Olvasói rovat - Modoros Salsa

2011/01/28. - írta: Modor Tibi

Hola Tibi,

Írtam nektek egy rövid szösszenetet (ékezetekkel!), hátha érdemesnek tartod leközölni. Egy kis használati utasítás: a dőlt betűs részeket erősen hangsúlyozva, enyhén FELEMELT hanggal kiejtve kell elképzelni! (nem igazán érdemes kiemelni semmit, mert az egész kurvára modoros - a szerk. - Tibi)

Csapjunk hát a medvébe, lássuk a lecsót!


Forró latin üdvözlettel,

altoid

 



Modoros Salsa

Buenas noches fiatalok, bienvenidos az első salsa-órátokon. A nevem Betti, tudjátok mint a sorozatban, bár engemet azért nem szokás "Csúnya Bettynek" nevezni, hihi. Mondjuk az igaz, hogy lélekben én is igazi latina vagyok, ezért is tanítok salsát, hogy minél több ifjonccal megismertessem ezt a csodálatos kultúrát. Nem is tudjátok elképzelni, mennyire sokat adott nekem ez a tánc, de persze ez sokkal több, mint tánc, ez egy... életérzés, egy életigenlő, érző, lélegző, izé... pozitív energia-dolog. Na mindegy, ezt úgyis csak megérezni, átélni lehet, majd ti is meglátjátok, ha eljuttok az én szintemre.

Kezdjük is akkor el az alapoknál. Ezen az órán autentikus latin hangulatot fogunk teremteni, úgyhogy mindenki választani fog magának egy szép spanyol nevet. Először a muchachók - ez fiút jelent, majd meg fogjátok szokni, hogy bizonyos dolgokat spanyolul mondunk - azután a chicák, vagyis lányok. Ez itt a partnerem: János, spanyolosan Juan, vele fogom bemutatni a figurákat. Mi itt kubai salsát fogunk tanulni, úgyhogy megkérnék mindenkit, hogy ne is próbálkozzon Los Angeles-i stílussal, mert kibaszarintom innét, mint a cicát kakilni, hihi. Ha valaki bohóckodni akar, menjen másik tánciskolába!

Na, akkor kezdhetjük is: kérem a caballerókat, hogy kérjenek fel egy senoritát, de elegánsan ám, nem mint a csajágaröcsögei diszkóban, és álljanak tánctartásba. Muchachók büszkén, egyenes háttal, jobb kéz a chica derekán. Nem a fenekén, a derekán, az majd egy későbbi figura lesz, hihi. Mindenki beállt? Jó, akkor megnézem, ki mit alakított... Ay caramba, hát ezen bőven akad csiszolnivaló, de hát ezért vagyunk itt, no es verdad, hihi!

- Téged hogy hívnak?

- Ági.

- Inez, értem. Állj közelebb a párodhoz, nyugodtan hozzásimulhatsz, elvégre forróvérű latin szeretők vagytok, hihi!

- Á, Bazsi, izé, Kevin csak haveri alapon elkisért, mert a Patrick éppen raftingol Szlovéniában... (Bazsi elvörösödik)

- Azért próbálj meg úgy tenni, mintha... Kevin, most mutasd meg te, mit tudsz! Öööö... Neked valami baleseted volt? Nem? Így születtél? Értem. Na mindegy.

Látom, hogy a tánctartás már úgy-ahogy megy mindenkinek (lapos pillantás Bazsi irányába), ideje hát megtanulni az alaplépést! Juan! (bemutatják a lépést). Tessék, ilyen egyszerű! A lényeg, hogy érezzétek a zenét, a ritmust! Képzeljétek el lányok, hogy egy Buenos Aires-i pálmafás strandon ropjátok egy napbarnított bőrű latin machóval. Képzeljétek el fiúk, hogy ti vagytok az a machó. Juan, zenét! (felcsendül a zene) Előre-kettő, hátra-négy, előre-vissza sassz-szé! Még egyszer! Fordul-kettő, vissza-zár, hátra-kettő bot-lik!

Hát ez így nem lesz jó, gyermekeim! Úgy botladoztok itt ösznye-visznya, mint a ló, akinek csak négy lába van... vagy ilyesmi. És ami a legroszabb, nem érzitek a zenét! Muchachók, hol van az a latinos tűz?! Nézzétek meg Juant! (Juan felhúzott szemöldökkel vicsorít) Nézzetek meg engem! (Betti pucsítva riszál) Látjátok, így kell ezt! (Juan és Betti táncolnak, miközben pucsítva vicsorognak és felhúzott szemöldökkel riszálnak)

Hát, úgy látom, vége az órának, csütörtökön ismét találkozunk. Addig is gyakoroljátok az alaplépést, rátok fér. Az óradíjakat Juan gyűjti be, ötezer forint per kopoltyú (hogy összejöjjön a Samsung Galaxy Tab). Puszika mindenkinek!

380 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hal Stanton 2011.01.28. 06:10:35

"úgyhogy megkérnék mindenkit, hogy ne is próbálkozzon Los Angeles-i stílussal, mert kibaszarintom innét, mint a cicát kakilni, hihi." De szép lett!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 07:28:12

már csak az nem tiszta, a kevin miért latin név?

e téma kapcsán amúgy kettős érzés van bennem; egyfelől kurva modorosnak tűnik minden táncőrület, pláne az ilyen köcsög latin-amerikai divattáncok, mádfelől viszont az egyetlen salsás lány, akit ismerek, az nagyon jó fej, intelligens és még dögös is:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 07:50:58

sosem értettem mellesleg, hogy európában ez a latin szeretős, übermacho hiperpasis imige hogy férhet össze a képekben megmutatkozó, való világ sugallta tapasztalással, miszerint az ott élők izzadékony, szőrös törpék, akik egy lufi elpukkanásának hatására leteszik a fegyvert egy honvédő háborúban?

Motorpenis 2011.01.28. 08:00:07

@vészmadár (pica pica): Úgy, hogy az egyiket nők gondolják, a másikat a férfiak tudják.

Der Beste 2011.01.28. 08:06:15

A Salsa-tanfolyamoknál csak egy modorosabb dolog van mozgás terén: a pilates!
Minden tánc végső célja a dugás. Ehhez nem kell salsa meg rumba drága pénzekért, elég lassúzni a November Rain-re.

2011.01.28. 08:13:09

@Der Beste: Ja, és ez utóbbit megkaphatod töményen a pilates blogban.

Azért annyit hozzátennék - és ezt telefonfülke-mozgású, kopasz medveként is be kell látnom -, hogy a jól táncoló férfi nagyon sok nőnek alapból vonzó, ez a képesség igen hatékonyan kompenzál még egy előnytelen külsőt is akár, tehát igencsak hasznos lehet a jó tánctudás.

Ugyanakkor csajok nagy bánatára a vonzó, csinos, "olyan helyes" táncosfiúk egy része olyan meleg, hogy megsül a kezében a gesztenye...

2011.01.28. 08:30:20

Rendes férfiember járjon kanásztáncot, vagy hajdútáncot karddal:)

Nem is értem ezen a téren a übermagyarok még miért nem dobtak be valamit:)

Travis Paymon · http://szervezdmeg.eu 2011.01.28. 08:32:16

Annyira előttem vannak az ilyen táncoktatók. Göndör haj, alacsonyak, vastag comb, borzasztóan kifestett szem, műköröm, piros vagy élénk színű testhez álló ruha, sipítozó hang, túlmozgott tánclépések, indokolatlan fenékkidugás forduláskor... szerencsére Juan-fajtát még nem láttam, de azt hiszem feszes nadrág lehet, fehér ing, pacsuli szag, amin enyhén átdereng egy kis izzadtságszag is...

Nagykevély 2011.01.28. 08:43:05

A szalszázás, meg a többi latin seggrázás a legalja mindennek, amit heteroszexuális, fehér férfi elkövethet.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.01.28. 08:54:23

szamba vagy mi az ördög, a mi időnkben a müvelödési házban vótak te a bulik, Galambos Gyuszi országos cimborámnak vót te egy harmonikája, vette a ruszkiktól vagy honnan a csudából asztérted úgy tutta húzni, hát te... nem is tudtuk mi akkor hogy mi az a szalsza vagy mi a fene

Styxx 2011.01.28. 08:59:34

@Brother Love:
"a jól táncoló férfi nagyon sok nőnek alapból vonzó,"
ezt azzal egészíteném ki, hogy a jól táncoló férfi nagyon sok férfinek is alapból vonzó. (Nem saját tapasztalat, habár biztos nem lesz egyszerű kimagyaráznom:-)
A poszt zsírkígyó, és igen a táncosoknál az az idegesítő, hogy egy bizonyos szint fölött már oda a spontaneitás. A túl jó táncosoknak erőltetetteknek tűnnek a mozdulataik, az arcukra égetett, szolicsoki műmosolyról nem is beszélve.
Altoid uram látszik, hogy figyelmes törzsolvasó is egyben, mert a Bazsi-Patrick betét priceles (hacsak nem Modor Tibi hálás szemfüles szerkesztői bravúrjához volt szerencsénk).
Meg az "Ági. Inez, értem" is ütős.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 08:59:45

@Brother Love: az "egy része" kifejezést szeretném műszaki tartalommal megtöltve pontosítani: 93,7%.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 09:01:34

amúgy én a "tudsz táncolni?" kérdésre azt szoktam mondani, hogy "lehet, még nem próbáltam".

2011.01.28. 09:04:12

Erről nekem a tánciskola jut eszembe: Szerencsés Dániel - a kiskisaszonyok meg fogják a kisgavallérok kezét, vagy fordítva.

Vagy a másik, egy bűnrossz film a Hölgyválasz Richard Gere-rel, érdekes, hogy az idősödő tánciskola tuajdnos nő a szerepe szerint magyar - ebben azért lehet valami.

2011.01.28. 09:07:09

@vészmadár (pica pica): tőlem egyszer megkérdezték hogy táncközben nem zavar a zene. (igaz, ez az öcsém volt, megúszta).

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 09:07:46

ellenben nem kaptam választ a kérdésre, hogy

1. Balázs miértegyenlő Kevin?
2. Kevin miértegyenlő latin név?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 09:10:04

@Frengi: mivel aktívan (hehe) zenélek 15 éve, én úgy vagyok vele, hogy a ritmusérzékem kiváló, és zeneelméletileg a legtöbb társastánc ritmikájával és dallamvilágával képben vagyok. Plö látom, ha szarul táncol. De amúgy nem, nem táncolok. E tekintetben mélyen konzervatív az álláspontom: fehér heteroszexuális férfi nem táncol, legfeljebb

1. pogózik
2. fejet ráz
3. stagedivingol
4. ezeket szabadon kombinálja
5. dugási céllal lassúzik.

Zz_ 2011.01.28. 09:12:38

A kommunizmusban meg volt valami tv-s tánc távoktatás.
"Én táncolnék veled...." vagy valami hasonló :-)

loláb 2011.01.28. 09:14:48

Én nem értem ezt a nagy salsa-örületet.

Ha már mindenáron latint akarunk táncolni, akkor nekem egyértelmű, hogy csakis tangózni (argentín, nem a verseny verzió) van értelme, vagy nem?

2011.01.28. 09:16:33

@vészmadár (pica pica): A cimborám a "Nem táncolsz?" kérdésre mindig azt felelte: Nem, én csak reppelek. Ezek után felhúzta a kapucnit, keresztbe fonta karjait, beállt a tácolók közé, majd kissé kidüllesztett melkassal, felhúzott vállal bólogatott, időnként kifelé fordíott kézfejjel mutogatva egyet...

cd-r 2011.01.28. 09:17:44

ezeknek a táncóráknak a résztvevői gondolom elég nagy átfedést mutatnak a romantica channel törzsnézőivel. szerencsére senkit nem ismerek ebből a körből, de gyanűs, hogy női oldalról erősen felülprezentáltak a bérszámfejtők és kontírozó könyvelők.

helianthus 2011.01.28. 09:21:09

@Motorpenis: ez a beszólás üt. :D

@Zz_: azt láttam. Rémes volt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 09:23:31

@vészmadár (pica pica): neeeeem. Sörré változik, a rain a hugyozás allegóriája a dalban.

medvedr 2011.01.28. 09:25:22

Hú, de jó poszt volt! Ha ez saját élmény, akkor részvétem.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 09:27:08

@Brother Love: Engem anyukám ebből a megfigyelésből kiindulva beiratott tánctanfolyamra gimis koromban. Képzeljétek el ugyanezt a buzi tánciskola fílinget egy pornóbajszos, kockászakós, (pácsó, őzsuta, polcsor, kovboj nyakkendős (cipőfűző+bádog lófej) alaktól aki annyira modoros volt, hogy hétvégeken mint vőfény (így...) dolgozott...

Balance Of Power 2011.01.28. 09:27:54

Nekem az "En tancolnek veled" sorozat jutott eszembe, csak ott Straub Dezso vagy Szolnoki Tibor nem volt ilyen arrogans. Ja meg a tancosok is profik voltak. Gyors-gyors-lassu stb.

@vészmadár (pica pica): Ezek az 5. kivetelevel 15 eves kor felett nem annyira jatszanak.

@Styxx: Igy van, testesebb ferfiaknak pedig altalaban baromi jo a mozgasuk. Lanyoknal is eszreveheto ugyanez.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 09:28:03

@Travis Paymon: a latin kultúra minden alacsony és nagyseggű lány mentsvára :-D

Balance Of Power 2011.01.28. 09:28:50

@Professor Pizka: Errol meg a Kulonben duhbe jovunk jut eszembe, ott is volt egy priceless tanciskolas (vagy diszkos, nem emlekszem mar) jelenet.

2011.01.28. 09:29:30

@vészmadár (pica pica): Nemrég ismerősöm (egy death metal hobbibanda oszlopos tagja) azon kesergett, hogy mégiscsak jó lett volna megtanulni táncolni, mert egy esküvőn jártában egy olyan-de olyan csajjal ismerkedett meg, hogy... Azonban a hölgy lelkes amatőr táncos volt, így hiába izzott fel a levegő közöttük, a tánctudás hiánya miatt végül ellanyhult a hölgy érdeklődése.

Énnekem tetszenek a táncos csajok, kifejezettem bírom azt a tömör-húsos típust, ha a sminket gőzborotvával eltávolítanánk, semmi kifogásom nem lenne, a vicsorgó mosoly meg gondolom nem minden szituban marad.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 09:30:26

@vészmadár (pica pica): Én azt, hogy kosárlabdaedzésen évekig verték belém, hogy az egyik lábam nem emelhetem fel a földről mert az lépéshiba, ezért zenére sarkazást tudok felajánlani.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 09:31:22

@Frengi: a tánciskolatulaj nem lakott korábban Miskolcon? :-P

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2011.01.28. 09:32:50

Én csak ezt az elszalszásodást nem értem. Bazzeg még itt Pekingben is ez megy öt-hat éve már... Más latin tánc mintha nem létezne. Facebook, Apple, csorda effektus

Der Beste 2011.01.28. 09:33:59

@vészmadár (pica pica): Tudom. Ettől a számra még lehet lassúzni.

2011.01.28. 09:34:07

@Professor Pizka: Nekünk általános iskola 8. osztályában volt tánciskola, de az első foglalkozás után menekültem, pedig egy tkp. normális hölgy volt a tánctanár. Én azonban nem akartam cserlsztont táncolni, mást sem. (Egy Judas Priest rajongó, suta kamasznak megalázóbb szituációt nehezen tudtam volna elképzelni.) A tánctanfolyam díját - amelyenek befizetését szüleim meggondolatlanul rám bízták - végül a Ludas Matyi cukrászda "Black Knight" nevű flippere nyelte el, kb. egy délután alatt...

bozót lajos (törölt) · http://bozotorszag.blog.hu/ 2011.01.28. 09:35:20

ugyanaz a bajom a magyar salsával, mint a magyar karatéval: miért nem néptáncolnak a japánok? miért nincs ostorcsattogtató kör minden spanyol városkában?
másik: nincs nyomasztóbb dolog az iskolai tornaterem nem rendeltetésszerű használatánál:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 09:36:10

@vészmadár (pica pica): nekem a tánc ellen különösebb kifogásom nincs, talán mélyhipnózisban még a tánciskolában tanult lépések is előjönnének. És szeretnék olyan férfi lenni aki határozottan körbetáncoltat egy lányt aki ettől gyönge nőnek érezheti magát egy erős kan karjaiban.
De a helyzet az, hogy lassan húsz éve zenélek én is, de a zenekarban mindig mellém kellett ültetni valakit aki eldúdolta-eltapsolta a dallamot, a ritmust, mert nem értettem a háromnegyedet, illetve ha nagy nehezen átállítottak rá, két hét volt visszaállnom páros ütemre. Én voltam az egyedüli nagy marha ember, aki viszont kellő hangerővel és hangmagasságban tudott játszani. A kosárlabdát is azért utáltam meg, mert mindig mindent elléptem, mert ha arra figyeltem hogy hányszor ütöm le a labdát akkor arra nem, hogy hányat lépek és viszont.
Ezzel a koordinációs és ritmuskészséggel a táncot csak gyűlölni lehet...

Der Beste 2011.01.28. 09:37:22

@Brother Love: Szerintem egy nőnek TIZEDrangú, hogy egy pasi hogy tud tácolni. Ha az első 9 szempont alapján nem jövök be a nőnek, akkor már nem segít a tánctudás sem.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 09:37:43

@Chaoyang: Én is gyakran merenguek azon, hogy ez miért van? :-)

Balance Of Power 2011.01.28. 09:39:30

@Brother Love: Meg se probalta a haverod vagy megprobalta es bena volt? Az sem mentette meg a helyzetet, hogy rocksztar? Mert a zeneszekre is bukni szoktak a csajok, akarmilyen szarul jatszik, de szinpadon legyen es maris nedvesedik a bugyi.

aribeth 2011.01.28. 09:42:50

"majd meg fogjátok szokni, hogy bizonyos dolgokat spanyolul mondunk"

Entonces chinga tu madre, gorda asquerosa.

"Á, Bazsi, izé, Kevin csak haveri alapon elkisért, mert a Patrick éppen raftingol Szlovéniában... (Bazsi elvörösödik)"

Ó, igen, carbonarás Bazsi és a kis úrnője a kedvenceim, remélem, még sokszor elő fognak kerülni. :)

2011.01.28. 09:43:30

@Der Beste: Persze, ez igaz. Azonban - mivel viszonylag kevés férfi tud/szeret táncolni - ezért van valami egyedi, különleges jellege az ilyen férfinak a nők számára - gondolom én. De erről a modoros hölgytársaink tudnának érdemben nyilatkozni.
Egy táncos helyen meg nyilván épp elsődleges szempont is lehet, de jól jöhet egy esküvőn, bulin, stb. is.

Gournoddam 2011.01.28. 09:44:08

@Der Beste: és az új _őrület_: zumba! gyász.
Nekem az a baj a latin táncokkal, hogy nőknek kurva jól áll, férfiaknak viszont egyszerűen buzis.

A latin ritmusokat meg ugyanannyi ideig tudom hallgatni agyfasz nélkül mint az össze-vissza jazzt zongora-bőgő-dob formában.

2011.01.28. 09:46:59

@Balance Of Power: Utóbbi. Nyilván a csaj nem érte be egy esküvői tipegőssel. :) Azt nem tudom, hogy mennyire buknak a nők egy death-es hörgésre.:)

Az én vonzerőmet szoborszerűen kidolgozott testem és páratlan intelligenciám szerencsés ötvözete jelenti, megkoronázva ellenállhatatlan stílusommal, így táncra, rockzenész státuszra sohasem volt szükségem, hehe

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 09:51:59

@aribeth: nade senorita, mi ez az útszéli hangnem? :-)

Sand Lover 2011.01.28. 09:54:42

Altoidnak grat a posztért, állat lett.
Életemben egyszer voltam salsa-tanfolyamon és hát Altoid meglehetős pontosan leírta a tapasztalataimat, csak spanyolozás nem volt. Caballeros, LOL

Ami a férfiak tánctudását illeti: ha valaki tud táncolni, netán még szeret is, abből egy nő, hm, sok következtetést tud levonni az illető úriember _egyéb_ téren tapasztalható tehetségére vonatkozólag. :)

Toll (törölt) 2011.01.28. 09:58:41

A tancolo faszirol jut eszembe:
...Nein man, ich will noch nicht gehen
Ich will noch ein bisschen tanzen
Komm schon, alter
Ist doch noch nicht so spät
Lass uns noch ein bisschen tanzen...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.01.28. 10:01:09

Ááá Altoid, ez kibebasztott grande lett, gracias! Volt itt mucho röhögés.
@Der Beste: Azért van ellenpélda is: hőskoromban Párizsban felkértem egy kegyetlenül jó brazil csajt szambázni, hát azt megbántam. Szambázni nem tudok. Nagyon szánalmas volt ott botorkálni, az nem a november rain vagy a prodigy kategória sajnos, úgy vonaglasz egy ilyen színesbőrű démon mellett, mintha kiheréltek volna. Pedig ha van szamba, lett volna dugás is. Talán.

Jó Mercutio halott 2011.01.28. 10:02:07

Ez a tánc egy nagy baromság. Köztudott, hogy szórakozóhelyen az igazi férfi nem táncol, mint egy buzi, hanem a pult mellett áll. Ez a tánc pont olyan, mint a finom és gyengéd szex. A nők mindig arról beszélnek, de közben arról álmodnak éjjel, hogy keményen falhozvágják őket!

2011.01.28. 10:04:36

@Brother Love: ajánlom neked a tiroli bőrnadrágos pofozkodóst:)

Toll (törölt) 2011.01.28. 10:05:02

Mellesleg jartam tanciskolaba, klasszikusba is, meg Salsaba is. Mundjuk e masodikba nem tudom minek, mert mar az elsonel rajottem hogy ez nem nekem valo vilag... Egeszseges, heteroszexualis ferfi leven... Korbe totyogni, mint a szaro galamb, iszonyatosan kinos, megalazo es faraszto is egyben. Sorozni viszont jo volt utana.

aribeth 2011.01.28. 10:05:11

@Brother Love:
Gondolom, tánctól függ. A latin seggrázás nagyon ingoványos terep (bár Swayze-nek jól állt), de a fekazenés rángatózós-szaltózós verziók általában tetszenek, a keringőzés meg a régi csoportos társastáncok legalább a kosztümös filmekben jól néznek ki, a néptáncok az öltözéket leszámítva szintén rendben vannak.

see and hear 2011.01.28. 10:06:01

megint azt érzem:

lassan bármit kifiguráztok itt, akár modoros valójában, akár nem..

ez sztem gyenguszka lett.

Sand Lover 2011.01.28. 10:08:08

@Jó Mercutio halott: „közben arról álmodnak éjjel, hogy keményen falhozvágják őket!”
Ezt is ki lehet fejezni tánccal, nem csak buzisan “rázni”
:)

Ernoke 2011.01.28. 10:09:04

cseszdmeg, végre végre végre!
amit a köznyelvben "latinnak" neveznek, azzal eleve vallatni lehetne engem, a salsa pedig ennek is a minősített esete. életemben egyszer láttam férfit salsázni, utána a röhögéstől meghiúsult az én seggrázásom is. forró latin életérzés, chicas y chicos, latin maCHó, fetrengek.:D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 10:11:03

A legmodorosabb az a _praktika_ amivel a caballerókat ilyen táncórákra lehet hurcolni, ezt tanácsadásba' adják a tanítványra/jutalékra vadászó nőstények, akikre egyébként tilalom, párzási időszak, ellési időszak idején is, mint dúvadra, kilövési engedély van.
Hogyaszongya:
Nő: - Megyünk salsázni? Tanfolyam, Kira, Petra, Marcsi és Anita már járnak, tök jókat mesélnek!
FFI: nem.
Nő: De miért, tök jó, mozgás, leadsz pár kilót
FFI: nem.
NŐ: de akkor kivel fogok táncolni?
FFI: nem tudom.
NŐ: (itt jön a praktika!!!) Nem baj, vannak ott fiúk akiket fel lehet kérni partnernek. (várja a hatást)
FFI: oké.

Szóval az a szar, hogy komolyan azt hiszik ez egy jó szöveg. MErt az első reakció nyilván az, hogy nem fogja a te segged babám valami kis kujon ott fogdosni, de aztán...elképzeli az ember a táncórákon lebzselő szingli hímek seregét. Az vagy nem tud kárt tenni benne, vagy ha igen, áldja, vigye.

Balance Of Power 2011.01.28. 10:12:24

@Brother Love: Hat azert ha a par jar bulikba, eskuvokre, a modoros lanyok joggal szeretnenek elsosorban a parjukkal tancolni, nem csak a haverokkal.

aribeth 2011.01.28. 10:12:40

@Professor Pizka:
Mint amikor x harcművészeti edzésen mindenki nagyon profin nyomja a dómo arigatót meg az ics-nyi-szan-sit, de ha valaki elküldene minket japánul a jó anyánkba, akkor is csak lelkesen mosolyognánk, mert a tudásunk úgyis kimerül tíz szóban. :)

2011.01.28. 10:13:43

@Hadrian77: Igazi férfiak nem táncolnak és kész. Hosszú asztaloknál ülve zabálnak, csontot vetnek a vadászebeknek, férfias mutatványokkal fitogtatják testi erejüket (szkander, telefonkönyv-tépés, stb.), összeverekednek. Ez a férfinak való szórakozás.
Táncolni, olvasni, ehh...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 10:14:15

@aribeth: az én spanyol tudásom is a gimnáziumi latinból, meg az amerikai szlengből áll össze, de aki spanyolul tanul/tud/sejt és a chingar ige ismeretét letagadja, az egyéb gazságokra is képes :-)

Balance Of Power 2011.01.28. 10:15:16

@Brother Love: Horog, hamis, pontatlan, behangolatlan, szarul mondja a verset, nem szamit, lenyeg a szinpad.

lárvalányhaj 2011.01.28. 10:15:52

A poszt zseniális.
A salsásnéni tipppikkkussss példája annak a nőtípusnak, aki az erőszakosságát és az agresszióját csöpögős dumákkal és hömpölygő modoráradattal palástolja.

@Professor Pizka:

Időnként egy kis passzív-agresszív zsarolás is bejátszik azért.

Ernoke 2011.01.28. 10:16:57

@Brother Love: engem soha nem érdekelt, h van-e tánctudása valakinek vagy nincs, mert nekem sincs. nem vagyok hajlandó kötött lépéseket tanulni azért, h szar zenére idegenekhez simuljak. az imponál, persze, ha egy pasi jól mozog, de ezt partyn is le lehet mérni, ahol a saját mozdulatait használja. valahogy a társastánc nekem olyan, mint az egyenruha, alapból ki nem állhatom.

Brukk 2011.01.28. 10:18:39

Meg a Megáll az Idő eleje.

Én jártam tánciskolába a gimnáziumban, ez a '90-es évek eleje, de nálunk ezzel ellentétben egy korosodó, masszív alkoholista tánctanárunk volt.
Rákkenroll: mögé-mögé-pontoz-pontoz...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 10:21:27

@Morgan LeFay: oh, kiskegyed szeretne a Perwoll reklám fekete ruhás hímjének karján körbecipelve lenni a parketten miközben combjával minden lépésnél magabiztosan eltalálja annak a határnak az innenső oldalát, amely a határozott heresimogatás és a hiza ganmen geri technika között van. A hím erre határozottan hátradönti, tekintetét az ön tekintetébe fúrja, közben bal tenyere az ön melle aljától egy határozott simogatással a csípőjére vándorol, megfordítja, közben az ön haja száll a lámpák halvány fényében, kezével a hím nyakába kapaszkodik, aki magához vonja, de mielőtt csókban forrnának össze, ön ellöki magát, oldalvást lép, mire egy határozott sasszéval a hím ön mögé kerül, szeméremdobja és mellei között félúton bal tenyerét lazán önre helyezi, jobb keze a csípőjén, és ekkor ön fejét hátradönti. Majd villámgyors mozdulattal újra kifordul, a hím újra üldözőbe veszi. És így megy a nemek szimbolikus küzdelme, amely aztán egy hot latin night-ban ér véget, ahol kiderül, hogy Armando szőrös mint egy pávián, s a duzzanat a farmerjában a heresérve volt, nem a farka.

2011.01.28. 10:22:43

@Brother Love: ha a testi erő fitogtatás egy rögbi meccs, ami előtt az all blacks haka-t jár, az csak elfogadható "tánc":)

2011.01.28. 10:22:54

@Ernoke: Az első résszel nagyjából egyetértek, a mai napig hálás vagyok a sorsnak, hogy a feleslgem sem akart össznépi táncolós esküvőt, ahol bohócruhban kellett volna csetlenem-botlanom a párás szemű örömszülék örömére...

SZVSZ viszonyt nincs szebb egy férfin, mint a bakancs-terepnadrág-póló kombináció.:)

Rogue 2011.01.28. 10:24:34

Gratulálok a poszthoz, mulatságos paródia lett :)
Gratulálok a posztolóknak is, sok nőtnemlátott, betonlábú, tompaagyú, süketfajd, mintha színvaknak mesélnénk Van Goghról... Igen, én is beszéltem nővel, akinek életében a legjobban táncoló pasija az talán az állával tudott egy kicsit böködni tánc helyett... Elég szomorúnak tűnt ettől a lányzó... Nektek a nőhöz való közeledés kimerül az erekcióban?

Ernoke 2011.01.28. 10:25:01

@Brother Love: ez mekkora, hát én biztos őt választottam volna a sok seggrázó díszpinty közül.:D

2011.01.28. 10:25:19

@Professor Pizka: Hombre, nekem dolgozni kellene, de így nem fog menni, leesek a szkről a röhögéstől.

aribeth 2011.01.28. 10:26:29

@Professor Pizka:
"a határozott heresimogatás és a hiza ganmen geri technika között van"
"kiderül, hogy Armando szőrös mint egy pávián, s a duzzanat a farmerjában a heresérve volt, nem a farka."
:DD

2011.01.28. 10:27:31

@Rogue: Szerettel köszöntjük a mai első, címlapról idetévedt hozzászólónkat!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 10:28:53

@Brother Love: Erre szoktam én mondani, hogy a férfi szőrtelenítés egyetlen elfogadható formája az, amikor az ember mellszőrzetét átlósan kikoptatja a kalasnyikov szíja.

Gournoddam 2011.01.28. 10:29:15

@Rogue:
-Igen.
-Köszönöm az interjút!

Amúgy nem merül ki, de van más módja is. Előttem már leírták páran, férfi akkor táncol ha csajozni akar vagy részeg.

virágelvtárs 2011.01.28. 10:30:26

Nekem erről az jut eszembe, mikor a latinkodásért még kredit járt egyetemen, és gondoltam ebből baj nem lehet. Hirtelen 27 és fél műegyetemista emberke között találtam magam, olyanok között, akik miatt az utóbbi időkben a 3D-t feltalálták. Volt pár nő is, aki húzogatta a szemöldökét, mint a tánctanár. Aki történetesen kövér volt. De forrt benne a latin vér, mondom. Brrrrr.

Sand Lover 2011.01.28. 10:31:06

@Professor Pizka: Ez egy remek miniposzt lett. Armando Perwoll LOL
De nem egészen erre gondoltam, csak eszembe jutott egy áttáncolt éjszaka, alkoholos befolyásoltság, dübörgő rockzene és egy keményseggű caballero aki a falhozvágáshoz is értett
;)

Nadiposzi (törölt) 2011.01.28. 10:32:18

@Rogue:
Nos, a nőkhöz való közeledés és az erekció egy idő után sajna már nem egy egyidejű dolog.
Öreg autó szívatóval indul...

Ernoke 2011.01.28. 10:32:43

@Rogue: most komolyan, ki nem szarja le, h egy férfi hogyan táncol, ha jóképű és deszkatestű? felőlem akkor lehet akár robotmozgású is, az legalább vicces, nem folyós buzis, mint a többi társastánc.

jtrencsenyi 2011.01.28. 10:37:28

Az a szomorú, hogy olyanról osztjátok az észt, amiről fogalmatok sincs. De már évek óta nem lepődöm meg ezen.
Egy salzázni (is) tudó, hetero férfi, aki éjjel ettől még a falhoz keni a barátnőjét. További kellemes fikázást, buzizást mindenkinek. :)

2011.01.28. 10:37:35

Ugye Paudits Béla is revütáncosként kezdte:) Az igazi férfiúi őserő:) Zenét is adott hozzá:
www.youtube.com/watch?v=7ytv4yhJI1U

MagyarZizzi (törölt) 2011.01.28. 10:40:37

Nagyon régen nevettem ilyen jót, mint most ezen a poszton! :) Ez az egyik oka annak, hogy én soha nem tanultam táncolni, ennél még a tévés táncversenyekből is többetlehet tanulni, ingyen. (Komolyan, édesanyám a tévéből tanult meg foxtrottozni, és elég jól nyomja.)

Researcher 2011.01.28. 10:41:38

Elég szánalmasra sikerült ez a poszt. Ennél csak azok a kommentelők gázosabbak, akik azzal magyarázzák puncihiány miatti frusztráltságukat, hogy "az a férfi buzi, aki tud táncolni"... 4 éve salsázom és a személyiségem és életfelfogásom pozitív irányban változott. Egy salsa buliban nem kell leinnod magad, vagy cuccolnod, hogy jól érezd magad és oda merj menni egy lányhoz felkérni, ellentétben azokkal a helyekkel ahol tüctüc "zenére" lányok-lányokkal fiúk jóesetben magukban pózolnak és hadonásznak ("szeletelnek") a kezeikkel. De írogassatok csak hülye kommenteket anélkül, hogy valaha is kipróbáltátok volna a dolgot.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 10:41:58

@jtrencsenyi: hát igen, altoid onnan a messzi távolból pontos dobással baszott bele egy kocka élesztőt a taposókádba.
Bezony a funkcionális analfabetizmus komoly probléma hazánkban, hiszenhát a szövegben a "minden szambázó hím buzi" tételezés nem olvasható, miként a többi posztban sem, dehát ha valaki magára veszi...na tőle habzik a szőlőkád és nem az élesztőtől.

Brukk 2011.01.28. 10:46:35

Gyors-gyors-lassú-lassú-kilép-és zár..

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 10:48:38

@Researcher: illusztrációkébnt egyik kedvenc zenészem:

www.youtube.com/watch?v=skuQtXug6BM

meg egy másik:

www.youtube.com/watch?v=JfPp5g1sG-w

Meg még számtalan másik latin előadó... immár tizenöt éve szeretem a latin zenét, amikor kaptam ajándékba egy Poncho Sanchez és egy Tito Puente cd-t.

Ám, ha tükörbe nézel és azt kérded: tükröm tükröm, ez milyen duma volt? Azt fogja mondani: barátom ez valami megtért szektás alak dumája volt aki már mindenkit hülyének tart aki nem tart az ő szektájával.
bizony salsa klubot nem szerető emberek között is vannak olyanok akik lelkesednek a latin-amerikai kultúráért, sőt még csajozni is szoktak.

Ernoke 2011.01.28. 10:48:40

@Researcher: puncihiányom nincs (van egy sajátom ugyanis), de fogadd el, h sok nőnek igenis buzis az ilyen mozgásforma. szerintem még értelmetlen is. ha elmegyek partyzni, ott nem kell izzadt idegenekhez dörgölődzni, jó a zene (ez fontos, a salsa horror szar ugyanis), és használhatom a saját mozdulataimat ahelyett, h ugyanazokat a begyakorolt csípőficamos baromságokat mozgom újra meg újra.

2011.01.28. 10:50:03

@Researcher: Mindennél már csak az szánalmasabb, aki mindent a "puncihiány miatti frusztráltsággal" magyaráz, valamint a salsa buli ellentetjeként kizárólag a leivós/drogozós tüc-tüc bulit tudja elképzelni...

Ne szívd túlságosan mellre a dolgot, azt javasolom!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 10:51:01

De ha már itt tartunk, Poncho Sanchez, hogy mindenki jól érezze magát:

www.youtube.com/watch?v=oenlU0KiILc

lárvalányhaj 2011.01.28. 10:52:41

A tipikus latintánc-iskolába járó nő

Andi kinézete félúton van a közepes és a csúnya között, jellemzően némi súlyfelesleggel, ami elsősorban a csípő környékén hangsúlyos. Mivel a külsejénél csak a személyisége érdektelenebb, ezért unalmasságát leplezendő különféle előregyártott sablonokból építi fel személyiségét (Lakatos Koéjjó-idézetek, olasz- és spanyolrajongás, salsa, kreatív hobbik [=megveszem a kreatívboltban a sablont, és aztán otthon egyedül kiszínezem]), abban a reményben, hátha a csiricsáré aszeszoárok miatt úgy tűnik, mintha érdekes, izgalmas és eredeti lenne.
Andi a nagyvilági életet is kedveli, imád bulizni, koktélozni, esküvőkre járni, fő az, hogy a középpontban lehessen.
Az egész erőlködésnek persze végső soron az Andi pasiideáljának megfelelő hejjespaseeee összevadászása.

Természetesen a hejjespaseee-knak ezután is legfeljebb egy kósza numerára vagy vmi megalázó, kihasználós jellegű kapcsolatra fog kelleni (ha egyáltalán).
Ezért vagy örökre egyedül marad, vagy kompromisszumot köt, és összejön Bazsival, az aranyos sráccal, aki már évek óta epekedik utána.
Bazsi nem minden tekintetben felel meg hősnőnk elvárásainak: esetlen, rosszul öltözködik, rossz a mozgása, és egyáltalán, lerí róla, hogy kissé nerdy. Hősnőnk azonban nem esik kétségbe, megpróbálja Bazsit olyanra formálni, amilyennek a jópasit elképzeli. Új ruhák (amiknek köze sincs Bazsi ízléséhez), új, menő hobbik a sakk-klub és a BKV-rajongói klub helyett, ha már együtt élnek, akkor egyre növekvő igények arra vonatkozóan, hogy milyen kocsijuk legyen, milyen lakásban lakjanak, hova menjenek nyaralni.
A salsa-klubba járás is ennek a terrornak a része. Bazsi felbukik a saját lábában, és a ritmusérzéke is nulla, a táncóra minden perce színtiszta szenvedés a számára, pláne, hogy a tánctanár is pont ezt az embertípust szokta a legdurvábban alázni.
Mégis eljár, mert Andi jelentős érzelmi zsarolási potenciált vet latba, a szexmegvonást is kilátásba helyezve (bár amúgy sem dugnak már évek óta, szóval tkp. tökmindegy), és mivel már az első évben durván bepapucsult, ezért soha nem fog a sarkára állni.

Winston Smith 2011.01.28. 10:52:59

A salsára járók közül még ki lehet emelni egy réteget: az évek óta nőt nem látott lúzerarcokat, akik végső kétségbeesésükben beiratkoznak salsára, abban a reményben, hogy itt sok a csaj és - bármilyen más szórakozóhellyel ellentétben - kevés az alfahím, ennek megfelelően az omegahímeknek is leeshet valami bérszámfejtő picsa, megváltásként az sok bohócpolírozás után.

És a meglepő, hogy tényleg besikerülhet nekik valami nagyseggű Cuelho-rajongó picsa, sőt, még a nagy love sem kizárt.

Balance Of Power 2011.01.28. 10:54:09

Cimlapos kommentek: priceless!

@Ernoke: En sose gondoltam volna, hogy jol tancolok, de komplexusaim se voltak. Kulonben is, ittasan mindenki jol tancol.
A felesegem viszont versenytancolt tinedzserkoraban, ami azert kicsit magasra teszi a mercet. Amikor osszekerultunk, mondtam neki, hogy oh, hat olyat en is tudok mint a seggrazo kis faszok a Savaria tancversenyen - bepisilt a rohogestol, amikor kifiguraztam ezeket, majd megjegyezte, hogy "szakmailag" nezve nagyon jo mozgasom van. A kozos tanc azota is mindig nagy elmeny, pedig eltelt mar egy emberolto (na jo, annyi nem).

Erdekes viszont, hogy igazan botlabu lannyal talan eggyel ha talalkoztam, na az egeszen rettenetes volt.

Egyszer viszont elvitt minket egy haver salsa klubba, na az szingli pasiknak aranybanya, eletemben nem lattam annyi petrezselymet arulo jo csajt!

jtrencsenyi 2011.01.28. 10:56:13

@Professor Pizka: az a helyzet, hogy a poszton jót röhögtem. Ezzel nincs semmi baj, hiszen erről szól a blog és erről szól a humor. Az egy más kérdés, hogy ez köszönőviszonyban nincs egy salsa óra hangulatával és altoid egy ilyenen sem járt. Ez sem baj. Több száz embert ismerek a salsás körökben és a férfiak közt kb. kettőről sejtem, hogy meleg lehet. Egyébként meg elég rendesen megy a csajozás az ilyen helyeken és nem kellene összekeverni a versenytáncosokat azokkal az emberekkel, akik csak hobbiból eljárnak hetente egyszer-kétszer bulizni. De mondom: én nem akarom senkinek elrontani a szánalmas kis komplexusainak a kiélését. Folytatódjon tovább a buzizás! :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 10:56:16

Ez itt meg Perez Prado, aki a mambo atyja és királya (persze ettől most Cachao Lopez forog a sírjában)

www.youtube.com/watch?v=G8RfGLMoUGU

Winston Smith 2011.01.28. 10:57:37

@Researcher: "Egy salsa buliban nem kell leinnod magad, vagy cuccolnod, hogy jól érezd magad és oda merj menni egy lányhoz felkérni"

Tudod vannak olyan férfiak is, akik nemsalsa buliban oda mernek menni nőnemű egyedkehez, sőt, akár még beszélgetést is mernek velül kezdeményezni, de ad absurdum még fel is merik kérni őket. Sőt, mindezt nem csak makonya részegen merik, hanem akár - viszonylag - józanon is. :)

Balance Of Power 2011.01.28. 10:57:42

@lárvalányhaj: Mikroposzt ;)) Poszt a posztban. Uj mufaj.

Nem irtad, hogy Andinak van-e macskaja.

2011.01.28. 10:58:00

@Balance Of Power: az ilyen petrezselymet áruló jócsajokkal érdemes kicsit beszélgetni, előbb utóbb kiderül, hogy szoftveresen bug van valahol.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 10:58:31

Muchas Gracias amigos, a sok dicsero szoert. Sajnos be kell vallanom, hogy a poszt csak egeszen minimalis mertekben a kepzelet szulemenye, a fenti szovegek 90 szazaleka szo szerint elhangzott.

@vészmadár (pica pica): A Bazsi/Kevin nev regi modoros hagyomany, olvass utana a regi posztokon.

@Styxx: A Bazsi/Patrick betet termeszetesen sajat kutfo. :)

marcsi72 2011.01.28. 10:58:40

@Hadrian77: Erre való a táncház, benne legényes meg verbunk :-))

jewdi76 2011.01.28. 11:00:04

A k éledbe ez de odabassz...

jtrencsenyi 2011.01.28. 11:01:06

@altoid: Melyik város, melyik iskola volt?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 11:01:29

@Brother Love: a hivatásos katonákat leszámítva élő vagy halott emberen a terepmintás bármi elfogadhatatlan.

jtrencsenyi 2011.01.28. 11:01:46

@altoid: csak kíváncsiságból... ;)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 11:02:27

@lárvalányhaj: A nő öltöztesse a férfit. Én könyvből tanultam öltözni (anyukám ízlése elég flower power) és egyszínű ruhadarabokat veszek fel más egyszínű ruhadarabokkal, a ruháim kékek, szürkék meg barnák. Ha a nő valami mást akar, ám lehet pedálozni. A madárhatározás és az orgonák tanulmányozása pedig szép és férfias hobbi és punktum :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 11:03:45

@altoid: tudom, a legtöbben itt a csattogós lepkét húzták, mikor én már modorost olvastam és kommenteltem, más nicken még, szval az eredete ismert, de akkor sem vágom az összefüggést, a logikai sort:)

sem azt, miért latin a kevin:)

Brukk 2011.01.28. 11:04:22

Hát igen, a postban nem erről van szó:
www.youtube.com/watch?v=oYL7G5CaBGQ

Ernoke 2011.01.28. 11:04:30

@Balance Of Power: a versenytáncosokat egy dolog miatt irigyelem, és az a hihetetlen kondi és mozgáskoordináció, amit ez igényel (jó teste lehet a feleségednek a tinikori edzés miatt:)). szerintem amúgy nem vagyok igazán botlábú, csak nekem nincs egyikből sem.:)

amúgy a címlapos kommentekben azt bírom, h _mindenki_, aki ilyen-olyan okból utálja az ilyen zenét-táncot, vagy csak simán nem érdekli az egész, rögtön puncihiányos büdös dúvad lesz, akkor is, ha nő.:D

totyizselé 2011.01.28. 11:05:05

@Brother Love: Év kommentje eddig, bazmeg :DDD

jtrencsenyi 2011.01.28. 11:05:25

@vészmadár (pica pica): nyugi, nem csak ennyi sántít az írásban, de nem is ezt kellene nézni. Ez csak irónia.

Sand Lover 2011.01.28. 11:05:35

@Winston Smith: Erről eszembe jutott egy történet, egyik ismerősöm a válása után elment egy salsa-klubba (ismerkedni elsősorban, a fiúnak sok tehetsége nem volt a khm, ritmikus mozgásokhoz) és megismerkedett Máriával, aki rövidke liezonjuk után Bibliából vett Szt Pál-idézetekkel bombázta a fickót sms-ben (..ha szeretet nincs bennem, zengő érc vagyok, stb.)
Majdnem olyan eredeti, mint Coelho. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 11:07:43

@lárvalányhaj: azért a nagyseggű csajokat megvédeném, mert ha csak a segg nagy, de amúgy nem lamantin, akkor kifejezetten szexi:)

fat bottom girls make this rockin' world go round...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 11:09:02

@Professor Pizka: sztem is, a madárhatározás kifejezetten csajozós hobbi. A "Gyere velem az erdőre, megmutatom a gyurgyalagot." szinte mindig bejön:)

petrice 2011.01.28. 11:09:18

Jó kis poszt, a kommentek pedig még mélyebb kontextusba helyezik a szörnyű valóságot :)

Már szóba került, a zumba-őrületről nem akar valaki (legalább félig) bennfentes írni egyet?

A 'fehér hetero ffi nem táncol, legfeljebb..' axiómához még hozzátenném, sztem megjelenésükkel, stílusukkal, kommunikációjukkal nőknél zátonyra futott faszik azért bemenekülnek tánciskolába a jól rázó férfiak nőknél elért sikerei tévképzet hatására.

jtrencsenyi 2011.01.28. 11:12:24

@petrice: ezzel csak az a baj, hogy engem a barátnőm vitt el hosszú "zsarolás" útján salsa órára úgy hat éve és azóta is hálás vagyok neki. :)

2011.01.28. 11:14:09

@lárvalányhaj: Tudtam, hogy helyesen tettem, amikor rád szavaztam... Mestermunka!

brutuska 2011.01.28. 11:17:10

Feleségem egy régebbi barátnője tipikus modoros salsás volt. A szokásos karácsony utáni londoni sale-túráján (ez is milyen modoros már!) - ahonnan mindig olyan ruhákkal megrakodva tért haza, amit itthon a legjobb angol turkálókban zsákszámra lehet kapni - direkt elment London feketébb kerületeibe salsa klubokat keresni, mert hallotta, hogy ott a feketék salsáznak. Bement egy pinceklubba, ahol alacsony, nagyfenekű, szőke nőként ő volt az egyetlen fehér ember és csak azért nem bántották tettéért, mert látták, hogy turista. Igaz, hogy minden srác felkérte aztán táncolni, de végig is fogdosta mindegyik annak rendje és módja szerint :)

2011.01.28. 11:17:49

@altoid: Teljesen mindegy, milyen csoportot karikírozol ki, akár úgy, hogy az adott csoport tagja voltál évekig és szó szerint elhangzottakat, személyesen látottakat idézel fel. MINDIG lesz egy-két hozzászóló, aki megállapítja, hogy sohasem jártál még tánciskola, makettező klub, stb. környékén és lövésed nincs a dologról...

Nagykevély 2011.01.28. 11:20:39

@Humulus Lupulus:
"Biztos mindenki volt már olyan szituban..."

Én még nem voltam.

Balance Of Power 2011.01.28. 11:20:40

@Ernoke: Na latod, megiscsak puncihianyod van :)))
De tenyleg baromi jo kondit es testalkatot ad a tanc egy eletre.

A csaj pedig, akit emlitettem, bogyos-faros, tehat jol "kellene" tudni tancolnia, de total trampli. Nagyon jo haverom, de pont emiatt nem tudnek hozza vonzodni, mert szamomra vhogy a noiesseghez hozzatartozik a jo mozgas, szep mozdulatok, finom jaras.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 11:23:06

@jtrencsenyi: 12 evig versenytancoltam, argentintangoztam es salsaztam. Csak hogy elhidd, hogy tudom mirol beszelek... :)

petrice 2011.01.28. 11:25:06

@Humulus Lupulus: Na, ez az, az értelmes érvelést szeretem, nem egy a véleményünk, de okés vagy.

Ernoke 2011.01.28. 11:26:39

@Humulus Lupulus: a jó puncikat a jóképű pasik viszik haza, függetlenül attól, hogyan táncolnak. aki pedig egy morizonz-szintű igénytelen lepratelepen akar csajozni, annak súlyos agybaja van eleve. egyébként ott eddig kb. 4x voltam kénytelen szenvedni, és soha nem láttam egy jó pasit sem, csak ilyen hízásnak indult tésztaképűeket. ahol jó pasik vannak, az a goa, ha néha eljutok, mindig csodálkozom, h honnan jött ennyi szép példány hirtelen elő, oda meg nem kell tánctudás, hoppá.:)

jtrencsenyi 2011.01.28. 11:26:51

@altoid: ez szép, de akkor gondolom séróból megy, hogy melyik tánciskolában tapasztaltad ezt, mert én jártam egy párban, de nem nagyon volt ilyen "modoros" egyik sem. Ha poénnak szántad az tök jó, csak akkor kezeljük helyén a dolgokat. ;)
Várom a suli vagy a tánctanár nevét!

petrice 2011.01.28. 11:27:20

Megvan! A csajok (de csak a jók) rázzanak egymással, így kelletve magukat!

jewdi76 2011.01.28. 11:29:02

@see and hear: Mer még nem láttad élőben...szerencsédre.

Szerij · http://kepernyo.blogspot.com/ 2011.01.28. 11:29:38

a pogó a legjobb társastánc, és csajozásnál is bejön. leütöd a nőt, és hazaviszed. ez aztán garantálja, hogy őszinte lesz a sikolya. :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 11:30:01

@jtrencsenyi: Barati jotanacskent mondom, de szerintem most hagyd abba sajat magad egeteset, mert nagyon ki fognak rohogni.

jtrencsenyi 2011.01.28. 11:30:13

@Brother Love: csak akkor, ha kilóg a lóláb. De már mondtam, hogy nem a poszttal van a baj - mert az irónikus -, hanem a buzizókkal, akik azt sem tudják, hogy miről beszélnek. Na, mindegy! Aki érti érti, aki nem az nem. :)

jtrencsenyi 2011.01.28. 11:31:13

@altoid: köszönöm, nincs több kérdésem. ;)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 11:34:25

@vészmadár (pica pica): Kevin persze nem latin nev, de Bazsi nem is lehet mas, ez egyertelmu.

2011.01.28. 11:38:13

@Humulus Lupulus: Én nem járok ilyen helyekre, tehát ilyen szituba sem igen kerülhetek, másrészt nem nagyon vagyok kívácsi a tömegben a táncparketten kis híján bagzó párokra sem...

Sand Lover 2011.01.28. 11:40:36

@Humulus Lupulus: „(gondolhattok itt a Rteropolisra, vagy a Morissonsra is ha egyszerűbb)”
Retropolis az nem az a hely, amit régen Bank diszkóként ismert az úri közönség? (Nyugati, Skála Metróval szemben)
Volt szerencsém látni az onnan kitántorgó kishölgyeket, sztem nem a fiúk tánctudásától voltak megszédülve.

migueldiez 2011.01.28. 11:40:55

Nincs összehasonlítási alapom, tehát nem tudom megítélni, mennyire hiteles a milliő ábrázolása, de az sokat elmond, hogy beszabadított egy csomó agyhalott, önértékelési zavaros, frusztrált trollt, úgyhogy lehet benne valami, a szerzőnek meg külön riszpekt, hogy vállalta ezt a kockázatot; kurva sok munkaórát fog elvinni ez a szélmalomharc.
Ja, és még a Carlito útjában van egy monológja az Al Pacinonak, mikor átveszi a klubot, valami ilyesmi, hogy "táncolnak, én meg nem" (sajnos nem volt fent sem a jótobén, sem az Imdb-n, de az eredeti kontextusban jobban üt).

bagolybagoly 2011.01.28. 11:42:34

@altoid: Akkor legyen modoros többi is.
És ezen kívül még égető kíváncsiságot érzek, hogy az iskola és tanár nevén kívül megtudjam az adószámát és lábméretét is. (Mind a tanárnak mind az iskolának természetesen)

katarocks 2011.01.28. 11:44:13

www.mithogyankell.hu/sport/47/fitness/83_zumba-fitness-az-uj-fitness-orulet - személyes megjegyzést olvassátok!
amúgy nem salsázni kell tudni, csak szimplán valami mozgást végezni, ha egy buliban van egy pasi. talán még az is megmutatkozik, hogy egy vicces ember és nem egy hülye, aki csak bambán áll a pultnál és mozgatja a fejét.

Ernoke 2011.01.28. 11:44:17

@Morgan LeFay: én is ezen röhögtem, sikerült kb. budapest két legrohadványabb, legigénytelenebb szórakozóhelyét említenie.:D

jewdi76 2011.01.28. 11:55:39

@jtrencsenyi: Hát pedig ez az írás 100%-ban valósághű.

Gournoddam 2011.01.28. 11:58:09

@katarocks: "Egy szóval ŐRÜLET VAN!"
hehe

@Ernoke: szerintem pont azért említette ezeket, mert ő is lenézi őket. ugyanúgy ahogy az itt buzizókat, és így akart leereszkedni a szintünkre :)

cd-r 2011.01.28. 11:59:52

ez mind jó és szép, de a hozzászólások alapján az lett a benyomáom (főleg a trollok hsz-ei alapján), hogy minden nő (kivétel nélkül) izzó táncparketten fogant pezsgőkeblű latina, aki legalábbis séróból letáncolná a riói karnevál headliner táncosát, ezzel szemben nekem az a benyomásom, hogy a nők jórészének tánctudása kimerül a mereven teletalpas betámasztott fenékkörzésben, néha kiegészítve ezt némi (a testnevelés órákról ismert) karkörzéssel és más, szakközepes gimnasztikai talajgyakorlatokra hajazó múvokkal.

lárvalányhaj 2011.01.28. 12:05:58

@cd-r:

tévedés, nekem nincs mozgáskoordinációm, és táncolni sem tudok. ritmusra lötyögni, azt igen, de _effektíve_ tánclépéseket követni, háát....

jtrencsenyi 2011.01.28. 12:08:57

@bagolybagoly: látom nem érted. Tisztában vagyok a modoros blog szerepével és olvasom is. Ezen és a többi poszton is jót röhögtem. Ettől még ugye azért lehet az a véleményem, hogy a buzizóknak lövésük nincs erről az egészről? Jöhetnek páran azzal, hogy trollkodom, meg lejáratom magam, pedig csak elmondom a véleményem egy kicsit a másik oldalról megközelítve a dolgokat. Ma Magyarországon úgy 200-300 ember jár rendszeresen salsa bulikba és egy remek közösség a 16 évestől a 60 évesig. Az átlag azonban a 20-30-as korosztály és itt sincs se több, se kevesebb buzi, mint a sakk szakosztályban. :) Ez is csak egy közösség, akik szeretnék a szabadidejüket azzal tölteni, amit szeretnek. Én sem fogok senkit lenézni azért, mert "szeletelni" járt korábban a Noise Night Life bulikba, vagy szépfiúkat nézegetni a Goába (meg mondhatnék még hasonló közhelyeket), akkor talán elvárható lenne, hogy azokat se buzizza le senki, akik meg a salsában találják meg a szórakozási lehetőséget.
Én itt igyekszem befejezni, mert aki meg akarta érteni a mondandómat, az már úgyis megtette, aki meg nem akarja, annak úgyis mindegy. :)

cd-r 2011.01.28. 12:09:53

ja igen, a rogyasztott térdet kihagytam, az az alapállás. rogyasztott térd, enyhén szétrakott lábak, amiket daruval sem lehetne elmozdítani ebből a stabil pozícióból, esetleg egyegy 20-30 fokos kirúgás előre, minden 16odra.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 12:11:08

@Humulus Lupulus: hát igen, a tautológia az tautológia.

Azokon a helyeken ahova olyan csajok járnak akik táncoló pasikkal akarnak összejönni, a táncoló pasik csajoznak be.

Azok az odvak amelyekben nagy fakopáncs lakik, olyan odvak amelyekben nagy fakopáncs lakik.

2011.01.28. 12:11:22

@migueldiez: Vajon miért van az, hogy akármilyen csoport kerül terítékre itt a Modoroson, mindég akad néhány képviselője, akinek szent meggyőződése: valójában mindenki szeretne olyan kiváló táncos/testépítő/felsővezető/stb. lenni, mint ők? Természetesen ez a "mindenki" nem képes erre, ezért azután irígy, frusztrált, kicsi a pöcse (akkor is ha nő) és egyáltalán...

jewdi76 2011.01.28. 12:11:57

@jtrencsenyi: Bocsáss meg, te most attól félsz hogy ha lebuziznak, az mint egy átok, megfertőz?

jewdi76 2011.01.28. 12:12:42

De nem is téged, hanem a szalszások egy részét, de mindegy.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 12:13:13

@jtrencsenyi: Ha tudod mi az a modorosblog, akkor nem tudom mibol gondolod, hogy a kommenteket szo szerint komolyan kell venni. Gondolod, hogy ilyen lazan kamingautoltam volna a tancos multammal, ha tudnam, hogy ezentul en leszek a modorosblog buzija?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 12:14:56

@jtrencsenyi: a nagykörúton mész körbe, kinézel a villamos ablakából, van vagy három ilyen salsa hirdetés. Az egyik legalább ilyen lesz. Amúgy meg lehet, hogy te is ilyen helyen táncolsz, csak nem veszed észre, mint ahogy a mwahla törzs harcosai sem gondolják, hogy a fitymájukon keresztülszúrt kötőtű ciki.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 12:15:50

@Morgan LeFay: megmondta Boris Vian is: Itatni kell a nőt és kész.

jtrencsenyi 2011.01.28. 12:16:38

@jewdi76: senki nem azt írta, hogy jtrencsényi egy buzi (bár még ez is bekövetkezhet - nem mintha vágynék rá :) ), hanem azt, hogy a salsás pasik mind buzik. Ez pedig baromság. Ennyi erővel mondhatná azt is valaki, hogy az összes hetero pasi buzi. :)

jewdi76 2011.01.28. 12:18:46

@jtrencsenyi: Mondhatná, csak mi leszarnánk. :o)

Sand Lover 2011.01.28. 12:20:17

@jtrencsenyi: Ha olvasnád a Modorost folyamatosan, akkor látnád, hogy sokan imádnak mindent fikázni, ami egy kicsit is más, mint amit ők elképzelnek a világról. Pl. felfoghatatlan, hogy egyesek miért vannak fennakadva a Pilatesen, amikor az egy ízületkímélő torna? Semmi köze a salsához.
Nekem pl eszembe sem jutna mások ízlését szidni, de elfogadom, hogy nem mindenki toleráns. Felőlem mindenki salsázhat/sakkozhat/ülhet otthon a seggén ha éppen ahhoz van kedve.
Mindezzel együtt ez egy szatirikus blog. :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 12:20:27

@Humulus Lupulus: Onnantól kezdve hogy zenés-táncos tényleg mindegy milyen. Csajozni könyvtárban kell. Inni meg csendben.

cd-r 2011.01.28. 12:21:13

@lárvalányhaj: sajnos nem tévedés. 100 nőből 95 tényleg full botlábú. kb ugyanaz az arány, mint a férfiaknál.

jtrencsenyi 2011.01.28. 12:21:35

@jewdi76: egészen addig, amíg valamelyik valódi "hetero" komolyan nem gondolná. :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 12:21:46

@Humulus Lupulus: ott van egy alapvető tévedésed, hogy te meg azt nem érted meg, hogy a faszik egy része (akiket én ismerek, azok szinte kivétel nélkül ide tartoznak) nem jár zenés-táncos szórakozóhelyre. Zenéért még igen, táncért már sosem. Tehát elmegyek koncertre zenét hallgatni, de nem megyek bálba, sem olyan helyre, ahol a szórakozás azt jelenti, táncolsz. Mert a tánc nem szórakozás, ennyi a lényeg.

cd-r 2011.01.28. 12:23:42

@cd-r: ezt a megfigyelésemet 15-20 év teljesen vegyes stílusú zenét játszó szórakozóhelein szerzett bulitapasztalatára alapozom. a latintól a grindcore-ig bezárólag.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 12:25:04

@jtrencsenyi: "Ma Magyarországon úgy 200-300 ember jár rendszeresen salsa bulikba"

te, én egy salsás lányt ismerek, siófokon, ott egy bulin vannak 200-an. Akkor a maradék 100 oszlik meg az ország többi részén?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 12:26:08

@vészmadár (pica pica): van három Bács-Kiskunban de nem nagyon buliznak mert az egyiknek mindig ülni kell míg a másik kettő táncol.

jtrencsenyi 2011.01.28. 12:32:07

@Morgan LeFay: értem én. Nyílván én is túlreagáltam a dolgot és ennek a beszlgetésnek nem itt a modoros blog hozzászólásaiban kellett volna megtörténnie. Ezért elnézést kérek!
De ugyanakkor tele van már a hócipő azzal, hogy amikor szóba kerül valahol, hogy salsázol, akkor az a reakció rá, hogy "mi az te is buzi vagy"?!", még akkor is, ha a csinos menyasszonyom két kézzel szorítja a kezem. :)
Persze ugyanez az ember behúzza fülét-farkát, amikor bulizni vagyunk. Ez nem is baj, hiszen nem vagyunk egyformák szerencsére, csak párszor ilyenkor én is elgondolkodom, hogy odamenjek-e megkérdezni, hogy "mi az buzi vagy, hogy nem táncolsz a csajokkal, csak a poharad szorongatod"?! De ettől kinek lesz jobb? Nekem biztosan nem. :)
Nyilván hat év után már elengedem a fülem mellett ezeket a beszólásokat, de azért még néha kiborul a bili, mint a fenti példa is mutatja. :)
Még egyszer elnézést érte, de gondolom érted, hogy miről van szó.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 12:33:17

Valaki itt emlitette, hogy ez az europai salsa-mania kicsit olyan, mintha a japanok divatbol karikasostort csattogtatnanak, es csardasoznanak. Talan nem is tudja az illeto, mennyire beletrafalt. Az igazi latinok altalaban rohogogorcsot kapnak egy itteni salsa-oran, es igen, szerintuk is buzis a fiuk mozgasa.

Mitya Ivanov 2011.01.28. 12:33:58

Salsa?
hm, nem ismerek ilyen falut a környéken. Vagy várjál csak, ez egy név? Melyik VV szériában szerepelt? Vagy argentín focista focista? Hol játszik? Csatár? Biztos valami fiatal tehetség lehet, mert nem hallottam még a nevét.

jtrencsenyi 2011.01.28. 12:35:34

@vészmadár (pica pica): bocsánat! Budapestet akartam írni és ez csak a kemény magot jelenti, akik szinte minden buliban (akár heti 4-5) ott vannak. Egyébként elég nagy az átfedés, mert sokat járnak a vidékiek Budapestre és viszont.
Egyébként több ezer az országban bulizók létszáma és ettől jóval több, akik tanulnak, de nem járnak bulikba. De ez lényegtelen.

lárvalányhaj 2011.01.28. 12:38:43

@jtrencsenyi:

De nem értem. Ha ennyire alfahím vagy, meg sikeres, akkor miért érzed szükségét, hogy egy blogra való botlábút győzködj a salsa nagyszerűségéről? :)

cd-r 2011.01.28. 12:39:00

@altoid: ugyanaz, mint amikor kecskeméti bézbólsapkás arcok a jamaikaiak patois/kreol angolkiejtését lemímelve original rudeboyoznak.

2011.01.28. 12:40:40

@Mitya Ivanov: elírás, helyesen: Salza. Patak Ausztriában, település Ausztriában, Németországban, Franciaországban és Olaszországban.

jtrencsenyi 2011.01.28. 12:41:02

@altoid: tudod itt jön be az a dolog, hogy ha ez így is lenne, ki nem szarja le?! Jól érzed magad? Jól érzi magát a csaj, akivel táncolsz? Akkor meg kit érdekel, hogy kívülről hogy néz ki, vagy te esetleg a latin haverod mit gondol? "12 éves táncos múlttal" ez nem egyértelmű? ;D

jtrencsenyi 2011.01.28. 12:44:25

@lárvalányhaj: 1., nem vagyok alfa hím. Ezt a titulust meghagyom a 18 éves kivagyi faszagyerekeknek (akinek nem inge...)

2., nem akarlak én meggyőzni semmiről, csak leírom a véleményemet, ahogyan te is. Ha nem egyezik, hát nem egyezik. :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 12:44:33

@jtrencsenyi: De egyertelmu. Eppen ezert en soha nem huztam fel sertodotten az ormanyomat ha valaki poenkodott azon, hogy tancolok.

2011.01.28. 12:52:26

@jtrencsenyi: A lényeg annyi: ha neked jó, tökfeleskeges azzal foglalkozni, hogy mi a mások véleménye.
Én a testépítéssel kapcsolatban 20 éve hallgathatom a bölcsességek garmadáját, ami szerintem sokszor sértőbb lehetne, mint amit táncosokra szoktak zúdítani. Te letudod egy buzizással, én alapból szoktam lenni: buzi, impotens, nárcisztikus, bunkó, tahó, nem-is-erős-csak-felfújt, ezek-nem-igazi-izmok, a proteintől(!) impotens leszel, a szteroidtól impotens leszel, nem lehet majd gyereked, tönkremennek az ízületeid, tönkremegy a szíved, májad, veséd, stb. stb.

természetesen legtöbbször olyanok ugatnak, akik életükben nem jártak edzőteremben, Na és?

6 év után már réges-régen túl kellett volna a hasonlókon...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 12:52:45

@Humulus Lupulus: itt vagyok mindjárt én aki minden csaj bugyiját benedvesítem, főleg mikor dolgozom. Hívj bizalommal a 105-ös számon.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 12:54:31

@Mitya Ivanov: Igen, Juan Ribeiro Salsa Caliente Santos (Zsuan Ribejró Salsa Káliente Sántus), a Corinthians tehetséges balszélsője.

Maisie MacKenzie 2011.01.28. 12:55:12

Galaxy Tab! Kéne!
Talán ha szlovák néptáncot kezdek tanítani összejöhet!

Vitajte!
Vítam Vás fiatalok, na első szlovák néptánc órátokon. A nevem Libuša, tudjátok mint a sorozatban, hihi. Mondjuk az igaz, hogy lélekben én is igazi galamblelkű szláv vagyok, ezért is tanítom ezt a szilaj, dobogós jellegű, akrobatikus, ugró és földhöz lapuló figurákkal, karjátékokkal, ritmikus kiáltásokkal színezett táncot. Szeretném minél több ifjonccal megismertetni ezt a csodálatos kultúrát. Nem is tudjátok elképzelni, mennyire sokat adott nekem ez a tánc, de persze ez sokkal több, mint tánc, ez egy... életérzés, egy életigenlő, érző, lélegző, izé... pozitív energia-dolog. Na mindegy, ezt úgyis csak megérezni, átélni lehet, majd ti is meglátjátok, hiszen valószínűleg a Bennetek is ott van a szláv lélek!

Kezdjük is akkor el az alapoknál. Ezen az órán autentikus szláv hangulatot fogunk teremteni, úgyhogy mindenki választani fog magának egy szép szláv nevet. Először a chlapci - ez fiúkat jelent, majd meg fogjátok szokni, hogy bizonyos dolgokat szlovákul mondunk - azután a dievčatá, vagyis lányok. Ez itt a partnerem: Balázs, szlovákosan Blažej, vele fogom bemutatni a figurákat. Mi itt szláv és kárpátmedencei táncokat fogunk tanulni. Ha valaki bohóckodni akar, menjen másik tánciskolába!

Na, akkor kezdhetjük is: kérem az urak - Páni, kérjenek fel egy hölgyet - Dáma, de elegánsan ám, nem mint a csajágaröcsögei diszkóban, és álljanak tánctartásba. Chlapci büszkén, egyenes háttal, jobb kéz a dievčatko derekán. Nem a fenekén, a derekán, az majd egy későbbi figura lesz, hihi. Mindenki beállt? Jó, akkor megnézem, ki mit alakított... Môj dobrý Bože, hát ezen bőven akad csiszolnivaló, de hát ezért vagyunk itt, hihi!

- Téged hogy hívnak?

- Virág.

- Kvetka, értem. Állj közelebb a párodhoz, nyugodtan hozzásimulhatsz, elvégre moja duša a holubienka, hihi!

Ideje hát megtanulni az alaplépést! Tessék, ilyen egyszerű! A lényeg, hogy érezzétek a zenét!
Képzeljétek el lányok, hogy a Tátra alatt ropjátok egy jóképú szlovák legénnyel. Képzeljétek el fiúk, hogy ti vagytok az a šuhajičko.

Hát ez így nem lesz jó, gyermekeim! Nem érzitek a fájdalmas, melankólikus dallamvezetést. Nézzétek meg Blažejt!

Hát, úgy látom, vége az órának, csütörtökön ismét találkozunk. Addig is gyakoroljátok az alaplépést, rátok fér. Az óradíjakat Blažej gyűjti be, ötezer forint per kopoltyú (hogy összejöjjön a Samsung Galaxy Tab). Puszika mindenkinek!

:-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 12:56:13

@Professor Pizka: Szoval te egy ilyen olajtol csillogo testu, bajszos-izmos tuzolto vagy, mint a naptaron az agyam folott (a Partick Swayze poszter mellett)?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 12:56:34

@lárvalányhaj: miért? Én is terjesztem a hobbi-ornitológia és az orgonarajongás szeretetét a blogoszférában! Tudod te milyen kúl dolog azonosítani az IC ablakából egy hamvas rétihéját?

jtrencsenyi 2011.01.28. 12:58:26

@Professor Pizka: a rétihéja melyik orgonafajhoz tartozik? :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 12:58:59

@Maisie MacKenzie: Ez nagyon jo volt :) Most kerjuk ugyanezt skandinav horgo death metal verzioban. Valaki?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 12:59:28

@Maisie MacKenzie: csőrös Tátra alatt rogpkák, vagy bulldogfülkés?

bagolybagoly 2011.01.28. 12:59:43

@jtrencsenyi: Én nem tudom, ezt a hozzászólást mivel vívtam ki. Nem emlékszem rá, hogy lebuziztam volna akár a sporthorgászokat, bélyeggyűjtőket vagy épp salsásokat.
Ha ezek után bárki kíváncsi például az én véleményemre ezzel kapcsolatban: akkor nekem úgy tűnik, hogy aki hím, és salsa tanfolymra/buliba jár, azt 70-90%-ban csajozási céllal teszi.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 13:01:15

@altoid: nem, a bajszomat már leborotváltam tavaly a combkefe szakállammal együtt, azóta újra a tésztaképű tirpák figurát nyomatom.

2011.01.28. 13:03:47

Ne lovagoljatok már ennyit a buzizáson, Sámsont is lebuzizták pedig ő aztán...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 13:03:49

@Professor Pizka:
www.youtube.com/watch?v=IH10P42aaGY
Hát nem gyönyörű? Ráadásul itt a többszörös Gramy díja Elmer Power Biggs jászik rajta.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 13:08:57

@jtrencsenyi: nem, a Flentrop németalföldi ha jól tévedek és a barokk orgonák reneszánszának egyik vezéralakja a manufaktúra, a huszadik század elején elterjedt, a francia Cavallé-Coll mintájára készült monumentális orgonák uralma után.
itt egy Cavaillé-Coll nagy fegyver, egy kifejezetten ilyesfajta orgonára írt zenével:

www.youtube.com/watch?v=TQaXh28tzyo

migueldiez 2011.01.28. 13:10:35

@Brother Love:
Bizonyos fokig akár még meg is tudnám érteni a kezdeti tiltakozást. Csak van aki ezek után lehiggad, meg van aki belehergeli magát -
Az szokott nekem is a gáz lenni, hogy egyes "áldozatok" átcsapnak az ellenkező végletbe, és ugyanazt az arroganciát tanúsítják, amit ők a kommentekben felfedezni véltek.
Nálam még mindig a modoros pénzügyi ügyeskedő (nem ez volt a címe, de mindegy) kikerülésekor megjelent észosztó srác volt a mindentvivő. A Gastrobloggerek meg, kérem... az már médiatörténeti hivatkozási pont.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 13:11:52

@Professor Pizka: Ez meg egy híre amerikai hangszer, a Salt Lake City-ben található Tabernacle Organ:

www.youtube.com/watch?v=m_HdrywerGE

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 13:16:17

@Professor Pizka: nem tudod ám megvezetni a szekértőket ezzel a rétihéjával, ha IC-ből láttad, akkor kabasólyom volt. Amúgy meg te is, én is tudjuk, hogy ha Magyarország, akkor egerészölyv, akkor is ha nem:)

Grgabácsi 2011.01.28. 13:16:49

Rakenról kell, az nyugtat.

jtrencsenyi 2011.01.28. 13:17:55

@migueldiez: bár valóban túlreagáltam, de azért remélem, hogy az érzelmi része mellett az érvek sem sikkadtak teljesen el. ;)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 13:19:49

@altoid: én énekelek inkább, de rövid szakaszokon hörögni is tudok. Mit kell hörögni?:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 13:20:11

@vészmadár (pica pica): na ja, az egerész ölyv, tíz megfigyelt sólyomalkatúból hat. Azért annyit nézzünk már ki belőlem, hogy egy kabasólymot nem tévesztek össze egy hamvas rétihéjával... A kézevezők, a fehér pofa meg az alulnézet elég gyorsan eldöntik a kérdést :-)

jtrencsenyi 2011.01.28. 13:20:42

@Professor Pizka: na, hát ennyire azért nem vagyok jó "ornitológiából", úgyhogy elhiszem neked. :)

Zorita 2011.01.28. 13:29:13

pedig milyen szép is, amikor nyári estéken a Deák téren mécsesek közt szökellve táncikál a fiatalság!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 13:30:32

@Professor Pizka: nekem mindig az a bajom, hogy a kis dögök basznak a hasukat mutatni, gubbasztanak a póznán és kész:)

lehet, hogy új osztályozási rendszer van, én vágómadár-alakúként alítom a zölyveket:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 13:35:02

@vészmadár (pica pica): igazad van keverem itt az Accipitriformest és a Falconiformest de a kabasólyom okán csak elnézhető a dolog :-)
És valóban, a póznán gubbasztó barna madár az elég nagy gebasz, hogy mi lehet, viszonyíthatna még az ember a mérethez, mert ha kicsit nagyobb akkor lehet héja vagy kánya, dehát honnan lehet aztat megmodnani...
Ugyanez a kacsákkal, háromszáz méternél közelebb nmész már felrebben, akkor meg hogyapicsába' látod azt a két eltérő színű tollat a szárnyán. A tojó meg mind barna...

jtrencsenyi 2011.01.28. 13:35:27

@Zorita: az az Erzsébet tér és van ott minden korosztály. :)

lárvalányhaj 2011.01.28. 13:41:21

@Professor Pizka:

Félreértés ne essék, az ornitológia tök jó, meg az orgonatanászat is :)

Zorita 2011.01.28. 13:41:33

@jtrencsenyi: látod, van még edződnivalód :))

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 13:42:04

@Professor Pizka: plusz az egyik nősténye szakasztott olyan, mint a másik hímje, pedig valójában egy harmadik kölyke.

hülye kacsák:)

Sand Lover 2011.01.28. 13:44:51

@lárvalányhaj: …csak még nem látjuk az összefüggést az egerészölyv, az orgonazene és a salsa között.
Fantáziátlan vagyok, na.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 13:45:55

@lárvalányhaj: én ezzel a szarkapedagógussal ellentétben a citromsármány hangján tudom mondani hogy mucho te quiero :-)

szellőláb 2011.01.28. 13:46:03

Mi van? Te madarak után leskelődsz? Buzi vagy?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 13:47:17

@Morgan LeFay: anniy az összefüggés, hogy mindegyik ugyanolyan jó hobbi. És akkor a csillagászatról még nem is beszéltünk. Repülőhajtóművek története nem érdekel? Ahhoz is értek valamicskét :-)

Sand Lover 2011.01.28. 13:49:32

@Professor Pizka: már hogyne érdekelne. Rajongok a csillagmotorokért. :)

migueldiez 2011.01.28. 13:51:13

@jtrencsenyi:
Értettem én, végig is olvastam, valóban az ezerötszázadik buzievagy-típusú beszólás után az ember hamarabb ugrik - meg amúgy is, itt, úgy láttam, hellyel-közzel értelmes, egymásra odafigyelő párbeszéd/ vita alakult ki. (Habár a két, valaki által felhozott szórakozóhely nem túl szerencsés példa, és nem az ügyeteket szolgálja).
Ha esetleg rendszeresebben olvasod a Modoros blogot, látható, hogy nincs ez (nagyon nincs) mindig így.
(Ami azt illeti, én is túlreagáltam, mert nekem egy konkrét nagyon arrogáns-ellenszeves salsás ismerősöm képe villant fel, ami ugye, nem reprezentatív minta.)

Meg nem a tánccal magával van a bajom, és nem is úgy egyben a művelőivel, sőt magam is táncolok, és azt is igaznak tartom, hogy csomó pozitív élettani hatása van, meg minden. Mondjuk én csak a rock'n'roll meg szving alapú táncokat kedvelem, és úgy gondolom, hogy ez utóbbiakban ott van némi önirónia is.
Viszont a salsa esetében meg azért előfordulhat, az vagy az európai salsások között fellelhető, a posztban leírt / karikírozott a szélsőségesen viselkedő egyedei - tehát nem mindenki! - akik maguk valóban elhiszik, hogy ők a - igyekszem minél több közhelyet összezsúfolni - tüzes forróvérű latin szeretők, akiknek egy érintésétől megremeg a nők térde, és hogy rendkívül szexisnek gondolják magukat, már egészen felsőbbrendű módon, mikor egyes emberszabású majmok násztáncában megjelenő elemeket alkalmazva nemtudommitcsinálnak a parketten.
Megint csak mondom, nem minden egyes salsásról szól szerintem a poszt, viszont egy egészen jól körülhatárolható művelői csoportjáról.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 13:51:47

@Morgan LeFay: hú, van otthon egy 14 hengeres, kétkoszorús Gnome-Rhone licensz Weiss Manfréd metszetrajzom, közvetelen a portolántérkép gyűjteményem mellett :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 13:55:32

@Professor Pizka: a szarka a legjobb fej madár, de télleg. Egyszer már megírtam, szval itt van: plantsandbeasts.blog.hu/2010/07/15/pica_pica_2

@szellőláb: a madarak már a görögöknél is a csábítás és a szexualitás jelképei voltak, a hüllőkkel együtt. Szval a madarak szexisek:)

2011.01.28. 13:56:10

Mondhat bárki bármit: táncolni jó, és mindegy hogy mit, mert maga a mozgás, meg a zene együtt. (ki nem táncolt még egyedült otthon, egy jó zenére?)

Ilyen tanfolyamokra azok járnak, akiknek nincs mozgáskulturájuk és ezt tudják is magukról, és akarják, hogy legyen, ezért aztán au ilyen idiótkát is elviselik, mint a tánctanárok.

Nincs olyan hogy egy jó pasi ne tudjon táncolni, mert ha nem tud táncolni, akkor a mozgása is olyan hogy már nem is jó pasi, de egy kevésbé jó pasin is sokat dob, ha táncol, mert sokkal lazább, még az ágyban is.

Tancolni kell tudni, mert szükség lehet rá, olyan ez mint a késsel- villával evés, mert meg lehet enni a rántott húst is kanállal, de minek?

A jó táncos pasiknak az önbizalmuk is nagyobb, tehát nagyobb hálóval tudnak meríteni.

Imerkedni lehet bárhol, de azért mégis csak legegyszerűbb egy zenés helyen, mert az ember oda kifejzetetten azért meg, hogy kitegye a seggét a pultra, vagy megnézze mi a felhozatal.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:00:13

@Frengi: "ki nem táncolt még egyedült otthon, egy jó zenére?"

én. ha hiszed, ha nem, a világ tele van olyan zenékkel, amelyekre nem táncolunk, hanem hallgatjuk. Esetleg rázzuk a fejünket.

szellőláb 2011.01.28. 14:01:35

Ne múljék el a nap áldott emlékű tánctanárom említése nélkül. Mindazt, amit tudok ma, kizárólag neki köszönhetem. Példaképem ő, aki felszabadította a bennem szunnyadó ördögöt. Köszönöm neked, Deutsch bácsi!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:04:15

@Frengi: "Nincs olyan hogy egy jó pasi ne tudjon táncolni, mert ha nem tud táncolni, akkor a mozgása is olyan hogy már nem is jó pasi, de egy kevésbé jó pasin is sokat dob, ha táncol, mert sokkal lazább, még az ágyban is."

megint egy szűkítés: a dobolástól a kosárlabdán át as kerékpározásig 1000 olyan dolog van a táncon kívül, ami a mozgáskoordinációt feltételezi illetve alakítja, azaz aminek hatására egy faszinak jó a mozgása. És egyiktől sem tud feltétlenül az illető táncolni. Én láttam már tornászt is holtdarabosan szeletelni keringőre, pedig amúgy a járása ruganyos és koordinált volt. Az ágyról: a tánc TANULT és szabályozott lépéseken alapul, köze sincs ahhoz, hogy önfeledten mozogsz zenére. Mondhatnám, a másikra odafigyelve szeretkezéstől mi sem áll távolabb, mint az előre gyártott koreográfia alapján elkövetett társas tánc.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 14:09:57

@vészmadár (pica pica): Én énekelni szoktam otthon. Különösen érdekes a largo al factotum a fodrászból, a zuhany alatt.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:13:17

@Professor Pizka: őszintén mondom, én inkább progresszív metal és svéd power vonalon mozgok:)

szellőláb 2011.01.28. 14:15:11

@vészmadár (pica pica): Provokáció volt. Van egy madarász barátom. Megesett, hogy jégmadarat akart fényképezni. Kb 1 hétig tartott, mire minden szükségesnek vélt kelléket összekészítettünk. (álcázott kishal medence fóliából, lessátor és a többi) Kivonultunk korán reggel, és türelmesen vártunk. Néhány óra múlva a sátorban volt vagy 40 fok meleg, a jégmadaraknak meg éppen máshol volt dolguk. 65 kilós vagyok, de azt hittem, kiolvad az összes zsírom, elfogyott az összes sörünk, az utolsók már melegek is voltak, pisálni meg persze nem volt szabad kimenni, mert elriaszthatom a kurva jégmadarat. Azóta minden tiszteletem a madárfotósoké.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 14:15:24

@vészmadár (pica pica): én rock-kal próbálkoztam, de ahhoz ciki a magyar kiejtés. Gondold el AC/DC-t nyomatsz a zuhany alatt és önfeledten kiabálod: Szándör, szándör! Vagy, Tándör, tándör!

ezértregisztráltam 2011.01.28. 14:15:54

@Frengi: modoros szőrszálhasogatóként muszáj megjegyeznem, hogy az nem a Szerencsés Dániel, hanem a Cha-cha-cha, bár mindkettőben Rudolf Péter van.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:16:51

@Professor Pizka: ugyan már, hát a scorpions (német metal, istenem, és milyen jó volt) nem azzal lett híres, hogy rákk jú lájk ö hÖrrikén?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:17:49

@szellőláb: kitömött madárral kell dolgozni, a varratokat meg eldolgozni photoshoppal.

szellőláb 2011.01.28. 14:24:00

@vészmadár (pica pica): Az nem autentikus. Kb 1 hónappal a kudarcos akció után megjött National Geographic következő száma. És mi volt a címlapon? Egy olyan jégmadár fotó, hogy a szemében talán még a fotós képe is tükröződött. Akkor mondtam neki, hogy apukám, itt kéne ezt befejezni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:28:03

@szellőláb: miért ne lenne autentikus? a művészetben nem az a lényeg, hogy igaz-e, hanem hogy igaznak hiszik-e. Míg a néző úgy tudja, az egy igazi jégmadár, addig pontosan azt a művészi hatást váltja ki, mint az igazi jégmadár. Azaz definitive az egy igazi jégmadár. Remélem lehetett követni.

Sand Lover 2011.01.28. 14:28:36

@Professor Pizka: Azt úgy kell, hogy háááájvéjtuhell! És szexisen kacsintani, mint Bon Scott.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:34:34

@Morgan LeFay: vagy a gitárrészeket kell énekelni. ügyesebbek még a jellegzetes dob-basszus témákat is éneklik.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 14:35:25

@Morgan LeFay: szegényke. azóta már a svejci sipkában zuhanyzás a divat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:37:10

plö:

trröpp-töp-törrö-röptötöp-törrő
trröpp-töp-törrö-röptötöp-törrő

vír nát gánná tékít
nó, viéjnt gánná tékít
vír nát gánná tékit
animóó-óóóó-óóóó-óóó

tititi-ritititi-titiriti-tám-tám.

vívgát dö rájtto csúzend...

és így tovább...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:39:21

@Professor Pizka: most szólsz, hogy már rockerek is fürödhetnek? picsába...

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 14:39:41

@Morgan LeFay: csak a pilateshez: en is azon csodalkozom, hogy az mitol modoros? s miota divat? lemaradtam valamirol?
en harom eve csinalom (mert az ugrabugralos tornakat ki nem allhatom, az egyetemen callanetics volt, de azt itt nem talaltam kozel, ughogy elmentem a pilatesre, ami hasonlo volt, es ottragadtam ezert.( de azt itt hallom eloszor, hogy divat. a salsat meg megertem, en eleve nem vagyok nagy tancos, de ezt a salsat mar csakazertse akarom, mert a csapbol is ez folyik, naponta kapok uj hireket, hogy x. ismerosom salsazni kezdett.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 14:40:17

@vészmadár (pica pica): sőt már a cicafarmer és a horrorpóló sem kötelező!

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 14:41:28

@Humulus Lupulus: ezt cafolom, pl. a tesom rocker is, es tancolni is jar. es szereti. es kapaszkodj meg: nem csak egyfajta zenet szeretnek az emberek...

G_P 2011.01.28. 14:42:46

A táncosok ki fognak halni. Az én korosztályomnak (mai 19-24) már vagy ciki a tánc, vagy gátlásosak hozzá, és inkább koncerteken tombolunk, vagy bringázunk, sétálunk, ha mozgásról van szó. Szerintem egyébként azzal pusztán, hogy csávó vagy és táncos, csak a régimódi csajokat tudod jól felszedni, a moderneket nem érdekli, vagy egyenesen ultramodorosnak találják. Ezeknek a zenéknek egyébként a hangulata, dinamikája (összes társas tánc zenéjét mondom) hihetetlenül elüt a mai kor ritmusától, életérzésétől, ezért is áll tőlem nagyon távol.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:44:47

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): a pilates is ugyanez, én naponta 50-szer hallom a nevét, de még mindig nem tudom, mi ez. sokáig azt hittem, valami kalózos dolog, csak raccsolt az illető.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.28. 14:51:38

@G_P: nem csak tőled. 30-40 alatt szinte mindenkitől, aki még akar valamit az élettől.

szellőláb 2011.01.28. 14:53:31

@vészmadár (pica pica): Még igen. A fotósoknál az a baj, hogy mindegyik meg akarja mutatni, hogy ő tud valami újat, egyedit. Ma, amikor bármiről 1 millió jobbnál jobb képet tölthetsz le a netről, mi a bánatért erőlködsz még plusz egyet csinálni. A kérdés az, hogy magadat akarod megmutatni, vagy a jégmadarat?
Ha magadat, hesszelhetsz évekig egy lessátorban, és vagy összejön, vagy nem, de ha a jégmadarat, akkor elég egy kitömött szerencsétlen fotója is.

Zorita 2011.01.28. 15:05:29

@Blassius: keress rá Geszler Dorottya nevével egyetemben

Sand Lover 2011.01.28. 15:10:30

@Blassius: Mint már feljebb írtam: egy ízületkímélő torna, sok nyújtással.

cd-r 2011.01.28. 15:12:55

@G_P: jól látod. viszont a kriptaszökevényeknek is kijár egy kis muri, az sztk és a zöldségpiac között ingázni elég érdekes ugyan, de néha több kell. erre jó a salsa.

Sand Lover 2011.01.28. 15:14:15

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Engem meg salsaklubba invitálnak feszt. Pedig nem érdekel.
Mókás lenne ha felkérne valami latinlover-méretű antónióbanderasz. :)

la paloma de la rosa 2011.01.28. 15:19:42

@Professor Pizka: A repülőhajtóművek történetére én jelentkeznék.

jtrencsenyi 2011.01.28. 15:26:01

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): már le sem mertem írni, hogy amikor nem salsát, akkor P.O.D.-t, Rage Against the Machine-t vagy Tool-t hallgatok. :)

Sand Lover 2011.01.28. 15:30:48

@Professor Pizka: Közröhej
160 centis hapsikkal nem tudok komoly arccal táncolni. :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 15:30:52

@la paloma de la rosa: nem elég, hogy a latintudásomra külön nicket regisztráltál? :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 15:36:01

@cd-r: Bezzeg az en legenykoromban, meg eljartuk a salsat a fonoban a lyanyokkal, de ezek a mai fiatalok mar csak a valovilagot bamujak, meg drogolnak a westbalkanban...

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.28. 15:36:56

Nagyon jó poszt, leginkább azért, mert a törzskommentelőkből hozott ki jó sok előítéletet, fogok is írni belőle egy levelet, annyi inputot kaptam itt hülyeségből.

Egy megjegyzésem lenne csak arra a sok véleményre, hogy azért nem táncoltok, mert az tanult mozgás, szabályok közé kényszerít, kötelező lépések stb. Akik ezt gondolják, azok hogy írnak kommentet? Tanult betűk, nyelvtan, keretek közé szorítanak a szabályok. De érdekes módon csak kijön belőle elég sok egyedi dolog. A tánc is ilyen, butaság azt hinni, hogy egyet jobbra egyet balra oszt jó van. Szabadság van, meg szórakozás.

Járok táncolni, ma pont salsa lesz, micsoda véletlen. Ráadásul egy edzőteremben van az óra, kilátással a gyúrókra. De még se a táncoló, se a testépítő férfiak nem akartak hazavinni, pedig a fentiek alapján megtaláltam a buziparadicsomot :)

jtrencsenyi 2011.01.28. 15:38:43

@G_P: el kell, hogy keserítselek. Nem szabad általánosítani. Az elmúlt 1-2 évben pont az ellenkezőjét látom. Egyre több a 16-20 év körüli fiú és lány mind a táncsulikban (salsa, társastánc és úgy általában a páros táncok, amire rálátásom van) és a bulikban is. Ezekben a táncokban az a jó, hogy amíg egy diszkóban halál cikinek éreztem néhány év korkülönbséget is, addig ma vígan táncolok 15 évestől 70 évesig bárkivel. Ez nem érdem, csak egy tény. Viszont az ember önbizalmát hihetetlen módon tudja növelni egy ilyen. Csak persze nem szabad átesni a ló másik oldalára és beképzelt pöccsé válni. A legjobb táncosnak is tudnia kell, hogy amikor lejött a parkettről, akkor a kutyát nem érdekli, hogy ő kicsoda. Egy ember a sok közül. De az átlag emberek jó része nem is esik ebbe a hibába, mert egyrészt tudja magáról, hogy nem táncol annyira jól, másrészt nem ez az életünk. Csak a hobbink. De ettől még segít legyűrni a gátlásokat.
Az meg hogy ki számít régimódi csajnak, vagy menőnek nagyon szubjektív dolog. A legmenőbb csajból is gyorsan lesz befordult, megkeseredett ember, amikor rájön, hogy az elviselhetetlen természete miatt senki nem marad meg mellette. Ez pedig nem azon múlik hogy valaki táncol, vagy koncertekre jár. Mivel mindkét "oldalon" vannak ismerőseim, így láttam mindkét oldalon "defektes" nőket és pasikat. Szóval hidd el, hogy a "táncosok" közt is legalább annyi a normális csaj, mint a "régimódi" és vica versa.

jtrencsenyi 2011.01.28. 15:49:46

@cd-r: valóban. Lassan már 18 évesen mehetnek a csajok nyugdíjba. :)

Sand Lover 2011.01.28. 15:50:29

@Professor Pizka: Azok a Helmetre pogóznak a Dürer-kertben. :)

jtrencsenyi 2011.01.28. 15:52:06

@Levéltáros: na, bazz! Halmozottan veszélyeztetett vagy. :D

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.28. 15:58:27

@jtrencsenyi:

Szerencsére egyik csoport se ismeri ezeket az előlítéleteket, vagy csak leszarják őket :)

2011.01.28. 16:01:37

@Professor Pizka: szóval fürdőszoba dalnok vagy

Zorita 2011.01.28. 16:04:28

@Professor Pizka: Pau Gasol lesz az! (bár érzem, megint belém fognak kötni, hogy ő egyébként katalán, bla bla)

cd-r 2011.01.28. 16:07:39

@jtrencsenyi: egyik-másikat tényleg elég jól lelakják, mire nagykorú lesz. :D

jtrencsenyi 2011.01.28. 16:11:56

@Levéltáros: na de majd most, hogy híre megy a modorosról! :D

xboxer 2011.01.28. 16:19:51

Ezek a salsások kb olyan cikik és idegesítőek, mint a hitgyülisek. A pasik bénák, a csajok meg dagik.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.01.28. 16:21:30

Carramba? Ilyeneket csak álmexikói banditák szoktak mondani. :D Tényleg, modoros westernfilm lesz valamikor?

jtrencsenyi 2011.01.28. 16:23:44

@xboxer: hát, ezt már lekésted. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 16:29:42

Pinceklubban vadidegen pasasokhoz "tökig" hozzásimulva, aktust imitálva, zenebonára vonaglani... pfejj!
Na kb. így láttam a salsát és mindenfajta hiperdivatos afrikai rabszolga-termékenységi üzekedést a sűrűjéből. Én voltam a bomlasztó elem. :P

jtrencsenyi 2011.01.28. 16:34:09

@neccharisnyás útonálló: pfejj! Borzalom! Fertő!
Megkérdezhetem, hogy lassúzni hogy szoktál? :)

Boglarka 2011.01.28. 16:48:38

Táncosok modora: mindig van kéznél salsa CD. Beszállsz az autójába, indulás előtt, vagy a pirosnál gyors turkálás a kesztyűtartóban, CD be, és salsaritmusok totál hangerőn. Ablak kissé letekerve a belvárosban, hadd hallják, hogy itt egy igazi Huanita közlekedik.

"Csak hogy jobban ráérezzek a zenére, mostanában mindig ez szól, van egy 34 lemezes válogatásom, hogy ne unjam meg ugyanazokat a dallamokat, csupa-csupa SALSA
Nem jössz velünk a következő órára? De hozz magaddal partnert, tudod, fiúkat olyan nehéz találni."

jtrencsenyi 2011.01.28. 16:52:08

@Boglarka: most erről az jutott eszembe, hogy volt olyan kezdő óra, ahová behívtak bennünket segítőnek, mert 21 lányra így jutott 6 fiú, abból 2 volt kezdő, a többi haladó. Elég jó hangulatban táncoltam végig az órát. :)
Egyébként jellemzően 50%-50% körüli a nemek aránya, legalábbis ahová én jártam.

la paloma de la rosa 2011.01.28. 16:54:39

@Professor Pizka: Hát na, lebuktam. Kizárólag a te kedvedért regisztráltam. Nekem ez a regisztrációsdi a legjobban gyűlölt rákfenéje az internetnek. Csak és kizárólag akkor regisztrálok bárhova is, ha az már nagyon elkerülhetetlen. Na jólvan, de akkor most abbahagytam a rajongást :D

Boglarka 2011.01.28. 16:54:43

@jtrencsenyi: én azt hallottam, hogy eleve párban jó jelentkezni ilyen helyre, mert ha egyedül mégy, lehet, hogy hetekig nem lesz partnered.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 16:55:06

@jtrencsenyi: Jah, bocs, hogy ilyen tematikájú tánctevékenységnél inkább az uramat preferálom, nem pedig vadidegen, 20-25 évvel idősebb pasasokat.

mazs_ 2011.01.28. 17:08:44

@jtrencsenyi: jaj, nem kell ennyire komolyan venni :D
Jó lett, na.

jtrencsenyi 2011.01.28. 17:28:15

@Boglarka: ez változó. Alapvetően a legtöbb NORMÁLIS tanárnál folyamatos párcsere van. Így egyrészt mindenki tud fejlődni, az is, aki pár nélkül ment le. De ettől sokkal fontosabb, hogy vadidegennel is tudj táncolni. Aki csak a saját pasijával/csajával tud csak, az nem tud táncolni. :)
Ez minden páros táncra igaz. Arról nem beszélve, hogy az ember egy rakás gátlását otthagyja ezeken az órákon.
Aki pedig rászánja magát, az rendesen válogassa meg, hogy hová megy le tanulni. Nagyon sok a kókler "tanár". Érdemes elmenni az ingyenes órákra több helyre és kiválasztani a legmegfelelőbbet. A bele fektetett hosszú távon megtérül anyagilag és tudásban is.

De ha nem jó az ivararány, akkor sincs baj. Jön a "con dos mujeres", ami hatalmas móka:
www.youtube.com/watch?v=ji5JqSn7dJc

jtrencsenyi 2011.01.28. 17:30:01

@neccharisnyás útonálló: Én ha körbenézek a bulikban, akkor inkább a 20-30-as korosztályt látom. Elég fiatal lehet a férjed, ha tőlük 25-tel fiatalabb. :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 17:32:07

@jtrencsenyi: Na vegre leesett neked is. A posztban azokat a bizonyos kokler tanarokat figuraztam ki, akikbol, ahogy mondod, rengeteg van. Meg azokbol is, akik tulsagosan komolyan vesznek valamit, ami alapvetoen egy hobbi, poen, szorakozas. Nem is hinned, mennyi ilyen van... :)

Researcher 2011.01.28. 17:34:37

@cd-r: 35 évesen nem tartom magam kriptaszökevénynek. 18 évesen én is meg voltam győződve, hogy rockerként fogok megöregedni. Majd ha te is picit érettebb leszel neked is változni fog az ízlésed minden téren. Nem kell most elhinned. :)

GERI87 2011.01.28. 17:38:10

Jó lett, főleg a kommentek tetszettek nagyon.

Egyebet nem tudok mondani:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 17:41:32

TIBIIIII!!!!! Ki akarok szállni!!!!

@jtrencsenyi:
No, akkó rakjunk pár dolgot helyre. "Uram" alatt a kedvesem értendő. Gyűrű nincs. De így hívom, mert én így fejezem ki a tiszteletem iránta.
Én 20-30 között vagyok. A "20-25 évvel idősebb pasasok" kitétel, azok az én koromhoz viszonyítandók.
És igaz. Barátné, aki rendszeresen jár táncolni, ő is 40es pasikról beszél, mint konstans tömeg. És bocs, hogy ha ez engem taszít. De 10 évnél nagyobb korkülönbséget képtelen vagyok az intim kapcsolataimban tolerálni. A salsa meg micsoda, ha nem intim.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 17:43:43

Én annyit kérdeznék: vannak néptáncoló férfiak? Mert olyan jóleső a szemnek, de olyan szomorú lennék, ha a tisztes úriemberekkel menne a sírba ez is.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 17:45:51

@Researcher: Jaj istenem gyerekek, nem kell mindenen igy besertodni! 17 evesen kezdtem tarsastancot tanulni, teljesen onkent, azert mert tetszett. 12 evig muveltem intenziven, mellette salsat es argentin tangot is (de persze ezt nem hiszik el nekem azok, akiknek csak addig terjed a humorerzeke, amik oket nem kezdik ugratni).

Nekem a tanc olyan, mint egy endorfin-injekcio, egyszeruen kurva jol erzem magam tole. Pont ezert is idegesit, amikor onjelolt tanc-guruk Paulo Coelho parafrazist adnak elo tanctanitas gyanant, es higyjetek el nekem, RENGETEG ilyet lattam palyafutasom soran! Modoros Salsa forever!

jtrencsenyi 2011.01.28. 17:50:19

@neccharisnyás útonálló: te szálltál be. :)

Barátnődnek kéretik villámgyorsan másik bulihelyre küldeni, mert rossz helyre jár. De ezek szerint te is olyan dologról beszélsz, amit soha nem próbáltál/láttál, csak innen-onnan hallottál róla. Csak hogy tegyük rendbe a dolgokat, ahogy mondtad.
A salsa meg egy tánc, amit így kell táncolni. Ez nem szex, csak ADOTT ESETBEN azt készíti elő, mint az összes többi tánc. Akit ez taszít, azt nem kényszeríti senki semmire. Aki meg élvezi, az had csinálja. Ilyen egyszerűek ezek a dolgok szerintem. ;)

cd-r 2011.01.28. 17:51:35

@Researcher: én 32, de szerencsére a zenei ízlésem hasonló, mint 18 évesen. amúgy vicceltem, de nem volt egyértelmű, elismerem.
amúgy gáz rockerként megöregedni? nem hinném. szerintem nagyobb gáz kinőni a rockból csak azért, mert az ember elér egy bizonyos életkort és különböző körülmények hatására elkezdi cikinek érezni, hogy rockzenét hallgat és a végén már maga is elhiszi, hogy az nem jó. most nyilván nem rólad beszélek, hisz nem is ismerlek.

jtrencsenyi 2011.01.28. 17:53:26

@neccharisnyás útonálló: igen vannak. Menj el néha egy táncházba és meg fogsz lepődni, hogy mennyien művelik mai napig. Most modoros leszek. :) Az is a tánc sub-kultúra része, ugyanúgy, mint a salsa vagy bármi más ami nem annyira elterjedt a hétköznapi életben. Aztán amikor megkaparod a felszínt, akkor jössz rá, hogy mi van a felszín alatt. :)

GERI87 2011.01.28. 17:55:33

@neccharisnyás útonálló:

Alsóba néptáncoltam...bár még nem voltam férfi.
Annyit mondhatok, részemről ment a sírba az egész:)

GERI87 2011.01.28. 18:00:33

@cd-r:

Hát lehet gázabb kinőni, de azért jó ha változik az ember...pl 50 évesen már ne álljon neki pogózni:)

Minden korosztálynak megvan a maga rockstílusa...
mondá az úr, és ez jó.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 18:04:18

@jtrencsenyi: Leány Szilvuplébe mászkál. Rendszeresen. Egyszer elvitt, hátha megkedvelem. Táncoltam is rengeteget aznap este. Mert ritmusérzékem van, a mozdulatok meg jöttek a zenére. De pont a fentebb vázoltak miatt is, nem lett belőle több alkalom. Ami tapasztalat van, onnan van.

Ezzel a "felszínesség" dologgal lehet rólam leszállni. Igen, tudom hogy vannak táncházak meg néptáncostalálkozók. Azt fájlalom, mennyire kiszorult ez a köztudatból. Valahogy azokban a mozdulatokban több férfiakhoz méltóságot látok, én, személy szerint.

Tudod, mit? Fussunk össze A Hely, Amit Wigwamnak Hívtak-ban záros határidőn belül. Vendégem vagy egy sörre. ;)

cd-r 2011.01.28. 18:06:52

@GERI87: jaja, nem is azt mondom, hogy az ember élete végéig hallgassa ugyanazt a három ossian albumot minden nap, meg hogy vén fejjel álljon be lökdösődni. fejlődni, változni kell persze csak ne a környezet elvárásai szabják meg ennek az irányát. _szerintem_

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.28. 18:06:53

@GERI87: Én meg hittanra jártam. Eredmény ugyanaz.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 18:22:33

@vészmadár (pica pica): hát, itt egyáltalán nem divat. bár, most, hogy újra kinyitott a sportcentrum, megszaporodtak rá az emberek, de előtte kb. hárman szoktunk lenni az órákon. meg otthon se hallottam róla sose, csak itt, és azt is csak azért, mert konkrétan kerestem tornaórát a közelben, ami nem ugrálós.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 18:24:57

@Morgan LeFay: jaj, hát engem is. meg nem csak invitálnak, de pl. elkezdték a tesómék, aztán táncolnak itthon is (de ezt előtte is tették, jártak táncklubba otthon is, itt is, otthon vegyesfelvágott volt, mindenféle táncot tanultak, nem hivatalosan, csak szórakozásból, én is mentem párszor, és nagyon is élveztem, de nem vagyok olyan elkötelezett, mint ők).
meg folyton hallom ismerősöktől, hogy elkezdték. és érdekes módon, az utóbb kb. egy évben mindenki salsát.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 18:28:30

@jtrencsenyi: én csak halkan írom ide, amit még ebédszünetben akartam. tudod, itt, ha van egy téma, és neked van tapasztalatod benne, de a te tapasztalataidnak köze nincs annak, ahogy a témát előadják az írásban, és ezt meg is írod, akkor te leszel a rossz, jön a fújolás...

a másik témához: igen, speciel mi -a tesóm, a barátnője, meg én - is rockereknek nevezzük magunkat (és mellesleg, pl. hármunknak eléggé eltérő az ízlése...), mégis tök jól éreztük magunkat szilveszterkor a 70-80-as évek diszkózenéit játszó szórakozóhelyen, meg a táncklubokban is...csak egyesek kamaszszinten rekedtek, és sablonokban gondolkodnak...

GERI87 2011.01.28. 18:29:15

@cd-r:

Hát igen de nehéz lehet sokszor.
Mondjuk ha a társaság is változik mit tudsz tenni?
Lehet nem éri meg ragaszkodni..

"hallgassa ugyanazt a három ossian albumot"

Pedig van ilyen...ez az egyszerübb:)

Ha ilyen lesz a zenei felhozatal a jövőben is, én - ha nem is Ossian-t - de ugyanazokat fogom hallgatni:)

Lehet úgy lesz mint a klasszikus zenével..többszáz éve megírták a legjobbakat, kihozták a műfajból amit lehetett és ennyi, ebből kell válogatni a többi az semmi...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.28. 18:33:20

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Errol mar mi is vitatkoztunk egy jot, de azert megegyszer: nem akkor jon a fujolas, ha leirod, hogy neked mas a tapasztalatod, hanem ha leirod, hogy neked mas a tapasztalatod, TEHAT a poszt hulyeseg, es a posztolo nem tudja mit beszel.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 18:36:15

@Researcher: hát, speciel az én zenei ízlésem kb. ugyanaz, mint 18 évesen volt. (mikorra kinőttem az akkor divatos rapből, és áttértem a rockhoz). max. még többfélét ismerek...

jtrencsenyi 2011.01.28. 18:39:41

@altoid: azt hiszem leírtam, hogy felkaptam a vizet és azt is, hogy tisztában vagyok a blog ironikus jellegével. Kár ezen tovább rugózni, szvsz.

jtrencsenyi 2011.01.28. 18:43:32

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): haha! Én is ezt az utat jártam be. Középsuliban Beastie Boys volt az Isten. Aztán jöttek a keményebb zenék, amik meg is maradtak, csak azóta mindenevővé lettem. :)
A dolog pikantériája, hogy anno volt egy töritanárom, aki szerint ha valaki rap zenét hallgat, az buzi. Basszus! Lehet, hogy innen ered, hogy nem szeretem, ha valamiért leköcsögöznek?! xD

jtrencsenyi 2011.01.28. 18:46:33

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): azért túléltem a fújolást, meg azt hiszem, hogy a végére elég normális kis beszélgetéssé szelídült a dolog. :)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.28. 18:48:52

@jtrencsenyi:

Na most te vagy egy béna multinikkes vagy, vagy nem láttad, hogy altoid kinek és mire írta. Nem rugózik, sőt.

A Tyne folyó déli partja 2011.01.28. 18:55:56

@altoid: mondod te. meg akik egyetértenek, és bólogatnak. mert észre se veszitek, hogy elég azt mondani, hogy "ezt én nem így tapasztaltam, egyáltalán", abból már kikövetkeztetik, hogy az illető azt állította, hogy tehát hülyeség a poszt.

jtrencsenyi 2011.01.28. 19:14:24

@jtrencsenyi: lassíts! Látom, hogy nem nekem írta, viszont mi vitatkoztunk a nap elején erről, ezért írtam, amit írtam. De úgy látom, hogy ő értette, mert nem hurrogott le érte. Hacsak nem nem te vagy az ő multinickje. :P

jtrencsenyi 2011.01.28. 19:16:04

Na, jól van lányok-fiúk! Én lassan elköszönök, mert más dolgom van. Jó volt dumálni!

jtrencsenyi 2011.01.28. 19:16:47

Csak hogy modorosan fejezzem be... ;)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 19:53:46

@la paloma de la rosa: csak nyugodtan, valahogy azért elviselem a rajongást :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.28. 20:08:12

@jtrencsenyi: középiskolában meg voltam őrülve Dietrich Buxtehude-ért. Aztán kinőttem, rájöttem, hogy a tonalitás nem minden.

Motorpenis 2011.01.29. 09:46:32

@lárvalányhaj: Hinnye, ez nagyon jó! És mennyi ilyen Andi van!

Még hozzátennék valamit a tánciskolás nőtípushoz: azt, amelyikhez ugye oda kellene simulni, de izzadságszaga van. Létezik egy ilyen tipikus női izzadságszag: ez a csípős, kicsit hagyma-, kicsit vizeletszagú. Mindig is csodálkoztam, hogy ezt a szagot magukon nem érzik?
És akkor még a tenyerük is lehet nyirkos-hideg.

Motorpenis 2011.01.29. 10:03:35

@Humulus Lupulus: "De egy nőnél, hatalmas értéknek számít, ha egy pasi tud és szeret táncolni."

Ezért jó, hogy a világot még mindig zömében a férfiak vezetik. Az Úr óvjon meg bennünket a női értékítélettől, meg attól ezentúl női értékek szerint irányítsuk az univerzumot.

Más: látom, a magukat latinnak képzelő, de az okmányaikban magyar nevet viselő férfiak visszautasítják a vádat, hogy ők buzik emiatt a seggrázós tánc miatt. Egyezzünk ki: nem vagytok buzik, de biszexek minimum.

2011.01.29. 13:24:09

@Motorpenis: Szerintem az Úrnak eszébe sincs megóvni bennünket a női értékrendektől, sőt, ez viszi a világot előbbre.
A világot pedig már régen nem a férfiak vezetik, ők csak abban a tévhitben vannak, de mi meghagyjuk őket ebben a hiszemben, minek vitatkozni, jobb a békesség.

2011.01.29. 13:49:10

Nem ismerek olyan kultúrát amelyben a tánc nem lenne jelen. Ez az emberiséggel egyidős, és egymástól függetlenül mindenütt jelen van.
A páros tánc már nem annyira régi, ez már újabbkori találmány, nincs is meg minden kultúrában, de a miékhez már hozzátartozik.

Hogy ezt a szükséletet ki hogyan elégíti ki, az már ízlés és szerencse dolga.

Akinek szerencséje van az nem szalad bele egy ilyen modoros salsa oktatóba, vagy más hasonló kóklerbe.De táncolni még ezzel együtt is megéri.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.29. 13:55:50

Tényleg szépek a kommentek. Úgy voltam vele, hogy biztos vannak a szalszázó férfiak között is normálisak - hiszen a LAN-partinál vagy a planespottingnál talán még mindig jobb hobbi -, de ezek szerint mégsem.

És akinek az az érv, hogy nőzés szempontjából mennyire hasznos (meg aki nem táncol, az csak 2D-ben látott nőt meztelenül és otthon kiveri), az gondolom, udvarolni is a Hogyan csípjünk fel csajokat? c. könyvből (van ilyen) szedte a módszereit.

nattydread88 2011.01.29. 14:17:51

@Modor Tibi: hányadik komment körül kezdődik az ereszdelahajamat Tibor? Nincs kedvem átrágni magam mind a 325ön.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.29. 14:30:36

@nattydread88: űűű, már az elején sajnos. Próbálj szelektíven olvasni.

nattydread88 2011.01.29. 14:53:46

azóta végigolvastam:D levonva a konzekvenciákat, megállapíthatom, hogy aki táncol az buzi, aki nem táncol annak csak a jobbkeze jut (szerencsésebbeknek a bal is).

dzzzzz 2011.01.29. 14:59:58

@nattydread88: ezek szerint az emberiség napjai meg vannak számlálva

sorica123 (törölt) 2011.01.29. 15:35:08

@Frengi: így is van. Az, hogy ki milyen modoros hülyeséggel köríti meg, egyedül olyan szempontból lényeges, hogy sehova nem szeret úgy bemenni az ember, hogy tudja, hogy egy rakás modoros, instant idézetsorolgató majom lesz odabent a legmesszebbmenőkig tipikus viselkedéssel és olyan egetverő bölcsességekkel, mint pl ezek a pasik-csajok szabályok... egynőlegyennő és társai.
Tehát pl nekem kifejezetten gáz, hogy sokan már ott abbahagyják a tánccal (bármilyennel, de pláne latinnal) való ismerkedést, hogy találkoznak egy ilyen rajzolt énképpel bíró, merev, bazsalygó (wannabe)versenytáncos műguru tanárral/tanulóval. Nem a tánc tehet az emberi butaságról:)

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.01.29. 15:41:01

@Frengi:
Amíg Hillary Clinton és Lady Diana a női hatalom jelképei, addig csínján kéne bánni az efféle megalapozatlan, nősoviniszta kijelentésekkel. :)

Motorpenis 2011.01.29. 18:23:22

@Gudea enszi: Szerintem ő arra gondolt, hogy háttérből, partvonalról, felelősség nélkül belecsiripelnek mindenbe, fő érv a durcizás, hiszti és szexmegvonás azaz nőuralom.

De tényleg, mi is történne, ha megkaparintanák a hatalmat? Már nem létezne civilizáció, mert atomot dobnának arra a helyre "ahol az a cafka lakik".

Motorpenis 2011.01.29. 18:25:33

Jut eszembe: Andi nem fárad, pörgősen éli hétköznapjait is. Teli van energiával-miért gondolom? Mert eleve nőként hét fátyoltáncot lejt, és e mellé még felveszi a salsát is. Így válik az "erős csontozatú" Andiból nagy kezdőbetűs Nő.

2011.01.29. 20:29:00

@Motorpenis: szerintem meg ez az egész hatalom, meg hogy hangoztatni kell hogy férfi uralom, meg a férfiaké a vezető szerep, szóval ez az egész csak a férfiakat foglalkoztatja, meg egy két emanci-leszbi picsát.

A nőket ez nem érdekli, mert nincs jelentősége.A nők többnyire ráhagyják a férfiakra, hagy higgyék, aztán úgy is azt csinálnak amit akarnak.

De ezzel már nagyon messze kanyarodtam a salsatól.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.01.29. 20:46:38

@Frengi: A férfi-női princípiumok jelentőségét nem szabad elbagatellizálni még akkor sem ha a modern kor ál-szellemisége ezt sugallja.

Motorpenis 2011.01.30. 10:24:27

@Frengi: Jó, hallottam/olvastam már ezt ezerszer, és annyira azért nem érdekel. Azért jött csak elő, mert itt valaki azt írta, hogy "a nők" értéknek tartják, ha egy faszi ügyesen riszálja a seggét.

Motorpenis 2011.01.30. 10:29:42

@Motorpenis: És ugyebár Andi felvett már valami keleti vallást is.

----------------

És hát salsa, miért is ne? A magyar néptánc nem elég pörgős és vérforraló, de bezzeg a banántermesztő népek "kultúrája" az menő.

Aki meg a mozgás kedvéért jár oda, az miért nem úszik, vagy fut inkább?

Nekem az ilyen táncos izékről a már leírt karmikus Andik mellett a negyvenes, elvált tanáremberek jutnak eszembe, zakójuk, nadrágjuk, zoknijuk műszálas, "bizonyos" szaguk van; illetve huszonéves fiúk, akik tanácsként azt kapták, hogy menjenek tánciskolába, ha nőkkel akarnak ismerkedni.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.30. 11:04:15

@Motorpenis: Termeszetesen az altalad emlitett tipusok nagyon is ott vannak, de az az igazsag, hogy a tanc az uszasnal es futasnal sokkal szorakoztatobb formaja a mozgasnak (mar akinak bejon persze).

cd-r 2011.01.30. 11:07:01

@Motorpenis: amiről te beszélsz az a pinaszag !

cd-r 2011.01.30. 11:11:06

azért érzed női izzadtságszagnak, mert 'felpárolog' :D

lárvalányhaj 2011.01.30. 11:11:26

@Motorpenis:

"De tényleg, mi is történne, ha megkaparintanák a hatalmat? Már nem létezne civilizáció, mert atomot dobnának arra a helyre "ahol az a cafka lakik"."

Igen, a nők agresszívek és destruktívak, ezért van az, hogy a katonák többsége manapság is nő. Csak az utóbbi időkben engedélyezték a férfiak felvételét a hadseregbe, bár sokak szerint ez nem helyes, mert ellenkezik a tradícionális nemi szerepekkel.

2011.01.30. 11:13:59

@Motorpenis: Az annyira modoros egy pasitól, hogy én nem táncolok, nem tudok és nem is akarok megtanulni, mert a nők bennem az entelektuellt keresik.

Miért nem lehet egyszerűen az mondani, botlában van, és ehhez még komlplexusok is társulnak, ezért ezt a jó szórakozást inkább kiagyom.

A normális egóval rendelkező pasikat nem zavarja hogy nincs táncos lábuk,(és az emberek 90%-ának nincs) akkor is el mennek egy két fordulóra, ha a helyzet úgy hozza, mert tudja, hogy nem ez a lényeg, hogy a imerje a lépéseket, hanem hogy a tánc része a társaséletnek.

lárvalányhaj 2011.01.30. 11:15:10

@lárvalányhaj:

Ja igen, és a Holokausztot és más genocídiumokat is a nőket terheli a felelősség :P

cd-r 2011.01.30. 11:47:25

@lárvalányhaj: azt viszont mindannyian tudjuk, hogy a katonák csupán bábok, akiket akár a fülekbe suttogó nők is irányíthatnak a háttérből. :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.01.30. 14:36:44

@Frengi: része volt, már nem az. De elmondom, mi a legszarabb: DZSESSZBALETT :-))

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.30. 16:42:27

@lárvalányhaj: Boldogult nagyanyam elmondasa szerint anno Mauthausenben a noi SS-tisztek voltak a legszadistabbak... :P

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.30. 22:26:11

@Frengi: Én pontosan ezt mondom, mi több már le is írtam itt. Nincs ritmusérzékem, gátlásos vagyok, és rosszul érzem magam öt-hat embernél többnek a társaságában. Ráadásul annyiféle módon (balett, néptán, társastánc) próbáltak belőlem rendes táncoslábú úriembert nevelni, hogy zsigerből meg is utáltam az egészet, a balfasz, jópofáskodó, kényszeres táncoktatókkal, a seggrázó hűdekúl vagyok anitákkal vagy hogy hívta itt lárvalányhaj, az anyámkorú mosolygós táncolnikell-mertazhozzátartozik asszonyságokkal, hogy a táncmulatságnak sőt egyáltalán mindenféle táncolásnak még a gondolatától is émelygés fog el.
Lefagyok ha táncolni hívnak és eszem ágában sincs az aranyos bár botlábú macit játszani a parketten.

Mindennek ellenére teljesen normális embernek tartom magam, akit érdekel a zene (a tánczene is) szereti az orgonákat, a madarakat, a földpátokat, a reneszánsz irodalmat, a politikaelméletet, a primitív vallásokat, a kelta hangszereket, a görög mondavilágot, a régi térképeket, a hőerőgépeket, és mellesleg a jogtudományt is. Meg még ezer dolgot.
Meglehet, erre kevesebb nő bukik, mintha ritmusra, mosolyogva tudnék baszást imitálni, dehát ha ezt adta a gép, akor ezt kell szeretni és türelmesen várni azt a nőt, aki ezt a sok bogarat elviseli. Mert szeretni egy sem fogja, ezt már megtanultam.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.30. 22:39:31

@Frengi: A normális egó... meg...erről tudnék írni hosszan és mocskosan, de hallgatva pénzügy professzoromra (nem a múltkorira) alszom egyet a dühöngő levelekre.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.01.30. 22:49:02

@Professor Pizka: Én mindig rontom az átlagot. De. Nő vagyok. És bukok az ilyenekre. Lehet veled értelmesen társalogni. Ez nagy dolog ám!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.31. 08:05:24

@Professor Pizka: Hát igen, pont az a lényeg, hogy senkit sem próbáljanak rávenni szülők, pereputty, stb. amihez se kedve, se affinitása nincsen. Mondjuk nekem a tánccal pont fordítva volt a dolog: szüleimnek büszkén botlábú értelmiségiként eszükbe sem jutott, hogy nekem valaha is táncparkett közelébe kéne mennem, mitöbb meg voltak győződve róla, hogy nekem aztán végképp botfülem és botlábam van.

A legjobb haverom látott egyszer véletlenül egy (fiatal és jó fej) tánctanárt egy buliban, és az ő ötlete volt, hogy poénból íratkozzunk be hozzá. Amikor elkezdtük, csak egy rövid alap-tanfolyamra gondoltunk, de annyira tetszett, hogy ottmaradtunk haladó kurzusra is, aztán még egyre, végül jó 12 évig nyomtam, versenyeztem is, anélkül, hogy bármi különösebb célom lenne (azt tudtam, hogy messze nem vagyok elég tehetséges ahhoz, hogy bármit is kezdjek vele), azon kívül, hogy jól érezzem magam. Őszintén szólva az elején (kamasz voltam) még az is felmerült bennem, hogy milyen buzis hobbi ez, de úgy voltam vele, hogy nem érdekel, mert végre találtam egy sportot, ahol imádtam edzésre járni. A szüleim meg csak bámultak, hogy ezt aztán nem hitték volna...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 09:24:37

@Professor Pizka: én nem vagyok nő, de szerintem a reneszánsz irodalom és a madarak igenis szexik.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 10:10:14

Nem olvasom el az összes kommentet, de a salsa is olyasmi, mint a wellness szállodák, az opera vagy még mittudomainmi, azaz valójában egy szűk rétegnek tetszene, de mivel nagy a hype-ja, ezért 30-szor annyi ember űzi divatból. Mivel a latinos dolgok és a táncok egyáltalán nem érdekelnek, ezért normális esetben nem is hallhattam volna róla, mint ahogy a sporhorgászatról sem nagyon hallok, mert nem érdekel, de ez a salsa a csapból is folyik, ezért még én is hallottam róla. Tipikusan sznob fogó, azokról beszélek, akik 1 hónapig lelkesen eljárnak ilyen órákra, mert az a menő, de ha kimegy a környezetükben a divatból, akkor találnak más "hobbit".

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 10:12:15

@altoid:
Szerintem meg a futás sokkal szórakoztatóbb formája a mozgásnak, a sima futás mert akkor végre egyedül van az ember és magába merülhet, a tájfutás meg azért mert ott a fejét is használja az ember.

lárvalányhaj 2011.01.31. 10:17:46

@Professor Pizka:

"Meglehet, erre kevesebb nő bukik, mintha ritmusra, mosolyogva tudnék baszást imitálni, dehát ha ezt adta a gép, akor ezt kell szeretni és türelmesen várni azt a nőt, aki ezt a sok bogarat elviseli. Mert szeretni egy sem fogja, ezt már megtanultam."

A csajok között is vannak jó értelemben vett különcök (akik emellett nőként is vonzók), akiknek hasonló érdeklődési területeik vannak, csak ők meg az unalmas átlagpasikkal küzdenek, akik megbotránkoznak a furcsaságaikon. Bár ezzel a nőtípussal nem lehet a diszkókban, meg mindenféle egyéb trendiszórakozóhelyeken találkozni.

lárvalányhaj 2011.01.31. 10:18:17

@Professor Pizka:

"Mindennek ellenére teljesen normális embernek tartom magam, akit érdekel a zene (a tánczene is) szereti az orgonákat, a madarakat, a földpátokat, a reneszánsz irodalmat, a politikaelméletet, a primitív vallásokat, a kelta hangszereket, a görög mondavilágot, a régi térképeket, a hőerőgépeket, és mellesleg a jogtudományt is. Meg még ezer dolgot. "

Ja és szerintem ezek tök jók amúgy :)

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 10:19:14

@Frengi:
De nem tudod elképzelni, hogy egyszerűen vannak, akik nem szeretnek táncolni? Egy IHB bulin én is előfordul, hogy táncolok, főleg barátnőmmel, de rendszeresen táncolni, attól hányingerem lenne. Inkább az modoros, ha modorosnak tartasz valakit, mert nem tudod elképzelni, hogy amit te szeretsz csinálni, azt valaki más nem szereti.

Én ráadásul a zúzós koncerteken kívül a bulikat sem igazán szeretem. Zenéből szeretek kevésbé zúzós és nagyon zúzóst is, de utóbbin érzem jól magam koncerten, mert ott nem finoman mozog az ember, mert az nem megy nekem.

Ja és a társaséletről érvelni, na az nem csaj modoros, hanem sznob is. Nem, nehogy már belesimuljon az ember olyan dolgokba, amit egyszerűen nem szeret csinálni. Mert ha ez teszi, egyszerűen nem fogja jól érezni magát. Mindenki találja meg a saját társaságát, ahol jól érzi magát, ahol nem próbálják olyanra rávenni, amit utál. Mármint baráti társaságokról beszélek, egy munkahelyi buli az más tészta, de azt nem is önként vállalja az ember.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 10:19:23

@Frengi: akkor elmagyarázom, sokadszorra: vastagon leszarjuk, de komolyan, mi része szerintetek, nők szerint a társadalmi létnek. Lehet, hogy titeket az érdekel, hogy mit mond a szomszéd vagy a postás, de engem plö nem. És még mindig nem választottunk szét két dolgot: az önfeledt ugrálás ritmusra az nem tánc. ezt még alkalmanként el is lehet viselni, kellő alkohol mellett, dugás előkészítéseként. De azt, hogy előre meghatározott vonalon közlekedjek béna, szar, nyominger öregember-zenére, nah azt köszi, de nem. Azt látsz ebben, amit akarsz, ez a leghülyébb érv, hogy akkor is kell pár lépést tenni, ha nem tudsz. Kérdezek valamit: ugye mekkora faszság éneklésre kényszeríteni diákok ezreit osztályéneklés címszóval, mikor szarul énekelnek?

nah, a tánc ugyanez.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 10:21:04

@Zabalint: így van. Még szerencse, hogy elmúltak azok az idők, hogy a születésemtől a halálomig köcsög 300 éves társadalmi elvárások mentén kelljen élnem az életemet.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 10:22:28

Ja és megjegyzem, nálunk a városban ahol felnőttem, szokás az, hogy 10-edik osztályban az összes középiskolás részt vesz egy tánctanfolyamon, ahol alap dolgokat megtanulnak, majd egy Koszorúcska névre hallgató bálon nyitótáncként bemutatják a szülőknek, mit tudnak. Én hálát adok a sorsnak, hogy ebből kimaradtam, mert az osztályfőnököm lányának anno nem jutott pár, és ezért berágott a tánctanárra, így a mi osztályunk kimaradt ebből.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 10:28:16

@Zabalint: koszorúcska, baszod, ááááá.

szerencsére nekem a szalagavatótánc is kimaradt. Pedig hidd el, az osztályfőnököm kötötte az ebet a karóhoz, hogy márpedig te táncolsz. Én meg mondtam, márpedig nem. Mivel már akkor is tudtam, hogy SEMMILYEN módszere nincs a tanárnak az ilyen erőszakoskodás megvalósítására (és ez 13 éve volt, ma annyi sincs), így ennyiben is maradtunk. Helyette elmentem bulizni azokkal, akiket bírok.

Zabalint (törölt) · http://sznobizmus.blog.hu 2011.01.31. 10:40:51

@vészmadár (pica pica):
Nekünk szerencsére a szalagavató nem járt semmiféle tánccal, nálunk volt egy műsor, fele tanár paródia, amit kizárólag tanároknak adtunk elő, szülők kizárva, és a 2 párhuzamos osztály külön időpontban tartotta. Aztán műsor után egy kis evés, koccintás a tanárokkal, majd irány a kocsma. Ezzel szemben barátnőmnek szülős, 4 párhuzamos osztállyal, tömegnyomoros, tánctermes szalagavatója volt, ahol a szülők egymást lökdösve tolakodtak, hogy csemetéjükről kép legyen mikor feltűzik a szalagot. Nem tudom miért kell ebből ennyit kihozni. Ja és én is ott voltam, 10-15 éve nem voltam komolyan beteg, ott a tömegben meg elkaptam valamit, és 1 hétig 39 fokos lázzal feküdtem volna, ha nem lett volna halaszthatatlan vizsgám és egy csomó elintézni valóm az egyetemen...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 10:54:40

@Zabalint: és most akkor képzeld el, hogy pénteken nekem kell a végzős osztályom szalagavatóján beszédet mondanom. Szted írjam bele, hogy "Kedves gyerekek, én ugyan a sajátomra nem mentem el, mert egy orbitális, faszságnak tartom az egész műmájer rongyrázást, de azért ti csak viselkedjetek komolyan ám, sejj"

ááá, gyűlölöm a kényszerpályákat.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:19:23

@lárvalányhaj: ige, de te férjes asszony vagy. Tudod: akik értik a vicceidet, férjénél vannak. De abba is hagyom mert lassan kapni fogok attól, aki a vicceimet szenvedi és tegnap is végigült velem egy kétórás fuvolakoncertet, ma estére meg elengedett amerikaifoci-meccset nézni :-)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.31. 11:23:41

@Zabalint: Nincs ezzel semmi gond, ezert is irtam, hogy kinek mi jon be.

Egyebkent ha hiszitek, ha nem, amikor elkezdtem tarsastancolni (a 90-es evek elejen), kb. annyira szamitott meno hobbinak, mint a lepkegyujtes. Sokaig nem is igen tudtam mire hasznalni a tanciskolas bulikon kivul, raadasul eleg sokat kell tanulni, mire az ember eljut egy olyan szintre, ahol mar improvizalni is tud, olyan partnerrel is, aki nem tanulta ugyanazt, mint o (ebben egyebkent elegge hasonlit a tanc a harcmuveszetekre).

Kesobb persze nagyon divatba jott a dolog, de addigra meg mar tul magas szinten muveltem ahhoz, hogy egy viszonylag szuk koron kivul barkinek is erdekes legyen, es kifejezetten idegesitett az a modoros bohockodas, ami a legtobb "mainstream" tancoran ment.

Csajozassal kapcsolatban: tapasztalataim szerint a lanyoknak nem az tetszik, ha a fiu "mosolyogva, ritmusra tud baszast imitalni", hanem az, ha jol tud vezetni. Ez az amit a sok salsa-bohoc nem ert: nem az a lenyeg, hogy magadat produkald, hanem, hogy a partnereddel ereztesd, hogy figyelsz ra, es segitesz neki kibontakozni a tancban (es kesobb masban is). Altoid tanc-guru kinyilatkoztatasat hallottak.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:24:57

@vészmadár (pica pica): meg rajzolni! Én mindig könyörögtem, hogy inkább hadd írjam le :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:26:33

@vészmadár (pica pica): én viszont kőkeményen néptáncoltam a szalagavatómon. Azóta se. Egy lépést se.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:30:46

@altoid: "ha jól tud vezetni"
Én a szolgálati BMW-t úgy rakom keresztbe meg hosszába, hogy csak öröm nézni, pedig amúgy egy higgadt, korlátozásokat betartó vezető vagyok. De a teszkó parkoló, karácsony másnapján...jaj de jó is az :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 11:31:07

@Professor Pizka: téged megedzettek a bizánci kor orgonái, a 12 méteres ónsípok, de én? nekem nincs akaratom nem önzőnek lenni, engem a gyurgyalagok és a szennyvíziszap-komposztálás neveltek ilyen puhánnyá:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.31. 11:33:06

@Professor Pizka: Hat, ha szolgalati BMW-d van, akkor onnantol akar darabolos gyilkos is lehetsz, igy is ugy is bukni fognak rad a nok! :)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:33:41

@vészmadár (pica pica): ellenkezőleg, én voltam alakítható, mint egy kilágyított ónsíp. Szívem szerint én is valahol máshol lettem volna. Mondjuk Déli-Georgián vagy a Déli Sandwich szigeteken. Ehhez képest teljesítmény, hogy mindkét eddigi osztálytalálkozómon voltam. Egy órát.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 11:34:29

@altoid: á, a főnököm autója, csak ideje nagy részében én állok a gázpedálon.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.01.31. 11:40:23

@Professor Pizka: hadd kérdezzem meg, mekkora egy BMW hátsó ülése? az elalélt orgonistacsajok elférnek ott?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.01.31. 12:34:19

@vészmadár (pica pica): erre nem tudok tapasztalati választ adni. Kisebb autóban és más hangszeresekkel próbáltam, ott nem volt gond :-)

lárvalányhaj 2011.01.31. 17:55:39

@altoid:

És akkor mi a konklúzió, segít a tánc a csajozásban vagy sem?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.01.31. 18:07:11

@lárvalányhaj: igen sokat segit, de nem azert, amiert sokan gondoljak. Nem csinal a tanc egy omegahimbol sem fulledt amorozot, viszont onbizalmat ad, es megtanit arra, hogy kell egy lanyt "kezelni" (minden ertelemben). Arra nagyon jo, hogy az ember levetkozze az "aranyos srac/szarazbarat" gatlasait.

LyukasBogrács 2011.02.06. 20:03:32

@Motorpenis:
Van egy új kolleganőnk. Baromi erős csont lehet a seggében. Csontos a hasa is.

LyukasBogrács 2011.02.06. 21:43:55

@lárvalányhaj:
Nekem nem segített. Mondjuk rajtam ilyen téren semmi sem segített.
süti beállítások módosítása