Olvasói rovat - A velünk élő kisebbségek

2010/10/06. - írta: Modor Tibi

 

András küldte a mait - először meg másodszorra se nagyon találtam viccesnek, de aztán mintha ráéreztem volna. Most, így kb. tizedszerre már kifejezetten tetszik :-))

 

A velünk élő néger

Hadd jegyezzem meg előre, nekem alapjában véve semmi bajom a feketékkel, az azért nem egészen így megy, hogy a bőrszínük alapján ítélném meg az embereket, félreértés ne essék.

Egyik ismerősőm pasija néger, 8 éve költözött át Nigériából, itt végezte a Közgázt, Amerikában is tanult fél évet ösztöndíjjal. Komoly állása van, egy reklámügynökségnél dolgozik. Hát ha ránézel, elsőre megijedsz. Bazinagy kétméteres állat, a feje is elég marcona, de a zord külső érző szívet takar. Imádja a kisgyerekeket. Azt minden gyerkőc egyenesen imádja, amikor babakocsistól a feje fölé emeli őket, és jetfighterest játszanak. Amúgy desszantos volt, karatézik, de nem bánt senkit. A kocsijába mondjuk nem szívesen ülök bele, amilyen vadul vezet, az nekünk szokatlan itt a Tápióságban, de ő tudja, a csaja mindenesetre imád vele száguldozni. Akkor meg kézcsókom, nem ez a lényeg? Vagy mi a lényeg? Te Fruzsi, mit kuncorogsz te ott a sarokban? ÁÁÁ, azt nem tudom, bocsi, szaunába azért nem járok vele. Igen, persze, egy kigyúrt állat, de olyan szálkás. Benne van az az őserő.

Imádja a zenét, a ritmus egyszerűen a vérében van. A műszerfalon is állandóan veri a tamtamot. Na a kajára, arra finnyás, brokkoli, articsóka, pulyka, tudod, mint az amcsi filmekben. A piát azt meg abszolút nem bírja, hát azt a látványt nem feledem el, ahogy egy fél tál pacaltól meg 3 kisüstitől kifeküdt. Ott ölelgette a vécét az a nagy debella állat! Na humorérzéke az nincs, főleg ha a bőrszínével zrikálják, akkor képes otthagyni mindenkit, és hazamenni, olyan is volt már, hogy elsírta magát, amikor a szomszéd Józsi kicsit felöntött a garatra, és nyomta a szövegét.

Hát vicces egy figura, na.

 

 

A velünk élő cigány

Hadd jegyezzem meg, én alapjában véve nem utálom a cigányokat. Vannak köztük rendes emberek is.

Például a lányom osztálytársa, és az egész család. Muzsikusdinasztia, több generációra visszamenőleg. A fiatalok már nem ezt csinálják, rendes, normális állásuk van, a férj gipszkartonozik, az asszony önkormányzatnál dolgozik. De az náluk alap, hogy valamilyen hangszeren mindenki tud játszani. És nem is akárhogy. Hatéves korában beíratják a zeneiskolába a gyereket. Az az első. A Szandra, a lányom osztálytársa – amellett, hogy kitűnő tanuló, orvos akar lenni, valami csodálatosan hegedül. Pedig még csak 10 éves, de ellágyul az ember szíve, ahogy látja azt a csöpp kis barna lányt hangszerrel a kezében. Szülei azt akarják, hogy ő már többre vigye.

A legjobb ruhákban járatják a gyereket. És a szülők is rendesen kiöltöznek, szülői értekezleten apuka öltöny, anyuka kosztüm. Egy kortyot nem isznak. Egyszer beszéltem a Sanyival, azt mondta, hogy ő elég rossz példát látott a környezetében, ő nem akarja ezt az utat követni. A házuk tiszta, te, nem hiszed el, a mákos tésztát is meg lehet enni a padlóról. Sokszor ők szégyellik magukat, hogy cigányok, látva bizonyos fajtársaik mentalitását, és nem is rejtik véka alá a véleményüket. De kerülik a balhét, ők már ki akarnak maradni ebből, a Sanyinak állítólag fiatal korában voltak azért viselt dolgai, de kinőtte, és ebben sokat segített neki Iza, a felesége, ő egy igazi talpraesett asszony. Na a nyelve az kicsit fel van vágva, de imádnivaló. Már elmúlt harminc, de még mindig darázsdereka van, a miniszoknyát rá öntötték, te, ha lagzi van, és elkezdi ropni a táncot a mulatósra, úgy kell meglegyinteni a suhancokat, hogy héló, rossz helyen kopogtatsz. Na enni, azt imádnak, és a főztjük, te... És nem ám csak az asszony főz, a vasárnapi ebéd szigorúan az apuka feladata. Nyáron kint ebédel az egész család, pereputty az udvaron, bogrács, pörkölt, muzsika, ilyenkor néha eljön Sanyi édesapja a tangóharmonikával, és olyanor aztán megy a vircsaft hajnalig.

De hát ennyi azért belefér, nem? Végül is nem vagyunk egyformák.

 

A velünk élő zsidó

Hadd jegyezzem meg, nekem önmagában azzal, hogy valaki zsidó, semmi bajom.

Én például személyesen ismerek párat. Figyelj, egyik sem Rolls Royce-szal jár. Mindegyiknek a családja tehetős, de semmi különös. Csak amit évszázadok alatt felhalmoztak. Villa a Gellérthegyen, persze, meg balatoni nyaraló, satöbbi. De egyáltalán nem felvágósak. Az egyik pl. Škoda Fabiával jár. Azt mondja, így célszerű a mai viszonyok között. Hihetetlenül racionálisak. Szerintem ez mentette meg őket, ez a hihetetlen ésszerűség, ezek nem lacafacáznak. Egyszerűen tudnak élni. Mindig egy lépéssel előttünk vannak. Családi legenda, hogy az öreg Gansperger Manó már '18-ban megmonda, a jövő a villamosság. Évekig nyomorgott, volt egy kis szatócsboltja a Dohány utcában, de mellette egész éjjel berhelte azokat a tekercseket. 15 év múlva ő volt az Újházi Szilárd. Igen, az, a Ganz-Mávag alapítója, csak közben nevet változtatott.

Na, ha pénzről van szó, akkor kemények. Az egyiknek- hagy jegyezzem meg, a legcsóróbbnak – most pár éjjel-nappalija van Újlipótvárosban, de ott ha egyszer késel öt percet, repülsz. Az idő pénz. Na kocsmába ne menj velük. Ha nyolcan vannak, mindegyik külön fizet. Borravaló, hát az ritkán. Hát igen, ez elég tré, de fene tudja, végül is ki találta ki ezt az egész borravalózást? Az egyiknek a gyereke még csak hatéves, de már úgy bizniszel az üvegolyókkal, mint a Rotschild, minden nap 1-2 golyóval több van neki. Hogy mi? Hogy nekik kevesebb? Menj már a f...omba Feri, nem a golyóikat metélik le, te állat.

Figyelj, itt nem arról van szó, hogy ők meg akarnak lopni. Ja, ha hagyod magad.... Nem, csak arról, nekik más az értékrendjük. Náluk első a pénz. De legalább őszinték. Nézd meg a vallásukat, az is egyről szól, a túlélés. A többi csak mese. Persze, hogy betiltották a disznóhúst, mert abban a melegben megromlik. És mindig összetartanak, bárhol is élnek a világban. Nekünk, magyaroknak is ezt kéne eltanulnunk.

Szóval ugyan már, ma, a XXI. században ezt a kérdést úgy kezelni, hogy egyből irtsák ki mindegyiket, az azért kicsit erős.

212 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TGabi 2010.10.06. 12:24:55

Jó a poszt. Kijön belőle az a tipikus magyar mentalitás, hogy "nekem semmi bajom velük, de szóban azért oda-odaszúrok 1-2 megjegyzést fikázásként, már csak a "rend" kedvéért...)

Maisie MacKenzie 2010.10.06. 12:27:11

@bajor gizella:

Hogyan kerültél ref. iskolába? Miért bántak el veled ilyen kegyetlenül a szüleid? :-(

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.10.06. 12:30:16

A velem elo "neger" bolcs:
allandoan yoruba mondasokkal jon.
Minden elethelyzetre van neki talonban 1-2.

Ezermester: barmit megszerel, ha van keznel cellux es cipofuzo, legyen szo akar villanyszerelesi munkalatrol vagy akar a ventillator labanak rogziteserol.
Mindent szeggel akar feszerelni a falra, meg egy 20 kilos polcot is.

Eloiteletes: szerinte a gyarban a belga munkasoknak kolbasszaga van, mert nem furdenek naponta.
3 ev egyutteles utan, mialatt alkalma volt megismerni fozestudomanyomat, meg mindig vesszoparipaja, hogy "European women do not cook".
Ezen kivul ha nem tetszik neki valami az itteni kulturaval kapcsolatban, igy kezdi a mondatot: "you, white people...".
Ilyen mondatot naponta tobbszor is hallani tole.

Szoval egeszen nyugodtak lehetunk, nekik is megvan a velemenyuk rolunk, akar ok vannak itt, akar mi vagyunk ott.

Eleg jol elvagyunk egyebkent

Kényszerbeteg · http://gingergirls.blog.hu 2010.10.06. 12:33:05

@Luella Menendez: A tipikus magyar mentalitás duma az ami csőmodor.

Styxx 2010.10.06. 12:33:39

@rdi:
Köpködnek-finganak, szerencsejáték-függők, agyonfűszerezett-nátriumglutamátozott kóbormacskahússal etetnek minket, egy személy irataival ezren tartózkodnak itt. Hallopttál már olyat, hogy kínai hivatalosan meghalt Európában? Na, ugye, mert elkészítik, édes-savanyú, bambuszrügyes steréshúsnak, oszt' a papírjaival flangálnak, úgy sem tudod őket megkülönböztetni. tovább is van, mondjam még?:-)
@Luella Menendez:

Van ilyen mindenütt. Eddie Murpphyetól találsz olyan fiatalkori standupokat, ahol a feka vs digó sztereotípiákat fikázza oda-vissza, hogy a bokád lefosod. Szvsz sokkal jobb, mint a későbbi filmnjei.

lárvalányhaj 2010.10.06. 12:35:19

@bajor gizella:

"olyan szavakat használtak hogy zsinórmérték, meg erkölcsi hovatartozás"

WTF?

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.10.06. 12:36:03

@Styxx: en a kinaikarol azt hallottam, es ez allitolag IGAZ!!!, de komolyan, hogy ha az egyik meghal, akkor a furdokadban savval szetmarajtak es a papirjaival egy ujabb kinai tud Magyarorszagra menni.
Hallottal te mar kinai temetesrol Magyarorszagon???

Na, ugye!

:D

2010.10.06. 12:42:40

@niyabinghi: Ne má! És tudsz challah-ot sütni? Gondolom, ott kezdődik egy igazi máme...

2010.10.06. 12:45:25

@afromagyar: No de a magyar nyelvvel csak nem bírkóznak meg! Az egyik sporttársnak, bár 15 éve él itt, olyan akcentusa van, hogy rémes, holott folyékony francia, angol, meg az afrikai anyanyelve, ofkorsz megy, tehát csak van füle a nyelvekhez.

Egyébként jó arc, pl. egyáltalán nem haragszik a beceneve miatt, ami: Black.

bajor gizella 2010.10.06. 12:47:37

@Styxx: hát, mindegyikből kijutott, de mindenből rossz helyre:)
olyan a hajszínem mint egy golden retrivernek, a szemem némiképp germánoid zöldes-kék, olaszos előlap, vaskos száj, igazi durva szláv tányérkép, és persze sápkóros bőrtónus. hab a tortán a hosszú egyenes orr.
a színműs szerepeim általában a drámai eszelős, a mániás depressziós, és a lecsúszott kurvoid köré íródtak, nem bántam annyira.

GERI87 2010.10.06. 12:51:44

"Menj már a f...omba Feri, nem a golyóikat metélik le, te állat."

Hehe:)

Mindíg elcsodálozom hogy vannak még zsidók MO-on!
Mondjuk amennyi van az is BP él mer itten vidékön egy peták nincs az ziher...

Kicsit fáj is amikor nem értem a blog meg a kommentek "zsidós oldalát":)

"Hadd jegyezzem meg előre, nekem alapjában véve semmi bajom a feketékkel, az azért nem egészen így megy, hogy a bőrszínük alapján ítélném meg az embereket, félreértés ne essék."

Uhh...
A tipikus "szerintem mindenki EGYENLŐ és nem szabad az embereket a borszínűk, származásuk, lakhelyük alapján megítélni...."

Igazad van márklár.
Nincsenek márklárok és márklárok csak márklárok vannak, mindenki márklár.
De vannak rosz márklárok akik rosz márklárt terjesztenek és ez nem jó márklárhoz vezet.

Utálom az ilyen betanult, dogmatikusan ismételt
pofázást amit világot nem látott kis nyomik löknek mert látták a TV-ben meg olvasták a zinterneten és most az nagyon trendi.

Bleeeee
3 napra cigányputri mellé...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.10.06. 12:53:25

@Brother Love: persze, hogy akcentusuk van. Az angoljat sem ertettem en sem eleinte...

De o rengeteg dolgot megert es olyan szavakat, hogy langos, pogacsa vagy palinka, mar almabol felriasztva is tud :).

2010.10.06. 12:56:20

Én azt utálom, hogy szeretni KELL őket, mert egyébként rasszista vagy.

Ifju leány koromban a Prager-strassen leszóllított egy nagy darab néger fiú - biafrai, most már nincs is ilyen ország, vagy ha van se így hívják - ha nem néger simán elhajtom, de igy nem mertem, mert nehogy már azt godolja, hogy rasszista vagyok (bennünket a szocialismusban még így neveltek). Közben azon imádkoztam, hogy jaj csak ismerőssel nem találkozzak.

Szerencsére ment a vonatom, amihez persze ki kisért, kezet kellett vele fogni, hát kirázott tőle a hideg.

Nem bírom a négereket, nem tetszenek, nem keresem velük a barátságot.

Similis et similie gaudet. Maradjunk ennyiben.

2010.10.06. 13:00:45

A szakdolgozatomat publikálta egy roma web oldal, nem kértem honort, érjék be ennyivel, de ne kelljen már szeretni őket, úgy általában, egyenkét esetleg.

lárvalányhaj 2010.10.06. 13:04:33

@bajor gizella:

Ez ilyen tipikus keleti szláv küllem, gyakorlatilag minden stimmel, Oroszországban, Ukrajnában rengeteg ilyen arcot látni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.06. 13:06:38

@afromagyar:

Goda Gábor ír egyhelyütt egy New Yorki magyar étteremről, ahol remek palacsintákat evett.
És a tulaj egy szegedi pasas volt. Mindíg beszólt az ablakon, hogy Mariskám, ennyi-annyi lekvárosat, meg mákosat, meg túrósat!" és Mariska gyönyörű szegedi tájszólással válaszolt.
Na és amikor utazott haza, az utolsó ebédjénél mondta a tulajnak, hogy megismerkedne már Mariskával, megköszönné neki a finom ebédeket. Aztán kijött a konyhából Mariska, egy 200 kilós, szénfekete szerecsen lady képében.

Styxx 2010.10.06. 13:07:15

@afromagyar:
ááá, végre egy hiteles kulturális-antropológus gyűjtés, nem csak afféle spekulatív szobatudós, imádlak, You white people!:-)

Mondjuk egy nigériai csávó engem azzal full fel tudta forralni az agyvizemet, hogy: Hungary, maffia!

B+, sztereotípia a köbön, hogy minden volt kommunista országban csak ilyen oligarcha-maffiózók lehetnek, mondja ő, a nigériai levelek őshazájából!

Szerintem olyan poszt is fasza lenne, hogy egymás fejéhez basszák a szereplők a sztereotípiákat, erre a végén az a csavar, hogy egy egészen harmadik közegben mozognak.

Mondjuk zsidó -vs cigány. JBQA anyáznak egymásra, hogy miért utálják mindekettőjüket a többségi magyarok, erre a poszt vége felé elkezdenek bőszen niggerezni, mert teszem azt agy kenyai szafarira fizettek be, valami full drága társasutazás keretein belül, csak nem jön értük a dzsipp. Majd a poszt legislegvégén elküldik a magyarkodó kurva anyjába az utazási iroda tulajdonosát, aki a szállodának küldött e-mailben fejezi ki sajnálatát. A cége becsődölt, az utasok kinn maradnak, mert kicsinálták a böcsületes magyar vállalkozását a zsidócsigány szemetek:-)

lárvalányhaj 2010.10.06. 13:08:06

@Nyomek:

A cigányoknál nagyon durva kasztrendszer van. A muzsikusok vannak a rendszer legtetején, az olaszliszkai vonal meg a legalján.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.06. 13:08:14

@lárvalányhaj:

Jó is az, ha valaki az ilyet szereti.:)
Ismerek egy palit, aki az ilyen csajok miatt nem bír elszabadulni Ukrajnából.

2010.10.06. 13:11:35

@El Topo (Sgt. Elias): a férfiak így szokták nevezni azokat a nőket, akinél kevésnek bizonyulnak.

bajor gizella 2010.10.06. 13:11:37

@lárvalányhaj: igen. a zsinórmérték nagyon refkó szöveg. nekem bejöttek a reformátusok alapvetően, bár azért elszöszöltem Bébé azon mondatával mikor azt írja hogy "nem álltam másból mint szakadatlan szűkölésből, és görcsös figyelemből hogy megértsem mit kívánnak tőlem."
a szüleim a környék legjobb iskolájába adtak. konfirmálnom is kellett. igém: bölcsé teszlek, s megtanítlak az útra amelyen járj. kedves ez az úrtól hát nem? nem lettem tőle kevesebb.

Styxx 2010.10.06. 13:12:41

@bajor gizella:
Hát ez fullos leírás, megareszpekt. Szerintem imádnak a faszik, ha egy csöpp eszük is van, ki a piscsát érdekel hosszútávon egy Meszliner Szabina a szilikonozottt agyával?
(az a lecsúszott kurvoid része a szereposztásnak meg valljuk be, mindenkit izgat)

GERI87 2010.10.06. 13:19:27

@scsaba1:
Hú bazd ilyen van?:)

Aszittem ennek csak afroamcsi változata van aki "csakazértse" tör ki a gettóból és azthiszi kizárólag a sport meg zene ad kitörési pontot.

De már Dr. House is megmondta hogy "Próbáltál már TANULNI?":)

Asszem kihagyom Pestet az életemből...
Nekem ilyen kompenzálós frusztrált beteg emberek nem hiányoznak:D

@altoid:
Valahogy nem jelentek meg a népszámlálási statisztikában:)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.10.06. 13:24:04

@Styxx: a "you, white people"-rol jut eszembe, a multkor aszongya nekem, hogy:
"There are a lot of old people in Europe. They don't die?"
Ezt azutan, hogy nappal el kellett mennie az Aldiba es megbirkoznia a banyatanakos mamocak hadaval (amugy a belga es a magyar mamocak kozott annyi a kulonbseg, hogy a magyarok otthonkat hordanak, a belgak mellett meg nem tudsz elmenni ugy, hogy meg ne fullajd a pacsuli szagtol).

Ja, es a "people"-t igy ejtik: "PIPŰ".

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.06. 13:24:31

@Frengi: Hát ezt én íy nem tudom, nincs közvetlen tapasztalatom abban, hogy szokták nevezni a férfiak azt, akinél kevésnek bizonyultak. Mondjuk tény, hogy az illető hölgynek kevés voltam, sokadmagammal is. Ha érted, hogy mondom.

bajor gizella 2010.10.06. 13:26:04

@lárvalányhaj: általában olasznak szoktak nézni a legtöbben. csak az arcom olyan mint egy szív(lapát)de orosznak nagyon kevesen szoktak hinni. amerikában amúgy tényleg 12 egy tucat ilyen van mint én, sőt például az ottani gimimben én voltam az iskolát népszerüsítő tiniideál, mondhatni a harvardra készülő hanna montana.:) az orosz nők szerintem nagyon szépek amúgy, önmagukban. rengeteg férfi imádja őket. volt egy barátnőm, ő valahonnan kalinyingrádból vagy honnan jött, hát akrámikor elmentünk vele valahova úgy vették körül az ilyen menő faszik, hogy még majdnem verekedés is lett.

GERI87 2010.10.06. 13:31:12

@El Topo (Sgt. Elias):

Trippered nem volt még? Vagy egy kis AIDS?:)

Vagy megabrutál életművész vagy, vagy vetitesz itten bibsikém:D
(cáfolj rá Mel Gibsonra...gyerünk)

lárvalányhaj 2010.10.06. 13:31:52

@bajor gizella:

Hű, én azt hittem, hogy a zsinórmérték-szöveg valami újfajta burkolt zsidózás, amivel még nem találkoztam :D
Amúgy igazad van, nem rossz dolgok ezek, ha komolyan veszik őket, és hiteles emberek képviselik őket. Bár nekem megvannak a kereszténységgel szemben (is) a magam fenntartásai.

GERI87 2010.10.06. 13:35:35

@scsaba1:
Naná hogy van.
Még a fosoját is.

A 99%-uk egyszerűen csak frusztrált pózör és pont hogy egy kis numeráért "vitézkedik", a többi misszionárius.

Myller · http://minimalmyller.blog.hu 2010.10.06. 13:35:39

A posztról egyébként egy modoros ismerősöm modoros mondása jutott eszembe: "Nem vagyok rasszista, mindenkit egyformán utálok.".

Ernoke 2010.10.06. 13:36:53

@Nyomek: ismerek muzsikus cigányokat, alapvetően bírom is őket - kb. 1 órán keresztül. utána menekülök, a "latin temperamentum" lófasz ahhoz képest, ahogy ők viselkednek. házasságban pedig nem élnék velük, rossz a moráljuk, hiába szeretik a feleségüket.

@Frengi: érdekes, a négerekkel én is így vagyok. nyilván nem lehet bajom senkivel mint emberrel, akit nem ismerek, de fizikailag taszítanak, főleg a szaguk.

medvedr 2010.10.06. 13:37:58

@altoid: Kurvára jól adod, tesó bálint ház csak kétszer alija egyáltalán nem játszott. Az kihagytad, hogy kezdetben ügyetlen, labdajátékokban semmire sem jó szemüveges.Valam legyen már! Minján meglesz kérem,

GERI87 2010.10.06. 13:43:01

@MTFUN:

"van cigány barátom aki elmagyarázta szépen,hogy azért nem dolgoznak mert az a magyarok dolga, ettől én még kedvelem őt, csak akkor most ő nem magyar?"

Ilyenekkel barátkozol?
cöcöcö

Nem, nem magyar.
Cigány.
Az állampolgárság meg a nemzetiség más-más tészta.
Ennyi erővel minden székely román mert olyan állampolgár..

nandras01 2010.10.06. 13:44:35

"...(kivandorol) Izraelbe, de hamar hazajon, mert nem birta az ottani zsido vircsaftot..."
ez mindent visz :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.06. 13:44:38

@GERI87: Tripperem volt már, mondtam is anyádnak, bánom, hogy hagytam magam lebeszélni a gumiról.

medvedr 2010.10.06. 13:44:44

@niyabinghi: Mindenki díszzsidó...valahol.:)

lárvalányhaj 2010.10.06. 13:45:00

@scsaba1:

Úgy veszem észre, hogy jobbikos körökben a keresztény értékrendet csak másokra nézve látják kötelezőnek. A modoros jobbikos előszeretettel néz le mindenki mást, hiszem ő Erkölcsileg Felsőbbrendű személy, sőt, Jobb Ember, mint a morális fertőben dagonyázó birkanép. Viszont saját magukkal szemben messze nem alkalmaznak ekkora szigort, és mindig megtalálják azt a kiskaput, aminek köszönhetően békében megfér egymás mellett a keresztény erkölcs és a kurvázás.
Egy keresztény ismerősöm például kifejtette nekem, hogy ugyan tényleg sok szempontból korlátozza az egyház a kúrást, de alapvetően azért _nem ez számít_, _Isten akkor is szeret, hogyha seggbedugom az asszonyt_, meg _az ember az ösztöneinek nem tud parancsolni_.

Maisie MacKenzie 2010.10.06. 13:47:38

@GERI87:

"csak akkor most ő nem magyar?"

Na, erre buknak ki a legjobban a tótból, svábból magyarosodott magyarok!

Nekik beléjük verték az iskolában, hadseregben, közhivatalban (felmenőikbe), hogy itt mindenki magyar, mert ez Magyarország.

De akik kimaradtak az edukációból, azok kimaradtak ebből a magyarosodás/magyarosításból is!

lárvalányhaj 2010.10.06. 13:48:53

@lárvalányhaj:

Félreértés ne essék, _nem_ a keresztényekkel van bajom, hanem az erkölcsi piedesztálról filippikákat dörgő álszentségről.

a_fater 2010.10.06. 13:50:30

"Szóval ugyan már, ma, a XXI. században ezt a kérdést úgy kezelni, hogy egyből irtsák ki mindegyiket, az azért kicsit erős." Ez a "kicsit erős" kicsit erős volt :D

Részben OFF, vagy lazán kapcsolódó, erről eszembe jutott a modoros antiszemita, akitől azt hallottam: "olyan, hogy antiszemita, nem létezik, mert a zsidókat utálni KELL. Na jó, Hitler egy kicsit tényleg antiszemita volt." Ezt az érvelést basszus :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.06. 13:54:26

@a_fater:

Most miért? A jó Posta Imre bácsi egyenesen azt írta, hogy antiszemitának lenni kötelesség.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.10.06. 13:55:54

@lárvalányhaj: akárcsak az "engedélyezzük azt, ami nekem tetszik, de tiltsuk be azt, amivel nem értek egyet"-liberalista.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.06. 13:58:33

@GERI87:

Nem baj, majd kiengesztelődtök.

GERI87 2010.10.06. 14:05:06

@El Topo (Sgt. Elias):

:D
Te durcizol baszki...

@a_fater: Én nem utálom a zsidókat mert élőbe még nem volt dolgom eggyel se.
De ami másoktól külsőleg, meg a médiából átjön, az alapján bizony sokszor szívlapáttal mindent:)
Csak ugye nem biztos hogy az a színtiszta igazság..

De lehet Toponak hála megalkotom magamban a modoros vetítőzsidó képét:D

niyabinghi 2010.10.06. 14:06:41

@Brother Love:

Tudok. Sőt, a flódnimra állítólag cukrászdát lehetne nyitni. :) Ezt akkor mondta egy - szintén klubtag - jóbarátom, amikor tavaly elvitt Aucshwiztba meg Birkenauba. Amikor kijöttünk, csak álltunk a parkolóban szomorúan. Aszongya egyszer csak:
- Na vedd elő azt a flódnit amit hoztál.
- Tudsz enni?
- Muszáj. Ennél nagyobb pofont nem tudok elképzelni a fricceknek, hogy a túlélők unokái flódnit esznek pont itt.

@afromagyar:
Egy jamaikaihoz volt szerncsém két évig. (Anyuka nagyszülei USÁ-ba kivándorolt magyar zsidók voltak, aztán egyszer elmentek nyaralni, picilány meg szerelmes lett és kiköltözött később. :D) Angolul állítólag jól beszélők pislogtak néha mint a levelibéka, hogy mit mond. :) Na ez a jógyerek is hamar megtanulta az alapszavakat magyarul, főleg a kaják meg a káromkodás ment nagyon. Most már egész jól beszél magyarul is, itt maradt Magyarországon.

bajor gizella 2010.10.06. 14:07:19

@lárvalányhaj: én bírom a keresztényeket. engem sose próbáltak megtéríteni, se erkölcsileg rám hatni, mert látták hogy tök fölösleges. a katolikus egyetemen nagyon hamisjúdások adtak elő, volt keresztény etika órám, hát mit mondjak, nem estem hasra tőle, a végén az egész tanterem puskázott.:) egy olyan tananyagból, ahol egy 50 oldalas füzetke volt feladva.
nekem nem téma ez, nem gondolom hogy közöm lenne ehhez a részhez, persze a nyilasmisis kisgimnazista éveimra visszagondolva azért ott van hogy kidekoráltam az énekeskönyvet, meg a bravóból kivágott BSB posztert betettük a napló hátába, és vártuk ki veszi észre, meg hogy beüvöltöttünk a tanáriba egy fürge róka lábak szöveget hogy balááázs legyél a köcsögöööm, majd elfutottunk. de szerintem ezt a radnótiba is megtettem volna.

niyabinghi 2010.10.06. 14:13:01

@niyabinghi:
Auschwitzba, na. Nem tudok írni. o.O

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.06. 14:14:46

@niyabinghi:

Írd, hogy "Oswiecim"!
Úgy megtalálja a GPS is.

szépmező 2010.10.06. 14:17:42

@bajor gizella:

Melyik gimibe jártál? Ismerősnek tűnsz :)

niyabinghi 2010.10.06. 14:18:43

@El Topo (Sgt. Elias):

Nem megy, le vagyok zsibbadva. Nagymutter lefárasztott. Épp visszaemlékezést tartott - közben az én térdemet csapkodta a röhögéstől -, hogy mekkora poén volt, amikor a kórházban feladatta az utolsó kenetet a szobatársának, akinek semmi komoly baja nem volt, csak éppen aludt.

Styxx 2010.10.06. 14:26:08

@bajor gizella:
Még, hogy a Topo vetít. Egyszer azon sírsz ,hogy Picasso-modell vagy alkatilag, majd a következő posztban meg itt szttárolod magad, hogy Hannah Montana helyett téged jelöltek a colledge arcának. Küldj egy photoshop-mentes képsorozatot és beminősítünk:-)
@niyabinghi:
A flódnit simán jól írtad:-)
Egyébként nálam is úgy működne.
Auschwitz, Ruanda, Srebrenica, csurogi délvidéki magyarmészárlások, specko jedno.
Ha végignéznék egy ilyen emlékhelyet, akkor vagy nem bírnék enni, vagy igen, függetlenül attól, hogy a gyökereim révén nyilván a vajdasági magyar mészárlás viselne meg érzelmileg leginkább.

2010.10.06. 14:39:09

Félkupica Fehér Főnök a 22-es csapdájában:
Borzasztó dolog a faji előítélet, Yossarian. Tényleg az. Borzasztó dolog, hogy becsületes, hű indiánokkal úgy bánnak, mint holmi niggerekkel, bibsikkel vagy koszos digókkal.

bajor gizella 2010.10.06. 15:01:10

@Styxx: nem sírtam te majom:)
tényközlés ment lárvalánynak aki úgy aposztrofált hogy szlávfejű vagyok. nem vagyok szlávos, bár nem bánnám. a hanna montana meg példa volt arra hogy amerikába ezt a mindenből kicsit fejet, pont arra használják hogy mindenki azt lássa bele ami a sajátja. és milyen college?szemüveges amerikai gimis tinilány fotósorozat. már jó 10 éves, ha mindenáron ragaszkodsz, és megtalálom, azt elküldhetem:)zászlóval a háttérben, ahogy illik.
még ilyet.:)

Maisie MacKenzie 2010.10.06. 15:09:45

Miley Cyrus részben szlovák részben cherokee indián származású. Mindenesetre Szlovákiában minden második csaj hasonlóan néz ki.

2010.10.06. 15:17:16

@Nyomek: abban tévedsz, hog ha az utcán nincs nála a hangszere, akkor biztosan a puszta létük ellenszenvet kelt egyesekben :) (de legalábbis bizalmatlanságot, vagy észreveszik, hogy hűbaz, fogjam a táskám jóerősen...)
nem a bűnözők megbélyegzéséről van szó, ha arról lenne, akkor nem lenne etnikai kérdés :)

Styxx 2010.10.06. 15:18:07

@bajor gizella: @Maisie MacKenzie:
Maisie ezzel arra célozgatsz, hogy a mi Bajor Gizink nem is bibsi, hanem egyenesen tót?

Gizi, most már küldd azt a zászlós képet, de izibe, és mint a modoros kommentelői kör elismert eugenetikai szakértője, beminősítelek:-)

xboxer 2010.10.06. 15:21:36

Jut eszembe:
Mi a cigánywellness?
Szabadtéri szökőkút.
Cigány hi-fi?
Kihangosított mobil teló.

No offence!

Jerky_Master 2010.10.06. 15:28:42

@niyabinghi: én tudok nagyobb pofont: Jeruzsálem (mint Izrael állam fővárosa); aki érti, érti, aki nem, az úgysem fogja.

2010.10.06. 15:41:04

@El Topo (Sgt. Elias): ez sajnos téged minősít:)

niyabinghi 2010.10.06. 15:41:22

@Jerky_Master:
Báruch Hasem, van még néhány ilyen jóleső pofon. :)

Jerky_Master 2010.10.06. 15:59:41

@El Topo (Sgt. Elias): azért egyszer csak úgy, dühből-nagyot, egy széljobber csaj...:-D muhuhua.

@niyabinghi: ve'imru: amen.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 16:06:22

Cigány, zsidó, néger, ennyi????
Hol marad az áttelepült HTM (felvidéki, vajdasági, székely) a török, az ír, az örmény, görög....?
Nomeg a kínai! (bár az nem saját gyűjtés)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 16:14:24

@scsaba1: Ilyet ismertem egyet! Heveny antiszem..izé, szal olyat is mutatott, mint az antiszemitizmus, csak nemtom hogy van az, amikor nem zsidóra mondják, hanem zsidó mondja másra.

Najó, rasszizmus, mert elfogyott a szókincsem. Ha valaki tud egy jó szót rá, ne fogja vissza magát.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 16:22:57

@El Topo (Sgt. Elias): Ne felejtsük el, hogy van egy korrekt kis rajongótábora is, a férfitöbbséggel rendelkező pártja és szimpatizánsaik képében.

Nem értem amúgy: jobbikéknál van egy kötelező korhatár a pártapparátuson belül, ami fölé tilos menni, mert golyó általi halál a nyeremény? Ez a staudt is micsoda fiatalocska, mifelénk is azok, akik a földalatti mozgalomból a felszínre jöttek kapcsolattartás céljából, erősen innenső végin vannak a 40-nek. Nonembaj. Ember jánya bámészkodik egy kicsit, ha már szemet adott néki a zúristen. :DDD

2010.10.06. 16:26:13

Mikszáth Kálmánt szeretem idézgetni, azt írta az öreg, hogy antszemita az aki a kelleténél jobban utálja a zsidókat.

Ez vonatkozik a cigányokra is, szerintem.

Volt a főiskolán egy cigánycsaj, szociolágiát tanított, a legtöbben utálták, én nem, én mindig jelesre vizsgáztam nála. Akkor cigánykurváztak a legjobban, amikor útban voltak befizetni az UV csekket. Hát ilyen ez kérem szépen.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 16:26:47

@Styxx: Viszik a jányokat, asszonyokat!! :D
Há nincs egy rendes szittya se a határban? Mindég csak fölvonúnak, nyilazósat játszanak, közbe meg a sok talpraesett HTM férfiegyed, a halálosan csodaszép akcentusával, az orruk előtt vonszolja el a fehírnípet! xDDDDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 16:30:34

@Brother Love: Attól a photoshopolt kényszervigyortól, ami minden plakáton rajta van, ütném a széktámlával! Há nem igaz, hogy ennyire bénák a médiaosztályon! És ő se vette észre. Pedig állítólag nő. Azoknak meg van szépérzékük. Állítólag.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 16:34:01

@Brother Love: Szerintem rajtuk Lenin balzsamozója dolgozott. Csak hát, gyengébb volt az alapanyag.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 16:36:26

@Styxx: Liptai Klaudia kicsit több ésszel és kisebb szájjal. Erre tetszik gondolni?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 16:44:32

@Styxx: NEEEEEEEEEE!!!!! Én már ettem bambuszrügyes disznót kínainál. Ne ijesztgess, hogy a vén harcsabajszos öreg lehetett benne a sarokról.
:DDD

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 16:47:28

@GERI87: Bezony. 60 éve olyan istenesen összeszedték őket, vidékiként Pestre kerülve meg nem mondtam melyik az, ha nem volt rajta a jellegzetes ruha vagy pajesz. Döbbenet!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 16:59:00

@Styxx: Húbazz! Az a szép túra! Recsk után hidegrázást kapok még a gondolatától is ezeknek. Krakkóból kifelé jövet kavartunk, és rátértünk az Auschwitz felé menő útra. mikor megláttam a táblát, közöltem, hogy jóvan, gyerekek. Ti mentek tovább ezen ha akartok, de én inkább gyalog találok vissza a szlovák határhoz.
Hát a perverz gimis osztályfőnököt meséltem-e, aki ezekre gerjedt?

GERI87 2010.10.06. 18:43:34

@neccharisnyás útonálló:
Bocs de errefelé még drótos tótból meg smucig svábból is több van mint pajeszhuszárokból..
Had legyen már furcsa és szokatlan a pesti zsidó hétköznapja...

Ne durcizz, 60 éve volt. Pont leszarom.
Az ukránt is összeszedték meg a székelyt is meg a dakota indiánokat is..
Döbbenet.

Na tessék mit ki nem provokáltok:)

niyabinghi 2010.10.06. 19:18:01

@GERI87:

Az a te bajod..., hogy sokat voltál vidéken... Nem fejlődött ki az agyad.

(Ezt Gáspár Sándor mondta a Csapd le csacsiban. Most nagyon kikívánkozott.)

GERI87 2010.10.06. 19:49:05

@niyabinghi: Nem láttam!
Vidéken nincs TV, tudod.
Majd szólok a falubírónak hogy hivasson a faluba pár jiddist akkor talán nyílik egy kis patika is és nem kell a mezőre menni gyógyfűért:)

A Tyne folyó déli partja 2010.10.06. 20:09:51

@Styxx: na, erről a magyar még nem vert át-ról jut eszembe pont a másik véglet, mikor külföldön élve természetesen óvakodj minden magyartól, és a külföldi az mind szent. hogy engem miért az angol albérletügynökség akart átverni (na vajh miért?) az valahogy mindig elfelejtődik.

A Tyne folyó déli partja 2010.10.06. 20:23:08

@bajor gizella: nekem pont ezért nem igazán van bajom a zsidókkal. ők ugyanis még sosem próbáltak megtéríteni, ellentétben mindenféle, a lakásba becsöngető "keresztény" felekezetekkel. pedig egy zsidó negyed mellett lakom. ahol olyan zsidók laknak, akik nagyon-nagyon konzervatívak, fiúk-lányok külön, lányok csak szoknyában, férfiak csak fekete kabát fejfedő.

medvedr 2010.10.06. 20:41:37

@niyabinghi: Na ez a modoros válasz ezekre az ökörségekre.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.06. 20:46:06

@medvedr: a modoros zsido kifejezetten kedveli a szelsojobber osszeeskuves-elmeleteket. Mindenkinek jol esik, ha azt mondjak rola, hogy o a vilag ura. :P

El Topo (Sgt. Elias) 2010.10.06. 21:28:38

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Hát, a zsidó nem kimondottan térítő vallás. Éppen ellenkezőleg!:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 22:02:43

@GERI87: Dehelyesek vagytok. Ezzel az ökörködéssel felvidítjátok a lelkemet. Pedig....

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 22:06:55

@GERI87: Mé durciznék? Ne zsidózzá, héka! Előbb vagyok én drótos tótba oltott pápista sváb-imitátor, mint szombatista. Csókoltatlak!

GERI87 2010.10.06. 22:27:38

Én nem zsidózok csak nemárt néha ha gyakoroltok egy kis önkritikát:D
Nem kell mindjárt berágni...

Nem tehetek róla hogy nem ismerem a pesti zsidó kúlteszt közelről:)
És nem mond semmit elsőre a "két hűtő" meg már nemtom mik voltak múltkor...

Így maradnak a közismert sztereotípiák és csak ezekre építkezhetek:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.06. 22:46:10

@GERI87: ÚÚÚ.... NÁCZI!! Ja, az én vagyok.
Akkó... maceszfaló pávatollas juliska! :-)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.10.07. 01:47:44

@GERI87: Mittomén. Azt hittem te tudod. Na akkó fuss, gyors kérdezd meg anyádat!

medvedr 2010.10.07. 08:36:57

@altoid: Ez így van! De leginkább a kultúrfölény, na az a valami! Lyukas cipővel nehéz mozgatni a CDS piacokon keresztüli gyarmatosítást-valljuk be egymás közt. Kérlek, azért többet jelent a nevelés ott, ahol 4000 éve olvasnak a nők is, _nemdebár_.

szellőláb 2010.10.07. 08:45:38

@medvedr: A tanulás zsidó sport. (már másodszor)

niyabinghi 2010.10.07. 10:25:57

@medvedr:

Erre szokta Apám mondani, hogy a roppant szellemi fölény kurva nyomasztó tud lenni. Mindkét fél számára. :)

lárvalányhaj 2010.10.08. 08:36:18

@niyabinghi:

Viszont ne feledjük a mérleg másik serpenyőjét se :P Ahogyan anno a Matulán írták: Ha egy zsidó okos, akkor nagyon okos, ha hülye, akkor meg nagyon hülye.

niyabinghi 2010.10.09. 19:55:05

@lárvalányhaj:

Ez igaz!
Általában a végleteket hallom: nagyon jóképű/szép-nagyon ronda, nagyon tiszta-nagyon koszmók, nagyon gazdag-nagyon csóró, stb.
süti beállítások módosítása