Olvasói rovat - Karácsonykor a család a legfontosabb

2015/12/25. - írta: Modor Tibi

Kedves Tibor!

Mint tudjuk, a szalagavatónál több lehetőséget csak a karácsony kínál a modoroskodásra, fájóan konstatáltam, hogy idén ez eddig kimaradt. Bátorkodtam hát eme hiátus orvoslására egy szerény ám ízléses csokrot kötni a teljesség igénye nélkül. Ha arra érdemesnek találod, leközölheted, ha kevésnek, remélem ötleteket tudsz meríteni későbbiekhez (Tibor: amióta megláttam egy kommentben, hogy ő karácsonykor panelfürdőszobában csókolózik a nagynénjével, én nem is tudom, mit gondoljak már).

Nyilasi Misi

 

Karácsonykor a család a legfontosabb

Most, hogy véget ért a valódi ünnepi szezon (vasárnapi nyitvatartások decemberben), nem marad más, mint hogy a családdal KELL együtt tölteni napjainkat. Az ajándékokat már letudtuk. Apunak egy üveg Vilmos homokfúvott saját brand poharakkal, hiszen ez olyan egyedi, és hát megérdemli a minőségi italt. Anyunak kézzel készített bonbon (2499 Ft/doboz), mert kétféle bejgli, pogácsa és ötféle szaloncukor után biztos vágyik egy kis édességre, főleg, hogyha a dobozra tizenkétféle nyelven fel van írva, hogy „Szeretlek!” vagy „Köszönöm”. Érezze, hogy fontos. Lánytestvérnek (mondjuk Hugi) egy ízlésesen összeállított tusfürdőcsalád, amiben van sampon is. Mondjuk Adidas vagy Puma márkájút, nehogy azt higgye, hogy nem figyelek arra, minek örülne. Öcsinek StarWars-legó, mert ugye minden generációnak jár egy saját T R I L Ó G I A. Ezzel biztos kitűnik a többi alsós haverja közül.

Nagyfaternak meg lehetne játszani a PornHub-os reklámot. Nekiadnám a tavalyi tabletemet, nekem az már ócska, még KitKat fut rajta. Kár, hogy telefonja sincs. Aztán együtt a család! Együtt nézzük a Blue-rayen (tavalyelőtti Black Friday szerzemény!!!) azt a filmet, amit még ajándékba adtak a lejátszóhoz. Újat azóta se vettünk hozzá, mert drága, és évközben senkinek sem jut eszébe, hogy van ilyenünk. Meg a kötelező fénykép, amire ilyenkor még Jutka is odaáll (Apu nővére), pedig ő sosem szokott. „Ugyan Marikám, ki kíváncsi még rám!” De azért a telefon kijelzőjében nézve még lopva megigazítja a homlokán a tincseket a fotó előtt. Megbeszéljük, hogy régen minden karácsonykor derékig ért a hó (pedig nem is), meg hogy milyen jó volt disznót vágni, amikor összejött a nagycsalád. Lehetne jövőre venni egy hízót, a sufniban meg is csinálhatnánk, csak a Réka szekrénysort ki kellene tenni onnan („Vaterára feltetted már?”), meg a szétszedett Simsont is végre össze kellene rakni.

Néha kitalálja Nagymuter, hogy menjünk el együtt templomba is, ahol mindig olyan hideg van, fáznak az ujjaim, ahogy a pad alatt betakarítom a gabonát a Farmville-ben. Még jó, hogy tavaly megleptem magam egy kapacitív kesztyűvel. Ünnep másnapján átugrik Bandibá is egy pálinkára („Tudod, ez a tavalyi törköly, a hatvanfokos, ami olyan jól sikerült”), akin érezni, hogy aznap már máshoz is beugrott előtte. Ő aztán minden évben elmeséli, hogy háromévesen hogy kergetett meg a kakas az udvarán, amit illik viccesnek találni. Pedig már mennék fel a szobámba, hogy a Pump and Flex decemberi számát olvassam, mert elhatároztam, hogy kicsit sportosabb formára váltok. Nincsenek nagy terveim, csak hogy a kilónyolcvanba beletudjak tolni erőlködés nélkül.

Kár, hogy ilyen hamar véget érnek az ünnepek, és mehetek vissza a dolgos hétköznapokba. Pedig a család olyan fontos számomra.

19 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Donjon 2015.12.25. 11:02:24

Én már összevesztem faterral, mindenbe beledumál, anyám már fullideges, jönnek a rokonok. Szerencsére holnap lépünk és nem kell tovább nézni a műsort.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.12.25. 11:10:58

Jutka néni szeme alatt feketéslila táskarendszer van. Töményezik és erős dohányos. Mivel már nem menő a szobában cigizni ezért folyton kijár az erkélyre, aminek el van torlaszolva az ajtaja valamivel amit ide-oda kell rakosgatni. A ki-be járkálás miatt aztán huzat lesz, emiatt meg többen elkezdenek morogni. Jutka besértődik és haza akar menni. Ekkor anya megengedi hogy a konyhában cigizzen. Akkor oda kiül cigizni és ott is marad egy másik bagóssal, akivel szép csendben elpiálgatnak kölcsönmamuszban.

Zsuzsi25 2015.12.25. 19:05:34

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: :D. Nagyon klassz. :) Nekem (sokan irigyelnek) normalis csaladom van, es ezeket csak hallomasbol ismerem. :D Vicces. A farmvilles a legjobb. :)

marcel 2015.12.25. 20:18:18

nagyon köszönjük, de ebben mi volt a vicces?!

Ádám Sándor 2015.12.25. 20:35:39

A templomba menést én szoktam erőltetni....a fiam játszik az iphonján, a múltkor elvette tőle a mögötte ülő néni, merthogy zavarja...Boldog Karácsonyt!

Trónkövetelő 2015.12.26. 09:55:42

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
december 25.-i családi ebéden az
1. napirendi pont: homoszexuális színészek
2. napirendi pont: zs színészek
3. napirendi pont: a zs-k jogtalanul vádolják a magyarokat a holokausztban való részvétellel
4. K. J. színész közéleti tevékenységének értékelése
5. napirendi pont: semmi bajunk a buzikkal, de azért ez természet ellen való és gusztustalan
A 3. napirendi pont megvitatásába meggondolatlanul beleszólok, melyben a jelen lévők többségével nem megegyező álláspontot képviselek, a tapasztalt reakciók miatt a továbbiakban nem szólok hozzá az eszmecseréhez.

bontottcsirke 2015.12.26. 13:36:17

A csomagolok nektek kocsonyát rész kirmaradt. Kissé félkész.

2015.12.26. 20:33:38

@Ádám Sándor: a templomban bunkón morgó néni alap, különösen a szeretet ünnepén de máskor is

Trónkövetelő 2015.12.26. 23:11:50

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Jutka néninek van egy barátnője, Ildi. Erősen orvos- és gyógyszeriparellenesek mindketten, hiszen az ükanyjaiknak ennyi idős korukban semmi bajuk nem volt (általában eddigre már meg is haltak). Valójában Jutkának a láncdohányzás és a zugivás az, ami a betegségeit okozza, Ildi nem iszik és nem dohányzik, ellenben rengeteget zabál, és szarni is kocsival jár, ülő életmódot folytat, ezért 1,5 mázsa és cukorbeteg. Ildinek van egy férje, aki azért nem hagyja ott, mert Jutka egyre ritkábban adódó és egyre lepusztultabb alkalmi partnereivel swingerezni szoktak. Tulajdonképpen azon múlik Ildiék házasságának a jövője, amíg Jutka szexuális vonzerejének halovány visszfénye képes lesz-e addig megfelelő, swingerezésre kapható férfiakat előcsalogatni, amíg Ildi férje, aki szintén erősen túlsúlyos és cukorbeteg, impotens lesz. Ha ez bekövetkezik, Ildi nyerte a játszmát.
Jutka Apa testvére. Anya mindezt tudja róla, undorodva figyeli Jutkát, de persze a "gyerekek előtt" (azaz 30+-os felnőtt emberek előtt) különösen most karácsonykor most nem hozakodhat elő ezzel, és úgy tesz, mintha Jutkával a legjobb barátnők lennének. Valamiért azonban Anya, Jutka és Ildi együtt sosem mutatkoznak egyszerre egy társaságban, mert Jutkát még a rokonság miatt még megtűri, azonban Ildi már nem teheti be a lábát a lakásba. Jutka most idén karácsonykor nem eszik bejglit és rántotthúst, mert Ildivel paleóznak. Amikor ezt közli, anyuka úgy, hogy nem veszi észre senki, kicsit erősebben megmarkolja szelés közben a kést. A paleózást Jutka betartja, de nem ér semmit a cigi és a pia mellett, Ildi nem tartja be, csak azt hazudja Jutkának, viszont az elvárások betartása miatti frusztráció és a hazugság keltette feszültség miatt még többet kell zabálnia, mint amúgy, szóval a diéta még ront is az egészségén. De néhány órával később már szent a béke Anya és Jutka között újra:
"Kérsz egy kávét, Jutkám?"

Mukkancs 2015.12.27. 00:24:59

mindent megszerelő,Bundesliga frizurás,mackóalsós, sötét bolyhos zoknis, kőműves dekoltázsos apukák..tojás,liszt,zsemlemorzsa,káposzta minősége miatt teátrálisan aggódó, minden évben ugyanazt az unalmas menüsort elkészítő anyukák..21 éve a vérnyomása miatt hisztiző,amúgy makkegészséges, mindent gyorsan megunó, unokákat erélyesen nevelő nagymamák..ajándékosztáskor már kínosan harsány,lila fejű, piás, disznó vicceket elsütő nagypapák..mindet tudó, mindent értő, mindenhez hozzászóló, okoskodó nagybácsi, aki elsőnek csukja be az erkélyajtót, amit az ő savanyú lábszaga miatt nyitottak ki, természetesen 8 éve mindig műbőrcipőt, és műszálas zoknit vesz fel...és persze az ajándék miatt hisztiző hülyegyerek, aki elsőnek fogja tönkretenni a legóját, törölni a konzolja hardverét, leejteni a tapifonját..életkortól függően az apuka és/vagy a nagypapa fogja irtózatosan lecseszni...

Trónkövetelő 2015.12.27. 10:04:52

@Mukkancs:
Nagyszülőkhöz:
Bár a szomszéd szobában ott van az internet, de a közszolgálati híradót és az időjárásjelentést, meg a lottóhúzást meg kell nézni egy pisszenés nélkül.
A legnagyobb aggodalmaskodást természetesen az időjárásjelentés váltja ki:
"Régen még nem ilyen telek voltak. Az oroszok hetvenkettőben kilukasztották a lékkört, azért van ez, én tudom, persze sosem fogják bevallani. Mekkora köd lesz, hogy megyünk így haza? (taxival fognak hazamenni, ezt tudja mindenki, de a ködöt akkor is szóvá kell tenni)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.12.27. 10:30:56

@Trónkövetelő: A hírek végén kötelező megbeszélni, hogy akkor most "Mi is van ezzel a Jakupcsekkel Ica? Úgy hallom kirúgták, EZ IGAZ?! Hát én komolyan megőrülök, hogy ez a kormány tényleg mindent megengedhet magának ?!"

Mukkancs 2015.12.28. 10:20:40

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Hát én komolyan megőrülök, hogy ez a kormány tényleg mindent megengedhet magának ?!" A múúúltkor is bemegyek a körzeti orvosOMHOZ, hát tudod Te mennyit kellett várni? (nem érdemes válaszolni, úgyis mondja tovább...) képzeld Icukám, majdnem 2 órát ültem ott. Te, én olyan rosszul éreztem magam akkor (is) illlyennn darabokat köhögtem fel (mutatja az öklét, a jelenlévők 80 százalékának elmegy az étvágya) Na szóval ott várok, egyszer csak behívnak és képzeljétek, nem a Kovács doktor vóót ott, hanem valami kis nyikhaj..kérdezi tőlem,-de így ám (látványosan mutogat, negyven éve ugyanolyan, dauerrel rögzített frizurája kocsonyaként remeg a fején) - "Néni, tessék mondani mi a baja?" Na mondom, ez sem lehet igazi orvos mer' olyan kis szemtelen, fiatal vót. Mondtam is nekije.. "Engem maga ne nénizzen, mer' mi öregek építettük fel a "zországot". Erre nekiáll valami koleszterinről beszélni, de hát láttam rajta hogy nem ért hozzája, mert nekem a Kovács tanár Úr sosem mondta hogy figyeljek rá. Hát most mondjátok meg...(elégedett mosoly, majd jóízűen beleharap a mákos süteménybe, ami persze 2 nap múlva fog gondokat okozni az epebajok miatt( amúgy ezt a történetet karácsony végéig, körülbelül még 12 alkalommal lesz szerencséje meghallgatni a családnak

2015.12.28. 10:20:41

@Mukkancs: és magát már sexysnek gondoló nagylány, akit titokban bámul a nagybácsi. "kész nő már a Kinga"

Trónkövetelő 2015.12.28. 13:35:30

Tegnap a buszon egy nő egy fékezéskor összetört egy üveget, a szagból ítélve szilvapálinka volt. Irgalmatlan cefreszag terjengett. A buszon ülő öblösök egymást túllicitálva elkezdtek sopánkodni, hogy "kár azért a jó kis pálinkáért". Minden újonnan felszállót fennhangon tájékoztattak, hogy pálinkaszag van, de nem ők voltak.

tralalala 2015.12.28. 14:41:15

Én az ilyenkor feljövő passzív-agresszív boldog karácsonykívánást szeretem. Pl. fórum:
Ez a rohadék Orbán ilyenkor se hagy békén, ott vigyorog a facebookon! Rohadt fideszesek, akik megszavazták, rohad szét az ország! Boldog karácsonyt!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.12.28. 21:36:12

@Trónkövetelő: Megvan. Ez az ide-oda forgolódó öblöstípus, mindig kacsingat, térgyit csapkodja, nagyokat röhög, fogai hiányossak.

sárospataki 2016.01.04. 17:32:26

@Trónkövetelő: mivel öcsém külföldön van, ezt az idén én kaptam a pofámba egyedül. Persze, hogy válaszoltam, persze, hogy veszekedés lett.

Trónkövetelő 2016.01.17. 19:26:26

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
- Bocs, a barátnőmmel szeretnénk egymás mellett ülni. Helyet tudnánk cserélni?
- Nem
süti beállítások módosítása