Olvasói rovat - A meg nem értett művész 18+

2010/02/09. - írta: Modor Tibi

 

Aki már ismeri kitartó és megbízható aktív olvasónkat - egyben több írás szerzőjét -, Styxxt, azt nem fogja sokkolni a mai dialógus. Aki nem ismeri, annak itt a figyelmeztetés: a poszt abszurd, trágár és perverz - és mindezek mellett vicces is.

Aldo: Vilikém, ötvöztem a film noirt, a klasszikus skandináv dogmát, a westernt és a pornót! Quentint megüti a guta a sárga irigységtől! Ha netán mégis túlélné, akkor meg szégyenében Bangkokig fog bujdosni és ott köti fel magát egy hotelszoba gardrób szekrényében. Csak meg kell találni a megfelelő bohócot a főszerepre. Kérgest, mint Clint Eastwood, tehetségest, mint John Malkovich és legyen akkora fasza, mint a Rocco Siffredinek, de ez már részletkérdés.

Vili: És ha meg is találnád a John Malkovich tehetségű, 30 centis farkú pasast, akkor mivel veszed rá, hogy a kamera előtt lóbálja a bránert?

Aldo: A művészi koncepciómmal, Vilikém. Ha megismeri, önként és dalolva rohan, hogy helyi érzéstelenítés nélkül lövessen be egy öntöttvas péniszpiercinget. Már a címtől elélvezel Vilikém: A Férfi, aki nőket baszott!

Vili: Huhh, mindjárt kétszer is elsültem. Na és mit tud ez a te Férfid, aki nőkkel kettyintget…

Aldo: Állj, állj, ne tovább! Még tőled se tűröm, hogy belepiszkíts a művészi szuverenitásomba! Először is: Nőket és nem nőkkel. Hiszen tárgyként használja őket, ahogy megérdemlik, és ahogy igénylik is. A „nőkkel” megfogalmazás azt sugallná, hogy ez valami mellérendelő dolog, pedig hogy is nézne az ki!? A baszásból meg a maga őskajáni nyers odabaszása révén sem engedek! Semmiféle szinonima se jöhet szóba. Holmiféle dugás, kefélés, vagy tömés?! Kettyintgetésről nem is beszélve! Maga a tökéletes alkotás kell, hogy legyen. Csakis a Béla rendezheti. Hosszú, vágatlan snittek. Egy jelenetben nagytotálban csak azt vesszük, ahogy nő a főhős borostája. Lassítva. Az egyik hiperrealista kulcsjelenetben meg a két női főszereplő könyörög a Férfinek:

-Basszál minket, Férfi! Alázzál, töröld belénk a lábad! Vedd el a pénzünket! – Mindkét nő szép, okos és gazdag. Az idősebbet Sharon Stone-nak kell játszania. Pont aznap vette át a kémiai Nobel-díjat. A fiatalabb barátnőjét pedig csakis Scarlet Johanson játszhatja. Ő éppen, hogy lecsúszott a fizikai Nobelről, de szintén évi többszázezer dollárt kereső ifjú titán sztárkutató. De tudod, milyenek ezek a posztfeminista, túlképzett picsák? Mind azt akarja, hogy valami bunkó, macsó faszi büntesse őket. Hisz jól ismered a nőket.

Vili: Hát, ha nem is ismerem őket jól, de azért már láttam közelről nőt. És veled ellentétben nem csak filmen meg interneten.

Aldo: És mit gondolsz, mit fog tenni a Férfi?

Vili: Hát, gondolom megfarkalja Scarletet, mint állat, aztán a jó öreg Sharonnak is bezavarja a brét, legalább a kormosba, mert a sokadik Elemi ösztön után már lehet, hogy elöl kitágult, majd kirázza a ridikülöket és megtömi a farzsebét egy marék ropogós zöldhasúval…

Aldo: Ja, amatőr, tucat, mainstream is lenne, ha így lenne. De ezt a csavart kapd ki: a Férfi hozzájuk se ér! Fölényes, gúnyos mosollyal bagót rágcsál, és köp egy sercegőst. Inkább elmegy a kocsisorra, ahol felszed egy szakadt kurvát, akinek még ő fizet! Átjött az üzenet? A magányos farkas Férfi felsőbbrendűsége és erkölcsi győzelme. Habár ez a kocsisoros jelenet roppant veszélyes, még úgy is, hogy maga az aktus offscreen marad. Lehet, hogy egy kaszkadőrt is be kell vonni. Vedd fel a kapcsolatot Hugh Grant ügynökével…

Vili: Várj, úgy érted, hogy „A Férfi, aki nőket baszott” című filmben a főhős nem fog egyetlen nőt se megd…, pardon megbaszni?

Aldo: Hát nem jött át a cím üzenete? Nem „A Férfi, aki nőket baszik”, hanem „A Férfi, aki nőket baszott!” Két té Vilikém, a múlt idő jele! És remélem nem, mint az átkosban a tűrt és a tiltott jele, hanem mint kétszeresen támogatott! De azért lesz egy jelenet, amikor a Férfi órákon keresztül szótlanul motorozik egy oldalkocsis BMW-vel a hófödte, kietlen ukrán tundrán és elmereng a múlton. Na, akkor úgy tűnik, mintha a Férfi párhuzamosan több nővel közösülne és ennek az árnyékát látnánk, de kiderül, hogy csak az északi szél rezegteti az utat övező csupasz nyírfák ágait és az okozza a különös képhatást. Ahh, magas művészet…

Vili: Bocsesz ,de akkor nem értem, hogy miért kell a főszereplőnek nagyfaszúnak lenni?

Aldo: Lesz egy jelenet, amikor a kietlen ukrán tundrán betér egy szakadt útszéli csárdába, és belök pár vodkát. Aztán kimegy a csárda mögé a mínusz negyvenbe brunyálni. De olyan hatalmas és nehéz a farka, hogy a farkasordító hideg által kiváltott pénisz negatívusz ellenére se tudja ezt egymaga végrehajtani. A motor oldalkocsijában mindig mellette ül hűséges fegyverhordozója, a férfi, csak így kis betűvel, vágod az üzenetét? Na, ő segít. Azzal lehetne költséget megtakarítani, ha a férfi szerepére a ruszkibaka.blog.hu-n castingolnánk…

Vili: Várj, azt akarod mondani, hogy az egyik pasi fogja a másiknak a farkát hugyozás közben? Aldokám, nem vagy te egy kicsit buzi?

Aldo: Nem tudom, még férfivel se póbáltam. De még ha az is lennék, hát hányan melegek a Legnagyobb mesterek közül? Fasbinder, Pasolini, Almodovar…

Vili: Jó, jó, de ki a faszt fog érdekelni az egymás farkát taperáló faszikról készített nagyjátékfilmed? Aki ilyenre indul be, az letölt egy melegpornót…

Aldo: Vilikém, a nők imádni fogják! Hidd el, ettől jobban beindulnak, mint fociban a norvég másodosztálytól! A filmezésen kívül a nőkhöz értek igazán! Ha nagyot durrantunk A Férfi, aki nőket baszottal, akkor a merchandiset meglovagolva kiadhatunk oktató DVD-ket, meg tréningeket is szervezhetünk: „Aldo tudja a legjobban, hogy mi kell a nőknek, és még azon is túl!” Azért kell egy kemény promó. Arra gondoltam, hogy Banskytól rendelhetnénk egy giga molinót, amit kifeszítenénk a Duna fölé, a Citadella meg a Parlament kupolája között. A molinón csak a Férfi hatalmas, mindenen áthatoló szempárja, meg egy óriási, faszból készült lasszó lenne. Ja, és a molinót Hriszto becsomagolná, na az lenne az igazi trip. Csak szaros nyolcszáz milla kellene az előkészülethez…

Vili: Á, a múltkori filmed, a Wartburg-Saga, 2.0. katalizátor reloaded összesen nyolc fizető nézővel ment, pedig a forgatás alatt fél Borsod megyét ki kellett telepíteni, mivel ott épült az ötvenes évek NDK-jának díszlete. Még jó, hogy össze lehetett kapcsolni a projektet a halmozottan hátrányos kistérségek támogatásával…

Aldo: Nyolc fontos néző, Vilikém…

Vili: Akik közül egy bizonyítottan végig is nézte - igaz, ez az adat a mérési hibahatáron belüli…

Aldo: Egy kiemelten fontos néző, Vilikém! A filmművészeti apokalipszist követő Új Rézkor előhírnöke. A harmadik évezred Réz Andrása! Ahh, mindig ez a megalázó futkározás a pénz után! Ha Micu bácsit is erre kényszerítették volna, akkor nem hiszem, hogy megcsinált volna kétszáz filmet. Kétszáz fontos filmet! Miért nem kérsz az Esélyegyenlőségi Hivatalból? Hiszen a Katit megdugtad?

Vili: Ahh, még a Kati se dönthet úgy egy ekkora összeg szétosztása felett, amit ilyen kritériumok alapján tehetne meg. Hisz a fél szakmával lefeküdt. De ha mégis, akkor, hogy képzeled? Kovács P. József a késő esti műsorsávban a királyi kettesen felkonferálja, hogy:

- Kedves nézőink, most pedig tekintsenek meg egy, az Esélyegyenlőségi Hivatal által finanszírozott filmművészeti alkotást. A mű fontos mérföldkő a női egyenjogúságért folytatott küzdelemben. A film címe: A Férfi, aki nőket baszott. – és meg is nehezítették a támogatásosdit, most már mozi nézőszámokat kell hozni…

Aldo: Hát, majd deportáljátok a diákokat a moziba, mint a Gábor filmjeire…

Vili: Ja, majd Mindszenti Esztikét, a Trappista Szent Bonaventura Egyházi Általános Iskola és Gimnázium 3.b osztályos tanulóját, ha megkérdi a nagymamája, hogy:

-Esztikém, hallom, hogy Zoltán Atya és Dominika Nővér elvitte az osztályt moziba. Mit néztetek csillagom, a Kincskereső kisködmönt?

-Nem nagyikám, A Férfit, aki nőket baszottat. - aludjunk még erre, Aldo.

Aldo: Te tudod, Vili. Ha egy csepp kis affinitásod van a kortárs művészet iránt, akkor remélem - miután kialszod magad, tiszta fejjel mindez neked is letisztul, mondhatni kijegecesedik, mint ondó a hűtőszekrényben. Én már réges-rég nem alszom nyugodtan. Rémálmok gyötörnek. Egy csomószor arra riadtam, hogy a megélhetésért dolgoznom kell járnom. Éjjeliőrködök. Ne tudd meg, mennyire megalázó. Hát mi vagyok én? Kortárs művész, vagy portás művész?

 

Ugye? Én szóltam. Aldónak szívből kívánjuk, hogy hamarosan sikerüljön megvalósítania beteg terveit - mi befizetnénk rá.


 

Utolsó szavazási lehetőség az Arany Farmermellény 2009 döntőjében, a top 5 versenyző:

  • A kismamaszájtok
  • Ákos 40+1
  • Bede Márton
  • Fejős Éva
  • Soma
95 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 08:44:22

Kortárs művész, baszod!:D Lassított felvételen a borosta!

Két orosz avantgarde művész beszélget párizsban, egy kávéházban:
-Te figyelj, én belefosok a zongorába!
-Áh, minek? Úgysem értenék!

Johnny336 2010.02.09. 08:45:18

Agyon tudnám ütni az ilyen kortárs művész zseniket...a saját gyökér művészfilmjének DVD-tokjával :)

Mitya Ivanov 2010.02.09. 08:48:03

én a múlt héten rágtam át magam Tarr Béla_ sátántangó című filmjén. Úgyhogy tudom miről szól a poszt, de azért elolvasom:))

pizzaboy 2010.02.09. 09:11:04

Haverom is megnezte a Satantangot regebben, de kisse szegyenkezve vallotta be, hogy nehol azert belepörgetett...

GAbica 2010.02.09. 09:15:29

Styxx - imádlak, ez hatalmas nagy lett :D

doszy 2010.02.09. 09:17:49

@Johnny336: Micsoda szürrealisztikus jelenet lenne! Szimbolizálná a művész meg nem értettségét és a társadalom elutasító hozzáállását. Már látom magam előtt, ahogy A Művész sztoikus nyugalommal viseli az ütlegelést, tudván, hogy végül neki lesz igaza.

Szólj ha ütöd, viszek egy kamerát, szerintem tuti megnyernénk vele az Arany Díszzsebkendő díjat.

:)

huhujje 2010.02.09. 09:26:41

Ennel a muveszvilag sokkal viccesebb. Nem tudom, hogy honnan jott az otlet, van-e benne szemelyes tapasztalat, de az en szemelyes tapasztalatom az az, hogy ha nem "reflektal" arra, hogy nekunk milyen kurva szar ebben az elbaszott, korcs vilagban elni, akkor semmi koze a muveszethez. Akkor "giccs". :D

Mitya Ivanov 2010.02.09. 09:36:52

@pizzaboy: belepörgetés nélkül nem lehet megnézni, csak ha fizetnek érte

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 09:47:17

Az a helyzet, hogy normális, hétköznapi ember az életben nem érti meg ezeket a rettentőnagyművészeket.
Volt egy csajom, aki ilyen művésznő volt. Nem filmes, képző.
Valósággal átkerültem egy másik univerzumba. Minden áldott este különféle megnyitókra jártunk, ahol ezek az alakok egymás faszát szopkodták, hogy ki mekkora művész. De ugyanaz a kétszáz ember! Értitek hogy mondom!
Egy idő után valósággal meg voltam győződve róla, hogy én vagyok a hülye, mert az nem lehetséges, hogy ezek mind értik, miről beszélnek, én meg úgy érzem magam, mintha földönkívüliek közé keveredtem volna.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.02.09. 09:59:08

Jajjistenem, csak nehogy befussanak a napiszarverset eltemető kortárs költők is...

Blackrock (törölt) 2010.02.09. 10:01:23

Aki ilyen szépségeket akar még olvasni ( és ki ne akarna ), az látogasson el a Geekz blogra (nekem egyik kedvencem). Ott ajánlom egy bizonyos Paraghramma nevű kolléga írásait...maga a megtestesült modoros gyönyör.

Olgicsq 2010.02.09. 10:23:04

hát ezt tényleg csakis a Béla rendezheti :)
köszi styxx, nem csalódtam. :)

Gvtisavar Djavakhi (törölt) 2010.02.09. 10:28:02

Szerintem ez egy nagyon (túl) belterjes, igen gyenge írás.

yafet 2010.02.09. 10:34:24

Mint a Valami Amerikában a "Bűdös Város".....

greggrant 2010.02.09. 10:40:11

nem lepődnék meg, ha apró változtatásokkal tényleg leforgatnák a posztban felvázolt filmet

tellvili 2010.02.09. 10:40:19

Azért ez nem annyira korszerű poszt. Ilyesmiket már a 70-es évektől lehet olvasni. Annyira meg nem humoros, mint amennyire közhelyes.

Styxx 2010.02.09. 10:45:50

@Olgicsq:
Neked külön kössz, hisz önkéntesen ápoltad a lelkem, amikor ellopták a bringám. Ne tudd meg, milyen egyoldalast ragasztottam ki a lépcsőházba, homárba illő:-). Ha gondolod elküldöm privibe:-).
Meg a többieknek is ksz a kommentet, azzal sincs gony, hogy nem mindenkinek tetszik, de már most több mint nyolc fontos olvasóm van:-)

malackarosszarc 2010.02.09. 10:48:49

Nahogyasszongya... a művész, aki művész akart lenni
Volt egyszer egy érzékeny , meg jó adottságokkal rendelkező fiú/lány, aki elhatározta, hogy bizony művész lesz. Rögtön eszébe is jutott néhány nagy művész, akiknek bizony hányatatott és időnként hánytatott élete volt, úgyhogy ifjú jelöltünk azon nyomban el is kezdett szenvedni. Alkotásai sötét színűek, sejtelmesek és ijesztőek voltak. Többé nem tudott örülni egy jó véres hurkának, mert szerinte a művész még enni sem tud igazán. Ha barátaival találkozott csak ült és szomorúan nézett, és múltját is sötétre festette. Aztán egyszer csak rájött, hogy ő inkább bankár lesz, ezúttal színesre festette múltját, időnként elmegy egy-egy kortárs kiállításra cöccög és nem érti, hogy ezek a művészek miért ilyen sötét, sejtelmes és ijesztőt alkotnak, pedig neki annyira szüksége lenne egy vidám képre májusi réttel, kis bocival és labdázó gyerekekkel...

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2010.02.09. 10:57:56

@malackarosszarc:

telitalálat!

amúgy művészben mikor lesznek modoros kategóriák?

Mitya Ivanov 2010.02.09. 11:02:01

@Styxx: szerintem kicsit túljátszottad magad az írásban, kedves styxx művészÚr, de ezt csak halkan mondom, nehogy meghallja a siserehad. Érted. Mert azért én nem kritizálnám nyilvánosan a nagy MűvészÚr-at, hiszen célom az hogy én is bekerüljek a felsúőbb művészkörökbe és oda a nagyMűvészÚr segítségével vezet csak út.

Tehát ez egy remek poszt, telitalálat, tűélesen megfogtad a témát.

Olgicsq 2010.02.09. 11:11:27

@Styxx: persze, kuldd csak. :)
Ujraolvasva Jancso Miki bacsi ugrott be.

Olgicsq 2010.02.09. 11:19:22

nyolc rajongóra talán már állami támogatást is kapsz

szeberenyi 2010.02.09. 11:25:04

Ez kurvajó volt. :DDDDDDDDDD
Egyébként most indult egy másik, kortárs müvészetet fikázó blog is: szenbanyasz.blog.hu, ez is vicces.

vincere 2010.02.09. 11:31:11

ez nagyon beteg, és nagyon jó, Styxx :D
még Zoltán atya is megjelenik!
gondolom, a Filmszemle apropójára alkottad
Ahh, magas művészet...

2010.02.09. 11:31:56

Én filmek tekintetében osztom Sztalin elvtárs véleményét: minek ennyi filmet leforgatani? Csak az az öt jó filmet megcsinálni évente, és ezzel el lenne intézve a dolog.

cd-r 2010.02.09. 11:32:10

@félreértitek már megint: ja, hálás téma lenne. művészben csak és kizárólag modoros kategóriák vannak, úgyhogy kimeríthetetlen lenne. pl van egy képzőművész kolléganőm, ő a kissé konzervatív értékrendű, a SZÉP-et, és nem a két vonalból álló, absztraktnak csúfolt parasztvakítást kedveli és űzi, de pont ezért nem érti meg a többi, link, drogos, életképtelen, idióta absztraktokat készítő kollégája. az egyetemi képzőművészeti oktatást kétpofára szidja, szerinte ott egy milimétert nem tanult a link alkoholista oktatóknak és hallgatóknak köszönhetően. annyit tud, amennyi a "kezében van", meg max egy kis semmirejó művészettörténetet sajátított el. egy általa késszített risz-rossz buliflájert is "munkám"-nak hív. van mégegy ismerős, ő az ellenálló/különc típus, aki sportot űz belőle, hogy SEMMIT nem úgy csinál, ahogy a "polgárok". természetesen ez ott indul, hogy nem dolgozik (a művészetéből sem él meg persze). élete legnagyobb félelme a "beszürkülés", hogy ő is olyanná válhat, mint a gyűlölt és lenézett átlagember. nem néz tévét, szinte minden nap részeg, húgyban mocsokban él 8 hasonló spanjával egy lerittyent albiban, camping biciklivel veret, Elvis feliratú, saját készítésű pólót hord szanaszét taposott tornacipővel, silttel a fején meg egy idióta napszemüveggel, csak hogy kifelé is jól látsszon, hogy ő nem egy átlagpista. elhisteti magával, hogy ő tényleg kibaszottul tehetséges, CSAK mivel ő igazi művész, nem egy rossz kufár, ezért képtelen managelni magát, ez az oka, amiért még egyetlen képét sem sikerült eladnia. (gondolom van még pár típus, én ezt a kettőt ismerem)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 11:32:47

@Kermit:

Hát, most mit mondjak róla? Az én csajom még aránylag használható dolgokat csinált, lévén bőrszakos.:D
Sapkák, mellények, táskák, miegyéb.
De olyan barátnői voltak, akik mondjuk festettek. És akkor volt egy ilyen kétszer két méteres vászon, ami effektíve fehérre volt festve, és volt rajta nagyjából átlósan egy majdnem egyenes vonás kicsit más színű fehérrel. De tényleg csak akkor lehetett látni, ha nagyon közelről nézte az ember.
Na és akkor azt kiállították, bazdmeg! És a megnyitón jöttek emberek és szendvicseztek, meg ittak, és közben olyanokat mondtak, hogy "ez az! Jól megadtad nekik Zsófim!"
Én meg álltam, mint fasz a lakodalomban, és nem beszélt velem senki.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 11:47:46

Ja, és ha néha megkérdeztem, hogy miért kell nekünk minden esténket elbaszni ezekkel a fosmány emberekkel, akkor le lettem baszva, hogy ezeknek kapcsolataik vannak és sokat segíthetnek. Ezek? Hát kizárólag egymással volt kapcsolatuk! Mármint ugyanannak a kétszáznak, csakis egymással. Mindenki megvolt már mindenkinek.

Styxx 2010.02.09. 11:50:35

@El Topo (Sgt. Elias):
Gondolom jól lesajnáltak tesóm a kétdimenziós, beszűkült, kispolgári létedért, de megnéztem volna a bagázst, ha mondjuk valami természeti katasztrófa következtében három napig ott lettek volna bezárva étlen-szomjan, te pedig a lajtos Zil-ben hoztad volna a vizet.
Topo: Művészek, libasorba, mindenki csak egy bögre vizet ihat, Ybl-díjra se jár repeta!:-)

mocc 2010.02.09. 11:50:50

Jajdenekem tetszett a poszt! Az ilyeneken, meg az általatok leírt művésztípusokon szoktunk röhögni a férjemmel...aki egyébként képzőművész :)

Styxx 2010.02.09. 11:53:07

@Mitya Ivanov:
T. kritikus első mondatától eltekintve messzemenőleg azonosulok:-)

Smacika 2010.02.09. 11:55:40

Szép munka volt Styxx!
Látom te is annyira kedveled ezeket a "művészeket".
Pofán tudnám baszni egy szaroslapáttal az embert, mikor azt magyarázza, hogy a vödörből a lepedőre öntött piros festék mekkora művészi erővel mutatja meg a szívenlőtt kardszárnyú delfin kisborjának tizenhétpeces agóniáját, miközben már a levágottuszonyú, és a kiesettfogú tigriscápa már eszi a farka végét.
És az a legszebb az egészben, hogy a normálidióta marhája ezt el is tudja adni...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 11:56:51

@Styxx:

Bevallom, én arról fantáziáltam ilyenkor, hogy ezeket a szarfaszúakat kiviszem a zalai dombok közé tíz napra harcászkodni. Azt hiszem, az első nap első órájában sírtak volna az anyjuk után.

cd-r 2010.02.09. 11:57:43

pont most jött be a képzőművész kolléganő az irodámba egy hasonszőrű barátnőjével és ilyeneket beszéltek: "ja vágod, a Gömöri Tomikáék, tudod a fényfestő, aki azokat a TRANSZHUMÁN cuccokat nyomja.." :DDD kishíján felnyerítettem.

Smacika 2010.02.09. 11:57:44

@Smacika: Egy márral többet írtam, bocsi.

GAbica 2010.02.09. 12:01:26

@Styxx: remélem benne vagyok :)

mocc 2010.02.09. 12:06:51

Kortárs megnyitókon imádom a sok hülye sznobot halgatni,akik egymást licitáláják túl faszságokkal és közben fingjuk sincs arról, mi az a szar, amit éppen magasztalnak... kedvencem a "úgy egyél papa, hogy otthon nincs vacsora!" felkiáltással az asztalt letaroló nyuggerhadosztályok, akik két pofára tömik magukba a szendvicset, ócska bort, ócskapezsgőt... "újságíróknak, művészeknek jóóó"

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 12:11:50

@mocc:

Alap. Egyszer a Tölgyfa galériába az egyik ilyen megnyitóra beszaladt egy mammer, de így pongyolában. A szemközti házban lakott, és az ablakból látta, hogy emberek kajálnak, és átszaladt egy kicsit fogyasztani ő is.:)

Styxx 2010.02.09. 12:14:26

@Gabica [almighty]:
Igen, az ukrán csárdában vendégszereplő operaénekesnő rövid, de FONTOS szerepét szántam neked. majd leegyeztetjük a castingot. Készülj kortárs neoszovjet népoperákból:-)

Smacika 2010.02.09. 12:16:40

@El Topo (Sgt. Elias): Az a baj, hogy az ilyen művészeti bemutatókon, megnyitókon, sznoboknak való a kaja is.
Ki a fasz szeretne valami istentelenül kimondhatatlan nevű és kinézetű tápot a szájába rakni, csak mert az a trendi?
A tökömnek se kell a kanadából importált nünükecsáp roston, vagy a fehérorosz csámpáskacsos juharkarajfilé.

vincere 2010.02.09. 12:17:40

@mocc: kiállításmegnyitókra el is passzolhatnám :DD

mocc 2010.02.09. 12:19:50

@El Topo (Sgt. Elias): Volt egy bácsi, aki annyira gyorsan tömte magába a szendvicseket a megnyitón, hogy egy idő után a szájában összeállt a cucc, lenyelni nem bírta, forgatásra már nem maradt hely a szájüregben, úgyhogy a nyálas szendvicsgalacsin a padlóra került - a protkóval együtt. Ez volt a megnyitóhoz kapcsolódó "performansz" előadás -nagyon posztavantgárdra sikerült...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 12:22:03

@Smacika:

Mondjuk ahol én jártam, ott nem voltak ennyire sznob kaják. Ilyen faszom mikroszendvicseket adtak. Szelet kiflin valami rosszízű biszbasz, kartondobozban.

GAbica 2010.02.09. 12:26:31

@Styxx: óhajod számomra parancs :D

vincere 2010.02.09. 12:29:22

címlap, úgyhogy készüljetek

Kermit 2010.02.09. 12:44:45

Erről az egészről eszembe jut Woody Allen: Annie Hall című filmje, amiben a felesége elcipeli egy írótalálkozóra, ahelyett hogy hagyná focit nézni. Mélységesen utálja, hogy olyan emberek közé kell járnia, akik ilyen recenziókat, vagy repressziókat írnak. Majd felmegy az emeletre meccset nézni,majd amikor a felesége megtalálja közli, hogy amíg a sok okos lent az elidegenedésről dumál, addig ők itt fent keféljenek egy borzasztó jót.

rawdu 2010.02.09. 13:01:32

Kermit: egy kis jó kis dugás az mindig olyan jóóóóó! csak legyen kivel....
Ez nem a művészethez szól hozzá

rawdu 2010.02.09. 13:05:24

Egy fenti hozzászólóhoz, aki a modorosblogon fintorog, hogy ilyen már régen, a 70-es években is volt. Újságot mondok neked: Jerome Klapka Jerome "Stageland" című könyve egy csodás modorsoblog, egy az egyben ki lehetne itt posztolni. És Klapka Jeromos úr, innen a felvett neve, még élőben találkozott Klapkával, na nem a mostan zsibárussal, hanem Komárom 1848-49-es hõs védõjével.

nagyaron86 2010.02.09. 13:11:11

a Brown bunny című film teljesen ilyen... majdnem egy az egyben. ez kész

nagyaron86 2010.02.09. 13:18:24

van:
- hogy haladsz a képeiddel?
- most épp lefedtem őket nejlonnal mert zavartak. hmm... lehet, hogy így rakom fel őket a kiállításra.
- tényleg jobban mutatnak így.

Kermit 2010.02.09. 13:30:07

@rawdu: Hagyjuk...nézd meg a filmet, megéri. Az egész művésztársadalomnak mutat be ezzel a jelenettel, hogy lehet osztani az észt, de gyakorlatban úgyis a szex és a foci, ami fontos, a többi üres "szellemi onanizálás".

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.02.09. 13:32:06

Kurvajó, grat!
Az én mai posztom is művészfilmes :) (ez nem a reklám helye)

Kermit 2010.02.09. 13:33:11

@El Topo (Sgt. Elias): Újabban az "előkelőbb" helyeken a békacombot úgy tálalják, hogy a farháttal együtt van a békacomb kisütve, magyarul egy fél békát hoznak ki. Vagy ez köztudott? :-)

vga 2010.02.09. 13:40:34

Atyaisten, de szar volt... bocs

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 13:41:18

@Kermit:

Lehet hogy köztudott, de hogy én nem köztudtam, az is kurvahétszentség.

Buzzword 2010.02.09. 13:53:34

Ha szimplán dugnak, akkor pornó, de ha fekete-fehér Super 8 a nyersanyag, abban az esetben bizony art movie-val állunk szemben.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2010.02.09. 14:09:29

Modoros művészt űbermodorosan fikázni űbermetaciki?:)

Zorita 2010.02.09. 14:18:14

megrémített ennek a molinónak a víziója.

@rawdu: ú, reformkor tényleg, milyen modoros korszak lehetett már :))

Smacika 2010.02.09. 14:49:16

@Buzzword: Ez nagyon ott volt. És ha kiderül, hogy csak home poreszt forgattak volna, de a digitális gépet ellopták a teszkó parkolóban hagyott kocsiból, elővették a 8-ast, mert ha már elterveztük, hogy filmredugunk, akkor az lesz, közben lemerült a 8-as kamera és csak egy 27 éves vhs volt kéznél, az meg már a full retró über art?
Vagy ha minden tolattyúütem után felugrik, és gyorsan rézkarcol egy frame-et?

vincere 2010.02.09. 15:00:13

@Para Szt. Vakítás/büntetésosztópontkom: nem, a ray painting az más, fényeket vetítenek este házfalakra.
pl. www.youtube.com/watch?v=yVHk7YXdmP8

vincere 2010.02.09. 15:01:58

@vincere: de van light painting is, az megint más művészet.
en.wikipedia.org/wiki/Light_painting

Para Szt. Vakítás/büntetésosztópontkom 2010.02.09. 15:11:50

@vincere: köszönöm, már azt hittem ez is valami hűde szakzsargon :))

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2010.02.09. 15:38:42

Styxx, azért remélem nem saját példából merítettél. Mondjuk a filmcím: "A Férfi, aki nőket baszott" lehetne baszogat is, és akkor magamra is érthetném...:D

Persze szeretlek ám!:-)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.02.09. 15:44:20

ha ez a kortárs pornó"művészet" kifigurázása akart lenni, akkor ez feminista szempontból nagyon korrekt lett :D:D:D

lr 2010.02.09. 15:45:29

@Styxx: Most mondd, hogy nem ez inspirált:
napirajz.hu/archives/2006/12/12/CSODABACSI/
;D

@mocc: LOL

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.09. 15:49:10

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

És nem feminista szempontból milyen lett?
És mit szólsz a BKV viszontagságaihoz feminista szempontból? Vagy egyáltalán?

Frakk_a_macskák_réme · http://multipedia.hu/page/ajanlo/ 2010.02.09. 15:56:33

lesz írás a művészlelkű leánykákról is? akik a verseikkel gyötrik a szegény férfiembert, meg kell nézni a torzszülött agyagedényeiket, akik a marhaprörköltbe olyan fűszereket tesznek, hogy az első kanál után olyan hülyén nézünk, mint beduin a szánkóra...

léccilécci!

Styxx 2010.02.09. 16:02:39

@Hirmondo Helen:
Te, emlékeim szerint mintha te nekem anno meglettél volna. Két birka után jött az a kecske, és közvetlenül azután a zöld kis boci:-)
Én is szeretlek, te kis prűd:-)
@lr: Áááá, mekkora trip ez a strip. Nem ismertem, mintegy utólag igazolja a művész géniuszát:-)
Az utolsó buborékban az öreg szaki szövege mindent visz! Ksz.

ljungberg 2010.02.09. 16:21:24

Ez így elég beteg...:)
Greenaway bebújhat von Trier seggébe, miután az elnyelte Kovit és Tarr Bélát és visszaöklendezte Eizensteint:)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.02.09. 16:42:10

@Frakk_a_macskák_réme: Jáhhááhhááá! Ott a 10 pont! Torzszülött agyagedény, kurvajó! Népies kivitelben kukoricacsuhébaba!

Titan 2010.02.09. 16:52:27

Az írás - minden tisztelet, de - nem paródia, sajnos az egyértelmű túlzásokat leszámítva ez a szomorú valóság.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.02.09. 18:33:56

@Szocio Pata:
Művészfilmes című bekezdésedben megírtad a gondolataimat. Nagy taps jár érte, köszönöm. :)
Szuperek azok a fotók. hehe.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.02.09. 19:11:18

@Professor Pizka:
raerunk.blog.hu/2008/05/05/
europai_ertelemben_vett_filmtamogatas
Zseniális lista!
Ez fáj nekem, de nagyon: "Van a filmnek cselekmenye? Barmilyen? Igenlo valasz eseten minusz 500 pont."
"Elszivnak a filmben legalabb ket karton cigarettat? Igenlo valasz eseten 400 pont." Helyett: a pozítív hős(ök) sokat és értelmetlenül pofáznak a leszokásról? A negatív hős egyetlen cigaretta meggyújtása után is a Fábry Sándor nevével fémjelzett harákolásban tör ki? Igenlő válaszonként 300 pont

+
legalább egy szereplő alkoholista / ráiszik a gyógyszerre emiatt lecsúszott, ciniKUSS, életunt? Igenlő válaszonként 200 pont. Több, mint három alkohol problémával küzdő szereplő esetén egységesen 800 pont jár.
Sikerül a Budapestet övező alvóvárosok egyikének dögunalmas panelépületeit életveszélyes gettóként megjeleníteni? Igenlő válasz esetén 300 pont
A Belvárosban csakis öltönyös gazemberek és kurvásan-dögös "szakmabeliek" flangálnak? Igen válasz esetén 200 pont.
Kiskorú szereplő megerőszakolása, szexuális kihasználása, prostitúcióra kényszerítése 800 pont. (Plusz 200 pont adható, ha a gyermek önként vállalkozik a prostitúcióra, mert állami gondozott, esetleg kőgazdag család ekényeztetett, egyben érzelmileg elhanyagolt sarja. Csonka családért maximum 100 pont ítélhető meg.)
A társadalmat megosztó problémák feszegetése egy-egy b+-el bevezetett, sablonos, ordas banalitást tartalmazó mondat segítségével: + 600 pont.
A társadalmat megosztó problémák feszegetése doku-jellegű, több szempontot is megmutató, egymásnak válaszoló riportok vagy filmetűdök formájában: -600 pont.
Bármely kisebbséghez tartozó negatív karakter szerepeltetése. -400 pont karakterenként. Több, mint két karakter esetén a pályázatból való kizárás, mely érvényes a teljes stáb minden tagjának mindennemű, a jövőben keletkező művére is. Több, mint négy bármely kisebbséghez tartozó negatív karakter szerepeltetése a teljes stáb nyilvános megszégyenítését vonja maga után. A stáb pellengérre állíttatását még az adott kisebbség hivatalos képviselői sem vétózhatják meg.
ármely kisebbséghez tartozó pozitív karakter szerepeltetése. +400 pont karakterenként. Több, mint két karakter esetén automatikusan jár az 1000 pont, amely érvényes a teljes stáb minden tagjának mindennemű, a jövőben keletkező művére is. Több, mint négy bármely kisebbséghez tartozó pozitív karakter szerepeltetése a film külföldi fesztiválokra való erőszakos benyomását vonja maga után. A film agyonhájpolását, külföldi agyonégetését még az adott kisebbség hivatalos képviselői sem vétózhatják meg.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.02.09. 20:04:42

Régi vicc:

- milyen a képeid fogadtatása?
- hát vegyes. Van, aki a festéket sajnálja, van, aki a vásznat.

kIára 2010.02.09. 23:15:41

Erre emlékeztek?

kepgyar.blog.hu/2009/04/22/gagyi_muveszettel_sokkol_a_ketfarku_kutya_part

Ugyanitt egy Adaren nevű kommentelő: "Az egy dolog, hogy itt nem akar senki semmit mondani, ha mégis valaki megtalál egy értelmet, megtalál egy mélyebb tartalmat, akkor az számára működik."

kIára 2010.02.09. 23:16:30

@nagyaron86:

jaja, ezen röhögtem én is.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.02.10. 09:37:47

@afromagyar:

Hát majdnem. Mondom, már mindenki megvolt mindenkinek, nemtől függetlenül.

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2010.02.10. 18:47:46

@El Topo (Sgt. Elias): bőrszak az nem képző, hanem iparművész

Spiritmonger 2010.02.19. 03:19:07

asszem az ilyenekről mondták vagy 75 éve tőlünk kissé északnyugatra egy boldogabb rendszerben, hogy aki művészet helyett selejtet produkál, azt lágerekben kell átnevelni...

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.08.16. 20:56:57

Csak el ne olvassa valami rendezőiszínházas elmebeteg állat, még képes és ilyenre rendezi a Don Giovannit... bár láttam már rosszabbat is.
süti beállítások módosítása