Olvasói rovat - Menyasszony és kellékei

2009/07/10. - írta: Modor Tibi

(Dobpergés) ... (Üstdob, cintányér) ...

PróbaEmber remekbeszabott menyegzőre készülődős beszámolója után következzék Vaszilisza barátosnénk, aki annyira meg szerette volna osztani a Modoros olvasóközönségével fogalmazását, hogy egyszer már le is lőtte a poént, no de én már dafke is leközlöm :)

Ugyebár köztudott, hogy a házasságok az égben köttetnek...

 

Manapság, amikor egyre inkább elharapózik a vadházasságok divatja, azt gondolhatnók, nincs is már leány, aki arra vágyna, hogy bekössék a fejét. Ez azonban fatális tévedés.

 

A leányok életének legszebb napja még mindig az asszonnyá válásé, az esküvőé, a menyegzőé, a kézfogóé, a házasságkötésé, a kapcsolat szentesítéséé illetve hivatalos útra tereléséé, amikor végre révbe érnek, fátyolra (majd kendőre) cserélik a pártát.

 

Ezek a leányok kábé nyolc éves koruktól tudatosan készülnek Életük Legszebb Napjára, amelyen majd szívdobogva kimondhatják a boldogító igent, mindazonáltal még az is előfordulhat, hogy egy működő, mi több, boldog párkapcsolatra kerül rá eképpen a pecsét.

 

A megpecsételés előfutára az eljegyzés, avagy kézfogó (ezt mondják manapság az esküvőre is, vagy eredetileg mondták arra és én keverem), ez még akkor is muszáj, ha egyébként a vendégeknek kijózanodni sincs ideje a kettő között. Akkortól a leány ujján villog a jegygyűrű, (és esetleg a kísérő), és jaj annak, aki nem veszi észre és csodálja meg.

 

Az esküvői hátralévő időben – ami a családjogi szabályozás szerint is minimum egy hónap, de inkább fél év – aki él és mozog, a frissített előkészületi listát hallgathatja újra és újra. Ha kolléga a menyasszony, akkor a szervezéssel együtt járó telefonokon keresztül többször is. (Jucikáááám, nemigaz, hogy nem lehet egy jó násznagyot szerezni, tudtad, hogy a legjobbak már éééééévekre előre le vannak foglalva? És a szalonban is azt mondták, hogy nem tudják kiküldeni a Marcsit hogy a szertartás reggelén még az ágyban megcsinálja a körmeimet. Juj, el is felejtettem felhívni a fodrászt hogy egyeztessünk a koszorúról, na majd még visszacsörgök, puuuuszi, szijjja!)

Ha az ember nincs kellően résen, nem tapasztalt még eleget vagy egyszerűen csak híján van az életösztönnek, és nem veti el magát egy sötét sarokban a menyasszony közeledtének első jelére, könnyen azon kaphatja magát, hogy fajsúlyos kérdésekben kell döntésre jutnia: választania kell két barackszín árnyalat között, esetleg ültetéstervet kell létrehoznia vadidegenek között – véletlenszám-generátor nélkül. Általában is más csapásirányt vesz az élet: ruhaterveket kell véleményezni az építési tervek helyett, gyűrűvéséshez kell kivitelezőt keríteni a betonvésés helyett.

Maga az ara ilyenkor már légiesen átszellemült, munkahelyén az átlagosnál jóval többet hibázik, amit kötelező elnézni neki, hiszen az embernek egyszer van (első) esküvője, persze, hogy lámpalázas. Úgyis meghívja az egész irodát, de elmenni minek, az egészet lepróbálják addig a kávékonyhában többször is.

 

A gyűrű

 

Klasszikus arany manapság elenyészően csekély mértékben figyelhető meg. A fehérarany az snassz, a szomszéd Mercikén is van vagy hat kiló, a platina pont ugyanolyan, úgyhogy titánium kell, az legalább olyan ronda bír lenni, hogy az már művészi. Esetleg háromszínű arany úgy összekalapálva, mint az óvodában nap végén a gyurma.

 

A gyűrűbe vésés is kell, kívülre valami kelta motívum, a biztonság kedvéért kétféle, az egyik vésve, a másik áttörve, hogy áldást hozzon. Belülre a galambpár neve kerül, lehetőleg rovásírással. Vagy Kalevala-idézet, de óklasszikus volapük nyelven. Ja, és princess csiszolású gyémánt, nem baj, ha kicsit cirkónia.

 

A meghívó,

 

amelyet, ugye, hónapokkal előre ki kell küldeni, egyedi tervezésű, de az biztos, hogy illatos, kinyitáskor a Nászindulót zenéli (a Nagy Nap közeledtével néha spontán is rázendít), krémszínű merített papírra domborral nyomott és színes, pergő csillámporral gazdagon szórt, sarkába selyemmasni van biggyesztve, a fő motívumot öt-hat Ámor képviseli, plusz összefonódó gyűrűpár, egyéb arany, ezüst és piros ajaknyomok és szívecskék minden létezhető és létezhetetlen helyen.

Tartalmában idézet az örök szerelemről, aranyszínű, dőlt, aláhúzott kalligráfiás fonttal, hogy véletlenül se legyen olvasható. Lejjebb némi bevezető szöveg (amely szívek forró lángolásáról szól, mert a virágnak megtiltani nem lehet) és a szintén olvashatatlanná cifrított nevek alatt jó esetben némi hasznos információ is megtalálható, bár láttam már olyan meghívót, amin minden rajta volt, épp csak az nem, mikor és hol lesz az esküvő.

A boríték hozzáillő, amit a posta nem szokott tolerálni, ezért érkezéskor általában olyan, mintha a kutya szájából húzták volna ki.

 

A ruha

 

A változat.

Varratott (egyedi legyen!!) hófehér, (maximum halványrózsa- vagy –barackszín), erdőnyi mirtusszal. (Öt év együttélés után is, a nyolcadik hónapban is. Csakazértis). Az összhatás mindig könnyfakasztó, a közvetlen ok az ara testsúlyától függ, de a skála széles: legjobb esetben úgy harminc vibrálóan habfehér masnival és pár tíz méter csipkével több van, legrosszabb esetben elkerülhetetlen a tüllfüggönyt a szárítókötélről leszaggató majd abba magát fulladásig begabalyító malac látomása.

A szoknya abroncsos, anyaga maslikból szőtt, lehetőleg néhány centivel szélesebb, mint a házasságkötő terem ajtaja, alatta kék harisnyakötő és kölcsönbugyi. A felsőrész olyan, mintha a leányra öntötték volna, és meglehet, ez is történt, ugyanis úgy ki van hányva gyöngyökkel, hogy gyanús: az utolsó próbán beállították a csajt, szorosan betekerték zsírpapírral, betöltötték a gyöngyöket, mint a folyékony acélt a kokillába, és végül nagy nyomáson rágőzölték a cuccot.

Az uszályra külön engedélyt kell kérni (vesd össze: hajóvonták találkozása tilos), az utcaseprők nagy örömére. Élelmesebb rokonok azonnal a végére is kötözhetik az üres konzervdobozokat, úgyse tűnik fel senkinek: amikor a párás szemű leány már a boldogító igent rebegi a Bazilika oltáránál, (hol másutt?) az uszály vége még csak az Oktogonnál igyekszik fel a metrólépcsőn.

Az ehhez a szetthez passzoló koszorúslánykák (-angyalkák) maximum négy évesek, kizárólagos viseletük a porcukros málnahab rizses és rózsaszirmos kosárkákkal kiegészítve. A hintó nem látszik ki az idényvirágok és masnik egyvelege alól, a ló sörényében és a kocsis bajszában rózsaszín masnik, az ülésen pink párducbunda. Ha limuzinnal jön, a Deáktól az Astoriáig csak ő parkol, hasonló dizájnnal.

 

B változat

Lenvászon és matyórózsa, szegedi kopogós papuccsal, esetleg piros csizmácskával. „Illik gyöngyös pártával, magyar főkötővel” – tökéletesen függetlenül attól, hogy az igazi népi holmik eredetileg azt is jelezték, hogy a viselőjük milyen családi állapotú. Súlyosbított változata éjfélkor még ezt az összeállítást is képes úgynevezett menyecskeruhára cserélni.

Koszorúslány ehhez nem jár, a hintó ülésén cserge, némi ostorcsattogás hallható a távolból.

 

A szertartás

 

Élőzenés, énekes bevonulás, minimum harminctagú kamarakórussal, ha pár rokon kiszorul emiatt, sebaj. Lépdelés rózsaszirmokon. Verset mond a vőlegény és a menyasszony egymásnak, majd a násznépnek, majd egy rokongyerek az ifjú párnak, végül mindenki kórusban az anyakönyvvezetőnek. A házasulandók nyilvános beszédet intéznek egymáshoz, egymás anyjaihoz, végül esküt tesznek, legvégül jog szerint is egybekelnek. Az egyes műsorszámok között karaoke. Ájulékony tanúknak szék ajánlott.

 

Később, a templomkertben gyakori a fényképezkedés, rokonokkal, rózsákkal és kiskutyákkal állva, ülve, egymás ölében, egymás nyakában, egymás idegein. Itt készül közös életük első örök emléke, a videó is, amit majd hányásig nézetnek bárki mással.

 

Az újdonsült asszony a csokrot nem dobja el: később megszáríttatja, vákuumban, folyékony nitrogénben, sóban, borsban tartósíttatja. A gratulációkat halavány pírral fogadja. Lélekben már a nászéjszakára készül.

No nézzenek oda, micsoda nagy lélegzetvételű alkotás, tényleg kár lett volna otthagyni a kommentek dzsungelében.

A folytatás garantált mindenki életében, még ha a "vidám" filmek házassággal végződnek is...

Címkék: esküvő olvasói
149 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cd-r 2009.07.11. 00:37:02

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: teszi a dolgát, basszák, kölkedzik. nem nagy ügy

nagyjából tényleg ennyi, a többi melléduma. :DDD

Bambano 2009.07.11. 00:49:36

@Balance Of Power: de, véletlenül, mert ízléssel rendelkező helyeken feketét csak temetésre vesznek fel.

A magam részéről legéppuskáznám az összeset, aki akár egy évet is képes egy ilyen megszervezésére tölteni....

@gabcigirl: az ilyen "te leszel a következő" dumákat tök jól le lehet szerelni, mikor temetésen ugyanezt mondod nekik...:)

Nem esett még szó a költségeken a két örömcsalád közötti kötelező összeveszésről és a menyecskerablás utáni gyakori pofonzivatarról...

quorum 2009.07.11. 03:04:53

@Muci nevű ló: Én sokáig azt hittem, hogy Ekrü egy török focista.

whale 2009.07.11. 06:35:08

@mivanmivan:

Mivan?!:) Ha négyen voltatok, mi a ferde fax került szá'ezerbe', ha nem vagyok vindisgréc, már megbocsássá. Csak azér' 'mer' mink is négyen voltunk, oszt kigyött egy tízesből, pedig a tanúkat is meghívtuk zabálni...:)

Blogger Géza 2009.07.11. 07:57:43

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: valóban unalmas vagy, menj az idegbeteg feministák terápiás blogjára és ott rontsd a levegőt

NickNickNick · http://nemzetiagyhalal.blog.hu/ 2009.07.11. 08:33:41

a jó isten mentsen meg minden pasit egy olyan nőtől, amit a t. szerző körvonalaz. jól összetrappolnám sáros bakkanccsal a ruháját a szertartás előtt, és viszketőport öntenék a nyakába.

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.07.11. 08:49:15

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: "amivel a nők bizonyos része gyakorlatilag egy életre rabszolgasorsra kárhoztatja magát,"

Hogy is van ez??? Eltévedtem valahol? Arról beszélsz, amikor min. 3 éven belül beadják a keresetet a fele vagyonra és akkor még a gyerek sem lehet vita tárgya?

murmulya 2009.07.11. 09:16:25

"borzasztó, hogy egy olyan dolgot, amivel a nők bizonyos része gyakorlatilag egy életre rabszolgasorsra kárhoztatja magát, úgy próbálnak meg társadalmilag eladni, hogy ez életed legfontosabb történése"

Szép gondolatok... Ki mit nevez rabszolgasorsnak. Talán modernebb meg szabadabb világban élünk mint régen, azért egy nő alapvető feladata egy házasságban mégiscsak az, hogy fenntartsa a "rendet". Azaz, legyen meleg étel, vasalt ruha, szex, és áradjon a szeretet, hogy amikor a kedvese hazaér munkából, ne azt érezze, hogy a pokolba érkezett, hanem azt, hogy a nyugalom szigetére. Ettől a nő még élhet mérhetetlen szabadságban, de nem szabadosságban.
A nők szerepe mindig is ez volt, és ez lesz. Aki pedig ezt nem képes elviselni, és rabszolgasorsnak nevezi az ne menjen férjhez, hiszen senki nem kötelezi rá...kurválkodjon csak tovább és maradjon szingli (szándékosan nem írtam vénlányt, bár a kettő szinte ugyanaz, csak az egyik nem olyan "ciki").

Akinek pedig fontos, hogy a szeretet törvénye szerint éljen, annak igenis élete nagy eseménye lehet egy esküvő.

murmulya 2009.07.11. 09:28:00

"Akinek pedig fontos, hogy a szeretet törvénye szerint éljen, annak igenis élete nagy eseménye lehet egy esküvő. " - bár nem feltétlenül a fent leírt módon :))

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.07.11. 09:46:47

@hülyemurmulya: "Ettől a nő még élhet mérhetetlen szabadságban, de nem szabadosságban."

Nos, ez itt a fő probléma. És emiatt kidobott pénz a lakodalom. Úgy akar mulatni később is, mint az esküvő napján... Vagy jobban.

Lucius Flavius Arrianus 2009.07.11. 09:48:12

Churchill esküvője (1907) után ezt írta a Tatler:
"Az igen tiszteletreméltó Mr. Churchill esküvői öltözéke egyike volt a legemlékezetesebb kudarcoknak, abban az értelemben, hogy viselőjének egyfajta megdicsőült kocsis kinézetét kölcsönözte."
Csak eszembe jutott :-)

murmulya 2009.07.11. 10:00:57

@espadazo: Mindenkinek joga van eldönteni, férjhez megy-e vagy sem. Sőt, a férfiaknak is joguk van kiválasztani azt, akivel szeretnék összekötni életüket.
A mellényúlás sem ritka, bár sosem értettem, miért gondolja bárki is, hogy kutyából márpedig lesz szalonna.

murmulya 2009.07.11. 10:04:38

A szabadság pedig nem feltétlenül azt jelenti, hogy a szingli (vagymilyen) barátnőkkel tekergek éjszakai mulatókba... ezt én a szabadosság kategóriába sorolnám.

andybandy 2009.07.11. 10:09:35

"tüllfüggönyt a szárítókötélről leszaggató majd abba magát fulladásig begabalyító malac"

teccik :-))

espadazo - Játékbolt: · http://aruhaz.nettfilm.hu 2009.07.11. 10:12:07

@hülyemurmulya: Így van! És kötelező házassági szerződés kellene és a válások száma 80%-kal csökkenne.

Idet 2009.07.11. 10:22:17

Majd megbánja, mint a kutya, aki kilencet kölykedzett, avagy késő bánat, ebgondolat, valamint, aki szeret szánkózni, ne restellje húzni, több népi bölcsesség nem jut eszembe.

A lényeg az , hogy aki ekkora cirkuszt csinál a házaságkötésből, az szerintem csak a felhajtást óhajtja, és megérdemli a következményeket. A dolog nem erről szól.

Én férjnél vagyok már egy ideje (ohne cirkusz), de ha mégegyszer kezdhetném, soha az életben nem tenném meg ezt a lépést.

lárvalányhaj 2009.07.11. 10:26:49

@hülyemurmulya:

"Talán modernebb meg szabadabb világban élünk mint régen, azért egy nő alapvető feladata egy házasságban mégiscsak az, hogy fenntartsa a "rendet". Azaz, legyen meleg étel, vasalt ruha, szex, és áradjon a szeretet, hogy amikor a kedvese hazaér munkából, ne azt érezze, hogy a pokolba érkezett, hanem azt, hogy a nyugalom szigetére."

Szerintem az mindkét ember feladata, hogy fennmaradjon a rend és a harmónia. A szeretet árasztása dettó.
És mivel én is járok dolgozni stb., a férjem is az asztalra teheti az ételt, hogyha úgy adódik, hogy ő végez korábban.
Ezért mi mivel kb. ugyanannyit dolgozunk, és ugyanannyit keresünk, hasonlóképpen vesszük ki a részünket a házimunkából is.

Én a házasságot két ember gyönyörű és nemes szövetségének tartom, ahol a két ember szerelemben, szeretetben támogatja egymást egy életen át. Szerintem elsősorban ez lenne az értelme a dolognak, és ahhoz, hogy az eskü megköttessék, semmi szükség méregdrága tüllruhákra és hét országra szóló rongyrázásra.

idunn 2009.07.11. 10:32:42

@lárvalányhaj: Teljesen egyetértek. Az, hogy harmónia legyen két ember között, az bizony két ember feladata, nem csak a nőé, és nem csak a férfié. Az, hogy valaki a hullafáradt férje/felesége helyett megfőzze a vacsit/levigye a szemetet/tetszés szerint behelyettesítendő, szerintem nem emancipunciság vagy alfahím-lét kérdése, hanem pusztán emberségé.

A poszt pedig telitalálat, virágos kedvet csinált. :)

murmulya 2009.07.11. 10:34:06

@lárvalányhaj: Próbálj meg ugyanannyit dogozni és keresni mint a férjed 3 gyerek mellett. Szólj, ha sikerült. Példát vennék rólad.

Persze míg nincsenek gyerekek ez nyilván megoldható. De minthogy az élet gyerekek nélkül mit sem ér, ez nem tartható sokáig. Vagy ha igen, annak a gyerekek isszák meg a levét.

lárvalányhaj 2009.07.11. 10:37:50

@hülyemurmulya:

Mi nem napinyolcórás-mindenhétköznapbejárós munkakörben dolgozunk.
De még ha úgy is dolgoznánk, megoldanánk másképp. El lehet menni fele-fele időben is gyesre, például, van bölcsőde, óvoda. Persze ha nem akarod ezt megoldani, akkor nem is fogod tudni.

Idet 2009.07.11. 10:40:34

@Nick_: Nincs a pasiknak is véletlenül szabad akaratuk?
Ha arácska elkezdi tervezni a ruhát-tortát-kastélyt-limuzint-ötszáz személyre lakomát, szeme homályos, füle süket minden egyébre, pasi balvállon át hátraköp (boszorkányok ellen), sarkon fordul, balra futva el. Esetleg be is int, ha jól nevelt, akkor angolosan távozik.

lárvalányhaj 2009.07.11. 10:43:12

@idunn:

"Az, hogy valaki a hullafáradt férje/felesége helyett megfőzze a vacsit/levigye a szemetet/tetszés szerint behelyettesítendő, szerintem nem emancipunciság vagy alfahím-lét kérdése, hanem pusztán emberségé."

Valahogy nekem az "életre szóló szövetség" fogalmába nem illeszkedik bele a Patriarcha, aki napi 12 óra dolgozás után odajön velem üvöltözni, hogy mérnincselmosogatva.

murmulya 2009.07.11. 10:46:32

@lárvalányhaj:
"Valahogy nekem az "életre szóló szövetség" fogalmába nem illeszkedik bele a Patriarcha, aki napi 12 óra dolgozás után odajön velem üvöltözni, hogy mérnincselmosogatva."

Hangsúlyozom, én nem erről beszélek. Az nekem sem fér bele az elképzelésembe.

Idet 2009.07.11. 10:54:43

@hülyemurmulya: Miért gondolod, hogy egy önálló nő, akár önhibájából az, akár nem, mert szexuális életet is él, az kurva, és kurválkodik? Kurva, aki pénzért árulja magát.
Az egyedülállók is emberből vannak, sőt nőből, vannak természetes vágyaik, szexre éppúgy, mint bármi másra. Nyilván jó párkapcsolatra is. Ez nem mindig sikerül (többnyire nem), de ők nem próbálkozhatnak? Attól már kurvák? (Nyilván vannak olyanok is.) Jó kis 19. sz.-i hímsoviniszta felfogás ez, nem gondolod?
Nem hazabeszélek, mielőtt engem is lekurváznál, én férjnél vagyok., és semmiképpen sem nevezhetem magam feministának vagy emancinak.

Bambano 2009.07.11. 11:01:38

@Blogger Géza: matematikailag teljesen korrekt állítás megfogalmazásáért valakit elküldeni innen, hogyismondjam csak, nem korrekt.

Akik felhördültek azon a mondaton, azok vélhetőleg nem fogták fel a "bizonyos része" kitételt a mondatban. Ez a kitétel ott van, márpedig a nők egy része, a "bizonyos", tényleg rabszolgasorsba kerül.

Aki ezen felhörrent, nyugodtan sorolja be magát a funkcionális analfabéták csoportjába.

Bambano 2009.07.11. 11:06:01

@hülyemurmulya: neked meg üzenem, hogy nemcsak a 18, de a 19 meg a 20. század is elmúlt már. A véleményed enyhén szólva őskori.

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.07.11. 11:18:00

@Idet: azt aki össze-vissza kefél kurvának is hívjuk, valóban pontosabb a fehérmájú, a céda, a rongy és fasztarisznya, geciputtony, ürítőedény kifejezés!

kutyából nem lesz szalonna, a sok partneres nő félre fog kefélni! ez igaz a sok partneres férfira is, csak ő az egyszerűség kedvéért kurvázni fog, ami magát a házasságot (bár elítélhető) nem rengeti meg ha használ óvszert és nem derül ki. az érzelmeket belekeverő könnyen úgymond szerelmes bárkirenedvesedő ribancoid ezt nem mondhatja el magáról.

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.07.11. 11:22:13

@Bambano: a férfiak bizonyos része is rabszolga lesz, sőt egy részét kényszerítik szexre, fizetését lenyúlják, gyermekét ellene nevelik, van akit vernek is és nem a faszát

Bambano 2009.07.11. 11:35:22

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: ez igaz, de én nem azt firtattam, rabszolga-e a nő, hanem azt, hogy aki felháborodik egy matematikailag korrekt kijelentésen, az nem tud olvasni vagy nem tudja az olvasottakat értelmezni.

murmulya 2009.07.11. 11:39:18

@Idet: Ahogy érzed. Nem vagyok köteles magyarázkodni.

murmulya 2009.07.11. 11:44:24

@lárvalányhaj: Persze. Add be bölcsibe a másfél éves gyereket, hogy minél hülyébb legyen mire felnő. Szerinted miért van a kisgyermek helye az anyja mellett? A bölcsőde futószalagon gyártja az érzelmileg sérült gyerekeket.
Apa is mehet gyesre, nincs azzal gond. De miért? Nem az ő dolga. Egyszerűen nem. Ráadásul apa nem tudja ugyanazt a melegséget, szeretet adni egy csecsemőnek mint anya. Ellenkező esetben talán a férfiak is képesek lennének szülni, vagy néhány kivételtől eltekintve szívesen vállalnák hogy a szoptatási időszak vége után gyesre mennek. De valamiért nem teszik. Ha mégis, kizárólag anyagi érdekből.

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.07.11. 11:48:14

@Bambano: igazad lenne, de a feministák ezt sokakra szokták általánosítani

aki rabszolga az házasság nélkül is rabszolga - kényszerítik kurvának vagy apja háza körül dolgozik

Afrikában a nemi erőszakot, zaklatást a gyerek sokszor az iskolában szenvedi el, sőt ez régebben még Európában is gyakori volt - ebből általánosítani és kidolgozni egy pedagógusellenes ideológiát hiba volna

a nők egy része idióta
sőt egy részük annyira eszes mint egy molylepke
tekintélyes részük nemi beteg
sok nő kurva

ez is korrekt matematikailag, csak ostobaság idehozni

murmulya 2009.07.11. 11:50:11

@Idet: Köszönöm szépen a kioktatást. A kurva definícióját az értelmező szótárban is megtalálom. Ettől függetlenül azért hadd legyen önálló véleményem egy bizonyos rétegről. Sok ilyet láttam. Volt idő, amikor én is egyedül éltem, és keresgéltem azt a férfit, akivel boldog lehetek. De ez nem azt jelentette, hogy hetente dugok az internetes társkeresőn kukázott pasasokkal. Ezt azért csak a kurva kategóriába sorolnám. Ha már itt tartunk, ők a buta kurva kategória, mert az okos ugye pénzért...

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.07.11. 11:50:50

@hülyemurmulya: ott a pont
a csecsemőt meg majd szoptatom a farkammal?

(a tápszer lehetőség ha nincs tej, de egészségtelenebb)

a nő van a gyerekkel kezdetben folyamatosan, az állatoknál is ez válik be általában, ez lehet a természetes

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.07.11. 12:04:29

Jajj, a nagyonférjhezmegyek típusú csajoktól óvjon az ég.

Előtte is veszélyesek, mert egyrészt idegesítő ha neked ábrándozik, másrészt ha összejössz vele akkor pillanatok alatt te vagy a férje :D

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.07.11. 12:06:05

@ColT -- korbely.freeblog.hu/archives/2009/0: egyszerű, meg kell mondanod mit akarsz

ja hogy mellébeszélsz a szexért? valamit valamiért

murmulya 2009.07.11. 12:35:21

@Bambano: "neked meg üzenem, hogy nemcsak a 18, de a 19 meg a 20. század is elmúlt már. A véleményed enyhén szólva őskori."

A te véleményed pedig hűen tükrözi a globalizmus által kitermelt félig rothadt lelkű, kizárólag az "elvárásoknak" és a kor szellemének (aminél mocskosabb ritkán akadt az időszámítás kezdete óta) megfelelni akaró embert. Nem divat kérdése a dolog. A 18. és 19. században is éltek ribancok, és ott is volt házasságtörés, jó házasság, rossz is.

Én csak azt hangsúlyozom, hogy nem kell felcserélni a klasszikus női és férfi szerepkört. És azért, mert ezt merem mondani elhordhat bárki bármilyen őskorinak, vagy akárminek, azért olvassatok csak vissza: nem én írtam olyat, hogy ha elölről kezdhetném, nem házasodnék soha többé.

esmerős 2009.07.11. 12:50:51

A helyzet az, hogy amelyik lány 8 éves kora óta élete nagy napjára készül, azt legjobb lett volna legkésőbb 8 évesen lehajítani a Taigetoszról. Nem hagyni 40-50 kilósra nőni (szándékosan nem használom itt a "felnőtt" szót). Az ilyen nőknek semmit nem mond a házasság, semmit nem jelent a hűség. Ez az én feleségem, akinek egy év se kellett hozzá hogy kibasszon, félrekúrt már a házasság előtt is. A legszánalmasabb, hogy végül csak azért mondta ki a pokoli igent, mert fosott az apjától, aki pedig már 4 millát beleölt élete nagy napjába. Nem volt idegen tőle ez a viselkedés. Az apja az ő számára mindig is etalon volt, annak ellenére, hogy az egész falu tudta róla hogy 30 éve félrebaszik. Ilyen környezetben nőtt fel, ez számára a követendő példa. Az esküvő pedig pont akkora hazugság, mint az egész családja élete. Baszott nagy katolikusok, minden vasárnap mutogatják az új rucit, frizót a falu népének a templomban. Az apa még az falu egyháztanácsában is vezető szerepet tölt be. Ezért kellett a nagy lakzi. Egy ilyen nagy embernek mégsem lehet akármilyen a lánya esküvője. A lány meg szépen kussolva végigcsinálta a nagy napot, alig várva a hétfőt amikor túlórázás címen megint mehet félrekúrni, pont úgy ahogy az apja.

murmulya 2009.07.11. 12:59:26

Én, az őskövület azért látom magam előtt a férfit, aki vasal, mos főz, takarít, míg az asszony autót szerel, és rotakapázik a kretben. Belelátok a lelkébe, legszívesebben citromsárga tangabugyiban lenne, csak szégyelli magának is bevallani. Segond, a fia már 13 évesen forrónadrágban és halványlila topban fog feszíteni a géjprájdon. Ha nem is, azért hasonló korban minimum kipróbálja, milyen leszopni a Józsit a szomszéd házból.

esmerős 2009.07.11. 13:01:30

@esmerős: Most hogy így ezeket leírtam, még támadt egy roppant modern gondolatom: lehet hogy a lány és az apja egymással csaltak meg engem és anyósomat egyszerre... :)))

Fülimanó 2009.07.11. 13:01:51

Köszönjük a nívós hozzászólást, kedves "Esmerős"...
A nagy lakodalom-szerintem-egyáltalán nem az "amerikanizálódás" végterméke: régen a magyar esküvők akár 3 napig is eltartottak és több százan vettek rajta részt. Sajnálom, hogy sok embernek rossz tapasztalata van. No meg a férfiak szerepét sem fejtegette negyon még itt senki:-)
A szegény, már-már kényszerített vőlegény a nagy nap előtt izzó szemekkel pásztázza a lagzi előzetes árkalkulációját, majd "lesz ami lesz" alapon mindenre rábólint. Az persze, hogy legénybúcsú címszó alatt mennyi pénzt vert el egyetlen éjszakai alatt a cimboráival szeszre és "igen ledéren öltözött érdekes erkölcsi értékekkel bíró" hölgyeményekre, na az persze nem is érdekes. A templomi szertartás pedig eredendően egy szentség, egy olyan eskü, amit egész életre fogadunk. Legmélyebb sajnálatom azoknak, akiknek nem jött össze.

cd-r 2009.07.11. 13:11:19

@Fülimanó: "A szegény, már-már kényszerített vőlegény a nagy nap előtt izzó szemekkel pásztázza a lagzi előzetes árkalkulációját, majd "lesz ami lesz" alapon mindenre rábólint"

az a helyzet, hogy létezik ez a típus. ismeretségi körömben nem egy ilyen van. önbizalomhiányos, nem kimondott adonisz alkatú emberek , akik ha összejönnek az első kibírhatatlan akarnok hárpiával, azonnal nőül veszik, mivel félnek a magánytól. ők kullognak a csípőre tett kezű asszonyság után a plázákban sűrű bukszanyitogatás közepette és bólogatnak a nő minden kiejtett szavára mint a plüsskutya a dinnyéslada kalaptartóján. sajnálom, egyben meg is vetem a fajtájukat.

esmerős 2009.07.11. 13:13:54

@Fülimanó: Igazán nincs mit. Nem kell sajnálj, ez van, az élet megy tovább így is. Hogy mennyire szentség az esküvő: első feleségemmel is templomban esküdtünk, reformátusban. Ez a második esküvő nem lehetett volna katolikus templomban, ha nincs a katolikus egyháznak saját törvénykönyve, saját kiskapukkal, és nincs egy minden hájjal megkent ravasz pap aki ezeket a kiskapukat megtalálja. Na meg ha az örömapa nem tömi pénzzel a falu egyházközségét...
Egyébként ez egy olyan lakzi volt. 3 napig tartott, előtte meg 1 hétig a készülődés. Tereprendezés, 300 fős sátor felállítás, ideiglenes kerti konyha építés, ideiglenes kerti piszoárokkal. 8 tűzhellyel, ennek ellenére beiglit külön sütött a pék, úgy hozták teherautóval. Aztán az egész szart sem ért, mert a kisasszonynak viszketett a vaginája.

lárvalányhaj 2009.07.11. 13:14:36

@hülyemurmulya:

"A bölcsőde futószalagon gyártja az érzelmileg sérült gyerekeket. "

Biztos bölcsődéből is sokféle van. Szerintem sem a legszerencsésebb megoldás. Ezen kívül a legtöbben a családjuk miatt lesznek érzelmileg sérültek.

"Ráadásul apa nem tudja ugyanazt a melegséget, szeretet adni egy csecsemőnek mint anya."

Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én nagyon sok törődést és szeretetet kaptam az édesapámtól, talán még többet is, mint az édesanyámtól. Bár az is tény, hogy ő nem az általad képviselt nézeteket vallotta a "férfiasságról".

"Ellenkező esetben talán a férfiak is képesek lennének szülni"

A férfiak nem azért nem képesek szülni, mert "nincsenek érzelmeik", hanem mert nincsenek meg a megfelelő ivarszerveik.

"vagy néhány kivételtől eltekintve szívesen vállalnák hogy a szoptatási időszak vége után gyesre mennek."

Nyilván ebben nem kis része van a társadalmi beidegződéseknek. Szerintem egy csomóan szívesen mennének is, csak félnek, hogy megszólják őket, például az olyanok, mint te.

Fülimanó 2009.07.11. 13:18:01

:-) Igen "cd-r", én is ismerek ilyeneket...sajnos...Na, ők biztosan nem Férfiak...A "macsófaszagyerekvagyok" típust sem kedvelem, de ezt a "mitszeretnéldrágámmilyenszínűpapucslegyek" verziót is messzire kerültem mindig. Szerintem az a normális, ha megmaradnak a Férfi és a Női szerepek és az alapvető kérdésekben konszenzus uralkodik köztük. Az én kapcsolatom ilyen:-)

Bambano 2009.07.11. 13:19:58

@hülyemurmulya: akik engem ismernek személyesen, azoknak velem kapcsolatban utoljára vagy még utoljára sem jut eszükbe, hogy én bárkinek is megfelelni akaró lennék...

Ennek ellenére már a klasszikus női és férfi szerep emlegetése is kőkori, a felcserélés ellenzése meg még régebbi.

Nincs klasszikus női szerep (szülést, szoptatást kivéve). A gyermek kb. 1-1.5 éves korától nyugodtan elvan az apjával is (normális embereket feltételezve), semmivel sem rosszabb neki, ha a másik szülőjével van. A mai világban pedig (tetszik nem tetszik, és ez nem elvárás meg igazodás, hanem tény és kényszer), a nők ugyanúgy dolgozni kényszerülnek, mint a férfiak. Ma az egykeresős családmodell gazdaságilag életképtelen. Ez van, srácok.

Még hagy tegyem hozzá, nekem, hímnemű létemre (megadom neked a választási lehetőséget, hogy besorolj vagy kihagyj a férfi kategóriából :) ) a főzés az egyik legjobb kikapcsolódás. A bevásárlás teherhordó öszvér jellege miatt is gyakran férfimunka. Autót meg a modern elektronizált autók korában se a férfi, se a nő nem szerel, mert fizikailag lehetetlen házi módszerekkel belepiszkálni egy olyan rendszerbe.

@esmerős: minek vetted el?

Idet 2009.07.11. 13:20:39

@bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz: Állati kifonomult és részletes a szókincsed. Nyilván ismerős vagy a dologgal.
Én csak a normál szingli mellett merészeltem szót enelni, de a reakciód azt mutatja, hogy valamilyen módon érintve vagy.

Idet 2009.07.11. 13:24:07

@hülyemurmulya: Nem kívántalak kioktatni, és a definíció a saját véleményem, nem az értelmező szótáré.

Ezek szerint te nő vagy? Akkor még jobban csodálkozom a szövegeden, amihez természetesen a legteljesebb mértékben jogod van

murmulya 2009.07.11. 13:30:10

@lárvalányhaj:
"Biztos bölcsődéből is sokféle van. Szerintem sem a legszerencsésebb megoldás. Ezen kívül a legtöbben a családjuk miatt lesznek érzelmileg sérültek."

Így van. Mert nincs családjuk, vagy mert nem olyan, amilyennek kéne lenni. Például bölcsődébe adják... Aztán meg lehet akármilyen az a bölcsőde, a gyerek csak az anyja nélkül van akkor, amikor nincs fontosabb dolga az életében, mint érezni állandóan az anyja közelségét, törődését, és az általa nyújtott biztonságot.

"Nem tudom, hogy te hogy vagy vele, de én nagyon sok törődést és szeretetet kaptam az édesapámtól, talán még többet is, mint az édesanyámtól. Bár az is tény, hogy ő nem az általad képviselt nézeteket vallotta a "férfiasságról"."

Engem nagyon szeretett az apám. Sajnos arra, hogy a születésemtől két-három éves koromig milyen tőrődést kaptam tőle, nem emlékszem, mint ahogyan te sem. A pici kori nemtörődés és hasonló dolgok tudat alatt maradnak meg az emberben, és később lelki gondok formájában törnek a felszínre.

"A férfiak nem azért nem képesek szülni, mert "nincsenek érzelmeik", hanem mert nincsenek meg a megfelelő ivarszerveik."

Azt hiszem pont beteg voltam, amikor biológia órán ehhez a részhez érkeztünk. Köszönöm, hogy így 33 éves koromra ráébresztettél az összefüggésekre.
Azért itt halkan megjegyzem, azért nem a férfiak mennek gyesre, mert nincsenek hozzá megfelelő ivarszerveik.

"Nyilván ebben nem kis része van a társadalmi beidegződéseknek. Szerintem egy csomóan szívesen mennének is, csak félnek, hogy megszólják őket, például az olyanok, mint te."

Hagyjuk már ezt...hogy egy férfi azért nem megy gyesre, mert megszólják... Ne röhögtess. Nekem is van férfi ismerősöm, aki gyesre ment, nem szóltam meg, de ettől még egyáltalán nem tartom normálisnak.
Bizonyára igazad van. Csomó férfi menne gyesre...csak muszáj titkolniuk, meg szégyellik ma amikor sikk ha egy pasi félig nő és a buzernyákoknak lassan több joguk van bármihez, mint nekem épp emiatt szégyenkezne egy pasi???
Vagy talán épp azért szégyellné, mert érzi azt, hogy ez távol áll a normálistól?
Társadalmi beidegződés? Az őskorban amikor a férfi vadászott és a nő csöcsén lógott a kiskoma, akkor is vajon puszta társadalmi beidegződések miatt történtek így a dolgok? Nem inkább azért, mert a természetnek rendje van, amit nem kéne erőszakkal megbomlasztani?

esmerős 2009.07.11. 13:32:32

@Bambano:
"Ennek ellenére már a klasszikus női és férfi szerep emlegetése is kőkori, a felcserélés ellenzése meg még régebbi."

Férfi létemre nekem nem mindegy mibe dugom a farkam. Engedelmeddel én megmaradnék a klasszikus férfi és női szerepeknél.

Hogy miért vettem el? Így utólag könnyű okoskodni. Tisztában voltam vele hogy döglött a kapcsolat, nem vártam már az esküvőtől semmit. Nekem viszont nem volt tétje a dolognak. Az elszenvedett megaláztatások után neki és a családjának kellett szégyenkezni a faluban az egy évig sem tartó házasságért. Ez pedig nekem ennyit megért. Most mondd! Láttál már ekkora gecit? :))

murmulya 2009.07.11. 13:33:12

@Bambano: Mivel én nem ismerlek, én annak alapján alkotok véleményt, amit itt olvasok. Mint ahogyan te is.

Idet 2009.07.11. 13:35:15

@hülyemurmulya: De én igenis ezt írtam, és szerintem nekem épp olyan jogom van a véleményemhez, mint neked. Lehet épp olyan baromság vagy igazság, mint a tied, már ha a szabad véleménnyilvánítást nem tartod szintén a globalizmus által kitermelt, rothadt lelkű stb. emberek ördögi találmányának. Ez gyönyörű tiráda volt, elkelne egy ötvenes évekbeli pártlapban is. Gratula.
A házaságot illetően pedig megvannak a magam 30 éves tapasztalatai. Van miről beszélnem. De senkire sem akarom ráoktrojálni a véleményemet, egyéni szoc. probléma, mondá anno a fiam osztályfőnöke

Fülimanó 2009.07.11. 13:40:28

"Nem ültem karikás ostorral a hintón. Nem raboltak el az esküvői vacsora alatt bőgyatyájú betyárok. A világ egyik legszebb és legnehezebb nyelvét mondtam ki a Boldogító Igent és rajtam kívül még több millióan tudják mire gondolok, amikor azt mondom: Újházy tyúkhúsleves. A férjem családneve megelőzi a keresztnevemet és nem örülök, ha a nászajándékba kapott repülőjegyen összekeverhető a Budapest és a Bukarest felirat.
Büszkén gondoltam a Mátyás templomban az Igazságosra, a szülőszobán az anyák megmentőjére, a mellettem lévő szobában immáron megszületett Rodolfóra és a boldogan levegőbe bokszoló Papp Laci stílusát is megszégyenítő édesapjára. Szeretem a déli harangszót, az erős pistával ízesítetett komatálat, a sárga villamossal érkező keresztszülőket és a számomra allergén anyagokat tartalmazó mákosgubát. Itt élek Európa szívében. Vizilabdában és bébiúszásban mi vagyunk a császárok és a férjem szerint igenis nálunk élnek a világ legszebb női! Magyarország, én így szeretlek!"

esmerős 2009.07.11. 13:40:43

Sajnos terhelési problémák miatt a blog.hu kiszolgálása akadozik.

esmerős 2009.07.11. 13:46:34

Bámulom az évente egy alkalommal kamionokon fajtalankodó buzikat, nem merek az utcára menni mert a rendőr csak a hatalom gyakorlóit szolgálja és védi. Puskás 30 éve szégyenkezik a magyar futball siralmas végjátékát nézve. A zsidók parkolót építenek a budai várból, a muzulmánok pedig muszlim kulturális központot a szigetvári várban. Az egykori sárga villamosok már barbi-rózsaszínek, és úton-útfélen lerohadnak, pedig vadonatújak. A főváros mindenféle értelemben hentereg a kétméteres mocsokban, már ki se látunk belőle. Szinglik és buzik miatt vészesen fogy a népesség. Magyarország, én NEM így szeretlek!

Idet 2009.07.11. 13:51:27

@hülyemurmulya: Komolyan, Murmulya, honnan vetted a társadalomtudományi ismereteidet? Ez a duma elmegy egy szakszervezeti pártmamuskától a Kádár-korszak fénykorából, de egy 33 éves, értelmes mai fiatalassznytóL???

Én egyébként 55 vagyok, ebből 30 házasság, még most is, jó kis zakkanókkal. Ha én nyomnám ezt a szöveget, azt még meg tudnám érteni.
(Ez a murmulya honnan jön? Nagyon tetszik!)

lárvalányhaj 2009.07.11. 13:54:02

@hülyemurmulya:

"Az őskorban amikor a férfi vadászott és a nő csöcsén lógott a kiskoma, akkor is vajon puszta társadalmi beidegződések miatt történtek így a dolgok? Nem inkább azért, mert a természetnek rendje van, amit nem kéne erőszakkal megbomlasztani?"

Időközben sok minden történt, és az ember, mint intelligens lény, alkalmazkodik a változásokhoz. Az őskorban például az is teljesen normális volt, hogy megölték a törzs kevésbé életképes tagjait, mert lassították a horda haladását. Persze akkoriban érthető volt, hogy így gondolkodtak az emberek, mert a törzs csak úgy élhetett túl, hogyha betartják ezeket a szabályokat. Mostanra viszont megváltoztak a feltételek... miért ne lehetne emberhez méltó életfeltételeket biztosítani az idősebb/munkaképtelen embereknek?

esmerős 2009.07.11. 13:54:39

@Idet:
55 év alatt 30 házasság????
Átlag 2 évig sem tartott egy házasságod, és már a válás napján újra esküdtél? :))))))))

esmerős 2009.07.11. 13:56:49

Haj, emlékszem még a gyesivarszervemre! Tavalyelőtt marhára fájt, ki is kellett húzassam! :)))))))))))

murmulya 2009.07.11. 13:58:16

@Idet: "Ezek szerint te nő vagy? Akkor még jobban csodálkozom a szövegeden, amihez természetesen a legteljesebb mértékben jogod van "

Miért, ha férfi lennék hasonló véleménnyel, mi változna? Éreznéd az elnyomást a szavaimban? Látod itt kezdődik a baj. Én nő létemre nem tartom elnyomásnak azt, ha a természetes dolgoktól nem fordulunk el, és nem cseréljük fel a szerepeket. Te viszont valamiért még inkább csodálkozol ezen.
Téged elnyomnak?
Úgy gondolod, hogy az én szerepem hálátlan?
Gondolod, hogy azért élek így, mert nem becsül a férjem? Ellenkezőleg. Ha nem becsülne, rabszolgát csinálna belőlem. Elhajtana dolgozni és folyton piszkálna az itthoni dolgok miatt is. Ehelyett becsüli azt amit én adok a kapcsolatunkba, és megteremtette nekem azt a lehetőséget, hogy nyugodt körülmények között, ne munka mellett, stresszesen, fáradtan kelljen nevelni a gyermekeinket. Ezen kívül minden új dologban és kreatív ötletben támogat. Ez lenne az elnyomás és rabszolgasors?
Ezért cserébe nem érdemli meg, hogy még csak ki se kelljen nyitnia a száját és lessem minden kívánságát?
Hiszen ő is ezt teszi...
A dolgokat azért nem kéne félreérteni...egy kávét ő is meg tud főzni, és nem én húzom le utána a vécét sem...

esmerős 2009.07.11. 13:59:29

Engem elnyom a természet! Szülni akarok!!! Beperelem ezt a kurva természetet, korlátoz emberi jogaimban! :))))))))

lárvalányhaj 2009.07.11. 14:06:31

@hülyemurmulya:

"Bizonyára igazad van. Csomó férfi menne gyesre...csak muszáj titkolniuk, meg szégyellik ma amikor sikk ha egy pasi félig nő és a buzernyákoknak lassan több joguk van bármihez, mint nekem épp emiatt szégyenkezne egy pasi???"

Most összemosol két különböző dolgot. Persze, van olyan, hogy egy pasi gyesre megy, megvan a törvény adta lehetőség, de ellenkezik a társadalom normáival, az ilyen embereket furcsának, különcnek tartják, és a többség nem akar különcnek tűnni, hanem inkább megfelelni szeretne a társadalmi elvárásoknak, mert az a kényelmes.
Olyan rohadt sok joguk a "buzernyákoknak" sincs azért, max. nem csapják őket agyon, mint ahogyan Texasban szokás. (Te biztosan ezt szeretnéd, kizárólag a szólásszabadság nevében persze.)

esmerős 2009.07.11. 14:10:03

Texasban azokat a heteroszexuálisokat is agyoncsapják, akik nyilvánosan csókolóznak a buszmegállóban. Ott ez a szokás. Nem azért csapják agyon a buzikat sem, mert buzik, hanem mert a kirakatba rakják a gyógyíthatatlan visszataszító betegségüket. Te mit szólnál ha én rákos tüdőket dörgölnék az orrodba utcafesztiválokon kamionok platójáról?

esmerős 2009.07.11. 14:11:53

"obvious troll is obvious. "

Fantáziaregények réme és néhány más angol szó. Van ennek ezen túl más jelentése is? :)) Én kérem ideológiailag nem vagyok elég képzett.

murmulya 2009.07.11. 14:25:38

@lárvalányhaj: Nem kell Texasig menni. Délvidéken is utálják őket, a rendőrök csapják őket a parádékon...míg még volt, mert ha jól tudom egy ideje nincs épp emiatt.

Visszatérve...nem normális ha egy pasi megy gyesre.
Továbbra is az a véleményem, hogy ez nem társadalmi elvárás, nézz csak körül az állatvilágban. Felhozhatod persze példának a több millió állatfajból azt a hármat, ahol a hím vigyáz az utódokra, de valószínűleg a gyesre menő nők és férfiak aránya is hasonlóképpen alakul természetes okok miatt.

Tekintsünk most el magától a gyesre menéstől. Egyáltalán, az nem normális, ha egy anya ahelyett, hogy a gyermekével törődne amikor annak a legnagyobb szüksége van rá, elmegy dolgozni és otthon hagyja apucit szaros pelenkákat cserélgetni és "igazi férfihez méltóan" gügyögni a gyermekével. Apa akár el is mehet a játszótérre a gyerekkel, beszélgethet a többi gyesen lévő szülővel a káposztaleveses és tejfölös fogyókúráról, szoptatási tanácsokat is kaphat, és dicsekedhet ő is, elmesélheti az anyás szülésen szerzett tapasztalatait, stb.

Az gyermeknek kell az anyai test közelsége, hiszen ezt szokta meg, a szívhangja megnyugtatja, érzi a melle illatát, hallja a hangját és még sorolhatnám. Ettől boldog egy baba, és ez szükséges az egészséges érzelmi és lelki fejlődéséhez. Lehet ellenkezni, de nem érdemes. A természet tökéletes.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.07.11. 14:38:17

ÉN OLYAN ESKÛVÖÖT AKAROK A LÀNYOMNAK MINT A SZISSZIBEN A ROMY SNÀJDERNEK VÒUT!

murmulya 2009.07.11. 14:41:14

@Blassius: Ez eddig a legjobb comment :DDDDDDDDDDD

murmulya 2009.07.11. 14:52:44

@Idet: "Komolyan, Murmulya, honnan vetted a társadalomtudományi ismereteidet? Ez a duma elmegy egy szakszervezeti pártmamuskától a Kádár-korszak fénykorából, de egy 33 éves, értelmes mai fiatalassznytóL???"

Ezt most bóknak vegyem vagy piszkálódásnak? :))


Én egyébként 55 vagyok, ebből 30 házasság, még most is, jó kis zakkanókkal. Ha én nyomnám ezt a szöveget, azt még meg tudnám érteni.
(Ez a murmulya honnan jön? Nagyon tetszik!)

Zakkanók mindenhol vannak.Ebbe ne menjünk bele. Egyébként is eléggé elkanyarodtunk az eredeti témától.

A murmulya...
Idegeneknek nem annyira vicces történet, ezért nem mesélném el. Lényeg, hogy előbb voltam én, mint a "népi hangszer".

lárvalányhaj 2009.07.11. 14:59:55

@hülyemurmulya:

"Nem kell Texasig menni. Délvidéken is utálják őket, a rendőrök csapják őket a parádékon...míg még volt, mert ha jól tudom egy ideje nincs épp emiatt. "

A szerbek nagyon kedves és felvilágosult emberek, én nagyon örülnék neki, ha Magyarországon olyan viszonyok uralkodnának, mint Szerbiában. Nem is értem, hogy miért lehet, hogy a fiatalabb, nyelveket beszélő lakosság igyekszik minél messzebbre menekülni onnét, akár magyar, akár szerb, akár horvát.

"Tekintsünk most el magától a gyesre menéstől. Egyáltalán, az nem normális, ha egy anya ahelyett, hogy a gyermekével törődne amikor annak a legnagyobb szüksége van rá, elmegy dolgozni és otthon hagyja apucit szaros pelenkákat cserélgetni és "igazi férfihez méltóan" gügyögni a gyermekével."

Én se azt mondom, hogy az anyuka egyből szülés után húzzon vissza dolgozni. Abban igazad van, hogy amíg pl. szoptatják a gyereket, addig az anyuka mellett van a helye. De később szerintem semmi akadálya, hogy az apuka is otthon maradhasson vele. Vagy ha az anyuka is marad vele otthon, azért az apuka erejéhez mérten kivegye a részét a gyerek neveléséből, például azzal, hogy kicseréli a pelenkát, megfürdeti, vagy mesét olvas neki.

"elmegy dolgozni és otthon hagyja apucit szaros pelenkákat cserélgetni és "igazi férfihez méltóan" gügyögni a gyermekével. "

Na látod, ez a gond, hogy aki már otthon marad a gyerekkel, a többiek megítélése szerint "nem igazi férfi".
És a férfiak többsége "igazi férfi" szeretne lenni. A reputáció a fontos a számukra, nem holmi állítólagos öröklött késztetések. Ezért veszik a Porschét és a CKM magazint is. Ha a férfiasság megítélése nem ettől függene, akkor többen vennék ki a részüket a házimunkából.

De szerencsére nem mindegyik férfi gondolja azt, hogy a retardált kocsmai ivócimborák véleménye határozná meg, hogy ők "igazi férfiak"-e. Az én édesapám például nagyon sokszor fürdetett, pelenkázott engem is, az öcsémet is, sőt, még mesét is olvasott nekünk, és nem félt attól, hogy kinő a pinája. És én se gondolom, hogy bárkinél is "kevésbé lenne férfias".

Fel lehet fogni ezt a dolgot úgy is, hogy a közös gyerek közös felelősség, és ilyenkor az apuka is lehetőséget kap arra, hogy együtt legyen a gyerekével, mondhatni, élvezhesse a gyerek társaságát.

Bambano 2009.07.11. 15:14:37

@esmerős: azt mondani, hogy neked az fontos, ami, politikailag korrekt. Azt mondani, hogy aki viszont másképp gondolja, az mind barom (ezt nem te mondod, hanem másik fórumtárs) nem korrekt. Én nagy különbséget érzek a kétféle hozzáállás között.

Ja, ha neked megért egy évet, hogy bohócot csinálj valakiből, az úgy rendben van:) És az is jó kör, hogy az apósod 4 misit fizetett azért, hogy kinyithassa a pofonládát:)

@hülyemurmulya: nem az a baj, hogy "Én nő létemre nem tartom elnyomásnak azt, ha a természetes dolgoktól nem fordulunk el, és nem cseréljük fel a szerepeket." Hanem az, hogy számodra természetellenes, ha más másképp gondolja.

És azt is látni kellene, hogy aközött, hogy házirabszolga a nő (fehér), meg aközött, hogy a pasi megy gyesre (fekete), még kismillió egyéb árnyalata létezhet a szürkének. Az, hogy azért maradjanak a klasszikus férfi-női szerepek, mert a férfi szokásosan nem megy gyesre, szerintem helytelen. A gyes a gyermek 3 éves koráig számít ebben a kérdéskörben, utána meg úgyis dolgozik mindkét szülő. És a gyermek 3 éves korától az önállósodásáig is van egy hosszú időszak, amikor lehetnek olyan szerepek, amik nem az általad hirdetett módon valósulnak meg.

bjh gugzgvtv gzgvzlvkv bbbbz (törölt) 2009.07.11. 16:08:52

@Bambano: kőkorban is dolgozott a nő, csak mást
ez nem érv
az sem hogy kőkori, mivel = régi jól működő modell

a tetves bálnák sem váltanak 50 évente nemi identitást és szerepeket, az embernek sem kell

@Idet:
nem voltam még kurvával, de nőt már láttam
sőt :D

@lárvalányhaj: nem voltál ott nem tudhatod
a mai népek nem ölik meg az időseket, a felesleges gyerekeket viszont néha igen
de a feminista és nemfeminista nők az abortusszal szintén ezt teszik, szóval a fejlődésre ne vágj fel :)

murmulya 2009.07.11. 16:17:51

@lárvalányhaj:
"A szerbek nagyon kedves és felvilágosult emberek, én nagyon örülnék neki, ha Magyarországon olyan viszonyok uralkodnának, mint Szerbiában. Nem is értem, hogy miért lehet, hogy a fiatalabb, nyelveket beszélő lakosság igyekszik minél messzebbre menekülni onnét, akár magyar, akár szerb, akár horvát. "
Örülök neki, hogy így kikupálódtak balkáni kecskebaszó szomszédaink. Én nem ezt hallottam.
Ne aggódj, nemsokára itt is olyan viszonyok fognak uralkodni, már nem kell sokat várni és itt is kisebbségben leszünk. Majd ütik-verik itt is a magyart büntetlenül, és a média hallgat majd. Szerinted miért menekülnek? Szlovákiából miért menekülnek a magyarok? Mert verik és alázzák őket. Láttál te már szerb katonát fényes nappal az utcán terhes magyar nőből kitaposni a magzatot CSUPÁN AZÉRT MERT MAGYAR? Ha netán ez épp a te nagymamád lett volna, akkor is így nyilatkoznál a szerbekről? Hát ezért menekül onnan mindenki. Mert valamikor 1920 után elszabadult a pokol, és máig érezhető hatása van. Kérlek most ne gyere nekem azzal a közhellyel, hogy szerelemben, háborúban mindent szabad... Nacionalistának lenni mindenhol divat és elfogadott, csak Magyarországon vernek agyon érte ha magyar létedre azt mered mondani, hogy éljen a magyar.
Ja, és ne aggódj, a szerb vissza fog menni. Csak a magyar és a horvát nem... A horvát azért, mert van esze, a magyar pedig azért, mert félti a szaros életét.

Ezt be is fejeztem, nem vág ide, és elég kényes valamint idegtépő téma.

"És a férfiak többsége "igazi férfi" szeretne lenni. A reputáció a fontos a számukra, nem holmi állítólagos öröklött késztetések. Ezért veszik a Porschét és a CKM magazint is. Ha a férfiasság megítélése nem ettől függene, akkor többen vennék ki a részüket a házimunkából."

Majd ha megjelenik a CKM címlapján, hogy mosogatni igazán férfias, akkor nem fognak a férfiak CKM-et olvasni :D

Én részemről pedig zárnám a témát. Unalmas sokadjára is ugyanazt leírni. Az én véleményem ettől nem fog változni. Ha valaki felidegesít, arra majd reagálok :)

murmulya 2009.07.11. 16:21:32

@Bambano: "nem az a baj, hogy "Én nő létemre nem tartom elnyomásnak azt, ha a természetes dolgoktól nem fordulunk el, és nem cseréljük fel a szerepeket." Hanem az, hogy számodra természetellenes, ha más másképp gondolja."

Miről beszélsz? Mások számára meg az a természetellenes ahogy én gondolom, ezt rá lehet sütni akárkire.

cd-r 2009.07.11. 17:00:23

érdekelne milyen nők járnak ide kommentelni, hogy egész nap ráérnek itt jelentéktelen hülyeségekről traccsolni. ebédet azért főztetek a férjeteknek a nagy megfejtés közben, vagy megmelegítette szerencsétlen magának a tegnapi lecsót?:D

lárvalányhaj 2009.07.11. 17:36:44

@hülyemurmulya:

"Örülök neki, hogy így kikupálódtak balkáni kecskebaszó szomszédaink. Én nem ezt hallottam."

Te komolyan ilyen sötét vagy? Csak ironizáltam...

Csak érdekes módon a búzákkal szemben teljesen elfogadhatónak tartod a szerbek macsós, férfias tempóját, és jókat kacarászol, ha szétkergetik a tüntetést, ha viszont a magyarokat éri igazságtalanság, akkor fel vagy háborodva. Pedig alapjában véve egy igazi nemzeti radikálisnak egyet kellene értenie a férfias, szerb macsókkal, hiszen ők csak _a nemzet érdekeit védik_ . Nem kis részben emiatt az "érdekvédelem" miatt tartanak ott a szerbek ott, ahol jelenleg tartanak.

lárvalányhaj 2009.07.11. 17:44:43

@lárvalányhaj:

A félreértések elkerülése végett szeretném kihangsúlyozni, hogy én _semmilyen_ tüntetés szétverésével nem értek egyet. Egyetlen országban sem szabadna uralkodó ideológiává tenni, hogy "akinek nem tetszik az arca, azt agyon kell lőni/meg kell gumibotozni".
És attól enyhén szólva is ökölbe szorul a kezem, hogy Szerbiát, mint egy ilyen elveket képviselő államot, bármilyen tekintetben is példaképként állítsunk be.

esmerős 2009.07.11. 17:45:24

1. Miért , hol tartanak a szerbek? Nem EU tagok. És? Persze hogy nem azok. Nem hülyék hogy a tőlünk rabolt bánáti búza termelését néhány fityfasz nyugat-európai faszkalap kedvéért szétverjék. Ekkora barmok csak mi vagyunk.

2. Az hogy saját nemzetüket hatékonyan megvédik mindenféle káros hatástól, az önmagában becsülendő. Az viszont hogy ezt a magyarság kárára teszik, az messze túlkompenzálja minden erényüket. Hadd ne tapsikoljak ahhoz ahogy a magyarságot pusztítják!

3. Ahogy elnézem volt ebéd szünet. Nagyjából 3/4 óra, amikor senki nem reagált. A normálisok gondolom ebédet főztek, az idióta liberális emancipunci szingliknek pedig megérkezett a pizzafuti. Vagy anyu elkészült az ebéddel.

Bambano 2009.07.11. 17:49:01

@hülyemurmulya: Arról, hogy nem érzem a toleranciát, ami nyugodtan elférne itt másokkal szemben.

lárvalányhaj 2009.07.11. 17:53:25

@esmerős:

"Az hogy saját nemzetüket hatékonyan megvédik mindenféle káros hatástól, az önmagában becsülendő"

Tényleg kurva hatékonyan megvédik. A gazdaságuk szét van baszva, óriási a munkanélküliség, aki dolgozik, az is nevetséges, a magyarnál sokszor rosszabb bérekért teszi. Képzelem, mi lett volna, ha nem védik meg...

murmulya 2009.07.11. 18:04:01

@lárvalányhaj:

Magyar vagyok, ide születtem, és innentől kezdve nem fogok egyetérteni semmi olyasmivel, ami a magyarság ellen irányul.
Buzinak viszont nem születtem. A többit már tudod.

murmulya 2009.07.11. 18:11:09

@cd-r: Jelentem, nálunk azért elkészült egy fél ebéd, a leves. És melegítve lett hozzá a tegnapi székelykáposzta. :)
Nem lustaságból, anyagi megfontolásból. Kaját nem dobunk ki.

murmulya 2009.07.11. 18:24:09

@Bambano: Van önálló véleményem, elképzelésem, ami személyes tapasztalataim alapján alakult ki bennem. Másnak is van önálló véleménye. Nem fogok senkit lenézni, alacsonyabb rendűnek tekinteni vagy vérig sérteni azért, mert nem azt tartja fontosnak amit én. Kivel, kikkel szemben kéne toleránsabbnak lennem? Ez nem egy életközösség, hanem egy olyan hely, ahol az ember szabadon nyilváníthat véleményt. Mindenki megteszi, megteszem hát én is.
Miért keresel itt toleranciát?
Te vajon toleránsabb vagy velem szemben, mint én akárkivel szemben?

sünibaba · http://dosszie.blog.hu 2009.07.12. 08:46:51

Modoros köszönőajándékok: tüllzacskóba cukrosmandula, mézeskalácsszív a zifjú pár nevével...
de ami a legjobban odabaszott legutóbb: kizárólag a nagy napra palackozott bor a zifjú pár nevével-fényképével... ó de szeretném majd elszopogatni egy zimankós téli estén meghitten ücsörögve a kandalló előtt

lárvalányhaj 2009.07.12. 12:42:35

@hülyemurmulya:

Nem baj, majd ha a gyereked húsz évesen közli veled, hogy "Anyu, meleg vagyok", akkor ráérsz revideálni a témával kapcsolatos elképzeléseidet.

kiraaaaa 2009.07.12. 15:48:44

Hogy a picsába jutottatok ide, ehhez a témához el???

murmulya 2009.07.12. 17:07:05

@lárvalányhaj: Isten óvjon meg ettől a pillanattól. Nekem sem baj, ha te kerülsz hasonló helyzetbe.

égafater 2009.07.13. 13:40:18

későnjövőként, kimerítő de király a post!

elrettentő értékű!

idunn 2009.07.13. 14:11:41

@dosszie: Ázze, én sose kaptam köszönőajándékot... ellenben voltam egy esküvőn, ahol az örömanya lelkesen mesélgette, hogy kislánykája menyasszonyi ruháját mindösszesen 100 eurójér' vették Bécsben :P

@hülyemurmulya: Jogod van a véleményedhez, de valamit azért szeretnék neked elmesélni. A pszichológiai kísérletek-elméletek szerint a világ gyes-rendszerei közül a svédeké segíti a leginkább a gyerek fejlődését. Ez úgy néz ki, hogy a család öt hónapig kapja a gyest, ebből egy hónapot kötelezően apuka van otthon a gyerekkel.
Egyébként úgy érzem, a sarkított oldalát nézed az egésznek. Nyilván nem azt várja egy mai nő sem, hogy apuci rózsaszín habszivaccsal kádat sikáljon, míg ő bütyköli a motorját, mindösszesen arról van szó, hogy ne derogáljon őuraságának segíteni, ha neadjisten asszonka is hullafáradt. Az én szememben legalábbis egy férfi sem lesz kevésbé férfiasabb, ha egyszer-egyszer elmosogat helyettem, mert látja, hogy amúgy is kismillió dolgom van.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2009.07.13. 15:18:55

tyű anyám borogass. azért ez kemény volt végigolvasni.

tibor,
elnézést, hogy akaratomon kívül is szétfeministáztam a posztot, nem állt szándékomban.

véleménybarátok:
köszi a megvédést, jól esett, meg örülök, hogy ezeket már nem nekem kell leírnom.

ellenvéleménytábor:
oké, tudomásul vettem, hogy egy idegbeteg szingli kurva vagyok. most ettől nektek mennyivel lesz jobb az életetek? (mert az enyém ettől egy kicsit sem fog változni) mi lenne, ha egy kicsit kevésbé gyűlölnétek ennyire zsigerből a nőket? a cigányokat is ennyire utáljátok, meg a zsidókat, meg a buzikat? csak ugye azt nem lehet ilyen nyíltan kimondani, mert az már nem menő. nőket fikázni és gyűlölni még mindig menő. pedig a 21. században élünk (bár ebben elég sokszor kételkedem)

na mindegy, kívánok mindenkinek olyan életet, hogy soha ne legyen hátránya sem a származásából, sem a neméből, sem a szexuális irányultságából, sem egyéb más olyan dologból, amiről nem tehet, vagy nincs másnak ártalmára. talán akkor mindenki egy kicsit kevésbé lesz frusztrált.

(egyébként ez az egész tetű módon rémisztő, a hideg futkos a hátamon ettől a szintű nőgyűlölettől. remélem, soha egyikőtökkel sem fogok személyesen találkozni, mert képesek lennétek simán elvágni a torkomat azért, mert nőként "nem tudom a helyem".)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.07.13. 20:46:46

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: semmi gond, én becsülöm az elhivatott emberKÉKet, bármiről is legyen szó.

Ettől függetlenül várom továbbra is a kimutatást arról, hogy hány posztból mennyi épült részben vagy teljesen az általam rendkívül tisztelt és kedvelt női nem kifigurázására ;-))

Miss Marple 2009.07.14. 10:50:41

A poszton nagyon nagyot röhögtem - és nem kevés elégedettséggel töltött el, hogy az én esküvőm NEM volt ilyen, pedig azon is sokan voltak, ráadásul katolikus (!) templomban köttetett, huszonkét éve.

De hogy hogy sikerült idáig lepörögni a témáról?! Szó se róla, tanulságosak a kommentek...


@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Igen, és a katolikusokat is, a reformátusokat és általában a vallásosakat is utáljuk, meg a sok hülye pi.át, a sok köcsög pasit, valamint minden KIB.SZOTT ÁLTALÁNOSÍTÁST is utálunk! Dixit.

ZOH 2009.07.14. 14:01:18

Most lesz az esküvőm augusztusban, de idegesítsetek már előre, váhz... :-)

idunn 2009.07.14. 15:11:42

@Modor Tibi: Vérnyúl esküvői sztereotípiáiból nem lesz véletlenül poszt? Azok is megértek egy misét, én legalábbis szétvigyorogtam magam rajtuk :))))

idunn 2009.07.14. 15:13:20

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Itt nem hiszem, hogy nőgyűlölet forogna kockán. Ha tényleg nőgyűlöőket akarsz látni, akkor a Szakítósblog vagy a Masszázsblog kommentjeit olvasd.

kardinálispinty 2009.07.21. 15:47:25

csak 2 megjegyzésem lenne:

1. Mi az a cirkónia? Mert az a gyémántot utánzó féldrágakó, az bizony a cirkon. Az elem meg, amiről a nevét kapta, az a cirkónium.

2. A 30 tagú kórus már nem kamara.

arongeri 2009.07.27. 13:33:47

Tudom, hogy régebbi poszt, de zseniális! :)))

2009.07.29. 10:26:16

Mondanivalótok is van?, vagy csak a szátok jár? "az ostobaság takarója a nyelv, minek azt mozgatni" Mikszáth Kálmán, igaz nem mászkál mán.

lárvalányhaj 2009.08.05. 21:09:20

Nálunk meg az van, hogy

1) Az esküvő egy külföldi nagyvárosban lesz (kocsival megközelíthetőben)
2) A tanúkon és a szülőkön (ill. opcionálisan a tesókon) kívül nem vesz részt senki.

Ennek az az oka, hogy egyrészt érzelmileg kötődünk az illető városhoz, másrészt tudjuk, hogy mekkora szopással jár egy tradicionális, nagy esküvő megrendezése, és azt szeretnénk, hogy ez a mi napunk legyen, és ne másoknak kelljen megfelelni.

Na most, nálunk azon sír a rokonság, hogy
1) Miért nem lesz nagy esküvő, mint a rendes embereknek, ahova meg van híva a nagymama stb. is?
2) Miért pont ott lesz, ahol?
3) Hogy van az, hogy a vőlegény tiszta feketében lesz, miért nem lehet öltönyben, mint a rendes emberek?
4) Engem miért nem hívtál meg?! A kurva anyád!
5) Legyen csokiszökőkút is, mi az, hogy nincsen?

Arról persze nem esett szó, hogy az illető rokonok vajon segítenének-e megszervezni, vagy beszállnának-e a finanszírozásba.

Szóval hogyha nagy esküvő van, és ki kell öltözni, akkor azért megy a sírás, ha meg kis esküvő van, akkor meg azért. Én minden fellow esküvőszervező arcnak azt javaslom, hogy szervezzen magának olyan esküvőt, amilyen jól esik, és ne hagyjon másokat belepofázni, mert abból nem sül ki semmi jó.
süti beállítások módosítása