval megoldja. Na de MoPinak az snassz, nem elég ööööö izés. A szaszarászós talán túl prózai szó lenne ide, pedig az jutott az eszembe:)
Amúgy, ha ezeket a sznobériákat meg modorosságokat nem vesszük, nem rossz dolog a pipa. Állítólag kicsit egészségtelen, mert a forró levegő meg a szmötyi ott kering a szádban/torkodban, de addig is elvan az ember, meg jó illata is van.

szliper 2009.10.30. 15:13:26

Azt hinné az ember arról a személyről aki pipázik,hogy az mennyire kifinomult lélek... Nos, volt egy kollégám a szerkesztőségben. 39 éves és pipázik. Ehhez képest Kakis Ujjú Makinak hívtuk, mert sosem mosott kezet WC használat után. Ez a név annyira megtetszett nekünk, hogy még tudományos, latin nevet is adtunk neki. (scamnum digitus senectus) (magyar-latin tükörfordítás). Simán munkahelyi WC-n sz@rás közben olvasta a reggeli újságot és onnét szólt ki, ha éppen betévedt egy kolléga.
A legrosszabb az volt benne, hogy csíkos vitorlás pólóban nyomta a piros '94-es Suzuki Swift Cabriójában, amit simán csak "zsebferrárinak" hívott.

lárvalányhaj 2009.10.30. 16:04:07

@sorica123:

szaszarászós = ez tök jó szó, még sose hallottam eddig :)

engem idegesít a pipa, mert egyrészt babrálós, nem lehet csak úgy kimenni szünetben eltolni lent egy tömetnyit a dolgozó előtt. másrésztmegmert a ciginél azt az érzést szeretem, amikor beleszívok jó mélyet, és hirtelen "beüt" az a torokkaparó-nikotinos érzés. a pipánál ez nincs. tényleg jó illata van, meg minden, de akkor is, sok vele a baszódás, nem nekem való. én türelmetlen ember vagyok. :P

2009.10.30. 18:04:59

@Zzz_: jaj, hát a cipője talpán! de ez most már biztos nem trendi
de olyan hedonista pasi mint a Magreit nincs még egy a krimirodalomban, a vörösboraival - néha üdítőnek sört is ivott, ha megszomjazott - a kabátzsebél vette elő a pipát, meg a gyufát.

Amúgy meg szerintem a pipa büdös.

TradeMark 2009.10.31. 01:16:43

Hohó, és a kitűzőkkel tarkított mellény mellé minimum dukál a pipás nyakkendő vagy a dzsokinyakkendő, valamint a kalap (lehetőség szerint nyúlszőr, vagy bőr), fácán vagy darutollal. Illetve a ferencjózsefbajusz, esetleg pödört, vastag bajusz, vagy az a fajta szakál, aminek a bajusz része ki van borotválva:)))

egyébként nem kell modoros nyugger főfasznak lenni ahhoz, h pipázzunk....én 24 vagyok, és kurva jó fej:) ráadásul a pipázás fasza dolog. nyugis, lazulós..
süti beállítások módosítása