Kedves, "Budapest régi képeken"-szerű csoportokba írkáló, egyszerű embertársam!

2015/11/28. - írta: Modor Tibi

Persze lehet Budapest, vagy akármilyen más város és városrész meg kerület, nem érdekel. Az engem határozottan aggasztó folyamatok mindenhol, ugyanúgy beindulnak egy idő után. 

/Forrás: loptam a csoportból. Ugye, milyen szar?/

 

Kedves félművelt, proletár felebarátom!

Most, hogy végre kis öreg kezeiddel internetet érinthetsz és kitárulnak a világ eddig nem ismert dimenziói, ettől még kérlek, viseld a nyilvánosságot és az új élményeket méltósággal. Én Téged természetesen továbbra is szeretlek, hiszen gyakorló keresztyénként muszáj szeretnem téged, de amúgy gyűlöllek.

Tehát vegyük újra a fundamentális alapokat, ha már a szegény csoportgazda vezérkommentjét képtelen vagy értelmezni.

  1. Budapest: igen, ez Budapest, tehát a (magyar) főváros - illetve esetleges csatolt részei 1950 előttről, pl. Kispest, Pestszenterzsébet, Újpest meg hasonló tanyaközpontok. Bicske, illetve Szentendre nem egyenlő Budapest - még ha biztos jó helyek is. Se előtte, se utána. Bármennyire is szép lehet a genovai Scala, az sem Budapest. Eger sem Budapest, sőt, bármennyire meglepő: Bécs sem.
  2. Régi képeken: nos, ez egy gumiszabály is lehetne, ha nem állna ott egyértelműen, hogy 1990 előtti képeket keresünk. Sajnos - bármennyire is szépek a hóeséses fotóid ma reggelről, esetleg 2006-ból -, ezek nem 1990 előttiek, tehát pusztulj velük a gecibe.

 

Na ez lenne a gerince az egész történetnek. Mivel olvasni nem szeretsz, nem tudsz - értelmezni úgyis képtelen vagy, ezért segítek további, kiragadott példákkal (persze feleslegesen, de legalább mi jót szórakozunk):

Miszerint mit NEM akarok látni:

  1. Hamster képeit: imádom Hamstert - legalább Nobel-díjat érdemel azért a munkásságért, amit lassan már 20 éve letett ide nekünk az asztalra - és kb. azóta élősködik rajta a magyar internet. A villamosait szeretjük a legjobban, de tudjuk, hogy ez ennél sokkal több. Tehát - és most figyelj ide, te buta patkány -, ha már megint ellopod Hamster, a Fortepan, Ab van Donselaar meg Tim Boric képeit (vagy persze akárki másét), akkor legalább legyen merszed odaírni, hogy hol találtad (nem, a Google meg a Facebook nem forrás, te diplomátlan paraszt). Esetleg érdemes lenne visszakeresni, hogy volt-e már (100%, hogy volt), bár tudom, hogy a többi csőcselék úgyis szarrá fogja lájkolni a 2001 óta naponta 3x felrakott Flórián teres-villamosos színes képet. Fejemet temetem tenyerembe.
  2. Névnapi köszöntéseket: elmész a kurva anyádba az ízléstelen virágkosarakkal, piákkal, erzsébetekkel meg lászlókkal. Éppen elég néznem ezt a privát falamon is, te meg baszd meg, 30 ezer embernek benyomsz egy ilyen ocsmányságot, hogy Isten éltesse a Józsefeket! Igen, egyetértek, hogy ha már valakinek ilyen szar neve van, akkor legalább valami vigasza legyen, de ez nem az a fórum. Budapest? Régi? Takarodj.
  3. Francia zászlókat meg a többit: én értem, hogy jószándékú öregasszonyok vagytok, de a közlési kényszert éljétek ki a piacon vagy a játszótéren, és ne szennyezzétek össze friss elméjű, okos, művelt, képzett fiatal polgárok szórakozását. Budapest. Régi. Képeken.
  4. Szakdolgozatomhoz töltsd ki ezt a kérdőívet: fogd már be a lepcses pofádat, és kutakodj máshol. Boldogítsd ezzel az ismerőseidet, ha még vannak egyáltalán. Jelentettelek, te élősködő.
  5. Szükségtelen, remegős kezű, belsősködős nosztalgia: természetesen a csoport célja a nosztalgia, és még azon se háborodik fel senki, ha elmeséled, hogy negyven fillér volt a krémes a Veres cukiban, és a Brühlbe sétáltatok át suli után, és és és. Ha viszont ezt is harmincadjára olvasom (ráadásul a fehér mérgeket propagálod), és az egész átmegy abba, hogy hol vannak már ezek a szép idők, és ma mennyire szar az élet, esetleg még Miniszterelnök Urat meg a mai hálátlan fiatalokat is szádra veszed, akkor sajnos - hajlott korod ellenére és minden tiszteletemmel együtt - olyan tockost kapsz, hogy lefejeled az ünnepi asztalt tányérostúl, mint Bendegúz.
  6. Ki ismer kit: okés, erre is tényleg szükség van. Júj, én is a Fasoriba jártam 68-ban, nem ismerted-e a Sviháknét - meg aztán 72-ben a Goliban dolgoztam a kékfestésen, még a Leó bácsival söröztünk a Mocsarasban... szóval ez nem kell. A kurva nagy offolásokra ott van a privát - esetleg alapítsatok külön csoportot: "A Budapest régi képeken-csoport ki-ismer-kit-fóruma" néven. Garantáltan lesztek ott is 30 ezren mindjárt. Csak nekem ne kelljen olvasni azt, hogy ki él még, mert 1, van elég bajom nekem is 2, én tuti nem ismerem őket.
  7. Osztályfényképek, Nagyi régi tablóképe-keresztlevele, hagyatéka: okés. Természetesen szó szerint véve ezek már tényleg lehetnének régi, budapesti képek. De azért ne vigyük át az egészet egy öncélú, családod képei-c. bemutatóvá, mert N E M  É R D E K E L. Tudom, hogy mindenkinek kurvára érdekes családfája meg iskolája van, de ezt tartsátok meg egymásnak, mert én színes-szagos sárga villamosokat akarok nézni a Rákóczi úton (fogok is még élőben, Főpolgi Úrnak hála!), hajlított neonos, szocreál cégéreket és Mussolini teret. Lehetőleg színesben, a fekete-fehéreket tartsd meg másoknak. A szarságaidat meg vidd el valami ószeresnek vagy adott csoportba, és mindenki pukedlizni fog örömében.
  8. Hülye posztok, kérdések, stb.: ilyet látok beposztolva, hogy "ki a csoport adminja?". Természetesen nem bántalak, hiszen nem tehetsz róla, hogy gyengeelméjű vagy, és képtelen vagy megtalálni kérdésedre a választ anélkül, hogy 30 ezer embernek nem tennéd fel a kérdést, úgyhogy most csak simán jelentelek. Szerencséd, hogy személyesen nem találkoztunk, mert megemlegetted volna ezt a napot, te hülye.

 

Más egyéb? Mondhatnám, hogy olvasd végig Schlagmüller úr világos és szépen kidolgozott viselkedési szabályzatát, de ez hiábavalóság lenne, meg hát a posztot igazából nem is neked írtam, csak annak a húsz embernek, aki ezt úgyis érti és érzi, és most kurva jól röhög - engem beleértve. A népség 99%-a proli volt, proli lesz, míg a földön ember lesz, és ezen nem segítenek se az oktatásügy, se az internet végtelen lehetőségei.

Úgyhogy tegyél csak be minden szart, úgyis teccelni fogják pár százan, és akkor úgy érezheted, hogy sokaknak örömöt szereztél (ez talán igaz is a sekélyes, felszínes, buta világotokban), aztán majd megsértődsz, hogy miért törlik a szupernépszerű megosztásodat.

Maradok tisztelettel:

 

Modor Tibor,

1990 előtti

budapesti 

polgár.

40 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor Bakó 2015.11.28. 12:26:03

Amíg a szerző nevét nem írjàtok ki, addig az még nem elégséges forràsmegjelölés. Pl: Nagy Blanka, Fp, vagy Szerző ismeretlen, Fortepan.

LoviGabi 2015.11.28. 13:08:37

Pazar.... :) 10 pontos amúgy!

Navarone 2015.11.28. 13:08:41

Kedves Tibi, én is értem :) Én nagyon jót nevetek, mert görbe tükröt mutat sokaknak :D
És ahogy nézem, a csoportban is habzik a szájuk, a szegény admin meg hiába ír, nem fogják fel :D

Mala Suerte 2015.11.28. 13:08:47

Tibor, a poszt nagyjából rendben, ellenben most tudtam meg, épp az _ominózus_ csoportban, hogy te a villamosokon rugdosod (sic!) a leszállásnál ügyetlenkedő nyugdíjasokat. Ezt nem gondoltam volna Rólad.

Egon Krenz 2015.11.28. 13:48:36

Szerintem ez egy nagyon gyenge kákán is csomót kereső színvonalon, aluli poszt, ami nem is vicces.

lezlidzsi84 2015.11.28. 15:22:48

Megint nagyon tanulságos és (egy ideig) szórakoztató nézni a csoporttagok reakcióját. Kétszer írtam le nekik finoman, hogy mi is a modoros blog, és még így se vágják, ment a lapáttal pofánbaszós, gázkamrázós, anyázós fenyegetőzés tovább. Harmadszorra már egyértelműbb volt a hangnem és az erkölcsi ítélet is, akkor meg jött a nyüszögés, hogy nem vagyok velük toleráns és nem értem őket :D

Donjon 2015.11.28. 16:10:30

Hol megy a rage? Nem látom.

Trónkövetelő 2015.11.28. 18:13:23

Nagyon villogsz ezzel a nagyi keresztlevelével... Csak nincs valami rejtegetnivaló? :D

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.11.28. 18:13:27

A kutyásokat akkor sem lehet felülmúlni.

knowledge tree 2015.11.29. 00:05:33

Yo T!
Király az új design, de nem lehetne elhagyni a dőlt betűket a kommentfalon? Ez így most elég olvashatatlan.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.11.29. 09:27:15

tényleg Tibi, megnyitod a css-t pikkpakk, két kattintás a bodyban a font italiknessz

Köldök_szösz 2015.11.29. 17:37:47

most akkor nekem azért jó mert nincsenek ilyen ismerőseim vagy mert azokról is mind egyesével leiratkoztam akik vannak? :D

Hatja2 2015.11.29. 17:38:05

én benne vagyok a címben szereplő csoportban a képek miatt, telitalálat a poszt :D tényleg van egy nő aki kétnaponta létrehoz egy "poll"-t hogy "ki itt az admin? miért törölték a két órával ezelőtti képemet???" és ezt újra meg újra, ugyanaz az ember. meg a keserédes kommentek, hogy mennyivel szebb volt az élet a salétromos óbudai szuterénben, heten egy szobában.

nu pagagyí 2015.11.29. 18:01:23

Súlyosan beteg a szerző. Javallat: sürgősen jelentkezzen ki az olyan csoportokból, ahol nem érzi jól magát és jelentkezzen be olyanokba, ahol a hozzá hasonlók cserélnek eszmét.

hollario 2015.11.29. 18:14:42

Hiába a gakorlyó keresztények már csak ilyenek. (Tudom, hogy direkt dugdossák az y-t, ne magyarázd meg.)

user friendly 2015.11.29. 18:37:45

értem én, hogy miről szól ez, csak azt nem, hogy minek. megnézed a képeket, azt jól van. a kommenteket minek olvasod, ha ennyire zavar?
másfelől meg mindenhol vannak hülye, értetlen emberek. ilyen az élet. az admin dolga, hogy figyelmeztesse őket, hogy ne szemeteljék tele +30 ezer ember üzenőfalát a csoportba nem illő hülyeségekkel. aki nem ért a szóból, azt meg ki lehet zárni és annyi. van néhány olyan csoport, ahol így működik. csak egy-két határozott admin kell hozzá. ahol az admin fatökű, ott meg jönnek a névnapi üdvözletek és egyéb baromságok. ha nem tetszik iratkozz le, indíts saját csoportot és vágd ki, aki nem tartja tiszteletben a szabályokat.

sure_shot 2015.11.29. 19:21:18

Így is van Tíborom, legalább mi nemesi származású izraeliták tartsunk össze, egykomám. Nagyapáddal jó barátok voltunk.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.29. 20:24:22

na de legalább színes polgár?

mert ha nem színes polgár az admin akkor hiteltelen szar az egész csoport és inkább vezessen az admin magasfeszültségű és erősségű delejt, de ne színesképes arckönyvcsoportot

♔bаtyu♔ 2015.11.30. 08:38:12

Mindig is volt egy olyan kényszerképzetem, hogy ezek a bloggerek kevésbé, vagy jobban, de valahol betegek.

Most ez miért érdekes? Ellopják a képed? Örülj neki, hogy több száz közül a tiedét választották. Nincs ott a neved? Nahát, mekkora tragédia. Ellopni azt lehet, ami értékes, nem haragszol de a te képeid, ahogy a többi 99%-é semmiféle értékkel nem bír, 12 egy tucat. Most akkor a srác, bumlizzon fel vidékről, ha egy villamossal dekorálna valamit és csináljon saját képet? Persze, gondolom, te sem mész le Kabátfalvára, ha a templom képe kell.

A többi még ennél is nagyobb gáz, kb. olyan szint, hogy utálom a közértben a nyugdijasokat, mert lassan másznak és mindent összetapogatnak, utálom a fiatalokat mert röhögcsélnek és dobálják a sört, utálom a középkorúakat mert a helyemre parkolnak és utálom a vezetést, mert kevés a pénztáros.

kvp 2015.11.30. 10:24:29

Igy elsore azt latom, hogy a facebook nyiltsaganak es az elomoderacio hianyanak koszonhetoen mindenki azt rak barmelyik csoportba amit akar. Ezzel ket dolgot lehet kezdeni: vagy nem megyunk a kozelebe vagy (ha van jogunk hozza) tuzzel vassal irtjuk azokat akik megszegik a szabalyokat (pl. kitiltassal, a hozzaszolasok torlesevel, stb.). Ha a masodikra nincs lehetoseg, mert az ember nem moderatora az adott csoportnak, akkor marad az elso lehetoseg es hagyni kell a fenebe, esetleg alapitani egy olyan csoportot ahol rendet tud tartani. Legfeljebb nem 30 ezer hanem 30 tagja lesz.

2015.11.30. 10:24:32

@♔bаtyu♔: én mindenkit utálok , nem teszek kivételt-

Kalocsai Tamás 2015.11.30. 10:24:36

De ha Miniszterelnök Urat nem szabad szidni, akkor légyszi a Kádár bácsit se, jó!?

ミラ · http://www.miranosekai.com/ 2015.11.30. 10:35:26

@♔bаtyu♔: ellopják a kocsidat? örülj neki, hogy több millió közül a tiédet választották, mert ellopni azt lehet, ami értékes. nem kapod vissza? szarjál rá, végülis a tulajdonod. ugyanez a munkádra, amiért tanultál, amit létrehoztál. remélem, ha van diplomád, ingyenesen letölthető a netről, hiszen mit számít, hogy dolgoztál vele? :D

macihagyma 2015.11.30. 10:35:41

Shalom neked Tiborc!

Én meg utálom az összes f@szbukon lógó majmot, akik még gyaloglás közben is a csoporttagok baromságait lájkolgatják és arra nem képesek, hogy kinézzenek a kibaszott sötét fejükből. A "brit tudósok" megállapították, hogy a f@szbukon eltöltött idő fordított arányban áll a felhasználó intelligenciájával.
Uff!

5perc 2015.11.30. 14:57:03

Én hiszek Neked: Szerinted mindenki más proli, csak te vagy aranyhal. Mások szerint te sem aranyhal vagy.
Tényleg kellene egy egyéni szűrő az index-re, hogy ne ilyen posztok szemeteljék tele.

Balt 2015.11.30. 14:57:05

@lezlidzsi84: Most esik le: ez a trendi szoc. háló? :))

Pirx 2015.11.30. 14:57:11

@♔bаtyu♔: Hát öregem, nincs sok fogalmad a szerzői jogról. Amúgy tényleg nagyon bonyolult odaírni, honann van a kép és ki készítette...Ha már odáig nem terjed, hogy egy emaillel engedélyt kérjen a közzétételre.

lezlidzsi84 2015.11.30. 22:49:38

@Balt: Jaj, hát én eddig csak ezt a blogot lájkolgattam :D Amúgy ja, nyilván kiválóan leképzi a társadalom jelentős részének működését, főleg, ha valaki kicsit megolajozza a gépezetet :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.11.30. 22:49:41

Vannak ilyen csoportok? De minek?

gi35bibebb 2015.12.02. 16:22:19

Tibi, vadászos poszt mikor lesz?túl nagy a nyugalom a blogon.

2015.12.03. 17:25:05

Vége, ennyi volt. Már valamelyik korábbi posztnál is rezgett a léc, de ezt a posztot egyáltalán nem értem.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.12.07. 23:16:42

Tibi. Képzeld el hogy egy nyugatnémet vákumfóliás kávéőrlemény reklámot nézel reggel pállott szájjal, viszkető seggel, húgymerev fasszal a tévében. A reklámfilmben feltűnik egy hosszúcombú deréktól lefelé teljesen meztelen lány egy hatalmas bolyhos pihe-puha angórapuclsiban. Az ifjú hölgy nyakán rakoncátlan hajszálak keverednek a nyusziszőr keszekuszaságával. Az ébredéstől még kicsit fázós dögös csaj behúzza a nyakát majd kéjesen úgy kortyola kávéjába mintha épp benyelt volna egy eres hímtagot. Megvan az amikor ivás közben behunyja a szemét mintha élvezne?

erol 2015.12.07. 23:16:46

Még jó, hogy egy kukkot sem értek az egészből, különben biztos én is idegbajt kapnék ezektől az emberektől, akik mit tudom én milyen csoportokba irkálnak mindenféle hülyeséget.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.12.17. 21:28:05

Egy 72 éves férfi megtanult angolul 2 hét alatt!

Légy résen! 2015.12.18. 09:06:27

Budapest helyett az állatok sorsán aggódjatok, mert nagy baj lesz itt, én mondom.
www.youtube.com/watch?v=GgZitmfeuQo

Celtic 2015.12.26. 23:11:58

Meg szerencse, hogy annak a csoportnak is tagja vagyok, de csak hetente egyszer van idom odanezni, igy minden kep uj :)

Sajnos, a Haarposok klubjara is keves idom van, pedig ott legalabb szorakoztatoak a commentek :(

tehtube 2016.08.19. 22:59:10

Ha karcos is a stílus, de pont erről van szó.

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2022.12.28. 13:15:33

Be lehetne illeszteni valamennyi szakmai, vagy valamilyen módon tematikus csoport szabályzatának első (vagy utolsó) pontjaként, hogy jobban feltűnjön. A stílusa ... olyan "modoros", de ez meg "AZ" a fórum.
süti beállítások módosítása