Olvasói rovat - Modoros Salsa

2011/01/28. - írta: Modor Tibi

Hola Tibi,

Írtam nektek egy rövid szösszenetet (ékezetekkel!), hátha érdemesnek tartod leközölni. Egy kis használati utasítás: a dőlt betűs részeket erősen hangsúlyozva, enyhén FELEMELT hanggal kiejtve kell elképzelni! (nem igazán érdemes kiemelni semmit, mert az egész kurvára modoros - a szerk. - Tibi)

Csapjunk hát a medvébe, lássuk a lecsót!


Forró latin üdvözlettel,

altoid

 



Modoros Salsa

Buenas noches fiatalok, bienvenidos az első salsa-órátokon. A nevem Betti, tudjátok mint a sorozatban, bár engemet azért nem szokás "Csúnya Bettynek" nevezni, hihi. Mondjuk az igaz, hogy lélekben én is igazi latina vagyok, ezért is tanítok salsát, hogy minél több ifjonccal megismertessem ezt a csodálatos kultúrát. Nem is tudjátok elképzelni, mennyire sokat adott nekem ez a tánc, de persze ez sokkal több, mint tánc, ez egy... életérzés, egy életigenlő, érző, lélegző, izé... pozitív energia-dolog. Na mindegy, ezt úgyis csak megérezni, átélni lehet, majd ti is meglátjátok, ha eljuttok az én szintemre.

Kezdjük is akkor el az alapoknál. Ezen az órán autentikus latin hangulatot fogunk teremteni, úgyhogy mindenki választani fog magának egy szép spanyol nevet. Először a muchachók - ez fiút jelent, majd meg fogjátok szokni, hogy bizonyos dolgokat spanyolul mondunk - azután a chicák, vagyis lányok. Ez itt a partnerem: János, spanyolosan Juan, vele fogom bemutatni a figurákat. Mi itt kubai salsát fogunk tanulni, úgyhogy megkérnék mindenkit, hogy ne is próbálkozzon Los Angeles-i stílussal, mert kibaszarintom innét, mint a cicát kakilni, hihi. Ha valaki bohóckodni akar, menjen másik tánciskolába!

Na, akkor kezdhetjük is: kérem a caballerókat, hogy kérjenek fel egy senoritát, de elegánsan ám, nem mint a csajágaröcsögei diszkóban, és álljanak tánctartásba. Muchachók büszkén, egyenes háttal, jobb kéz a chica derekán. Nem a fenekén, a derekán, az majd egy későbbi figura lesz, hihi. Mindenki beállt? Jó, akkor megnézem, ki mit alakított... Ay caramba, hát ezen bőven akad csiszolnivaló, de hát ezért vagyunk itt, no es verdad, hihi!

- Téged hogy hívnak?

- Ági.

- Inez, értem. Állj közelebb a párodhoz, nyugodtan hozzásimulhatsz, elvégre forróvérű latin szeretők vagytok, hihi!

- Á, Bazsi, izé, Kevin csak haveri alapon elkisért, mert a Patrick éppen raftingol Szlovéniában... (Bazsi elvörösödik)

- Azért próbálj meg úgy tenni, mintha... Kevin, most mutasd meg te, mit tudsz! Öööö... Neked valami baleseted volt? Nem? Így születtél? Értem. Na mindegy.

Látom, hogy a tánctartás már úgy-ahogy megy mindenkinek (lapos pillantás Bazsi irányába), ideje hát megtanulni az alaplépést! Juan! (bemutatják a lépést). Tessék, ilyen egyszerű! A lényeg, hogy érezzétek a zenét, a ritmust! Képzeljétek el lányok, hogy egy Buenos Aires-i pálmafás strandon ropjátok egy napbarnított bőrű latin machóval. Képzeljétek el fiúk, hogy ti vagytok az a machó. Juan, zenét! (felcsendül a zene) Előre-kettő, hátra-négy, előre-vissza sassz-szé! Még egyszer! Fordul-kettő, vissza-zár, hátra-kettő bot-lik!

Hát ez így nem lesz jó, gyermekeim! Úgy botladoztok itt ösznye-visznya, mint a ló, akinek csak négy lába van... vagy ilyesmi. És ami a legroszabb, nem érzitek a zenét! Muchachók, hol van az a latinos tűz?! Nézzétek meg Juant! (Juan felhúzott szemöldökkel vicsorít) Nézzetek meg engem! (Betti pucsítva riszál) Látjátok, így kell ezt! (Juan és Betti táncolnak, miközben pucsítva vicsorognak és felhúzott szemöldökkel riszálnak)

Hát, úgy látom, vége az órának, csütörtökön ismét találkozunk. Addig is gyakoroljátok az alaplépést, rátok fér. Az óradíjakat Juan gyűjti be, ötezer forint per kopoltyú (hogy összejöjjön a Samsung Galaxy Tab). Puszika mindenkinek!

380 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jtrencsenyi 2011.01.28. 16:52:08

@Boglarka: most erről az jutott eszembe, hogy volt olyan kezdő óra, ahová behívtak bennünket segítőnek, mert 21 lányra így jutott 6 fiú, abból 2 volt kezdő, a többi haladó. Elég jó hangulatban táncoltam végig az órát. :)
Egyébként jellemzően 50%-50% körüli a nemek aránya, legalábbis ahová én jártam.

la paloma de la rosa 2011.01.28. 16:54:39

@Professor Pizka: Hát na, lebuktam. Kizárólag a te kedvedért regisztráltam. Nekem ez a regisztrációsdi a legjobban gyűlölt rákfenéje az internetnek. Csak és kizárólag akkor regisztrálok bárhova is, ha az már nagyon elkerülhetetlen. Na jólvan, de akkor most abbahagytam a rajongást :D

Boglarka 2011.01.28. 16:54:43

@jtrencsenyi: én azt hallottam, hogy eleve párban jó jelentkezni ilyen helyre, mert ha egyedül mégy, lehet, hogy hetekig nem lesz partnered.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 16:55:06

@jtrencsenyi: Jah, bocs, hogy ilyen tematikájú tánctevékenységnél inkább az uramat preferálom, nem pedig vadidegen, 20-25 évvel idősebb pasasokat.

mazs_ 2011.01.28. 17:08:44

@jtrencsenyi: jaj, nem kell ennyire komolyan venni :D
Jó lett, na.

jtrencsenyi 2011.01.28. 17:28:15

@Boglarka: ez változó. Alapvetően a legtöbb NORMÁLIS tanárnál folyamatos párcsere van. Így egyrészt mindenki tud fejlődni, az is, aki pár nélkül ment le. De ettől sokkal fontosabb, hogy vadidegennel is tudj táncolni. Aki csak a saját pasijával/csajával tud csak, az nem tud táncolni. :)
Ez minden páros táncra igaz. Arról nem beszélve, hogy az ember egy rakás gátlását otthagyja ezeken az órákon.
Aki pedig rászánja magát, az rendesen válogassa meg, hogy hová megy le tanulni. Nagyon sok a kókler "tanár". Érdemes elmenni az ingyenes órákra több helyre és kiválasztani a legmegfelelőbbet. A bele fektetett hosszú távon megtérül anyagilag és tudásban is.

De ha nem jó az ivararány, akkor sincs baj. Jön a "con dos mujeres", ami hatalmas móka:
www.youtube.com/watch?v=ji5JqSn7dJc

jtrencsenyi 2011.01.28. 17:30:01

@neccharisnyás útonálló: Én ha körbenézek a bulikban, akkor inkább a 20-30-as korosztályt látom. Elég fiatal lehet a férjed, ha tőlük 25-tel fiatalabb. :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 17:32:07

@jtrencsenyi: Na vegre leesett neked is. A posztban azokat a bizonyos kokler tanarokat figuraztam ki, akikbol, ahogy mondod, rengeteg van. Meg azokbol is, akik tulsagosan komolyan vesznek valamit, ami alapvetoen egy hobbi, poen, szorakozas. Nem is hinned, mennyi ilyen van... :)

Researcher 2011.01.28. 17:34:37

@cd-r: 35 évesen nem tartom magam kriptaszökevénynek. 18 évesen én is meg voltam győződve, hogy rockerként fogok megöregedni. Majd ha te is picit érettebb leszel neked is változni fog az ízlésed minden téren. Nem kell most elhinned. :)

GERI87 2011.01.28. 17:38:10

Jó lett, főleg a kommentek tetszettek nagyon.

Egyebet nem tudok mondani:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 17:41:32

TIBIIIII!!!!! Ki akarok szállni!!!!

@jtrencsenyi:
No, akkó rakjunk pár dolgot helyre. "Uram" alatt a kedvesem értendő. Gyűrű nincs. De így hívom, mert én így fejezem ki a tiszteletem iránta.
Én 20-30 között vagyok. A "20-25 évvel idősebb pasasok" kitétel, azok az én koromhoz viszonyítandók.
És igaz. Barátné, aki rendszeresen jár táncolni, ő is 40es pasikról beszél, mint konstans tömeg. És bocs, hogy ha ez engem taszít. De 10 évnél nagyobb korkülönbséget képtelen vagyok az intim kapcsolataimban tolerálni. A salsa meg micsoda, ha nem intim.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 17:43:43

Én annyit kérdeznék: vannak néptáncoló férfiak? Mert olyan jóleső a szemnek, de olyan szomorú lennék, ha a tisztes úriemberekkel menne a sírba ez is.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 17:45:51

@Researcher: Jaj istenem gyerekek, nem kell mindenen igy besertodni! 17 evesen kezdtem tarsastancot tanulni, teljesen onkent, azert mert tetszett. 12 evig muveltem intenziven, mellette salsat es argentin tangot is (de persze ezt nem hiszik el nekem azok, akiknek csak addig terjed a humorerzeke, amik oket nem kezdik ugratni).

Nekem a tanc olyan, mint egy endorfin-injekcio, egyszeruen kurva jol erzem magam tole. Pont ezert is idegesit, amikor onjelolt tanc-guruk Paulo Coelho parafrazist adnak elo tanctanitas gyanant, es higyjetek el nekem, RENGETEG ilyet lattam palyafutasom soran! Modoros Salsa forever!

jtrencsenyi 2011.01.28. 17:50:19

@neccharisnyás útonálló: te szálltál be. :)

Barátnődnek kéretik villámgyorsan másik bulihelyre küldeni, mert rossz helyre jár. De ezek szerint te is olyan dologról beszélsz, amit soha nem próbáltál/láttál, csak innen-onnan hallottál róla. Csak hogy tegyük rendbe a dolgokat, ahogy mondtad.
A salsa meg egy tánc, amit így kell táncolni. Ez nem szex, csak ADOTT ESETBEN azt készíti elő, mint az összes többi tánc. Akit ez taszít, azt nem kényszeríti senki semmire. Aki meg élvezi, az had csinálja. Ilyen egyszerűek ezek a dolgok szerintem. ;)

cd-r 2011.01.28. 17:51:35

@Researcher: én 32, de szerencsére a zenei ízlésem hasonló, mint 18 évesen. amúgy vicceltem, de nem volt egyértelmű, elismerem.
amúgy gáz rockerként megöregedni? nem hinném. szerintem nagyobb gáz kinőni a rockból csak azért, mert az ember elér egy bizonyos életkort és különböző körülmények hatására elkezdi cikinek érezni, hogy rockzenét hallgat és a végén már maga is elhiszi, hogy az nem jó. most nyilván nem rólad beszélek, hisz nem is ismerlek.

jtrencsenyi 2011.01.28. 17:53:26

@neccharisnyás útonálló: igen vannak. Menj el néha egy táncházba és meg fogsz lepődni, hogy mennyien művelik mai napig. Most modoros leszek. :) Az is a tánc sub-kultúra része, ugyanúgy, mint a salsa vagy bármi más ami nem annyira elterjedt a hétköznapi életben. Aztán amikor megkaparod a felszínt, akkor jössz rá, hogy mi van a felszín alatt. :)

GERI87 2011.01.28. 17:55:33

@neccharisnyás útonálló:

Alsóba néptáncoltam...bár még nem voltam férfi.
Annyit mondhatok, részemről ment a sírba az egész:)

GERI87 2011.01.28. 18:00:33

@cd-r:

Hát lehet gázabb kinőni, de azért jó ha változik az ember...pl 50 évesen már ne álljon neki pogózni:)

Minden korosztálynak megvan a maga rockstílusa...
mondá az úr, és ez jó.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 18:04:18

@jtrencsenyi: Leány Szilvuplébe mászkál. Rendszeresen. Egyszer elvitt, hátha megkedvelem. Táncoltam is rengeteget aznap este. Mert ritmusérzékem van, a mozdulatok meg jöttek a zenére. De pont a fentebb vázoltak miatt is, nem lett belőle több alkalom. Ami tapasztalat van, onnan van.

Ezzel a "felszínesség" dologgal lehet rólam leszállni. Igen, tudom hogy vannak táncházak meg néptáncostalálkozók. Azt fájlalom, mennyire kiszorult ez a köztudatból. Valahogy azokban a mozdulatokban több férfiakhoz méltóságot látok, én, személy szerint.

Tudod, mit? Fussunk össze A Hely, Amit Wigwamnak Hívtak-ban záros határidőn belül. Vendégem vagy egy sörre. ;)

cd-r 2011.01.28. 18:06:52

@GERI87: jaja, nem is azt mondom, hogy az ember élete végéig hallgassa ugyanazt a három ossian albumot minden nap, meg hogy vén fejjel álljon be lökdösődni. fejlődni, változni kell persze csak ne a környezet elvárásai szabják meg ennek az irányát. _szerintem_

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 18:06:53

@GERI87: Én meg hittanra jártam. Eredmény ugyanaz.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 18:22:33

@vészmadár (pica pica): hát, itt egyáltalán nem divat. bár, most, hogy újra kinyitott a sportcentrum, megszaporodtak rá az emberek, de előtte kb. hárman szoktunk lenni az órákon. meg otthon se hallottam róla sose, csak itt, és azt is csak azért, mert konkrétan kerestem tornaórát a közelben, ami nem ugrálós.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 18:24:57

@Morgan LeFay: jaj, hát engem is. meg nem csak invitálnak, de pl. elkezdték a tesómék, aztán táncolnak itthon is (de ezt előtte is tették, jártak táncklubba otthon is, itt is, otthon vegyesfelvágott volt, mindenféle táncot tanultak, nem hivatalosan, csak szórakozásból, én is mentem párszor, és nagyon is élveztem, de nem vagyok olyan elkötelezett, mint ők).
meg folyton hallom ismerősöktől, hogy elkezdték. és érdekes módon, az utóbb kb. egy évben mindenki salsát.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 18:28:30

@jtrencsenyi: én csak halkan írom ide, amit még ebédszünetben akartam. tudod, itt, ha van egy téma, és neked van tapasztalatod benne, de a te tapasztalataidnak köze nincs annak, ahogy a témát előadják az írásban, és ezt meg is írod, akkor te leszel a rossz, jön a fújolás...

a másik témához: igen, speciel mi -a tesóm, a barátnője, meg én - is rockereknek nevezzük magunkat (és mellesleg, pl. hármunknak eléggé eltérő az ízlése...), mégis tök jól éreztük magunkat szilveszterkor a 70-80-as évek diszkózenéit játszó szórakozóhelyen, meg a táncklubokban is...csak egyesek kamaszszinten rekedtek, és sablonokban gondolkodnak...

GERI87 2011.01.28. 18:29:15

@cd-r:

Hát igen de nehéz lehet sokszor.
Mondjuk ha a társaság is változik mit tudsz tenni?
Lehet nem éri meg ragaszkodni..

"hallgassa ugyanazt a három ossian albumot"

Pedig van ilyen...ez az egyszerübb:)

Ha ilyen lesz a zenei felhozatal a jövőben is, én - ha nem is Ossian-t - de ugyanazokat fogom hallgatni:)

Lehet úgy lesz mint a klasszikus zenével..többszáz éve megírták a legjobbakat, kihozták a műfajból amit lehetett és ennyi, ebből kell válogatni a többi az semmi...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 18:33:20

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Errol mar mi is vitatkoztunk egy jot, de azert megegyszer: nem akkor jon a fujolas, ha leirod, hogy neked mas a tapasztalatod, hanem ha leirod, hogy neked mas a tapasztalatod, TEHAT a poszt hulyeseg, es a posztolo nem tudja mit beszel.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 18:36:15

@Researcher: hát, speciel az én zenei ízlésem kb. ugyanaz, mint 18 évesen volt. (mikorra kinőttem az akkor divatos rapből, és áttértem a rockhoz). max. még többfélét ismerek...

jtrencsenyi 2011.01.28. 18:39:41

@altoid: azt hiszem leírtam, hogy felkaptam a vizet és azt is, hogy tisztában vagyok a blog ironikus jellegével. Kár ezen tovább rugózni, szvsz.

jtrencsenyi 2011.01.28. 18:43:32

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): haha! Én is ezt az utat jártam be. Középsuliban Beastie Boys volt az Isten. Aztán jöttek a keményebb zenék, amik meg is maradtak, csak azóta mindenevővé lettem. :)
A dolog pikantériája, hogy anno volt egy töritanárom, aki szerint ha valaki rap zenét hallgat, az buzi. Basszus! Lehet, hogy innen ered, hogy nem szeretem, ha valamiért leköcsögöznek?! xD

jtrencsenyi 2011.01.28. 18:46:33

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): azért túléltem a fújolást, meg azt hiszem, hogy a végére elég normális kis beszélgetéssé szelídült a dolog. :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.28. 18:48:52

@jtrencsenyi:

Na most te vagy egy béna multinikkes vagy, vagy nem láttad, hogy altoid kinek és mire írta. Nem rugózik, sőt.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 18:55:56

@altoid: mondod te. meg akik egyetértenek, és bólogatnak. mert észre se veszitek, hogy elég azt mondani, hogy "ezt én nem így tapasztaltam, egyáltalán", abból már kikövetkeztetik, hogy az illető azt állította, hogy tehát hülyeség a poszt.

jtrencsenyi 2011.01.28. 19:14:24

@jtrencsenyi: lassíts! Látom, hogy nem nekem írta, viszont mi vitatkoztunk a nap elején erről, ezért írtam, amit írtam. De úgy látom, hogy ő értette, mert nem hurrogott le érte. Hacsak nem nem te vagy az ő multinickje. :P

jtrencsenyi 2011.01.28. 19:16:04

Na, jól van lányok-fiúk! Én lassan elköszönök, mert más dolgom van. Jó volt dumálni!

jtrencsenyi 2011.01.28. 19:16:47

Csak hogy modorosan fejezzem be... ;)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 19:53:46

@la paloma de la rosa: csak nyugodtan, valahogy azért elviselem a rajongást :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 20:08:12

@jtrencsenyi: középiskolában meg voltam őrülve Dietrich Buxtehude-ért. Aztán kinőttem, rájöttem, hogy a tonalitás nem minden.

Motorpenis 2011.01.29. 09:46:32

@lárvalányhaj: Hinnye, ez nagyon jó! És mennyi ilyen Andi van!

Még hozzátennék valamit a tánciskolás nőtípushoz: azt, amelyikhez ugye oda kellene simulni, de izzadságszaga van. Létezik egy ilyen tipikus női izzadságszag: ez a csípős, kicsit hagyma-, kicsit vizeletszagú. Mindig is csodálkoztam, hogy ezt a szagot magukon nem érzik?
És akkor még a tenyerük is lehet nyirkos-hideg.

Motorpenis 2011.01.29. 10:03:35

@Humulus Lupulus: "De egy nőnél, hatalmas értéknek számít, ha egy pasi tud és szeret táncolni."

Ezért jó, hogy a világot még mindig zömében a férfiak vezetik. Az Úr óvjon meg bennünket a női értékítélettől, meg attól ezentúl női értékek szerint irányítsuk az univerzumot.

Más: látom, a magukat latinnak képzelő, de az okmányaikban magyar nevet viselő férfiak visszautasítják a vádat, hogy ők buzik emiatt a seggrázós tánc miatt. Egyezzünk ki: nem vagytok buzik, de biszexek minimum.

2011.01.29. 13:24:09

@Motorpenis: Szerintem az Úrnak eszébe sincs megóvni bennünket a női értékrendektől, sőt, ez viszi a világot előbbre.
A világot pedig már régen nem a férfiak vezetik, ők csak abban a tévhitben vannak, de mi meghagyjuk őket ebben a hiszemben, minek vitatkozni, jobb a békesség.

2011.01.29. 13:49:10

Nem ismerek olyan kultúrát amelyben a tánc nem lenne jelen. Ez az emberiséggel egyidős, és egymástól függetlenül mindenütt jelen van.
A páros tánc már nem annyira régi, ez már újabbkori találmány, nincs is meg minden kultúrában, de a miékhez már hozzátartozik.

Hogy ezt a szükséletet ki hogyan elégíti ki, az már ízlés és szerencse dolga.

Akinek szerencséje van az nem szalad bele egy ilyen modoros salsa oktatóba, vagy más hasonló kóklerbe.De táncolni még ezzel együtt is megéri.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.29. 13:55:50

Tényleg szépek a kommentek. Úgy voltam vele, hogy biztos vannak a szalszázó férfiak között is normálisak - hiszen a LAN-partinál vagy a planespottingnál talán még mindig jobb hobbi -, de ezek szerint mégsem.

És akinek az az érv, hogy nőzés szempontjából mennyire hasznos (meg aki nem táncol, az csak 2D-ben látott nőt meztelenül és otthon kiveri), az gondolom, udvarolni is a Hogyan csípjünk fel csajokat? c. könyvből (van ilyen) szedte a módszereit.

nattydread88 2011.01.29. 14:17:51

@Modor Tibi: hányadik komment körül kezdődik az ereszdelahajamat Tibor? Nincs kedvem átrágni magam mind a 325ön.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.29. 14:30:36

@nattydread88: űűű, már az elején sajnos. Próbálj szelektíven olvasni.

nattydread88 2011.01.29. 14:53:46

azóta végigolvastam:D levonva a konzekvenciákat, megállapíthatom, hogy aki táncol az buzi, aki nem táncol annak csak a jobbkeze jut (szerencsésebbeknek a bal is).

dzzzzz 2011.01.29. 14:59:58

@nattydread88: ezek szerint az emberiség napjai meg vannak számlálva

sorica123 (törölt) 2011.01.29. 15:35:08

@Frengi: így is van. Az, hogy ki milyen modoros hülyeséggel köríti meg, egyedül olyan szempontból lényeges, hogy sehova nem szeret úgy bemenni az ember, hogy tudja, hogy egy rakás modoros, instant idézetsorolgató majom lesz odabent a legmesszebbmenőkig tipikus viselkedéssel és olyan egetverő bölcsességekkel, mint pl ezek a pasik-csajok szabályok... egynőlegyennő és társai.
Tehát pl nekem kifejezetten gáz, hogy sokan már ott abbahagyják a tánccal (bármilyennel, de pláne latinnal) való ismerkedést, hogy találkoznak egy ilyen rajzolt énképpel bíró, merev, bazsalygó (wannabe)versenytáncos műguru tanárral/tanulóval. Nem a tánc tehet az emberi butaságról:)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.01.29. 15:41:01

@Frengi:
Amíg Hillary Clinton és Lady Diana a női hatalom jelképei, addig csínján kéne bánni az efféle megalapozatlan, nősoviniszta kijelentésekkel. :)

Motorpenis 2011.01.29. 18:23:22

@Gudea enszi: Szerintem ő arra gondolt, hogy háttérből, partvonalról, felelősség nélkül belecsiripelnek mindenbe, fő érv a durcizás, hiszti és szexmegvonás azaz nőuralom.

De tényleg, mi is történne, ha megkaparintanák a hatalmat? Már nem létezne civilizáció, mert atomot dobnának arra a helyre "ahol az a cafka lakik".

Motorpenis 2011.01.29. 18:25:33

Jut eszembe: Andi nem fárad, pörgősen éli hétköznapjait is. Teli van energiával-miért gondolom? Mert eleve nőként hét fátyoltáncot lejt, és e mellé még felveszi a salsát is. Így válik az "erős csontozatú" Andiból nagy kezdőbetűs Nő.

2011.01.29. 20:29:00

@Motorpenis: szerintem meg ez az egész hatalom, meg hogy hangoztatni kell hogy férfi uralom, meg a férfiaké a vezető szerep, szóval ez az egész csak a férfiakat foglalkoztatja, meg egy két emanci-leszbi picsát.

A nőket ez nem érdekli, mert nincs jelentősége.A nők többnyire ráhagyják a férfiakra, hagy higgyék, aztán úgy is azt csinálnak amit akarnak.

De ezzel már nagyon messze kanyarodtam a salsatól.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.01.29. 20:46:38

@Frengi: A férfi-női princípiumok jelentőségét nem szabad elbagatellizálni még akkor sem ha a modern kor ál-szellemisége ezt sugallja.

Motorpenis 2011.01.30. 10:24:27

@Frengi: Jó, hallottam/olvastam már ezt ezerszer, és annyira azért nem érdekel. Azért jött csak elő, mert itt valaki azt írta, hogy "a nők" értéknek tartják, ha egy faszi ügyesen riszálja a seggét.

Motorpenis 2011.01.30. 10:29:42

@Motorpenis: És ugyebár Andi felvett már valami keleti vallást is.

----------------

És hát salsa, miért is ne? A magyar néptánc nem elég pörgős és vérforraló, de bezzeg a banántermesztő népek "kultúrája" az menő.

Aki meg a mozgás kedvéért jár oda, az miért nem úszik, vagy fut inkább?

Nekem az ilyen táncos izékről a már leírt karmikus Andik mellett a negyvenes, elvált tanáremberek jutnak eszembe, zakójuk, nadrágjuk, zoknijuk műszálas, "bizonyos" szaguk van; illetve huszonéves fiúk, akik tanácsként azt kapták, hogy menjenek tánciskolába, ha nőkkel akarnak ismerkedni.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.30. 11:04:15

@Motorpenis: Termeszetesen az altalad emlitett tipusok nagyon is ott vannak, de az az igazsag, hogy a tanc az uszasnal es futasnal sokkal szorakoztatobb formaja a mozgasnak (mar akinak bejon persze).

cd-r 2011.01.30. 11:07:01

@Motorpenis: amiről te beszélsz az a pinaszag !

cd-r 2011.01.30. 11:11:06

azért érzed női izzadtságszagnak, mert 'felpárolog' :D

lárvalányhaj 2011.01.30. 11:11:26

@Motorpenis:

"De tényleg, mi is történne, ha megkaparintanák a hatalmat? Már nem létezne civilizáció, mert atomot dobnának arra a helyre "ahol az a cafka lakik"."

Igen, a nők agresszívek és destruktívak, ezért van az, hogy a katonák többsége manapság is nő. Csak az utóbbi időkben engedélyezték a férfiak felvételét a hadseregbe, bár sokak szerint ez nem helyes, mert ellenkezik a tradícionális nemi szerepekkel.

2011.01.30. 11:13:59

@Motorpenis: Az annyira modoros egy pasitól, hogy én nem táncolok, nem tudok és nem is akarok megtanulni, mert a nők bennem az entelektuellt keresik.

Miért nem lehet egyszerűen az mondani, botlában van, és ehhez még komlplexusok is társulnak, ezért ezt a jó szórakozást inkább kiagyom.

A normális egóval rendelkező pasikat nem zavarja hogy nincs táncos lábuk,(és az emberek 90%-ának nincs) akkor is el mennek egy két fordulóra, ha a helyzet úgy hozza, mert tudja, hogy nem ez a lényeg, hogy a imerje a lépéseket, hanem hogy a tánc része a társaséletnek.

lárvalányhaj 2011.01.30. 11:15:10

@lárvalányhaj:

Ja igen, és a Holokausztot és más genocídiumokat is a nőket terheli a felelősség :P

cd-r 2011.01.30. 11:47:25

@lárvalányhaj: azt viszont mindannyian tudjuk, hogy a katonák csupán bábok, akiket akár a fülekbe suttogó nők is irányíthatnak a háttérből. :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.30. 14:36:44

@Frengi: része volt, már nem az. De elmondom, mi a legszarabb: DZSESSZBALETT :-))

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.30. 16:42:27

@lárvalányhaj: Boldogult nagyanyam elmondasa szerint anno Mauthausenben a noi SS-tisztek voltak a legszadistabbak... :P

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.30. 22:26:11

@Frengi: Én pontosan ezt mondom, mi több már le is írtam itt. Nincs ritmusérzékem, gátlásos vagyok, és rosszul érzem magam öt-hat embernél többnek a társaságában. Ráadásul annyiféle módon (balett, néptán, társastánc) próbáltak belőlem rendes táncoslábú úriembert nevelni, hogy zsigerből meg is utáltam az egészet, a balfasz, jópofáskodó, kényszeres táncoktatókkal, a seggrázó hűdekúl vagyok anitákkal vagy hogy hívta itt lárvalányhaj, az anyámkorú mosolygós táncolnikell-mertazhozzátartozik asszonyságokkal, hogy a táncmulatságnak sőt egyáltalán mindenféle táncolásnak még a gondolatától is émelygés fog el.
Lefagyok ha táncolni hívnak és eszem ágában sincs az aranyos bár botlábú macit játszani a parketten.

Mindennek ellenére teljesen normális embernek tartom magam, akit érdekel a zene (a tánczene is) szereti az orgonákat, a madarakat, a földpátokat, a reneszánsz irodalmat, a politikaelméletet, a primitív vallásokat, a kelta hangszereket, a görög mondavilágot, a régi térképeket, a hőerőgépeket, és mellesleg a jogtudományt is. Meg még ezer dolgot.
Meglehet, erre kevesebb nő bukik, mintha ritmusra, mosolyogva tudnék baszást imitálni, dehát ha ezt adta a gép, akor ezt kell szeretni és türelmesen várni azt a nőt, aki ezt a sok bogarat elviseli. Mert szeretni egy sem fogja, ezt már megtanultam.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.30. 22:39:31

@Frengi: A normális egó... meg...erről tudnék írni hosszan és mocskosan, de hallgatva pénzügy professzoromra (nem a múltkorira) alszom egyet a dühöngő levelekre.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.30. 22:49:02

@Professor Pizka: Én mindig rontom az átlagot. De. Nő vagyok. És bukok az ilyenekre. Lehet veled értelmesen társalogni. Ez nagy dolog ám!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.31. 08:05:24

@Professor Pizka: Hát igen, pont az a lényeg, hogy senkit sem próbáljanak rávenni szülők, pereputty, stb. amihez se kedve, se affinitása nincsen. Mondjuk nekem a tánccal pont fordítva volt a dolog: szüleimnek büszkén botlábú értelmiségiként eszükbe sem jutott, hogy nekem valaha is táncparkett közelébe kéne mennem, mitöbb meg voltak győződve róla, hogy nekem aztán végképp botfülem és botlábam van.

A legjobb haverom látott egyszer véletlenül egy (fiatal és jó fej) tánctanárt egy buliban, és az ő ötlete volt, hogy poénból íratkozzunk be hozzá. Amikor elkezdtük, csak egy rövid alap-tanfolyamra gondoltunk, de annyira tetszett, hogy ottmaradtunk haladó kurzusra is, aztán még egyre, végül jó 12 évig nyomtam, versenyeztem is, anélkül, hogy bármi különösebb célom lenne (azt tudtam, hogy messze nem vagyok elég tehetséges ahhoz, hogy bármit is kezdjek vele), azon kívül, hogy jól érezzem magam. Őszintén szólva az elején (kamasz voltam) még az is felmerült bennem, hogy milyen buzis hobbi ez, de úgy voltam vele, hogy nem érdekel, mert végre találtam egy sportot, ahol imádtam edzésre járni. A szüleim meg csak bámultak, hogy ezt aztán nem hitték volna...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 09:24:37

@Professor Pizka: én nem vagyok nő, de szerintem a reneszánsz irodalom és a madarak igenis szexik.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 10:10:14

Nem olvasom el az összes kommentet, de a salsa is olyasmi, mint a wellness szállodák, az opera vagy még mittudomainmi, azaz valójában egy szűk rétegnek tetszene, de mivel nagy a hype-ja, ezért 30-szor annyi ember űzi divatból. Mivel a latinos dolgok és a táncok egyáltalán nem érdekelnek, ezért normális esetben nem is hallhattam volna róla, mint ahogy a sporhorgászatról sem nagyon hallok, mert nem érdekel, de ez a salsa a csapból is folyik, ezért még én is hallottam róla. Tipikusan sznob fogó, azokról beszélek, akik 1 hónapig lelkesen eljárnak ilyen órákra, mert az a menő, de ha kimegy a környezetükben a divatból, akkor találnak más "hobbit".

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 10:12:15

@altoid:
Szerintem meg a futás sokkal szórakoztatóbb formája a mozgásnak, a sima futás mert akkor végre egyedül van az ember és magába merülhet, a tájfutás meg azért mert ott a fejét is használja az ember.

lárvalányhaj 2011.01.31. 10:17:46

@Professor Pizka:

"Meglehet, erre kevesebb nő bukik, mintha ritmusra, mosolyogva tudnék baszást imitálni, dehát ha ezt adta a gép, akor ezt kell szeretni és türelmesen várni azt a nőt, aki ezt a sok bogarat elviseli. Mert szeretni egy sem fogja, ezt már megtanultam."

A csajok között is vannak jó értelemben vett különcök (akik emellett nőként is vonzók), akiknek hasonló érdeklődési területeik vannak, csak ők meg az unalmas átlagpasikkal küzdenek, akik megbotránkoznak a furcsaságaikon. Bár ezzel a nőtípussal nem lehet a diszkókban, meg mindenféle egyéb trendiszórakozóhelyeken találkozni.

lárvalányhaj 2011.01.31. 10:18:17

@Professor Pizka:

"Mindennek ellenére teljesen normális embernek tartom magam, akit érdekel a zene (a tánczene is) szereti az orgonákat, a madarakat, a földpátokat, a reneszánsz irodalmat, a politikaelméletet, a primitív vallásokat, a kelta hangszereket, a görög mondavilágot, a régi térképeket, a hőerőgépeket, és mellesleg a jogtudományt is. Meg még ezer dolgot. "

Ja és szerintem ezek tök jók amúgy :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 10:19:14

@Frengi:
De nem tudod elképzelni, hogy egyszerűen vannak, akik nem szeretnek táncolni? Egy IHB bulin én is előfordul, hogy táncolok, főleg barátnőmmel, de rendszeresen táncolni, attól hányingerem lenne. Inkább az modoros, ha modorosnak tartasz valakit, mert nem tudod elképzelni, hogy amit te szeretsz csinálni, azt valaki más nem szereti.

Én ráadásul a zúzós koncerteken kívül a bulikat sem igazán szeretem. Zenéből szeretek kevésbé zúzós és nagyon zúzóst is, de utóbbin érzem jól magam koncerten, mert ott nem finoman mozog az ember, mert az nem megy nekem.

Ja és a társaséletről érvelni, na az nem csaj modoros, hanem sznob is. Nem, nehogy már belesimuljon az ember olyan dolgokba, amit egyszerűen nem szeret csinálni. Mert ha ez teszi, egyszerűen nem fogja jól érezni magát. Mindenki találja meg a saját társaságát, ahol jól érzi magát, ahol nem próbálják olyanra rávenni, amit utál. Mármint baráti társaságokról beszélek, egy munkahelyi buli az más tészta, de azt nem is önként vállalja az ember.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 10:19:23

@Frengi: akkor elmagyarázom, sokadszorra: vastagon leszarjuk, de komolyan, mi része szerintetek, nők szerint a társadalmi létnek. Lehet, hogy titeket az érdekel, hogy mit mond a szomszéd vagy a postás, de engem plö nem. És még mindig nem választottunk szét két dolgot: az önfeledt ugrálás ritmusra az nem tánc. ezt még alkalmanként el is lehet viselni, kellő alkohol mellett, dugás előkészítéseként. De azt, hogy előre meghatározott vonalon közlekedjek béna, szar, nyominger öregember-zenére, nah azt köszi, de nem. Azt látsz ebben, amit akarsz, ez a leghülyébb érv, hogy akkor is kell pár lépést tenni, ha nem tudsz. Kérdezek valamit: ugye mekkora faszság éneklésre kényszeríteni diákok ezreit osztályéneklés címszóval, mikor szarul énekelnek?

nah, a tánc ugyanez.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 10:21:04

@Zabalint: így van. Még szerencse, hogy elmúltak azok az idők, hogy a születésemtől a halálomig köcsög 300 éves társadalmi elvárások mentén kelljen élnem az életemet.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 10:22:28

Ja és megjegyzem, nálunk a városban ahol felnőttem, szokás az, hogy 10-edik osztályban az összes középiskolás részt vesz egy tánctanfolyamon, ahol alap dolgokat megtanulnak, majd egy Koszorúcska névre hallgató bálon nyitótáncként bemutatják a szülőknek, mit tudnak. Én hálát adok a sorsnak, hogy ebből kimaradtam, mert az osztályfőnököm lányának anno nem jutott pár, és ezért berágott a tánctanárra, így a mi osztályunk kimaradt ebből.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 10:28:16

@Zabalint: koszorúcska, baszod, ááááá.

szerencsére nekem a szalagavatótánc is kimaradt. Pedig hidd el, az osztályfőnököm kötötte az ebet a karóhoz, hogy márpedig te táncolsz. Én meg mondtam, márpedig nem. Mivel már akkor is tudtam, hogy SEMMILYEN módszere nincs a tanárnak az ilyen erőszakoskodás megvalósítására (és ez 13 éve volt, ma annyi sincs), így ennyiben is maradtunk. Helyette elmentem bulizni azokkal, akiket bírok.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 10:40:51

@vészmadár (pica pica):
Nekünk szerencsére a szalagavató nem járt semmiféle tánccal, nálunk volt egy műsor, fele tanár paródia, amit kizárólag tanároknak adtunk elő, szülők kizárva, és a 2 párhuzamos osztály külön időpontban tartotta. Aztán műsor után egy kis evés, koccintás a tanárokkal, majd irány a kocsma. Ezzel szemben barátnőmnek szülős, 4 párhuzamos osztállyal, tömegnyomoros, tánctermes szalagavatója volt, ahol a szülők egymást lökdösve tolakodtak, hogy csemetéjükről kép legyen mikor feltűzik a szalagot. Nem tudom miért kell ebből ennyit kihozni. Ja és én is ott voltam, 10-15 éve nem voltam komolyan beteg, ott a tömegben meg elkaptam valamit, és 1 hétig 39 fokos lázzal feküdtem volna, ha nem lett volna halaszthatatlan vizsgám és egy csomó elintézni valóm az egyetemen...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 10:54:40

@Zabalint: és most akkor képzeld el, hogy pénteken nekem kell a végzős osztályom szalagavatóján beszédet mondanom. Szted írjam bele, hogy "Kedves gyerekek, én ugyan a sajátomra nem mentem el, mert egy orbitális, faszságnak tartom az egész műmájer rongyrázást, de azért ti csak viselkedjetek komolyan ám, sejj"

ááá, gyűlölöm a kényszerpályákat.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:19:23

@lárvalányhaj: ige, de te férjes asszony vagy. Tudod: akik értik a vicceidet, férjénél vannak. De abba is hagyom mert lassan kapni fogok attól, aki a vicceimet szenvedi és tegnap is végigült velem egy kétórás fuvolakoncertet, ma estére meg elengedett amerikaifoci-meccset nézni :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.31. 11:23:41

@Zabalint: Nincs ezzel semmi gond, ezert is irtam, hogy kinek mi jon be.

Egyebkent ha hiszitek, ha nem, amikor elkezdtem tarsastancolni (a 90-es evek elejen), kb. annyira szamitott meno hobbinak, mint a lepkegyujtes. Sokaig nem is igen tudtam mire hasznalni a tanciskolas bulikon kivul, raadasul eleg sokat kell tanulni, mire az ember eljut egy olyan szintre, ahol mar improvizalni is tud, olyan partnerrel is, aki nem tanulta ugyanazt, mint o (ebben egyebkent elegge hasonlit a tanc a harcmuveszetekre).

Kesobb persze nagyon divatba jott a dolog, de addigra meg mar tul magas szinten muveltem ahhoz, hogy egy viszonylag szuk koron kivul barkinek is erdekes legyen, es kifejezetten idegesitett az a modoros bohockodas, ami a legtobb "mainstream" tancoran ment.

Csajozassal kapcsolatban: tapasztalataim szerint a lanyoknak nem az tetszik, ha a fiu "mosolyogva, ritmusra tud baszast imitalni", hanem az, ha jol tud vezetni. Ez az amit a sok salsa-bohoc nem ert: nem az a lenyeg, hogy magadat produkald, hanem, hogy a partnereddel ereztesd, hogy figyelsz ra, es segitesz neki kibontakozni a tancban (es kesobb masban is). Altoid tanc-guru kinyilatkoztatasat hallottak.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:24:57

@vészmadár (pica pica): meg rajzolni! Én mindig könyörögtem, hogy inkább hadd írjam le :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:26:33

@vészmadár (pica pica): én viszont kőkeményen néptáncoltam a szalagavatómon. Azóta se. Egy lépést se.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:30:46

@altoid: "ha jól tud vezetni"
Én a szolgálati BMW-t úgy rakom keresztbe meg hosszába, hogy csak öröm nézni, pedig amúgy egy higgadt, korlátozásokat betartó vezető vagyok. De a teszkó parkoló, karácsony másnapján...jaj de jó is az :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 11:31:07

@Professor Pizka: téged megedzettek a bizánci kor orgonái, a 12 méteres ónsípok, de én? nekem nincs akaratom nem önzőnek lenni, engem a gyurgyalagok és a szennyvíziszap-komposztálás neveltek ilyen puhánnyá:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.31. 11:33:06

@Professor Pizka: Hat, ha szolgalati BMW-d van, akkor onnantol akar darabolos gyilkos is lehetsz, igy is ugy is bukni fognak rad a nok! :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:33:41

@vészmadár (pica pica): ellenkezőleg, én voltam alakítható, mint egy kilágyított ónsíp. Szívem szerint én is valahol máshol lettem volna. Mondjuk Déli-Georgián vagy a Déli Sandwich szigeteken. Ehhez képest teljesítmény, hogy mindkét eddigi osztálytalálkozómon voltam. Egy órát.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:34:29

@altoid: á, a főnököm autója, csak ideje nagy részében én állok a gázpedálon.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 11:40:23

@Professor Pizka: hadd kérdezzem meg, mekkora egy BMW hátsó ülése? az elalélt orgonistacsajok elférnek ott?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 12:34:19

@vészmadár (pica pica): erre nem tudok tapasztalati választ adni. Kisebb autóban és más hangszeresekkel próbáltam, ott nem volt gond :-)

lárvalányhaj 2011.01.31. 17:55:39

@altoid:

És akkor mi a konklúzió, segít a tánc a csajozásban vagy sem?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.31. 18:07:11

@lárvalányhaj: igen sokat segit, de nem azert, amiert sokan gondoljak. Nem csinal a tanc egy omegahimbol sem fulledt amorozot, viszont onbizalmat ad, es megtanit arra, hogy kell egy lanyt "kezelni" (minden ertelemben). Arra nagyon jo, hogy az ember levetkozze az "aranyos srac/szarazbarat" gatlasait.

LyukasBogrács 2011.02.06. 20:03:32

@Motorpenis:
Van egy új kolleganőnk. Baromi erős csont lehet a seggében. Csontos a hasa is.

LyukasBogrács 2011.02.06. 21:43:55

@lárvalányhaj:
Nekem nem segített. Mondjuk rajtam ilyen téren semmi sem segített.
süti beállítások módosítása