Utolsó kommentek:

WildBear 2021.09.07. 12:45:51

@Burgermeister:
"A gatamat szejjelkurtak a legutobbi szulesemnel, amig nem teszik rendbe addig nem akarok semmit."

Nem baj drágám, akkor addig a seggedbe fogom rakni!

Bejegyzés: Félrekúrós-szakítós szótár

Opi87 2021.08.03. 06:08:03

Ha férfi vagy, mindig tarts szeretőt. Ha férfi vagy, és nem tartasz szeretőt, még a feleség is lúzernek tart majd. Ha megfigyeled, a nők legkevésbé azokat hagyják el, akik mindenkivel csalják őket. Ha racionalitás talaján közelíted meg, akkor alapvetően rossz úton jársz, mert ezek bizony irracionális dolgok (pláne nőknél, akik alapvetően érzelmi alapon döntenek vs. a férfiak inkább a racionális tengely mentén, ez már viszont genetikai különbség szerintem). Én nekem most két barátnőm van, és nem tudnak egymásról. Szemét vagyok? Lehet. És? Fekete pontot kapok? Karma visszaadja? Hát ok, ezt a kockázatot vállalom. Már elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne érdekeljen őszintén :) A két gyerek/fehér kerítés családmodellbe én személy szerint nem férek bele, szóval akinek ilyen igénye van, hajrá, és sok sikert.

Bejegyzés: Félrekúrós-szakítós szótár

Opi87 2021.08.03. 04:29:29

Nem a második világháború a kemény, hanem aki képes 10+ évig multiknál dolgozni.

Bejegyzés: Ideje a házartásbeli anyukáknak is besegíteni férjük multis melójába

Opi87 2021.08.03. 04:25:13

Emlékszem valamelyik bel-pesti kocsmában ültem napközben (dolgoztam, nem részegedtem), és ott volt három olyan késő 30-as típusú nő, és teljesen megsértődtek (konkrétan ordibáltak) mert a pincér (aki amúgy nem volt szerintem fiatalabb náluk) "letettszikezte" őket valamilyen nyakatekert módon.

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

A Joda visszatér 2021.07.30. 10:45:55

@Takács Miklós: Nincs oka egy férfinek arra a hétköznapi, munkahelyi érintkezés során, hogy felajánlja a tegeződést egy nőnek. Meg kell várnia, hogy a nő tegye ezt meg .

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

Milgauss 2021.07.29. 09:39:22

Pályakezdőként multis környezetben komoly traumát okozott, hogy mindenkit tegezni kell, a gyárigazgatót és a majdnem nyugdíjas könyvelő nénit is. Huszonévesen azt mondani, hogy Erzsike, légyszíves készítsd el nekem ezt meg azt a riportot, egy olyan néninek, akinek alapból csókolommal köszönnék, nagy kihívás volt. Ugyanígy egy senior vice presidenttel úgy tegeződni, hogy azért mégse tűnj túl közvetlennek szintén nem egyszerű, nem véletlen van a magyar nyelvben magázás...

Másik, hasonlóan megrázó élményem húszas éveim végéről, a társasházban, ahol laktam, volt néhány fullos tini csajszi, és az egyik csókolommal köszönt a liftben. Ez jelentette számomra a fiatalságom végét. :)

Pénztárosokkal vagy futárokkal is mindig eljátszom ugyanazt:
Én: - Helló
Futár (fiatalabb nálam) - Jó napot
mikor megy el:
Én: - Viszontlátásra
Futár: - Helló

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

Takács Miklós 2021.07.29. 06:55:49

@A Joda visszatér: Nem azt írtam, hogy az idősebb, magasabb rangú férfi letegezi a fiatalabb, alacsonyabb korban lévő nőt, hanem hogy a tegeződést felajánlja, tehát a tegeződés kölcsönös lesz. Nemcsak Görög Ibolya protokollos létezik az országban. Az illemtan szabályai az életben állják meg a helyüket, az általam írt példákban elképzelhetetlen, hogy a nő kezdeményezzen tegeződést.

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

A Joda visszatér 2021.07.28. 15:23:46

@Takács Miklós: Görög Ibolya, aki sokáig protokollos volt a legmagasabb szinteken, ugyanezt vallja.
Nem tudom elképzelni, hogy a munkahelyen egy státuszban nálam alacsonyabb szinten álló és/vagy lényegesen fiatalabb nőt letegezzek,vagy kezdeményezzem a tegeződést. Miért tennék ilyet?
Egy szerelmi ügy az nyilván más, de általában ahogy haladnak a dolgok a végkifejlet felé, a nő tegezésre vált, vagy még korábban kezdeményezi, hogy tegeződjünk.

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

Takács Miklós 2021.07.27. 22:51:59

@A Joda visszatér: Vagy a másik példa: 60 éves női vádlott felajánlja a tegeződést a 43 éves férfi bírónak a tárgyaláson?

Vajon Monica Lewinsky ajánlotta fel a tegeződést Bill Clintonnak, vagy forditva? vigyázat, az angol nyelvből kikopott az első szám második személyű névmás - thou-

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

Takács Miklós 2021.07.27. 22:36:28

@A Joda visszatér: Ilyet én is tudok, internetről bármit és annak az ellenkezőjét is ki lehet másolni. Amit én másolok annak erősebb a pontértéke.

Gondolja végig, egy római jog vizsgán az első éves joghallgató hölgy felajánlja a 60 éves, akadémikus professzornak a tegeződést.

"Ki kinek, mikor és hogyan ajánlhatja fel a tegeződést?
A tegeződés hármas alapszabálya, amely szerint idősebb a fiatalabbnak, magasabb beosztású az alacsonyabb rangúnak és nő a férfinek ajánlhatja fel a tegező viszonyt, jelenleg is él. Ugyanakkor ma már azt is fontos megvizsgálnunk, hogy az adott élethelyzetben e három kritérium közül melyik a domináns, és annak megfelelően kell döntenünk.

Egy munkahelyen például, ahol nem a nemi szerepek a dominánsak, kifejezetten elfogadott ma már, ha a férfi főnök ajánlja fel a tegeződést a hölgy beosztottnak. Különösen fontos ez olyankor, ha a csapatban kevés a hölgy, és a férfiak tegeződnek egymás között. De ugyanígy az is elképzelhető, hogy egy fiatal hölgy vezető kéri meg az idősebb férfi munkatársat, hogy tegeződjenek. Ezekben az esetekben a beosztási kritérium a döntő, és az életkor, illetve a nemi szerep másodlagossá válik.

Olyan is előfordulhat, hogy rangbéli különbség nincs, és az életkori különbséget is nehéz meghatározni, viszont a nő „nem kapcsol”, és a végén csak úgy alakul, hogy a férfi kezdeményezi a tegezést. Ezeken a helyzeteken sokat segít a felajánlás udvarias módja, vagyis nem az azonnali tegezés, hanem ha a férfi elmondja, hogy számára könnyebb, egyszerűbb lenne a kommunikáció, ha tegező viszonyban tehetné a továbbiakban. Ezt a fajta illedelmes őszinteséget általában nem veszik zokon a hölgyek!"

Az idézet forrása:

illemtan.hu/blog/2020/01/06/pertu-es-kozos-libaorzes-a-tegezodes-aranyszabalyai/

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

Almandin 2021.07.27. 22:09:41

@Mitya Ivanov: Én is emlékszem a blogjára, megint bele is olvastam. Elég fura szerzet. A magyarellenes magyar létező jelenség.

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

Mitya Ivanov 2021.07.27. 16:53:46

@Almandin: www.youtube.com/watch?v=IKgOd2-4qQw

korkep.sk/cikkek/media/2013/08/09/csehszlovak-kem-talalt-sullyedt/

nekem Bötös Botond, alias Csehszlovák kém ugrott be egyből. Ő anyaországi magyarként felvette a cseszlomagyar identitást és így osztja az észt

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

Almandin 2021.07.27. 12:56:54

@A Joda visszatér: Nem hiszem, hogy ez lenne ma a fő udvariassági probléma Magyarországon. Egy olyan társadalomban, ahol kötőszóként használják a b.meg és a g.ci szavakat, köszönni meg sokan nem tudnak, sokadrangú probléma, hogy kinek illik a tegeződést felajánlani.
Ezek talán túl merev szabályok, két ember, ha bizalmas kapcsolatba kerül, össze szokott tegeződni, egyéb viszonylatban meg a magázással nem lehet túl nagyot hibázni. 100 éve még bizonyos rétegeknél annyira merev etikett-eljárások voltak, hogy könnyű volt téveszteni, egy nyugodt percük se volt, annyi (értelmetlen) szabályt kellett fejben tartani. Ma meg a mindent elárasztó tahóság korában élünk.

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

A Joda visszatér 2021.07.27. 11:29:10

@Takács Miklós:

igenyesferfi.hu/eletmod/3-gyakori-uzleti-etikett-hiba-amit-te-is-elkovethetsz-igy-keruld-el-oket.php

"Férfi és nő között a tegeződést minden esetben a nő kezdeményezheti, erre mondhatjuk akár azt is, hogy „aranyszabály”! Még abban az esetben is így van ez, ha nagy korkülönbség, vagy nagy rangbéli különbség van a férfi javára. A tegeződés a nők előjoga, és kérjük ezt tiszteletben is tartani! Azonos neműek között az idősebb ajánlhatja fel a tegeződést."

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

Takács Miklós 2021.07.27. 07:08:39

@A Joda visszatér: Nem mindig a nő ajánlhatja fel a tegeződést, nem csak a nem számít. Ha a férfi idősebb, vagy magasabb rangú pl. vezető-beosztott viszony, akkor a férfi ajánlhatja fel a tegeződést. Az udvariassági szabályok azért egy kicsit bonyolultabbak.

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

Almandin 2021.07.27. 00:02:21

@Mitya Ivanov: Nekem is ez jutott eszembe. Úgy állítja be a szlovákiai helyzetet, mintha nem lenne a szlovák politika felől asszimilációs szándék. Kémnek ugyan nem kém, de a szlovák soviniszták fogadatlan prókátora.
Az, hogy sok felvidéki magyarnak nincs már magyarságtudata, az annak köszönhető, hogy előrehaladt az asszimilációs folyamat. Elszakadva az anyaországtól sok évtizede és szlovákokkal keveredve nem csoda. Amúgy félreértés ne essék, én nem ítélem el a vegyes házasságokat. Természetes, hogy ott élve egy magyar beleszerethet egy szlovákba, ez nem bűn. Viszont aki vegyes házasságba születik, az általában a többségi származással azonosul, ritka az, aki a kisebbségivel. Ez a világon mindenütt így van. Hernyó ismerősei szerintem félszlovákok lehettek.

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?

bontottcsirke 2021.07.26. 22:43:24

@Almandin: én úgy szoktam órát tartani, hogy az osztályhoz érve először bedobok egy villanógránátot,aztán sigsauerrel természetesen taktikai lőszerrel raduplazok mindenkire mert egy lövés nem lövés. Aztán jön az igazgató és aki esetleg élne egy lugerrel tarkón lövi. Aztán leadom az órát és beirom a kretaba.

Bejegyzés: És a Tanárnőnek ki tetszett-e javítani a dolgozatokat?
süti beállítások módosítása