Olvasói rovat - A Szakállas

2012/07/03. - írta: Modor Tibi

Szia Tibi,

Talán emlékszel még rám, korábban már írtam pár bejegyzést (Horgász, 3nevű ember ...)

Sajnos eddig nem nagyon volt időm, a haverok se nagyon értek rá, de most itt van két újabb, remélem ez is tetszeni fog. /Kibaszottul tetszik, szavannai hiénaként ugattam olvasás közben, még a vakációról is reaktiváltam magam - M.T./

Üdv,

A.

A szakállas

Régen ez komoly dolog volt, de a szakállas ma már csak rejtőzködik, vagy csak a kopasz búráját próbálja feldobni valamivel: hát szőrrel az szép orczáján, mi mással?! Ott legalább nő, nem igaz?

Apropó, minden elismerés és részvét azoké a nőké, akik szeretnek a bajszos-szakállas férjükkel smárolni (főleg mindjárt evés után letüdőzni a nagy zsírcsatakos pörköltzaftos harcsabajuszt) A szakállas általában férfiasabb, tekintélyesebb, komolyabb külsőt szeretne magának az egyébként általa (is) bárgyúnak, málénak, pipogyának tartott pofázmánya helyett. És hát mit tagadás, többnyire reálisan látják szakáll nélküli ennmagukat. A szakállasok sokfélék és mindegyik igen fájdalmas példa a maga nemében. Na, akkor mint mindig, megbocsáthatatlanul szubjektíven, tele képzavarral, nemigaz baromsággal és sértő igazsággal, de vágjunk bele azokba a kurva pofaszőrökbe.

Természetesen minden jelenlévő szakállas (azaz mindenki, aki ezt olvassa), az ő rokonai, ismerősei olyan érthető és nyilvánvaló kivételek tárgyát képezi, melyek mögött egy-egy különleges élethelyzet vagy bizonyos minden gyanú és vád alól felmentést adó magas szintű lelki folyamatok állnak.

Szóval szőr egy arcon?! Ez már önmagában is tiszta abszurd!

 

A szakállas hülyegyerek - akinek éppen hogy kiserken a három szál ritkás szakálla, vagy a liha pinabajsza, rögtön meghagyja. Biztosan volt mindenkinek legalább egy osztálytársa, aki már 14 éves korában is szakállas volt. Van olyan büdös kölök, akinél a szakáll csak ápolatlansága és lustasága eredménye, ehhez olyankor néha zsíros, korpás hajzat is társul. De olyan is van, hogy annyira ragyás a szerencsétlen kamasz arcbőre, hogy ha megpróbálna megborotválkozni, egyből el is vérezne a spriccelve gennyes vért robbanó lefűrészelt pattanáscsúcsok miatt. Van, akinek egész életére csak a serdülőkori gyenge szerkezetű, elégtelen anyagminőségű bajusz adatik meg. Igaz, hogy úgy néz ki vele, mintha két hete váltott volna nemet, de azért meghagyja, mert "az is jobb, mint a semmi".

Van olyan szakállas hülyegyerek is, akiben fiatal kora ellenére már valamiféle narcisztikus uralkodásvágy munkál, és ehhez okvetlenül ki kell tűnni, valahogy idősebbnek kell látszani az osztálytársaknál. Főleg, ha egyébként már olyan csökött alkatú, amilyen. Mert az is jellemző, hogy a 15 éves szakállas hülyegyerekek vagy porbafingó csökött kis bumburnyákok, vagy kövérek - de soha sem jó megjelenésűek vagy sportos testalkatúak. Mert akkor ugye már nem volna mit kompenzálni. A szakállaskölyök-léthez gyakran társul a tudálékosság, az okoskodás, a hatlövetű osztálytermi csíraság. Mindenki úgy emlékszik rájuk, hogy "ja, tudom, az a kis aberrált vízfejű köcsög, a szakállával meg a hosszú körmével a kisujján." Az ilyeneknél fordítva működik a dolog: a felnőtté válás náluk a sima orcát jelenti, amikor végre elég fejlett lesz a személyisége és elég felnőtt lesz ahhoz, hogy megszabaduljon a felnőttség álarcától. De persze ez általában soha nem jön el, kevés ő ahhoz. A kis szakállas gnóm mindig szőrös marad. Ámen.

 

A hipszter. – Ez a fura kis műszó-szerűség olyan apokaliptikus talmiságot hordoz magában, hogy bele tud remegni egy egész belváros.

Filléresen hangon klaffogó világosszürke vászoncsuka, türkiz zokni, márvány macskafarmer, feltűrt ujjú kockás ing, felnyírt séró oldalrafésülve, és mindennek a tetejébe az elvetemültebbeknél ott figyel a rusnya pinaszakáll-pinabajusz aljas kombója, miközben mindenkit hátbasunyuló kivagyi faszkalap gazdája a nulladioptriás wayfarer mögül kémleli a hatást, ami számára mindent megér, és ami itt nálunk sajnos általában tutira elmarad. Mert mit is ér a hipszter, ha magyar?             Egy ilyen primitív közegben, a földöntúlian progresszív és szinte már felfoghatatlanul frappánsan kifinomult és megfoghatatlanul titokzatos retro-idegen képe helyett nálunk a köztudottan földhözragadt, lelkiszegény és stílustalan emberek szemében jó eséllyel csak egy szerencsétlen agyalágyult bizonytalan karaktere bontakozik ki, akit talán úgy 2-3 év után most először engedtek eltávra az idegszanatóriumból az orvosai, nyilván nem csekély kockázatot vállalva ezzel. És bár egyedül kiengedték a városba, a mit sem sejtő lakosság közé, azért valószínűleg nem történhet nagy baj, mert egy ilyen fazont biztosan most is figyel valahonnan két felsőkategóriás ápoló öntapadó kényszerzubbonnyal és egy Kittenberger-díjas vadászmester csőre töltött altatópuskával. Szóval emberünk, aki leleste valami százezredik életérzés-tumblerről a legfrissebbnek vélt divatot, (ami "tőlünk nyugatabbra" már évek óta egyre tucatabb és elcsépeltebb) 18 évesen, másfél rőfös norvég favágó-szakállával próbál aljas indokból pszichikai csapást mérni a sok büdös prolira, akik még mindig felhajtott gallérral és légyszemüveggel nyomulnak. Ez 2012-ben megbocsájthatatlan. Egyébként feltűnt, hogy ritkán látni ráérősen sétálgató hipsztert, valamiért mindig mindegyik rohan valahová, mintha valami fontos dolga volna. Keskeny, szikár járással, szaporán lépkedve, magasra tartott orral, ikszlábúan kacsázik tapadós gatyájában át a szürke tömegen, és szalad haza,  befeküdni a kuckójába az iPad mellé, ahol nem találhat rá ez a primitív társadalom, és aztán gyíí fel a tumblerre. Zsebében mindig ott rezeg a 4-es iPhone egy netről rendelt pirogrammos fatokban, fülében a fehér Apple-fülhallgató, és a fejében valami bugyuta szintis-ukulelés-fejhangos dalocska mellett ott kering egy absztrakt tetkó merész gondolata. Mondjuk egy aranymetszés-ábráé, úgy az alkarja közepére... "Igen, az ott király lesz. Hiszen azon a fotón is úgy volt bakker, ..izé, nem bakker, hanem, ... na mindegy, az jó is lesz. Olyat még senkin nem láttam errefelé.. Csak aztán nehogy elkapjam a hepatitiszt ezeknél a koszos tetoválóknál."

 

A szakállas egyetemista - aki csak tanulmányi előmeneteléhez hívja segítségül a szakállát. Ugyancsak az instant respektért, az érettség, a komolyság látszatáért. (egyébként jó eséllyel ekkor jön képbe a harmadik név is) A leginkább jellemző ez a jogi egyetemeken. a leendő nagytiszteletű, komoly (vagy már egyre olvadó) társadalmi rangú, pénzért gátlástalanul mindent orrbaszájba összehazudozó doktor urak háza táján. Ez csak rövid szakáll, az "ápolt" verzió.

De van a bölcsészkarokon és a művészeti intézményekben is szép számmal szakállas diák. Na ez már más műfaj, ez maga a vasálarcos. Rőt vagy liha, kajás vagy csak simán zilált, mindig hosszú, ahogy az anyatermészet és a trehányság adja. Föstők, szobrászok (a szobrot "megszoboró" fajtából), Juliánusz barát kinézetű irodalmárok, restaurátorok, bölcsészek, könyvtárszakos kis gecik...

Az egyetemi büfébe nem kell fikusz, vagy más növény, mert így is macsetével kell utat vágni a szőrben és szakállban a pultig. Mert a szakállas humanistának a büfé az inkubátor. Ebben a korai életkorban (18-25) még egyszerűen kell az élettani funkciókhoz. Az élethez előbb meg kell erősödni, lelkileg, szellemileg rendesen ki kell fejlődni, amíg kész a komoly munkanélküli. Na ez viszont már egy idő után akár a szakáll rovására is mehet: ha elég volt a nyomorból, vagy esetleg jön a család, akkor nincs mese, le kell vágni, be kell illeszkedni, ki kell nézni valahogy. De egy kis ápolt emlék azért néha megmarad. Vagy ha már egy ideje megvan az állás, akkor egyszer csak amúgy sunyin és laposan hogy-hogy nem, de véletlenül újra kiserken... Csak finoman, ápoltan. Egyelőre. De aztán ha megromlik a bölcsészházasság, és újra előtör a bohém nagytermészet akkor az Jóisten irgalmazzon mindenkinek, mert visszatér a brutális kajamaradékos nikotinos sárga tövisbokor is! A drótszőrű mester rájön, hogy ő – ha egy ideig csak lélekben, de - mindig is ilyen volt. Szakállas, eredeti, szabad... Igazi egyéniség. Pusztuljon minden szabály, nyomorult konvenció, öltönyös senkiháziak! A gyerek? Majd felnő valahogy. És persze szakállas lesz, mint az apja. Mert elintézte a gyerekkora őt is rendesen.

 

A szőröskakaós  - A rövidre nyírt száj körüli szakáll-bajusz (kb. 5 mm szálhosszúság) a simamodorú könyöklő karrierista piperkőcök sajátja. Feltörekvő üzletkötők, ügyintézők, fiatal politikus csírák elengedhetetlen optikai tartozéka. Az egész arc körbe van borotválva, de a száj körül ott van a sövény, de nem túl magasan. Pont olyan, mintha a tulajdonosa valami italt ivott volna egy kakaósbögréből, ami tele volt rövid szőrszálakkal, és a szája körül ott maradt volna a nyoma egy vékony szőrcsík formájában.  A szájból áramló, alacsonyan szálló sekélyes mondatok elé nem is kell magasabb akadály. Rövid, ápolt, tetszetős. Kész, ennyi. Aki mást mond, hazudik. Rövid zselés hajjal vagy esetleg hosszabb, amolyan bemosott, fellazított epikureista világfi séróval, "lidel-gianni" módra. Esetleg egy kis hajfesték is rá-rá csöppen néha...

A hosszabb (kb 1 cm) száj körüli rundó már az idõsebb, 35+os korosztályé. Ez már nagyon komoly külsőt kell kölcsönözzön, itt már nincs idő hibázni. Szükség van rá, ezeket már megbaszta a sűrű élet, nem lehet többet idétlenkedni. Az 1 centis szigorú (száj körüli) szakállnak az a dolga a rendőrök, securitysek, taxishiénák fején, hogy már jóelőre azt mondja: "meg se próbáld bazmeg!". Meg kell említeni, hogy ennek a divatorientáltabb verziója sportolókon vagy tinglitangli zenészeken súlyosabb esetben még ki is volt hidrogénezve, és igazi midnájt-vejnemöjnenként vonulnak vele az éjszakában.

Az ilyen rövid szájkörüli a "komolyemberség" mellett még egy dolgot lehet hivatva mímelni: a normális alkatot. A kissé túlsúlyosak valami miatt úgy érzik, hogy ez a forma karcsúsít, elvonja a figyelmet arról az undorító beszéd közben szemérmetlenül ide-oda rezgő tokáról. Arcátlan szemfényvesztés ez a javából. Ebben nemhogy securitysnek, de még kritikusnak is könnyebb szívvel állhat az ember, akkor is, ha egyébként egy lusta, tohonya, zabálógép. Majd a szakáll megoldja.

Kamionos/munkásőr/vintage-pornós bajusz. – Ez is veszélyes. 35-40-es pozőrködő kváziértelmiségiekre jellemző, és egy bizonyos "jajdekurvajófejvagyok" attitűd része. Magukat nagyon penge andergrand-figurának tartó, de valójában mélyen belül baromira kispolgári műrokkereknél,  reklámosoknál, újságíróknál, eszelős tekintetű megmondó köcsögöknél állandó tartozéka a napi küzdelemnek a társadalmi pozícióért. Kétségbeesett bizonygatása ez az eredetiségnek, intellektusnak, közben csak egy rakás hízásra hajlamos egocentrikus balfasz mind, aki fél a változástól. Kitalálták maguknak a pornóbajuszt valamikor a 90-es évek végén, mert, hogy az milyen király, aztán rajtuk maradt. Pedig már rég nem poén, illetve valójában soha nem is volt az, de most már kifejezetten ciki. Mégsem merik levágni, mert szorongó, sebezhető személyiségük ilyen szánalmas attribútumokba kapaszkodik. Nélküle elvesznének,  csak lófejű senkik volnának, és mindenki rúgna egyet abba a behízott seggükbe.

A "delpierós", focista nyíradványok. Néha úgy cikáznak a vonalak jobbra-balra, fel-le, körben-cikkcakkban, hogy az ember beleszédül. Annak idején Del Piero fejérõl indult világhódító utjára (fõleg kelet felé). Szóval tiszteletből. Elsõsorban sportolók, popzenészek, az élet császárai körében népszerű. Általában egy kivételesen gátlástalan, fojtogató párrfőm-lebeny is társul hozzá, a viselője egyfajta ötödik végtagként. Ez a végtag aztán kegyetlenül osztja a pofonokat, mindenkit orrbabasz, amerre jár.

Viszont ez a fajta rettenetesen tud kinézni szinte már másnap is, ha megjön a sövények körül a borosta. Egyhetes borostával a látvány már tényleg csak erős idegzetűeknek való. És hát ez sajnos elég gyakran előfordul, mert borzasztó nehéz karbantartani a szövevényes szőrlabirintusok közeit, melyekben a könnyen megremegő borotvás kéz állandó veszélye láthatatlan minotauruszként uralkodik.

Ha egy kicsit már le is áldozott ennek a műfajnak, az talán ennek köszönhető.

Pár év alatt megtört, belefáradt a sok hólyag. Még Del Piero is visszavonult közben.

A kecskeszakáll - A rövid. Úgyanúgy üzletkötők, bankosok, autószalonosok, pincérek, sportolók tartozéka, de ez már informatikusokon, rokkereken, egyetemistákon vagy izgága politikai aktivistákon is megjelenik. Viszont van egy nagyon kellemetlen és komikus tulajdonsága is: mivel hiányzik a mindenkori fix pont, a kapcsolat a bajuszhoz, nagyon óvatosan kell vele bánni. Érdemes megfigyelni, hogy a rövid kecskeszakáll szinte mindig el van csúszva valamerre, szinte senkinek nincs középen.  Az elsietett, pontatlan borotválkozás következtében a dekoratív (-nak remélt) szőr-sziget könnyen elkezdhet vándorolni az arc víztükrén és az áll szilaj zuhatagának halálos sodrása végképp elragadhatja. A végzetes láncreakció elindításához elég akár egyetlen alkalom is, egy késésben elhamarkodott reggeli lecsípés jobbról, és máris elment középről, mert a következő borotváskor aztán megmarad a jobb oldali határ, és vagy elindul balra, vagy előbb egyre keskenyebb lesz, aztán csak úszik, vándorol egyre, amíg már a hétköznapok darálójában eltompult tulajdonos is észreveszi, hogy itt valami nincs rendben, mert eredetileg neki szakálla volt, most meg egy darab pajesza van a bal oldalon. Ezért jó a szõröskakaó, azzal ilyen nem történhet.

A hosszú kecskénél viszont teljesen mindegy. A divatjamúlt metálos hc-pofákon úgyse számít, ha elcsúszik, ki nem szarja le.

A farkas. – Hát igen, a jóöreg volverin szakáll, az X-Men-ből. Kb. 2-3 centi szálhosszúságú, és ez az egyik legszánalmasabb, mert szinte senkinek nem áll jól, de főleg azoknak nem, akik erre vetemednek. Sok igazi szerencsétlen kockafej, infós-progmatos cerkófmajom, csámpás lúdtalpas balfácán. Ebből a kárhozatból bizony sürgősen ki kell törni, de hogyan? Hmm-hmm. "Gyúrjunk? Az önmagában nem elég, mert a pofám ugyanolyan csíra marad. Meg fárasztó is. Tetkó? Az talán jöhet, de állítólag kurvára fáj. Meg ahhoz már gyúrni is kéne. Vagy vegyek egy motort? Nem jó, veszélyes. Meg ahhoz már a gyúrás meg a tetkó is kell. Kurvaélet, mi legyen...? Megvan! Farkas-szakáll! Háúúúúú!!! Ez az! Hát mégis csak zseni vagyok, tudtam én mindig!" Ez tulajdonképpen a szőröskakaó negatívja, mert mindenhol szakáll van, csak pont a száj körül és az állon van kiborotválva. Meg persze hogy igazán hülyén nézzen ki, a nyakon is, úgyhogy mindegyik csökött társasházi volverinben rögtön az elején megfogalmazódik ugyanaz a felismerés is: "Ez így viszket bazmeg? A nyakam már tiszta vér..." Ráadásul sajnos farkas helyett többnyire valahogy inkább olyan pézsmapocok-fejet formáz. Szóval kell oda a gyúrás is, mert a még végén egy kellemesnek ígérkező nyáresti séta alkalmával elragadja tulajdonosát egy kuvik.

A harcsa - Kurva ronda, kivételesen degenerált kinézetet kölcsönöz, és mégis... Talán csak a totális 4 centis miniszteri körszakáll néz ki hülyébben, de valami miatt mégis van ilyen. Valami mellette szól, delejező igét suttog viselője fülébe, az elveszíti a kapcsolatát a realitással és a beáll az anakronisztikus kinézetű harcsások közé. Az a vicc, hogy ezek ez emberek harcsaságuk okán amúgy egymásra ügyet sem vetnek, úgy tekintenek a másikra, hogy az a nevetséges fasz, de hülyén néz ki azzal a bajusz-szakállal. "...mi van, hogy az enyém is?! Te tiszta hülye vagy, az enyém teljesen más, semmi köze há' nézd már meg te szerencsétlen, hogy Nekem itt meg itt így jön... és a vonalát itt iss... Ez csak nekem áll jól. Meg esetleg a Gidónak." Persze teljesen egyforma az összes. Nem is boncolgassuk ezt tovább, ide már szakember kell.

Az ősember - A nagy öreg, az őserő, az ősapa, mindenki tanítója, az egy és egyetlen ősigaz. A nagy rusnya ezerfelé-szakáll-bajusz és bozontos haj ura. A haj, ha már kevés és kese, akkor lófarokban, ami így 50 fölött tényleg elég undorító. Persze ha az ember öreg rokker az más, az nem az ősapa. Az ősapa mindig civil. Ízléstelen, rendetlen áporodott ruházat, pulóver, bőrmellény egyenesen a bálából egy svájci pedofiltól, széttaposott félcipő vagy fatalpú bőrpapucs néha még télen is. Zsebben az ősi agancs nyelű bicska, "ami még az ükapámé volt" persze a bolháról van. De van még ősmarhabőr őstarsoly legalább kettő, egyik ősibb, mint a másik, tele minden komoly ősi szerkezettel, őskörömvágóval, ősmobillal - na ez az egy tényleg ős. ÉN, az életművem, házam, asszonyom. Gyerek nincs, vagy ha van, egy elnyomott megnyomorított idegroncs. Mindig kisebb, véznább, mint az apja, nem mert nagyobbra nőni. ("mindig mondtam, hogy ez a fattyú nem tőlem van")  Asszonyt rögtön megcsaljuk, már ha van kivel, mert mi ősiek és nagyok vagyunk, akinek maga az Isten se parancsol, és ha egyszer eljő az ideje, és a színem elé járul, lerakom szkanderban.

A magyarmilliárdos-borosta a 90-es évekből. - Már csak kevesen nyomatják, de egykor a vadkapitalizmus hajnalán maga volt a vagyonosság, a magas társadalmi pozíció megtestesítője.

Fantáziátlan, primitív erőszakossága érdes cápabőrt kölcsönzött viselőjének azzal az üzenettel, hogy aki csak hozzáér, rögtön vérezni kezd, és hát a tulajdonosa általában nem az a kifejezett elsősegélynyújtó. Viszonylag ritka is volt, mert ehhez minimum több száz milliós vagyon kellett. Másokon valahogy nem ült ez a poén. A hétköznapi csóringereknek soha nem is volt pofájuk hozzá, kivéve egy-két tévést. A bentlibe pöffeszkedő milliárdos mára gyakorlatilag eltűnt, ma már a milliárdos se a régi. Láthatatlan, jellegtelen, totálisan lelkiszegény, fantáziátlan zseléshajú vagy idiótán megfésült pucérszájú harácsológép. Nem adnak magukra már ennyire sem, ott állnak előttünk meztelenül, üres tekintettel. Csak a lélektelenül tomboló sivár és erőszakos birtoklási vágy, semmi több. Se egy széles nadrágtartó, se egy jobb csontkeretes szemüveg, vagy egy szivar. Esetleg valami kurva ízléstelen óra, na az még néha beficcen ma is. Nem jól van ez így.

Az örökre-szakállasok léte részben a társadalom kíméletlenségének és csúfondárosságának rovására is írhatók, mert minden szakállas átesik legalább egyszer azon a rettenetes élményen, hogy ha netán egy félszeg, bátortalan kísérlet keretében meg merészel borotválkozni, akkor az ismerősök, munkatársak kíméletlenül kiröhögik, kigúnyolják, jönnek a megjegyzések, hogy "inkább hagytad volna meg, baszod", vagy "asztakurva! Tisztára megijedtem tőled bazmeg! most már értem, hogy mért vagy te szakállas hhhblllööhhhöhhhőőőőő!!

Jáááá geci, némá hogy néz ki! le ne vágd mégyegyszer, bazmeg, mer megöllek! Ja, vagy én, vagy anyád, khíjjjjhhh!"

"Ha már rajtunk nem is, de legalább a hölgyeken könyörülj meg, jól mondom Vica?! hhháááhhááhháá!" ... "..te, pont tegnap olvastam valami új szakállnövesztőről, nem érdekel? Majd átküldöm a linket. Csak juttasd eszembe. ...khíjj!!"

A végére még ássunk le az emberi lélek legmélyebb bugyraiba, ahol elvész a ráció, meghal az akarat, elporlad az egó, és említsük meg a látens szakállasokat, ezeket a tökéletesen pucér arcú csírákat is, akiknek egyszerűen nem nő egyetlen szál bajsza és szakálla sem. De arra mindenki mérget vehet, hogy ha hirtelen elkezdene nőni, ők jó eséllyel meghagynák valamilyen aljasabb formáját. A felgyülemlett sérelmek önvédelemért, álcáért, szúrós szakállért kiáltanak! Vagy legalább egy rövid kunkori kecskéért, vagy már egy ritkás drapp bajusz is megtenné, a büdös kurva életbe bele, de NINCS! Bizony nagy a córesz.

Viszont nekik általában végig megmarad a hajuk, és az is valami. Sokszor meg is van hagyva jó hosszúra és a sok kopasz geci le is van nézve kurvára kőolajszintig.

Tulajdonképpen nem tartozik a tárgyhoz, de búcsúzóul még megemlítenék egy borzalmas jelenséget, egy igazi lidérces rettenetet.

Láttatok már hosszú hajú rokkert öltönyben? Mondjuk érettségin, szalagavatón? Jó, legyen kecskeszakálla, mindegy, viszont a haja, az most esetleg lófarokba van gyűjtve??

Mert kiengedve esetleg túlzásnak érzi az ünnepi alkalomhoz?? Ne adj Isten, még otthon a mama is rátett egy lapáttal, hogy "fiam, legalább a ballagáson nézzél ki valahogy"???

Ezek miatt a rokker esetleg megtörik, és levágja a haját félhosszúra, és a vége egy igazi "frufrus" női frizura lesz ami kibaszott hülyén áll?! Vagy esetleg valami rosszabb történik???!! Sokkal rosszabb?????!!!! Esetleg – jaj, Egek Ura, irgalmazz! – szóval esetleg a seggig érő lófarkat BEREJTETTE AZ ÖLTÖNY ALÁ?????!!! BELÓGATTA A GALLÉRNÁL, ÉS MOST OLYAN, MINTHA MÁR 18 ÉVESEN PÚPOS LENNE????!!!!!

Na sziasztok.

102 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rothstein 2012.07.03. 19:43:13

Harmadik!
Kurva jó a cikk, én a delpierós voltam, a vége is az lett ami a posztban. Nehéz volt karbantartani.

Eclect 2012.07.03. 19:45:09

Milyen a magyarmilliárdos borosta? A többi stílus megvan, ez nem. Csak hogy tudjam, hogy kell pöffeszkedni a Bentley-ben...

keptelen kepkeret 2012.07.03. 19:47:11

Az osemberen besirtam a rohogestol, a 14 eves hulyegyerek punciszorrel az arcan a ferjem gyereke, nem akarja leborotvalni, mert az cool.Ja, egyebkent balettancos, ebbe az eklektikaba bele kell halni. Az ex ferjnek arcvonal menti, vekony, bajusz nelkuli szaj alatt vegzodo "korszakalla" volt, testoroknel ez valamiert nepszeru.

Apu aki egy vegtelenul konszolidalt figura, par eve barkot novesztett, nem ismertem meg hirtelen, allitolag a Credence Clearwater ihlette.

Jelenlegi ferjnek van szakalla, nem tudom bekategorizalni, amolyan borosta, rovid, rendezett fazonra nyirva.
Az ok egyszeru: enelkul akkora allkapcsa van mint Stallone-nak es tenyleg.

Zorita 2012.07.03. 19:49:18

Teljesen felzaklatott a vége, jogos a felvetés a hosszú haj - ünnepi esemény együttállást illetően! Pláne, ha a hosszú GÖNDÖR haját vágja kleopátrára a szerencsétlenje!

Bellagio 2012.07.03. 19:58:14

Minden szakallas balfasz. Kivetel nelkul.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2012.07.03. 19:58:38

"Not a man grows beard - a beard grows man."

Dave_bloghu 2012.07.03. 20:08:02

és az antiszakállas: tipikusan manager alkat, aki minden reggel - MINDEN REGGEL - pengével, száliránnyal ellentétesen rőtvörösre kaparja az arcát, aztán rátol egy deci arcszeszt.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2012.07.03. 20:27:17

Ollé, címlap! Jó mulatást mindenkinek!

Don Quixote de la Ferko 2012.07.03. 20:30:42

Minden sima arcú nyálas buzi.

jucmok 2012.07.03. 20:36:24

és a szakállas nők? az smafu?

Bélabáttya (törölt) 2012.07.03. 20:37:48

Hát, a férfi alapból szakállas...

Max val Birca · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.07.03. 20:51:44

20 éve szakállas vagyok. Eredetileg Marxnak néztem ki. Aztán Abraham Lincoln voltam. Aztán ortodox szerzetes. Jelenleg Trockijt próbálom.

Momina 2012.07.03. 20:52:07

Az egyetemi tanáros, idősprofesszoros kis ősz hegyesre sodort Mekkmesterest hová soroljuk? Tudjátok, aminek vagy fehér köpeny vagy halszálkás, bőrkönyöklős ősi gyapjúzakó a kiegészítője, V-nyakú, vagy háromgombos kötött mellénnyel. A sima kecskéhez? Annál több. Tekintélyt, tudást sugall, kiegészítője az orrcsúcsra csúszott fémkeretes vagy ócska szarukeretes olvasószemüveg.

szliper 2012.07.03. 20:59:06

Váncsa István ???

pirézfaló sejt 2012.07.03. 21:07:07

Kitűnő meglátások! Ki lehetne egészíteni nevekkel az egyes típusokhoz.
nem ezen a néven említi a poszter, de az egyik legelvetemültebb szőrzet az ú.n. mérnökszakáll. Ami egy olyan kis bonyolult kompozíció a száj és az áll körül bajuszból és nagyon gondosan nyírt szakállból.
rettentő körülményes művelet lehet a karbantartása.
"nem is hinnék kedves nézőink, de ez az igazság" Vágó István az eklatáns példa erre. Hát neki tényleg van mit kompenzálni a külsején. Ezt némileg ellensúlyozza a sok megfejtés, amiket felolvas és ettől nagyon műveltnek és okosnak hat.

theus 2012.07.03. 21:13:05

Vajon akinek az állán a szakáll egy vagy több fonatban van, mit gondol reggel mikor a tükörbe néz?
Továbbra is egyedi és lázadó, nem fog rajta az idő?

danesdzsu2 2012.07.03. 21:21:32

@Dave_bloghu: Minden marketinges kisköcsögökre is stimmel:)
@Don Quixote de la Ferko: Így van.
@Bellagio: Pontosan.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.07.03. 21:34:29

@Eclect: Szerintem az ugyanaz, mint ami Abramovicsnak is van. Jómagam szakállas hülyegyerek volnék.

bonesstorm 2012.07.03. 21:38:55

Van egy sokkal egyszerűbb indok is a szakállra: Nő Magától.S mivel engem nem zavar, a munkám nem kívánja meg a borotválkozást így meghagyom.Akinek meg nem tetszik annak nemétől függően fel tudom ajánlani két további szőrös testrészem .

Gizi a laborból 2012.07.03. 21:46:32

Páromnak 20 éves kora óta bajusza van. Ha nem lett volna bajusza, nem is ismerkedtünk volna meg. Amióta nyugdíjba ment, azóta nem borotválkozik, ő maga ápolja a szakállát. Nem zsíros, nem elhanyagolt, nem pörkölt-szagú, hanem gondosan tisztán tartott, szépen formált szakáll. Nem kompenzál semmit: ugyanolyan férfias, jó modorú a párom, mint volt nyugdíjazása előtt.

Rokkantnyugdíjaspornósztár 2012.07.03. 21:47:17

A valláskárosult szakáll direkt maradt ki?

Szádbafingok 2012.07.03. 22:07:25

A gondosan formált szakáll funkciója egyértelműen az, hogy a tulajdonosa rejteget valamit, kiismerhetetlennek próbál tűnni. Nem véletlen, hogy minden komoly psychiaternek szőrzet rejti a mimikájának jelentékeny részét. Általában érzékeny és épp ezért sérülékeny emberek, akik így próbálják csökkenteni a kiszolgáltatottság-érzést. Mint például a hajléktalanok.

antisocialnetwork 2012.07.03. 22:08:27

Imádom Modorost.Mindig telibe talál.

szeme közé, laposan! 2012.07.03. 22:09:11

Nem tudtam, hogy delpierósnak hívják...

agyameldobom42 2012.07.03. 22:18:31

Elmondom, hogy az igazi ferfi letoja felcentisre hajnyirogeppel. Havonta. 10 perc alatt. Es abban mar a hajvagas is benne van.
Es csak rohog a sok sapitozo piperkoc buzin.

smartdrive 2012.07.03. 22:21:36

tkp. a haj és a szakáll közt mi a különbség? vagy a hajról is van már poszt?

A Tyne folyó déli partja 2012.07.03. 22:24:27

én láttam öltönyben hosszúhajú, szakállas egyént. osztályfőnök, ugyanis. lófarok ok (30 fokban nem csak öltönyben), nem rejti öltöny mögé. a tanítványok és a kollégák amúgy is tudják...ja, meg cégigazgatót is ismerek ilyet, nyilván nem bőrszerelésben tárgyal.

[c] 2012.07.03. 22:29:23

@Bélabáttya: A nőknek is szőrös a lába alapból.

Haloperidol 2012.07.03. 22:31:06

En a szakallas helyett bajszos hulyegyerek voltam 8 evig. 24 evesen egy kritikusnak mondhato szituacioban megkerdezte tolem egy hivatalnok, h nagykoru vagyok-e. Akkor nem szakallat, hanem bajszot kezdtem növeszteni, h komolyabban vegyenek, ez nem tudom, mennyire sikerult. Joval kesobb atvaltottam szakallas hulyegyerekre - a kakaosbogre tipus sorait szelesitettem. Akkor mar nem tegeztek le alapbol az egyetemistak, a proller soforok, bolti eladok meg kit erdekelnek.

32 evesen megborotvalkoztam, igy ert veget egy unalmas tortenet...

Proligarcha 2012.07.03. 22:37:54

A pinaszakállat (ld. combkefe, flavor saver) hiányoltam a felsorolásból, ettől függetlenül telitalálat.

Moan 2012.07.03. 23:00:24

Azért megnézném a posztoló fizimiskáját. :D

Nekem a szőröskakaós 35+ változat van. Olyan mint az Edward Nortonnak az Amerikai História X-ben. Bár nekem mindez csak félcentis.
Középsulis koromban bajszom volt, de más nem.. Hosszú haj.. úgy néztem ki mint Rákóczi. :) Aztán a legénytoll megerősödött és szakállas lettem. Aztán elvittek katonának és le kellett vágni. Szétröhögtem az arcomat mikor megláttam magam szakáll nélkül. :D Pici száj ugye. :D Szóval inkább megnövesztettem újra.
De az összes csajom szerette. Vagy nem szólt, mert engem szeretett. :) Minden esetre senkit nem érdekelt sosem max. ha néha óvatlanúl kicsit szúrós voltam a köldökük alatt. ;)

KürtiT (Tromb74) 2012.07.03. 23:06:06

Kiváló írás.

Én pina bajusszal kezdtem kb. 14 évesen, amikor még nem tudja az ember eldönteni, hogy akkor most kezdjen borotválkozni vagy sem. Kb. egy év kellet hozzá, hogy elköteleződjek a borotva mellet. Nagyjából 20 éves koromig arcszőrzet nélkül teltek a napjaim. Először a katonaságnál növesztettem apró hitler bajuszt, provokatív céllal.
Azóta viszont voltam kakaós bögre, Motörhead, kamionos, shakespeare, kecske stb.
Meg persze időnként levágom teljesen, de aztán valahogy vissza alakul az arcomra.

Szilard Kigyo 2012.07.04. 00:00:50

@Dave_bloghu: Ertem mar. A Magyar Honvedseg egy nagy menedzserkepzo volt anno. Emlekszik-e valaki a felljebbvalo altal szemelyi igazolvannnyal vegzett tesztre, kulonos tekintettel eltav elott?

u.i.:Honvedsegi sztorizas modoros-e 2012-ben?

bor sörmester 2012.07.04. 00:17:26

Látom, mennyi embernek tetszik az írás. Szerintem meg egy kalap szar. Sebaj.

ratatüj - az édes vadállat 2012.07.04. 00:38:25

Én a kecskeszakállas pancser vagyok, akinek a szálirány balról jobbra áll, szóval sosem volt cseppnyi esélyem sem szimmetrikusan tartani. Bár ha kellően rövid, akkor nem annyira feltűnően szörnyű.
Az író jó.

kutyaaszarpor_a_szembe (törölt) 2012.07.04. 00:42:03

ja nem, most nézem ezt egy vendégíró írta,mert a többi bejegyzés eléggé gagyi...

_Wasp_ 2012.07.04. 03:42:22

én fejemen kopasz vagyok, arcomon borostás, nyilván ez a modorosság csúcsa, de pont leszarom, másoknak mi tetszik, szerintem ez áll jól, asszony meg nem nyíg miatta.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.07.04. 05:11:18

Nekem nem jönnek be a szakállas és a bajszos pasasok. Olyan öreges, komótos, papás.

freesleep 2012.07.04. 05:38:33

jó írás, de nem bíz túl sokat az olvasó vizuális fantáziájára? ennyiféle fazont életemben se láttam

riman 2012.07.04. 06:33:30

Azon gondolkodom, hogy milyen frusztrációját próbálja az író kompenzálni ezzel a pocskondiázással.
A tolerancia hiánya, a "nem elfogadás", a megkülönböztetés a primitívség kifejezése.
Egy embercsoport, bármilyen külső-belső jegy alapján történő megkülönböztetése: fasiszta eszme.
Az írás egy szar. A leírtaknak vajmi kevés köze van a valósághoz.
A provokatív stílus miatt lelkesedtek ért? Hát persze, manapság a tartalom, az értelem nem számít ... értelmezni nem kell a szöveget ... a lényeg, hogy az író "jól megmondja" ... azt már nem is figyeljük, hogy mekkora blődséget mond ... akkor is tetszik, ha megmondja, amikor a mondanivalója csak a saját kis agyának a víziója valóságalap nélkül.

Lelkesedjetek tovább a fiktív eszme, primitív fasiszta megnyilvánulásáért ... én mentem borotválkozni ...!

Szádbafingok 2012.07.04. 07:02:23

@riman: Valamilyen szinten egyetértésemnek kell hangot adjak. Kattintásvezérelt, mégis egyre fásuló blogoszféránkban azonban maholnap nincs más mód az ingerküszöb átlépésére, mint a provokatív hangvétel. De láthatóan ezt te is tudod és alkalmazod.

csi szi 2012.07.04. 07:08:31

"Van, akinek egész életére csak a serdülőkori gyenge szerkezetű, elégtelen anyagminőségű bajusz adatik meg. Igaz, hogy úgy néz ki vele, mintha két hete váltott volna nemet, de azért meghagyja, mert "az is jobb, mint a semmi".

Ez vagyok én, ill. a lejjebb leírt "látens szakállas".
Mondjuk ha nem akarom, hogy kiröhögjenek, inkább letolom csak arra a fél percre is lusta vagyok néha.

LEndy 2012.07.04. 07:29:02

A férfi bajusz nélkül olyan, mint a nő bajusszal...

2012.07.04. 08:11:52

Ha már mindenki coming outol, hát nálam úgy alakult, hogy 14 éves kor körül megjelent a szakmunkásbajusz, amit egy darabig tűrtem. Hamarosan elkezdődött a szakállképződés, némi kese pihék formájában, nagyjából az ádámcsutka környékén(???), ám egy osztálytársnő felhívta a figyelmem: V..., undorító vagy! Akkor elkezdetem beretválkozni.
Később, mint true Motörhead fan, természtesen bepróbálkoztam a Lemmy-stílusú arcszőrzettel, illetve előfordultak elvetélt kísérletek Kossuth-szakállal, illetve Hans-bajusszal.
E kreatív, termékeny időszakot idő előtti erős kopaszodásom törte derékba: a borotvált fejjel egyidőben bevezettem a kakaós verziót, néhány alkalommal csempésztem csak némi színt (időnként szó szerint) a megjelenésébe: szalmasárga színű, mintegy tíz centiméteresre növesztett pankrátor-szakáll, ugyanez összegumizva, stb.
A legmegdöbbentőbb színt egy véletlennek köszönhettem. Tekintélyes hosszúságú, szalmasárga arcszőrzettel büszkélkedtem, amikor is eljött az ünnepélyes doktorrá fogadás, díszterem, vendégek, család, rektor, dékán stb. - még magam is, az örök komolytalan hülyegyerek soknak éreztem volna így megjelenni, ugyanakkor sajnáltam volna egy jó fél éves növesztés eredményét brutálisan lenyesni. Kézenfekvőnek ígérkezett a megoldás: visszafestem valami barna színre, oszt a jeles nap után ismét lehet majd sárgában pompázni.
A festés azonban döbbenetes eredményt hozott: a sárga szakállra felhordott sötétbarna hajfesték eredményeképpen arcszőrzetem _élénk mohazöld_ színűvé vált - ezt már végképp nem tartottam vállalhatónak, így történt, hogy a diplomaosztós-bohócruhás képeken legnagyobb bánatomra borotvált pofával örökítettek meg...
Jelenleg a szolid kakaós verzió játszik, mégiscsak legyen már az ember fején valami szőr, ha már haja nincsen.

Zsiráffusz camelopardalis · http://globalicum.blog.hu/ 2012.07.04. 08:50:00

hehh. az a verzió is kimaratt, amikor az egyed mindenféle kacskaringós figurákat rajzol az arcára a szakállából, aztán úgy néz ki, mintha a gyerek összefirkálta volna egy vastag fekete filctollal.

pocaklakó minimanó 2012.07.04. 09:03:10

És a dzsordzsmájkeles, gondosan ápolt homárborosta?

LenaLondon 2012.07.04. 09:07:19

A poszt nekem egy kicsit hosszú és annyira nem fetrengtem a röhögéstől bocs.

A szakállakat csípem. Főleg az extrémeket, hetvenes motoroscsávó befont szakállal, csúúúcs!
Na meg különbenis Bud Spencer a király!

Firestarter18 (törölt) 2012.07.04. 09:28:09

Hiányoltam a soul patchet, mint a legidétlenebb arcszőrzetformációt.

Drago Brutic 2012.07.04. 09:32:23

Kicsit elszoktam a blogolástól, de jó volt visszajönni. Fasza kis poszt lett, jól összefoglalja a lényeget, hozza a szokásos modor-színvonalat! Sőt, talán még többet is érdemelhetne a téma, a szakáll a modorosság melegágya, tenyészhelye, a szőrszálak között megtelepszik a sok modorosság serte. 10 szakállasból 8 modoros.

**ADAM** 2012.07.04. 09:34:27

ELSŐRANGÚ A STÍLUS! IGAZSÁGOS IZOM TIBOR NÉHOL VISSZAKÖSZÖN A SZÖVEGBEN, DE EZ EGYÁLTALÁN NEM BAJ. 1A MINŐSÉG.

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2012.07.04. 10:04:55

Az egész jó, de nálam a hipszteres mellékszál viszi a prímet! :DD

ki kicsoda 2012.07.04. 10:10:47

... ilyenkor értem meg a siralmas lelket, hogy jutottunk idáig, miért lehet olyan "vezetőnk", aki azt bizonygatja nincs helyünk Európában.

... olyan élőlények, akik másokat formálnának át saját képükre, akik tudják, másnak mi lenne a jó, akik megszabnák mások életét, miközben a sajátjuk mit sem ér, nos, azokra, nem véletlenül néz úgy a holland, dán, norvég, ... mint idegen lényekre és jelenlétükben közelebb vonja magához gyermekeit, biztos, ami biztos ...

labi 2012.07.04. 10:39:38

Kéthavonta végigtolom rajta a szakállvágót. Vagy ritkábban. És ha mér ott vagyok, akkor a hajamat is letolom vele.

Rejtegetnék valamit? Nyiltan vállalom, hogy lusta dög vagyok borotválkozni. :)

dekás dezső 2012.07.04. 10:44:21

csodálatos, kimerítő mélységű tanulmány.
én ismerek egy nagyon komoly ősharcsást, abba nemigen lehetne belekötni... vagy igen, de akkor nagyon gyorsan kell futni:P
igaz magyar embernek márpedig bajsza vagyon:P

Void Bunkoid 2012.07.04. 10:58:43

ha valaki mégegyszer le meri írni azt a szót, hogy "eklatáns", szólok a haveroknak a Kremlben, hogy nyomhatják a piros gombot.

maxihydroclorosporin 2012.07.04. 10:59:40

Bár nem kávézom,de most vettem,hogy leköphessem a monitort..aztán meg belehánytam a nyomtatóba,olyan jó lett :D

Dzsoni Kráncs 2012.07.04. 11:00:20

Én fősulin növesztettem szakállat,de néha lenyírtam,próbálkoztam különféle formákkal,aztán már tanítottam,amikor egyszer megint lenyírtam teljesen,de a gyerekek azt mondták úgy nézek ki,mint a Jáksó...azóta nem voltam csupaszképű.
Annak viszont örülök,hogy a mai fiatalok között már nem látni seggig érő hajú idiótákat.

A Tyne folyó déli partja 2012.07.04. 11:15:19

@Dzsoni Kráncs: miért, azzal mi bajod van? nekem az ismerőseim kb. 90%-a hosszú hajú volt (mármint, hímneműek). ennek jó nagy százaléka levágatta, simán prózai okok miatt: kopaszodtak. egy-kettő tartja magát, tegnap találkoztam egy régi ismerőssel, akkor, mikor megismertem 19 évesen, derékig érő, sűrű, göndörös haja volt. most ér kb. nyakig, ritka,és a homlokán kopaszodik...szerintem nem nagyon akarja levágatni, azt tudom, hogy nagyon is fájlalja, hogy már nem olyan a hajkoronája.

Gerardus A. Lodewijk 2012.07.04. 11:17:29

Nálunk úgy mondják, ha szúr a szakáll, akkor rossz oldalra születtél.
A szerző meg ennyi energiával már valami értelmeset is írhatott volna.

2012.07.04. 11:32:07

Amikor azt olvastam, hogy a szakállból pajesz lett... könnyesre sírtam magamat a képláda előtt.
Nekem nagyjából 8 éven át volt kecskeszakállam, de hogy életkorban mennyit jelentett, azt csak azután láttam meg, hogy 26 évesen levágattam. Egyből elkezdték kérni tőlem mindenhol a személyit, miszerint elmúltam-e már 18 éves :) Sebaj, azóta is babapofi vagyok és hurcolászom magammal a személyimet.

1100 2012.07.04. 11:32:11

@agyameldobom42: Yesss!
Próbáltam besorolni magam itt a sok gyökér között, talán a milliárdosokhoz tartozom? Nekem egy hét után kezd viszketni, akkor letolom a nullásgéppel hajjal együtt. Így a pár tizedtől az 5-6mm-ig van, attól függ hány nap van még a viszketésig.
"Es csak rohog a sok sapitozo piperkoc buzin. "

Alhazred 2012.07.04. 11:59:15

szakáll = tokaálca.

alkalmazom is bószen.

scottish 2012.07.04. 12:22:58

Még jó, hogy ez alapján el lehet dönteni, hogy ki a tajparaszt és ki a nőkbálványa. A történelem is példát szolgáltat:
csupaszok: Néró, Napóleon, Eichman, Anders Behring Breivik, aztán meg Ghandi, Churchill, Terence Hill
szakállasok: Vasco da Gama, Trockíj, Marx aztán meg a mikulás, István király, Bud Spencer

Köszi az infót, ezek szerint kezdjék meg az emberiség kiírtását. :)

Puncás Margit 2012.07.04. 12:40:39

Süti a cikk. Csőváz voltam.

vitaygeorgina 2012.07.04. 12:42:33

Nagyon jó a poszt!
Nekem nem jönnek be a bajszos pasik, az egyetlen szőrös-bajszos pasi, akiért valaha lelkesedtem, az Tom Selleck.
Akiket nem tudnék elképzelni bajusz nélkül: Earl Hickey, Poirot, és az apukám.
A szakállról sajnos nekem is a pörköltszaftos-kenyérmorzsás kép ugrik be, tudom, hogy nyomorult sztereotípia, de valamiért nekem ez jutott.
George R. R. Martin szakállában például szerintem elfér egy komplett Királyvári menü.

haifisch 2012.07.04. 12:44:13

Zseni az arc, aki ezt írta. Én Abe Lincolnban nyomom amúgy.

pocaklakó minimanó 2012.07.04. 12:58:59

Az a legkirályabb arcszőrzet, amikor már hófehérre őszültek a szőrszálak - kivéve a száj körüli, cigifüst okozta avarbarnaságot. :)

rohadjmegARCgeci 2012.07.04. 13:15:54

@Dave_bloghu: Az nem antiszakállas,hanem metroszexuális vagy buzi.D

Öblös · http://modoros.blog.hu/2009/05/12/az_oblos 2012.07.04. 13:17:19

Van esetleg olyan, aki Bin Laden fazonban tolja? És olyan csaj, akinek az bejön?

pocaklakó minimanó 2012.07.04. 13:22:22

@Öblös:

Bin Laden feleségei lájkolták. :)

KenSentMe 2012.07.04. 13:34:25

@Dave_bloghu: Tökéletesen simára borotválni az arcot csak növekedési iránnyal ellentétesen lehet, javítson ki valaki, ha rosszul tudom, de szerintem ez evidencia. Emiatt gondolom a simaképű igazi férfiak csak így borotválkoznak, a tökös szuperkatonák a filmben egyenesen kardéllel vagy üvegcserepekkel borotválják magukat, természetesen szigorúan növekedési iránnyal ellentétesen. Évtizedes tapasztalattal, begyakorlott mozdulatok és kikeményedett arcbőr mellett a kipirosodás sem jellemző, a gyerekek meg hadd legyenek ügyetlenek, majd belejönnek.

m.o.p. 2012.07.04. 14:16:05

@danesdzsu2: www.karl.com/
Ő is egy öltönyös lófarkas, ha már a megjelenést kritizáljuk ;)

Levi/BudapestScenes · http://www.facebook.com/budapestscenes 2012.07.04. 15:24:00

Első nekifutásra a feléig jutottam csak - de a forma, aki ezt a 3 posztot írta, egyszerűen zseniális!:D

Vágási Matyi 2012.07.04. 15:39:47

John Goodman, elvetemült szőröskakaó + copf: youtu.be/fJ53JCLG9I0?t=59s

jürgen baromartz 2012.07.04. 18:48:41

nekem körszakállam és hátközépig érő hosszú hajam van, igazi kis modoros patkány vagyok ezek szerint. viszont amikor öltönyt kell viselnem, nem gumizom hátra a hajamat (és ezt egyéb esetben sem szeretem megtenni). ezzel most melyik alpári gyökér stílusba tartozom?

KürtiT (Tromb74) 2012.07.04. 19:06:02

@danesdzsu2: Ennél a fazonnál nem az öltöny plusz lófarok kombó a taszajtó, hanem a gyógyegér ábrázat.
Szerintem nincs is annál gyalázatosabb, ha valaki az öltöny mellé még a frizuráját meg az arcát is a biznisz dresszkódhoz igazítja.
Bevallom, az ilyen emberek belőlem bizalmatlanságot váltanak ki. Állandóan azt figyelem, mikor kezd bele az MLM szisztéma magyarázásába, vagy ránt elő egy rendkívül előnyös biztosításról szóló prospektust.
Ellenben az, aki megengedhet magának némi lazaságot, feltételezhetően már elért valamit az életben, nincs zabszem a seggében a megfelelési kényszertől, tehát kellemesebb, könnyedebb partner, legyen szó bármiről is.

LenaLondon 2012.07.04. 20:04:16

Vannak olyan típusú férfiak akiknek egyszerűen jobban áll a szakáll/bajusz mint a csupasz arc, pl. Gary Oldman.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.07.04. 21:38:07

Zseniális, a felénél abba kellett hagynom, mert majdnem megfulladtam sütizabálás közben :D:D:D

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.07.04. 22:04:50

Chuck Norris szakállában mi a ferde fasz tiltott kifejezés, kedves blogmotor???? :/

Momina 2012.07.05. 14:54:49

@Brother Love: Élénk mohazöld? :))) ez eddig a csúcskomment... :DDD

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.07.05. 21:52:45

jujjbazzeg, dekurvajó volt ez.
a száni sem olyan már, mint régen, de ez a beküldött hozza a régi nagy posztok szintjét.
fakkje pinaszáj!

Celtic 2012.07.07. 15:53:56

Ez a heten jutott eszembe, sajnalom, ha valakinek fajdalmat okozok vele (nekem fizikai fajdalmat okozott) :

Higgin's Bozont

"Az isteni szorzet"

sorica123 (törölt) 2012.07.10. 12:55:43

Az is egy külön téma, aki retteg a szakálltól, amúgy. Annak ellenére, hogy én se vagyok egy szakállbuzi, és valóban rengeteg palinál látom, hogy "lemászik a haj" (kopaszodik=>szakállat ereszt), vagy amúgy sehogy se nézne ki. Utóbbinál nem ciki, csak ne legyen még megjátszós is, azaz ne akarjon egy egész más csávó lenni, mert az már borzasztó.
A száj körüli kakaóba szőrözős megoldásra egy megfogalmazás: "mint az agresszív nyuszi, ami állandóan harap". Ez azért ciki, mert ránézek egy ilyen manuszra, és eszembe jut, hogy tényleg olyan, mint egy morcos nyúl:D
A magyarmilliárdos-szőrnél az volt anno a gáz, hogy aki nem brutálisan nézett ki tőle, az csövesen kb. Amúgy állítólag Bulgáriában divat valami hasonló, mert náluk sok embernél van az, hogy mire kész a borotválkozással, nyugodtan kezdheti is elölről:)(Exem volt ilyen - bár nem bolgár, de tökéletesen megértette a problémát:)
@jürgen baromartz: apropó körszakáll, az ami a Ferenc Józsefnek volt, az meg a körbajusz? (Bocs:) (Egyébként meg szardmárle, gondolod, hogy a szakáll a poszt lényege?:)

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.07.10. 13:54:20

a hipsterekről olvastam már sok tökéletes leírást, de ez most a tökéletesnél is tökéletesebb! a '90-es borostáról meg egyből Cserhalmi jutott eszembe a bűnszar "Megint tanú" c filmből

GBL 2012.07.10. 14:37:24

Bajszost is, plíz!

ÉvaLuca 2012.07.10. 14:59:11

nem véletlenül születnek a fiúgyermekek borotvával a kezükben :)

egyébként frappáns,
cikket az észosztóstudomatutit-feelingről is pls!

The Oncoming Storm 2012.07.14. 20:11:16

Azért egyvalaki van, akinek a pofaszakáll nem csak jól áll, hanem védjegye is. Javert.

És persze ott van a világ legcoolabb szakálla, amit Seneca Crane birtokolt, míg Snow elnök féltékenységből be nem zárta egy terembe egy adag éjfürttel.
süti beállítások módosítása