Nyugdíjasország

2013/11/24. - írta: Modor Tibi

Azt mondják, Abszurdisztán meg Mutyisztán. Szerintem nem. Szerintem inkább Nyugdíjasország, házmesterország, feljelentőország. De komolyan, ha egyszer, nagyon ritkán is valami pozitív dolog létrejön Magyarországon - ha valamire, végre, büszkék is lehetünk, akkor azt azonnal tönkre kell vágni.

Egy külföldinek pofázhatunk a holográfiáról, hidrogénbombáról, Rubik-kockáról, Puskás Öcsiről - a Várhegyet-Dunát lefényképezi, de nem ez lesz soha a nagybetűs ÉLMÉNY. Az Élményt márpedig megtalálja a Szigeten, a fesztiválokon, a romkocsmákban, a pezsgő bulinegyedekben. Nem a Nemzeti Galériában, a Terror házában vagy a Kispipában, hanem az Ötkertben, a Grandióban. A látogatók elevenebb élményekre vágynak. Nem a lovasbemutatóhoz fogják a kellemes emlékek fűzni, hanem a temperamentumos, dögös magyar csajok hajnali sóhajaihoz a Romkert mellett. 

És mi történik, ha valami végre népszerű, keresett, sikeres? Megjelennek az irigyek, a károgók. Színre lépnek az önjelölt erkölcscsőszök, decibelmérők, jogvédők, lakók, nyugdíjasegyletek, razziák, közös képviselők, házmesterek, vamzerek, vámszedők. Nem tudok másra gondolni: egyeseket egyszerűen irritál az, ha másik jól érzik magukat. Ők ott kucorognak a saját magányukban, és - mint akiket senki nem hívott meg a buliba -, úgy gondolkodnak, hogy ha már így alakult, akkor legyen a másiknak szar. És alátesz, megfenyeget, beterjeszt, bejelent.

Nem szoktam otthon se nagy vendégségeket, bulizásokat csapni. Havonta kétszer-háromszor, legfeljebb hetente egyszer vagy kétszer. És sose hétköznap, maximum csütörtökönként, és nem jönnek sokan. Tíznél soha nem többen - ha mégis, akkor meg csakis a szorgalmi időszakban, és este 1-2 után mindenkit hazaküldök, vagy szigorúan csak halkan szabad beszélgetni az erkélyen. Dohányozni csak óránként. De tényleg, lehetne ilyen lépcsőházba hányós, üvöltözős, DJ-s buli is, de nincs. Csak szolid sörözés, visszafogott kuncogás, és erre  is pofáznak. Komolyan, most mit akarnak ezek? Nyugdíjasházat, ahol mindenki kussol este 8 után, és hajnalban már viszi a kutyát sétáltatni? Nekem is van kutyám amúgy. Amiatt is csak a szomszédok pofázását hallgatom naphosszat. Hogy ugat a kutya. Persze, mert mit csináljon, nyávogjon? Akinek nem tetszik, hogy nem övé az egész ház, hogy ott mások is élnek - de tényleg ÉLNEK - ha valaki kutyát tart otthon, az menjen vidékre, saját házba, és ott garantáltan nem lesznek szomszédai, nem kell alkalmazkodnia. Ha rágyújtok az erkélyen, rámszólnak. Ha a lakásban gyújtok rá, rámszólnak. Ha a folyosón gyújtok rá, akkor is rámszólnak. Most akkor a dohányos az akassza fel magát, vagy mit csináljon? Nevetséges. Én se ugatok neki, hogy minden reggel bundáskenyér-szag terjeng a lépcsőházban - amikor én délig alszom -, hogy szombat esténként az X Faktor üvölt a tévéjéből. Akkor ennyit igazán kibírhatna a társas együttélés ernyője alatt...

A Belvárosban is, a történelmi Zsidónegyedben végre kialakult valami olyan, amire méltán büszkék lehetünk a sok negatív hír, a megannyi szégyenteljes botrány mellett. Fiatal külföldiek, turisták ezrei, százezrei keresik fel évente, viszik hírünket szerte a nagyvilágban, hogy itt mennyire jókat lehet bulizni. Nem a reklámok meg a brosúrák, hanem az ilyenek vonzzák ide a gazdag turistákat, mint pl. a Kazinczy utca.

És persze megint a szomszédok. Kezdték azzal, hogy kitiltották a dohányfüstöt a kocsmákból, éttermekből. Önmagában nonszensz. Hiszen amióta világ a világ, a kocsmákban-éttermekben bizony alaptartozék volt a hamutál. 94-ben is, amikor a Jani úr először kiküldött a placcra, azonnal ellenőrizte, hogy hangedli, drekó, gyufa, öngyújtó van-e nálam. Nem véletlen, hogy minden elegáns, polgári lakásban volt szivarszoba

Tehát kiűzték a vendégeket a kocsmák elé, erre hopp, rájöttek: hát a füst az bizony felfelé száll, az emberek meg bizony még beszélgetnek is dohányzás közben! Ez se jó nekik. Hogy beszáll a füst az ablakon. Hogy hangoskodnak hazafelé, autókat borogatnak meg odahánynak vagy néha odahugyoznak a kapujukba. Namost ez egyrészt kurvára nem igaz, másrészt pedig bizony, aki a Belvárosba költözik, annak ezzel is együtt kell tudni élnie. És ha odahánynak? Mert ha gyerek lakik ott, az szerinted nem hányik meg hugyozik oda? Mi, amikor gyerekek voltunk, bizony sokszor lettünk rosszul, és akkor néha odahánytunk. A vendéglátás amúgy hatalmas biznisz, sokkal többet dobnak a közösbe, mint 1-2 hajcsavarós házmesterné. Kakaskodás, emberkedés elő-előfordulhat, de aki ezen fennakad, az sose járt Amszterdamban, Londonban vagy Dublinban. Ott a helyiek örömmel hunynak szemet az apró kellemetlenségek fölött, hiszen tudják, hogy ebből van a bevétel. Sőt: rájöttek, hogy a belváros sem feltétlenül lakásra való - el is lehet ám költözni csöndesebb környékekre, és még pénzed is marad.

De nem. Marad a csendrendelet, a rendőri jelenlét, az igazoltatás, a razziák. A Melinda vagy Kapy úton lakó publicista pedig csóválja a fejét, akkor most ő hova menjen. Megint tönkrevágtak valamit, ami jó.

59 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rich.mond 2013.11.24. 19:23:24

Egészen pazar! Egyszer volt szerencsém látni valamelyik műsorban (Aktív, vagy Fókusz), hogy fiatalokat kérdeztek arról, mi a véleményük a csendrendeletről. Azt mondta egyikük: "Ha nem tetszik, hogy jól érzem magam, el lehet költözni a f****a!"

ui: kissé túlzásnak érzek egy sor rendeletet.

ui2: örülök neki, hogy a Modoros is rájött arra, hogy az ország és a kultúra szíve a Gozsdu Udvar közelében dobog. Ennek nyilvánvalóan így kellett lennie.

Mr Hockey 2013.11.24. 19:23:29

Én már alig várom a partihopper-nyugger örökrangadót.

2013.11.24. 19:23:41

Most akkor a Melinda, vagy a Kapy úton lakik Tiboh?:) Mondjuk az a legjobb környék, tehát eleve sehova máshova értelmes (tehát nem proli szar) ember nem is megy. Ami meg a nyugdíjasokat illeti, egyet mondok: Posta. Az aztán nekik lett kitalálva. És nem is lesz jobb soha, mert nekik fogadok, hogy pont így jó.

Trónkövetelő 2013.11.24. 21:33:27

Én a Kazinczy utcánál dolgozom, néha előfordul, hogy éjszakáig túlórázom, nagy öröm olyankor a részegeket kerülgetni hazafele menet. De a nyuggereket sem kell félteni, velük meg reggelente találkozom a lakótelepen, ahol lakom, +5 Celsius fok felett ott ülnek reggel fél nyolckor a padon és piálnak, meg hugyoznak össze-vissza ők is a parkban. Az öregasszonyok meg otthon isznak egyedül :)
Egy egészséges társadalomban az öregeket egyszerűen agyoncsapják és kész :) Méghogy nyugdíj, kórházak, csendrendelet...
A fiatalokat meg el kéne vinni katonának, és tömegrohamokban hetente legéppuskáztatni néhány ezret belőlük, legalábbis a fiúkat, a lányok pedig menjenek a lőszergyárba, gránátokat összeszerelni. Javaslom az első világháború újbóli kirobbantását, csak ezúttal gondosan ügyelni kell arra, hogy ne érjen véget soha!

Dave_bloghu 2013.11.24. 21:33:37

látom, még mindig nem értitek, hogy mi az, hogy "modorosblog".

múvemáccsó 2013.11.24. 21:33:42

én azét örülök, h nem ott lakom, de kb fél óra odamennem :)
és hogy a szomszéd kutya is megdöglött nálunk, az pedig MINDEN este órákon át csaholt. reggel meg ki volt láncolva.

nyuggernyúzó 2013.11.24. 21:58:10

Sok birka adfizető eltartja a here nyuggereket.

Gáborom 2013.11.24. 22:28:38

Ez jó, bár néha én sem tudom, hogy most akkor ez itt a "Modoros" szöveg vagy most komoly....
:)
De gondolom, azok akik ezt nem modorosblogosan hanem komolyan gondolják, azok is lesznek - na nem nyugdíjasok, mert az nem lesz már az én generációmnak sem, nemhogy nekik - idősek (másként: öregek ), és majd akkor nekik is más szúr szemet mint ma.

Szóval jó az írás, pláne ha nem úúgy hanem csak itt, mert valóban érdekes kérdés ez, pro és kontra.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2013.11.24. 22:50:22

Ez egy szar írás, és az aki firkantotta egy antiszociális elem (beteges elme). Neked csak a buli jelenti az életet, paréj?

"Nekem is van kutyám amúgy. Amiatt is csak a szomszédok pofázását hallgatom naphosszat. Hogy ugat a kutya. Persze, mert mit csináljon, nyávogjon?"

Anyád. Városban kutyát tartani állatkínzás. Nem tudtad, hogy törvény szerint úgy tarthatsz házi kedvencet, ha az nem sért szomszédjogot? Nézz csak utána! Különben, ha ott laknék, nem köszönnék neked a placcon, és ledugnám a torkodon a dögöt, ha egyszer felébresztene egy fáradt nap után. Ugye, nem gondoltad, hogy a nyugdíjasokon kívül dolgozók is vannak?
Ja, és te idő előtt számítasz megdögleni? Nem leszel soha "nyugger"?

cso zsi 2013.11.24. 22:50:33

@nyuggernyúzó: Te árvának születtél?
@Trónkövetelő: Alakul, de a nyugger, és a csöves nem feltétlen alkot közös halmazt.
Piás nyuggerünk van a házban, az csak süket, és ordít a tévéje, mert nem hallja.
Ő. Bekómálva.
A többi lakó viszont igen.
@Rich.mond: "ui2: örülök neki, hogy a Modoros is rájött arra, hogy az ország és a kultúra szíve a Gozsdu Udvar közelében dobog. Ennek nyilvánvalóan így kellett lennie."
Kultúra? Azért, mert egy kocsmát nem a legalja népnek szántak, attól az még kocsma.
Úgy 20-30 egymás nyakán. Nem ittam végig mindet, és rendes gyerekként vagy az utolsó metróval, vagy az éjszakai busszal távoztam, vagy egyszerűen hazasétáltam. Utcán, részegen még sosem hánytam.
Ittasan nem mutatkoztam a gyerekeim előtt sem.

2013.11.25. 07:18:33

"Megvan végre a bérlemény, nem érdekel a vélemény..."
www.youtube.com/watch?v=VmFiNDJD03I

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.11.25. 07:19:12

A nyuggerek ugyanúgy zajonganak mint a fiatalok, csak más ritmusban. A nyugger reggel gecikorán kel. Hugyozik, fingik, buhog, vizet kiereszt, rádiót üvölteti. Bűzös levesszagot ereget ki az ablakon, klopfol. Takarít, kopog, nekimegy a radiátornak, széket húzza stb. Kirakja a minap is a szomszédasszony a szemetet. Iszonyú dögszag árasztja el a lépcsőházat 1 perc alatt. A lépcsőházat elfoglalja a virágaival, dobozaival, kosarával. Krumplit kinn tárolja. Van kis szőnyege az ajtó előtt. Meg műanyag szoció homokóra szék, vagy mi. Piál. Babika néni piál. Beherovka, kis pezsgő. Szól a telefonja is. Én úgy hívom a honolulul fón, mert úgy szól: hululululululululu-hululululululululu. Babikának van cekkere. Húzza mindenhova. Egyszer segítettem lehozni neki a telepakolt szarát. Itt leraktam a ház előtt mire jött a másik szomszédasszony: Jaj de hiszen ez a Babika néninek a kis huzogatós kiskocsija! Jaj, de hát hol van a Babika néni!

szintetikus 2013.11.25. 07:19:16

Ha lenne flexem, most úgy beindítanám. :)

Spacecake 2013.11.25. 07:19:22

nem is értem:miért nem veszel saját házat nagy kerttel ahol nincs szomszéd???!!
avagy:'ha nincs kenyerük miért nem esznek kalácsot?'

:-)

2013.11.25. 07:19:29

Tetszett, jól elcsipted az érzelmektől fütött, túlzó, szinpadias stilust. "Histrionic" :)

Elli Vízel - The Ultimatе Survivor 2013.11.25. 07:19:33

@kutyás majmok: Te se vagy valami IQ bajnok. :-)) Gondolom a modoros blog cím nem esett le neked.

lüke 2013.11.25. 07:19:41

ítélet van, a proletáriátus diszkrét bája:
"házmesterország, feljelentőország"
"odahánynak vagy néha odahugyoznak a kapujukba"

le style-modor- c`est l`homme

lüke 2013.11.25. 07:20:03

@nyuggernyúzó:
el
azok szerint, akik nem a magántulajdonon alapuló társadalomban nöttek fel
( a maiak szerint meg elvették a befizitett nyugdíjjárulékot hol rendelkezik valaki evvel?,legfeljebb erröl!)
ez a mondat is: a proletáriátus diszkrét bája

zila5 2013.11.25. 07:52:49

A házakban a kajaszag a legundorítóbb meg amikor nyitott ablaknál eszik nyáron a húslevest és kopog a kanál a tányérhoz.
Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Én a főzést tiltanám be.

Plumper_ 2013.11.25. 10:11:37

OK, oké, oké....
viszont a kényszeres kutyatartást nem értem, vagyishogy, nem értem meg. 40 négyzetméterre két-három pincsi meg dobermann, esetleg a belvárosban vizsla és agár?! volt, hogy azért nem mentünk egy lakásba (albérlet), mert már a liftben érezni lehetett az ázott kutyaszagot és ételszagot, az emeleten pedig 4 kutya ordított 2 irányból, pföjjj!

2013.11.25. 10:11:42

@Trónkövetelő: ááá ez dejóóóóóóóó :)))

Ronald 2013.11.25. 10:11:48

.
@lüke:
Nyugi! A ma befizetett nyugdíj-járulékodat sem teszi neked félre senki - hanem az állam napi költségeire megy el.

Mondhatni: az állam mai, napi rezsijét fizeted a te (szándékod szerint) a jövődre befizetett pénzből.
Vagyis "huss!!!" - így száll el a kis pénzed - már aznap, amikor befizetted.

Akik ma parazitáznak - azok fognak csak igen laposan nézni ha majd megvénülnek - mert még ennyi ellátásban sem lesz majd részük, mint a mai úgynevezett "kisnyugdijasoknak".
.

2013.11.25. 10:11:56

@Wind Callman tér: Ázzeg, mi egy házban lakunk! Itt takarít a nyugdíjas nő minden nap a fejem fölött. Hallom a fingását, a krákogását, a radiátort az istennek nem tudom elképzelni, mivel baszkurálja, de a szobában rendszeresen hallom ahogy veri. Plusz áthívja a papucs vejét, aki fúr-farag szombaton reggel kilenckor. Persze az öreg nő nem itt lakik, a kégli tök üres, csak így is mindig ide jár, és szépítgeti. A lánya egy tanárnő, egy házzal odébb lakik. Ronda, kövér, arrogáns, utálja az embereket, egyszóval "értelmiségi". A saját kölykei köszönni nem tudnak, de jó lehet otthon a hangulat, mert a két kölök (14-16 körüliek) még egymáshoz sem szólt a múltkor a buszon egész úton. Szimpatikus család, na.

2013.11.25. 12:06:34

@zila5: Én pedig az evést. Másnapra megszűnne a szarás is és a hányás is.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.25. 12:06:43

"aki ezen fennakad, az sose járt Amszterdamban, Londonban vagy Dublinban"

Ez a legjobb, pont ezekből a városokból jönnek a legrosszabb csapatok a romkocsmákban legénybúcsút tartani és szétverni/összehányni a várost... Aki romkocsmába nem jár, de utazott velük egy repülőn, az si tudja, miről beszélek.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.11.25. 12:06:47

@Plumper_: Akinek háziállat kell, az lakjon falun vagy erdőben, ne városban.

Elli Vízel - The Ultimatе Survivor 2013.11.25. 12:07:04

@Plumper_: Na a vizslának egy büntetés a belvárosban élni. Még kertvárosban is, ha nem viszik valahova naponta sétálni, erdőre, mezőre.
A vizsla sajnos nagyon divatos lett és a sok elpuhult, panelban, kertben tartott vizsla szaporodik és rettenetesen rontja az állományt.
El kell menni egy vizslatúrára. Röhej, hogy a vizslák fele egy 3-4 órás túra után kivan. Meg lehet mondani melyik gazda jár a kutyájával erdőre, és melyik viszi csak körbe a tömbön.

Lencsés István 2013.11.25. 12:07:10

" .... Azt mondják, Abszurdisztán meg Mutyisztán. Pedig nem, inkább Nyugdíjasország, Házmesterország, Feljelentőország. .... "

Egyik sem , hanem MAGYARORSZÁG .

mihály nyilas 2013.11.25. 12:07:16

Megértünk megint egy háborúra szép lassan. Lenne szelektácijjjó aszt hiszem...

toncsi64 2013.11.25. 12:07:29

Sajnos nem vagyok eléggé kiművelt ahhoz, hogy eldöntsem ez az írás komoly vagy irónikus :(

"Hogy hangoskodnak hazafelé, autókat borogatnak meg odahánynak vagy néha odahugyoznak a kapujukba. Namost ez egyrészt kurvára nem igaz..."

Minthogy a környéken lakom sajnos el kell, hogy keserítselek. Kurvára igaz !

"...másrészt pedig bizony, aki a Belvárosba költözik, annak ezzel is együtt kell tudni élnie."

Ezek szerint ha épitenek a szerző lakása mellé egy atomerőművet akkor azzal együtt kell tudni élnie ?! Merthogy ez esetben is a kocsmák "költöztek oda" nem a lakók.
Egyébiránt meg nem tartom túl pozitív országímázsnak azt, hogy azért jöjjön ide Európa "színe-java" mert itt megteheti mindazt amit otthon - érthető okokból - nem lehet, nem mer.

2013.11.25. 12:07:41

Többször megemlíti a szöveg írója, hogy akinek nem tetszik költözzön el, de ez pont visszafelé lenne logikus. Ha van 30 nyugger a házban aki csak rád panaszkodik te meg rájuk akkor egyértelmű, hogy kinek kellene távoznia ha "nem tetszik" a más viselkedése.

A dohányosokkal nincsen semmi bajom, de azt fontosnak tartom megemlíteni, hogy a dohányzás nem előny! Sokan úgy tekintik mintha dohányozni és füstöt fújni másokra (mellőzzük a deénnemcsinálom kifogásokat, tudjuk hogy ezt még nyitott térben sem lehet túlságosan kontrollálni, hát még zártban) valami olyan dolog lenne amit másoknak saját kárukra kell támogatniuk!

korni1010 2013.11.25. 12:24:37

@nyuggernyúzó: Te öngyilkos akarsz lenni? mert különben Te is leszel nyugdíjas.

korni1010 2013.11.25. 12:24:55

Modor Tibikém, úgy foglalsz állást, hogy közben nem foglalsz állást. Mert a végén a bevallott luxus negyedben lévő címmel, ahol köztudottan csend és nyugalom van, ahol öntudatos gazdagok laknak, akik 100%, hogy megtalálják a módját, hogy ne zavarja őket egy egész nap ugató kutya, akik tudják az érdekeiket érvényesíteni, nos, ezzel az utolsó mondatoddal idéző jelbe tetted az egész írásodat. Szóval írásod egy öncélú jópofáskodás, ami nem szól semmiről, maximum trollkodás. Magyarul rosszindulatú ugratás.

Peetee 2013.11.25. 12:41:16

"Mi, amikor gyerekek voltunk, bizony sokszor lettünk rosszul, és akkor néha odahánytunk."
Ezen mondat olvasásakor eleven emlékek villantak be. :)
IGEN, ÍGY VOLT, és nem lettünk leb@szva érte, hanem le lettünk ültetve egy padra egy vadidegen által, akinek a sajnálat volt a szemében, és megkérdezte, hogy merre laksz idesfiam'? ...Mert most jobb ha hazamész, a mai hintázásnak sajnos itt vége, alig állsz a lábadon.

Ma, ha egy 8-12éves kiscsávó rosszul lesz és dob egy rókát, a nyugger még el is fordul és a szemét-mocskos drogos kölök kifejezéseket mormolja félhangosan.
Miért? Mert ezt látja a tévében!!!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.11.25. 13:06:25

@storker: ennek a Babikának is itt lakik a lánya a szomszéd utcában! Az hívogatja örökké a Babika nénit a honolulutelefonon! Múltkor lakógyűlésen (A real High Adventure! Beats Conan the Barbarian) babika a kis székén bóbiskolt, körülbelül 40 perce szólt a rohadás telefonja, mire valaki finoman megkérdezte Babika nénit, hogy mi a büdösapja faszáér nem veszi már föl azt a kurva telefont, mire az öreglány azt felelte, hogy mire fölér (kb 8 lépcsőfelfelé a föl), tehát mire fölér úgyis LETESZI!

Állásrafal 2013.11.25. 13:32:25

Sokan vagyunk, akik elvárnánk, hogy minimálisan - a több évtizedes munkánkra, betegségeinkre tekintettel - megélhetésre alkalmas nyugdíjat kapjunk. Saját példámból állíthatom, hogy a mai igen okosnak tűnők, akik az időseknek a saját temetés lehetőségét, és a reménytelenség lehetőségét csillantják fel elgondolkodhatnának, megállhatnának egy pillanatra, hogy ne egy elcseszett jövővel találják szembe magukat. Változások bőven vannak csak éppen rossz az irány. Saját tapasztalat: elitnek hitt vezetők felveszik a fiatalokat, s mivel ők is még fiataloknak érzik magukat, a fiatalság bája, lendülete hevében elfelejtkeznek róla, hogy munkahelyen vannak, ahol értéket kellene teremteni, nem saját életvitelük kiteljesedése a cél. Nem az a cél, hogy munkába lépéskor - mivel minden munkahely felsőfokú, bármilyen előzetes képzettség ellenére - , hogy a helyi munkatapasztalatokat elsajátítsa, hanem, hogy a rongyrázás minél magasabb fokát érje el, tudatosítsa, hogy bár még kirívóan nevetséges a tudása, többre érdemes, mint az idősebb, mert őt nem akárki miatt került a munkahelyre. Nagy helyi egymást követő szerelmek, nagy kalandok, jó bulik, amik sajnos sok esetben nem arról szólnak, ami a cél, azt is arra használják, hogy munkahelyi státuszt erősítsenek, kigúnyolhatják nekik nem tetsző, vagy körükön kívűl eső, ő bulizós körükbe nem illő kollégájukat. Tévedésbe esnek, hogy ez életcél: kitolódott családalapítás, eldorbézolt, egymás után jövő nagy szerelmek, a mának élés, a másik nem tiszteletének hiánya növeli, született gyerekeink iránti felelősség érzet - a jövő-menő szerelmek előtérbe helyezése - a család háttérbe helyezése, mind arra mutat, hogy a múltat - szüleinket tagadjuk, de a jövőnkkel sem törődünk,de "igen okosnak" képzelik magukat attól, hogy átvették a vezetést, csak az iránnyal még kur... nagy a baj.

belekotty 2013.11.25. 15:16:56

@Lencsés István: PIFTIKEEEEE!!!! De rég láttunk! :-))

Hálistennek.

2013.11.25. 15:17:07

"Fiatal külföldiek, turisták ezrei, százezrei keresik fel évente, viszik hírünket szerte a nagyvilágban, hogy itt mennyire jókat lehet bulizni. Nem a reklámok meg a brosúrák, hanem az ilyenek vonzzák ide a gazdag turistákat, mint pl. a Kazinczy utca."

Hát ez tetszett a legjobban:)

randomuser1 2013.11.25. 15:17:23

én egy életet végigdolgoztam, 18 évesen két műszak után után mentem esti iskolába tanulni, megszerezni az érettségit, szervezni a kommunista szombatot, a háború borzalmai után, egy romig égett országot húztunk fel a semmiből a két kezünkkel, nem sírtunk,és most, ti hálátlan, hitetlen utókor, így csarkodtok ránk, egész nap csak lófráltok dologtalanul, nyomogatjátok a telefonjaitokat, isztok mások kontójára, romkocsmában (tudjátok is it milyen szörnyű dolog egy romos ház)...
nincs nektek szívetek, a pokol tüzén fogtok égni, lekletlen fattyak!

micsoda? 2013.11.25. 15:17:33

@Állásrafal: Tökéletesen leirtad a mai kort.

Tökéletesen leírtad a mai kort.
Nagyon sok tiszteletreméltó idős ember van, ha a nyuggerező nem is tud ilyet felmutatni. Sok igazság van abban amikor az idős embert, viselkedéséért elítélnek a fiatalok. Csak koruknál fogva nagyobb, és több türelemmel kéne viseltetniök az idősek felé. Kitudja mit élt meg az az ember akit ma „nyuggerezel”, és Te még mi mindent kaphatsz.
Egyébként a kormány sem közvetít tiszteletet az idős nemzedék felé. Ritkán, és félve meri bejelenteni a nyugdíjemelést is. Mintha az az idős 70 éves, és afeletti tehetne arról, hogy a több mint 40 %-os infláció, és a további „tette helyére” a máig tartó rossz életminőségét.

tomfree 2013.11.25. 17:47:30

@Emmanuel Goldstein: "így csarkodtok ránk, egész nap csak lófráltok dologtalanul, nyomogatjátok a telefonjaitokat, isztok mások kontójára, romkocsmában"

Azért ez nem minden fiatalra igaz. Minden általánosítás tévedés.

bigmac 2013.11.25. 17:47:40

Bírom amikór sípolnak a nyuggerek hogy nekik ez meg az jár mert ök 400 évet végiggályáztak...

Csak ha ez igaz lenne akkor nem tartanánk itt...
Persze biztos volt olyan aki végiggürizte, (általában ök vannak csöndbe, ha még élnek és nem vitte el őket a gürcölésböl adódó egészségkárosodás) viszont nekem valami rémlik a hivatalokban egy életet végigdöglö semmittevökröl is, a nyáron a tetön napozó gyárimunkásokról, akik még csak véletlenül se tettek kereztbe egy szalmaszálat sem...

Na nekik nagy a pofájuk de kurvára.
Ők nyomják az ilyen romokbólépítettükújraazországot dumát.
Két féle emertipus van: az egyik melózik, megcsinálja amit kell, csöndbe szivja fogát, nyeli békát.
A másik lófaszt se csinált-csinál, viszont beszélni, ködölni, ódákat zengeni azt tud a melóról(a kettő típus hybridje sztem még kitenyésztésre vár).

És az ilyenektöl sajnál az ember úgy általában mindent, föleg ha tudja hogy neki még ennyi se lesz mire megöregszik, mert a mostaiaknak a nagy számok törvénye alapján minden jár....

randomuser1 2013.11.25. 17:47:43

@micsoda?: , ahogy müelho péterpál is mondta, az a nemzedék, aki az elődeit nem becsüli, nem érhetii meg a jövőt, elveszett generáció, hamar kiszóródik a történelem könyvéből, az utódaitól is csak azt kapja, amit az atyjainak adott, mert a tisztelet egy olyan öröksége az életnek, amit visszafele adnak.

bee.normal 2013.11.25. 19:47:22

A szerzö a hasonló írások jegyzőihez hasonló hibába esik, de még csak észre sem veszi: a saját értékrendjét, világát szeretné maga körül látni, miközben mástól elvitatja ugyanezt a jogot. Persze megpróbálja pozitívabbnak bemutatni saját elképzeléseit, de ez csak a saját maga által definiált skálán lehetséges, így azért nem nagy kunszt :-)
Vegyük észre, hogy a "szórakozás jogáért" való ilyesmi érvelés nem más, mint a saját magunk mások elé helyezése, tetézve a másik fél leplezetlen lenézésével, gyűlöletével. Pont ez a mentalitás ami ellen egy tipikusan romkocsmákban szórakozó "réteg" (ebben nincs semmi pejoratív, csak nem jut jobb szó az eszembe) olyan sértetten ki tud kelni! Ebben a kontextusban teljesen mindegy a másik nyugger-e vagy mikor és mennyit dolgozott.

lüke 2013.11.26. 07:35:33

@Ronald:
jaja
ez mindig is így volt errefele:
Àzsia,Balkán -ami a Rennwegen kezdödik n. Metternich-

Állásrafal 2013.11.26. 07:37:36

Bigmac-nak. Az időseket szapuljátok, miközben általánosításról szól az életetek. Régimódi gondolkodásmódot jelzi, hogy a munkavégzés módja helyett, a munkakör számít csak, és bizonyos munkakörök jelentenek nálad csak munkát. Minden beosztásban lehet sokat, és jól dolgozni, és lehet visszaélni a helyzettel. Egy szakmunkás is tud rosszul dolgozni, tudja munkaidejében a főnökség jövőjét építeni, vagy ismeretségi köreiből megélni, stb. Itt az a lényeg, hogy nem a munkahelyen történő munkavégzést értékelik sok esetben, hanem más alapon áll az értékrend. A munkát és a szórakozást külön kellene választani, mindenki egyszer él, mindenkinek fontos hogy élni tudjon emberi módon, akár fiatal, akár idős, egymásra mutogatással nem lehet elérni semmit. Ha értékteremtés nincs, akkor értéktelen dolgokat hajszolunk, tévedés, hogy az egymást követő szerelmek értékesebbek mint a család, a nyugodt, kiegyensúlyozott életnek nem gondolom, hogy alapeleme azt, hogy egyik gyerekünk egyik héten nálunk, másik héten másik családban van, színészek, közszereplők példáit követik egyesek, akik nem tudnak különbséget tenni, munka és család között, esetleg anyagi helyzetüknél, beosztásuknál fogva megtehetik, hogy újabb és újabb családban élő gyerekeiket el tudják tartani, de bár már nyugger is lehetnék, ma is úgy gondolom, hogy jól döntöttem akkor, amikor abban gondolkodtam, hogy gyerekem ne más családban landoljon kéthetente. Egy családnak nem csak a jó dolgokban kell összetartani, hanem az a lényege, ha bajban vagy legyen aki tudja azt, hogy segítségre szorulsz, tudja azt, mivel ismer, hogy tud rajtad segíteni, és tudja azt, hogy amikor a másik bajban van visszakapja.

randomuser1 2013.11.26. 15:51:05

@tomfree: a tévedés is általános jelenség, ne aggódj, ha idősebb leszel, az évek tapasztalata, amit minden idősebb ember magáénak tudhat-majd helyre rakja a gondolataidat. mert az öregség nem csak a betegség, tehetetlenség, fizikai kiszolgáltatottság, demencia, inkontinencia, angina pectoris ideje, ahogy azt ti fiatalok gondoljátok, ez az egész életet objektíven átlátó, mások felett szentenciát mondani tudó ember ideje, a világlátott emberi szellem csúcspontja.

Lencsés István 2013.11.26. 15:51:16

@belekotty: Nem vagyok " PIFTIKEEEEE .... " , azaz tanulj meg olvasni . Kötőszóval ( de Ö nem kezdünk mondatot . A rövidítés szint alatti . A ténnyel amit a mocskos pofádba toltam tudsz mit kezdeni , vagy csak személyeskedni akarsz ? :O ( Mondjuk azt tudnod kéne hogy azt név nélkül nem lehet . :D :D :D + :D ) .

lüke 2013.11.26. 15:51:28

@Ronald:
már ha megvénülünk.............

ha egy malignus tumorral-pláne fiatalon- cca 6 hónapot vársz a diagnosztikára, s hármat a terápiára,akkor 00 a sansz

Trónkövetelő 2013.11.26. 15:51:30

@bigmac:
Hát igen, ezek a vén hülyék el sem tudják képzelni, hogy egy mostani 25-35 évesnek mennyit és hogyan kell dolgoznia az egyetem után, teljes egzisztenciális bizonytalanságban, mindig ugrásra készen, mivel bármikor beüthet a krach.
Amellett a nyugdíjukat tényleg ellopták, a rendszerváltáskor az új kormány tök üres nyugdíjkasszát örökölt, AZÓTA van az, hogy a TB-alapokat (így a nyugdíjakat is) az éppen dolgozók bérköltségének terhére finanszírozzák. Próbálkoztak valami magánnyugdíjpénztárakkal egy időben, azokat meg 2010-ben tüntették el...

bigmac 2013.11.26. 16:19:09

@Állásrafal: ha megmyomod a nickem melett a válasz erre gombot akkor egyből látom hogy nekem kommentelsz, és még csak véleltenül sem kell azt feltételeznem hogy a hátam mögött vagy okos (örülök hogy segíthettem, még yó hogy elrejártam)
Egyébként amiket irtál, az egy nagy ködölés, nem is igazán értem, meg nem is igazán a témához vág, de mindegy...biztos én vagyok a tanulatlan proli csimóta

Egyébként meg tök reális a post valahol, még ha ez a modoros blog is, itt minden róluk szól, nekik jár minden, és a többségük ezzel keményen vissza is él. Lenéznek mindenkit, föleg azokat akik kitetmelik nekik a havi nyugdijra, utazásra, bözsi utalványra valót (az eszkimók meg pislognak mint hal a szatyorban)
Mondhatnánk, hogy ez igy van rendjén, majd én is leszek nyugdijas és akkor majd finghatok nagyokat reggel meg ütögethetem a fütőtestet, állhatok sorba év végén az utalványomért, ugathatok mindenért, játszhatom a kifutó modell búrámat, mert nekem ez jár, én egy életet végiggüriztem, toltam mindenkinek a szekerét, fizettem mint Bilkó fötörzs, átadtam az ülőhelyem, stb..

De mindketten tudjuk hogy ez nem így lesz, szerinted miért?

Állásrafal 2013.11.30. 17:26:01

@bigmac: Tök rendes tőled, hogy segítettél. Az élet úgy működik, hogy minél idősebb leszel, minél többet élsz meg az életből, minél többször esel pofára, annál szelidebbek lesznek a gondolataid. Bulizzál, érezd magad jól minél többször ha teheted, ugyanis bizonyos kor után már a bulizási vágy el fog hagyni, vagy nagyon rákapsz és átmész alkeszba. Ha van pénzed bulira, akkor mit b..gatod a nyuggereket. A cikk azért érdekes, mert tényleg arról szól, hogy fölöslegesek a nyuggerek, de ma a fiatalok kezében vannak a döntések, átvették az irányítást. Azóta van az, hogy az utcán szeszelnek, nem a szórakozóhelyen, újabban vannak a nagy bulizások, régen munkahelyeket, értéket teremtőt hoztak létre, ma legalábbis erre mifelénk állandó fesztiválok, bulik vannak naponta, kevés a megélhetésre alkalmas bér, én úgy gondolom, hogy egy bulit bárki meg tud szervezni, de igazi értéket teremtő munkahelyet nem tudnak. Ez is ma már egy kábítási akció, ami eltereli a lényegről a figyelmet. Társasházban lakók között az összetűzések gyakoriak, alkalmazkodni kell, persze itt nem csak az idősekről lehet csak beszélni. Fiatal voltam amikor én toleráltam, hogy alattunk éjjel ordítottak, ajtót csapkodtak. Egyszer nálunk volt egy ahhoz képest csendesebb baráti összejövetel, és ugyanezek, akik ordítottak már kora este a radiátort döngették, hogy hagyjuk abba a beszélgetést. Az állattartásról meg annyi, hogy aki kutyát akar - nagytestűt tartani - az vegyen magának döntése előtt egy családi házat, mert szerintem állatkínzás amit sokan csinálnak. Egyébként meg bármit feltételezhetsz rólam, mert nem vagyok egy mai ..., nem haragszom meg érte. Mikor fiatal voltam én sem gondoltam, hogy ilyen sza...ul fogok ennyi idősen járni. Egy dolog ami igaz, tapasztalatból mondom neked, nem a kor számít, hanem a sor.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.11.30. 17:26:06

Tibi, léccives tedd már meg hogy kiposztolsz egy új beírást,köszcsi. Édi vagy.

Celtic 2013.11.30. 17:26:12

Mar a kommentek sem a regiek, nemhogy a blog :(

(Najo, erot veszek magamon es aszondom: "Koszi Tibi, ez igazan jo volt!")

fzoli415 2013.12.01. 21:41:29

Ha lehet komnetelni, akkor felveszem a régi stílusomat és értelmetlenül reagálok egy hét után.

@storker:

Kapy, itt írta ;)
modoros.blog.hu/2011/07/25/de_azert_nekem_se_rossz_1

Nem laknák ám ott! Nem olyan ám az. A sok buzi emelkedőn odalépnek a budai anyukák, és a modern turbódízeleknek olyan hugyszaga van, hogy belefulladsz. Én mondom, jobb itt lent nekem a Duna szintjén a friss párás levegőben. Egy szúnyog sincs!
süti beállítások módosítása