Összeomlás (18+)

2014/02/15. - írta: Modor Tibi

Egy átlagos, nyirkos februári pénteknek indult az egész. A buszok, villamosok ugyanúgy elindultak reggel négykor - Armand pedig ugyanúgy lefőzte kedvenc reggeli Lavazzáját, ahogy azt minden hétköznap fél nyolckor, indulás előtt megtette. Szokás szerint korábban jött az óra huszonhatos busz, az óra harminchatos pedig késett pár percet. Rutinosan kapta elő teljes árú BKK-havibérletét, azt barátságos biccentés kíséretében mutatva a vezetőnek. Armand egy teljesen átlagos, törvénytisztelő harmincas polgár. Erősen felső-középszerű fizetéssel, diplomával, mindennapos anyagi gondok nélkül, megbecsült állással - adózási stiklik és kiskapuk igénybevételétől, káros szenvedélyektől mentes. Szomszédai, rokonai kedvelik, munkatársai tisztelik. 

 

Hol siklott ki a nap? A néni tehet róla, vagy ő már csak a képzeletbeli kapucsengő szikrája volt, ami a férfi lelkében régóta gázként terjengő feszültséget robbantotta be? Talán sosem tudjuk meg.

-Jelezzen, legyen szíves, fiatalember!

Armand csak másodjára hallotta, miután érzékelte, hogy az idős, szebb napokat is látott hölgy mintha hozzá beszélne. Soundcloudról letöltött psytrance-mixét kicsit idegesen szakította meg, kelletlenül húzta ki szép füleiből a fülhallgatót. Kecses félfordulattal nyomta meg a jelzőgombot.

-Mert tudja, nem engedett fel a hátsó ajtónál! Pedig nekem már nem kell jegy. Nézze meg, alig járok. Azt megértem, ha egy bérletesnek csak az első ajtón szabad felszállnia, de nekem?

Most már az utazóközönség tekintélyesebb része szegezte fürkésző szemét az egyre hangosabban evangelizáló, öntudatos hölgyre, aki az egy megálló megtétele után máris a középső ajtó felé próbált kapaszkodóról kapaszkodóra eljutni, közben letarolva az erőtől duzzadó, munkába igyekvő embereket. A busz sziszegve állt meg a táblánál - a potyázók kiszűrése érdekében először csak az első ajtót kinyitva.

-Most meg nem enged leszállni! Mit csinál? Ez nem igaz! Engedjen leszállni! Nem igaz.

Rikácsolt még hangosabban, egyre dühösebb, elcsukló hangon az erőszakos matróna.

A következő percek történéseit Armand mostanra pusztán foszlányokból, elbeszélésekből tudja rekonstruálni. Vágás, filmszakadás, és már csak a sikoltozásra meg az üvöltözésre eszmélt fel. 

Bérletes? Nekem nem kell? Talán ezért ragadta meg a néni gondosan göndörített-főnözött fürtjeit, hogy annál fogva verje át patinás arcát a még zárt ajtók szekuritüvegén. A dacos öregasszony-arc azonnal eltorzult, a sebek okozta fáradtvér-csíkok egyre élénkebben fonták be azt. Armand a rendszeres, súlyzós edzéseknek köszönhetően kiemelkedően jó fizikummal rendelkezett, ezáltal bárminemű kapálózás-ellenkezés hiábavalóság volt. Párszor még átcsapta a szabályos hexaéder-szilánkokon a hölgy büszke fejét, majd másik kezével határozottan megragadva állát, jobbjával egy hirtelen szakítással szó szerint, puszta kézzel megskalpolta a nénit. A makacs fejbőr recsegve vált le a koponyáról, Jean-Michel Jarre Oxigene c. lemezének borítójához hasonlatosan itt-ott félig foszlányokban fityegett.

-Bérletes? Neked nem kell?

Hörögte Armand, majd egyfajta kegyelemdöfésként - a már kicsavarodott, eleganciáját vesztett, csálé Sophia Loren-szemüveg szárát ügyesen, fél kézzel kipattintva az idős perszóna jobb szemgolyója mellé nyomta - óvatosan, hogy ne okozzon abban nagy kárt. Majd fürge erőkar-kanalazás, furcsa pukkanás - és a meleg, barna szivárványhártyájú szemgolyó máris kétségbeesetten fityegett néhány idegszálon.

A néni torkából rikácsolás helyett most már inkább valami gurgulázó, fortyogásszerű hang jött csak ki, két pici karjával erőtlenül csapkodott, miközben a bekattant férfi fél térddel a földhöz szorította. Jó ötlet volt a sok cselgáncsedzés még Zoli bával - gondolta. Most kicsit még rossz neki, de még akár tíz-húsz évig is húzta volna, az meg sokkal nagyobb szenvedés neki és a környezetének is. Így lesz jobb mindenkinek.

A riadt emberek nem értették. Azt hitték, talán csak valami szörnyű tréfa, rossz álom, valami filmforgatás vagy kandi-kamera közepébe csöppentek, tisztes távolból remegtek, könnyező szemmel - a fiatalabbak továbbra is unott fejjel nyomkodták telefonjukat, mindeközben feltehetően valami igénytelen R&B-zenét hallgatva.

Pedig még nem volt vége.

Armand tekintete a Lomb Kató által is megénekelt, tipikus kívülülőre siklott. Óh, mennyire gyűlölte a kívülülőt! Aki a tömött, reggeli buszon is beül a külső székre, a belső ülésre még esetleg valami sporttáskát vagy retikült is gondosan odahelyezve, mert neki a dupla ülés az JÁR! Sosem szólt nekik, hiszen konfliktuskerülő típus volt - inkább leszegett fejjel állva maradt, hiába reménykedve, hogy esetleg beljebb csúszik a másik -, de most, egy csapásra előtört belőle a hosszú évtizedek megannyi megaláztatása, keserűsége. 

Most pont a legnagyobbat pécézte ki magának: az edzésről igyekvő, szoláriumbarnította, kevésbé művelt - ám saját magának vélt jogos, személyes életteret teremtő bunkót.

-Tudod, azt mondják, hogy aki harminc fölött is tömegközlekedéssel utazik, az sikertelen ember. Nos, ez sikertelen életed utolsó napja. Tudtad, hogy életveszélyes edzés közben rágózni, amin csak az azonnali gégemetszés segíthet?

Hahotázott károgó, luciferi hangon Armand, de mindezt a szar zenét hallgató, telefonját tapizó, rágózó tahó még nem hallhatta. Annál jobban meglepődött, amikor hirtelen, még sosem tapasztalt, korábban elképzelhetetlenül iszonytató fájdalmat érezve kapott a torkához. Mintha az egész égbolt szakadt volna rá és egyszerre csapott volna beléje a ménkű. Armand ugyanis szakszerűen, a suttyót hátulról elkapva, annak nyelőcsövét három ujjal körbeölelve egy pillanat alatt, hatalmas reccsenéssel kitépte erős gégéjét.

Itt már fortyogás se nagyon hallatszott, inkább csak valami túlvilági, borzasztó sziszegés a szakadt nyak irányából, mint amikor egy biciklibelsőn nyitod meg a szelepet. A minden korábbi méltóságát azonnal vesztő tahó ijedten hadonászott nonfiguratív tetoválásokkal tarkított, műveletlen karjaival - nem tudta hirtelen, hogy a torkát próbálja Húsvét-szigeteki módszer szerint kézrátétellel összeforrasztani; esetleg védekezni vagy támadni igyekezzen, bármennyire is késő meg hiábavaló fáradozás lett volna. Nem is igazán értette, számára elképzelhetetlen volt, hogy őt valaha bármiféle baj érhetné.

Armand számára viszont csak itt kezdődött az igazi játék. Miközben a gyúrósgeci, torkából ütemesen sípoló, félelmetes zajok közepette próbálta menteni a menthetőt, Armand leakasztotta az ablaktörő kalapácsot, és azzal kezdett gondos munkához. Felülről, négy ujjával a felső állkapcsot a szájpadlásnál elkapva szinte feltépte a sportos férfi fiatal, busa fejét, majd iszonyú erővel sújtott le a pici, ámde kegyetlen, hegyes kis szerszámmal.

A fogak, a drága fogak... Armandot rossz éjszakákon mindig ezek a rémálmok kísértették. Kihullik a foga, kitörik a foga, és a többi, és a többi. Miért ne válhatna mindez valóra - és ha már választhatunk, miért ne mással történjen a rossz?

Éles csattanás - mint amikor elpattan egy öreg bögre a mikróban -, egyfajta csörömpölésszerű hang kísérte minden alkalommal, amikor a kalapács fogat talált. Néha csak szimpla csorbulással, de szerencsésebb találatokkor szilánkosan tört. A metszőfogakat másképp próbálta kivégezni: itt is a jó öreg hajfogással csapta rá a mulya gyúrós arc oktondi fejét az előtte lévő ülésen található kapaszkodóra - ezzel próbára téve a sok évtizedes játszótéri pletyka igazságtartalmát, miszerint ha rosszul esel rá a mászókára arccal, akkor a fogaidat akár az állkapcsodba is visszatolhatja az ütés ereje.

Igaz volt. A műveletlen bunkó metszőfogai a jéghideg, kemény, hengeres kapaszkodóba verve azonnal felcsúsztak - egészen az arcüregbe belefúródva, miközben a szemfogak inkább csak vidáman csorbulgattak.

Armand egy félpercnyi csapkodás után elunta a kegyetlen játékot: a kalapácsot a rettegő kisemberek közé hajítva, másik kezével az alsó fogsort megragadva egy mozdulattal leszakajtotta az erőszakos sportember állát.

-Na most leesett az állad, mi?

Humorizált kojotszerű vihogással Armand, miközben őszinte érdeklődéssel figyelte, ahogy a félbetépett fejből előbuggyan a hosszú, izmos, vérző nyelv.

Milyen szeszélyes is az élet! Mélázott magában. Egyik percben büszke, erős férfi, nők bálványa - pár pillanattal később pedig már csak egy fennakadt szemű, életéért küzdő, megnyomorított roncs. Majdnem megszánta, de úgy döntött, mégsem öli meg: maradjon csak életben így. Ez se fogja többet az ő guggolóállványát önkiszolgáló súly-svédasztalként meg bicepszezőkeretként használni! A sportember hatalmas sporttáskájából kihulló doboz piros Malbiból elegánsan előhúzott egy szálat, majd azt meggyújtva elhelyezte a gyúrós kinyílt torkában.

-A dohányzás halált okozhat!

Csak kibogozhatatlan sípolás volt a válasz. Armand megvetően köpte le a rángatózó, valaha tiszteletet parancsoló barna testet - búcsúzóként még egy jó hegyeset is rúgott bele. Kicsit összerezzent a tahó nyakában lógó ujjnyi aranylánc.

A tömeg megszeppenten nyílt szét, ahogy Armand fütyörészve útnak indult. Armand többre vágyott. Többre, jobbra, eredetibbre. Még hirtelen visszafordult:

-Az Árpád híd, metróállomás következik.

Imitálta a hangosbemondót mutató- és középső ujja között kifeszített cigarettáscelofánnal, majd rekedtesen felkacagott saját poénján. A bámészkodók rettegve nevettek vele. Féltek tőle, de kicsit szerették is.

Armand boldog volt. Árpád híd, metróállomás. Aluljáró! Csövesek, koldusok, mappával grasszáló közvélemény-kutatók, lebzselő nagycsaládok, aláírásgyűjtő aktivisták. Ez lesz a közvélemény-kutatás fekete napja!

Az egyik járókelőtől kölcsönvett szalmakalapot bohón félrecsapta, majd táncoló léptekkel haladt tovább, mielőtt végleg eltűnt volna a busz közönsége elől.

Vége.

41 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2014.02.15. 16:22:04

tyű, valaki jól kiakaszthatott.

akarsz róla beszélni? :)

Tyreo 2014.02.15. 18:05:44

Ebből már csináltak filmet God Bless America! címmel. Érdemes megnézni.
És persze jó írás!

Cave Nick 2014.02.15. 18:31:11

A marquisdesade.blog.hu írója tért vissza? Tibikém te vagy az?

Trónkövetelő 2014.02.15. 19:00:56

A legerősebb és legbölcsebb férfiak állnak itt körülöttem. Sok nagy lehetőség, ami pocsékba megy. "Az egész elkúrt nemzedék benzint csapol, kaját tálal vagy nyakkendős rabszolgának állt. Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, melózunk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. A történelem zabigyerekei vagyunk. Nincs se célunk, se helyünk. Nincs világháborúnk, se válságunk. A mi háborúnk szellemi háború, a mi válságunk az életünk. A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk."

Trónkövetelő 2014.02.15. 19:01:23

"Armand egy hibát követett el: nem számolt azzal, hogy nem ő az egyetlen túlhajszolt 30'-as a buszon. Richárd, az irodából hazafelé menet szenvtelenül nézte végig Armand ámokfutását a buszon, bele-belekortyolgatva az eper-bors ízesítésű Vöslauerbe, mindeddig. Azonban Armand most belekötött:
- Te hogyhogy buszon utazol, hiszen te is elmúltál 30?!
Ekkor Richárd (33 éves) elővette a mindig nála lapuló viperáját kezébe fogva kikászálódott a vénasszony mögül (régi taktikája volt ez Richárdnak, beülni a vénasszony mellé, így a társadalom többi tagjának a zaklatásaitól megmenekült, hiszen vénasszony MÖGÖTT ült, TEHÁT nem kellett a busz többi utasával kommunikálnia és átadnia a helyét). Egyetlen csuklómozdulattal kipattintotta a viperáját, balkezes lévén bal kezében tartotta azt, minden izma megfeszült, az Adidas túracipőbe bújtatott lábával terpeszbe állt, és egy pillanatra ő is, és Armand is megállt egymással szemben, egymás szemébe néztek, szinte érezték egymás lélegzetét és szívdobbanását..."

Celtic 2014.02.16. 10:59:47

Hatigen, en is tudtam volna mar olni, amikor kezemben a gyerekkel (alig 15 volt anno) felszalltam a hetesre a Ferenciek teren es Kelenfoldig keringtem a kapaszkodon - egyik kezemben a gyerek, masikkal kapaszkodtam, nem volt tul egyszeru, de valahogy senki sem mondta, hogy "uljon mar le ide". Maskor meg, amikor a gyerek sem volt faradt, vigan allt volna, harman is at akartak adni a helyuket. Sot, bevallom, ez a gyakoribb, 100 esetbol 99-ben atadjak a helyuket a gyereknek. Cska akkor nem, amikor _tenyleg_ jo lenne.

Celtic 2014.02.16. 13:38:34

- Es Tibivel mi van, tudod, a Modorossal? Ezer eve nem hallottam rola....
- Ne is mondd! multkor bekattant, kivegzett ket arcot a buszon, de ez semmi: mikor leert az aluljaroba, az ott keregeto Krisnasra iratta a hazat es a bankbetetjet, aztan elment Kubaba forradalmarnak. Ezt is elvesztettuk :(

Trónkövetelő 2014.02.16. 15:36:35

@Celtic:
Igen? Én úgy hallottam, elköltözött vidékre egy tanyára, ahol kutyamenhelyet nyitott...

Celtic 2014.02.16. 17:38:06

@Trónkövetelő: Tudod, ezek a pletykak...Majd a jovo torteneszei a Parlamentben megmondjak, hoyg is volt.

Asse lehetetlen, hogy mindez csak kepzeletben jatszodott le es igazabol ez is csak ugyanolyan nap volt, mint a tobbi :(

Trónkövetelő 2014.02.16. 17:53:53

@Celtic:
Ne már, hogy a Modoroson nem csak az igazat írják... :O
Akkor... akkor az öblös, meg az ősanya és a többiek nem is léteznek!? Mindjárt összeomlok, és összeverek egy öregasszonyt a buszon!

incze 2014.02.17. 07:16:09

ennek az egésznek se füle, se farka. egyetlen dolgot lehet megállapítani, a világ, az intellektuális horizont, a probléma percepciója, a megoldás: egyszóval ezt egy masszív fidesz-szavazó írta.

Rich.mond 2014.02.17. 10:04:11

Mennyivel egyszerűbb lett volna Armandot meghallgatni és bátorítani, hogy kibeszéljen magából mindent. De ebben a sivár, kiüresedett világban...

Munkahelyén nem szívesen beszélt a magánéletéről. A Bitumexes csapatépítőkön pedig soha nem tudott kibontakozni, mert Braun Sanyi (Alex) a csapat mókamestere ritkán hagyja szóhoz jutni az embert.

A családja semmivel sem volt jobb. Anyja örökké arról panaszkodott, hogy egyik orvos sem hajlandó foglalkozni vele, pedig most már nem csak reggelente fáj a háta. Terike is megmondta, hogy ez gerincsérv, ezek meg csak annyit tudnak mondani, hogy "pihentesse!". Ha fia csendesen beszélni kezdett magáról, akkor mindig közbevágott. "Jaj, kisfiam, nektek annyival könnyebb már minden! Nem kell a gyárban dolgoznod három műszakban, a kop'júter minden megcsinál helyetted". Apja? Két mondat után türelmetlenül félbeszakította: "Faszomat már, ezeket is ti szavaztátok meg! Én senkinek sem adnák' szavazati jogot, aki nem dolgozott kétkezi munkásként vagy húsz évet! A Fradit is telerakják niggerekkel, hogy verjem az anyjukba..." Igen, az apja többnyire összefüggéstelenül beszélt a negyedik Ászok után.

De sokáig menedékre talált a barátnőjénél, Szabinánál. Tervei voltak a lánnyal. Családot szeretett volna és egy kertes házat. Kutyasétáltatás közben nagyokat beszélgettek erről. A kapcsolatnak hirtelen szakadt vége. Armand udvariasan megemlítette barátnőjének, hogy a túlórák, rokonlátogatások, edzések, bevásárlások mellett neki kevés a szabadideje és néha ő is levihetné sétáltatni a blökit hajnalban, vagy este 11 után. Szabina kiabált vele, és azt hajtogatta, hogy Armand nem tesz meg mindent a kapcsolatukért és pont így áll mindenhez, ezért nem ért el még semmit az életben.

Armand munkába menet udvariasan és kedvesen felelgetett a nénikéknek, akik végül mindig kihúzták belőle, hogy ő is felháborítónak tartja, hogy a karfiol kilója már 300 forint, a vizitdíjat és a kutyacsippet pedig egy kisnyugdíjas képtelen kigazdálkodni. A krisnások már rutinosan csikartak ki tőle pár száz forint aprót ételosztásra (cserébe mindig kapott egy Gouranga matricát), az aluljáróban pedig előre köszöntek neki a csövesek. Józsi mindig szóvaltartotta a lépcsőtől a metróbejáratig.Armand innen tudta, hogy Józsi olimpiai bajnok volt és harcolt a MOSZAD-al Afganisztánban, brazíliában és Sierra Leonéban is. Józsi soha nem volt elégedetlen a sorsával. Bár érdekes módon, hosszú beszégletéseik alatt soha semmit nem tudott meg Armandról, mert olyan szívesen ecsetelte a bevetéseit, hogy rendszerint a metró biztonsági őreinek keleltt távozásra felszólítaniuk.

mihály nyilas 2014.02.17. 10:59:45

ezt a bődületes baromságot, bullshit a zegész...

mrbateman 2014.02.17. 10:59:51

@Rich.mond: egy kisötöst húzzál be magadnak, majd alkalomadtán aláírom!:-)

ö...mikó? 2014.02.17. 13:10:14

Egy beteg elme vágyálmai. Jó olvasni a frusztrált, magukat elnyomottnak érző Arnoldoknak, az igazi kispolgároknak. Mert ha harminc fölött tömegközlekedéssel jársz tényleg nem középosztálybeli vagy, hanem egy lúzer.
Csak ezek a lázálmok minden racionalitást nélkülöznek, azt hiszik csak a gátlásaik meg a neveltetésük, esetleg a józan eszük tartja vissza őket. Nem. Gyávák, és gyengék, a valóságban a "gyúrós" laposra verte volna szerencsétlen képzelgő Arnoldot.

pocaklakó minimanó 2014.02.17. 13:10:19

William "D-Fens" Foster lájkolja, Sergeant Martin Prendergast meg nem.

béla a görög (törölt) 2014.02.17. 15:02:25

Armand egy gyikarc, egy tipikus hisztis úri ficsúr - 5-7 évet kap azt jól van. Gyik.

Ha már összeomlás... Oktogon, gyorsétterem...

Muhammad Balfas 2014.02.17. 15:02:28

@ö...mikó?: Érdekes, én 30 vagyok, kocsival járok, mégis lúzernak érzem magam, és sztem a lelked mélyén te is, csak jó azt gondolni, hogy mivel autóval jársz-amit esetleg anyuék vettek(bocs ha nem)- több vagy mit a buszon utazó többi szerencsétlen..

Rich.mond 2014.02.17. 15:02:31

@ö...mikó?: Mi a rossebért jó reggel a dugóban ülni és parkolót keresni a Belvárosban (a céges parkolók tapasztalatom szerint többnyire túlzsúfoltak), amikor valaki BKV-val/vonattal sima 30 perc alatt bent van a munkában és a cég még meg is veszi neki a bérletet?

2014.02.17. 17:20:25

Hát nem is tudom, de lehet, hogy Brother Love sem bírja tovább és a (Tibitudjamelyik) Volánbusz járaton végre agyonrugdossa azt az ocsmány, kövér, x-lábú, mocskos szájú, folyton cigarettázó kis parasztpicsát, aki a felszálláskor mindig elébe tolakszik. (Hogy mi a fasznak, nem tudom, mert mindig középen cövekeli le az undorító, hájas seggét, nem ül le, nem széket vadászik, az végül is nyuggersport.) A testvérével együtt, aki nem annyira kövír állat és nem annyira ocsmány, de még így is rusnya kövér teremtés. S elképzeli a mindig higgadt, türelmes Brada, hogy bőrkesztyűs öklével addig üti az arcát a nyomorultnak, míg csak egy vizes szivacshoz hasonlóan tocsogó, cuppogó, alaktalan masszává nem válik.
Szerintem ezek szép, tartalmas reggeli gondolatok, enyhítik az utazás egyhangúságát.
Továbbá, kijárna a halfiléző kés a tréningalsós, bőrdzsekis, ripácsás pofájú kis surmóknak is, akik ilyen szép szerelésben mennek iskolába - bár minek, a helyi kőbányába a mai napig el lehet menni 8 általánossal is dolgozni.

sdani 2014.02.17. 17:20:32

@Trónkövetelő: "Nincs világháborúnk, se válságunk."
Válságunk azért van... és ezt még Chuck Palahniuk is megélhette, szóval neki se kell zabigyereknek éreznie magát, sőt még afganisztánba is elmehetett harcolni egyet, ha az hiányzott volna neki.

@ö...mikó?: "Mert ha harminc fölött tömegközlekedéssel jársz tényleg nem középosztálybeli vagy, hanem egy lúzer."
Szerencsére, akinek sikerült egy akármilyen tragacsra valót összespórolni, akkor már nyertesnek érezheti magát! :D Az a lényeg, hogy téged sem hülyítettek meg a reklámok! :D BTW, azt mindenki tudja, hogy az igazi győztes csávók felhajtott szárú nadrágban, fixivel tolják a belvárosban, fényvisszaverő csíkos messenger bag-gel.

Quentin vagyok Montargis-ból ! 2014.02.17. 17:20:42

@Rich.mond: Mer' jó neki, ettől ugyanis különbnek képzelheti magát, és ezzel kompenzálhatja az egyéb téren meglévő hiányosságait.
Ráadásul az ilyenek közül sokan szívnak is az autójuk miatt rendesen, mert 8-10 éve vették devizakölcsönre, amit már vagy másfélszer visszafizettek,de még mindig tartoznak 1 misivel a banknak.Mindezt úgy hogy van egy elértéktelenedett járgányuk nyolszázezer kilóméterrel.
Akkor meg már nehogy már ne használja legalább arra, hogy demonstrálja felsőbbrendűségét a Bkv-zó "egyszerű néptömegek" felett.(Persze csak addig, amíg a bank le nem foglalja a Cordobát...)

Celtic 2014.02.17. 18:08:26

@béla a görög: Vagy Moricz, mcdonald. Eccerubbeknek meg Banyato-Kulso, Piroska bisztro, pisztoly helyett vakolokanal.

Trónkövetelő 2014.02.17. 18:59:22

@pocaklakó minimanó:
@béla a görög:
@Brother Love:
@Celtic:
"I love the smell of napalm in the morning. /.../ Smelled like... victory!"
Ha már zsánereket citálunk, pont ez maradjon ki!? :)

Trónkövetelő 2014.02.17. 18:59:33

@ö...mikó?:
Én azt hittem, hogy az a lúzer, aki nagy nehezen összespórol 1-2 milliót, azt elbassza egy kocsira, ami kerül neki havi 100-150 ezerbe, ha minden nap azzal megy be a belvárosba a munkahelyére és onnan haza, ahelyett, hogy venne egy bérletet cégköltségen.

Rich.mond 2014.02.17. 21:23:33

@Trónkövetelő: + a kocsi tele lesz "parkolási" hibákkal és előbb-utóbb istenesen meg lesz húzva az oldala. Mindegy, a hülyének is megéri, hogy ne keveredj a prolikkal.

flakk 2014.02.20. 08:09:12

Vajon csak a férfiak görcsölnek attól, hogy BKV-znak?Én 40 sőt 50 fölött is busszal fogok járni, mert reggel mélázhatok még +30 percig, nem kell küzdeni a dugóban, sávváltásokkal, fékezésekkel idegesíteni magam, aztán meg parkolóhelyet vadászni a szűk belvárosi utcákban. Úgyhogy 40 év múlva én leszek az öreg néni a buszon, és az ilyen Armandokat egyszerűen csak hanyatt lököm, és végighúzom rajtuk a gurulós szatyromat...

devilstrueface 2014.02.20. 20:23:31

"És akkor Armand feleszmélt. Annyira belefeledkezett gondolatába, hogy a külvilágot csak most kezdte el újra érzékelni. Az ablakon túli szokatlan utcakép láttán azonnal rájött, hogy két megállóval korábban le kellett volna szállnia. Ösztönei által vezérelve megindult az ajtó felé, hogy a legközelebbi megállónál ő lehessen az első leszálló, de szerencsétlenségére a gyúrósgeci is pont ekkor állt fel helyéről, akaratlanul is elállva Armand útját, mellyel megfosztotta őt a gyors leszállás lehetőségétől. A busz megállt, az ajtó kinyílt, Armand pedig udvariasan megvárta míg a tahó komótosan, de mégis könnyed, tekintélyt parancsoló lazasággal levánszorgott a lépcsőn. Ezután balról, elegánsan megkerülte az akkor már okostelefonját a buszajtó előtt baszkuráló hegyomlást, majd siető léptekkel elindult a hömpölygő tömegben visszafelé. Pár másodperccel később, immáron tisztes távolságból, még sietségében megvetően visszasandított, de képzeletbeli ellenfelének addigra már hűlt helyét látta. Visszafordult és rögtön úrrá lett rajta az érzés ami már a buszon leszállás előtt is motoszkált benne. Tizenöt perc felesleges séta vár még rá. A szokásosnál ingerültebben, de sorsába mégis beletörődve szaporázta lépteit és beleveszett a reggeli tömegbe."

Trónkövetelő 2014.02.20. 20:23:34

@flakk:
A férfiak között az a lúzer, aki 30 fölött bkv-val jár dolgozni, a nők között pedig az, aki 30 fölött egyáltalán dolgozik :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.02.20. 20:23:37

@flakk:
én azt szeretem a békávéban, hogy akárhová megyek nem kell visszautasítanom ha szesszel kínálnak :D

Trónkövetelő 2014.02.20. 21:31:21

@Sal Colman:
Igen, a buszban diszkréten be is lehet hányni, és utána méltóságunkat megőrizve, feltűnés nélkül távozni :) Sajnos éjszakai járaton nem, mert tele van biztonsági őrrel, de olyan de. 10:30-11:30 körül, amikor csak süket, vak nyuggerek vannak, a csuklós busz hátuljában minden további nélkül megszabadulhatunk a minket nyomasztó gondoktól, tehát érdemes a leittasodást a reggeli, délelőtti órákra időzíteni.

kzolika 2014.02.21. 07:18:55

@flakk: Arra mar gondoltal, hogy valaki mellett a J1-ben ulve juss el a munkahelyedre es ne legyen BKV-szagu a nerced?

kzolika 2014.02.21. 07:19:01

@Rich.mond: Tulzsufolt ceges parkolo? A ceges auto helye, rendszammal megjelolve szabad szokott lenni! :-) Esetleg arra gondolsz, hogy magyarosan keskeny es nehez kiszallni a Passatbol?

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.02.21. 07:42:30

@Trónkövetelő: Méltóságteljes hányás? Az milyen? :D

flakk 2014.02.21. 09:05:35

@kzolika: Nem, mert annak a nercnek nagy ára van, a J1-esek elég kiszámíthatatlan figurák...
süti beállítások módosítása