Arany Farmermellény 2008: 1. ifj. Farkas Gyula

2009/05/02. - írta: Nyelvész Józsi

Cső, cimbik!

Na, ez is eljött, most gondolom örül a Gyula, mint Kisnovák a szociális támogatásnak. Az Arany Farmermellény 2008 első helyezettje ifj. Farkas Gyula, kamu blogger, önjelölt szórakoztatóipari szakmunkás.

A formára akkor figyeltem fel, amikor az egyik posztomra válaszul ajánlott szleng kifejezéseket:

Kedves blogoló!

Nagyon örültem, mikor az index jóvoltából rábukkantam blogodra! Nem mondom, pár éve nagyobb lett volna az örömöm: akkor ugyanis néhány fórumozó tanácsára - hogy még a látszatát is elkerüljem, hogy esetleg kockafej lennék - elhatároztam, hogy szlenget kezdek használni. Jó nagy kutatómunka kellett hozzá, de ím közkinccsé teszem, miket találtam:

      tananyagmozgató = tanár
      Menő beköszönés: Szia srácok! avagy: Cső, cimbik!
      balázska = kettes
      tatatea = szülői értekezlet.
    Van még a tarsolyomban, úgyhogy jelentkezni fogok!
Üdvözlettel: ifj. Farkas Gyula a BME mérnök - fizikus szakának (kondenzált anyagok szakirány) negyedéves hallgatója

 

P.s. Egykori kedvesem, Babos Piroska nagyon értette ám a csíziót, töméntelen tolvajnyelvi fordulatot használt.

De ki ez az állatok királya? Azonnal megindult a találgatás, hogy "ez most igazi?" meg "attól félek, ez nem kamu". A vélemények is durván megoszlanak. Én Bukott Rockzenész olvtárssal értek egyet:

 

Ifj. Farkas Gyula ügyesen promotálja magát és békebeli lúzerblogját szinte az összes kommentálható írásnál. Hogy mi vele a célja, nem tudom, de akár l'art pour l'art is lehet.

 

Úgy vagyok a Gyulával, mint anno decibel a L'art pour L'art társulattal. Gecire nem jön be, értetlenül nézek a hihetetlen szarra, de az osztálytársaim, spanjaim évekig emlegették a nagyon fasz szóvicceiket. Országos kollégáim, a Modor Tibi és a Nathanp is kitették a linkjét a blogjaikra. Szóval valami lehet benne, de én ettől még azt mondom, hogy no thx. :-)

(Az alábbi videó azt a Műegyetemista csodabogarat örökíti meg, akit a Kosbor blog szerzője is ábrázol. Enjoy!)

56 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.05.02. 15:06:49

Gyuszi nálam alap, leginkább a műfajteremtő Szakács Bélához tudnám csak hasonlítani.

Gyula, én veled vagyok, nagyon kedvelem immáron argóval és menő vakerral is csinosított anekdotáidat! Az első díjhoz meg granulálunk, fogyaszd egészséggel :-)

noirp 2009.05.02. 15:12:30

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁááááááááááááááááááááááá úúúú LOL

Erre mégcsak nem is tippeltem :DDDD

DrJohnson 2009.05.02. 17:26:11

inb4 Gyula megjelenik és elkezd poénkodni.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.05.02. 18:07:13

Igen tisztelt Nyelvész József kommentelő!

Mérhetetlen örömömre szolgált bejegyzésed, amely immáron országnak-világnak adja tudtára, hogy szerény személyem nem csupán a természettudományok terén ért el kiemelkedő eredményeket, hanem mindemellett kiváló stiliszta is. Nagyon megörültem ennek a jelölésnek, annál is inkább, mert titkon azért mindég számítottam rá. Most, hogy megkaptam, szeretném forró hálámat tolmácsolni hű olvasóimnak és mindazoknak, akik mókás történeteim sorát így vagy úgy bővítették. Mindenekelőtt Salga Tibit illeti a köszönet, aki volt olyan bárgyú, hogy kifogyhatatlan forrását adta az aranyköpéseknek. De üldözni fogja hálám a többi adomacsinálót is, így például Gyenes Tibit. Nem feledkezhetem meg ugyanakkor édesanyámról, aki sokszor vette kezelésbe kornyadozásnak indult kosborjaim, míg én a Tudomány várát ostromoltam a József Nádor Műszaki Egyetemen. Hálásan köszönöm kedvesemnek, F. Skolasztikának, hogy konstruktív megjegyzéseivel hozzájárult adomáim színvonalának emeléséhez, csak úgy, mint a kohómérnök-hallgató H. Hajnalka, aki hangos bruhaházásával mindég meggyőzött történeteim viccességéről. S végül, de nem utolsósorban, szeretném megköszönni kedves hörcsögömnek, a néhai Galois-nak, hogy volt szíves meghallgatni felolvasásaimat, s visszajelzést adni. De köszönöm még a büfésnőnek is, akinek ízletes szendvicsei felfrissítették testem s ezzel együtt memóriám is, minek következében újabb és újabb történeteket tudtam kibányászni a Múlt mélységes kútjából.

Legyetek résen!

ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon, nappali tagozaton, kredites képzésben

noirp 2009.05.02. 18:41:52

Azért valaki nyugtasson meg, hogy Gyula nem az eredeti élőhelyükről felfrancolt védett/fokozottan védett növényeket ápolgat otthon?!!
mert ha igen, kénytelen leszek kilépni a rajongótáborból...

tisztelettel az Önök
paranoi-rp-ja

a_fater 2009.05.02. 22:13:38

Borzasztó...én is mérnök-fizikus szakon végeztem, de nem kondin, hanem nukleáris technikán. Viszont mindenfele sok modorossággal találkztam a BME környékén.

yenoee 2009.05.02. 22:32:16

Ne mellényt. Atomot.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.05.03. 03:09:02

szerintem a FarkasGyula fasza arc, én nem is értem, hogy miért ilyen kis fosadék recenziót írtatok róla. (Bocs, Nyelvészjózsi, de ez most nem sikerült jól.)

belőlem és a vőlegényemből legalábbis kegyetlen lolokat váltott ki az, amikor kb. 1 éve felfedeztük, és végigolvastuk a blogját. Farkas Gyula egyébként kitűnően hozza az Asperger-szindróma majdnem összes tünetét... a speciális érdeklődések (kosbor!), a szociális készségek teljes hiánya és a "kis professzoros" beszédmód legalábbis erre utal. Talán azért is találtuk olyan viccesnek, mert saját magunk karikatúráját láttuk benne.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.05.03. 07:49:40

@noirp: Kedves Kommentelő!

Hogy feltételezhetsz rólam ilyet? Természetesen erről szó sincs. Külföldi katalógusokból rendelt magvakból hajtott ki csodás gyűjteményem.

Jó szelet! Jó szerencsét! Jó munkát!
ifj. Farkas Gyula

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.05.03. 13:08:56

@semota: Leírtam a véleményem, és Gyulának ez mindenképpen reklám, szerintem örül is neki. Attól, hogy nem értesz egyet, a poszt még nem fosadék. Én sem állok neki fosadékozni a blogodon, mert nem értek egyet a cikkeiddel, vágod. ;)

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.05.03. 13:09:32

@yenoee: Nekem nem kell kétszer mondani, de én Gallát is atomoznám például. :D

noirp 2009.05.03. 16:25:36

@ifj. Farkas Gyula:

Tisztőtt Gyula mester!
Megnyugodtam :)))
Nem minden gyűjtő jut ám el erre a szintre. (kivételesen komolyan beszélek)

szép jónapot

noirp
a finomkémia szakirányos és megkönnyebbült

_UnderCover_ 2009.05.03. 16:57:35

A Schönhetz Qpás vidijó egyidős az internettel.
Örömre szolgált újra megnézni.

_UnderCover_ 2009.05.03. 17:10:58

BRÉKING !!!
Megvan a videon található úriemben blogja
(youtube kommentben hagyott iwiw-linken keresztül)
Nem sokat változott, a blog hemzseg a modorosságoktól:

mgi.freeblog.hu/

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.05.03. 17:32:05

Kár, hogy ez a díj csak virtuális. Elképzeltem egy Oscar díjméretü szabászati próba baszt amin egy arany neoluxxal lefújt rojtos farmermellény tündöklik.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.05.03. 17:36:17

Na, de egy modortalan tapír vagyok, Gratulálni meg elfelejtettem.
Gratulálok Gyula!
És micsoda mezöny, micsoda mezöny! Èdes öregem, odatetted magad rendessen. Így is kell ezt, faszán, belemenöösen, nem izgulva!
Az az áramkörös legutóbbi bejegyzés eléggé súlytó volt.

noirp 2009.05.03. 18:04:47

Én az előzményét is elolvastam. Jujj. :))) Tibi, nézd meg, egyes részei ide valóak. Olyanok, mint a punnyadt pezsgő, ami üt is, hat is...:)))

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.05.03. 19:52:35

@noirp:

bizony, ifj. Farkas Gyula nagy klasszikus. A furcsa az, hogy az emberek jelentős százaléka nem igazán érti ezt a fajta humort, és azt se vágja, hogy ironikus az egész. Érdekes, mi a vőlegényemmel egyből tudtuk, hogy miről van szó, pedig mindketten autisztikusak vagyunk, és ugyebár a magunkfajta esőemberek nem értik az iróniát (nyiss ki akármilyen szakkönyvet, ezt fogod benne találni).

Prophet 2009.05.03. 23:21:40

Pinabajusz még ma is divatos? Örökzöld darab... de modoros-e? Felvételi követelmény, vagy csak csúnya sztereotípia? Nézzék ma este 19.55-kor esélyegyenlőségi műsorunkat, és választ kapnak a kérdéseikre!

Éljen az első!

noirp 2009.05.04. 10:04:39

@semota: esőember:DDD idesüss, ezen az alapon az összes tudós autisztikus :) lolol

[Mé' és akkor a bármiről fél perc alatt--előzetes infó nélkül persze-- döntő, " dinamikus" bivalyviselkedésű meneccserek micsodák? ti. én inkább őket tartom betegnek.] Gyula mester egy falubolondja és az vmi egészen más!!! :))) Az egy élethivatás.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.05.04. 10:15:29

állatok vagytok mindannyian!
miattatok fáj a hasam!
:DDDDD

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.05.04. 10:47:30

NAMENJETEKAPICSÁBAÁÁÁÁÁÁÁ! :)))) Ez a srác a videón Markó Gergő, alias Bolondgyerek, éppen a BME-re jártam (nem kondenzált anyagok fizikája szakirányon, de majdnem), amikor ő is. Mitöbb, fizikából együtt jártunk tárgyújrafelvételre...

Istentelen. Minden előadásra távcsővel jött, övtáskában, és az első sor közepére szeretett ülni. Ha már ült ott valaki, nagyon csúnyán nézett rá. Az első sorba nagyon kellett a távcső, de mindegy. Aztán eltűnt, ahogy én is, pár évvel később a zárt osztályról került elő egy kb. 15 oldalas irománnyal, amit érdeklődéssel olvastam végig.

Ebben összefoglalta, hogy Jézus gonosz, és le kell győzni, amelyben jelentős segítségünkre lehet a telkükön lévő varázs-szappan. Mindenképpen kell valaki segítsen az akcióban, mert Jézus őt már felismeri. Hiába, a kis Tyler Durden óvatlan volt, Jézus meg nagyon résen lehet...

@diwat26: kösz a blogját! Nem állítom, hogy elolvasom, mert már szenteltem neki az életemből egy időszakot, de megörvendeztet minden visszatérése, és szinte büszke vagyok rá, hogy évfolyamtársam volt. Eleve nagyon furcsa évfolyamtársaim voltak, vannak, evör.

ifj. Farkas Gyula meg egy állat, teljesen aláírom, amit csinál, egy időben nagyon szerettem volan egy faszfej nicket, aki mindig csak azt kommenteli mindenhez, hogy "mindegy, úgyis ki fog hűlni a Nap mindjárt és vége lesz mindennek", de aztán rájöttem, hogy vannak organikus faszkalapok, fel se tűnne, ha mímelnék egyet. De, feltűnik. Riszpekt minden elhíresült Gyulának.

Balance Of Power 2009.05.04. 12:52:04

Azert a Sin City ota en kicsit maskepp tekintek a videobelihez hasonlo luzerarcokra...
Sztem ez a csavo is pszichopata.

Gyula viszont szerintem fotosopp.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2009.05.04. 13:08:04

Gratulálok!

A bemutatástól én is kicsit többet vártam, de sebaj! :-)

A Kosbor blognál egy jobb van, amikor Gyulus elmegy kommentelni. Én a Homárról ismerem.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.05.04. 15:55:56

@nosferato: Kedves Kommentelő!

Az említett M. G. úr olykor-olykor blogomban is kommentel, és mindég hálás vagyok, mikor nem csupán elismeréssel jutalmazza anekdotáimat, hanem még tovább is fejleszti a szellemességet. Blogjából kiderül, hogy igen kiváló stylusa van neki magának is.

Legyetek résen!
ifj. Farkas Gyula

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.05.04. 18:34:23

@ifj. Farkas Gyula: gyula úr

te olyan csávó vagy, aki nyáron zoknival hordja a szandált?
:)))
a másik meg, hogy ha mán fényképet nem viritasz magadról, akkor legalább egy kis "kedvenc" összeállítást bökjél ide magadról, végül is rólad szól most a Zének ezen a bejegyzésen...
kedvenc kaja, kedvenc ital, kedvenc zene, kedvenc könyv, kedvenc diszkó, kedvenc szexpóz, kedvenc film, és ígytovább hosszan s végeláthatatlan sorba' toljad az infókat meg mindent, amit meg kívánsz osztani fennkölt személyeddel kapcs.-ban...
de persze csak ha van kedved
:DDDDD

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.05.04. 19:17:43

@ufó - tardai arc, modorosan küldi a szlenget: Kedves Kommentelő ufó!

Próbálkoztam fénykép betételével, egyelőre sikertelenül. A többi információt nemsokára megosztom a nagyérdeművel.

Jó munkát! Jó szerencsét!
ifj. Farkas Gyula

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.05.04. 19:45:10

@ifj. Farkas Gyula: az avataros arcok segítenek önnek, gyula úr
vagy pedig túl dúúúúúúrva képpel próbálasz nyomulni?
:)))

te szoktál szmájlit rakni a kommentjeidbe, mester?
:DDDD

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.05.04. 21:11:27

@noirp:

"idesüss, ezen az alapon az összes tudós autisztikus :)"

azért ez túlzás, de vannak köztük szép számmal :) bár lehet, h papírja nem mindegyiknek van róla :)

a nördsztereotípia számos eleme erősen összevág az autijellegű viselkedéssel... véletlen-e?

noirp 2009.05.04. 21:42:34

@semota: "a nördsztereotípia számos eleme erősen összevág az autijellegű viselkedéssel... "

szto éto nörd??? :)

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.05.04. 21:59:46

Mondjuk az tényleg kurva jó volna, ha mindenk feltöltené az arcát szépen, és a gyerekinternet maradna arc nélküli, a felnőttinternet meg ilyen ilyen. Indokolt esetben lehet profilt, vagy tarkót, de azért úgy nagyjából...

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.05.04. 22:16:45

@nosferato:

én feltöltöttem, nekem ilyen színes, ámde egyoldalú arcom van. ja és van egy lyuk is a közepén, különben nem kapnék levegőt :P

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.05.04. 23:05:56

@semota: negyed órája azon gondolkodom, hogy tengelyesen vagy középpontosan szimmetrikus. De jól áll nagyon. Ez lehet az önmaga farkába harapó aspies kígyó ;)

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.05.04. 23:23:00

@nosferato:

köszi :)

szimmetria: ezt én se tudnám így megmondani... síkba levetítve szerintem középpontosan, arról meg, hogy térbeli alakzatként milyen, nem tudok nyilatkozni, de a neten rákeresve úgy látom, h erről a témáról külön szakcikkek születtek :)

symmetry.hu/content/aus_journal_content_abs_2008_19_1.html

aspieskígyó = LOL

Balance Of Power 2009.05.05. 13:41:28

Megneztem a youtube-on a videohoz tartozo kommenteket. Hihetetlen, hogy az emberek fele a "jaj szegeny, milyen szemetek, hogy szivatjak"-szoveggel jon, sot... Ordit a csavorol, hogy baromi jofejnek tartja magat es eszebe sem jut, hogy szivatas az egesz...

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.05.05. 23:02:59

@Balance Of Power:

attól, hogy a srác nem vágja, hogy mit csinálnak vele, már mindjárt elfogadható lesz a dolog?
ha neked lenne egy kissé (eléggé) különc öcséd, és néhány hülye a kampuszról készítene róla egy videót, és fölrakná a netre, akkor mit szólnál hozzá? jókat kacarásznál, igaz?

Selkt-Sa 2009.05.06. 06:15:58

nem szép dolog valakit ország-világ előtt kiröhögtetni. sajnálom szegény srácot, remélem azóta kikupálódott.

Balance Of Power 2009.05.06. 09:25:56

@semota: Ez azert osszetettebb dolog. Van, aki szanalomra melto es van, aki nem az. Ha elolvassatok azok kommentjeit akar itt, akar a tube-on, akik ismerik, lathatjatok, hogy ez a csavo az utobbi kategoriaba tartozik inkabb.

@Selkt-Sa: Irtak azt is, hogy eloszor sehova nem raktak fel a videot, majd csak egyetlen eldugott helyre, azt a linket pedig maga Gergo terjesztette. Szoval akkor...?

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.05.10. 10:29:59

Markó Gergely Imre, kedves egykori tanítványom:

iwiw.hu/pages/user/userdata.jsp?userID=8575392

Amúgy szintén blogger: mgi.freeblog.hu/

Bene Robi 2009.05.10. 12:43:43

ZöPö, te a Kandón tanítasz? Netán a BME villanykarán?

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.05.10. 13:33:36

Nemnem, még gimnáziumban volt hozzá szerencsém.

Bene Robi 2009.05.10. 13:43:56

Vicces gyerek. Szerintem nagyon kreatív, és a szakmájához is jól ért.

ZöPö_ · http://route66.blog.hu/ 2009.05.10. 20:49:31

Örömmel hallom, mert ez a videó meg a blogja elég ijesztő. Gimiben olyan "kedves, lelkes, link gyerek, aki néha tud fárasztó is lenni" volt.

marcivagyok 2009.05.15. 12:23:32

hihetlen modorosság lett az egész itt látható kommentáradat.
mind hülyék vagytok.:d:d:d

Farkas gyula minden mondata maga a MODOROSSÁG!

KÖSZ

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.05.29. 09:22:24

@ufó - tardai arc, modorosan küldi a szlenget: Kedves Kommentelő!

Most már, ha minden igaz, működik talán az avatarom. Szmájlikat penig nem használok -- nem megy a stylusomhoz.

Jó szerencsét!
ifj. Farkas Gyula

h031109 2009.05.30. 20:05:22

@semota: Ez a srác a videón nem egyszerűen különc vagy bogaras, hanem beteg szegény, a szó valódi értelmében. Nála ez nem póz (vagy ahogy ti hívjátok: modorosság). Azt hiszem, nagyon sok ilyen ember van, akiken már gyerekkorukban látszik egyfajta korlátoltság, van az emberi érintkezésnek egy olyan része, amit számukra teljesen homályos, és nem is nagyon fogják fel, hogy mit nem fognak fel. Nem tudom, hány ilyen gyerekkel foglalkozik fejlesztő pszichológus, akiket én ismertem, azokkal nem foglalkozott senki.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.05.30. 20:33:08

@h031109:

Tudom, hogy miről beszélsz, én Asperger-szindrómás vagyok, ami a szociális szabályok és jelzések érzékelésének fogyatékossága. (Lényegében az autizmus egy nagyon enyhe változatáról van szó.)
Elképzelhetőnek tartom, hogy ennek a srácnak is hasonló problémája van.
Azért fogalmaztam úgy, hogy "különc", mert a kívülállók számára ezek az emberek ugyanúgy különcnek tűnnek, mint azok, akik elvileg "egészségesek".

Ami engem illet, én időközben komoly energiabefektetéssel valamelyest ledolgoztam ezt a hátrányomat. Van, aki viszont sosem jut el erre a szintre, mert egyszerűen nem érzékeli, hogy bármiben is más lenne, mint a többiek.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2009.05.30. 21:47:16

@semota: Nekem mindig "sikerül" aspergen-gyanúsra kitölteni a teszteket, csupán azért, mert több dolog érdekel, mit az átlagembert. De valahogy a többi dolog (diplomák Ahhhh9 nem jön össze. van valami összetettebb vizsgálat (ami nem a díványos embertől a gyógyszertárig vezeti végig az érdeklődőt)?

mizrolist 2009.05.31. 05:51:07

@h031109: és most kórusban: Sheldon!

:D (aki nem értené, nézzen bele a The Big Bang Theory egy tetszőleges epizódjába)

h031109 2009.05.31. 07:54:35

@semota: Akiket én ismertem, azoknak annyi átment, hogy valami nem frankó, de fogalmuk sem volt, hogy mi. A filmen látszik szerintem a gyereken, hogy ő sem tudja, hova tegye a dolgot sokszor, és talán éppen azért, mert tudja vagy érzi, hogy bizonytalan, mindig hajlik arra, hogy elfogadja azoknak a véleményét, akik szerinte jobban értenek ehhez -- vagyis az interjúkészítőkét. Ijesztő vagy szomorú -- ahogy tetszik --, hogy milyen elszántan kompromisszumkész, és mennyire meg akar felelni: annyira, hogy még olyan irányba is hajlandó az öninterpretációját elvinni, amit addig ő nem is gondolt volna.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.05.31. 11:43:17

@mizrolist:

bizony :)))))

ez az (egyébként szintén aspergeres) vőlegényemmel az egyik kedvenc filmünk :)

@h031109:

Azért nem könnyű rájönni arra, hogy mi nem frankó, mert 1) az aspergeresek nem ismerik a helyzetet leíró kifejezések pontos értelmét 2) a "normálisak" sokszor nem is tudják pontosan elmondani, hogy mi az, amit rosszul csinálok. Az utóbbinak az az oka, hogy a szociális viselkedés legtöbb szabályát ösztönösen tanulják meg az emberek, és ha valami nem stimmel, csak azt érzik, hogy valami gáz van.

Olyan ez, mint a rossz vers. A laikus szemlélő csak azt érzi, hogy szaggatja a dobhártyáját, az irodalomhoz értő viszont képes részletesen megmutatni, hogy mik azok a strukturális elemek, amelyek nincsenek a helyükön.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.05.31. 11:46:32

@Fée Verte:

Fönn vannak az AS diagnosztikai kritériumai a neten, ott tájékozódj. A hivatalos diagnosztizálás viszont elég macerás és drága.

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.06.01. 10:03:16

@Fée Verte:

Nézz körül a blogomon is, ott is elég sok infó van.
süti beállítások módosítása