A kommentelő

2009/10/08. - írta: Modor Tibi

Régóta és sokan kéritek, hát tessék. Nagyon nehéz rádöbbennünk, hogy a kommentelők csak egy kis hányadát teszik ki az állandó olvasóknak: ez a legutóbbi felmérésből is kiderült. Míg a legcsöndesebb, posztmentes szombatokon is közel ezren felnéznek ide, a posztonként jellemzően 50-100 kommentet becsléseink szerint legfeljebb 30 állandó ember hozza össze.

Ennek ellenére úgy érzem, hogy a kommentárokból le lehet szűrni az általános véleményt, még ha a többség továbbra is hallgat. A szótlanokat amúgy tökéletesen megértem: ha nem kezdtem el volna blogolni, soha nem regisztráltam volna.

Előttünk már Rékuc megírta a Kis magyar kommentelőhatározóban a hozzászólók legtöbb fajtáját, de próbálok én is azért valami újat hozzátenni. A példák általában nem szó szerinti idézetek, de hasonló mindig volt ;-))

 

A törzsolvasó:

Ott van mindig, minden posztnál. Ami talán kevésbé tetszik neki vagy nincs otthon az aktuális témában, udvariasságból azért ott is jelzi sokszor egy-egy kommenttel, hogy "ma is tanult valami újat", vagy esetleg egyenesen azt, hogy "nem ért hozzá, úgyhogy várja a következőt". A következőt általában már másnapra várja :-))

A kívülről jött méltatlankodót előbb oltja le, mint bármelyik szerző.

Hozzászólásaival olyan ötleteket dob fel, hogy azonnal meg kell írni - olyan sztorikat, szövegeket elevenít fel, hogy a posztot könnyedén felülmúlja.

Nagyon gyakran van saját blogja, így érthetően magas fokú beleérzőképességgel bír.

 

A kiszámíthatatlan:

Úgy viselkedik, mintha rajongó lenne, de aztán eltűnik hónapokra. Néha újból felbukkan és folyamatosan kommentel, de aztán ismét nem látjuk hosszú ideig.

Hogy közben mit csinál, az számomra talány. Talán felidegesíti magát valamelyik írásunkon vagy megunja, bújkál, elfelejti, nem tudjuk.

 

A szakértő:

Szerintem ő a legviccesebb. Általában ráharap egy-egy témára, amiben ő otthon érzi magát, és darabokra szedi a posztot, azt ismeretterjesztő írásnak, tényfeltáró dolgozatnak gondolva.

Bár minden bejegyzésnél olvasható az író neve, a megszólításban "posztíró"-t, "bloggazdá"-t használ, ki tudja, miért.

Ez most nagyon mellé, mert én is informatikus vagyok, de mégsem járok feketében.

A legkisebb (vélt) hibát lobogtatja diadalittasan, és megkéri a kedves szerzőket, hogy mielőtt bármiről írnának, legyenek kedvesek utánajárni alaposan a témának. A visszatérő szakértő ezt minden alkalommal megemlíti.

Még jobb, ha éppen olyanba köt bele, amiről történetesen én is kellő önbizalommal írok: ilyenkor általában még hülyeséget is mond.

Ezekkel a fonetikus szarokkal kár volt égetned magad... court = "kót", persze. Az a kabát, apuskám.

Sokszor bántóan tudálékos és kioktató stílusban szól hozzá mindenhez. Feltehetőleg nagyon-nagyon okos emberek lehetnek a való életben is.

 

Aki éppen találva érzi magát:

Nemegyszer törzsolvasó, de ahol magára ismer, ott nagyon megsértődik, illetve nem érzi találónak a posztot.

Általában jókat írtok, de ez  most kivételesen szerintem gyengus lett, és ezt nem azért írom, mert jómagam is gasztroblogot írok.

Életemben nem mondtam olyat, hogy májinkó vagy husika - az írásban pedig túl sok a rosszindulat és a csúsztatás.

A kevesebb rutinnal rendelkező olvasó ilyenkor hajlamos soronként végigmenni az íráson, és mindegyiket kielemezni, hogy miért nem igaz rá.

 

A zavart:

Képtelen azonosítani a bejegyzés szerzőjét, Tibi helyett Józsit vagy Izomtibit ír, nosferato helyett nathanp-t. Az olvasói leveleknél is többes szám második személyben szólítja meg a bloggazdákat, mintha egy Lennon-McCartney páros lennének.

Nektek már az autózás is modoros? Szarok vagytok.

Nekik üzenem, hogy a fent említett szerzőpáros is valójában inkább papíron létezett, a közösen írt dalok száma meglepően alacsony.

 

A modorosságot hiányoló:

Nem érti. Nekik aztán hiába linkelnék oda minden posztot a blog céljáról, a műfaj kötetlenségéről, még mindig azt kérné rajtunk számon, hogy "mi ebben a modoros".

Ígéretesen indult ez a blog, de aztán gyorsan elmentetek egy más irányba, ami már nem más, csak a rosszindulatú fikázás, az öncélú kommentvadászat.

Pedig a modorosságokból annyi mindent ki lehetne hozni!

Gyakran követelőzik és kérdőjelezi meg a blog pártatlanságát. Egyik kedvenc szava az "öncélú".

 

Az ellendrukker:

Na, persze ilyen is van. Kiterjedt szókincsével minden lehetséges fórumon hirdeti, hogy a Modoros "EPIC kurva szar, a legszarabb EVER". Utálja ezt a blogot, de ő máris tudja a megoldást, és el is mondja, hogy hogy kéne, mitől lenne jobb.

Hányszor mondtam már, hogy rendesen utána kéne járni mindennek, mielőtt bármiről írnátok. Ezzel csak magatokat égetitek, konkrétan a Szakítósblog színvonalához közelítetek.

Maradjatok a klasszikus modorosságoknál, azok még mentek. Pedig ebből a témából mi mindent ki lehetett volna hozni! Így csak a felszínt karcolgatjátok, csapongtok össze-vissza.

A céltalan, alternatívát fel nem kínáló fikázásnál modorosabb márpedig nincs. Tessék megmondani, hogy kellene mondani, hogy ne legyen modoros!

Nem hiszem, hogy bármikor is azoknak próbálnánk megfelelni, akik nem szeretnek ide járni.

A másik, ami engem állandóan foglalkoztat, az az, hogy "mit lehetett volna kihozni ebből a témából". Sajnos a legritkábban nevesítenek követendő példát - vagy ha igen, akkor  talán hátsó, megosztó szándékkal olyat hoznak fel, akivel köztudottan jóban vagyunk/vagyok és kedveljük egymás munkáit.

Ez már megint egy felületes, összecsapott, trehány munka, kettes alá. Tanulhatnál a Nyelvész Józsitól , ő legalább vicces és eredeti.

Utolsó kedvenc fajtám ebben a kategóriában hivatásos újságírókhoz és blogjaikhoz, cikkeikhez méri ezt a kis szerény magánkezdeményezést.

Ez egy halvány Matula-koppintás. Hagyjátok meg ezt a stílust az Inkeinek, vagy vegyetek még magánórákat tőle.

Ahogy a Matula is sokkal eredetibb volt, úgy nyomja le Fenék Tibi a Modort.

 

A címlapos:

Na ennek sok fajtája van a szakértőtől az ellendrukkerig. Általában el se olvassa rendesen, hogy miről van szó, de máris hatalmas felfedezéseket tesz:

A legmodorosabb a blog maga, ezt még nem mondta senki, Modoros Tibor? Amúgy a kollokvium nem egyszerűen egyenlő a vizsgával, az csak egyfajta vizsga.

 

Ez a szar meg hogy került ki az Index címlapra? Bár mondjuk a blog.hu ahogy van, úszik a szarban.

Külön nekik szánom a jajgatós, párbeszédes posztokat, és nem vágják le még a hatalmas közhelyek, gondolatjelek ellenére sem, hogy miről van szó:

Mélységesen egyetértek a poszt írójával. Amíg Szlovák rendszámokkal furikáznak a milliárdosok, nem lesz ebben a kurvaországban a kisembernek maradása. Mert elkúrták, a Magyar meg fizesse meg helyettük.

 

Kedves Bloggazda! El lehet menni innen, tessék! Kívül tágasabb!

 

A szendvicsember:

Teljesen rendben van, ha valakinek a neve mellett ott figyel a saját blogja címe - főleg, ha megpróbál valami használhatót is hozzászólni.

Sajnos azonban főleg a címlapos posztokra rárepül 1-2 regisztrált tag, akik figyelemfelkeltő avatarjukkal, párszavas, idétlen kommentárjaikkal próbálják gagyi vállalkozásukat népszerűsíteni.

Ahogy már a Paraneisisben is írtam: cyberanarchista világnézetemmel alapvetően nem fér össze bármiféle moderáció, de ilyen esetekben nem állok a keménykezű ítéletvégrehajtó, Nyelvész Józsi elé.

 

Nos, részünkről ennyi - türelmetlenül várjuk, hogy mi maradhatott ki, és mi ment nagyon mellé... ;-))

191 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociopata szociológus 2009.10.08. 10:45:20

teljesen egyetértek a blogposztíróval. a kúrcsányéknak azt is sikerült elérniük 6 év alatt, hogy a kommentelés színvonala a béka segge alatt legyen. még ezt is teljesen szétcseszték ebben az országban. el is húzok innen, hogy aztán több ezer kilométer távolságból az összes szabadidőmben magyar blogokon lógjak. de legalább majd megmutatom, hogy milyen a normális, európai színvonalú kommentelés.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2009.10.08. 10:48:51

@scsaba1: Nyelv-náci, ez nagyon jó! :-)))

Kommentelő, aki még a "Mit főzzünk vasárnap?" bejegyzésből is kihozza a cigánykérdést, zsidózik, és az ország apokaliptikus végtáncát vizionálja...
Mindezt megteszik bármely blogon, legyen az gasztro, irodalmi, modoros, avagy kismama blog.
:-)

scsaba1 2009.10.08. 10:51:20

@catsanddogs:

Illetve a közhelyesekhez tartozik még a "Sunáznám" "Dugnám, mint a lopott biciklit" "Dugnám"

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2009.10.08. 10:51:25

@F.house: Basszki, Quake 1-et akartam írni (én kb. ott ragadtam le), de gondoltam a Halo most menőbb.
Hibáztam...
:-)))

Mitya Ivanov 2009.10.08. 10:53:02

modoros kommentelő:
orulunkvincent.blog.hu/2009/10/08/a_magyar_foci_utolso_nagy_korszaka_iv

Tutó 2009.10.08. 10:09:10
Tisztelt Szerző(k)!

Az első szó ismét a gratulációé:lenyűgözően sokoldalú és anyaggazdag az írás.
Most egy kicsit kevesebbet tudok itt "futballozni",de amint tudok,jövök.
Zárójel: a,az nagyon meglepne,ha P.NAgy játszott volna a Fradiban.
b,Tisztelt szempontpuska!
Ön ezt főállásban csinálja?

Tisztelettel:
Lakat T. Károly

johevi 2009.10.08. 10:59:35

És ugye van a szarrágó, aki minden vesszőt, betűelírást kilyavít.

johevi 2009.10.08. 11:00:44

"kijavít ! Hogy lehet így írni, alapvető nyelvtani hiányosság, Te is inkább szótárat olvasgatnál, mint posztokhoz szólnál hozzá!" :-)))

CoolBrady 2009.10.08. 11:02:13

Melyik kategóriába lehet besorolni ifj. Farkas Gyulát, a BME mérnök-fizikus szakának V. éves hallgatóját kondenzált anyagok fizikája szakirányon, osztatlan, nappali, kredites képzésben, államilag finanszírozott helyen

johevi 2009.10.08. 11:06:30

@CoolBrady:
gondolom az ifj. Farkas Gyula kategóriába

red7 (oda adjad befelé a labdát, bazzmeg!) 2009.10.08. 11:09:05

Kedvencem a cinikus főokos, de ő ide nem jár. Ő valós sztorikat feldolgozó blogokon (BKV figyelő, MÁV, Homár stb.) szokott az elsők között kommentelni, és a legmegalázóbb, legdurvább sztoriknál is abból az alapállásból veszi fel a harcot, hogy "Tegyük fel, bár nehezemre esik elhinni, hogy igaz a sztori..." Ő az agyas, akit még soha nem basztak a tescóban, soha nem agyalták meg csak úgy (pedig ráférne), soha nem alázták meg indokolatlanul. Országos gennyládák, szívlapátot nekik...

GrofZero 2009.10.08. 11:11:42

régen sokkaljobb volt a motorosblog

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.10.08. 11:12:53

úgy isch van :-)
Tutó úr rulzzz...

mit egyek ebédre?
kelkáposzta főzeléket vagy rizst?
mindkét variációhoz pörkölt lesz, az idáig fiksz...

gyz 2009.10.08. 11:13:45

@red7: "akit még soha nem basztak a tescóban"

azért vagyunk így egypáran :)

Balance Of Power 2009.10.08. 11:14:26

@red7: Szerintem amit irsz, az fotosopp...

Osszessegeben pedig ugy gondolom, hogy az egyik legjobb poszttal van dolgunk so far.

Eric_Cartman 2009.10.08. 11:15:26

Ezért tart itt az ország!

heki 2009.10.08. 11:16:35

Nem olvastam a hozzászólásokat de szupi a blog

cd-r 2009.10.08. 11:16:37

kimaradt az a típus, aki átveszi kedvenc blogjai nyelvezetét/stílusát és abban kommentel. legtipikusabb az ásés-ezők (szerencsére kihalófélben), de a vállonveregető "tibikém baszod" típusúval is gyakran találkozni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.10.08. 11:16:45

Hmmmm, kitűnő összefoglaló...

A trollkodó mintha kimaradt volna, bár részeiben benne van egyik-másikban.

Danis 2009.10.08. 11:17:01

Egyre szarab a blog... kiveszem a kedvencek közül.
:)

raoul_duke 2009.10.08. 11:17:07

Már eleve a poszt is annyira legalja, hogy nem nagyon volt gusztusom hozzászólni, de a sok idióta kommentelő elviszi ezt az egészet egy olyan irányba, ami már teljesen vállalhatatlan.

Felháborító, hogy EGYESEK (ugye nem kell külön kiemelnem, hogy kire gondolok, ugyanarról beszélünk) mit meg nem engednek maguknak. Hömpölyögjön ez az egész szarfolyam nélkülem, amit itt blog.hu néven dagasztotok, én köszönöm nem kérek belőle!

cd-r 2009.10.08. 11:18:31

valamint kimaradt az a típus is, aki szívesen kiegészíti a posztot vicces és viccesnek gondolt dolgokkal, általában azzal indít, hogy "kimaradt az...." :-)

heki 2009.10.08. 11:20:13

A vitatkozó alfaja még az, aki nem használja a' válasz erre' opciót, csak bemásolja 345 hozzászólással előbbinek a nevét, és persze követhetetlen, hogy kinek is ír, meg mit is.

Peter Blau 2009.10.08. 11:30:06

Hát ez most mellé, az egész! :-D
Háháhá :-D

skaven 2009.10.08. 11:32:32

de most komolyan bazdmeg. az index is annyira szar mar hogy ilyenket kirak cimlapra. de ertitek, idefostok egy ilyet, aztan asziszitek hogy ennyi eleg ahhoz hogy doljon a penz. kurvara sokat zuhant a blog szinvonala a kezdetekhez kepest, nem is ertem hogy minek eroltetitek meg mindig. ideje lenne magatokba szallni, ha ertitek mire gondolok...
legalabb arra vennetek a faradtsagot hogy atnezzetek a szoveget mielott kirakjatok. lehet hogy en ekezet nelkul irok, de legalabb helyesirasi hibak nincsenek benne... arrol meg mar nem is irok, hogy meg csak nem is vicces.

---

;-]
na szoval jo lett ez.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.10.08. 11:37:34

@red7: na igen, Ő tényleg kimaradt. Majd csinálok belőle saját posztot, megérdemli.

Háhá, 140-nél vettél fel frankhitelt? Hát bazmeg apám, úgy kell neked. Nem minden spekulátor járhat jól, így jártatok most. Előre lehetett látni, hogy mi következik, de ti így is belementetek.

Úgyhogy késő bánat.

@heki: @heki ;-))

scsaba1 2009.10.08. 11:41:00

@cd-r:

Baszki, ez teljesen én vagyok... :)
Sünözök a homáron, sunázok a velveten...

A modoroson meg:
"Szerintem kimaradt az, hogy : <egy hosszabb novella, ami nem mentes a néha erőltetett jófejkedéstől>

Miss Marple 2009.10.08. 11:48:07

Mindannyiótokat üdvözöl Miss Marple, a Kiszámíthatatalan.
Soha el nem múló szeretettel.

Csurár apuka 2009.10.08. 11:52:44

életemben nem hallottaM MÉG ERRŐL A BLOGRÓL.
elég gyenge.
a post szintén
na melyik típus vagyok.

kultúrterrorista (törölt) 2009.10.08. 11:56:49

"A kiszámíthatatlan" azért marad el olykor hosszú időkre, mert a munkahelyéről kommentel, amikor uborkaszezon van. Aztán amikor jön a projekt szezon, meghalni sincs ideje, legfeljebb lopott percekben fél szemmel beleolvas a posztba, kommentekbe.
Legalább is van egy ilyen alcsoportja ;)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.10.08. 11:57:51

@scsaba1: akkor meg pláne semmi közöd hozzá, hogy hogyan moderálok :)
(csak úgy mellékesen fikablogra hónapok óta nem írtam bejegyzést, úgyhogy pláne nem aktuális a nyígásod)

driopios 2009.10.08. 11:58:48

Nekem az utolsó kategóriából kibulizottország a személyes kedvencem. Ahogy bármilyen témáról oda tud kanyarodni, hogy az adott probléma azért van, mert az ország ki van bulizva. Néha egészen brilliáns.

Dr. No 2009.10.08. 11:59:05

Én azokra a p....kra vagyok tök kiakadva, akik állítólag nem alkotnak besorolva külön kommentelő-fajtát, és akik munkaidőben (!!!) egyfolytában rájárnak a blogokra és ott a kommentelés címén lelky és társasághy életet élnek, és minden normális kommentelőt kiszorítanak a belterjes dumájukkal, hogyaszongya "Cijjja, tüncypyllangó, felébredtél? Megvolt a :-) az új passyval? - Jaja. bogárpete, nagy volt tegnap az ereszd el a hajamat ;-)))", hogy már az embernek a kommentek elolvasásától is elmegy a kedve, nemhogy egy jóféle kis ontopik komment beírásától, és közben post / 25 perc gyakorisággal írják a saját blogjukat is arról, hogy a trónörökös éppen milyen állagút sz..t, én nem tudom, gyesesek ezek vagy mijafaszom?!

Meg az is kimaradt, aki tematikus blogra bejön ilyen inadekvát dumával, hogy mondjuk a zskategóriára beírja: "A Rábó meg a Sztállóne az nem zskat, geci, mer a beled kitépem!" vagy "Mijafasznak veritek itten a habot ezeknek az indiai meg dél-burundi szarrakásoknak, ilyet én is csinálok a cigánysoron bármikor!"

Meg kimaradt a nettó szpemmes, aki csak annyit kommentel, hogy "www.análzsoké.com - katincsá rá", vagy "www.kattintospoker.com", de ezt mindenhova, ami címlapra kerül. Ha bannolják, új nicken folytatja, tökugyanazzal a kommenttel.

Hogy egy klaszzikust idézzek betűhíven:

"Tiszteség?! Becsület?!

Mondanak neked valamit ezek a Fogalmak?! Erről írjál ahelyet hogy egész nap az Interneten barangolsz!"

sorica123 (törölt) 2009.10.08. 11:59:46

@gyz: miért van egy olyan érzésem, hogy kimarad egy 'át'...?
@cd-r: az ásés blogba mindenki ásés-ül kommentel... van olyan, aki onnantól kezdve mindenhova úgy ír...?:)
Én meg olyan 70%-ban modoros törzsolvasó vagyok:) (már én is röstellem, mikor megjelenek, és a legutolsó kommentes hasábot eluralja a sorica123 szám-és betűsor...)

Dr. No 2009.10.08. 12:00:34

@Dr. No: Klaszzikus helyett klasszikus.

Ja és a saját blogcímemet meg kitörlöm a nickem mellől, büntetésből!

lr 2009.10.08. 12:08:22

@Bambano: világszéles hálót...na, jót okoskodtam :)

Naumov 2009.10.08. 12:13:01

@johevi: Éppen tegnap nézegettem a wikipedián az amerikai elnökjelöltek ismertebb támogatóit, és mindenkinél oda volt írva, hogy "XY, színész", "AB, kosárlabdázó" stb. Chuck Norrisnál viszont csak annyi szerepelt hogy Chuck Norris. Külön kategória, akárcsak ifjabb Farkas Gyula

@driopios: Ja, az a kibulizottországos csóka tényleg fantasztikus, a mélytengeri halak szaporodásától is képes egy lépésben eljutni a kibulizásig.

A poszt egyébként úgy (szilárd halmazállapotú anyagcseretermék) ahogy van. Csak a felszínt karcolgatjátok, és inkább írjatok valami olyasmiről amihez értetek is. Csak sajnálni tudlak benneteket.

laszy001 · http://www.autostat.hu/ 2009.10.08. 12:16:51

Az ilyen posztokon mindig jókat tudok mosolyogni, ehhez is csak gratulálni tudok!

Mikrobi 2009.10.08. 12:19:01

Ez a poszt úgy néz ki, mint egy komment akármelyik flame warban. Nem röhejes olyan stílusban egész posztot írni, amilyen stílus a kommentekben nem tetszik? Ráadásul úgy látom, hogy egyetlen típusa sincs a hozzászólásoknak, ami megfelelne a posztírónak (tudom, hogy ki van írva a neve, de rohadtul nem érdekel, ki hányta ezt a szart ide).

cd-r 2009.10.08. 12:27:11

az öniróniát hírből sem ismerő a másik kedvenc.

Skj Joe 2009.10.08. 12:32:42

végre tudom hova csoportosítottak!

scsaba1 2009.10.08. 12:33:59

@Rékuc:

Annyira tudtam, hogy 2-3 komment után elkezdesz majd személyeskedni és finoman le fogsz trollozni...

Csak azért, mert nem tetszik az a postod, (nem vagyok "Rékuc-párti", meg úgy általában a blogod A 10:03-as kommentedben sikerült is. Gratulálok, hogy egy elegánsnak hitt sasszéval sikerült beleesned a saját vermedbe...

Nem postolsz hónapok óta? Hál' Istennek :)
Inkább fotózz...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.10.08. 12:56:39

@scsaba1: de posztolok, csak máshova. Olvasni meg eddig se volt kötelező, szóval tényleg nem értem a vinnyogást, de szórakoztat ahogy hergeled magad :)

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2009.10.08. 12:56:52

"SZÉGYEN HOGY AZ INDEXRE ILYEN UNDORITÓ CIKK KIDERÜL!HAJRÉ INDEX CSAK IGY TOVÁBB,ENNÉL JOBBAN MÁR NEM SÜLLYEDHETTEK ÚGYSEM LE!"

ezt ma kaptam. szerintem te voltál, de meg foglak találni, mer megnéztem az ip címet.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.10.08. 13:04:36

nem mindig tudom már eldönteni, hogy ki humorizál és ki gondolja komolyan... itt aztán tényleg teljes a k-osz.

raoul_duke 2009.10.08. 13:18:12

@izomtibor: de azért látom azt nem tagadod, hogy TI döntitek el, hogy mi kerül a címlapra! :)

scsaba1 2009.10.08. 13:38:19

@Rékuc:
Én nem hergelem magam, valamit nagyon elnézhettél... Még irl sem tud felhúzni senki sem, nemhogy url.

Te sisteregsz meg trollozol itt, és sütöd el a klasszikus "sértett blogger"-toposzokat, hogy "nem kötelező olvasni", "Semmi közöd hozzá, hogy ........". Jön majd az is, hogy: "biztos irigykedsz, mert neked nincs blogod" meg az, hogy: "csinálj jobbat, ha tudsz"?

(Költői kérdés volt, nem kell rá válaszolni...)

Na, szép napot neked, én léptem...! :)

Prophet 2009.10.08. 13:53:15

Nem lehetne inkább a posztulátumokba pőre nőkről képet elhelyezni? 15 éves diáklánynak öltöztetettet, vagy terepjárót a sárból kitolót? Nyugalom lenne.

2009.10.08. 14:08:03

@Zsömle: na megint tanultam valamit, nem gondoltam volna, hogy valakik valahol húzogatják a strigulákat, bár egy ideje érzem, hogy mintha nagytestvérem figyelne.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.08. 14:16:51

Hűbazz, hogy ilyenkor meg csak délután kerülök gép elé! Milliónyi komment...

Csak megjegyezném, mielőtt a kommentek olvasásába belekezdenék, hogy gyakorlatilag családtagok vagytok, a kommentelők közül is sokan a szívemhez nőttek, egy napomat sem tudom elképzelni úgy, hogy rá ne pillantsak a modorosra.

Ami nagyon megmaradt bennem az a felszín karcolgatása :) Látjátok, maga a komment emlékezetes maradt, de az írója marhára nem, úgyhogy nem kell az ilyet komolyan venni. Tudom, nem teszitek :D

Na, hozok egy kókuszrudat, aztán olvasom, mit hordtak össze a többiek :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.08. 14:22:08

Nabazmeg, egy kicsit nem nézek ide, azt ekkora buli van?

Amúgy nagyon fasza kis poszt, éppen tegnap reklamáltam ezt a témát, és tessék!:D

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.08. 14:29:42

A legviccesebb ezekből a "találva érzi magát" figura. De még nem is az, aki mondjuk az ősanyás posztba beugat, hogy márpedig a gyerMeket tényleg kendőbecsavarva kell hordani és nyolcéves koráig szoptatni, hanem az ősanya pasija az, amelyik nagyon durván meg tud sértődni a párja nevében.:D

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.10.08. 14:36:39

BAJOD VAN AZ ÁSÉS BRIGÁDDAL?! KIBELEZLEK ECSÉM!

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.10.08. 14:48:01

hát ez eléggé össze lett csapva :D.

szerintem kimaradt - nem tudom mondták e az előttem felszólalók - a chat-elő kommentelők.

brodaclop 2009.10.08. 14:48:41

Hogy mi maradt ki?

Peldaul a hihetetlenul gyenge olvasoi posztok miatt nyavalygok.

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.10.08. 14:49:24

jah még annyit szeretnék elmondani, hogy még keresem magam a felsorolt típusok között.

Jah és a trollok is kimaradtak...

rocaszujo 2009.10.08. 15:22:15

@ModorTibi most a komment szekción elszabadult a KÁOSZ!

Wagner Úr 2009.10.08. 15:50:18

Kimaradtak azok a bloggazdához törleszkedők, akik eltúlzott nyelvi gesztusokkal fejezik ki, hogy a poszt mennyire humoros

"hát ezen besírtam"
"nem hiszed el, Tiborom, de az egész emelet ezen röhög egy órája"
"bazmeg, ráköptem a kávét a monitorra"
"Köszi Tibby,én évek óta nem röhögtem ilyen jót"

Wagner Úr 2009.10.08. 16:02:14

amúgy meg általában kurva jó a blog azér olvasja az ember fia :-)

Dr. No 2009.10.08. 16:05:54

@Wagner Úr: "Egész életemben szuperebbet nem olvastam, és nem is fogok, mert most azonnal megöngyilkolom magam."

Balance Of Power 2009.10.08. 16:11:23

@Naumov: Kibulizott honlapjara raklikkelt mar valaki? En sokszor ereztem mar kisertest...

malackarosszarc 2009.10.08. 16:21:28

Muhaha
és az elsőző kommentelő, annak tényleg mi értelme...

ja végre besoroltattam magam: kiszámíthatatlan ... ja akkor most elárulom, amikor eltűnés van akkor munka van dögivel este a söröm mellett meg nem blogolok hanem unicomot iszom
nekem a nagy kedvencem az összeesküvés elméletesek és mindegy, hogy a New-york - Pornóapáti tengely melyik oldalán állnak

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2009.10.08. 16:38:06

megkövetem magam, ModorTibi azért a pár hónappal ezelőtt tett kijelentésemért, hogy felszínes a blog.

határozottan egyre jobb.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.10.08. 17:21:30

@Balance Of Power:
Énénén! Egyszer megpróbáltam elolvasni.
Napokon keresztül kamillás vattákat tettem az agyamra.

2009.10.08. 19:09:00

Háháháháháhá!

Most az egyszer megmondom, mi vagyok: kiszámíthatatlan. Vicces, hogy még ezt a típust sem hagytátok figyelmen kívül. És hogy mit csinálok amikor nem kommentelek? Fogalmam sincs. Hiányzik a motiváció. Végülis a kommentelés is egyfajta önkifejezés, és ha úgy érzem, eleget mondtam, akkor jó időre nem marad mondanivalóm.

Különben pedig hajrá modorosblog! Minden nap olvaslak titeket, a posztok nagy többségét jónak tartom.

Csá. Pár hónap múlva jelentkezem. Vagy nem.

2009.10.08. 19:13:46

Régebben jobb volt a száni.

2009.10.08. 19:16:18

Nem ártana megtanulni helyesen írni, a már "újságíró" akarsz lenni. De mit is várok az Indextől? Jó kis független lapnak indult de mára elkurvult. A színvonal a béka segge alatt van, és ez már csak rosszabb lesz. Mától fogva az Origo a kezdőlapom.

2009.10.08. 19:16:49

a=ha
elkurvult=elbulvárosodott

Motorpenis 2009.10.08. 19:27:29

Ez a poszt most nem sikerült, régebben jobbak volt.
Tudjátok, szánalmasak vagytok, de ez az ország nem is érdemel jobbat!

(gy.k.:tréfálok)

virágelvtárs 2009.10.08. 19:57:06

Ja, későn jöttem, majnem nem tettem le a névjegyem. Na, szóval.

Ja, és így van, ahogy.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.10.08. 21:39:53

Csak átfutottam ezt a sok sületlenséget, és szerintem kimaradt a BENNFENTES!
Tibikém, arany f**om, ez állat lett - valamikor add már vissza a cédémet, köszi!

virágelvtárs 2009.10.08. 22:00:32

Ja mosthogy belegondoltam, ha jóllátom, vanmég kimaradt!

A céltalan kommentelő (ezek között vannak a részeg kommentelők is):

"Első! Megint? Jajj, megelőztek."

"Leszarom"

"Miaz a U2?"

"Na szevasztok, bealszom"

"Kéne egyet baszni"

"Namost ittam 2üeg terbóci fehret, hajrá gerekek csákó"

Zorita 2009.10.08. 22:11:51

direkt ezért regisztráltam. de ez most mitől motoros blog?

raoul_duke 2009.10.08. 22:14:45

@Zzz_: ez a Fodor Tibi fociblogja.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.10.08. 22:52:39

@scsaba1:

igazad lehet, mert most is hogy besérült már... pedig nem is írtál róla semmi csúnyát.
amikor még jobban pörgött a blogom, akkor nekem is beszóltak dolgokat, helyenként igen csúnyákat is. (az index címlapról mindig betódultak a barmok.) én sose moderáltam, nem gondoltam, hogy az, hogy egynémely barom agya ledobja az ékszíjat, engem személyemben kellene, hogy sértsen.

szándor · http://belsovilaghaboru.blog.hu 2009.10.09. 01:55:13

Nos, csatlakozom az előttem szóló kiszámíthatatlan kolleginához, Miss Marple művésznőhöz.

Bizonyára kevesen emlékeznek rá Közületek, de mi még a Régi Szép Időkben az első kommentelők közt voltunk, akik felismerték e blog értékeit. Igaz, akkoriban még más szelek fújtak... Most nem akarok persze célozgatni a magyar internetes kultúra elsilányosodására.

Szándor voltam, alászolgája. Kézcsókom művésznő. Tibikém, Józsikám, szevasztok!

ElCapitan 2009.10.09. 19:58:14

<off>
szakitshabirsz.blog.hu/2009/10/09/nem_tudom_honnan_veszed_a_batorsagot_ahhoz_hogy_fikazz_engem
szerintem ezt ide akarták küldeni valójában, csak eltévedt a postán
</off>

Zilius 2009.10.10. 01:41:00

Egy kommenteló (al)típus kimaradt:)

Az emiráns. Akinek rengeted ideje van a netre, és félig unalmában magyar oldalakat áraszt el kommentjeivel.
Jellemzője: mindegyik kommentjében megyjegyzi, hogy külföldön van, és emiatt más rálátása van a dolgokra. Lényeg, hogy ez bármilyen témában releváns (gyerekneveléstől a tömegközlekedésig)

Zilius 2009.10.10. 01:42:19

@Zilius: folytatom a céltalan kommentelők mondatával:
ba vagyok baszva:)

másik klasszikus a többi 'háeszelőt' kávézni hívni

scsaba1 2009.10.10. 16:19:42

@Zilius:

Tényleg, ez is nagyon jellemző, ha nem is annyira a modoroson, de más blogokon.

Igen, minden második kommentjének az a lényege, hogy ő mekkora nagy király, mert "Londonban él" és mennyire jól beszéli az angolt, milyen tuti munkája van és mi mekkora nagy csicskák vagyunk itthon.

Geci legyek? Geci leszek:

"Kartyaval?? Hol? A nyaron otthon jartam es alig volt hely,ahol elfogadtak.A Bardi,Lang gyori uzleteiben nem lehet kartyaval fizetni,pedig van,aki szazezer felett vasarol..Rohej.A szendvicsemet meg a kavemat kartyaval fizetem egy kis indiai fuszeresnel..."

"Persze,valaki veletlenul kitette lomtalanitaskor es a magyar nepperek elvittek.Majd figyeld a hirdeteseket,biztosan felbukkanik,mint idos,videki harfamuveszno keveset hasznalt,szeretett darabja..Ahogy az mar a Balkanon lenni szokott.."

flymazs (törölt) 2009.10.10. 17:12:58

@Rékuc: ez a poszt szól a kommentelőkről, ezért ide és ezért most írta.

Celtic 2009.10.11. 10:01:22

Nagyon tetszett :) Igen, helyenkent en is magamra ismertem :)

"k" (törölt) 2009.10.11. 11:20:21

Ez a pószt is csak az acsarkodásról, széthúzásról, ellenségeskedésről szól, nem csoda hogy Kishazánk ott tart ahol tart, és lassan már az egész Világ rajtunk röhög!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.10.11. 21:58:57

én a kiszámíthatatlan vagyok, és jelentem, amikor 1 hónapig nem nézek erre, akkor klánháborút játszom, és támadnak:)

de lelkiismeretesen visszamenőleg telekommentelem az összes posztot, rendes-e tőlem?:)

azallamenvagyok 2009.10.12. 12:15:37

szürkületi kiskések eladók

pixelpiréz plüssvitéz · http://kigondoltam.blog.hu 2009.10.15. 03:44:50

@Môžeš mi pomôct'?:

Szerintetek "Môžeš mi pomôct'?" is médiahekk típusú halacska?

Csak mer néha gondoltam már rá, h kérek tőle a szerből, amit szed.

- egy ősi modoros lurker

Sol 2009.10.18. 21:19:41

Ez egy egészen jól sikerült darab;)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.13. 19:53:53

a troll, mint minden kommentelő csírája, kifejtetlenül maradt. mindenki trollnak indul. csak van aki továbbfejlődik. ő az, aki csak azért szít viszályt és azért bosszantja fel az adminokat/szerzőket, mert viccesnek tartja, hogy sisteregnek. ő mindent jobban tud, vagy ha nem, akkor te tudod rossz.

neme és kora általában tág keretek között mozog, lehet tizenéves, internetszűz vérpistike, aki most érez rá, hogy a neten mindenkinek be lehet szólni és beleokádni mindenbe a kis világképét. lehet visszamaradott negyvenes, aki még mindig a szüleivel él, tetőtéri szobájában osztja az eszet és szítja a flame-t.

több regisztrációja van, néha bábozik, és saját magával beszél, csak hogy kredibilisnek tűnjön.

ő az, aki beszól. aki offtopik. aki zsidó oldalon nácul. aki náci oldalon zsidul.

további tényfeltárás az internet segglyukán, a 4chan hivatalos wikipédiáján: 3.ly/bw7

eplethy 2018.11.21. 00:49:55

Pff, jó bénák vagytok, én hót nem vagyok ilyen :D
(wink... wink...)
süti beállítások módosítása